Dodaj do ulubionych

Pedagog zatrudniał dla seksu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.05, 22:50
Dziwne, że w wieku ponad 60 lat nagle u faceta stwierdza się skłonności
homoseksualne. Zgłaszają je dwaj podwładni, którzy zbytnio nie przemęczali
się w pracy. Nieznam sprawy , ale mnie pachnie to zemstą na szefie w
najprostszy i okazuje się najskuteczniejszy sposób. Wystarczy rzucić hasło
HOMOSEKSUALISTA W SZKOLE, a media resztę same sprawę załatwią. Wielu ludzi
zna oskarżonego od wielu lat i jest to dla nich zupełny szok. Stawiam tezę TO
ZEMSTA ZA ...
Obserwuj wątek
    • Gość: kklement !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:53
      a nie mówiłem? czerwoneee skarpeetki są wszędzie i mnie wszędzie prześladują!
      • Gość: KAZDY WIEDZIAL Re: GDZIE BYLA POLICJA, KIEDY ON ZACZYNAŁ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:08
        Nie ma w tym nic nowego, wszyscy w szkole - zarówno nauczyciele jak i uczniowie
        - zawsze wiedzieli, ze Dyrektor jest homoseksualistą i wykorzystuje uczniów oraz
        młodych pracowników, że "przyjmuje koperty" za przyjęcie do szkoły, promocję lub
        zdanie matury. Nie jest i nie było tajemnicą, że Dyrektor fałszował dokumenty
        socjalne, aby młodym lub nowym nauczycielom nie wypłacać trzynastek, które
        przywłaszczał sobie. Wiedzieli o tym wszyscy. Problem polegał jednak na tym, że
        nikt nie chciał lub bał się zeznawać. Nikt nie zgłaszał sprawy do prokuratury,
        gdyz każdy wiedział, że dyrektor jest wszechmocny i ma poparcie władz miasta i
        województwa. Był powszechnie znany i miał długie ręce, miał wpływy i nie można
        mu było niczego zarzucić. Ci, którzy tego próbowali, zostawali usuwani z pracy w
        trybie natychmiastowym lub zmuszani do odejścia. Dyrektor czuł się bezkarny,
        gwałcił uczniów i nadużywał swojej władzy w każdym innym względzie. Kto
        twierdzi, że było inaczej, niechaj ma odwagę i stwierdzi to przed sądem lub
        prokuraturą. W końco dochodziło nawet do tego, że uczniowie śmiali się sami z
        tego, że Dyrektor ich wykorzystuje na korepetycjach lub w szkole. Uczniowie ci
        byli całkowicie zdeprawowani. Nikogo to nie obchodziło i nie obchodzi również
        dziś. Ci, którzy go bronią nadal, albo są uczestnikami tego procederu, albo
        milczą bo dostają kasę, albo są ślepi jak krety. W to ostatnie chyba nikt nie
        uwierzy.
        • Gość: CZAS SPRAWDZANIA Re: CZAS dla PROKURATORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:11
          Jak prokuratura poszuka dobrze, to z jakichś 12 artykułów pojdzie siedziec.
          Malwersacje, kradzież,przywłaszczenie cudzego mienia, wykorzystywanie
          małoletnich, wykorzystywanie dorosłych, demoralizacja, deprawacja, picie z
          nieletnimi (prosze zapytac, Pan D.
          nie zaprzeczy!), naduzywanie stanowiska i wladzy dyrektorskiej, lzenie ludzi,
          podkladanie swini komu popadnie, dzielenie i rzadzenie (Stalin to jego
          bozyszcze, zapytac - nie zaprzeczy), przestepstwa podatkowe, korepetycje po
          cichaczu, przyjmowanie łapówek, poniżanie podwaładnych i uczniów, spiskowanie
          przeciwko organizacjom samorzadowym, remont wlasnych i cudzych mieszkan za
          panstwowe pienadze (to niby dla Amerykanow bylo), przypisywanie sobie zaslug
          innych nauczycieli (jak sie nazywal ten polonista i anglista, co ten im pomysly
          ukradl i powiedzial ze jego?), bedzie tego.... A mial takie dlugie lapy!
          Najpierw PZPR, potem Unia, potem SLD, w kuratorium zwze mu dupsko kryli! Oj
          zaczynam wierzyc w sprawiedliwosc dziejowa!
          • Gość: Paweł Dymczyk Re: CZAS dla PROKURATORA IP: *.nfz / 82.160.7.* 14.01.05, 11:16
            To co jest zawarte w Pana opinii jest czystą konfabulacją.Żeby wydawać takie
            sądy na forum trzeba się najpierw przedstawić i poprzeć swoje sądy niezbitymi
            dowodami.A wracając do sprawy dyrektora Aleksandra D.,to jak na Pana pampersy
            rosła jeszcze bawełna na kalifornijskich polach,to dyrektor walczył o uczniów
            którzy byli zatrzymywani za udział w manifestacjach opozycyjnych,co przypłacił
            licznymi zatrzymaniami w komendzie wojewódzkiej.Także szanowny Panie powinien
            Pan sam sobie przykryć d.... ,bo pomówienie w tym kraju ciągle jest
            przestępstwem.Paweł Dymczyk
        • Gość: Gość Re: GDZIE BYLA POLICJA, KIEDY ON ZACZYNAŁ? IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 13.01.05, 11:30
          No ladnie- ale ty byles kiedys w XIV LO, prawda? Z twojej wypowiedzi wynika
          jasno, ze wzmiankowana szkole to ty chyba jednak tylko na zdjeciach i w
          telewizji ogladales. Opcja jest tez, ze cie z niej wywalili za wyniki.
          Tlumaczyloby to styl wypowiedzi. Moze jakis kompleksik leczymy? Tak sie tylko
          pytam...
          Dyrektor aniolem nie jest ale twoja radosna, demagogiczna wypowiedz ma dla mnie
          posmak lat 50 poprzedniego wieku.
          PS
          Biorac pod uwage twoj (zdecydowanie z malej litery) tekst:
          to moze na ciebie cos takiego napisac i powiedziec, ze ci, którzy stana w
          twojej obronie:
          > [...]albo są uczestnikami tego procederu, albo
          > milczą bo dostają kasę, albo są ślepi jak krety. W to ostatnie chyba nikt nie
          > uwierzy.

• Gość: Zaskoczony szok! (że wpadł) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:56
      "Wielu ludzi zna oskarżonego od wielu lat i jest to dla nich zupełny szok" ...
      że wpadł.
      • Gość: HOMOFOB Jak uczyć o homoseksualizmie - WŁAŚNIE TAK!!!!! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 23:36
        Kilka depeszy niżesz zastanawialiśmy sie wspólnie ze stoważyszeniem LAMBDA w
        jaki sposób uczyć dziatwę szkolną o HOMOSEKSUALIZMIE. Myślę, że najbardziej
        pouczającą lekcją byłby wykład przeprowadzony przez pana dyrektora renomowanego
        liceum bogato ilustrowany fotografiami przedstawiającymi pożycie intymne pana
        dyrektora w woźnym i konserwatorem basenu. Szczególnie słuszne metodycznie
        byłby fotki przedstawiające woźnego z dzwonkiem, a konserwatora z cedzakiem.
        HEHEHE!
        • Gość: MMM Re: Jak uczyć o homoseksualizmie - WŁAŚNIE TAK!!! IP: *.proxy.aol.com 13.01.05, 03:49
          YGA JEST ZAWIEDZIONA ZE TYLKO DZIADKI SEKS ODBYTOWY UPRAWIAJA
        • Gość: Europejczyk Gdzie leży bielsko? co to jest?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 09:50
          • Gość: Jedi Knight Re: Gdzie leży bielsko? co to jest?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:05
            To jest pomnik przyrody,stary baobab rosnący w okolicach Jeleniej Góry.
            Dokładnie w Jagniątkowie obok starego baru "Tramp".
            Po drodze na czarny szlak i drogi sudeckie.
      • Gość: RADEK Re: TO ON PANA TADZIA MOLESTOWAŁ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:05
        JEŚLI ON PANA TADZIA RUSZAŁ, TO NAPRAWDĘ MUSI BYĆ FACET BEZ CZCI I HONORU. JAK
        MOŻNA BYŁO TAKIEGO SYMPATYCZNEGO STARUSZKA W TAKI SPOSÓB POTRAKTOWAĆ! TO JUŻ
        ZUPEŁNY UPADEK! DNO KOMPLETNE!
    • Gość: exXIV Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.provider.pl / *.provider.pl 12.01.05, 22:59
      Akurat skłonności homoseksualne dyrektora były tajemnicą poliszynela, więc
      tylko zrobiono z niej użytek. Dziwi mnie, że nagle w jednym wątku jest i
      homoseksualista, i molestujący, i pedofil - brakuje tylko wąglika i brudnej
      bomby atomowej. A efekt jest - w TV, link na głównych stronach portali. I o to
      chodziło.

Dziwi mnie, że będąc pod 70-tkę ma ochotę na ciupcianie :)

A swoją drogę to dyr. miał wieeeeeeeelu wrogów, podgryzali go od różnych stron
      od bardzo dawna.

X.
      • Gość: pedagog Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 13.01.05, 10:43
        i jakoś nie mogli mu dac rady, prawda. I za wczesnego Gierka, i za późnego
        Gierka, i za Jaruzela, i za okrgłego stołu, zawsze był "dobrym dyrektorem"
        Ciekawa sprawa.
        • Gość: kopfschmerz Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: 217.153.187.* 13.01.05, 13:30
          moze dlatego, ze wczesniej spod jego brudnej reki wyszli ci ktorzy pozniej mowili o nim "dobry
          dyrektor"
    • Gość: wuuj ciekawe czy nauczal o pederastii z wlasciwych IP: 199.2.128.* 12.01.05, 23:06
      (zatwierdzonych przez Lambda) podrecznikow.
    • Gość: Kanadol Ale perwersja. Mial cala szkole chlopcow i wolal IP: *.sympatico.ca 12.01.05, 23:13
      kiszkowac woznego???
      • Gość: czwartek Po co śluby dla pedałow? IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 12.01.05, 23:19
        Skoro kopulują z kilkoma naraz? Może jakieś komsomoły trzeba by zalegalizować?
        • Gość: Zenek Re: Po co śluby dla pedałow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:42
          Własnie poto zeby nie dochodziło do takich sytuacji. Jesli ten dyrektor miał by stałego homoseksualnego partnera nie musiał by po kryjomu molestowac woznego.
        • Gość: Jedi Knight Re: Po co śluby dla pedałow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:07
          > Skoro kopulują z kilkoma naraz?

Tak jak i część społeczeństwa niehomoseksualnego.
          • Gość: Sebi Re: Po co śluby dla pedałow? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 13.01.05, 15:47
            Ale skoro już jest jakiś pedagog-przetępca, to przecież lepiej od razu dać
            pożywkę neofaszystowskim FOBOM w postaci pikantnego detalu- homoseksualizmu
            starego tryka.A jak był blondynem? Po blondynach też się przejedźmy, bo
            niektórzy z nich też pewnie po kilku partnerów mają.A może nawet są
            nauczycielami...
            • Gość: robol Re: Po co śluby dla pedałow? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.01.05, 18:45
              zaskakujesz mnie wiedzą. Teoretyczną i praktyczną...
              Dyrygent z Poznania też robił spore przekręty finansowe i od tego się zaczęło.
              Jak tama pękła to wysypaly się jeszcze historie milosne.
              Ja nie czytuję ale Ciebie odsyłam do bardziej zaawansowanych niż broszurki
              pozycji o tematyce socjologicznej. Tam się dowiesz o strukturze osobowości
              pedałów i pedofili, dlaczego przekręty idą z kochaniem inaczej w parze.
              A SeBi to można przełożyć na se bi jestem??? jeśli tak to wyrazy współczucia
              dla żony. I nie przegrzewaj się, bo skoro mi dopiec próbowałeś to nie licz na
              to że robol od łopaty dlużnym zostanie
              z wyrazami szcunku - jeszcze - przedstawiciel roboli w bolandii

• Gość: absolwent z 1978 Re: Po co śluby dla pedałow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:58
                tobie i kumplom wszystko kojarzy się z pedalami co to jest ku..a forum dla
                pedalów jak tak to mi sie już gadać nie chce
      • Gość: Theo Re: Ale perwersja. Mial cala szkole chlopcow i wo IP: *.chello.pl 12.01.05, 23:44
        Gość portalu: Kanadol napisał(a):

> kiszkowac woznego???

Z dwojga złego dużo lepsze jest molestowanie dorosłych niż pedofilia. Jest to
        więc sprawa nie tak okropna jak w Polskich Słowikach w Poznaniu. Prawdopodobnie
        dyrektor liceum zatrudniał na tych stanowiskach - woźnego i pracownika
        pomocniczego na basenie - ludzi młodych i urodziwych, ale biednych i trochę
        zahukanych. Dlatego miał ich w garści. To mogło trwać całe lata, tzn. wcale bym
        się nie zdziwił jakby teraz zgłosili się ich poprzednicy. Ciekawe jak wpadł?
        Czy ci dwaj jego podwładni udali się na policję?
        • Gość: MMM Re: Ale perwersja. Mial cala szkole chlopcow i wo IP: *.proxy.aol.com 13.01.05, 03:53
          NO DZIURECZKA SIE ZROBILA ZA DUZA I TRZEBA BYLO ZMIENIC USZCZELKE.PAN MAJSTER Z
          WARSZTATU WYDAL ODBYTNIKOW./NIE BYL Z SB/
          • Gość: Jedi Knight Re: Ale perwersja. Mial cala szkole chlopcow i wo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:50
            Caps Lock wyłącz.
            Wszystkie Twoje posty są z Capsem pisane.
    • sothis666 Re: Pedagog zatrudniał dla seksu 12.01.05, 23:24
      Gość portalu: steńczyk napisał(a):

> Dziwne, że w wieku ponad 60 lat nagle u faceta stwierdza się skłonności
      > homoseksualne. Zgłaszają je dwaj podwładni, którzy zbytnio nie przemęczali
      > się w pracy. Nieznam sprawy , ale mnie pachnie to zemstą na szefie w
      > najprostszy i okazuje się najskuteczniejszy sposób. Wystarczy rzucić hasło
      > HOMOSEKSUALISTA W SZKOLE, a media resztę same sprawę załatwią. Wielu ludzi
      > zna oskarżonego od wielu lat i jest to dla nich zupełny szok. Stawiam tezę TO
      > ZEMSTA ZA ...

Zemsta? Nie doczytałeś. Stoi jak byk: "... skazany m.in. za gwałt na nieletnim. Aleksander D. odwiedzał go w więzieniu. Później zatrudnił w "czternastce". Dalej uważasz że wszystko jest w porządku?

Skończyłem ta szkołe kilkanaście lat temu i nie jest to dla mnie "zupełny szok". Szokiem jest cos innego. To jak bardzo medialny image tego "zasłużonego" człowieka różnił sie przez lata od tego czego swiadkiem mógłbyś byc w jego szkole. I ze trzeba było oszustwa, molestowania i naduzycia uprawnień by nareszcie zwolnić miejsce dla kogos innego, kto bedzie miał (mam nadzieję) choć minimalne predyspozycje do pracy z młodzieżą. I będzie umiał się godnie zachować. Na codzień.
      • Gość: exXIV Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.provider.pl / *.provider.pl 12.01.05, 23:47
        > dyspozycje do pracy z młodzieżą. I będzie umiał się godnie zachować. Na
        codzień

Heh, nie nauczyli Cię jak się pisze 'na co dzień'. Fakt, A.D. nie lubił
        miernych uczniów i ich tępił. Mierni uczniowie nie lubili i D., i całej szkoły
        (do której wepchnęli ich na siłę rodzice w nadziei, że z ich ukochanych
        głuptasków coś wyrośnie).

X.
        • sothis666 Re: Pedagog zatrudniał dla seksu 12.01.05, 23:59
          Gość portalu: exXIV napisał(a):

> > dyspozycje do pracy z młodzieżą. I będzie umiał się godnie zachować. Na
          > codzień
          >
          > Heh, nie nauczyli Cię jak się pisze 'na co dzień'. Fakt, A.D. nie lubił
          > miernych uczniów i ich tępił. Mierni uczniowie nie lubili i D., i całej szkoły
          > (do której wepchnęli ich na siłę rodzice w nadziei, że z ich ukochanych
          > głuptasków coś wyrośnie).
          >
          > X.

:)))))
          To Waść kulą w płot trafiłeś:)

A jeśli chodziłeś do xiv to z pewnością wiesz także
          kto był miernym... matematykiem ;)
          • sunday i znał niemiecki! 13.01.05, 14:29
            > A jeśli chodziłeś do xiv to z pewnością wiesz także
            > kto był miernym... matematykiem ;)

No i kto często chwalił się znajomościa niemieckiego...
      • agias Re: Pedagog zatrudniał dla seksu 21.01.05, 23:10
        Również kończyłam czternastkę kilkanaście lat temu i jestem oburzona, gdy
        przedstawia się pana D. jako niewinną ofiarę. Czy kardynał Gulbinowicz wie, że
        pan dyrektor zakazał noszenia znaczków z oazy rzekomo raniących uczucia
        religijne? A czy ktoś dzisiaj pamiętajak ścigał uczniów za nieobecność na
        pochodach pierwszomajowych? Dla mnie to człowiek chorągiewka, chamski w obyciu
        i zadufany w sobie. Wielu dobrych nauczycieli musiało przez niego odejść ze
        szkoły.
        A gdzie dobro uczniów? Protesty rodziców bardzo przypominają mi zachowania
        rodziców z Poznania organizujących marsze w obronie Wojciecha Krollopa,
        dyrektora chóru skazanego za pedofilię.
    • Gość: Krzys Pytanie prokurator z "sugestia " IP: *.sympatico.ca 13.01.05, 01:13
      Sam ten tytul " Pedagog zatrudnial dla seksu " jest jakis niedorzeczny.
      Nie siedze w srodku dyrektora Dobrzyckiego , ale tak jak ,go znam , nie che mi
      sie w to wszystko wierzyc .Sprawa o wyludzenie tych pieniedzy (panie
      redaktorki GW pisza patetycznie " prawie 17 tysiecy ... , jakby to bylo 17
      miliardow dolarow w zlocie )jest "zrobiona " i widac to moze lepiej z
      odleglosci ( pisze z Kanady ) .W Polsce , z bliska , latwiej jest zrobic z igly
      widly i sprzedac ludziom przyslowiowy kit .Tak czy inaczej po tych 17 tysiacach
      widac wyraznie ,ze dyrektora jakas grupa osob chce za wszelka cene upier..olic .

A teraz co do seksu z tym woznym i konserwatorem basenu .

Jezeli wozny i konserwator klamia , to mozna chyba ich na tym zlapac , trzeba
      tylko troche pomyslec i popracowac glowa (ta uwaga odnosi sie do panow
      sledczych i prokuratorow ).
      Chyba ,ze panowie policja i panstwo prokuratura pracujecie pod ustalona teze i
      pytacie woznego na przyklad tak :

"To Cie Dobrzycki pier...olil , a jak nie chciales mu dac , to cie
      dyscyplinarnie zwolnil ? "

Takie pytania z sugestia zadawali najlepsi sledczy z pierwszej polowy lat 50
      tych PRL-u , i niektorzy z nich dzisiaj za te pytania siedza .

Wozny na pytanie odpowiada pytaniem :

"A jak powiem , ze mnie zwolnil ,bo juz nie chcialem dawac mu mojej d..py ,
      to ile dostane ,za te 12 kilo amfy ,ktore trzymalem w szafce pod basenem ?"

Na to pani prokurator , bez protokulowania :
      "No jezel tak odpowiesz , to juz tej amfy nie ma w twoich papierach ."
      • Gość: milicjant [...] IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 13.01.05, 02:17
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Papagena Re: Pytanie prokurator z "sugestia " IP: *.res.east.verizon.net 13.01.05, 03:54
        Gość portalu: Krzys napisał(a):

> Sam ten tytul " Pedagog zatrudnial dla seksu " jest jakis niedorzeczny.

Red. Glowicka (wspolautorka artykulu) jest dyzurna gwiazda dziennikarstwa
        obnazajacego dewiacje seksualne w narodzie. A wiec niedorzecznosc tytulow jej
        artykulow (i artykulow w wielu przypadkach) moze byc spowodowana checia
        zbulwersowania obojetnego spoleczenstwa. O prokuratorze nie bede sie wypowiadac
        gdyz wlasnie przeczytalam ze dwaj dowcipnisie z Hampstead w stanie Nowy Jork
        odpowiedza przed sadem za opowiadanie dowcipu o prawnikach ;-(
      • Gość: MMMM Re: Pytanie prokurator z "sugestia " IP: *.proxy.aol.com 13.01.05, 03:57
        POWINIENES SIE PODPISAC KRY-ZYS
      • Gość: JF Re: Pytanie prokurator z "sugestia " IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 09:28
        > widly i sprzedac ludziom przyslowiowy kit .Tak czy inaczej po tych 17 tysiacach
        >
        > widac wyraznie ,ze dyrektora jakas grupa osob chce za wszelka cene upier..olic
        tak, chce... przeczytaj wątek "CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej" (mniej więcej w 2/3 wysokości listy komentarzy)

> Wozny na pytanie odpowiada pytaniem :
        >
        > "A jak powiem , ze mnie zwolnil ,bo juz nie chcialem dawac mu mojej d..py ,
        > to ile dostane ,za te 12 kilo amfy ,ktore trzymalem w szafce pod basenem ?"
        >
        > Na to pani prokurator , bez protokulowania :
        > "No jezel tak odpowiesz , to juz tej amfy nie ma w twoich papierach ."
        możesz napisać skąd masz tę informację (chcę się przekonać czy pochodzi ona z tego samego źródła co moja, czy z innego)?
    • Gość: zet Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.ne.client2.attbi.com 13.01.05, 03:45
      Co na to wesolki (geje) z "Lambdy"?
      • Gość: MMM Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.proxy.aol.com 13.01.05, 03:47
        TOWARZYSZKA JARUGA I MINISTER SRODA OSOBISCIE WYDALY POZWOLENIE NA ODBYWANIE
        PRAKTYK ODBYTOWYCH W TEJ SZKOLE
        • Gość: Me Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: 207.230.231.* 13.01.05, 03:50
          Znaczy sie sprawdzilo sie przyslowie : nosil wilk razy kilka ...... . Teraz
          dla odmiany on dal du.... albo po prostu mu sie do niej dobrali .
      • Gość: niniel Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: 195.205.228.* 13.01.05, 10:52
        A co na to nauczyciele, bezczelnie domagający się podwyżek?
    • Gość: STEFAN Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 07:47
      DO GAZETY SPRAWDZAJCIE TEŻ URZĘDY NP MOPS GDAŃSKU TAM DYREKTOR TYLKO
      ZATRUDNIA 'SWOICH CHŁOPACZKÓW" BUZIACZKI
    • Gość: matka dawnego uczn Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.18.akron.wroc.pl 13.01.05, 08:12
      Szkolnictwo wrocławskie przeżywa kryzys, stąd szuka się ofiar. Szczególnie
      atrakcyjne są miejsca eksponowane, bo to lepsza kasa.Współczuję rodzinie
      dyrektora. Nie dorobili się na tej posadzie ojca.
      • Gość: zz Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 08:37
        Nie dorobili się? Buahahaha:)
        Polecam punkt 33

www.wroclaw.pl/m3469/p8875.aspx
    • Gość: kaska Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.ar.wroc.pl 13.01.05, 08:12
      Uważam , że jest to zemsta bo modne jest molestowanie. Nie ważne są fakty bo
      gdy po wszystkim wyroki będą uniewinniające to medialnie człowieka zniszczono.
      Syn chopdził do liceum w okresie pierwszej rozrób w stowarzyszeniu. Biblotekarz
      (chyba) startujący do rodziców z rewelacjami z wykorzystaniem uczniów został
      przez rodziców wyśmiany - a należało już wtedy (rok chyba 1997)rozliczyć do
      końca ale Dyrektor D. nie chciał aby prestiż liceum ucierpiał.
      Całość jest dla mnie żenująca bo jednostronna a prasa w wielu przypadkach
      okazała się stronnicza - chodzi o sensację na pierwszą stronę
    • szoppracz1 Zbyt grubymi nićmi szyta ta historia... 13.01.05, 08:35
    • Gość: jo Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:14
      Na miejscu nowego dyrektora od razu bym wywaliła tego technicznego - powód? -
      nie powinien pracować w szkole (nawet przy minimalnym kontakcie z młodzieżą)
      ktoś, kto był skazany za przestępstwo seksualne na nieletnim.
    • Gość: Januszek Re: Ludzie co się w tym kraju dzieje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:14
      Ludzie co się w tym kraju dzieje ?
      Pilnie potrzeba zasądzić
      kilka pokazowych wyroków
      • Gość: shago Re: Ludzie co się w tym kraju dzieje ? IP: 212.182.117.* 13.01.05, 09:34
        wyroki pokazowe to juz były od 1945 do 1959 i czy twierdzisz dziś ze to dobra
        droga do kształtowania świadomosci społecznej? no chyba że jesteś modlacym się
        komunista z pisuaru
    • Gość: Ja wiem jak było!! Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:17
      - zawsze wiedzieli, ze Dyrektor jest homoseksualistą i wykorzystuje uczniów oraz
      młodych pracowników, że "przyjmuje koperty" za przyjęcie do szkoły, promocję lub
      mu było niczego zarzucić. Ci, którzy tego próbowali, zostawali usuwani z pracy w
      uwierzy.
      • Gość: absolwent z 1978 Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:32
        ja skończyłem XIV, mój syn skończył XIV nie jesteśmy pedałami, znam adres
        kochanki "doba", to co ty pie....isz o gwałceniu uczniów, polecam to co innemu
        internaucie musisz sie zbadać u dr SAMSONOWICZA z W-WY, albo wykonać obdukcję
        mózgu u ginekologa
    • Gość: GWAŁCICIEL! Re: WSZYSCY O TYMI WIEDZIELI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:22
      uwierzy.
      • Gość: brufrex Re: WSZYSCY O TYMI WIEDZIELI! IP: 212.160.170.* 13.01.05, 12:20
        Wszyscy wiedzieli ale nikt nie miał odwagi powiedzieć? To absurd, przecież
        chodzi o uczniów i nauczycieli XIV LO. Czy to debile? Rodzice uczniów też
        debile? Część rodziców też kończyła tę szkołę i posyłsaliby tam swoje dzieci?
        Wielką "odwagę" trzeba mieć aby dziś dokopać ofierze. Ale takich odważnych
        przeważnie słychać w kolejce w biurze pracy. Kto za tym stoi dowiemy się
        już niedługo. Będzie przecież NOWY dyrektor. Biedny-nie mógł poczekać na swoją
        kolej do wakacji. Jedno jest pewne - to koniec CZTERNASTKI.
        • Gość: gosc Re: WSZYSCY O TYMI WIEDZIELI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:39
          i dobrze moze ina szkoła bedzie miała wieksze szanse bo jak do tej pory inne
          były zawsze w cieniu! na szczescie moje dzieciaki nie chodziły do tej szkoły
          choc bardzo chciały.
      • Gość: uczen Re: WSZYSCY O TYMI WIEDZIELI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:21
        o czym ty mówisz?
        ja w życiu o czym takim nie słyszałem. A jestem w tej szkole już dość
        długo...tak więc może to tylko ty słyszałes...z pewnych zródeł (zbliżonych do
        organów ścigania)

" uczniowie śmiali się sami z
        > tego, że Dyrektor ich wykorzystuje na korepetycjach lub w szkole. Uczniowie ci
        > byli całkowicie zdeprawowani. Nikogo to nie obchodziło i nie obchodzi również
        > dziś."

-to już jest tak śmieszne, że nie chce mi się nawet komentować.
        Albo z tą szkołą nie masz nic wspólnego...albo masz fantazję...
    • Gość: xXx Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: 217.153.88.* 13.01.05, 09:22
      akurat kazdy z Wrocka wie ze on jest i byl gejem ... takze to nie nowosc ... a
      przynajmniej na 100% kazdy z uczniow XIV to wie ;)
      • Gość: nitka Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: 4.4.1.* / 212.185.43.* 13.01.05, 09:48
        ja również skończyłam tą szkołę kilak lat temu. Tu właściwie większość ma
        rację, że A.D. lubił chłopców. Wszyscy o tym mówili i wiedzieli.Ale mam
        pytanie - skoro tak ostro się go atakuje,że sypiał z uczniami itp. czy ci
        którzy o tym piszą również uczestniczyli w tych aktach?Czy sami to z nim robili
        czy się może tylko przyglądali? Nie chce go bronić bo nie mam powodów ( miałam
        z nim kilka nieprzyjemnych rozmów),ale dziwne jest że rozpętała się burza
        właśnie wtedy kiedy opublikowano ranking szkół!
        Pewie jest w tej całej aferze wiele prawdy i większość która chodziła do tej
        szkoły o tym wie....ale piszą też ludzie znacznie więcej niż powinni.
        Ci którzy mówią o molestowaniu uczniów i spaniu z nimi....pamietajcie że do
        tanga trzeba dwojga :-)
        • Gość: Realistka Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neurosoft.pl 13.01.05, 10:17
          Gość portalu: nitka napisał(a):

> Ci którzy mówią o molestowaniu uczniów i spaniu z nimi....pamietajcie że do
          > tanga trzeba dwojga :-)

Chyba, że gwałcący wykorzystuje zależność służbową lub inną...

Pzdr.
    • Gość: Puri Wypracował sobie pozycję "nietykalnego" i ochoczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:29
      z tego korzystał - ohyda!!!! Niestety takie są często "najlepsze" w rankingach
      kuźnie talentów. Zamordyzm, poniżanie uczniów i pesonelu. Jak udawało sie przez
      tyle lat to czemu by nie spróbować więcej - to typowe psychologicznie
      działanie, wywołane brakiem kary za dotychczasowe działania. No i oczywiscie to
      poczucie "bycia Bogiem". Ta szkoła to nie jest przypadek odosobniony. Do
      przemocy psychicznej dochodzi też w innych szkołach z czołówki rankingu.
      Wymusza sie na słabszych uczniach odejście - w imię wyścigu szczurów i w imię
      wątpliwych pedagogicznie osiągnięć. Apeluję o zaniechanie jakichkolwiek
      rankingów.
      • Gość: gosc Re: pozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:55
        zgadzam sie z tym aby nie prowadzic rankingów szkół! Bo nic dobrego na dłuzsza
        mete z tego nie wychodzi!szkoła ma byc dostepna dla wszystkich
        uczniów.rejonizacja była dobra i sprawiedliwa! A wartosc szkoły jesli sie
        ocenia to nie na podstawie osiagniec olimpijskich bo nie sztuka złapac samych
        najlepszych uczniów,sztuka jest zdobycie renomy od podstaw ale na to trzeba
        wiekszych nakładów pracy.Ale jak widac po tzw DOBRYCH LICEACH mozna to uzyskac
        nie praca edukacyjna tylko isc na łatwiznę jak to w Polsce ,w cwaniacki sposób!
    • Gość: Mephisto Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:31
      Hemingway tak napisał: "Stary człowiek i morze"... ale to że teraz ta sprawa
      wyszła na jaw to może oznaczać że dyrektorowi ktoś "podkładą świnię", lecz
      gdyby okazało się to prawdą to liceum straci prestiż, zreszta już straciło
    • xyz1233 CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej 13.01.05, 09:33
      Dzien dobry,

w szkole trwa straszna atmosfera.
      Nauczyciele chowaja glowe a piasek,
      albo robiom nam awantury z byle powodów.

zainteresujcie sie tym.

Chodzé do tej szkoly i jest mi bardzo wstyd.

Aga
      • lucysd Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej 13.01.05, 10:13
        Dzień dobry,Aga! Nie musisz się wstydzić! To przecież nie Twoja wina! Wiele
        osób zazdrościło XIV jej sukcesów i wspaniałej opinii i to od 30 lat. Gratuluję
        9 miejsca w rankingu Rzeczpospolitej! Pozdrawiam serdecznie Dyrekcję, Grono
        Pedagogiczne oraz wszystkich Uczniów!
        P.S. W roku szkolnym 1973/74 byłam w III LO w klasie, której wychowawcą był
        obecny Dyrektor XIV LO. Dobrym wychowawcą.
        • Gość: Absolwentka XIV LO Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.05, 10:40
          Nie wierzę i nie uwierzę. Chodziłam do tej szkoły, miałam zajęcia z
          Dyrektorem. Gdybym miała jeszcze raz iść do liceum, bez wahania wybrałabym
          "czternastkę".
          N.
          PS. Gratuluję miejsca w rankingu!
          • Gość: ZZ im. Polonii Belgijskiej??? IP: *.top.net.pl 13.01.05, 10:54
            Ostatnio Belgia nie budzi najlepszych skojarzeń.
          • Gość: a-nt, JF, mat-fiz Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.05, 11:22
            > Gdybym miała jeszcze raz iść do liceum, bez wahania wybrałabym
            > "czternastkę".
            Ja dokładnie tak samo! Fantakstyczna szkoła. Szkoda, że ktoś bardzo zachciał ją zniszczyć - widać jakaś niezła kasa za tym stoi a szkoły prywatne (chociaż w większości beznadziejne) mają niestety coraz większe wpływy - trzeba więc zniszczyć dobre publiczne liceum, żeby ciągnąć forsę od ludzi w prywatnych.
            Aleksander D. stworzył XIV LO od podstaw, doprowadził ją na szczyty rankingów, z których nie schodzi od około 30 lat. To śmieszne, żeby kogoś takiego oskarżać o jakieś 16 tysięcy (swoją drogą to ciekawe, jakim cudem w tym artykule przeewaluowało to w 17) i siać plotki o wykorzystywaniu sexualnym.
            Widać, że (niedorozwiniętym) oskarżycielom kończą się pomysły, więc próbują już najniższych chwytów...
            • Gość: he?? Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.05, 13:50
              Na jakim ty świecie żyjesz, kolego?? Zacznijmy po kolei:

'Fantakstyczna szkoła.'
              To się zgadza, wspominam bardzo mile choć własnych dzieci bym tam nie posłał

'trzeba więc zniszczyć dobre publiczne
              liceum, żeby ciągnąć forsę od ludzi w prywatnych.'
              XIV publiczne jest tylko z nazwy - policz, ile kosztowały Cię
              wszystkie 'nieobowiązkowe' i 'nieformalne' składki, zrzutki, opłaty... Wyjdzie
              więcej niż w niejednym prywaciaku

'Aleksander D. stworzył XIV LO od podstaw, doprowadził ją na szczyty rankingów,
              z których nie schodzi od około 30 lat. To śmieszne,
              żeby kogoś takiego oskarżać o jakieś 16 tysięcy'

A co ma jedno do drugiego? Chodzi Ci o to, że taki gość nie jest zdolny do
              malwersacji finansowych, czy o to że ze względu na zasługi należy mu je
              wybaczyć? Pierwsze to bezsens, drugie to przestępstwo. Zaś przekręty dotyczące
              opłat za języki oraz organizacji fakultetów są FAKTEM, który potwierdzi ci 90%
              uczniów.
              BTW, nie jestem pewien czy ta szkoła ma 30 lat (bodajże 28 lub 29), a co tu
              dopiero mówić o czołówkach rankingów...

'i siać plotki o wykorzystywaniu sexualnym.'
              Trudno wyobrazić sobie Olka w miłośnym uścisku z panem Tadziem, co racja to
              racja. Ale poczekajmy na koniec śledztwa.
              I przy okazji - 'seksualnym' piszemy w Polsce dokładnie tak, a nie inaczej.

'Widać, że (niedorozwiniętym) oskarżycielom kończą się pomysły, więc próbują
              już najniższych chwytów...'

Efektowne zakończenie z cyklu: jak ktoś myśli inaczej niż ja, jest
              neidorozwinięty. Czy aby na pewno kończyłeś XIV? Tam uczą (uczyli?) innej
              postawy.
              • Gość: lkjli Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:03
                > Trudno wyobrazić sobie Olka w miłośnym uścisku z panem Tadziem, co racja to
                > racja. Ale poczekajmy na koniec śledztwa.

Przeciez to nie chodzi o pana Tadzia, tylko o kogos innego!
                • Gość: he?? Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.05, 14:13
                  > > Trudno wyobrazić sobie Olka w miłośnym uścisku z panem Tadziem, co racja
                  > to
                  > > racja. Ale poczekajmy na koniec śledztwa.
                  >
                  > Przeciez to nie chodzi o pana Tadzia, tylko o kogos innego!

Okej, poprawka: Olka trudno wyobrazić sobie z kimkolwiek :-)
              • Gość: JF Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.05, 19:52
                > 'trzeba więc zniszczyć dobre publiczne
                > liceum, żeby ciągnąć forsę od ludzi w prywatnych.'
                > XIV publiczne jest tylko z nazwy - policz, ile kosztowały Cię
                > wszystkie 'nieobowiązkowe' i 'nieformalne' składki, zrzutki, opłaty... Wyjdzie
                > więcej niż w niejednym prywaciaku
                piszesz bo tak Ci się wydaje czy przeliczyłeś?
                Przyszło Ci w ogóle do głowy, żeby wziąć pod uwagę "co za tę cenę dostajesz"? Czy może jakość nauki w "niejednym prywaciaku" szacujesz na takim samym poziomie jak w XIV?

> A co ma jedno do drugiego? Chodzi Ci o to, że taki gość nie jest zdolny do
                > malwersacji finansowych, czy o to że ze względu na zasługi należy mu je
                > wybaczyć? Pierwsze to bezsens, drugie to przestępstwo. Zaś przekręty dotyczące
                > opłat za języki oraz organizacji fakultetów są FAKTEM, który potwierdzi ci 90%
                > uczniów.
                ma to tyle do drugiego, że jak napisałem "to śmieszne"

> BTW, nie jestem pewien czy ta szkoła ma 30 lat (bodajże 28 lub 29), a co tu
                > dopiero mówić o czołówkach rankingów...
                jesteś cudowny... teraz z dokładnością do 1 dnia poproszę

Chcesz więcej dowodów na to, że to są zwykłe próby znieszczenia dobrych liceów? Proszę bardzo:
                Na terenie dlś. powstała pewna prywatna szkoła - poszukaj jaka to szkoła oraz kto jest współwłaścicielem, a potem sprawdź jakie te osoby mają stanowiska - jeśli masz choć za grosz inteligencji to wiele Ci to powie
                LO 5 - próba odebrania praw do przeprowadzania międznarodowej matury (zgadnij jaka szkoła miała te prawa w zamian uzyskać)
                LO 14 - połączenie z technikum (nie udało się popsuć xiv, bo Aleksander D. zręcznie z tego wyszedł, i nie spowodowało to obniżenia poziomu nauczania)
                LO 3 - oskarżenia dyr. Głowackiego o zatrudnianie "znajomych" - chodziło o to że pracownikiem III LO była jego żona i to on ją zatrudnił. Prawda jest taka, że Pani Głowacka pracowała w 3ce zanim jej mąż został dyrektorem... miał ją zwolnić tylko dlatego, że jest jego żoną?
                LO 14 - oskarżenie o malwersacje - nie udało się zniszczyć szkoły, trzeba zniszczyć osobę, która jej pilnuje
                LO 14 - oskarżenie o molestowanie - j.w. tyle

Śledztwo o którym wspominasz nc nie wykaże. Oskarżenie o molestowanie to przekręt grubego kalibru. Za tym stoją mocni ludzie i ich pieniądze (znów odsyłam Cię do wzmiankowanej na początku szkoły prywatnej). Jeśli są skłonni sfingwać takie oskarżenia to śledztwo im wisi.

Jeśli oskrażenia są prawdą... no cóż, ja w to osobiście nie wierzę.
                Czas pokaże czy moje domysły, o których pisałem są prawdą.

Jeśli zrobiłem jakieś błedy lub literówki, a Ty masz ochotę na dalszą dyskusję to będę wdzięczny jeśli będziesz się trzymał tematu a nie co drugie zdanie wtrącał dygresje ze swojej własnej galaktyki.
          • Gość: Absolwentka Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: 141.30.102.* 13.01.05, 14:34
            Wiara to mnie sie osobiscie kojarzy z religia...

Nie konczylam Czternastki, ale mialam w niej duzo przyjaciol. Z ich opowiesci i
            postawy jasno wynikalo, ze sila XIV jest nie tylko dyrektor, ale przede
            wszystkim wspaniali nauczyciele i inteligentni uczniowie, badz co badz wybrani
            po ostrym odsiewie.

Tak wiec poczekalabym z wiara i ocenianiem do konca sledztwa.
        • Gość: jk Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 13.01.05, 11:06
          Towarzyszu, czołem czołem.
          Pozdowienia dla całego kolektywu
      • Gość: zzz Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.magma / *.magma-net.pl 13.01.05, 13:45
        gdybys chodzila do tej szkoly to nie napisalabys "robiom". co najwyzej mozesz
        chodzic do profilowanego w zespole szkol nr 14. pozdr
      • Gość: gosc Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:58
        Coz, jest to przykre ale na samych laurach sie nie da.Trzeba pracowac na dobra
        opinię!
      • Gość: ja Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:12
        jakoś nie zauważyłem strasznej atmosfery.
        dużo zależy od podejśćia do szkoły...
      • Gość: hm, Re: CHODZI O XIV LO im. Polonii Belgijskiej IP: *.client.comcast.net 14.01.05, 04:12
        droga Ago ,

nie wierze ze chodzisz do 14-tki. Uczniowie tej szkoly nie napisza
        "robiom".Wlasciwa forma to "robia"
        Ale ty robisz tu jaja. Spadaj.
    • Gość: borts48@interia.pl Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:50
      dlaczego taki stary pryk zajmował miejsce pracy???
      • Gość: x Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:56
        O to zapytajcie panią J. z UM
      • Gość: stary pryk Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 13.01.05, 21:08
        bo mial doswiadczenie o jakim ci sie nie snilo.
    • Gość: Realistka Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neurosoft.pl 13.01.05, 10:13
      > Dziwne, że w wieku ponad 60 lat nagle u faceta stwierdza się skłonności
      > homoseksualne.

A kto powiedział, że nagle?
      Może wcześniej skutecznie się z tym krył? Zresztą kiedyś o takich rzeczach się
      nie mówiło

A niektóre informacje, choćby o odwiedzinach w więzieniu czy o spornej forsie,
      można przecież sprawdzić...

Z drugiej strony zgadzam się, że media potrafią załatwić na cacy nawet całkiem
      niewinnego człowieka.
      • Gość: Szok ze wpadl Re: Jeśli Prokuratura się przyłoży, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:54
        to Pan D. z jakichś 12 artykułów pojedzie. Malwersacje, kradzież,
        przywłaszczenie cudzego mienia, wykorzystywanie małoletnich, wykorzystywanie
        dorosłych, demoralizacja, deprawacja, picie z nieletnimi (prosze zapytac, Pan D.
        nie zaprzeczy!), naduzywanie stanowiska i wladzy dyrektorskiej, lzenie ludzi,
        podkladanie swini komu popadnie, dzielenie i rzadzenie (Stalin to jego
        bozyszcze, zapytac - nie zaprzeczy), przestepstwa podatkowe, korepetycje po
        cichaczu, przyjmowanie łapówek, poniżanie podwaładnych i uczniów, spiskowanie
        przeciwko organizacjom samorzadowym, remont wlasnych i cudzych mieszkan za
        panstwowe pienadze (to niby dla Amerykanow bylo), przypisywanie sobie zaslug
        innych nauczycieli (jak sie nazywal ten polonista i anglista, co ten im pomysly
        ukradl i powiedzial ze jego?), bedzie tego.... A mial takie dlugie lapy!
        Najpierw PZPR, potem Unia, potem SLD, w kuratorium zwze mu dupsko kryli! Oj
        zaczynam wierzyc w sprawiedliwosc dziejowa!
        • Gość: palacz_z_kotłowni Gazeta niczym tabloid IP: *.238.77.96.adsl.inetia.pl 13.01.05, 11:07
          Pukał ich, czy nie pukał, to ustali sąd. Na razie woźny i szatniarz (już nie
          chce mi się sprawdzać) pomawiają dyrektora. Najbardziej ordynarne jest to, że
          gazeta w poszukiwaniu taniej sensacji wyrok już wydała - w tytule jest
          "wykorzystywał", tak? A mnie się wydaje, że jest "oskarżony o wykorzystywanie".
          Ale już co złe, to się stało. A jakby woźny z Czerskiej powiedział, że mu to
          samo robił Red. Nacz, to co by gazeta napisała? Że "wykorzysytwał", czy że "padł
          ofiarą pomówienia".
          Ścierwniki
          • Gość: wl Re: Gazeta niczym tabloid IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 13.01.05, 11:12
            koleś ty sam myślisz, brawo, barawo. Wszystko starasz sie rozgryść tym własnym
            niewielkim rozumkiem. Staraj sie dalej - moze coś się z tego zrodzi
            • Gość: pasterz_baranków_b Re: Gazeta niczym tabloid IP: *.238.77.96.adsl.inetia.pl 13.01.05, 11:23
              i ty naprawdę pomyślałeś, że jestem palaczem_z_kotłowni
              widzisz baranie, jak ty wszystko bezkrytycznie łykasz, co ci napiszą i przed łeb
              barani położą?
        • Gość: robol Re: Jeśli Prokuratura się przyłoży, IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.01.05, 15:30
          >>Najpierw PZPR, potem Unia, potem SLD, w kuratorium zwze mu dupsko kryli
          i dlatego mu nic nie zrobią. Będzie trochę krzyku, potem się rozwodni bo wiek,
          zdrowie, zasługi i blady strach na tych którzy go kryli
          Stare przysłowie mówi że qrwa qrwie łba nie urwie.
          Dla mnie to proste jak moja praca ( kopanie rowów ) : wyrwać chwasta
    • Gość: wku..ony Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:15
      jak wyłączyć te jebnięte reklamy na środku ARTYKUŁUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: | Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:41
        getfirefox.com
        adblock.mozdev.org
    • Gość: absolventos Re: Pedagog zatrudniał dla seksu IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.05, 11:24
      Nie lubialem Dobrzyka ale NIE WIERZE W TO CO PISZA!TAK, TO NAPEWNO ZEMSTA - OSKARZENIE O TAKIE RZECZY TO NAJLEPSZY SPOSOB BY BEZ DOWODOW ZROBIC KOMUS KOLO D... -tematyka jest ostatnio b modna :D
      • Gość: Marcin [...] IP: *.chello.pl 13.01.05, 11:37
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka