goniacy.pielegniarz 17.01.05, 00:17 Podając swoje dane, Ungier przedstawił się jako "politolog, obecnie niezatrudniony". Martwię się o tego faceta! Gdzie on teraz pracę znajdze z taką prezentacją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goniacy.pielegniarz Re: Przesłuchania komisji ds. Orlenu. Plotkarz Un 17.01.05, 00:20 goniacy.pielegniarz napisał: > Podając swoje dane, Ungier przedstawił się jako "politolog, obecnie > niezatrudniony". > > Martwię się o tego faceta! Gdzie on teraz pracę znajdze z taką prezentacją? Może będzie wykładał na jakimś uniwerku historię najnowszą Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Przesłuchania komisji ds. Orlenu. Plotkarz Un 17.01.05, 00:24 goniacy.pielegniarz napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Podając swoje dane, Ungier przedstawił się jako "politolog, obecnie > > niezatrudniony". > > > > Martwię się o tego faceta! Gdzie on teraz pracę znajdze z taką prezentacj > ą? > > > Może będzie wykładał na jakimś uniwerku historię najnowszą Polski? Włodek Czarzasty to też, zdaje się, politolog? No to już wydział mamy prawie pełny. Włodzimierz Czarzasty - politolog, obecnie działa w stowarzyszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Przesłuchania komisji ds. Orlenu. Plotkarz Un 17.01.05, 00:25 Najpierw, kurs prawdomówności u prof. Michnika, zaliczyć musi. Potem na forumie, zamiast leszka sopot, wykłady prowadzic będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Przesłuchania komisji ds. Orlenu. Plotkarz Un IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 02:05 Jakubowska to chociaz mogla udawac idiotke i powiedziec, ze "kobieta zmienna jest". Jak ma usprawiedliwic swoje kompromitujace klamstwa Ungier? No i zapomnial uzgodnic zeznania z preziem, bo sa nieco niekompatybilne, hi,hi! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Przesłuchania komisji ds. Orlenu. Plotkarz Un 17.01.05, 11:36 Gość portalu: Tom napisał(a): > Jakubowska to chociaz mogla udawac idiotke i powiedziec, ze "kobieta zmienna > jest". Jak ma usprawiedliwic swoje kompromitujace klamstwa Ungier? Kryzysem wieku średniego? Przeżywaniem drugiej młodości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Orłowski Re: Przesłuchania komisji ds. Orlenu. Plotkarz Un IP: *.wspolnota.org.pl 17.01.05, 14:50 Nie wiem, czy facet kłamał, czy nie, bo nie mam wiedzy na temat badanych wydarzeń. Ale wiem trzy rzeczy: 1. Ungier mówił bardzo składnie i przekonywująco, nie mam powodów, aby nie ufać złożonym przez niego zeznaniom, bo w żadnym punkcie żadnemu ze śledczych nie udało się wykazać w najmniejszym stopniu ich niespójności (obejrzałem całe przesłuchanie na żywo). 2. Śledczy, szczególnie Macierewicz, odwoływali się do najniższych instynktów telewidzów i radiosłuchaczy, obrzucając przesłuchiwanego epitetami i niedwuznacznie sugerując, że był TW i generalnie jest przestępcą. 3. Ungier zachował klasę, spokój, ani razu nie dał się wyprowadzić z równowagi, mimo że na to była obliczona część pytań. Odnosił się nawet do Macierewicza z szacunkiem, bez szyderstwa i złośliwości, obraźliwe uwagi i sugestie puszczał mimo uszu, nie dawał się wciągać w przepychanki ani nie urządzał przedstawień i połajanek. Był konkretny, rzeczowo odpowiadał na pytania, nie krzyczał, nie wcinał się nikomu w wypowiedź... NAWET JEŻELI jest czemuś winien, NAWET JEŻELI na nim jedynym ciąży wina za wszystkie polskie afery, to za taką klasę zyskał mój szacunek i poważanie. Takich polityków, takich zachowań, takiego taktu brakuje na polskiej scenie politycznej. Brawo, Panie ministrze. Jestem pod wrażeniem. A na marginesie - pozwólmy, żeby to sądy rozstrzygały o winie i neiwinności oskarżonych, a nie użytkownicy forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windsor Szydzisz Wacpan, czy o droge pytasz? IP: *.home.cgocable.net 17.01.05, 17:15 Gość portalu: Andrzej Orłowski napisał(a): ....Takich polityków, takich zachowań, takiego taktu brakuje > na polskiej scenie politycznej. Brawo, Panie ministrze. Jestem pod wrażeniem".... Panie Orlowski, czy to w piatek przylecial Pan do Polski z Tytana? O jakich zachowaniach pan pisze i jakie kryteria przyjmuje pan za gwarantujace pisanie takich peanow o osobie, wobec ktorej prowadzone sa od kilku lat dwa dochodzenia prokuratorskie, jako podejrzanego o udzial sprawczy w bardzo powaznych przestepstwach gospodarczych. Zapewne tez wkrotce dowiemy sie i o innych. Dosyc juz mamy tych "wspanialych politykow" wedlug panskich kryteriow "porzadnosci". Szanuj Pan nazwisko swego dziadka i pozostalych Orlowskich. Mam tez szczera nadzieje, ze nie bierze pan udzialu w pracach sluzb ustawodawczych, scigania przestepstw i wymiaru sprawiedliwosci, bo wtedy mielibysmy problem nie tylko z Ungierem i jemu podobnymi ale i...Orlowskim. Pozostan wiec pan przy ogladaniu telewizji - to nie boli jak sie ma takie kryteria na, ze zacytuje, "klase,... szacunek i poważanie. Takich polityków, takich zachowań, takiego taktu...." Gwarantuje, ze wtedy dozgonnie pozostanie pan pod wielkim, jak to pan napisal "wrażeniem". Odpowiedz Link Zgłoś