Dodaj do ulubionych

Krakowska kuria przypomina: Stowarzyszenie im. ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:17
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał a la Radio Maryja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.01.05, 23:42
      Pewnie wierne, które już nie mają sił dotrzeć do kościoła nie wysłuchają dementi kurii. Interes się będzie kręcił, będą wzmianki w Radiu Maryja, które, zasilane przez wielki kapitał, może odpuścić składki w jednej diecezji na rzecz innej sekty.
      • slon2002 sodomia i gomoria z tymi pederastami 20.01.05, 08:31
        • Gość: Oliveira Nawet żerować na staruszkach nie dadzą, co? IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 09:27
          • konread Re: Nawet żerować na staruszkach nie dadzą, co? 20.01.05, 12:14
            A przecież to tylko taka niewinna zakładeczka, przydatna podczas lektury;-)
            • Gość: BRvUngern-Sternber Trudno cos tu powiedziec??? IP: *.bg.am.lodz.pl 20.01.05, 14:30
              Z cala pewnoscia zwykli uczestnicy maja jak najlepsze intencje o czym swiadcza
              chocby dzialania w sprawie tzw. gejow tak samo obozy mlodziezy...Trudno
              natomiast powiedziec co tam sie dzieje na gorze???Zyjemy w koncu w epoce
              totalitarnej ciagle jeszcze wiele agentury prob wchodzenia od srodka opanowania
              zreszta to bylo i w XVIII i XIX w.Teraz o ile jest potezniejsze...
          • Gość: Piotr Wieczorek Kościól czyli mafia IP: *.oes.ncps.k12.va.us 20.01.05, 12:39
            Sprawa dotyczy garstki oszustów wykorzystujących religijsnośc moherowych beretów, ale ten przykład doskonale ilustruja mechanizm działania kościołą jako takiego. W sumie codzienna działalność KK, choć nieco bardziej subtelna, niewiele sie rózni od tego co robi to bandyckie stowarzyszenie. Po prostu jest to wpisane w naturę kościoła - otumanić gawiedź bajędami o jezusku, pani bozi, piekle i panbucku a później ciągnąc kasę ile sie da. Kasę i władzę.
        • Gość: Ewa Imperium Romana i jego faszyzującej bojówki MW IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.05, 14:15
          na drodze do bankructwa
    • Gość: Piter Re: Krakowska kuria przypomina: Stowarzyszenie im IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.01.05, 00:11
      To śmieszne, bo np. czy fundacja Batorego posiada aprobatę organizacji
      monarchistycznych?
      Jeden biskup z Lublina niebawem przejedzie się na swych zapędach
      zamordystycznych. Krakówek będzie następny?
      P.
      • Gość: Y. Re: Krakowska kuria przypomina: Stowarzyszenie im IP: 213.134.132.* 20.01.05, 11:26
        Fundacja Batorego to nie banda oszustów, którzy wyłudzają od starszych ludzi
        kasę za fałszywe relikwie. Poz tym nie chodzi o to kto jest czyim patronem ale
        o to, że pseudo chrześcijańskie stowarzyszenie to banda cwaniaków, co nie ma za
        bardzo nic wspólnego z fundacją Batorego. Zdania o biskupie nie będę
        komentował, bo szkoda słów. Od dawna wiadomo, że cała ta brunatna chołota, z
        którą najwyraźniej sympatyzujesz, jedynie przykrywa się fasadą katolicyzmu, a
        jak ktokolwiek śmie się sprzeciwić, to od razu nawyzywają go od żydów i grożą
        że nie wiadomo co mu zrobią. Bo to nie biskup jak rozumiem jest autorytetem i
        wyznacza standardy katolicyzmu, ale faszystowska zgraja ludzi pokroju
        Jankowskiego, Rydzyka i Bendera tak? Co za palant...
        • Gość: leon Fundacja Batorego faszystowskim stowarzyszeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:16
          Fundacja Batorego jest typowa organizacją faszystowską, głoszącą wyższość narodu żydowskiego nad innymi. Ponadto jej finanse, częściowo pochodzące od spekulanta Sorosa, częściowo wyłudzone powinny być skontrolowane przez komisję sejmową. Ale mówienie o żłodziestwach tej organizacji, to pewnie antysemityzm?
          • Gość: Piter Re: Fundacja Batorego faszystowskim stowarzyszeni IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.01.05, 12:42
            Mnie też tego uczyli na szkoleniu w Młodzieży Wszechpolskiej.
          • Gość: Y. Re: Fundacja Batorego faszystowskim stowarzyszeni IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:09
            Rotfl, człowieku zamiast bredzić, sprawdź sobie w jakimś słowniku co to
            znaczy "faszyzm" i od czego pochodzi to słowo. I jestem ciekaw gdzie ta
            fundacja (fundacja to nie jest organizacja swoją drogą) głosi wyższośc jednego
            narodu nad drugim? Dając stypendia na przykład? Jakoś nie słyszałem też aby
            fundacja od kogoś wyłudzała pieniądze, ani też nigdy nie widziałem żadnych
            dowodów na wyłudzenia czy to Sorosa czy tej fundacji.
            Mówienie o złodziejstwie, jeżeli wyssane z palca, jak w tym przypadku, to po
            prostu głupoita, nie antysemityzm. Przykro mi.
            • Gość: Europejczyk Drogi Y rozmowy z "misiami" cz hackenbushami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 15:25
              nie mają sensu,bo oni nie mają najmniejszego zamiaru sluchać, czytać,tych
              treści których nie rozumieją!! Oni pojawili, się aby ponownie
              chrystianizować Polskę,a materialy do swej roboty, otrzumują od rydzyka, lub
              od tego strasznego stowarzyszenia, z Krakowa.
              • Gość: Y. Re: Drogi Y rozmowy z "misiami" cz hackenbushami IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:54
                Niestety, chyba masz rację:) To wygląda na porywanie się z motyką na słońce
    • Gość: AJ Ultrakatolicke....... IP: 217.168.131.* 20.01.05, 08:18
      Głupi tytuł artykułu - stowarzyszenie nie jest ultrakatolickie ponieważ w
      rzeczywistości nie ma nic wspólnego z katolicyzmem. Oni manipulują ludźmi ale
      czy taki tytuł nie jest również próbą manipulacji?
      • Gość: miś Re: AJ jestes pierwszą myślącą osobą która tu się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:11
        wypowiada! a Wybiórcza to jak zawsze śmieć manipulujący biednymi lewakami,
        dolewający oliwy do ognia aby gawiedź mogła się wyrzyc na katolicyźmie i
        Kościele!!! Pobierali chyba nauki manipulacji w tym stowarzyszeniu
        • dziadek.klozetowy wyrzy* 20.01.05, 11:35
          Na wyrzy... to można się najwyżej wyrzygać
        • Gość: Europejczyk Och Ty w "RzyćU" jedyny misiu!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 15:01
          Przeszukaj Misiu swoje szuflady może sie jeszcze Elementarz ostal??
    • Gość: Jaś Pawelek BIS Dominikańskie Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:18
      Dominikańskie Centrum.Skad my to znamy? Legnica chyba.Kredyt Bank walniety na
      trzsta milionów i czterystu frajerów na około 200,frajerów ktorzy brali kredyty
      dla sług bożych.I co, określenie czarna mafia pasuje czy nie? Zaraz podniesie
      sie krzyk oszołomstwa,prawda jednak jest taka,że w złodziejstwie funkcjonariusze
      Krk nie różnią się od eks komuchów czy solidaruchów.Doją wszyscy równo.
      • Gość: miś Re Jaś to ty jestes rzeczywiście! głupiutki że hej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:13
        • Gość: Y. Re: Re Jaś to ty jestes rzeczywiście! głupiutki ż IP: 213.134.132.* 20.01.05, 11:30
          Ty za to jesteś oczywiście najmądrzejszy i wszystko wiesz doskonale jak
          rozumiemy prawda? Artykuł ukazuje bandę naciągaczy, którzy nie mają z
          katolicyzmem i chrześcijaństwem nawet nic wpsólnego, sprzedają fałszywe amulety
          i wyciągają kasę od ludzi, ale Ty oczywiście wiesz, że jak ktoś o tym pisze to
          jest lewak prawda? Działalność Centrum (które jest zresztą mocno powiązane z
          kościołem, ale co tam, to pewnie też lewactwo i na dodatek żydzi jak rozumiem
          no nie?) dyskredytujesz choć jest bardzo potrzebna, a jak widać niewiele o
          samym Centrum wiesz.
          No ale lepiej pieprzyć dyrdymały na forum, w końcu w sieci każdy może...
          • Gość: miś Re: Y, dobrze jest doczytać zanim sie skrytykuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:08
            Ja nigdy nie bronie naciągaczy a tym bardziej tych którzy wykorzystują do tego
            wiare innych ludzi. Po drugie, skąd ty wiesz że to stowarzyszenie jest związane
            z Kościołem? Z wypowiedzi kard Macharskiego, wynika zupełnie cos innego ale ty
            wiesz chyba lepiej co? a po trzecie najbardziej wkurzający jest tytuł:
            Ultrakatolickie. Gdyby ten baran piszący artykuł wiedzial ze stowarzyszenie bez
            zgody Kościoła nie moze używać określenia katolicki!! No ale jak on nawet
            Macharskiego nie rozumie który mu to mówi wprost! A na koniec, to ten artykul
            nie tępi oszustwa ale jątrzy przeciwko Kościołowi, co zresztą widac z
            wypowiedzi ludzi na tym forum
            • Gość: Y. Re: Y, dobrze jest doczytać zanim sie skrytykuje IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:52
              Stary, wiedzieć to powinieneś Ty, że żadne laickie stowarzyszenie nie
              potrzebuje tak naprawdę pozwolenia kościoła na używanie słowa "katolicki" co
              zresztą pokazała niedawno sprawa KIKU Bendera, choć tu akurat szkoda że nie ma
              takiego wymogu prawnego. Kościół nie ma takiej jurysdykcji nad niekościelnymi
              placówkami. O Centrum i jego współpracy z kościołem można sobie poczytać choćby
              z Internecie, nic w tym dziwnego zresztą, bo to stworzyszenie prowadzi prace
              będące kościołowi przecież na rękę, bo stara się eliminować sekty i oszustów.

Trzy: ultrakatolickie, znaczy jak mniemam skrajnie katolickie, fanatyczne. Dla
              mnie nie ma w tym słowie nic nadzwyczajnego.

Na koniec: artykuł dosyć jasno pokazuje mechanizm oszustwa, a o kościele
              katolickim nie ma w nim ani słowa tak naprawdę, więc nie wiem o czym w dalszym
              ciągu bredzisz.
      • annb radio erewań 20.01.05, 09:54
        chyba ci się zakony pomyliły
    • Gość: moniek A zbieranie na tace jest oczywyszcze KOSZERNE!!!!! IP: *.011-145-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 20.01.05, 08:24
      A zbieranie na tace jest oczywyszcze KOSZERNE!!!!!!! Dlatego KK sie z tych
      pieniedzy nigdy nie rozlicza.... Zwlaszcza przed tow.Fiskusem....
      • Gość: Preacher Re: A zbieranie na tace jest oczywyszcze KOSZERNE IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.01.05, 08:57
        Lepiej się zastanów, dlaczego w Szwecji za nazwanie homoseksualizmu zboczeniem
        wsadzają do więzienia.
        • Gość: sim Bo tam mieszkają stalinowcy Szechtery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:20
          Gość portalu: Preacher napisał(a):

> Lepiej się zastanów, dlaczego w Szwecji za nazwanie homoseksualizmu zboczeniem
          > wsadzają do więzienia

Czy wyjasnieniem jest, że tam mieszkają stalinowscy mordercy, którzy uciekli z Polski, m. innymi brat A. Michnika, Stefan Szechter?
    • Gość: stasiek nie ma przymusu IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.01.05, 08:32
      czy ktos ZMUSZA ludzi do zaciagania kredytów?
      nikt
      wiec o co chodzi?
      • Gość: mijau nie ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:48
        Chodzi o to, że w takich małych parafiach słowa księdza z ambony "pan x nie dał
        już od dwóch miesięcy nic na budowę nowego kościoła" to śmierć cywilna. Na
        nonkonformizm możemy sobie pozwolić my - mieszkańcy dużych miast, w maleńkich
        społecznościach albo się jest z nią albo się nie jest wcale. Nie zapłacisz na
        Kościół to dzieciaki spalą ci dom wracając z imprezy, policja nie wykryje
        sprawców bo sąsiedzi nie będą nic widzieli a ubezpieczyciel wypłaci
        odszkodowanie bo jego miejscowy agent po kilku głębszych we wsi będzie znał
        wszystkie dane wszystkich sprawców i będzie pewien, że nie była to próba
        wyłudzenia. Nie godzisz się na kredyt? Ksiądz nie da ci rozgrzeszenia - że to
        nie zgodne z prawem kanonicznym? I co z tego, kolejna parafia jest za daleko
        dla starszych i głęboko wierzących ludzi...
        • Gość: miś Re co ty pieprzysz mijau???? brałaś coś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:16
          • Gość: Miód Re: Re do Misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:17
            Misiu! Już raz tobie pisałem, że do polityki ty się nie nadajesz. Popatrz sobie
            na twoją ulubioną stronkę www.radiomaryja.de dobrze ci to zrobi, tam są sami
            swoi.
            • Gość: miś Re: Wiedziałem ze jesteś gejem, ale mnie nie podni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:09
              podnieca to co ciebie. Spadaj kolego to swojego szamba
              • Gość: Europejczyk Spadać to ty możesz!! do swego niedouczonego, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 15:04
                Grajdolka!!!
                • Gość: miś Re: To ty jełropejczyk też jesteś pedałem:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:13
        • Gość: So!! Polnische Katolizismus!! ist wie Ein IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 09:21
          Tódlisches Fahrt!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: zbud Re: nie ma? IP: 212.160.138.* 20.01.05, 12:57
          miau-----co brałaś??????
    • Gość: Zenon Ultrakatolicki biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:45
      Po przeczytaniu akapitu wstepnego pewny bylem, ze spraw dotyczy RM. Jak widac
      jednak pojawiaja sie juz nasladowcy redemptorystow z Torunia.
      • Gość: miś Re: Widzisz Zeniek jak ci mózg wyprali!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:15
        Samo porównanie stawia cię w rzedzie ludzi którzy raczej z mysleniem mają
        problemy
        • Gość: wyprana z mózgu Re: Widzisz Zeniek jak ci mózg wyprali!! IP: 81.21.194.* 20.01.05, 09:34
          No i widzę, jak dzielnie miś staje w obronie niezbyt czystego interesu. Oj
          misiu misiu, nawet do głowy ci nie przyjdzie, że każdy sposób i każdy sztandar
          jest dobry do naciągania naiwnych? Szkoda twojego zapału!
          • Gość: miś Re: Mylisz się i to bardzo!!! Ja nie staje w obron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:39
            obronie rydzyka ale jak czytam takie brednie w wybiórczej (jawne wzniecanie
            nienawiści do rydzyka i ogólnie do kościoła, co widac na forum) to żal mi tej
            całej bandy lewaków z wypranymi mózgami!
            • Gość: Niedźwiedź Re: Mylisz się i to bardzo!!! Ja nie staje w obro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:36
              Misiu! Tabletka, tabletka, tabletka, tabletka...... lewatywa.
        • Gość: Zenon Re: Widzisz Zeniek jak ci mózg wyprali!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:37
          Zapomniales misiu o cegielkach na Stocznie Gdanska? Wyludzenie wrecz wzorcowe i
          jak widac godne nasladowania. Gdzie jest mamona z owych cegielek? Zostala
          zwrocona darczyncom po klapie stoczniowej akcji RM?
          • Gość: miś Re: a wiesz gdzie jest??? bo ja nie wiem, nigdy mn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:46
            mnie to nie interesowało, ale jak wiesz to napisz
            • Gość: Y. Re: a wiesz gdzie jest??? bo ja nie wiem, nigdy m IP: 213.134.132.* 20.01.05, 11:38
              No pewnie, nie intereuje Cię pewnie też że Rydzyk się rozbija helikopterami, ma
              radio i telewizję w których co i rusz się pojawiają antysemickie i nienawistne
              treści, nie interesuje Cię jak rozumiem że Jankowski to biznesmen w sutannie,
              który jaździ sobie Jaguarem, funduje nastolatkom kasę, którą oni wydają na
              narkotyki, obwiesza się złotem. Nie intereuje Cię to, że tacy ludzie to tak
              naprawdę skandal i hańba dla prawdziwych katolików, nie intereuje Cię skąd się
              wzięło stwierdzenie "kościół toruńskokatolicki". I na dodatek według Ciebie to
              atak na cały kościół już. Fajne brednie, tylko że jakoś się nie zdarzają
              artykuły o księdzu Kowalskim z Pcimia, bo ksiądz Kowalski z Pcimia jest na
              przykład skromnym człowiekiem, który naucza w swojej parafii o życiu i
              wniebowstąpieniu Chrystusa o przykazaniach Bożych i innych rzeczach, o których
              ksiądz nauczać wiernych powinien. A nie politykuje i robi niejasne interesy, bo
              już zapomniał o tym, że pycha jest grzechem, podobnie jak chciwość. Ale to cie
              nie interesuje, prawda?
              • Gość: miś Re: Y, nie lubie jak ktoś manipuluje drugim człowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:18
                człowiekiem. ty zapewne jestes wierną( słuchaczką Radia Maryja, bo wiesz jakie
                audycje tam lecą i co tam mówią. Ja tego radia nie słucham!!! I bardzo ładnie
                zauważyłaś, że media a szczególnie wybiórcza piszą tylko o Rydzyku i
                Jankowskim. To jest całe duchowieństwo? śmiech mnie ogarnia. Jak czytam takie
                tendencyjne artykułu to zawsze będę przeciw. To mi przypomina, SB i normalne
                nasłuchu! Z Jankowskiego chcieli zrobic pedała ale im nie wyszło, przeprosili
                go za to? Nie trzeba przecież. Poogladaj sobie zdjęcia Michnika z |Jankowskim,
                jak szedl z nim pod pache! Teraz zapomniał kto mu pomagał i zywił go! To jest
                nasza demokracja.
                • Gość: Y. Re: Y, nie lubie jak ktoś manipuluje drugim człow IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:12
                  Sorry szefie, po pierwsze płeć Ci się pomyliła, po drugie najwyraźniej nie
                  rozumiesz co ja piszę, bo dalej opowiadasz jakieś niestworzone historie, które
                  z treścią moich postów mają niewiele wspólnego. Bo jak byś zrozumiał, to byś
                  nie opowiadał tych głupot o Radiu z Twarzą i moim jego niby słuchaniu. A co do
                  tendencyjnego artykułu (w którym zresztą nie widzę nic o Jankowskim czy
                  Rydzyku) to nadal nie wiem gdzie jest ta cała tendencyjność, a w świetle twoich
                  wcześniejszych wypowiedzi nie dziw się, że komentuję to co piszesz w taki a nie
                  inny sposób
    • Gość: Europejczyk Kryminalne stowarzyszenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 09:14
      Tym kryminalnym towarzystwem od piotra skakgi, powinna zająć się Agencja
      bezpieczeństwa Państwowego!!!Zajmiemy się nimi obiecuję!!!!
      • Gość: passi Re: Kryminalne stowarzyszenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 09:23
        Gazeta Wyborcza. Od 15 lat największa manipulatorka. Ten artykuł to nic nowego.
        Drodzy czytelnicy dostajecie co chcecie? Prawdziwa demokracja. Już pisanie o
        prałacie Jankowskim się znudziła. Teraz atakujemy Kraków.
        Tytuł artykułu sam mówi za siebie. "Ultrakatolickie... "
        • Gość: Europejczyk Facet nie masz racji!! znam to kryminalne stow. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 09:27
          Jest kryminalna grupka fundamentalistów kat, ktorzy w swej dzialajnósci,
          posuwają się do szantarzu!!!
          • Gość: miś Re: A ja znam kryminalną grupe lewaków i tzw euj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:44
            eujopejczyków, którzy niszczą tę kraj! Posłuchaj sobie jeleniu tylko
            przesłuchan komisji które się ostatnio pojawiają. To sa złodzieje a nie jakieś
            tam smieszne stowarzyszenie! Śmiecie z wybórczej napisali to w takim tonie
            jakby chodziło o Orlen! a tak naprawde to cel jest jeden: wziecać nienawiść do
            Kościoła i dac pozywke do wylania jadu dla lewaków
            • Gość: Europejczyk Misiu jesteś kolejny chory z nienawiści,antysemita IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 09:55
              • Gość: miś Re: Oj biedaku jełopiejczyku! czy nie jestes w sta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:51
                w stanie wymysleć innego sloganu? Twoja wypowiedz świadczy jak jestes
                zmanipulowany i nie potrafisz juz samodzielnie myśleć. Przypominasz mi psa
                Pawłowa: ktoś ma inne poglądy, od rau reakcja: antysemita i chory z
                nienawiści. Śmiac mi się chce z takich baranów
                • Gość: Europejczyk ale to raczej ty jesteś pośmiwiskiem europejczyków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 10:56
                  • Gość: neo Re: ale to raczej ty jesteś pośmiwiskiem europejc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:28
                    "Europejczyku", jak sie nauczysz ortografii, to wróć na to forum. Na razie ciemniaczku wróć pod ten kamień, spod którego wylazłeś.
                • Gość: Y. Re: Oj biedaku jełopiejczyku! czy nie jestes w st IP: 213.134.132.* 20.01.05, 11:43
                  Jak byś nie zauważył, robisz dokładnie to samo. Cokolwiek się nienapisze o
                  kościele, to też reagujesz jak pies Pawłowa: atak, agresja, nieważne co kto
                  powie, to napewno to lewak i atakuje kościół...

A tak w ogóle, to skoro tak siębardzo upierasz że to manipulacje, to ja z
                  chęcią w końcu posłucham, gdzie są te manipulacje. W którym miejscu. Wskaż
                  manipulację i udowodnij, że to manipulacja. Pieprzyć o manipulowaniu każdy
                  głupi umie, ale jakoś dotąd nie zauważyłem ani jednego konkretu w twoich
                  politowania godnych postach, a jedynie ujadanie na "wybiórczą" nie poprate
                  niczym sensownym. No to czekamy, bardzo jestem ciekaw co nam tutaj udowodnisz,
                  gdzie te manipulacje wyborcza porobiła.
                  • Gość: miś Re: Nie bądz naiwny Y!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:29
                    Ja opisuje rzeczywistość tego forum, tu nie ma konstruktywnej krytyki
                    poszczególnych księzy, ciągle tylko artykuły jątrzące przeciw Rydzykowi i
                    Jankowskiemu, które mają za zadanie wzniecać nienawiść przeciwko nim a tak
                    naprawde to chodzi tu o Kościół.
                    Co do manipulacji to prosze bardzo: pierwszy punkt to ten niby luksusowy
                    mercedes, gdzie on jest? Teraz wszyscy piszą że on nim jeżdzi. Efekt osiągnięty
                    Drugi to manipulacja przy zakupie gruntów pod szkołe, pisanie róznych bredni na
                    ten temat. Po trzecie Jankowski miał być pedałem i co?
                    Znalazłoby się zapewne więcej
                    A najgorsze to to że te niby ich artykuły informacyjne są nacechowane jedynie
                    chęcią wzniecenia zamętu i nic więcej.
                    Ja nie wierze w tzw. neutralność światopogladową, którą lewactwo lansuje, każdy
                    ma swoje poglady ale minimum przyzwoitości( a wybiórcza taka chce być) nakazuje
                    jakiś obiektywizm w przekazywaniu pewnych pogladów i faktów, nawet takich z
                    którymi człowiek się nie zgadza
                    • Gość: Y. Re: Nie bądz naiwny Y!! IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:47
                      Stary Ty chyba żyjesz na innym świecie niż ja, bo nie wiem skąd Ci się biorą
                      takie wnioski.

"Ja opisuje rzeczywistość tego forum, tu nie ma konstruktywnej krytyki
                      poszczególnych księzy, ciągle tylko artykuły jątrzące przeciw Rydzykowi i
                      Jankowskiemu, które mają za zadanie wzniecać nienawiść przeciwko nim a tak
                      naprawde to chodzi tu o Kościół."

>>>No i dalej swoje. Próbowałem Ci ironicznie wyjaśnić, że gadasz głupoty, a Ty
                      dalej to samo, jak grochem o ścianę. Nie rozumiesz tej prostej zależności, że o
                      Rydzyku i Jankowskim piszą w kółko dlatego, że jest o czym pisać? Ci ludzie to
                      zakały tego kościoła. Zrozum w końcu, że dziennikarz nie jest od tego aby sobie
                      kreować rzeczywistość, choć niektórzy tak twierdzą, ale niestety zazwyczaj są
                      to osoby, które o dziennikarstwie pojęcia nie mają, tylko od tego aby na nią
                      reagować. Zadaj sobie pytanie, dlaczego to o nich piszą w kółko? Piszesz, że tu
                      chodzi o kościół, że to atatk na kościół. Czemu nagle tak szybko zapomniałeś że
                      Gazeta nierzadko drukuje wywiady z Pieronkiem, Życińskim, Glempem, artykuły o
                      tym co się dzieje w Watykanie, o papieżu, o różnych innych rzeczach? Nagle Ci
                      to wcięło.
                      To nie jest żaden atak na kościół, zrozum w końcu, że zagrożeniem dla kościoła
                      nie jest dziennikarz, który opisuje rzeczywistość (lub przynajmniej jakiś jej
                      wycinek), ale właśnie ten Rydzyk i Jankowski i im podobni, którzy hańbią dobre
                      imię kościoła. To ich skandaliczne wypowiedzi, działania i postawy są
                      przyczynkiem do tego, że na cały kościół pada cień. Przestań pisać w końcu te
                      głupoty o atakowaniu kościoła. Gdyby Rydzyk i Jankowski byli przykładnymi
                      księżmi, z których należy brać przykład, to by o nich nie pisano, nie wywlekano
                      ich wątpliwych etycznie i moralnie zachowań. Jeszcze raz powtórzę: o księdzu z
                      Pcimia GW nie pisze. Bo nie ma powodu, bo ten ksiądz nie jest skandalistą,
                      który nigdy nie powinien nosić sutanny. A Rydzyk i Jankowski to właśnie tacy
                      ludzie.

"Co do manipulacji to prosze bardzo: pierwszy punkt to ten niby luksusowy
                      mercedes, gdzie on jest? Teraz wszyscy piszą że on nim jeżdzi. Efekt osiągnięty"

Po pierwsze nie Mercedes, tylko Jaguar, po drugie jak bardzo chcesz to pójdę
                      pod Brygidę, poczekam i zrobię Ci zdjęcie i wyślę. Nie raz widziałem
                      Jankowskiego w swoim wypasionym samochodziku, na własne oczy. Zresztą nie ma
                      jednego samochodu, ale kilka żeby było śmieszniej. Zdjęcia publikowały gazety,
                      było o tym w telewizji, pokazywali i Jaguara i inne fury. Wystarczy poszukać.

"Drugi to manipulacja przy zakupie gruntów pod szkołe, pisanie róznych bredni
                      na ten temat. Po trzecie Jankowski miał być pedałem i co?"

Oczywiście, że manipulacje były, prokuratura szukała na to dowodów, nie
                      znalazła, bo dobrze je ukrytu, więc umożyła postępowanie co więcej to nie
                      jedyne manipulacje. Wiesz czemu redemptoryści nie mogą od dawna się doczekać
                      rozliczeń finansowych od Rydzyka? Nie wiesz. Ja też nie, oni też nie. A media
                      poszperały i pokazały niejasne związki naszego skromnego księdza z Torunia z
                      niemieckim bankiem, jego manipulacje finansowe, pieniądze, które znikają nie
                      wiadomo gdzie. I co? Wszystko sobie wymyślili? Jasne.
                      Co do Jankowskiego, to nigdy, nawet w GW, nikt nie napisał, że ten człowiek to
                      pedofil (nie pedał, pedofil), ale że go o to podejrzewano. I słusznie
                      podejrzewano. Matka 16latka, któremu Jankowski dawał kasę, za którą chłopak
                      kupował narkotyki też tak myślała, ale o tym oczywiście nie pamiętasz? Stary,
                      trochę więcej obiektywizmu. Dla Ciebie ksiądz, który w taki sposób się
                      zachowuje jest w porządku? Dla mnie podejrzenia były całkiem na miejsu, a
                      zachowanie tego człowieka - zwłaszcza że jest księdzem, k....a, przecież to
                      skandal - jest ohydne.

"A najgorsze to to że te niby ich artykuły informacyjne są nacechowane jedynie
                      chęcią wzniecenia zamętu i nic więcej."

Artykuł ukazuje kolejną grupę naciągaczy, którzy pod płaszczykiem katolicyzmu
                      wyciągają kasę od innych. Jak już pisałem - brunatna hołota i banda oszustów.
                      Dla Ciebie to zamęt o nic? Stary, lepiej pomyśl zanim zaczniesz wypisywać
                      głupoty.

"Ja nie wierze w tzw. neutralność światopogladową, którą lewactwo lansuje,
                      każdy ma swoje poglady ale minimum przyzwoitości( a wybiórcza taka chce być)
                      nakazuje jakiś obiektywizm w przekazywaniu pewnych pogladów i faktów, nawet
                      takich z którymi człowiek się nie zgadza"

Tylko, że nadal nie widzę związku z tym co napisano w artykule. Opisano
                      rzetelnie cała sytuację, pytano wszystkie strony o zdanie, sprawdzono u kilku
                      źródeł informacje. Co ma jeszcze według Ciebie zrobić dziennikiarz? Artykuł nie
                      jest nigdzie nacechowany, manipulujesz teraz słowami. Skoro ktoś czynił jakiś
                      proceder, to pisanie o tym jest już nacechowane? Co to za brednie? A co mieli
                      napisać? Biedni prawicowi złodzieje wyłudzają tylko trochę pieniędzy po
                      chrześcijańsku, a w ogóle to fajnie, że nie za dużo i że ulotki są
                      profesjonalnie wykonane? Chyba żartujesz człowieku.
    • Gość: zwierzaq Paranoja!!! IP: *.damovo.com 20.01.05, 09:46
      Co za paranoja!! Po co mam sie oddawać w opiekę matce Jezusa??
      Ja oddałam swoje życie Jezusowi, w końcu to o umarł za mnie na krzyżu. Nikt
      inny.
      • Gość: Bea Re: Paranoja!!! IP: *.chello.pl 20.01.05, 12:24
        Jezusowi można się oddać bo był dobrym człowiekim i uleczał choroby wszystkich
        ludzi ,obojętnie jakiej nacji byli. Ale to się Żydom nie podobało i skazali go
        na śmierć przez ukrzyżowanie.Jezus wisiał na krzyzu kilka dni ale nie umarł na
        krzyzu bo ludzie podawali mu na kiju ,na gąbce wodę z octem i Jezus tę gehennę
        żydowską przeżył. Gdy położyli Jezusa Żydzi do grobu to w nocy Jezus wstał i
        poszedł .Kości Jezusa nigdy nie znaleziono tak twierdzą Naukowcy.
        Wiara w życie pozagrobowe i zmartwychwstanie to sztuczka Żydów aby zebrać jak
        najwiecej pieniędzy na tacach w wolny czas, gdy ludzie mają wolny czas to
        trzeba im zabrac i jeszcze za to zapłacą, na tacę oczywiście!!!
        To ubezpieczenie osób ,na życie to też wymysł Żydów,zysków żadnych a straty
        wielkie!!!
    • Gość: haryton A ja słyszałem, że szefem tego jest brat kardynała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:57
      Macharskiego. (Tego, czyli rzeczonego stowarzyszenia.) Czy może mi to ktoś
      potwierdzić? (wojteevel@poczta.onet.pl)I to słyszałem od osoby zatrudnionej
      przez ów twór. Jak również to, że stowarzyszenie jest właścicielem kamienicy
      przy Floriańskiej, w której wynajmuje mieszkania zaprzyjaźnionym osobom, co mu
      oczywiście wolno. Jak wiele innych działań. A to Polska właśnie...
      • Gość: Europejczyk Kto to jest ta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 10:19
        kryminalna grupka od "skargi??",tak, oni są powiązani z palacem biskupim który
        teroryzuje Krakow, i którym de facto rządzi.Pieniądze ta grupka dostaje od
        kościola, z zagranicy,i z Watykanu!!Dzięki silnym powiązaniom towarzyskim, ta
        czereda posiada niezwykle wplywy we wladzach Krakowa,jest także ona powiązana
        nieformalnie z Rydzykiem, a więc możemy mówić tu o katomafii!!Sytuacja jest
        rzeczywiście precedensowa,Srodki finansowe jakimi dysponuje "ToTo" są
        imponujące,przykladem może być akcja kolportażu ulotek przeciw
        Gejom,To "Towarzystwo"wyslalo w sumie kilkanasci milionow, ulotek!!!Czas
        najwyższy aby Nimi zajęla sie Agencja Bezpieczeństwa Państwowego!!!
        • Gość: miś Re: jełopiejczyk, czy ty cos bierzesz? ale masz fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:53
          fantazje! ty masz chyba jakąś obsesje na punkcie wiary i Kościoła. musisz sie
          leczyć
          • Gość: Europejczyk Misiu czas spać ,jest przecież zima, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 10:58
            • Gość: gajowy jest za ciepło,misie nie mogą zasnąć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:23
              no i mamy tego efekty...
              • Gość: Zenon Re: jest za ciepło,misie nie mogą zasnąć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:34
                To odstrzelic bo w szkode wchodzi.:)
          • Gość: RadyjakoRydzayjko Re: jełopiejczyk, czy ty cos bierzesz? ale masz f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:39
            Misiu, zapraszamy na stronę www.radiomaryja.de
            • Gość: miś Re: spadaj pedale!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:31
              • Gość: europejczyk To jedyna "sensowna" odp,misia!!!! pedale ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 12:57
                Jakie to polskie!!
                • Gość: miś Re: jełopejczyk! Jak mnie ktoś zacheca do odwiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:07
                  odwiedzin gejowskich stron, to pisze mu: spadaj pedale. Nie widze w tym nic
                  obraźliwego dla pedała!
                  • Gość: Europejczyk ja jestem gejem ,poczulem się obrażony,i dla tego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 14:50
                    zaslugujesz na miano "polaczek"
                    • Gość: miś rozumie twój ból. przykro mi z tego powodu jełrop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:20
              • Gość: RadyjakoRydzayjako Re: spadaj pedale!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:22
                Misiu! Z księdzem nie jest grzech!
    • Gość: Paolo Nikt nikomu nie każe kupować książek i wysyłać pie IP: *.biol.uni.torun.pl 20.01.05, 10:46
      niędzy.O co ten raban. Czy ktoś fizycznie bądź psychicznie ucierpiał od tej
      działalności? Jeśli tak to proszę do sądu. Tak jak działaja organizacje
      lezbijek i homoseksualistów (moim zdaniem zboczeńców) tak w demokratycznym
      państwie moga istnieć im przeciwne organizacje. Chcielismy demokracji więc ją
      mamy, no chyba że chcemy sterowac demokracją w to juz będzie dyktatura albo
      lewacka albo skrajnie prawicowa.
      • Gość: Edward Drugi schizo z powodu braku prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:20
        Powiedz mi, co ma lewica do homoseksualizmu, a prawica do heteroseksualizmu?

To są jakieś chore rojenia! LPR-owcy czy wszypolaki są po prostu lewicowi
        inaczej. Czyli są zboczeńcami.
        Wiadomo: w Polsce nie ma politycznej prawicy. Jest tylko "pobożna lewica"
        i "bezbożna lewica".
    • Gość: pablo PANI MAGDALENO, IP: *.devs.futuro.pl 20.01.05, 11:44
      "Metropolitalna", nie "metropolitarna"!...
    • Gość: stefan z ciemnogro ,,ultrakatolicke"?-,Pani Kula,co mialas z logiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:06
      Jesli to jest stowarzyszenie ultakatolickie to znaczy ,ze nie należący do nich
      ludzie,w tym biskupi,sa mniej zaangazowani, czyli gorsi katolicy?
      • Gość: Kula Re: ,,ultrakatolicke"?-,Pani Kula,co mialas z log IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:46
        A co to jest logika? My na miesięczny kursie dziennikarstwa mieliśmy tylko przemiot "rzut kałem".
        • t.duszynski Re: ,,ultrakatolicke"?-,Pani Kula,co mialas z log 20.01.05, 14:08
          Gość portalu: Kula napisał(a):

> A co to jest logika? My na miesięczny kursie dziennikarstwa mieliśmy tylko
          prze
          > miot "rzut kałem".
          Dali dzieciakowi pioro do reki to grzecznie napisala.Trudno wymagac od szefoswa
          GW katolicyzmu,Ale DEKALOG powinni znac..nie zabijaj,nie cudzoluz,nie
          kradnij,NIE MÓW FAŁSZYWEGO SWIADECTAWA"......
    • Gość: Leffu I po raz kolejny GW szuka taniej sensacji... IP: *.ssmb.com 20.01.05, 12:12
      Ten tytul to kolejna proba zainteresowania czytelnika GW poprzez szukanie
      taniej sensacji na poziomie nie odbiegajacym od SE czy Faktu...przeciez w
      tresci wyraznie podane jest ze Citek nie ma nic wspolnego z ta
      organizacja...ale co z tego...tytul jest chwytliwy i choc nie ma pokrycia w
      faktach, to niewazne, wazne zeby sie sprzedal...czy to ze do skrzynki dostane
      oferte np Carrefour z oferta rat i oraz oferte taniego kredytu w BPH to znaczy
      ze kredyt udzilony na zakup w markecie bedzie pochodzil z BPH'u? To jakas
      wierutna bzdura, ale coz...pismaki z GW potrafia zrobic ze zbiegu okolicznosci
      afere...oj potrafia...
      • Gość: zwykly CITYBANK... IP: *.dialup.online.no 20.01.05, 12:49
        ...z siedziba w USA. Jeden z najwiekszych bankow swiata, pozostajacy w rekach
        zydowskich.
        "Wykupil" Bank Handlowy w Polsce, zalozony w 1871 roku, cieszacy sie nalezyta
        renoma i bedacy w rekach polskich.
        Nie nalezy dziwic sie zydom z Citybank, ze takie rowniez "geszefty" w Polsce
        popelniaja!
        • Gość: Leffu Re: CITYBANK... IP: *.ssmb.com 20.01.05, 13:25
          ...a ty kolego przeczytales w ogole ten artykul?...bo jesli tak, to albo ci do
          glowy nie wchodzi to co czytasz, albo po prostu tylko udajesz, ze czytasz i
          czytac w ogole nie potrafisz...kto jest wlascicielem banku (Citigroup, tak na
          marginesie, ktora jest korporacja ponad narodowa i ma miliony akcjonariuszy -
          bedacych jednoczesnie wlascicielami tej korporacji - w kilkudzieciu krajach
          swiata, bedacych wysnawcami roznych religii i reprezentujacych rozne
          swiatopoglady) nie ma wiekszego znaczenia...znaczenie ma to, ze GW z powaznej
          gazety jaka byla jeszcze kilka lat temu zmienia sie powoli w szmatlawego
          brukowca, szukajacego taniej sensacji, choc sama Agora uwiazana jest w jedna z
          najwiekszych afer III RP i tak naprawde nie wiadomo tak do konca kto do kogo
          przyszedl z czym i wjakim celu...nie wierze, ze Rapaczynska, ktora pozniej
          wystawila Michnika na ostrzal nie maczala samam w tym swoich palcow...fakt,
          niczego jej nie udowodniono, ale jednak pozostaje masa watpliwosci...tak czy
          inaczej niedlugo moze sie okazac ze jakis bank udziela kredytu na wizyty w
          agencji towarzyskiej, bo za wycieraczka znalazles dwie ulotki traktujace o tych
          uslugach...hehehe...ale by GW miala temat...
    • Gość: uno Szamboid Wyborcza znów smrodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:38
      Och, jakiż wysoki poziom mają tzw. tabloidy w porównaniu z szamboidem GWnem. Czy dziennikarze z GWna pobierają praktyki w szambach wysokociśnieniowych. Chyba tak, bo g...wna bryzgają nawet po ścianach. Polecam naparówki z gnojowicy, mniej szkodliwe dla otoczenia, a można się też pozaciągać.
    • Gość: aśka BEZ MOCY IP: *.dialup.optusnet.com.au 20.01.05, 12:57
      Przerażające jest stanowisko kościoła wobec takiej katechizacji środowiska
      polskiego. Jak jest jakiś problem to zawsze władza kościelna potępia ale
      niewiele robi:) Niestety może i w tym przypadku można się dopatrzeć brak
      konsekwencji kościoła wobec osób reprezentujących wiarę, być może nowe
      Stowarzyszenie zechce dorównać radiu Maryja, które totalnie wymknęło się spod
      kontroli kościoła. Gratulacje dla władz kościelnych w Polsce.
      • Gość: neo Re: BEZ MOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:43
        ość portalu: aśka napisał(a):

> Przerażające jest stanowisko kościoła...
        Żabko kochana, Kościół Katolicki, to nie gmina żydowska, gdzie totalitarnymi metodami można zmusić zyda do posłuszeństwa.
        • Gość: Leffu Re: BEZ MOCY IP: *.ssmb.com 20.01.05, 13:57
          ...fakt...tu tylko zmusza sie ludzi do datkowania na rzecz Kosciola w formie
          nie mniej niz...dajac do wyboru datkowanie, albo marginalizacje spoleczna, po
          odczycie z ambony kto dal, a kto nie...to jakos klerykom mocy nie
          brakuje...Kosciol Katolicki stal sie fabryka pieniedzy, a z zalozenia mial byc
          fabryka milosci i milosierdzia...Bog ma kapitalne poczucie humoru...czyz nie???
        • Gość: Zenon Re: BEZ MOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:40
          I tu trafiles jak kula w plot. Nie ma na naszym Bozym swiecie instytucji
          bardziej zcentralizowanej, zhierarchizowanej i niedemokrtaycznej niz KRK.W
          odroznieniu od niego judaizm to mozaika pogladow, doktryn, interpretacji.
    • Gość: ryter Ultrakatolickie stowarzyszenie i kredyty Citibanku IP: *.chello.pl 20.01.05, 13:07
      Stowarzyszenie weszło w szemraną spółkę z bankiem - wniosek Wyborczej : to
      stowarzyszenie jest złe, a nie bank. Bank jest OK.
    • kozaczek3 Tam Kup sobie śmieszną książkę,ubaw po pachy!!!! 20.01.05, 13:18
      www.piotrskarga.pl/patron.php3Amen.
      • Gość: bruner kupiłem inną, praktyczniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:46
        wolę Mein Kampf. Po takich jak twoja plwocinach chyba trzeba będzie zgodzić sie z tezami tam zawartymi
    • Gość: działacz wielkie pieniadze - skandal IP: *.fund.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:21
      znam kogos kto tam pracuje. Obraca sie wielkimi pieniedzmi w tym
      stwoarzyszeniue. Jesli jest to prawda, to organizacja ma trzy biura w Krakowie
      i jest jedna znajpoteżniejszych organizacji katolickich (lecz świeckich) na
      świecie. Ktoś kto tam pracuje, mówil mi że można bardzo duzo zarobić... nawet
      zwykły pracownik moze brać o 50% wiecej niż srednia krajowa!!

Ale z drugiej stroni same sobie winne są babice i dewotki oraz dewoci, którzy
      ślą pieniadze stowarzyszeniu...

• Gość: Europejczyk Czyli moje informacje się sprawdzają!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 14:53
        I dla tego Interwencja Agencji Bezpieczeństwa Panstwowego jest konieczna!!!
    • Gość: krakus WIEM ŻE NIE JEDNEMU PSU BUREK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:44
      ...ale ryba psuje się od glowy. Artykuł ukazuje wierzchołek góry lodowej
      pokazującej związki takich "formalnych" struktur pod płaszczykiem kościoła (tzn
      naszej wiary) z biznesem i administracją publiczną. Nie wiem czy brat Kardynała
      jest związanych z tym stowarzyszeniem, ale wiem, że Ksiądz Skarga słynął ze
      swoich kazań, w których przywoływał również jako jedyne nieszczęście Polski
      innowierców. Jest więc symbolem polskiej nietolerancji - i mówię to bez urazy -
      po prostu tak jest. A tym czasem Prezydent Gołaś i Kardynał Macharski stawiają
      bezprawnie pomnik kapłana nietolerancji na placu Marii Magdaleny, patronuje
      temu Paweł Pytko - obecny przewodniczący Rady Miasta i uwaga! - Przewodniczący
      Rady Arcybractwa Miłosierdzia (organizacji charytatywnej założonej przez ks.
      Piotra Skargę w 1584 roku). Chciałbym wierzyć, że te związki biznesową i z
      władzą świecką (a raczej zawłaszczanie jej) nie skutkuje upowszechnianiu
      nietolerancji i nienawiści. CO BOSKIE BOGU, CO CARSKIE CESARZOWI. A ci którzy
      chcą się dorobić niech zabiorą się do uczciwej pracy. Żałuję że nasz Kraków
      jest miastem, w którym dzieją się takie rzeczy.
      • Gość: erbi afera z niczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:52
        połącznie ulotek tej "sekty" i citibanku było przypadkowe
        ja ulotke o cudownym medaliku dostałem do skrzynki wczoraj a citibanku dzisiaj
        (razem ze SKOK i mediamarktem)
        Pani Kula, czy Pani nie przesadziła??? czy wystarczy Pani odwagi cywilnej, aby
        przyznać się do braku profesjonalizmu zawodowego?
    • Gość: Grzegorz A ja nic nie płaciłem i nie jedno dostałem! IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:53
    • Gość: Koszałek Opałek Alleluja i do przodu!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:01
      (POLITYKA)
      Parlamentarny zespół folklorystyczny
      Naród polski chce eurokonstytucji, jego przedstawiciele - bynajmniej
      Parlament Europejski ogromną większością głosów poparł projekt konstytucji Unii
      Europejskiej. "Za" głosowało 500 deputowanych, przeciw było 137, a 40
      wstrzymało się od głosu………

Nieznający polskiego klimatu politycznego eurodeputowani nie bardzo rozumieją
      też happeningi urządzane przez Ligę Polskich Rodzin. Już w trakcie głosowań nad
      konstytucją posłowie LPR podnosili transparenty z podobiznami Marksa i Lenina,
      a po głosowaniach, przed setkami zgromadzonych posłów i dziennikarzy,
      odśpiewali jeszcze "Międzynarodówkę" i hymn Związku Radzieckiego (Rosji). Z
      kuluarowych komentarzy wynikało, że większość widzów nie pojęła tej ironii i
      wzięła posłów LPR, z Bogdanem Pękiem na czele, za polskich komunistów
      demonstrujących przeciwko Unii Europejskiej.
      Poseł Józef Pinior twierdzi, że nasi deputowani utworzyli najsilniejszy w
      Parlamencie Europejskim zespół folklorystyczny, wzmacniający negatywne
      stereotypy na temat Polski. Zdaniem posła Bronisława Geremka, słynna wypowiedź
      przewodniczącego PE, Hiszpana Josepa Borella, bez względu na różne dementi w
      tej sprawie, była właśnie przykładem funkcjonowania takich negatywnych
      stereotypów.
      ………-jak przewiduje deputowany Jan Kułakowski-zwolennicy silniejszej i
      sprawniejszej Unii będą nazywani zdrajcami i przeciwstawiani "dobrym Polakom".
      Bo taki język i taki folklor dajemy sobie narzucie.
      Jerzy Baczyński ze Strasburga
      (POLITYKA)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka