Gość: rycerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał a la Radio Maryja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.01.05, 23:42 Pewnie wierne, które już nie mają sił dotrzeć do kościoła nie wysłuchają dementi kurii. Interes się będzie kręcił, będą wzmianki w Radiu Maryja, które, zasilane przez wielki kapitał, może odpuścić składki w jednej diecezji na rzecz innej sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Nawet żerować na staruszkach nie dadzą, co? IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 09:27 Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Nawet żerować na staruszkach nie dadzą, co? 20.01.05, 12:14 A przecież to tylko taka niewinna zakładeczka, przydatna podczas lektury;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRvUngern-Sternber Trudno cos tu powiedziec??? IP: *.bg.am.lodz.pl 20.01.05, 14:30 Z cala pewnoscia zwykli uczestnicy maja jak najlepsze intencje o czym swiadcza chocby dzialania w sprawie tzw. gejow tak samo obozy mlodziezy...Trudno natomiast powiedziec co tam sie dzieje na gorze???Zyjemy w koncu w epoce totalitarnej ciagle jeszcze wiele agentury prob wchodzenia od srodka opanowania zreszta to bylo i w XVIII i XIX w.Teraz o ile jest potezniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Wieczorek Kościól czyli mafia IP: *.oes.ncps.k12.va.us 20.01.05, 12:39 Sprawa dotyczy garstki oszustów wykorzystujących religijsnośc moherowych beretów, ale ten przykład doskonale ilustruja mechanizm działania kościołą jako takiego. W sumie codzienna działalność KK, choć nieco bardziej subtelna, niewiele sie rózni od tego co robi to bandyckie stowarzyszenie. Po prostu jest to wpisane w naturę kościoła - otumanić gawiedź bajędami o jezusku, pani bozi, piekle i panbucku a później ciągnąc kasę ile sie da. Kasę i władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Imperium Romana i jego faszyzującej bojówki MW IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.05, 14:15 na drodze do bankructwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Krakowska kuria przypomina: Stowarzyszenie im IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.01.05, 00:11 To śmieszne, bo np. czy fundacja Batorego posiada aprobatę organizacji monarchistycznych? Jeden biskup z Lublina niebawem przejedzie się na swych zapędach zamordystycznych. Krakówek będzie następny? P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Krakowska kuria przypomina: Stowarzyszenie im IP: 213.134.132.* 20.01.05, 11:26 Fundacja Batorego to nie banda oszustów, którzy wyłudzają od starszych ludzi kasę za fałszywe relikwie. Poz tym nie chodzi o to kto jest czyim patronem ale o to, że pseudo chrześcijańskie stowarzyszenie to banda cwaniaków, co nie ma za bardzo nic wspólnego z fundacją Batorego. Zdania o biskupie nie będę komentował, bo szkoda słów. Od dawna wiadomo, że cała ta brunatna chołota, z którą najwyraźniej sympatyzujesz, jedynie przykrywa się fasadą katolicyzmu, a jak ktokolwiek śmie się sprzeciwić, to od razu nawyzywają go od żydów i grożą że nie wiadomo co mu zrobią. Bo to nie biskup jak rozumiem jest autorytetem i wyznacza standardy katolicyzmu, ale faszystowska zgraja ludzi pokroju Jankowskiego, Rydzyka i Bendera tak? Co za palant... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Fundacja Batorego faszystowskim stowarzyszeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:16 Fundacja Batorego jest typowa organizacją faszystowską, głoszącą wyższość narodu żydowskiego nad innymi. Ponadto jej finanse, częściowo pochodzące od spekulanta Sorosa, częściowo wyłudzone powinny być skontrolowane przez komisję sejmową. Ale mówienie o żłodziestwach tej organizacji, to pewnie antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Fundacja Batorego faszystowskim stowarzyszeni IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.01.05, 12:42 Mnie też tego uczyli na szkoleniu w Młodzieży Wszechpolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Fundacja Batorego faszystowskim stowarzyszeni IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:09 Rotfl, człowieku zamiast bredzić, sprawdź sobie w jakimś słowniku co to znaczy "faszyzm" i od czego pochodzi to słowo. I jestem ciekaw gdzie ta fundacja (fundacja to nie jest organizacja swoją drogą) głosi wyższośc jednego narodu nad drugim? Dając stypendia na przykład? Jakoś nie słyszałem też aby fundacja od kogoś wyłudzała pieniądze, ani też nigdy nie widziałem żadnych dowodów na wyłudzenia czy to Sorosa czy tej fundacji. Mówienie o złodziejstwie, jeżeli wyssane z palca, jak w tym przypadku, to po prostu głupoita, nie antysemityzm. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Drogi Y rozmowy z "misiami" cz hackenbushami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 15:25 nie mają sensu,bo oni nie mają najmniejszego zamiaru sluchać, czytać,tych treści których nie rozumieją!! Oni pojawili, się aby ponownie chrystianizować Polskę,a materialy do swej roboty, otrzumują od rydzyka, lub od tego strasznego stowarzyszenia, z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Drogi Y rozmowy z "misiami" cz hackenbushami IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:54 Niestety, chyba masz rację:) To wygląda na porywanie się z motyką na słońce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Ultrakatolicke....... IP: 217.168.131.* 20.01.05, 08:18 Głupi tytuł artykułu - stowarzyszenie nie jest ultrakatolickie ponieważ w rzeczywistości nie ma nic wspólnego z katolicyzmem. Oni manipulują ludźmi ale czy taki tytuł nie jest również próbą manipulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: AJ jestes pierwszą myślącą osobą która tu się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:11 wypowiada! a Wybiórcza to jak zawsze śmieć manipulujący biednymi lewakami, dolewający oliwy do ognia aby gawiedź mogła się wyrzyc na katolicyźmie i Kościele!!! Pobierali chyba nauki manipulacji w tym stowarzyszeniu Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek.klozetowy wyrzy* 20.01.05, 11:35 Na wyrzy... to można się najwyżej wyrzygać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Och Ty w "RzyćU" jedyny misiu!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 15:01 Przeszukaj Misiu swoje szuflady może sie jeszcze Elementarz ostal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Pawelek BIS Dominikańskie Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:18 Dominikańskie Centrum.Skad my to znamy? Legnica chyba.Kredyt Bank walniety na trzsta milionów i czterystu frajerów na około 200,frajerów ktorzy brali kredyty dla sług bożych.I co, określenie czarna mafia pasuje czy nie? Zaraz podniesie sie krzyk oszołomstwa,prawda jednak jest taka,że w złodziejstwie funkcjonariusze Krk nie różnią się od eks komuchów czy solidaruchów.Doją wszyscy równo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re Jaś to ty jestes rzeczywiście! głupiutki że hej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Re Jaś to ty jestes rzeczywiście! głupiutki ż IP: 213.134.132.* 20.01.05, 11:30 Ty za to jesteś oczywiście najmądrzejszy i wszystko wiesz doskonale jak rozumiemy prawda? Artykuł ukazuje bandę naciągaczy, którzy nie mają z katolicyzmem i chrześcijaństwem nawet nic wpsólnego, sprzedają fałszywe amulety i wyciągają kasę od ludzi, ale Ty oczywiście wiesz, że jak ktoś o tym pisze to jest lewak prawda? Działalność Centrum (które jest zresztą mocno powiązane z kościołem, ale co tam, to pewnie też lewactwo i na dodatek żydzi jak rozumiem no nie?) dyskredytujesz choć jest bardzo potrzebna, a jak widać niewiele o samym Centrum wiesz. No ale lepiej pieprzyć dyrdymały na forum, w końcu w sieci każdy może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Y, dobrze jest doczytać zanim sie skrytykuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:08 Ja nigdy nie bronie naciągaczy a tym bardziej tych którzy wykorzystują do tego wiare innych ludzi. Po drugie, skąd ty wiesz że to stowarzyszenie jest związane z Kościołem? Z wypowiedzi kard Macharskiego, wynika zupełnie cos innego ale ty wiesz chyba lepiej co? a po trzecie najbardziej wkurzający jest tytuł: Ultrakatolickie. Gdyby ten baran piszący artykuł wiedzial ze stowarzyszenie bez zgody Kościoła nie moze używać określenia katolicki!! No ale jak on nawet Macharskiego nie rozumie który mu to mówi wprost! A na koniec, to ten artykul nie tępi oszustwa ale jątrzy przeciwko Kościołowi, co zresztą widac z wypowiedzi ludzi na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Y, dobrze jest doczytać zanim sie skrytykuje IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:52 Stary, wiedzieć to powinieneś Ty, że żadne laickie stowarzyszenie nie potrzebuje tak naprawdę pozwolenia kościoła na używanie słowa "katolicki" co zresztą pokazała niedawno sprawa KIKU Bendera, choć tu akurat szkoda że nie ma takiego wymogu prawnego. Kościół nie ma takiej jurysdykcji nad niekościelnymi placówkami. O Centrum i jego współpracy z kościołem można sobie poczytać choćby z Internecie, nic w tym dziwnego zresztą, bo to stworzyszenie prowadzi prace będące kościołowi przecież na rękę, bo stara się eliminować sekty i oszustów. Trzy: ultrakatolickie, znaczy jak mniemam skrajnie katolickie, fanatyczne. Dla mnie nie ma w tym słowie nic nadzwyczajnego. Na koniec: artykuł dosyć jasno pokazuje mechanizm oszustwa, a o kościele katolickim nie ma w nim ani słowa tak naprawdę, więc nie wiem o czym w dalszym ciągu bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniek A zbieranie na tace jest oczywyszcze KOSZERNE!!!!! IP: *.011-145-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 20.01.05, 08:24 A zbieranie na tace jest oczywyszcze KOSZERNE!!!!!!! Dlatego KK sie z tych pieniedzy nigdy nie rozlicza.... Zwlaszcza przed tow.Fiskusem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preacher Re: A zbieranie na tace jest oczywyszcze KOSZERNE IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.01.05, 08:57 Lepiej się zastanów, dlaczego w Szwecji za nazwanie homoseksualizmu zboczeniem wsadzają do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sim Bo tam mieszkają stalinowcy Szechtery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:20 Gość portalu: Preacher napisał(a): > Lepiej się zastanów, dlaczego w Szwecji za nazwanie homoseksualizmu zboczeniem > wsadzają do więzienia Czy wyjasnieniem jest, że tam mieszkają stalinowscy mordercy, którzy uciekli z Polski, m. innymi brat A. Michnika, Stefan Szechter? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek nie ma przymusu IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.01.05, 08:32 czy ktos ZMUSZA ludzi do zaciagania kredytów? nikt wiec o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijau nie ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:48 Chodzi o to, że w takich małych parafiach słowa księdza z ambony "pan x nie dał już od dwóch miesięcy nic na budowę nowego kościoła" to śmierć cywilna. Na nonkonformizm możemy sobie pozwolić my - mieszkańcy dużych miast, w maleńkich społecznościach albo się jest z nią albo się nie jest wcale. Nie zapłacisz na Kościół to dzieciaki spalą ci dom wracając z imprezy, policja nie wykryje sprawców bo sąsiedzi nie będą nic widzieli a ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie bo jego miejscowy agent po kilku głębszych we wsi będzie znał wszystkie dane wszystkich sprawców i będzie pewien, że nie była to próba wyłudzenia. Nie godzisz się na kredyt? Ksiądz nie da ci rozgrzeszenia - że to nie zgodne z prawem kanonicznym? I co z tego, kolejna parafia jest za daleko dla starszych i głęboko wierzących ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re co ty pieprzysz mijau???? brałaś coś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miód Re: Re do Misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:17 Misiu! Już raz tobie pisałem, że do polityki ty się nie nadajesz. Popatrz sobie na twoją ulubioną stronkę www.radiomaryja.de dobrze ci to zrobi, tam są sami swoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Wiedziałem ze jesteś gejem, ale mnie nie podni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:09 podnieca to co ciebie. Spadaj kolego to swojego szamba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Spadać to ty możesz!! do swego niedouczonego, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 15:04 Grajdolka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: To ty jełropejczyk też jesteś pedałem:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: So!! Polnische Katolizismus!! ist wie Ein IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 09:21 Tódlisches Fahrt!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud Re: nie ma? IP: 212.160.138.* 20.01.05, 12:57 miau-----co brałaś?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Ultrakatolicki biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:45 Po przeczytaniu akapitu wstepnego pewny bylem, ze spraw dotyczy RM. Jak widac jednak pojawiaja sie juz nasladowcy redemptorystow z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Widzisz Zeniek jak ci mózg wyprali!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:15 Samo porównanie stawia cię w rzedzie ludzi którzy raczej z mysleniem mają problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyprana z mózgu Re: Widzisz Zeniek jak ci mózg wyprali!! IP: 81.21.194.* 20.01.05, 09:34 No i widzę, jak dzielnie miś staje w obronie niezbyt czystego interesu. Oj misiu misiu, nawet do głowy ci nie przyjdzie, że każdy sposób i każdy sztandar jest dobry do naciągania naiwnych? Szkoda twojego zapału! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Mylisz się i to bardzo!!! Ja nie staje w obron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:39 obronie rydzyka ale jak czytam takie brednie w wybiórczej (jawne wzniecanie nienawiści do rydzyka i ogólnie do kościoła, co widac na forum) to żal mi tej całej bandy lewaków z wypranymi mózgami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedźwiedź Re: Mylisz się i to bardzo!!! Ja nie staje w obro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:36 Misiu! Tabletka, tabletka, tabletka, tabletka...... lewatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Widzisz Zeniek jak ci mózg wyprali!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:37 Zapomniales misiu o cegielkach na Stocznie Gdanska? Wyludzenie wrecz wzorcowe i jak widac godne nasladowania. Gdzie jest mamona z owych cegielek? Zostala zwrocona darczyncom po klapie stoczniowej akcji RM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: a wiesz gdzie jest??? bo ja nie wiem, nigdy mn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:46 mnie to nie interesowało, ale jak wiesz to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: a wiesz gdzie jest??? bo ja nie wiem, nigdy m IP: 213.134.132.* 20.01.05, 11:38 No pewnie, nie intereuje Cię pewnie też że Rydzyk się rozbija helikopterami, ma radio i telewizję w których co i rusz się pojawiają antysemickie i nienawistne treści, nie interesuje Cię jak rozumiem że Jankowski to biznesmen w sutannie, który jaździ sobie Jaguarem, funduje nastolatkom kasę, którą oni wydają na narkotyki, obwiesza się złotem. Nie intereuje Cię to, że tacy ludzie to tak naprawdę skandal i hańba dla prawdziwych katolików, nie intereuje Cię skąd się wzięło stwierdzenie "kościół toruńskokatolicki". I na dodatek według Ciebie to atak na cały kościół już. Fajne brednie, tylko że jakoś się nie zdarzają artykuły o księdzu Kowalskim z Pcimia, bo ksiądz Kowalski z Pcimia jest na przykład skromnym człowiekiem, który naucza w swojej parafii o życiu i wniebowstąpieniu Chrystusa o przykazaniach Bożych i innych rzeczach, o których ksiądz nauczać wiernych powinien. A nie politykuje i robi niejasne interesy, bo już zapomniał o tym, że pycha jest grzechem, podobnie jak chciwość. Ale to cie nie interesuje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Y, nie lubie jak ktoś manipuluje drugim człowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:18 człowiekiem. ty zapewne jestes wierną( słuchaczką Radia Maryja, bo wiesz jakie audycje tam lecą i co tam mówią. Ja tego radia nie słucham!!! I bardzo ładnie zauważyłaś, że media a szczególnie wybiórcza piszą tylko o Rydzyku i Jankowskim. To jest całe duchowieństwo? śmiech mnie ogarnia. Jak czytam takie tendencyjne artykułu to zawsze będę przeciw. To mi przypomina, SB i normalne nasłuchu! Z Jankowskiego chcieli zrobic pedała ale im nie wyszło, przeprosili go za to? Nie trzeba przecież. Poogladaj sobie zdjęcia Michnika z |Jankowskim, jak szedl z nim pod pache! Teraz zapomniał kto mu pomagał i zywił go! To jest nasza demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Y, nie lubie jak ktoś manipuluje drugim człow IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:12 Sorry szefie, po pierwsze płeć Ci się pomyliła, po drugie najwyraźniej nie rozumiesz co ja piszę, bo dalej opowiadasz jakieś niestworzone historie, które z treścią moich postów mają niewiele wspólnego. Bo jak byś zrozumiał, to byś nie opowiadał tych głupot o Radiu z Twarzą i moim jego niby słuchaniu. A co do tendencyjnego artykułu (w którym zresztą nie widzę nic o Jankowskim czy Rydzyku) to nadal nie wiem gdzie jest ta cała tendencyjność, a w świetle twoich wcześniejszych wypowiedzi nie dziw się, że komentuję to co piszesz w taki a nie inny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Kryminalne stowarzyszenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 09:14 Tym kryminalnym towarzystwem od piotra skakgi, powinna zająć się Agencja bezpieczeństwa Państwowego!!!Zajmiemy się nimi obiecuję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passi Re: Kryminalne stowarzyszenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 09:23 Gazeta Wyborcza. Od 15 lat największa manipulatorka. Ten artykuł to nic nowego. Drodzy czytelnicy dostajecie co chcecie? Prawdziwa demokracja. Już pisanie o prałacie Jankowskim się znudziła. Teraz atakujemy Kraków. Tytuł artykułu sam mówi za siebie. "Ultrakatolickie... " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Facet nie masz racji!! znam to kryminalne stow. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 09:27 Jest kryminalna grupka fundamentalistów kat, ktorzy w swej dzialajnósci, posuwają się do szantarzu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: A ja znam kryminalną grupe lewaków i tzw euj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:44 eujopejczyków, którzy niszczą tę kraj! Posłuchaj sobie jeleniu tylko przesłuchan komisji które się ostatnio pojawiają. To sa złodzieje a nie jakieś tam smieszne stowarzyszenie! Śmiecie z wybórczej napisali to w takim tonie jakby chodziło o Orlen! a tak naprawde to cel jest jeden: wziecać nienawiść do Kościoła i dac pozywke do wylania jadu dla lewaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Misiu jesteś kolejny chory z nienawiści,antysemita IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 09:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Oj biedaku jełopiejczyku! czy nie jestes w sta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:51 w stanie wymysleć innego sloganu? Twoja wypowiedz świadczy jak jestes zmanipulowany i nie potrafisz juz samodzielnie myśleć. Przypominasz mi psa Pawłowa: ktoś ma inne poglądy, od rau reakcja: antysemita i chory z nienawiści. Śmiac mi się chce z takich baranów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk ale to raczej ty jesteś pośmiwiskiem europejczyków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 10:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: ale to raczej ty jesteś pośmiwiskiem europejc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:28 "Europejczyku", jak sie nauczysz ortografii, to wróć na to forum. Na razie ciemniaczku wróć pod ten kamień, spod którego wylazłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Oj biedaku jełopiejczyku! czy nie jestes w st IP: 213.134.132.* 20.01.05, 11:43 Jak byś nie zauważył, robisz dokładnie to samo. Cokolwiek się nienapisze o kościele, to też reagujesz jak pies Pawłowa: atak, agresja, nieważne co kto powie, to napewno to lewak i atakuje kościół... A tak w ogóle, to skoro tak siębardzo upierasz że to manipulacje, to ja z chęcią w końcu posłucham, gdzie są te manipulacje. W którym miejscu. Wskaż manipulację i udowodnij, że to manipulacja. Pieprzyć o manipulowaniu każdy głupi umie, ale jakoś dotąd nie zauważyłem ani jednego konkretu w twoich politowania godnych postach, a jedynie ujadanie na "wybiórczą" nie poprate niczym sensownym. No to czekamy, bardzo jestem ciekaw co nam tutaj udowodnisz, gdzie te manipulacje wyborcza porobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Nie bądz naiwny Y!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:29 Ja opisuje rzeczywistość tego forum, tu nie ma konstruktywnej krytyki poszczególnych księzy, ciągle tylko artykuły jątrzące przeciw Rydzykowi i Jankowskiemu, które mają za zadanie wzniecać nienawiść przeciwko nim a tak naprawde to chodzi tu o Kościół. Co do manipulacji to prosze bardzo: pierwszy punkt to ten niby luksusowy mercedes, gdzie on jest? Teraz wszyscy piszą że on nim jeżdzi. Efekt osiągnięty Drugi to manipulacja przy zakupie gruntów pod szkołe, pisanie róznych bredni na ten temat. Po trzecie Jankowski miał być pedałem i co? Znalazłoby się zapewne więcej A najgorsze to to że te niby ich artykuły informacyjne są nacechowane jedynie chęcią wzniecenia zamętu i nic więcej. Ja nie wierze w tzw. neutralność światopogladową, którą lewactwo lansuje, każdy ma swoje poglady ale minimum przyzwoitości( a wybiórcza taka chce być) nakazuje jakiś obiektywizm w przekazywaniu pewnych pogladów i faktów, nawet takich z którymi człowiek się nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Nie bądz naiwny Y!! IP: 213.134.132.* 20.01.05, 15:47 Stary Ty chyba żyjesz na innym świecie niż ja, bo nie wiem skąd Ci się biorą takie wnioski. "Ja opisuje rzeczywistość tego forum, tu nie ma konstruktywnej krytyki poszczególnych księzy, ciągle tylko artykuły jątrzące przeciw Rydzykowi i Jankowskiemu, które mają za zadanie wzniecać nienawiść przeciwko nim a tak naprawde to chodzi tu o Kościół." >>>No i dalej swoje. Próbowałem Ci ironicznie wyjaśnić, że gadasz głupoty, a Ty dalej to samo, jak grochem o ścianę. Nie rozumiesz tej prostej zależności, że o Rydzyku i Jankowskim piszą w kółko dlatego, że jest o czym pisać? Ci ludzie to zakały tego kościoła. Zrozum w końcu, że dziennikarz nie jest od tego aby sobie kreować rzeczywistość, choć niektórzy tak twierdzą, ale niestety zazwyczaj są to osoby, które o dziennikarstwie pojęcia nie mają, tylko od tego aby na nią reagować. Zadaj sobie pytanie, dlaczego to o nich piszą w kółko? Piszesz, że tu chodzi o kościół, że to atatk na kościół. Czemu nagle tak szybko zapomniałeś że Gazeta nierzadko drukuje wywiady z Pieronkiem, Życińskim, Glempem, artykuły o tym co się dzieje w Watykanie, o papieżu, o różnych innych rzeczach? Nagle Ci to wcięło. To nie jest żaden atak na kościół, zrozum w końcu, że zagrożeniem dla kościoła nie jest dziennikarz, który opisuje rzeczywistość (lub przynajmniej jakiś jej wycinek), ale właśnie ten Rydzyk i Jankowski i im podobni, którzy hańbią dobre imię kościoła. To ich skandaliczne wypowiedzi, działania i postawy są przyczynkiem do tego, że na cały kościół pada cień. Przestań pisać w końcu te głupoty o atakowaniu kościoła. Gdyby Rydzyk i Jankowski byli przykładnymi księżmi, z których należy brać przykład, to by o nich nie pisano, nie wywlekano ich wątpliwych etycznie i moralnie zachowań. Jeszcze raz powtórzę: o księdzu z Pcimia GW nie pisze. Bo nie ma powodu, bo ten ksiądz nie jest skandalistą, który nigdy nie powinien nosić sutanny. A Rydzyk i Jankowski to właśnie tacy ludzie. "Co do manipulacji to prosze bardzo: pierwszy punkt to ten niby luksusowy mercedes, gdzie on jest? Teraz wszyscy piszą że on nim jeżdzi. Efekt osiągnięty" Po pierwsze nie Mercedes, tylko Jaguar, po drugie jak bardzo chcesz to pójdę pod Brygidę, poczekam i zrobię Ci zdjęcie i wyślę. Nie raz widziałem Jankowskiego w swoim wypasionym samochodziku, na własne oczy. Zresztą nie ma jednego samochodu, ale kilka żeby było śmieszniej. Zdjęcia publikowały gazety, było o tym w telewizji, pokazywali i Jaguara i inne fury. Wystarczy poszukać. "Drugi to manipulacja przy zakupie gruntów pod szkołe, pisanie róznych bredni na ten temat. Po trzecie Jankowski miał być pedałem i co?" Oczywiście, że manipulacje były, prokuratura szukała na to dowodów, nie znalazła, bo dobrze je ukrytu, więc umożyła postępowanie co więcej to nie jedyne manipulacje. Wiesz czemu redemptoryści nie mogą od dawna się doczekać rozliczeń finansowych od Rydzyka? Nie wiesz. Ja też nie, oni też nie. A media poszperały i pokazały niejasne związki naszego skromnego księdza z Torunia z niemieckim bankiem, jego manipulacje finansowe, pieniądze, które znikają nie wiadomo gdzie. I co? Wszystko sobie wymyślili? Jasne. Co do Jankowskiego, to nigdy, nawet w GW, nikt nie napisał, że ten człowiek to pedofil (nie pedał, pedofil), ale że go o to podejrzewano. I słusznie podejrzewano. Matka 16latka, któremu Jankowski dawał kasę, za którą chłopak kupował narkotyki też tak myślała, ale o tym oczywiście nie pamiętasz? Stary, trochę więcej obiektywizmu. Dla Ciebie ksiądz, który w taki sposób się zachowuje jest w porządku? Dla mnie podejrzenia były całkiem na miejsu, a zachowanie tego człowieka - zwłaszcza że jest księdzem, k....a, przecież to skandal - jest ohydne. "A najgorsze to to że te niby ich artykuły informacyjne są nacechowane jedynie chęcią wzniecenia zamętu i nic więcej." Artykuł ukazuje kolejną grupę naciągaczy, którzy pod płaszczykiem katolicyzmu wyciągają kasę od innych. Jak już pisałem - brunatna hołota i banda oszustów. Dla Ciebie to zamęt o nic? Stary, lepiej pomyśl zanim zaczniesz wypisywać głupoty. "Ja nie wierze w tzw. neutralność światopogladową, którą lewactwo lansuje, każdy ma swoje poglady ale minimum przyzwoitości( a wybiórcza taka chce być) nakazuje jakiś obiektywizm w przekazywaniu pewnych pogladów i faktów, nawet takich z którymi człowiek się nie zgadza" Tylko, że nadal nie widzę związku z tym co napisano w artykule. Opisano rzetelnie cała sytuację, pytano wszystkie strony o zdanie, sprawdzono u kilku źródeł informacje. Co ma jeszcze według Ciebie zrobić dziennikiarz? Artykuł nie jest nigdzie nacechowany, manipulujesz teraz słowami. Skoro ktoś czynił jakiś proceder, to pisanie o tym jest już nacechowane? Co to za brednie? A co mieli napisać? Biedni prawicowi złodzieje wyłudzają tylko trochę pieniędzy po chrześcijańsku, a w ogóle to fajnie, że nie za dużo i że ulotki są profesjonalnie wykonane? Chyba żartujesz człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzaq Paranoja!!! IP: *.damovo.com 20.01.05, 09:46 Co za paranoja!! Po co mam sie oddawać w opiekę matce Jezusa?? Ja oddałam swoje życie Jezusowi, w końcu to o umarł za mnie na krzyżu. Nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Paranoja!!! IP: *.chello.pl 20.01.05, 12:24 Jezusowi można się oddać bo był dobrym człowiekim i uleczał choroby wszystkich ludzi ,obojętnie jakiej nacji byli. Ale to się Żydom nie podobało i skazali go na śmierć przez ukrzyżowanie.Jezus wisiał na krzyzu kilka dni ale nie umarł na krzyzu bo ludzie podawali mu na kiju ,na gąbce wodę z octem i Jezus tę gehennę żydowską przeżył. Gdy położyli Jezusa Żydzi do grobu to w nocy Jezus wstał i poszedł .Kości Jezusa nigdy nie znaleziono tak twierdzą Naukowcy. Wiara w życie pozagrobowe i zmartwychwstanie to sztuczka Żydów aby zebrać jak najwiecej pieniędzy na tacach w wolny czas, gdy ludzie mają wolny czas to trzeba im zabrac i jeszcze za to zapłacą, na tacę oczywiście!!! To ubezpieczenie osób ,na życie to też wymysł Żydów,zysków żadnych a straty wielkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haryton A ja słyszałem, że szefem tego jest brat kardynała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:57 Macharskiego. (Tego, czyli rzeczonego stowarzyszenia.) Czy może mi to ktoś potwierdzić? (wojteevel@poczta.onet.pl)I to słyszałem od osoby zatrudnionej przez ów twór. Jak również to, że stowarzyszenie jest właścicielem kamienicy przy Floriańskiej, w której wynajmuje mieszkania zaprzyjaźnionym osobom, co mu oczywiście wolno. Jak wiele innych działań. A to Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Kto to jest ta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 10:19 kryminalna grupka od "skargi??",tak, oni są powiązani z palacem biskupim który teroryzuje Krakow, i którym de facto rządzi.Pieniądze ta grupka dostaje od kościola, z zagranicy,i z Watykanu!!Dzięki silnym powiązaniom towarzyskim, ta czereda posiada niezwykle wplywy we wladzach Krakowa,jest także ona powiązana nieformalnie z Rydzykiem, a więc możemy mówić tu o katomafii!!Sytuacja jest rzeczywiście precedensowa,Srodki finansowe jakimi dysponuje "ToTo" są imponujące,przykladem może być akcja kolportażu ulotek przeciw Gejom,To "Towarzystwo"wyslalo w sumie kilkanasci milionow, ulotek!!!Czas najwyższy aby Nimi zajęla sie Agencja Bezpieczeństwa Państwowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: jełopiejczyk, czy ty cos bierzesz? ale masz fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:53 fantazje! ty masz chyba jakąś obsesje na punkcie wiary i Kościoła. musisz sie leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Misiu czas spać ,jest przecież zima, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 10:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy jest za ciepło,misie nie mogą zasnąć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:23 no i mamy tego efekty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: jest za ciepło,misie nie mogą zasnąć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:34 To odstrzelic bo w szkode wchodzi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadyjakoRydzayjko Re: jełopiejczyk, czy ty cos bierzesz? ale masz f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:39 Misiu, zapraszamy na stronę www.radiomaryja.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk To jedyna "sensowna" odp,misia!!!! pedale ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 12:57 Jakie to polskie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: jełopejczyk! Jak mnie ktoś zacheca do odwiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:07 odwiedzin gejowskich stron, to pisze mu: spadaj pedale. Nie widze w tym nic obraźliwego dla pedała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk ja jestem gejem ,poczulem się obrażony,i dla tego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 14:50 zaslugujesz na miano "polaczek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś rozumie twój ból. przykro mi z tego powodu jełrop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadyjakoRydzayjako Re: spadaj pedale!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:22 Misiu! Z księdzem nie jest grzech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Nikt nikomu nie każe kupować książek i wysyłać pie IP: *.biol.uni.torun.pl 20.01.05, 10:46 niędzy.O co ten raban. Czy ktoś fizycznie bądź psychicznie ucierpiał od tej działalności? Jeśli tak to proszę do sądu. Tak jak działaja organizacje lezbijek i homoseksualistów (moim zdaniem zboczeńców) tak w demokratycznym państwie moga istnieć im przeciwne organizacje. Chcielismy demokracji więc ją mamy, no chyba że chcemy sterowac demokracją w to juz będzie dyktatura albo lewacka albo skrajnie prawicowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Drugi schizo z powodu braku prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:20 Powiedz mi, co ma lewica do homoseksualizmu, a prawica do heteroseksualizmu? To są jakieś chore rojenia! LPR-owcy czy wszypolaki są po prostu lewicowi inaczej. Czyli są zboczeńcami. Wiadomo: w Polsce nie ma politycznej prawicy. Jest tylko "pobożna lewica" i "bezbożna lewica". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo PANI MAGDALENO, IP: *.devs.futuro.pl 20.01.05, 11:44 "Metropolitalna", nie "metropolitarna"!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan z ciemnogro ,,ultrakatolicke"?-,Pani Kula,co mialas z logiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:06 Jesli to jest stowarzyszenie ultakatolickie to znaczy ,ze nie należący do nich ludzie,w tym biskupi,sa mniej zaangazowani, czyli gorsi katolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kula Re: ,,ultrakatolicke"?-,Pani Kula,co mialas z log IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:46 A co to jest logika? My na miesięczny kursie dziennikarstwa mieliśmy tylko przemiot "rzut kałem". Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Re: ,,ultrakatolicke"?-,Pani Kula,co mialas z log 20.01.05, 14:08 Gość portalu: Kula napisał(a): > A co to jest logika? My na miesięczny kursie dziennikarstwa mieliśmy tylko prze > miot "rzut kałem". Dali dzieciakowi pioro do reki to grzecznie napisala.Trudno wymagac od szefoswa GW katolicyzmu,Ale DEKALOG powinni znac..nie zabijaj,nie cudzoluz,nie kradnij,NIE MÓW FAŁSZYWEGO SWIADECTAWA"...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leffu I po raz kolejny GW szuka taniej sensacji... IP: *.ssmb.com 20.01.05, 12:12 Ten tytul to kolejna proba zainteresowania czytelnika GW poprzez szukanie taniej sensacji na poziomie nie odbiegajacym od SE czy Faktu...przeciez w tresci wyraznie podane jest ze Citek nie ma nic wspolnego z ta organizacja...ale co z tego...tytul jest chwytliwy i choc nie ma pokrycia w faktach, to niewazne, wazne zeby sie sprzedal...czy to ze do skrzynki dostane oferte np Carrefour z oferta rat i oraz oferte taniego kredytu w BPH to znaczy ze kredyt udzilony na zakup w markecie bedzie pochodzil z BPH'u? To jakas wierutna bzdura, ale coz...pismaki z GW potrafia zrobic ze zbiegu okolicznosci afere...oj potrafia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly CITYBANK... IP: *.dialup.online.no 20.01.05, 12:49 ...z siedziba w USA. Jeden z najwiekszych bankow swiata, pozostajacy w rekach zydowskich. "Wykupil" Bank Handlowy w Polsce, zalozony w 1871 roku, cieszacy sie nalezyta renoma i bedacy w rekach polskich. Nie nalezy dziwic sie zydom z Citybank, ze takie rowniez "geszefty" w Polsce popelniaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leffu Re: CITYBANK... IP: *.ssmb.com 20.01.05, 13:25 ...a ty kolego przeczytales w ogole ten artykul?...bo jesli tak, to albo ci do glowy nie wchodzi to co czytasz, albo po prostu tylko udajesz, ze czytasz i czytac w ogole nie potrafisz...kto jest wlascicielem banku (Citigroup, tak na marginesie, ktora jest korporacja ponad narodowa i ma miliony akcjonariuszy - bedacych jednoczesnie wlascicielami tej korporacji - w kilkudzieciu krajach swiata, bedacych wysnawcami roznych religii i reprezentujacych rozne swiatopoglady) nie ma wiekszego znaczenia...znaczenie ma to, ze GW z powaznej gazety jaka byla jeszcze kilka lat temu zmienia sie powoli w szmatlawego brukowca, szukajacego taniej sensacji, choc sama Agora uwiazana jest w jedna z najwiekszych afer III RP i tak naprawde nie wiadomo tak do konca kto do kogo przyszedl z czym i wjakim celu...nie wierze, ze Rapaczynska, ktora pozniej wystawila Michnika na ostrzal nie maczala samam w tym swoich palcow...fakt, niczego jej nie udowodniono, ale jednak pozostaje masa watpliwosci...tak czy inaczej niedlugo moze sie okazac ze jakis bank udziela kredytu na wizyty w agencji towarzyskiej, bo za wycieraczka znalazles dwie ulotki traktujace o tych uslugach...hehehe...ale by GW miala temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uno Szamboid Wyborcza znów smrodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:38 Och, jakiż wysoki poziom mają tzw. tabloidy w porównaniu z szamboidem GWnem. Czy dziennikarze z GWna pobierają praktyki w szambach wysokociśnieniowych. Chyba tak, bo g...wna bryzgają nawet po ścianach. Polecam naparówki z gnojowicy, mniej szkodliwe dla otoczenia, a można się też pozaciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka BEZ MOCY IP: *.dialup.optusnet.com.au 20.01.05, 12:57 Przerażające jest stanowisko kościoła wobec takiej katechizacji środowiska polskiego. Jak jest jakiś problem to zawsze władza kościelna potępia ale niewiele robi:) Niestety może i w tym przypadku można się dopatrzeć brak konsekwencji kościoła wobec osób reprezentujących wiarę, być może nowe Stowarzyszenie zechce dorównać radiu Maryja, które totalnie wymknęło się spod kontroli kościoła. Gratulacje dla władz kościelnych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: BEZ MOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:43 ość portalu: aśka napisał(a): > Przerażające jest stanowisko kościoła... Żabko kochana, Kościół Katolicki, to nie gmina żydowska, gdzie totalitarnymi metodami można zmusić zyda do posłuszeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leffu Re: BEZ MOCY IP: *.ssmb.com 20.01.05, 13:57 ...fakt...tu tylko zmusza sie ludzi do datkowania na rzecz Kosciola w formie nie mniej niz...dajac do wyboru datkowanie, albo marginalizacje spoleczna, po odczycie z ambony kto dal, a kto nie...to jakos klerykom mocy nie brakuje...Kosciol Katolicki stal sie fabryka pieniedzy, a z zalozenia mial byc fabryka milosci i milosierdzia...Bog ma kapitalne poczucie humoru...czyz nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: BEZ MOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:40 I tu trafiles jak kula w plot. Nie ma na naszym Bozym swiecie instytucji bardziej zcentralizowanej, zhierarchizowanej i niedemokrtaycznej niz KRK.W odroznieniu od niego judaizm to mozaika pogladow, doktryn, interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Ultrakatolickie stowarzyszenie i kredyty Citibanku IP: *.chello.pl 20.01.05, 13:07 Stowarzyszenie weszło w szemraną spółkę z bankiem - wniosek Wyborczej : to stowarzyszenie jest złe, a nie bank. Bank jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Tam Kup sobie śmieszną książkę,ubaw po pachy!!!! 20.01.05, 13:18 www.piotrskarga.pl/patron.php3Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruner kupiłem inną, praktyczniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:46 wolę Mein Kampf. Po takich jak twoja plwocinach chyba trzeba będzie zgodzić sie z tezami tam zawartymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działacz wielkie pieniadze - skandal IP: *.fund.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:21 znam kogos kto tam pracuje. Obraca sie wielkimi pieniedzmi w tym stwoarzyszeniue. Jesli jest to prawda, to organizacja ma trzy biura w Krakowie i jest jedna znajpoteżniejszych organizacji katolickich (lecz świeckich) na świecie. Ktoś kto tam pracuje, mówil mi że można bardzo duzo zarobić... nawet zwykły pracownik moze brać o 50% wiecej niż srednia krajowa!! Ale z drugiej stroni same sobie winne są babice i dewotki oraz dewoci, którzy ślą pieniadze stowarzyszeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Czyli moje informacje się sprawdzają!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 14:53 I dla tego Interwencja Agencji Bezpieczeństwa Panstwowego jest konieczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus WIEM ŻE NIE JEDNEMU PSU BUREK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:44 ...ale ryba psuje się od glowy. Artykuł ukazuje wierzchołek góry lodowej pokazującej związki takich "formalnych" struktur pod płaszczykiem kościoła (tzn naszej wiary) z biznesem i administracją publiczną. Nie wiem czy brat Kardynała jest związanych z tym stowarzyszeniem, ale wiem, że Ksiądz Skarga słynął ze swoich kazań, w których przywoływał również jako jedyne nieszczęście Polski innowierców. Jest więc symbolem polskiej nietolerancji - i mówię to bez urazy - po prostu tak jest. A tym czasem Prezydent Gołaś i Kardynał Macharski stawiają bezprawnie pomnik kapłana nietolerancji na placu Marii Magdaleny, patronuje temu Paweł Pytko - obecny przewodniczący Rady Miasta i uwaga! - Przewodniczący Rady Arcybractwa Miłosierdzia (organizacji charytatywnej założonej przez ks. Piotra Skargę w 1584 roku). Chciałbym wierzyć, że te związki biznesową i z władzą świecką (a raczej zawłaszczanie jej) nie skutkuje upowszechnianiu nietolerancji i nienawiści. CO BOSKIE BOGU, CO CARSKIE CESARZOWI. A ci którzy chcą się dorobić niech zabiorą się do uczciwej pracy. Żałuję że nasz Kraków jest miastem, w którym dzieją się takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erbi afera z niczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:52 połącznie ulotek tej "sekty" i citibanku było przypadkowe ja ulotke o cudownym medaliku dostałem do skrzynki wczoraj a citibanku dzisiaj (razem ze SKOK i mediamarktem) Pani Kula, czy Pani nie przesadziła??? czy wystarczy Pani odwagi cywilnej, aby przyznać się do braku profesjonalizmu zawodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz A ja nic nie płaciłem i nie jedno dostałem! IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszałek Opałek Alleluja i do przodu!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:01 (POLITYKA) Parlamentarny zespół folklorystyczny Naród polski chce eurokonstytucji, jego przedstawiciele - bynajmniej Parlament Europejski ogromną większością głosów poparł projekt konstytucji Unii Europejskiej. "Za" głosowało 500 deputowanych, przeciw było 137, a 40 wstrzymało się od głosu……… Nieznający polskiego klimatu politycznego eurodeputowani nie bardzo rozumieją też happeningi urządzane przez Ligę Polskich Rodzin. Już w trakcie głosowań nad konstytucją posłowie LPR podnosili transparenty z podobiznami Marksa i Lenina, a po głosowaniach, przed setkami zgromadzonych posłów i dziennikarzy, odśpiewali jeszcze "Międzynarodówkę" i hymn Związku Radzieckiego (Rosji). Z kuluarowych komentarzy wynikało, że większość widzów nie pojęła tej ironii i wzięła posłów LPR, z Bogdanem Pękiem na czele, za polskich komunistów demonstrujących przeciwko Unii Europejskiej. Poseł Józef Pinior twierdzi, że nasi deputowani utworzyli najsilniejszy w Parlamencie Europejskim zespół folklorystyczny, wzmacniający negatywne stereotypy na temat Polski. Zdaniem posła Bronisława Geremka, słynna wypowiedź przewodniczącego PE, Hiszpana Josepa Borella, bez względu na różne dementi w tej sprawie, była właśnie przykładem funkcjonowania takich negatywnych stereotypów. ………-jak przewiduje deputowany Jan Kułakowski-zwolennicy silniejszej i sprawniejszej Unii będą nazywani zdrajcami i przeciwstawiani "dobrym Polakom". Bo taki język i taki folklor dajemy sobie narzucie. Jerzy Baczyński ze Strasburga (POLITYKA) Odpowiedz Link Zgłoś