Dodaj do ulubionych

Co się dzieje!?

03.06.02, 17:04
Witam,

Czy jesteście za tym, żeby usuwać ze szkól nastolatków tylko za to, że ci palą
marihuanę? Przecież przy takim podejściu, to te dzieciaki nigdy nie wyrosną na
normalnych ludzi! Chyba, że na normalnych przestępców...

Dlaczego my im to robimy?

hyperreal.info/drugs/go.to/art/1317
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaceq Re: Co się dzieje!? IP: *.szeptel.net.pl 03.06.02, 17:22
      matoda świadczy o bezradności, wynikającej zresztą z głupoty (w uproszczeniu).
      • bimi Re: Co się dzieje!? 03.06.02, 17:31
        Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> matoda świadczy o bezradności, wynikającej zresztą z głupoty (w uproszczeniu).

Ja rozumiem. Rozumiem też to, że Polska to jeden wielki ciemnogród, jak i to, że
        dla przeciętnego Polaka reszta jego społeczeństwa to głupi ludzie. Głupi ludzie,
        którym należy pomagać, bo jak się tego nie zrobi, to zaćpają się na śmierć.
        Jednak, nawet gdyby przyjąć takie założenia, to przecież co komu zawinił jakiś
        tam nastolatek? Dlaczego nie pozwala mu się skończyc szkoły? Dlaczego większe
        szkody wyrządza młodym ludziom głupota ich rodziców (tudzież nauczycieli) niż ich
        samych?

Ludzie, opamiętajcie się - przecież to wasze dzieci!!! (ja swoich nie mam)
        Powinniście im stwarzać możliwości, a nie karać za to, że są inni niż wy!

Mi wszytsko jedno, czy ktoś mnie wywali z pracy czy szkoły za to, że sobie palę
        gandzie - mam ich wszystkich w d... i wiem, że sobie poradze. Ostatecznie
        wyemigruję do Holandii:)

Ale co mają zrobić ci nastolerni smarkacze? Niszczycie im życie tłumacząc to
        szlachetnymi podbudkami!

Zresztą, do kogo ja to gadam... ? :)
        • Gość: XXL Re: Co się dzieje!? IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 03.06.02, 18:05
          bimi napisał(a):

>Ja rozumiem. Rozumiem też to, że Polska to jeden wielki ciemnogród, jak i to, że
          >dla przeciętnego Polaka reszta jego społeczeństwa to głupi ludzie. Głupi ludzie,
          > którym należy pomagać, bo jak się tego nie zrobi, to zaćpają się na śmierć.
          > Jednak, nawet gdyby przyjąć takie założenia, to przecież co komu zawinił jakiś
          > tam nastolatek? Dlaczego nie pozwala mu się skończyc szkoły? Dlaczego większe
          >szkody wyrządza młodym ludziom głupota ich rodziców (tudzież nauczycieli)niż ich
          > samych?

Kurcze, czy ty tego nie widzisz ??? Narkotyki i 14 litrów alkoholu na 30 dzieci !!
          To po pół litra na twarz, na jedną wycieczkę !!!!
          Dla mnie to szok, ci uczniowie są już tak zdeprawowani !!!
          Kiedyś za drobniejsze rzeczy wylatywało się ze szkoły i tego nie było.
          Niestety jak uczy doświadczenie policyjne jedynie metoda "zero tolerancji"
          przynosi efekty. Dziś narkotyki i alkohol, jutro drobne kradzieże
          i droga do grubych spraw otwarta ( no boni tacy młodzi i niewinni ).

> Ludzie, opamiętajcie się - przecież to wasze dzieci!!! (ja swoich nie mam)
          > Powinniście im stwarzać możliwości, a nie karać za to, że są inni niż wy!

Jak będziesz miał dzieci, to zmienisz zdanie. A możliwości mają bardzo szerokie,
          jak nigdy jeszcze w Polsce nie było. Trzeba tylko z nich chcieć korzystać.

> Mi wszytsko jedno, czy ktoś mnie wywali z pracy czy szkoły za to, że sobie palę
          > gandzie - mam ich wszystkich w d... i wiem, że sobie poradze. Ostatecznie
          > wyemigruję do Holandii:)

Za późno !! Tam już z narkotyków się wycofują.......

> Ale co mają zrobić ci nastolerni smarkacze? Niszczycie im życie tłumacząc to
          > szlachetnymi podbudkami!

Nikt im życia nie niszczy, pójdą do innej szkoły, ale może zrozumieją,
          że prawo to prawo i powinno dotyczyć wszystkich.
          • bimi Re: Co się dzieje!? 04.06.02, 09:32
            Gość portalu: XXL napisał(a):

> Kurcze, czy ty tego nie widzisz ??? Narkotyki i 14 litrów alkoholu na 30 dzieci
            > To po pół litra na twarz, na jedną wycieczkę !!!!

To chyba nie dziwne? W końcu wycieczkę się planuje... :)

> Dla mnie to szok, ci uczniowie są już tak zdeprawowani !!!

Nie są wcale zdeprawowani - to Ty jesteś świętoszkowaty.

> Kiedyś za drobniejsze rzeczy wylatywało się ze szkoły i tego nie było.
            > Niestety jak uczy doświadczenie policyjne jedynie metoda "zero tolerancji"
            > przynosi efekty. Dziś narkotyki i alkohol, jutro drobne kradzieże
            > i droga do grubych spraw otwarta ( no boni tacy młodzi i niewinni ).

Widziałem wczoraj ten reportaż na TVNie - "zero tolerancji". Rzygać mi się
            zachciało. A kiedyś uważałem, że to pożądne wiadomości... :) Dzić zero
            tolerancji, a jutro cenzura, zakazy i totalna inwigilacja.

> > Ludzie, opamiętajcie się - przecież to wasze dzieci!!! (ja swoich nie mam)
            > > Powinniście im stwarzać możliwości, a nie karać za to, że są inni niż wy!
            >
            > Jak będziesz miał dzieci, to zmienisz zdanie. A możliwości mają bardzo szerokie
            > jak nigdy jeszcze w Polsce nie było. Trzeba tylko z nich chcieć korzystać.

Jak mają korzystać, jak ich się ze szkoły wyrzucą?

> Za późno !! Tam już z narkotyków się wycofują.......

Na razie jeszcze nie...

> Nikt im życia nie niszczy, pójdą do innej szkoły, ale może zrozumieją,
            > że prawo to prawo i powinno dotyczyć wszystkich.

To nie prawo, tylko bzdurne przepisy wymyślone przez ograniczonych ludzi. I wcale
            nie dotyczy wszystki, ale tylko tych, których uda się "złapać". A jak widać, jest
            do dosłownie łapanie - ja za czasów niemieckiej okupacji.
            I nie mów mi proszę, że nikt im życia nie zniszczy, ba jak na razie, to są na
            idealnej drodze ku temu.
    • Gość: Hania Re: Co się dzieje!? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.06.02, 17:50
      bimi napisał(a):

> Witam,
      >
      > Czy jesteście za tym, żeby usuwać ze szkól nastolatków tylko za to, że ci palą
      > marihuanę? Przecież przy takim podejściu, to te dzieciaki nigdy nie wyrosną na
      > normalnych ludzi! Chyba, że na normalnych przestępców...
      >
      > Dlaczego my im to robimy?
      >
      > <a href="http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/1317"target="_blank">hyperreal.i
      > nfo/drugs/go.to/art/1317</a>

Mam pytanie: czego to podejscie ma dotyczyc? Usuwania ze szkoly, czy pozwalania
      nastolatkom na palenie marihuany?
      Nie jestem ani za jednym ani za drugim. Niestety, wiem skadinad, ze uczniowie
      liceow pala trawke na przerwach, tak jak za moich czasow palilo sie papierosy,
      chowajac sie po ubikacjach i krzakach przed nauczycielami. Moja kolezanka uczy w
      liceum. W zeszlym roku jedna jej uczennica wyladowala na odwyku (lat 17).
      Kolezanka nie w ciemie bita i widziala, ze dziewczyna przychodzi do szkoly non-
      stop upalona jakims zielskiem, ewentualnie po nalykaniu sie prochow. Wzywanie
      rodzicow nie pomagalo, konczylo sie awanturami i chodzeniem do dyrektorki na
      skarge ("Nauczycielka uwziela sie na nasza corke i ja szykanuje"). W koncu
      dziewczyna przesadzila na jakiejs imprezie i zabralo ja pogotowie na ostry dyzur.
      Wtedy rodzice dopiero uwierzyli, ze ich coreczka chodzila jak bledna bynajmniej
      nie z powodu "uwziecia" sie nauczycieli i przeciazenia nauka. Wtedy zaczely sie
      pielgrzymki do szkoly i placze przed moja kolezanka ("Nic nie wiedzielismy. Co
      mamy teraz zrobic?").
      Prawda jest taka, ze szkoly sa bezradne wobec narkomanii wsrod uczniow, a rodzice
      zbyt malo czasu poswiecaja swoim pociechom, zeby zauwazyc, co robia, jakich maja
      kolegow, na co wydaja pieniadze, skad je maja, itd. Ale usuwanie ze szkoly nie
      jest najlepszym pomyslem. Ukarany pojdzie do innej szkoly, gdzie bedzie robic
      dokladnie to samo.
      • Gość: Ed Re: Co się dzieje!? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 19:10
        Myślę, że to jest realne podsumowanie wniosków wynikających z wątku. Należy
        przy tym zwrócić uwagę, że szkoła nie ma pojęcia, jakiego ucznia przyjmuje. Jak
        nie tajemnica lekarska to tajemnica danych osobowych, uzupełniona dodatkowo
        kodeksem ucznia. Nic dodać i nic ująć. To jest już szkoła w pełni zreformowana.
        Nie wiem tylko dla czego mam coraz częściej na wizji szkoły publiczne w
        slamsach amerykańskich. Czy do tego zmierzamy?
      • bimi Re: Co się dzieje!? 04.06.02, 09:15
        Gość portalu: Hania napisał(a):

> Mam pytanie: czego to podejscie ma dotyczyc? Usuwania ze szkoly, czy pozwalania
        > nastolatkom na palenie marihuany?

OK, a ja mam takie pytanie: do czego służą szkoły? Czy są to swego rodzaju kółka
        różańcowe, w których najważniejsze jest przestrzeganie reguł i bycie potulnym?
        Czy może ich zadaniem jest wpoić młodym ludziom jak najwięcej obiektywnej wiedzy,
        aby ci później, gdy urosną mogli przeistoczyć się w pożyteczne dla społeczeństwa
        jednostki?

Ja zakładam (bo mam nadzieję), że nie to pierwsze. A skoro to drugie...

Również pamiętam czasy swojej szkoły średniej. Zresztą także podstwówki... :)
        Chlało się na każdej wycieczce - to była taka wycieczkowa tradycja. Zresztą,
        pozostała do dzisiaj, tylko wycieczki nie są już szkolne.:)

Wracając do rzeczy... Co komu da usunięcie ze szkoly normalnych ludzi? Tak - ja
        uważam, że oni są normalni. Odpowiedź: Nic, poza tym, że zniszczy tym chłopkom
        życie. A jak zniszczy: ano tak, że gdyby ich nie złapali, to spokojnie doczekali
        by do końca liceum, poszli na studia i nikt by nie miał nic przeciwko temu, że
        kiedyś, na szkolnych wycieczkach nieźle garowali. A tak? Może i znajdą sobie inną
        szkołę, jednak prawdopodobnie nie skończą jej już na czas, nie pójdą na takie
        studia jakie ich interesują i w konsekwencji zniszczą sobie życie. A właściwie
        zniszczą je im ci, którym rzekomo na nich zależy...

Ja nie popieram tego, żeby nastolatkowie używali narkotyków (trawki, fajek, ani
        alkoholu). Wiem jednak, że nie sposób temu zapobiec, a problem taki dotyczy
        ogromnej ilości ucznów. Jeśli teraz stworzymy przepisy tak, aby każdego z nich
        można było usunąć ze szkoły; I co gorsza, będziemy te przepisy stosować, to
        przecież będzie to nie tylko niemoralne, ale będzie to też (moim zdaniem) swego
        rodzaju samobójstwem społeczenym. A właściwie to jest...
        Co więcej, uważam, że problem ten wynika TYLKO i wyłącznie z ludzkiej głupoty i
        braku zrozumienia. Apeluję więc: Ludzie, zrozumcie! :)
        • Gość: Hania Do bimi IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 04.06.02, 10:21
          Bimi, przykro mi - poziom tolerancji dla narkotykow wynosi u mnie zero. Co nie
          oznacza, ze potepiam dzieci, ktore ich uzywaja. Trzeba najpierw zrozumiec
          dlaczego to robia. Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Natomiast moja tolerancja
          dla osob handlujacych narkotykami rowniez siega zera.
          • bimi Re: Do bimi 04.06.02, 11:02

> Bimi, przykro mi - poziom tolerancji dla narkotykow wynosi u mnie zero. Co nie
            > oznacza, ze potepiam dzieci, ktore ich uzywaja. Trzeba najpierw zrozumiec
            > dlaczego to robia. Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Natomiast moja tolerancja
            > dla osob handlujacych narkotykami rowniez siega zera.

Alkohol to też narkotyk. Czy Twoja tolerancja dla zażywających/sprzedających
            takowy też jest zerowa?
            • Gość: Hania Re: Do bimi IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 04.06.02, 11:06
              bimi napisał(a):

> Gość portalu: Hania napisał(a):
              >
              > > Bimi, przykro mi - poziom tolerancji dla narkotykow wynosi u mnie zero. Co
              > nie
              > > oznacza, ze potepiam dzieci, ktore ich uzywaja. Trzeba najpierw zrozumiec
              > > dlaczego to robia. Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Natomiast moja tolera
              > ncja
              > > dla osob handlujacych narkotykami rowniez siega zera.
              >
              > Alkohol to też narkotyk. Czy Twoja tolerancja dla zażywających/sprzedających
              > takowy też jest zerowa?

Nie, alkohol to nie jest narkotyk, a poza tym powiedzialam Ci, ze nie potepiam w
              czambul uzywajacych narkotyki, wiec nie przekrecaj moich slow. Alkohol w
              umiarkowanych ilosciach jest dla organizmu dobry, a jesli jest go za duzo? Juz
              starozytni mowil, ze omne nimium nocet.
              • bimi Re: Do bimi 04.06.02, 11:17

> Nie, alkohol to nie jest narkotyk, a poza tym powiedzialam Ci, ze nie potepiam
                > czambul uzywajacych narkotyki, wiec nie przekrecaj moich slow. Alkohol w
                > umiarkowanych ilosciach jest dla organizmu dobry, a jesli jest go za duzo? Juz
                > starozytni mowil, ze omne nimium nocet.

Alkohol to nie narkotyk? :) Jak możesz?!

Już dawno temu WHO (Światowa Organizacja Zdorowia) stwierdziła, że regularne
                zażywanie marihuany jest w swych konsekwencjach MNIEJ SZKODLIWE nić picie
                alkoholu czy palenie papierosów. I choć opinia publiczna broni się przed tym - to
                jest to fakt! Co więcej, każdy kto używa marihuany potwierdzi Ci, że to prawda!
                Czyc można wysunąć bardziej przekonywujący argument?

Tak więc nie rozumiem jak można nazywać marihuanę narkotykiem, a równocześnie nie
                nazywać nim alkoholu. To przecież absurd!

I jak można wywalać dzieci ze szkoły za to że palą, a równocześnie pozostawiać w
                niej tych, którzy piją!
    • Gość: Złosliwy Re: Co się dzieje!? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 09:42
      Proponuję deportować ćpających bachorów do Holandii..tam będą mogły zażywać
      marychy do woli!
      • bimi Re: Co się dzieje!? 04.06.02, 09:48
        Gość portalu: Złosliwy napisał(a):

> Proponuję deportować ćpających bachorów do Holandii..tam będą mogły zażywać
        > marychy do woli!

Sami się deportują jak im tylko szkoły pozwolimy pokończyć.
      • Gość: Hania Re: Co się dzieje!? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 04.06.02, 10:23
        Gość portalu: Złosliwy napisał(a):

> Proponuję deportować ćpających bachorów do Holandii..tam będą mogły zażywać
        > marychy do woli!

Juz jak Ty cos powiesz, to naprawde koniec swiata....
    • Gość: GP Re: Co się dzieje!? IP: 217.153.60.* 04.06.02, 13:09
      Niedawno skonczył się długi weekend.
      Policja zatrzymała ponad 1000 nietrzeźwych kierowców. Wielu z nich brało udział
      w wypadkach (bilans ofiar: ok 700 osób zabitych, tysiące rannych).
      Ze statystyk policyjnych:
      Wypadki drogowe których sprawcą byli nietrzeżwi (2001 r.): 6230. Na ich skutek
      zginęło 696 osób, rany odniosło 1012 osób

Spośród 1220 dorosłych podejrzanych (zabójstwa) trzeźwość ustalono w stosunku
      do 855 osób, z których tylko 222 osób było trzeźwych, natomiast 623 było pod
      wpływem alkoholu, 4 pod wpływem narkotyków, a 6 pod wpływem innych środków
      odurzających.

Jednak to nie alkohol, lecz narkotyki są problemem społecznym.

W autobusie znaleziono 14 l. alkoholu. Pomijając skutki społeczne ta ilość
      wystarczyłaby do otrucia (śmiertelnego) połowy z tych dzieciaków. Ale problemem
      jest 10 g. marihuany.
      • Gość: Ania Re: Co się dzieje!? IP: *.upc.chello.be 05.06.02, 11:41
        Podbijam zeby niektorzy sie zapoznali z caloscia artykulu.
    • Gość: Oszolom Re: Co się dzieje!? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 12:00
      dzieci zażywające NARKOTYKÓW....oto jedno ze sztandarowych osiągnięć rewolucji
      seksualnej z końca lat 60-tych XX wieku....
      • Gość: Ania Re: Co się dzieje!? IP: *.upc.chello.be 05.06.02, 12:10
        Gość portalu: Oszolom napisał(a):

> dzieci zażywające NARKOTYKÓW....oto jedno ze sztandarowych osiągnięć rewolucji
        > seksualnej z końca lat 60-tych XX wieku....

A dzieci pijace wodke Cie nie szokuja?
        • Gość: Oszołom Re: Co się dzieje!? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 12:42
          To też pokłosie tej rewolucji i tak samo mnie to szokuje..a nawet bardziej!
      • bykk Re: Co się dzieje!? do Bimi 05.06.02, 12:19
        "aresatowano 8 osób podejrzanych o próbę zabójstwa policjantów,którzy
        odwozili swoją koleżankę po służbie,dwoje z nich to uczniowie liceum,byli
        pod wpływem...narkotyków..."!
        Daj im skończyć szkołę Bimi,potem może Twoich bliskich zaciukają,co?
        Następne:"aresztowano dwóch młodych złodzieji samochodów,(uczniowie szkół,jeden
        liceum,drugi technikum)nie zatrzymali się
        do kontroli,chcieli przejechać policjanta,byli pod wpływem...narkotyków"itd.,
        itp.!
        Daj im skończyć szkołę Bimi,może Twój samochód(jeśli masz,bo dzieci nie)
        ukradną i Ciebie rozjadą Twoim samochodem(ocywiście nie życzę Ci tego)?!
        pozdrawiam mimo
        • Gość: Ania Re: Co się dzieje!? do Bimi IP: *.upc.chello.be 05.06.02, 12:25
          bykk napisał(a):

> "aresatowano 8 osób podejrzanych o próbę zabójstwa policjantów,którzy
          > odwozili swoją koleżankę po służbie,dwoje z nich to uczniowie liceum,byli
          > pod wpływem...narkotyków..."!
          > Daj im skończyć szkołę Bimi,potem może Twoich bliskich zaciukają,co?
          > Następne:"aresztowano dwóch młodych złodzieji samochodów,(uczniowie szkół,jeden
          >
          > liceum,drugi technikum)nie zatrzymali się
          > do kontroli,chcieli przejechać policjanta,byli pod wpływem...narkotyków"itd.,
          > itp.!
          > Daj im skończyć szkołę Bimi,może Twój samochód(jeśli masz,bo dzieci nie)
          > ukradną i Ciebie rozjadą Twoim samochodem(ocywiście nie życzę Ci tego)?!
          > pozdrawiam mimo

Bykku a pod wplywem alkoholu nie popelnia sie przestepstw?Czy uwazasz,ze ta
          mlodziez,ktora pije alkohol jest mniej niebezpieczna od narkomanow?Nie slyszales
          o gwaltach i napadach popelnionych przez mlodych ludzi,ktorzy dla dodania odwagi
          najpierw sie porzadnie napili?Uwazam,ze trzeba tepic i jedno i drugie.Zabojcy
          Michala Lyska nie byli chyba narkomanami?

• bykk Re:do Ani 05.06.02, 13:28
            Witaj Aniu!
            Oczywizda,że masz rację! Po alkoholu(większym) jest tak samo człek
            niebezpieczny!Zgadza się!Też byłem młody,też głupoty człowiek wyczyniał!
            Też się "paliło" różne świństwa!Jakoś wyrosłem z tego,nie licząc alkoholu!
            Myślę jednak,że tu nie chodziło Bimi o to!
            Jemu chodzi,aby dać szansę dla tych ludzi,co to nadużywają!
            To,moim zdaniem jest błędne rozumowanie.
            Karać ćpunów,złodzieji,pijaków itp. od samego początku!
            WWidzisz, mieszkam w takiej dzielnicy,że cosik wiem na temat!
            pozdrawiam serdecznie
            hej! dziwucha z Belgii!
            • bimi Re:do Ani 05.06.02, 14:33
              bykk napisał(a):

> Oczywizda,że masz rację! Po alkoholu(większym) jest tak samo człek
              > niebezpieczny!Zgadza się!Też byłem młody,też głupoty człowiek wyczyniał!
              > Też się "paliło" różne świństwa!Jakoś wyrosłem z tego,nie licząc alkoholu!
              > Myślę jednak,że tu nie chodziło Bimi o to!

I tak i nie.
              Chodziło mi po pierwsze o to, że wywala się ludzi ze szkoły tylko dlatego, że są
              inni niż ich nauczyciele by sobie tego życzyli. A po drugie o to, że właśnie ta
              inność polega na tym, że nie tylko piją wódę, ale jeszcze palą trawę. I o ile to
              pierwsze nie budzi sensacji, to "przyłapanie" kogoś na tym drugim równoznaczne
              jest z wywaleniem ze szkoły.

> Jemu chodzi,aby dać szansę dla tych ludzi,co to nadużywają!

Nie, mi chodzi o to, żeby nie odbierac szansy (o ile prawo do nauki w szkole
              publicznej można nazwać "szansą") tym, co tego używają. Zwróć uwagę an różnicę
              pomiędzy wyrazem 'używać' i 'nadużywać'.

> To,moim zdaniem jest błędne rozumowanie.
              > Karać ćpunów,złodzieji,pijaków itp. od samego początku!

Faszysta! :)
              A jak chcesz rozróżnić kto już pijak, złodziej czy ćpun, a kto jeszcze nie? Czy
              każdy kogo widzisz z piwem to pijak? Czy każdy kogo widzisz ze skrętem to ćpun?

> WWidzisz, mieszkam w takiej dzielnicy,że cosik wiem na temat!
              > pozdrawiam serdecznie

Ja też mieszkam w takiej dzielnicy. Nie wiem tylko co mają nastolatkowie palący
              trawkę do krajobrazu, który widzę codzinnie na klatce schodowej.
              A jaki to krajobraz? To 17-letnie siksy podgrzewające heroinę na złotku od
              czeklolady. I zapewniem cię, że jeśli o nie chodzi, to nawet nie musisz wywalić
              ich ze szkoły.

Ale dlaczego chcesz wywalać ze szkoły młodych ludzi, którzy wcale nie wybrali
              takiej drogi? Możesz myśleć co chcesz, ale zapewniem cię, że ludzie palący trawę
              nie są degeneratami - są takimi samymi ludźmi jak ja czy ty. Jedyne co ich różni
              od nas, to ten drobny fakt, że my już jesteśmy dorośli i sami potrafimy się o
              siebie zatroszczyć. Oni natomiast muszą liczyć na naszą łaskę.
              • Gość: Ania Re:do Ani IP: *.upc.chello.be 05.06.02, 14:46
                bimi napisał(a):

> bykk napisał(a):
                >
                > > Oczywizda,że masz rację! Po alkoholu(większym) jest tak samo człek
                > > niebezpieczny!Zgadza się!Też byłem młody,też głupoty człowiek wyczyniał!
                > > Też się "paliło" różne świństwa!Jakoś wyrosłem z tego,nie licząc alkoholu!
                > > Myślę jednak,że tu nie chodziło Bimi o to!
                >
                > I tak i nie.
                > Chodziło mi po pierwsze o to, że wywala się ludzi ze szkoły tylko dlatego, że s
                > ą
                > inni niż ich nauczyciele by sobie tego życzyli. A po drugie o to, że właśnie ta
                >
                > inność polega na tym, że nie tylko piją wódę, ale jeszcze palą trawę. I o ile t
                > o
                > pierwsze nie budzi sensacji, to "przyłapanie" kogoś na tym drugim równoznaczne
                > jest z wywaleniem ze szkoły.
                >
                >
                > > Jemu chodzi,aby dać szansę dla tych ludzi,co to nadużywają!
                >
                > Nie, mi chodzi o to, żeby nie odbierac szansy (o ile prawo do nauki w szkole
                > publicznej można nazwać "szansą") tym, co tego używają. Zwróć uwagę an różnicę
                > pomiędzy wyrazem 'używać' i 'nadużywać'.
                >
                >
                > > To,moim zdaniem jest błędne rozumowanie.
                > > Karać ćpunów,złodzieji,pijaków itp. od samego początku!
                >
                > Faszysta! :)
                > A jak chcesz rozróżnić kto już pijak, złodziej czy ćpun, a kto jeszcze nie? Czy
                >
                > każdy kogo widzisz z piwem to pijak? Czy każdy kogo widzisz ze skrętem to ćpun?
                >
                >
                > > WWidzisz, mieszkam w takiej dzielnicy,że cosik wiem na temat!
                > > pozdrawiam serdecznie
                >
                > Ja też mieszkam w takiej dzielnicy. Nie wiem tylko co mają nastolatkowie palący
                >
                > trawkę do krajobrazu, który widzę codzinnie na klatce schodowej.
                > A jaki to krajobraz? To 17-letnie siksy podgrzewające heroinę na złotku od
                > czeklolady. I zapewniem cię, że jeśli o nie chodzi, to nawet nie musisz wywalić
                >
                > ich ze szkoły.
                >
                > Ale dlaczego chcesz wywalać ze szkoły młodych ludzi, którzy wcale nie wybrali
                > takiej drogi? Możesz myśleć co chcesz, ale zapewniem cię, że ludzie palący traw
                > ę
                > nie są degeneratami - są takimi samymi ludźmi jak ja czy ty. Jedyne co ich różn
                > i
                > od nas, to ten drobny fakt, że my już jesteśmy dorośli i sami potrafimy się o
                > siebie zatroszczyć. Oni natomiast muszą liczyć na naszą łaskę.

Mnie uderzylo co innego w wypowiedzi Bykka .Napisal,ze tez byl mlody tez sie
                palilo i pilo.Skad wiec ten brak tolerancji dla innych mlodych?
                • bimi Re:do Ani 05.06.02, 15:06
                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> Mnie uderzylo co innego w wypowiedzi Bykka .Napisal,ze tez byl mlody tez sie
                  > palilo i pilo.Skad wiec ten brak tolerancji dla innych mlodych?

:) No właśnie! A jak by ciebie, Bykku wtedy wywalili z budy - też teraz byś był
                  tak bardzo za takim podejściem?
        • bimi Re: Co się dzieje!? do Bimi 05.06.02, 14:39
          bykk napisał(a):

> "aresatowano 8 osób podejrzanych o próbę zabójstwa policjantów,którzy
          > odwozili swoją koleżankę po służbie,dwoje z nich to uczniowie liceum,byli
          > pod wpływem...narkotyków..."!
          > Daj im skończyć szkołę Bimi,potem może Twoich bliskich zaciukają,co?

> Następne:"aresztowano dwóch młodych złodzieji samochodów,(uczniowie szkół,jeden
          > liceum,drugi technikum)nie zatrzymali się
          > do kontroli,chcieli przejechać policjanta,byli pod wpływem...narkotyków"itd.,
          > itp.!
          > Daj im skończyć szkołę Bimi,może Twój samochód(jeśli masz,bo dzieci nie)
          > ukradną i Ciebie rozjadą Twoim samochodem(ocywiście nie życzę Ci tego)?!
          > pozdrawiam mimo

Chyba jestem bezsilny wobec tak przytłaczających argumentów... :)

Rozumiem, że przykłady, które przytoczyłeś wzięte są z życia. Skoro tak, to
          powiedz mi proszę skąd masz pewność, że nie wydarzyły by się one, gdyby ci źli
          ludzie nie byli pod wpływen narkotyków? To po pierwsze, a po drugie, powiedz mi
          proszę, dlaczego uważasz, że usunięcie takich ludzi ze szkoły rozwiąże problem?
    • Gość: t Re: Co się dzieje!? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 15:24
      bimi napisał(a):

> Witam,
      >
      > Czy jesteście za tym, żeby usuwać ze szkól nastolatków tylko za to, że ci palą
      > marihuanę? Przecież przy takim podejściu, to te dzieciaki nigdy nie wyrosną na
      > normalnych ludzi! Chyba, że na normalnych przestępców...
      >
      > Dlaczego my im to robimy?
      >
      > <a href="http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/1317"target="_blank">hyperreal.i
      > nfo/drugs/go.to/art/1317</a>

Nalezałoby ajpierw pożądnie sprać im tyłki, a potem - jesli się nie poprawią -
      wywalić ze szkoły - i koniec. Proste metody są czasami najlepsze.
      • Gość: Ania Re: Co się dzieje!? IP: *.upc.chello.be 05.06.02, 15:29
        Gość portalu: t napisał(a):

> bimi napisał(a):
        >
        > > Witam,
        > >
        > > Czy jesteście za tym, żeby usuwać ze szkól nastolatków tylko za to, że ci
        > palą
        > > marihuanę? Przecież przy takim podejściu, to te dzieciaki nigdy nie wyrosn
        > ą na
        > > normalnych ludzi! Chyba, że na normalnych przestępców...
        > >
        > > Dlaczego my im to robimy?
        > >
        > > <a href="http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/1317"target="_blank">
        > hyperreal.i
        > > nfo/drugs/go.to/art/1317</a>
        >
        > Nalezałoby ajpierw pożądnie sprać im tyłki, a potem - jesli się nie poprawią -
        > wywalić ze szkoły - i koniec. Proste metody są czasami najlepsze.

Z ciezkim sercem ale przyznam Ci racje.
    • Gość: Jo Re: Co się dzieje!? IP: *.datastar.pl 05.06.02, 15:45
      Mnie zastanawia, czy zawsze przy kontrolowaniu stanu technicznego autokaru i trzeźwosci kierowcy do
      akcji wkracza brygada antynarkotykowa z psami? Na pewno? Nie wydaje mi się. A skoro tak, to ktoś
      najwyraźniej doniósł na uczniów policji. Ciekawe, kto i po co? Konkurencja?
      • bimi Re: Co się dzieje!? 05.06.02, 16:08
        Gość portalu: Jo napisał(a):

> Mnie zastanawia, czy zawsze przy kontrolowaniu stanu technicznego autokaru i tr
        > zeźwosci kierowcy do
        > akcji wkracza brygada antynarkotykowa z psami? Na pewno? Nie wydaje mi się. A s
        > koro tak, to ktoś
        > najwyraźniej doniósł na uczniów policji. Ciekawe, kto i po co? Konkurencja?

Może to z tej szkoły, do której teraz przeniosą się wyrzuceni? :)
        • bykk Re: do Ani i Bimi 06.06.02, 13:29
          Napisałem,że się różniście paliło i piło,ale w budzie?
          Owszem, w 5 klasie mając 19 lat paliłem "sporty" (tfu) w kiblu i nauczyciel
          nas nie "tykał"!Byliśmy pełnoletni.Natomiast gnojków z młodszych tak!
          To były lata 60-te.Tak było.Teraz natomiast jak widzę na osiedlu,gówniarze
          nawet 10-cio letnie palą! To chore!
          Jestem tolerantem,ale bez przesady.Nie jestem oczywizda zaraz za wyrzucaniem,ale
          trzeba trochę myśleć o przyszłości młodych,jak myślicie?
          Jak słyszę z ust np.8-mio latka:"zajebie cie bucu jeden",to nie jest już
          śmieszne,ale smutne!
          Jeśli łapię gnojka jak sąsiadowi spuszcza benzynę z auta,a on mi strzela:"no
          kurwa muszę mieć na skręta",to mnie szlag trafia.(starzy mają 4 sklepy)!
          Nie piszcie,więc takich bajek,bo dla mnie np. to żaden argument!
          pozdrawiam Was mimo
          • bimi Re: do Ani i Bimi 06.06.02, 14:16
            bykk napisał(a):

> Napisałem,że się różniście paliło i piło,ale w budzie?
            > Owszem, w 5 klasie mając 19 lat paliłem "sporty" (tfu) w kiblu i nauczyciel
            > nas nie "tykał"!Byliśmy pełnoletni.Natomiast gnojków z młodszych tak!
            > To były lata 60-te.Tak było.Teraz natomiast jak widzę na osiedlu,gówniarze
            > nawet 10-cio letnie palą! To chore!
            > Jestem tolerantem,ale bez przesady.Nie jestem oczywizda zaraz za wyrzucaniem,al
            > e
            > trzeba trochę myśleć o przyszłości młodych,jak myślicie?
            > Jak słyszę z ust np.8-mio latka:"zajebie cie bucu jeden",to nie jest już
            > śmieszne,ale smutne!
            > Jeśli łapię gnojka jak sąsiadowi spuszcza benzynę z auta,a on mi strzela:"no
            > kurwa muszę mieć na skręta",to mnie szlag trafia.(starzy mają 4 sklepy)!
            > Nie piszcie,więc takich bajek,bo dla mnie np. to żaden argument!
            > pozdrawiam Was mimo

Odpowiem tak: co ma piernik do wiatraka?

Nie da się ukryć, że część młodzierzy, to rozwydrzeni gówniarze - sam często
            muszę ignorować dowcipne uwagi ośmiolatków. Ale to nie ma nic w spólnego z
            problemem, o kórym mówimy.

No bo chyba nie myślisz, że jak wywalimy powiedzmy 10tys. palaczy zielska ze
            szkoły, to już żaden szczyl ci więcej nie powie "zajebie cie bucu jeden"? :)

Poza tym problem, który opisujesz wcale nie dotyczy tylko młodzieży - całe nasze
            społeczeństwo jest chamskie. Przykład: pojechałem wczoraj do miasta, zaparkowałem
            samochód w odludnym miejscu, wychodze... a tu jakaś 80-letnia babcia do mnie z
            okna: "Bliżej już nie można było?!". Ależ się wkurzyłem! Podchodzę do babci i
            pytam ją grzecznie: "co pani to przeszkadza?". Z odpowiedzi oczywiście nie
            wynikało to, jak bardzo mój zaparkowany samochód przeszkadza tej starowince.
            Wynikało za to coś innego: pani się nudzi i szuka sobie powodów do zaczepki. Co
            więcej tak bardzo szuka tych powodów, że jest sobie nawet w stanie wmówić, że ja
            jej w czymś przeszkadzam. I będzie tego bronić choćby mi miała oczy wydrapać!

Takie właśnie jest nasze społeczeństwo - młodzież wcale nie jest gorsza od
            starszego pokolenia!
            A po co to mówię: acha, bo wcale nie jest gorsza, ale często jest po prostu
            lepsza.
    • Gość: Złośliwy Re: Co się dzieje!? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 15:00
      Świat się śmieje!
      • bimi Re: Co się dzieje!? 06.06.02, 15:08
        Gość portalu: Złośliwy napisał(a):

> Świat się śmieje!

Nie jesteś tak złośliwy jak by się mogło wydawać... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka