Dodaj do ulubionych

Policjanci, którzy zatrzelili nastolatka oskarżeni

15.04.05, 11:29
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • liwa2 Policjanci, którzy zatrzelili nastolatka oskarżeni 15.04.05, 11:32
      Czy to prawda, że jak słyszałem, uciekający mieli uprzednio kontakt z
      prawdziwymi bandytami ?. A dlaczego uciekali ?
      • marc1951 Re: Policjanci, którzy zatrzelili nastolatka oska 15.04.05, 11:52
        Policjantow wyposazyc w kamizelki z napisem armia zbawienia,zamiast gnatow dac
        im korkowce na gume do zucia, czerwony balonik STOP!
      • koalanw Re: Policjanci, którzy zatrzelili nastolatka oska 15.04.05, 12:18
        Owszem, juz kiedys najprawdopodobniej byli zatrzymani w cywilizowany sposób do
        kontroli drogowej.
      • losiu4 Re: Policjanci, którzy zatrzelili nastolatka oska 15.04.05, 15:37
        liwa2 napisał:

> Czy to prawda, że jak słyszałem, uciekający mieli uprzednio kontakt z
        > prawdziwymi bandytami?.

nawet gdyby, to
        po pierwsze: czy gdybyś np. spotkał jakiegoś człeka w knajpce, wypił z n im
        piwo gadając o pogodzie, a potem okazało sie że był znanym gangsterem to jesteś
        winny kontaktu z bandyta czy też nie?
        po drugie: wyskakujący policaje nie wiedzieli do kogo strzelają, więc całe
        zastanawianie się czy ktoś znał bandyte czy też nie, jest bezcelowe.

> A dlaczego uciekali ?

a dlaczego mieliby nie uciekac przed bandą cuywili strzelających gdzie popadnie?

Pozdrawiam

Losiu
      • airwalk77 A BYLES TAM NA MIESCU? 15.04.05, 15:39
        BYLES SWIATKIEM ZDAZENIA? ZNASZ OKOLICZNOSCI?
    • sprawiedliwy12 mogli nie uciekać 15.04.05, 11:43
      w normalnym kraju normalne jest ze nie zatrzymanie sie do kontroli łączy sie z
      tym iz musisz sie liczyc na konsekwencje z tego wynikajace.nie zatrzymali sie
      bo nie chcieli,a co za tym idzie poniesli konsekwencje.tylko u nas olewa sie
      policje,na zachodzie czy nawet u rosjan to normalka ze sie strzela do
      uciekajacych aut.wszyscy sa madrzy,krytykuja,a jednoczescie zadaja od policji
      skutecznosci i lapania osob w chodzacych w konflikt z prawem,i oto
      przyklad,zastrzelili osobe ignorujaca prawo-
      • koalanw Do "sprawiedliwego?" 15.04.05, 12:33
        Podkreśle tylko wypowiedź mistrza, że "policjanci" nie byli w radiowozach i
        strzelali na oślep po samochodzie z zamiarem uszkodzenia ciał kierującego i
        pasażera. Według mnie każda normalna osoba w sytuacji niejsnego zatrzymania
        przez niezidentyfikowane osoby będzie się broniła. Osoby w samochodzie broniły
        się ucieczka. "Policjanci" nie mieli prawa w sytuacji braku bezpośredniego
        zagrożenia ich życia strzelać z zamiarem zabicia podejrzanych, co wystąpiło.
        • warka_strong Re: Do "sprawiedliwego?" 15.04.05, 12:38
          koalanw napisał:

> "Policjanci" nie mieli prawa w sytuacji braku bezpośredniego
          > zagrożenia ich życia strzelać z zamiarem zabicia podejrzanych, co wystąpiło.
          =====
          Rozumiem, że byłeś bezpośrednim świadkiem tych wydarzeń i byłbyś w stanie zeznać pod przysięgą, że nie wystąpiła sytuacja zagrożenia życia lub zdrowia policjantów.
          • chilum Re: Do "sprawiedliwego?" 15.04.05, 13:43

A Ty piszesz jakbyś tam był i widział.

Jakoś nie wierzę,że jedynie dązenie do prawdy i obiektywizm kaze Ci poddawać oficjalne informacje pod wątpliwość.
          • losiu4 Re: Do "sprawiedliwego?" 15.04.05, 15:44
            warka_strong napisał:

> Rozumiem, że byłeś bezpośrednim świadkiem tych wydarzeń i byłbyś w stanie
            > zeznać pod przysięgą, że nie wystąpiła sytuacja zagrożenia życia lub zdrowia
            > policjantów.

jakich policjantów? świadkowie mówili o grupie cywili napadających na samochód
            stojący na światłach. Że to akurat byli policjanci okazało się już po tym, jak
            jeden chłopak już nie żył a drugi został cięzko ranny.

Pozdrawiam

Losiu
        • macarthur czytając te komentarze 15.04.05, 16:20
          mam wrażenie że niektórzy komentujący nie zauważyli że czasy dzikiego zachodu
          minęły i nieomylni szeryfowie nie są już potrzebni i zasada
          " że lepiej ukarać dziesięciu niewinnych niż puścić jednego winnego" też
          straciła na wartości
      • gin-z-tonikiem NIE MOGLI nie uciekać 15.04.05, 14:25
        NIE MOGLI. Zapomniano tutaj napisać, że policjanci byli w cywilu, więc każdy
        normalny człowiek ostrzeliwany z drugiego samochodu chce ratować swoje życie
        ucieczką, a nie zastanawia się czy to może policjanci się pomylili.

Rzecz działa się między Poznaniem a Swarzędzem. Poza tym gdyby mnie dorwało w
        samochodzie kilku uzbrojonych funkcjonariuszy to pierwszą myślą by było czy
        przypadkiem nie są to przebrani bandyci. A tutaj byli bandyci z policji w
        cywilu. nalezy odrózniać mądre interwencje policji od głupoty i
        nieodpowiedzialności.
        • sprawiedliwy12 Re: NIE MOGLI nie uciekać 15.04.05, 14:34
          nie uzywaj slowa bandyci z policji,jesli nie znasz slowa bandyci.po drugie
          poczytaj ustawe o policji a dowiesz sie jakie prawa maja funkcjonariusze po
          cywilnemu,i czy mozna zatrzymywac auta radiowozem nieoznakowanym,a potem dodaj
          swoj komentarz.ja wole sie zatrzymac i oddac auto niz stracic zycie.z kulka
          jeszcze nikt nie wygral.
          • losiu4 Re: NIE MOGLI nie uciekać 15.04.05, 15:48
            sprawiedliwy12 napisał:

> po drugie poczytaj ustawe o policji a dowiesz sie jakie prawa maja
            > funkcjonariusze po cywilnemu,

mają prawo wyskakiwać po cywilnemu w nocy z nieoznakowanych samochodów i
            strzelac do stojącego na światłach samochodu? pierwsze słyszę...

> i czy mozna zatrzymywac auta radiowozem nieoznakowanym, a potem dodaj
            > swoj komentarz.

jakiego radiowozu? jedno z tych aut było jak najbardziej prywatne, drugie w
            ogóle nieoznakowane.

> ja wole sie zatrzymac i oddac auto niz stracic zycie.z kulka
            > jeszcze nikt nie wygral.

a ja wolę dostać giwerę, bo skoro tak czy siak mnie zastrzelą, niech kilku z
            nich przeniesie sie ze mną na lepszy świat.

Pozdrawiam

Losiu
      • losiu4 Re: mogli nie uciekać 15.04.05, 15:41
        sprawiedliwy12 napisał:

> w normalnym kraju normalne jest ze nie zatrzymanie sie do kontroli

przepraszam bardzo: o jakiej kontroli Ty mówisz? Bandę cywili wyskakujących w
        nocy i zaczynających strzelać do stojącego na światłach samochodu nazywasz
        policyjną kontrolą? No, gratulacje

Pozdrawiam

Losiu
    • sprawiedliwy12 Re: Policjanci, którzy zatrzelili nastolatka oska 15.04.05, 11:46
      psów to sobie szukaj u siebie w rodzinie,a tak propo to zawod ten to
      policjant,nie wiem skad baranie w tobie tyle nienawisci,gdyby nie oni to nawet
      nie moglbys teraz pisac bo dawno zlodzieje by ci komputer ukradli.pomysl zanim
      cos napiszesz.
      • mistrz_internetu Do sprawiedliwego. 15.04.05, 11:55
        Moim zdaniem to farsa. Skąd mieli wiedzieć kto ich zatrzymuje, jeżeli
        świadkowie mówią, że nie krzyczeli policja, że w zasięgu wzroku, nie było
        radiowozu? Jak na ulicy ruszą w moją stronę dresiarze, to mam się zatrzymać,
        żeby zobaczyć, czy przypadkiem nie są z policji?

Jeżeli policjanci żądają, aby za przestępstwa na nich popełnione kara była 2x
        większa niż normalnie, to niech dla symetrii kara 2x większa będzie też dla
        policjanta, który popełnia przestępstwo.
        • chilum Re: Do sprawiedliwego. 15.04.05, 12:02
          > Jeżeli policjanci żądają, aby za przestępstwa na nich popełnione kara była 2x
          > większa niż normalnie, to niech dla symetrii kara 2x większa będzie też dla
          > policjanta, który popełnia przestępstwo.

Bardzo mi się podoba Twój tok myślenia,serio.
          Już zapomniałem,że tak właśnie policja proponowała.
          Tak było by dobrze.

PS:Moje prywatne zdanie na ten temat wyrażałem juz niejednokrotnie.
          IMO policja dowaliła po całości,nie pierwszy raz,zresztą.
          Cena jest okrutna za ich niekompetencje i brak fachowości.
    • warka_strong Dlaczego? 15.04.05, 11:53
      Czy pan prokurator był kiedykolwiek w innym miejscu niż fotel za biurkiem? Raczej nie. Czy kiedykolwiek znalazł się w sytuacji krytycznej, w której decyzje podejmuje się w ułamku sekundy? Na pewno nie.

Byłem swego czasu w Grecji. Miałem okazję być zatrzymany do rutynowej kontroli drogowej. Dokonywało jej czterech funkcjonariuszy. Kątem oka widziałem, że dwóch z nich trzyma dłonie na gotowej do użycia broni. Jestem pewien tego, co stałoby się, gdybym podjął jakąkolwiek próbę oporu tak biernego jak i czynnego.

W Poznaniu doszło na pewno do uchybień. Od takich samych uchybień nie są wolne prokuratury. W wyniku tych uchybień zginął młody człowiek. Pytanie tylko, czy za tę śmierć odpowiedzialność ponoszą wyłącznie policjanci? Moim zdaniem zdecydowanie nie.
      • remik.bz Re: Dlaczego? 15.04.05, 12:49
        warka_strong napisał
        Byłem swego czasu w Grecji. Miałem okazję być zatrzymany do rutynowej kontroli
        > drogowej. Dokonywało jej czterech funkcjonariuszy. Kątem oka widziałem, że
        dwóc
        > h z nich trzyma dłonie na gotowej do użycia broni

Rozumiem ,że Swoją sytuację z Grecji uważasz za porównywalną do tej z Poznania.
        Skąd więc wiedziałeś ,że ścigający Cię w Grecji, w nocy nieoznakowany samochód
        z osobami w cywilnych ciuchach , to rutynowa policyjna kontrola drogowa ?
    • komentator44801 Są zarzuty wobec policjantów, którzy zatrzelili... 15.04.05, 12:06
      Zeby znowu nie bylo gadek na forum niepotrzebnych.

Policjanci byli nieumundurowani, byl srodek nocy i akcja wygladala jak proba
      ukradzenia samochodu na swiatlach.
      • warka_strong Re: Są zarzuty wobec policjantów, którzy zatrzeli 15.04.05, 12:08
        komentator44801 napisał:

>
        > Policjanci byli nieumundurowani, byl srodek nocy i akcja wygladala jak proba
        > ukradzenia samochodu na swiatlach.
        >
        =====
        Taak, a Ty własnie tam byłeś i widziałeś to na własne oczy.
        • chilum Re: Są zarzuty wobec policjantów, którzy zatrzeli 15.04.05, 12:15
          > Taak, a Ty własnie tam byłeś i widziałeś to na własne oczy.

Świadkowie byli,widzieli,zeznali,wizja lokalna była.

Przez całe prawie półwieczne życie nie spotkałem milicjanta i policjanta,którzy by chociaż w minimalnym stopniu odpowiadali wymaganim i oczekiwaniom jakie na nich spoczywają.

Pech,prawda :-/.
          • warka_strong Re: Są zarzuty wobec policjantów, którzy zatrzeli 15.04.05, 12:28
            chilum napisał:

>
            > Świadkowie byli,widzieli,zeznali,wizja lokalna była.
            >
            =====
            Byli, i co z tego? Co wimy o ich zeznaniach? jedynie tyle, ile "media doniosą". Poza tym nie jest tajemnicą, że na wiarygodność zeznań ma wpływ wiele czynników, takich chociażby jak: pamięć, podatność na stres, wiedza o sprawie czerpana z mediów itp. O wiele bardziej istotne [i to też nie jest tajemnicą] są wyniki ekspertyz, w tym przypadku balistycznych.
            • koalanw Do warki 15.04.05, 12:43
              Jak wszystko jest takie niejasne to zwiększmy uprawnienia policjantom, na
              wszelki wypadek, i niech sobie postrzelają...
              Sytuacja została wielokrotnie opisana przez różne osoby.
            • losiu4 Re: Są zarzuty wobec policjantów, którzy zatrzeli 15.04.05, 15:53
              komuś trzeba w końcu uwierzyć. A komuż bardziej innemu niż niezaplątanym w
              sprawę świadkom? Na gębę chcesz zamieszanym w sprawę (policjantom czy też
              ranionemu chłopakowi) wierzyć?

Pozdrawiam

Losiu
            • max57 Nad czym Wy debatujecie ? 15.04.05, 16:44
              Nie zapominajcie,że Poznań to miasto,w którym osiłki,członkowie grup
              przestępczych mają pozwolenia na broń,codziennie uzbrojeni grasują po ulicach
              tego miasta,są na dyskotekach,dosłownie wszędzie ich pełno ! Poznań jest
              skansenem Dzikiego Zachodu,to miasto ludzi wyjętych spod prawa,to ich azyl i
              jedyna kolonia w Polsce,gdzie nie zapanował porządek.
    • r.p.mcmurphy jak nie reagowali na polecenia policji 15.04.05, 12:40
      to poniesli tego konsekwencje - banda rozpuszczonych gnoi ktorym sie wydaje, ze
      swiat do nich nalezy bo tatusiowie maja troche forsy - zadawali szpan Roverem i
      do tego pewnie jeszcze wpadli na meline po jakis towar, istne dzieci kwiaty...

smutny final ale dostali to na co zaslugiwali - ale przez medialna nagonke i
      probe zachowania politycznej poprawnosci przez policje, kozlami ofiarnymi sa
      teraz policjanci (a ich pozostali koledzy teraz beda sie bali znowu wyciagnac
      gnata na skur...). to rodzi frustracje policji, calkowicie zrozumiala, i pozniej
      mamy zastanawiajace przejawy ich brutalnosci...
      • remik.bz Re: jak nie reagowali na polecenia policji 15.04.05, 13:02
        Ty im chyba po prostu zazdrościsz , tym "rozpuszczonym gnojom". I nie chcesz
        przyznać ,że policjantom pom prostu zabrakło kompetencj, że źle wykonali swoją
        robotę.

teraz policjanci (a ich pozostali koledzy teraz beda sie bali znowu wyciagnac
        > gnata na skur...). to rodzi frustracje policji, calkowicie zrozumiala

Jesli policjant będzie się bał "wyciągnć gnata ", to niech pomyśli o zmianie
        zawodu. A frustracja za źle wykonaną robotę ? Trudno , taką samą "depresję"
        złapie np inżynier , który żle zaprojektował dach ( i ten się zawalił) ,
        lekarz , który nie umie zdiagnozować choroby, czy kucharz , który nie umie
        ugotować pomodorowej. Jak ktoś się nie zna na danej robocie , to niech sie za
        nią nie łapie.
      • prawdziwystarywiarus Zadawanie szpanu podlega w Polsce karze śmierci? 15.04.05, 13:17
        r.p.mcmurphy napisał:

> to poniesli tego konsekwencje - banda rozpuszczonych gnoi ktorym sie wydaje, ze
        > swiat do nich nalezy bo tatusiowie maja troche forsy - zadawali szpan Roverem i
        > do tego pewnie jeszcze wpadli na meline po jakis towar, istne dzieci kwiaty...
        >
        > smutny final ale dostali to na co zaslugiwali - ale przez medialna nagonke i
        > probe zachowania politycznej poprawnosci przez policje, kozlami ofiarnymi sa
        > teraz policjanci (a ich pozostali koledzy teraz beda sie bali znowu wyciagnac
        > gnata na skur...). to rodzi frustracje policji, calkowicie zrozumiala, i poznie
        > j
        > mamy zastanawiajace przejawy ich brutalnosci...

To zadawanie szpanu podlega w Polsce karze śmierci? Wow!
        • r.p.mcmurphy Re: Zadawanie szpanu podlega w Polsce karze śmier 15.04.05, 14:03
          prawdziwystarywiarus napisał:

> r.p.mcmurphy napisał:
          >
          > > to poniesli tego konsekwencje - banda rozpuszczonych gnoi ktorym sie wyda
          > je, ze
          > > swiat do nich nalezy bo tatusiowie maja troche forsy - zadawali szpan Rov
          > erem i
          > > do tego pewnie jeszcze wpadli na meline po jakis towar, istne dzieci kwia
          > ty...
          > >
          > > smutny final ale dostali to na co zaslugiwali - ale przez medialna nagonk
          > e i
          > > probe zachowania politycznej poprawnosci przez policje, kozlami ofiarnymi
          > sa
          > > teraz policjanci (a ich pozostali koledzy teraz beda sie bali znowu wycia
          > gnac
          > > gnata na skur...). to rodzi frustracje policji, calkowicie zrozumiala, i
          > poznie
          > > j
          > > mamy zastanawiajace przejawy ich brutalnosci...
          >
          >
          >
          > To zadawanie szpanu podlega w Polsce karze śmierci? Wow!
          >

nie, GLUPOTA. bardzo slusznie z reszta.
      • maskulinapablo Re: jak nie reagowali na polecenia policji 15.04.05, 14:07
        Głupio myślisz...zgaduje, że jesteś policjanetem:)
        W głosie daje się słyszeć właśnie tą frustrację człowieka
        bezsilngo, które całe życie był gnębiony potem postanowił zostać policjantem
        i myślał, że to będzie wzbudzało respekt wśród ludzi.Niestety pomylił się a na
        dodatek pracował za psie pieniądze nadstawiając karku. A , że dostał
        służbowego "gnata" no to powystrzela skur..synów, którzy raczyli się nie
        zatrzymać na jego wezwanie.
        Zrób sobie tą przyjemność i nie kompromituj się podobnymi wypowiedziami bo jest
        to forum dla inteligentnych ludzi...idź na siłownie i pomachaj żelaztwem
        ewentualnie idź na strzelnice i wystrzelaj te kilka naboi na rok, które Ci
        przysługuje biedny człowieku.
        Współczuje teobie , Twoim bliskim i ludziom w Twoim otoczeniu tak samo
        skretyniałym jak ty.
    • anthem paranoja 15.04.05, 12:56
      niedługo dojdzie że w ogóle policja będzie się bała strzelać a bandyci będą
      bezkarni. Co za durny kraj i sąd!
      Ciekawe jakby tak sędziego ktoś napadł a policjant patrząc na to nie
      zareagowałby. Pewnie też poszedłby siedzieć.
      • mistrz_internetu Prawdziwy Monthy Phyton byłby wtedy, 15.04.05, 13:12
        gdyby policjant zastrzelił bandziora, który napadł sędziego, a potem okazałoby
        się, że to jego kolega w nocy, po cywilnemu, próbował zaaresztować przekupnego
        przedstawiciela Temidy!
        • mistrz_internetu Prawdziwy Monty Phyton był rok temu. 15.04.05, 15:22
          Siedzimy sobie na ławce i pijemy piwo. Źle robimy, bo nie wolno. Podjeżdża
          policja. Mamy pecha, bo jeden z nawalonych kolegów nie okazuje należnego
          respektu. Chcą go zabrać na dołek. Wywiązuje się dyskusja, zaś dyspozytor mówi
          przez radio, że jest ważne wezwanie na Dajtkach, jakaś duża bójka i prosi
          wszystkich co są w pobliżu o interwencje. Nas spisywano przy cmentarzu
          żołnierzy radzieckich - 3 minuty od Dajtek. Wezwania pojawiały się jeszcze
          kilkakrotnie, raz nawet nasi bohaterowie odpowiedzieli, że mają ważną sprawę
          akurat. Poproszono ich, żeby się pośpieszyli. Ważniejsze było jednak dokładne
          spisanie wszystkich uczestników i odwiezienie na dołek kolegi, który miał
          czelność oświadczyć, że urodził się w szpitalu, co widocznie nie było
          oczekiwaną odpowiedzią na pytanie: Miejsce urodzenia?

P.S. Dwa lata wcześniej wezwałęm policję do mega - bojki na klatce schodowej.
          Uczestniczyło w niej kilkanaście osób, używano groźnych narzędzi (m.in tłuczono
          kolesia zerwaną skrzynką na listy ) 3 osoby znalazły się w szpitalu. Krew była
          na ścianach do wysokośi pasa. Przyjechali 2 godziny po wezwaniu określonym
          przeze mnie jako pilne, jak już żeśmy sprzątali klatówę. Ten co wszedł na górę
          powiedział do kolegów: "Tam były jakieś krwawe jatki, ale ten tu (to o mnie!)
          mówi, że już po wszystkim, to co?" Spadamy - padło w odpowiedzi. Czyżby
          spisywali jakichś piwoszy?
      • wanda43 Re: paranoja 15.04.05, 13:23
        Jezeli kilku policjantow nie potrafi skutecznie zatrzymac 2 nastolatkow bez
        zabijania ich i oddania ok 40 strzalow,to tragedia.To nie policjanci,lecz
        partacze.Ostatnie przypadki wskazuja,ze najlepiej wychodzi im strzelanie do
        ludzi jak do kaczek.Przypominam wypadki z Wesolej,Dziekanowa chociazby.Co to ma
        byc?Szwadrony smierci?
        • jolly_bb Re: paranoja 15.04.05, 13:47
          generalnie to moim zdaniem jest tak (prawnie), ze nawet umundurowanym sie nie
          musisz zatrzymac do kontroli. po prostu masz prawo bac sie, ze sa lipni. masz
          jednoczesnie obowiazek poinformowac (np. tel) policje, ze probowali Cie
          zatrzymac tam a tam przed chwila i niech komenda powie czy to byli prawdziwi
          gliniarze. nieumundurowani tym bardziej nie zasluguja na jakies zaufanie w tej
          kwestii. a gadanie, ze policjanci w poznaniu byli zagrozeni, to skwituje tylko
          kolejnym pytaniem: czym byli zagrozeni? czy uciekajacy samochod to zagrozenie?
          a moze ktorys z tych nastolatkow wychylil sie przez okno z rusznica? bez jaj...
          poza tym aby zatrzymac samochod nie trzeba do niego strzelac. jak bardzo sie
          potrzebuje to mozna za nim jechac chocby i 200 km, ale strzelac nie powinno sie
          az do momentu uzyskania wzglednej pewnosci co do zamiarow zwiewajacych.
          gdybysmy byli w normalnym kraju (o ktorym juz tu ktos pisal) to problem nie
          wystepowalby nie dlatego, ze ludzie sie do kontroli zawsze zatrzymaja kazdemu
          (nawet niemundurowemu) ale dlatego, ze gdzie indziej nie ma przebierancow. a
          jak mnie w nocy sprobuje zatrzymac jakies nieoznakowane auto albo nawet
          oznakowane ale niewzbudzajace zaufania to nie ma bata, zebym stanal. a jak
          zaczna strzelac to mam nadzieje ze bede mial czym oddac.
          • sprawiedliwy12 [...] 15.04.05, 14:19
        • sprawiedliwy12 Re: paranoja 15.04.05, 14:23
          kobieto co ty piszesz.zastanow sie!!!jak jestes taka madra to wez pistolet i
          strzel w opone auta ktore ucieka,w nocy gdzie nie wiem czy wiesz kobieto ale
          opona jest czarna,byla noc,asfalt tez jest czarny,a opdona jest waska.jak to
          zrobisz za pierwszym razem to zafunduje ci odnowe biologiczna,bo glupio piszesz
          i glupio gadasz.jestes nie stej planety.
          • remik.bz Re: paranoja 15.04.05, 14:30
            A więc twoim zdaniem policjanci z Poznania działali profesjonalnie ?
          • frodo12 Sprawiedliwy12, ty lepiej samsobie strzel w łeb! 15.04.05, 14:31
            Możesz w nocy, albo w dzien. Świat bedzie piękniejszy.
            • sprawiedliwy12 Re: Sprawiedliwy12, ty lepiej samsobie strzel w ł 15.04.05, 14:35
              najpierw musze wyrwac jeszcze pare chwastów,a ty sie do nich zaliczasz.spij
              uwaznie jak waszka.
          • maskulinapablo Re: paranoja 15.04.05, 14:34
            Posługujesz się typowym "psiarskim" językiem:)"opona była czarna jak noc"...o
            kurczę dzięki Azor, dawno się tak nie uśmiałem.Potrafił trafić w człowieka to
            powinien umieć trafić w opone. Na coś idą podatki, którę płacą ludzie, których
            nazywasz głupkami...Ty się zastanów bo z pieniędzy tych ludzi finansowana jest
            twoja pensja i masz co do mordy włożyć.Swoją drogą testy psychologiczne na
            policjanta przeszedłby nawet mój 10letni syn, przynajmniej do takiego wniosku
            dochodzę ilekroć mam doczynienia z "władzą". Zrób tą przyjemność i znikaj stąd
            Ty pseudointeligencie.
            • sprawiedliwy12 [...] 15.04.05, 14:39
              • tylkoniepis Re: 15.04.05, 14:46
                z tego co wiem a troche tu w Poznaniu sie wieści rozchodą to policjanci rzeczywiście przegięli pałę - wogle nie starali sie przepisowo zatrzymać auta tylko przy pierwszej okazji (światła) zaczeli walic do chłopaków. Przedtem całą noc podobno warowali pod bazą poszukiwanego gangstera - wiedzieli ze ma duzo broni więc po prostu bali sie go przepisowo zatrzymać - woleli go stuknąc w akcji tyle ze sie pomylili i wyszło fatalnie. Prawie na 100% byli na "wspomaganiu" kreślarskim i szybciej reagowali niz myśleli - stad to ich zniknięcie zaraz po akcji - nie przeprowadzono żadnych analiz krwi policjantów - poszli pod klosz natychmiast.
                • chilum Re: 15.04.05, 16:35

>Przedtem całą noc podobno warowali pod bazą poszukiwanego gangstera -

I pomylili klatki jeszcze,fachowcy:-(.

>Prawie na 100% byli na "wspomaganiu" kreślars
                  > kim i szybciej reagowali niz myśleli - stad to ich zniknięcie zaraz po akcji
                  > nie przeprowadzono żadnych analiz krwi policjantów - poszli pod klosz >natychmiast.

Dla mnie jest to oczywiste,bo innego powodu do niewychylania nosa;-) poza szpital gdzie się schowali nie widzę( oprócz uzgodnienia zeznań i taktyki w czasie śledztwa).
                  Pewnie,cała noc czekania,trzeba się wspomóc.
                  Cała akcja "Smierdzi" na odległość (śmierdzi robotą na zamówienie,wykonywaną przez policje na własną rękę,a list gończy tylko uwiarygodniał).

Tak na dokładkę właściwego poszukiwanego ujęto po dwóch AFAIRC dniach od wydarzenia.
                  Bez problemów,bez strzelania.
                  A taki "armed&dangerous" był....
              • maskulinapablo Re: paranoja 15.04.05, 14:59
                Typowe gliniarskie podejscie...nie powiedziałem nic na ten temat, że się nie
                zatrzymuje do kontroli...pomyliłeś mnie z innym forumowiczem...tak samo jak
                pomylili się twoi koleżkowie najpierw otwierajac ogien a potem myslac jak
                bezmyslne malpy. Moja pensja nie jest pokrywana z kieszeni podatnika tylko
                twoja wiec troche wiecej szacunku dla mnie i dla ludzi, ktorzy ciebie utrzymuja.
          • koalanw Szacunek dla Wandy 15.04.05, 14:53
            "Sprawiedliwy" o kulturę apeluję, jeśli nie o sprawiedliwość.
      • mn7 Re: paranoja 15.04.05, 16:07
        anthem napisał:

> niedługo dojdzie że w ogóle policja będzie się bała strzelać a bandyci będą
        > bezkarni.

Dlaczego?

> Co za durny kraj i sąd!

Nie, to ty jesteś idiotą.

> Ciekawe jakby tak sędziego ktoś napadł a policjant patrząc na to nie
        > zareagowałby.

Co ma piernik do wiatraka? Tu chodzi o sytaucję, gdy grupa cywilów rzuciła się
        na samochód stosjący na światłach.

> Pewnie też poszedłby siedzieć.

Tobie by się przydało.
    • dr_dariob Pomóż Policji !! 15.04.05, 15:28
      Zastrzel się sam :|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka