Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konklawe

18.04.05, 21:51
Pochlali to pewnie Siwiec znów ziemię całował. Następny duży ochlaj w
Moskwie, biesiady z kolegami z KGB. Nic nowego, to samo od lat!

.
Obserwuj wątek
    • gw_to_komunistyczna_gadzinowka Co jeden to aferzysta 18.04.05, 22:10
      Trzeba bylo zrobic najazd policji, zamknac w wiezieniu tych wszystkich zjazdowcow i liczba zlodziei oraz afer w Polsce znacznie by zmalala chociaz na kilka dni...
      • pogromca_mrowek Dzis siedzi Rywin a nie Kwiatkowski i Czarzasty 19.04.05, 07:05
        ...ani "nikt inny", jest wiec co oblewac.
        • slon2002 polska mafia świętuje swoje sukcesy w okradaniu Po 19.04.05, 10:12
          Polski i społeczeństwa.
          Każdy z bandziorów mógłby dostać, bez sądu, 5 lat i wedziałby za co.
          Kacvzory te ku.. powywieszają.
          Tak nam dopomóż Bóg.
          • pandada Re: polska mafia świętuje swoje sukcesy w okradan 19.04.05, 16:56
            Kaczory mają słabość do przestępców. jak to mówił Wassermann o Czyżewskim mniej więcej: a cóż to za zbrodniarz, człowiek miał kłopoty.
            Oto wizja kacza: przetępców tępić bezwględnie, o ile nie są nam przydatni i mili naszym sercom. Flirtować z Dochnalem. Chwalić jeszcze Pinocheta za ludobójstwo w dobrej sprawie.
            Mafijna układ to był AWS i przy aferze PZU to widać. Tak nakradli, że podowoiło się w kraju bezrobocie, a wzrost gospodarczy zniknął.
    • jagnieszkaa Pan Kwaśniewski wyrasta na męża stanu 18.04.05, 22:18
      Będziemy za nim tęsknili, gdy odejdzie. Wspomnicie moje słowa.
      • verbaveritatis Re: Pan Kwaśniewski wyrasta na męża stanu 18.04.05, 22:22
        jagnieszkaa- nie wyrasta,bo dawno juz nim jest.
      • adalberto3 Co najwyżej mąż swojej żony, która ... 18.04.05, 22:23
        .. w stanie błogosławionym już nie będzie, bo za stara. Ale Olek jako mąż i nie
        mąż może być sprawcą jeszcze wielu ciąż.
        • wild31 Re: Co najwyżej mąż swojej żony, która ... 18.04.05, 22:52
          Jest gdzieś hodowla takich gejzerów intelektu czy jesteś egzemplarzem
          niepowtarzalnym?
        • sekwana2005 Re: Co najwyżej mąż swojej żony, która ... 20.04.05, 00:03
          Włosi mawiają po jakimś drinku "każda kobieta to ku.., tylko moja matka jest
          święta"
          nie wiem, czy jesteś w wieku przedpleminikowym, w trakcie lub po
          ale na błogosławionego nie za bardzo masz szansę
          mam nadzieję iż Pan Prezydent zamiast coś robić na boku (w czasach gdy rzadziła
          prawica podsuwała mu na koszt państwa, bezskutecznie, w ramach tajnych
          operacji, jakieś kurewki) nadal gustuje w małżonce
          patrząc na NIK, życze wiele przygód zarówno z Adamami jak i Albertami
          rozmiem poranne polucje, obojete, czy z powodu "Olka" czy jego żony
          jestem tolerancyjny
      • pamin1 Re: Pan Kwaśniewski wyrasta na męża stanu 19.04.05, 07:37
        Towarzysz(u)ko jagnieszko! Brawo, walcie po wrogach klasowych pryncypialnie i
        na bazie. Jest jeszcze tyle do ukradzenia!
        • pawel_451 po jezyku poznaje... 19.04.05, 08:13
          ...ze kolega tez z ZSP
        • rsrh Re: Pan Kwaśniewski wyrasta na męża stanu 19.04.05, 14:00
          Juz wyrósł Jagnieszko! To bedzie kolejny "naukowiec" który popracuje w jakimś
          instytucie z dr Millerem a kolacyjke pewnie zje z synem Nikity Chruszczowa
          od listopada juz obywatelem USA.Bo prawdziwi ideowi komuniści - przewaznie
          kończa na Zachodzie.
      • rembka Re: Tak bedziemy go wspominac 19.04.05, 14:24
        bedzie mi sie nim odbijalo, jak po zepsutym kotlecie....
      • winczesku Re: Pan Kwaśniewski wyrasta na męża stanu 19.04.05, 15:13
        Trochę powagi, dziewczyno, cała Polska na Ciebie patrzy.
        • pandada Pan Kwaśniewski jest mężem stanu 19.04.05, 17:03
          co by tu nie mówić, to obecnie nie widzę kogoś, kto zastąpi Kwaśniewskiego jako osobna siła polityczna. Nie wyobrażam sobie kaczora Lecha niezaangażowanego w kampanię partii brata..

Może Zych?
    • qfc Kwaśniewski, Oleksy, Belka, Cimoszewicz, Piechota 18.04.05, 22:26
      Siwiec et concortes. Czyli zjazd rajfurow. I trzeba sie jeszcze pytac dlaczego
      mamy 20% bezrobocia jak mamy takich geniuszy co kieruja krajem.

PS.
      A ten zart o wyjezdzie Oleksego na konklawe - dla nas jednak obrazliwe,
      przeciez mamy zywo w pamieci Wojtyle. Tak jak z tym Siwcem i calowaniem ziemi
      kaliskiej - niby nic takiego. Ale brak smaku i wyczucia. Czysty debilizm.
      • grzegorz1948 Re: Kwaśniewski, Oleksy, Belka, Cimoszewicz, Piec 18.04.05, 22:37
        O ZSP w tej "normalnej" formie to byla jedyna orgaqnizacja studencka a wiec
        takie studenckie zwiazki zawodowe, zreszta czas ten liczyl sie do stazu w
        zwiazkach zawodowych.Ze byla kuznia kadr dla PZPR tez tajemnica nie bylo ,ale
        ze przetrwa do teraz to juz jest wina obywateli ktorzy tna ta BANDE glosuja!!!!!
      • colombina Re: Kwaśniewski, Oleksy, Belka, Cimoszewicz, Piec 19.04.05, 02:03
        qfc napisał:

> PS.
        > A ten zart o wyjezdzie Oleksego na konklawe - dla nas jednak obrazliwe,
        > przeciez mamy zywo w pamieci Wojtyle. Tak jak z tym Siwcem i calowaniem ziemi
        > kaliskiej - niby nic takiego. Ale brak smaku i wyczucia. Czysty debilizm.

Tez mnie ten "zart" odrzucil. Jak widac raz komuch zawsze komuch.
      • rembka Re: Kwaśniewski, Oleksy, Belka, Cimoszewicz, Piec 19.04.05, 14:30
        Towarzystwo to kultury w Sowietskim Sojuzye 'nabywalo'. U Kwasniewskich,
        wszyscy byli koledzy i fajni ludzie, swoi ludzie, tak jak prezio, taki swoj
        chlop, fajny, rumiany, dowcipny... tutaj klepnie po plecach, tam perla dowcipu
        zablysnie, po swojemu, przasnie i ludowo, ku uciesze tow. z klubu i
        rozbawionego plebsu.
    • antykwas Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 18.04.05, 22:28
      ZSP to była szkoła porządnych Polaków??????? czy płatnych pachołków rosji? a co
      to było NZS ?
      • derduch Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 18.04.05, 23:06
        NZS? Banda tłumoków zakrościałych, czerpiących garściami pieniążki z USA. Krotko
        pisząc ZDRAJCY POLSKI
        • grzegorz1948 Re: do derducha 18.04.05, 23:13
          Jak chcesz pare dolcow to powiedz, podesle a szczegolnie jak chcesz podjac
          leczenie psychiatryczne!
    • douglasmclloyd ZSPyp 18.04.05, 22:33
      Nazwa mowi sama za siebie.
      • douglasmclloyd ZSyP oczywicie (n/t) 18.04.05, 22:35
      • rsrh Ma pan racje! 19.04.05, 14:07
        Cała polityka socjaldemokratów zwłaszcza niemieckich miała za zadanie
        utrzymanie u władzy komunistów w CCCP.Pomagali im przez dziesięciolecia
        szpiegujac dla nich i ładując forse.Zniknięcie muru berlińskiego przyjęli z
        niekłamana zgroza!!
        Wiecej o tych miłosnikach Ostpolitik znajdziesz w Bukowski "Moskiewski Proces"
    • julka98 Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 18.04.05, 22:45
      Do zsypu.
    • x_y jakie ZSP?? - oni sa wszyscy z SZSP, 18.04.05, 22:49
      socjalistycznego zwiazku studentow polskich. Czyli z tak zwanego ZSYPU. od 73
      roku do 1981 taka nazwa funkcjonowala. porzadny student sie tam nie zapisywal...
      • wild31 Re: jakie ZSP?? - oni sa wszyscy z SZSP, 18.04.05, 22:50
        Ani Prawdziwy Polak powinieneś dodać.
      • hatra Re: jakie ZSP?? - oni sa wszyscy z SZSP, 18.04.05, 23:12
        Przadny student nigdy sie nie zapisal do SZSP !!!

Studentka - tez.
        • wild31 Re: jakie ZSP?? - oni sa wszyscy z SZSP, 18.04.05, 23:48
          Z taką pewną nieśmiałością pytam - co to znaczy "porządna studentka"?
          • rsrh Odp Porządna studentka = taka co nie była w SZSP, 19.04.05, 06:13
            Z całkowitą śmiałością Ci odpowiadam.
            • fletniapana Re: Odp Porządna studentka = taka co nie była w S 19.04.05, 08:36
              Dobre :)
    • repres1 Różne ZSP. 18.04.05, 22:52
      Byłem w ZSP w latach 80-tych. Nie wiem jak było w gremiach panów kwiatkowsko-
      czarzastych, bo nigdy się z tymi panami nie identyfikowałem i nigdy w ZSP nie
      miałem potrzeby się z nimi identyfikować. Jaka to była organizacja? Sam byłem
      zdziwiony, ale z sekretarzami PZPR spotkałem się dwukrotnie i o socjalizmie
      rozmowy nie było. Im po prostu nie wypadało w tym towarzystwie takiego tematu
      poruszać, bo popatrzonoby na nich jak na UFO. Po czerwcu 89r. okazało się jak
      wielu ludzi aktywnych z ZSP było autentycznie zaangażowanych w "Solidarność".
      Oni nie musieli ukrywać swoich sympatii, by robić kapitalne rzeczy w ZSP.Nie
      zaliczam się do tej grupy, więc nie ma powodu, żeby mi nie wierzyć. Oczywiście
      wszyscy wiedzieli, że raz na dwa tygodnie do szefa Rady Okręgowej przychodził
      na rozmowę oficer SB, ale waliło nas o czym (kim) rozmawiali. Moje
      doświadczenia mówią mi, że określanie ZSP mianem "organizacji reżimowej" jest
      nieporozumieniem. Oczywiście nie była to organizacja sprzeciwu, protestu, ale
      kontestatorów w niej było od groma.
      Panowie kwiatkowsko-czarzaści zawłaszczają dziś tę organizację, ale mi i wielu
      innym członkom nigdy nie było z nimi po drodze. I nie mam tu na myśli polityki.
      Po prostu różnica charakterów, wartości i celów ZSP. Na "niewarszawskim"
      poziomie wyglądało to inaczej. Później nie uczestniczyłem już w tak ciekawych
      projektach jak w czasach ZSP. A może to tylko tęsknota za młodością?
      • szczypiorkowski ZSP/SZSP to była organizacja polityczna (komunist) 18.04.05, 23:05
        Pamiętam wystąpienie działacza Oleksego do studentów na SGPiS w latach 70-tych,
        w którym ich pouczał, że ZSP - NIE jest organizacją korporacyjną czy samopomocy
        studenckiej ale organizacją POLITYCZNA, realizującą cele PZPR. Dobrze to
        przemówienie zapamiętałem, bo dla mnie to był lekki wstrząs.
        • wild31 Re: ZSP/SZSP to była organizacja polityczna (komu 18.04.05, 23:13
          To musiał być silny wstrząs skoro trwa do dziś.
      • crazy Re: Różne ZSP. 18.04.05, 23:09
        A ja słyszałem *bi nie pamiętam) jak w Szczecinie na Politechnice jedna ZSP
        szmata (pewnie koleś tow. druha j. piechoty) zakapowała mojego kumpla, ze
        wstrętnej i mało użytecznej dla Narodu Polskiego organizacji studenckiej NZS.
        Chłopak wyleciał z uczelni, wrócił na wioskę w okolicach Koszalina, dostał
        wezwanie do wojska i jak wrócił, to był już "nawrócony" i zaczęło mu "wisieć".

Dopiero dziś się dowiedziałem, że nie zostałby ministrem ani premierem, ani
        prezydentem, bo nie dostał się do "kuźni kadr" gdzie uczono jak kapować na
        kolegów oraz przekręcać kasę w różnych przedsiębiorstwach turystycznych, albo
        radach radiofonii i telewizji.

Szkoda patrzeć na szmaciarzy - chce się skomentować - tym panom już dziękujemy!

Crazy
        • wild31 Re: Różne ZSP. 18.04.05, 23:14
          Dobrze dobrałeś nicka.
      • r202 Re: Różne ZSP. 18.04.05, 23:34
        Ale tak konkretnie, to co prócz organizowania balang, wyjazdów za granicę oraz interesów w
        spółdzielniach pracy robiło się w połowie lat 80-tych w ZSP? Bo ja też studiowałem w tym okresie i nie
        przypominam sobie żadnych innych zasług tej organizacji.
        • chilum Re: Różne ZSP. 19.04.05, 12:07
          >Ale tak konkretnie, to co prócz organizowania balang, wyjazdów za granicę oraz
          > interesów w
          > spółdzielniach pracy robiło się w połowie lat 80-tych w ZSP?

Ano działy Centra Kultury Studenckiej tzw SCK.
          O klubach nie wspomnę,a ich działalność to nie były tylko dyskoteki tak jak teraz w większości.
          Pojęcie "kultury studenckiej" w tamtych latach nie kojarzyło się z wyrzucaniem lodówek prze okno( chociaż takie historie działy się zawsze).

Przeglądy wszelkich form twórczości,festiwale teatralne,przeglądy i giełdy piosenki wszelkiego rodzaju z których wyrosło cełe grono uznanych wykonawców.

Wspomnę tylko Wolną Grupę Bukowina i Naszą Basię Kochaną,które właśnie na organizowanych przez ZSP imprezach rozpoczynały swoją karierę.której nikt nie przewidywał.
          YAPA,OGPTS Szklarska Poręba,BAZUNA,Przeglądy Piosenki Autorskiej.

Wymieniłem tylko te zajmujące się śpiewaniem i piosenką autorską.
      • ozpol Re: Różne ZSP - repres cos pamiec nie dziala?? 19.04.05, 01:18
        ZSP przestalo istniec w 1972 i zostalo przemianowane na SZSP czyli chyba nie
        mogles byc w latach 80-tych w ZSP.
        A nawiasem mowiac dziwne ze Gazeta nie wspomina ze wiekszosc tych gosci to
        dzialacze SZSP a nie ZSP.
        Moze dzienikarz za mlody i niezbyt dobrze odrobil sowje zadanie domowe.
        ZSP bylo a-polityczne i dlatego "kochane" wladze PRL przemianowaly to na ZSP i
        wlaczyly w to ZMW - Zwiazek Mlodziezy Wiejskiej.
        Mozna zato podziekowac tow Cioskowi.
    • mlasskacz ZSYPY I JAKAŚ IDEOLOGIA? CHYBA KARIERY W 18.04.05, 22:59
      PRL-U, BEZ ZADNEGO OBCIACHU. JAK WIDAĆ, BYŁA TO METODA.
      • wild31 Re: ZSYPY I JAKAŚ IDEOLOGIA? CHYBA KARIERY W 18.04.05, 23:04
        Zawsze się jąkasz?
    • israel [...] 18.04.05, 23:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wild31 [...] 18.04.05, 23:15
      • linski4 DO GAZETY 19.04.05, 03:34
        Nie wiadomość lecz towarzyszy łajdaków-uzurpatorów, jako bohaterów tej żałosnej
        farsy należałoby usuwać. I to na zawsze.
    • inspektorkruk Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 18.04.05, 23:20
      tow Goleń lepiej znów kpisz!!!! ale lepiej przygotuj sie do wizyty u towarzyszy
      w Moskwie szczególnie wątrobe i "technicznie" bo wataszka ci nie popuści.A
      serio dawno nie widziałem takiego cynika ,który po raz enty kpi z sobie uczuć
      ludzi wierzących.Gdzie sie pchaszna salony Europy schowaj wpierw słome z butów
    • 79er piekne, transatlantyk tonie pod czerwona flaga, 18.04.05, 23:25
      piekne, transatlantyk tonie pod czerwona flaga,
      a tu bal jaki piekny bal, na szczescie to juz ostatni bal tej formacji
    • stkier Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 18.04.05, 23:27
      Przerażenie ogarnia widząc kto staje w obronie chrześcijaństwa. I to nie
      sporadycznie. Nienawiść aż tryska z ich wypowiedzi. Marna przyszłość i efekty
      nauki zmarłego Papieża.
    • 79er Kwaśniewski przygotowuje sie na GenSeka ONZ 18.04.05, 23:28
      paranoja, z salonow zsypu, i spod komunistycznej flagi na swiatowe salony, widac
      w Polsce juz nie mam miejsca dla polityka tak monstrualnego formatu ..
      intelektualnego, no bo przeciez i dyplom sowieckiej uczelni i poparcie Putina i
      Lukaszenki,
      od jesieni bedzie nas pouczal z Nowego Yorku
    • obywatelgkar Kto byl na obozie ZSyPu w Szalejowie w 1990 roku? 18.04.05, 23:58
      Wpisujcie sie, bo to byl najwspanialszy oboz studencki wszechczasow!
    • linski4 [...] 19.04.05, 03:27
      • ezpa7z9 Metoda UB 19.04.05, 03:51
        Dodać nutkę antysemicką i już cały temat pada.Zupełnie jak debil Gertych który
        bredzi o talmudycznej filozofii ,sam nie mając pojęcia o czym mówi -ale
        MÓWI.Jesteś kolego z tej samej stajni SB.Jak jesteś przeciw układowi III RP to
        poprze cię krypto SBek dokładając coś antysemickiego(jak ty kolego SBeku).I mamy
        temat żydowski albo zydokomuński.To o co chodziło poszło sobie w zapomnienie.
        • rsrh Jaka antysemicka nutkę? 19.04.05, 06:21
          Od roku pytam na czym polegała koszerność tej łapówki jaką chciał dać Rywin
          Michnikowi - taki tekst jest na nagraniu- i nikt mi niechce wyjasnić!!!
          To także wypowiedz antysemicka???
    • bigos1x Sztandar wyprowadzić! 19.04.05, 04:15
    • jm19 Profanacja historii i tradycji ZSP! 19.04.05, 05:29
      Pan Aleksander Kwaśniewski z uwagi na swój wiek
      NIGDY NIE BYŁ CZŁONKIEM ZSP!!! podobnie zresztą jak pan Siwiec.
      Co zatem obchodza ci faceci i czy nie pomyliły im sie organizacje? Mogą co
      najwyżej obchodzić 32-lecie SZSP!
      Tym facetom myli się SZSP (Socjalistyczny Związek StudentOw Polskich) z ZSP
      (Zrzeszeniem Studentów Polskich), do którego wiekszość z nich w ogóle nie
      należała (byli po prostu za młodzi!). A ci, którzy należeli (tak jak Ziut
      Oleksy), sprzeniewierzyli sie później (w roku 1973) ZSP, zezwalając na
      całkowite podporzadkowanie ZSP wytycznym i nadzorowi PZPR - wchłonięciu ZSP
      przez ZMS (po prostu zdradzili tradycję ZSP).
      Obchodzenie przez tych ludzi 55-lecia ZSP, to wstyd, hańba, grzech i profanacja
      historii, a także uwłaczanie pamięci setek tysięcy członków dawnego ZSP, którzy
      traktowali tą organizację jako syndykat studencki - bratniacką organizację
      pomocową, funkcjonującą z pracy ich ojców, nie realizującą w praktyce
      wytycznych i dyrektyw PZPR.
    • rsrh "Roiło sie od agentów BOR" - nie tylko !!! 19.04.05, 06:09
      Miłe towarzystwo ! Można mieć nadzieje że nie zapominają o tych co już siedza
      lub własnie przekraczaja brame aresztu.
      A może to bal na Titanicu,czy orkiestra jeszcze gra??
      • adax4 Re: "Roiło sie od agentów BOR" - nie tylko !!! 19.04.05, 11:27
        Założę się ,że byłych agentów SB było o wiele więcej niz Borowców. Całe to
        środowisko było spenetrowane przez policję polityczną. Obecność min w tej
        organizacji, udział w agenturze stanowiły dla nich trampolinę do karier
        politycznych. Ot, socjalistyczna elita.

gdanszczanin.blox.pl/html
    • passa Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 06:40
      Czy był tam specjalista od skoku " z antresol" niejaki Piotr Bykowski vel
      Jaksa. Rocznik 1955. Tw i inne " specjalne" odznaki nie znane.
      • passa Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 06:51
        passa napisał:

> Czy był tam specjalista od skoku " z antresol" niejaki Piotr Bykowski vel
        > Jaksa. Rocznik 1955. Tw i inne " specjalne" odznaki nie znane.
        Pisząc " antresol" miałem na myśli Sąd Wojewódzki( d) w Poznaniu. Odznaki np
        za:
        1/ zasłużony w dziedzinie rozwoju budownictwa kanadyjsko-obornickiego> Ok 2,5
        tys. nabranych!!!
        2/ zasłużony dla rozwoju Gminy Murowana Goslina w dziedzinie prowadzenia upraw
        roslinności(...)
        3/ zasłużony dla polskiej bankowości- INVEST-BANK, BANK STAROPOLSKI.
        4/ zasłużony dla rozwoju( rozmycia państwowych pieniędzy) przedsiębiorczości na
        Ukrainie.
        5/ zasłużony na polu doradztwa" fachowego" np. Min. Jackowi i Buchaczowi i nie
        tylko!
        6/ zasłużony dla wyjątkowego rozwoju i kreatywności służb do ścigania
        przestępczości. Jego rozwiązania do dziś spędzają sen z powiek
        funkcjonariuszom. Ślad po 560 milionach zł via Ukraina> Beneluks i nie wiadomo
        dokąd!!!
    • 9111951u Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 07:20
      kolesiostwo złożone z usłużnych reżimowi tzw. działaczy z rozrzewnieniem
      wspomina jaką to "dobrą robotę" dla partii robili ! Teraz podtrzymują
      tę "tradycję" słuząc "swą dobrą" robotą samej centrali w Moskwie ! Prawda , ze
      to pwód do dumy ?
      • passa Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 08:01
        Kolesie "prezia" w prostej linii spadkobiercy M.F. Rakowskiego rzeczywiście
        mają "powody być dumnymi". Nie kto inny jak oni dzielnie wspomagali" guru"
        Balcerowicza i Jego drenującą Polskę linni "zamrażania gospodarki".
        Najwyższy czas przypomnieć, że odbywały się takie posiedzenia Rządu w latach
        1998/2000( ponoć AWS-owskiego) gdzie Pan L. Balcerowicz wstawał od stołu
        podczas debaty , wychodził bez słowa usprawiedliwienia i jechał nie
        zatrzymywany przez nikogo do pałacu prezydenckiego po wsparcie!!!
        Ta schizofrenia-paranoiczna trwała ponad dwa lata. Do wyjścia z koalicji i
        objęcia prezesa NBP.
        Komu się opłacała tamta gra to widzimy od 2000 roku. Kolejnym etapem był
        Piskorski i ferment kolejny z Buzkiem i Krzaklewskim, a panowie jak ich zwą "
        z ordynackiej" cały czas "kręcili lody" i budowali swoje imperia
        wykorzystując " trojańskiego konia"- ultra liberalnego odłamu Unii Wolności w
        większości dawniejszych członków PZPR. To oni powinni być także obecni na tym
        zjeździe. A wiecie dlaczego nioe byli???????
        Mają inny plan. Liczą na to, że idąc dwiema frakcjami tj :
        1/ ordynacka- z kwaśniewskimi, Siwcami, Ungierami, Czarzastymi etc,etc.
        2/ Frasyniuka z Belką w "oku PIS-u",i zastępami "porządnisiów" z listy
        WILDSTEINA będą potem( po wyborach) razem rządzić Polską!!!
        Zapraszam do podawania przykładów ich razem czy z osobna " wzorowych
        przykładów" sprawowania urzędów. Zacznijmy od M. Ungiera>>>>
    • pamin1 Najwiekszy zjazd mafii w ostatnich latach 19.04.05, 07:35
      z zenujacymi probkami "dowcipow" towarzysza Kwasniewskiego. Jesli ktokolwiek
      wierzyl w krokodyle lzy towarzysza sekretarza po smierci Papieza, najpozniej
      teraz powinien przestac miec watpliwosci co so prawdziwych intencji komunistow.
      • pawel_451 Re: Najwiekszy zjazd mafii w ostatnich latach 19.04.05, 08:16
        "Jesli ktokolwiek wierzyl w krokodyle lzy towarzysza sekretarza po smierci Papieza"
        Ja wierzylem i wierze. Komunizm i chrzescijanstwo maja zbyt wiele cech wspolnych, by sie nawzajem lubic. Ale tak w glebi duszy... ;)
    • brynk I CO ! CZY WŁADZA NIEMA SPOŁECZENSTWA W D....? 19.04.05, 08:22
      TO WIDAĆ , TO SŁYCHAĆ I CZUĆ . SMIERĆ CZERWONYM ZŁODZIEJOM . NIECH ZYJE
      DEKOMUNIZACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROZLICZYMY TĘ
      SWOŁOCZ DOGŁĘBNIE . TAKI CIMOSZEWICZ UDAJE PEDANCIKA , A DIABŁA MA ZA SKÓRA ,
      BELKA - DO ROBOTY , KWASNIEWSKI -DO MOSKWY , DYDUCH DO LOGOPEDY, OLEKSY DO
      FRYZJERA , JANIK -BAWIC WNUKI ., ... SPOŁECZENSTWO BEZ PRACY , EMERYCI
      WEGETUJA A WY CZERWONA ZGRAJO Z POD ZNAKU CCCP I PZPR HULACIE . HANBA
      ~!!!!!!!!!!!!!!1
      • passa Re: I CO ! CZY WŁADZA NIEMA SPOŁECZENSTWA W D.... 19.04.05, 08:44
        Cytując naszego nieodżałowanego portiera-PUENTĘ(internat Mogilno)" myślę i
        zastanawiam się", czy takie oceny przyniosą lepszą jakość i korzystniejsze
        wyniki czy też jesteś V-tą Kolumną "ordynackiej".
        Zapraszam forumowiczów do prezentowania faktów. Tylko fakty i przypominanie o
        nich pomoże im zejść "ze sceny" NA ZAWSZE.
        A Ty poprzedniku pamiętaj. Nie zza węgła się wygrywa batalie.Howg!!!
    • witop Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 08:43
      Ja studiowałem w latach 1959-1965 i należałem do ZSP. I byłem z tego dumny.
      Późniejsze SZSP nie miało nic wspólnego z moim ZSP. Ci Panowie też nie mieli
      nic wspólnego z ZSP. Przyzwyczajeni do złodziejstwa kradną nawet tradycje ZSP.
      Pozdrawiam wszystkich byłych członków ZSP.
      • passa Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 08:45
        Kapelusze z głów i słowa wdzięczności. Tak trzymać
        • rsrh Z jakiej ambasady passa to klepiesz? 19.04.05, 13:50
      • karol113 Re: Kwaśniewski: Józek jest z nami, a nie na konk 19.04.05, 09:13
        A w Ormo też byłeś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka