demokratus 21.04.05, 20:59 OSZAŁAMIANIE GAZEM? To już było. SHOAH się kłania. My Polacy pamiętamy zbyt dobrze kogo i dlaczego gazem mordowano.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilczysko1 Trzeba być nienormalnym by jeść w KFC 21.04.05, 21:02 tylko pierwotniaki o IQ < 90 tam chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Trzeba być nienormalnym by jeść w KFC 21.04.05, 21:06 możesz to poprzeć jakimis badaniami? wiem, że nie mozesz, ale tak pytam z grzeczności, żeby żadnej awantury mniej wyrafinowanym słownictwem nie wywołać. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Trzeba być nienormalnym by jeść w KFC 21.04.05, 21:18 Żeby być obiektywnym, trzeba zobaczyć ubój w małym gospodarstwie wiejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh toż ci powiedział przecie, ze tu nie badań 22.04.05, 08:45 lecz IQ wiekszego niz 90 potrzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
nemo123 badan nie ma obecnie kto robic 22.04.05, 08:49 wiekszosc bylych badaczy jada obecnie w KFC ---------------------------------------------- ciekawe co bylo wczesniej jajko czy kura? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Po co żrecie ten syf? 22.04.05, 09:43 KFC kupuje w Morlinach? Morliny = Smithfield (wlasciciel m.in. Constaru, i niehumanitarnych i skrajnie nieekologicznych wielkich przemyslowych chlewni) Wszystko trza zachlac - czym? Coca cola (ponoc juz bez zarodnikow plesni) Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
bestyjka strony z filmami z farm kfc - ostre 22.04.05, 12:18 www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=sharpton_long www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=pilgrims_web Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Trzeba być nienormalnym by jeść w KFC 21.04.05, 21:18 i pierwotniaki są także w tamtejszej "żywności". Prawdę mówiąc wolę zjeść suchą bułkę, niż syf z fast food'ów. --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
eljoter2 Fałszywka 21.04.05, 21:05 Artykuł jest jak zwykle u Siedleckiej naciągany.Każdy fachowiec z branży potwierdzi, że zdjęcie przedstawia kurczaki przed ogłuszeniem .Jak się nie wie o czym pisać to lepiej milczeć Odpowiedz Link Zgłoś
research.er kto zarobi? - producenci nowych maszyn zabijania 21.04.05, 23:17 Ja sie tylko zastanawiam, czy nie rozkrecili tego ci, ktorzy wynalezli nowy sposob uboju i juz produkuja maszyny. PETA sluzy im tylko za narzedzie dojscia do celu. Chociaz tym razem jesli cos sie zmieni, to i tak na dobre wyjdzie. Zastanowcie sie - jak my-ludzie traktujemy zwierzeta. Teraz pomyslcie, ze sa istoty wyzsze niz ludzie - pomyslce o ich stosunku do nas. I co? Dziwne, ze na swiecie jest jak jest? Bo ja uwazam, ze i tak nie jest najgorzej... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: kto zarobi? - producenci nowych maszyn zabija 22.04.05, 12:15 co Ty gadasz czlowieku... zycze Ci, zeby Cie cos zezarlo Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Kolejna próba zastraszenia korporacji 22.04.05, 12:30 Nie bronię fast food'ów, choć daleki jestem od segmentacji ludzi na tych wspaniałych i mądrych (którzy nie jedzą w tego rodzaju knajpach) i troglodytów, chamów - którzy w nich się stołują. Kto takie schematy stosjue sam sobie wystawia świadectwo. Natomiast - postarajmy się spojrzeć nieco spokojniej na problem. To nie jest tak, że jak jakaś gazeta coś napisze, to tak jest, być musi. Skąd nagle autorka tekstu doznała olśnienia?! Zapewne nie jedząc w KFC. Już niejednokrotnie wykazywano, że tzw organizacje peoekologiczne, prozwierzęce, humanitarne, wywołują dym, by potem wziąć kasę pod stołem i zamknąć pyska. Szczerze powiedziawszy mnie bardziej humanitarne zabijanie kurczaków, hodowanych i tak na rzeź nie kręci, a ni nie wzrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Fałszywka 22.04.05, 12:14 eljoter, pracujesz dla jakiejs masarni, czy tez wierzysz tylko w swiat z reklam telewizyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Obejrzyjcie film "Uciekajace kurczaki" 21.04.05, 21:09 Obejrzyjcie film "Uciekajace kurczaki"! On wlasnie mowi o obozach koncentracyjnych dla zwierzat. Tzw. przemyslowa hodowla zwierzat tym wlasnie jest. A tak nawiasem mowiac w USA klientami KFC jest amerykanska biedota, najczesciej afroamerykanska. Stad tyle grubasow w Stanach. Te kurczaki z KFC sa przesiaknbiete tluszczem, w ktorym sie smazyly. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Obejrzyjcie film "Uciekajace kurczaki" 21.04.05, 21:17 Ja zaś miałem w rękach dokumentację firmy STORK (Holandia). Wszystko odbywa się mechanicznie za pomocą narzędzi tnących. Wjeżdżają kurczaki żywe a wyjeżdżają wypatroszone, oskubane i poporcjonowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Obejrzyjcie film "Uciekajace kurczaki" 22.04.05, 07:15 Dokumentacji nie ogladalem ale wiem, ze u chlopa dzieje sie tez za pomoca narzedzia tnacego - siekiery. zigzaur napisał: > Ja zaś miałem w rękach dokumentację firmy STORK (Holandia). Wszystko odbywa się > mechanicznie za pomocą narzędzi tnących. Wjeżdżają kurczaki żywe a wyjeżdżają > wypatroszone, oskubane i poporcjonowane. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Obejrzyjcie film "Uciekajace kurczaki" 22.04.05, 01:27 A czym maja byc przesiakniete skoro sa smazone? Czekolada? Odpowiedz Link Zgłoś
neptyk-sceptyk [...] 21.04.05, 21:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 21:17 demokratus napisała: > OSZAŁAMIANIE GAZEM? To już było. SHOAH się kłania. My Polacy pamiętamy zbyt > dobrze kogo i dlaczego gazem mordowano.... Wstydu nie masz... Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill To koszmar!!! 21.04.05, 21:34 Włos się jeży na głowie czytając ten artykuł. Jak można w ten sposób traktować kurczaki??? To po prostu zbrodnia przeciwko naturze. Jak KFC może pozwolić na coś takiego??? Kurczaki powinno usypiać się na łóżku przez zastrzyk uśmiercający. Oczywiście pod narkozą. Wcześniej powinny mieć możliwość rozmowy z psychoterapeutą, który przygotował by je psychicznie do przemiany w dania typu fast food. Z tym że: - kurczaki orientacji homoseksualnej powinny mieć możliwość śmierci razem z partnerem - kurczaki wyznania mojżeszowego powinny być uśmiercane w sposób koszerny w obecności rabina - kurczażki feministki powinny być uśmiercane przez kobiety, bez jakiejkolwiek dyskryminacji ze względu na płeć - itp., itd. Precz z barbarzyństwem! Niech żyje "political correction"! Odpowiedz Link Zgłoś
epicki Re: To koszmar!!! 21.04.05, 21:42 nie jadam w fastfoodach. nie czuje potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
osiemipol Re: To koszmar!!! 21.04.05, 21:42 nie wstydz sie, jesli chcesz byc w pelni correct, dodaj, ze kurczaki typu Polak-Katolik powinny zostac namaszczone przez ksiedza proboszcza Odpowiedz Link Zgłoś
katastrofy Re: To koszmar!!! 22.04.05, 09:48 Prawdziwy Kurczak-Katolik powinien odbyć spowiedź! Ale wpierw powinien pójść na pielgrzymkę do Lichenia. Odpowiedz Link Zgłoś
monty2 Re: To koszmar!!! 22.04.05, 08:03 Do buffalo_bill Chłopie zastanów się co piszesz. Przeczytaj powolutku (zakładam, że nie przekracza to twoich mozliwości umysłowych) i zastanów się czy warto pisać takie bzdury tylko po to, by czemuś się przeciwstawić. Jakikolwiek nie byłby podtekst artykułu, jego teza jest słuszna: oszczędzić cierpienia żywym istotom! Odpowiedz Link Zgłoś
svean A gdzie obrońcy ludzi?? 22.04.05, 09:25 Monty2 - Ty też się zastanów co piszesz! Osobiście wali mnie jak zabijane są kurczaki - jakoś dla mnie nie muszą korzystać z żadnych humanitarnych wynalazków podobnych do tego dr. Gillotine, zwłaszcza w sytuacji, gdy gdzię tam pewnie i daleko, w Somalii, Kenii, Etiopii i innych państwach 3 świata, codziennie umierają ludzie. W znacznie mniej humanitarny sposób umierają, z głodu, w lokalnych wojenkach, na torturach. Ich umieranie nie trwa 2 min, między 1 urządzeniem a drugim, które akurat przypadkiem nie trafiło, ale tygodniami i miesiącami, tak, że nawet się mają siły się szarpać jak kurczaki. Może to egoizm gatunkowy, ale uważam, że współczując kurczakom a nie ludziom byłbym obłudny. Zwłaszcza, że u kurczaków nikt świadomości się jeszcze nie dopatrzył. Odpowiedz Link Zgłoś
grych-7 Re: Codziennie na świecie umiera 250 tys. ludzi 22.04.05, 10:56 Zapomniałeś dodać, że chodzi o śmierć spowodowaną brakiem podstawowych środków do życia. Niestety niewielu to wzrusza, a media nie pokazują zbyt często, aby nie psuć smaku tym troglodytom, konsumentom fast g..na. Odpowiedz Link Zgłoś
martinc Re: Codziennie na świecie umiera 250 tys. ludzi 22.04.05, 14:15 www.makepovertyhistory.org/video5.html Odpowiedz Link Zgłoś
turecki4 Re: A gdzie obrońcy ludzi?? 22.04.05, 12:36 Jest związek pomiędzy umieraniem ludzi a KFC. Gdyby nie nasz konsumpcja rozpasana to w Afryce byłoby lepiej. A przynajmniej więcej osób by to zauważyło. A tak idziesz, żresz, srasz i masz to głęboko w d... to co się dzieje gdzie indziej. Idziesz do fabryki, bo jest promocja, taniej, nie interesuje cie ani los kurczaków, ani ludzi - tylko los twojego brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
k.trojak Re: To koszmar!!! 22.04.05, 11:54 Na dodatek do tych opinii dodam, że w dalszym ciągu mówimy jednak o uśmiercaniu. Jako osoba, która coś niecoś wie o tym, jak to sie robi/robiło na skalę "nieprzemysłową", czyli w gospodarstwie, powiem, że należy to przede wszystkim robić szybko i to jest główna zasada wykonywania operacji zabijania zwierząt hodowlanych na mięso. Jednak muszę wytknąć autorowi artykułu jedną rzecz, mianowicie opinię o tym, że zabijanie nie odbywa się "do końca" o czym ma świadczyć dalsze poruszanie się kurczaków. Wielokrotnie widziałem, jak kurczak z odciętą głową po przypadkowym wypuszczeniu z uścisku zdążył jeszcze przebiec kilkanaście metrów. Taka jest po prostu fizjologia. Nie ma to nic wspólnego z cierpieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Dokładnie tak. 22.04.05, 08:36 Nie rozumiem tych ekologów i wszelkiej maści tego typu działaczy - zajmują sie takimi pierdołami zupełnie jakby nie było innych problemów. A swoją droga gdzie jest ta granica współczucia dla biednych zwierzątek czy np szczur potraktowany trutką już na nie zasługuje, albo stonka, albo wsza na głowie takiego ekologa?, a glista- powinno dać się jej komfortowe warunki. Ludzie! - to są zwierzęta - stworzone po to by służyć ludziom, oczywiście jak nie muszą to niech nie cieprpią, ale to tylko obiad!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh życzę rozwoju swiadomość w przyszłości... 22.04.05, 08:53 "zwierzęta stworzone są po to by służyć ludziom" ...wiesz że tak jeszcze niedawno mówiono o... ludziach? - "ludziom" którzy to mówili nie mieściło się w głowach że można mysleć/może być inaczej... a i dziś żyje całkiem spora grupa "ludzi" którzy tak myślą. ale tepaki, no nie? :] Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Re: życzę rozwoju swiadomość w przyszłości... 22.04.05, 09:10 I nawzajem, rozumiem że bakterii też nie zabijasz? No gdzie według ciebie jest ta granica oddzielająca istoty które można zabijać od tych których nie można - bo dla mnie jest oczywista: ludzie i reszta. (jeszcze raz piszę że nie mówię o niepotrzebnych cierpieniach ani znęcaniem się ale tylko o zabijaniu żeby przeżyć). I jeszcze jedno - raj dla ekologów - ekosystemy nie skażone przez człowieka - i co nic tam niczego nie zabija - zabija aż piszczy - bo tak ten świat jest urządzony. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh nie ma takiej granicy. mozna zabic każdą 22.04.05, 09:18 zywą istotę - nawet człowieka [na przykład w obronie własnej] i jest to dopuszaczalne. źle stawiasz pytanie. problem tkwi w tym PO CO SIĘ TO ROBI. jeśli człowiek zabija zwierzę bo jest to mu potrzebne do przeżycia to działa zgodnie z odwiecznym cyklem przyrody. jeśli robi to tylko dla zaspokojenia własnej próżności [czytaj: podniebienia] to jest współczesnym barbarzyncą. a to robi dziś człowiek zachodu swoim przemysłem mięsnym. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser I tu zgoda. 22.04.05, 09:27 Tylko że właśnie te kurczaki zabija się żeby przeżyć - bez jedzenia nie da się długo pożyć. Pewnie że nie trzeba akurat w KFC (sam tam nie jem) ale to nie ma znaczenia - suma zabitych zwierząt bedzie taka sama jeśli zjemy gdzieś indziej. i tyle. Nie wiem jak to na prawdę wygląda, ale nie sądzę że jem więcej mięsa niż bym jadł bez współczesnego przemysłu mięsnego, (ach te dawne świniobicia :P) I jeszcze jedno, sama idea jest może i słuszna ale nie tak się to robi - efekt jest odwrotny niż zamierzony - znowu w gazecie pojawiła się marka KFC, a pewnie i w TV podadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh jest inaczej 22.04.05, 09:36 żyję bez "tych kurczaków"... 15? 16? lat i nie czuje się źle. powiem ci w tajemnicy że nawet ostatnio troche przytyłem [wow!] - więc można. pozostaje jednak obrona "podniebienia". ...popatrz na te markety uginajace sie pod tonami zwłok pomordowanych zwierząt przyrządzonych na setki sposobów [z których wiele ton się zepsuje ///dyg: choć przykład constaru pokazuje że nie jest tak źle :p///] ...uważasz że to jest niezbedne do przeżycia dla człowieka zachodu? :] - jesli tak to kiepska ta nasza kondycja. nie widzę ratunku. szybko wyginiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
robot44 Re: jest inaczej 22.04.05, 12:35 'pomordowanych zwierząt' LOL może sprawdź w słowniku co znaczy słowo morderstwo - bo wyraźnie masz braki. po pierwsze morderstwo - przestępstwem po drugie - dotyczy kogoś (osoby) a nie kury (rzeczy) wyraźnie naoglądałes się za dużo bajek dla dzieci i spersonifikowałes kure. dziwi mnie ta wegetariańska demagogia... Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh kura to nie rzecz, robocie. nie mierz swiata swoją 22.04.05, 13:56 miarą. ps. niech zgadnę...44 to liczba operacji zmiennoprzecinkowych na minutę? Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: I tu zgoda. 22.04.05, 09:49 Owszem bez jedzenia nie da się długo przeżyć ale miesa to nie jedzenie, to zwłoki martwych zwierzat, których nie musisz jeść by zyc, bo skoro tak sadzisz to ja chyba jestem duchem, skoro od prawie 10 lat mięsa nie jem. A do zabijania zwierzat nie mamy zadnych praw bo to nie sa rzeczy tylko zywe istoty ktore maja prawo zyc tak jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Ale dlaczego zwierzęta nie, a rośliny tak? 22.04.05, 10:07 Tylko o to mi chodzi. Z tego co pamietam to w roślinie też pod wpływem uszkodzenia wydzielają się substancje które powodują niestandardowe zachowanie całej rośliny. Tak więc nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy zjadaniem marwych zwierząt a zjadaniem martwych roślin (grzybów też). Prawa dla grzybów! (po prostu nie rozumiem tego ideologicznego podejścia wegetarian - nie smakuje mi (nie służy mi) coś to nie jem, ale nie dorabiam do tego ideologii) Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh dlatego też szkoda czasu by ci cokolwiek 22.04.05, 13:59 wyjasniać. trzeba by cię zabrać do szkoły podstawowej na kilka lat. tylko czy w szkole nauczyliby cię uczuć wyższych? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Uczucia wyższe do zwierząt? 22.04.05, 14:50 Zrozum mówimy o zwierzętach nie o ludziach. Czujesz jakieś uczucia wyższe do zwierząt? A do wszystkich czy tylko do niektórych? Zapytam jeszcze raz gdzie jest według ciebie ta granica pomiędzy kochanym zwierzątkiem a nic nie wartą bakterią których zabijasz codziennie całe krocie. Bo jedynym rozsądnym podziałem jest podział na ludzi i zwierzęta. Weźmy przykład co jest według ciebie bardziej warte 1 człowiek czy 10 ślicznych zajączków. A wiesz dlaczego. Bo to zwierzęta, nie osoby (choć rzeczywiście często w bajkach mówią, myślą itd i myślę że ci się troszkę pomieszało - tygrysek z puchatkiem w rzeczywistości by cię zeżarli bez jednej łzy) wracaj do szkoły (no może teraz to do książek) Odpowiedz Link Zgłoś
dz_iewczynka Re: Uczucia wyższe do zwierząt? 23.04.05, 02:06 dla mnie bardziej warte jest 10 zajaczkow niz jeden czlowiek tak pozbawiony sumienia i serca jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: życzę rozwoju swiadomość w przyszłości... 22.04.05, 09:55 Dr Kupa cos tam: Jestes tak głupi czy tylko udajesz??? Nie rozumiesz ze nie chodzi o zabijanie kurczakow a o to ze JESLI TO MOZLIWE i nie oznacza jakichs superceregieli (typu psycholog przed ubiciem) to mozna nalezy a nawet trzeba ZMNIEJSZAC NIEPOTRZEBNE CIERPIENIA. To czy kuraka zabijesz w sposob humanitarny czy nie nie ma zadnego wplywu ani na jakosc zarcia ani - specjalnie - na cene itd. Chodzi wiec tylko o odrobine humanitaryzmu... Niemcy tez uwazali ze "untermensche sa po to by słuzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Dokładnie tak samo uważam 22.04.05, 10:18 Napisałem to samo post czy dwa wyżej - nigdy nie byłem i nie będę za niepotrzebnym cierpieniem czegolowiek ale uważam że ważniejsza jest walka z ciepieniem ludzkim, ale jak widać są ludzie którzy uważają inaczej. A zwierzęta są po to żeby służyć, i twoje porównanie delikatnie mówiąc jest nie na miejscu, ale jest typowym przykładem modnego ostatnio zrównywania istot ludzkich i zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
kiposeson Re: Dokładnie tak samo uważam 22.04.05, 10:45 Bardzo jestem ciekawy w jaki sposob ty zajmujesz sie cierpieniem ludzkim. Zakladam, ze skoro tak krytykujesz tych, ktorzy robia cos co jest na o wiele nizszym poziomie i o wiele mniej warte, to dzielnie nadstawiasz czola niosac pomoc innym ludziom. Podziel sie z nami, CO TY ROBISZ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Pudło! 22.04.05, 11:18 Nie zawsze trzeba nadstawiać czoła żeby pomóc, a "nadstawianie czoła" w bijatyce z policją podzas kretyńskich wygłupów ekologów-protestantów bardzo rzadko pomaga komukolwiek (poza oczywiście rozgłosem protestujących). Robie tyle ile uważam za słuszne i nie tobie to oceniać, ale gdyby każdy pomagał chociaż w takim stopniu jak ja to myślę że wielu ludziom żyło by się lepiej. (po prostu robie to co umiem najlepiej a owoce tego przeznaczam tym którzy tego potrzebują albo wykonuję pracę charytatywnie) Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh durnyś. wracaj do średniowiecza jak ci ta "moda" 22.04.05, 14:10 nie pasuje. qrwa, humanitaryzm jako moda, ale jaja. tak to jest jak coś czyjeś pojecie przerasta i nie znajduje echa w sumieniu to szuka idiotycznych powodów tego postepowania u innych ludzi. przestań juz pleść bo się niedobrze robi. 1. kto nie umie szanować zwierząt nie bedzie szanował ludzi. 2. ludzie którzy są niewrażliwi na cierpienie zwierząt są niewrażliwi na cierpienie ludzi. nawet jak oficjalnie twierdzą inaczej to mają je generalnie w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Do nauki tępaku.. 22.04.05, 14:25 Humanitaryzm???? A to dobre - nie braliście jeszcze tego w szkole, ale gdzieś zobaczyłeś i ładnie brzmiało, nie tak? Jak nie rozumiesz słów to ich nie używaj, co do reszty to szkoda słów - twoje tezy są po prostu nieprawdziwe. Może jednak spróbuj jeść to mięso, jak widać jego brak nie najlepiej wpływa na rozumowanie. A i na koniec nie oceniaj zachowań ludzi, jeżeli ich nie znasz, bo serio trafiłeś jak kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh znaczenie słów ewoluuje w toku rozwoju... 22.04.05, 14:40 więc niech cię nie zmylą pierwotna definicja i pochodzenie słowa. to co kiedyś znaczyło jedno, dziś uzyskuje szersze znaczenie. tylko trzeba się rozwijać. jak cię jednakowoż gryzie w oczy, to wstaw sobie inne w to miejsce. ciebie oceniają [charakteryzują] twoje wypowiedzi. a ja mam własnie po to cos między uszami by dokonywać ocen i wyciagać wnioski. tak jak i samemu myśleć. czego również ci życzę. papatki :] Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: życzę rozwoju swiadomość w przyszłości... 22.04.05, 12:21 mysle, ze nie rozumiesz podstawowej roznicy pomiedzy zabijaniem, zeby przezyc, a zabijaniem, zeby miec na zas albo, zeby sobie sprawic przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
martazdun Re: Dokładnie tak. 22.04.05, 11:16 Ludzie! - to są zwierzęta - stworzone po to by służyć ludziom, oczywiście jak > nie muszą to niech nie cieprpią, ale to tylko obiad!!!! a skąd pan mądraliński wie, że zwierzęta są po to, by Tobie służyć? a pierdołą to nie jest cierpienie zwierząt, tylko Ty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Re: Dokładnie tak. 22.04.05, 11:48 A w biblii przypadkiem nie stoi to zdanie że zwierzęta, rośliny i cała ziemia ma służyć ludziom - człowiek został stworzony żeby nad nimi panować. I co pani mądralińska - polemizujemy dalej - mam za sobą wielowiekową mądrość :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh wielowiekowe zbłądzenie. typowe dla tych 22.04.05, 14:18 co sami myśleć nie umieją. ktoś im musi powiedziec co dobre a co złe bo sami nie sa w stanie ocenić. taka emocjonalna lobotomia. "boże, wybacz mu albowiem nie wie co czyni" - zamień na pierwszą osobę i powieś nad łóżkiem. codziennie przed spaniem 30 razy na głos. Odpowiedz Link Zgłoś
mkopek Re: wielowiekowe zbłądzenie. typowe dla tych 22.04.05, 19:58 Wybaczam im bo nie wiedza co czynia- zamienilem. OK wybaczam Ci, bo twoja glupota nie jest z twojej winy. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Dokładnie tak. 22.04.05, 12:19 zwierzeta nie sa po to, zeby sluzyc czlowiekowi. tak sadzic moga tylko wszelkiej masci buraki, wyznajace zasade, ze po mnie chocby koniec swiata. skoro uwazasz, ze zwierzata sa do sluzenia i ze ich bol Cie nie obchodzi to tylko swiadczy o Twoim ograniczeniu. i problem polega na tym, ze ciezko zmusic takiego buraka, zeby spojrzal na swiat nie tylko przez pryzmat swojego talerza, mebli tekowych i nowych skorzanych bucikow ze skory weza, ktorego jest tylko tysiac sztuk na swiecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-fuck do czego wiec sluza zwierzeta? 22.04.05, 12:58 albo:komu sluza zwierzeta?hodowlane, uscisle, zeby nie bylo niedomowien, jak nie czlowiekowi?zastanow sie najpierw, zanim palniesz jakies glupstwo.jak myslisz, po co ludzie hoduja np. kurczaki? po to, zeby je zjesc-maja niezbedne dla naszego organizmu wartosci odzywcze.a nie po to, by sie z nimi bawic, przytulac-do tego SLUZA inne zwierzaczki,pieski, kotki.zwierzeta w zoo SLUZA do ogladania, podziwiania, rozmnazania, badania itp. zwierzeta na wolnosci SLUZA do zachowania rownowagi w ekosystemie. tak wiec do czego, komu sluza zwierzeta odpowiedz sobie sam ladny snie. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh a bejzbole SŁUŻĄ do rozbijania czaszek. 22.04.05, 14:25 a bo nie? "dla naszego organizmu wartosci odzywcze.a nie po to, by sie z nimi bawic, przytulac-do tego SLUZA inne zwierzaczki,pieski, kotki.zwierzeta w zoo SLUZA do ogladania, podziwiania..." boże, gdzieżeś ty się troglodyto uchował??? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser Re: Dokładnie tak. 22.04.05, 13:19 Wiesz co właśnie zerknąłem na swoje buty i pasek - są ze skóry!!! (bydlęcej zresztą) A wiesz czemu - bo są przydatne. Wszystko powinno być podoprządkowane ludziom, czy ogólne mówiąc ludzkości. I żeby była jasnośc - jestem za ochroną środowiska, ginących gatunków bo to w rezultacie się opłaca (albo opłaci) ludzkości. A nie dlatego że będę tęsknił za żuczkiem z czerwoną pręgą na nóżce który już nigdy nie zje mojej kupy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dz_iewczynka Re: Dokładnie tak. 23.04.05, 02:15 > Ludzie! - to są zwierzęta - stworzone po to by służyć ludziom ????? a kto Ci nagadal takich glupot,co ty mozesz wiedziec o tym po co sa stworzone. jak mozna byc tak zarozumialym i uwazac ze wszystko kreci sie w okol twojego tylka i istnieje po to zeby tobie bylo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 21:41 demokratus napisała: > OSZAŁAMIANIE GAZEM? To już było. SHOAH się kłania. My Polacy pamiętamy zbyt > dobrze kogo i dlaczego gazem mordowano.... Cholera , tu chyba wszyscy sa w wieku papieza . Ile ty masz lat zeby pamietac ? Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus My pamiętamy. Moja rodzina przeszła przez piekło 21.04.05, 21:54 polskiego czarnosecinnego nacjonalizmu. A karuzela się kręciła za murem płonącego getta... Odpowiedz Link Zgłoś
monty2 Re: My pamiętamy. Moja rodzina przeszła przez pie 22.04.05, 08:12 Do democratus Uważam, że wspominając tragedię obozów koncentracyjnych i getta obrażasz pamięć ofiar tamtego ludobójstwa komentując artykuł o uboju drobiu. I nie powołuj się na martyrologię swojej rodziny! Wstyd!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iusteena Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 21:46 Wielki Boże, widzisz i nie grzmisz (czy może nie pociągnęli jeszcze neostrady do Królestwa Niebieskiego?) Zimny pot mnie oblewa, jak czytając uświadamiam sobie, w jakim kraju żyję. Co za zwyrodniałe społeczeństwo wyśmiewa obrońców praw małych, nierozumnych, opierzonych stworzeń skazanych na koszmarną śmierć. Co za głupi ludzie kojarzą rozsądny, humanitarny postulat z narodowymi, historycznymi zaszłościami. Z powyższych wypowiedzi zieje prymitywizmem i okrucieństwem, bo nawet jeśli tylko piąta część artykułu zgadza się w prawdą, należy bezwzględnie ruszyć tyłek i iść na pikietę, spełnić swój cholerny, ludzki obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
cenobite Re: Jak zabijają kury dla KFC 22.04.05, 11:57 brawo iusteena, mam dokładnie te same odczucia.. Odpowiedz Link Zgłoś
aguniak27 Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 21:51 No coz...niedobrze mi sie zrobilo :( nie wybiore sie juz do KFC Odpowiedz Link Zgłoś
zom.bi Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:12 aguniak27 napisała: > No coz...niedobrze mi sie zrobilo :( nie wybiore sie juz do KFC a może się właśnie wybierzesz i zażądasz zmian...? Odpowiedz Link Zgłoś
aguniak27 Re: Jak zabijają kury dla KFC 22.04.05, 11:50 Nie mam na to czasu. Takie firmy najdotkliwiej zaboli brak klientów a nie pikiety. Odpowiedz Link Zgłoś
titta A co jecie na obiad? 22.04.05, 10:43 Myslicie ze kurczaczki ze sklepu sa inaczej zabijane - szczegolnie jak sa polskie? A "u chlopa" wbrew pozara jest humanitarnie. Szybko i przynajmniej jest pewnosc ze kurczak jest martwy zanim sie go zacznie skubac. Odpowiedz Link Zgłoś
ekopomoc PIĄTEK, 12:00 POD 'SMYKIEM' PROTEST W WARSZAWIE 21.04.05, 21:58 PIĄTEK, 12:00 POD 'SMYKIEM' PROTEST W WARSZAWIE "Piszę do Pana na prośbę moich przyjaciół z organizacji PETA (Ludzie na Rzecz Etycznego Traktowania Zwierząt) zwracając się z prośbą o rezygnację KFC Kentucky Fried Chicken) z otwarcia własnych restauracji w Tybecie, ponieważ reprezentowane przez Pana korporację wsparcie dla okrucieństwa i masowych rzezi gwałci wartości narodu tybetańskiego." Dalaj Lama w liście do KFC Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:00 PARSZYWI SKU..ELE KTORZY MORDUJA I JESZCZE GORSI, KTORZY TO WPIEPRZAJA A POTEM MODLA SIE I OPLAKUJA PAPIEZA Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzyspeed Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:27 wpieprzam kfc nie modle sie nie oplakuje papieza kocham zwierzeta Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh errata: 22.04.05, 08:59 wersja soft: kocham niektóre zwierzeta. np. pieski i kotki ...nie jestem barbarzyńcą pozbawionym sumienia by je wpieprzać - jak ci zwyrodnialcy chinczycy... wersja hard: kocham [wpieprzać] zwierzeta która prawdziwa? :] Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:05 Jeśli ta katorga jest istotnie prawdą,to pozostaje mieć nadzieję,że ktoś za to odpowiedzialny skutecznie zadławi się tym nieszczęsnym kurczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zom.bi Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:15 1966p napisał: > Jeśli ta katorga jest istotnie prawdą,to pozostaje mieć nadzieję,że ktoś > za to odpowiedzialny skutecznie zadławi się tym nieszczęsnym kurczakiem. nadzieja niec nie da, a ODPOWIEDZIALNI JESTEŚMY MY tzn i ja i Ty Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:34 Masz racje, ale jak zrobić,żeby w Polsce była respektowana Ustawa o ochronie zwierząt. Czy wiesz jak zabijają zwierzęta futerkowe,żeby nie zniszczyć futra???. Odpowiedz Link Zgłoś
kieszku Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:05 Zdarza się, że do dalszej obróbki: nacięcia szyi (dla wykrwawienia) i obcięcia głowy idzie przytomne zwierzę (na filmach organizacji PETA widać trzepoczące się kury bez głów).O ile dobrze pamiętam to takie ruchy nazywa się konwulsjami i jest to odruch fizjologiczny! Proponuję korepetycje dla autora, albo wycieczkę na wieś, wtedy zobaczy na własne oczy biegające po podwórkach kury po obcięciu głowy! Co do ogłuszania gazem to jest to jednak sposób na mniejsze cierpienie dla zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
mir11 Re: Jak zabijają kury dla KFC 22.04.05, 09:50 Dokładnie kura po obcięciu głowy może jeszcze zrobić dwa pełne okrązenia wokół podwórka. Jestem za jak największym humanitaryzmem, ale dziwi mie to że ci sami ludzie co chcą usypiać kurczaki gazem, są za ABORCJĄ. Czy to noe obłuda? Odpowiedz Link Zgłoś
buba1967 Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:07 najlepiej nie jeść wcale (popatrzcie na constar, kfc i inne bary i barki) Odpowiedz Link Zgłoś
buba1967 Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:10 demokratus napisała: > OSZAŁAMIANIE GAZEM? To już było. SHOAH się kłania. My Polacy pamiętamy zbyt > dobrze kogo i dlaczego gazem mordowano.... najlepiej ich trachnąć z bazooki Odpowiedz Link Zgłoś
plik00 Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:22 KRETYNÓW JAK WIDAĆ NIE SIEJĄ - SAMI SIĘ RODZĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
mielonkaturystyczna Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:38 Czy Wy wszyscy myślicie że te kurczaki, pojawiające się w Waszych rosołach są inaczej traktowane. Przecież KFC bierze mięso z tych samych źródeł co osiedlowy mięsny. Można pikietować - i co z tego. Można nie jeść - i co z tego. Można jeść - i co z tego. Tak już jest ...i jest to straszne Odpowiedz Link Zgłoś
skreem Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:35 A jak zabijają kury na rosół? Odpowiedz Link Zgłoś
malw CO MOŻNA ZROBIĆ KONKRETNIE??!! 21.04.05, 22:37 nie jadam w takich miejscach, ale poruszył mnie artykuł bardzo... stąd moje pytanie - jak mogę zareagować jako przeciętny konsument?? ktoś rzeczywiście realizuje jakąś "akcję"?? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e TO NIE SA POLSKIE KURY... 21.04.05, 22:38 ...kfc sprowadza do poski kury mrozone gotowe niemal do sporzycia trzeba je tylko doprowadzic do goraca...wiec protest bedzie o lepsze traktowanie przed smiercia kur amerykanskich... Odpowiedz Link Zgłoś
kenas Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:45 jAK LUDZIE, KTÓRZY UWAŻAJĄ SIĘ ZA DOBRYCH I MORALNYCH MOGĄ GODZIĆ SIĘ I PRZYKŁADAĆ RĘKĘ DO ZABIJANIA ZWIERZĄ, KTÓRE CZUJĄ I KOCHAJĄ TAK SAMO JAK MY? CZY NIE CZAS ODRZUCIC JUZ PRZEMOC I ZŁO I ZOSTAĆ WEGETARIANINEM? JA JUZ TAK ZYJE OD 8 LAT I JESTEM OKAZEM ZDROWIA, ZASTANÓWCIE SIĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 22:58 a nie kreci ci sie "czasem" w glowie na takie diecie? Odpowiedz Link Zgłoś
lsr1 Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 23:06 gratuluje rozwoju psychicznego na poziomie kurczaka. a tylko dla zaspokojenia mojej próżnej ciekawości czy załatwiasz potrzeby fizjologiczne i kopulujesz na polu tak jak pies bądż kura??? Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh zapomniałeś o słowie "sobie" - zgadnij gdzie 22.04.05, 09:04 je masz wstawić. jak to za trudne dla Ciebie to zapytaj. odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kuppelweiser A roślinki to co? 22.04.05, 08:44 Zjadasz je i nie masz wyrzutów sumienia? A roślina to żywa nie jest? A nawet jak już dyskryminujesz życie na te lepsze (którego zabijać i jeść nie można) i te gorsze (które martwe wpier.alasz aż ci się uszy trzęsą) to pomyśl ile zwierzątek można by wykarmić tym co zeżarłeś? I co - przestajesz jeść? A widzisz - jedzenie jest po to żeby je jeść, a nie litować się nad nim. mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh wysil się na mniej debilne pytania doktorku... 22.04.05, 09:07 ...to może ktoś cię zaszczyci Swoją odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
nolanie1 Manipulacje PETY! 21.04.05, 23:02 "(na filmach organizacji PETA widać trzepoczące się kury bez głów)." Jestem za humanitarnym zabijaniem zwierzat na rzez, ale niech PETA nie pokazuje takich bzdur. Kazda!!! kura zaraz po ucieciu glowy szarpie sie i szamoce bo taka ma fizjologie, zdaje sie ze uciete nerwy tak warjuja. Sam to znam z autopsji po mam w domu hodowle kur. Tak samo z ubojem swin, ktore rzekomo we wrzatku sie szamoca, a to sa drgawki juz martwych zwierzat. Niech Ci obroncy nie manipuluja bo szkodza sobie i ich dobrej idei. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Manipulacje PETY! - dokładnie 21.04.05, 23:21 Słusznie piszesz - niektóre egzemplarze potrafią nawet biegać po odcięciu głowy !!! Wdziałem zabijanie drobiu ( nie na fermach a w zwykłych gospodarstawch ) wiele razy i ten tekst o szamoczących się kurach to zwykłe zagranie " pod publiczkę". Popieram ogólnie ich działania, ale to musi się opierać na rzetelności. Tu zresztą chyba bardziej ten kto pisał ten artykuł postanowił to podkreślić - całkowicie bezsensownie. Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Manipulacje PETY! 21.04.05, 23:23 szczury też są niehumanitarnie zabijane i mielone żywcem - jedna znajoma jadła gołąbki ze słojka i trafiła na nogę z pazurami - łatwo się domysleć, że zwierzę zostało zmielone żywcem. A tak poza tym to smacznego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz3115 Re: Manipulacje PETY! 22.04.05, 00:57 nolanie1 napisał: > "(na filmach organizacji PETA widać trzepoczące się kury bez głów)." > > Jestem za humanitarnym zabijaniem zwierzat na rzez, ale niech PETA nie pokazuje > takich bzdur. Kazda!!! kura zaraz po ucieciu glowy szarpie sie i szamoce bo ta > ka ma fizjologie, zdaje sie ze uciete nerwy tak warjuja. Sam to znam z autopsji > po mam w domu hodowle kur. Tak samo z ubojem swin, ktore rzekomo we wrzatku si > e szamoca, a to sa drgawki juz martwych zwierzat. > > Niech Ci obroncy nie manipuluja bo szkodza sobie i ich dobrej idei. Kolego co do świń szamocące sie we wrzadku to widziałem je z głową na karku i przed wrzuceniem były tylko oszołomione prądem, czyli były żywe. Są to przypadki rzadki nie każda świnia tak kończy, ale takie rzeczy zdarzają sie dzieki uprzejmości rzeżników tak dla zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Manipulacje PETY! 22.04.05, 07:25 Skoro szamoce sie martwe bez glowy to martwe z glowa tez moze. Swinie raczej ciezko byloby zabic przez uciecie glowy. morfeusz3115 napisał: > nolanie1 napisał: > > > "(na filmach organizacji PETA widać trzepoczące się kury bez głów)." > > > > Jestem za humanitarnym zabijaniem zwierzat na rzez, ale niech PETA nie > pokazuje > > takich bzdur. Kazda!!! kura zaraz po ucieciu glowy szarpie sie i szamoce > bo > ta > > ka ma fizjologie, zdaje sie ze uciete nerwy tak warjuja. Sam to znam z > autopsji > > po mam w domu hodowle kur. Tak samo z ubojem swin, ktore rzekomo we wrza > tku > si > > e szamoca, a to sa drgawki juz martwych zwierzat. > > > > Niech Ci obroncy nie manipuluja bo szkodza sobie i ich dobrej idei. > > Kolego co do świń szamocące sie we wrzadku to widziałem je z głową na karku i > przed wrzuceniem były tylko oszołomione prądem, czyli były żywe. Są to > przypadki rzadki nie każda świnia tak kończy, ale takie rzeczy zdarzają sie > dzieki uprzejmości rzeżników tak dla zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
venetta Re: Jak zabijają kury dla KFC 21.04.05, 23:26 Zaraz, zaraz KFC to nie restauracja tylko BAR. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Jak zabijają kury dla KFC 22.04.05, 01:32 Bzdura - zajrzyj na pwn.pl i zobacz jaka jest roznica miedzy barem a restauracja. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e NIE SPOZYWAJCIE WIECEJ KUR... 21.04.05, 23:30 ...kto, spasoruje ta akcje...bo jak tak dalej pojdzie to kur w polsce bedzie wiecej niz nas polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e PREZERWATYWY I KURY... 21.04.05, 23:33 ...lzy tu wielu leca za kurami...to zapewne sa ci-co za aborcja i prezerwatywami...czytaj; wolnym wyborem Odpowiedz Link Zgłoś