Dodaj do ulubionych

Partia Demokratyczna chce równych szans

27.04.05, 07:37
A skad wezma pieniadze na realizacje tych planow "demokraci" juz nie
pomysleli . Chyba ze beda w koalicji z Samoobrona . :))))
Obserwuj wątek
    • pepik75 Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 08:02
      Wydaje mi sie ze to chyba pierwszy program ktory ma szanse powodzenia,
      oczywiscie z pieniedzmi zawsze jest ciezko ale na postawieniu na edukacje
      jeszcze nikt sie nie "przejechal". Wystarczy za przykład Irlandia !!!
      Panowie z Partii Demokratycznej - trzymam kciuki !!!
      • as75 "Aby Polska rosla w sile a ludzie zyli dostatniej" 27.04.05, 08:18
        Towarzysze PeDerasty!
        My te hasla juz przerabialisimy!
        Bujac nie nas. Choc troche glupkow w tym kraju sie znajdzie
        • nonieee hehe 27.04.05, 09:10
          Podobny program jak Samoobrony. Wszystkim dawac. Ale skad wziac na to pieniadze
          to nie ma.
      • mariasz77 Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 10:25
        Ja też. Mam nadzieję, że wejdziecie do Sejmu. Zawsze głosowałam na UW mając
        nadzieję, że kiedyś wrócicie. MS
      • madryt3 Geremek - Premier, Mazowiecki - Prezio 27.04.05, 11:17
        Moi Drodzy PeDeciarze

Jeśli Wasze poparcie dla nowej formacji jest szczere i nie stanowi jedynie
        wysublimowanej formy cynizmu, to żal mi Was okrutnie. Nową jakość, świeżość i
        dynamikę w polityce mają realizować Geremek, Mazowiecki, Farsyniuk, Edelmann,
        Belka i Hausner. Mazowiecki wystąpił z UW, bo skręcała zbyt w lewo. Wróciłem do
        niej, kiedy partia pozyskała Hausnera i Belkę. Ci ludzie, przewodnicy
        inteligencji, intelektualiści, nie zauważyli, że ten kraj w ciągu tych
        ostatnich 15 lat jednak się zmienił. I nie dostrzegli też, że monopol
        oświeconych jedynie słuszne poglądy, legł w gruzach. A co do programu -
        śmieśniejszego nie czytałem.
    • zib11 Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 08:03
      Wszyscy z tej czerwonej bandy pedeli już rządzili i własnie dlatego dziś nie ma
      równych szans. Do Zoo z takim konglomeratem głópców i zlodzieji(przyszła
      koalicja PD,SLD,Sdpl,UP,psl,itp),przydałoby się jeszcze aby popiaki przystąpiły
      do tej dla siebie naturalnej "koalicji strachu przed prawdziwą demokracją i
      własnego interesu"
      • t324911 Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 08:10
        Czego ta tesknota za korytem z ludzi nie zrobi . Mogli te zmiany zrobic jak
        byli w rzadzie dzis to tylko banda nawiedzonych marzycieli .
      • gatmar Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 08:12
        Rządzili i to nienajgorzej. Rząd Mazowieckiego był dotychczas najlepszy pomimo,
        że wyłoniony z Sejmu Kontraktowego. Rząd Suchockiej też był niezły. Ja tam
        jestem spokojny. Bardziej się boję pomysłów skrajnej prawicy w rodzaju
        Olszewskiego, czy chłopaków z Porozumienia Centrum.
        • mn7 dokładnie 27.04.05, 08:15
          • as75 "dokladnie" to ty jestes durniem! 27.04.05, 08:21
            • mn7 tyle masz "argumentów"? 27.04.05, 08:27
        • karol113 Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 08:23
          Zaraz zaraz-a przecież w ostatnich latach rządził główny strateg Pedecji
          Hausner-czemu nie wprowadził tego programu w życie?
          Kto go blokował?
          Ja tylko zapamiętałem, że z planu Hausnera został tylko Hausner i jego sowicie
          opłacany stołek.
          • mn7 Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 08:27
            karol113 napisał:

> Zaraz zaraz-a przecież w ostatnich latach rządził główny strateg Pedecji
            > Hausner-czemu nie wprowadził tego programu w życie?

Nie próbował?

> Kto go blokował?

TV nie oglądasz, czy udajesz głupiego?

• kataryna.kataryna Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 08:12
      Program bardzo atrakcyjny tylko obawiam się, że całkowicie nierealny bo za
      drogi. Zaplanowali obniżkę podatków i zwiększenie wydatków, skąd więc na te
      dodatkowe zasiłki, dopłaty itp? Nie wiadomo dla Demokratów rządzenie im raczej
      nie grozi więc nie trzeba będzie spełniać tych obietnic.

A Teremiski są fantastyczne ale chyba niereplikowalne bo są bardzo drogie.
    • franzmaurer Lewicowe PeDzie... 27.04.05, 08:17
      Az mnie skreca jak slucham tych glupot wypowiadanych przez tych "ludzi
      rozmumnych" z zadęciem ruskiego parowozu...

Większe zasiłki, równe szanse... tylko niech Mułła Geremek mi powie skąd
      wyciągnąć na to kasę skoro w headlinie piszą o "znękanych przez państwo
      przedsiębiorcach" - no to Mułło Geremku, komu zabrać żeby rozdać???

A wsadźcie wy sobie w d...e tą waszą sprawiedliwość społeczną - to właśnie
      przez takich 'pożytecznych idiotów' ja wy, jest teraz w Polsce takie bagno...
      • ela234 Re: Lewicowe PeDzie... 27.04.05, 10:08
        Komu zabrać? Jest całe grono "działaczy" ustawionych w obecnych układach.
        Wystarczy odciąć ich od źródełka i rozbić kilka układów. I nowi niech nie
        kradną (jakoś nie obawiam się, aby "mułła Geremek", Mazowiecki, Frasyniuk, czy
        nawet Hausner chcieli kraść). Na początek już coś będzie.

Czy na pewno przez "takich pożytecznych idiotów" jest w Polsce tak źle, czy
        przez takich idiotów, co dali się zwieźć obietnicami szybkiego raju i głosowali
        na klecących takie cudowne rozwiązania dla ludu twórców. Kalkulacje mieli
        dobre, wiedząc co ludziom się spodoba.

Dziękujcie sobie i tym, na których głosowaliście. Dobrze teraz psy wieszać na
        Unii Wolności, bo się tak nie odcina (ostatnio trochę Frasyniuk) i nie zniża do
        poziomu atakujących. W ten oto sposób wolimy wierzyć opalonym działaczom bez
        matury, bo na pewno nie profesorom - bo przecież na czym oni się znają. Dlatego
        czarno widzę los partii, która na pierwszym miejscu stawia na edukację, bo dla
        nas ciągle szybka kasa się liczy. Ja będę na nich głosowała. I proszę o nie
        opluwanie mnie z tego powodu (jak zwykle), tylko o rozsądne argumenty.
        • bardu Re: Lewicowe PeDzie... 27.04.05, 16:02
          Całkowicie popieram.
    • karol113 A jak się w końcu nazywa Pedecja? 27.04.05, 08:21
      Ja ostatnio straciłem wątek.
      • t324911 Re: A jak się w końcu nazywa Pedecja? 27.04.05, 08:34
        Jakby sie nie nazywali to i tak niczego nie zmienia . O rzadze to sobie beda
        mogli poczytac w gazetach a program powiesic na scianie w wychodku .
        • ela234 Re: A jak się w końcu nazywa Pedecja? 27.04.05, 10:13
          Oczywiście jak już dyskutować o PD i programie to musi pojawić się wychodek. Na
          inne argumenty nie stać. To gdzie tu miejsce na dyskusję o edukacji?...

To że PD nie odcina się na takie argumenty, jak Lepper ośmiela co większych
          tchórzy, by się wyżyć i dołożyć, a potem znowu schować się do dziury. To jednak
          nie znaczy, że nikogo nie zabolało. Tylko jak dyskutować na takim poziomie? Do
          rynsztoka się zniżyć? To już lepiej robić swoje.

Trzymam kciuki za PD.
    • klakierr Różowi przyszli po rozum do głowy 27.04.05, 08:33
      I zamiast górnolotnych haseł,swoją oś programu tworzyć będą wokół tego co każda
      partia,czyli ględzenie o pomocy dla biednych i.t.p. dyrdymały.Mam nadzieję że
      wyborcy nie uwierzą parti strachu powołanej do tego by ratować uklAD
      postkomunistyczny.
    • karol113 Prawdziwy program 27.04.05, 08:34
      Dorwać się znowu do koryta i nie dać odgonić.
      I tyle.
    • zygfryd.okrutny PD Partia szans dla mlodych Polakow 27.04.05, 08:36
      Niwatpliwie Partia Demokratyczna zdobdzie niesamowity potencjal wyborczy, jezeli
      do programu wlaczy rowniez rozsadny plan zwalczania bezrobocia. Ten punkt jest w
      obecnej chwili strategiczny, nie jest uwzgeldniny przez inne partie. Szczegolnie
      nalezaloby przyciagnac w kierunku PD wszystkich mlodych, wyksztakconych Polakow,
      ktorzy niestety sa bez szans we wlasnym kraju, na rozwoj i egzystencjae. A wiec,
      dodatlowo, nalezy postawic na rozwoj gospodarki mieszkaniowej, jak rowniaz
      dalsze inwestycje w edukacje i ochrone rozwijajacych sie mlodych polskich rodzin.
      Te punkty to szansa na niebywaly sukces Partii Demokratycznej.

• karol113 Re: PD Partia szans dla mlodych Polakow 27.04.05, 08:42
        Ty Zygfryd może nie wiesz, bo młody jesteś, ale Uw rządziła wcześniej i SLD
        rządzi teraz. A wspólnymi siłami doprowadzili do 20 % bezrobocia. I uważasz, że
        jak się połączą w Pedecję, to bezrobocie niby spadnie?
        • zygfryd.okrutny Re: PD Partia szansa dla mlodych Polakow 27.04.05, 08:51
          lewica sie skonczyla, obecna prawica, to ci co mieszkaja z "uczciwosci" w
          blokach, co zapewne nie odpowiada wymagajacyej wiekszosci mlodego pokolenia, a
          wiec jedna szansa dla nowoczesnyego spoleczenstwa jest Partia Demokratyczna,
          ktora wnosi wiele nowego do przestarzalego system partyjnego. Partia ta haslem
          wyborczym : "Nie ufaj nikomu ktory jest starszy jak 30 lat" zdobedzie wielki
          sukces wyborczy, o ile wlaczy do swojego programu strategiczne elementy
          socjalne, o ktorych wspomialem wyzej.
          • karol113 Re: PD Partia szansa dla mlodych Polakow 27.04.05, 08:54
            Znaczy się partia nawołuje, żeby nie ufać Frasyniukowi, Belce, Hausnerowi,
            Mazowieckiemu i reszcie? Co za samokrytyka! W sumie usprawiedliwiona...
            • zygfryd.okrutny Re: PD Partia szansa dla mlodych Polakow 27.04.05, 09:06
              to nie jest samokrytyka, ci panowie zakladaja ta partie,jako seniorzy, ale w przyszlosci bedzie jej awangarda, czolowka mlodych ludzi, o poglach i przekonaniach na miare nowoczesnego europejskiego spoleczenstwa. Ta partia, to bedzie w nastepnych latach najwiekszy sukces demokratycznego, parlamentaryzmu w kraju.
              Stawiajcie na nia juz dzisiaj!!
      • t324911 Re: PD Partia szans dla mlodych Polakow 27.04.05, 08:44
        Sama zapowiedz zmniejszenia bezrobocia to nie zmniejszenie bezrobocia .
        Przyciagnac mlodych , bo sa za mlodzi zeby pamietac wczesniejsze
        osiagniecia "demokratow" ???. Swietny pomysl tylko mlodzi sa madrzejsi . Niech
        milosnicy koryta lepiej siedza cicho bo prawo i sprawiedliwosc nadciaga i moga
        beknac za wczesniejsze "osiagniecia ".
    • karol113 Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 09:15
      Agora drukuje gazetę Samoobrony i gazetę Pedecji, więc podobieństwa są.
    • leszek.sopot taki program mozna poprzec 27.04.05, 09:34
      Ciekawy jestem jak bedzie wygladal w calosci, ale takze tego jak organizowana
      bedzie partia po kongresie zalozycielskim i czy przy powstawaniu jej struktur
      oraz wylanianiu kandydatow na poslow zostana zachowane demokratyczne zasady
      wewnatrzpartyjnego wspolzycia - by nie bylo tak jak jest teraz w PO:
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2674259.html
    • marecki997 Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 10:13
      Z tego co wiem nazwa "Partia Demokratyczna" jest zastrzeżona przez młodych
      wszechpolaków. Ale to chyba nie o tej "PD" mówi artykuł? Bo jeśli nie, to
      powinno się użyć innej nazwy.
    • mmkkll Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 11:56
      Wszystko to wygląda niby bardzo ładnie, ale przecież już można było zauważyć, jak Belka i Hausner(obaj pewnie będą w kierownictwie PD) "wspierają" przedsiębiorczość obniżając podatki i znosząc różne koncesje i dodatkowe obciążenia.
    • owca.amarantowa Brawo PDecja! 27.04.05, 13:26
      Poza zmniejszeniem podatkow dla polskich przedsiebiorcow, nalezy podniesc
      podatki dla zagranicznych i nie pozwolic im na wywozenie urobku za granice.
      Maja go inwestowac w Polsce, jesl nie chca, to do widzenia. Jestesmy
      traktowani jak kolonia. Reszta programu jest OK. Bede na was glosowac.
    • 9111951u Re: Partia Demokratyczna chce równych szans 27.04.05, 13:27
      Okrągły stół chce "demokracji9" koń by się uśmiał
    • brynk upadli na łeb ci " pedecy " [PD] 27.04.05, 14:28
      Osmieszacie sie Pajacyki Demokratyczne [PD]. Zostwacie Kuronia w świetym
      spokoju . On napewno wam nie przebaczy zdrady jakiej sie dopusciliscie idąc na
      układy ze złodziejami z sld . HANBA! MAZOWIECKI !- GRUBA KRESKA PÓJDZIE ZA
      TOBA DO KONCA TWEGO ZYWOTA . TAKICH "WYSTĘPÓW " SIE NIE
      ZAPOMINA !!!!!!!!!!!!!!!!
      • yaddo A co naprawdę powiedział Mazowiecki!!! 27.04.05, 15:37
        "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą
        dziedziczy. Ma ona jednak wpływ na okoliczności, w których przychodzi nam
        działać. Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to,
        co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania"
        Tadeusz Mazowiecki
    • manny_ramirez bez przesady 27.04.05, 15:28
      ile tych partii socjalnych Polska kurcze potrzebuje?? Nie wystarczy multum juz
      istniejacych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka