Dodaj do ulubionych

4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego

02.05.05, 21:18
UWAGA!

W dniu 4 maja br. o godzinie 10.00 odbędzie się rozprawa przed Trybunałem
Konstytucyjnym Rzeczypospolitej Polskiej w sprawie połączonych wniosków grup
posłów o stwierdzenie niezgodności Traktatu o przystąpieniu Polski do Unii
Europejskiej z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej.
Prosimy o modlitwę.

Marek Kotlinowski
Jan Łopuszański
Antoni Macierewicz

-dla mnie jest czymś oczywistym że trzeba ten traktat zanegowac
Obserwuj wątek
    • yossarian18 Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:21
      Ten traktat ma 6 tys. stron. A dla porównania umowa o przystąpieniu do NAFTA
      ma... 2 strony!
    • humbak Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:22
      Taaa... a jak TK nie stwierdzi niezgodnosci, to bedziesz o zdradzie gadal?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:23
        wtedy po wybgranych przez siebuie wyborach dokonamy daleko idących zmian
        personalnych w tym trybunale
        • humbak Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:25
          Żeby podejmował decyzje po waszej myśli. Słyszałeś kiedyś o totalitaryźmie?
          Poza tym jakie my? Słyszałeś żeby zwolennicy innych partii się tak wypowiadali?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:27
            ale my to zrobimy uczciwie na drodze demokratycznych wyborów...z tej racji
            będzie nam przysugiowac prawo nominowania członków TK i TS
            • kappaa Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:30
              Bardzo ciekawe rozumowanie... Przypominam Ci, że Hiter również doszedł do
              władzy drogą demokratyczną i za pomocą instytucji demokratycznych wprowadził
              ustrój totalitarny.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:32
                ale my nie nedgujemy demokracji
                • kappaa Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:33
                  Hitler też nie negował. Po prostu rozumiał ją na swój sposób i na swój sposób
                  wykorzystywał.
                • humbak Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:42
                  E tam nie! A kto jest wielbicielem monarchii?
                  Chyba że Ty akurat nie podzielasz poglądów na ten temat Maaaxa i Yossariana.
            • humbak Re: 4 maja werdykt TK w/s traktatu akcesyjnego 02.05.05, 21:41
              Szczerze? Uważam że politycy wogóle nie powinni mieć do tego prawa. Nie tacy
              jakich ma Polska.
    • yossarian18 Prof. Kieżun 02.05.05, 21:22
      Jako przykład "nonsensownego" rozwiązania w UE Kieżun podał Traktat Akcesyjny
      (o przystąpieniu Polski do UE), który liczy sześć tysięcy stron. Zdaniem
      profesora, ci, którzy podpisywali traktat, nie znali całej jego treści.
    • neceser [...] 02.05.05, 23:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • gosc.z.korony Oszołom opowiada tu coś o wygranych wyborach 03.05.05, 08:30
      Tylko, gdzie on te wybory wygra?
      W Tiutiurlistanie?
      Jeśli tak, to faktycznie będzie mógł wprowadzać daleko idące zmiany... ale w
      innych książeczkach dla dzieci.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom opowiada tu coś o wygranych wyborach 03.05.05, 12:44
        a co zrobisz jeśli faltycznie wygramy? czy udasz sie na wygnanie do
        Tiurtiurlistanu?
        • yossarian18 Re: Oszołom opowiada tu coś o wygranych wyborach 03.05.05, 12:47
          Ciekawe, gdzie przeciwnyc LPRu wyemigrują, jak wygramy wybory.
          Ja słyszałem, że mówią o Ukrainie, Nowej Zelandii i Chinach.
          Bóg z nimi, ale lepiej żeby nie wracali.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom opowiada tu coś o wygranych wyborach 03.05.05, 17:17
            a ja słyszałem o Izraelu...
            • neceser Re: Oszołom opowiada tu coś o wygranych wyborach 03.05.05, 17:38
              Izrael broni swoich. Rakietami, jak trzeba. Amerykanskimi. hehe, szmato
              antysemicka. nigdy nie wuygracie, bo Belgrad pokazal nasza wole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka