Dodaj do ulubionych

Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezydenta

• brynk posmiej sie z czerwonych chamów 07.05.05, 11:26
      free.polbox.pl/p/pandy/
      • mangold Wolę z orłów prawicy..buahahahahahaah 07.05.05, 11:29

• adfree Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 11:27
      kropla w morzu potrzeb...wszystko coś kosztuje
    • legrange Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 11:27
      Kaczory mają z głową coś nie tak. Ani chybi, po zwycięskich wyborach poprowadzą
      katolicką Polskę na wojnę ze znienawidzoną Rosją. Przy okazji wyzwolą
      Czeczenię. A co? Napoleon też był kaczego wzrostu.
      • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 12:37
        Kwaśniewski wchodzi w duuuu.. Putinowi jak czopek albo końcówka gruszki od
        lewatywy.
        Podobnie jak forumowe lewactwo.
        • wild31 Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 12:50
          Cześć, popaprańcu. Znowu poruszasz się po forum z wdziękiem cegły?
          • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:12
            Cześć, lewa baletnico bez baletek.
            • wild31 Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:15
              Mam baletki. W dwóch kolorach - czarnym i ceglanym. Zgadnij na czyją cześć?
              • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:18
                Biedronki?
                A może zamierzasz maszerować na Rzym? Oni też byli socjalistami.
                • wild31 Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:21
                  Marek Aureliusz i Juliusz Cezar? Jesteś pewien? Toż to genialne odkrycie.
                  • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:32
                    Tak, masz coś z Cezara. Lapidarność stylu.
                    "Galia est omnes divisa in partes tres. Quarum unam incolut Belge aliam Aqitani
                    ect. ect.
                    Historii możesz się trochę poduczyć, na własną rękę. W której to klasie jest
                    teraz hisroria starożytna?
                    Sięgnij do podręcznika z XX stuleciem, lata dwudzieste.
        • pandada Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 17:19
          Tak tak. interwencja na Ukrainie, wstąpienie do NATO i UE. Krytyka dziesiątek oświadczeń rosyjskiego MSZ.

Jesteście po prostu ludźmi bez honoru. nie potraficie być wdzięcznio Rosjanom za wyzwolenie w 45. Trzeba pamiętać i to, co dobre i to co złe.
          Są rocznice Katynia (kilka), paktu Ribbentrop-Mołotow, 17 września, Jałty - wtedy sobie miejcie pretensje i się oburzajcie.
          Ale nie w czasie obchodów wyzwolenia Auschwitz, zakończenia II Wojny Światowej itd, bo tym samym jesteście obrońcami Hitlera i plujecie na groby ludzi poległych w walce z nazistami.
          • akasaki szarik gryzł nasze d** 07.05.05, 17:23
            człowieku zrozum że to czego uczyli cię w szkole to kłamstwa! armia czerwona
            zabijała żołnierzy niemieckich tak samo jak polskich! oni po prostu zajeli ten
            kraj i trzymali 45 lat pod okupacją smut ale real ... szarik gryzł nasze d** tak
            ssamo jak hitlerowskie
    • bprzybysz I to wlasnie kwach pojechal na Ukraine, 07.05.05, 11:33
      glupi kaczorze. Pojechal, a ty nie.
      • antinowhere Re: I to wlasnie kwach pojechal na Ukraine, 07.05.05, 12:07
        No i widzisz jakiś ty głupi.Nawet w tej reklamówce widac Kaczorów na
        manifestacji w Kijowie.
      • ciekawymbardzo Re: I to wlasnie kwach pojechal na Ukraine, 07.05.05, 12:38
        bprzybysz napisał:
        > glupi kaczorze. Pojechal, a ty nie.

Głupich nie sieją, głupi sami tu piszą.
    • il_siciliano Polska 07.05.05, 11:44
      Największą tragedią tego kraju jest to, że żenującą postawę prezentuje zarówno
      obóz Prezia i Gazety Wyborczej, jak i obóz braci Kaczorów. Nie wiadomo co
      gorsze: czy machający szabelką mały, gruby Kaczorek czy cyniczny, dysponujący
      gładką gadką ale związany megaukładami biznesowo-mafijnymi duży, gruby Kwasek.
      Ja nie chcę ani Kwasa (lub jego człowieka) ani bliźniaka! Proszę o realną,
      zdroworozsądkową, nie związaną układami, ale doświadczoną, wolnorynkową i
      kompetenetną gospodarczo alternatywę! Na razie najbliżej do ideału ma Tusk,
      owszem, również z wadami, ale małymi w porównaniu do obu obozów panów K.
      • akasaki Re: Polska 07.05.05, 11:56
        moje poglady polityczne sa takie same, kaczynscy to swirusy(z odrobina
        grozy<czyli niebezpieczni> np kara smierci) ale przynajmniej nie klamia non stop
        i nie kradna mysle ...
        • mangold Re: Polska 07.05.05, 11:58
          akasaki napisał:

> i nie kradna mysle ...

Tylko tak myślisz, pewien już nie jesteś...;-)))
          • kap0 Re: Polska 07.05.05, 14:23
            mangold ty ciagle swoje niemieckie przyslowie mowi glupi sie urodzil nic sie
            nie nauczyl a jeszcze polowe zapomnial to dokladnie pasuje do ciebie
      • kosztycki Czego potrzebuje Polska? 07.05.05, 12:07
        > Ja nie chcę ani Kwasa (lub jego człowieka) ani bliźniaka! Proszę o realną,
        > zdroworozsądkową, nie związaną układami, ale doświadczoną, wolnorynkową i
        > kompetenetną gospodarczo alternatywę!

Co to znaczy: "wolnorynkową"? Czy chodzi Ci o to aby nadal rosły mega-fortuny
        Kulczyków, Gudzowatych, Kreause'ów i im podobnych, a pogłębiała się nędza paru
        milionów bezrobotnych i ich rodzin?
        Uczciwość, której Polsce potrzeba jak powietrza, nie polega na "kompetentnym"
        obrabianiu innych z pieniędzy, ale - przede wszystkim - na solidarnym podziale
        wypracowanego dochodu narodowego. Tusk i jego "doświadczona" kompania nie
        gwarantują bynajmniej realizacji tego, podstawowego dla milionów polskich
        rodzin, celu.
        Nie wiem jednak kto z obecnych na polskiej scenie politycznej mógłby ten cel
        zagwarantować, dlatego mam kłopot z właściwym ulokowaniem swojej "inwestycji"
        wyborczej.
        • vice_versa Re: Czego potrzebuje Polska? 07.05.05, 15:33
          Kosztycki, ja ulokuję Twoje poglądy. To komunizm zapewne z pewną domieszką
          społecznej nauki kościoła. Czyli Towarzyszu komunizm z ludzką twarzą. Ciekaw
          jestem kogo Ty okradasz, bo według Ciebie stąd się biorą pieniądze i bogactwo.
          A że nędzne to poglądy to i nie dziwne, że Cię ta "pogłębiająca się nędza paru
          milionów bezrobotnych i ich rodzin" do ruiny doprowadza. Człowiek głupi na
          tyle, że rzeczywistość go frustruje zamiast podpowiadać mu coraz to nowe idee i
          pomysły MA POZOSTAĆ BIEDNY. Nie musi, ale to jest jego wybór. A jak pomyśli,
          poszuka, zrozumie że WAŻNI SĄ LUDZIE i że to oni nadają sens jego życiu i jego
          pasjom to się przestanie frustrować, zacznie myśleć i zarabiać, w
          znienawidzonych do tej pory megafortuniarzach zobaczy ludzi którzy realizują
          nowe projekty, nowe wizje, rozwijają się i są o niebo skuteczniejsi i
          odważniejsi niż frustraci, zazdrośnicy którzy dumają o tym, że oni bogaci nigdy
          nie będą. Prawda kosztycki jest taka, że Ciebie na bycie bogatym mentalnie nie
          stać. Pójdź sobie na jakąś hipnozę, wizualizację, jakieś cele przed sobą postaw
          zamiast czekać aż Ci politycy Twoje cele na tacy przedłożą. Może powinieneś
          zostać politykiem, skoro taka bieda wokół i nędza się pogłębia? A może
          powinieneś kogoś zatrudnić żeby bezrobocie zmniejszyć, co? A może powinieneś
          zostać bogatym, żeby tych biedaków pomocą charytatywną raczyć... W cholerę,
          wymyśl coś sam do diaska.
          • kosztycki Re: Czego potrzebuje Polska? 07.05.05, 21:11
            > Kosztycki, ja ulokuję Twoje poglądy. To komunizm zapewne z pewną domieszką
            > społecznej nauki kościoła.

Bardzo przenikliwa diagnoza. Kłopot w tym, że - jako współwłaściciel
            przedsiębiorstwa - jestem chyba dość osobliwym komunistą. A kościoły oraz ich
            nauki znam z takich enuncjacji jak twoja.

> Prawda kosztycki jest taka, że Ciebie na bycie bogatym mentalnie nie
            > stać.

Nie jestem bynajmniej biedny, może nawet ciut przeciwnie. Nie potrafiłbym
            jednak być oligarchą, choć nie z powodów mentalnych, tylko moralnych. Uważam
            bowiem, że w sytuacji, w której tak wielu ludzi cierpi upokarzającą nędzę,
            zachłanne zdobywanie i gromadzenie dóbr nie tylko ponad wszelkie potrzeby, ale
            nawet możliwości ich użycia, jest nieprzyzwoite i niemoralne. Przecież
            akumulowany kapitał nie bierze się znikąd, jest wypracowywany w rzeczywistości
            przez bardzo wielu ludzi, więc jego droga na konta i w akcje oligarchów jest
            zupełnie jasna. Parafrazując znane powiedzenie: potrzeba bardzo wielu, aby
            bardzo niewielu mogło mieć bardzo wiele.
            Aby przyjść do takiej refleksji nie trzeba bynajmniej być komunistą, tak jak
            nie trzeba wcale być religijnym i wierzyć w abstrakcyjnego boga, aby kochać i
            szanować rodziców, nie kraść i nie zabijać, bo jest to po prostu krzywdzenie
            innych ludzi.
            Na trywialne oraz impertynenckie elementy twojego komentarza nie widzę potrzeby
            odpowiadania.
            • vice_versa Re: Czego potrzebuje Polska? 08.05.05, 00:51
              > Kłopot w tym, że - jako współwłaściciel
              > przedsiębiorstwa - jestem chyba dość osobliwym komunistą.

Nie, wcale nie. U nas jest mnóstwo kapitalistów którzy cierpią na
              syndrom "niemoralności" swojego bogactwa. Mówią tak jak Ty: o nędzarzach i
              głodujących, sami jednak ani złotówki na nich nie przeznaczą. Ja tego nie
              rozumiem i tyle. Jak można taką ciemnotę wkładać ludziom do głowy??? Wstydzisz
              się swoich pieniędzy??? To je rozdaj i zacznij od nowa. Koniec i kropka. A
              biadolenie o tym że ktoś ma mało a ja mam jego kosztem to jest szczyt
              hipokryzji. Skoro jesteś zamożny to wiesz i umiesz robić pieniądze. Chyba że Ci
              się trafiło przypadkiem i żyjesz w strachu, że je stracisz. Dzisiejszy świat
              wygląda tak że z dnia na dzień, z roku na rok, można zostać z niczym albo
              zyskać wszystko. Ucz ludzi biednych jak się robić pieniądze, zmień coś we
              własnym życiu a nie truj o ogólnej bezradności pozostałych i ludziach żyjących
              w nędzy. To hipokryzja. I filozofia ubóstwa. Dlatego napisałem że Cie mentalnie
              nie stać na bycie bogatym. To nie ma nic do rzeczy z Twoim stanem posiadania.
              Widziałem sporo ludzi którzy w Ernst&Young mieli taki zgryz moralny, ze
              wyprowadają zyski z Polski. I co? I nic. 15, 20,30 tys wypłacane każdego
              piątego załatwiało sprawę. I co z tego że każdy wyprowadzał w tym czasie kilka
              milionów USD czy Euro? Nic, za to gdzieś jak się otwierali to taki głuchy
              smutek, ze działają na szkodę tego państwa i tego narodu, że się "sprzedają jak
              tanie qrwy" zeby zacytować bezpośrednio. Ich też mentalnie nie było stać na te
              zarobki, gwałcą do dziś swoje poczucie przyzwoitości, czy jak wolisz
              swoją "moralność".
              Piszesz:
              > Nie potrafiłbym
              > jednak być oligarchą, choć nie z powodów mentalnych, tylko moralnych.

Mentalnie jesteś nieprzygotowany do bycia bogatym. Mówisz "nie potrafiłbym". To
              się nazywa BRAK UMIEJĘTNOŚCI, a nie żadna MORALNOŚĆ. To na co zwracasz uwagę to
              po prostu Twoje obecne cele i priorytety. OK. Tylko niech Cię będzie stać na
              zmierzenie się z nimi. Co Ty możesz zrobić w tej sprawie? Na razie wpadłeś na
              pomysł, Ty, syty, że będziesz mówił ludziom jacy to oni są biedni, niezdarni i
              niezaradni. Bogactwo jako niesprawiedliwe zagarnięcie czyichś dóbr. Dla mnie to
              paranoja. Gdybym tak myślał, zacząłbym rozdawać co mam, bo z takimi
              przekonaniami ciężko się żyje. Jest niewygodnie. Po prostu nie dostrzegasz i
              nie doceniasz tego, że Twoje pieniądze biorą się z Twojej pracy, z Twoich
              zdolności, z Twojej pasji, chęci i umiejętności OFEROWANIA czegoś czego inni
              jeszcze nie zaoferowali, jakiegoś dobra czy jakiejś usługi. Nie doceniasz
              siebie jako tego który jest źródłem inspiracji dla innych ludzi, który pokazuje
              tym ludziom: patrzcie można inaczej żyć, lepiej, sensowniej, piękniej. To z
              moralnością nie ma nic wspólnego, bo moim zdaniem im ty jesteś bogatszy tym
              większy pożytek z tego co robisz mają inni. Na tym polega kapitalizm: nawet
              jeśli coś "masz" to i tak korzystasz z tego tylko w ograniczonym zakresie,
              reszta, nadwyżka, służy w istocie nie Tobie, ale innym. Czy to lokata w banku,
              czy mury fabryki, czy książka z wydania której czerpiesz zyski. Ty tylko
              zarządzasz. Ilość pasywów jakie masz, poziom konsumpcji, jest prawdopodobnie
              niewielkim ułamkiem tego, co spełnia tę inną funkcję, jest aktywem z którego
              korzystają inni. Po prostu bogaci korzystają z małej części tego czym
              zarządzają. Kapitalizm polega na sprawnym zarządzaniu, na ekonomiczności, która
              podnosi OGÓLNY dobrobyt, przyczynia się do coraz bardziej powszechnego
              korzystania z dóbr.Bogaci wcale nie "gromadzą" dóbr, to jest akurat przywilejem
              biednych i głupich, którzy nie rozumieją ze wszystko zmienia swoją wartość w
              ogromnym tempie, w dół i w górę. Ci niemoralni oligarchowie są tymi którzy w
              największym stopniu pomagają tym ludziom w "upakarzającej nędzy". Widzisz ja w
              tę nędzę nie wierzę. Pracowałem też w organizacji charytatywnej i wiem że
              Ci "biedni" mają roszczeniowe podejście do życia. Zamiast tego "co ja umiem, na
              czym się znam, jak mogę innym pomóc" jest nieustanne biadolenie o tym jak wiele
              mi się należy i znowu mi nie dali, zabrali, pozbawili. Przy tym np. nie chce
              się sprzedać mieszkania i wynajmować, bo "co ja bym powiedziała córce". To jest
              nieodpowiedzialne "gromadzenie" dóbr i upakarzające żebranie o zasiłki,
              zapomogi, dotacje, litość.
              Ty chyba nie rozumiesz podstaw kapitalizmu: im szybsza wymiana dóbr i
              konkurencja tym więcej osób zyskuje a dobra są w coraz powszechniejszym użyciu
              i jest ich coraz więcej. Jak się NIE WIERZY w to co się robi i czemu to służy
              to się opowiada takie lewicowe teksty. Kiedy sie działa przeciwko własnym
              poglądom jest się po prostu nieszczęśliwym i lepiej coś zmienić niż się
              kurczowo trzymać. Szczególnie jak się jest zamożnym, pracowitym i
              odpowiedzialnym za swoje życie człowiekiem. A moje uwagi osobiste potraktuj
              bardzo serio. Albo zmienisz swoje spojrzenie, albo zmienisz życie, pozostając
              przy swoim spojrzeniu. Albo nic nie zmienisz, ale radości Ci to nie przyniesie.

> Aby przyjść do takiej refleksji nie trzeba bynajmniej być komunistą, tak jak
              > nie trzeba wcale być religijnym i wierzyć w abstrakcyjnego boga, aby kochać i
              > szanować rodziców, nie kraść i nie zabijać, bo jest to po prostu krzywdzenie
              > innych ludzi.
              No to sobie poczytaj to co napisałem wyżej, masz dwie wersje historii bogactwa
              i pieniądza. Ty uważasz ze pieniądze są niemoralne, ja uważam że im jesteś
              zaradniejszy i skuteczny tym większą ilośćią dóbr zarządzasz, ale korzystają z
              nich inni ludzie. Ja bym z Twoim spojrzeniem na świat wyprowadził się do beczki
              jak Diogenes. I tyle. Wtedy postępowałbym zgodnie ze swoimi przekonaniami, a
              nie jedno mówił a drugie robił, to niezła schiza.

• asadabas Re: Czego potrzebuje Polska? 08.05.05, 01:16
                hej,vice-vers,ales sie najezyl i upolitycznil i zpryncypalil i jak to wszystko
                dobrze wiesz i ci sie tak ladnie poukladalo.bogaty,ale mentalnie biedny..acha,
                to rozjasnia nawet takich glabow jak ja. a ty? biedny ale mentalnie bogaty,tz.
                gotowy na przyjecie bogactwa??? tak to jakos wyglada.pocaluj sie w
                nos,cwaniaczku
                • vice_versa Re: Czego potrzebuje Polska? 08.05.05, 02:27
                  Albo wszystkiego nie przeczytaleś albo czytałeś, bo Ci się podobało, wiec nie
                  truj mi o tym pryncypalstwie, najeżeniu, cwaniaczku, pokręcony przyjacielu.

Nigdzie nie napisałem: mentalnie biedny. To jest Twój wniosek i nie wiem gdzie
                  to wyczytałeś. Ja namawiam do spójności. Także Ciebie który czytasz przydługi
                  nudny post, a potem piszesz że Ci się nie podobał. To po cholerę czytałeś?
                  Straciłeś czas. I teraz masz czelność mieć do mnie pretensje, że Ci się rzekomo
                  nie podobał? Chwalisz się tym? Nie kupuję tego. Mi jak się cos nie podoba to
                  tego nie robię. Czy Ty mi wmawiasz, że u Ciebie to jest jakoś inaczej? I że jak
                  Ci się nie podoba to właśnie to robisz? Namawiam więc do spójności. I mówię, że
                  ona jest możliwa, jest do zrobienia,stosunkowo łatwo i malym wysiłkiem. To
                  wszystko.

Piszesz też cuś o mnie:
                  > a ty? biedny ale mentalnie bogaty,
                  Nigdzie tego nie napisałem. To Twoje spostrzeżenie, miło mi, ale tego nie
                  kupuję, ja mam jeszcze wiele przed sobą do zrobienia dla swojego rozwoju i
                  bogactwa. Jeśli nie umiesz przeżyć na pustyni w ciągu 3-4 dni jesteś nikim,
                  nawet z kartami kredytowymi. To w sytuacjach ekstremalnych sprawdza się
                  bogactwo, a nie w plastikowych kartach w których zaklęte są pieniądze z których
                  inni robią użytek, kiedy Ty umierasz na pustyni.

> tz. gotowy na przyjecie bogactwa??? tak to jakos wyglada.

Na przyjęcie??? A kto mi je da??? Co to znaczy "na przyjęcie bogactwa" ??? Ja
                  niczego nie przyjmuję. Ono mi nie spada z nieba. Ty piszesz o sobie. Używasz
                  słów których znaczenia w użytym przez Ciebie kontekście nie rozumiem. Ty chyba
                  czekasz już nie tylko na Godota ale i na listonosza, zeby "przyjąć bogactwo",
                  co?
                  A czemu miałbym w robieniu pieniędzy nie widzieć rozwoju i nie udoskonalać
                  siebie, świata w którym żyję i nie czerpać z niego przyjemności? Ja chcę i
                  staję się coraz bogaty. W czym tu cwaniakowatość? W tym, ze Ty kupisz moje
                  chipsy? Że zjesz moje lody? Czemu mam nie być zadowolony z życia?

> pocaluj sie w nos,cwaniaczku

Hi hi hi hi... znam ludzi którzy całują swoje odbicie w lustrze. Ja się zdaję
                  na innych. Całować możesz więc mnie w różne miejsca które Ci tylko do głowy
                  przyjdą, nie tylko w nos.

ales sie najezyl i upolitycznil i zpryncypalil i jak to wszystko
                  > dobrze wiesz i ci sie tak ladnie poukladalo

I znowu smęcisz "mi się poukładało". Ja poukładałem sobie najpierw w głowie, a
                  potem zaczęło być ładnie i bogato. Jakbym kiedyś nie miał tej samej schizy, to
                  bym nadal był biednym bogatym człowiekiem. Kiedyś byłem w tym samym miejscu, z
                  podobną schizą i zdecydowałem się zmienić poglądy i sposób życia. To wszystko,
                  inaczej bym tyle nie pisał, bo by mi to było obojętne.
                  Ty wiesz znacznie lepiej niz ja jak wygląda świat. Tylko mi on się cholernie
                  podoba. Więc masz rację, jestem bogaty. Ale zawsze można byłoby być trochę
                  bardziej, lepiej, efektywniej, skuteczniej. Tylko trochę, bez perfekcjonizmu.
                  P.S.
                  Nie wierz w to co napisałem. To nie mozliwe, nie prawdziwe, oszukańcze. Nawet
                  mi do glowy nie przyjdzie przepraszać Cię że Cię wyprowadziłem z równowagi. Jak
                  sobie pościelesz tak się wyśpisz. Tylko ja będę miał dobre sny.
                • vice_versa Re: Czego potrzebuje Polska? 08.05.05, 02:29
                  Albo wszystkiego nie przeczytaleś albo czytałeś, bo Ci się podobało, wiec nie
                  truj mi o tym pryncypalstwie, najeżeniu, cwaniaczku, pokręcony przyjacielu.

Nigdzie nie napisałem: mentalnie biedny. To jest Twój wniosek i nie wiem gdzie
                  to wyczytałeś. Ja namawiam do spójności. Także Ciebie który czytasz przydługi
                  nudny post, a potem piszesz że Ci się nie podobał. To po cholerę czytałeś?
                  Straciłeś czas. I teraz masz czelność mieć do mnie pretensje, że Ci się rzekomo
                  nie podobał? Chwalisz się tym? Nie kupuję tego. Mi jak się cos nie podoba to
                  tego nie robię. Czy Ty mi wmawiasz, że u Ciebie to jest jakoś inaczej? I że jak
                  Ci się nie podoba to właśnie to robisz? Namawiam więc do spójności. I mówię, że
                  ona jest możliwa, jest do zrobienia,stosunkowo łatwo i malym wysiłkiem. To
                  wszystko.

Piszesz też cuś o mnie:
                  > a ty? biedny ale mentalnie bogaty,
                  Nigdzie tego nie napisałem. To Twoje spostrzeżenie, miło mi, ale tego nie
                  kupuję, ja mam jeszcze wiele przed sobą do zrobienia dla swojego rozwoju i
                  bogactwa. Jeśli nie umiesz przeżyć na pustyni w ciągu 3-4 dni jesteś nikim,
                  nawet z kartami kredytowymi. To w sytuacjach ekstremalnych sprawdza się
                  bogactwo, a nie w plastikowych kartach w których zaklęte są pieniądze z których
                  inni robią użytek, kiedy Ty umierasz na pustyni.

> tz. gotowy na przyjecie bogactwa??? tak to jakos wyglada.

Na przyjęcie??? A kto mi je da??? Co to znaczy "na przyjęcie bogactwa" ??? Ja
                  niczego nie przyjmuję. Ono mi nie spada z nieba. Ty piszesz o sobie. Używasz
                  słów których znaczenia w użytym przez Ciebie kontekście nie rozumiem. Ty chyba
                  czekasz już nie tylko na Godota ale i na listonosza, zeby "przyjąć bogactwo",
                  co?
                  A czemu miałbym w robieniu pieniędzy nie widzieć rozwoju i nie udoskonalać
                  siebie, świata w którym żyję i nie czerpać z niego przyjemności? Ja chcę i
                  staję się coraz bogaty. W czym tu cwaniakowatość? W tym, ze Ty kupisz moje
                  chipsy? Że zjesz moje lody? Czemu mam nie być zadowolony z życia?

> pocaluj sie w nos,cwaniaczku

Hi hi hi hi... znam ludzi którzy całują swoje odbicie w lustrze. Ja się zdaję
                  na innych. Całować możesz więc mnie w różne miejsca które Ci tylko do głowy
                  przyjdą, nie tylko w nos.

ales sie najezyl i upolitycznil i zpryncypalil i jak to wszystko
                  > dobrze wiesz i ci sie tak ladnie poukladalo

I znowu smęcisz "mi się poukładało". Ja poukładałem sobie najpierw w głowie, a
                  potem zaczęło być ładnie i bogato. Jakbym kiedyś nie miał tej samej schizy, to
                  bym nadal był biednym bogatym człowiekiem. Kiedyś byłem w tym samym miejscu, z
                  podobną schizą i zdecydowałem się zmienić poglądy i sposób życia. To wszystko,
                  inaczej bym tyle nie pisał, bo by mi to było obojętne.
                  Ty wiesz znacznie lepiej niz ja jak wygląda świat. Tylko mi on się cholernie
                  podoba. Więc masz rację, jestem bogaty. Ale zawsze można byłoby być trochę
                  bardziej, lepiej, efektywniej, skuteczniej. Tylko trochę, bez perfekcjonizmu.
                  P.S.
                  Nie wierz w to co napisałem. To nie mozliwe, nie prawdziwe, oszukańcze. Nawet
                  mi do glowy nie przyjdzie przepraszać Cię że Cię wyprowadziłem z równowagi. Jak
                  sobie pościelesz tak się wyśpisz. Tylko ja będę miał dobre sny.
            • asadabas Re: Czego potrzebuje Polska? 08.05.05, 01:04
              Kosztycki, a ile kosztuje pierdniecie?a wiesz, ze z tego mozna zyc?zgromadziles
              juz dobra nad miare? to pierdnij,ulzy nam wszystkim i przede wszystkim tobie.

baki na dobranoc;-)
          • przecinaki Re: Czego potrzebuje Polska? 08.05.05, 10:06
            tylko taki masz oglad swiata? liberalizm lub komunizm? to dosc prymitywne i
            uproszczone. w ramach samorozwoju proponuje postudiowac polityke gospodarcza i
            spoleczna UK oraz np. Finlandii.
            i samemu moze pojsc na terapie by pozbyc sie agresji? kto wie, moze pomoze?
        • il_siciliano Wolny rynek 18.05.05, 12:37
          >Co to znaczy: "wolnorynkową"? Czy chodzi Ci o to aby nadal rosły mega-fortuny
          Kulczyków, Gudzowatych, Kreause'ów i im podobnych, a pogłębiała się nędza paru
          milionów bezrobotnych i ich rodzin?

Kolego.... widze, że nie masz pojęcia czym jest wony rybek.
          Megafortuny krętaczy powstały nie wskutek wprowadzenia gospodarki wolnorynkowej,
          lecz własnie wskutek jej braku tudzież wprowadzenia niepełnego/nieudolnego.
          Majątki Kulczyka czy Krauzego powstały w wyniku powstania warunków kapitalizmu
          politycznego w Polsce, na monopolach prywatnych i wielkim wpływie państwa na
          gospodarkę. Bez tego by się nie dorobili. Tymczasem wolny rynek zakłada
          likiwdację monopoli i minimalizację wpływu państwa na gospodarkę.

Nie muszę chyba dodawać, że w pełni wolnego rynku po 1989 roku w Polsce nie
          mieliśmy. Szkoda.

• btrynczuk Re: Polska 07.05.05, 12:38
        Tusk to najwiekszy len w parlamencie uaktywnia sie tylko przed wyborami aby
        zasiasc na nowa kadencje w wygodnych lawach sejmu aby to osiagnac nie ma
        zadnych skrupolow zmienia partie lub tworzy nowa byle osiagnac cel i bez
        wysilku miec te glupie 15 tycholi
        • kwiatek Re: Polska 07.05.05, 13:29
          Jak nie masz pojecia to sie nie odzywaj. Tusk w czasie swojej bytnosci w
          parlamencie najczesciej wystepowal na mownicy sposrod parlamentarzystow PO, w
          tym czasie napisal kilka ksiazek, objechal caly kraj w kampanii za referendum
          zmieniajacym konstytucje. Poza tym ma rodzine, ktorej tez poswieca swoj czas.
          To ze nie wystepuje w TV tak czesto jak Kaczory czy pogrobowce eseldi to nie
          oznacza ze nic nie robi. On po prostu juz nie ma czasu na audycje polityczne i
          wzajemne obrzucanie sie blotem przed kamerami.
          Jesli kazdy z Polakow bylby w polowie tak pracowity jak Tusk to Polska bylaby
          krajem mlekiem i miodem plynacym.
          • vice_versa Re: Polska 07.05.05, 15:14
            Dokładnie. Nie mówiąc już nic o tym, że był inicjatorem i organizatorem
            najbardziej udanej inicjatywy politycznej w ciągu ostatnich 5 lat, o
            wolnościowym, prorynkowym charakterze. Jednocześnie jednoznacznie odrzucając
            obecną rzeczywistość ustrojowo-polityczną. Jeśli ktoś próbuje zarzucić Tuskowi
            lenistwo, brak inicjatywy i skuteczności to wygłasza niesprawiedliwe komunały,
            więcej o nim mówiące niż o Tusku.
      • aprilis Re: Polska 07.05.05, 17:25
        Jak moze byc prezydentem ktos, kto wymyslil cos tak irracjonalnego jak matura
        z kaszubskiego. Chyba zazycze sobie matury z goralskiego! A swoja droga to
        jakis podejrzany politycznie precedens. Dlaczego Polaków to w ogóle nie
        interesuje? Jakby sie nic nie stalo, ze obok nacji ukrainskiej czy litewskiej i
        bialoruskiej pojawila sie kaszubska. Ludzie, obudzcie sie! Wiecznie tylko
        ziejecie nienawiscia do Rosjan. A moze by tak raz rozsadnie pomyslec i
        uporzadkowac wlasne sprawy, a nie wiecznie miec pretensje do wszystkich oprócz
        siebie. Pojechac do Moskwy - zle. Nie pojechac jeszcze gorzej.A moze odpowiecie
        sobie - zamiast wylewania gorzkich zalów - kto jest odpowiedzialny za kleske
        wrzesniowa.Moze pomyslicie, ze naprawde nie warto dopominac sie o honory
        panstwowe, skoro zolnierze walczyli na roznych frontach pod obcymi sztandarami.
        Zreszta, Polacy zdaje sie to uwielbiaja, jesli wziac pod uwage ostatnie sukcesy
        GROM-u w Iraku. Ile to im zaszczytu przynioslo...Zalosne.
        • il_siciliano Re: Polska 18.05.05, 12:41
          Bardzo dobrze, że chciał matury z kaszubskiego. Dlaczego mamy gnębić inne
          narody/odłamy narodów w Polsce? Bogactwo kraju możemy zbudować na różnorodności,
          a pragmatyczni Kaszubi mogą pokazać wiele dobrych przykładów reszcie kraju.
    • akasaki Re:Pijany "akasaki"? a moze odrazu nacpany? 07.05.05, 11:52
      > "Akasaki", a Ty skąd sie wziąłeś? Bredzisz od rana jakbys strzelił juz pół basa
      > !

twoja olśniewajaca argumentacja jest niczym slonce dla moje go ciemnego
      "intelektu", przepraszam ze zklucam Pani Świty spokuj ...
      PSnie wiem tylko co to jest "pł basa"
      • mangold Re:Pijany "akasaki"? a moze odrazu nacpany? 07.05.05, 11:55
        Ani pijany ani naćpany...nagrał sobie spot Kaczora i od rana go ogląda....
        • akasaki Re:Pijany "akasaki"? a moze odrazu nacpany? 07.05.05, 11:59
          zapomniales o elektrodach i mikroczipach z "o dwuch takich co ukradli księżyc"
          kture se do "muzgu" zainplantowalem ... a może po prostu dosc mam zaklamania?
          • mangold Re:Pijany "akasaki"? a moze odrazu nacpany? 07.05.05, 12:02
            akasaki napisał:

> zapomniales o elektrodach i mikroczipach z "o dwuch takich co ukradli księżyc"
            > kture se do "muzgu" zainplantowalem ... a może po prostu dosc mam zaklamania?

Przecież idziesz w większe zakłamanie...nie widzisz tego...Kaczorki potrzebuja
            takich jak Ty, łatwo zmieniających poglądy i trochę hm.... niestabilnych
            emocjonalnie...;-)))
            • vice_versa Re:Pijany "akasaki"? a moze odrazu nacpany? 07.05.05, 15:59
              A może tak zamiast przyganiać akasakiemu coś napiszesz konkretnego? Póki co
              ograniczasz się do uwag ad personam. Zupełnie nie wiadomo o co Ci chodzi.
              Akasaki napisał przecież o Kaczorach, że "szaleni". Ale to, że mówią prawdę o
              polskiej historii wprost i nie owijają w bawełnę jest faktycznie
              dowodem "szalonej" odwagi i to jest właśnie tragiczne. Na tym właśnie polega to
              całe zakłamanie na OSWOJENIU tego że prawdy się wprost nie mówi, a Rosjanie
              swoją prawdę głoszą światu. Na to tolerowanie zakłamania i fałszu nie ma zgody.
              Nawet Kwaśniewski ostatnimi czasy wyraża się znacznie dosadniej i
              jednoznacznie. Nie wiem po co się do Rosji pcha, bo on już sam powinien
              wiedzieć, że jak nic po tym co na Ukrainie nawyczyniał muszą go odstrzelić.
              Takie już są zasady KGBowskiej gry. A ten idiota wierzy w negocjacje i
              porozumienie. Jego po prostu nie stać mentalnie na pokazanie wała silniejszemu.
              On tam pojedzie, będą mu w twarz gwizdali a i tak będzie uważał że tam być
              powinien, bo nieobecni nie mają racji. A z historii stosunków polsko-
              radzieckich wynika, że obecni w Moskwie mają rację tylko wtedy kiedy pokazują
              tam gest Kozakiewicza. I tego Kwaśniewski nie rozumie, bo ma wasalską
              mentalność, a poza tym oni mają na niego "haki" ekonomiczne, bo Kwaśniewski
              robił z nimi cudowne interesy.
    • ja.ja222 acomitam 07.05.05, 11:53
      To może kaczorek za pomocą telewizji roześle jeszcze wici z wezwaniem do marszu
      z szabelkami na moskwicina? Kiedy w tym kraju zniknie głupota mazi politycznej
      typu kawa-kwa?
      • akasaki pewnie wtedy kiedy zniknie zlodziejstwo z zycia pu 07.05.05, 12:11
        blicznego
    • poczta.tvn.pl HiS 07.05.05, 11:58
      Higiena i Spokój w Internecie
      republika.pl/higiena_i_spokoj
    • motor21 Kaczynscy walą kasą w lewo i prawo narud głodujke 07.05.05, 12:12
      Skąd kwaki czyli kaczory mają tą kasę chyba im jeszcze została z kantów z
      telegrafu no i troszkę z FOZU gdzie przy jednym i drugim te jednojajowe łapska
      maczali panie i panowie trzeba się dobrze zastanowić na kogo się głosuje jak
      oni już szastają pieniędzmi jak zwariowane jajogłowy a dzieci chodzą do szkoły
      głodni a co można sobie wyobrazić jak by się dorwali do koryta to dopiero by
      było szastanie nieswoimi pieniędzmi w lewo i prawo
      • akasaki a świstak siedzial ... 07.05.05, 12:14
    • szatan33 Kto baranów z PiS-u uczył historii 07.05.05, 12:17
      Myślę, że do pisu trzeba skierować jakiegoś poważnego historyka, żeby wyjaśnił
      całą prawdę o utracie niepodległości przez Polskę. Przecież odbyło się to przy
      wybitnym udziale USA i Anglii. Najprościej jest drzeć mordy na wszystko, co nie
      jest po naszej myśli. Mieliśmy przed wojną podpisane pakty obronne z Francją i
      Anglią. Pomogli nam, że hej. Polska zawsze była skazana na siebie. Tylko zawsze
      znajdowali sie idioci w naszym kraju. Symbolem ich była jest i będzie
      Targowica. Właśnie jutro przypada 209-rocznica rozprawienia się ze zdrajcami
      targowickim w Warszawie panie kaczyński. Myślę, że warto o tym wspomnieć.
      • adek32 Re: Kto baranów z PiS-u uczył historii 07.05.05, 12:22
        Ale Anglia i Francja nie napadły na niepodległy kraj. Historii to Ty się jeszcze
        musisz nauczyć.
        Nie wiem, który, ale jeden z kaczorów jest doktorem i wykładowcą, i to nawet
        zdaje się że z historii.
        Oj szatan33, zamilknij i nie kompromituj się.
      • akasaki czlowieku!!! 07.05.05, 12:39
        to że b.w. i r.f. stali i patrzyli jak rosja i niemcy robia w polsc rozpierduche
        (chociaz obiecali pomuc) nie zmienia faktu ZE TO ROSJANIE ZROBILI W TYM KRAJU
        ROZPIERDUCHE!!!!!!! to ze to samo robia teraz np francuzi(tpsa) co
        rosjanie(branza paliwowa) nie zmienia faktu ze rosja robi rozpierduche ...
      • ciekawymbardzo Re: Kto baranów z PiS-u uczył historii 07.05.05, 12:43
        Jak tam w czerwonym piekle, panie szatan33 ?
    • jaboa a dzieci w Afryce głodują 07.05.05, 12:22
      a dzieci w 'Afryce' głodują Panie Kaczyński a dzieci głodują :/
    • gregsmile01 Pół miliona zł to 500 średnich emerytur!!!! 07.05.05, 12:38
      bez komentarza dodatkowego. głupota totalna !
    • pl.adex Gdyby nie bohaterska Armia Czerwona 07.05.05, 12:38
      Gdyby nie bohaterska Armia Czerwona to kto by nas polakow wyzwolil spod niewoli
      niemieckiej.Powstanie warszawskie pokazalo ze na Londyn nie ma co liczyc,tylko
      Warszawa zostala zniszczona,Francja sama byla pod okupacja,we Wloszech byli
      faszysci,Wegrzy tez swoich mieli a USA daleko.Armia Czerwona przyszla i Niemcow
      wygnala i jeszcze dala nam w zamian za wolynskie i poleskie puste miasta,skad
      wywieziono wiekszosc mieszkancow narodowosci zydowskiej do obozow,dano nam
      kawal Rzeszy z pieknymi jeziorami,historycznymi miastami i dostepem do
      Baltyku.Rosjanie nie mordowali w takich ilsciach jak Niemcy,pomimo tej
      powojennej niby okupacji sowieckiej Polsce przybywalo obywateli,mieli oni prace
      jakies mieszkania,mogli sie ksztalcic i za darmo leczyc.Obozy koncentracyjne
      zostaly zamkniete a jakby Armia Czerwona nie przyszla i zostawila nas w rekach
      zachodu,to ile milionow wiecej musialo by byc wymordowanych w Treblince czy
      Oswiecimiu,zanim USA i spolka by sobie o nas przypomniala.Nalezy byc wdziecznym
      Armii Czerwonej oraz ZSRR ze nas od niemieckiej zarazy wyzwolili a potem
      wyksztalcili narod ktory sam ich z kraju wyprosil.Miliony Rosjan zginelo na
      terytorium Polski i tym ludziom nalezy sie szacunek,gdyby nie ich smierc moze
      mnie i Was ten post czytajacy by na tym swiecie nie bylo,mama i tata oboje
      zagazowani lub rozstrzelani.
      • adek32 Re: Gdyby nie bohaterska Armia Czerwona 07.05.05, 12:50
        pl.adex napisała:
        > Armii Czerwonej oraz ZSRR ze nas od niemieckiej zarazy wyzwolili a potem
        > wyksztalcili narod ktory sam ich z kraju wyprosil<

Wiesz co, prawie same brednie nie warte komentarza, ale to powyżej urąga
        wszystkiemu. Czerwonoamiści uczyli sie własnie od Polaków kultury i tzw. bycia
        na poziomie. Eh... szkoda polemizować. A może to jakaś prowokacja KGB?
        • akasaki pl.adex dziekuje ci! jednak jestem potrzebny! 07.05.05, 12:55
          adek32 napisał:

> pl.adex napisała:
          > > Armii Czerwonej oraz ZSRR ze nas od niemieckiej zarazy wyzwolili a potem
          > > wyksztalcili narod ktory sam ich z kraju wyprosil<
          >
          > Wiesz co, prawie same brednie nie warte komentarza, ale to powyżej urąga
          > wszystkiemu. Czerwonoamiści uczyli sie własnie od Polaków kultury i tzw. bycia
          > na poziomie. Eh... szkoda polemizować. A może to jakaś prowokacja KGB?

pl.adex dziekuje ci!jednak jestem potrzebny! dzieki twoim slowol zaczynam znowu
          wierzyc w dobro i zlo, jakis nierelatywistyczny obraz czlowieka
        • adek32 Re: Gdyby nie bohaterska Armia Czerwona 07.05.05, 12:56
          ... a w sumie nauczyli polskich komunistów jak oszukiwać naród, fałszować
          wybory, nauczyli propagandy, skrytobójczych morderstw kleru, AK-owców, działaczy
          politycznych, i nauczyli jak się w tym piekle utrzymac przy władzy przez 44
          lata. A co niektórzy dłużej - vide Kwaśniewski. Nie pozdrawiam
      • akasaki Re: Gdyby nie bohaterska Armia Czerwona 07.05.05, 12:50
        oj to byly czasy żukow na bialym koniu jak nas zaczal wyzwalac! a wódka lała sie
        wtedy stumieniami.... bohaterski żołnież radziecki wśród trzody chlewnej
        wygladał niczym mars na swoim polu GLORIA VICTORIS! tylko trzoda chlewna
        skończyla nietety marnie w brzuchu bohaterskiego iwana
      • listek86 Re: Gdyby nie bohaterska Armia Czerwona 07.05.05, 12:56
        Następny po reanimacji ... :)

Ale szacuneczek za odwage cywilna.
    • japolak banda szaleńców 07.05.05, 12:51
      ale kaczora przyłapał ten, wyjąsniający iż po wydaniu pół melona na reklamę z
      winy Wyborczej dzieci są głodne.
      przecież agora za te pół miliona dane kaczuchom mogła tyle dzieci wykramić, i
      co z tego że wziela je od leppera za druk jego gazetki - to nasze pieniadze. na
      kogo polak ma glosować jak prezio byl żyd, lepper żyd, może giertych nazywa sie
      jak polak?
      najgorsze te zmiany nazwisk, to już ruski car zaczal, dajac żydom z liwty
      polskie nazwiska szlakcheckie, takie na -ski. jak ten obecny i ten przyszly
      prezydent
      ja w ratuszu w kiblu nawet schyliłem się, rzeby zobaczyć te jego kaczuche, ale
      te żydy które idom do rządzenia nie majom obcinane
      niema na kogo glosować jak żyd leper płaci żydowi michikowi,zeby ten dał żydowi
      kaczynskiemu na reklame w telewizorze, coby zyd kwaśniewski nie musiał do
      moskwy jechać
      to żeby sie poznać prawdziwi polacy mają se obcinac?
      • akasaki polacy żydzi?o ludziach swiadcza ich czyny 07.05.05, 13:03
        wszyscy jestesmy ludzmi i mamy takie same prawa, o ludziach swiadcza tylko i
        wylacznie ich czyny, a panowie i panie kturzy zapisali sie do pzpr dokonali
        wyboru uczestnictwa w globalnym aparacie ucisku , kturego jedynym celem bylo
        zapewnienie max kozysci(spelnianie pragnien) grupy na topie, podpisali cyrograf...
        gruba kreska byla odkupieniem ja sie na nia osobiscie zgodzilem każdy ma prawo
        do drugiej szansy, ale 3,4 ,5 ...?? nie wiem może gdyba nie ta buta aparatczykow
        ta ich pycha ...
    • paulhandyman Trybunal dla szubrawcow!!!!! 07.05.05, 12:54
      Pod trybunal postawic wieprzkow sprzedajnych, ktorzy nie maja za grosz honoru,
      przyzwoitosci i uczciwosci!!!
      Kwasniewski i jego wspoltowarzysze sie boi, materialow, ktore ruscy maja na
      niego w moskie takze i tak zrobi wszystko co chca ruscy a nie bedzie dzialal w
      interesie Polski!!! On sie boi o swoja tlusta dupe!!! To co mowi, zeby
      uzasadnic swoj wyjazd, ze interesy Polski sa wazne to takie samo klamstwo jak
      to, ze mowil, ze jest magistrem, to taki sam brak przyzwoitosci i hamstwo jak
      wtedy gdy wysiadal pijany jak wor z helikoptera i obrazal papieza JPII gdy
      kazal swojemu przydupasowi "calowac ziemie Kaliska". Mozna tu mnozyc przyklady
      w tysiacach na to, ze ten tlusty i zaklamany wieprzek za nic ma nas polakow!!!
      Ruscy robia z nas Polakow durniow mowiac, ze wymordowanie 20 000 Polakow to nie
      byla zbrodnia, ze 50-letni powojenny zabor Polski i innych krajow to w gruncie
      rzeczy nic takiego. Wieprzek ma to za nic!!! On jedzie do MOSKWY, aby wysluchac
      przemowienia bylego KGB-ca Putina!!! Jemu nie przeszkadza to!!! Dla niego honor
      to tyle co splunac na ziemie!!!!
      Pod trybunal oblesniego tlustego i zaklamanego wieprza postawic!!!!
      Do wiezienia wsadzic albo wyslac do ruskich na zawsze i niech tam sobie
      zalatwia interesy z nimi!!!!
      Ruski zawsze byl dziadem i dziadem bedzie!!!! To on ma interes w Polsce, ktora
      kupuje u nich rope za pare miliardow dolarow rocznie!!! My nie potrzebujemy
      dobrych stosunkow z Ruskim, bo Ruski to jest dziad i alkoholik - a takiego
      mozna tylko twardo za morde trzymac!!!
      • mangold Zbastuj, uspokój sie , skop działkę, przytul psa.. 07.05.05, 12:57
        ..nie można się tak denerwować ...można wylewu krwi do mózgu dostać...jak się
        ma, oczywiście...
        • akasaki jak obudzenie sie z matrixa co? 07.05.05, 13:06
          ty wolisz sie nie budzic . wierzyc ze slowa kture oni wypowiadaja to prawda ...
          • mangold Ta tabletka którą wciągnąłeś nie jest od Morfeusza 07.05.05, 13:09
            drogie dziecko ..co Wy teraz bierzecie ??
            • akasaki wiem, jest od samego diobła we wlasnej osobie 07.05.05, 13:22
              kturego nasienie we mnie spoczywa !!! bad seed jestem dzieckiem mroku !!!uuuaaa ...
              a co do brania to pani joanna wyczerpala chyba ten temat?
              a moze nie ...zawsze... warto rozmawiac
      • listek86 Re: Trybunal dla szubrawcow!!!!! 07.05.05, 13:25
        Relanium polecam.
        • mangold Re: Trybunal dla szubrawcow!!!!! 07.05.05, 13:27
          Luminal w tyłek...pół metra..powinno pomóc ...wyluzuje bardzo...
    • me-e ILE KOSZTUJE PODROZ DO...MOSKWY 07.05.05, 13:02
      ...ile kosztuja remionty na hellu ...ile kosztuja libacje prezydenta
      • akasaki nasz prezio wydaje 2*wiecej niz francuski, polska 07.05.05, 13:07
        to bogaty kraj ....
    • wujaszek_joe kaczence na wojne 07.05.05, 13:03
      oto próbka Polski kaczeńcowej. poobrażani na wszystkich, niezrozumiani przez
      nikogo. ich dyplomacja. wszyscy sąsiedzi będa na nas zli. kwintesencja polaczka
      awanturnika. katyn nie jest ludobójstwem. jest zbrodnią wojenną. i ruscy ans
      już za to przeprosili. wiem że putin sie zimnowojenny robi. ale chirac,
      shroder, bush sie z nim dogadują a nam honor zabrania. do du py z wami
      • akasaki chemberlain tez sie z hitem i stalem dogadywal 07.05.05, 13:09
        • wujaszek_joe Re: chemberlain tez sie z hitem i stalem dogadywa 07.05.05, 13:10
          my za to z nikim. ruscy czekają na brzydkie gesty z naszej strony. kaczor idzie
          im na rękę
          • akasaki to on(put)serwuje nam brzytkie gesty,rosjanie to 07.05.05, 13:25
            ludzie jak my, maja tylko wielkiego pech, bo rzadzi nimi mafia(rozbudowana
            organizacja przestepcza ) jak dla mnie to trzeba o tym glosno muwic ...
            • wujaszek_joe Re: to on(put)serwuje nam brzytkie gesty,rosjanie 07.05.05, 13:28
              najłatwiej innych pouczać co mają robić. dzieki temu rosjanie nas polubią jak
              ich pouczymy. jestesmy ajk taki mały kundelek szczekający tak, że nie da sie
              rozmawiać. najlepszym przykłądem poza kaczynskim jest rondo dudajewa. taki
              patriotyzm prawicowy, udawac dzielnego i mnóstwo popsuć przy okazji
              • akasaki dudaj to w końcu bohater ktury zginal w walce 07.05.05, 13:35
                o wolnosc swojego narodu! wiec rondo jest ok! ludzie musza wiedziec ludzie musza
                pamietac co jest mafia dyktatura, zlam tego swiata !!!! muwic o tym zawsze bez
                skrepowania , zlo jest wtedy gdy ludzie dla swojej wygody(sic!) krzywdza innych...
                a jak sie nie chce pracowac to trzeba znalezc sobie niewolnika... ekonomicznie
                zbrojnie niewarzne
                • mangold Re: dudaj to w końcu bohater ktury zginal w walce 07.05.05, 13:37
                  Dudaj ?? Kto to ....Ty nawet czytać dobrze nie umiesz...to sic! też tak użyte ni
                  w p.. ni w oko...
                  • akasaki argumentum ad personam, na tym bazujesz misiu 07.05.05, 14:24
                    • mangold Ciesz sie, że nie ad hominem-dopiero by Ci głupio 07.05.05, 14:52
                      ..było !!!;-)))
                      • akasaki jest mi tak głupio ....lordzie muj 07.05.05, 15:00
                        • wujaszek_joe Re: jest mi tak głupio ....lordzie muj 07.05.05, 15:03
                          lordzie "muj"
                          dudajew był bandytą. to, że walczył z rosjanami nie czyni z niego bohatera.
                          czeczenia za jego rządów stała się krajem bandyckim. i los czeczenców był mu
                          obojętny. nie chciałbys miec takeigo sąsiada jakim byłą czeczenia za jego rządów
                          • akasaki o giermek sie odezwal! 07.05.05, 15:08
                            dudajew byl bohaterem wyksztalconym na moskiewskiej polibudzie (był też
                            generałem armii czerwonej)
                            • wujaszek_joe Re: o giermek sie odezwal! 07.05.05, 15:13
                              co to ma do rzeczy?
    • me-e ...A CO NIE WOLNO KRYTYKOWAC PREZIA 07.05.05, 13:09
      ...a moze kaczyski ukradl te piniadze...a moze mial dac dla glodnych...podajcie
      ile zera miesiecznie kacelaria prezydenta razem z preziem...o wlosy wam stana
      deba...prezio za wystepy w telewizji nic nie placi chyba ...go to jego - raczka
      raczke myje u tych bolszewikow ...)))
      • akasaki yeaeah, ile prezio zaplacil za krytyke wprost w tv 07.05.05, 13:11
        ???wziol z partyjnej kasy? zaplacil ze swoich? nie? ojej....
      • mangold Krytyka a pitolenie bzdur to zupełnie co innego .. 07.05.05, 13:12
        Kwak kwak
      • wujaszek_joe Re: ...A CO NIE WOLNO KRYTYKOWAC PREZIA 07.05.05, 13:13
        oszust dochnal nazwał prezydenta preziem i od razu w to wierzysz. nienawisc
        przesłąnia ci rzeczywistosc
        • akasaki hate and love bracie poza tym nic .... 07.05.05, 13:16
        • me-e Re: ...A CO NIE WOLNO KRYTYKOWAC PREZIA 07.05.05, 13:34
          wujaszek_joe napisał:

> oszust dochnal nazwał prezydenta preziem i od razu w to wierzysz. nienawisc
          > przesłąnia ci rzeczywistosc

...gazeta napisala ...a ty od razu wierzysz...nienawisc...od dzisiaj wolam na
          prezia...pierwszy )))
    • jerzy.kosecki do listka86 07.05.05, 13:11
      Pozdrawiam. Pański głos rozsądku jest mi bliski. Można zwariować w tym morzu
      ignorancji i złej woli. Smutne.
    • tornson Temu kaczemu ścierwo tylko wąski dorobić 07.05.05, 13:12
      i będzie wykapany Hitler. Taka sama szowinistyczna nienawiść i potępianie Rosji
      za unicestwienie nazizmu.
    • dariusz2005 Prawda 07.05.05, 13:21
      Czas najwyzszy zeby narod polski poznal cala prawde nawet ta najczarniejsza a
      tylko w taki sposob dotrze sie do, i bogatych i biednych!Dopuki w Rosji bedzie
      rzadzil KGB-owski urzednik uczony ze Polska,Litwa,Lotwa itd sa krajami
      zwiazkowymi tak dlugo Polska nie ma Zadnych szans na GODZIWA
      wspolprace.Prezydent nie powinien jechac i wchodzic Putinowi w d... chyba ze ma
      w tym swoj interes ,bo dla Polski interesu ja nie dostrzegam.Nie jestem fanem
      K. ale jezeli mialbym wybierac miedzy zgraja lewicowych oszolomow i zlodzieji
      (tak tak to nie tylko ostatnia kadencja ale i 50 lat komunizmu),a po ostatnim
      glosowaniu w Sejmie uwazam ich rowniez za ludzi?z brakiem chonoru,to wybiore
      zawsze to co robia Kaczory.Pamiec musi wygrac z niepamiecia a honor z jego
      brakiem.
      • listek86 Re: Prawda 07.05.05, 13:32
        Panie honorowy...nie pamieta Pan AWS?
      • wujaszek_joe Re: Prawda 07.05.05, 13:33
        honoru, nie chonoru.
        władze rosji pozwól wybierać rosjanom. co my mamy we krwi że z nikim sie nie
        chcemy, nie możemy dogadać? kazdego najchętniej obrazimy. prezydent powinien
        jechacv i nie wchodzic putinowi w d.. przynajmniej nie głębiej niż chirac czy
        shroeder. to jest polityka. polega na dogadywaniu sie a nie na obrażaniu. jak
        kaczor
        • akasaki wlasnie gdyby wladze rosji wybierali rosjanie .... 07.05.05, 13:39
          ale to chyba niemożliwe .... przynajmniej jeszcze sie w histori ludzkosci taki
          fenomen nie zdarzyl
      • akasaki streszczenuie mojego stanowiska w tej sprawie 07.05.05, 13:36
        dariusz2005 napisał:

> Czas najwyzszy zeby narod polski poznal cala prawde nawet ta najczarniejsza a
        > tylko w taki sposob dotrze sie do, i bogatych i biednych!Dopuki w Rosji bedzie
        > rzadzil KGB-owski urzednik uczony ze Polska,Litwa,Lotwa itd sa krajami
        > zwiazkowymi tak dlugo Polska nie ma Zadnych szans na GODZIWA
        > wspolprace.Prezydent nie powinien jechac i wchodzic Putinowi w d... chyba ze ma
        >
        > w tym swoj interes ,bo dla Polski interesu ja nie dostrzegam.Nie jestem fanem
        > K. ale jezeli mialbym wybierac miedzy zgraja lewicowych oszolomow i zlodzieji
        > (tak tak to nie tylko ostatnia kadencja ale i 50 lat komunizmu),a po ostatnim
        > glosowaniu w Sejmie uwazam ich rowniez za ludzi?z brakiem chonoru,to wybiore
        > zawsze to co robia Kaczory.Pamiec musi wygrac z niepamiecia a honor z jego
        > brakiem.
        • mangold Jednak nie masz swojego zdania... 07.05.05, 13:38
          ..tylko powtarzac potrafisz...a rozumiesz chociaż to co tu skopiowałeś...??
          • akasaki nie mam zdania, ni honoru mg my master! 07.05.05, 13:41
            jak zwykle twoje ostre jak brzytwa komentarze obnażyly cala moja miernote !
            dzieki Złoty cielcu w tegi nadzieja tego forum!!! VIVAT SALONY!
        • sclavus Re: streszczenuie mojego stanowiska w tej sprawie 07.05.05, 14:01
          akasaki napisał:

> dariusz2005 napisał:
          >
          > > Czas najwyzszy zeby narod polski poznal cala prawde nawet ta najczarniejs
          > za a
          > > tylko w taki sposob dotrze sie do, i bogatych i biednych!Dopuki w Rosji b
          > edzie
          > > rzadzil KGB-owski urzednik uczony ze Polska,Litwa,Lotwa itd sa krajami
          > > zwiazkowymi tak dlugo Polska nie ma Zadnych szans na GODZIWA
          > > wspolprace.Prezydent nie powinien jechac i wchodzic Putinowi w d... chyba
          > ze ma
          > >
          > > w tym swoj interes ,bo dla Polski interesu ja nie dostrzegam.Nie jestem f
          > anem
          > > K. ale jezeli mialbym wybierac miedzy zgraja lewicowych oszolomow i zlodz
          > ieji
          > > (tak tak to nie tylko ostatnia kadencja ale i 50 lat komunizmu),a po osta
          > tnim
          > > glosowaniu w Sejmie uwazam ich rowniez za ludzi?z brakiem chonoru,to wybi
          > ore
          > > zawsze to co robia Kaczory.Pamiec musi wygrac z niepamiecia a honor z jeg
          > o
          > > brakiem.
          No i całe szczęście, że mu brakuje "CHONORU" a jest to nic, nul, zero w
          porównaniu z tym czego brakuje KACZOROM a Kaczorom brakuje do kwadratu...
          Zaprawdę powiadam wam: GIER TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla
          RZECZYPOSPOLITEJ
          • akasaki Re: streszczenuie mojego stanowiska w tej sprawie 07.05.05, 14:08

> No i całe szczęście, że mu brakuje "CHONORU" a jest to nic, nul, zero w
            > porównaniu z tym czego brakuje KACZOROM a Kaczorom brakuje do kwadratu...

tak ortografia jest wazna ludzie beda sie smiac jak napiszesz chonoru chociaz
            wszyscy dobrze zrozumieja o czy mowa lecz ale nik sie nie przyczepi ze Kaczorom
            brakuje do kwadratu... a może do lnx^2 mhh?? glab co pochodnej ze stalej nie
            obliczy wytyka ludziom... co?? nie porawna pisownie?? co znaczy chonoru nie
            wiesz to naprawde mistrzem intelektu byc musisz....
            • sclavus Re: streszczenuie mojego stanowiska w tej sprawie 07.05.05, 14:16
              akasaki napisał:

> tak ortografia jest wazna ludzie beda sie smiac jak napiszesz chonoru chociaz
              > wszyscy dobrze zrozumieja o czy mowa lecz ale nik sie nie przyczepi ze
              Kaczorom
              > brakuje do kwadratu... a może do lnx^2 mhh?? glab co pochodnej ze stalej nie
              > obliczy wytyka ludziom... co?? nie porawna pisownie?? co znaczy chonoru nie
              > wiesz to naprawde mistrzem intelektu byc musisz....

Ten bełkot jako żywo przypomina Wałęsę... nie masz tam kogo obok siebie, żeby
              mógł to przetłumaczyc "na nasze"???
              • ciekawymbardzo Re: streszczenuie mojego stanowiska w tej sprawie 07.05.05, 14:22
                Ja ci przetłumaczę.
                Krótkie streszczenie tego co napisał "akasaki": spadaj ze swoja lewacką
                frazeologią i dialektyką.
              • akasaki Re: streszczenuie mojego stanowiska w tej sprawie 07.05.05, 14:29
                mać pariadka! rosyjskie niestety nie znam...ale ale to pewnie o tą pochodna
                chodzilo:www.matematyka.prx.pl/strona/analiza/pochodna/pochodna.html
                jeśli nie zrozumiesz napisz...postaram sie pomóc...
    • lpr_rasta dobre dobre-kwachu pomyslil bliźniaków 07.05.05, 13:21
      a co dopiero będzie jak jeden będzie premierem, a drugi prezydentem? Kto sie
      połapie? JA NIE!
      • wild31 Re: dobre dobre-kwachu pomyslil bliźniaków 07.05.05, 13:24
        Wtedy im się podrzuci kaczkę - krzyżówkę. Ten, który nie będzie się do niej
        dobierał, to premier.
    • me-e OCZKO PRZECIERAM ZE ZDZIWIENIA... 07.05.05, 13:26
      ...czy przez przypadek nie wszedlem na bolszewickie ...nie...gebelssa stanu
      wojennego...czy to ...gazeta...piewczyni stanu wojenego sie pytam )))
      • mangold Re: OCZKO PRZECIERAM ZE ZDZIWIENIA... 07.05.05, 13:28
        Wszedłeś ...idź z Bogiem przyjacielu .....kwak,kwak
        • me-e OCZKO PRZECIERAM ZE ZDZIWIENIA...NIENAWISC 07.05.05, 13:31
          mangold napisał:

> Wszedłeś ...idź z Bogiem przyjacielu .....kwak,kwak

...sabat lewakow w calej okazalosci...)))
          • mangold Re: OCZKO PRZECIERAM ZE ZDZIWIENIA...NIENAWISC 07.05.05, 13:34
            Lubisz to, co ?? Szkoda tylko, że Twoich argumentów (??) juz nikt nie bierze na
            serio, nie ?? Polecam jakieś prawicowe forum...podejrzewam, że w necie musi byc
            ich zatrzesienie.....meeeeeeeeeeeee
            • me-e Re: OCZKO PRZECIERAM ZE ZDZIWIENIA...NIENAWISC 07.05.05, 13:39
              mangold napisał:

> Lubisz to, co ?? Szkoda tylko, że Twoich argumentów (??) juz nikt nie bierze
              n
              > a
              > serio, nie ?? Polecam jakieś prawicowe forum...podejrzewam, że w necie musi
              byc
              > ich zatrzesienie.....meeeeeeeeeeeee

...prawicowe forum i owszem...ale nie zostawie was drodzy... w bolszewickim
              skansenie bo tu calkiem ...zmalpiejecie - robie to z milosci do blizniego
              szczegolnie tego zagubionego -clona )))
              • mangold Chlebem i solą witam Cię tu zabłąkana duszyczko .. 07.05.05, 13:40

• me-e Re: Chlebem i solą witam Cię tu zabłąkana duszycz 07.05.05, 13:42
                  mangold napisał:

> daj cos nowego i...)))

...nie szczaj w pory przed PiSuarem
                  • mangold To nie moje słowa...manipulujesz jak Kaczyński... 07.05.05, 13:45

• me-e Re: To nie moje słowa...manipulujesz jak Kaczyńsk 07.05.05, 14:00
                      mangold napisał:

> daj cos nowego i...swoja droga wy lewacy jestescie ograniczeni ideowo )))

...nie szczaj w gacie przed PiSuarem
                • wild31 Re: Chlebem i solą witam Cię tu zabłąkana duszycz 07.05.05, 13:44
                  To nie duszyczka, to popapraniec.
                  • akasaki co za ostre slowa? jestes dziki kocie..prawda? 07.05.05, 13:45
                  • ciekawymbardzo Re: Chlebem i solą witam Cię tu zabłąkana duszycz 07.05.05, 13:49
                    wild31 napisała:

> To nie duszyczka, to popapraniec.

Uważej me-e, bo to nie żarty. To już nie jeden, z różem na polikach ale
                    czerwona sfora cię zaraz opadnie. Etatowe "wilcy" czerone.

• mangold Wyluzuj, pogadać można , nikt Was przecież nie ... 07.05.05, 13:52
                      ...lustrować...to nie ta bajka...:-)))
                    • akasaki onie nie czerwone, onie ZŁOTE są te wilcy 07.05.05, 13:52
                      to ich kolor tego prestiżowego metalu bez sensu za który dżakuzi + anite kupić
                      można, to zawsze był ich kolor nawet jak na czerwono sie przemalowywali
                    • wild31 Re: Chlebem i solą witam Cię tu zabłąkana duszycz 07.05.05, 13:53
                      Jeżeli sfory mają kolory, to jakie barwy nosisz?
    • sclavus Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezydenta 07.05.05, 13:40
      • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:44
        To dużo, dużo mniej niż wydaje Kwaśniewski na swój bizantyjski dwór.
        Kilkuset urzędników z pensjami, że kieszeni za mało.
        Są jeszcz konta numeryczne w jakimś tam kantonie. Da się upchać.
        • akasaki biorac pod uwage ze ma tylko ladnie wygladac i 07.05.05, 13:49
          fetowac ... o przepraszam vetować
          PSjego dwur kosztuje nas wiecej niz dwur królowej angielskiej
          • ciekawymbardzo Re: biorac pod uwage ze ma tylko ladnie wygladac 07.05.05, 13:51
            Kwas to chyba najdroższy w utrzymaniu nierób w całej Europie. Wydaje więcej jak
            Czyrak w Paryżewie.
            • akasaki yuhu ale czyr przynajmniej o interes swoich ziomal 07.05.05, 13:54
              i z francetelecom dba
        • wujaszek_joe Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:50
          w jakim kantonie? co ty bredzisz
          ciekawe ile kaczynski będzie wydawał jak będzie "preziem"
          • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:54
            Bo Szwajcaria to federacja kantonów. Ucz się więcej, mniej czasu na forum się
            udzielaj. Może ci pomoże:))
            • wujaszek_joe Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:57
              wiem co to jest kanton. chodzi mi o to skąd wiesz że kwachu ma kase w szwajcarii
              • mangold Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:00
                Dochnal coś może chlapnął .....buahahaaha
                • wujaszek_joe Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:03
                  prawda prawicy opiera sie na dochnalu. i giertychu z jasnej góry.
                • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:26
                  mangold napisał:

> Dochnal coś może chlapnął .....buahahaaha

Lubisz się śmiąć. Przynajmniej w tym jednym jesteś do strawienia.
                  Zobaczymy jak będziesz się śmiał gdy śledztwo się rozwinie, znajdą się nowi
                  świadkowie, inne dowody. Pożyjemy zobaczymy.
                  P.S.
                  Uważaj z jedzeniem precelków.
                  • mangold buahahahahahahahaahah buahahahahahha 07.05.05, 14:55
                    ciekawymbardzo napisał:

> Zobaczymy jak będziesz się śmiał gdy śledztwo się rozwinie, znajdą się nowi
                    > świadkowie, inne dowody.

Dziad będzie zeznawał, czy może Giertych Pershinga ożywi...buahahahahahahahahaa
                    • ciekawymbardzo Re: buahahahahahahahaahah buahahahahahha 07.05.05, 15:00
                      Uważaj na precle. Szkoda stracić kogoś kto nie je, nie śpi, nie kocha, tylko po
                      forum zamiata.
                      Taka praca widocznie.
                      • wujaszek_joe Re: buahahahahahahahaahah buahahahahahha 07.05.05, 15:30
                        masz racje. muszą sie pojawić poważni świadkowie i dowody. na razie to jest
                        kompromitacja sejmu.
                        • ixion4 Re: buahahahahahahahaahah buahahahahahha 07.05.05, 17:17
                          Są zarówno poważni świadkowie jak i bardzo poważne dowody. Chociażby podsłuchy Dochnala.
            • wild31 Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:33
              To dlaczego ma cztery języki urzędowe?
          • mangold A może w KARTONIE na pawlaczu ??? buahahaha 07.05.05, 13:54

• akasaki wydalo sie!moi polemisci to ERUDYCI! 07.05.05, 13:58
              • wujaszek_joe Re: wydalo sie!moi polemisci to ERUDYCI! 07.05.05, 14:10
                drogi erudyto.
                odpowiedz mi proszę na wczesniej zadane pytane skąd wiesz o koncie kwacha w
                szwajcarii?
                • akasaki juziu, wszystko ci sie poplatalo to 'erudyci'to o 07.05.05, 14:34
                  tobie a polemiści znaczy partnerzy w konwersacji(antagonistyczni) a szwajcari
                  nic nie wiem to chyba ciekawymbardzo pisal ...
            • kap0 Re: A może w KARTONIE na pawlaczu ??? buahahaha 07.05.05, 14:30
              dziecko odpowiedzialo nie nazywam sie mangold kwak kwak
        • janbezziemi "ciekawymbardzo" - startuj! 07.05.05, 13:52
          "ciekawymbardzo" - zostań prezydentem, nikt Ci nie broni startować. Jedno jest
          pewne - nie znam Ciebie, ale od Kaczyńskiego mozesz byc nawet lepszy! Piszę to
          i słucham jednoczesnie Krzaklewskiego, jak ten zeznaje przed komisją sledczą.I
          ten facet o tak ograniczonym umyśle ( widac w czasie jego przesłuchania)
          startowal na stanowisko prezydenta? Zgroza. A moze i analogia do Kaczyńskiego
          (Lecha)? Ktos tu sie dziwił,że pojawił się jakis nowy, aktywny facet,
          propagandzista z prawicy. Nie on jeden udaje "nowego". Ciekawi mnie, pod iloma
          nickami pokazuje się np. "oszołom z RM"? I kilku innych...Ale własciwie od tego
          ziemia się nie trzęsie!
          • ciekawymbardzo Re: "ciekawymbardzo" - startuj! 07.05.05, 13:59
            Krzaklewski to zakompleksiony związkowiec, który nie załapał się do pierwszego
            ani nawet drugiegi szeregu opozycjonistów w latach 80. Odegrać się chciał z
            nawiązką w 90-tych. Szkoda słów, poziom ładowni. Kaczyński (jeden i drugi),
            zwłaszcza Jarosław to najwyższa pólka w polskiej polityce.
            Powie to każdy, nawet jego przeciwnicy polityczni z lewa (oczywiście nie do
            mikrofony czy kamery)
            • sclavus Re: "ciekawymbardzo" - startuj! 07.05.05, 14:05
              Jeżeli to jest najwyższa półka to ja Polsce współczuję bardzo.. chyba, że
              jednocześnie chodzi o najbardziej zakurzoną

Zaprawdę powiadam wam: GIR TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla
              RZECZYPOSPOLITEJ
            • listek86 Re: "ciekawymbardzo" - startuj! 07.05.05, 14:07
              To ja dziekuje za te polke. Zabraklo chyba na niej sloika z kultura i empatia.
              • ciekawymbardzo Re: "ciekawymbardzo" - startuj! 07.05.05, 14:36
                No, są jeszcze pólki z konfiturami, ale te okupuje od lat postkomunistyczne
                lewactwo i zielenina z PSL.
                Choć wyżarli już niemal wszystko.
                • sclavus Re: "ciekawymbardzo" - startuj! 07.05.05, 14:44
                  ciekawymbardzo napisał:

> No, są jeszcze pólki z konfiturami, ale te okupuje od lat postkomunistyczne
                  > lewactwo i zielenina z PSL.
                  > Choć wyżarli już niemal wszystko.

Wyżarli tylko to co im zostawił AWS!!!

Zaprawdę powiadam wam: GIER TYCH skutek i efekt op lakany będzie dla
                  RZECZYPOSPOLITEJ
        • sclavus Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 13:53
          ciekawymbardzo napisał:

> To dużo, dużo mniej niż wydaje Kwaśniewski na swój bizantyjski dwór.
          > Kilkuset urzędników z pensjami, że kieszeni za mało.
          > Są jeszcz konta numeryczne w jakimś tam kantonie. Da się upchać.

Jedna pani drugiej pani powiedziała że są konta numeryczne w jakimś tam
          kantonie...
          druga pani pierwszej na to, że prezydent wydaje więcej na dwór niż Kaczorek na
          reklamę
          Poważniej, to szkoda, że Kaczorek nie ówi o ile obniży wydatki prezydenckie,
          choć... jeżeli będzie sobie poczynał tak jak w Warszawie a z Polską będzie
          robił to co z Warszawą to... niech bóg ma was w swojej opiece i dobrze wam tak
          za tę opiekę

RZECZYPOSPOLITEJ
          • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:05
            > Poważniej, to szkoda, że Kaczorek nie ówi o ile obniży wydatki prezydenckie,
            > choć... jeżeli będzie sobie poczynał tak jak w Warszawie a z Polską będzie
            > robił to co z Warszawą to... niech bóg ma was w swojej opiece i dobrze wam
            tak
            > za tę opiekę

Boga w to nie mieszajmy, zwłaszcza że nie jestem wierzący:))
            Nie wiem, o ile Kaczyński obniży wydatki prezydenckie, ale nie będzie to trudne
            zwarzywszy na ich obecny ogrom.
            Tusk, ostatnio zapowiadał ich znaczne obniżenie
            i wyprowadzkę z Pałacu Namiestnikowskiego.
            • sclavus Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:10
              Dupa, Jaś, rozmowa na migi...
              Kaczor; CHCIAŁEM, WIERZCIE KOCHANI, ALE NIE MOGŁEM...
              Tusk: jak wyżej
              Cała prawica: jak wyżej

RZECZYPOSPOLITEJ
              • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:14
                sclavus napisał:

> Dupa, Jaś, rozmowa na migi...
                > Kaczor; CHCIAŁEM, WIERZCIE KOCHANI, ALE NIE MOGŁEM...
                > Tusk: jak wyżej
                > Cała prawica: jak wyżej
                >
                > Zaprawdę powiadam wam: GIER TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla
                > RZECZYPOSPOLITEJ

Jak z wami rozmawiać?
                Napierdziałeś na forum i jak kamfora się zmywasz. A SMRÓD POZOSTAŁ.
            • sclavus Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:12
              Kochany "ciekawym bardzo", boga NIE MA!!!
              Przykro mi, że mnie przymusiłes do uświadomienia ci tego istotnego faktu
              Z poważaniem
              • ciekawymbardzo Re: Kaczyński wydał pół miliona na krytykę prezyd 07.05.05, 14:16
                W kwestii Boga, miałem zdanie dawno "wypracowane".
                Ty nie mógłbyś przedszkolaka uświadomić.
            • joannabarska Bądż ciekawym i co do ortografii!!! 07.05.05, 14:32
              Pouczasz,"ciekawymbardzo" innych, a sam piszesz "zwarzywszy". Wg polskiej
              ortografii Bóg sie pize z duzej litery. A generalnie to z Tobą nie będę
              dyskutować. Lubię inteligentnych oponentow.
              • akasaki od razu oponetów...? 07.05.05, 14:41
                witam Panią (może pannę?)! jestem b.rad, iż powróciła Pani do naszej dyskusji!
                Jest Pani gwarancją(podkreślam to) mojej dobrej zabawy na tym forum. Jeśli
                chodzi o boga - chciałbym przy okazji poruszyć ten temat - to uważam, że
                pisownia tego słowa powinna być uzależniona od intencji piszącego.
                Pozdrawiam
                !
                aki
                PS zapowiada sie interesujaca polemika!
              • ciekawymbardzo Re: Bądż ciekawym i co do ortografii!!! 07.05.05, 14:42
                joannabarska napisała:

> Pouczasz,"ciekawymbardzo" innych, a sam piszesz "zwarzywszy". Wg polskiej
                > ortografii Bóg sie pize z duzej litery. A generalnie to z Tobą nie będę
                > dyskutować. Lubię inteligentnych oponentow

I vice versa, jeśli ci to coś mówi. W sprawie ortografii pomyliłaś mnie
                ze "sclavusem", który permanentnie pisał "bóg" z małej litery.
                • sclavus Re: Bądż ciekawym i co do ortografii!!! 07.05.05, 14:52
                  ciekawymbardzo napisał:

> joannabarska napisała:
                  >
                  > > Pouczasz,"ciekawymbardzo" innych, a sam piszesz "zwarzywszy". Wg polskiej
                  >
                  > > ortografii Bóg sie pize z duzej litery. A generalnie to z Tobą nie będę
                  > > dyskutować. Lubię inteligentnych oponentow
                  >
                  > I vice versa, jeśli ci to coś mówi. W sprawie ortografii pomyliłaś mnie
                  > ze "sclavusem", który permanentnie pisał "bóg" z małej litery.

Podlec jesteś "ciekawymbardzo" i skarżypyta...
                  Piszę bóg bo wiem, że go nie ma a Bóg a nawet BÓG, niech sobie
                  piszą "bogochwalcy"
                  Jeżeli wszyscy chcecie, to mogę pisać: bóg Bóg, tak jakbym napisał bóg Allah
                  albo i bóg Yahwe, choc i Bóg i Allah i Yahwe to jedno: bogowie wyznawców
                  Chrystusa, Mahometa i czekających na Mesjasza to jedna i ta sama "osoba"

RZECZYPOSPOLITEJ
                  • ciekawymbardzo Re: Bądż ciekawym i co do ortografii!!! 07.05.05, 14:57
                    Prawda cię wyzwoli, choć czasem boli. Nie lękaj się prawdy "sclavus" :)
                    P.S.
                    Cięzko wam prawdę przełykać.
                    • sclavus Re: Bądż ciekawym i co do ortografii!!! 07.05.05, 15:01
                      ciekawymbardzo napisał:

> Prawda cię wyzwoli, choć czasem boli. Nie lękaj się prawdy "sclavus" :)
                      > P.S.
                      > Cięzko wam prawdę przełykać.

Zapomniałeś tylko napisać, która PRAWDA ma mnie wyzwolić, jednakże... będę
                      człowiekiem i powiem ci w zaufaniu: JESTEM WOLNY, wolny aż do bólu właśnie
                      dlatego, że poznałem prawdę...
                      czego i tobie życzę
    • indris Psy wojny gadają o godności Polski ? 07.05.05, 13:58
      Godność Polski wymagałaby, żeby nie występować w roli agresora i amerykańskiego
      fagasa. "Psy wojny" z PiS mają najmniejsze prawo odwoływać się do godności
      Polski.
      • akasaki lepsze psy niż pijawy, moim zdaniem... 07.05.05, 14:01
        • wujaszek_joe Re: lepsze psy niż pijawy, moim zdaniem... 07.05.05, 14:20
          drogi erudyto.
          odpowiedz mi proszę na wczesniej zadane pytane skąd wiesz o koncie kwacha w
          szwajcarii?
          • sclavus Re: lepsze psy niż pijawy, moim zdaniem... 07.05.05, 14:23
            wujaszek_joe napisał:

> drogi erudyto.
            > odpowiedz mi proszę na wczesniej zadane pytane skąd wiesz o koncie kwacha w
            > szwajcarii?

On to napisał bo jedna pani drugiej pani powiedziała i on niechcący coś
            usłyszał a teraz za Chiny się nie przyzna bo mu łyso

RZECZYPOSPOLITEJ
            • akasaki czytajcie tekst zanim na niego odpowiecie(polecam) 07.05.05, 14:47
              odpowiedzi nawasze pytania znajduja sie pare postuw wyżej w poście o tytule:
              juziu, wszystko ci sie poplatalo to 'erudyci'to o was
      • ciekawymbardzo Re: Psy wojny gadają o godności Polski ? 07.05.05, 14:05
        Przestań się wygłupiać.
      • ixion4 [...] 07.05.05, 16:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka