Dodaj do ulubionych

Trwa kongres założycielski Partii Demokratycznej

07.05.05, 16:41
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • elfhelm Trwa kongres założycielski Partii Demokratycznej 07.05.05, 16:42
      zobaczymy jaki będzie skład pierwszej rady krajowej i władz regionalnych i
      jak będą wyglądały listy wyborcze. Wtedy będzie można powiedzieć coś więcej.
      • hotnews.pl [...] 07.05.05, 16:51
        • m635 Hausnera gdzieś schowali. Wstyd za towarzysza??? 07.05.05, 17:33
          Teraz na jakiś czas schowają Hausnera bo wychodzi na jaw zbyt wiele spraw z
          czasów jego aktywności w PZPR. Za dużo ma łajdactw na koncie, zbyt ściśle
          pracował z bezpieką w dziele zniewolenia krakowskiej nauki i inwigilowania
          ludzi. Na chwilę go trzeba przesunąć na drugi plan a pograć SLD-owskim do
          niedawna "apolitycznym" premierm, dementem Mazowieckim i agresywnym szoferzyną
          z IQ poniżej 100. Ale to nieważne... I tak to polityczny śmietnik bez
          perspektyw. Z potencjalnych 5% przynajmniej 1,5 zabiorą listy innych Partii
          Demokratycznych - tych bez "pl" :-)))
          • brynk Re: Hausnera gdzieś schowali. Wstyd za towarzysza 07.05.05, 18:02
            a co Ty m 635- ogladałeś to zbiegowisko " trupuf", szkoda "ucz" czyli "oków "
            hihihihihi
            • meylec "Wasi przeciwnicy zadrżą"? Którzy? Ci czerwoni? 08.05.05, 10:56
              Którym jako Unia Demokratyczna oddaliście Polskę i napchaliście naszymi
              wspólnymi pieniędzmi? Oni to mają tak się trząść? Czy może inni?
              • slon2002 nowo-stara partia ściekowa z SLD/UW, syf polityczn 08.05.05, 11:34
                typowo polski syf polityczny. Otrzymają 0.001% głosów
                • elefantino1 zsyp dla politykierów. Program partii: kraść, kraś 08.05.05, 11:40
          • brynk " WIECZNY ODPOCZYNEK.... 07.05.05, 18:07
            ...z pieca na kominek , z kominka na chałupę - pocałujcie
            mnie "brubokreskowcy" frasyniukowe w d... .
            • kixx nieswieze mieso nalezy utylizowac 07.05.05, 19:24
              a nie myc olejem i sprzedawac w nowym opakowaniu
            • opt UWAGA-ZAGROŻENIE DLA EMERYTÓW I RENCISTÓW 07.05.05, 19:52
              W tej partii jest Haussner i Belka,którzy będąc w rządzie zrealizowali ze
              swojego planu jedyny punkt- zamrozili waloryzację rent i emerytur,obniżyli
              podstawy świadczeń,uniemożliwili świadczeniobiorcom uczestniczenie w rzekomym
              wzroście gospodarczym,wprowadzili opodatkowanie odsetek od skromnych
              oszczędności na tzw. czarną godzinę,opóżnili wzrost wysokości świadczeń w
              stosunku do wzrostu płac,, stare portfele rozwiązali jedynie w sferze
              propagandowej .EMERYCI I RENCIŚCI NIE GŁOSUJĄ NA PARTIĘ W KTÓREJ SĄ:BELKA I
              HAUSSNER ,BO OSZCZĘDNOŚCI BĘDĄ SZUKAĆ W WASZCH PORTFELACH ,A NIE SWOICH.
              • martin_j ty komuchu:P 07.05.05, 19:54
                • davidmors Re: PD - stara k.UWa w nowej szacie. 07.05.05, 21:35
                  A w PD starzy przegrani, umarli politycznie zombi.
                  • vontomke żyję w społeczeństwie idiotów 08.05.05, 10:39
                    A doszedłem do tego wniosku widząc wyniki sondaży i czytając forum gazety. PD
                    to jedyna partia (może jeszcze część SDPL) która proponuje europejski
                    liberalizm, a idiotami jesteście bo nie rozumiecie że to jedyna droga do
                    prężnej, uczciwej i wyczyszczonej z polityków gospodarki.
                    • t-800 Re: żyję w społeczeństwie idiotów 08.05.05, 10:41
                      Liberalizm? Jaki liberalizm? Podatek Belki?
                      • vontomke Re: żyję w społeczeństwie idiotów 08.05.05, 10:57
                        Racja, podatek od inwestycji to belka rzucona pod nogi przedsiębiorcom, ale
                        mimo wszystko nasza lewica jest bardziej liberalna od prawicy która już teraz
                        zapowiada że po dojściu do władzy zacznie nacjonalizować zakłady, wstrzyma
                        prywatyzację i ustanowi centralny aparat kontroli.
                        • the.bill1 Re: żyję w społeczeństwie idiotów 08.05.05, 11:43
                          najważniejsze, aby zlinczowali złodziei publicznie i przed kamerami i odebrali
                          im to co ukradli. To byłby wielki symboliczny i wychowawczy gest dla hołoty
                          politycznej.
                          • t-800 Re: żyję w społeczeństwie idiotów 08.05.05, 11:55
                            Żartujesz... Prezia przecież nie zlinczują.
                    • meylec Jak żyjesz w społeczeństwie idiotów 08.05.05, 17:41
                      to się odpowiednio zachowuj i nie udawaj zbyt mądrego.
                  • rowerklub [...] 08.05.05, 22:15
                • meylec Ktoś o nicku martin pasuje do tego"demokratycznego 08.05.05, 11:01
                  towarzystwa. Które wyrzeźbiło nam Polskę wzorowaną na krajach III- go świata.
          • an9991 Re: Hausnera gdzieś schowali. Wstyd za towarzysza 07.05.05, 20:59
            chciałbyś chory na nienawiść człowieczku a mnie cieszy że dawna opozycja tworzy
            z dawną pzpr coś nowego polityka nie polega na ciągłym wspominaniu przeszłości
            tylko budowaniu przyszłości czego nie są w stanie zrozumieć ludzie z po a
            zwłaszcza pis (o lpr nie wspominając) dość z moralnym ostracyzmem tylko dlatego
            że ktoś kiedyś był w pzpr ci ludzie maja takie samo prawo być w polityce jak
            każdy inny!!!
            • ciekawymbardzo Re: Hausnera gdzieś schowali. Wstyd za towarzysza 07.05.05, 21:14
              > że ktoś kiedyś był w pzpr ci ludzie maja takie samo prawo być w polityce jak
              > każdy inny!!!

Mają, "majom" i "som" towarzysze.
              Kto był i jest przy władzy, przez osiem lat z ostatnich dwunastu?
              Na Krakwskim Przedmieściu, to pikuś jakiś dziesięcioletni tam mieszka, pudelek
              francuski?
              Jak tak dobrze spojrzeć, to samych pierwszych sekretarzy wojeódzkich PZPR
              kilkunastu widać, członków KC, politbiura,członków innych struktur PZPR.
              Jest tego badziewia nadto. Taka tratewka jak PD nie zabierze ich wszystkich.
              Prędzej zatonie. Prędzej, czy póżniej i tak zatonie.

• kap0 Re: Hausnera gdzieś schowali. Wstyd za towarzysza 08.05.05, 04:52
                co za dyferent pd czy po byle do koryta
            • chlodwig Re: Hausnera gdzieś schowali. Wstyd za towarzysza 07.05.05, 22:55
              Zdrowy rozsądek nakazuje niedowierzać zbytnio komuś, kto oszukał zbyt wiele
              razy. Pamięć jest potrzebna, by nie popełniać w kółko tych samych błedów. Bo
              wybrać przyszłośc trzeba znać przeszłość.
              Nie bez znaczenia jest, że ktoś był w PZPR, bo to znaczy, że przez wiele lat
              był indoktrynowany przez zbrodniczy system To nie przesądza o wszystkim, ale ma
              swoją wagę.
              Tylko dżdżownice się nie uczą!
          • gdabski Re: Hausnera gdzieś schowali. Wstyd za towarzysza 07.05.05, 22:00
            > Z potencjalnych 5% przynajmniej 1,5 zabiorą listy innych Partii
            > Demokratycznych - tych bez "pl" :-)))

Pod warunkiem, że uda im się wystartować.

/Gdabski
      • kap0 Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 08.05.05, 03:19
        za cztery lata beda nazywac sie chrzescijanska demokracja
        • niestaly_czytelnik A potem ... 08.05.05, 04:40
          zmienią nazwę na HEBRAJSKA UNIA JEDNOŚCI. A potem to już tylko potop, w którym
          zginą, przepadną te dinożarły.
    • elfhelm Trwa kongres założycielski Partii Demokratycznej 07.05.05, 16:42
      zobaczymy jaki będzie skład pierwszej rady krajowej i władz regionalnych i
      jak będą wyglądały listy wyborcze. Wtedy będzie można powiedzieć coś więcej.
    • remikane Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 16:45
      Polska scena polityczna to JEDEN WIELKI ŻART!!!!!!!!!!
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ROFL
    • konread Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 16:51
      Żeby się chociażby twarze zmieniały, a nie tylko szyldy...
    • katolik_polski1 NOWE PRZEDSTAWIENIE NA SCENIE POLITYCZNEJ 07.05.05, 16:54
      Tylko aktorzy ci sami !!!!!!!!!!
    • chlodwig Daremne żale próżny trud bezsilne złorzeczenia 07.05.05, 16:55
      Daremne żale próżny trud bezsilne złorzeczenia
      Przeżytych kształtów żaden cud nie wróci do istnienia.
      (...)
      Trzeba z żywymi naprzód iść, po życie sięgać nowe,
      a nie w uwiędłych laurów liść z uporem stroić główe.
      (...)

Adam Asnyk
      • vice_versa Piękne, pękam ze śmiechu 07.05.05, 17:55
        No to właśnie poszli z żywymi, mamy "dance macabre" i festiwal żywych trupów.
        Asnyk pasuje rewelacyjnie, no i jakże "swój". Bo taki Baczyński to by być nie
        mógł, żeby nie wiem co, bo oszołom narodowy był, no nie? Ale jakby to była
        Szymborska, to już zupełnie by mnie skręciło do reszty od nadmiaru paradoxów...
    • t-800 [’] [’] [’] – zapal świeczkę dla UW /bt. 07.05.05, 16:57

• chlodwig [’] [’] [’] [’] [’] [’] [’] 07.05.05, 17:01
        • vice_versa [’] [’] [’] [’] n/t 07.05.05, 17:56

• czysta.malta Re: [’] [’] [’] – zapal ś 07.05.05, 19:19
        partiademokratyczna.biz przekierowana na Samoobronę???

Ja wiem, że wy w Samoobronie umiecie tylko kraść i pyskować, ale żeby aż tak
        jawnie???
        • t-800 Re: [’] [’] [’] – zapal ś 07.05.05, 20:10
          Ja z Przewodniczącym Lepperem mam tyle samo wspólnego co z Przewodniczącym
          Frasyniukiem.
          • czysta.malta Re: [’] [’] [’] – zapal ś 07.05.05, 21:11
            t-800 napisał:

> Ja z Przewodniczącym Lepperem mam tyle samo wspólnego co z Przewodniczącym
            > Frasyniukiem.

Chciałbyś. Z Leppera masz więcej - łżesz tak samo, jak on.

Jeśli nie masz nic wspólnego z Samoobroną, to dlaczego w Twojej sygnaturce jest
            adres strony o nazwie partiademokratyczna.biz, która jest przekierowana na
            stronę Samoobrony???
            • t-800 Re: [’] [’] [’] – zapal ś 07.05.05, 21:15
              czysta.malta napisał:

> Chciałbyś. Z Leppera masz więcej - łżesz tak samo, jak on.

Nikt nie przebije w łganiu Potockiego – raz mówił, że partia będzie się nazywać
              Partia Demokratyczna, potem mówił, że nigdy tak nie miała się nazywać, a na
              koniec powiedział, że się będzie nazywać – tak jak wcześniej mówiono – Partia
              Demokratyczna.

> Jeśli nie masz nic wspólnego z Samoobroną, to dlaczego w Twojej sygnaturce jest
              >
              > adres strony o nazwie partiademokratyczna.biz, która jest przekierowana na
              > stronę Samoobrony???

Bo mi się tak podoba.
              • the.bill1 [’] [’] [’] [’] [’] [’] 07.05.05, 22:29
                Precz z łapami od poslich rodzin i ormalnych , uczciwych ludzi.!
      • niestaly_czytelnik Zapalam potężne znicze dla u(b)decji. 08.05.05, 04:48
        ['''] [~'~] [''']
    • ksiundz Wulkaniczna siła spokoju gotuje się do boju 07.05.05, 17:02
      ostatniego :))))))))
    • jm19 stara-nowa tym razem "partia" demokratyczna. 07.05.05, 17:03
      Kiedy wreszcie ci macherzy od robienia ludziom wody z mózgu: Frasyniuk,
      Mazowiecki, Potocki, Geremek, Onyszkiewicz, itd., itp. dadzą nam wreszcie
      świety spokój?
      Nie dość, że jedzą ze "żłobu" całymi chochlami, to jeszcze próbują nam wciskać
      kolejnuy kit w trochę innym opakowaniu.
      Dla mnie najsmutniejsze jest to, że nadużyli oni w sposób haniebny etosu
      SOLIDARNOŚCI a pan Frasyniuk, to nawet ważył się w grudniu 1981 roku na
      zagarnięcie składek związkowych.
      Nawet gdyby te pieniądze miały zgnić na koncie Związku, to nigdy nawet złotówka
      nie powinna zostać ruszona na konspiracyjną "działalność podziemną".
      Dziwię się, że panu Faryniukowi nie uschła jeszcze ręka od tego haniebnego
      czynu!
      Jak ktoś taki może być liderem jakiejkolwiek partii?
      To wstyd, grzech i oczywista hańba!
      • linke1 DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 17:21
        jm19 napisał:

> Kiedy wreszcie ci macherzy od robienia ludziom wody z mózgu: Frasyniuk,
        > Mazowiecki, Potocki, Geremek, Onyszkiewicz, itd., itp. dadzą nam wreszcie
        > świety spokój?
        ================
        w moim imieniu ???
        ZAWSZE PISZ W SWOIM IMIENIU.
        Ja takich troskliwców, mam pełną rz.ć.
        • t-800 Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 17:23
          Skąd u Ciebie tyle jadu i nienawiści? :->
          • linke1 Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 17:46
            t-800 napisał:

> Skąd u Ciebie tyle jadu i nienawiści? :->
            ==========
            Do kogo skierowałeś ten swój post?
            • t-800 Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 17:52
              Do Ciebie.
              • linke1 Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 18:06
                t-800 napisał:

> Do Ciebie.
                ============
                Próbujesz mi imputować, to co być może
                cechuje Ciebie, czyli nienawiść.
                ja wiem na kogo mam zagłosować
                i wszelkiej maści "doradców" olewam moim złocistym moczem.
                • czysta.malta Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 19:22
                  linke1 - daj sobie spokój, po co gadasz z jajem???

Zobacz, jaki to szczyt chamstwa i skur..wy..syństwa, żeby zarejestrować taką
                  domenę i przekierować ją na Samoobronę...

To jest po prostu szczyt bezczelności "lepperszczyków"...
                  • t-800 Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 20:14
                    www.partiademokratyczna.pl też zarejestrowana.
                  • linke1 Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 20:27
                    czysta.malta napisał:

> linke1 - daj sobie spokój, po co gadasz z jajem???
                    >
                    ================
                    Całkowicie się z Tobą zgadzam, ale nie zawsze można się w pierwszej chwili
                    zorientować kto jest po drugiej stronie.
                    Niemniej jednak dziękuję za informację i pozdrawiam.
                    linke1
                    • t-800 Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 20:29
                      W Internecie nigdy nie wiesz, kto jest po drugiej stronie. ;-)
                      • niezapowiedziany Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 08.05.05, 21:11
                        FANTASTYCZNE! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • jm19 do linke1 i an9991 07.05.05, 21:55
                      Do wypowiadania się na tym forum upoważnia mnie INTELIGENCJA i INTUICJA, że
                      będą sie na nim wypowiadać tacy jak WY - CZCIGODNI KOLEDZY i dobrze będzie,
                      jeżeli znajdzie sie w tym kraju jakiś sprawiedliwy, który wyprostuje chociaż w
                      części wasze zakłamane poglądy i demagogiczne uwagi. Nie liczę na zbyt wiele,
                      ale zawsze może jakaś sensowna myśl pozostanie.
                      Nie zadaję sobie już od dawna pytania "kto jest po drugiej stronie". Czasy
                      UB/SB chyba minęły i nie musimy sobie zadawać takich pytań (nazwisko!, ten obok
                      też nazwisko!, dokumenty proszę!, itd.)
                      Chyba, że koledzy są z tych służb i nawet uczestnicząc w internetowym czacie,
                      muszą napisać notatkę służbową? Szczerze współczuję takiej roli.

Nikt tu NIECZŁOWIECZKU nie jest chory z nienawiści (chyba, że mamy na myśli
                      Farsyniuka, który wszystkim przypisuje negatywne cechy charakteru, które tylko
                      on posiada: ZACIETRZEWIENIE, NIENAWIŚĆ, BRAK TOLERANCJI, AROGANCJA, BRAK
                      SZACUNKU DLA POGLĄDÓW INNYCH, i ten niewidoczny napis na jego czole: JESTEM
                      NAJMĄDRZEJSZY GENIUSZ! Kiedyś próbował mu dorównać słynny GRZEGORZ KOŁODKO,
                      ale odszedł w polityczny niebyt).
                      Towarzysz Frasyniuk jest na polskiej scenie politycznej prawdziwym
                      nieszczęściem. Teraz dopiero widać jaka selekcja ujemna zadziałała w
                      SOLIDARNOŚCI, że tacy ludzie jak Frasyniuk doszli do władzy i przez tzw.
                      zasiedzenie sa praktycznie nieusuwalni (elokwencja, tupet i etosowa historia
                      wystarczają do tego, by do końca swych dni zatruwali nam humor a nawet życie).
                      Jeżeli mówisz o chorych z nienawiści, to stosujesz socjotechnikę Frasyniuka:
                      zakłamaną polityczną indoktrynację!
                      Jeżeli chodzi o pożal sie Boże "martyrologię" Frasyniuka, to ja też poszedłbym
                      z przyjemnością na parę miesięcy do więzienia w blasku kamer, fleszów i
                      politycznego rozgłosu, a potem do końca życia a nawet dzień dłużej odcinał z
                      tytułu tej fałszywej martyrologii kupony w postaci posłowania, przewodniczenia,
                      itd., itp. (jest to przynajmniej kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie samego
                      kieszonkowego - za nic!).
                      Powiedzcie mi Szanowni Koledzy, czy towarzysz Frasyniuk splamił sie jakąkolwiek
                      uczciwą pracą, gdy w roku 1981 przestał być kierowcą MPK we Wrocławiu a został
                      przewodniczącyn Solidarności? Od tego czasu żyje cały czas "na gapę" odcinając
                      etosowe, solidarnościowe kupony. Stać go nawet na gadanie TV i radiu
                      przynajmniej raz w tygodniu napuszonych dyrdymałów o sprawach publicznych i
                      pouczania wszystkich jaka ma być Polska i Polacy! Kto temu nieukowi dał prawo
                      do takiego pouczania a nawet obelg w stosunku do tych, którzy nie chcą tego
                      słuchać?
                      Ja jak słyszę tego Frasyniuka, to wyłączam zaraz telewizor, ale co mi z tego,
                      jeżeli i tak zaraz zaczynają mi gnić ziemniaki w piwnicy (tak niestety reagują
                      nawet ziemniaki na towarzysza Frasyniuka!).
                      Osobny problem to towarzysz Hausner. Facet, który w roku 68 zabierał głos na
                      Rynku w Krakowie w czasie tzw. wydarzeń marcowych i miał z tego tytułu kłopoty
                      z policją (chyba był nawet aresztowany), po kilku miesiącach (w roku 1969)
                      zapisuje się do ... PZPR?
                      Jak to nazwać: przebieglość, strach, brak charaktetu czy też przemożna chęć
                      zrobienia kariery naukowo-politycznej za wszelką cenę?
                      Niestety, nie mogę mieć najmniejszego zaufania ani do niego jako człowieka ani
                      do jego politycznej retoryki ani do jego politycznych pomysłów.
                      • linke1 DO jm19: JUŻ WYSTARCZY i bez twojego bajdurzenia 07.05.05, 22:51
                        jm19 napisał:
                        =================
                        oddam swój głos na przedsiębiorcę Frasyniuka, prof. Hausnera, prof.Belkę
                        i innych kandydatów do Parlamentu którzy potrafią posługiwać się tym co
                        mają w głowie, czyli rozumem.
                        Wszelkiej maści oszołomy (szajbusy) mają u mnie PRZECHLAPANE.
                        Pamiętaj; mój głos jest tyle samo wart co i TWÓJ.
                        • czysta.malta Re: DO jm19: JUŻ WYSTARCZY i bez twojego bajdurz 07.05.05, 22:52
                          > jm19 napisał:
                          > =================
                          > oddam swój głos na przedsiębiorcę Frasyniuka, prof. Hausnera, prof.Belkę
                          > i innych kandydatów do Parlamentu którzy potrafią posługiwać się tym co
                          > mają w głowie, czyli rozumem.

Popieram.

> Wszelkiej maści oszołomy (szajbusy) mają u mnie PRZECHLAPANE.

Popieram po dwakroć!
                        • ksiundz Re: DO jm19: JUŻ WYSTARCZY i bez twojego bajdurz 07.05.05, 23:12
                          > oddam swój głos na przedsiębiorcę Frasyniuka, prof. Hausnera, prof.Belkę
                          > i innych kandydatów do Parlamentu którzy potrafią posługiwać się tym co
                          > mają w głowie, czyli rozumem.

Głosuj w takim razie na SLD, szkoda byś stracił swój GŁOS, tak wiele przecież
                          wart.
                        • niestaly_czytelnik Już wystarczy młodzieżówko UW! 08.05.05, 05:00
                          Szczególnie tow. Frasyniuk potrafi się posługiwac tym co ma (a raczej nie ma) w
                          głowie. Pamiętam jak ten szajbus pobił w studiu Telewizji Wrocław posła
                          Stryjewskiego, a potem obnosił się, że jest 2 x cięższy od niego, więc go tylko
                          lekko objął.
                        • passa Re: DO jm19: JUŻ WYSTARCZY i bez twojego bajdurz 08.05.05, 11:00
                          > Pamiętaj; mój głos jest tyle samo wart co i TWÓJ.
                          Ale nas juz jest dwóch, a będzie więcej.
                  • chlodwig Re: DO jm19:Kto cię upoważnił do wypowiadania się 07.05.05, 21:49
                    Czysta.malta przecież to był tylko dowcip. Nie widzisz, że jest to kpina z PD?
                    A Ty się zaperzasz. Trchę poczucia humoru!
        • kiczkis "AFERALOWIE" i "KORYTKOWCY"... 08.05.05, 01:34
          linke1 napisał:

> jm19 napisał:
          >
          > > Kiedy wreszcie ci macherzy od robienia ludziom wody z mózgu: Frasyniuk,
          > > Mazowiecki, Potocki, Geremek, Onyszkiewicz, itd., itp. dadzą nam wreszcie
          > > świety spokój?
          > ================
          > w moim imieniu ???
          > ZAWSZE PISZ W SWOIM IMIENIU.
          > Ja takich troskliwców, mam pełną rz.ć.
          ----------------------------------------------------------------------------
          ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

- Alez on(jm19) mowi o LUDZIACH, w oczywisty sposob omijajac baranow i
          leninowskich "uzytecznych idiotow".

- Tak wiec Jankiel - sorry - "linke1", absolutnie niepotrzebnie indyczysz sie i
          gulgoczesz z wscieklosci, gdyz NIE O CIEBIE tu chodzi i NIE W TWOIM IMIENIU(i w
          imieniu tobie podobnych) wypowiadal sie ow "jm19"..

Natomiast co do tej kolejnej transformacji owego smiecia i "barachla"
          politycznego zwacego sie obecnie "P..Dolcami" - lub jak inni nazywaja -
          "P..Dolami", wypowiedzialem sie juz wczesniej i w innym miejscu.
          Zacytuje w skrocie:
          ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
          " (...)..natychmiast tez wiadomo czego nalezy strzec sie i unikac jak
          wscieklizny i pomoru.. A mianowicie popłuczyn lewackich z (nie tylko)
          PZPRowskim i SLDeowskim rodowodem, chcacych zrobic "Wejscie.. nie nie nie..
          nie "Wejscie Smoka".. tylko "Wejscie Rozowawej Swini" - i to wspolnie z
          innymi "lewusiami" z kanapki politycznej od ktorej "waniajet" czosnkiem na
          kilometry..
          Przygotuja kolejna "Gruba Kreske"??

- Znowu dla tych samych ta "gruba kreseczka"?? - Po to by ZNOWU mogli krasc i
          aferzyc do woli i bezkarnie niemal??
          -----------------------------------------------------------------------------
      • ksiundz No bez przesady z tym zagarnięciem ! 07.05.05, 17:31
        > nigdy nawet złotówka
        > nie powinna zostać ruszona na konspiracyjną "działalność podziemną".

A co miała trafić do tych z SB-OPZZ ???
        W tamtych warunkach to było bardzo dobre pociągnięcie. UW, Bolki - owszem
        należy ich potępiać za zło tzw. III RP, ale nie za takie czyny jak ten akurat.

> Dziwię się, że panu Faryniukowi nie uschła jeszcze ręka od tego haniebnego
        > czynu!

To nie Frasyniuk ale Pinior, a poza tym lżenie bezzasadne.
      • an9991 Re: stara-nowa tym razem "partia" demokratyczna. 07.05.05, 21:06
        ci "macherzy od robienia ludziom wody z mózgu" sidzieli w więzieniach i
        dostawli za to żebys ty mogł pisć to co piszesz więc niech cię przynajmniej
        będzie stać na szacunek dla nich nic wiecej
      • the.bill1 Re: stara-nowa tym razem "partia" demokratyczna. 07.05.05, 22:28
        DOkładnie tak. Zgadzam się!
        W ogóle dziwię się, że to środowisko ma w ogóle odwagę wypowiadać sie za
        Polaków. To jest bezczelnośc i chamstwo do kwadratu
        Partia chorych naautyzm lub maksymalnie bezczelnych ludzi.
      • polonus3 Re: stara-nowa tym razem "partia" demokratyczna. 08.05.05, 05:46
        Czy to jest ten Frasyniuk co byl zawodowym szoferem jak niejaki Wachowski
        i co go Jerzy Urban opisal, ze zalozyl firme samochodowa i sprzedawal
        tam kradzione samochody z podrobionymi dokumentami. Czy to ten?
    • stanpac Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 17:23
      Uczestnicy kilku Zjazdów PZPR, członkowie dwóch UNI oraz Socjaldemokracji i
      Sojuszu tworzą kolejną Partię by dalej trwać przy korycie które współtworzyli.
      Mam nadzieję że Wyborcy docenią ich sukcesy zawodowe, polityczne oraz osobiste
      i nie głosując na nich pozwolą im tworzyć kolejne Partie Superdemokratyczne.
      Dotychczasowe ich osiągnięcia to tylko napełnianie swoich kieszeni społecznymi
      pieniądzami.
    • niezapowiedziany Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 17:25
      "Nie powinniśmy stracić nauki wypływającej z ostatnich "wielkich rekolekcji"
      Ojca Świętego Jana Pawła II - apelował Tadeusz Mazowiecki.

Podkreślił, że po śmierci Jana Pawła II "stało się w Polsce coś wielkiego; był
      to czas trudny i smutny, ale pokazał, że w Polsce czynnikiem twórczym w życiu
      publicznym jest nie tylko zło, ale i dobro".

Czy ktos inny jeszcze zaczal juz odwolywanie sie w kampanii wyborczej do Ojca
      Swietego? Czy mamy nowa jakosc?
      • niezapowiedziany Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 17:28
        no coraz lepiej:

Mazowiecki zaznaczył, że "nie chce tych myśli i spraw zawłaszczać dla Partii
        Demokratycznej, ale chce bardzo, aby właśnie ta partia nie zatraciła tego
        okresu".

• pandada Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 23:45
        PiS czy LPR bez ustanku powołują się na Wojt7yłę. W czasie kampanii "Barka" i fragmenty homilii oraz sfilmowane uściski dłoni polityków z papieżem byłyby ciekawym orężem.
        • niezapowiedziany Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 08.05.05, 21:16
          ostatnio LPR powoływala sie na Papieza przy okazji referendum do UE. robilo to
          zreszta tez SLD.

w przypadku tez PiSu nie widzialem takich akcentow.

"byłyby ciekawym orężem."

byłyby to nie to samo co sa.

no w dodatku pokazujesz swoje podejscie. glosujesz na PD?
    • jola_dywity POWINNI ODEJŚĆ Z HONOREM A TU HUCPA ! 07.05.05, 17:39
      Jeżeli jest jakieś słowo ,wyczerpujące znamiona nowej formacji to właśnie
      hucpa.Połączenie bezczelnego kłamstwa i arogancji w stosunku do
      wyeksterminowanego zarówno socjalnie jak też etycznie narodu.Mentorskie tony,w
      ustach faktycznych gospodarczych nieudaczników,doktrynerów,dorobkiewiczów to
      bluźnierstwo.
    • ratatatam DEJA VU ? Szkoda ze "Baranina " nie zyje ... 07.05.05, 17:42
      ja juz to widzialem... potem bedzie "sila spokoju" i "gruba kreska bis"
      ps.
      a Pan Frasyniuk juz sie wytlumaczyl ze swojej zazylości z gangsterem
      Jeremiaszem Barańskim "Baranina" ktory powiesil sie w wiezieniu na krawacie
      ktorego nie mial?
      • ciekawymbardzo Re: DEJA VU ? Szkoda ze "Baranina " nie zyje ... 07.05.05, 17:50
        Czy wśród "ojc-UF" założycieli jest mec. Widacki? (czytaj z angielska)
    • jachoo85 Mazowiecki nie słucha ludzi 07.05.05, 17:42
      cały czas powtarza że ci co mówią o IV RP chcą coś zniszczyć , a przecież IV
      RP to ma być poprostu państwo które odetnie się od zła III RP czyli korupcji
      afer, kolesiostwa, ... a to co dobre z III RP ma przejąc a więc: wolnośc słowa,
      poglądów, wolnośc gospodarczą ... i LPr , PiS i PO które chcą budować IV RP
      cały czas to mówią a Mazowiecki ma chyba korki w uszach i tego nie słyszy, kto
      jest choć troche rozgranięty ten widzi o co tu chodzi, oto w z wielkim hukiem
      upada salon III RP PeDzie robią tylko rozpaczliwe ruchy aby sie uchronić przed
      odpowiedzialnością historyczną i wskakują do nowego ugrupowania.

-------------

Ktoś tu zaczyna siusiać w portki ze strachu i nie jest to o.Rydzyk
      • polonic Nie chciałbym zyc w IV RP made by PO. 07.05.05, 20:06
        Liga bedzie potrafiła zmienic państwo tak jak ja tego oczekuje a w przyszlosci,
        gdy odbudowany zostanie Ruch Narodowy przejmie władzę z woli ludzi. Interesem
        Polski nie bedzie interes europejski (bo co to w ogóle jest?).

A do pana prof.Gieremka mam pytanie. Gdzie lezy Polska jak nie w Europie. Na
        geografii sie spało panie profesorze.

PS czas juz sobie dać spokoj z polityką i pojsc na niezasluzoną emeryturę.
        • niezapowiedziany Nie chciałbym zyc w IV RP w wykonaniu LPR i III PD 08.05.05, 21:20
          natomiast zmiany sa konieczne. glosuje na PO. licze na dwupartyjna koalicje
          POPiS (o ile PO nie zdobedzie wystarczajacej wiekszosci...).

LPR i Samoobrona tak samo szkodliwa jak SLD i PD.
    • ciekawymbardzo Re: Frasyniuk i Hausner- stworzyliśmy potwora. 07.05.05, 17:43
      Hajda na sejmowe fotele i rządowe posady. Hajda pedecy.
    • steffi47 Poziom agresji 07.05.05, 17:47
      Poziom agresji przeciwnikow PD zaprezentowany na tym forum, świadczy, że
      utworzenie ugrupowania jest strzalem w dziesiatke. Tak trzymać! Życzę powodzenia
      panu Frasyniukowi, który kiedys gnil w komunistycznym pudle, a dzisiaj - w imie
      zgody narodowej - potrafi wyciagnac reke do swoich bylych przeciwnikow. Wedlug
      wszystkich standardow etycznych jest to postawa godna uznania. Błogosławieni
      bowiem są ci, ktorzy wprowadzają pokoj. Przekleci, ktorzy podjudzaja, prowadza
      do wojny, zniszczen i ofiar.
      • ciekawymbardzo Re: Poziom agresji 07.05.05, 17:52
        Maleszka na necie?
      • nielubiegazety2 Poziom pokoju. 07.05.05, 17:54
        Parafrazując Władimira Bukowskiego.
        PeDe tak będzie walczyć o pokój, że z Polski nie zostanie kamień na kamieniu.
        • ciekawymbardzo Re: Poziom pokoju. 07.05.05, 18:32
          Albo Kazika - "wojna co to ma być o pokój"
      • adam.2x Agresja jak u t ych czerwonych i brunatnych.... 07.05.05, 18:26
        ... pierwowzorow z przed dziesiatkow lat. Dziela Lenina i Mein Kampf wiecznie
        zywe. Wybiora sobie takich samych reprezentantow a potem beda sie dziwic ze twia
        w bagnie po uszy.
        Brawo Frasyniuk i PD. Czy tylko narod dojzal do demokracji?
        • polonic Załosne... 07.05.05, 20:22
          Gdy naród wybiera UW/UD/PD/ROAD czyli Familię to naród jest dojrzały do
          demokracji. Gdy jednak olewa tych oszustów, pseudomentorów, politykierów to sie
          okazuje ze znowu sie cofa i znowu jest niedojrzały.

Ludzie dojrzeją do demokracji gdy beda wybierać siły narodowe!
          • pandada Re: Załosne... 07.05.05, 23:52
            Emigranci-patrioci... Narodowcy płacący podatki obcym państwom. Prawdziwi Polacy śpiewający obce hymny.
            Pewnie mieszkają na Wyspach Bergamutach.
      • czysta.malta Re: Poziom agresji 07.05.05, 19:30
        steffi47 napisał:

> Poziom agresji przeciwnikow PD zaprezentowany na tym forum, świadczy, że
        > utworzenie ugrupowania jest strzalem w dziesiatke.

Masz rację - całe obecne polityczne tałatajstwo rzuca się na partię, która
        dopiero dzisiaj powstała. To wyraźnie świadczy o strachu istniejących obecnie
        ugrupowań. I mają się czego bać :-)))
        • ksiundz Boję się Mazowieckiego szczególnie 07.05.05, 20:46
          zabija witalnie
          Boje się Frasyniuka
          zabija intelektualnie
          Boję się Michnika
          zabija moralnie
          Boję się Geremka
          zabija oralnie
          Boję się Belki
          zabija spirytualnie
          Boję się Hausnera
          zabija profesjonalnie.

aż strach się bać :))))))
          • czysta.malta Re: Boję się Mazowieckiego szczególnie 07.05.05, 21:20
            ksiundz napisała:

> zabija witalnie

Ciekaw jestem, czy o Janie Pawle II też byś się odważył tak napisać...

Przyjmij do wiadomości, że Mazowiecki stracił zdrowie w więzieniu, gdzie
            siedzał między innymi za to, żebyś ty mógł teraz tutaj takie bzdury wypisywać.

Więcej szacunku dla jednego z ludzi, którzy przywrócili w Polsce demokrację!
            • ciekawymbardzo Re: Boję się Mazowieckiego szczególnie 07.05.05, 21:29
              czysta.malta napisał:

> ksiundz napisała:
              >
              > > zabija witalnie
              >
              > Ciekaw jestem, czy o Janie Pawle II też byś się odważył tak napisać...
              >
              > Przyjmij do wiadomości, że Mazowiecki stracił zdrowie w więzieniu, gdzie
              > siedzał między innymi za to, żebyś ty mógł teraz tutaj takie bzdury
              wypisywać.
              >
              > Więcej szacunku dla jednego z ludzi, którzy przywrócili w Polsce demokrację!
              >

Więcej szacunku dla prawdy historycznej.
              Mazowiecki, przez 10 lat PRL-u był posłem na sejm. Siedzieć w więzieniu, a
              ławach poselskich to pewna różnica. Nigdy nie siedział w więzieniu, a w ośrodku
              internowania w latach 1981-1982. Zdrowie stracił?
              Skąd wiesz, czy "ksiundz" nie siedział za PRL-u "żebyś ty mógł teraz tutaj
              takie bzdury wypisywać"?
            • danuta49 A gdzież to Mazowiecki tę katorgę odbywał;-)? 07.05.05, 21:39
              W latach pięćdziesiątych to on bardzo dochodowo pluł na sądzonego biskupa
              Kaczmarka z paxowskiego wtedy "Tygodnika Powszechnego", potem parę kadencji był
              posłem,co też takie szkodliwe dla zdrowia nie było.Posiedział tylko trochę w
              luksusowym ośrodku dla internowanych "lepszych" działaczy "S" w stanie
              wojennym.I to wszystko!Więc rozjaśnij mój umysł - w jakim to lochu on to
              zdrowie stracił i kiedy???;-)
            • ksiundz Mazowiecki w więzieniu ? 07.05.05, 22:12
              Młody człowieku podejrzewam że jestem starszy od Ciebie o jakieś 25 latek, więc
              więcej pamiętam. Nie wydaje mi się, aby Mazowiecki siedział, owszem bywał w
              więzieniu pisząc paszkwile na biskupa sądzonego w stalinowskim procesie. Ale
              mniejsza, oczywiście przesadzam przypominając to.

> Więcej szacunku dla jednego z ludzi, którzy przywrócili w Polsce demokrację!

Mam szacunek dla tych, którzy odbierali razy i kule a nie diety poselskie w
              PRLowskim sejmie lat sześćdziesiątych
              • smok5 Re: Mazowiecki w więzieniu ? 08.05.05, 06:39
                Nic dodać nic ująć. Ksiądz w jednym zdaniu ujął historię tzw opozycji. Ten sam
                rodowód co komuniści- zdrajcy narodu przyniesieni na bagnetach sowieckich. Te
                same synekury.Obrazili się po pewnym czasie na swoich "dobroczyńców" za to, ze
                ci odeszli od ideałów marksistowskich (kuroń) lub wypomnieli im ich żydowskie
                pochodzenie (właśnie mazowiecki i michnik).
            • t-800 Re: Boję się Mazowieckiego szczególnie 07.05.05, 23:30
              czysta.malta napisał:

> Ciekaw jestem, czy o Janie Pawle II też byś się odważył tak napisać...

A ten papież to do czego?

Coście się, pedeci razem z Preziem, nagle przyssali do śp. papieża?
              • pandada Re: Boję się Mazowieckiego szczególnie 07.05.05, 23:57
                Bo jakoś "umieranie na ekranie" papieża było wielkie, wspaniałe i wzniosłe, a widok postarzałego Mazowieckiego ma być osłabiający. Zwyczajnie kolega wytknął dwulicowość i nieszczerość przedmówcom.
                • czysta.malta Re: Boję się Mazowieckiego szczególnie 08.05.05, 01:53
                  pandada napisał:

> Bo jakoś "umieranie na ekranie" papieża było wielkie, wspaniałe i wzniosłe, a
                  w
                  > idok postarzałego Mazowieckiego ma być osłabiający. Zwyczajnie kolega wytknął
                  d
                  > wulicowość i nieszczerość przedmówcom.

Dziękuję za zrozumienie moich intencji.

A z tym więzieniem - to mi się rzeczywiście pozajączkowało, za co przepraszam.
                  Premier Mazowiecki był tylko internowany, co moim zdaniem też nie było
                  specjalnie miłe...

A - jak rozumiem - uwagi o jego byciu posłem przez dwie kadencje za czasów
                  komuny mają tez zastosowanie wobec na przykład Macieja Giertycha, który był
                  członkiem rady podczas stanu wojennego?

Właśnie dlatego będę głosował na PD - bo takie myślenie, jakie wielu z Was tu
                  prezentuje, jest mi obce i mam go dosyć serdecznie. Ja nie chcę nikogo
                  rozliczać, zamykać, karać i straszyć. Ja chcę budować coś nowego, a w gadanie,
                  że nie można zbudować, zanim się nie zburzy - po prostu nie wierzę...
                  • ksiundz Re: Boję się Mazowieckiego szczególnie 08.05.05, 06:32
                    > Premier Mazowiecki był tylko internowany, co moim zdaniem też nie było
                    > specjalnie miłe...

Nie było miłe, ale kaleką można było zostać po 48 godzinach na dołku w byle
                    parszywym komisariacie MO (w Wawie polecam Jezuicką i Wilczą - w latach 80-tych
                    pracowali tam prawdziwi profesjonaliści).

> A - jak rozumiem - uwagi o jego byciu posłem przez dwie kadencje za czasów
                    > komuny mają tez zastosowanie wobec na przykład Macieja Giertycha, który był
                    > członkiem rady podczas stanu wojennego?

Każda szuja niezależnie od tego co dzisiaj głosi zasługuje na swoje miano.

> Ja nie chcę nikogo
                    > rozliczać, zamykać, karać i straszyć. Ja chcę budować coś nowego, a w gadanie,
                    > że nie można zbudować, zanim się nie zburzy - po prostu nie wierzę...

To jest właśnie myślenie i postępowanie ahistoryczne. Prowadzi do relatywizmu
                    moralnego i tumiwisizmu. Efekty ? - dyktatura blokersów i gangsterów. Więc
                    proszę nie płakać jak Waści skroją gdzieś na mieście, proszę myśleć o
                    przyszłości :))))
                  • t-800 Re: Boję się Mazowieckiego szczególnie 08.05.05, 10:14
                    czysta.malta napisał:

> A - jak rozumiem - uwagi o jego byciu posłem przez dwie kadencje za czasów
                    > komuny mają tez zastosowanie wobec na przykład Macieja Giertycha, który był
                    > członkiem rady podczas stanu wojennego?

Giertych też zapisał się do PD?
                • ksiundz Witalność Mazowieckiego 08.05.05, 06:16
                  > idok postarzałego Mazowieckiego ma być osłabiający. Zwyczajnie kolega wytknął
                  d
                  > wulicowość i nieszczerość przedmówcom.

???

Kolega może nie pamięta, ale witalność Pana Mazowieckiego była tematem żartów
                  już w 1980 r., a jeszcze starsi kpili sobie z niego od początku - vide
                  pamietniki Kisiela :))))
            • klkak A kiedy p. Mazowiecki siedzial w wiezieniu? Nic o 08.05.05, 00:21
              tym nie slyszalem. Ale moze sie myle...
            • niestaly_czytelnik Re: Boję się Mazowieckiego szczególnie 08.05.05, 05:21
              Wiesz co kobieto (?), skończ wreszcie z tym pierdzieleniem o szacunku, o
              więzieniach, etc. Na szacunek to trzeba sobie zasłużyć - nie można tego
              osiągnąć miotaniem wyzwisk w studiach telewizyjnych jak to czyni frasyniuk.
              Poza tym według powszechnie przyjętych standartów karalność nie jest czymś
              godnym chwały i pochwały (jak to czynią w/w oraz michnik i cała ta kryminalna
              kamaryla). I nie pieprz (przepraszam za określenia ale wyszedłem z nerw), że
              siedzieli, bo "działali dla dobra ...", etc. - wtedy też za kompletne nic nie
              wsadzali - trzeba było kamieniami rzucać, ew. mundur obrazić lub prowokować
              zamieszki, co zdaje się czynił frasyniuk. Ponadto jak tak jednego z drugim
              komuna prześladowała, to dlaczego teraz ich zwą "ludźmi honoru" ?????? A
              bzdury (jak twierdzisz) w necie to można dzisiaj nawet i w Chinach Ludowych
              wypisywać, wszak to nie p. frasyniuk wymyślił internet.
      • pixelp Re: Poziom agresji 07.05.05, 20:07
        ile to osob wsadzano do paki tylko po to by ich uwiarygodnic, metody sb byly
        roznej masci...czego nie przasadzam u frasyniuka.
        po prostu, skonczmy juz z tym "kiblowaniem za komuny", to juz zaczyna byc nudne
        i zenujace. tysiace gnily w wiezieniu, czasem dluzej i bez parasola ochronnego
        przyslugujacego vipowi, przyplacajac to zdrowiem, a i czasami zyciem.
        i nie od dzisiaj wyciaga reke do "towarzyszy", zaczal to juz robic w latach 80-
        tych. ten kto uczestniczyl czynnie w manifestacjach we wro w koncowce tych lat,
        dobrze wie o co chodzi.
        szkoda tylko, ze dosc szybko zapomnial o idealach pod ktorymi sie kiedys
        podpisywal, zapomnial rowniez o zwyklych szarych ludziach narazajacych dla
        niego skore.
        wolal wybrac w tamtym okresie latwa, i szybka sciezke sukcesu, z "promocja"
        nazwiska wlacznie.
      • frank_drebin Zapomniala/les dodac dziecino, ze zgodnie z umowa 07.05.05, 21:37
        zawarta przy okraglym stole Frasyniuk umie wybaczac tylko towarzyszom z bylej
        pzpr. Jakos wyciagania przez niego reki do PiS, LPR i PO nie widze. Reszta
        twojego to typowy belkot UW, czyli kochajmy sie zeby bron Boze rzadzacy Polska
        od 15-tu lat uklad sie nie zawalil.
      • jachoo85 Re: Poziom agresji 08.05.05, 00:43
        chyba ironii i pogardy a to nie to samo , jesteś wyznawcą PeDzi i tego nier
        wiesz? Wstyd! Co na to Guremek?
      • jachoo85 Re: Poziom agresji 08.05.05, 01:35
        no nie ma jak umiec odróznić agresję od ironii i pogardy , oto główny argumet
        PeDzi : NIENAWIŚĆ to jedyne co im z ust nie schodzi to jakas nie zdrowa
        obsesja, lekarza!!!!!!!!!!!!!!
    • brynk gdzie Belka ? dlaczego go nie było na obchodach... 07.05.05, 17:51
      ...60 rocznicy zakonczenia wojny we Wrocławiu ? Dlaczego?
      • ciekawymbardzo Re: Belka? 07.05.05, 17:55
        Zapytać się trzeba wiewiórek warszawskich lub zadzwonić do J.Lopez.
    • brynk GRUBA KRESKA - nie ulega przedawnieniu... 07.05.05, 17:55
      ...wręcz przeciwnie -ODRZYJE ,
      • ciekawymbardzo Re: GRUBA KRESKA - nie ulega przedawnieniu... 07.05.05, 18:00
        O nie, GRUBA kreska była wiecznie żywa, jak duch i dzieło Lenina.
      • ar.co Re: GRUBA KRESKA - nie ulega przedawnieniu... 07.05.05, 19:17
        Co zrobi?
        Czukcza nie czitatiel, Czukcza pisatiel
    • witek.bis R.I.P. 07.05.05, 17:58
      Mimo wszystko zrobiło mi się trochę przykro. W końcu podkochiwałem się w tej
      pani ładnych parę lat. Nieboszczka swoje wady miała, za wzór cnót niewieścich
      nigdy służyć nie mogła, szczególnie w ostatnich czterech latach, kiedy na
      starość została bez środków do życia. Do jakich kompromisów moralnych była
      wtedy zmuszona, do jakich konsensusów (całe szczęście, że przynajmniej lubiła
      te obcobrzmiące słowa). W końcu stało się to najgorsze - przyszedł do niej
      jakiś podrzędny sekretarzyna KW i wziął jak swoją. Tego to już i dla niej było
      za wiele – biedaczka umarła podobno ze wstydu.
      • ciekawymbardzo Re: R.I.P. 07.05.05, 18:02
        Ja na nich głosowałem kilka razy. Zeszmacona miłość, trochę poboli ale póżniej
        jesteś wolnym człowiekiem, bez szmaty przy boku.
      • malinka112 Re: R.I.P. 07.05.05, 18:06
        Jest demokracja i kazdy, nawet odpadek społeczny ma prawo do jednoczenia się.
        Tylko szkoda, ze w efekcie powstanie kompost polityczny.
    • alesieporobilo Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 18:11
      A kto to jest Frasyniuk?
      • wj_2000 Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 18:17
        alesieporobilo napisał:

> A kto to jest Frasyniuk?

W stosunku do Ciebie, to jest wielkość nieskończona.
        • niestaly_czytelnik Wielkość ... 08.05.05, 05:28
          Wielkość i siła bicepsa oczywiście! Ach jak to fajnie przywalić w studio
          słabszemu jak argumentów zbraknie ...
      • ciekawymbardzo Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 18:18
        > A kto to jest Frasyniuk?

To ten intelektualista co w twarz dać może z lewej i z dyńki może wyjechać.
        W intelektualej rozmowie zalecam trzymać gardę wysoko.
      • t-800 Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 20:13
        Jakiś kierowca.
        • davidmors Re: Bardzo możliwe, że jest to agent nie do lustra 07.05.05, 21:50
          ...nielustrowany. Głęboko zakonspirowany.
    • steffi47 Ciekawymbardzo 07.05.05, 18:17
      dlaczego wyglaszasz takie radykalne opinie, skoro sam przyznajesz, ze kilka razy
      sie pomyliles. Moze w tej sytuacji lepiej nie wyglaszac publicznie opinii, bo co
      z twoja wiarygodnoscia. Za kilkanascie lat znow bedziesz trul na necie i uzalal
      sie nad soba. Ciekawymbardzo o czym
      • ciekawymbardzo Re: Ciekawymbardzo 07.05.05, 18:28
        Chcesz zamknąć mi usta? Czy ja się ciebie pytam dlaczego tu głos zabierasz?
        Czy pytam się ciebie o twoją wiarygodność?
        Ja przynajmiej mogę przyznać się do błedu. Tak, głosowałem na nich i chwacit.
        Polska, jaką zbudowali nie odpowiada mi. Komu odpowiada utrzymanie status quo
        niech na nich głosuje. To pokrótce.

> z twoja wiarygodnoscia. Za kilkanascie lat znow bedziesz trul na necie i
        uzalal
        > sie nad soba. Ciekawymbardzo o czym

Twórz tezy pod własne wizje. Co by było gdyby.
        Wejdż na wątek o Kaczorze, to zobaczysz co to jest trucie.
        • ar.co Re: Ciekawymbardzo 07.05.05, 19:19
          Pewnie, złóżcie, towarzyszu, samokrytykę i wszystko będzie cacy. A może
          najpierw trzeba się zastanowić, zamiast działać bezmyślnie i myśleć, że
          samokrytyka wszystko załatwi? To już przerabialiśmy.
          • ciekawymbardzo Re: Ciekawymbardzo 07.05.05, 19:24
            ar.co napisała:

> Pewnie, złóżcie, towarzyszu, samokrytykę i wszystko będzie cacy. A może
            > najpierw trzeba się zastanowić, zamiast działać bezmyślnie i myśleć, że
            > samokrytyka wszystko załatwi? To już przerabialiśmy

Już przerabialiście? Wy?
            Ach wy, "wy" to tak, przerabialiście i owszem.
    • jan_r_k Liderzy PD: Michnik, Urban, Kiszczak 07.05.05, 18:19
      Liderzy PD: Michnik, Urban, Kiszczak, Jaruzelski, Łapiński, i Węgleński
      • martin_j Re: Liderzy PD: Michnik, Urban, Kiszczak 07.05.05, 19:55
        i twoje nic w glowie.........
      • pandada Re: Liderzy PD: Michnik, Urban, Kiszczak 08.05.05, 00:02
        i Luke Skywalker i Harry Potter.
    • oszolom.z.radia.maryja Bój to będzie ich ostatni... 07.05.05, 18:27
    • brynk premier kabareciarz bawi się w czasie obchodów 07.05.05, 18:48
      zakonczenia wojny we Wrocławiu .... czy to nie SKANDAL? On juz zatracił
      całkowite poczucie tzw smaku , zresztą cóz sie dziwic , przeciez to "czerwony"
      • t-800 Jennifer Lopez na prezydenta! /bt. 07.05.05, 20:30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka