Dodaj do ulubionych

Ilu KATOLIKÓW jest w PARTII DEMOKTATYCZNEJ ?

08.05.05, 13:41
Dlaczego qiwi to zdjęłaś ? Czy katolik nie może chcieć głosować na katolika ?
Napisałem tylko, że w partii nie ma zbyt wielu katolików,a jeszcze mniej
przktykujących. Napisałem też, że Mazowiecki jest listkiem figowym tej
gorzkiej prawdy ?
Czy to kwalifikowało się do usunięcia ? Czy z tą też naprawdę nie można
polemizować ?
Obserwuj wątek
    • oszolom.z.radia.maryja w Pedecji jes tylko katolewacto z tyg owszechnego 08.05.05, 13:43
      • fransec Re: w Pedecji jes tylko katolewacto z tyg owszech 08.05.05, 13:47
        nie można słuzyć dwóm panom....
        albo masonom i ateistom z PDeceji albo służyć Kościołowi...

mopim zdaniem winno się ekskomunikować członków PD (podobnie jak SLD)
        • jtb Re: w Pedecji jes tylko katolewacto z tyg owszech 08.05.05, 16:00
          fransec napisał:

> nie można słuzyć dwóm panom....
          > albo masonom i ateistom z PDeceji albo służyć Kościołowi...
          >
          > mopim zdaniem winno się ekskomunikować członków PD (podobnie jak SLD)

Czego Bóg chce od ludzi wiemy z Ewangelji, nie wiemy jednak, komu i z jakich
          powodów Bóg miałby sprzyjać w określonej sytuacji politycznej.
          Wyniki wyborów nie pokazują jednak, że w Polsce jest tylko 15% katolików, lecz
          tylko to, że lud mało co sobie robi z pouczeń Kościoła w sprawach politycznych.
          Każdy z nas jeżeli stanie na Sądzie Ostatecznym przed Bogiem to będzie
          odpowiadał za swoje własne uczynki a nie za to do jakiej partji należał lub na
          jaką głosował.
        • kropekuk A ja myslalem, ze chrzescijanin sluzy Bogu... 08.05.05, 17:03
          A wy tu o sluzbie instytucjom, od SB poczawszy ;)
      • neceser katonazi juz atakuje swoich. 08.05.05, 16:12
      • neceser schizma juz niedlugo 08.05.05, 16:12
        divida et impera
      • demokrata.antyfaszysta i tym mnie zacheciles. Zapisze sie do PD ! 08.05.05, 19:03
    • adam81w Re: Ilu KATOLIKÓW jest w PARTII DEMOKTATYCZNEJ ? 08.05.05, 15:45
      jaki zarzut " oni nie sa katolikami " oni na pewno sa zli . rany co z
      oszolomy . glupi tak jestescie ze szok .
      • p.smerf Re: Ilu KATOLIKÓW jest w PARTII DEMOKTATYCZNEJ ? 08.05.05, 16:10
        > jaki zarzut " oni nie sa katolikami " oni na pewno sa zli . rany co z
        > oszolomy . glupi tak jestescie ze szok .

Ty nie rozumiesz mentalności oszołoma. On nawet jak go zęby bolą, to nie pyta
        się o dobrego dentystę, tylko o dentystę katolika. A zamim siądzie do tramwaju,
        to najpierw sprawdza czy motorniczy jest na pewno katolikiem.
    • maaax PeDecja jest pod szczegolna ochrona GazWybu- nie 08.05.05, 16:53
      wiesz o tym, czy co?
      • dupekzoledny Re: PeDecja jest pod szczegolna ochrona GazWybu- 08.05.05, 17:07
        hajhitla KArTOfLE-prawiczki.
    • niepoprawny1 Re: Ilu KATOLIKÓW jest w PARTII DEMOKTATYCZNEJ ? 08.05.05, 18:09
      Polityk powinien świecić przykładem, to że tak obecnie nie jest nie znaczy, że
      być nie może.
      Według mnie polityk lepiej jeśli jest praktykującym katolikiem, bo wtedy jestem
      prawie pewien, że nie zagłosuje za ABORCJĄ, HOMOZWIĄZKAMI, za szykanowaniem
      KOŚCIOŁA i.t.p. DLa mnie zawsze katolik jest bezpieczniejszy od niekatolika. Nie
      zamierzam nikogo przekonywać. Dla innych ważne jest np. to czy działał w
      spółdzielni produkcyjnej, albo czy jest związany ze sportem.
      A dla mnie jest ważne żeby był katolikiem - bo co prawda niekatolik też może
      respektować zasady etyki chrześcijańskiej, ale nie musi.
      Dodatkowo katolik czynnie uczestniczy w uroczystościach religijnych, które są
      nieodłącznym elementem naszej tradycji - to już mniej ważne, ale nie bez
      znaczenia - nie podoba mi się np. prezydent Kwaśniewski, który udaje, że bierze
      udział we mszy, bo nie wypada mu unikać, choć chętnie by się od tego
      uczestnictwa uwolnił.
      • humbak Re: Ilu KATOLIKÓW jest w PARTII DEMOKTATYCZNEJ ? 08.05.05, 19:12
        A nie uważasz że ważniejsze są jego umiejętności na polu ekonomii, prawa itp.?
    • emerytka.z.rzeszowa Jeszcze o katolikach w PD 08.05.05, 18:35
      niepoprawny1 napisał:

> Z 20 % chrzczonych się znajdzie ? Może tak, ale praktykujących
      > jeszcze mniej. Mazowiecki ma być listkiem figowym tej gorzkiej prawdy.

Otóż i ja tak myślałam z początku i srogo się zawiodłam. Oczywiście z
      Frasyniukiem, Hausnerem i Belką wszystko jest pod tym względem w porządku
      (można się było spowdziewać), ale okazało się, że katolicy JEDNAK brużdżą w PD.
      Oto ich lista, którą będę sukcesywnie uzupełniała:

Hanna Suchocka
      Tadeusz Mazowiecki
      Irena Lipowicz
      Janusz Onyszkiewicz
      Mirosław Czech

Od jednego z lokalnych działaczy na Rzeszowszczyźnie dowiedziałam się, że pan
      Czech to "katolik bizantyjsko-ukraińskiego obrządku". Pełna obaw wykręciłam
      więc numer do znajomego ze Lwowa (niezastąpiony Jurij), a ten poinformował
      mnie, że ww. obrządek (wcześniej zwany u nas Unią) to "coś z czym my
      walczyliśmy przez 50 lat, a co teraz się przepoczwarza niemiłosiernie i atakuje
      cały kraj. Nawet patriarchat w Kijowie chcą nam zrobić!".

Zlękłam się trochę tego Czecha, całość wiążąć jeszcze z pomarańczową rewoltą na
      Ukrainie, której nie lubię i się boję (o Rzeszów, że go odbiorą i przemianują
      na Rzesziw itp.)
      Czyżby PD powstała więc po to, by szerzyć katolicyzm na Ukrainie?! Jeśli tak,
      to co robię w niej ja?!

A Suchocką i Onyszkiewicza trzeba przechorować. Oni i tak wkrótce odejdą do PO,
      jak twierdzi Marek, w końcu zawsze pchali okręt Unii w kierunku tytanikowych
      skał prawicy. Bardziej bałabym się chytrej Lipowiczowej (wykładowczyni na UKSW,
      ambasadorka w ortodoksyjnie katolickiej Austrii!), która kręci się w okolicach
      rządu Belki. Może jeszcze go po kryjomu nawróci? Brr...
      • emerytka.z.rzeszowa Następni katolicy 08.05.05, 18:41
        Bogdan Borusewicz
        Jan Kułakowski
        Grażyna Staniszewska
        Olga Krzyżanowska

Oni wszyscy zniszczyli m.in. prawa reprodukcyjne kobiet, zapisali cały naród na
        lekcje religii oraz zmusili naród do konkordatu, by cierpiał pod batem
        lokalnych proboszczy. To musi zostać rozliczone. Natomiast do Frasyniuka
        odczuwam szacunek, sentyment i miętę i nie pozwolę go krzywdzić ideologicznie
        na tym forum. To samo Belka, Hausner, Dołowy i Bujak. Równi goście - jak
        powiedziałaby młodzież. Być może z szacunkiem odniosłabym się także i do pani
        Popowicz, gdyby nie jej skandaliczne zachowanie w Radzie Nadzorczej względem
        Roberta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka