panatha 09.05.05, 17:51 Wszyscy widza ze na nas pluja tylko Kwachu widzi ze deszcz pada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakub_lauder Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:02 Ile wodki wypito i jakie toasty wznoszono? Dzis bal na zamku krolowej Bony... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Obecność w Moskwie była potrzebna: jak weszki 09.05.05, 18:05 lonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
malmac HAŃBA! To było pewne jak będzie to wyglądało:( 09.05.05, 21:59 Bardzo dobrze powiedział prof. Bartoszewski, że Rosjanie jako naród dumny gardzą tymi, ktorzy sami siebie nie szanują. "Nasz" presydent pozwolił nas upokorzyć i wystawił na pogardę! Wystarczyło gdyby pojechał premier. Putin nie pojechał do Rzymu na pogrzeb papieża, bo on nie musi robić takich gestów. Wszyscy niech padną na twarz przed MATECZKĄ ROSJĄ; ona nigdy się nie przyzna, że jej rodacy mordowali Polaków w Katyniu i gnębili przez 50 lat komunizmu inne narody!?!? Żenada!!! Putin odlał się na łapę Kwaśniewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ashua Re: HAŃBA! To było pewne jak będzie to wyglądało: 10.05.05, 07:32 Co sądzicie o powiedzeniu "przesada odbiera wiarygodność"? Czytając same posty możnaby pomyśleć, że Kwaśniewskiego w Moskwie zatrzymano, rozebrano do naga i spałowano. Tymczasem gdzie są te wszystkie rzekome upokorzenia, które miały podobno spotkać go w Moskwie? Proszę wymienić choć jedno. Uważam, że Kwaśniewksi po raz kolejny zachował się w sposób odpowiedzialny i z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
paika Re: kwasniewski nas skompromitowal 10.05.05, 08:52 ja sie czuje upokorzony, tym ze ruski kgbowiec pluje nam w twarz i choc bylo wiadomo od poczatku jak sie skonczy ta cala szopka, to kwasniewski pojechal do moskwy, wysluchal w 5. czy 10. rzedzie grzecznie przemowienia, pod nim defilowaly oddzialy poprzebierane w mundury tych samych wojsk, ktore najechaly nasz kraj w '39 i wymordowaly tysiece naszych obywateli a dookola bylo widac daty trwania wojny wg ruskich - 1941-1945. jak to nie bylo upokorzenie, to sie pytam co? miejsce kwasniewskiego powinno byc w tych dniach u boku polskich zolnierzy a nie tam, gdzie nas lekcewaza. do niedawna tez myslalem, ze kwas ma jakas klase ale po tym co pokazal i jak probuje usprawiedliwiac putina, mam zero szacunku dla niego a do ruskich tez przestalem zywic jakakolwiek sympatie Odpowiedz Link Zgłoś
elefantino1 Łolek jak zwykle głupi, oj jaki głupi 10.05.05, 10:45 widać było na filmie, jak siedzć w 5 rzędzie usiłował wzbudzić zainteresowania swoja osobą, To było żenujące. Boże, dlaczego ten człowiek prosty nie ma poczucia realizmu, wartości funkcji i państwa, które reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 [...] 10.05.05, 11:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
billyjack przykro i smutno, panie k. 10.05.05, 18:20 bez komentarzy. zaluje, kiedys nawet pana szanowalem... ale po ostatnich wypowiedziach...zal mi pana i naszego kraju, ze ma takiego "przy-wodce"... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: HAŃBA! To było pewne jak będzie to wyglądało: 10.05.05, 14:34 ashua napisał: > Co sądzicie o powiedzeniu "przesada odbiera wiarygodność"? Czytając same posty > możnaby pomyśleć, że Kwaśniewskiego w Moskwie zatrzymano, rozebrano do naga i > spałowano. Tymczasem gdzie są te wszystkie rzekome upokorzenia, które miały > podobno spotkać go w Moskwie? Proszę wymienić choć jedno. Uważam, że > Kwaśniewksi po raz kolejny zachował się w sposób odpowiedzialny i z klasą. Jezeli fakt ze narod polski zostaje zlekcewazony i opluty w twarz jest dla ciebie niczym, to dlaczego ty jeszcze jestes nad Wisla a nie Wolga towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: HAŃBA! To było pewne jak będzie to wyglądało: 10.05.05, 18:46 Masz kraliku obsesje - wymysl cos nowego,bo nudny jestes z Twymi ripostami jak flaki z olejem. Na jedno kopyto,ale czego od ciebie wymagac? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany to smutne, ze slowa prezydenta mozna tylko wysmiac 09.05.05, 18:07 okazuje sie ze Kwasniewski byl na innej uroczystosci niz przygotowal Putin. (PS. Hold mozna bylo zlozyc w rocznice np. procesu 16tu, jesli teraz to mozna bylo wrocic 8 do Warszawy). wlasnie w Trojce nadali wypowiedz Kwasniewskiego, ktory ocenia przemowienie Putina jako okolicznosciowe, wywazone i bardzo odpowiednie. No to chyba jest Pan w 1 osobowej mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: to smutne, ze slowa prezydenta mozna tylko wy 09.05.05, 18:09 w dwuosobowej bo chyba miłościwie nam panująca Jola podziela zdanie miłościwie nam panującego Ola... Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: to smutne, ze slowa prezydenta mozna tylko wy 09.05.05, 18:57 W kilkuosobowej - Józef i spółka wyrażą zapewne zdziwienie ale staną murem za swym władcą jak to żelbeton partyjny. Cale szczescie juz wkrotce pójdą oni wszyscy na dno jak pancernik Bismarck. Panie prezydencie wstyd mi że dziesięc lat temu oddałem na pana głos (piec lat pozniej drugi raz tego bledu nie popelnilem). Oto najwazniejsze pana sukcesy: - walczymy u boku USA w Iraku (Ameryka nas lekcewazy Polska praktycznie nic nie zyskala i to nie przez arogancje USA lecz przez nieudolne zabiegi panskie i rzadu) - Ukrainska rewolucja (nasze stosunki sa bardzo dobre lecz coz z tego - olewa pan spotkanie panstw ktore pragna kontynuowac proces uniezalezniania sie od Rosji) -wyjazd do Moskwy (odegral pan role statysty w przedstwawieniu ku czci Putina choc mogl pan nie wyjezdac do Moskwy i razem z Litwa Lotwa Estonia Ukraina i innymi republikami ktore wylamaly sie z WNP stworzyc silna swa nieobecoscia grupe) Jest pan slabym nieudolnym politykiem ktory w dodatku ma gdzies i nie szanuje swych obywateli i bardziej przejmuje sie samopoczuciem Rosjan (pojechalem do Rosji bo w innym wypadku bylby to afront), a panskie poczatkowe sukcesy rozmywaja sie w wyniku braku konsekwencji i zdecydowania. Koncz wasc, wstydu oszczedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
login39 W grupie wiekszej. Michnik napisze o szczekajacych 09.05.05, 19:59 oszolomach napadajacych na wspanialego "prezia". Jeszcze beda razem w "PeDe" wodeczke spijac. Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: W grupie wiekszej. Michnik napisze o szczekaj 09.05.05, 23:26 Ja nie chce, bo nadarza sie okazja, bedac anonimowym, opluwac kolejnego czlowieka. Staram sie traktowac forum GW jako wspaniale narzedzie do budowania swiadomego spoleczenstwa obywatelskiego. Oto dlaczego wstyd mi za prezydenta. Otoz dzis Polska zostala w pewien sposob upokorzona a pan prezydent z pokora przyjal cios i bez slowa sprzeciwu role ofiary. A mogl wybrnac z tej trudnej sytuacji z twarza gdyby tylko mial choc troche godnosci i charakteru i choc troche czul sie przedstawicielem 40-milionowego narodu. Kiedy czlowieka uderzy ulicznik to moze on albo zachowac sie godnie albo jak ow prymityw. Na ulicy - jak bysmy sie nie zachowali - znow dostalibysmy po pysku. Ale salony dyplomatyczne to nie ulica tu zachowac sie godnie to tyle co pokazac kim my jestesmy i kim ten ktory nas atakuje. W tej sprawie nie chodzi o Jaruzelskiego i zachowanie Putina tu tak naprawde nie chodzi rowniez o wyjazd do Moskwy tu chodzi o postawe PANA PREZYDENTA PO PRZYJEZDZIE z Moskwy i REAKCJE na zachowanie Putina. Potrafie zrozumiec Putina ktoremu przez gardlo nie moze przejsc slowo Polska a moze "niemiecki i wloski antyfaszysta" - to jego prawo jako prezydenta Rosji i jako gospodarza - to tylko swiadczy o nim i poziomie ktory soba prezentuje. Potrafie zrozumiec Jaruzelskiego ktoremu daleko jest do polskiego sadu (ktory probuje rozliczyc stan wojenny) a blisko mu do Moskwy - "stara milosc nie rdzewieje". Ale nie potrafie zrozumiec prezydenta Polski ktory po przyjezdzie z Moskwy (do ktorej mogl i byc moze nawet powinien jechac) na konferencji prasowej byl niemal rzecznikiem Putina i jego bardzo gorszącej postawy. Pan prezydent mogl odpowiedziec godnie na te potwarz i byc naprawde prezydentem wszystkich Polakow dzieki czemu obronilby siebie jako czlowieka urzad ktory sprawuje a przede wszystkim polskich bohaterow walczacych z faszyzmem. Mogl - gdyby mial charakter. Gdyby wypowiedzial sie jak przystalo na prezydenta ktory zwraca sie do swych rodakow oburzonych tym co stalo sie w Moskwie mniej wiecej tak: "Putin jako gospodarz ma prawo mowic i robic co chce podobnie obywatel Jaruzelski moze jechac gdzie chce i przyjmowac ordery nawet od samego diabla a Kwasniewski jako prezydent Polski dbajac o jej interesy mogl jechac do Moskwy. Ale smutne, bardzo smutne jest to ze pan prezydent Putin potrafil docenic wysilek niemieckich i wloskich antyfaszystow czy panstw ktore kolaborowaly a nie potrafi zdobyc sie na to aby docenic wysilku polskiego zolnierza. Smutne tez jest to ze zamiast mniej kontrowersyjnego weterana zaprasza wlasnie generala Jaruzelskiego - dla Czech symbol interwencji a dla nas symbol Stanu Wojennego. Smutne jest rowniez to ze rosyjscy politycy wciaz nie potrafia szerzej odniesc sie do prawdy o czasach II Wojny Swiatowej". Jestem pewien ze gdyby uzyl pan tych - wydaje mi sie - godnych slow mysle dalekich od jazgotu nacjonalistycznego a jednoczesnie nie bedacych zalosna proba zaprzeczenia tego ze Putin zachowal sie co najmniej niestosownie to przynajmniej ja nie czulbym sie upokorzony i wciaz darzylbym pana szacunkiem na jaki zasluguje prezydent RP a tak moge tylko stwierdzic ze brak panu godnosci charakteru honoru i nie jest pan - wg mnie - godzien sprawowanego urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: W grupie wiekszej. Michnik napisze o szczekaj 09.05.05, 23:56 brawo tompay, doskonałe podsumowanie, chylę czoła! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekq Re: W grupie wiekszej. Michnik napisze o szczekaj 10.05.05, 07:30 mądre słowa, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Nie przemęczysz sie ujadaniem 10.05.05, 11:18 Ty ,tompay ,chcesz sie nając na doradcę Kwacha? Posada niepewna i krotka. Mowic z daleka, oceniac to bardzo łatwa robota zwykla fucha. Nie przemeczysz się tym ujadaniem.Gardziolko tez w porzadku,ewentualnie paluszki od stukania zabolą. Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: Nie przemęczysz sie ujadaniem 10.05.05, 12:36 Nie pretenduje do roli doradcy prezydenta tylko staram sie byc obywatelem tego kraju a tu jak nigdzie indziej mam mozliwsc wyrazenia tego co mysle o pewnych sprawach wiec od czasu do czasu z niej korzystam. Fakt - masz racje - mowic z daleka bardzo latwo ale jako wyborca mam prawo co jakis czas ocenic polityka szczegolnie jesli jego dzialania sa takie jakie sa a co gorsza, w dodatku, jest to glowa panstwa. Byc moze ujadam byc moze czegos nie dostrzegam ale jesli czuje sie kopniety jak pies i to przez kogo - przez wlasnego prezydenta, to mam prawo wyc... A moze nie - moze mam rowniez udawac ze zupelnie, ale to zupelnie nic sie nie stalo? Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Nie przemęczysz sie ujadaniem 10.05.05, 19:32 Nie poczułem się specjalnie dotknięty pominięciem Polski w wypowiedzi Putina, podobnie wyjazd Kwacha specjalnie mi nie dokuczał. Ale jego wypowiedź po powrocie była gorsząca. Polska dla Putina to tylko kilkaset kilometrów przeszkody w drodze do Niemiec i tak juz pewnie zostanie. My mamy troszkę zbyt wygórowane mniemanie o sobie i naszej roli w historii. Ale to czego Putin może nie rozumieć MUSI WIEDZIEĆ PREZYDENT RP. Nie wolno mu mówić, ze nic się nie stało, bo w ten sposób pluje nam wszystkim w twarz dużo celniej niż Putin! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Nie przemęczysz sie ujadaniem 10.05.05, 14:49 janbezziemi napisał: > Ty ,tompay ,chcesz sie nając na doradcę Kwacha? Posada niepewna i krotka. Mowic > > z daleka, oceniac to bardzo łatwa robota zwykla fucha. Nie przemeczysz się tym > ujadaniem.Gardziolko tez w porzadku,ewentualnie paluszki od stukania zabolą. > Hehe... a ty jestes Kur....ka mala i gnida smierdzaca z moskwy rodem. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Nie przemęczysz sie ujadaniem 10.05.05, 15:30 no właśnie, weźmy pod uwagę, że to dotyczy naszych weteranów, ale także poległych - Putin wypiął się na nich, a Kwaśniewski przyklasnął... Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Re: Nie przemęczysz sie ujadaniem 10.05.05, 18:10 Gratuluję kulturalnej argumentacji.Tak trzymac,kraliku!(jeden,a jest drugi?) Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Do kralika 10.05.05, 18:38 Kralik - Jest dom,mąż i zona. Są goscie. Mąz mowi do żony - Przynieś,Flanelko,herbatkę. Żona - Juz,kochanie. Zona idzie do kuchni, a goscie pytaja wtedy męza: - Co to za piękne imię "Flanelka"? Odpowiedz: -Ja to tak przy was. Normalnie mówię do niej per Szmata! Czesc, Flanelko(u). Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Re: to smutne, ze slowa prezydenta mozna tylko wy 10.05.05, 13:55 Podpisuję się. Nasz Naczelnik jest poprostu wewnętrznie słabowity. Boi się i stać go na półśrodki a raczej pozory. JP. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.jane Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:08 Dostałam w twarz od aleksandra Kwaśniewskiego. Dostałam po mordzie. Bez honoru, bez godności. Czekałam czy będzie sprytniejszy od Kazacha i wepcha się w pierwszy szereg z małżonką Jolantą Jak można z podniesionym cZołem uczestnizyć w tej paradzie gdzie grano Hymn ZSRR i gdzie wymieniono przez Putina walke włoskich antyfaszystów i ani słowa nie powiedziano o Nas.HAŃBA Kolejny raz zostawiono nas w przedpokoju.A to wszystko przez serwilizm Prezydenta. Hańba Służy jak pies. jesli samio się nie szanujemy, nikt nas nie bedzie szanował. Wstyd. Czuję się upokorzona przez Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:11 mam tak samo... ale pocieszam się że człowiek bez honoru nie może obrazić człowieka honorowego (vide kodeks Boziewicza) więc ta cała wizyta powinna po nas spłynąć jak woda po gęsi ale coś brudna ta woda... :( Odpowiedz Link Zgłoś
mieczman Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:33 obraził jak i obrażał honor Polski, ale wszyscy na świecie wiedzą, że Polacy mają go głęboko w tyli i czy jest czy go nie ma wszystkim powiewa, natomiast problem jest w tym, że miast rozwijać dobrosąsiedzkie a nawet partnerskie stosunki to grupa brzydów chcąc odwrócić uwagę od swoich ciemnych interesów miesza ludziom we łbach i tka intrygę polsko-rosyjską i na to usilnie nalegam by zwracać pilną uwagę bo będą kłopoty i to większe niż z kwaśniakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 11:21 Hehe! Jotembi musi miec tego honoru od cholery! Moze uzyczy Kwachowi? Choc 5 dkg! Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 18:46 hmm... wg tegoż kodeksu Boziewicza ja akurat honoru mam zero bo jestem baba, a baby ex definitione honoru nie mają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.pierzchala Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:16 Nie martwcie się ! Wczoraj za to premier Holandii, na uroczytości Dnia Zwycięstwa w obecności prezydenta Busha przypomniał kto wyzwalał Europę. Oprócz armi USA oraz brytyjskiej wspomniał o polskiej! Nie zapamiętałem czy mówił o armi czerwonej :-) P.S. Czy ktoś wie (jak się ma taki bezposredni adres jak ja) jak zrobić abym był bardziej anonimowy na forum ? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:19 nie loguj się albo załóż sobie drugą skrzynkę, bardziej anonimową ;) a Holender zachował się na poziomie, owszem... szkoda że nie jest naszym prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 20:58 ag.jane- jestes niedoinformowany. Hymn Rosji ma melodię hymnu ZSRR,ale ma inne słowa niz miał hymn radziecki. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 21:28 Pani Joanno ta informacja była zbędna naprawdę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 14:57 Joasiu mamy wszyscy do ciebie koteczku mala prosbe, idz juz na zakupy albo cos, ale nie pisz juz na forum, bo ludziom tylko czas zabierasz i w zoladku jakos tak dziwnie muli gdy twoje wypociny czytamy. PA. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.jane Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 21:57 Nie chodzi o tekst tylko o wydzwięk.Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.jane Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:08 Autorem nowego tekstu jest Siergiej Michałkow. Przyjęcie strej melodii Hymnu ZSRR było ukłonem Putina w stronę komunistów zasiadających w Dumie poparcia których potrzebował. Dictum. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 11:24 Melodia jest super.A słowa jak słowa. Poczytajcie w całosci slowa hymnu polskiego. To smiechu warte! A Bonaparte dał nam przykład? Czego? Jak uciekac przez Berezynę? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 14:59 janbezziemi napisał: > Melodia jest super.A słowa jak słowa. Poczytajcie w całosci slowa hymnu > polskiego. To smiechu warte! A Bonaparte dał nam przykład? Czego? Jak uciekac > przez Berezynę? Oj znasz ty widze swoja ojczyzne. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 18:40 A Ty, Kraliku, swojej nie znasz wcale. Tak bywa z flanelkami... Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Karlik, po co się babrasz... 10.05.05, 19:23 kralik1 napisał: > janbezziemi napisał: > > > Melodia jest super.A słowa jak słowa. Poczytajcie w całosci slowa hymnu > > polskiego. To smiechu warte! A Bonaparte dał nam przykład? Czego? Jak uci > ekac > > przez Berezynę? > > Oj znasz ty widze swoja ojczyzne. w takim czerwonym gó..e jak janbezmózgu? Zabrudzisz się tylko, a tej czerwonej świni tylko o to chodzi, żeby zwrócić na siebię uwagę. Gó.. śmierdzi i trzeba go omijać z daleka i najlepiej ignorować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska82 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 11:11 W dzisiejszych czasach liczy się siła ekonomiczna danego państwa, a nie jego postawa w II wojnie światowej.Polacy jedyne co potrafią to dostawać po tyłku, a potem budować kolejne pomniki i muzea dla upamiętnienia kolejnej zakończonej klęską bitwy. Skończcie z tym nieuzasadnionym polocentryzmem i megalomanią!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rob11111 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:13 No pewnie, że obecność była konieczna! Jeżeli rzeczywiście Kwaśniewski ma zamiar stawać "w szranki" do funkcji szefa onz, to jasne że musiał być w Moskwie. Nie mógł sobie pozwolić na nieobecność. Przecież nikt wbrew Rosji nie będzie przewodniczył takiej organizacji jak ONZ. Trzeba mieć giętki kręgosłup, he. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:16 taa, giętki kręgosłup a przy okazji giętko napluło się w ryj wszystkim rodakom taa, karierowiczostwo w dobrym starym stylu, Polska już nieważna bo tu się już ciepłej prezydenturki nie da załatwić, więc olewamy Polaków i się produkujemy na szerokim forum fuj Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 11:28 Ja nie czuje się jatembi, opluty. Moze w złym miejscu siedziales przed telewizorkiem albo w domu była awanturka? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 15:04 janbezziemi napisał: > Ja nie czuje się jatembi, opluty. Moze w złym miejscu siedziales przed > telewizorkiem albo w domu była awanturka? Jasne psie ze nie czujesz sie op;uty, bo ty wsza moskiewska jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 18:43 Zdecyduj sie, Flanelko: pies czy wsza (wesz- po polsku!).Twoje dowcipy siegają ponizej bruku. Na brak inteligencji rady nie ma. Wyrazy wspolczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 18:51 moje stałe pytanie na forum: czy istnieje emotikonka wyrażająca wzruszenie ramionami...? no i wyjaśnienie chociaż pościk mojego szanownego adwersarza niezbyt na to zasługuje ale niech będzie, taki mały pokaz grzeczności, uprzejmości i czego tam jeszcze: nie siedziałem przed telewizorkiem, bo po pierwsze nie jestem facetem a po drugie na ogół siedzę przed monitorem a tv tylko słucham w domu nie było awanturki ponieważ u mnie w domu nigdy nie ma awanturek, taki dziwny dom a poczułam się - może nie tyle opluta co poważnie obrażona - prezydenckim podsumowaniem putinowej przemowy niby proste... a jednak OK? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 15:02 rob11111 napisał: > No pewnie, że obecność była konieczna! > Jeżeli rzeczywiście Kwaśniewski ma zamiar stawać "w szranki" do funkcji szefa > onz, to jasne że musiał być w Moskwie. Nie mógł sobie pozwolić na nieobecność. > Przecież nikt wbrew Rosji nie będzie przewodniczył takiej organizacji jak ONZ. > Trzeba mieć giętki kręgosłup, he. No i szeroki zwieracz. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e OBRONCA STANOWISKA PUTINA ...KWASNIEWSKI 09.05.05, 18:14 ...panie pierwszy trzeba bylo wyjsc z trybuny po przemowieniu putina...moze wowczas ktos by pana zauwazyl...a tak zostal tylko kac moralny po pana pobycie w moskwie... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Do skacowanego 10.05.05, 11:30 me-e - ja tam zadnego kaca nie mam. Piłem chyba lepsza wódę niz Ty ale nie bede jej reklamowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Do skacowanego 10.05.05, 15:06 janbezziemi napisał: > me-e - ja tam zadnego kaca nie mam. Piłem chyba lepsza wódę niz Ty ale nie bede > > jej reklamowac "Moskiewskaja" Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Do skacowanego 10.05.05, 15:45 no i macie - głosowaliście na kolesia w ładnej marynarce, bo ładnie wygląda, języka nie kaleczy czyli nadaje się, ale na akwizytora, a nie prezydenta. Kogo teraz wybierzecie - następnego giętkiego, może Relige, też nie ma własnych poglądów... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Do skacowanego 10.05.05, 15:51 skun2 napisał: > no i macie - głosowaliście na kolesia w ładnej marynarce, bo ładnie wygląda, > języka nie kaleczy czyli nadaje się, ale na akwizytora, a nie prezydenta. > Kogo teraz wybierzecie - następnego giętkiego, może Relige, też nie ma własnych > > poglądów... Pieknie powiedziane, Odpowiedz Link Zgłoś
april20 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:15 Żałosne jest to całe tłumaczenie prezydenta Kwaśniewskiego, żałosne. Ale dajmy sobie spokój z Moskwą i weźmy się za poprawę stosunków z Zachodem i podniesienie naszego prestiżu wśród sojuszników - za kadencji cara Władimira nic w Moskwie nie osiągniemy i szkoda na to czasu. Mam tylko nadzieję,że Zachód zrozumie wkrótce grę Moskwy i próby skłócenia jego z nami, jak choćby to fatalne odznaczenie Jaruzelskiego i protest - słuszny - Czechów. Ten gest Putina to ewidentna próba skłócenia nas z Czechami, nie dajmy się wmanewrować w kolejne nieporozumienia z najbliższymi sąsiadami! Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: kto klamie 09.05.05, 18:16 w telexpresie poiedzieli ze bylo upokorzenie a zachwile kwas w tej samej tv stwierdzil ze nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
wital1 Gruby jedzie do Moskwy... 09.05.05, 18:16 To jest normalne, że nie gadasz z bandytami Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich sam Kto z kim przestaje, takim się staje Na długo to w każdej jednej głowie zostaje Myślę, że jest w tym coś żenującego Odwiedzać gospodarza dzieci mordującego W imię imperialnych bredni, to pomysł nieprzedni Nie tłumaczy tego święto, ani dzień powszedni etc Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Gruby jedzie do Moskwy... 09.05.05, 18:24 Cicho, nie psuj nastroju przy kolacji Ten kraj potężny, jego step wielki Nie poznasz go rozumem choćbyś myślał wieki Przy stole wyżsi rangą podczas picia wódki Rozkaz natarcia dla stłumienia rebelii Nie pierwszy raz, nie ostatni jak sądzę Świata tego konstrukcja się na tym zasadza Produkować broń, to na tym świecie Jest pierwszy, najlepszy i największy interes Wielu by straciło, gdyby się uspokoiło Na wschodzie i zachodzie wszystko by ucichło Życie tych czy owych? To drobnostka To wszystko jest przecież wliczone w koszta Odpowiedz Link Zgłoś
zdrawko1 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:17 Ciekawe po co? żeby przy aprobacie Kwaśniewskiego tak obrazić nasz naród?a prezydent uważa że nic sie nie stało ŻAŁOSNE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke hańba i żenada 09.05.05, 18:19 Kwaśniewski miał okazję wypowiedzieć stanowcze zdanie większości Polaków, których uważa że reprezentuje. Za to Putin w sposób żenujący odgrywa się za Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: hańba i żenada 09.05.05, 18:27 vontomke napisał: > Kwaśniewski miał okazję wypowiedzieć stanowcze zdanie większości Polaków, > których uważa że reprezentuje. No ja czasem w toalecie też sobie staję i wyrażam opinie o innych, mogę a co i tak nikt tego nie słyszy. NIE MÓJ prezydent zrobił podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
pcielik Re: WSTYD I HAŃBA towarzyszu Kwaśniewski! 10.05.05, 14:59 Gorzej niż wstyd i hańba. To ZDRADA. Towarzyszu Kwaśniewski, czy Pan jest prezydentem Polski czy Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy [...] 09.05.05, 18:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:24 bardzo dobrze że kwaśniewski nie poddał się antyrosyjskiej fobii prawej strony sceny politycznej; pojechał i zrobił to co do niego należało uczciwie przedstawił polskie stanowisko w pełni zgodne z deklaracją sejmu w tej sprawie i to że nikt w moskwie nie chciał tego usłyszeć nie ma żadnego znaczenia w tej wizycie nie chodziło o to żeby przekonać rosjan bo to jest w tym pokoleniu jeszcze niemozliwe ale o to żeby zaznaczyć że polacy w tej wojnie brali udział i oddanie naszym i innym ofiarom wojny z faszyzmem hołdu Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill to Polacy też brali udział w wojnie??? 09.05.05, 18:28 ...a ja myślałem, że tylko Francuzi Petaina wraz z niemieckimi i włoskimi antyfaszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: to Polacy też brali udział w wojnie??? 09.05.05, 18:31 no to masz pewne luki w wykształceniu Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: to Polacy też brali udział w wojnie??? 09.05.05, 18:32 cóż, jeśli wierzyć Putinowi i jego konfratrom to chyba jednak Polacy nie brali udziału... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: to Polacy też brali udział w wojnie??? 09.05.05, 19:01 Można by było nawet wyciągnąć inny wniosek, skoro 1 września 1939, rozpoczeła sie II W.Ś. której zakończenie obchodzi dzisiaj w Moskwie, to 17 września 1939 albo wogóle nie było, albo wtedy też ruskie sałdaty też z faszyzmem walczyly urządzajc w Brześciu Litewskim paradę z niemieckimi żołnierzami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:32 gdzie przedstawił, kto go słuchał ... W ruskich gazetach jedna linijka była o nim. Bredzisz czerwony, bredzisz, coś ty pił, stoliczną, czy samogon Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:39 jeżeli się urodziłeś wczoraj to może powinieneś wiedzieć że to jest polityka i jeżeli ktoś w tym kraju myślał że wizyta kwaśniewskiego będzie głównym newsem tego dnia to delikatnie mówiąc był naiwny; gdyby go tam nie było wtedy dopiero by się putin ucieszył Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:57 Tja, nie jestem pewien. Putin powiedzial, ot polska szmata przyjdzie; no i przyszla. Uslyszala, ze jest szmata i poszla sobie. Gdyby natomiast nie pojechal, nie byloby polskiej szmaty. To jest takie proste. K. wyglosil przemowienie do siebie. I wrocil z powrotem. Jestem ciekawy, czy to sie w jakis sposob odbije w sondazach K. i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Nie tylko białe i czarne! 10.05.05, 11:54 Fritzu,Fritzu, weg aus Polen! My tu ciagle o 1 wrzesniu ,o 17 wrzesniu 1939 r. ale zaczęlo sie wszystko w styczniu 1933 r.,kiedy Hitlerowi uwielbiani dzis przez nas Niemcy dali władzę i on zacząl robic porządki najpierw u siebie,a potem gdzie się tylko dało. Hitler leciał do Londynu czy premier bryjski do Manachium? Chamberlain,czy jak mu tam było... Ukladano sie z Hitlerem, oddano mu Austrię, Czechy, część Litwy, podporządkowano mu Słowację. Trochę Zachod kokietował Polskę, podpisał jakies gwarancje, ktore we wrzesniu 1939 r. okazały sie papierkiem do OO. Stalin patrzyl na to i mógł wydumac,ze teraz przyjdzie kolej na jego wladztwo. I jak tu sie bronic, skoro konie Budionnego pozdychały, a produkcja czolgow byla w powijakach. Jego gadki z przedstawicielami Zachodu slimaczyly sie, a tu sytuacja stawala się coraz bardziej gorąca. Nie dziwię sie,ze Polska, pamiętając o roku 1920 roku ,obawiała się przepuscic przez swe terytorium czerwonych. Pat wykorzystal Hitler i wysłał samolotem do Moskwy Ribbentropa. Podpisano,co podpisano,mysmy mieli dostac z miejsca w d***, Moskwa złapala oddech, choć potem tez róznie z nią bywało. Ale,ale...Gdyby tak Hitler zajął calą Polske ,to potem łatwo by zajął Moskwę,dokad miałby znacznie blizej.A gdyby Moskwa padła, to i wojna trwalaby dluzej a jej koniec nastapiłby wtedy, kiedy w Polsce nikt by juz nie mógl nas popłodzic i urodzic,bbo fabryki śmierci pracowały pelną parą. Pogadac my sobie tu mozemy,bale ograniczamy sie do schematu: czarne i białe. A g**** prawda. Swiat jest bardziej kolorowy, co widac i z Kosmosu, ale z Ziemi jakby nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 19:38 Jeżeli do mnie pijesz to urodziłem się wczoraj i wiem co to jest polityka. Dlatego mam szacunek dla prezydentów Litwy i Estoni, którzy potrafili powiedzieć NIE !!! Trzeba mieć za przeproszeniem "jaja" a nie "brązowy język" Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:36 no i zaznaczyl. tak samo jak prezydent Uzbekistanu. licza sie ci, na ktorych ktos zwraca uwage. myslisz, ze gdyby Rosja postepowalaby wobec USA tak jak postepuje wobec Polski, Bush polecialby tam?? gdyby nie stal w pierwszym rzedzie, gdyby Putin pominal udzial Stanow w wojnie, albo Chirac przy tym samym dotyczacym Francji? Polska wystawila 600 tys. ludzi w ostatnim okresie wojny. No jest w stosunku do liczby kraju najwiecej sposrod koalicjantow.najdluzej tez z hitlerowacami walczyla (od 1 wrzesnia 1939 do 8 maja 1945), w stosunku do liczby obywateli Rzeczpospolita poniosla najwieksze straty ludnosciowe. i co? cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
wital1 Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:41 komu powiedział? Polakom w polskiej ambasadzie? na głównej uroczystości siedział tylko i słuchał tych półprawd (a pół prawdy to jak powszechnie wiadomo całe kłamstwo, a czasem [tu na przykład] znacznie gorzej) bynajmniej nie jestem zwolennikiem prawej strony naszej sceny politycznej, ale to co teraz zrobił Kwaśniewski jest żałosne proponuję lepiej przyjrzeć się sytuacji przed wygłaszaniem takich opinii: cnn.com bbcnews.com rzeczpospolita.pl CNN BBC WORLD TVN 24 cokolwiek, do cholery Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:47 to nie miała byc wizyta edukacyjna kwśniewski nie miał uczyć rosjan historii IIWŚ (choć niektórym by się to przydało) a reprezentować Polskę i zrobił to najlepiej jak mógł (a raczej jak mu rosjanie pozwolili) Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:52 oj to niewielo on umie, niewiele Dlaczego nie było delegacji Litwy i Estoni Bo ich prezydenci nie byli pachołkami Moskwy, bo mają "jaja" a nie brązowy język jak "nasz prezydent" Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 20:26 didasowski napisał: > oj to niewielo on umie, niewiele > Dlaczego nie było delegacji Litwy i Estoni > Bo ich prezydenci nie byli pachołkami Moskwy, bo mają "jaja" > a nie brązowy język jak "nasz prezydent" He he he he!raczysz zartowac? Adamkus to nie mogl byc,byl w tym czasie pacholkiem USA,a Rüütel byl komunista i przewodniczacym rady najwyzszej Estonskiej Socjalistycznej Republiki Radzieckiej! Ten to sie dopiero przefarbowal! Odpowiedz Link Zgłoś
wital1 Re: brawo panie prezydencie 09.05.05, 18:54 Reprezentować Polskę TAM? W przemówieniu Putina dla Polski nie było miejsca. Siedzieć tam i słuchać, kiedy na cały świat idzie przemówienie sugerujące że Polaków w ogóle na tej wojnie nie było? Zgadzać się na to, siedziąc spokojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek a poselstwo paryskie Twoje stopy liże ... 09.05.05, 19:12 tak pisał Poeta, Polak. Teraz liże, nie tylko stopy, również poselstwo Polskie. I nic mnie nie obchodzi, ze francuskie też. Czy nikt nie pamieta, ze na Siegessaeule w Berlinie wisiała polska flaga, w 1945 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek posłałem sygnał dla skasowania Twojego wpisu 09.05.05, 19:02 obrażasz mnie, jako Polaka mnie obrażasz, a na dodatek obrażasz mój rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
tajny_wspolpracownik Re: posłałem sygnał dla skasowania Twojego wpisu 10.05.05, 00:17 Nie, Nie, Nie, no to już jest przesada! Rozumiem, że w Twojej, lepszej Polsce będzie można tylko jedną, jedyną prawdę wyznawać? A jak ktoś się wychyli, to poślemy sygnał, żeby go usunąć... Oj coś mi to za bardzo minioną epoką pachnie... Troszkę szacunku dla poglądów innych, towarzyszu POLAKU(z obrażonym rozumem)... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Re: brawo panie prezydencie 10.05.05, 02:30 mógł znależć bardziej stosowne miejsce do uczczenia pamięci ofiar. choćby pod pomnikiem Pomordowanych na wschodzie (przez Eskimosów może?). A kacapom nie musiał przypominać o naszym udziale w wojnie. Jak nie pamiętają to ch.. im w d.... . Ze niby jak przypomni, to za nasz udział dostanie parę kanistrów ropy czy butlę gazu. Honorem, kur... się nie handluje, łachu. Miał "prezydent" szansę, jakiej tylko pozazdrościć: zrobić coś pozytywnego- nic nie robiąc. Po prostu siedzieć na dupie i nie obrażać rodaków - w tym rodzin pomordowanych przez Sowietów. Nie odwiedzać w chałupie bandziora z NKWD (a teraz KGB). Musiał spartolić i to i masę ludzi obrazić. Polska nie jest twoją zabawką, i w tak ważnej sprawie spytaj kogoś mądrzejszego od Ciebie i od towarzysza cioska. Mógł puścić jaruzela. Po nim niczego dobrego i tak nikt nigdy się nie spodziewał - jak się zeszmacił jako sługus Breżniewa, niech się szmaci do końca, łajza (jazuzel). Pokazałeś "klasę" prezydencie. Jesteś zadowolony? Jeśli tak, to mi nawet ciebie nie żal.... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: brawo panie prezydencie 10.05.05, 18:48 Jarek Gurtowski,jestes wspanialy! Az mi sie chce jechac do Rygi... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: brawo panie prezydencie 10.05.05, 15:17 an9991 napisał: > bardzo dobrze że kwaśniewski nie poddał się antyrosyjskiej fobii prawej strony > sceny politycznej; pojechał i zrobił to co do niego należało uczciwie > przedstawił polskie stanowisko w pełni zgodne z deklaracją sejmu w tej sprawie > i to że nikt w moskwie nie chciał tego usłyszeć nie ma żadnego znaczenia w tej > wizycie nie chodziło o to żeby przekonać rosjan bo to jest w tym pokoleniu > jeszcze niemozliwe ale o to żeby zaznaczyć że polacy w tej wojnie brali udział > i oddanie naszym i innym ofiarom wojny z faszyzmem hołdu WSPANIALE!!!!! Tylko wytlumacz mi co on wlasciwie tam zaznaczyl bo jakos tego nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 odpowiadam 10.05.05, 15:48 to że nie zgadzamy się na rosyjskie kłamstwa w tej sprawie; to banał ale nieobecni naprawdę nie mają racji a wyrażenie szacunku dla prawdy historycznej właśnie tam w moskwie ma dużo większą wagę (etyczną ale również polityczną) niż powiedzenie tego w polsce (tym bardziej nikt nie zwróciłby uwagi w rosji na jego słowa) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: odpowiadam 10.05.05, 15:54 an9991 napisał: > to że nie zgadzamy się na rosyjskie kłamstwa w tej sprawie; to banał ale > nieobecni naprawdę nie mają racji a wyrażenie szacunku dla prawdy historycznej > właśnie tam w moskwie ma dużo większą wagę (etyczną ale również polityczną) niż > > powiedzenie tego w polsce (tym bardziej nikt nie zwróciłby uwagi w rosji na > jego słowa) Ej cos tu znowu pokreciles. Ale nie poddawaj sie, sprobuj jeszcze raz, moze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:24 Gada jak nasz ale on nie nasz. Dla sługusa moskwy, przemówienie Putina było ok. Nie ma się czemu dziwić, w końcu "pierwszy" był w sumie u siebie. Całe szczęście że to polityczne zero jakim był od zawsze kończy swoją kadencję i nie będę musiał jego twarzy oglądać, a tym bardziej słuchać. Kwas jest jak bełt niby słodki, a w środku sama trucinza. Odpowiedz Link Zgłoś
akasaki Kwaśniewski: obecność w Moskwie MI była potrzebna 09.05.05, 18:26 nie ma to jak bandyckie buzi buzi nad grobami ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
akasaki PS żołnierze armii czerwonej tez byli ofiarami 09.05.05, 18:27 PS żołnierze armii czerwonej tez byli ofiarami swojej nomenklatury "gdy z patykami na czołgi szli z lufami NKWudzistów za plecami..." Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 [...] 09.05.05, 18:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaluka17 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:30 KWACHU NIESTETY MYLISZ SIE JEZELI PUTIN WYMIENIA ANTYFASZYSTOW Z WLOCH I NIEMIEC A NIE MOWI ANI SLOWA O NAS (DLA ULATWIENIA MY = POLACY) to znaczy ze uczynil kolejny zabieg podobny do tego jaki uczynil dekorujac jaruzela. No co z tego ze byl zwiadowca, i co z tego ze nawet gdzies tam zostal ranny, przynisl na swoich ramionach mordercza machine zla, potem jeszcze wybral sie do Czech i Slowacji. Na szczescie konczy ci sie kadencja jestes jak pusty dzwon - twoje wypowiedzi brzmia ja glos dzwonu bez serca. Niby dzwiek ten sam, niby ton podobny tylko glebi brak. Ale tak to jest z ludzmi w niebieskich koszulach, zoltych krawatach ktorzy glebi nie siegaja jeno bruku. Tys wlasnie to uczynil. Socjotechniczny niewolniku mediow. Niestety jestes nowridowska antyteza Polaka za nie masz tak i tak za nie. Ale tylko do wrzesnia. Lec pozniej w swiat zbawiac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Obecność Kwaśniewskiego była potrzebna 09.05.05, 18:33 Ta wizyta z jednej strony i planowane wystąpienie w ONZ naszego ministra dowodzą, że obok "kaziczków udających dyplomatów (PO i PiS) mamy dojrzałą dyplomację. Odpowiedz Link Zgłoś
moped Najwyzsza pora, aby Polacy przypomnieli swiatu !!! 09.05.05, 18:38 Niestety to wszystko razem jest bardzo niepokojace. Racje maja Polacy, ze glosno przypominaja swoj udzial w walce z Niemcami, w walce o pokoj w Europie, walce o wlasna wolnosc ktora "alianci" nam zabrali oddajac w rece Sowietow. Niepokajace jest rowniez, ze taka np. Kanada glosno krzyczy o udziale swoich zolnierzy podczas WWII w walce o przyniesienie wolnosci Holandii. Ta sama Kanada zapomina z cala premedytacja wspomniec o wspolnym udziale Polakow z zolnierzmai Kanadyjskimi w wlace o Holandie z Generalem Maczkiem na czele oraz I Dywizja Pancerna. Sam premier ( prezydent Holandi?) w swoim publicznym przemowieniu glosno powiedzial, ... dziekuje Kanadyjskim i Polskim zolnierzom... Widac, ze wszyscy chca zapomniec o istnieniu Polski i Polakow... Historia sie powtarza, wszystkim nasza obecnosc jest niewygodna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Obecność Kwaśniewskiego była potrzebna 09.05.05, 18:40 najbardziej niegodna i uwlaczajaca jest wypowiedz Kwasniewskiego. Putin i jego teksty generalnie mnie nie obrazaja, choc denerwuja, ale zeby prezydent Polski tak mowil???? to juz jest wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 Lokaj Kwaśniewski wykonał wyznaczone zadanie 09.05.05, 20:52 Zadanie wyznaczył mu Putin były pułkownik KGB. Kwaśniewski nie miał wyjścia bo mają jego teczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Obecność Kwaśniewskiego była potrzebna 10.05.05, 15:32 chris12 napisał: > Ta wizyta z jednej strony i planowane wystąpienie w ONZ naszego ministra > dowodzą, że obok "kaziczków udających dyplomatów (PO i PiS) mamy dojrzałą > dyplomację. a ty jestes dupokrdca Odpowiedz Link Zgłoś
jan_3_sobieski Kwasniewski Kwasniewskim, ale... 09.05.05, 18:44 Zamiast bic piane zrobcie cos pozytecznego i podpiszcie petycje. -------------------------------------------------------- www.voiceforeurope.org www.glosdlaeuropy.org Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kwasniewski Kwasniewskim, ale... 09.05.05, 18:47 Że niby jaki ma to związek ze sprawą??? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Kwasniewski Kwasniewskim, ale... 09.05.05, 22:18 koczisss napisał: > Że niby jaki ma to związek ze sprawą??? > Koczisss- dziękuję, wzięłam "Cię" na dysk twardy i cieszę sie,ze mnie odprężyłes. Czytanie tych idiotyzmów rodakow (?) uruchamia moją kończyne, czyli nogę. Musżę ją hamować...Pozdrawiam! PS Szkoda,ze strona ze zdjeciami wolno się otwiera. Ale mam ją! Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Kwasniewski Kwasniewskim, ale... 09.05.05, 22:54 Koczisss- dziękuję, wzięłam "Cię" na dysk twardy i cieszę sie,ze mnie > odprężyłes. Czytanie tych idiotyzmów rodakow (?) uruchamia moją kończyne, czyli > > nogę. Musżę ją hamować...Pozdrawiam! PS Szkoda,ze strona ze zdjeciami wolno się > > otwiera. Ale mam ją! Prosimy zwolnić kończynę.. czyli nogę :) i uruchomić głowę nigdy się nie udało ale może teraz trzymamy kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 [...] 10.05.05, 15:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejno Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:48 od kiedy to dla kombatantów jest szacunek, natomiast dla niepełnosprawnych nie widzę szacunku, to wielki błąd Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 15:39 andrzejno napisał: > od kiedy to dla kombatantów jest szacunek, natomiast dla niepełnosprawnych nie > widzę szacunku, to wielki błąd O czym ty wlasciwie pie....olisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:52 Panie i Panowie, poza nielicznymi głosami wykształconych na WUML-u prezentujecie zdrowe podejście. Proszę, zwróćcie uwagę na zdjęcie z Moskwy, uczeń i mistrz! Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:54 hehe... WUML zwany także Marleną... że też ktoś to jeszcze pamięta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 18:55 bo98 napisał: > Proszę, zwróćcie uwagę na zdjęcie z Moskwy, uczeń i mistrz! Imperator Palpatine i Darth Vader? Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 19:54 > Proszę, zwróćcie uwagę na zdjęcie z Moskwy, uczeń i mistrz! > Imperator Palpatine i Darth Vader? Jeśli trzymać się Twojej interpretacji,to Kwaśniewski powinien zabić putina. Tak od tysięcy lat kończą się relacje master-apprentice wśród Sithów. Chilum Orr/Jedi Bandit Clan & Jedi Council at Javin IV Odpowiedz Link Zgłoś
langston DOBRZE ZE CHOC BBC PAMIETA O NAS... 09.05.05, 18:55 news.bbc.co.uk/1/hi/talking_point/4493769.stm Odpowiedz Link Zgłoś
langston PRZEDE WSZYSTKIM TU.. 09.05.05, 18:57 news.bbc.co.uk/1/hi/talking_point/4493769.stm Odpowiedz Link Zgłoś
langston OFIARY POLSKI--BBC 09.05.05, 18:59 news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4530565.stm Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebna 09.05.05, 18:57 by zrehabilitować komunizm.... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 19:35 A czemu sluza wizyty Rycyka? Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 19:48 Kwasniewski wyglada wprawdzie na niezbyt madrego, ale jego dzisiejsza wypowiedz swiadczy o tym, ze jego glupota osiognela nieosiagalne dno. Powinni go chyba unieszkodliwic i dac jego tzw. mozg to gruntownego zbadania. Ja stawiam ze jest pusty i bardzo lekki. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 15:43 marek10004 napisał: > Kwasniewski wyglada wprawdzie na niezbyt madrego, ale jego dzisiejsza wypowiedz > > swiadczy o tym, ze jego glupota osiognela nieosiagalne dno. Powinni go chyba > unieszkodliwic i dac jego tzw. mozg to gruntownego zbadania. > Ja stawiam ze jest pusty i bardzo lekki. Jest pusty i lekki bo wyciagneli go z mauzoleum Lenina:)) Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 18:51 Z Twoja,Kralil 1.pomocą. Boze co za osioł! Flanelka,flanelka... Odpowiedz Link Zgłoś
zico24 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 19:27 Jesteśmy frajerami!!!Putin nam napluł w twarz a Kwachu sie jescze głupio uśmiecha!!Frajer!! Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 19:38 Kwaśniewski stał, jak przystało na podrzędnego ministranta z tyłu. Obejrzałem przed chwilą TVN, okazuje się jednak, że były miłe polskie akcenty Generał Wojciech Jaruzelski dostał spóźniony medal za uporządkowanie bałaganu w Czechosłowacji w 1968r. Putin dobre Panisko, mierychliwe, ale sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 18:53 W ministrantach jestes obyty... Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 19:38 Ty to pewnie byś mu oddał? Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 19:47 p.smerf napisał: > Ty to pewnie byś mu oddał?< Nie rozumiem Pani pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 20:27 > > Ty to pewnie byś mu oddał?< > > > Nie rozumiem Pani pytania. Nieporozumienie. To bylo do ziko24. Odpowiedz Link Zgłoś