marek3331 BUDUJMY SIŁĘ POLSKI I TERAZNIEJSZOŚĆ 10.05.05, 11:27 1.Polska potrzebuje: -silnej gospodarki /wzór Niemcy,Francja,Włoch/ -miejsc pracy, -warunków godnego zycia dla obywateli-/20%bezrobocia, 40% żyje ponizej minimum/ 2.Twórzmy program dla polski - gospodarki, socjalny, zdrowia, bezpieczeństwa. 3.Niestety świadomie czy nieświadomnie KTOŚ /?/ SKIEROWUJE NASZĄ UWAGĘ , ENERGIĘ,AKTYWNOŚĆ na: -Antyrosyjskość, Historyczne podziały i konflikty z Niemcy, Rosja... -Afery i wzajmne walki polsko - polskie. Czyz historia nie nauczyła nas że ceną podziałów była słaba Polska i Zabory. 4.Walczmy o interes Polski: -Finanse, Srodki i uprawnienia w UNII, -Obiecane z USA - za wojnę środki, pomoc gospodarczą, -Budujmy dobre relacje gospodarcze - Rosja, Ukraina, Białoruś,Pribałtika. POLSKA POTRZEBUJE KONKRETÓW I EFEKTÓW A NIE !!! PUSTOSŁOWIA. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: BUDUJMY SIŁĘ POLSKI I TERAZNIEJSZOŚĆ 10.05.05, 16:21 bzdury - to Rosja jest antypolska, a nie Polska antyrosyjska. W Naszym interesie są dobre stosunki z Rosją, ale i Ukraina w NATO. W naszym interesie jest też silny i mądry przedstawiciel, a nie lala - bo lale to wszyscy olewają - nie tylkop Putin, ale przecież także Busch, nadstawianiem d..., co proponujesz nic nie załatwimy. Odpowiedz Link Zgłoś
upokorzony [...] 10.05.05, 11:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur już tylko Kaczyńscy zostali na placu boju 10.05.05, 11:57 i ja z nimi,hej kto Polak na bagnety Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Olek wracaj do Moskwy - tam twoje miejsce 10.05.05, 11:59 Jeśli według Kwaśniewskiego wszystko było w porządku, to mi już brak słów. To jest właśnie najgorsze w polityce Kwaśniewskiego wobec Rosji - te ciągłe ustępowanie i bojaźń przed narażaniem się Putinowi. Pora z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 12:02 To,że nas tak potraktowano aż tak mnie nie dziwi, bo polityka nasza wobec Rosji jest taka jaka jest. Sami podcinamy sobie gałąź, a potem też nas tak traktują. Zresztą zachodni alianci, też jak wspominaja walki w Normandii, nie wspominaja słowem o Polakach i gen.Sosabowskim. Jak była rocznica Monte Cassino, też wobec Polaków się najlepiej nie zachowano. Lepiej będzie dla nas, jak przestaniemy się ciągle obrażać na innych, zwłaszcza na Rosję.Historia jest jaka jest i od niej nie uciekniemy.Rosja zawsze będzie mocarstwem i nic dziwnego, że układa się z wielkimi tego świata. Rosja nawet bez Polski sobie poradzi, ale Polska bez kontaktów z Rosją raczej nie.Niepotrzebnie zamknęliśmy sobie rynki w Rosji. Kontakty gospodarcze są nam potrzebne.Trzeba dochodzić prawdy, ale nie robiąc sobie wokół wrogów. Za to, że Stalin po wojnie zajął nasze tereny wschodnie i zdobył wpływy w Europie Wschodniej, odpowiadają Brytyjczycy i Amerykanie i Francuzi /Teheran i Jałta/.Sam naród Polski nie miał wyboru. Decydowano o nas bez nas. II Armia Wojska Polskiego jest tak samo ważna w wyzwalaniu Polski jak AK. Sybiracy nie mieli innej drogi powrotu do Polski. Jestem urodzona po 1956 roku. PRL - był dla mnie zawsze ojczyzną, którą kocham i szanuję.Zdobyłam dobre wykształcenie i nikt mi przed nosem karabinem nie wymachiwał, mimo że wojska Radzieckie stacjonowały np. w Legnicy i innych jednostkach. Kościoły tez były otwarte jeśli ktoś chciał do nich wejść i się modlić. Nie przesadzajmy z tym zniewoleniem. Mój ojciec też był zesłany na Syberię i nie miał innej drogi powrotu jak II Armia WP. Stryj umarł od malarii i tyfusu pod Tobrukiem idąc z Andersem. Dziadek był zabity w Starobielsku. Jednak ja nie jestem tak przepojona nienawiścią do Rosjan mimo wszystko. Może trzeba dochodząc prawdy, nauczyć się wybaczać.Na pewne sprawy nie mieliśmy wpływu w tej straszliwej machinie wojennej. We wrześniu 1939 roku zachód tez sie na nas wypiął. Rząd Rydza-Śmigłego zwiał do Rumunii. Co tu dużo mówić. Winy takiego a nie innego obrotu sprawy historii leżą po stronie zarówno Zachodu jak i Wschodu. Czas na mądrą politykę w Polsce i obiektywizm w ocenianiu historii. Życzmy sobie jako naród abyśmy mieli w czym wybierać w przyszłych wyborach prezydenckich, aby wybrać mądrego następcę prez. Kwaśniewskiego.Mamy wcale niezłego prezydenta. Boję się, że będzie bardzo trudno wybrać lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 12:14 Kwaśniewski jako komunista robi z Polski karła imperialistycznej Moskwy! To wtyczka Kremla! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: JAKIE TO SZCZESCIE, ZE NIEMCY NAPADLY ZSRR... 10.05.05, 20:43 zebys wiedzial. w przeciwnym razie i Rzesza i ZSRR by nas wykonczyli. czy w mysl logiki Putina wybierania fragmentow zdarzen powinnismy byc wdzieczni i swietowac ten dzien?? niech sobie odpowiedza na to pytanie ci, ktorzy wyrazaja zrozumienie dla Putina i nie widza niczego zlego w postawie Kwasniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
annetje poczulam sie OSOBISCIE DOTKNIETA 10.05.05, 12:55 ta lawina klamstw i upokorzen . szlag mnie trafil wczoraj przed telewizorem ... fiut bez honoru bez charatkteru ( to akurat juz wczesnie przedstawial w okazalosci, chcby odmawiajac zeznan), komuch i sluzalczyk. Wstyd mi za tego gnoja. jest niegodzien swego fotela. Mam nadzije,ze ta karyjerka skrupulatnie tkana od 95 roku zakonczy sie z hukiem jesienia bo jak na niego patrze jest mi niedobrze i nie zniose obecnosci tego cwoka dalej na afiszach.. WSTYD!! Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Kwaśniewski nie wie co mówi i co czyni!!! 10.05.05, 13:04 Nie ma nawet jednej, teoretycznej korzyści z wyjazdu Kwaśniewskiego do Moskwy! Jeżeli p. Kwąsniewski nie potrafi myśleć, to niech może chociaż przegląda gazety, bo gdyby je czytał, to już dawno by wiedział, że jego wyjazd do Moskwy to osobista klęska i narodowa obraza. Mam nadzieję, że w Sejmie RP odbędzie się stosowna debata, potępiająca ten haniebny, antynarodowy krok Kwaśniewskiego. Koszmarna Rosja pokazała swoje prawdziwe oblicze: buta, arogancja, tesknota za dominacją i imperialnymi podbojami, przywoływanie wojennych upiorów (radość tych koszmarnych, bezzębnych weteranów Armii Czerwonej, z których każdy ma na sumieniu przynajmniej parę mordów na cywilach, rabunków i kilka gwałtów!), picie szklankami (musztardówkami) samogonu na festynach i to nawet przez kobiety (!), to standardy rosyjskiej cywilizacji i kultury, przed którymi musimy się bronić jak przed zarazą, za wszelką cenę! Chore wojenne sentymenty Wojciecha Jaruzelskiego nie powinny mieć dla nas żadnego znaczenia. Jak mu sie tak ta kultura i rosyjska mentalność podoba, to niech wyjedzie na stałe do Moskwy! Okazuje się, że Imperium Zła (Rosja) wcale nie upadło, ma się coraz lepiej i zaczyna zagrażać cywilizowanemu światu zwłaszcza Europie. Uosobieniem i egzemplifikacją tego imperium jest W. Putin - facet o mentalnaości i cechach charakterologicznych przestępcy (dowodem na to są jego zbrodnie w Czeczenii). Kwaśniewski już niczego nie zrozumie. W schyłkowym okresie jego koszmarnej prezydentury, może popełniać tylko podobne lub jeszcze gorsze błędy. Dlatego powinien być izolowany przez polskich polityków (znakomite zachowanie Kaczyńskiego i innych, odcinające się od zachowań "prezydenta"). Trzeba mu dać jasno do zrozumienia, że na polskiej scenie politycznej jest on już zbędnym rekwizytem (dworskie maniery i napuszona retoryka niczego już nie poprawią). Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Re: Kwaśniewski nie wie co mówi i co czyni!!! 10.05.05, 13:35 W Polsce nie widzę żadnych dobrych polityków a na pewno nie są lepsi od prez. Kwaśniewskiego. Za dużo tu nienawiści i brak zdrowego myślenia o przyszłości. Widzę, że lepiej by było dla niektórych, żeby się wcale nie urodzili.Sądzę, że większość tych inwektyw pochodzi od młodzieży, niedouczonej i niezbyt dobrze wychowanej. Może lepiej gdyby Hitler wykończył ich lub ich przodków w komorach gazowych. Może potrzebna jest kolejna wojna albo despotyczny bezwzględny przywódca, żeby w Polsce wymiótł to błoto. Polacy to niestety kłótliwy i niezbyt mądry naród z wieloma wadami. KOGO CHCECIE NA PREZYDENTA!!?: - pełnego nienawiści, nie miejącego nic wspólnego z postawa chrześcijańską pana R. Giertycha, a może J.Kaczyńskiego - pożal sie Boże Prezydenta Warszawy /Boże miej nas w opiece!/.Ten cały Sejm trzeba by wystrzelać! Ja bardzo nad tym ubolewam, że nie ma kogo wybrać ani do Parlamentu, ani na prezydenta. Gdyby nie to, że nie nadaje sie na emigrację - mam prawie 50 na karku, to pewnie by mnie tu nie było. Jestem patryiotką i jest to dla mnie tym bardziej przykre, że nie ma prez. Kwaśniewski godnych następców.Trzeba prowadzić mądrą politykę w kraju i zagranicą, żeby Polska znów stanęła na nogi po tych spustoszeniach, czynionych nie tylko ze strony lewicy. Prawica wcale nie lepsza, też kradną i kłamią. Nienawiść wewnątrz kraju i wobec sąsiadów zewnętrznych nas zgubi. Odpowiedz Link Zgłoś
gretabe Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 13:13 No jasne, Panie Kwasniewski. Nie znam drugiego takiego lepkiego karierowicza i oportunisty. Ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re:dokąd Kwaśniewski 10.05.05, 14:10 I tak skończymy,jak Irlandia Północna, ale jak zwykle będzie za póżno, za trudno, i dopiero nam dadzą etykietkę Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio "Wam to panowie kury szcz.. prowadzać..." 10.05.05, 14:29 ..a nie politykę robić" (J.Piłsudski). Pojechał bo tak się w cywilizowanym świecie robi. I to Fiutin wyszedł na kacapa, co się zachować nie umie. Nasz był w porządku. Ważne jest, co się robi. Spier...nie Ruskim interesów na Ukrainie jest więcej warte, niż pominięcie w okolicznościowej gadce na prazdniku. A Fiutinowi mogło o to właśnie chodzić, żeby sprowokować jakiś antykacapski eksces czy skandal, i dalej nam dorabiać przed Światem gębę patologicznych rusofobów. I jeśli tak ,to mu się prawie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: "Wam to panowie kury szcz.. prowadzać..." 10.05.05, 15:46 Co do zasady to sie zgadzam.Rowniez zgadza sie ocena wyniku zabiegow ruskich.Jednak swiat zbytnio tych zabiegow Putany nie zauwazyl.W Berlinskim Der Tagesspiegel wiadomosc z Moskwy jest utrzymana raczejw tonie przesmiewczym.Wcisnieta pomiedzy notatke o finansowaniu ZOO,a komentarz o wyroku dla mordercy mowi o pochowaniu "smiesznych kapeluszy"czyli wojskowych czap Rosyjskich oficerow,o zamaskowanym mauzoleum Lenina,o nedzy kombatantow rosyjskich i nieudanej probie powstrzymania deszczu.Wspomniano rowniez o okraglostolowym spotkaniu kombatantow sowieckich i hitlerowskich.To tyle.Wydaje sie ze Rosji chodzilo o cos wiecej.Niestety,zreszta jak zwykle im nie wyszlo.Tak ze dajmy sobie spokoj z ta zalosna impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: "Wam to panowie kury szcz.. prowadzać..." 10.05.05, 16:29 hehenio napisał: > ..a nie politykę robić" (J.Piłsudski). > Pojechał bo tak się w cywilizowanym świecie robi. I to Fiutin wyszedł na kacapa > , co się zachować nie umie. Nasz był w porządku. > Ważne jest, co się robi. Spier...nie Ruskim interesów na Ukrainie jest więcej w > arte, niż pominięcie w okolicznościowej gadce na prazdniku. > A Fiutinowi mogło o to właśnie chodzić, żeby sprowokować jakiś antykacapski eks > ces czy skandal, i dalej nam dorabiać przed Światem gębę patologicznych rusofob > ów. I jeśli tak ,to mu się prawie udało. no tak, tylko, ze w naszym interesie jest Ukraina w Europie, a nie w Rosji, wg ciebie w imię przyjaźni polsko-radzieckiej powinniśmy przyklęknąć i robić co nam każe Rosja, stary, czasy się zmieniły! Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: "Wam to panowie kury szcz.. prowadzać..." 10.05.05, 17:56 Dziękuę za Fiutina! Odpowiedz Link Zgłoś
brlink HANBA 10.05.05, 14:54 Putin wspomina o niemickich i wloskich antyfaszystach, (kolaborantach) francuzach , o Polsce ani slowa, a dla pana kwasniewskiego (osoby niegodnej sprawowania urzedu Prezydenta RP) wypowiedz Putina: bardzo wywarzona. HANBA Odpowiedz Link Zgłoś
brynk ...była potrzebna ..."-dla pana , zeby sie nażreć 10.05.05, 15:15 i dietę skasować . A plamę jaka pan zrobił to my wwzyscy Polacy odczyuwamy ... NĄDZA PREZYDENT , NĘDZA! Odpowiedz Link Zgłoś
widok9 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 15:30 Jakby miał honor - to by się przynajmniej zamknął. ZSMP do dzisiaj zbiera owoce swojej edukacji takich czerwonodupców. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 15:58 obecność pana kwasniewskiego w Moskwie była potrzebna tylko po to zeby stanowił dobre towarzystwo dla uhonorowanego przez Putina tow. generała Jaruzelskiego. Moze Kwaśniewski powinien wyciągnąć nauke z tego przedstawienia w którym uczestniczył. Jaruzelski więćej znaczy dla imperialnej rosji niz jakis tam był przewodniczący komitetu ds sportu czy redaktor młodzieżowej gazety komunistycznej. Wizyta Kwaśniewskiego zepchniętego gdzieś na tyły tłumu przywódców była wstydem. Ale żeby się wstydzić trzeba mieć tez honor, albo umieć czytać ze zrozumieniem. A z tym prezydent niektórych polaków ma widocznie duze problemy. Jestem przekonany, ze gdyby mógł byc wybrany na jeszcze jedna kadencje jako prezydent to na pewno by sie inaczej zachowywał i bardziej szanował opinie tych, którzy swoimi podatkami zapłacili za jego wiernopoddańczą wizytę na akademii ku czci Sowietskowo Sojuza Odpowiedz Link Zgłoś
kowal1971 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 16:24 ciekawe komu potrzebna byla ta obecnosc skoro nawet gospodarz zachowywal sie tak jakby POLAKOW tam nie bylo oraz nie walczyli i gineli na wszystkich frontach II wojny p.Kwasniewski po co to NAM bylo ten wyjazd i cala ta farsa Odpowiedz Link Zgłoś
turecki4 A dlaczego nie wstawili się za nami sojusznicy? 10.05.05, 16:29 antyfaszyści z Niemiec i Francji? I główny antyfaszysta i bojownik o pokój Bush George? Znowu nasa olali. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany mieli krzyczec jak nasz prezydent siedzial cicho?? 10.05.05, 20:40 i jak sie ma do naszego domagania poszanowania prawdy ze strony Rosji stanowisko Kwasniewskiego i jego ocena wystapienia Putina??? przeciez jak my sami nie bedziemy protestowac nikt za nas tego nie zrobi. jak nasz prezydent mowi, ze wszystko OK, to ktos ma mowic, ze Polsce sie to nie podoba?? a i tak pozostalych trzeba bedzie przekonywac do poparcia nas, tyle ze to jest naturalne. Bush przyznal, ze poparcie przez USA podzialu Europy i brak sprzeciwu w Jalcie bylo zlem i bledem Stanow Zjednoczonych. Powiedzial tak w Rydze na dzien lub dwa (juz nie pamietam) przed Moskwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mrotom Kwaśniewski to DUPEK 10.05.05, 16:31 Kwaśniewski zachował się jak ostatni palant. Jego zachowanie nie przystoi do sprawowanego urzędu. Jest mi wstyd, że ktoś taki jest prezydentem mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Kwaśniewski: byłem w Moskwie potrzebny 10.05.05, 16:42 Jak dziura w moscie... buuuuuuuuuuuuuhhhahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 17:23 DO CZEGO ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
goodsamaritan Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebna 10.05.05, 17:33 jak kotu sweter. Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 18:25 Niestety rosja po raz kolejny pokazała nam pięść , a nasz prezydencik nawet tego nie dostrzegł . Hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
heron Olek, byłeś ale reakcja po jest zła!!! 10.05.05, 18:54 ten mały ze złymi oczkami cię /nas zlekceważył a twoja reakcja - tłumaczenie byłego szpiega przed polskim narodem. COŚ NIE TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
jasica_leopold Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 19:45 Był potrzebny jak 5 koło u wozu:)) Nam tez jest tak potrzebny. Mógł pojechać dalej z Jaruzelem i pozostac. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Czy nie da sie cos z tym glupkiem Kwache zrobic? 10.05.05, 19:48 Facet jest zalosny. Poziom intelektualny dzdzownicy. Odpowiedz Link Zgłoś