Dodaj do ulubionych

SLD i plan

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 22:35
Podoba wam sie czy nie to nowym premierem bedzie Leszek Miller. Plan poprawy
sytuacji w kraju wymaga duzych ciec wiec partia majaca duze szanse tworzenia
przyszlego rzadu nie chce tracic wyborcow mowiac, ze ciecia w wydatkach panstwa
beda dotyczyc danej grupy spoleczenstwa. Inne partie moga sobie na to pozwolic
bo wiedza, ze ich miejsce bedzie w opozycji. Wiec moze skonczcie te nudne watki
dotyczace debat wyborczych i planu SLD.
Obserwuj wątek
    • Gość: Matt Re: SLD i plan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 23:08
      Monotonne watki nadal na top''ie :))
    • Gość: jolka Re: SLD i plan do Matta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 23:16
      Gość portalu: Matt napisał(a):

> Podoba wam sie czy nie to nowym premierem bedzie Leszek Miller. Plan poprawy
      > sytuacji w kraju wymaga duzych ciec wiec partia majaca duze szanse tworzenia
      > przyszlego rzadu nie chce tracic wyborcow mowiac, ze ciecia w wydatkach panstwa
      > beda dotyczyc danej grupy spoleczenstwa. Inne partie moga sobie na to pozwolic
      > bo wiedza, ze ich miejsce bedzie w opozycji. Wiec moze skonczcie te nudne watki
      > dotyczace debat wyborczych i planu SLD.

Matt ! Jak słusznie zauważyłeś SLD nadal jest partią "mająca szansę" nic jeszcze
      nie jest przesądzone. Program to najważniejsza sprawa dla wyborców. Pan
      Z.Grabowski z RPP w Rzepie wydedukował program SLD z wypowiedzi co niektórych
      polityków. Jest jeszczec szansa, że po wyborach rząd będzie formowała koalicja
      bez SLD. Jeżeli nudzą Cię watki dotyczące debat wyborczych i programu SLD to ich
      nie czytaj.\
      Pozdrawiam.
      • Gość: Matt Re: SLD i plan do Matta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 23:32
        Rzad bez SLD?! Wydaje mi sie to raczej malo prawdopodobne. Wcale te watki mnie
        nie nudza tylko sprowadzaja sie do wyzwisk pod adresem politykow zarowno lewicy
        jak i prawicy. Tylko niektorzy uczestnicy forum uzywaja racjonalnych argumentow
        w dyskusjach politycznych. Znajac chociaz troche polityke SLD mozna
        wywnioskowac co zrobia po 23 wrzesnia. Sami tego nie moga powiedziec by nie
        stracic czesci elektoratu.

Pozdrawiam.
        • wojcd Re: SLD i plan do Matta 09.09.01, 23:47
          Panie Matt,
          jest jeszcze jedna współrzędna, a mianowicie Senat. Nie wiadomo do końca jak
          się przełożą wyniki do sejmu na wyniki do senatu. Jeśli SLD miałaby mniejszość
          w senacie, to pole konfrontacji byłoby sejm-senat. Po za tym proszę zobaczyć
          jak kombinuje Miller. Znieść senat, ograniczyć bądź zlikwidować Trybunały Stanu
          i Konstytucyjny. Wszystko to co MOŻE pozwolić kontrolować SLD jest wrogiem dla
          Millera. Jest jasne, że demokrata to WIELKI.
          Pozdrawiam Wojciech
          • Gość: Matt Re: SLD i plan do Matta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 23:51
            Przyznaje racje. Ja jako ich zwolennik widze w tym jeden plus => moze w ten
            sposob bedzie latwiej i efektywniej naprawic sytuacje w Polsce...
            • wojcd Re: SLD i plan do Matta 09.09.01, 23:57
              Tak tylko wtedy zaczyna nam być bliżej do Białorusi, a oddalamy się np. od
              Anglii. Czy tego się Pan nie boi?
              Wojciech
              • Gość: Matt Re: SLD i plan do Matta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 00:04
                Oczywiscie mam pewne watpliwosci ale prosze nie zapominac o roli opozycji w
                parlamencie i prezydencie. Tak apropo to czy sa jakies sadaze co do wyborow do
                senatu?
                • wojcd Re: SLD i plan do Matta 10.09.01, 00:12
                  Panie Matt,
                  ja wiem, że Anglicy bronią niezależności różnych ośrodków władzy (TV, sądy,..)
                  jak my Częstochowy i to niezależnie od sytuacji ekonomicznej. Przecież my
                  zaczynamy tracić KONTROLĘ nad politykami. Społeczeństwo musi mieć BAT na nich.
                  Wierzy Pan w moralnych polityków?
                  Proszę zauważyć także, że Kwaśniewski sugeruje, że wrażenie o katastrofie
                  państwa to zwykłe bicie piany.
                  Wojciech
                  PS. Nic mi nie wiadomo o sondażach do senatu.
                  • Gość: Matt Re: SLD i plan do Matta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 00:29
                    "Moralni politycy" zdarzaja sie rzeczywiscie bardzo rzadko. Wydaje mi sie, ze
                    realizacja programu jakiejkolwiek partii jest latwiejsza gdy samo tworzy rzad.
                    Po ostatnich czterych latach chyba gorzej byc nie moze. Rzeczywiscie
                    Kwasniewski mnie rowniez zaskoczyl swoja wypowiedzia po zebraniu rady
                    gabinetowej. Apropo preferencji politycznych to naleze do stalego elektoratu
                    SLD aczkolwiek nie oznacza to, ze neguje PO i UW. Inne partie pomijam bo szkoda
                    slow. Cztery lata temu mialem cicha nadziej na koalicje SLD-UW. To co sie
                    dzialo przez ostatnie lata bylo katastrofa. Wieze, ze gdyby UW do konca
                    zajmowalo sie ekonomiczna strona polityki to takiego balaganu by w tej chwili
                    nie bylo. Szkoda tylko, ze AWS tak forsowal kosztowne ustawy socjalne (tzn.
                    prorodzinne).

PS:tak apropo forum to dziekuje za kulturalna dyskusje bez chamstwa i wyzwisk.
                    • wojcd Re: SLD i plan do Matta 10.09.01, 00:46
                      Panie Matt,
                      w polityce łatwo się pogubić. Ja stosuję bardzo prostą zasadę. Pilnować
                      równowagi, tzn niech wygra lepszy, ale nie wolno dopuścić do przewagi, która by
                      gwarantowała BEZKARNOŚĆ władz. Niebawem będziemy mieli właśnie taką sytuację. Nie
                      wierzę w dobrą wolę polityków. Są przede wszystkim NIEODPOWIEDZIALNI. Po za tym
                      proszę zauważyć, że afery były i to grube również 4 lata temu. Pamięć ludzka
                      rzadko wykracza po za 1 rok. Zasada o której mówiłem na początku skłania mnie do
                      głosowania, które jest dyskomfortem dla rządzących - czyli głosuję na PO bez
                      wiary w ich program.
                      Pisze Pan o polityce rozdawnictwa tego rządu, ale czego oczekiwać. Przecież AWS i
                      SLD to dwie partie socjalistyczne różniące się stosunkiem do religii. Chyba
                      zrobili to celowo by SLD już nic nie mogło dać.
                      Wojciech
                      PS. Ja zawsze tak dyskutuje - bez zbędnych emocji.
                      • Gość: Matt Re: SLD i plan do Matta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 14:04
                        To prawda, ze Polacy maja stosunkowo krotka pamiec. Jesli mowimy o glosowaniu
                        na dana partie polityczna bez wiary w jej program to moje spostrzezenie jest
                        nastepujace: nie istnieje partia z idealnym programem. Chcac zwiekszyc swoj
                        elektorat partie w swych programach musza ''dotrzec'' nie do jedej grupy
                        spolecznej a do calego spoleczenstwa. Wydaje mi sie, ze ten fakt wyklucza
                        forsowanie ustaw dobrych tylko dla jednej czesci spoleczenstwa. Zatem nasuwa mi
                        sie pytanie: czy pan glosuje na PO ze wzgledu na to, ze sa najwiekszym
                        konkurentem SLD czy moze byl pan zwolennikiem wczesniej UW a biorac pod uwage,
                        ze ich (PO i UW) plany wyborcze sa w niektorych kwestiach bardzo podobne lecz
                        sondaze nie wroza swietlaniej przyszlosci UW wiec zdecydowal sie pan na PO?
                      • Gość: Matt Re: SLD i plan do Matta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 14:05
                        To prawda, ze Polacy maja stosunkowo krotka pamiec. Jesli mowimy o glosowaniu
                        na dana partie polityczna bez wiary w jej program to moje spostrzezenie jest
                        nastepujace: nie istnieje partia z idealnym programem. Chcac zwiekszyc swoj
                        elektorat partie w swych programach musza ''dotrzec'' nie do jedej grupy
                        spolecznej a do calego spoleczenstwa. Wydaje mi sie, ze ten fakt wyklucza
                        forsowanie ustaw dobrych tylko dla jednej czesci spoleczenstwa. Zatem nasuwa mi
                        sie pytanie: czy pan glosuje na PO ze wzgledu na to, ze sa najwiekszym
                        konkurentem SLD czy moze byl pan zwolennikiem wczesniej UW a biorac pod uwage,
                        ze ich (PO i UW) plany wyborcze sa w niektorych kwestiach bardzo podobne lecz
                        sondaze nie wroza swietlaniej przyszlosci UW wiec zdecydowal sie pan na PO?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka