mkkm24 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:02 uważam ze jaruzelski zrobil wiecej dla polski niz obecny rząd, ochronil nasz kraj przed interwencją ruskich, a kaczynski niech sie przestanie pienić i wymyslac podobne glupoty, powninni go wyslac na kamczatke, niech juz nie wraca, oby nie zostal naszym prezydentem, bylby to skandaliczny upadek polskiej polityki Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh mkkm -zapoznaj sie z DOKUMENTAMI 15.05.05, 15:09 przedstawionymi wyżej przez rsrh - chyba ze jestes kolejnym gatunkiem nie poddającym sie ewolucji. Ja przedstawiłem DOWODY dotyczace Jaruzelskiego a ty gołosłownie im zaprzeczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:12 Za sam rok 70 i wydanie rozkazu strzelania do Polakow Jaruzelski powinien wisiec za jaja. No chyba ze Sowieci wydali mu ten rozkaz i zagrozili natychmiastowa interwencja jezeli go nie wykona. Ale o tym jakos cicho. Wiec ten sowieciarz chyba wpadl na ten pomysl razem z innym agentem nkwd Gomulka. Odpowiedz Link Zgłoś
zjerzy Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:42 Szanowny panie Kaczyński, radzę panu pozrzucać z pomników Marszałka Piułsudskiego ponieważ dokonał on przewrotu, po którym tacy ogarnięci amokiem ludzie jak pan znaleźli się we właściwym miejscu to znaczy za kratkami. Panowie Naukowcy, apeluję, ruszcie głowami - może udałoby się sklonować Marszałka ? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:52 ziggy.s napisał: > Za sam rok 70 i wydanie rozkazu strzelania do Polakow Jaruzelski powinien wisie > c > za jaja. > No chyba ze Sowieci wydali mu ten rozkaz i zagrozili natychmiastowa interwencja > jezeli go nie wykona. Ale o tym jakos cicho. > Wiec ten sowieciarz chyba wpadl na ten pomysl razem z innym agentem nkwd Gomulk > a. Bardzo słabo mój ziggy znasz historię - siadaj dwója!!! Podejrzewam, że byłoby jeszcze gorzej, gdybyśmy tak cofnęli się do XVII w. TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 17:48 Ty znasz ja lepiej ? Moze byles wsrod tych co strzelali ? A moze widziales Bundeswehre ladujaca w Gadansku jak to tlumaczyl tow kociolek ? Podziel sie nieznanymi szczegolami - napewno przedstawia w lepszym swietle jaruzelskiego. Moze w Gdansku tez uratowal Polske i swiat przed 3 wojna swiatowa ? Ale raczej te nowe szczegoly nie przywroca do zycia Polakow poleglych z reki wojska ktore mienilo sie byc polskim. Na rozkaz "generala" jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 20:23 kaczynski niech sie przestanie pienić i > wymyslac podobne glupoty, powninni go wyslac na kamczatke, niech juz nie wraca, > > oby nie zostal naszym prezydentem, bylby to skandaliczny upadek polskiej > polityki Skandalicznym upadkiem polskiej polityki jest to, że prezydentem jest towarzysz magister Aleksander "Goleń Mnie Boli" Kwaśniewski Odpowiedz Link Zgłoś
belfer_123 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:45 jestem za, jak również za tym, żeby wysłać braci K. gdzieś bardzo daleko, np. Magada, Kuryle albo ...najlepiej od razu na księżyc! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Zgoda na Kuryle ale po oddaniu ich przez złodziei 15.05.05, 15:53 Japonii.Wiwat Jamochłony !! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:52 Ciekawym czy teraz "sclavus" się ukaże Próba I Odpowiedz Link Zgłoś
hadrians Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:58 To jest człowiek pozbawiony honoru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:06 hadrians napisał: > To jest człowiek pozbawiony honoru!!! A któż go tego honoru pozbawia? Światli POLITYCY, podpierający się KK jak kosturkiem... Na domiar złego, wszyscy, jak jeden, pozbawieni właśnie HONORU... O pardon! To, że oni nie mają honoru, wiemy tylko my - ludzie, którzy wiedzą co to Honor - oni, niestety nie wiedzą co to honor i tylko szermują: BÓG!, HONOR!, OJCZYZNA!... poczym zapytują siebie samych: a cóz to jest ten honor? TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh slavus -Wiwat Gabki i Jamochłony !! 15.05.05, 16:21 Nie ma to jak życ w "rzeczywistości" która sami kreujemy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus do rsh 2 15.05.05, 16:29 Szkoda, że to puściłeś zanim ci się udało przeczytać "do rsh"... Widać wyrażnie, że jesteś nieuleczalny - diagnoza: JAMOCHŁONIA GĄBCZASTA TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh No popatrz slavius.A ja myslałem,ze słowo 15.05.05, 16:33 Tumaństwo pochodzi z tv prlu (wymawiać jak splunięcie -Herbert) od redaktora Tumanowicza ! Całe zycie sie jednak człowiek uczy! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: No popatrz slavius.A ja myslałem,ze słowo 15.05.05, 16:46 rsrh napisał: > Tumaństwo pochodzi z tv prlu (wymawiać jak splunięcie -Herbert) od redaktora > Tumanowicza ! > Całe zycie sie jednak człowiek uczy! I tylko w tym jednym masz rację: dobrze znasz genealogię TUMAŃSTWA... czy równie dobrze znasz etymologie tego słowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No popatrz slavius.A ja myslałem,ze słowo 15.05.05, 16:50 rsrh (wymawiać jak pierdnięcie) napisał: > Tumaństwo pochodzi z tv prlu (wymawiać jak splunięcie -Herbert) od redaktora > Tumanowicza ! > Całe zycie sie jednak człowiek uczy! Czy wiesz, ze jesteś błaznem? Odpowiedz Link Zgłoś
amkwaw Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:19 Kompletna bzdura. Najlepiej kazdemu, kto jest niewygodny Kaczynskim odebrac wszystko co maja. Bzdura, ktora tylko pokazuje nienawisc do wszystkim o innych pogladach niz PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:27 Buce jedne, nie wyscie dawali i nie wy bedziecie odbierac, gnojki zasmarkane! Odpowiedz Link Zgłoś
maleko Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:35 chyba im się coś pokręciło,chcą stworzyć kolejny proceder i zabrać temu człowiekowi resztki jego dumy, obedrzeć z honoru. I tak ten kraj jest ewenementem na skalę światową Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:42 masz absolutną rację.Na szczęście wkrótce wyjeżdżam z tego buraczanego kraju i z ubawieniem popatrzę z daleka jak ta hołota powyrzyna się nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:46 > masz absolutną rację.Na szczęście wkrótce wyjeżdżam z tego buraczanego kraju i Moze zeby poczuc cieplo syberyjskiej ziemi ? Czy KGB przenosi cie na inna placowke ? Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 ręce precz od generała 15.05.05, 16:36 ręce precz od starego żołnierza, hieny.Nie macie już żadnej kiełbasy dla motłochu, to proponujecie mu igrzyska?chrześcijanie psia ich mać.. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: ręce precz od generała 15.05.05, 16:43 Widze ze kolo emerytowanych ubekow jest dzisiaj niezwykle aktywne. To bardzo dobrze bo oznacza ze tym razem padl na nich prawdziwy strach. jaruzelski bedzie rozliczony jako pierwszy a po nim poleca ci wszyscy ludzie "honoru" z UB i PZPR. Ta wsieklosc tylko nieudolnie maskuje strach sowieckich pacholkow, ze tym razem to juz naprawde koniec. I ze Polska zrobi porzadek z tymi zdrajcami. Szkoda ze musi to trwac 15 lat ale lepiej pozniej niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 do ziggy.s 15.05.05, 16:50 czyżby kolejny nawrócony?język zdradza ubeckie korzenie, przefarbowany katopachołku.Do kogo modlisz się w każdą niedzielę buraku?Jeżeli wyjadę z tego kraju, to na pewno nie ze strachu przed tobą kmiocie.I pamiętaj specjalisto od rozliczeń-kiedyś mogą przyjść inni i rozliczyć ciebie za twe ścierestwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s [...] 15.05.05, 16:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:04 Masz ty już ze 16 latek, małolacie ziggy - infantylizm aż cuchnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:11 Za to chyba masz z 76. Czy to aby nie ty byles z adamem humerem w jednej kompanii ? Podaj swoje osiagniecia w umacnianiu komunizmu w Polsce. Chyba sie tego nie wstydzisz ? Przeciez cale swoje zycie robiles dobra robote - tak jak twoj towrzysz walki "general" i ten drugi czlowiek "honoru" z UB. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:21 ziggy.s napisał: > Za to chyba masz z 76. > Czy to aby nie ty byles z adamem humerem w jednej kompanii ? > > Podaj swoje osiagniecia w umacnianiu komunizmu w Polsce. > Chyba sie tego nie wstydzisz ? Nie smarkaczu, nie wstydzę się: Przyszli po mnie o 00.15, 13/12/1981 TUMAŃSTWO naprawdę wzięło juz górę nad RZECZYPOSPOLITĄ > > Przeciez cale swoje zycie robiles dobra robote - tak jak twoj towrzysz walki > "general" i ten drugi czlowiek "honoru" z UB. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 do sclavus 15.05.05, 17:26 miło usłyszeć jakiś normalny głos w tym buraczanym kraju.Powodzenia kolego i .....jak możesz to nie wracaj!Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do sclavus 15.05.05, 17:30 Mogę, nie wrócę... musiałbym na nowo gdzieś prosić o azyl Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:31 Czy byles tym sekretarzem z kregu towarzysza Edwarda G. ? Stefan Olszowski ? nic chyba tak nie boli jak cios z wlasnej reki ? A jezeli byles w Solidarnosci to chyba jednak byla przykrywka na TW (ucho wsrod internowanych) - przynajmniej sadzac po tym co dzisiaj glosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:41 ziggy.s napisał: > Czy byles tym sekretarzem z kregu towarzysza Edwarda G. ? Stefan Olszowski ? > nic chyba tak nie boli jak cios z wlasnej reki ? > > A jezeli byles w Solidarnosci to chyba jednak byla przykrywka na TW (ucho wsrod > internowanych) - przynajmniej sadzac po tym co dzisiaj glosisz. Umysł światły, nie zniszczony ani kanonami wiary ani naukami największego, najświetlańszego a zdolny do analizy, to jest to czego bardziej ci brakuje niż czegokolwiek... A teraz w twoim własnym języku: spadaj szczylu i nie mienszaj kiedy rozumniejsi się zetkneli ze sobom... no i jeszcze: WARUJ KUNDLU i czekaj na ochłapek z Kaczego stoła TUMAŃSTWO naprawde wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:55 >A teraz w twoim własnym języku: spadaj szczylu i nie mienszaj kiedy rozumniejsi >się zetkneli ze sobom... no i jeszcze: WARUJ KUNDLU i czekaj na ochłapek z >Kaczego sto Widze ze dobre maniery sie skonczyly i jestes na powrot tym kim byles - emerytowanym ubekiem. Ale, jak rozumiem stawiales na zlego konia i w 80 roku wywalili cie za zbyt bliskie stosunki z edwardem a nawet cie byli koledzy internowali. No to doprawdy jest przedni dowcip - ubek ktorego system sie zawalil od ciosu od swoich towarzyszy. Naprawde zabawne. Ciesz sie ze nie byly to lata 40 bo by cie szybko wzieli w obroty koledzy za odchylenie prawicowo nacjonalistyczne i raczej bys cienko spiewal. Ale zes komuch to tylko bym sie z tego cieszyl. A tak to odsiedziales troche w internacie. Moze nawet odszkodowanie od wolnej RP zes wyrwal za to ? Takie szuje sa do wszystkiego zdolne. Daj troche szczegolow - poplaczemy nad losem zasluzonego UBeka, skrzywdzonego przez PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do ziggy.s - szczyla 15.05.05, 17:59 Tchórzliwiec jesteś, nawet nie miałeś odwagi zacytować całości... Nic innego tylko kaczy rozumek - kaczym kałem upaprany móżdżek, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: do ziggy.s - szczyla 15.05.05, 18:08 W koncu twoje wypociny to nie dziela zebrane lenina, zeby je cytowac przy kazdej okazji, jak to robili twoi bardziej wyksztalceni towarzysze w rodzaju wiatra. Natomiast rozumiem ze do meritum zgadzasz sie w 100%. Byly ubek, odsuniety wraz z edwardem g, internowany, uwaza bylych kolegow z ub za zdrajcow... Tak moglaby wygladac w skrocie twoja kariera. Dorzuc kilka szczegolow, daj tlo historyczne i twoje motywy - zrob z tego zyciorys tego co sie flaszkom stolicznej nie klanial. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:11 aleś trafił kretynie.TO JA JESTEM SĘDZIĄ i sądzę w tym kraju właśnie.Mam szczerą nadzieję,że kiedyś trafisz przed moje oblicze głąbie,a wtedy potraktuję cię odpowiednio.Według twoich sprawdzonych wzorców. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:26 No wlasnie dokladnie o tym mowie kiedy wspomnialem ze tak dlugo trwa oczyszczenie sadownictwa z komunistycznych metow jakie tam sie usadowily. Byc moze na razie jeszcze sadzisz, ale juz masz mokro w majtkach ze strachu ze moze juz jutro, a moze najdalej pojutrze twoja wierna sluzba komunie i sowietom zostanie wreszcie potraktowana jak na to zasluguje. Twoje zycie legnie w gruzach (przez ostatnie 15 lat wciaz mogles sie ludzic pod oslona millera - gdzie i jak on teraz konczy ? , prezia i olexego - to chyba twoj koles TW), a ty sam najpewniej skonczysz po drugiej stronie barierki. I nie tym razem nie wywiniesz sie przez wyprowadzenie sztandaru. Tym razem wyprowadzi sie rowniez ludzi - w kajdankach (pozdrowienia dla tow peczaka i sobotki). Juz wiesz ze tak bedzie. jaruzelski pierwszy a po nim az do najmniejszego trybika w maszynie komuny. Tym razem na serio. I dlatego tak sie pienicie z wscieklosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 do ziggy.s 15.05.05, 17:31 Bardzo się boję matołku. Drżę ze strachu.Zwłaszcza, że 13.12.1981 roku miałem 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:43 Bardzo się boję matołku. Drżę ze strachu.Zwłaszcza, że 13.12.1981 roku miałem > 10 lat. To tak jak slawomir wiatr. on ten tez byl mlodym zdolnym z pzpr i zrobil blyskawiczna kariere bo go papa "politolog" promowal. Widze ze twoja rodzina tez niezle w aparacie byla posadowiona ze tak cie szybko pchneli do przodu. Ale teraz ani papa and mlodziezowka sld nic ci nie pomoze. peczak, sobotka, i wielu innych towarzyszy juz siedzi. jaruzelski, prezio z malzonko, jaskiernia i setki innych podaza juz niedlugo ich sladem. Na cala czerwona rodzinke tez przyjdzie czas. A ciebie juz tam nie bedzie zeby im pomoc. To musi byc straszne dla ciebie - kompletne bankructwo tego w co wierzyliscie, a teraz jeszcze tego calego ukladu ktory zmontowaliscie. I nawet chyba nie bedzie komu paczek do wiezienia przesylac. Ale to i tak chyba lepszy los niz ten ktory spotkal towarzysza sekule - ten strzelal do siebie az trzy razy z rozpaczy kiedy nie mogl sie doliczyc wszystkich rubli ktore byl winnien towarzyszom sowieckim. Taki jaruzelski nigdy by nie pozwolil na taki skandal. On sowietom zawsze wszystko oddawal z nawiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 do ziggy.s 15.05.05, 17:53 myślę,że właśnie przeszłość mojej rodziny, uchroni mnie przed takimi krwiożerczymi bestiami jak ty.Moja mamusia była delegatem na I zjazd zachodniopomorskiej solidarności (jeśli wiesz co to takiego).Mimo tego w mojej rodzinie szanuje się osoby o odmiennych poglądach (np.moich).Rozumiem,że u ciebie w tej kwestii panuje dykatura proletariatu kmiotku,czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 18:03 Ja nie musze sie podpierac reputacja i koneksjami mojej mamusi zeby nie bac sie o moja przyszlosc. Mnie wystarcza moja wlasna uczciwosc. Ale jezeli u was tak silna tradycja rodzinna i miedzy pokoleniowe uwielbienia dla "generala" jaruzelskiego, to najpierw bym radzil sie upewnic u mamusi czy chce ona zeby sie na ten zjazd powolywac. Takze w tej sytuacji kiedy teczki TW z woj. szczecinskiego zostana ujawnione zeby jakiejs poruty nie bylo. Rozumiem ze ty uwazasz ze to byla zaszczytna sluzba dla komuny (w koncu pracodawca na jakims tam szczeblu byl "general") i powinna byc nagrodzona medalami i emerytura. Ale znajomi mamusi moga byc innego zdania. Sprawdz najpierw wszystkie szczegoly a potem dopiero atakuj z jednolita wersja - po linii i na bazie jak mowili twoi idole. A co minimum : nie powoluj sie na ekstreme solidarnosci kiedy bronisz "generala". Jemu serce by tego nie wytrzymalo. W koncu on kazal do tych bandytow z Solidarnosci strzelac i rozjechac ich czolgami, a ty tu wyciagasz takie fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 do ziggy.s 15.05.05, 18:24 prawdę mówiąc,umieszczenie takiej nędznej,podłej,żałosnej i mściwej kreatury jak ty np.w szpitalu psychiatrycznym (po uprzedmiej lobotomii),byłoby rzeczą ze wszech miar pożądaną. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 i jeszcze raz krwiożercze buraki:ręce precz od gen 15.05.05, 18:30 i jeszcze raz krwiożercze buraki:ręce precz od generała.Możecie mi naskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: i jeszcze raz krwiożercze buraki:ręce precz o 15.05.05, 18:42 >Możecie mi naskoczyć. Na ciebie tez przyjdzie kolej. Ale na razie pagony zerwa twojemu idolowi, temu sowieckiemu pacholkowi jaruzelskiemu za wielokrotna zdrade Polski i za wielokrotne wydanie rozkazu zabicia Polakow. A potem w dol hierarchii - az do ostatniego lapsa z ub. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 18:40 > prawdę mówiąc,umieszczenie takiej nędznej,podłej,żałosnej i mściwej kreatury > jak ty np.w szpitalu psychiatrycznym (po uprzedmiej lobotomii) widze ze jestes tez wielkim zwolennikiem sowieckiej psychiatrii. w tym momencie juz ci nie wierze ze masz 34 lata i jestes sedzia RP. Smierdzisz starym ubekiem, ktory nie mialby zadnych oporow przed wyslaniem swojego oponenta do szpitala psychiatrycznego, pobiciem lub nawet zabiciem. Mimo, ze usilnie starasz sie zaprezentowac swoja nowa legende (mlodziez, 10 lat w 81 roku, matka z solidarnosci, tolerancja dla przeciwnikow politycznych etc) to ubek wylazi z ciebie przy kazdej wypowiedzi. I to raczej taki ze starej moczarowskiej szkoly. W ogole to jest tutaj was cale stado (kat, scalvus, i jeszcze kilku innych) ale coraz bardziej mi sie wydaje ze wszyscy nadajecie z tego samego miejsca. Czyzby koledzy z tej samej kompanii ub ? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 kat67 nieładnie piszesz 15.05.05, 17:09 Dziwne, że ubek wyzywa od ubeków. Wam już się wszystko pokręciło. Mocodawcy wasi w odwrocie. Zostaliście sieroty po komuniźmie sami. Podejrzewam, że do Koreii też was nie przyjmą. No chyba,żę weźmiecie ze sobą duży zapas trawy do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: kat67 nieładnie piszesz 15.05.05, 17:15 Pamiętasz co się stało ze smokiem wawelskim? Nie nadymaj się tak bardzo, bo skończysz jak <rsrh>. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 do smok5 15.05.05, 17:19 Korei nie Koreii analfabeto.Jeżeli twoja wiedza historyczno-polityczna odpowiada znajomości ortografii- pozazdrościć nauczycieli,nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 To się nazywa argument. 15.05.05, 17:34 Towarzyszu wyluzuj. Jedno "i" i tyle inwektyw. Wam brakuje argumentów do obrony zła, którego bronicie. Bez takich jak ty azjaci nie utrzymali by Polski pod butem przez pół wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 smok5 Re 15.05.05, 17:39 dobrze,że 24 lata temu miałeś zapewne 2 miesiące.Strach pomyśleć co by było,gdyby takie hieny jak ty dorwały się do koryta.To by dopiero była krwawa jatka w centrum europy..Oczywiście w imię sprawiedliwości,boga itp Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Zaskoczę cię towarzyszu. 15.05.05, 17:56 W stanie wojennym byłem w wojsku w MSW na Podchorążych w Warszawie i zapewniam cię, że władza ludowa i tzw dowódcy walczyli o zachowanie swoich przywilejów. O zagrożeniu sowieckim nikt nie myślał, a tym bardziej mówił. To komuszy wymysł ostatnich lat. I jeżeli ktoś planował morze krwi to napewno nie Solidarność. Wypuszczano nas na ulice Warszawy jak dzikie zwierzęta z ostrą amunicją po wielogodzinnej indoktrynacji. Towarzysza Jaruzelskiego miałem okazję podsłuchiwać na co wtorkowych zebraniach partyjnych dla kadry LWP. Pamiętasz jeszcze towarzyszu jaruzelu te słowa, które wypowiadałeś. Gdybym nagrał cię wtedy nie grał byś dzisiaj Konrada Walenroda. Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Re: do ziggy.s 15.05.05, 19:00 kat67 napisał: > czyżby kolejny nawrócony?język zdradza ubeckie korzenie, przefarbowany > katopachołku.Do kogo modlisz się w każdą niedzielę buraku?Jeżeli wyjadę z tego > kraju, to na pewno nie ze strachu przed tobą kmiocie.I pamiętaj specjalisto od > rozliczeń-kiedyś mogą przyjść inni i rozliczyć ciebie za twe ścierestwa Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 adax4 15.05.05, 19:13 wcale mi nie wstyd.A moje poglądy polityczne nie przeszkadzają mi w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Re: adax4 15.05.05, 19:25 Ten bełkot , który tu reprezentujesz nazywasz poglądami politycznymi? Chyba żartujesz? Ps To w Wąchocku jest Sąd Rejonowy? Odpowiedz Link Zgłoś
normalna3 Re: do ziggy.s 15.05.05, 19:16 adax,rozum ci Pan Bóg odebrał.Bredzisz chłopaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ręce precz od Korei 15.05.05, 16:53 Studenci do nauki Chłopi do pługa Pisarze do pióra Stonka do ziemniaków Uczniowie do szkoły Żydzi do Izraela Górale do gór Debile do ....(sam dopisz) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ręce precz od Korei 15.05.05, 16:59 rsrh (wymawiać jak pierdnięcie)napisał: > Studenci do nauki > Chłopi do pługa > Pisarze do pióra > Stonka do ziemniaków > Uczniowie do szkoły > Żydzi do Izraela > Górale do gór > Debile do ....(sam dopisz) Czy wiesz, ze jesteś patałachem? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ręce precz od Korei 15.05.05, 17:02 rsrh napisał: > Studenci do nauki > Chłopi do pługa > Pisarze do pióra > Stonka do ziemniaków > Uczniowie do szkoły > Żydzi do Izraela > Górale do gór > Debile do ....(sam dopisz) Zaponiałeś dopisać: KOŚCIÓŁ DO KRUCHTY no i: RSRH do ... (sam sobie dopisz) TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Dlaczego się zmywasz rsrh, jak kundel z podwinietym ogonem??? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ręce precz od Korei 15.05.05, 17:04 rsrh (wymawiać jak pierdnięcie) napisał: > Studenci do nauki > Chłopi do pługa > Pisarze do pióra > Stonka do ziemniaków > Uczniowie do szkoły > Żydzi do Izraela > Górale do gór > Debile do ....(sam dopisz) Czy wiesz, ze jestes patałachem? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Jarosław Kaczyński marszałkiem Polski! 15.05.05, 16:48 Pan Kaczyński jak tylko powiesi Jaruzelskiego i paru innych powinien zostać naszym wodzem. Na Kowno prowadź albo lepiej od razu - na Moskwę! Czy który z gospodarzy pożyczyłby jaką kasztankę dla marszałka? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Jarosław Kaczyński marszałkiem Polski! 15.05.05, 17:04 Czy który z gospodarzy pożyczyłby jaką kasztankę dla marszałka?" Kasztankę? to może kiedyś?-później!, gdy kaczy kurdupel(bonaparstek) osiągnie stosowny format.:) Na razie - może coś stosowniejszego? ..np. oślicę? "Polak-katolik-patriota ryczy jak niewydojona.." oślica kacza(za Pańskim przyzwoleniem?) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Na gęsi to by była jazda , Panie Heniu:-)) n/ 15.05.05, 19:34 A co P. M.sz.m na to, by w ramach rozgrzewki, przed ostrym, na gęsiach, kaczym galopie, w ramach rozgrzewki, przetrzeć(pać) porz(ż)ądnie kacze kupry o wszystkie dostępne w Kraju trotuary ? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Idea godna poparcia:-)) 15.05.05, 19:39 Z kupy gnoju już tylko kacze kupry widać:-))) Można ich na trotuary w ramach odświeżenia wyciągnąć:-)))) Ostatni występ latającego kaczego cyrku tak mnie zniesmaczył ,że ochotę na krotochwile straciłam:-(((( Ale na nich tylko "śmiechozol" może podziałać, więc wracam na plac boju. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Idea godna poparcia:-))) 15.05.05, 19:42 Z obornika już tylko kacze kupry widać.Trzeba je odświeżyć koniecznie.Może być o trotuary:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Idea godna poparcia:-))) 15.05.05, 20:28 Psze-am:) P. M.sz.m, iż zapowiedziałem "ostre" trzepanie kuprów kaczych kurduplów, a sam zrejterowałem na samym początku "ostrej jazdy". Przyziemne sprawy wzięły górę nad "bojem" z "kaczym gnojem"(ele mnie się rymło!!). Córcię swoją Joannę na dworzec PKP odstawiałem, niech się dziecko uczy, by w przyszłości, byle kurduplne bonaparstki nie były w stanie ubabrać kaczym kałem jej jażni. :)) Wracajmy więc do meritum!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz W międzyczasie coś się chyba z serwerem 15.05.05, 20:32 stało, bo mi posty zżera. Dlatego ten jest podwójny, a tego o dywersji w serwerowni nie ma:-)))) Czyżby kaczki się zalęgły?-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: W międzyczasie coś się chyba z serwerem 15.05.05, 20:45 Zalęgły się niestety! :-) i licznie w swej "kurduplnej" masie zalegają ten wątek. Nie całkiem rozumiem roli naszej "nożycówki", toż doprawdy chwalebnym być winno tępienie "kaczego łajna" we wszelki dostępny(i nie) sposób, czy "ONA" tego nie widzi? i zdaje sobie sprawę, że idzie o walkę: by już doszcętnie Nasz Naród nie "zkaczał" ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Może to próba generalna przed kaczymi rządami:-))) 15.05.05, 21:01 Czas się przyzwyczajać , może i kwakać nauczyć:-)))) Ale to nie w moim stylu, trzeba będzie śladami przodków pójść i po dziobie...:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Może to próba generalna przed kaczymi rządami 15.05.05, 21:09 P. M.sz.m? :) Już nie wiem z którego miejsca(w szeregu na wątku), jest ten Pani wpis:),dzięki opcji "od najnowszego" - go czytam. :)) Tu(ź)ś mi Pani zaimponowała :), śladami przodków "trzepać "kacze", czy inne "wsze" pyski(móżdżczki) po dziobach - to jest myśl :) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Czasami , Panie Heniu, śmiechozol okazuje się 15.05.05, 21:17 środkiem słabym.Po kaczymi rządami mamy szansę się w kiwi zamienić.Ze smutku i nudów.Więc może dzióbki by wypadało przetrzepać odrobinę.Tylko jak to z wrodzonym pacyfizmem pogodzić:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Jeszcze dziś wieczorem zaczne konstruować porzadną 15.05.05, 21:25 pułapkę na myszy, pulapka będzie działać na CZERWIEŃ. Czerwona mysza sie zjawi i chlast! I dla kota Kaczyńskich! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz To z kota Kaczyńskich taka ciamajda:-))) 15.05.05, 21:32 Praworządny kot sam myszy łapie a nie padliną się żywi. Ale jaki pan taki kram.:-))) Mój kot jest pacyfistą:-))) Je Eukanubę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: To z kota Kaczyńskich taka ciamajda:-))) 15.05.05, 21:36 A w rzekomym biurze pani bizneswoman myszy nie ma? Może tam by sie pułapka przydała- przychodzi szefowa- czerwona mysz - i chlast. Wreszcie mieliby biedaki wolne niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz I to jest stosunek PiS-u do klasy średniej:-))) 15.05.05, 21:47 I PiS-u pojęcie o gospodarce:-)))Firma będąca własnością osoby fizycznej przestaje istnieć w dniu jej śmierci.Będą mieli, biedaki, wolne nie tylko niedziele ale przez cały tydzień.Dopóki nie znajdą nowej pracy.Problemów mieć nie powinni, bo to świetni fachowcy ale cieszy mnie, że pewne sprawy wyjaśniłeś.Każdy właściciel firmy, któremu PiS się nie podoba może już zwijać interes. A co z kotem Kaczyńskich? Ciamajda czy nie? Nie znosisz mnie chyba organicznie.Ciekawe dlaczego.Czy ty jesteś rzekomym zwolennikiem PiS-u? I czy "bizneswoman" to w twoich ustach obelga? Mam wrażenie , że używasz tego jak epitetu ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: I to jest stosunek PiS-u do klasy średniej:-) 15.05.05, 21:58 Ależ ty wszystko bierzesz na poważnie. Nikt źle middle-class nie życzy. Ale jak moge pisać miłe rzeczy komuś kto broni człowieka ubabranego krwią i ludzką krzywdą? Kiedyś coś tam dyskutowaliśmy i było to mniej lib bardziej merytoryczne, a ty rzucasz obelgami pod adresem polityka który ma inne poglądy niż ty. Jeśli nie zgadzasz sie z nimi to napisz dlaczego, podaj powody. A ty wypisujesz od wczoraj karalne obelgi i inwektywy. Pewnie gdyby jakiś urzędas w czymś ci nie podpasował to darłąbyś sie ile wlezie o lamaniu prawa, ale gdy ty sam ato robisz na tym forum to już jest ok. Ale mi klasa średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: I to jest stosunek PiS-u do klasy średniej:-) 15.05.05, 22:13 Niczego karalnego nie napisałam.Jeżeli tak uważasz, to proszę bardzo, podaj mnie do sądu.Agora ma dane, pewnie udostępnią.Chętnie się zabawię.Uważam ,że forsowanie ustawy pozbawiającej jednego człowieka przywilejów jest kaczą kiełbasą wyborczą.Nie ma najmniejszych szans na jej przeprowadzenie.Jest coś takiego jak prawa nabyte. Ja na forum atakuję kaczorów, ty atakujesz mnie.Nie wiem czym sobie na ten zaszczyt zasłużyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: I to jest stosunek PiS-u do klasy średniej:-) 15.05.05, 22:21 To twój pierwszy taki post od dłuższego czasu, poprzednie to szambo nienadające sie do cytowania. Widzisz, jeśli chcesz, to możesz napisać o co ci chodzi. Tak dalej trzymaj, argumenty a nie obelgi. Odpowiadam Ci że w tym sejmie pewnie to nie przejdzie, ale w następnym i owszem. Karanie zbrodniarzy to nie populizm, ich niekaranie- to demoralizowanie społeczeństwa które widzi winę, nie może sie doczekać kary i dochodzi do wniosku- a dlaczego mi tak nie wolno, ja też tak chcę. I robi sie bagno na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Nigdy nie byłam zwolenniczką Jaruzelskiego 15.05.05, 22:29 ale o tym czy jest wielkim zbrodniarzem jak chcesz , czy może narodowym bohaterem jak chcą inni - nasze pokolenie się nie dowie.Może za 100 lat historycy dobiorą się do archiwów i odpowiedzą na to pytanie. Do tej pory wątpliwości należy rozpatrywać na korzyść oskarżonego.Wyciąganie tego w tej chwili jest kiełbasą wyborczą w constarze robioną. Nie przejdzie w żadnym sejmie taka ustawa więc niech się kaczor nie wygłupia. Tu jest mowa o prawach nabytych.Pozbawisz ich Jaruzelskiego, pozbawisz wszystkich obywateli praw nabytych.Kaczory jako prawnicy muszą o tym wiedzieć, albo tacy z nich prawnicy.I dlatego to świństwo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Nigdy nie byłam zwolenniczką Jaruzelskiego 15.05.05, 22:39 Wątek jest o Jaruzelskim więc pisząc co pisałaś już sie określiłaś, nie pisz mi tu teraz kogo to nie jesteś zwolenniczką. Były zbrodnie, musi być kara- to zupełnie normalne. Czemu ktoś kto zabił 1 osobę ma iść do wiezienia,a ktoś kto zabił dziesiątki ma być wolny? Historycy są od martwych a Jaruzel ma sie dobrze (do najbliższego procesu- wtedy znowu przedstawi mnogo zaświadczeń że nie może wystawić nogi za próg). Archiwa już są dostępne i wydobyto z nich setki dokumentów, w tym i stenogramów jak to jaruzel dopraszał sie o interwencję w Moskwie a oni odmawiali powołując sie na Afganistan. Niestety masz zwyczaj opluwania Kaczyńskich bez powodu, wykazując sie nieznajomością historii. Prawnie jest to do zrobienia, odebrano uprawnienia kombatanckie ubekom to i jaruzelowi można. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Eee!:) -P.M.sz.m, z natury swej(spostrzegłem) jest 15.05.05, 22:02 Pani łagodnego usposobienia:). Tu idzie o "Rzeczypospolitej" dobre imię. :) Nie będą nam wszelkiej maści "kacze kały" psuć resztek poważania w UE i "dalej" :) Gdy idzie o "rację stanu" Pani(o wybaczenie proszę) "miękkie" podejście do kaczych 'doop' jest??.. destru(ó)kcyjne! :) Tu nie ma się na co oglądac!!- trza "ich prać", aż wyzioną ostatni, smrodliwy "dech kaczuchy" z siebie!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Widzę, czytam wyzej, iż moje o Pani - <miękka> 15.05.05, 22:10 się potwierdza;). Jaki(a)ś "lortea"(odmiana kaczki??) w dywagacje(kacze) się z Panią wdaje! :). Użyj ! -Pani kochana- na "to" "kaczozolu" :) Nie będzie "Nam" byle "kaczy smród" głupot plótł! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Panie Heniu, nie wiem o co tu chodzi:-))) 15.05.05, 22:17 Ja tylko kaczki śmiechozolem polewam,a ktoś mnie tu osobiście atakuje.Pochlebia mi to trochę, czyżby mała mysz szara zagrożeniem jakimś była:-))) Już mi nawet pożarciem przez leniwego kaczego kota grożą, kodeksem karnym wymachują. Ani chybi mysz siedzieć pójdzie, za kaczek obrazę.Na pocieszenie mam to, że wiedźmnin omam. obiecał mi paczki z cebulą wysyłać swego czasu.:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Pani Małaszaramyszko:) - nie bój się o - Pani :)) 15.05.05, 22:30 Wszak w "nas", w tej "niedotkniętej jeszce" kaczą zarazą('ubabranie kaczym kałem móżdżczków'), zostało coś z honoru Polaka-Mężczyzny!! :). Gdy idzie o honor Kobiety!! - potrafimy, wzorem Pani przodków, otrzaskać wszelkie pyski "kaczych czy innych lorteowskich" wszy !! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Na Pana to zawsze można liczyć:-))) 15.05.05, 22:43 Mysz po miotłą nie siedzi, wygodniej na kanapie. Kaczy kot mi nie straszny , bo ciamajda i leniwiec:-)))))W domu oprócz kota psa na kaczki trzymam - podobno:- )))Dalmatyńczyk to ponoć rasa myśliwska ale ten mój przyjacielsko do świata nastawiony.Będę go chyba musiała na szkolenie jakieś zapisać:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Przy zmasowanym ataku "kaczych wszy", obawy mnie 15.05.05, 23:09 niejakie ogarnęły o Pani "bezpieczeństwo". Dobrze Pani czynisz, iż na podorędziu trzymasz prócz kota(mężnym musi być jesli innym 'ciamajdom,leniwcom'- zdzierży) "porządnego" na kaczki PieSka.:))) Ale "gdyby co"?- znajdzie sie jeszcze kilku "MĘŻÓW"-GODNYCH..!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Obawy uzasadnione:-))) 15.05.05, 23:33 Piesek na szkolenie zostanie zapisany, bo mąż często nocne dyżury ma i mysz tylko ze zwierzakami w domu.A kaczka jakaś może z pułapką w dziobie zapolować:- )))Kot dzielny i porządny, wszak mysi nie kaczy!!! Damy radę , Panie Heniu. Niedługo założymy konspiracyjne stowarzyszenie prześmiewców, bo pierwszy kaczy edykt śmiech uzna za zbrodnię i dożywocie w kamieniołomach będzie nam grozić. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Zmienną w swych ocenach jesteś Pani "M.sz.m" :)) 16.05.05, 00:33 Najpierw - "Damy radę , Panie Heniu." ?:) By po chwili - "Niedługo założymy konspiracyjne stowarzyszenie prześmiewców".;) Zostańmy przy pierwszum - co? :) - póki "nas" dwoje ma jeszce siły i "oręż" do boju z licznym wprawdzie, lecz jedynie "kaczo-wszym" pospólstwem, to jeszce daleko do "konspiracyjnych" przedsięwzieć.:). Dziś nieco uśpionych, może, jest jeszce kilkoro mężnych niewiast i "mężów" na Fo-Kra zdolnych "nas" wesprzeć w "trzaskaniu zza ucha i na odlew" wszelkiej mąści "wszej i kaczej" nacji ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Panie Heniu, jeżeli o mnie chodzi mogą spokojnie 15.05.05, 22:22 żyć sobie w leśnej głuszy ze swoim kotem-ciamajdą.Ja tam nikomu źle nie życzę.:- ))) Łagodne ze mnie zwierzątko:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log "Łagodne ze mnie zwierzątko:-)))" - fakt :))) 15.05.05, 22:50 I już niech tak zostanie. :)) Łagodność? - ponoć łagodzi obyczaje, może gdzieś na inych nieziemskich forach, tu Miła Pani obowiązują, niestety, twarde prawa natury. Jeśli nie odeprzemy tej "kaczo-elperacko-samobronno-radyjomaryjnej nawały", to cóż rzekniemy naszym potomkom?:), gdy przyjdzie nieborakom w "n-tej RZpl-tej" uginać sie pod jarzmem wszelakiego, możliwego do wyobrażenia sobie, wszetecznictwa? ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Na nich nawet śmiechozol kiepsko działa:-))) 15.05.05, 23:02 Bo nie mają poczucia humoru.Podejmuję tę nierówną walkę.Może pogadamy o kaczych jajach a właściwie o braku jaj u kaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Na nich nawet śmiechozol kiepsko działa:-))) 15.05.05, 23:28 Z tego wątku wnosząc, przyznaję, iż >Na nich nawet śmiechozol kiepsko działa:-)))< O "jajach" kaczych Pani propnuje?- dobrze! O "ich" u "nich" braku - łatwe!:) - o czymże tu sie rozwodzić? - to widać!, nie sa w stanie ukryć tego bolesnego faktu "tyci-faceci", nadrabianie zaś "kaczym szykiem szeryfa" w TVi jedynie wzmacnia ich "małostkowość".:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Kaczyński chce mundur Jaruzela dla siebie... 15.05.05, 16:54 J. Kaczyński zazdrości Jaruzelskiemu epoletów i medali. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Epo0letów czy epitetów !!!.. 15.05.05, 17:02 rsrh (wymawiać jak pierdnięcie) napisał - epoletów czy epitetów!!! Tych drugich nie szczędzisz. Czy wiesz, ze jesteś koniem, na którym Pan Jezus wjeżdżał do Jerozolimy? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh do uu1! Nie dostałes najnowszej instrukcji dla 16.05.05, 09:25 internetowych "plujek".Wymowa prlu jak splunięcie-to wykładnia Herberta (jak wiesz kto to jest).O LWP i jego wodzach "marszałkach" mam określone zdanie oparte na dokumentach.Jeden ci przytocze: Archiwum Akt Nowych - 509/51,k28 Prot Przesłuchania Mariana Spychalskiego na UB "drukarnie GL na pl Grzybowskim przekazałem do gestapo w celu likwidacji,w przekonaniu ze jest to drukarnia akowska" Czy to epitet ! NIE, TO FAKT!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log [...] 15.05.05, 17:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log I za co!! ? :))-Sz.P."giwi" - te "niewinne" 15.05.05, 20:33 kilka słów?? -"ubabrane kaczym kałem móżdżczki!! :)" Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 A gdyby Kaczyńskich wyeksportować? 15.05.05, 17:05 Mamy realny problem tzw. "braci Kaczyńskich" a przecież to wartościowi ludzie i można by ich jak sportowców, przetransferować - za pieniadze oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:06 ...od wszelkich przywilejow...tu panie kaczynski -graba ))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:15 uu1 napisała: > Czy wiesz, że jesteś kundlem? ...a mee myslalem ...ze karlem reakcji...lub warcholem...raczej ))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:21 To nie jest możliwe. Kundle nie myślą. Szczekają, warczą, gryzą, psują powietrze ale nie myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:24 uu1 napisała: > To nie jest możliwe. Kundle nie myślą. Szczekają, warczą, gryzą, psują > powietrze ale nie myślą. ...typowy przykad...kundla ))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log [...] 15.05.05, 17:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Niezłe! ;-) - kacza graba :)) 15.05.05, 17:40 Sorry P. mm-e! Miało być: -gościu!- z ubabranym kaczym kałem móżdżczkiem!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Niezłe! ;-) - kacza graba :)) 15.05.05, 17:44 henryk.log napisał: > gościu!- z ubabranym kaczym kałem móżdżczku!! :) ...doczekalem sie demokracji -bis...milosierdzie i owszem...ale tylko w wasza strone...))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Niezłe! ;-) - kacza graba :)) 15.05.05, 20:52 Kurdee-e! - P.me-e,!! - ja nie o demokracji ino o nacji "ubabranych kaczym kałem móżdżczków"!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:19 me-e napisał: > ...od wszelkich przywilejow...tu panie kaczynski -graba ))) Znowuś się tu pokazała??? A kysz!!! TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...A TOBIE PANIE -bis 15.05.05, 17:59 sclavus napisał: > me-e napisał: > > > ...od wszelkich przywilejow...tu panie kaczynski -graba ))) > > Znowuś się tu pokazała??? A kysz!!! > > TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ ...nie wiem co odpowiedziec...gdybym byl zlosliwcem zacytowal bym belke- premiera...pochlastaj sie panie-bis...))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ...A TOBIE PANIE -bis 15.05.05, 18:11 Ponieważ nie jesteś złośliwcem (gdybym był złośliwcem) to odpowiesz co? No proszę, tak od siebie, z głębi serca... TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
laura_leeno [...] 15.05.05, 17:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 do laura_leeno 15.05.05, 18:06 przepraszam.Pani z brygady moherowych beretów radia ma-ryja? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Do Jaruzelskiego: 15.05.05, 18:03 I po co ci to było? Żył byś sobie spokojnie z generalskiej emerytury korzystając także z przywilejów przynależnych byłemu prezydentowi. Wszyscy by o tobie zapomnieli i miałbyś spokój. Ale wylazła z ciebie czerwona świnia i na wezwanie sowieckiej ojczyzny wyruszyłeś do Moskwy oczerniać Polskę... podobno, jak Bóg chce kogos ukarać, to mu rozum odbiera i tu mamy chyba do czynienia z takim przypadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Bardzo celny komentarz. 15.05.05, 18:20 Znakomity komentarz. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 18:51 A co zaproponujesz dla Kaczorów za aferę FOZZ i inne grzeszki,które mają na sumieniu?Nie jestem fanem generała Jaruzelskiego,ale sądzę,że należałoby zostawić człowieka w spokoju.A na Kaczy PiS napewno swego głosu nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
adinet Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 19:18 Szkoda że o obecnych czasach nie ma linczów. Co najmniej 80% polityków wisiałoby z Kaczyńskim na czele. Kaczyński brzydzę się ciebie. Ja na pewno na ciebie nie głosowałem !!! A oto dzisiejsze hasło: KACZYŃSKI - zamin rozliczysz innych - ROZLICZ SIEBIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ludzik1 kaczory 15.05.05, 19:27 kaczory za FOZZ i TELEGRAF w normalnym kraju powinny siedzieć w lochu.Stamtąd trudno by im było urządzać sobie jaja z pogrzebu i nawoływać do linczu. Odpowiedz Link Zgłoś
messien Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 19:38 Na razie jest mowa tylko o odebraniu uprawnien prezydenckim, zdegradowaniu i pozbawieniu ochrony. 1.Spawacz nie zostal wybrany w powszechnych wyborach prezydenckich wiec nie powienien posiadac zadnych prezydenckich uprawnien. To chyba jasne. Nawiasem mowiac to ze zostal prezydentem na zawsze bedzie hanbic historie Polski. 2.Zdegradowanie to jest zbyt ulgowa kara dla zolnierza ktory zdradzil racje stanu, wprowadzil stan wojenny a poprzez swoja polityke pozbawil Polske niepodleglosci. Dziwie sie ze nie ma dotychczas pomyslu na wytoczenie mu procesu ( moze bedzie to mozliwe po uchyleniu uprawnien przyslugujacych bylym prezydentom ). Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 22:00 KACZYŃSKI - zamin rozliczysz innych - ROZLICZ SIEBIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 22:00 KACZYŃSKI - zamin rozliczysz innych - ROZLICZ SIEBIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pat_i_kot Odbiło czerwonym do reszty, bronią mordercy (1970 15.05.05, 19:26 1981, 1984 i inne), antysemity- 1968, zdrajcy (1945-2005), opluwacza polskiej historii (wedłóg niego Polacy rozstrzelali ileś tam tysięcy krasnoarmiejców w 1920), jak niepodległości. A wybory wielkimi krokami się zbliżają. I zacznie się wreszcie sprawiedliwość, mordercy do więzień, zdrajcy na szafot, komunizm na śmietnik historii- dosłownie- ze śmietników będziecie żyli gdy się wam esbeckie emerytury pozabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzik1 Re: Odbiło czerwonym do reszty, bronią mordercy ( 15.05.05, 19:30 demokracja to rządy większości z poszanowniem mniejszości baranie.Nie rozumiesz tego o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
ludzik1 Re: Odbiło 15.05.05, 19:30 demokracja to rządy większości z poszanowniem mniejszości baranie.Nie rozumiesz tego o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
kat67 Re: Odbiło 15.05.05, 19:33 brawo ludzik.trzeba to baranom tłumaczyć,może załapią... Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko Baranom się nie tłumaczy 15.05.05, 19:37 barany się strzyżę - i to właśnie zaczyna robić kaczopis. Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 [...] 15.05.05, 20:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: Gratuluję pomysłu. Lewicowość w pełnej krasie 15.05.05, 21:29 No tak. Tylko ze to nie sedzia RP. To stary ubek, ktory dzisiaj tutaj wystapil pod okolo 10 nickami. Pod jednym z nich mial grac sedziego, w wieku okolo 30 lat, z matka w Solidarnosci. Chyba po to zeby pokazac ze nie wszyscy ktorzy popieraja jaruzelskiego to dinozaury z pzpr, ub, ormo, tppr i innych tego typu szajek. Ale, dlugo nie wytrzymal i jego cala prawdziwa natura wyszla na jaw. Gdyby podrazyc kilka (moze nawet kilkanascie) innych nickow ktore dzisiaj tutaj publikuja, rezulat bylby taki sam. To klub emerytowanego ubeka, leje w majtki ze strachu, ze po ich "generale" przyjdzie czas na nich samych i pozegnaja sie z emeryturami, mieszkaniami po resorcie i beda musieli zaczac zebrac pod kosciolami. Odpowiedz Link Zgłoś
pat_i_kot Re: Gratuluję pomysłu. Lewicowość w pełnej krasie 15.05.05, 21:39 Też wrzuciłam sporo tych ników do wyszukiwarki i widać ze pojawiły sie dla tego artykulu. Sama nie mam długiego stażu, ale żeby co chwilę pisać pod innym podpisem, to śmieszne. Śmieszne dla nas, oni w portki robią od czasu gdy PIS przebił sie przez granicę 20 % a Lech Kaczyński lideruje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza118 niech żyje generał 15.05.05, 19:39 niech żyje generał.dzięki niemu żyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: niech żyje generał ( w wiezieniu) !!!! 15.05.05, 22:08 Do pierdla to powinno się wsadzać takich,jak ty.To ty i tobie podobne sku..ele zrobili z Polski pośmiewisko i śmietnik.Pies was wszystkich j...ł. Odpowiedz Link Zgłoś
messien Re: niech żyje generał ( ale w wiezieniu) 15.05.05, 19:49 zuza118 napisała: > niech żyje generał.dzięki niemu żyjemy ??????????????? Zapewne jestes corka generala i mowisz o sowim rodzenstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza118 Re: niech żyje generał ( ale w wiezieniu) 15.05.05, 19:54 co za ty?Krów z tobą chamie nie pasłam, więc sobie wypraszam.Odywaj się tak do swojej matki, skoro tak cię wychowała. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzik1 ludzie 15.05.05, 20:14 ludzie czyście powariowali?przecież gdyby nie 13.12.1981r w tym kraju wybuchłaby wojna domowa.powyrzynalibyśmy się nawzajem.... Odpowiedz Link Zgłoś
pat_i_kot Re: ludzie 15.05.05, 20:20 Solidarność była ruchem pokojowym, uwiezryłeś chyba czerwonej propagandzie, a mordy i tak były, około setki niewyjaśnionych śmierci opozycjonistów w latach 80-tych. A co do demokracji to nie ma demokracji dla wrogów demokracji. Nie będzie mi tu czerwona banda osłaniać się demokratycznymi hasłami. Dla was demokracja to puste słowo i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
messien Re: niech żyje generał ( ale w wiezieniu) 15.05.05, 23:48 zuza118 napisała: > co za ty?Krów z tobą chamie nie pasłam, więc sobie wypraszam.Odywaj się tak do > swojej matki, skoro tak cię wychowała. Jesli zyjesz obywatelko dzieki generalowi to znaczy ze jestes towarzyszko jego corka? Tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Wy naprawdę byliście w Solidarności? 15.05.05, 20:35 Kilka osób, m.in. Sclavus, uu1 zaciekle broniących Spawacza pisało, że działało w Solidarności, a nawet było internowanych. Czy moglibyście podać jakieś szczególy waszej opozycyjnej działalności. Bo ja na razie nie za bardzo wam wierzę, wydaje mi się, że to bajeczki, które wymyślacie by uatrakcyjnić swe wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Wy naprawdę byliście w Solidarności? 15.05.05, 21:03 Byli tam tak samo jak ja i ty jesteśmy braćmi rodzonymi. Nie zauważasz dziesiątków nigdy wcześniej nie widzianych podpisów, wszystich za to podobnych nienawistną treścią. Aż serwer siada. Takiego ataku sie nie spodziewałem, ale i dobrze to. Traci lewactwo zimną krew i panikuje na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Re: Wy naprawdę byliście w Solidarności? 15.05.05, 22:55 Racja, tutaj pełno postów obrońców Spawacza, ale wszystkie napisane w tym samym nienawistnym Urbanowskim stylu. Jestem nowy na forum więc nie wszystko dostrzegam. Ale tą prowokację już widzę. Tandetna. pozdrooofka Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: Wy naprawdę byliście w Solidarności? 15.05.05, 21:42 Czy ty myślisz ciołku jeden, że jak ktoś był w Solidarności to tylko za nóż i rżnąć czerwonego? Solidarnośc w 80 i 81 roku to był wspaniały ruch ludzi, którzy z założenia nie chcieli przemocy i nie myśleli o zemście. Jaruzelski opowiedział się po "ciemnej stronie mocy" i można go sądzić za to przed sądami Rzeczpospolitej, ale to co proponują Kaczory to gó..arstwo i granie na niskich instynktach motłochu, który chętnie widzi jak się komuś dopier... natomiast to nie ma nic wspólnego ze sprawiedliością, a już zupełnie nic z chrześcijaństwem na które też się chętnie powołują. Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Sam jesteś ciołek! 15.05.05, 23:19 > Czy ty myślisz ciołku jeden, że jak ktoś był w Solidarności to tylko za nóż i > rżnąć czerwonego? Solidarnośc w 80 i 81 roku to był wspaniały ruch ludzi, którz > y > z założenia nie chcieli przemocy i nie myśleli o zemście. Jaruzelski > opowiedział się po "ciemnej stronie mocy" i można go sądzić za to przed sądami > Rzeczpospolitej, ale to co proponują Kaczory to gó..arstwo i granie na niskich > instynktach motłochu, który chętnie widzi jak się komuś dopier... natomiast to > nie ma nic wspólnego ze sprawiedliością, a już zupełnie nic z chrześcijaństwem > na które też się chętnie powołują. Skąd wiesz, że jestem ciołkiem? Skąd wiesz co wiem o Solidarności i co to słowo dla mnie znaczy. Skąd wiesz na jaką partię głosuję? Jaką ideologię wyznaję? Czy wierzę w Boga i czy chadzam do kościoła? Skąd w tobie tyle nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
talug Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 20:40 Uwazam,ze to nie po chrzescijansku, lezacego nie nalezy kopac Jezeli tak nauczal Jezus to robcie to kochani katolicy zgodnie z wytycznymi KrK. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Ale macie sporo wolnego czasu! 15.05.05, 20:58 6OO wypowiedzi przejrzałam, potem straciłam cierpliwosc. Dziwię się,ze niektórzy ludzie mają tyle wolnego casu, a w dodatku nie znają tematu, umieją jedynie bluzgac. A trochę poczytać cos tam poza brukowcami nie warto? PS. Oczywiscie solidaryzuję sie z głosami rozsądnymi, ktorych tez tu sporo! Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Re: Ale macie sporo wolnego czasu! 15.05.05, 21:15 joannabarska napisała: > 6OO wypowiedzi przejrzałam, potem straciłam cierpliwosc. Dziwię się,ze > niektórzy ludzie mają tyle wolnego casu, a w dodatku nie znają tematu, umieją > jedynie bluzgac. A trochę poczytać cos tam poza brukowcami nie warto? PS. > Oczywiscie solidaryzuję sie z głosami rozsądnymi, ktorych tez tu sporo! Fajnie jest poodwracać kota ogonem?. Ciekawe bardzo : najpierw sclawus potem kat69 a teraz pojawia nam się Joanna Barska. Solidaryzując się z głosami rozsądnymi oczywiście solidaryzujesz się z cytowanymi przeze mnie szeroko poglądami kat69? Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: Ale macie sporo wolnego czasu! 15.05.05, 21:31 To stary ubek, ktory dzisiaj tutaj wystapil pod okolo 10 nickami. Pod jednym z nich mial grac sedziego ("kat67" - hehe moze rzeczywiscie byl katem w 67 roku i wyrzucal Zydow z wojska i kraju ? ), w wieku okolo 30 lat, z matka w Solidarnosci. Chyba po to zeby pokazac ze nie wszyscy ktorzy popieraja jaruzelskiego to dinozaury z pzpr, ub, ormo, tppr i innych tego typu szajek. Ale, dlugo nie wytrzymal i jego cala prawdziwa natura wyszla na jaw. Gdyby podrazyc kilka (moze nawet kilkanascie) innych nickow ktore dzisiaj tutaj publikuja, rezulat bylby taki sam. To klub emerytowanego ubeka, leje w majtki ze strachu, ze po ich "generale" przyjdzie czas na nich samych i pozegnaja sie z emeryturami, mieszkaniami po resorcie i beda musieli zaczac zebrac pod kosciolami. Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Re: Ale macie sporo wolnego czasu! 15.05.05, 22:10 ziggy.s napisał: > To stary ubek, ktory dzisiaj tutaj wystapil pod okolo 10 nickami. > > Pod jednym z nich mial grac sedziego ("kat67" - hehe moze rzeczywiscie byl kate > m > w 67 roku i wyrzucal Zydow z wojska i kraju ? ), w wieku okolo 30 lat, z matka > w > Solidarnosci. Chyba po to zeby pokazac ze nie wszyscy ktorzy popieraja > jaruzelskiego to dinozaury z pzpr, ub, ormo, tppr i innych tego typu szajek. > > Ale, dlugo nie wytrzymal i jego cala prawdziwa natura wyszla na jaw. > > Gdyby podrazyc kilka (moze nawet kilkanascie) innych nickow ktore dzisiaj tutaj > publikuja, rezulat bylby taki sam. > > To klub emerytowanego ubeka, leje w majtki ze strachu, ze po ich "generale" > przyjdzie czas na nich samych i pozegnaja sie z emeryturami, mieszkaniami po > resorcie i beda musieli zaczac zebrac pod kosciolami. Wiem, też tak to odbieram. Ale to ma związek z naszą Joasią Barską nestorką tego Forum, wirtuozem obelg i kalumni miotanych w obronie komuchów, ubeków i socjalistycznej ojczyzny. Rzeczywiście wygląda na to że ktoś podjął akcję dofinansowania Koła Emerytów, komutery, łącze internetowe. Poważna rzecz :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Ale emocji na tym forum, nieprawdopodobnie 15.05.05, 22:23 Nie pisze aby skrytykowac kogokolwiek. Zastanawia mnie liczba wypowiedzi porownywalna chyba tylko z forum na temat zaloby po papiezu. Zjawisko dla mnie ciekawe i niezwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Normalka, spiera się luzactwo ze sztywniactwem:-)) 15.05.05, 22:40 Luzactwo ( ja między innymi) chce zapomnieć o tym co było, iść do przodu, cieszyć się życiem, czasem porozrabiać,nie czuć do nikogo nienawiści, pracować dla siebie a nie dla kraju, robić co chce kiedy chce, itd... I podgryzamy tych, którzy chcą nam to zabrać. Taka walka na " intencje":-)))))Ten temat to dobry pretekst:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Re: Normalka, spiera się luzactwo ze sztywniactwe 15.05.05, 22:51 Dedykowane Małej szarej myszce: "Zapomnieć wojny i powstania, Jedynie słuszny szarpać dzwon Narodowego - byle trwania W zgodzie na namiestniczy tron. W zamian - w tej ziemi nam mogiła, I przodków śpiew, jak echa kielich, Że - "Jeszcze Polska wtedy żyła, Gdy za nią ginęli!"..." Czyj to tekst droga Myszko? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Nie mam bladego pojęcia:-)))))) 15.05.05, 23:08 Sprawdzę,ale ten tekst to nie moje motto :-))) Ja chcę żyć normalnie, nie umierać za sprawę ( tę robotę moi przodkowie odwalili w nadmiarze:-))), pracować, płacić podatki, być w zgodzie z prawem, jeździć na wakacje, uśmiechać się do ludzi,czytać dobre książki, błaznować ma forum,popijać dobre winko,bawić się ze zwierzakami i robić jeszcze milion miłych rzeczy.Nie chcę zatruwać własnej duszy nienawiścią, rewizjonizmem i diabli wiedzą czym jeszcze. Życie jest na to zbyt piękne:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Re: Nie mam bladego pojęcia:-)))))) 15.05.05, 23:15 To Kaczmarski. Dodam, że znany Ci może jako "bard Solidarności", ale to gombrowiczowska gęba dorobiona mu (choć na takie miano w pełni zasłużył). To przede wszystkim wspaniały poeta. Ja też chcę się rozwijać, pracować i doskonale się bawić. Ale w tym pamięć o etosie Solidarności (rozumianym jako wyraz pewnych ludzkich wartości a nie sprawa czysto polityczna) mi nie przeszkadza wręcz przeciwnie. "Ale chroń mnie Panie od nienawiści I od pogardy strzeż mnie Boże" Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Rany, faktycznie:-)))) 15.05.05, 23:23 Słuchałam go namiętnie w liceum ( chodziliśmy do tego samego, wtedy w Warszawie mieszkałam)i słuchanie było prawie obowiązkiem. Ten fragment , który tu cytujesz pamiętam.:-))) Ale mysz stara już i ma sklerozę:-))) Tylko ja już mam dość moralnych rewolucji, nawracania na dobrą drogę,XXVII Rzeczypospolitej, polityków myślących o przeszłości a nie przyszłości, zepsutych wyborczych kiełbas,narzucania na siłę światopoglądu, jedynie słusznych prawd i tym podobnych banialuk. I jeszcze jedno mnie śmieszy.Wszyscy zwolennicy tzw,prawicy wyzywają mnie tu od "czerwonych":-)))) Ja jestm hedonistką:-))) Może to nie jest super wzniosła postawa ale sprawia mi radość:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Re: Rany, faktycznie:-)))) 15.05.05, 23:28 malaszaramysz napisała: > Słuchałam go namiętnie w liceum ( chodziliśmy do tego samego, którego jeśli można spytać? i słuchanie było prawie obowiązkiem. ale przyjemnym? :P I jeszcze jedno mnie śmieszy.Wszyscy > zwolennicy tzw,prawicy wyzywają mnie tu od "czerwonych":-)))) Ja nie nazywałem Cię tak. Wiele innych osób też nie. Może więc nie wszyscy, tylko niektórzy?;) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Rany, faktycznie:-)))) 15.05.05, 23:44 To nie było do Ciebie:-)))Z piosenkami Kaczmarskiego wiąze się śmieszno - poważna historia z ogólniaka.Ponieważ Żmichowska to było liceum eletarne w dniu pogrzebu Popiełuszki dyrektor - tępak zwany Funiem zamknął szkołę na cztery spusty z nami w środku. Po godzinie został sam z nauczycielami w prawie pustym budynku. Z "Murami" na ustach zwialiśmy mu po dachu auli ( tej samej , w której śpiewał Kaczmarski) na sąsiednie podwórko i dalej już na pogrzeb:-)))) Afera była straszna, bo to nie była taka sobie zwykła szkoła.Większość z nas to dzieci ówczesnej elity:-))))) Jak ja mogłam tego Kaczmarskiego zapomnieć??? Głupia mysz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Re: Rany, faktycznie:-)))) 15.05.05, 23:50 Z "Murami" na ustach zwialiśmy mu po dachu auli ( tej samej , w której > > śpiewał Kaczmarski) na sąsiednie podwórko i dalej już na pogrzeb:-)))) Afera > była straszna, bo to nie była taka sobie zwykła szkoła.Większość z nas to > dzieci ówczesnej elity:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Wyluzuj:-)))))) 15.05.05, 23:53 Wychwalałam coś? Ja tu tylko o Kaczmarskim.On nijak się ma do przestrzegania prawa:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Uspokój się! 15.05.05, 23:59 adax4 napisał: źle o Myszy, a to jedna z najsympatyczniejszych osób na tym forum. Odczep się człowieku. Czemu lojalność wobec niepodległego państwa poslkiego ma być sprzeczna z kontestowaniem syfiastej rzeczywistości Jaruzelitu? A tego Gomułkę skądżeś wytrzasnął? Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Re: Uspokój się! 16.05.05, 00:12 gadzina666 napisał: > adax4 napisał: źle o Myszy, > > a to jedna z najsympatyczniejszych osób na tym forum. Odczep się człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Jak zyje nie spotkalem takiej osoby 15.05.05, 23:31 malaszaramysz napisała: >...Ja chcę...płacić podatki... ------------------------------- Wzystko rozumiem, ale podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Re: Jak zyje nie spotkalem takiej osoby 15.05.05, 23:36 malaszaramysz napisała: > >...Ja chcę...płacić podatki... > ------------------------------- > Wzystko rozumiem, ale podatki? wiadomo, wszak hedonistka... Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina666 Re: Jak zyje nie spotkalem takiej osoby 16.05.05, 00:05 Hegel pisał, że płacąc podatki odczuwa taką przyjemność, jak gdyby wręczał prezent kochance:P Ale jak pisał Stanisław Cat-Mackiewicz, cała filozofia niemiecka to jedno wielkie zboczenie intelektualne. Ja z kolei spotkałem kilka osób takich jak Mysz i chciałbyś spotkać ich jak najwięcej. A nie spotykać takich ex-ubeków którzy pod 10 różnymi nickami bronią tego katamitę Spawacza. Oraz operetkowych antykomunistów, których też trochę na tym forum. Takich pokroju Niesiołowskiego. Bo antykomunizm sam w sobie jest cnotą. Nie kompromitujcie go! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Anegdota trochę na temat:-)) 16.05.05, 11:33 Pewien węgierski dysydent zapytany po 1989 roku , o to, co się w jego życiu zmieniło , odpowiedział: " Teraz kasuję bilety w tramwaju, bo własnego państwa nie wypada okradać" To by było na temat płacenia podatków.:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Tak, ja chcę płacić podatki:-))) 15.05.05, 23:38 To jest mój patriotyzm.Nie chcę umierać za ..., bić się o lepszą sprawę,walczyć o rewolucje moralne i takie tam inne bzdety.Moim obowiązkiem wobec państwa jest przestrzeganie prawa i płacenie podatków.Chcę spełnić swój obowiązek i mam nadzieję, że państwo zostawi mnie w spokoju.:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Tak, ja chcę płacić podatki:-))) 15.05.05, 23:47 malaszaramysz napisała: > ...Moim obowiązkiem wobec państwa jest > przestrzeganie prawa i płacenie podatków.Chcę spełnić swój obowiązek i mam > nadzieję, że państwo zostawi mnie w spokoju.:-)))- ------------------ Oj, obawiam sie ze jezeli tak chetnie chcesz placic odatki to panstwo nie zostawi Cie w spokoju. Spoleczenstwa maja juz doswiadczenia pod tym wzledem. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Wolę, dać państwu pieniądze 15.05.05, 23:55 niż co innego.Ale zanosi się na to, że oprócz pieniędzy będą chcieli mnie jeszcze na siłę zmieniać w ramach moralnej rewolucji:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Dac państwu pieniądze? pomysl dwa razy 16.05.05, 00:02 malaszaramysz napisała: > ...Ale zanosi się na to, że oprócz pieniędzy będą chcieli mnie > jeszcze na siłę zmieniać w ramach moralnej rewolucji:-))) ------------------------------------ Wlasnie na to im pieniedzy potrzeba. Rewolucyjne transformacje sa kosztowne. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Jasny gwint! To co, mam dać się zrewolucjonizować 16.05.05, 00:08 moralnie? Masz babo placek, i co teraz?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Jasny gwint! To co, mam dać się zrewolucjoniz 16.05.05, 00:25 malaszaramysz napisała: > ... i co teraz?:-))) ------------------------- Nie dawaj im zbyt duzo i zbyt chetnie. Jeszcze nie za pozno choc sadzac po sondazach kandydatow na prezydentow to nozyce moga byc juz blisko szyi. Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Re: Jak zyje nie spotkalem takiej osoby 15.05.05, 23:38 malaszaramysz napisała: > >...Ja chcę...płacić podatki... > ------------------------------- > Wzystko rozumiem, ale podatki? Wiadomo, wszak hedonistka... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Wszystko ma swoją cenę:-))) 15.05.05, 23:46 Ja chcę płacić podatki i mieć święty spokój:-))))) Żeby nikt mi nie mówił co mam robić, a czego nie:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mczajko Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 01:37 Ci panowie Kaczynscy to sa smierdzace gnojki ...!!! Ich pomysl jest godny szubrawcow jakimi zreszta sa.Pierwszym co poznal sie na "wspanialym" charakterze kaczorow byl Prezydent Walesa i wyrzucil to towarzycho z rzadu.Niestety dalej istnieja i smierdza.Pfuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 02:23 Powinien sie cieszyc ze w ogole zyje . Mogl skonczyc jak jego rumunski kolega . Udalo mu sie zostal prezydentem ale tylko dzieki ukladom okraglego stolu . Walesa no coz z tego kim byl kiedys zostalo mu tylko nazwisko , nic wiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 06:26 t324911 napisał: > Powinien sie cieszyc ze w ogole zyje ..... A ty z czego powinieneś się cieszyć? Chyba z likwidacji zawodu hycli miejskich. Tylko dzięki temu kundle, do ciebie podobne, mogą ujadać bezkarnie:( Czy ty w swoim życiu zrobiłeś coś pożytecznego dla otaczającego cię społeczeństwa i masz z tego powodu prawo zabierać głos na poważne tematy? Co ogólnie pożytecznego zrobiłeś? Swoim wystąpieniem Kaczyński wykazał, że jest nie tylko niski. Jest przede wszystkim małym człowieczniem o zapędach dyktatorkich. Tacy już byli ... Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 06:54 Ludzie, nie rozumiecie, to jest tylko kielbasa wyborcza. Kaczory mydla wam oczy jak tylko chca. Nie ma srodkow prawnych pozwalajacych na odebranie praw nabytych, takich jak stopien generalski i prawa przyslugujace bylym prezydentom. Musieliby namieszac w konstytucji. Ale czy naprawde tego chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix Program PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę 16.05.05, 07:08 Program PiS-uaru przedstawianego w krótkich odcinkach przez 2-ch takich co ukradli księżyc, jest tak samo jak i oni b. infantylny. Sprowadza się do rozliczeń z Niemcami (jako współczesnym państwem) oraz Rosją. Generalnie rzecz ujmując są siewcami nienawiści, do wszystkich i wszystkiego. Odnośnie panny "S". Solidarność droga młodzieży, która pisze na tym forum różne dziwne rzeczy o Solidarności, to w ówczesnym okresie wyłącznie chciała REFORMOWAĆ SOCJALIZM. Taka jest historyczna prawda i jeszcze jedna, że CIA wyłożyła bardzo dużo pieniędzy aby te REFORMY były odpowiednie. Kaczory równie dobrze mogłyby przedstawić program lądowania na MARSIE - jako specjaliści od Księżyca, którym to już pozostało w dorosłym życiu. Kaczory mają kota - BUSIA! Odpowiedz Link Zgłoś
retrofood Re: Program PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, och 16.05.05, 07:36 48matrix napisał: > Odnośnie panny "S". > Solidarność droga młodzieży, która pisze na tym forum różne dziwne rzeczy o ... czyzbys sorok osmy matrix-ie tez byl matuzalemem? gratuluje! ja czytam te wypowiedzi mlodych ludzi i pusty smiech mnie ogarnia, bo zdecydowana wiekszosc nie ma pojecia o czym pisze. a pewna jest swoich racji, jak ja w czasach wladyslawa lokietka (wtedy sie urodzilem i pamietam jeszcze ostatnie tury). trudno. takie czasy, chociaz po prawdzie malolaty "zawsze takie byly". chociaz lepiej by bylo, coby przed napisaniem sprawdzili sobie co nieco w porzadnym archiwum. Zreszta, tak samo jak ty matrix-ie. otoz piszesz, ze panna "s" chciala "wylacznie reformowac socjalizm". to nie tak. panna "s" tylko mowila ze "wylacznie chce reformowac socjalizm". zreszta podobnie jak pzpr, ktora, gdy mowila, ze czegos nie da, to nie dawala, a gdy mowila, ze da, to mowila. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-b Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 07:36 Zostawcie Jaruzelskiego w spokoju! Uwazam, ze naszym "politykam" jest czym sie zajac, byla by chec! Odpowiedz Link Zgłoś
retrofood Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 08:08 dlaczego anno be chcesz odebrac harcownikom ich zabawke? przeciez to tak, jakby im odebrac zycie (to polityczne). a wtedy mogliby miec czas spieprzyc ta reszte, ktora jeszcze jako tako funkcjonuje. moge zreszta powiedziec w twoim stylu - zostaw mi w spokoju kaczorkow. ja ich uwielbiam (szczegolnie w rosole). oni mi zreszta przypominaja niezyjacego juz starego znajomego feliksa (ksywka "zelazny"), co to zwykl powtarzac "czyste rece, chlodna glowa i gorace serce ... ". oni sa z tej samej szkoly i tak bardzo go przypominaja, maja takie samo poczucie sprawiedliwosci i prawa, ze byloby mi bez nich smutno. tak wiec prosze anno be o odrobine tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
mgibson ŁAPY PRECZ OD GENERAŁA!!! 16.05.05, 07:56 ŁAPY PRECZ OD GENERAŁA KMIOTY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: ŁAPY PRECZ OD GENERAŁA!!! 16.05.05, 08:18 Czy dzisiaj "general" znowu jest umierajacy ? Jak zwykle gdy dostaje pozew do sadu w sprawie stoczniowcow z Gdyni i Gdanska albo gornikow z Wujka ktorych kazal rozstrzelac i rozjechac czolgami. A przeciez w Moskwie to taki byl dziarski staruszek i tyle mial do powiedzenia swoim mocodawcom. Szkoda tylko ze to byly klamstwa o Polsce w najgorszym sowieckim stylu. Ale dobrze ze zdrowy jest. Jak dostanie wyrok za wielokrotna zdrade Polski i mordowanie Polakow to chyba nie bedzie sie migal od odsiadki, jak to robil jego bliski kolega z UB, Adam humer. "General" jest przeciez czlowiekiem honoru. Moze jets to honor sowieckiego nkwdzisty, ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
retrofood Re: ŁAPY PRECZ OD GENERAŁA!!! 16.05.05, 08:42 ziggy.s napisał: > Czy dzisiaj "general" znowu jest umierajacy ? wprawdzie nie sypialem z generalem w swoim dlugim zyciu, ani mi on brat, ani swat, ale jakbys ponoczku raczyl chociazby przeczytac pare gazet, tobys nie pisal glupot. ty se najprzod popatrz, kto nie przychodzi na procesy a potem bekaj z oddali. i przeczytaj se wypowiedzi staruszka w moskwie w oryginale. potem dopiero moge ci uwierzyc, ze masz cos do powiedzenia. i zapamietaj, ze honor to takze nie lgac bliznim Odpowiedz Link Zgłoś