Dodaj do ulubionych

PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i sto...

• rsrh Szanowny euro 1 !Czekam na twoja opinie 15.05.05, 15:02
    • mkkm24 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:02
      uważam ze jaruzelski zrobil wiecej dla polski niz obecny rząd, ochronil nasz
      kraj przed interwencją ruskich, a kaczynski niech sie przestanie pienić i
      wymyslac podobne glupoty, powninni go wyslac na kamczatke, niech juz nie wraca,
      oby nie zostal naszym prezydentem, bylby to skandaliczny upadek polskiej
      polityki
      • rsrh mkkm -zapoznaj sie z DOKUMENTAMI 15.05.05, 15:09
        przedstawionymi wyżej przez rsrh - chyba ze jestes kolejnym gatunkiem nie
        poddającym sie ewolucji.
        Ja przedstawiłem DOWODY dotyczace Jaruzelskiego a ty gołosłownie im zaprzeczasz.
      • ziggy.s Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:12
        Za sam rok 70 i wydanie rozkazu strzelania do Polakow Jaruzelski powinien wisiec
        za jaja.
        No chyba ze Sowieci wydali mu ten rozkaz i zagrozili natychmiastowa interwencja
        jezeli go nie wykona. Ale o tym jakos cicho.
        Wiec ten sowieciarz chyba wpadl na ten pomysl razem z innym agentem nkwd Gomulka.
        • zjerzy Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:42
          Szanowny panie Kaczyński, radzę panu pozrzucać z pomników Marszałka
          Piułsudskiego ponieważ dokonał on przewrotu, po którym tacy ogarnięci amokiem
          ludzie jak pan znaleźli się we właściwym miejscu to znaczy za kratkami. Panowie
          Naukowcy, apeluję, ruszcie głowami - może udałoby się sklonować Marszałka ?
        • sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:52
          ziggy.s napisał:

> Za sam rok 70 i wydanie rozkazu strzelania do Polakow Jaruzelski powinien
          wisie
          > c
          > za jaja.
          > No chyba ze Sowieci wydali mu ten rozkaz i zagrozili natychmiastowa
          interwencja
          > jezeli go nie wykona. Ale o tym jakos cicho.
          > Wiec ten sowieciarz chyba wpadl na ten pomysl razem z innym agentem nkwd
          Gomulk
          > a.

Bardzo słabo mój ziggy znasz historię - siadaj dwója!!!
          Podejrzewam, że byłoby jeszcze gorzej, gdybyśmy tak cofnęli się do XVII w.

TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ
          • ziggy.s Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 17:48
            Ty znasz ja lepiej ? Moze byles wsrod tych co strzelali ? A moze widziales
            Bundeswehre ladujaca w Gadansku jak to tlumaczyl tow kociolek ?

Podziel sie nieznanymi szczegolami - napewno przedstawia w lepszym swietle
            jaruzelskiego. Moze w Gdansku tez uratowal Polske i swiat przed 3 wojna swiatowa ?

Ale raczej te nowe szczegoly nie przywroca do zycia Polakow poleglych z reki
            wojska ktore mienilo sie byc polskim. Na rozkaz "generala" jaruzelskiego.
      • gadzina666 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 20:23
        kaczynski niech sie przestanie pienić i
        > wymyslac podobne glupoty, powninni go wyslac na kamczatke, niech juz nie
        wraca,
        >
        > oby nie zostal naszym prezydentem, bylby to skandaliczny upadek polskiej
        > polityki

Skandalicznym upadkiem polskiej polityki jest to, że prezydentem jest towarzysz
        magister Aleksander "Goleń Mnie Boli" Kwaśniewski
    • belfer_123 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:45
      jestem za, jak również za tym, żeby wysłać braci K. gdzieś bardzo daleko, np.
      Magada, Kuryle albo ...najlepiej od razu na księżyc!
      • rsrh Zgoda na Kuryle ale po oddaniu ich przez złodziei 15.05.05, 15:53
        Japonii.Wiwat Jamochłony !!
    • sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:52
      Ciekawym czy teraz "sclavus" się ukaże
      Próba I
    • hadrians Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 15:58
      To jest człowiek pozbawiony honoru!!!
      • sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:06
        hadrians napisał:

> To jest człowiek pozbawiony honoru!!!
        A któż go tego honoru pozbawia? Światli POLITYCY, podpierający się KK jak
        kosturkiem... Na domiar złego, wszyscy, jak jeden, pozbawieni właśnie HONORU...
        O pardon! To, że oni nie mają honoru, wiemy tylko my - ludzie, którzy wiedzą co
        to Honor - oni, niestety nie wiedzą co to honor i tylko szermują: BÓG!, HONOR!,
        OJCZYZNA!... poczym zapytują siebie samych: a cóz to jest ten honor?

• rsrh slavus -Wiwat Gabki i Jamochłony !! 15.05.05, 16:21
          Nie ma to jak życ w "rzeczywistości" która sami kreujemy !!!
          • sclavus do rsh 2 15.05.05, 16:29
            Szkoda, że to puściłeś zanim ci się udało przeczytać "do rsh"...
            Widać wyrażnie, że jesteś nieuleczalny - diagnoza: JAMOCHŁONIA GĄBCZASTA

• rsrh No popatrz slavius.A ja myslałem,ze słowo 15.05.05, 16:33
              Tumaństwo pochodzi z tv prlu (wymawiać jak splunięcie -Herbert) od redaktora
              Tumanowicza !
              Całe zycie sie jednak człowiek uczy!
              • sclavus Re: No popatrz slavius.A ja myslałem,ze słowo 15.05.05, 16:46
                rsrh napisał:

> Tumaństwo pochodzi z tv prlu (wymawiać jak splunięcie -Herbert) od redaktora
                > Tumanowicza !
                > Całe zycie sie jednak człowiek uczy!

I tylko w tym jednym masz rację: dobrze znasz genealogię TUMAŃSTWA...
                czy równie dobrze znasz etymologie tego słowa???
              • uu1 Re: No popatrz slavius.A ja myslałem,ze słowo 15.05.05, 16:50
                rsrh (wymawiać jak pierdnięcie) napisał:

> Tumaństwo pochodzi z tv prlu (wymawiać jak splunięcie -Herbert) od redaktora
                > Tumanowicza !
                > Całe zycie sie jednak człowiek uczy!
                Czy wiesz, ze jesteś błaznem?

• amkwaw Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:19
      Kompletna bzdura. Najlepiej kazdemu, kto jest niewygodny Kaczynskim odebrac
      wszystko co maja. Bzdura, ktora tylko pokazuje nienawisc do wszystkim o innych
      pogladach niz PiS.
      • rsrh Amkwaw ! Ogarneła cie jakas obsesjaI 15.05.05, 16:42
    • parmesan Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:27
      Buce jedne, nie wyscie dawali i nie wy bedziecie odbierac, gnojki zasmarkane!
    • maleko Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:35
      chyba im się coś pokręciło,chcą stworzyć kolejny proceder i zabrać temu
      człowiekowi resztki jego dumy, obedrzeć z honoru. I tak ten kraj jest
      ewenementem na skalę światową
      • kat67 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:42
        masz absolutną rację.Na szczęście wkrótce wyjeżdżam z tego buraczanego kraju i
        z ubawieniem popatrzę z daleka jak ta hołota powyrzyna się nawzajem.
        • ziggy.s Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 16:46
          > masz absolutną rację.Na szczęście wkrótce wyjeżdżam z tego buraczanego kraju i

Moze zeby poczuc cieplo syberyjskiej ziemi ?

Czy KGB przenosi cie na inna placowke ?

• kat67 ręce precz od generała 15.05.05, 16:36
      ręce precz od starego żołnierza, hieny.Nie macie już żadnej kiełbasy dla
      motłochu, to proponujecie mu igrzyska?chrześcijanie psia ich mać..
      • ziggy.s Re: ręce precz od generała 15.05.05, 16:43
        Widze ze kolo emerytowanych ubekow jest dzisiaj niezwykle aktywne.

To bardzo dobrze bo oznacza ze tym razem padl na nich prawdziwy strach.
        jaruzelski bedzie rozliczony jako pierwszy a po nim poleca ci wszyscy ludzie
        "honoru" z UB i PZPR.

Ta wsieklosc tylko nieudolnie maskuje strach sowieckich pacholkow, ze tym razem
        to juz naprawde koniec. I ze Polska zrobi porzadek z tymi zdrajcami.

Szkoda ze musi to trwac 15 lat ale lepiej pozniej niz wcale.
        • kat67 do ziggy.s 15.05.05, 16:50
          czyżby kolejny nawrócony?język zdradza ubeckie korzenie, przefarbowany
          katopachołku.Do kogo modlisz się w każdą niedzielę buraku?Jeżeli wyjadę z tego
          kraju, to na pewno nie ze strachu przed tobą kmiocie.I pamiętaj specjalisto od
          rozliczeń-kiedyś mogą przyjść inni i rozliczyć ciebie za twe ścierestwa.
          • ziggy.s [...] 15.05.05, 16:59
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • sclavus Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:04
              Masz ty już ze 16 latek, małolacie ziggy - infantylizm aż cuchnie...
              • ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:11
                Za to chyba masz z 76.
                Czy to aby nie ty byles z adamem humerem w jednej kompanii ?

Podaj swoje osiagniecia w umacnianiu komunizmu w Polsce.
                Chyba sie tego nie wstydzisz ?

Przeciez cale swoje zycie robiles dobra robote - tak jak twoj towrzysz walki
                "general" i ten drugi czlowiek "honoru" z UB.
                • sclavus Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:21
                  ziggy.s napisał:

> Za to chyba masz z 76.
                  > Czy to aby nie ty byles z adamem humerem w jednej kompanii ?
                  >
                  > Podaj swoje osiagniecia w umacnianiu komunizmu w Polsce.
                  > Chyba sie tego nie wstydzisz ?

Nie smarkaczu, nie wstydzę się: Przyszli po mnie o 00.15, 13/12/1981

TUMAŃSTWO naprawdę wzięło juz górę nad RZECZYPOSPOLITĄ
                  >
                  > Przeciez cale swoje zycie robiles dobra robote - tak jak twoj towrzysz walki
                  > "general" i ten drugi czlowiek "honoru" z UB.
                  • kat67 do sclavus 15.05.05, 17:26
                    miło usłyszeć jakiś normalny głos w tym buraczanym kraju.Powodzenia kolego
                    i .....jak możesz to nie wracaj!Nie warto.
                    • sclavus Re: do sclavus 15.05.05, 17:30
                      Mogę, nie wrócę... musiałbym na nowo gdzieś prosić o azyl
                  • ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:31
                    Czy byles tym sekretarzem z kregu towarzysza Edwarda G. ? Stefan Olszowski ?
                    nic chyba tak nie boli jak cios z wlasnej reki ?

A jezeli byles w Solidarnosci to chyba jednak byla przykrywka na TW (ucho wsrod
                    internowanych) - przynajmniej sadzac po tym co dzisiaj glosisz.
                    • kat67 ziggy.s 15.05.05, 17:40
                      byłem sekretarzem komitetu klasowego.
                    • sclavus Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:41
                      ziggy.s napisał:

> Czy byles tym sekretarzem z kregu towarzysza Edwarda G. ? Stefan Olszowski ?
                      > nic chyba tak nie boli jak cios z wlasnej reki ?
                      >
                      > A jezeli byles w Solidarnosci to chyba jednak byla przykrywka na TW (ucho
                      wsrod
                      > internowanych) - przynajmniej sadzac po tym co dzisiaj glosisz.

Umysł światły, nie zniszczony ani kanonami wiary ani naukami największego,
                      najświetlańszego a zdolny do analizy, to jest to czego bardziej ci brakuje niż
                      czegokolwiek...
                      A teraz w twoim własnym języku: spadaj szczylu i nie mienszaj kiedy rozumniejsi
                      się zetkneli ze sobom... no i jeszcze: WARUJ KUNDLU i czekaj na ochłapek z
                      Kaczego stoła

TUMAŃSTWO naprawde wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ
                      • ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:55
                        >A teraz w twoim własnym języku: spadaj szczylu i nie mienszaj kiedy rozumniejsi
                        >się zetkneli ze sobom... no i jeszcze: WARUJ KUNDLU i czekaj na ochłapek z
                        >Kaczego sto

Widze ze dobre maniery sie skonczyly i jestes na powrot tym kim byles -
                        emerytowanym ubekiem.

Ale, jak rozumiem stawiales na zlego konia i w 80 roku wywalili cie za zbyt
                        bliskie stosunki z edwardem a nawet cie byli koledzy internowali.

No to doprawdy jest przedni dowcip - ubek ktorego system sie zawalil od ciosu od
                        swoich towarzyszy. Naprawde zabawne.

Ciesz sie ze nie byly to lata 40 bo by cie szybko wzieli w obroty koledzy za
                        odchylenie prawicowo nacjonalistyczne i raczej bys cienko spiewal. Ale zes
                        komuch to tylko bym sie z tego cieszyl. A tak to odsiedziales troche w
                        internacie. Moze nawet odszkodowanie od wolnej RP zes wyrwal za to ? Takie szuje
                        sa do wszystkiego zdolne.

Daj troche szczegolow - poplaczemy nad losem zasluzonego UBeka, skrzywdzonego
                        przez PRL.
                        • sclavus Re: do ziggy.s - szczyla 15.05.05, 17:59
                          Tchórzliwiec jesteś, nawet nie miałeś odwagi zacytować całości...
                          Nic innego tylko kaczy rozumek - kaczym kałem upaprany móżdżek, ot co!
                          • ziggy.s Re: do ziggy.s - szczyla 15.05.05, 18:08
                            W koncu twoje wypociny to nie dziela zebrane lenina, zeby je cytowac przy kazdej
                            okazji, jak to robili twoi bardziej wyksztalceni towarzysze w rodzaju wiatra.

Natomiast rozumiem ze do meritum zgadzasz sie w 100%.

Byly ubek, odsuniety wraz z edwardem g, internowany, uwaza bylych kolegow z ub
                            za zdrajcow... Tak moglaby wygladac w skrocie twoja kariera.

Dorzuc kilka szczegolow, daj tlo historyczne i twoje motywy - zrob z tego
                            zyciorys tego co sie flaszkom stolicznej nie klanial.
            • kat67 Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:11
              aleś trafił kretynie.TO JA JESTEM SĘDZIĄ i sądzę w tym kraju właśnie.Mam
              szczerą nadzieję,że kiedyś trafisz przed moje oblicze głąbie,a wtedy potraktuję
              cię odpowiednio.Według twoich sprawdzonych wzorców.
              • ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:26
                No wlasnie dokladnie o tym mowie kiedy wspomnialem ze tak dlugo trwa
                oczyszczenie sadownictwa z komunistycznych metow jakie tam sie usadowily.

Byc moze na razie jeszcze sadzisz, ale juz masz mokro w majtkach ze strachu ze
                moze juz jutro, a moze najdalej pojutrze twoja wierna sluzba komunie i sowietom
                zostanie wreszcie potraktowana jak na to zasluguje.

Twoje zycie legnie w gruzach (przez ostatnie 15 lat wciaz mogles sie ludzic pod
                oslona millera - gdzie i jak on teraz konczy ? , prezia i olexego - to chyba
                twoj koles TW), a ty sam najpewniej skonczysz po drugiej stronie barierki. I nie
                tym razem nie wywiniesz sie przez wyprowadzenie sztandaru.

Tym razem wyprowadzi sie rowniez ludzi - w kajdankach (pozdrowienia dla tow
                peczaka i sobotki).

Juz wiesz ze tak bedzie. jaruzelski pierwszy a po nim az do najmniejszego
                trybika w maszynie komuny. Tym razem na serio.

I dlatego tak sie pienicie z wscieklosci.

• kat67 do ziggy.s 15.05.05, 17:31
                  Bardzo się boję matołku. Drżę ze strachu.Zwłaszcza, że 13.12.1981 roku miałem
                  10 lat.
                  • ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 17:43
                    Bardzo się boję matołku. Drżę ze strachu.Zwłaszcza, że 13.12.1981 roku miałem
                    > 10 lat.

To tak jak slawomir wiatr. on ten tez byl mlodym zdolnym z pzpr i zrobil
                    blyskawiczna kariere bo go papa "politolog" promowal. Widze ze twoja rodzina tez
                    niezle w aparacie byla posadowiona ze tak cie szybko pchneli do przodu.

Ale teraz ani papa and mlodziezowka sld nic ci nie pomoze.

peczak, sobotka, i wielu innych towarzyszy juz siedzi.
                    jaruzelski, prezio z malzonko, jaskiernia i setki innych podaza juz niedlugo ich
                    sladem. Na cala czerwona rodzinke tez przyjdzie czas.

A ciebie juz tam nie bedzie zeby im pomoc. To musi byc straszne dla ciebie -
                    kompletne bankructwo tego w co wierzyliscie, a teraz jeszcze tego calego ukladu
                    ktory zmontowaliscie. I nawet chyba nie bedzie komu paczek do wiezienia przesylac.

Ale to i tak chyba lepszy los niz ten ktory spotkal towarzysza sekule - ten
                    strzelal do siebie az trzy razy z rozpaczy kiedy nie mogl sie doliczyc
                    wszystkich rubli ktore byl winnien towarzyszom sowieckim.

Taki jaruzelski nigdy by nie pozwolil na taki skandal. On sowietom zawsze
                    wszystko oddawal z nawiazka.

• kat67 do ziggy.s 15.05.05, 17:53
                      myślę,że właśnie przeszłość mojej rodziny, uchroni mnie przed takimi
                      krwiożerczymi bestiami jak ty.Moja mamusia była delegatem na I zjazd
                      zachodniopomorskiej solidarności (jeśli wiesz co to takiego).Mimo tego w mojej
                      rodzinie szanuje się osoby o odmiennych poglądach (np.moich).Rozumiem,że u
                      ciebie w tej kwestii panuje dykatura proletariatu kmiotku,czyż nie?
                      • ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 18:03
                        Ja nie musze sie podpierac reputacja i koneksjami mojej mamusi zeby nie bac sie
                        o moja przyszlosc. Mnie wystarcza moja wlasna uczciwosc.

Ale jezeli u was tak silna tradycja rodzinna i miedzy pokoleniowe uwielbienia
                        dla "generala" jaruzelskiego, to najpierw bym radzil sie upewnic u mamusi czy
                        chce ona zeby sie na ten zjazd powolywac.

Takze w tej sytuacji kiedy teczki TW z woj. szczecinskiego zostana ujawnione
                        zeby jakiejs poruty nie bylo.
                        Rozumiem ze ty uwazasz ze to byla zaszczytna sluzba dla komuny (w koncu
                        pracodawca na jakims tam szczeblu byl "general") i powinna byc nagrodzona
                        medalami i emerytura. Ale znajomi mamusi moga byc innego zdania.

Sprawdz najpierw wszystkie szczegoly a potem dopiero atakuj z jednolita wersja -
                        po linii i na bazie jak mowili twoi idole.

A co minimum : nie powoluj sie na ekstreme solidarnosci kiedy bronisz
                        "generala". Jemu serce by tego nie wytrzymalo. W koncu on kazal do tych bandytow
                        z Solidarnosci strzelac i rozjechac ich czolgami, a ty tu wyciagasz takie fakty.
                        • kat67 do ziggy.s 15.05.05, 18:24
                          prawdę mówiąc,umieszczenie takiej nędznej,podłej,żałosnej i mściwej kreatury
                          jak ty np.w szpitalu psychiatrycznym (po uprzedmiej lobotomii),byłoby rzeczą ze
                          wszech miar pożądaną.
                          • kat67 i jeszcze raz krwiożercze buraki:ręce precz od gen 15.05.05, 18:30
                            i jeszcze raz krwiożercze buraki:ręce precz od generała.Możecie mi naskoczyć.
                            • ziggy.s Re: i jeszcze raz krwiożercze buraki:ręce precz o 15.05.05, 18:42
                              >Możecie mi naskoczyć.
                              Na ciebie tez przyjdzie kolej.

Ale na razie pagony zerwa twojemu idolowi, temu sowieckiemu pacholkowi
                              jaruzelskiemu za wielokrotna zdrade Polski i za wielokrotne wydanie rozkazu
                              zabicia Polakow.

A potem w dol hierarchii - az do ostatniego lapsa z ub.
                          • ziggy.s Re: do ziggy.s 15.05.05, 18:40
                            > prawdę mówiąc,umieszczenie takiej nędznej,podłej,żałosnej i mściwej kreatury
                            > jak ty np.w szpitalu psychiatrycznym (po uprzedmiej lobotomii)

widze ze jestes tez wielkim zwolennikiem sowieckiej psychiatrii.

w tym momencie juz ci nie wierze ze masz 34 lata i jestes sedzia RP.

Smierdzisz starym ubekiem, ktory nie mialby zadnych oporow przed wyslaniem
                            swojego oponenta do szpitala psychiatrycznego, pobiciem lub nawet zabiciem.

Mimo, ze usilnie starasz sie zaprezentowac swoja nowa legende (mlodziez, 10 lat
                            w 81 roku, matka z solidarnosci, tolerancja dla przeciwnikow politycznych etc)
                            to ubek wylazi z ciebie przy kazdej wypowiedzi. I to raczej taki ze starej
                            moczarowskiej szkoly.

W ogole to jest tutaj was cale stado (kat, scalvus, i jeszcze kilku innych) ale
                            coraz bardziej mi sie wydaje ze wszyscy nadajecie z tego samego miejsca.

Czyzby koledzy z tej samej kompanii ub ?

• smok5 kat67 nieładnie piszesz 15.05.05, 17:09
            Dziwne, że ubek wyzywa od ubeków. Wam już się wszystko pokręciło. Mocodawcy
            wasi w odwrocie. Zostaliście sieroty po komuniźmie sami. Podejrzewam, że do
            Koreii też was nie przyjmą. No chyba,żę weźmiecie ze sobą duży zapas trawy do
            jedzenia.
            • uu1 Re: kat67 nieładnie piszesz 15.05.05, 17:15
              Pamiętasz co się stało ze smokiem wawelskim? Nie nadymaj się tak bardzo, bo
              skończysz jak <rsrh>.
            • kat67 do smok5 15.05.05, 17:19
              Korei nie Koreii analfabeto.Jeżeli twoja wiedza historyczno-polityczna
              odpowiada znajomości ortografii- pozazdrościć nauczycieli,nieuku.
              • smok5 To się nazywa argument. 15.05.05, 17:34
                Towarzyszu wyluzuj. Jedno "i" i tyle inwektyw. Wam brakuje argumentów do obrony
                zła, którego bronicie. Bez takich jak ty azjaci nie utrzymali by Polski pod
                butem przez pół wieku.
                • kat67 smok5 Re 15.05.05, 17:39
                  dobrze,że 24 lata temu miałeś zapewne 2 miesiące.Strach pomyśleć co by
                  było,gdyby takie hieny jak ty dorwały się do koryta.To by dopiero była krwawa
                  jatka w centrum europy..Oczywiście w imię sprawiedliwości,boga itp
                  • smok5 Zaskoczę cię towarzyszu. 15.05.05, 17:56
                    W stanie wojennym byłem w wojsku w MSW na Podchorążych w Warszawie i zapewniam
                    cię, że władza ludowa i tzw dowódcy walczyli o zachowanie swoich przywilejów. O
                    zagrożeniu sowieckim nikt nie myślał, a tym bardziej mówił. To komuszy wymysł
                    ostatnich lat. I jeżeli ktoś planował morze krwi to napewno nie Solidarność.
                    Wypuszczano nas na ulice Warszawy jak dzikie zwierzęta z ostrą amunicją po
                    wielogodzinnej indoktrynacji. Towarzysza Jaruzelskiego miałem okazję
                    podsłuchiwać na co wtorkowych zebraniach partyjnych dla kadry LWP. Pamiętasz
                    jeszcze towarzyszu jaruzelu te słowa, które wypowiadałeś. Gdybym nagrał cię
                    wtedy nie grał byś dzisiaj Konrada Walenroda.
          • adax4 Re: do ziggy.s 15.05.05, 19:00
            kat67 napisał:

> czyżby kolejny nawrócony?język zdradza ubeckie korzenie, przefarbowany
            > katopachołku.Do kogo modlisz się w każdą niedzielę buraku?Jeżeli wyjadę z
            tego
            > kraju, to na pewno nie ze strachu przed tobą kmiocie.I pamiętaj specjalisto
            od
            > rozliczeń-kiedyś mogą przyjść inni i rozliczyć ciebie za twe ścierestwa
            • kat67 adax4 15.05.05, 19:13
              wcale mi nie wstyd.A moje poglądy polityczne nie przeszkadzają mi w pracy
              • adax4 Re: adax4 15.05.05, 19:25
                Ten bełkot , który tu reprezentujesz nazywasz poglądami politycznymi? Chyba
                żartujesz?

Ps To w Wąchocku jest Sąd Rejonowy?
            • normalna3 Re: do ziggy.s 15.05.05, 19:16
              adax,rozum ci Pan Bóg odebrał.Bredzisz chłopaczku.
      • rsrh Ręce precz od Korei 15.05.05, 16:53
        Studenci do nauki
        Chłopi do pługa
        Pisarze do pióra
        Stonka do ziemniaków
        Uczniowie do szkoły
        Żydzi do Izraela
        Górale do gór
        Debile do ....(sam dopisz)
        • uu1 Re: Ręce precz od Korei 15.05.05, 16:59
          rsrh (wymawiać jak pierdnięcie)napisał:

> Studenci do nauki
          > Chłopi do pługa
          > Pisarze do pióra
          > Stonka do ziemniaków
          > Uczniowie do szkoły
          > Żydzi do Izraela
          > Górale do gór
          > Debile do ....(sam dopisz)
          Czy wiesz, ze jesteś patałachem?
        • sclavus Re: Ręce precz od Korei 15.05.05, 17:02
          rsrh napisał:

> Studenci do nauki
          > Chłopi do pługa
          > Pisarze do pióra
          > Stonka do ziemniaków
          > Uczniowie do szkoły
          > Żydzi do Izraela
          > Górale do gór

Zaponiałeś dopisać: KOŚCIÓŁ DO KRUCHTY no i: RSRH do ... (sam sobie dopisz)

Dlaczego się zmywasz rsrh, jak kundel z podwinietym ogonem???
        • uu1 Re: Ręce precz od Korei 15.05.05, 17:04
          rsrh (wymawiać jak pierdnięcie) napisał:

> Studenci do nauki
          > Chłopi do pługa
          > Pisarze do pióra
          > Stonka do ziemniaków
          > Uczniowie do szkoły
          > Żydzi do Izraela
          > Górale do gór
          Czy wiesz, ze jestes patałachem?
    • chris12 Jarosław Kaczyński marszałkiem Polski! 15.05.05, 16:48
      Pan Kaczyński jak tylko powiesi Jaruzelskiego i paru innych powinien zostać
      naszym wodzem. Na Kowno prowadź albo lepiej od razu - na Moskwę! Czy który z
      gospodarzy pożyczyłby jaką kasztankę dla marszałka?
      • henryk.log Re: Jarosław Kaczyński marszałkiem Polski! 15.05.05, 17:04
        Czy który z gospodarzy pożyczyłby jaką kasztankę dla marszałka?"

Kasztankę? to może kiedyś?-później!, gdy kaczy kurdupel(bonaparstek) osiągnie
        stosowny format.:)
        Na razie - może coś stosowniejszego? ..np. oślicę?

"Polak-katolik-patriota ryczy jak niewydojona.." oślica kacza(za Pańskim
        przyzwoleniem?) :))
        • malaszaramysz Na gęsi to by była jazda , Panie Heniu:-)) n/t 15.05.05, 17:55
          • henryk.log Re: Na gęsi to by była jazda , Panie Heniu:-)) n/ 15.05.05, 19:34
            A co P. M.sz.m na to, by w ramach rozgrzewki, przed ostrym, na gęsiach, kaczym
            galopie, w ramach rozgrzewki, przetrzeć(pać) porz(ż)ądnie kacze kupry o
            wszystkie dostępne w Kraju trotuary ? :-))
            • malaszaramysz Idea godna poparcia:-)) 15.05.05, 19:39
              Z kupy gnoju już tylko kacze kupry widać:-))) Można ich na trotuary w ramach
              odświeżenia wyciągnąć:-)))) Ostatni występ latającego kaczego cyrku tak mnie
              zniesmaczył ,że ochotę na krotochwile straciłam:-(((( Ale na nich
              tylko "śmiechozol" może podziałać, więc wracam na plac boju.
            • malaszaramysz Idea godna poparcia:-))) 15.05.05, 19:42
              Z obornika już tylko kacze kupry widać.Trzeba je odświeżyć koniecznie.Może być
              o trotuary:-))
              • henryk.log Re: Idea godna poparcia:-))) 15.05.05, 20:28
                Psze-am:) P. M.sz.m, iż zapowiedziałem "ostre" trzepanie kuprów kaczych
                kurduplów, a sam zrejterowałem na samym początku "ostrej jazdy".
                Przyziemne sprawy wzięły górę nad "bojem" z "kaczym gnojem"(ele mnie się rymło!!).
                Córcię swoją Joannę na dworzec PKP odstawiałem, niech się dziecko uczy, by w
                przyszłości, byle kurduplne bonaparstki nie były w stanie ubabrać kaczym kałem
                jej jażni. :))
                Wracajmy więc do meritum!!:))
                • malaszaramysz W międzyczasie coś się chyba z serwerem 15.05.05, 20:32
                  stało, bo mi posty zżera. Dlatego ten jest podwójny, a tego o dywersji w
                  serwerowni nie ma:-)))) Czyżby kaczki się zalęgły?-))))
                  • henryk.log Re: W międzyczasie coś się chyba z serwerem 15.05.05, 20:45
                    Zalęgły się niestety! :-) i licznie w swej "kurduplnej" masie zalegają ten wątek.
                    Nie całkiem rozumiem roli naszej "nożycówki", toż doprawdy chwalebnym być winno
                    tępienie "kaczego łajna" we wszelki dostępny(i nie) sposób, czy "ONA" tego nie
                    widzi? i zdaje sobie sprawę, że idzie o walkę: by już doszcętnie Nasz Naród nie
                    "zkaczał" ! :))
                    • malaszaramysz Może to próba generalna przed kaczymi rządami:-))) 15.05.05, 21:01
                      Czas się przyzwyczajać , może i kwakać nauczyć:-)))) Ale to nie w moim stylu,
                      trzeba będzie śladami przodków pójść i po dziobie...:-)))))
                      • henryk.log Re: Może to próba generalna przed kaczymi rządami 15.05.05, 21:09
                        P. M.sz.m? :)
                        Już nie wiem z którego miejsca(w szeregu na wątku), jest ten Pani wpis:),dzięki
                        opcji "od najnowszego" - go czytam. :))
                        Tu(ź)ś mi Pani zaimponowała :), śladami przodków "trzepać "kacze", czy inne
                        "wsze" pyski(móżdżczki) po dziobach - to jest myśl :)
                        • malaszaramysz Czasami , Panie Heniu, śmiechozol okazuje się 15.05.05, 21:17
                          środkiem słabym.Po kaczymi rządami mamy szansę się w kiwi zamienić.Ze smutku i
                          nudów.Więc może dzióbki by wypadało przetrzepać odrobinę.Tylko jak to z
                          wrodzonym pacyfizmem pogodzić:-)))
                          • lortea Jeszcze dziś wieczorem zaczne konstruować porzadną 15.05.05, 21:25
                            pułapkę na myszy, pulapka będzie działać na CZERWIEŃ. Czerwona mysza sie zjawi
                            i chlast! I dla kota Kaczyńskich!
                            • malaszaramysz To z kota Kaczyńskich taka ciamajda:-))) 15.05.05, 21:32
                              Praworządny kot sam myszy łapie a nie padliną się żywi. Ale jaki pan taki
                              kram.:-)))

Mój kot jest pacyfistą:-))) Je Eukanubę:-)))

• lortea Re: To z kota Kaczyńskich taka ciamajda:-))) 15.05.05, 21:36
                                A w rzekomym biurze pani bizneswoman myszy nie ma? Może tam by sie pułapka
                                przydała- przychodzi szefowa- czerwona mysz - i chlast. Wreszcie mieliby
                                biedaki wolne niedziele.
                                • malaszaramysz I to jest stosunek PiS-u do klasy średniej:-))) 15.05.05, 21:47
                                  I PiS-u pojęcie o gospodarce:-)))Firma będąca własnością osoby fizycznej
                                  przestaje istnieć w dniu jej śmierci.Będą mieli, biedaki, wolne nie tylko
                                  niedziele ale przez cały tydzień.Dopóki nie znajdą nowej pracy.Problemów mieć
                                  nie powinni, bo to świetni fachowcy ale cieszy mnie, że pewne sprawy
                                  wyjaśniłeś.Każdy właściciel firmy, któremu PiS się nie podoba może już zwijać
                                  interes.
                                  A co z kotem Kaczyńskich? Ciamajda czy nie?
                                  Nie znosisz mnie chyba organicznie.Ciekawe dlaczego.Czy ty jesteś rzekomym
                                  zwolennikiem PiS-u? I czy "bizneswoman" to w twoich ustach obelga? Mam
                                  wrażenie , że używasz tego jak epitetu ale mogę się mylić.
                                  • lortea Re: I to jest stosunek PiS-u do klasy średniej:-) 15.05.05, 21:58
                                    Ależ ty wszystko bierzesz na poważnie. Nikt źle middle-class nie życzy. Ale jak
                                    moge pisać miłe rzeczy komuś kto broni człowieka ubabranego krwią i ludzką
                                    krzywdą? Kiedyś coś tam dyskutowaliśmy i było to mniej lib bardziej
                                    merytoryczne, a ty rzucasz obelgami pod adresem polityka który ma inne poglądy
                                    niż ty. Jeśli nie zgadzasz sie z nimi to napisz dlaczego, podaj powody. A ty
                                    wypisujesz od wczoraj karalne obelgi i inwektywy. Pewnie gdyby jakiś urzędas w
                                    czymś ci nie podpasował to darłąbyś sie ile wlezie o lamaniu prawa, ale gdy ty
                                    sam ato robisz na tym forum to już jest ok. Ale mi klasa średnia.
                                    • malaszaramysz Re: I to jest stosunek PiS-u do klasy średniej:-) 15.05.05, 22:13
                                      Niczego karalnego nie napisałam.Jeżeli tak uważasz, to proszę bardzo, podaj
                                      mnie do sądu.Agora ma dane, pewnie udostępnią.Chętnie się zabawię.Uważam ,że
                                      forsowanie ustawy pozbawiającej jednego człowieka przywilejów jest kaczą
                                      kiełbasą wyborczą.Nie ma najmniejszych szans na jej przeprowadzenie.Jest coś
                                      takiego jak prawa nabyte.
                                      Ja na forum atakuję kaczorów, ty atakujesz mnie.Nie wiem czym sobie na ten
                                      zaszczyt zasłużyłam?
                                      • lortea Re: I to jest stosunek PiS-u do klasy średniej:-) 15.05.05, 22:21
                                        To twój pierwszy taki post od dłuższego czasu, poprzednie to szambo nienadające
                                        sie do cytowania. Widzisz, jeśli chcesz, to możesz napisać o co ci chodzi. Tak
                                        dalej trzymaj, argumenty a nie obelgi. Odpowiadam Ci że w tym sejmie pewnie to
                                        nie przejdzie, ale w następnym i owszem. Karanie zbrodniarzy to nie populizm,
                                        ich niekaranie- to demoralizowanie społeczeństwa które widzi winę, nie może sie
                                        doczekać kary i dochodzi do wniosku- a dlaczego mi tak nie wolno, ja też tak
                                        chcę. I robi sie bagno na całego.
                                        • malaszaramysz Nigdy nie byłam zwolenniczką Jaruzelskiego 15.05.05, 22:29
                                          ale o tym czy jest wielkim zbrodniarzem jak chcesz , czy może narodowym
                                          bohaterem jak chcą inni - nasze pokolenie się nie dowie.Może za 100 lat
                                          historycy dobiorą się do archiwów i odpowiedzą na to pytanie. Do tej pory
                                          wątpliwości należy rozpatrywać na korzyść oskarżonego.Wyciąganie tego w tej
                                          chwili jest kiełbasą wyborczą w constarze robioną. Nie przejdzie w żadnym
                                          sejmie taka ustawa więc niech się kaczor nie wygłupia. Tu jest mowa o prawach
                                          nabytych.Pozbawisz ich Jaruzelskiego, pozbawisz wszystkich obywateli praw
                                          nabytych.Kaczory jako prawnicy muszą o tym wiedzieć, albo tacy z nich
                                          prawnicy.I dlatego to świństwo!!!!!
                                          • lortea Re: Nigdy nie byłam zwolenniczką Jaruzelskiego 15.05.05, 22:39
                                            Wątek jest o Jaruzelskim więc pisząc co pisałaś już sie określiłaś, nie pisz mi
                                            tu teraz kogo to nie jesteś zwolenniczką. Były zbrodnie, musi być kara- to
                                            zupełnie normalne. Czemu ktoś kto zabił 1 osobę ma iść do wiezienia,a ktoś kto
                                            zabił dziesiątki ma być wolny? Historycy są od martwych a Jaruzel ma sie dobrze
                                            (do najbliższego procesu- wtedy znowu przedstawi mnogo zaświadczeń że nie może
                                            wystawić nogi za próg). Archiwa już są dostępne i wydobyto z nich setki
                                            dokumentów, w tym i stenogramów jak to jaruzel dopraszał sie o interwencję w
                                            Moskwie a oni odmawiali powołując sie na Afganistan. Niestety masz zwyczaj
                                            opluwania Kaczyńskich bez powodu, wykazując sie nieznajomością historii.
                                            Prawnie jest to do zrobienia, odebrano uprawnienia kombatanckie ubekom to i
                                            jaruzelowi można.
                          • henryk.log Eee!:) -P.M.sz.m, z natury swej(spostrzegłem) jest 15.05.05, 22:02
                            Pani łagodnego usposobienia:).
                            Tu idzie o "Rzeczypospolitej" dobre imię. :)
                            Nie będą nam wszelkiej maści "kacze kały" psuć resztek poważania w UE i "dalej" :)
                            Gdy idzie o "rację stanu" Pani(o wybaczenie proszę) "miękkie" podejście do
                            kaczych 'doop' jest??.. destru(ó)kcyjne! :)
                            Tu nie ma się na co oglądac!!- trza "ich prać", aż wyzioną ostatni, smrodliwy
                            "dech kaczuchy" z siebie!! :)))))
                            • henryk.log Widzę, czytam wyzej, iż moje o Pani - <miękka> 15.05.05, 22:10
                              się potwierdza;).
                              Jaki(a)ś "lortea"(odmiana kaczki??) w dywagacje(kacze) się z Panią wdaje! :).
                              Użyj ! -Pani kochana- na "to" "kaczozolu" :)
                              Nie będzie "Nam" byle "kaczy smród" głupot plótł! :))
                              • malaszaramysz Panie Heniu, nie wiem o co tu chodzi:-))) 15.05.05, 22:17
                                Ja tylko kaczki śmiechozolem polewam,a ktoś mnie tu osobiście atakuje.Pochlebia
                                mi to trochę, czyżby mała mysz szara zagrożeniem jakimś była:-))) Już mi nawet
                                pożarciem przez leniwego kaczego kota grożą, kodeksem karnym wymachują. Ani
                                chybi mysz siedzieć pójdzie, za kaczek obrazę.Na pocieszenie mam to, że
                                wiedźmnin omam. obiecał mi paczki z cebulą wysyłać swego czasu.:-))))
                                • henryk.log Pani Małaszaramyszko:) - nie bój się o - Pani :)) 15.05.05, 22:30
                                  Wszak w "nas", w tej "niedotkniętej jeszce" kaczą zarazą('ubabranie kaczym kałem
                                  móżdżczków'), zostało coś z honoru Polaka-Mężczyzny!! :).
                                  Gdy idzie o honor Kobiety!! - potrafimy, wzorem Pani przodków, otrzaskać
                                  wszelkie pyski "kaczych czy innych lorteowskich" wszy !! :)))
                                  • malaszaramysz Na Pana to zawsze można liczyć:-))) 15.05.05, 22:43
                                    Mysz po miotłą nie siedzi, wygodniej na kanapie. Kaczy kot mi nie straszny , bo
                                    ciamajda i leniwiec:-)))))W domu oprócz kota psa na kaczki trzymam - podobno:-
                                    )))Dalmatyńczyk to ponoć rasa myśliwska ale ten mój przyjacielsko do świata
                                    nastawiony.Będę go chyba musiała na szkolenie jakieś zapisać:-))))
                                    • henryk.log Przy zmasowanym ataku "kaczych wszy", obawy mnie 15.05.05, 23:09
                                      niejakie ogarnęły o Pani "bezpieczeństwo". Dobrze Pani czynisz, iż na podorędziu
                                      trzymasz prócz kota(mężnym musi być jesli innym 'ciamajdom,leniwcom'- zdzierży)
                                      "porządnego" na kaczki PieSka.:)))
                                      Ale "gdyby co"?- znajdzie sie jeszcze kilku "MĘŻÓW"-GODNYCH..!! :)))
                                      • malaszaramysz Obawy uzasadnione:-))) 15.05.05, 23:33
                                        Piesek na szkolenie zostanie zapisany, bo mąż często nocne dyżury ma i mysz
                                        tylko ze zwierzakami w domu.A kaczka jakaś może z pułapką w dziobie zapolować:-
                                        )))Kot dzielny i porządny, wszak mysi nie kaczy!!! Damy radę , Panie Heniu.
                                        Niedługo założymy konspiracyjne stowarzyszenie prześmiewców, bo pierwszy kaczy
                                        edykt śmiech uzna za zbrodnię i dożywocie w kamieniołomach będzie nam grozić.
                                        • henryk.log Zmienną w swych ocenach jesteś Pani "M.sz.m" :)) 16.05.05, 00:33
                                          Najpierw - "Damy radę , Panie Heniu." ?:)
                                          By po chwili - "Niedługo założymy konspiracyjne stowarzyszenie prześmiewców".;)

Zostańmy przy pierwszum - co? :) - póki "nas" dwoje ma jeszce siły i "oręż" do
                                          boju z licznym wprawdzie, lecz jedynie "kaczo-wszym" pospólstwem, to jeszce
                                          daleko do "konspiracyjnych" przedsięwzieć.:).
                                          Dziś nieco uśpionych, może, jest jeszce kilkoro mężnych niewiast i "mężów" na
                                          Fo-Kra zdolnych "nas" wesprzeć w "trzaskaniu zza ucha i na odlew" wszelkiej
                                          mąści "wszej i kaczej" nacji ! :))
                            • malaszaramysz Panie Heniu, jeżeli o mnie chodzi mogą spokojnie 15.05.05, 22:22
                              żyć sobie w leśnej głuszy ze swoim kotem-ciamajdą.Ja tam nikomu źle nie życzę.:-
                              ))) Łagodne ze mnie zwierzątko:-)))
                              • henryk.log "Łagodne ze mnie zwierzątko:-)))" - fakt :))) 15.05.05, 22:50
                                I już niech tak zostanie. :))
                                Łagodność? - ponoć łagodzi obyczaje, może gdzieś na inych nieziemskich forach,
                                tu Miła Pani obowiązują, niestety, twarde prawa natury.
                                Jeśli nie odeprzemy tej "kaczo-elperacko-samobronno-radyjomaryjnej nawały", to
                                cóż rzekniemy naszym potomkom?:), gdy przyjdzie nieborakom w "n-tej RZpl-tej"
                                uginać sie pod jarzmem wszelakiego, możliwego do wyobrażenia sobie,
                                wszetecznictwa? ! :))
                                • malaszaramysz Na nich nawet śmiechozol kiepsko działa:-))) 15.05.05, 23:02
                                  Bo nie mają poczucia humoru.Podejmuję tę nierówną walkę.Może pogadamy o kaczych
                                  jajach a właściwie o braku jaj u kaczek?
                                  • henryk.log Re: Na nich nawet śmiechozol kiepsko działa:-))) 15.05.05, 23:28
                                    Z tego wątku wnosząc, przyznaję, iż >Na nich nawet śmiechozol kiepsko działa:-)))<

O "jajach" kaczych Pani propnuje?- dobrze!
                                    O "ich" u "nich" braku - łatwe!:) - o czymże tu sie rozwodzić? - to widać!,
                                    nie sa w stanie ukryć tego bolesnego faktu "tyci-faceci", nadrabianie zaś
                                    "kaczym szykiem szeryfa" w TVi jedynie wzmacnia ich "małostkowość".:))
    • chris12 Kaczyński chce mundur Jaruzela dla siebie... 15.05.05, 16:54
      J. Kaczyński zazdrości Jaruzelskiemu epoletów i medali.
      • rsrh Epo0letów czy epitetów !!!.. 15.05.05, 16:57
        • uu1 Re: Epo0letów czy epitetów !!!.. 15.05.05, 17:02
          rsrh (wymawiać jak pierdnięcie) napisał - epoletów czy epitetów!!!
          Tych drugich nie szczędzisz.
          Czy wiesz, ze jesteś koniem, na którym Pan Jezus wjeżdżał do Jerozolimy?
          • rsrh do uu1! Nie dostałes najnowszej instrukcji dla 16.05.05, 09:25
            internetowych "plujek".Wymowa prlu jak splunięcie-to wykładnia Herberta (jak
            wiesz kto to jest).O LWP i jego wodzach "marszałkach" mam określone zdanie
            oparte na dokumentach.Jeden ci przytocze:
            Archiwum Akt Nowych - 509/51,k28 Prot Przesłuchania Mariana Spychalskiego na UB
            "drukarnie GL na pl Grzybowskim przekazałem do gestapo w celu likwidacji,w
            przekonaniu ze jest to drukarnia akowska"
            Czy to epitet ! NIE, TO FAKT!!
        • henryk.log [...] 15.05.05, 17:14
          • henryk.log I za co!! ? :))-Sz.P."giwi" - te "niewinne" 15.05.05, 20:33
            kilka słów??

-"ubabrane kaczym kałem móżdżczki!! :)"
    • chris12 A gdyby Kaczyńskich wyeksportować? 15.05.05, 17:05
      Mamy realny problem tzw. "braci Kaczyńskich" a przecież to wartościowi ludzie i
      można by ich jak sportowców, przetransferować - za pieniadze oczywiście.
    • me-e ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:06
      ...od wszelkich przywilejow...tu panie kaczynski -graba )))
      • uu1 Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:12
        Czy wiesz, że jesteś kundlem?
        • me-e Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:15
          uu1 napisała:

> Czy wiesz, że jesteś kundlem?

...a mee myslalem ...ze karlem reakcji...lub warcholem...raczej )))
          • uu1 Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:21
            To nie jest możliwe. Kundle nie myślą. Szczekają, warczą, gryzą, psują
            powietrze ale nie myślą.
            • me-e Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:24
              uu1 napisała:

> To nie jest możliwe. Kundle nie myślą. Szczekają, warczą, gryzą, psują
              > powietrze ale nie myślą.

...typowy przykad...kundla )))
          • zapluty.karzel.reakcji prosze sie nie podszywac! 15.05.05, 18:48
      • henryk.log [...] 15.05.05, 17:17
        • henryk.log Re: Niezłe! ;-) - kacza graba :)) 15.05.05, 17:40
          Sorry P. mm-e!
          Miało być:
          -gościu!- z ubabranym kaczym kałem móżdżczkiem!! :)
        • me-e Re: Niezłe! ;-) - kacza graba :)) 15.05.05, 17:44
          henryk.log napisał:

> gościu!- z ubabranym kaczym kałem móżdżczku!! :)

...doczekalem sie demokracji -bis...milosierdzie i owszem...ale tylko w wasza
          strone...)))
          • henryk.log Re: Niezłe! ;-) - kacza graba :)) 15.05.05, 20:52
            Kurdee-e! - P.me-e,!! - ja nie o demokracji ino o nacji "ubabranych kaczym kałem
            móżdżczków"!! :)
      • sclavus Re: ODSPAWAC ...SPAWACZA... 15.05.05, 17:19
        me-e napisał:

> ...od wszelkich przywilejow...tu panie kaczynski -graba )))

Znowuś się tu pokazała??? A kysz!!!

• me-e ...A TOBIE PANIE -bis 15.05.05, 17:59
          sclavus napisał:

> me-e napisał:
          >
          > > ...od wszelkich przywilejow...tu panie kaczynski -graba )))
          >
          > Znowuś się tu pokazała??? A kysz!!!
          >
          > TUMAŃSTWO wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ

...nie wiem co odpowiedziec...gdybym byl zlosliwcem zacytowal bym belke-
          premiera...pochlastaj sie panie-bis...)))
          • sclavus Re: ...A TOBIE PANIE -bis 15.05.05, 18:11
            Ponieważ nie jesteś złośliwcem (gdybym był złośliwcem) to odpowiesz co?
            No proszę, tak od siebie, z głębi serca...

TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ
    • laura_leeno [...] 15.05.05, 17:57
      • kat67 do laura_leeno 15.05.05, 18:06
        przepraszam.Pani z brygady moherowych beretów radia ma-ryja?
    • jorn Do Jaruzelskiego: 15.05.05, 18:03
      I po co ci to było? Żył byś sobie spokojnie z generalskiej emerytury
      korzystając także z przywilejów przynależnych byłemu prezydentowi. Wszyscy by o
      tobie zapomnieli i miałbyś spokój. Ale wylazła z ciebie czerwona świnia i na
      wezwanie sowieckiej ojczyzny wyruszyłeś do Moskwy oczerniać Polskę... podobno,
      jak Bóg chce kogos ukarać, to mu rozum odbiera i tu mamy chyba do czynienia z
      takim przypadkiem...
      • smok5 Bardzo celny komentarz. 15.05.05, 18:20
        Znakomity komentarz. Nic dodać nic ująć.
    • nessuno Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 18:51
      A co zaproponujesz dla Kaczorów za aferę FOZZ i inne grzeszki,które mają na
      sumieniu?Nie jestem fanem generała Jaruzelskiego,ale sądzę,że należałoby
      zostawić człowieka w spokoju.A na Kaczy PiS napewno swego głosu nie oddam.
    • adinet Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 19:18
      Szkoda że o obecnych czasach nie ma linczów. Co najmniej 80% polityków
      wisiałoby z Kaczyńskim na czele. Kaczyński brzydzę się ciebie. Ja na pewno na
      ciebie nie głosowałem !!!
      A oto dzisiejsze hasło:
      KACZYŃSKI - zamin rozliczysz innych - ROZLICZ SIEBIE !!!!
      • ludzik1 kaczory 15.05.05, 19:27
        kaczory za FOZZ i TELEGRAF w normalnym kraju powinny siedzieć w lochu.Stamtąd
        trudno by im było urządzać sobie jaja z pogrzebu i nawoływać do linczu.

• messien Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 19:38
        Na razie jest mowa tylko o odebraniu uprawnien prezydenckim, zdegradowaniu i
        pozbawieniu ochrony.
        1.Spawacz nie zostal wybrany w powszechnych wyborach prezydenckich wiec nie
        powienien posiadac zadnych prezydenckich uprawnien. To chyba jasne. Nawiasem
        mowiac to ze zostal prezydentem na zawsze bedzie hanbic historie Polski.
        2.Zdegradowanie to jest zbyt ulgowa kara dla zolnierza ktory zdradzil racje
        stanu, wprowadzil stan wojenny a poprzez swoja polityke pozbawil Polske
        niepodleglosci.

Dziwie sie ze nie ma dotychczas pomyslu na wytoczenie mu procesu ( moze bedzie
        to mozliwe po uchyleniu uprawnien przyslugujacych bylym prezydentom ).
      • nessuno Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 22:00
      • nessuno Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 22:00
    • pat_i_kot Odbiło czerwonym do reszty, bronią mordercy (1970 15.05.05, 19:26
      1981, 1984 i inne), antysemity- 1968, zdrajcy (1945-2005), opluwacza polskiej
      historii (wedłóg niego Polacy rozstrzelali ileś tam tysięcy krasnoarmiejców w
      1920), jak niepodległości. A wybory wielkimi krokami się zbliżają. I zacznie
      się wreszcie sprawiedliwość, mordercy do więzień, zdrajcy na szafot, komunizm
      na śmietnik historii- dosłownie- ze śmietników będziecie żyli gdy się wam
      esbeckie emerytury pozabiera.
      • ludzik1 Re: Odbiło czerwonym do reszty, bronią mordercy ( 15.05.05, 19:30
        demokracja to rządy większości z poszanowniem mniejszości baranie.Nie rozumiesz
        tego o czym piszesz
      • ludzik1 Re: Odbiło 15.05.05, 19:30
        demokracja to rządy większości z poszanowniem mniejszości baranie.Nie rozumiesz
        tego o czym piszesz
        • kat67 Re: Odbiło 15.05.05, 19:33
          brawo ludzik.trzeba to baranom tłumaczyć,może załapią...
          • nabukko Baranom się nie tłumaczy 15.05.05, 19:37
            barany się strzyżę - i to właśnie zaczyna robić kaczopis.
          • adax4 [...] 15.05.05, 20:20
            • pat_i_kot Gratuluję pomysłu. Lewicowość w pełnej krasie. 15.05.05, 20:24
              • ziggy.s Re: Gratuluję pomysłu. Lewicowość w pełnej krasie 15.05.05, 21:29
                No tak. Tylko ze to nie sedzia RP.

To stary ubek, ktory dzisiaj tutaj wystapil pod okolo 10 nickami.

Pod jednym z nich mial grac sedziego, w wieku okolo 30 lat, z matka w
                Solidarnosci. Chyba po to zeby pokazac ze nie wszyscy ktorzy popieraja
                jaruzelskiego to dinozaury z pzpr, ub, ormo, tppr i innych tego typu szajek.

Ale, dlugo nie wytrzymal i jego cala prawdziwa natura wyszla na jaw.

Gdyby podrazyc kilka (moze nawet kilkanascie) innych nickow ktore dzisiaj tutaj
                publikuja, rezulat bylby taki sam.

To klub emerytowanego ubeka, leje w majtki ze strachu, ze po ich "generale"
                przyjdzie czas na nich samych i pozegnaja sie z emeryturami, mieszkaniami po
                resorcie i beda musieli zaczac zebrac pod kosciolami.
                • pat_i_kot Re: Gratuluję pomysłu. Lewicowość w pełnej krasie 15.05.05, 21:39
                  Też wrzuciłam sporo tych ników do wyszukiwarki i widać ze pojawiły sie dla tego
                  artykulu. Sama nie mam długiego stażu, ale żeby co chwilę pisać pod innym
                  podpisem, to śmieszne. Śmieszne dla nas, oni w portki robią od czasu gdy PIS
                  przebił sie przez granicę 20 % a Lech Kaczyński lideruje.
        • zuza118 niech żyje generał 15.05.05, 19:39
          niech żyje generał.dzięki niemu żyjemy
          • messien Re: niech żyje generał ( w wiezieniu) !!!! 15.05.05, 19:44
            • nessuno Re: niech żyje generał ( w wiezieniu) !!!! 15.05.05, 22:08
              Do pierdla to powinno się wsadzać takich,jak ty.To ty i tobie podobne sku..ele
              zrobili z Polski pośmiewisko i śmietnik.Pies was wszystkich j...ł.
          • messien Re: niech żyje generał ( ale w wiezieniu) 15.05.05, 19:49
            zuza118 napisała:

> niech żyje generał.dzięki niemu żyjemy

???????????????
            Zapewne jestes corka generala i mowisz o sowim rodzenstwie?
            • zuza118 Re: niech żyje generał ( ale w wiezieniu) 15.05.05, 19:54
              co za ty?Krów z tobą chamie nie pasłam, więc sobie wypraszam.Odywaj się tak do
              swojej matki, skoro tak cię wychowała.
              • ludzik1 ludzie 15.05.05, 20:14
                ludzie czyście powariowali?przecież gdyby nie 13.12.1981r w tym kraju
                wybuchłaby wojna domowa.powyrzynalibyśmy się nawzajem....
                • pat_i_kot Re: ludzie 15.05.05, 20:20
                  Solidarność była ruchem pokojowym, uwiezryłeś chyba czerwonej propagandzie, a
                  mordy i tak były, około setki niewyjaśnionych śmierci opozycjonistów w latach
                  80-tych. A co do demokracji to nie ma demokracji dla wrogów demokracji. Nie
                  będzie mi tu czerwona banda osłaniać się demokratycznymi hasłami. Dla was
                  demokracja to puste słowo i nic więcej.
              • messien Re: niech żyje generał ( ale w wiezieniu) 15.05.05, 23:48
                zuza118 napisała:

> co za ty?Krów z tobą chamie nie pasłam, więc sobie wypraszam.Odywaj się tak
                do
                > swojej matki, skoro tak cię wychowała.

Jesli zyjesz obywatelko dzieki generalowi to znaczy ze jestes towarzyszko jego
                corka? Tak czy nie?
    • gadzina666 Wy naprawdę byliście w Solidarności? 15.05.05, 20:35
      Kilka osób, m.in. Sclavus, uu1 zaciekle broniących Spawacza pisało, że działało
      w Solidarności, a nawet było internowanych. Czy moglibyście podać jakieś
      szczególy waszej opozycyjnej działalności. Bo ja na razie nie za bardzo wam
      wierzę, wydaje mi się, że to bajeczki, które wymyślacie by uatrakcyjnić swe
      wypowiedzi.
      • lortea Re: Wy naprawdę byliście w Solidarności? 15.05.05, 21:03
        Byli tam tak samo jak ja i ty jesteśmy braćmi rodzonymi. Nie zauważasz
        dziesiątków nigdy wcześniej nie widzianych podpisów, wszystich za to podobnych
        nienawistną treścią. Aż serwer siada. Takiego ataku sie nie spodziewałem, ale i
        dobrze to. Traci lewactwo zimną krew i panikuje na całego.
        • gadzina666 Re: Wy naprawdę byliście w Solidarności? 15.05.05, 22:55
          Racja, tutaj pełno postów obrońców Spawacza, ale wszystkie napisane w tym samym
          nienawistnym Urbanowskim stylu. Jestem nowy na forum więc nie wszystko
          dostrzegam. Ale tą prowokację już widzę. Tandetna. pozdrooofka
      • jackmal Re: Wy naprawdę byliście w Solidarności? 15.05.05, 21:42
        Czy ty myślisz ciołku jeden, że jak ktoś był w Solidarności to tylko za nóż i
        rżnąć czerwonego? Solidarnośc w 80 i 81 roku to był wspaniały ruch ludzi, którzy
        z założenia nie chcieli przemocy i nie myśleli o zemście. Jaruzelski
        opowiedział się po "ciemnej stronie mocy" i można go sądzić za to przed sądami
        Rzeczpospolitej, ale to co proponują Kaczory to gó..arstwo i granie na niskich
        instynktach motłochu, który chętnie widzi jak się komuś dopier... natomiast to
        nie ma nic wspólnego ze sprawiedliością, a już zupełnie nic z chrześcijaństwem
        na które też się chętnie powołują.
        • gadzina666 Sam jesteś ciołek! 15.05.05, 23:19
          > Czy ty myślisz ciołku jeden, że jak ktoś był w Solidarności to tylko za nóż i
          > rżnąć czerwonego? Solidarnośc w 80 i 81 roku to był wspaniały ruch ludzi,
          którz
          > y
          > z założenia nie chcieli przemocy i nie myśleli o zemście. Jaruzelski
          > opowiedział się po "ciemnej stronie mocy" i można go sądzić za to przed sądami
          > Rzeczpospolitej, ale to co proponują Kaczory to gó..arstwo i granie na niskich
          > instynktach motłochu, który chętnie widzi jak się komuś dopier... natomiast to
          > nie ma nic wspólnego ze sprawiedliością, a już zupełnie nic z chrześcijaństwem
          > na które też się chętnie powołują.

Skąd wiesz, że jestem ciołkiem? Skąd wiesz co wiem o Solidarności i co to słowo
          dla mnie znaczy. Skąd wiesz na jaką partię głosuję? Jaką ideologię wyznaję? Czy
          wierzę w Boga i czy chadzam do kościoła? Skąd w tobie tyle nienawiści?
    • talug Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 20:40
      Uwazam,ze to nie po chrzescijansku, lezacego nie nalezy kopac Jezeli tak
      nauczal Jezus to robcie to kochani katolicy zgodnie z wytycznymi KrK.
      • joannabarska Ale macie sporo wolnego czasu! 15.05.05, 20:58
        6OO wypowiedzi przejrzałam, potem straciłam cierpliwosc. Dziwię się,ze
        niektórzy ludzie mają tyle wolnego casu, a w dodatku nie znają tematu, umieją
        jedynie bluzgac. A trochę poczytać cos tam poza brukowcami nie warto? PS.
        Oczywiscie solidaryzuję sie z głosami rozsądnymi, ktorych tez tu sporo!
        • adax4 Re: Ale macie sporo wolnego czasu! 15.05.05, 21:15
          joannabarska napisała:

> 6OO wypowiedzi przejrzałam, potem straciłam cierpliwosc. Dziwię się,ze
          > niektórzy ludzie mają tyle wolnego casu, a w dodatku nie znają tematu, umieją
          > jedynie bluzgac. A trochę poczytać cos tam poza brukowcami nie warto? PS.
          > Oczywiscie solidaryzuję sie z głosami rozsądnymi, ktorych tez tu sporo!

Fajnie jest poodwracać kota ogonem?. Ciekawe bardzo : najpierw sclawus potem
          kat69 a teraz pojawia nam się Joanna Barska. Solidaryzując się z głosami
          rozsądnymi oczywiście solidaryzujesz się z cytowanymi przeze mnie szeroko
          poglądami kat69?
          • ziggy.s Re: Ale macie sporo wolnego czasu! 15.05.05, 21:31
            To stary ubek, ktory dzisiaj tutaj wystapil pod okolo 10 nickami.

Pod jednym z nich mial grac sedziego ("kat67" - hehe moze rzeczywiscie byl katem
            w 67 roku i wyrzucal Zydow z wojska i kraju ? ), w wieku okolo 30 lat, z matka w
            Solidarnosci. Chyba po to zeby pokazac ze nie wszyscy ktorzy popieraja
            jaruzelskiego to dinozaury z pzpr, ub, ormo, tppr i innych tego typu szajek.

Ale, dlugo nie wytrzymal i jego cala prawdziwa natura wyszla na jaw.

Gdyby podrazyc kilka (moze nawet kilkanascie) innych nickow ktore dzisiaj tutaj
            publikuja, rezulat bylby taki sam.

To klub emerytowanego ubeka, leje w majtki ze strachu, ze po ich "generale"
            przyjdzie czas na nich samych i pozegnaja sie z emeryturami, mieszkaniami po
            resorcie i beda musieli zaczac zebrac pod kosciolami.
            • adax4 Re: Ale macie sporo wolnego czasu! 15.05.05, 22:10
              ziggy.s napisał:

> To stary ubek, ktory dzisiaj tutaj wystapil pod okolo 10 nickami.
              >
              > Pod jednym z nich mial grac sedziego ("kat67" - hehe moze rzeczywiscie byl
              kate
              > m
              > w 67 roku i wyrzucal Zydow z wojska i kraju ? ), w wieku okolo 30 lat, z
              matka
              > w
              > Solidarnosci. Chyba po to zeby pokazac ze nie wszyscy ktorzy popieraja
              > jaruzelskiego to dinozaury z pzpr, ub, ormo, tppr i innych tego typu szajek.
              >
              > Ale, dlugo nie wytrzymal i jego cala prawdziwa natura wyszla na jaw.
              >
              > Gdyby podrazyc kilka (moze nawet kilkanascie) innych nickow ktore dzisiaj
              tutaj
              > publikuja, rezulat bylby taki sam.
              >
              > To klub emerytowanego ubeka, leje w majtki ze strachu, ze po ich "generale"
              > przyjdzie czas na nich samych i pozegnaja sie z emeryturami, mieszkaniami po
              > resorcie i beda musieli zaczac zebrac pod kosciolami.

Wiem, też tak to odbieram. Ale to ma związek z naszą Joasią Barską nestorką
              tego Forum, wirtuozem obelg i kalumni miotanych w obronie komuchów, ubeków i
              socjalistycznej ojczyzny.

Rzeczywiście wygląda na to że ktoś podjął akcję dofinansowania Koła Emerytów,
              komutery, łącze internetowe. Poważna rzecz :)
              • adam.2x Ale emocji na tym forum, nieprawdopodobnie 15.05.05, 22:23
                Nie pisze aby skrytykowac kogokolwiek. Zastanawia mnie liczba wypowiedzi
                porownywalna chyba tylko z forum na temat zaloby po papiezu. Zjawisko dla mnie
                ciekawe i niezwykle.
                • malaszaramysz Normalka, spiera się luzactwo ze sztywniactwem:-)) 15.05.05, 22:40
                  Luzactwo ( ja między innymi) chce zapomnieć o tym co było, iść do przodu,
                  cieszyć się życiem, czasem porozrabiać,nie czuć do nikogo nienawiści, pracować
                  dla siebie a nie dla kraju, robić co chce kiedy chce, itd... I podgryzamy tych,
                  którzy chcą nam to zabrać. Taka walka na " intencje":-)))))Ten temat to dobry
                  pretekst:-))))
                  • gadzina666 Re: Normalka, spiera się luzactwo ze sztywniactwe 15.05.05, 22:51
                    Dedykowane Małej szarej myszce:
                    "Zapomnieć wojny i powstania,
                    Jedynie słuszny szarpać dzwon
                    Narodowego - byle trwania
                    W zgodzie na namiestniczy tron.
                    W zamian - w tej ziemi nam mogiła,
                    I przodków śpiew, jak echa kielich,
                    Że - "Jeszcze Polska wtedy żyła,
                    Gdy za nią ginęli!"..."

Czyj to tekst droga Myszko?
                    • malaszaramysz Nie mam bladego pojęcia:-)))))) 15.05.05, 23:08
                      Sprawdzę,ale ten tekst to nie moje motto :-))) Ja chcę żyć normalnie, nie
                      umierać za sprawę ( tę robotę moi przodkowie odwalili w nadmiarze:-))),
                      pracować, płacić podatki, być w zgodzie z prawem, jeździć na wakacje, uśmiechać
                      się do ludzi,czytać dobre książki, błaznować ma forum,popijać dobre winko,bawić
                      się ze zwierzakami i robić jeszcze milion miłych rzeczy.Nie chcę zatruwać
                      własnej duszy nienawiścią, rewizjonizmem i diabli wiedzą czym jeszcze.
                      Życie jest na to zbyt piękne:-)))
                      • gadzina666 Re: Nie mam bladego pojęcia:-)))))) 15.05.05, 23:15
                        To Kaczmarski. Dodam, że znany Ci może jako "bard Solidarności", ale to
                        gombrowiczowska gęba dorobiona mu (choć na takie miano w pełni zasłużył). To
                        przede wszystkim wspaniały poeta.

Ja też chcę się rozwijać, pracować i doskonale się bawić. Ale w tym pamięć o
                        etosie Solidarności (rozumianym jako wyraz pewnych ludzkich wartości a nie
                        sprawa czysto polityczna) mi nie przeszkadza wręcz przeciwnie.

"Ale chroń mnie Panie od nienawiści
                        I od pogardy strzeż mnie Boże"
                        • malaszaramysz Rany, faktycznie:-)))) 15.05.05, 23:23
                          Słuchałam go namiętnie w liceum ( chodziliśmy do tego samego, wtedy w Warszawie
                          mieszkałam)i słuchanie było prawie obowiązkiem. Ten fragment , który tu
                          cytujesz pamiętam.:-))) Ale mysz stara już i ma sklerozę:-)))
                          Tylko ja już mam dość moralnych rewolucji, nawracania na dobrą drogę,XXVII
                          Rzeczypospolitej, polityków myślących o przeszłości a nie przyszłości,
                          zepsutych wyborczych kiełbas,narzucania na siłę światopoglądu, jedynie
                          słusznych prawd i tym podobnych banialuk. I jeszcze jedno mnie śmieszy.Wszyscy
                          zwolennicy tzw,prawicy wyzywają mnie tu od "czerwonych":-)))) Ja jestm
                          hedonistką:-))) Może to nie jest super wzniosła postawa ale sprawia mi radość:-
                          )))
                          • gadzina666 Re: Rany, faktycznie:-)))) 15.05.05, 23:28
                            malaszaramysz napisała:

> Słuchałam go namiętnie w liceum ( chodziliśmy do tego samego,
                            którego jeśli można spytać?
                            i słuchanie było prawie obowiązkiem.
                            ale przyjemnym? :P
                            I jeszcze jedno mnie śmieszy.Wszyscy
                            > zwolennicy tzw,prawicy wyzywają mnie tu od "czerwonych":-))))

Ja nie nazywałem Cię tak. Wiele innych osób też nie. Może więc nie wszyscy,
                            tylko niektórzy?;)
                            • malaszaramysz Re: Rany, faktycznie:-)))) 15.05.05, 23:44
                              To nie było do Ciebie:-)))Z piosenkami Kaczmarskiego wiąze się śmieszno -
                              poważna historia z ogólniaka.Ponieważ Żmichowska to było liceum eletarne w dniu
                              pogrzebu Popiełuszki dyrektor - tępak zwany Funiem zamknął szkołę na cztery
                              spusty z nami w środku. Po godzinie został sam z nauczycielami w prawie pustym
                              budynku. Z "Murami" na ustach zwialiśmy mu po dachu auli ( tej samej , w której
                              śpiewał Kaczmarski) na sąsiednie podwórko i dalej już na pogrzeb:-)))) Afera
                              była straszna, bo to nie była taka sobie zwykła szkoła.Większość z nas to
                              dzieci ówczesnej elity:-))))) Jak ja mogłam tego Kaczmarskiego zapomnieć???
                              Głupia mysz!!!!!!
                              • adax4 Re: Rany, faktycznie:-)))) 15.05.05, 23:50
                                Z "Murami" na ustach zwialiśmy mu po dachu auli ( tej samej , w której
                                >
                                > śpiewał Kaczmarski) na sąsiednie podwórko i dalej już na pogrzeb:-)))) Afera
                                > była straszna, bo to nie była taka sobie zwykła szkoła.Większość z nas to
                                > dzieci ówczesnej elity:-)))))
                                • malaszaramysz Wyluzuj:-)))))) 15.05.05, 23:53
                                  Wychwalałam coś? Ja tu tylko o Kaczmarskim.On nijak się ma do przestrzegania
                                  prawa:-))))
                                • gadzina666 Uspokój się! 15.05.05, 23:59
                                  adax4 napisał: źle o Myszy,

a to jedna z najsympatyczniejszych osób na tym forum. Odczep się człowieku.
                                  Czemu lojalność wobec niepodległego państwa poslkiego ma być sprzeczna z
                                  kontestowaniem syfiastej rzeczywistości Jaruzelitu? A tego Gomułkę skądżeś
                                  wytrzasnął?
                                  • adax4 Re: Uspokój się! 16.05.05, 00:12
                                    gadzina666 napisał:

> adax4 napisał: źle o Myszy,
                                    >
                                    > a to jedna z najsympatyczniejszych osób na tym forum. Odczep się człowieku.
                                  • malaszaramysz Dziękuję:-)))) n/t 16.05.05, 00:18
                      • adam.2x Jak zyje nie spotkalem takiej osoby 15.05.05, 23:31
                        malaszaramysz napisała:
                        >...Ja chcę...płacić podatki...
                        -------------------------------
                        Wzystko rozumiem, ale podatki?
                        • adax4 Re: Jak zyje nie spotkalem takiej osoby 15.05.05, 23:36
                          malaszaramysz napisała:
                          > >...Ja chcę...płacić podatki...
                          > -------------------------------
                          > Wzystko rozumiem, ale podatki?

wiadomo, wszak hedonistka...
                          • gadzina666 Re: Jak zyje nie spotkalem takiej osoby 16.05.05, 00:05
                            Hegel pisał, że płacąc podatki odczuwa taką przyjemność, jak gdyby wręczał
                            prezent kochance:P Ale jak pisał Stanisław Cat-Mackiewicz, cała filozofia
                            niemiecka to jedno wielkie zboczenie intelektualne.

Ja z kolei spotkałem kilka osób takich jak Mysz i chciałbyś spotkać ich jak
                            najwięcej. A nie spotykać takich ex-ubeków którzy pod 10 różnymi nickami bronią
                            tego katamitę Spawacza. Oraz operetkowych antykomunistów, których też trochę na
                            tym forum. Takich pokroju Niesiołowskiego. Bo antykomunizm sam w sobie jest
                            cnotą. Nie kompromitujcie go!
                            • malaszaramysz Anegdota trochę na temat:-)) 16.05.05, 11:33
                              Pewien węgierski dysydent zapytany po 1989 roku , o to, co się w jego życiu
                              zmieniło , odpowiedział: " Teraz kasuję bilety w tramwaju, bo własnego państwa
                              nie wypada okradać" To by było na temat płacenia podatków.:-)))))
                        • malaszaramysz Tak, ja chcę płacić podatki:-))) 15.05.05, 23:38
                          To jest mój patriotyzm.Nie chcę umierać za ..., bić się o lepszą sprawę,walczyć
                          o rewolucje moralne i takie tam inne bzdety.Moim obowiązkiem wobec państwa jest
                          przestrzeganie prawa i płacenie podatków.Chcę spełnić swój obowiązek i mam
                          nadzieję, że państwo zostawi mnie w spokoju.:-)))
                          • adam.2x Re: Tak, ja chcę płacić podatki:-))) 15.05.05, 23:47
                            malaszaramysz napisała:

> ...Moim obowiązkiem wobec państwa jest
                            > przestrzeganie prawa i płacenie podatków.Chcę spełnić swój obowiązek i mam
                            > nadzieję, że państwo zostawi mnie w spokoju.:-)))-
                            ------------------
                            Oj, obawiam sie ze jezeli tak chetnie chcesz placic odatki to panstwo nie
                            zostawi Cie w spokoju. Spoleczenstwa maja juz doswiadczenia pod tym wzledem.
                            • malaszaramysz Wolę, dać państwu pieniądze 15.05.05, 23:55
                              niż co innego.Ale zanosi się na to, że oprócz pieniędzy będą chcieli mnie
                              jeszcze na siłę zmieniać w ramach moralnej rewolucji:-)))
                              • adam.2x Dac państwu pieniądze? pomysl dwa razy 16.05.05, 00:02
                                malaszaramysz napisała:

> ...Ale zanosi się na to, że oprócz pieniędzy będą chcieli mnie
                                > jeszcze na siłę zmieniać w ramach moralnej rewolucji:-)))
                                ------------------------------------
                                Wlasnie na to im pieniedzy potrzeba. Rewolucyjne transformacje sa kosztowne.
                                • malaszaramysz Jasny gwint! To co, mam dać się zrewolucjonizować 16.05.05, 00:08
                                  moralnie? Masz babo placek, i co teraz?:-)))
                                  • adam.2x Re: Jasny gwint! To co, mam dać się zrewolucjoniz 16.05.05, 00:25
                                    malaszaramysz napisała:

> ... i co teraz?:-)))
                                    -------------------------
                                    Nie dawaj im zbyt duzo i zbyt chetnie. Jeszcze nie za pozno choc sadzac po
                                    sondazach kandydatow na prezydentow to nozyce moga byc juz blisko szyi.
                        • adax4 Re: Jak zyje nie spotkalem takiej osoby 15.05.05, 23:38
                          malaszaramysz napisała:
                          > >...Ja chcę...płacić podatki...
                          > -------------------------------
                          > Wzystko rozumiem, ale podatki?

Wiadomo, wszak hedonistka...
                          • malaszaramysz Wszystko ma swoją cenę:-))) 15.05.05, 23:46
                            Ja chcę płacić podatki i mieć święty spokój:-))))) Żeby nikt mi nie mówił co
                            mam robić, a czego nie:-))))
              • bracia_zbrojek Re: Ale macie sporo wolnego czasu! 16.05.05, 01:40
                Czytamy Cię -
    • mczajko Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 01:37
      Ci panowie Kaczynscy to sa smierdzace gnojki ...!!! Ich pomysl jest godny
      szubrawcow jakimi zreszta sa.Pierwszym co poznal sie na "wspanialym"
      charakterze kaczorow byl Prezydent Walesa i wyrzucil to towarzycho z
      rzadu.Niestety dalej istnieja i smierdza.Pfuj!!!
      • t324911 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 02:23
        Powinien sie cieszyc ze w ogole zyje . Mogl skonczyc jak jego rumunski kolega .
        Udalo mu sie zostal prezydentem ale tylko dzieki ukladom okraglego stolu .
        Walesa no coz z tego kim byl kiedys zostalo mu tylko nazwisko , nic wiecej .
        • wirski Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 06:26
          t324911 napisał:
          > Powinien sie cieszyc ze w ogole zyje .....

A ty z czego powinieneś się cieszyć? Chyba z likwidacji zawodu hycli
          miejskich. Tylko dzięki temu kundle, do ciebie podobne, mogą ujadać bezkarnie:(
          Czy ty w swoim życiu zrobiłeś coś pożytecznego dla otaczającego cię
          społeczeństwa i masz z tego powodu prawo zabierać głos na poważne tematy?
          Co ogólnie pożytecznego zrobiłeś?
          Swoim wystąpieniem Kaczyński wykazał, że jest nie tylko niski. Jest przede
          wszystkim małym człowieczniem o zapędach dyktatorkich. Tacy już byli ...
    • gosik_p Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 06:54
      Ludzie, nie rozumiecie, to jest tylko kielbasa wyborcza. Kaczory mydla wam oczy
      jak tylko chca. Nie ma srodkow prawnych pozwalajacych na odebranie praw
      nabytych, takich jak stopien generalski i prawa przyslugujace bylym prezydentom.
      Musieliby namieszac w konstytucji. Ale czy naprawde tego chcecie?
    • 48matrix Program PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę 16.05.05, 07:08
      Program PiS-uaru przedstawianego w krótkich odcinkach przez 2-ch takich co
      ukradli księżyc, jest tak samo jak i oni b. infantylny. Sprowadza się do
      rozliczeń z Niemcami (jako współczesnym państwem) oraz Rosją.
      Generalnie rzecz ujmując są siewcami nienawiści, do wszystkich i wszystkiego.
      Odnośnie panny "S".
      Solidarność droga młodzieży, która pisze na tym forum różne dziwne rzeczy o
      Solidarności, to w ówczesnym okresie wyłącznie chciała REFORMOWAĆ SOCJALIZM.
      Taka jest historyczna prawda i jeszcze jedna, że CIA wyłożyła bardzo dużo
      pieniędzy aby te REFORMY były odpowiednie.
      Kaczory równie dobrze mogłyby przedstawić program lądowania na MARSIE - jako
      specjaliści od Księżyca, którym to już pozostało w dorosłym życiu.
      Kaczory mają kota - BUSIA!
      • retrofood Re: Program PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, och 16.05.05, 07:36
        48matrix napisał:

> Odnośnie panny "S".
        > Solidarność droga młodzieży, która pisze na tym forum różne dziwne rzeczy
        o ...

czyzbys sorok osmy matrix-ie tez byl matuzalemem? gratuluje! ja czytam te
        wypowiedzi mlodych ludzi i pusty smiech mnie ogarnia, bo zdecydowana wiekszosc
        nie ma pojecia o czym pisze. a pewna jest swoich racji, jak ja w czasach
        wladyslawa lokietka (wtedy sie urodzilem i pamietam jeszcze ostatnie tury).
        trudno. takie czasy, chociaz po prawdzie malolaty "zawsze takie byly". chociaz
        lepiej by bylo, coby przed napisaniem sprawdzili sobie co nieco w porzadnym
        archiwum. Zreszta, tak samo jak ty matrix-ie. otoz piszesz, ze panna "s"
        chciala "wylacznie reformowac socjalizm". to nie tak. panna "s" tylko mowila
        ze "wylacznie chce reformowac socjalizm". zreszta podobnie jak pzpr, ktora, gdy
        mowila, ze czegos nie da, to nie dawala, a gdy mowila, ze da, to mowila.
    • anna-b Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 07:36
      Zostawcie Jaruzelskiego w spokoju!
      Uwazam, ze naszym "politykam" jest czym sie
      zajac, byla by chec!
      • retrofood Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 16.05.05, 08:08
        dlaczego anno be chcesz odebrac harcownikom ich zabawke? przeciez to tak, jakby
        im odebrac zycie (to polityczne). a wtedy mogliby miec czas spieprzyc ta
        reszte, ktora jeszcze jako tako funkcjonuje. moge zreszta powiedziec w twoim
        stylu - zostaw mi w spokoju kaczorkow. ja ich uwielbiam (szczegolnie w rosole).
        oni mi zreszta przypominaja niezyjacego juz starego znajomego feliksa
        (ksywka "zelazny"), co to zwykl powtarzac "czyste rece, chlodna glowa i gorace
        serce ... ". oni sa z tej samej szkoly i tak bardzo go przypominaja, maja takie
        samo poczucie sprawiedliwosci i prawa, ze byloby mi bez nich smutno. tak wiec
        prosze anno be o odrobine tolerancji.
    • mgibson ŁAPY PRECZ OD GENERAŁA!!! 16.05.05, 07:56
      ŁAPY PRECZ OD GENERAŁA KMIOTY!!!
      • ziggy.s Re: ŁAPY PRECZ OD GENERAŁA!!! 16.05.05, 08:18
        Czy dzisiaj "general" znowu jest umierajacy ?
        Jak zwykle gdy dostaje pozew do sadu w sprawie stoczniowcow z Gdyni i Gdanska
        albo gornikow z Wujka ktorych kazal rozstrzelac i rozjechac czolgami.

A przeciez w Moskwie to taki byl dziarski staruszek i tyle mial do powiedzenia
        swoim mocodawcom. Szkoda tylko ze to byly klamstwa o Polsce w najgorszym
        sowieckim stylu.

Ale dobrze ze zdrowy jest. Jak dostanie wyrok za wielokrotna zdrade Polski i
        mordowanie Polakow to chyba nie bedzie sie migal od odsiadki, jak to robil jego
        bliski kolega z UB, Adam humer.
        "General" jest przeciez czlowiekiem honoru. Moze jets to honor sowieckiego
        nkwdzisty, ale zawsze.

• retrofood Re: ŁAPY PRECZ OD GENERAŁA!!! 16.05.05, 08:42
          ziggy.s napisał:

> Czy dzisiaj "general" znowu jest umierajacy ?

wprawdzie nie sypialem z generalem w swoim dlugim zyciu, ani mi on brat, ani
          swat, ale jakbys ponoczku raczyl chociazby przeczytac pare gazet, tobys nie
          pisal glupot. ty se najprzod popatrz, kto nie przychodzi na procesy a potem
          bekaj z oddali. i przeczytaj se wypowiedzi staruszka w moskwie w oryginale.
          potem dopiero moge ci uwierzyc, ze masz cos do powiedzenia. i zapamietaj, ze
          honor to takze nie lgac bliznim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka