Dodaj do ulubionych

Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO

03.06.05, 23:07
Jedyny czlowiek ktoremu lezy dobro kraju bardzo mocno na sercu dlatego wszysc
tacy jak on stanmy w jednym szeregu i zmobilizujmy wszystkich do oddania
glosu na Pana Tyminskiego Inni kandydaci na prezydenta w naszym kraju
potrzebuja tylko naszego glosu a po wygraniu przy naszej pomocy maja nas
bardzo daleko w tej czesci ciala gdzie plecy koncza swa szlachetna nazwe Pan
tyminski nie potrzebuje pieniedzy bo ma ich dosc natomiast WY tez mozecie zyc
tak jak Pan Tyminski oddajac na niego glos obecny wasz prezydent to typowy
nierob karierowicz i przewodniczacy wszelkich zlych zjawisk ktore
zagniezdzily sie w srodowisku tak politykow jak i biznesmenow Pan Tyminski
jest czlowiekiem uczciwym i ambitnym nie jest uwiklany w zadna mafie
odpowiedni do stanowiska glowy panstwa Czekamy na wssz glos dla wszego dobra
RODACY
Obserwuj wątek
    • wielokrotny_recydywista Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 03.06.05, 23:10

Jaki pan?
      prostak nie może być prezydentem,on się nawet na sztniarza nie nadaje
    • lortea A skądżes ty się wział 03.06.05, 23:11

• sawa.com prezydent z nikąd 03.06.05, 23:26
        Jezu. Rety. Łolaboga, którz to będzie naszym przyszłym prezydentem?
        Jacyś straszni ludzie pchają się do tej posady.

Jakiś Tymiński, jakiś Lepper. Lepper to jest jeszcze
        swojak, chociaż ma takie nieswojskie nazwisko. Ale po gębusi widać że to swój
        chłop. I to z tych co to zywemu nie przepuści. I potrafi mówić po polsku. Nie
        sepleni jakoś tak z cudzoziemska.
        Ale ten Tymiński!?
        Istny kabaret i to w wydaniu Witkacowskim. Istne skrzyżowanie szewców z królem
        ubu
        Tak prawdę powiedziawszy to temu Tymińskiemu należałoby zrobić powtórkę z
        języka polskiego na poziomie maturalnym. Bo chyba to to ma maturę. Jak myślicie?
        Przed końcem kadencji sejm zdąży wydać jeszcze odpowiedni edykt.

A ta kandydatka na pierwszą damę to mówi w jakimś języku?

• minotaurus NO WAY! 03.06.05, 23:38
      nigdy mnie glosowac na czleka znikad! kto on i czego chce w Polsce? Lepiej na
      Cimoszke, Szyszkowska, a nawet na Kaczora.
    • minds25 Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 04.06.05, 04:32
      Dziekujemy za kazdy glos
    • antithesis dobra rada dla Tyma 04.06.05, 04:40
      szanse panskie sa teraz zerowe, wiec radze oszczedzic kase wyborcza na stroje
      dla swojej chinskiej zony, alimenty dla peruwianskiej i studia dla zostawionych
      dzieci.
    • maczacz jesli MUSICIE ... Avanti 04.06.05, 04:55
      minds25 napisa?a:

> Jedyny czlowiek ktoremu lezy dobro kraju bardzo mocno na sercu dlatego wszysc
      > tacy jak on stanmy w jednym szeregu i zmobilizujmy wszystkich do oddania
      > glosu na Pana Tyminskiego Inni kandydaci na prezydenta w naszym kraju
      > potrzebuja tylko naszego glosu a po wygraniu przy naszej pomocy maja nas
      > bardzo daleko w tej czesci ciala gdzie plecy koncza swa szlachetna nazwe Pan
      > tyminski nie potrzebuje pieniedzy bo ma ich dosc natomiast WY tez mozecie zyc
      > tak jak Pan Tyminski oddajac na niego glos obecny wasz prezydent to typowy
      > nierob karierowicz i przewodniczacy wszelkich zlych zjawisk ktore
      > zagniezdzily sie w srodowisku tak politykow jak i biznesmenow Pan Tyminski
      > jest czlowiekiem uczciwym i ambitnym nie jest uwiklany w zadna mafie
      > odpowiedni do stanowiska glowy panstwa Czekamy na wssz glos dla wszego dobra
      > RODACY
      • sydneyczyk Re:tylko Stan... 04.06.05, 05:22
        czerwoni i solidarnosciowi zlodzieje rozkradli kraj - okolo 100mld wyplynelo -
        zeby cokolwiek naprawic trzeba mocnej reki hitlerka stalina - tym moze byc
        tylko Stan nie ubabrany w mafijne afery - spoleczenstwo moze tylko go poprzec w
        radykalnych posunieciach jak:

LUSTRACJA
        ROZLICZENIE ZLODZIEJI
        USUNIECIE STARYCH KORAPTLIWYCH PIERDZIELI Z URZEDOW I WPROWADZENIA MLODYCH
        UCZCIWYCH

A co do postow na tym forum to wiekszosc jest z tej zlodziejskiej klasy -
        dobrze sie teraz majacej - chcieliby utrzymac status-quo - przecietnego nie
        stac na te zabawke. My polnia mozemy pomoc Stanowi - jest nas ponad 5mln z
        rodzinami w polszy to prawie 15mln - zlodziejska zydowska komuchowa
        soladornosciowa 3.5mln zgnilizne mozemy pokonac. Do agitacji...che spedzic
        emeryture w normalnym kraju...
    • bladatwarz TAK, wy.... Pan stad Panie Tyminski 04.06.05, 05:05
      Bez wtrazow szacunku
    • bladaantypolonosemitka A to Ci Towarzysz 04.06.05, 05:24
      Toz on z samej Kanady przyjechal!
    • ewka5 Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 04.06.05, 05:49
      minds25 napisała:

co napisala.

* jesli ta liczba przy Twoim nicku, to ilosc przezytych lat, to trudno,
      postaram sie zrozumiec, ze skolowaciala masz glowe mlodzienka.
    • malaszaramysz Archeologię studiujesz? 04.06.05, 12:52
      Gdzieś kopią ostatnio o Tymiński wyskoczył razem ze swoimi zwolennikami.Daj
      spokój, to nawet nie jest śmieszne.
    • minds25 Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 04.06.05, 15:58
      Wszystkim dziekujemy za oddany glos na Pana Tyminskiego i zachecamy do
      zapoznania sie z programem dla POLSKI waszej Polski aby zylo wam sie godnie i
      zgodnie Przy waszej pomocy oczyscimy ten kraj
      • sawa.com Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 04.06.05, 16:51
        minds25 napisała:

> Wszystkim dziekujemy za oddany glos na Pana Tyminskiego i zachecamy do
        > zapoznania sie z programem dla POLSKI waszej Polski aby zylo wam sie godnie i
        > zgodnie Przy waszej pomocy oczyscimy ten kraj

A skąd droga minds25 ten wasz desant pomocy dla nas? I skąd taka szczodrość?
        Czy rozumiesz droga minds25 co znaczy słowo "szczodrość"?

A swoją drogą ten nick "minds25", ma zapach kosmiczny pyłu. Czy wy jesteście
        ludźmi (z gwiazdozbioru) Wielkiej Niedźwiedzicy?
        • waldi31 Polacy poprosili Tymińskiego o kandydowanie 04.06.05, 17:11
          Tylko czy On podoła oczekiwaniu narodu.
          Przecież On nie jest cudotwórcą.
          Dlatego wielkie uznanie dla tego człowieka za przyjęte wyzwanie.
          Takiego przywitania już dawno nie oglądałem w telewizji.
          • malaszaramysz Ja nie prosiłam:-))))) Nikt z moich znajomych 04.06.05, 18:14
            nie prosił.Nikt nie zna nikogo, kto prosił.Większość z trudem przypomina sobie,
            kto to jest ten Tymiński:-))))))))))))
          • nnina13 Re: Polacy poprosili Tymińskiego o kandydowanie 04.06.05, 23:13
            Waldi, myślisz tak jak piszesz czy tylko prowokujesz debate???

Gdzie można zobaczyć tych "Polaków" którzy go prosili"
    • dr.krisk Nic nie musimy. 04.06.05, 17:13
    • wodnik07 Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 04.06.05, 17:51
      Jestem dumna, że w 1990r oddałam głos na Pana Tymińskiego.
      W tym roku równiez, ja i moja rodzina będzie głosowac na tego kandydata.
      Będę głosowac na Pana Tymińskiego, bo mam dość:
      - złodziei i oszustów,
      - rozkradania Polski,
      - dyktatury biurokratycznej (PUP, ZUS, NFZ, itd)
      - obiecanek, cacanek farbowanych komuchów (wszystkie partie),
      - bezrobocia i nędzy,
      - ubeckiej demokracji komunistycznej!
      Pozdrawiam zwolenników Stana Tymińskiego

• waldi31 Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 04.06.05, 18:01
        W telewizji slyszałem jak Pan Tyminski powiedział,że na kampanię wyborczą
        przeznacza milion dolarów.
        Myślę, że to o wiele za mało żeby zostać prezydentem.
        Dlatego wesprzyjmy Pana Tymińskiego symboliczną złotówką
        Jezeli nas jest popierających 4 miliony to będzie znaczący zastrzyk dla jego
        budżetu wyborczego.
        Myślę, że stać nas na tyle na naszego prezydenta.

• pies_na_czarnych Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 04.06.05, 20:13
          Gdzie mozna poczytac o tym facecie cos obiektywnego? Powaznie pytam.
    • bladatwarz Czy on tym razem tez mial ze soba teczke? 04.06.05, 20:20

• waldi31 Re: Czy on tym razem tez mial ze soba teczke? 04.06.05, 21:44
        Tym razem to On przyjechał do krainy teczek
        Tak powiedział w telewizji
    • nnina13 Re: Musimy powiedziec TAK naTYMINSKIEGO ... 04.06.05, 23:11
      I jeszcze musimy dopuścić do wyborów chińskie kobiety, to na pewno Tymiński
      wygra..... o ile jego żona jeszcze się nie poskarżyła że ją bije, bo poprzednią
      bił.
      Fajnie będzie jak nasza pierwsza dama bedzie chodziła z podbitymi oczkami.

Moherowe berety "ojca dyrektora" jescze tego nie słyszały że Stachu to męski
      bokser??? Szkoda.

Ludzie przejrzyjcie na oczy!!
    • henryk.log Musimy TAK ?- jak Tak? -jak NIE! naTYMINSKIEGOn/t 04.06.05, 23:27
    • xxx131 PANU TYMINSKIEMU LEZY NA SERCU DOBRO WLASNYCH.... 04.06.05, 23:29
      pieniedzy, a nie "rodakow"
      • adalberto3 Kacza mentalność ! 04.06.05, 23:31
        "Rz3czpospolita" 31.05.2005

Z SADU - Prezydent Kaczynski kontra pielegniarka
        Echa wieczornej wizyty "Rzeczpospolita" 31.05.2005
        Lech Kaczynski zachowywal sie po chamsku - zeznali wczoraj swiadkowie w trakcie
        procesu wytoczonego przez pielegniarke zwolniona z podleglego ratuszowi
        Szpitala Bielanskiego.
        Pielegniarka twierdzi, ze zostala zwolniona za zwrócenie uwagi prezydentowi
        Warszawy. 23 lipca 2003 roku okolo godz. 21 do Szpitala Bielanskiego zglosila
        sie Ewa Ziomecka-Junczyk, znajoma prezydenta Kaczynskiego
        (jest czlonkiem rady nadzorczej miejskiej spólki Zarzad Palacu Kultury i
        Nauki). Czula sie zle po przeprowadzonej wczesniej operacji. Zostala przyjeta,
        pielegniarki pobraly jej krew. Nie zbadal jej jednak od razu zaden lekarz.
        - Dwóch naszych chirurgów akurat operowalo, a trzeci byl na szybkim oddziale
        ratownictwa - mówi Maria Machera, zwolniona pielegniarka. - Kolezanki uznaly,
        ze nie ma zagrozenia zycia i ta pani moze zaczekac na lekarza.
        Po paru minutach do szpitala przyjechal Lech Kaczynski i zazadal, zeby jego
        kolezanke natychmiast ktos zbadal.
        - Domagal sie, zeby lekarze przerwali operacje i zeszli do jego znajomej -
        twierdzi Machera. - Pielegniarka z sali operacyjnej powiedziala, ze zejda za 7
        minut.
        To nie uspokoilo prezydenta. Jak zeznali wczoraj swiadkowie, awanturowal sie i
        krzyczal: "Ja was, pielegniarki i lekarze, pozwalniam!".- Podeszlam do niego i
        powiedzialam, iz dziwie sie, ze tak sie zachowuje - opowiada Maria Machera. - A
        on zapytal: "Praca sie pani znudzila? Zapamieta pani ten dzien do konca zycia".
        Kilka dni pózniej Machera zostala, jak twierdzi, zmuszona do odejscia z pracy
        za porozumieniem stron. Odwolala sie do sadu pracy. Wczoraj odbyla sie kolejna
        rozprawa w tej sprawie. Po raz pierwszy przesluchano swiadków. Na razie
        zeznawali pacjenci.
        - Lezalam w sali naprzeciwko pokoju pielegniarek - opowiadala Aleksandra
        Paziewska. - Pan Kaczynski biegal po korytarzu. Wpadl do naszej sali, nie
        powiedzial nawet "dobry wieczór". Jedna z nas zapytala go: "Czego pan tu
        szuka? ". "Nie twój interes", odpowiedzial.
        - Zachowywal sie po chamsku. Mysmy ukladali sie do snu, a on wrzeszczal na
        korytarzu i odgrazal sie - mówil Zbigniew Sielicki. Inny ze swiadków widzial,
        jak prezydent krzyczal na Marie Machere.
        Na rozprawe nie stawila sie dyrektorka Szpitala Bielanskiego. Reprezentujaca ja
        prawniczka Malgorzata Izycka-Raczka zapewniala, ze rozmowa Machery z
        prezydentem nie wplynela na jej pózniejsze zwolnienie.
        - To nieprawda, bo pan Kaczynski publicznie, miedzy innymi w programie Moniki
        Olejnik, przyznal, ze kazal mnie zwolnic - mówi pielegniarka. Prezydent
        twierdzil, ze Machera zachowala sie skrajnie arogancko i zaniedbala swoje
        obowiazki.
        Kolejna rozprawa odbedzie sie 5 pazdziernika.
        Jacek Krzeminski
        • ksenos Re: Kacza mentalność ! 04.06.05, 23:33
          to prawda???czy moze następne śledztwo dziennikarskie??
    • borsuk14 Re: Musimy powiedziec TAK na Pana TYMINSKIEGO 05.06.05, 00:45
      Hmm.Hmm. Musze sie zastanowic.Dalibog tega glowa pisala ten tekst.Gdziezby moje
      do tego poziomu.Ale z drugiej strony mosci panie, chcialoby sie zyc jak
      wielmozny pan Tyminiski, chociaz tego nikt nie wie , ale glosy chodza ze to
      wielki pan.I wielki patriota , choc dalibog nikt o nim nie slyszal cale lata
      .Prawdopodobnie dzialal w podziemiu. Co prawda wszyscy wyszli z niego 16 lat
      temu , ale pan Tyminski wiedzial co robi ,oj to wielki maz polityczny.On dzialal
      w podziemiu , bo na ziemi dzialaly bandy zlodziei i rabusi i panowala korupcja,
      dlatego byl on w podziemiu. Ale jak on bedzie juz tym prezydentem , to wszyscy
      beda zyli tak jak on , a tego nikt nie wie.Chyba juz pewniejsza jest spekulacja
      na gieldzie.
    • minds25 Tu znajdziecie Panstwo wszystko co chcecie 05.06.05, 01:36
      minds25 napisała:

> Prosze zapoznajcie sie Panstwo z programami co Pan Tyminski chce zrobic nie
      dla siebie a dla WAS RODACY

www.rzeczpospolita.com/stan/
      • kropekuk Jezus Maryja! Ten wariat moze byc niebezpieczny! 05.06.05, 01:40
        Ciekawe, gdzie sie podzialy zwloki Peruwianki?
        • tojajurek Re: Jezus Maryja! Ten wariat moze byc niebezpiecz 05.06.05, 02:14
          To mogłaby być bardzo ciekawa przezydentuta. Z jednej strony ABW jeździło by
          stale za prezydentem z kaftanem bezpieczeństwa, na wypadek, gdyby mu się
          pogorszyło.
          Z drugiej strony odpowiednie służby nie spuszczałyby z oka Pierwszej Damy i
          usiłowałyby odcyfrować co ona bełkocze w swoim egzotycznym języku i do kogo.
          Nieustający cyrk na 24 fajerki pod ogólnym tytułem "Mamy cię!"
          • kropekuk :))))))))))))))))))))))))))))))))))) 05.06.05, 02:58

• styro Re: :))))))))))))))))))))))))))))))))))) 05.06.05, 03:23
              hahahah minds co ty palisz i dlaczego sie nie podzielisz????? cos mi sie
              zdaje, ze ta cala kandydatura i ladowanie pieniedzy bez sensu na kampanie
              wyborcza, ktora nie ma szans na powodzenie to proba prania brudnych
              pieniedzy... Bo jak to wytlumaczyc??? Zapraszam do dyskusji na
              www.polishpub.net
    • minotaurus NICZEGO NIE MUSIMY! !! 05.06.05, 04:03
      a juz kiedy ktos zaczyna od "musicie", to pokazuje, ze jest autorytarnym
      becwalem, ktory nie rozumie demokracji. i kimze on jest ten Tymnski? Jakie ma
      uprawnienia? sluzyl kiedys ludziom w parlamencie, czy jako major miasta? Nie!
      A o tym jak sprawdzaja sie na stanowisku przezydenta biznesmeni, to wiemy z
      tragicznego przykladu USA, ktore zostaly pchniete do bankructwa pod radami
      takiego goscia. NIE dla TYMINSKIEGO! Jego kandydatura to jakis zart.
    • doradca1 TYMIŃSKI natychmiast wyrzuć to co palisz 05.06.05, 05:33
      bo ciona głowe szkodzi. Według mnie w wyborach prezydenckich Twój wynik nie
      przekroczy błędu statystycznego. Pomysł z żoną rewelacyjny. Zawsze możesz
      wymienić na inną i nikt się nie zorientuje.....
    • olo1033 Re: Musimy powiedziec NIE na Pana TYMINSKIEGO 05.06.05, 06:05
      minds25 napisała:

> Jedyny czlowiek ktoremu lezy dobro kraju bardzo mocno na sercu dlatego wszysc
      > tacy jak on stanmy w jednym szeregu i zmobilizujmy wszystkich do oddania
      > glosu na Pana Tyminskiego Inni kandydaci na prezydenta w naszym kraju
      > potrzebuja tylko naszego glosu a po wygraniu przy naszej pomocy maja nas
      > bardzo daleko w tej czesci ciala gdzie plecy koncza swa szlachetna nazwe Pan
      > tyminski nie potrzebuje pieniedzy bo ma ich dosc natomiast WY tez mozecie zyc
      > tak jak Pan Tyminski oddajac na niego glos obecny wasz prezydent to typowy
      > nierob karierowicz i przewodniczacy wszelkich zlych zjawisk ktore
      > zagniezdzily sie w srodowisku tak politykow jak i biznesmenow Pan Tyminski
      > jest czlowiekiem uczciwym i ambitnym nie jest uwiklany w zadna mafie
      > odpowiedni do stanowiska glowy panstwa Czekamy na wssz glos dla wszego dobra
      > RODACY

>>>>>>>>>>>z twojej charakterystyki wynika że p.Tymiński jest uczciwy,za bardzo
      kocha swoją "ojczyznę",jest jej wiernie oddany,kocha swoich "rodakóww' jak nikt
      inny,nie jest karierowiczem,na sercu leży mu dobro kraju,jest bardzo bogaty i
      nie ptrzebuje pieniędzy(może da tym bezrobotnym i bezdomnnym) i tylko jedynie
      on może być prezydentem wszystkich polaków(skąd ja to znam)Ja dodam jeszcze że
      ten człowiek osnuty jest wielką tajemnicą (jak nasz konkordat),jest "kondorem"
      który przyleciał z dalekiego Peru aby mącić naszym rodakom w głowach,zyje jak w
      haremie mając już 3 żony(a ile ma dzieci?"15 lat temu narobił sporo
      zamiezsania w wyborach prezydenckich i usunął się póżniej jak tchórz aby teraz
      znów zabłysnąć.Dlatego prawdziwy polak dbający o dobro swojego kraju powinien
      dla tego pero- polaka powiedzieć 3X NIE...a może tobie by pasował Ferdynand
      Kiepski oraz zeby z Polską zrobić tak jak w sztuce teatralnej "Południk zero" w
      które grał prezydenta A.Grabowski.
      • bullowy A co za różnica 05.06.05, 10:47
        ja nie mam na kogo głosowac ,bo żaden z kandydatów mi nie odpowiada.Taki wybór
        to żaden wybór i tu pan Tymiński jest jedynym z innej bajki na którego można
        bedzie zagłosować.Reszta to jakaś katolandia.
        • pies_na_czarnych Re: A co za różnica 05.06.05, 10:52
          bullowy napisał:

> ja nie mam na kogo głosowac ,bo żaden z kandydatów mi nie odpowiada.Taki
          wybór
          > to żaden wybór i tu pan Tymiński jest jedynym z innej bajki na którego można
          > bedzie zagłosować.Reszta to jakaś katolandia.

Nawet do rzecy pisze. Nie ze wszystkim sie zgadzam, ale cos w tym jest:
          www.rzeczpospolita.com/stan/
          • waldi31 Tymiński na lotnisku powiedział-Polska kraj teczek 05.06.05, 13:51
            I trzeba to zmienić.
            Ale do tego potrzeba rozumu.
            Dotychczasowym politykom tego brak.
            • ksenos Re: Tymiński na lotnisku powiedział-Polska kraj t 05.06.05, 13:59
              jednej sprawy tu nie wyjaśniono-CZY TYMIŃSKI MA CZARNĄ TECZKE????to trzeba
              koniecznie wyjaśnić,aha,a panna ta sama??
              • kropekuk A gdzie tam: teraz panna jest Chinka, ze 30 lat 05.06.05, 14:06
                mlodsza. A Peruwianka, jako stary model, lezy gdzies pod trawnikiem w
                posiadlosci Stana. Rzecz jasna sie mowi, ze wrocila na ojczyzny lono:)
                • pies_na_czarnych Re: A gdzie tam: teraz panna jest Chinka, ze 30 l 05.06.05, 18:08
                  kropekuk napisał:

> mlodsza. A Peruwianka, jako stary model, lezy gdzies pod trawnikiem w
                  > posiadlosci Stana. Rzecz jasna sie mowi, ze wrocila na ojczyzny lono:)

Zazdroscisz mu tego ze Chinka, czy tego, ze mloda?
                  • kropekuk Mam mu za zle zakopania pod trawka Peruwianki 05.06.05, 18:49
                    A jesli ta Chinka nie tylko mloda, ale i ladna, to tym gorzej dla starego
                    ramola, a lepiej dla mnie ;)
            • pies_na_czarnych Re: Tymiński na lotnisku powiedział-Polska kraj t 05.06.05, 18:07
              waldi31 napisał:

> I trzeba to zmienić.
              > Ale do tego potrzeba rozumu.
              > Dotychczasowym politykom tego brak.

:)) Politycy wiedza, ze gawiedz tego potrzebuje! :))
              Napisz slowo "teczka" w tytule. Murowany sukces na sprzedaz calego nakladu
              gazety. :))
    • travel_wawa Co zrobić, by młodzi wiązali przyszłość z krajem? 05.06.05, 17:10
      NA PEWNO rozwiazaniem na to nie sa i NIGDY nie będą egzotyczne pomysły w
      rodzaju: LPR, Lepper, Tymiński itp.

To wszystko można streścić w następujacy sposób:

"Pozamykamy wszystkich złodziei w obozach pracy (ale jakie przyjęte zostanie
      kryterium bycia złodziejem? Może już samo zarabianie uczciwe dwóch średnich
      krajowych? Posiadanie samochodu?), rozliczymy, powsadzamy na ich
      miejsce "młodych" ( a może SWOICH?)"

Przecież to zakamuflowana postac znanego hasła "TERAZ, K[---], MY!"

Mam dużo, z racji miejsca, w którym pracuję, kontaktów ze studentami, s których
      lekko licząc 80% wybiera się po skończeniu studiów, pracować W INNE REJONY UNII
      EUROPEJSKIEJ niż akualnie przebywają.

Trzeba aby Polska stała się konkurencyjna pod względem przede wszystkim
      ZORGANIZOWANIA państwa, stabilnosci rawnej i jej spójności z prawem
      wspólnotowym.

Takie zapowiedzi, że "sie zaprowadzi rzady silnej ręki" tylko skłaniają do
      przeprowadzki coraz więcej najzdolniejszych i najbardziej przedsiębiorczych
      ludzi.
      Młodzi ludzie odrzucają zamordyzm, czy faszyzujace idee narodowe złym wydaniu,
      w azie ich realizacji niechybnie prowadzace do izolacji Polski na arenie
      międzynarodowej.

Czas zamknietych państw narodowych sie kończy, to jest bez przyszłości.

To dlatego wśród młodzieży najpopularniejsze są opcje nie zapowiadające
      rewolucji, stawiające na NIEPRZSZKADZANIE przcietnemu obywatelowi w radzeniu
      sobie samemu.

Co to za bzdury z tym wywożeniem jakichś pieniędzy z kraju.
      Jeśli chcemy przyciągnac inwestorów, państwo polskie musi być atrakcyjne pod
      względem podatkowym, pod wzgledem infrastruktury, pod względem zorganizowania.
      Dzisiaj niszczy nas przede wszystkim postkomunistyczna opieszała i niespójnie
      działająca biurokacja. Rozmontowanie tego krpujcego układu niestety musi
      potrwać, bo ludzi kompetentnych nie wyciaga się z teczki z dnia na dzień.

Natomiast trzeba stworzyć warunki dla rozpoczecia tego procesu.

Ale tych młodych ludzi nikt na siłę w kraju nie zatrzyma.
      Musi być dla nich perspektywa polegająca na KONKURENCYJNOŚCI ofetr w kraju z
      ofertami jakie na nich czekają gdzie indziej.

To tak, jak z wyjazdami lekarzy i pielęgniarek z kraju.
      Wyjeżdżają głównie młodzi.
    • antithesis nikomu nie mozna zabornic kandydowac 05.06.05, 18:42
      ale glosowanie na goscia NIKT, ktory pojawil sie z NIKAD byloby dowodem
      kompletnego debilstwa POlakow. Do zbyt madrych ten narod w calosci nie nalezy,
      ale jednak troche zdrowego zozsadku ma. panu T z jego Chinka gory dziekujemy.
      Problem Polski jest ten sam, co problem calego swiata - inwazja mafijenego
      dzikiego niewolniczego kapitalizmu, zwanego pieszczotliwie wolnorynkowym, ktory
      jest faltycznie ultramonopolistyczny. Trzeba ukrecic leb tej hydrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka