yossarian18 11.07.05, 20:30 Nadęty bufon i aparatczyk prezydentem Polski? Nigdy! www.cimoszenko.info/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trelemoreleakuku Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 20:37 telewizja rzadowa zawsze prezentowala sondaze zgodne z lnia przewodniej partii SLD Odpowiedz Link Zgłoś
m635 [...] 11.07.05, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Cham, arogant, zarozumialec! Skąd te wyniki? 11.07.05, 21:50 No i widzisz, przewrotna istoto, jaki jestes? Przy materiale o PiS-ie zdziwiony byles, ze zaden SLD-owiec nie naplul na ciebie a tutaj zobacz co sam robisz? Tylko czy ty jestes zdolny cokolwiek zobaczyc, zaslepiony nienawiscia? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd [...] 11.07.05, 22:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cham, arogant, zarozumialec! Skąd te wyniki? 11.07.05, 22:14 Mój Ty, inteligentny inaczej. Szlachcic herbowy? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd [...] 11.07.05, 22:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cham, arogant, zarozumialec! Skąd te wyniki? 11.07.05, 22:19 Tylko tyle potrafisz, ofiaro aptekarskiej nieuczciwości? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd [...] 11.07.05, 22:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 [...] 11.07.05, 22:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wladym81 WG CIPOS PROWADZI CIMOSZENKO - MA 45 PROCENT !!!! 11.07.05, 23:11 wedlug wiarygodnego CIPOS (centralny instytut planowania i objektywnej statystyki) prowadzi zdecydowanie kandydat jolki i prezia CIMOSZENKO ! (45 procent czystego) na drugim miejscu plasuje sie berman-borowski z 39-ma procentami na trzecim dopiero jolka z 41-ma procentami ! Odpowiedz Link Zgłoś
wladym81 WG CIPOS PROWADZI CIMOSZENKO - MA 45 PROCENT ! 11.07.05, 23:12 wladym81 napisał: > wedlug wiarygodnego CIPOS (centralny instytut > planowania i objektywnej statystyki) > prowadzi zdecydowanie kandydat > jolki i prezia > CIMOSZENKO ! (45 procent czystego) > > na drugim miejscu plasuje sie > berman-borowski z 39-ma procentami > > na trzecim dopiero jolka z 41-ma procentami ! wedlug CIPOS przewaga cimoszenki rosnie z godziny na godzine ! faworyt zdecydowanie oderwal sie od reszty peletonu ! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: WG CIPOS PROWADZI CIMOSZENKO - MA 45 PROCENT 11.07.05, 23:14 Very świetnie. Informuj, proszę, o zmiamach na pozycji lidera. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 20:38 img320.imageshack.us/img320/6848/pisscontrol2vg.jpg Pokolportuję trochę ;). Marna robota, ale własna ;). Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni towarzysze powinni odejść od koryta 11.07.05, 20:45 uczciwi jak sld..... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Tak mało ! Ale do końca miesiąca .. 11.07.05, 20:47 ..przekroczy pewnie 100% i będzie nam panował długo i szczęśliwie, jak kiedyś jego idol Ziutek Cyrankiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Wybór prezydenta w 1 turze jest możliwy :-) 11.07.05, 20:54 Przeciwnikom W. Cimoszewicza chcę zwrócić uwagę że zapewne nie byli zwolennikami prezydenta Kwaśniewskiego. Prezydent Kwaśniewski rządził dwie kadencje i teraz będzie się ubiegał o stanowiska międzynarodowe. Czy będziecie szkodzić w tej karierze międzynarodowej? Wybór W. Cimoszewicza w pierwszej turze pokaże ż Polska jest stabilnym krajem z obliczalnymi obywatelami i politykami. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 CZŁOWIEKU PÓŁNOCNOKOREAŃSKI 11.07.05, 20:56 <<Wybór W. Cimoszewicza w pierwszej turze pokaże ż Polska jest stabilnym krajem z obliczalnymi obywatelami i politykami.>>> Czyli wedlug Ciebie można kogoś oszukać i odejść mając wszystko w poważaniu. Spróbuje tak postąpić ze swoimi dobroczyńcami z Korei Północnej. Ciekawe co Tobie odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: CZŁOWIEKU PÓŁNOCNOKOREAŃSKI 11.07.05, 21:09 doradca1 napisał: > Czyli wedlug Ciebie można kogoś oszukać i odejść mając wszystko w poważaniu Doradco zdaje się że to tobie w innym wątku zarzucono oszukaństwo i podszywanie się pod działacza różnych partii. Chyba występowałeś tam jako doradca bez liczby - mylę się? To że politycy mogą oszukiwać w dłużym okresie czasu to nie wierzę bo to niemożliwe to są politykierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: CZŁOWIEKU PÓŁNOCNOKOREAŃSKI 12.07.05, 02:54 Jak zwykle stosujesz jedynie słuszną ideologię. Jako doradca występowałem w czasach kiedy nie trzeba było logować się. Obecnie jest wymóg logowania to zmuszony byłem dodać sobie cyferkę. A co do zarzucania mi oszustwa to miało miejsce ale osoba, która to zrobiła publicznie przeprosiła mnie. A co do podszywania się to nie stosuje bolszewickich metod. I kolejny raz widze, że rasowy komunista i wielbiciel Cimoszeszki pomylił pewne fakty. A teraz możesz dalej się onanizować do portretu Kim Jong Il`a Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: CZŁOWIEKU PÓŁNOCNOKOREAŃSKI 11.07.05, 21:55 Przeciez, ze by nie to logowanie to co drugi wasz wpis bylby usuniety za wulgaryzmy. A ta przed tym, choc z wielkim trudem, ale sie powstrzymacie, KATOLICY! To was chroni i jednoczesnie pozwala, ze cokolwiek waszego moze wisiec na tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: CZŁOWIEKU PÓŁNOCNOKOREAŃSKI 12.07.05, 02:56 Juz? Lepiej?? Łukaszenka z Cimoszenką pozwolili Tobie pisac przy komputerze??? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wybór prezydenta w 1 turze jest możliwy :-) 11.07.05, 22:14 2berber napisał: > Przeciwnikom W. Cimoszewicza chcę zwrócić uwagę > że zapewne nie byli zwolennikami prezydenta Kwaśniewskiego. > Prezydent Kwaśniewski rządził dwie kadencje Ach coz to byla za prezydentura. Malo kto ma prezydenta, ktory jezdzi w bagazniku, kolysze sie pijany nad grobami zamordowanych zolnierzy albo w pijackim widzie kaze swojemu ministrowi calowac ziemie po szczesliwym ladowaniu. > i teraz > będzie się ubiegał o stanowiska międzynarodowe. > Czy będziecie szkodzić w tej karierze międzynarodowej? > Wybór W. Cimoszewicza w pierwszej turze pokaże ż > Polska jest stabilnym krajem z obliczalnymi obywatelami > i politykami. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 11.07.05, 22:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wybór prezydenta w 1 turze jest możliwy :-) 11.07.05, 22:53 Zapomniałeś dodać - pederasta i pedofil, prawdziwy Polaku. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson [...] 11.07.05, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tak mało ! Ale do końca miesiąca .. 11.07.05, 22:00 a jednak mimo twojego wściekłego jazgotu to właśnie on ma 35% poparcia i to on wygra wybory. a udław się swoim jadem, nic nie poradzisz, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
polonic OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 53%!!! 11.07.05, 20:52 chochlik sie wkradł w maszynerię sondażową! Odpowiedz Link Zgłoś
relatywista.pl Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 53%!!! 11.07.05, 20:57 te 35 % to nie zasługa cimoszewicza tylko członków komisji i tzw.ekspertów Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 99,9%!!! 11.07.05, 20:57 Według KCNA ma już 99,9 % poparcia wśród.....pólnocnokoreańskich komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
gocanowo prawda w oczy kole, glupio wam po prostu, bo 11.07.05, 21:11 nie wasze, a cimoszewiczowe na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: prawda w oczy kole, glupio wam po prostu, bo 11.07.05, 21:20 my poczekamy i zobaczymy jak sie bedzie konczyl towrzysz Cimoszof!!to jest niedlugo ,on sie sam wykonczy psychicznie!!!a komuchy wczesniej czy poznej beda rozliczeni!! Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Za Polaków, którzy mają zamiar głosować 11.07.05, 21:25 na tego czerwonego buca. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Na pewno nie czerwonym i nie bucem. 11.07.05, 22:14 jedynie zmartwionym obywatelem Polski i idiotów którzy chą głosowac na tego czerwonego buca. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Na pewno nie czerwonym i nie bucem. 11.07.05, 22:17 Czy alkoholik przyznał kiedyś, że jest alkoholikiem? Jeżeli każdy mający inny pogląd niż Ty jest idiotą, idź się połóż. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 CZŁOWIEKU PÓŁNOCNOKOREAŃSKI 12.07.05, 02:50 Głupio to jest Twojemu idolowi Kim Jong Il`owi jak ma blisko i można mu drinka na czole postawić. A co do Cimoszenki to nie wygra wyborów prezydenckich 2005. Tak jak wykpił powodzian tak teraz kpi sobie z narodu. Jeśli tego nie rozumiesz to juz problem Twojej rodziny, ze zapomnieli w Twoim przypadku zastosować eutanazję. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 153%!! 12.07.05, 00:02 Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 53%!!! 11.07.05, 22:16 polonic napisał: > chochlik sie wkradł w maszynerię sondażową! Kiedy kolejne losowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 53%!!! 11.07.05, 22:21 Dla kogo Cimoszko dlatego Cimoszko. Dla Ciebie, inteligentny inaczej, pan Włodzimierz Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 53%!!! 11.07.05, 22:23 uu1 napisała: > Dla kogo Cimoszko dlatego Cimoszko. Dla Ciebie, inteligentny inaczej, pan > Włodzimierz Cimoszewicz. Ale sie uczepiles. Naucz sie czytac i nie przypisuje mi rzeczy, ktorych nie napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 53%!!! 11.07.05, 22:32 Przeczytaj tytuł swego postu z godz. 22:16, inteligentny, nad podziw inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 53%!!! 11.07.05, 22:34 uu1 napisała: > Przeczytaj tytuł swego postu z godz. 22:16, inteligentny, nad podziw inaczej. To jest tytul postu, na ktory odpisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: OBOP sie pomylił przeciez Cimoszko ma 154%!!! 12.07.05, 00:03 Notowania rosną z minuty na minutę! Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 21:23 i tak to jest dla mnie jedyny kandydat . Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 22:11 nemi13 napisała: > i tak to jest dla mnie jedyny kandydat . ... na lesnika. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 21:26 Bardzo dobra wiadomosc!!!! Kelner!!!!Szampana!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 21:59 Wchodzę w to. Może być Dom Perignon 1996. Odpowiedz Link Zgłoś
wladym81 JUŻ 135%, 135% ! POPARCIA DLA CIMOSZENKI !!!!!!!!! 11.07.05, 23:19 to przejdzie do histori ludzkosci !!! a nie nie mowilem !! on jest wspanialy !!!! on musi byc preziem Bis on uratuje kwachostwo przed trybunalem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wladym81 JUŻ 135%, 135% ! POPARCIA DLA CIMOSZENKI !!!! 11.07.05, 23:20 o przejdzie do histori ludzkosci !!! a nie nie mowilem !! on jest wspanialy !!!! on musi byc preziem Bis on uratuje kwachostwo przed trybunalem !!! on uratuje unie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm za popularnosc niech dziekuje idiotom z prawicy 11.07.05, 21:36 Polacy nie chca katofaszystow i ich zamordyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: za popularnosc niech dziekuje idiotom z prawi 11.07.05, 21:49 Zgadzam się. Polacy nie lubią chamstwa i głupoty, a to główne walory, jakie prezentują narodowcy, zarówno w komisji, jak i na tym forum. Panowie narodowcy! Plujecie pod wiatr, nie zauważyliście? Im zajadlej plujecie, tym więcej plwociny oblepia WAS. A Cimoszewiczowi robicie doskonałą kampanię prezydencką. To jest jeden z przejawów tej waszej głupoty, o której wspomniałem wyżej. To wy jesteście jego najlepszym sztabem wyborczym. Działajcie tak dalej, dowalajcie mu maksymalnie i po swojemu, po chamsku. A on będzie się tylko przyglądał. Dzięki wam bez najmniejszego wysiłku wygra w pierwszej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi miś, wiaderko, grabki, :). 11.07.05, 21:46 że cimoszewicz wyszedł "z przesłuchania" - pół biedy. gorzej, że wyszedł z misiem miodowicza, grabkami wassermana i wiaderkiem maciarewicza. koniu twierdzi, że zginęła mu hulajnoga. i czym się będą chłopaki teraz bawiły?? ta "komisja" nigdy już nie będzie taka sama, :). Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi Re: miś, wiaderko, grabki, :). 11.07.05, 23:00 chyba jednak lepiej, że tylko miś, grabki, wiaderko. bo mnie się widzi, że oni by chcieli inaczej: wasserman to chyba z naganem (czy on aby zrozumie instrukcje obsługi?), maciarewicz z brzytwą oczywiście, no a koniu, wiadomo, z bejsbolem... niedobry cimoszewicz! pozabierał komuch zabawki chłopakom, :). Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: miś, wiaderko, grabki, :). 11.07.05, 23:13 No tak. W końcu jednak Belka został zmuszony do kopania się z koniem. A tak chciał tego uniknąć! Nawet z posady ministra kiedyś z tego powodu zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Kaczka ryczy???!!! :))) 11.07.05, 21:59 >Włodzimierz Cimoszewicz cieszy się poparciem 35 proc. respondentów. Na Lecha Kaczyńskiego chciałoby głosować 19 proc. ankietowanych< Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Kaczka ryczy???!!! :))) 11.07.05, 22:11 Panie Heniu, tu nie chodzi o Kaczkę ;). www.uglypeople.com/uploaded/18609/funny2.jpg Na tym mniej więcej polegają te wybory. I jak z wyborem najpiękniejszej ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kaczka ryczy???!!! :))) 11.07.05, 22:41 Panie "mmkkll", tu!:), "mnie" chodzi o kaczkę!!. 3 dni byłem poważny!:), czas do właściwej "sobie" roli wrócić. Zazwyczaj "daleko" od tematu PiSuję:). Byle szybko!, krótko!, a czy zawsze z sensem!?? :)) (Czytaj Pan sygnaturki) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Kaczka ryczy???!!! :))) 11.07.05, 22:45 Ale z jakiego powodu płakać ;)? Z powodu Oszoła??? To a propos sygnaturki. Ja tylko pół żartem, pół serio przypomniałem o problemie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kaczka ryczy???!!! :))) 11.07.05, 22:54 mmkkll napisał: > Ale z jakiego powodu płakać ;)? Z powodu Oszoła??? > To a propos sygnaturki. > Ja tylko pół żartem, pół serio przypomniałem o problemie ;). :)) Zauważ Pan, że sygnaturka inna! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kaczka ryczy???!!! :))) 11.07.05, 22:27 Panie Henryku,przegapiłem taki piękny wątek, a Pan nie krzyczysz:))))))) a ja goreeee:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kaczka ryczy???!!! :))) 11.07.05, 22:50 Panie "hrabio" ten!?, miał być piękny? - chyba nie rozumiem?? :)) Ps Zmieniam sygnaturkę! z tej-"Jeśli wypłaczesz już wszystkie swoje łzy, zacznij się śmiać"->Amos Oz< na starszą!(na razie) :)) "mądrzejszych czytam, z kaczek drwię?:(" Odpowiedz Link Zgłoś
mirbar10 [...] 11.07.05, 22:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomykrulika Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 22:34 TV zarówno publiczna jak i TVN starannie ukrywają najnowszy wynik sondażu, krzystny dla Cimoszewicza. Z upodobaniem za to prezentują sondaż o braku dla niego społecznego poparcia i ostatni wynik PIS. Czyżby czekali, że do jutra coś się zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie kampania sondazy 11.07.05, 22:46 ostatnio co dzien sondaz. a wszystkie ida w jedna strone. wyglada to jak element planu. pupilek sld wtapia - to w sondazu (tv lub radia) wychodzi ze na tym zyskal. no ale zalozmy przez chwile ze sondaze sa miarodajne. wtedy mamy problem bo: na pis chce glosowac 26% wyborcow - a na lecha kaczynskiego - 19% na po chce glosowac 19% a na tuska - 12% na sld chce glosowac 8% (a na sdpl - 5%) a na wc - ponoc 35% bardzo trudno to polaczyc w jakis spojny obraz wyglada na to ze ktos sie myli lub celowo nam cos wmawia Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: kampania sondazy 11.07.05, 22:56 Niekoniecznie. Najprawdopodniej zagłosuję na W. Cimoszewicza a na pewno nie zagłosuję na SLD czy SDPL. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: kampania sondazy 11.07.05, 23:02 rozumiem ze to mozliwe choc swiadczyloby o niezbyt dobrym rozeznaniu w scisle partyjnym charakterze kandydatury. ale z 13% zwolennikow postkomuny wyczarowac 35% glosow dla postkomunisty - partyjnego aktywisty? dziwne... dziwi mnie takze i to z 26% glosow dla pis 21% dla po i 10% dla lpr (razem 57%) przeklada sie ponoc na okolo 36% glosow na kandydatow popieranych przez te ugrupowania btw - jesli moge spytac - na ktora partie zamierzasz glosowac i dlaczego chcesz glosowac na wc jesli nie chcesz na sld? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: kampania sondazy 11.07.05, 23:27 Duża część potencjalnych elektorów W.C.to nie są jego zwolennicy ale przeciwnicy L. K. Co do głosowania - jeżeli mam wybór pomiędzy cholerą a zapaleniem płuc, wybieram zapalenie. Nie wiem na którą partię zagłosuję, wiem na które nie. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: kampania sondazy 11.07.05, 23:38 uu1 napisała: > Duża część potencjalnych elektorów W.C.to nie są jego zwolennicy ale przeciwnic > y > L. K. Co do głosowania - jeżeli mam wybór pomiędzy cholerą a zapaleniem płuc, > wybieram zapalenie. Nie wiem na którą partię zagłosuję, wiem na które nie. Sork > i. nie przekonales mnie. jest przeciez tusk i religa - kandydaci posiadajacy domniemane zalety wc a nie posiadajacy jego wad. nie rozumiem po co mialbys sam sobie prokurowac wybor miedzy cholera a zapaleniem pluc przez glosowanie na wc w pierwzej turze jesli moge spytac: na ktore partie nie zaglosujesz oprocz sld i sdlp? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: kampania sondazy 12.07.05, 00:02 Profesor Z. Religa, wspaniały lekarz, nie powinien zajmować się polityką, tylko szkoleniem następców.( tu analogia do Jana Dobraczyńskiego, który w podobny sposób roztrwonił swój dorobek pisarski). Drugim powodem jest skład jego sztabu wyborczego. W mojej ocenie postawił na niewłaściwych ludzi. Tusk to miglanc w krótkich spodenkach, dodatkowo wygadujący publicznie bzdury. Nie będę również głosował na PiS, Samoobrone i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: kampania sondazy 12.07.05, 01:25 uu1 napisała: > Profesor Z. Religa, wspaniały lekarz, nie powinien zajmować się polityką, tylko > szkoleniem następców.(tu analogia do Jana Dobraczyńskiego, który w podobny > sposób roztrwonił swój dorobek pisarski). zaraz zaraz. przed chwila narzekales na wybor miedzy cholera a zapaleniem pluc - wiec wnosze ze prof religa to dla ciebie jeszcze cos gorszego? > Drugim powodem jest skład jego sztabu > wyborczego. W mojej ocenie postawił na niewłaściwych ludzi. Tusk to miglanc w > krótkich spodenkach, dodatkowo wygadujący publicznie bzdury. w zasadzie moglbys wprost powiedziec ze jestes zwolennikiem cimoszewicza zamiast tlumaczyc w ten sposob dlaczego wicemarszalek sejmu i lider jednego z najwazniejszych ugrupowan politycznych jest gorszy od zapalenia pluc > Nie będę również głosował na PiS, Samoobrone i LPR. hmmmm. pd? Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: kampania sondazy 11.07.05, 23:33 Wybory (sondaże) prezydenckie to co innego niż wybory (sondaże) parlamentarne. W tych pierwszych kierujemy się osobą kandydata - wybieramy twarz, a w tych drugich wybieramy partię, kierując się także twarzami, ale nie tylko - "programem" choćby, czy po prostu umiejscowieniem na kontinuum lewica-prawica (choć to w naszym przypadku nie jest takie proste). Poza tym więcej ludzi idzie na wybory prezydenckie niż na parlamentarne - tu ponad 60% a tu ok. 45%. A zatem inni ludzie decydują o tym kto prowadzi w owych sondażach (czy wygrywa w wyborach). Zatem nie ma tu żadnego błedu ani spisku. Jedne wybory są inne od drugich, i wypada o tym pamiętać, choć obawiam się, że to się nieprzyjemnie zleje i powstanie bałagan. Ale to już inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: kampania sondazy 11.07.05, 23:42 slovas napisał: > Wybory (sondaże) prezydenckie to co innego niż wybory (sondaże) parlamentarne. > W > tych pierwszych kierujemy się osobą kandydata - wybieramy twarz, a w tych > drugich wybieramy partię, kierując się także twarzami, ale nie tylko - > "programem" choćby, czy po prostu umiejscowieniem na kontinuum lewica-prawica > (choć to w naszym przypadku nie jest takie proste). > Poza tym więcej ludzi idzie na wybory prezydenckie niż na parlamentarne - tu > ponad 60% a tu ok. 45%. A zatem inni ludzie decydują o tym kto prowadzi > w owych sondażach (czy wygrywa w wyborach). to ciekawa sugestia. uwazasz zatem ze prezydenta wybieraja ludzie mniej zaangazowani i mniej swiadomi politycznie? > Zatem nie ma tu żadnego błedu ani spisku. Jedne wybory są inne od drugich, i > wypada o tym pamiętać, choć obawiam się, że to się nieprzyjemnie zleje i > powstanie bałagan. Ale to już inna historia. jesli w parlamencie bedzie dominowal pis a palac zostalby w lapach postkomuny to bedziemy mieli kilka wesolych lat w stylu ostatniej soboty. mam nadzieje ze do tego nie dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: kampania sondazy 11.07.05, 23:55 bush_w_wodzie napisał: > to ciekawa sugestia. uwazasz zatem ze prezydenta wybieraja ludzie mniej > zaangazowani i mniej swiadomi politycznie? Powiedzmy że po części tak. Skoro bowiem na prezydenckie idzie 20% więcej, to coś musi ich do spacerku do komisji wyborczej zachęcić. A zachęca przede wszystkim czytelność tego wyboru - głosuje się na jednego kandydata, a ten co dostanie więcej wygrywa, i tyle. Poza tym prezydenckie są o wiele bardziej medialnymi wyborami. To przecie w dużej mierze konkurs piękności. Jak ktoś mam się podoba to na niego głosujemy i basta. Do tego Polacy myślą, że prezzydent to najważniejsza osoba w państwie, co dodatkowo skłania ich do pójścia na wybory. Widać zatem, że wybory prezydenckie rządzą się nieco innymi prawami, niż parlamentarne. Są bardziej atrakcyjne, stąd ludzie którzy nie mają pojęcia o życiu publicznym mogą chociaż w ten sposób spełnić swój obywatelski obowiązek. Przypomnę, że jedną z wymówek dla tych co nie idą do wyborów (jakichkolwiek) jest: a bo ja nie wiem o co tam chodzi, tyle kratek, tyle nazwisk. Albo: nie idę, bo nie znam nikogo na kogo miałbym głosować. A kandydatów w wyborach prezydenckich zna więcej ludzi niż tych co w parlamentarnych (nie wspominając o samorządowych czy europejskich). Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: kampania sondazy 12.07.05, 00:05 jesli w parlamencie bedzie dominowal pis a palac zostalby w lapach postkomuny t > o > bedziemy mieli kilka wesolych lat w stylu ostatniej soboty. mam nadzieje ze do > tego nie dojdzie Pamiętaj, że każda władza degeneruje ludzi a władza absolutna degeneruje absolutnie. Natura dawno temu przewidziała i wprowadziła stan równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: kampania sondazy 12.07.05, 01:20 uu1 napisała: > jesli w parlamencie bedzie dominowal pis a palac zostalby w lapach postkomuny t > > o > > bedziemy mieli kilka wesolych lat w stylu ostatniej soboty. mam nadzieje > > ze do tego nie dojdzie > Pamiętaj, że każda władza degeneruje ludzi a władza absolutna degeneruje > absolutnie. Natura dawno temu przewidziała i wprowadziła stan równowagi. z wyjatkami. np w polsce 1944-1989 i w polsce 2001-2005. czy w usa obecnie. filozofia rownowagi na scenie politycznej jest mi w zasadzie bliska - ale ki czort podsunal ci mysle ze musi to byc rownowaga miedzy postkomuna a postsolidarnoscia (czyli ze to sa 2 najwazniejsze dopelniajace sie sily) a nie np miedzy uczciwymu socjalistami a uczciwymi liberalami? Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 22:50 Prawdziwi Polacy wiedzą kto ma być prezydentem III RP a nie jak ci co im wyprano to co mają najcenniejsze i mózg ludzki .... Odpowiedz Link Zgłoś
baat-man OJCIEC Cimoszewicza i INFORMACJA WOJSKOWA 11.07.05, 22:50 Jego ojciec byl zbrodniarzem przeciw Narodowi Polskiemu. gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=64 "[...] Zmarły kilka lat temu Marian Cimoszewicz przed wojną pracował jako pomocnik brukarza. Po sowieckiej inwazji został krasnojarmiennym poborcą. Prawdopodobnie trafił do NKWD (według jego życiorysu „jednostki specjalnej”), a w końcu do Brygady Pancernej im. Obrońców Westerplatte. Po wojnie pracował dla Informacji Wojskowej. Zwalczał podziemie niepodległościowe, aresztował akowców. W latach 70. wydał niby to autobiograficzną powieść. Jej bohaterem jest dzielny Marian Ciszewicz, który walczy z podstępnym RFN-owskim sabotażystą marzącym o rewizji granicy na Odrze. Beszta-Borowski opowiada o przesłuchaniach akowców, w których Marian Cimoszewicz kręcił pistoletem, a właściwie jego cynglem spustowym wokół palca. Ktoś miał nie przeżyć. Sensacje posła OKP ranią syna pułkownika do głębi. Nazywa adwersarza „załganym kłamcą”. Staje twardo w obronie ojca. Jednak III RP też nie docenia zasług płk. Cimoszewicza. Na początku lat 90. traci uprawnienia kombatanckie. Zawiniła współpraca ze stalinowskim wywiadem wojskowym i aktywność w zwalczaniu podziemia. [...]" Odpowiedz Link Zgłoś
znajomykrulika Re: OJCIEC Cimoszewicza i INFORMACJA WOJSKOWA 11.07.05, 22:56 Oj jak przykro. Nie można nic znaleźć na Cimoszewicza jr. to można epatować jego tatusiem. Proponuję wprowadzić prawo z określeniem do którego pokolenia dzieci odpowiadają za swoich rodziców i eliminacja Cimoszewicza jak w banku. I tak już nic nie poradzicie: 35%!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: OJCIEC Cimoszewicza i INFORMACJA WOJSKOWA 11.07.05, 22:59 Co to jest cyngiel spustowy i jak można nim kręcić wokół palca? Odpowiedz Link Zgłoś
ziefco Re: OJCIEC Cimoszewicza i INFORMACJA WOJSKOWA 11.07.05, 23:09 Forum GW, jedyne forum w Polsce, gdzie wszyscy na prawo od Cimoszki to narodowcy i katofaszysci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tom202 Re: Elektorat Cimoszewicza 11.07.05, 23:15 Na portalu prawy.pl osoba podpisująca się nickiem Ania artykuł Ucieczka Cimoszewicza skomentowała następująco: "Elektorat Cimoszewicza bez honoru, nawet gdy g...o spadnie im na gębę, mówią, że nektar płynie". Odpowiedz Link Zgłoś
znajomykrulika Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 23:31 I właśnie dlatego, żeby nie pływać w g... którego niewątpliwie niewyczerpane zapasy posiada komisja orlen, pan Cimoszewicz nie miał przyjemności z nimi obcować. Zgodnie ze starym przyslowiem: nie rusz g... bo smierdzi. Chociaż tego smrodu, który otacza ta komisję już nic nie zlikwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 23:51 Coż widać komisja ruszyła i teraz śmierdzi.............. i to jak, aż w Puszczy Białowieskiej. TO taka metafora była. Trudne słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund Od dawna nie widziałem tak mądrej postawy Polaków 11.07.05, 23:57 Gratulacje Narodzie, wraca mi w Ciebie wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomykrulika Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 11.07.05, 23:59 Stylistyka, to jeszcze trudniejsze słowo. A poza tym zgadza się: komisja smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 12.07.05, 00:03 Piszę się: To taka alegoria. Jeszcze trudniejsze. T gwoli ścisłości. I nie wiem czy sie ze mną zgadzasz bo smierdzi i od komisji i od "pierwszego" w sejmie. Szkoda, ze niektórzy czują tylko smród komisji a nie pierwszego i na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: OBOP: 35 proc. dla Cimoszewicza 12.07.05, 01:17 Coz, w mysl Twojej swietej zasady o gownie, naprawde nie chcialbym Cie ruszac. Dlatego Krulik (krolik), kicaj stad, ale szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
coitusik w ósmą rocznice Powodzi wdzieczny Narod........... 12.07.05, 00:06 podziekuje premierowi Water Closetov'i Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Sondażowy CUD !!! 12.07.05, 01:13 Ludzie w 60% wyrażają dezaprobatę wobec arogancji Cimoszewicza i opuszczenia przez niego posiedzenia komisji .. W tym samym czasie jego notowania skaczą do góry o 8% do niebotycznego poziomu 35% !!! Czy ktoś jest w stanie to wyjaśnić w inny sposób niż małą wiarygodnością sondaży ??! Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Sondażowy CUD !!! 12.07.05, 11:13 Istnieje kilka zmiennych, które wpłynąć mogły na taki wynik w sondażu, choć osobiście wolałbym poczekać na kilka następnych w innych ośrodkach i za jakiś czas dopiero. 1. Dla części ludzi zachowanie Cimoszewicza (nawet negatywnie przez nich oceniane) nie stało się wystarczająca podstawą, by cofnąć dla niego poparcie. 2. Zachowanie Cimoszewicza zachęciło do siebie jakąś część wyborców. 3. Notowania Cimoszewicza zwyczajnie zwyżkują, i na ten pozytywnyn dlań trend wpłwu nie miały wydarzenia z Sali Kolumnowej. 4. Nie wszyscy słyszeli o rzeczonych wydarzeniach: ok 75% osób. 5. Ataki na Marszałka obróciły się przeciw atakującym. 6. Lipiec to już sezon ogórkowy, stad czasem dziwne (zawyżone) wyniki sondaży. Bo ludziom nie chce się myśleć i denerwować się sceną polityczną, to wskazują na tego, co im się najbardziej kojarzy. 7. Ludzie wskazują także na tego kanydata, który jest na czele (taka premia dla lidera). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Chyba sie zdziwisz.... 12.07.05, 01:17 Zrodlem takiego poparcia dla Cimoszewicza nie sa jakies jego nadzwyczajne walory, ale beznadziejnosc jego konkurentow. Powiem szczerze - wole przecietnego ale obliczalnego Cimoszewicza, od rownie przecietnego ale nieobliczalnego Kaczynskiego...... KrisK Odpowiedz Link Zgłoś