Dodaj do ulubionych

WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza

13.07.05, 23:01
Proszę wszelkich zwolenników kandydata na prezydenta Pana Włodzimierza
Cimoszewicza o podanie mi SZCZEGÓŁOWEGO PROGRAMU politycznego oraz
ekonomicznego tegoż kandydata (najlepiej w formie linku do oficjalnej strony z
tymże programem).

Chyba dla każdego inteligentnego i świadomego człowieka oczywistym jest, że w
wyborach wybiera się ludzi nie ze względu na ich wygląd, a na ich program,
dlatego więc nie wątpię, BIORĄC POD UWAGĘ TAK WIELKĄ ILOŚĆ ZWOLENNIKÓW TEGO
KADYDATA NA TYM FORUM, iż już za chwilę dostanę na ten post pełno rzetelnych
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • karol113 Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:03
      Podstawowa zasada: jak o coś pytają, wstajesz i uciekasz do lasu i tam wypijasz
      falszeczkę żubrówki. Od razu pomaga.
    • ossey Re: Kpisz czy o droge pytasz 13.07.05, 23:07
      Popatrz na SLD i bedziesz miał program...Jak ocalic d..py?
    • pralinka.pralinka Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:09
      specto napisał:

> Proszę wszelkich zwolenników kandydata na prezydenta Pana Włodzimierza
      > Cimoszewicza o podanie mi SZCZEGÓŁOWEGO PROGRAMU politycznego oraz
      > ekonomicznego tegoż kandydata (najlepiej w formie linku do oficjalnej strony z
      > tymże programem).
      >
      >
      > Chyba dla każdego inteligentnego i świadomego człowieka oczywistym jest, że w
      > wyborach wybiera się ludzi nie ze względu na ich wygląd, a na ich program,
      > dlatego więc nie wątpię, BIORĄC POD UWAGĘ TAK WIELKĄ ILOŚĆ ZWOLENNIKÓW TEGO
      > KADYDATA NA TYM FORUM, iż już za chwilę dostanę na ten post pełno rzetelnych
      > odpowiedzi.

Tego programu nikt nie zna - nawet sam kandydat. Pytany o poglądy na tematy gospodarcze polecił powspominać, jak dzielnie mu się premierowało. Trza czekać aż sobie porozmawia z wyborcami, bo zapowiadał, że w żadnych debatach nie będzie uczestniczył, dopiero w drugiej turze. Jeśli nie dostanie się do drugiej tury to nie mamy szans na poznanie programu.
      • douglasmclloyd Program Cimoszewicza programem narodu! 14.07.05, 02:06
        To powinno wystarczyc.
    • bambiik Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:11
      Jest w przedostatniej Polityce. Co więcej, niektóre punkty powinny się wam
      spodobać
      • specto Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:15
        Niestety nie mam możliwości zdobycia "przedostatniego" numeru Polityki,
        prosiłbym więc zwolenników Cimoszewicza o zacytowanie mi tych "co ciekawszych
        fragmentów".

Ciekawe tylko, że pomimo takiej liczby zwolenników Cimoszewicza żaden z nich
        jeszcze nie odpowiedział na moją prośbę...
        Czyżby więc ludzie ci popierali Cimoszewicza pomimo NIEZNAJOMOSCI JEGO PROGRAMU?
        • bambiik Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:19
          Mogłbym zacytować, ale musiałbym to przepisać, a po co zadawać sobie tyle
          trudu, jesli wy zbiegliście się tu ewidentnie niemerytorycznie, tylko żeby
          sobie na człowieku poużywać?
          • specto Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:23
            Jesteś zwolennikiem teorii spisku?
            Dlaczego zaraz "Wy"? Ja pytam serio - po prostu nie zdołałem znaleść tegoż
            programu w internecie.

Z drugiej strony: chyba zgodzisz się ze mną, że jak na tak dużą liczbę
            zwolenników mało tu ludzi piszących o programie, czyli o tym, co najważniejsze?
            I to mnie właśnie przeraża - ludzie losują ze względu na wygląd i zachowanie, a
            nie ze względu na MERITUM...
            • pandada Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:38
              Przecież i tak jesteś i będziesz przeciwnikiem Cimoszewicza, więc nie strugaj wariata i nie zawracaj ludziom głowy swoją cyniczną grą.

Prezydent nie jest od programów, bo to tylko nadzorca Sejmu i reprezentant kraju na zewnątrz. A w polityce zagranicznej istnieje zwyczaj ustalania wspólnej polityki prezydenta i rządu.
              Nie ma tu miejsca na programy (te niech tworzą partie), lecz na prezentację poglądów. Gdzie można spodziewać się weta, jakie kierunki polityki zagranicznej kandydat jest w stanie poprzeć, itp.
              • specto Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:45
                „Przecież i tak jesteś ZWOLENNIKIEM Cimoszewicza, więc strugaj wariata i nie
                zawracaj ludziom głowy swoją cyniczną”.
                Kot mieczem wojuje...
                Ale wracając do sensownej dyskusji: wierzysz w wspólne, bezkonfliktowe
                uzgodnienie polityki pomiędzy Cimoszewiczem a prawicą (sprawa teczek, rent
                kombatanckich dla ubeków itp.)?
                Programy czy poglądy – wychodzi na to samo (i te i te się wdraża lub nie).

Więc zmienię trochę główne pytanie: proszę mi przedstawić poglądy Pana
                Cimoszewicza (oczywiście tylko w sprawach polityki i gospodarki).
                • pandada Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 14.07.05, 01:15
                  0. Kot raczej pazurami wojuje :)

1. Uzgodnienia ws. wspólnej polityki dotyczą spraw zagranicznych.
                  Tu sam Cimoszewicz wskazał na wspólne dla niego, PO i PiSu dążenie do bliskości pomiędzy UE i USA. W sprawie integracji UE z pewnością także możliwe jest wspólne stanowisko, ponieważ tu wszyscy poza LPR i SoRP przejawiają mniejszy lub większy (Cimoszewicz) euroentuzjazm.
                  Cimoszewicz działał w sposób wyważony w stosunku do Rosji i Niemiec. Kaczyńskiego trzymają się kąśliwości typu Rondo Dudajewa (od razu Rosja szukała, czym odpowiedzieć, aby nam dać w kość) i oszacowanie zniszczeń wojennych Warszawy (co wzmacnia pozycję "wypędzonych" i neonazistów).

2. Teczki SB, renty kombatanckie dla ubeków? To marginalne problemy. Ale i PiS z PO będą miały trudności ze wspólnym stanowiskiem. Poza tym - po wyborach teczki zejdą na dalszy plan.

"- To trudna rzecz. Z jednej strony ludzie mają prawo do wiedzy, z drugiej nie wiem, czy mądrość życiowa nie podpowiada, że lepiej nie wracać do przeszłości. Zdarzało mi się, jak każdemu człowiekowi, że byłem przez kogoś krzywdzony. Jednak nie odczuwam potrzeby, by do tego wracać, bo stawałbym się więźniem tych wszystkich historii. Nie chciałbym być źle zrozumiany: nie jestem przeciwny ujawnianiu prawdy, ale mam głębokie wątpliwości, czy to ma sens."

3. Zniesienie senatu - tak. JOW - tak. Tu wspólnota z PO.
                  Jest przeciwko zniesieniu RPP czy zmianach w pozycji banku centralnego. Sprzeciwia się ograniczaniu swobód obywatelskich.

tu jest więcej, w wywiadzie:
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65650,2802428.html?as=2&ias=2
                  4. Gospodarka - w ocenie Wprost, gdzie kandydaci wypełniali ankiety, socjalista - tak jak Kaczyński. Dostawali ocenę szkolną - jak socjalista, to niską. Obaj dostali trójki. Religa 4-. Tusk 5.

Może jakiś konkretny problem cię interesuje?
                • lidkawozniak Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 14.07.05, 08:02

> Ale wracając do sensownej dyskusji: wierzysz w wspólne, bezkonfliktowe
                  > uzgodnienie polityki pomiędzy Cimoszewiczem a prawicą (sprawa teczek, rent
                  > kombatanckich dla ubeków itp.)?

Tak. To ma sens. Prawica przestanie się zajmować pierdołami typu sprawa teczek,
                  czy rent kombatanckich dla ubeków, a zabierze się do roboty.
        • nabukko [...] 13.07.05, 23:29
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • specto Re: patrzcie patrzcie - taki yntelygent,kompem si 13.07.05, 23:37
            Mam nadzieję, że Cimoszewicza popierają także ludzie o wyższej kulturze niż
            Twoja (zastanawiam się nad tym dużym T, no ale niech już będzie)
            Na całym forum dajesz przykłady jakości Twojego wychowania (a raczej jej braku),
            dlatego też zgłosiłem już parę z Twoich postów do usunięcia...

A skoro jesteś taki inteligentny - proszę - podaj mi link - zaoszczędzisz mi w
            ten sposób roboty :)
            • bambiik Re: patrzcie patrzcie - taki yntelygent,kompem si 13.07.05, 23:42
              Wklejam tekst, to nie jest program, ale z grubsza można się zorientować
              Cimoszewicza kilka poglądów w ważnych sprawach
              Zmiany w konstytucji: ewentualne zniesienie Senatu i wprowadzenie okręgów
              jednomandatowych w wyborach do Sejmu.
              Zdecydowany przeciwnik kary śmierci.
              Zwolennik umiarkowanej liberalizacji ustawy antyaborcyjnej. – Nie jestem
              przekonany o nadmiernym rygoryzmie obecnej ustawy – mówi. Zmiany dotyczyć by
              mogły takich kwestii, jak zapłodnienie pozaustrojowe i większa dostępność
              środków antykoncepcyjnych.
              Lustracja – w granicach obowiązującego prawa. Jednak z jego punktu widzenia
              kwestia agentów nie jest dziś najważniejszym problemem. W przypadku zmian
              ustawy ważne jest znalezienie kompromisu między niezbędną jawnością życia
              publicznego a zapobieganiem pomówieniom i wynikającej stąd ludzkiej krzywdzie.
              Zdecydowany przeciwnik partyjnego zawłaszczania państwa.
              Przeciwnik podatku liniowego, gdyż za jego wprowadzenie zapłacą najmniej
              zarabiający, a Polska nie dojrzała jeszcze do takich rozwiązań. Prezydent
              jednak powinien wetować
              lub przesyłać do Trybunału Konstytucyjnego tylko te ustawy, co do których
              zachodzi podejrzenie sprzeczności z konstytucją.
              Przeciwnik rozbudowy państwa socjalnego. Priorytetem polityki gospodarczej
              powinna być dyscyplina finansów publicznych i wzrost PKB, a także podniesienie
              nakładów na edukację.
              Zwolennik przystąpienia Polski do strefy euro. Unia Europejska – integracja na
              gruncie traktatu konstytucyjnego, którego ratyfikacji jest zwolennikiem.
              Irak – decyzja o udziale Polski w tej misji nie była błędem. Nie weszliśmy tam
              w przekonaniu, że Saddam Husajn ma broń jądrową, ale dlatego, że bezkarnie
              łamał kolejne rezolucje ONZ. Także dlatego, że musimy być wiarygodnym partnerem
              Stanów Zjednoczonych.
              A tu link do całego artykułu
              polityka.onet.pl/162,1236662,1,0,2511-2005-27,artykul.html

• specto Re: patrzcie patrzcie - taki yntelygent,kompem si 13.07.05, 23:56
                Nabukko – jeszcze nie wycieli (niedawno zgłosiłem – zobaczmy jutro) :)

bambiik – no – wreszcie ktoś sensowny, wreszcie jakaś sensowna odpowiedź
                przyznam, że w paru miejscach się z nim zgadzam, w paru nie, jednak są takie
                sprawy, które wytłumaczył zbyt ogólnikowo (trochę tak, jak się pisze horoskopy –
                aby każdemu przypasowało): np. co do lustracji – w gruncie nie wiemy, czy jest
                za pełnym dostępem do teczek, czy za kontrolowanym (w granicach prawa), a jeśli
                tak, to przez kogo itp... (podczas kiedy np. Tusk opowiedział się za pełnym
                „otwarciem” archiwów)
                (przy czym nie czytałem jeszcze całego artykułu, więc może jest tam coś bardziej
                sprecyzowane)
              • doradca1 PROGRAM CZYLI CHWILA DLA DEBILA 14.07.05, 03:55
                Cytat<<Przeciwnik podatku liniowego, gdyż za jego wprowadzenie zapłacą najmniej
                jednak powinien wetować lub przesyłać do Trybunału Konstytucyjnego tylko te
                ustawy, co do których zachodzi podejrzenie sprzeczności z konstytucją. >>
                Typowy komunizm. Inne kraje wprowadzają podatek liniowy i nieźle na tym
                wychodzą. Polska nie dojrzała jeszcze do takiego rozwiązania bo komuniści
                uważają, że nadal należy okradać społeczeństwo wysokimi podatkami. Biedni
                komuniści nie rozumieją, że jak wprowadzono 19 % stawkę podatku liniowego dla
                przedsiębiorców to conajmniej 200 tyś. osób postanowiło rozliczać się według
                tej stawki. Bideni ci komuniści bo najchętniej podnosiliby podatki. Na koniec
                powiem krótko,że Polska wszakże dojrzała do tego żeby mieć niezłe wskaźniki
                ekonomiczne ale lepiej niech nie dojrzewa do prezydenta - komunisty. I to by
                było na tyle. Mam nadzieje, że kandydat Cimoszewicz (przez niektórych nazywany
                Cimoszenką - skojarzanki wyjaśniać nie będę) nie zamierza wprowadzić wspólnych
                żon, matek i kochanek.
            • nabukko Re: patrzcie patrzcie - taki yntelygent,kompem si 13.07.05, 23:47
              jeśli już to "jego braku" czyli tego wychowania, po drugie jakoś nie wycięli,
              po trzecie już mnie wyręczyli z tym linkiem. Poradzisz sobie leniuszku?
          • kuuba Re: patrzcie patrzcie - taki yntelygent,kompem si 14.07.05, 08:29
            nabukko napisał:

> posługuje, zadaje podchwytliwe pytania a nie "umi" znaleźć archiwum Polityki
            w
            > necie. A może Polityka dla czarnej yntelygencji nie jest miarodajna?

" POLYTYKA" z jej wiodącą dyżurną wszystkowiedzącą od ekonomi po erotyzma Pania
            Paradowską nie powinna być dla nikogo miarodajna, bo jej artykułu i
            przemyślenia to w jednym szeregu ze świerszczykiem można ustawić.
      • pralinka.pralinka Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:15
        Tutaj jest program:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25975484&a=25975484
    • t-800 Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:17
      Pewnie ma w szufladach gotowe projekty ustaw, tak jak Miller. ;-)
    • relatywista.pl Re: WAŻNE: Program Włodzimerza Cimoszewicza 13.07.05, 23:18
      oto program:
      wygrać wybory,głupku:))))
      • ubekkubek Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu stołek! 13.07.05, 23:25
        • ossey Re:To nie jest realne. 13.07.05, 23:28

• nabukko Re:To nie jest realne. 13.07.05, 23:31
            ale kaczka stolca prezia nie weźmie, oj nie weźmie.
        • specto Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 13.07.05, 23:31
          Przepraszam ubekkubek, ale nie mogę się powstrzymać:
          o tej porze dzieci powinny juz spać :)
          Więc jeśli nie jesteś dzieckiem – daj temu dowód i dyskutuj poważnie.
          • pralinka.pralinka Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 13.07.05, 23:34
            Jeśli pytasz serio to poczytaj program SLD. Gruszki na wierzbie jak zwykle.
          • ubekkubek Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 13.07.05, 23:43
            specto napisał:

> Przepraszam ubekkubek, ale nie mogę się powstrzymać:
            > o tej porze dzieci powinny juz spać :)
            > Więc jeśli nie jesteś dzieckiem – daj temu dowód i dyskutuj poważnie.
            Jestam skłonny dyskutować jak najpoważniej na niepoważne tematy. Masz jakieś
            argumenty przeczące mojej tezie? To wal śmiało! Dzieckiem to ja byłem we
            wczesnej PRL, a zręczam Ci,ze pamięć mam dobrą.
            • specto Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 13.07.05, 23:50
              Człowieku – jakiej tezie? Najpierw ją postaw.
              • ubekkubek Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 13.07.05, 23:58
                Tezę zawarliśmy w tytule. Zadaniem naszej partii SLD d. PZPR jest
                niedopuszczenie Lecha Kaczyńskiego na stołek prezia RP d.PRL. Towarzysz Carex
                jest naszą ostatnią nadzieją. Jeśli uważasz, że inne są intencje naszego atywu,
                to wal śmiało!Jestem gotów popolemizować.
                • specto Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 14.07.05, 00:03
                  Nie – nie śmiem nawet z tym polemizować... :) Tylko nie wiedziałem, że celem
                  całej partii w wyborach może być jedynie próba wyeliminowania jednego z
                  kandydatów na prezydenta... A to ci dopiero :)
                  A można wiedzieć dlaczego? Chyba nie ze względów ekonomicznych, gdyż PIS ma
                  program raczej centrowy?
                  • ubekkubek Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 14.07.05, 00:20
                    specto napisał:

> Nie – nie śmiem nawet z tym polemizować... :) Tylko nie wiedziałem, że ce
                    > lem
                    > całej partii w wyborach może być jedynie próba wyeliminowania jednego z
                    > kandydatów na prezydenta... A to ci dopiero :)
                    > A można wiedzieć dlaczego? Chyba nie ze względów ekonomicznych, gdyż PIS ma
                    > program raczej centrowy?

Nikt się czyba już nie łudzi, że SLD d.PZPR może wygrac wybory parlamentarne.
                    Część naszego aktywu skupiona wokół prezia ma nadzieję,że uda się w magistracie
                    zinstalować naszego członka, który strzegłby kwitów po towarzyszu magistrze.
                    Liczymy na to,że dzięki telrwizorom i wyborczej uda nam sie z Carexa zrobić
                    męża stanu, a część jego majestatu spłynie na naszą partię i pozwoli nam
                    przekroczyć 5%.

• pandada Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 13.07.05, 23:39
          Kaczyński na to: TKM dziadu!
          • ossey [...] 13.07.05, 23:43
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • mmkkll Re: Naszym programem jest:Zabrać Kaczyńskiemu sto 13.07.05, 23:44
            TKM, N(adal)KM, co za różnica?*

*Nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego.

• wc.na.prezia Program: trwac jako grupa trzymajaca wladze. 14.07.05, 05:42
      Pozostac przy wladzy i apanazach, brac co sie da z publicznej kasy i
      organizowac duze lapowki za sprzedaz mienia publicznego.
      Nie dopuscic do scigania kolegow za ich "dzialalnosc", ulaskawienie Peczaka,
      Rywina, Jagielly....
      Nie dopuscic do postawienia Kwasniewskiego i Millera przed Trybunalem Stanu.

A przy tym, duzo mowic o dbalosci o los przecietnego Polaka, rozdac troche kasy
      biednym i rodzinom czlonkow SLD, glosic hasla oczyszczenia zycia politycznego i
      sprawiedliwosci - Polacy sa malo inteligentni, wiec uwierza.
      • asienka32 Re: Program: trwac jako grupa trzymajaca wladze. 14.07.05, 08:11
        wc.na.prezia napisała:

> Pozostac przy wladzy i apanazach, brac co sie da z publicznej kasy i
        > organizowac duze lapowki za sprzedaz mienia publicznego.
        > Nie dopuscic do scigania kolegow za ich "dzialalnosc", ulaskawienie Peczaka,
        > Rywina, Jagielly....
        > Nie dopuscic do postawienia Kwasniewskiego i Millera przed Trybunalem Stanu.
        > A przy tym, duzo mowic o dbalosci o los przecietnego Polaka, rozdac troche
        > kasy biednym i rodzinom czlonkow SLD, glosic hasla oczyszczenia zycia
        > politycznego i sprawiedliwosci - Polacy sa malo inteligentni, wiec uwierza.

Nic dodac nic ujac. Podpisuje sie obiema rekami pod tym postem.
        To sa cele zarowno obecnej prezynentury i popieranego przez Kwasniewksich
        Cimoszewicza. Wszystko realizowane z wlasciwa dworska etykieta i przy wsparciu
        sztabu doradcow od wlasciwego /pod publiczke/ wizerunku...
        • t324911 Moze wroci do programu Wisla ??. 14.07.05, 08:15
          Trzymac sie koryta i poglebiac dno ??.
          • kuuba A może się naprawdę zastanowić??? 14.07.05, 08:43
            t324911 napisał:

> Trzymac sie koryta i poglebiac dno ??.
            Troje moich wcześniejszych przedmówców zawarło 125% programu tow. cimoszewicza
            i całego sld. Ale widać nawet z tego forum jak wielu liczy na to pogłębianie
            dna.
    • kkkaczory_biss_brothers Koryto i ochrona czerwonej uwłaszczonej 14.07.05, 10:09
      nomenklatury.
      To jest program cimoszenki
    • pereop poglądy cimoszewicza-cytat za tygodnikiem polityka 14.07.05, 10:26
      "Cimoszewicza kilka poglądów w ważnych sprawach
      Zmiany w konstytucji: ewentualne zniesienie Senatu i wprowadzenie okręgów
      jednomandatowych w wyborach do Sejmu.
      Zdecydowany przeciwnik kary śmierci.
      Zwolennik umiarkowanej liberalizacji ustawy antyaborcyjnej. – Nie jestem
      przekonany o nadmiernym rygoryzmie obecnej ustawy – mówi. Zmiany dotyczyć by
      mogły takich kwestii, jak zapłodnienie pozaustrojowe i większa dostępność
      środków antykoncepcyjnych.
      Lustracja – w granicach obowiązującego prawa. Jednak z jego punktu widzenia
      kwestia agentów nie jest dziś najważniejszym problemem. W przypadku zmian
      ustawy ważne jest znalezienie kompromisu między niezbędną jawnością życia
      publicznego a zapobieganiem pomówieniom i wynikającej stąd ludzkiej krzywdzie.
      Zdecydowany przeciwnik partyjnego zawłaszczania państwa.
      Przeciwnik podatku liniowego, gdyż za jego wprowadzenie zapłacą najmniej
      jednak powinien wetować
      lub przesyłać do Trybunału Konstytucyjnego tylko te ustawy, co do których
      zachodzi podejrzenie sprzeczności z konstytucją.
      Przeciwnik rozbudowy państwa socjalnego. Priorytetem polityki gospodarczej
      powinna być dyscyplina finansów publicznych i wzrost PKB, a także podniesienie
      nakładów na edukację.
      Zwolennik przystąpienia Polski do strefy euro. Unia Europejska – integracja na
      gruncie traktatu konstytucyjnego, którego ratyfikacji jest zwolennikiem.
      Irak – decyzja o udziale Polski w tej misji nie była błędem. Nie weszliśmy tam
      w przekonaniu, że Saddam Husajn ma broń jądrową, ale dlatego, że bezkarnie
      łamał kolejne rezolucje ONZ. Także dlatego, że musimy być wiarygodnym partnerem
      Stanów Zjednoczonych.

a co do reszty poglądów - prywatnie uważam, że cimoszewicz rozsądnie robi nie
      udzielając się teraz w wymianie poglądów - do wyborów jeszcze dużo czasu i
      ludzie póki co zapomną teraz o wszelkich deklaracjach składanych przez
      kandydatów - najważniejszy dla kampanii będzie wrzesień - teraz prowadzenie
      dużej kampanii to raczej falstart
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka