Dodaj do ulubionych

Róża Europy

14.07.05, 08:41
europejskie imiona dzieciaków
mapy.pomocnik.com
Obserwuj wątek
    • skipper_ Re: Róża Europy 14.07.05, 10:39
      coz... dzielnie "pracowala" na rzecz "propagowania" konstytucji...
    • adalberto3 Wżeniła się w arystokrację. 14.07.05, 12:43
      Dobrze, że nie grozi następna rewolucja. A może szkoda !
    • plopli Cóż za pretensjonalny tytuł! 14.07.05, 12:43

• cheetah15 Re: Cóż za pretensjonalny tytuł! 14.07.05, 14:25
        Poziom dziennikarstwa w GW obniża się z każdym dniem. Może to nie ma związku,
        ale odkąd A. Michnik nie dzierży steru, jest coraz gorzej.
        • plopli Re: Cóż za pretensjonalny tytuł! 15.07.05, 10:18
          cheetah15 napisał:

> Poziom dziennikarstwa w GW obniża się z każdym dniem. Może to nie ma związku,
          > ale odkąd A. Michnik nie dzierży steru, jest coraz gorzej.

To z pewnoœœœścią ma związek.
          • jestemzewsi Re: Cóż za pretensjonalny tytuł! 15.07.05, 11:24
            Teraz Łuczywo w piecu w GW pali;-)
    • wacek44 Chwast Europy 14.07.05, 13:47
      Mądra jest, ustawiła się ze swoją fundacją doskonale, robi niezłą wodę z mózgu
      i pieniądze. Za pieniądze propaguje kołchoz europejski.
      • eunuch88 CZY TO RÓŻA LEXEMBURG BIS ?????????????????? 14.07.05, 14:51
        cyz to krewniaczka
        slawnej rozy lux
        prekursorki i matki
        kolchozowej ue ???
    • kropekuk Wielkiej "klasy" to po tej pani jakos nie widac ;) 14.07.05, 14:56
      szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=2374488
      • mmkkll Re: Wielkiej "klasy" to po tej pani jakos nie wid 14.07.05, 15:00
        I nie słychać. Słuchałem parę razy i do prezentowanych przez siebie poglądów to
        ona raczej zniechęcała.
        • kropekuk Oh, ta Bruksela... 14.07.05, 15:31

• jestemzewsi Re: Wielkiej "klasy" to po tej pani jakos nie 14.07.05, 16:54
        Róża Thun wiele zrobiła dla przekonania Polaków, aby do głosowali na "tak"
        w referendum europejskim. I za to ją cenię. Dzięki temu mogę bez przeszkód
        podróżować po Europie, odwiedzać rodzinę i znajomych. Nie znam jej osobiście,
        więc nie mogę powiedzieć, czy - oprócz bycia "formalnie" arystokratką - jest
        także arystokratką ducha. Oby!
        • antoniw2 Re: Wielkiej "klasy" to po tej pani jakos nie 14.07.05, 17:23
          ale to margines
          natomiast jest nawet taka strona, ktora sobie nic nie robi z Dostojnego
          kandydata
          www.antyk.org.pl/ojczyzna/agentura/agentura.htm
          • jestemzewsi Re: Uwaga na AGITATORÓW! 14.07.05, 17:30
            Nie umiesz napisac czegos od siebie?
        • frank_drebin Re: Wielkiej "klasy" to po tej pani jakos nie 14.07.05, 21:25
          Ty z calym szacunkiem jestes chyba z bardzo zapadlej wsi. Jesli dales sobie
          wmowic, ze dopiero od wstapienia do eurosojuza mozesz podrozowac po Europie.
          Natomiast co do zaslug tej kobiety, ktora potwierdza wszystkie dowcipy o
          blondynkach. Coz jednym placa za stanie przy tokarce, a innym za agitacje za
          eurosojuzem. Nie robila tego bezinteresownie - co zreszta wyraznie widac -
          dostala ciepla posadke w nagrode.
          • jestemzewsi Re: Wielkiej "klasy" to po tej pani jakos nie 14.07.05, 22:57
            Jestem z bardzo zapadłej wiochy p.n. Warszawa. Jak czytam takie posty jak ten
            od ciebie, to ta wiocha jeszcze bardziej się zapada. I z tej coraz bardziej
            zapadłej wiochy wyruszam do innych krajów Unii. Dałem to sobie "wmówić". Każdy,
            kto pracuje, powinien wykonywać swoją pracę DOBRZE, niezależnie od tego, co
            robi. Nigdzie nie napisałem, że pani Thun robiła coś tylko dla idei, bo tego po
            prostu nie wiem. Jak rozumiem ty, jeśli pracujesz, to jako wolontariusz.
            Z kompleksami trzeba się zmagać, bo mogą prowadzić do zawiści.

• frank_drebin Re: Wielkiej "klasy" to po tej pani jakos nie 14.07.05, 23:07
              Co do zapadania sie nie mylisz eurosojuz jest w fazie schylkowej. Co do
              wykonywania dobrze pracy przez kwiatka upsss Roze. Widzialem pare razy jej
              wystepy w tv. Przerazenie. Zero merytorycznosci ona sama za dobrze nie wie czym
              jest UE. Zna tylko pare wyuczonych sloganow, ktore na okraglo powtarza. Jednak
              nasze tv sa politpoprawne i prouniosojuzowe wiec jej to uchodzilo na sucho. W
              merytorycznej dyskusji poleglaby w sekunde. Z drugiej strony jaka UE taki
              przedstawiciel jej komisji w Polsce.
              • jestemzewsi Re: Wielkiej "klasy" to po tej pani jakos nie 14.07.05, 23:11
                Twoja polszczyzna też jest w fazie schyłkowej. Zostań przy swoim zdaniu, mnie
                nic do tego;-)))
    • witek.bis Mały Łachmanach Gotajski? 14.07.05, 18:52
      Będąc chamem z chamów i na dodatek osobnikiem wyjątkowo mało oblatanym w tych
      wszystkich filiacjach, koligacjach i parantelach, pozwolę sobie zadać kilka
      pytań w nadziei, że przeczyta to jakiś genealog (albo przynajmniej kynolog) i
      rozjaśni trochę w tej mojej ciemnej łepetynie. Otóż po pierwsze – czy "Grafin"
      to na pewno część nazwiska i czy Jaśnie Pani musi koniecznie wpisywać to do
      paszportu? Po drugie – czy Jaśnie Pani jest arystokratką z urodzenia czy raczej
      per matrimonium? Po trzecie – czy to "spokrewnienie z najznakomitszymi rodami
      Europy" wiążę się z przyjściem na świat w znakomitym rodzie Woźniakowskich, czy
      też wynika z poślubienia Franza von Thun und Hohenstein?

PS.
      Czyżby kroił się nowy dodatek do Gazety Wyborczej? Helena Łuczywo naczelnym
      redaktorem "Małego Łachmanacha Gotajskiego”? Życzę powodzenia i trzymam kciuki!
      • basia.basia Re: Mały Łachmanach Gotajski? 14.07.05, 23:51
        witek.bis napisał:

> Będąc chamem z chamów i na dodatek osobnikiem wyjątkowo mało oblatanym w tych
        > wszystkich filiacjach, koligacjach i parantelach, pozwolę sobie zadać kilka
        > pytań w nadziei, że przeczyta to jakiś genealog (albo przynajmniej kynolog) i
        > rozjaśni trochę w tej mojej ciemnej łepetynie. Otóż po pierwsze – czy "Gr
        > afin"
        > to na pewno część nazwiska i czy Jaśnie Pani musi koniecznie wpisywać to do
        > paszportu?

To tytuł przysługujący z racji poślubienia hrabiego:) W Polsce tytuły formalnie
        nie mają racji bytu, więc zapewne pani Thun wpisała sobie tytuł w paszporcie
        niemieckim.

Po drugie – czy Jaśnie Pani jest arystokratką z urodzenia czy
        > raczej
        > per matrimonium?

Jedno i drugie. Nie pamiętam i nie chce mi się teraz grzebać ale wiem na pewno,
        że gazeta napisała prawdę o tym pokrewieństwie z wieloma arystokratycznymi
        rodami. Po prostu matka prof. Jacka Woźniakowskiego była arystokratką i to chyba
        nie polską. Tak więc tytuł przysługuje jej po mężu (Woźniakowscy takowego nie
        posiadają) lecz przodków ma arystokratycznych:)

Po trzecie – czy to "spokrewnienie z najznakomitszymi ro
        > dami
        > Europy" wiążę się z przyjściem na świat w znakomitym rodzie Woźniakowskich, czy
        >
        > też wynika z poślubienia Franza von Thun und Hohenstein?
        >
        > PS.
        > Czyżby kroił się nowy dodatek do Gazety Wyborczej? Helena Łuczywo naczelnym
        > redaktorem "Małego Łachmanacha Gotajskiego”? Życzę powodzenia i trzymam k
        > ciuki!
        • witek.bis Re: Mały Łachmanach Gotajski? 15.07.05, 09:24
          Dzięki za pomoc! Trochę już mi się we łbie rozjaśniło. Wychodząc za grafa,
          nasza "Róża Europy" spowinowaciła się z rodami, z którymi już wcześniej przez
          matkę była spokrewniona. Po prostu jak nakazuje stary i dobry obyczaj poślubiła
          swojego kuzyna. Nic dziwnego, że przy takim stężeniu błękitnej krwi, jej
          nazwisko i tytulatura nie mieszczą się w żadnych rubryczkach.
          Wywód przodków grafini (a dokładniej – grafiątek) można znaleźć tutaj:
          www.angelfire.com/empire2/heirseurope/ThunHohenstein.html
      • cheetah15 Re: Mały Łachmanach Gotajski? 15.07.05, 07:06
        I jedno, i drugie co do drugiego i trzeciego. "Mały Łachmanach Gotajski" w
        wykonaniu H.Łuczywo nie ma szans - szybko zejdzie na psy, tak jak GW.
    • adalberto3 Czy ta pani wstydzi się swojego pochodzenia ? 14.07.05, 21:17
      W Niemczech występuje jako hrabianka bez wymieniania pierwszej części nazwiska.
      Poniżej cytuję temat jej referatu na konferencji organizowanej przez
      Arcybiskupstwo Monachium i Freising - 12 marca 2004

"16.00 Uhr: Grundsatzreferat von Gräfin Roza von Thun und Hohenstein zum
      Thema: „EuroVision - Christen gestalten Europa“"
      • jestemzewsi Re: Czy ta pani wstydzi się swojego pochodzenia ? 15.07.05, 11:26
        Jak czytam niektóre posty, to też się za moja Ojczyznę wstydzę;-)
    • ubu_roy rozczarowalem sie 15.07.05, 04:32
      myslalem ze to watek o Rozach Europy fenomenie kariery pseudorock'n'rollowego
      oszustwa a tu widze ze o jakis arystokratycznych degeneratach. koniec swiata !
    • polonic Od Rózy Luksemburg do Rózy Thun. 15.07.05, 13:43
      Ktoś tą niemiecką propagandzistkę uważa za Polkę? Agenci Niemiec i Unii
      europejskiej wynocha z Polski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka