Dodaj do ulubionych

Jestem zwolennikiem antykoncepcji!

20.07.05, 20:53
Spokojnie. Tylko dla lewicy:
www.cimoszenko.info/obrazy/carex_kondom.jpg
Obserwuj wątek
    • gargamel.z.rm [...] 20.07.05, 20:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • dupekzoledny Re: dla ciebie najlepsza jest kasttracja,kanalio 20.07.05, 21:05
        josku,jak jeszcze napiszesz że pedały to normalne ludzie-zacznę wierzyć w
        człowieka. no może człowieczka.
        • yossarian18 Re: dla ciebie najlepsza jest kasttracja,kanalio 20.07.05, 21:09
          Homoseksualiści o ile nie ujawniają swej homoseksualnej aktywności mogą być
          normalnymi katolikami.
          • humbak Re: dla ciebie najlepsza jest kasttracja,kanalio 20.07.05, 21:43
            A jak jej nie przejawiają to nawet całkiem poprawnymi w tym aspekcie;)
      • yossarian18 Pójdziesz siedzieć za hate-crimes 20.07.05, 21:06
        antymason.blox.pl/resource/Gargamel1.GIF
        • kropekuk Natychmiast gdy prawo polskie znajdzie na to 20.07.05, 21:10
          paragraf. Bo - poza Konstytucja - w polskim prawie nie ma odpowiednika hate
          crimes. Szkoda.
          • yossarian18 Plopli! 20.07.05, 21:12
            Ty jesteś prawnikiem, więc prosimy Ciebie o poradę-czy są przepisy
            umożliwiające wsadzenie Gargamela z RM do pierdla za ewidentne "hate-crimes"??
          • mmkkll Re: Natychmiast gdy prawo polskie znajdzie na to 20.07.05, 21:14
            Gargamel mówił, że nie mieszka w Polsce, ale w kraju, który czynną nietolerancję
            surowo karze. Nie powiedział jednak, w którym.
            • gargamel.z.rm Re: Natychmiast gdy prawo polskie znajdzie na to 20.07.05, 21:19
              Mieszkam w najbogatszym karaju UE. Zgadnij nedzny rydzykowy propagandzisto
              gdzie.
              • mmkkll Irlandia lub Luksemburg. 20.07.05, 21:19
                • gargamel.z.rm [...] 20.07.05, 21:22
                  • kropekuk MMkkll ma racje: poszukaj sobie w necie, zamiast 20.07.05, 21:25
                    udawac Niemca ;)

europa.eu.int/
                • kropekuk Zgadza sie. Ida leb w leb. W Irlandii ostatnio 20.07.05, 21:23
                  zaostrzono prawo w zakresie hate crimes, bo nieznane osobniki zaczely im
                  kontraktowych robotnikow fabrycznych z Chin wyrzynac ;(((( Czyzby Gargamel?
                  Niemniej do Irlandii nie pasuje "wojujacy antykatolicyzm" - tam sie KK olewa i
                  z KK dowcipkuje, ale nie nawoluje do topienia ksiezy w przerebli (bo o te tam
                  zreszta trudno).
                  • mmkkll Re: Zgadza sie. Ida leb w leb. W Irlandii ostatni 20.07.05, 21:25
                    No to podałem dobrą odpowiedź, a ten mi tu powyżej o jakimś p*******niu. Już nie
                    rozumiem...
                    • kropekuk Bo jemu sie wydaje, ze w Niemczech dobrobyt 20.07.05, 21:27
                      Gdy po Irlandii i Luksemburgu w ostatnim roku takze i UK Niemcy wziela -
                      dlatego podaje mu link do witryny EU :)
              • yossarian18 Re: Natychmiast gdy prawo polskie znajdzie na to 20.07.05, 21:24
                I w taki sposób ateista mmkkll stał się rydyzkowym propagandystą;)
                • mmkkll Re: Natychmiast gdy prawo polskie znajdzie na to 20.07.05, 21:25
                  Ja po prostu nie lubię fanatyzmu :(. Każdego.
                  • yossarian18 Re: Natychmiast gdy prawo polskie znajdzie na to 20.07.05, 21:30
                    No i słusznie.
            • michal00 Re: Natychmiast gdy prawo polskie znajdzie na to 20.07.05, 21:21
              Gargamel klamie. Mieszka w Polsce i jest aktywista AberRacji.
        • gargamel.z.rm gdyby mnie ktos tknal bylby wrzask na cala UE 20.07.05, 21:26
          i odszkodowanie, za ktore moglbym kupic sobie 2 maybachy.
          • login39 [...] 21.07.05, 07:47
        • login39 [...] 21.07.05, 07:46
    • oborovy [...] 20.07.05, 21:16
      • hrabia.m.c [...] 20.07.05, 21:20
      • yossarian18 [...] 20.07.05, 21:22
        • humbak To ich jest wielu?? AAAAAAAAAA :) /bt 20.07.05, 21:27

• kropekuk Kastrowac! Jalowki krzywdza :(((((((( 20.07.05, 21:28

• oborovy Wszystkie klechy bez wyjatku (Paetz pierwszy)! 20.07.05, 21:36
    • humbak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 21:26
      Nie uważasz że tego typu zagrania (z obu stron) szkodzą jakości debaty?
      • hrabia.m.c Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 21:27
        Debata????
        o k!!
        Gdzie to widzisz?
        • humbak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 21:29
          No właśnie.
      • yossarian18 Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 21:30
        No skąd. To Cimoszenko rozpoczął humorystyczną kampanią reklamując się jak
        kandydat ponadpartyjny;)
        • humbak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 21:33
          On to zrobił zupełnie poważnie... i zupełnie poważnie udało mu się chyba przekonać wyborców (jakieś podstawy to ma, choć nikłe) że stoi w opozycji do tego co SLD prezentowało będąc u władzy.
          • oborovy Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 21:36
            "...kiedy słyszysz muzykę, to już jej nie ma, jest gdzieś w powietrzu i nie
            możesz jej schwytać" - Eric Dolphy.

Koles cpal troche przysporo!
            • humbak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 21:38
              A co to znaczy?
    • hansgrubber Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 21:54
      To od razu po Tobie widac Yossi. Zadna szara komorka sie do Twego mozgu nie
      przebila. :)
    • nabukko yossi - wielbicielu kozy oszołoma 20.07.05, 22:00
      przecież dyskusja z tobą ma taki sam sens jak z krową o rowerze.Buźka durniu.
      • kropekuk Uprzejmie melduje, ze Yossi zamiescil dowcip 20.07.05, 22:08
        rysunkowy z subtelnym podtekstem politycznym. A z dowcipem rysunkowym sie nie
        dyskutuje - z dowcipu rysunkowego sie smieje. Abo i nie :)))
        • humbak Re: Uprzejmie melduje, ze Yossi zamiescil dowcip 20.07.05, 22:14
          Subtelnym? Tak czy siak nie rozumiem zarzucających mu głupotę... ale może za głupi na to jestem.
    • buraque yossarian18 godnym następcą oszołoma 20.07.05, 22:02
      yossarian przejmujesz pałeczkę po oszołomie, gratuluję

czekamy na kolejne, równie wesołe posty

tylko zebys potem nie narzekał jak forum się zburzy i bedziesz musiał wyjechac
      do wujka na dwa miesiące
      • dupekzoledny Re: yossarian18 godnym następcą oszołoma 20.07.05, 22:05
        a co kolefga maksio w temaciku skrobanek.josiu spytaj go.
        • buraque Re: yossarian18 godnym następcą oszołoma 20.07.05, 22:12
          dupekzoledny napisał:

> a co kolefga maksio w temaciku skrobanek.josiu spytaj go.

dupek o co ci chodzi bo nie rozumiem
        • buraque Re: yossarian18 godnym następcą oszołoma 20.07.05, 22:12
          dupekzoledny napisał:

> a co kolefga maksio w temaciku skrobanek.josiu spytaj go.

dupek o co ci chodzi bo nie rozumiem
      • humbak Re: yossarian18 godnym następcą oszołoma 20.07.05, 22:17
        Oszołom i satyryka? Wolne żarty.
        • buraque Re: yossarian18 godnym następcą oszołoma 20.07.05, 22:47
          humbak napisał:

> Oszołom i satyryka? Wolne żarty.

chodziło mi o "wesołe" posty, yossarian jest równie mało śmieszny jak oszołom
          • humbak Re: yossarian18 godnym następcą oszołoma 20.07.05, 22:51
            Weź pod uwagę że dla osób nielubiących Cimoszewicza żart jest udany.
            • buraque Re: yossarian18 godnym następcą oszołoma 21.07.05, 09:51
              humbak napisał:

> Weź pod uwagę że dla osób nielubiących Cimoszewicza żart jest udany.

masz racje, zdażyłem się przyzwyczaić że zwolennicy prawej strony cenią dowcip
              niskich lotów
              • jestemzewsi Re: Następcą????????? 21.07.05, 10:56

• buraque sanctum 21.07.05, 11:03
                  no może zastepcą albo alter ego...

choc ja myslę ze oszoł dalej mąci tu pod nickiem sanctum officum
                  • jestemzewsi Re: sanctum - OCZYWIŚCIE, że tak!;-))))))))))))))) 21.07.05, 11:08

>>Nastały takie czasy, że nie wiadomo,
                    czy jeszcze ktoś pozostał przy zdrowych zmysłach<<
                    Mikołaj Gogol
                    • humbak Re: sanctum - OCZYWIŚCIE, że tak!;-)))))))))))))) 21.07.05, 12:32
                      Zdecydowanie za dużo czasu im poświęcacie. Miesza sie wam w epkach.;)
    • malaszaramysz Coś takiego:-)) Jasne,że dla lewicy 20.07.05, 22:19
      Prezerwatywę trzeba mieć na co założyć. Prawica nie ma .
      • asienka32 Wow myszo 20.07.05, 22:21
        a skad wiesz???
        • malaszaramysz Re: Wow myszo 20.07.05, 22:29
          Domyślam się :-)) Ciągle mówią jak nie o seksie, to o aborcji albo
          antykoncepcji. Wygląda to na kompleks a te z niczego się nie biorą:-)))
          • asienka32 A juz myslalam ze zagladalas tu i owdzie 20.07.05, 22:32
            pozory myla...
            Uczciwy i ponadpartyjny nie zawsze oznacza ... /co ja plote to nie to
            forum/ :)))
            • malaszaramysz No widzisz - tylko głodnym chleb na myśli :-)) n/t 20.07.05, 22:47
              • asienka32 Rozumujac logicznie to jestes jedyna co popiera 20.07.05, 22:48
                lewice z konkretnego powodu ...
                Gratuluje swiadomosci obywatelskiej.
                • malaszaramysz Znowu masz chleb na myśli :-))))))))) n/t 20.07.05, 22:51
          • mmkkll Re: Wow myszo 20.07.05, 22:32
            Ale gdzie to multum wypowiedzi nt. antykoncepcji, bo jakoś nie zauważyłem.
            PS. Ci, co mówią z reguły mało działają ;).
            • malaszaramysz Re: Wow myszo 20.07.05, 22:48
              Jak to gdzie ? Jeden nawet wątek założył:-))))))))))

Co do P.S. to się chyba zgadzamy :-)))))))))
              • mmkkll Re: Wow myszo 20.07.05, 22:54
                Tak jeszcze na marginesie, nie mówiąc już o wielkości narządu poszczególnych
                polityków, to stwierdziłbym, że sporą ich część i to niezależnie od
                reprezentowanej opcji, dręczy inny problem, a mianowicie brak jaj :). Nie
                wymienię z nazwiska, bo chyba komuś już o to wytoczono sprawę ;), ale chyba i
                tak będzie wiadomo, o kogo chodzi.
                • kropekuk A propos jaj... 21.07.05, 01:58
                  Hitler, has only got one ball
                  Goering, has two but very small
                  Himmler has something simlier
                  But poor old Goebbels has no balls at all
                  www.squaddiesongs.com/songs/hitleroneball.html
                  • mmkkll Re: A propos jaj... 21.07.05, 02:05
                    Znane (i lubiane). Davies to w "Europie" cytował, stąd pamiętam.
                    PS. Jajko(to linuksowe) to ja właśnie sobie zrekompilowałem. Śmiga, aż miło patrzeć, ale szukam teraz źródła problemów z dźwiękiem...
                    • kropekuk Nie chce ci zagrac? U mnie dziala 21.07.05, 02:24

• mmkkll Melodię znam. 21.07.05, 02:31
                        Uwaga była niezależna od piosenki.
                        Za późno już, by grzebać w konfiguracji. Sprawa na jutro(tj. na dziś).
                        Te kernele z serii 2.6 nadal niestety stabilnością nie grzeszą albo to po prostu
                        jakieś moje niedopatrzenie.
                        Można swoją drogą wymyśleć coś niedługo na tą melodię, ale akt twórczy to
                        sprawa, rzekłbym, spontaniczna ;).

• kropekuk Mow do mnie jeszcze:))))))) 21.07.05, 03:14
                          Ja mam znajomego malolata, ktory gdy mi cos w kompie dziala nie tak, to za maly
                          pieniadz w mig naprawia, ustawia, konfiguruje etc.
                          A ten klopot, jaki mialem z broadbandem okazal sie konserwacja systemu - tak mi
                          przynajmniej "katarynka" na numerze serwisowym mowila. Teraz OK.
                          • mmkkll Re: Mow do mnie jeszcze:))))))) 21.07.05, 03:40
                            W tym, co napisałem nie było naprawdę nic skomplikowanego, ale skorzystam z
                            okazji do reklamy:
                            distrowatch.com/table.php?distribution=knoppix
                            www.knoppix.com/
                            Ściągnij sobie kiedyś, wypal płytę i przetestuj. To nic nie kosztuje, a cały
                            system pracuje wyłącznie z płyty, więc instalacja nie jest konieczna.
    • asienka32 Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 22:21
      W zasadzie nie tylko antykoncepcja, ale homosekualizm, eutanazja i aborcja
      dzialanie maja podobne...
      MOze to wcale nie glupi pomysl, zeby zalegalizowac ;)
      • buraque Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 22:23
        asienka32 napisała:

> W zasadzie nie tylko antykoncepcja, ale homosekualizm, eutanazja i aborcja
        > dzialanie maja podobne...
        > MOze to wcale nie glupi pomysl, zeby zalegalizowac ;)

asiu o tej porze powinnaś słuchać swojego radia a nie forumowac z lewakami
        • asienka32 Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 22:26
          buraque napisał:

> asiu o tej porze powinnaś słuchać swojego radia a nie forumowac z lewakami

Spokojnie, jesli powiedza cokolwiek ciekawego, jutro poczytam w wyborczej.
      • dupekzoledny Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 20.07.05, 22:24
        josio namalował że jest zwolennikiem zapytałem go wobec tego jak to widzi jego
        partyjny/hajlrzydzyk/funfel.
      • hansgrubber Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 01:51
        A Twoim zdaniem wiekszosc z tych rzeczy jest nielegalna? :))
    • mariner4 A ja aborcji! 20.07.05, 22:44
      Skoro już jesteś na poziomie embriona, to daj się wyskrobać.
      M.
    • olewin --- 21.07.05, 02:58
      I pomyśleć że dzięki antykoncepcji której tak pragną środowiska lewicowe nie
      byłoby Jarug, Oleksych i Cimoszenek .. Ktoś tu sobie zaprzecza ??
      • mmkkll Re: --- OT 21.07.05, 03:00
        Ciekawe teksty mi przesłałeś.
        Choć niektóre z nich należy czytać na raty. Ale do polemiki jak znalazł,
        szczególnie, że pewne media lubią pomanipulować.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26704329&a=26731370
      • lolek1313 Re: --- b/o 21.07.05, 09:28
        A może nie byłoby całkiem kogoś innego. Pomyśl, kogo;-))))))
    • yossarian18 Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 11:59
      A mówią, że prawicowcy są pozbawieni poczucia humoru;)
    • yossarian18 Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:01
      "Ja, jako katolik apostolski, rzymski, chociaż grzeszny, zawsze będę posłuszny
      temu, co powie Jego Świątobliwość Papież oraz jego prawomocni reprezentanci.
      Jak wiadomo, całe życie mówiłem prawdę, nie oblekając w kondom. I mam zamiar
      umrzeć, nie założywszy go sobie".
      Manuel Fraga Iribarne
      • gregorak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:06
        yossarian18 napisał:
        > "Ja, jako katolik apostolski, rzymski, chociaż grzeszny, zawsze będę posłuszny
        > temu, co powie Jego Świątobliwość Papież oraz jego prawomocni reprezentanci.
        > Jak wiadomo, całe życie mówiłem prawdę, nie oblekając w kondom. I mam zamiar
        > umrzeć, nie założywszy go sobie".

OK, jasne. Nie lubisz prezerwatyw. Jaki w takim razie sposob koncepcji
        stosujecie ze swoją partneką?
        • yossarian18 Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:12
          Nie mam żony, więc nie współżyję:
          www.xlm.pl/sklep.php?a=4&id=1160
          • gregorak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:14
            yossarian18 napisał:
            > Nie mam żony, więc nie współżyję:

Rozumiem. Ale chyba trudno wytrwać w czystości?
            • yossarian18 Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:17
              Daje sobie radę;)
              • gregorak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:27
                yossarian18 napisał:
                > Daje sobie radę;)

No to jesteś oryginalnie niedzisiejszy ;-)
                • yossarian18 Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:44
                  „Rola, jaką pełni seks w naszej obecnej cywilizacji jest każdemu wiadoma, tak
                  dalece, że dziś można by mówić o jakiejś obsesji seksualnej. W żadnej epoce
                  kobieta i seks nie były tak bardzo wysuwane na pierwszy plan. Na tysiączne
                  sposoby kobieta i seks panują w literaturze, w teatrze, w kinie, w reklamie,
                  w całym praktycznie życiu współczesnym. Na tysiączne sposoby pokazuje się
                  kobietę, aby wabić i podniecać seksualnie mężczyznę. (...) Do tego celu
                  wykorzystuje się wszystkie zdobycze techniki. (...) Ta nowoczesna epidemia
                  seksualna wywołuje zmianę na poziomie reakcji mózgu. Nie chodzi tu o
                  gwałtowne podniety, które mają miejsce na płaszczyźnie fizycznej (...) Seks
                  dzisiaj wsącza się raczej w sferę psychiczną wywołując nieustanne, uporczywe
                  ciążenie w kierunku kobiety i seksu. Jest tak, że erotyzm stał się jakby
                  stałym podkładem na płaszczyźnie umysłu, z dwoma charakterystycznymi cechami:
                  najpierw jest to cecha polegająca na pewnym rozlanym i chronicznym
                  podnieceniu, w oderwaniu od jakiegoś konkretnego zaspokojenia fizycznego,
                  ponieważ pozostaje jako podniecenie psychiczne; po drugie – w części jako
                  następstwo tamtego – taki erotyzm może współistnieć nawet z pozorami
                  czystości (...) dla naszych czasów jest właśnie charakterystyczna taka
                  erotyczna infekcja umysłowa. Co do drugiego punktu – dają przede wszystkim
                  znać o sobie pewne formy kobiecej nieczułości seksualnej i utrata czystości
                  powiązana z tym, co psychoanaliza nazywa autyzmem w zakresie „libido”.
                  Dotyczy to nowoczesnych dziewcząt, dla których odsłanianie swojej nagości,
                  demonstrowanie wszystkiego, co może je ukazać jako żer dla mężczyzny, kult
                  własnego ciała, cała kosmetyka i wszystko inne stanowią główny przedmiot
                  zainteresowania i daje im zadowolenie, które stawiają wyżej nad specyficzne
                  doświadczenie seksualne, co ostatecznie wywołuje u nich pewną formę
                  nieczułości, a nawet – w pewnych wypadkach – nerwicę odrzucającą
                  (=doświadczenie seksu).”
                  Julius Evola, „Metafisica del sesso”.
                  • gregorak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 13:09
                    yossarian18 napisał:

> „Rola, jaką pełni seks w naszej obecnej cywilizacji jest każdemu wiadoma,tak
                    > dalece, że dziś można by mówić o jakiejś obsesji seksualnej. W żadnej epoce
                    > kobieta i seks nie były tak bardzo wysuwane na pierwszy plan. Na tysiączne
                    > sposoby kobieta i seks panują w literaturze, w teatrze, w kinie, w reklamie,
                    > w całym praktycznie życiu współczesnym. Na tysiączne sposoby pokazuje się
                    > kobietę, aby wabić i podniecać seksualnie mężczyznę. (...) Do tego celu
                    > wykorzystuje się wszystkie zdobycze techniki. (...) Ta nowoczesna epidemia
                    > seksualna wywołuje zmianę na poziomie reakcji mózgu. Nie chodzi tu o
                    > gwałtowne podniety, które mają miejsce na płaszczyźnie fizycznej (...) Seks
                    > dzisiaj wsącza się raczej w sferę psychiczną wywołując nieustanne, uporczywe
                    > ciążenie w kierunku kobiety i seksu. Jest tak, że erotyzm stał się jakby
                    > stałym podkładem na płaszczyźnie umysłu, z dwoma charakterystycznymi cechami:
                    > najpierw jest to cecha polegająca na pewnym rozlanym i chronicznym
                    > podnieceniu, w oderwaniu od jakiegoś konkretnego zaspokojenia fizycznego,
                    > ponieważ pozostaje jako podniecenie psychiczne; po drugie – w części jako
                    > następstwo tamtego – taki erotyzm może współistnieć nawet z pozorami
                    > czystości (...) dla naszych czasów jest właśnie charakterystyczna taka
                    > erotyczna infekcja umysłowa. Co do drugiego punktu – dają przede wszystkim
                    > znać o sobie pewne formy kobiecej nieczułości seksualnej i utrata czystości
                    > powiązana z tym, co psychoanaliza nazywa autyzmem w zakresie „libido̶1;.
                    > Dotyczy to nowoczesnych dziewcząt, dla których odsłanianie swojej nagości,
                    > demonstrowanie wszystkiego, co może je ukazać jako żer dla mężczyzny, kult
                    > własnego ciała, cała kosmetyka i wszystko inne stanowią główny przedmiot
                    > zainteresowania i daje im zadowolenie, które stawiają wyżej nad specyficzne
                    > doświadczenie seksualne, co ostatecznie wywołuje u nich pewną formę
                    > nieczułości, a nawet – w pewnych wypadkach – nerwicę odrzucającą
                    > (=doświadczenie seksu).”

Z tego co napisałeś zrozumiałem jedynie, ze zabronisz swojej dziewczynie
                    używania kosmetyków.
                    A tak w ogóle jak kiedyś zaczniesz uprawiasz seks to się przekonasz, że ta
                    czynność oprócz tego, że sprzyja rozmnażaniu sie ludzi, to przy ojkazji jest
                    przyjemna.
          • mmkkll Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:15
            W Warszawie coś nie widać ludzi w koszulkach Frondy ;).
            Ech... Wasza walka z deprawacją jakoś przypomina:
            babel.lexilogos.com/img/donquixote_daumier.JPG
            • humbak Re: Jestem zwolennikiem antykoncepcji! 21.07.05, 12:38
              No cóż... skoro Yossarian (i chyba nie tylko on) zachowuje czystość, znaczy się że jakiś skutek to odnosi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka