Dodaj do ulubionych

Bochniarz prezentuje sztab

24.07.05, 20:39
Tutaj żaden sztab nie pomoże. Demokraci nie mogli gorzej wybrać, Bochniarz
jest beznadziejna. Jak się uparli na kobietę, trzeba było wystawić
Krzyżanowską. A najlepiej namówić Bartoszewskiego, to mógłby być prawdziwy
kandydat ponadpartyjny.
Obserwuj wątek
    • widul2 Brakuje mi kilku osób. 24.07.05, 21:13
      Nie ma Pinokia, Strusia Pędziwiatra, Wilka i zająca, Gargamela.Te asy czekają
      na czarną godzinę jak Henryka III Waza dobije w notowaniach 0,00000012%
      poparcia.
      • m635 A Rodowicz, Fronczewski i Genowefa Pigwa? 24.07.05, 23:01
        Uwaga szansoniści rozrywkowi!
        Jeszcze jest szansa załapać się do sztabu i uzyskać status inteliktualisty
        niewątpliwego. Ostatni nabór!
        Pazury i Gąsowskiego nie ma bo trzymają z bogatszymi, mają gdzieś bycie w
        Partii Ludzi Rozumnych, wybierają kasę i SLD.
      • malpecka1 Całkiem przyjemne te nazwiska 25.07.05, 13:07
        Nie wiem, czemu takie pośmiewywania idą. Całkiem sa przyjemne te nazwiska.
        Konrad to bardzo inteligentny człowiek i bardzo go szanuję. Za Manamem nie
        przepadam, ale też nie można powiedzieć, żeby Kora nie była inteligentna - więc
        moim zdaniem Henrykę Bochnairz popierają fajne osobistości. Nie żadne
        Mandaryny czy inne DOdy ale poważny ludzie kultury i sztuki.
        • kornel22 Re: Całkiem przyjemne te nazwiska 25.07.05, 16:05
          Trzeba przyznać, że artystów w swojej kampanii pani Bochniarz ma na prawde z
          wyższej półki. Pokazuje to tylko klase tego kandydata, klasę i styl.
        • hitomii W sztabie p.Bochniarz są ludzie na poziomie!!!! 27.07.05, 10:36
          Uważam , że w Sztabie Henryki Bochniarz są przynajmniej ludzie na poziomie,
          reprezentujący coś swoją osobą. Sama Pani Henryka Bochniarz też jest osoba
          światłą, wykształconą, ma wiele pomysłów, które akurat mi bardzo pasują a przy
          tym wszystkim nie jest uwikłana w te wszystkie polityczne afery, jest ponad
          podziałami i to sie dla mnie na prawdę liczy. Poza tym sama jest przedsiębiorcą
          dzięki czemu wie co zrobić by w kraju w końcu coś się ruszyło, może
          powstawałyby nowe miejsca pracy , a bezrobocie w końcu by się zmniejszyło.
      • antykaczor Re: Brakuje mi kilku osób. 25.07.05, 16:52
        Nie jest tak źle :) A z autorytetów Bochniarz popiera jeszcze Maria Janion -
        poloniści pewnie ją kojarzą i szanują, to nieprawdopodobna osoba. I jeszcze
        Olga Krzyżanowska - chyba powszechnie lubiana (jako nieliczna osoba z polityki).
      • porter11 Re: Brakuje mi kilku osób. 26.07.05, 00:50

W przypadku p. Henryki sytuacja jest o tyle skomplikowana, że jeśli dostanie
        więcej niż dwa głosy, mąż zacznie podejrzewać ją o niewierność.
        -----------------------------------------
        Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
        (c) bzyk7
    • jak_nie_jak_tak Bartoszewski w tym ukladzie? 24.07.05, 21:20
      Nie wierze, iz Bartoszewski zgodzil by sie firmowac stwor zaprojektowany przez
      Prezia co sie PD zowie.
      • elfhelm Bosze co za brednie... 24.07.05, 22:53
        powstanie pedecji jest największą porażką prezia
        • jak_nie_jak_tak Ale moj komentarz nie wyklucza twojego! 24.07.05, 23:06
          Wzadnym razie, wrecz go uzupelnia. A Bartoszewskiego z ta checa prosze nie
          laczyc!!! I tyle.
        • kataryna.kataryna Re: Bosze co za brednie... 24.07.05, 23:59
          elfhelm napisał:

> powstanie pedecji jest największą porażką prezia

Wręcz przeciwnie. Prezio na tym świetnie wyjdzie.
          • kalina_lewandowska Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 13:15
            > elfhelm napisał:
            >
            > > powstanie pedecji jest największą porażką prezia
            >
            >
            >
            > Wręcz przeciwnie. Prezio na tym świetnie wyjdzie.

Niby jak?
            • kataryna.kataryna Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 15:18
              kalina_lewandowska napisała:

> > elfhelm napisał:
              > >
              > > > powstanie pedecji jest największą porażką prezia
              > >
              > >
              > >
              > > Wręcz przeciwnie. Prezio na tym świetnie wyjdzie.
              >
              > Niby jak?

A niby tak, że po wyborach odnowione SLD się połączy z PeDe pod światłym
              przywództwem Kwaśniewskiego.
              • elfhelm Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 15:24
                Kataryno - taka teoria pojawia się od lat i co? Jak na razie nie wychodzi.
                Problem w tym, że Kwasniewski nie cieszy się szacunkiem w środowisku PD.
                Informacje takie wysyła głównie chory na agorofobię Rybiński z Rzepy i może
                środowisko Wprost (którego nie czytam). Jak poczytasz sobie chociażby skład
                władz PD, zobaczysz, że brak tam znanych ludzi lewicy, a weryfikacja przebiega
                chyba dość dobrze.
                • kataryna.kataryna Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 15:37
                  elfhelm napisał:

> Kataryno - taka teoria pojawia się od lat i co? Jak na razie nie wychodzi.
                  > Problem w tym, że Kwasniewski nie cieszy się szacunkiem w środowisku PD.

A po czym się to poznaje?

> Informacje takie wysyła głównie chory na agorofobię Rybiński z Rzepy i może
                  > środowisko Wprost (którego nie czytam).

A dlaczego wprowadziłeś tu Agorę i Rybińskiego?

Jak poczytasz sobie chociażby skład
                  > władz PD, zobaczysz, że brak tam znanych ludzi lewicy, a weryfikacja
                  przebiega
                  > chyba dość dobrze.

Oczywiście, że brak tam znanych ludzi lewicy bo Kwaśniewski miał dla nich
                  lepszy plan ratunkowy, który na razie się sprawdza. Możesz powiedzieć kogo
                  znanego z lewicy PeDe odrzuciło a bardzo chciał? Żaden taki przypadek nie jest
                  mi znany a pewnie byłoby głośno gdyby jakiś znany eseldziak dostał czarną
                  polewkę.

• dr.kidler Re: Bosze co za manipulacje 25.07.05, 16:00
                    kataryna.kataryna napisała:

> Oczywiście, że brak tam znanych ludzi lewicy bo Kwaśniewski miał dla nich
                    > lepszy plan ratunkowy, który na razie się sprawdza. Możesz powiedzieć kogo
                    > znanego z lewicy PeDe odrzuciło a bardzo chciał?

Nikt nie chcial ??!! - biedna kataryna.kataryna - jej toeria o UWolskiej
                    tratwie ratunkowej, byla tyle warta co zaprzeczenie Giertycha w sprawie
                    spotkania z Kulczykiem na Jasnej Gorze.
                    Wszyscy widza ze to byla wasza wszawa, smierdzaca propaganda bez cenia prawdy i
                    prawdopodobienstwa.
                    Ale wam malo tego g***wna w majtkach, wiec teraz wyskakujecie z teroria ze
                    owszem na razie sie nie polaczyli bo jest lepsza tratwa, ale po wyborach sie
                    polacza.
                    Tylko ze w ta terorie uwierza jedynie twoje przychlasty i inne przyglupy, bo
                    jaki interes mialaby damokraci.pl laczyc sie po wyborach z SLD.
                    - Zaden!

Skoro jetes taka madrala kataryno.kataryno to powiedz kogo z ludzi lewicy
                    odrzucil LPR, PiS, UPR, Macierewicz, Łopuszański, Olszewski i inni.

ANI JENDNEGO kataryno.katrayno, powtarzam nie odrzucili ani jednego, a jeszcze
                    w wyborach prezydenckich w Krakowie LPR glosowalo z kandydatem SLD.
                    I to sa fakty, a nie te twoje czerwone "blagi" kataryna.kataryna.

• elfhelm Re: Bosze co za brednie... 26.07.05, 16:40

> elfhelm napisał:
                    >
                    > > Kataryno - taka teoria pojawia się od lat i co? Jak na razie nie wychodzi
                    > .
                    > > Problem w tym, że Kwasniewski nie cieszy się szacunkiem w środowisku PD.
                    >
                    >
                    >
                    > A po czym się to poznaje?

po komentarzach na forum, po braku zaproszeń dla Frasyniuk na stoły lewizny, po
                    braku ludzi Kwasniewskiego w partii Frasyniuka

> > Informacje takie wysyła głównie chory na agorofobię Rybiński z Rzepy i mo
                    > że
                    > > środowisko Wprost (którego nie czytam).
                    >
                    >
                    >
                    > A dlaczego wprowadziłeś tu Agorę i Rybińskiego?
                    >

bo to Rzepa lansuje pomysł sojuszu SLD z PD

> Możesz powiedzieć kogo znanego z lewicy PeDe odrzuciło a bardzo chciał? Żaden
                    > taki przypadek nie jest
                    > mi znany a pewnie byłoby głośno gdyby jakiś znany eseldziak dostał czarną
                    > polewkę.
                    >

Wojewoda świętokrzyski Wiktor Wójcik, radna Poznania, posłanka Nowiak, poseł
                    Krajewski (zapisał się do Samoobrony).
              • leszek.sopot Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 15:34

> kalina_lewandowska napisała:
                >
                > > > elfhelm napisał:
                > > >
                > > > > powstanie pedecji jest największą porażką prezia
                > > >
                > > >
                > > >
                > > > Wręcz przeciwnie. Prezio na tym świetnie wyjdzie.
                > >
                > > Niby jak?
                >
                >
                >
                > A niby tak, że po wyborach odnowione SLD się połączy z PeDe pod światłym
                > przywództwem Kwaśniewskiego.

Czyli cos takiego jak powstanie swiatlego przywodztwa trzech tenorow po to
                tylko by jeden z nich mial pelna "obywatelska" wladze?
                • kataryna.kataryna Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 15:38
                  leszek.sopot napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                  >
                  > > kalina_lewandowska napisała:
                  > >
                  > > > > elfhelm napisał:
                  > > > >
                  > > > > > powstanie pedecji jest największą porażką prezia
                  > > > >
                  > > > >
                  > > > >
                  > > > > Wręcz przeciwnie. Prezio na tym świetnie wyjdzie.
                  > > >
                  > > > Niby jak?
                  > >
                  > >
                  > >
                  > > A niby tak, że po wyborach odnowione SLD się połączy z PeDe pod światłym
                  > > przywództwem Kwaśniewskiego.
                  >
                  >
                  > Czyli cos takiego jak powstanie swiatlego przywodztwa trzech tenorow po to
                  > tylko by jeden z nich mial pelna "obywatelska" wladze?

Nie bardzo rozumiem.

• naturalny6 Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 16:41
                    "A niby tak, że po wyborach odnowione SLD się połączy z PeDe pod światłym
                    przywództwem Kwaśniewskiego"

No tutaj to chyba troche Cie fantazja poniosła. Godne podziwu.
                  • leszek.sopot Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 17:28

> leszek.sopot napisał:
                    >
                    > > kataryna.kataryna napisała:
                    > >
                    > > > kalina_lewandowska napisała:
                    > > >
                    > > > > > elfhelm napisał:
                    > > > > >
                    > > > > > > powstanie pedecji jest największą porażką prezia
                    > > > > >
                    > > > > >
                    > > > > >
                    > > > > > Wręcz przeciwnie. Prezio na tym świetnie wyjdzie.
                    > > > >
                    > > > > Niby jak?
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > > A niby tak, że po wyborach odnowione SLD się połączy z PeDe pod świ
                    > atłym
                    > > > przywództwem Kwaśniewskiego.
                    > >
                    > >
                    > > Czyli cos takiego jak powstanie swiatlego przywodztwa trzech tenorow po t
                    > o
                    > > tylko by jeden z nich mial pelna "obywatelska" wladze?
                    >
                    >
                    >
                    > Nie bardzo rozumiem.
                    >

Czego, ze Tusk nie jest rownie swiatlym przywodca jak Kwach? Przeciez sama tu
                    postawilas hipoteze, ze PD to tylko przykrywka Kwacha, ktory chce byc szefem
                    nastepnej formacji politycznej. Podobne wygibasy polityczne robil juz Tusk z
                    liberalami, a wiec chyba twoje hipoteza ma jakies tam rece i nogi. Tuskowi to
                    wyszlo, ale czy wyjdzie to Kwachowi?
                    • kataryna.kataryna Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 17:31
                      leszek.sopot napisał:

> > Nie bardzo rozumiem.
                      > >
                      >
                      > Czego, ze Tusk nie jest rownie swiatlym przywodca jak Kwach? Przeciez sama tu
                      > postawilas hipoteze, ze PD to tylko przykrywka Kwacha, ktory chce byc szefem
                      > nastepnej formacji politycznej.

Możesz zacytować gdzie pisałam, że PeDe to "tylko przykrywka Kwacha"? Prościej
                      byłoby gdybyś odnosił się do tego co piszę a nie do tego co sobie dopisujesz.

Podobne wygibasy polityczne robil juz Tusk z
                      > liberalami, a wiec chyba twoje hipoteza ma jakies tam rece i nogi.

Twoja hipoteza. Ja takiej nie stawiałam.

• leszek.sopot Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 18:07

> leszek.sopot napisał:
                        >
                        > > > Nie bardzo rozumiem.
                        > > >
                        > >
                        > > Czego, ze Tusk nie jest rownie swiatlym przywodca jak Kwach? Przeciez sam
                        > a tu > > postawilas hipoteze, ze PD to tylko przykrywka Kwacha, ktory chce
                        byc szefem > > nastepnej formacji politycznej.
                        >
                        >
                        >
                        >
                        > Możesz zacytować gdzie pisałam, że PeDe to "tylko przykrywka Kwacha"?
                        Prościej > byłoby gdybyś odnosił się do tego co piszę a nie do tego co sobie
                        dopisujesz.

Napisalas:
                        "A niby tak, że po wyborach odnowione SLD się połączy z PeDe pod światłym
                        przywództwem Kwaśniewskiego".
                        Nie ja wymyslilem, ze PD polaczy sie z SLD a Kwach bedzie ich "swiatlym
                        przywodzca". To chyba twoja hipoteza, a nie ja ja wymyslilem. Ja tylko
                        twierdze, ze hipoteza moze miec "rece i nogi" bo juz wczesniej z UD i UW
                        podobnie robil Tusk, z tym, ze nie udalo mu sie zostac szefem UW i obrazil sie
                        na "stare pryki" i poszedl sobie tworzyc platforme trzech tenorow. Byc moze
                        wiec Kwachowi tez cos sie uda, ale byc moze taz sie obrazi i moze tez utworzy
                        jakies "cudowne trio".

> Podobne wygibasy polityczne robil juz Tusk z
                        > > liberalami, a wiec chyba twoje hipoteza ma jakies tam rece i nogi.
                        >
                        >
                        >
                        > Twoja hipoteza. Ja takiej nie stawiałam.

Przeciez Tusk, juz to zrobil kilka razy, wiec to nie moja hipoteza, ale
                        skrocona wersja historii Donalda.
              • masterka1 Re: Bosze co za brednie... 25.07.05, 16:42
                Szczerze?
                Obecnie, jedyną szansą na ugrupowanie nie uwikłane za bardzo w obecną
                rzeczywistość są demokraci.pl I z całej siły ich dopinguję.

Do tej pory trzymałam kciuki za każdą inicjatywę, która poprzez odcięcie się od
                złodziei z SLD, mogłaby uzdrowić polską lewicę. Niestety, okazuje się że w SDPL
                już pojawiły się tendencje do powrotu do SLD. Dlaczego? Jak sądzę, żeby jak
                najlepiej się ustawić i nie tracić zbyt wiele władzy. Ale takie właśnie
                podejście zrujnowało lewicę i doprowadziło do obecnej sytuacji. Miała być gruba
                krecha i stawianie na nowych, a jest jak jest. Niech więc odchodzą działacze
                spowrotem tam, skąd przyszli - nie będzie mi ich żal. Na razie rezygnuję z
                popierania lewicy na rzecz PD.

I na Bochniarz też mam zamiar głosować. Nie obchodzi mnie, ile ma % poparcia w
                sondażach - przecież nie chodzi o to, żeby głosować na pewnych faworytów. Trzeba
                głosować na tych, których poglądy nam odpowiadają. Nie chcę wybierać "mniejszego
                zła", co jest chyba najgorszą rzeczą jaką może zrobić wyborca.
                • pro.filutek1 Re: Bosze co za brednie... 24.09.05, 15:07
                  PD bedzie sie łączyć z SLD i SDPL i UL przed następnymi wyborami, jesli to
                  bedzie wymagane do ich wygrania. Konfiguracje moga byc rozne.
                  • maaac Lewicowa "prawica" rulez :))))))))))))))) 24.09.05, 15:16
                    Buhahahahahahahahaha
                    "Baju, baju będziesz w raju."
                    Takie opowieści lansuje lewicowa "prawica" już od lat kilkunastu i dalej nic
                    takiego się nie stało. Jedynie co się wydarzyło to przyjęcie paru LIBERALNYCH
                    polityków z SLD. Liberalnych w zakresie gospodarki żeby nie było wątpliwości.
        • silesius.funkulo Nie inaczej 25.07.05, 00:52
          > forum.demokraci.pl/index.php
          > tu się dobrze rozmawia :)

Właśnie sprawdziłem co pozostało tam z moich, przyznaję, mocno
          eurosceptycznych, acz kulturalnych wypowiedzi w dziale Gospodarka sprzed paru
          tygodni... Cóż, wolność słowa prawie jak u towarzyszy z bratnich forów Jidysze
          Cajtung :)
        • frank_drebin Hyhy bylem na tym forum ................. 25.07.05, 01:34
          bardziej wlazidupskiego w zyciu nie widzialem. Kazdy tam trzyma palec kazdemu
          gleboko w ............. Wybacz tak jest znam troche fora internetowe, ale
          czegos takiego nie widzialem jeszcze. Zadnej dyskusji tylko jedno - jestemy
          piekni i wspaniali ............... zenada
          • elfhelm Re: Hyhy bylem na tym forum ................. 25.07.05, 15:22
            no cóż. To chyba czytać nie umiesz. Albo nie rozumiesz tego, co czytasz. Znajdź
            zresztą takie forum w innych partiach.
            • nordwest11 Re: Hyhy bylem na tym forum ................. 29.08.05, 22:32
              To Wasze forum jest beznadziejne. Poziom dysputy - grzeczni chłopcy i grzeczne
              dziewczynki z dobrych liceów dyskutują sobie o Polsce. Naiwność pierwszej
              klasy.
      • dr.kidler Re: Bartoszewski w tym ukladzie? 25.07.05, 00:01
        jak_nie_jak_tak napisała:

> Nie wierze, iz Bartoszewski zgodzil by sie firmowac stwor zaprojektowany
        przez
        > Prezia co sie PD zowie.

Faszysci przewaznie nie wierza Bartoszewskim.
      • iza.bella.iza Bartoszewski 25.07.05, 00:31
        Bartoszewski jakiś czas temu poparł PO i Tuska:) W telewizji to pokazywali, ale
        GW zmilczała. Ciekawe dlaczego?
    • silesius.funkulo Co to znaczy, że p. Henia chce być prezydentem 24.07.05, 21:28
      kobiecym? Czy nie wystarczylby tutaj sam fakt bycia kobietą?

A może p. Henryk(a) coś przed nami ukrywa?

No, wiedziałem, że pedecja to partyja popierająca różnej maści dewiantów, ale
      nie podejrzewałem, iż integracja z tymiż zaszła tak daleko.
      • vika80 Kobiecy = mediacja i walka o prawa kobiet 25.07.05, 10:33
        Tak jak ja rozumiem to hasło o kobiecym prezydencie, to może to miec kilka
        wymiarów:
        1. kobiety potrafią lepiej mediować niż mężczyźni - osobiście uważam, że
        przydałaby się kobieta (ale nie żadne kobieciątko i inna mimoza) jako
        prezydent, bo może by się innym poolitykom było łatwiej dogadać. Poza tym
        kobieta czasem ma inne podejście do spraw i sparwy nierozwiazywalne nagle się
        ozwiązują

2. kobiecy to znaczy tez moim zdaniem zwracający uwagę na sprawy kobiet -
        ponieważ Bochanirz jest mocno związana z gospodarką i problemami pracodawców,
        należy liczyć na to, że pomogłaby w rozwiązaniu problemu nierównej płacy
        mężczyzn i kobiet na tych samych stanowiskach - a przynajmniej mam taka nadzieję

3. kobiecy znaczy też delikatniejszy - nie stosujący chwytów poniżej pasa, jak
        zgraja gostków w sejmie

4. moim zdaniem Bochniarz chciała tez odeprzeć idiotyczne zarzuty osób, które
        jej wytykają "męskość czy brak kobiecości" (w wyglądzie, zachowaniu) - a to
        wynika z tego, że ona sama się utrzymuje tyle lat w świecei gospodarczo-
        politycznym (oooo - a przecież kobiety powinny w domu siedziec i wszystkie
        powinny wyglądać jak barbie żeby być uznane za kobiety tak?)
        • traffic3 Re: Kobiecy = mediacja i walka o prawa kobiet 25.07.05, 16:16
          Kobiecy...

1. Przede wszystkim z klasą, czego naszym poprzednim "pierwszym" brakowało.
          2. Zwracającym bardziej uwagę na problemy kobiet, tak jak przytoczyłą
          koleżanka, problem nierównego traktowania w pracy.
          3. Wrażliwszy na problemy społeczne, czego nie można np, powiedzieć o panu
          Cimoszewiczu i jego zachowaniu np. w sprawie powodzian
          4. Wzorowy, nie czyniący takich debilizmów jak nasz kochany "pierwszy". którego
          często można było oglądać nietrzezwego na wystąpieniach publicznych...
          5. Z wyczuciem, wiadomo, kobieta ma lepsze wyczucie od mężczyzn, a to się
          przydaje w kontaktach zagranicznych.

Jest mnóstwo aspektów...
    • kolega.kierownik Błąd jest gdzie indziej - nikt raczej nie zakładał 24.07.05, 22:13
      ...na serio, że kandydat Demokratów coś w tych wyborach zwojuje; jednak, gdyby
      Frasyniuk zdecydował się osobiście wystartować, pociągnąłby, być może, partię w
      górę o parę punktów - Bochniarz raczej nikogo nie pociągnie...(najwyżej tę swoją
      konfederację)
      • homosovieticus jużw czasie pracy w "Cyrku w budowie" zadziwiał 24.07.05, 22:19
        kolega kierownik brakiem pomyślunku i wyświchtanymi pomysłami.
        Politycznym celem kandydatów na prezydenta państwa , którego już prawie nie ma,
        jest "nabijanie punktów" SLD i wprowadzenie do Sejmu jak największej liczby
        posłów z tej , tak Polsce, potzrebnej partii.
        • www.nasznocnik.pl Oho, pojawił się nasz... 24.07.05, 23:01
          ..."narrator wszystkowiedzący" ;-)
    • t-800 Re: Bochniarz prezentuje sztab 24.07.05, 22:36
      A kto to ten Bochniarz?
      • benedyktynka Re: Bochniarz prezentuje sztab 24.07.05, 23:03
        Ten Bochniarz to ta Nika ;-)
      • benedyktynka Re: Bochniarz prezentuje sztab 24.07.05, 23:04
        Sorki- ten Nik rzecz jasna
    • benedyktynka Re: Bochniarz prezentuje sztab 24.07.05, 22:45
      Tutaj nie chodzi o wygraną prezydenturę. Pani Bochniarz nie brakuje
      inteligencji i skuteczności. W biznesie. Stała się twarzą, znaną z w/w
      wymienionej skuteczności w biznesie, która to twarz lub skuteczność, lub jedno
      i drugie ma za zadanie dokonać legitymizacji nowo powstałej partii, która nowa
      jednakowoż nie jest. Marketing polityczny się kłania. Promocja partii,
      dostępność nazwy w świadomości społecznej itd.
      • jak_nie_jak_tak A jakie powody sprawily, iz w biznesie stala sie 24.07.05, 22:51
        twarza? Czy w tym procederze przeszkadzala jej przynaleznosc partyjna przed 89'
        rokiem?
        • benedyktynka Re: A jakie powody sprawily, iz w biznesie stala 24.07.05, 22:55
          Nie w biznesie tylko w partii :-) nNo chyba nie sądzisz, że ona, jak na
          inteligentną kobietę czytającą z pewnością i nie lekceważącą sondaży przystało,
          wierzy w to, że ma jakiekolwiek szanse? Nie miała ich od początku bo nie o to
          tutaj chodzi. Wycofa się wkrótce i przekaże swoje głosy... no własnie, komu?
          Jakieś propozycje?
          • jak_nie_jak_tak Cimoszence! 24.07.05, 23:08
            Ale jak by miala honor jakikolwiek to by na innego kandydata przekazala,
            ktorego popiera sporo osob z jej otoczenia. Ale to nie jes realne w polskiej
            polityce.
          • traffic3 Re: A jakie powody sprawily, iz w biznesie stala 25.07.05, 16:23
            Nie wiem czy czytaliśie, ale oficjalnie powiedziała już, że swojego poparcia
            nikomu nie przekaże, więc możecie już sobie darować te nędzne dywagacje. Coż
            znowu nie udało się Wam wykryć intrygi... Po prostu takowej nie ma.
      • silesius.funkulo Taaa... 25.07.05, 00:21
        O skuteczności byznesowej p. Bochniarz na salonach krążą już legendy. Toż to
        prawdziwy demiurg polskiego kapitalizmu i Joanna D'Arc (tudzież Filip Piękny)
        przekształceń własnościowych na rodzimą modłę. Powiem więcej - to Abel
        Aganbegjan Wolnego Rynku, w swoistym pojmowaniu którego równać się z nią może
        tylko Towarzysz Balcerowicz! Nie dość przypomnieć jej niebywałe sukcesy na
        odcinku prywatyzacji jak np. urynkawianie TP S.A., na którym to procesie, za
        sprawą doradztwa m.in. Bochniarzowego Nicomu, Skarb Państwa stracił
        prawdopodobnie ca. 30 mln peelenów. Sam Nicom Consulting to istna emanacja
        skuteczności jej właścicielki, szczególnie jeżeli chodzi o dostęp do
        prywatyzacyjnego koryta. To, że firma, której się powierza marketyzację setek
        przedsiębiorstw od dłuższego czasu przynosiła straty to doprawdy nic nie
        znaczący szczególik. W końcu w nadwiślańskim Ubekistanie nie takie cuda się
        zdarzają.
    • kuuba Re: Bochniarz prezentuje sztab 24.07.05, 23:05
      Ale po co??? Przecież nie można w zasadzie mieć ujemnych notowań w sondażach?
    • leszek.sopot do kataryny 24.07.05, 23:14

> Tutaj żaden sztab nie pomoże. Demokraci nie mogli gorzej wybrać, Bochniarz
      > jest beznadziejna. Jak się uparli na kobietę, trzeba było wystawić
      > Krzyżanowską. A najlepiej namówić Bartoszewskiego, to mógłby być prawdziwy
      > kandydat ponadpartyjny.

Olga Krzyzanowska na pewno bylaby duzo lepsza kandydatke na prezydenta.
      Niestety po zakonczeniu tej kadencji parlamentu postanowila wycofac sie juz z
      polityki. Szkoda... ale lata plyna. Drugiej, o takiej kulturze kobiety w
      polityce jak pani Olga nie ma. Niestety to nie ona nadawala ton Unii Wolnosci i
      innym srodowiskom.
      • jak_nie_jak_tak Sorki, ze sie wtracam... 24.07.05, 23:18
        Olga byla OK. Ale obok Borsuka to nie jest juz przypadek!
        • leszek.sopot Re: Sorki, ze sie wtracam... 24.07.05, 23:27

> Olga byla OK. Ale obok Borsuka to nie jest juz przypadek!

Z kolei Borsuk niestety nie bedzie kandydowal na szefa IPN. Zgodzil sie byc
          wspolnym kandydatem PiS i PO w wyborach do senatu. Wedlug mojej oceny jest to
          krok bez sensu, gdyz Bogdan jest w Polsce czlowiekiem najlepiej predysponowanym
          do kierowania i opanowania calego balaganu w IPN.
          • lisekrudy Re: Sorki, ze sie wtracam... 24.07.05, 23:31
            leszek.sopot napisał:

> gdyz Bogdan jest w Polsce czlowiekiem najlepiej predysponowanym
            > do kierowania i opanowania calego balaganu w IPN.

Ale podobno B. choc byl doskonalym konspiratorem, okazal sie bardzo kiepskim
            administratorem. Slyszalem to od osob, ktore znaly go jako wiceministra MSW.
            Mozesz potwierdzic lub zaprzeczyc?

L.
            • leszek.sopot Re: Sorki, ze sie wtracam... 24.07.05, 23:41
              lisekrudy napisał:

> leszek.sopot napisał:
              >
              > > gdyz Bogdan jest w Polsce czlowiekiem najlepiej predysponowanym
              > > do kierowania i opanowania calego balaganu w IPN.
              >
              > Ale podobno B. choc byl doskonalym konspiratorem, okazal sie bardzo kiepskim
              > administratorem. Slyszalem to od osob, ktore znaly go jako wiceministra MSW.
              > Mozesz potwierdzic lub zaprzeczyc?
              > L.

Nie pracowalem w MSWiA wiec trudno mi potwierdzic. Pamietam tylko opinie Alinki
              Pienkowskiej, ktora mowila, ze on z tymi ludzmi z AWS sie w tym ministerstwie
              dusi. Dopiero gdy ministrem w miejsce Tomaszewskiego zostal Biernacki, to
              sytuacja zmienic sie miala na lepsze. W mysl umowy koalicyjnej MSWiA przypadlo
              AWS i Bogdan nie mogl tam nic zrobic. Gdyby natomiast mial byc beznadziejny, to
              nie zaproponowano by mu funkcji w zarzadzie Pomorskim Sejmiku Wojewodzkim,
              ktorym kieruja ludzie z PO.
              • lisekrudy Re: Sorki, ze sie wtracam... 24.07.05, 23:47
                leszek.sopot napisał:

> Gdyby natomiast mial byc beznadziejny, to
                > nie zaproponowano by mu funkcji w zarzadzie Pomorskim Sejmiku Wojewodzkim,
                > ktorym kieruja ludzie z PO.

OK, dziekuje. Moje pytanie bylo najzupelniej "apolityczne". Opinia, ktora
                slyszalem, pochodzila zreszta od kogos ideowo bliskiego B., wiec nie sadze, by
                byla motywowana niechecia. O ile sobie przypominam, nie byla tez jakos
                specjalnie kategoryczna (czyli nie, ze "beznadziejny", tylko ze niezbyt dobry
                manager). Ale oczywiscie moj informator mogl sie mylic.

L.
                • leszek.sopot Re: Sorki, ze sie wtracam... 25.07.05, 00:28
                  lisekrudy napisał:

> leszek.sopot napisał:
                  >
                  > > Gdyby natomiast mial byc beznadziejny, to
                  > > nie zaproponowano by mu funkcji w zarzadzie Pomorskim Sejmiku Wojewodzkim,
                  > > ktorym kieruja ludzie z PO.
                  >
                  > OK, dziekuje. Moje pytanie bylo najzupelniej "apolityczne". Opinia, ktora
                  > slyszalem, pochodzila zreszta od kogos ideowo bliskiego B., wiec nie sadze, by
                  > byla motywowana niechecia. O ile sobie przypominam, nie byla tez jakos
                  > specjalnie kategoryczna (czyli nie, ze "beznadziejny", tylko ze niezbyt dobry
                  > manager). Ale oczywiscie moj informator mogl sie mylic.
                  >
                  > L.

W samej gdanskiej UW Borsuk mial wielu krytykow - moim zdaniem dlatego, ze gdy
                  ktos wyrasta ponad srednia, to sie chce go sciagnac w dol... Miescilo sie to
                  chyba w ramach zwyczajnej rywalizacji, byc moze tez z charakteru tej partii -
                  demokratycznej a nie wodzowskiej. Swoja droga wielu uwaza, ze dobrym
                  organizatorem jest ten, kto potrafi kombinowac i zalatwiac. Borsuk takim
                  czlowiekiem nie jest.
          • jak_nie_jak_tak A bedac poslem nie moze byc? 24.07.05, 23:32
            Moze, tak mi sie wydaje. Tu sie zgadzam, to jest dobra kandydatura.
            Wybory uzupelniajace do Senatu..
            • dr.kidler Re: A bedac poslem nie moze byc? 25.07.05, 00:08

> Moze, tak mi sie wydaje. Tu sie zgadzam, to jest dobra kandydatura.
              > Wybory uzupelniajace do Senatu..

Zbyt duzo ci sie wydaje kolezanko.
          • dr.kidler Re: Sorki, ze sie wtracam... 24.07.05, 23:36
            leszek.sopot napisał:

> jak_nie_jak_tak napisała:
            >
            > > Olga byla OK. Ale obok Borsuka to nie jest juz przypadek!
            >
            > Z kolei Borsuk niestety nie bedzie kandydowal na szefa IPN. Zgodzil sie byc
            > wspolnym kandydatem PiS i PO w wyborach do senatu. Wedlug mojej oceny jest to
            > krok bez sensu, gdyz Bogdan jest w Polsce czlowiekiem najlepiej
            predysponowanym
            >
            > do kierowania i opanowania calego balaganu w IPN.

To zależy jakie faktycznie plany ma POPiS wobec IPN-u.
            Jezeli zgodnie z zapowiedziami Rokity maja zamiar puścić teczki na żywiol, to
            słusznie zrobil wycofujac sie z tego bajzlu, a jezeli dystrubucja teczek ma
            byc "recznie strewana", to tym barziej dobrze zrobil.
            • leszek.sopot Re: Sorki, ze sie wtracam... 24.07.05, 23:42
              dr.kidler napisał:

> leszek.sopot napisał:
              >
              > > jak_nie_jak_tak napisała:
              > >
              > > > Olga byla OK. Ale obok Borsuka to nie jest juz przypadek!
              > >
              > > Z kolei Borsuk niestety nie bedzie kandydowal na szefa IPN. Zgodzil sie b
              > yc
              > > wspolnym kandydatem PiS i PO w wyborach do senatu. Wedlug mojej oceny jes
              > t to
              > > krok bez sensu, gdyz Bogdan jest w Polsce czlowiekiem najlepiej
              > predysponowanym
              > >
              > > do kierowania i opanowania calego balaganu w IPN.
              >
              > To zależy jakie faktycznie plany ma POPiS wobec IPN-u.
              > Jezeli zgodnie z zapowiedziami Rokity maja zamiar puścić teczki na żywiol, to
              > słusznie zrobil wycofujac sie z tego bajzlu, a jezeli dystrubucja teczek ma
              > byc "recznie strewana", to tym barziej dobrze zrobil.

Jakis czas temu rozmawialem z Bogdanem. Na pewno nie mial on takiego pogladu na
              lustracje jak Rokita.
            • jak_nie_jak_tak Doctor Hoebels sie po prosu boi!!! 24.07.05, 23:52
              I stad jego wyzwiska na forum . Doktorku, Maleszka nie byl sam i ty dobrze o
              tym wiesz.
              • dr.kidler Re: Doctorka Hoebels sie po prosu boi!!! 25.07.05, 00:00

> I stad jego wyzwiska na forum . Doktorku, Maleszka nie byl sam i ty dobrze o
                > tym wiesz.

No wiem, wiem ze bylas z nim, wiem!!!
                Tylko nie wiedzialem ze na nazywasz sie doktor Hoebels, ale z tymi wyzwiskami
                to utrafilas w samo sedno.
                Powiedzialbym ze jestes Kirszenstein wyzwisk!
                • jak_nie_jak_tak Nie ja po prostu trzymam z Wildsteinem, no i 25.07.05, 00:07
                  z Rydzykiem. Oni wcale sie nie wykluczaja! Bo monopol na antysemityzm ma Adas a
                  monopol na Polskosc Rydzyk!. Tylko Wildstein przeszkodzil w tej niedobrej grze!
                  • dr.kidler Re: Nie ja po prostu trzymam z Wildsteinem, no i 25.07.05, 00:09

> z Rydzykiem. Oni wcale sie nie wykluczaja! Bo monopol na antysemityzm ma Adas
                    a monopol na Polskosc Rydzyk!. Tylko Wildstein przeszkodzil w tej niedobrej
                    grze!
                    Od kiedy Wildstein trzyma z doktoprowa Hoebelsoba.
                    Nie boi sie, czy taki glupi.
            • porter11 Re: Sorki, ze sie wtracam... 26.07.05, 01:01

Wręcz przeciwnie, Borsuk będzie szefem IPN.
              (c) bzyk7
    • frank_drebin No sadze, ze Kora z bialym puletkiem na 24.07.05, 23:39
      pewno przysporzy jej glosow ;) Tak jak "rozmach" kampanii. W moim miescie
      wiecej bylo dziennikarzy na sali niz zwolennikow p. Bochniarz. Hyhy smieszni sa
      ogolnie ci demokraci nawet juz GW woli Cimoszenke od Bochniarz. W koncu w duzym
      palacu beda bardziej swoi wedlug GW - chociaz do konca nie wiadomo czy na
      100% .....

Bledy ortograficzne i gramatyczne w poscie byly zamierzone.
      • jak_nie_jak_tak Kora.... 24.07.05, 23:55
        Smutne to. Maanam swoje przeszedl w latach 80'. Zniszczyli im wszystko. A teraz
        Kora z aparytczykami? Sorki, to juz tylko zjawa medialna.
        • antykaczor Re: Kora.... 25.07.05, 16:38
          a może Kora popiera Bochniarz, bo zgadza sie, że lepiej jest budować a nie
          burzyć? I że Bochniarz ma akurat poglądy bardzo liberalne, znacznie bardziej
          pro-demokratyczne niż inni kandydaci.
    • deoszolomizacja [...] 25.07.05, 00:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • iza.bella.iza [...] 25.07.05, 00:10
        • jak_nie_jak_tak Robotka, nie robotka... 25.07.05, 00:15
          Ale troche poszaleliscie, ale ja tez!
          I nie mam odpowiedzi na bardzo waaaazne pytanie!
          • iza.bella.iza Re: Robotka, nie robotka... 25.07.05, 00:17

> Ale troche poszaleliscie, ale ja tez!

Nooooooo:)))

> I nie mam odpowiedzi na bardzo waaaazne pytanie!

Nie jest normalny!!!! :)))
            • jak_nie_jak_tak No wlasnie Iza, pytanie b.wazne? 25.07.05, 00:28
              Ale damy rade.
              Pozdrawiam.
              • jak_nie_jak_tak A ten atak talibow te przezyjemy:)) n/t 25.07.05, 00:30
                • iza.bella.iza Ale Polpli może nie przeżyć:( 25.07.05, 00:35
                  Noc chłodna, a on nożycami musi machać. Jeszcze się biedaczek przeziębi i na
                  płuca zemrze:(
                  • jak_nie_jak_tak Re: Ale Polpli może nie przeżyć:( 25.07.05, 00:46
                    Ale swiat podobny! Jakis adres by sie przydal. Niekoniecznie tutaj.
                    Pozdrawiam goraco!
                    • iza.bella.iza Re: Ale Polpli może nie przeżyć:( 25.07.05, 00:48
                      Już posprzątane:))
                      Też pozdrawiam:)
              • dr.kidler [...] 25.07.05, 00:30
      • t-800 Re: Jednak forumowicze to głąby,dają sie dymać!! 25.07.05, 00:12
        Nie wiedziałem, że Kataryna pracuje w PAP.
    • karol113 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 00:22
      Hmm to okazuje się, że mój dozorca nie jest wcale panem Heńkiem tylko Nikosiem.
      Zdziwi się chłopina, że 50 lat mylnie go nazywano. A na Frasyniuka jak się mówi?
      Adolfik? Cholernie ciężko rozgryźć zdrobnienia wśród Pedeków.
    • iza.bella.iza [...] 25.07.05, 00:46
      • jak_nie_jak_tak [...] 25.07.05, 00:50
      • iza.bella.iza No, widzę, że admin wziął się za porządki 25.07.05, 15:37
        Tylko dlaczego drzewko wątku zmieniło kształ? Dlaczego jedne posty wycinane są
        bez śladu, a drugie tak jak mój? Po to, żeby nie było wiadomo kto pierwszy
        zaczął obrzucać dyskutantów wyzwiskami? Po to, żeby ślad po mojej skasowanej
        wypowiedzi był podpięty pod post, którego nie dotyczył?

Brawo, admini, brawo!
        • jak_nie_jak_tak To tylko taka gra... 26.07.05, 00:34
          Niech se robia porzadki! I tak sporo idzie, bywalo gorzej:))
    • chinche [...] 25.07.05, 08:17
    • chinche [...] 25.07.05, 08:19
    • vika80 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 10:38
      Moim zdaniem Bochniarz jest dużo lepsza niż Krzyżanowska, bo Krzyżanowska jest
      za przeproszeniem rozlazła :) Poza tym gdyby się udało (załóżmy hipotetycznie
      zwycięstwo Bochniarz w wyborach) - to ona na serio mogłaby być niezłym
      prezydentem - w końcu tyle lat już "prezydentuje" ma doświadczenie i umie
      wszytsko w rękach mocno trzymac. Takie ja mam wrażenie. Jeśli jej czegoś
      brakuje, to większego luzu, moim zdaniem jest zbyt zrównoważona na prezydenta,
      bo Polacy lubią pajaców, w stylu Kaczyńskigo lub Fryzjera ;)
    • kalina_lewandowska kataryna, czy Ty nie masz nic lepszego do roboty? 25.07.05, 13:13
      Może zamiast siedzieć 24 godziny na dobę w necie i wyszukiwać informacje o
      Demokratach, żeby znowu ich opluć, zajelabys sie czyms pozytecznym?
      Albo chociaz moglabys opluwac srodowiska, ktore na to zasluguja...
      • dr.kidler Re: kataryna, czy Ty nie masz nic lepszego do rob 25.07.05, 13:27

> Może zamiast siedzieć 24 godziny na dobę w necie i wyszukiwać informacje o
        > Demokratach, żeby znowu ich opluć, zajelabys sie czyms pozytecznym?
        > Albo chociaz moglabys opluwac srodowiska, ktore na to zasluguja...

Musialaby siebie, ale nie wymagajmy tego od niej.
        Na razie. Kiedys moze sama do tego dojdzie.
      • t-800 Re: kataryna, czy Ty nie masz nic lepszego do rob 25.07.05, 13:30
        Kataryna tutaj nikogo nie opluwa. Wyjdź na powietrze i się przewietrz, odpocznij
        od komputera. ;-)
      • majka688 Re: kataryna, czy Ty nie masz nic lepszego do rob 25.07.05, 13:41
        Opluwanie to chyba twoja domena?
      • kataryna.kataryna Re: kataryna, czy Ty nie masz nic lepszego do rob 25.07.05, 15:17

> Może zamiast siedzieć 24 godziny na dobę w necie i wyszukiwać informacje o
        > Demokratach, żeby znowu ich opluć, zajelabys sie czyms pozytecznym?
        > Albo chociaz moglabys opluwac srodowiska, ktore na to zasluguja...

Ojej, młodzieżówka Demokratów mnie zaatakowała :)))
        Nie ma to jak umiarkowani i rozumni. Gdzie w tym wątku oplułam Demokratów,
        koleżanko nietłukąca filiżanek? Wyluzuj trochę albo wróć na Wasze forum jeśli
        masz taką niską odporność. Ja się Bochniarzową zachwycać nie będę chyba, że
        potrafisz kulturalnie do niej przekonać.
        • dr.kidler [...] 25.07.05, 15:45
    • naturalny6 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 16:37
      "Demokraci nie mogli gorzej wybrać, Bochniarz
      jest beznadziejna."

A może jakieś argumenty?? Czy jesteś z tych, którzy głosują wg
      kryterium "przystojny, nieprzystojny"??
      • kataryna.kataryna Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 17:00
        naturalny6 napisał:

> "Demokraci nie mogli gorzej wybrać, Bochniarz
        > jest beznadziejna."
        >
        > A może jakieś argumenty?? Czy jesteś z tych, którzy głosują wg
        > kryterium "przystojny, nieprzystojny"??

Na początek jeden argument. Ma 1% poparcia. Kandydatura beznadziejna - bez
        nadziei na dobry wynik.
        • naturalny6 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 17:16
          "Na początek jeden argument. Ma 1% poparcia. Kandydatura beznadziejna - bez
          nadziei na dobry wynik."

Spodziewałem się właśnie takich solidnych, rzeczowych argumentów!!
          • t-800 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 17:19
            A ja się nie spodziewałem, że partia "rozsądku" wystawi takiego beznadziejnego
            kandydata na prezydenta. Już Frasyniuk byłby lepszy. No i nie spodziewałem się,
            że "partia rozsądku" może dokonać samobójstwa politycznego "przekształcając" UW
            w PD, tj. przyjmując do siebie kilku spadochroniarzy ze skompromitowanego SLD.
            • naturalny6 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 17:21
              Mnie osobiśie zdziwiło, że poparli kandydata właściwie nie powiązanego z ich
              partią. Tego też się nie spodziewałem.
            • kataryna.kataryna Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 17:24
              t-800 napisał:

> A ja się nie spodziewałem, że partia "rozsądku" wystawi takiego beznadziejnego
              > kandydata na prezydenta. Już Frasyniuk byłby lepszy.

Też uważam, że byłby lepszy.

No i nie spodziewałem się,
              > że "partia rozsądku" może dokonać samobójstwa politycznego "przekształcając"
              U
              > W
              > w PD, tj. przyjmując do siebie kilku spadochroniarzy ze skompromitowanego SLD.

Na dodatek jeden już wtedy kiedy się zapisywał załatwiał soboe posadkę w OECD.
              Nie rozumiem tego manewru, jakby nie można było przyjąć Hausnera do PeDe.
              Rozwalili Unię Wolności nie wiadomo po co, przecież po eurowyborach było na
              czym budować. Pod koniec 2004 roku UW miała 10% w sondażach.

• jak_nie_jak_tak Lepszy w czym? 26.07.05, 00:46
                Protestuje! Bochniarz jest lepsza od anabombera! Ten co zdanie to kabaret..
                • pro.filutek1 Re: Lepszy w czym? 24.09.05, 15:16
                  W czym oni wogóle moga być lepis? Belka, Bochniarz i Frasyniuk? Przecież to
                  nowe-stare-nowe.
    • tad9 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 17:16

> jest beznadziejna.

Myślę, że to celowe. Nie liczą na więcej niż 0,5-3% głosów. Kandydata wystawić
      muszą, bo kto nie wystawia - ten traci. Ich prawdziwym kandydatem jest
      Cimoszewicz.
      • naturalny6 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 17:19
        Zgodnie z tą logiką Bochniarz powinna oddać mu poparcie, a na to się nie
        zanosi. Zdementowała to. Nikomu poparcia nie przekaże.

Poza tym pani Bochniarz wcale nie jest tak ściśle związana z partią Frasyniuka
        z tego co zauważyłem. Jest ich kandydatem, ale mnie osobiście np bardzo to
        zaskoczyło.
        • tad9 Re: Bochniarz prezentuje sztab 25.07.05, 17:30
          naturalny6 napisał:

> Zgodnie z tą logiką Bochniarz powinna oddać mu poparcie, a na to się nie
          > zanosi. Zdementowała to. Nikomu poparcia nie przekaże.

Masz na myśli CAŁE 0/5-3 procent głosów?

>
          > Poza tym pani Bochniarz wcale nie jest tak ściśle związana z partią
          >Frasyniuka z tego co zauważyłem. Jest ich kandydatem, ale mnie osobiście np
          >bardzo to zaskoczyło.

Jedno z dwojga: albo Bochniarz to figura w grze, w której asem jest ktoś inny,
          albo została wystawiona przez PD "na poważnie" (tzn. PD liczy na sukces). W tym
          drugim przypadku znaczyłoby to, że PD to ugrupowanie kretynów, oderwanych od
          rzeczywistości. Nie miałbym nic przeciw temu - niestety - uważam, że jest
          inaczej. Bochniarz służy temu, by pokazać, że PD żyje i działa samodzielnie,
          prawdziwym kandydatem oligarchii postkomunistycznej jest Cimoszewicz.

• basia.basia Re: Bochniarz prezentuje sztab 24.09.05, 13:50
            tad9 napisał:

> Jedno z dwojga: albo Bochniarz to figura w grze, w której asem jest ktoś inny,
            > albo została wystawiona przez PD "na poważnie" (tzn. PD liczy na sukces). W tym
            >
            > drugim przypadku znaczyłoby to, że PD to ugrupowanie kretynów, oderwanych od
            > rzeczywistości. Nie miałbym nic przeciw temu - niestety - uważam, że jest
            > inaczej. Bochniarz służy temu, by pokazać, że PD żyje i działa samodzielnie,
            > prawdziwym kandydatem oligarchii postkomunistycznej jest Cimoszewicz.
            >

Zoll nie zgodził się kandydować na prezydenta, prowadzili też rozmowy z Lisem.
            Obiło mi się o uszy, że pracowali nad jeszcze kimś (zapomniałam nazwiska).
            Te kandydatury nie wypaliły a Bochniarz wskazał ktoś (chyba Hausner) w ostatniej
            chwili i ona się zgodziła. Tak więc chodziło im o osobę z nazwiskiem, która
            pociągnie partię, by się dostała do parlamentu. Żadna z tych osób nie była tym
            zainteresowana (dać im twarz, by przegrać) a pani Bochniarz szans nie ma ale
            jaka reklama dla jej osoby (ma bilbordy wielkości kamienicy)! I tylko o to chodzi:)
      • porter11 Re: Bochniarz prezentuje sztab 26.07.05, 01:00

Oczywiście. Gdyby nie wystawiono Bochniarzowej Frasyniuk nie mógłby w ramach
        kampanii bluzgać na Kaczora, nie obciążając tym bluzganiem Carexa. A tak może.
        (c) bzyk7
    • klopotw Re: Bochniarz prezentuje sztab 24.09.05, 13:05
      nie da się promować kandydatury na prezydenta bez zdecydowanej promocji partii
      a tego członkowie komitetu i sztabu nie wykorzystali choć są ludzmi mediów!
    • antysalon ta rozowo/czerwona kanapa dostanie max ok 2% 24.09.05, 13:53

> jest beznadziejna. Jak się uparli na kobietę, trzeba było wystawić
      > Krzyżanowską. A najlepiej namówić Bartoszewskiego, to mógłby być prawdziwy
      > kandydat ponadpartyjny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka