Dodaj do ulubionych

Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5-tej.

10.08.05, 10:07
Kasiu Tusk, miliony osób wstają do pracy o 5-tej..
Gość: budzik 09.08.2005 07:14 + odpowiedz

Nie ma się czym chwalić, twój tata nie jest wyjątkiem....
Poza tym nieźle na tym wychodził, bo na pracach wysokościowych straszny szmal
się wtedy kręciło, więc nie ma co aż narzekać.

I może oprócz Białorusi tato będzie miał odwagę wybrać się w ramach kampanii
na tereny po byłych PGR-ach? Chociaż PO raczej tam nie zagląda, a to też
Polska!

ludzie, sami pędząc do pracy o piątej rano, wzruszają się losem Tuska tak
ciężko pracującego na swoją rodzinę !!

Obserwuj wątek
    • gieroy_asfalta Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 11:11
      lepiej się wychodziło na przynależności do Partii: można było zostać
      redaktorkiem naczelnym młodzieżowej gazetki, wyjechać na stypendium
      Fullbrghita, albo zwyczajne trzepać kasę na "partyjnej robocie".
      • x2468 Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 11:20
        Lepiej sie wychodzilo na przynaleznosci do pzpr,i nie trzeba bylo wstawac rano
        do pracy.Taki Cimoszko zbolaly Jozef z Oleksy czy Prezio(czy to od
        prezerwatywy?)nigdy tak wczesnie nie wstawali.Kumitet otwierali o 10°°
        Wtedy kiedy Tusk marzl na kominie,oni pili zmarznieta gorzale,przgryzajac
        lyzkami zmarznietego kawioru.W imieniu Tuska i innych Polakow.Oprocz malowania
        kominow,Tusk wydal pare ksiazek.Co oprocz gloszenia slowa slusznego i picia tej
        zimnej gorzaly zrobili w/wymienieni mlodzi ideowi?
      • leszek.sopot Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 13:31
        gieroy_asfalta napisał:

> lepiej się wychodziło na przynależności do Partii: można było zostać
        > redaktorkiem naczelnym młodzieżowej gazetki, wyjechać na stypendium
        > Fullbrghita, albo zwyczajne trzepać kasę na "partyjnej robocie".

Opisales wlasnie zyciorys Tuska po 1989 roku.
        • borbali [...] 10.08.05, 16:58
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • leszek.sopot Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 17:07
            borbali napisał:

> Nie potrzeba być spostrzegawczym aby zauważyć,że kiedy ukazuje się wątek
            > o Tusku to natychmiast zabiera głos Leszek z sąsiedniego Tuskowi Sopotu.

To nie wiesz gdzie Donald mieszka?

> Oczywiście wypowiedzi Leszka o Tusku to stek bzdur o poważnym i uczciwy
            > kandydacie na prezydenta.

Uprzejmy pan jest jak zwykle:(

> Niewtajemniczonych muszę poinformować,że obaj panowie doskonale się znają
            > jeszcze z czasów kiedy chodzili na dziewuchy.

O? Cos wiesz o dziewuchch Tuska, to napisz cos o tym.

> Oczywiście Tusk miał przewagę nad Leszkiem, bo ten drugi jest paskudną,łysą i
            tępą kreaturą i kazdą dziewuchę Leszka Tusk kiedy chciał to mu odbijał.

To z tego Tuska taki skur...? Dalej ma skoki na boki?

> Jak miał chęć to również ją "próbował".

Alez zes sie pan panie borbali podpalil:))

> Ten epizodzik podaję pod rozwagę wszyskim czytającym wypowiedzi Leszka o
            Tusku.

Co za pacan.
            • jaslon nisko upadłeś Lesku z Sopotów :((( 10.08.05, 19:59
              • leszek.sopot wsparcie borbaliego? 10.08.05, 20:14
                Tez uwazasz, ze Tusk zaliczal wszystko co sie rusza?
                • jaslon Święty Cytat z Sopotów ... 10.08.05, 20:18
                  Obrona Michnika już nie wystarcza? Terez atakujesz innych?
                  • leszek.sopot Swiety cytat? 10.08.05, 20:26
                    Sloniu, chyba ci ta twoja lewicowosc do glowy uderzyla.
                    • jaslon Moja lewicowość, moja głowa, moje zmartwienie :))) 10.08.05, 20:50
                      • leszek.sopot no, nareszcie z sensem 10.08.05, 20:58
                        bo wydawalo mi sie do tej pory, ze obwiniasz caly swiat, a szczegolnie Michnika
                        i Kuronia, ze lewicowosci nie dali tobie na tacy. Miej pretensje tylko do
                        siebie i sobie podobnym, ze nie potrafiliscie "prawdziwej lewicy" powoilac do
                        zycia.
                        • jaslon Ale powołamy, ile by Michnik wódeczek z komuchami. 10.08.05, 21:04
                          .. nie wypił. Powołamy!
                          A tobie pozostanie dalej apokryfy pisać :)))

JA Slon

A wiesz, gdzie mam twoje łaskawe "... z sensem"?
      • ewa9823 Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 22:50
        Tusk lepiej wychodził
    • kotekmru literat Tusk 10.08.05, 11:25
      A co takiego wydał literat Tusk, co zapisałoby się w annałach literatury
      polskiej?
    • x2468 Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 11:26
      takitamjeden napisała:

> Kasiu Tusk, miliony osób wstają do pracy o 5-tej..
      > Gość: budzik 09.08.2005 07:14 + odpowiedz
      >
      >
      > Nie ma się czym chwalić, twój tata nie jest wyjątkiem....
      > Poza tym nieźle na tym wychodził, bo na pracach wysokościowych straszny szmal
      > się wtedy kręciło, więc nie ma co aż narzekać.
      >
      > I może oprócz Białorusi tato będzie miał odwagę wybrać się w ramach kampanii
      > na tereny po byłych PGR-ach? Chociaż PO raczej tam nie zagląda, a to też
      > Polska!
      >
      >
      > ludzie, sami pędząc do pracy o piątej rano, wzruszają się losem Tuska tak
      > ciężko pracującego na swoją rodzinę !!
      >
      >
      >
      A o ktorej wstajesz Ty do pracy?Ty tez robiles ten straszny szmal?Na
      przynaleznosci do ZMS czy PZPR?A moze na wyglaszaniu pogadanek dla PGRowcow,nad
      ktorych losem z taka troska sie pochylasz,wlasnie teraz przed wyborami.Pogadanek
      o wyzszosci ZSSR nad (tfu..)imperializmem amerykanskim?A moze o wyzszosci
      gospodarki Kolchozow i Sovchozow nad gospodarka sanacyjnej Polski?
      • m.rycho Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 11:39
        takitamjeden napisała:
        > może oprócz Białorusi tato będzie miał odwagę wybrać się w ramach kampanii
        na tereny po byłych PGR-ach? <
        Tak,najlepiej tam pojechać,obiecać reaktywację wraz z przyjęciem wszystkich do
        pracy i zapewnioną pensją w wysokości średniej krajowej.
        • kotekmru Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 11:45
          Byli, są i będa ludzie wstający do pracy o 5,6 czy 7 i cieszący się, że jeszcze
          tę cholerną, ciężką i słabo opłacaną robotę mają. Donald żaden tu wyjątek.
          A on na stypendium i tak by nie wyjechał, bo:
          1. podobno nie mówi w żadnym innym języku niż ojczysty
          2. średnia ocen była słabiutka, ale usprawiedliwienie ideowe - działałem w
          opozycji.
          Więc Donald chce być: i wykształcony i prosty, propaństwowy i prospołeczny,
          śliczny i niekoniecznie kojarzony z urodą. ETC. Nie wszystko to się jednak tak
          sprawnie układa, raczej bywają te obrazki dość przeciwstawne. A z zasadami i
          tak jest na bakier wykorzystując furtkę kampanii parlamentarnej w TV i promując
          de facto siebie na prezydenta.
          • venus99 Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 11:48
            po prostu takie ma zasady!
            przecież nie mówimy o przyzwoitości.
            • login39 W przeciwienstwie do Borowskiego? 10.08.05, 12:05
              W tej kolejnosci widzialem spoty: Tuska i potem Borowskiego.
              TEN Borowski, co zgodnie z "zasadami" dupke nadstawial, bo takie
              byly "standardy".

Takie mial i ma zasady. "Przeciez nie mowimy o przyzwoitosci".

Widac byly rozne standardy. Tusk nie podpisywal i nie jezdzil, tylko po
              kominach skakal.
              Patrzylem na to i wiem, ze jezeli spotkaja sie w II turze (w I nie bede
              glosowac na zadnego z Nich), to oddam glos na Tuska.
              • kotekmru Re: W przeciwienstwie do Borowskiego? 10.08.05, 12:13
                To, że przy okazji parlamentarnej kampanii reklamowej w telewizji promuje się
                Tusk, Borowski i Kaczyński oburza mnie na tym samym poziomie. Żenada.
                Stypendium Fulbrighta nie żenuje mnie. Dobra edukacja - i tyle. Gdyby przy
                okazji wyjazdu donosił, kolaborował, moczył ludzi miałby ode mnie co najwyżej
                czystą niechęć. Tak jednak nie było. I pewnie dostanie mój głos.
                Prace fizyczną szanuje bardzo i to, że Tusk pracował na kominach jest w jakimś
                stopniu ciekawe. Niemniej nie na tyle, by premiować go za tę robotę w wyborach.
                Jeśli już go mam lubić to za spokój i wyważenie, jaki prezentował dotychczas w
                polityce. Ostatnio jednak populizm i demagogia coraz mocniej go nakręca. A to
                nie musi wszystkim się podobać.
              • venus99 Re: W przeciwienstwie do Borowskiego? 10.08.05, 14:56
                krytyka Tuska nie jest obroną Borowskiego.
                czy ktos ci broni głosowac na Tuska?
                w gruncie rzeczy warto go popierać - taki sympatyczny,koniunkturalny leniuszek.
                • login39 Nikt mi nie broni glosowac 10.08.05, 17:39
                  Ale ani na Tuska, ani na Borowskiego glosowac nie bede, przynajmniej w I turze -
                  juz to napisalem.
            • u_bolt Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 12:16
              venus99 napisał:

> po prostu takie ma zasady!
              > przecież nie mówimy o przyzwoitości.

Tylko, ze z zasadami to byla, ale ... ladacznica (poczytaj J.P.Sartre'a)
              Dlatego i slusznie...."przecież nie mówimy o przyzwoitości"
    • pereop Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 16:37
      mnie w reklamie TUSKA co innego zdziwiło - wspomina o czasach solidarności -
      wspomina o PO - a co początkami III RP - czyli początkach rzeczywistej
      działalności politycznej Tuska. Czyżby nie było się czym chwalić? Czyżby
      dopiero za czasów PO wziął się do roboty?
      • ewa9823 Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 17:50
        a co do zasad Tuska słusznie ktoś napisał - przecież nie mówimy o przyzwoitości.
        Tusk oszukał - napisał na bilbordach, że jest prezydentem a jeszcze nie jest
        no i wkurza mnie Tuskowa zasada nr 1. RDW - Ratuj Własną Depę - tusk umieścił
        się i na listach przezydenckich i na listach poselskich - zawsze się na coś
        załapie

• sawa.com Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 21:31
          Czepiacie się dupereli drodzy komentatorzy. Spot jest poprostu super. I to was
          tak wkurza. Cimoszewicz nie może się pochwalić swoimi dziećmi bo musiałby
          chwalić USA a chce przecież być w Polsce prezydentem. No i to wstawanie o
          piatej na pewno tym wszystkim, którzy jadą o tej godzinie do pracy się podoba.
          Czuje się, że to swój chłop.
          Gdzieś czytałam, chyba ku pocieszeniu uczniów takich sobie, że Einstein miał
          tam jakies trójki, i Żeromski...

Chociaż mój mąż skończył studia z wyróżnieniem. Ale ja już nie. Miałam czwórkę
          na dyplomie.
          • vegas5 ale pracus a kiedy to wstawal o 5 10.08.05, 22:20
            a ja chcialabym wstawac o 5 jak tusk i isc do pracy... ale dzieki takim tuskom
            nie mam gdzie isc... reklama jego to totalna zenada zenada... gra na ludzkich
            uczuciach jaki to wielki solidarnosciowiec... a co do tej pory zrobil ...NIC...
            bral tylko poselskie diety... moze znowu popracuje na wysokosciach za 500 zeta
            jak wiekszosc polakow... jako jeden z poslow ktory jest winny tego dziadostwa w
            polsce mowimy mu nie... nie zaglosujemy na ciebie przystojniaku ha ha hi
          • pereop Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 11.08.05, 10:17
            A co mi z jego chwalenia się dziećmi. Ja nie zamierzam głosować na dzieci
            Tuska czy Cimoszewicza czy kogokolwiek...dla mnie takie reklamy są kompletnie
            zbyteczne i nie robią żadnego wrażenia
            • sawa.com Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 11.08.05, 12:00
              pereop napisał:

> A co mi z jego chwalenia się dziećmi. Ja nie zamierzam głosować na dzieci
              > Tuska czy Cimoszewicza czy kogokolwiek...dla mnie takie reklamy są kompletnie
              > zbyteczne i nie robią żadnego wrażenia

Nie chodzi o chwalenie się. (Ale prawdę powiedziawszy to fajne dziecima Tusk)
              Chodzi o to, że ktoś kto nie potrafi utrzymać w kraju przez siebie rządzonym
              własnych dzieci po prostu nie nadaje się na prezydenta.

Zresztą wydaje mi się, że najbardziej negatywną kampanię Cimoszewiczowi robi
              sam Cimoszewicz.
              • pereop Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 11.08.05, 14:14
                A co ma je na siłe trzymać? Bzdura. To są zastępcze argumenty nic więcej
                • borbali Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 11.08.05, 14:30
                  Oczywiście,że trzymanie dzieci w Polsce wbrew ich woli jest nonsensem.
                  Powinien od dawna wychowywać je w duchu patriotycznym,a nie komunistycznym.
                  • pereop Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 11.08.05, 16:01
                    Cimoszewicz wychowuję dzieci w duchu komunistycznym? Wysyłając je do Stanów?
                    ;)))))
    • olany_klient Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 10.08.05, 22:21
      takitamjeden napisała:

> Kasiu Tusk, miliony osób wstają do pracy o 5-tej..
      > Gość: budzik 09.08.2005 07:14 + odpowiedz
      >

Ci z dypolmem magistra też?
      • ewa9823 nikodem dyzm,a 10.08.05, 22:36
        tak sobie myślę o Nikodemioe Dyzma
    • olany_klient Re: Reklama Cimoszewicza... 10.08.05, 22:52
      Czym się pochwali Cimoszewicz w swoim spocie? Rodziną? Nie, bo nawiała do
      Ameryki, przeszłością? też nie, bo czym tu się chwalić, programem którego nie
      ma? Czy partią którą reprezentuje, ale nie przyznaje się do tego?
      Ech, ciężki orzech do zgryzienia będzie miał sztab wyborczy marszałka… może w
      takim razie coś o tej hodowli świń pod Hajnówką nakręcą?
    • borbali Re: Kasiu Tusk, miliony ludz wstają do pracy o 5 11.08.05, 00:00
      Spot Tuska o wstawaniu o 5-ej rano jest dedykowany również do tych co wstają o
      5 rano teraz i czynią to przynajmniej od 20lat i będą tak czynili do końca
      swojego marnego żywota.Jest to przykład człowieka,który dzięki swojej pracy
      doszedł od robotnika do posła,lidera najważniejszej partii,marszałka sejmu i
      kandydata na prezydenta Polski.
      Nieuki i nieroby internetowe weżcie się do pracy zamiast biadolić i zazdrościć
      innym,bo taki jest sens wypowiedzi Kasi Tusk.
      • komcic ogier Tusk 11.08.05, 10:34
        Twoim zdaniem Tusk jest podrywaczem, ktory ciagle rwie dziewczyny innym. Jesli
        on taki ogier, to niech lepiej nie zabiera sie za prezydentowanie bo nie
        wiadomo na jaki widok mu stanie miedzy nogami.
      • hopp to ważne dla robotników i innych śmieci 11.08.05, 11:49
        ich życie jest wg polskich liberałów a la borbali kompletnie bezwartościowe

to zupełnie coś innego niż bycie osobą zasługującą na podziw i szacunek,
        tzn. polskim posłem i politykiem :)))))))))))))))))))))))))))))
        • sawa.com Re: to ważne dla robotników i innych śmieci 11.08.05, 12:12
          hopp napisał:

> ich życie jest wg polskich liberałów a la borbali kompletnie bezwartościowe
          >
          > to zupełnie coś innego niż bycie osobą zasługującą na podziw i szacunek,
          > tzn. polskim posłem i politykiem :)))))))))))))))))))))))))))))

Nie łap za słówka naszego kolegi z forum.
          Życie pijaka i miglanca (miga się od pracy)jest nędzne bez względu czy jest
          posłem czy tzw robolem.
        • borbali Re: to ważne dla robotników i innych śmieci 11.08.05, 14:22
          Z mojej wypowiedzi wynika,że całe życie człowiek powinien twórczo pracować
          tzn.podnosić swoje kwalifikacje zawodowe i moralne.Takich ludzi ceni się na
          całym świecie jak chociażby znane fakty z USA "od pucybuta do milionera".Tusk
          jest wśród polskich polityków jednym z nielicznych pozytywnych przykładów
          takiego działania.
          Niestety w Polsce znane jest uczucie zawiści czego dowody mamy na tym forum w
          postaci "opluwania" Tuska i innych wartościowych polityków.Zawistni ludzie
          którzy tak postępują wywołują u ludzi litość,a często pogardę.
          "Forumowi opluwacze" zastanówcie się nad swoim postępowaniem i proście o
          litość,bo możecie być pogardzani.
          • komcic Czy tobie staje 11.08.05, 14:31
            na widok Tuska, ktory na lewo i prawo rwie panienki?
            • wielki_wuj Tusk łże 12.08.05, 16:25
              Kurde, ale Tusk łże.
              Raz, że są jedyną partią, która nie bierze kasy za wyniki wyborów. Niech nie
              pie.., że nie bierze z własnej woli. kiedy kandydowali to nie byli partią,
              tylko komitetem wyborczym i w/g ordynacji ta kasa im nie przysługiwała.
              Dwa, że PSL i zdaje się Samoobrona też nie biorą. Inna sprawa, że spie..li
              rozliczenie, ale faktem jest, że też nie biorą.
              Trzy, u Oi!ca Muchomorka słyszałem, że na spocie ten kolo na kominie, przy
              którym Tusk mówi, że ciężko pracował aby utrzymać rodzinę, to wcale nie jest
              Tusk. Ciekawe co teraz zrobi. Pewno nic, a reżimowa TV przejdzie nad tym do
              porządku dziennego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka