Dodaj do ulubionych

Dziwny Kraj, ta Polska....

IP: 10.39.11.198, 62.88.128.* 04.03.01, 11:31

... nie rozumiem i nie moge pojac w zaden sposob:
skad ten polski antysemityzm, ksenofobia, szowinizm i
wiele glupoty w Kraju?

Pozdrawiam

Bernard/Szwecja

Zycze troche zdrowego rozsadku
Obserwuj wątek
    • radca Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... 04.03.01, 12:20
      Panie Bernardzie.

Ja tez sie wiele razy nad tym zastanawiam.Pan zyje w
      Szwecji,ja obecnie w Austrii.Wiemy doskonala,ze nie
      ma takich parodii,jakie dziejä sie w naszym Kraju.
      Te tematy w forum ciägle dominujä -antysemityzm.

Skäd to sie bierze? Nieraz zastanawiam sie czy sä to
      ludzie dorosli.Jesli dorosle osoby -to tylko mozna
      im wspölczuc.Jesli mlodzi ludzie,to ;skäd tyle
      NIENAWISCI ?. Gdzie byli rodzice,gdzie wychowanie ?

pozdrawiam

radca
      • Gość: Bernard Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: 10.39.11.198, 62.88.128.* 04.03.01, 12:31

...czestokroc wydaje mi sie, ze to sprawa wrazliwosci
        ludzkiej, etyki, wspolczucia, przebaczania, godnosci
        itp.
        Dobrze sie stalo, ze p.prezydent Kwasniewski
        oficjalnie przeprosi za zbrodnie w Jedwabnem,
        dokonana przez Polakow na Zydach polskich. Mam
        nadzieje, ze Kosciol katolicki i jego duchowienstwo
        bedzie bardziej czynne w swym nauczaniu o zle
        wyrzadzonym przez "katolikow" na braciach Zydach.
        Kosciol zaniedbal wiele, przeto ma wiele do
        odrobienia.
        Czas tez powiedziec stanowcze NIE! wszelkim przejawom
        rasizmu, szowinizmu, ksenofobii i antysemityzmu w
        Polsce. Moj Kraj to ten, w ktorym nie ma miejsca na
        wyzej wspomniane przejawy zla.

Pozdrawiam
        • Gość: arko Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: *.arcor-ip.net 04.03.01, 19:02
          Polska jest naprawde dziwnym krajem, ale ma cos w sobie... :) kolega z Niemiec
        • Gość: luka Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... -Bernard IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.01, 08:39
          Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Dobrze sie stalo, ze p.prezydent Kwasniewski
          > oficjalnie przeprosi za zbrodnie w Jedwabnem,
          > dokonana przez Polakow na Zydach polskich.

Co to za bolszewicka moda panuje w Szwecji (a może w głowie szanownego pana), że
          stosuje się odpowiedzialność zbiorową? Czy z faktu, iż jestem Polakiem, wynika,
          iż mam przepraszać Żydów za to, że paru zginęło z ręki jakichś bandytów? Czy
          wszyscy Żydzi mają przeprosić wszystkich Polaków za dokonane na nich zbrodnie?
          Polacy nie muszą przepraszać ani za Jedwabne, ani za Kielce, ani w ogóle za
          cokolwiek, tak samo jak Żydzi nie muszą się kajać przed nami za Koniuchy czy
          Naliboki. Zbrodnie popełniali konkretni zbrodniarze, a nie całe narody,
          eksportowy rasisto.

> Mam
          > nadzieje, ze Kosciol katolicki i jego duchowienstwo
          > bedzie bardziej czynne w swym nauczaniu o zle
          > wyrzadzonym przez "katolikow" na braciach Zydach.
          > Kosciol zaniedbal wiele, przeto ma wiele do
          > odrobienia.

Mam nadzieję, że Bernard i podobne indywidua będzie bardziej czynne w swym
          nauczaniu o źle wyrządzonym przez "Żydów" na braciach katolikach. Żydzi
          zaniedbali wiele, przeto mają wiele do odrobienia.
          I jak - brzmi to idiotycznie, prawda? Więc pohamuj, kolego, swój humanistyczno-
          postępowy zapał i przed napisaniem czegoś najpierw to przemyśl.

> Czas tez powiedziec stanowcze NIE! wszelkim przejawom
          > rasizmu, szowinizmu, ksenofobii i antysemityzmu w
          > Polsce.

Oraz w Szwecji, Niemczech, Izraelu, Bangladeszu i na Marsie.

> Moj Kraj to ten, w ktorym nie ma miejsca na
          > wyzej wspomniane przejawy zla.

Dlatego nie nazywaj się już Polakiem, skoro wybrałeś raj na Ziemi - Szwecję.

PS. Przy okazji przekaż wyrazy pomyślności mieszkającemu właśnie w Szwecji
          pewnemu żydowskiemu zbrodniarzowi okresu stalinowskiego - porucznikowi
          Szwedowiczowi (Michnikowi).

Pozdrawiam

• Gość: Thad Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... -Bernard(dla luka) IP: 24.43.222.* 17.03.01, 02:52
            Niczego nie rozumiesz,zapewne dlatego ze nie miales okazji opuszczenia
            rodzinnego kraju.Osrodki malo przychylne Twojej ojczyznie od wielu ,wielu lat
            urabiaja opinie swiatowa wskazujac na polakow jako zlo.Zydzi ,bardzo cierpliwi
            i metodyczni w sposob niemal doskonaly przygotowali grunt na arenie
            miedzynarodowej by polak kojarzyl sie z antysemita,zydobojca i barbarzynca.Nie
            ma znaczeniz czy mordu dokonalo mniej czy wiecej obywateli polskich wazne jest
            ze dokonali tego polacy,Jezeli czynow takich dokonano w wiecej niz jednym
            miejscu to dowodzi ze mozna bylo tego dokonac w kazdym innym.Krok po kroku w
            swiadomosci ludzi roznych ras i jezykow koduje sie prosta zaleznosc polak-zyd
            znaczy polak to morderca,zyd to ofiara.Nie jest przy tym istotne czy jest to
            fakt czy klamstwo.Slowa poszly w swiat,i nikogo nie interesuje dociekanie
            prawdy.To Wam tam w polsce wydaje sie ze jestescie nadal pepkiem swiata,podczas
            gdy z lam prasy swiatowej wypadliscie wiele lat temu,osiagniecia Wasze sa na
            tyle mizerne ze nie warte wzmianki,Sa jednak wiadomosci ktore sa w sposob
            szczegolny eksponowane,to te zwiazane z polskim antysemityzmem i glupota,
            slowem te ktore dyskredytuja was w oczach opini swiatowej.To wszystko ma swoj
            cel.Prosze odpowiedziec a co robi druga strona tzn.Polska i polacy.Niewiele
            albo prawie nic.Rzad Polski, czynniki oficjalne staraja sie przekonac wlasnych
            obywateli ze to co pisza o polakach inni to nieprawda,ba,cala ta szopka toczy
            sie w jezyku polskim zrozumialym tylko przez polakow.Polska jest krajem
            slabym,bez znaczenia w swiecie,Zydzi to spolecznosc o poteznych wplywach w
            tymze samym swiecie i ta walka jest dla Polski skazana na przegrana.Jeszcze
            jedna uwaga:wiekszosc dyskutujacych obraza sie i zaprzecza jakoby polacy mogli
            byc zdolni do popelniania tak okrutnych mordow,Prosze przyjrzec sie polakom
            dnia dzisiejszego:dwoch zwyrodnialcow i w najwyzszym stopniu zwyrodniala matka
            z zimna krwia wrzucaja czteroletnie dziecko do Wisly,24-letnia matka morduje
            dwomiesieczne dziecko,17 i 19 latek morduja matke,w banku w bestalski sposob
            zamordowano czterech niewinnych ludzi itd,itd,itd....Pytanie:czy czytajac tylko
            tego typu doniesienia z Waszego kraju mozna uznac ze polska to kraj mordercow i
            zbrodniarzy.Odpowiedz brzmi tak bo ja nie mam ochoty na dociekanie prawdy ,ja i
            mnie podobni absorbujemu informacje.Kolejnym pytaniem jest:czy polacy mogli
            popelniac zbrodnie na zydach.Odpowiedz brzmi tak,bo skoro morduja w tak
            beztialski sposob dzisiaj dlaczego 60 lat temu mialoby byc inaczej.Kolo sie
            zamknelo i sa to sytuacje nie do odwrocenia bo w slad za tym pojdzie nauczanie
            w szkolach calego swiata ze polacy mordowali zydow a ze mialo to miejsce w
            czasach rzeszy niemieckiej stad prosty wniosek o wzajemnej wspolpracy w tym
            diabelskim przedsiewziewciu.Warto czasem pomyslec o skutkach wypowiedzi
            szerzonych na forum publicznym a za taki uwazany jest internet.
            • Gość: Dolores Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... -Bernard IP: 130.206.36.* 27.03.01, 18:14
              Witam,
              ja obecnie mieszkam w Hiszpanii. I musze przyznac, ze to niedorzecznie jest
              narzekac na Polske mieszkajac poza jej granicami.
              Poza tym nie tylko w Polsce pelno jest zla i glupoty. W Hiszpanii coraz wiecej
              mlodziezy morduje swoich kolegow, szaleje ETA (tez zreszta sie duzo mowi o
              wieku jej czlonkow, mnostwo ponizej 20 roku zycia).
              I uwazam ze nie mam prawa nic zlego o Polsce powiedziec skoro nie jestem tam,
              walczac o zmiane na lepsze.
              Pozdrawiam
      • Gość: mac Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.01, 19:13
        Ciekawi mnie jakie tematy dominują na forach, w których uczestniczą Austriacy
        czy Szwedzi?
        • Gość: Bernard Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: 62.88.128.* 05.03.01, 13:40
          Gość portalu: mac napisał(a):

> Ciekawi mnie jakie tematy dominują na forach, w których uczestniczą Austriacy
          > czy Szwedzi?

Szwecja: muzyka rock etc, film, motoryzacja, sprawy mlodych...
          Bernard

• Gość: mario Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: *.rdc1.on.home.com 05.03.01, 01:20
      Wiesz glupcze co to znaczy wyraz OJCZYZNA?JESTES
      TYPEM SPRZEDAWCZYKA,a takich w tym kraju nigdy nie
      brakowalo
      • Gość: Andy do mario IP: *.unl.edu 06.03.01, 19:49
        Ty glupcze jestes wlasnie obrazem tego o czym pisze Bernard. Ksenofobia,
        superEGO, maly mozdzek, wielki gardziel i tym podobne.
        Tylko my, idioci Polacy, potrafimy nazwac kogos kto poprostu wyjechal do innego
        kraju, sprzedawczykiem.
      • szama Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... 12.03.01, 22:35
        drogi mario, ja nie wiem co to znaczy ojczyzna, powiedzmi mario/ bo wydaje się,
        że wiesz, więc korzystam z okazji, bo zawsze lepiej wiedziec niz nie
        wiedziec... czy uzyte przez ciebie ssłowo 'sprzedawczyk' oznacza młodegoi
        marketera czy tez kierownika działu marketingu, który jest niskiego wzrostu??
    • Gość: Al Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 05.03.01, 11:49
      Nie wiesz? Dziwne. Z braku pieniazkow oczywiscie. Ty sie znalazles tam gdzie
      jestes teraz prawdopodobnie z tego samego powodu. A przy okazji zrzuciles z
      siebie "garba" w postaci antysemityzmu, szowinizmu i paru innych rzeczy. Wstyd
      mi nieraz za Polakow jak slysze opinie o Zydach, Cyganach, Ruskich itp itd.
      Biedny kraj z glupimi pogladami i zyc w nim ciezko obok takich pogladow ale ma
      w sobie cos czego nie oddalbym za Szwecje, Kanade, Austrie. Niestety grzyb
      rydzyk rozsiewa swoje zarodniki szeroko a te padaja na podatny grunt. Przeciez
      trzeba do kogos miec pretensje o to ze jestem biedny, znalezc sobie jakiegos
      wroga. W stadzie jestesmy odwazni. Szkoda ze nie jest rozowo tylko czerwono-
      czarno, cholera.
    • Gość: mario Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: *.rdc1.on.home.com 07.03.01, 04:11
      Mieszkam za granica bardzo dlugo palancie .Zarabiam
      bardzo dobrze iwiem co mowie .Naipierw mily Szwedzie
      rozejrzyj sie ile glupoty lub jak kto woli idiotyzmu
      jest na Zachodzie.Drazni mnie ze byle palant powacha
      zachodu i wszyskie rozumy pozjadal.Nie warto z wami
      gowniarzami dyskutowac
      • Gość: amg Re: do mario IP: *.gs.com 07.03.01, 16:37
        Jak Ty za ta granica czlowieku mieszkasz i dobrze
        zarabiasz z takim brakiem kultury osobistej? Widac
        zarodki grzyba rydzyka dobrze znosza podroze. Ja tez
        mieszkam za granica, i choc tu jak i wszedzie nie
        zawsze sie "innych" lubi, to w Polsce nadal uderza
        mnie to jak i za co sie ich nie lubi - a raczej jak
        sie ich nie lubi bez specjalnego "za co".
        Bezinteresowna nienawisc.
        • Gość: bernard Re: do mario---do mario IP: *.expo-utland-goteborg.com 07.03.01, 17:01
          Gość portalu: amg napisał(a):

> Jak Ty za ta granica czlowieku mieszkasz i dobrze
          > zarabiasz z takim brakiem kultury osobistej? Widac
          > zarodki grzyba rydzyka dobrze znosza podroze. Ja tez
          > mieszkam za granica, i choc tu jak i wszedzie nie
          > zawsze sie "innych" lubi, to w Polsce nadal uderza
          > mnie to jak i za co sie ich nie lubi - a raczej jak
          > sie ich nie lubi bez specjalnego "za co".
          > Bezinteresowna nienawisc.

-----Podpisuje sie pod tym listem do Mario

Bernard

Nic dodac, nic ujac
      • szama Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... 12.03.01, 22:41
        Gość portalu: mario napisał(a):

> Mieszkam za granica bardzo dlugo palancie .Zarabiam
        > bardzo dobrze iwiem co mowie .Naipierw mily Szwedzie
        > rozejrzyj sie ile glupoty lub jak kto woli idiotyzmu
        > jest na Zachodzie.Drazni mnie ze byle palant powacha
        > zachodu i wszyskie rozumy pozjadal.Nie warto z wami
        > gowniarzami dyskutowac
        Kochany Mario, ciesze się, że duzo zarabiasz i ciesze się, że dostrzegasz tę
        ogromna ilość idotyzmu i głupoty na Zachodzie. co innego schód, a własciwie może
        południe (Afryka??) ale tam za to jest AIDS, nie wiem co lepsze, mario, ty
        wszystko wiesz a przynajmniej sprawiasz takie wrażenie, więc nie krzycz na nach
        gówniarzy ui palantów, co to uwazamy, że na ?zachodzie nie ma idiotyzmu i powiedz
        nam, oświec nas, musisz wszak mieć racje gdzyz, jak sam mówisz, bardzo dobrze
        zarabiasz.... a może powiesz jak się załapać? co? Zeby hyło mało idotyzmu i
        głupoty i żeby dobrze zarabiac...

• Gość: mario Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: *.rdc1.on.home.com 15.03.01, 06:15
          jedyna odpowiedz dla was wymoczki to praca mozgiem-bo to takie czasy zle
          przyszly dla pustych dyskutantow.Popracuj jeden z drugim powiedzmy dziesiec lat
          po 12 godz dziennie,a wteedy i ty biedulo zarobisz grubo ponad sto tysiecy
          rocznie.Tutaj placa za wiedze i expertise a nie glupawe dyskusje od ktorych
          naprawde biora mdlosci
          • Gość: JBB Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: 10.241.198.114, 132.233.247.* 16.03.01, 22:14
            Gość portalu: mario napisał(a):

> jedyna odpowiedz dla was wymoczki to praca mozgiem-bo to takie czasy zle
            > przyszly dla pustych dyskutantow.Popracuj jeden z drugim powiedzmy dziesiec lat
            >
            > po 12 godz dziennie,a wteedy i ty biedulo zarobisz grubo ponad sto tysiecy
            > rocznie.Tutaj placa za wiedze i expertise a nie glupawe dyskusje od ktorych
            > naprawde biora mdlosci

Mario,
            Dalej nie odpowiadasz na pytanie.Ciekawi mnie to Twoje "grubo".4 godziny dziennie
            wiecej to 10400 godzin przez 10 lat. Przez te 10 lat dorobiles sie paru $ na
            godzine.Nie wierze ze pracujesz , jak zapewniasz "glowa" .Ale zgadzam sie z Toba
            ze "tutaj" placa za ekspertze,za wiedze nie!! .Mozesz ja miec ale jak nie jestes
            "idea guy" to trzeba Tobie tych 10400 godzin dodatkowo na to "grubo.Moj tylko
            jeden z patentow "zrobil" dla mnie znacznie wiecej niz Twoje 100K plus "grubo".
            Wez sie czlowieku rzeczywiscie do pracy glowa zamiast ublizac innym.W kraju
            gdzie zarabiasz 100k plus "gubo" jest powiedzenie ze "arogancja idzie w parze
            z ignorancja".Polecam "paradigm shift" w Twoim mysleniu a za tym przyjdzie
            kultura osobista i byc moze znacznie wiecej niz 100k plus "grubo". Czego Tobie
            z calego serca zycze.Tak z calego serca. Bedziesz przykladem sukcesu i dobrym
            ambasadorem Polski. Zycze powodzenia. JBB

• Gość: Thad Re: Dziwny Kraj, ta Polska....JBB IP: 24.43.222.* 17.03.01, 03:12
              Musze stanac po stronie mario,Czy panstwo nie dostrzegacie ze ten biedaczek
              rzeczywiscie pracuje glowa i to tak intensywnie ze jej czesc odpowiedzialna za
              dobre obyczaje ulegla kompletnej degeneracji.Podejrzewam ze polkula
              odpowiedzialna za ruchy manualne jest w jako tako dobrym stanie.Keep talking
              dear friend.
        • Gość: Widok 9 Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: 195.117.228.* 15.03.01, 10:45
          A ja tak sobie to czytam i przypomniała mi się stara opinia o Polakach.
          Zacytuję z pamięci: " Polacy to dziwny naród, jeden drugiego potrafi zmieszać z
          błotem, ale jak przychodzi czas, to jak żaden inny Naród jeden dla drugiego
          bratem jest i siła w nich wielka drzemie" To chyba z dalekiej przeszłości ale
          może choć na chwilę zastanowić się czy warto kruszyć kopie ?
          • Gość: Al Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 15.03.01, 14:41
            Jasne, że nie warto.
      • Gość: Thad Re: Dziwny Kraj, ta Polska....(dla mario) IP: 24.43.222.* 17.03.01, 03:04
        ...wybacz ze wlaczam sie do rozmowy,ale mysle ze jesli jestes za granica to nie
        jest to zaden z krajow wysoko rozwinietych a nawet jesli jest to Twoja pozycja
        jest znacznie gorsza niz niejednego mlodego w Polsce.Dlaczego tak mysle ? bo
        Twoj jezyk i argumentacja jest czysto polska.Jesli sie myle powiedz mi dlaczego
        ale w jezyku kraju z ktorego piszesz.
        • Gość: mario Re: Dziwny Kraj, ta Polska....(dla mario) IP: *.rdc1.on.home.com 27.03.01, 20:14
          wybaczcie troche mnie ponioslo.zyje i pracuje w
          kanadzie od wielu lat-i to glowa.Nie mam zamiaru
          nikomu sie tlumaczyc bo to moj ostatni raz tutaj.
          Jak sie wejdzie miedzy wrony trzeba krakac jak i one.
          Chorobowe sie konczy .bye bye ,good polish friends.
    • Gość: Tomasz Re: Dziwny Kraj, ta Polska.... IP: 193.59.192.* 29.03.01, 17:13
      Odpowiem Tobie skąd te "piękne" zachowania, cechy, fobie !
      Z dzieciństwa: niedowartościowania w szkole, w pracy, w
      domu. Z zazdrości, zawiści ("polskie piekło"),
      zaniedbania przez mamusię i tatusia. Mamusia była
      nadopiekuńcza, niestabilna - tatuś Rambo pił lub bił
      lub po prostu nie okazywał uczuć. Resztę zrobiła szkoła
      i hipokrytyczne społeczeństwo. Marksiści mieli rację
      mówiąc, że człowiek jest taki jak otoczenie w którym
      się znajduje.
      Ale dzięki Bogu jest jeszcze praca w której człowiek
      kształtuje samego siebie !!!
      POMYŚLMY WIĘC !!! WSZYSTKO ZALEŻY OD NAS, BY NIE
      WYCHOWYWAĆ NOWEGO POKOLENIA PSYCHICZNIE SKALECZONYCH
      I FASZYZUJĄCYCH KSENOFOBÓW - HIPOKRYTÓW - CHOMEINISTÓW.
      W S Z Y S T K O Z A L E Ż Y O D N A S !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka