putinokio 20.08.05, 14:25 no to nie bedzie sytuacji ze Bochniarz dostanie 0.0 %;)chyba ze Belka sciemni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba Poparcie dla Henryki rośnie! 20.08.05, 14:26 To razem z głosem Władka, samej Henryki, pana Bronka i Tadeusza (ponoć się waha) to już będzie 5 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Jak w okręgu wyborczym Belki HB dostanie 0 głosów? 20.08.05, 14:48 A co się stanie jak w okręgu wyborczym Belki Henryka dostanie 0 głosów ? - Nie jest to wykluczone. Wówcza okaże się że stary komunista, czerwony Belka kłamie tak samo jak jego kumpel Kwasniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 To Belka powie że głosował w innym okręgu... 20.08.05, 14:50 ... bo był u cioci na imieninach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dawkins Polityczne harakiri... 20.08.05, 21:20 Rozumiem, że nasz aktualny premier znalazł sobie już pracę na po wyborach i teraz postanowił dla jaj pokazać SOJUSZnikom, gdzie ich ma:)) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1959 Re: Poparcie dla Henryki rośnie! 20.08.05, 21:28 Tak poparcie dla Bochniarz rosnie na korzysc Cimka.Czyli kolejna gra..... A kto ja wygra zobaczymy juz niedlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 14:39 t-800 napisał: > Zmarnowany głos. nie zmarnowany. rozumujac w ten sposob glos zmarnowany to kazdy oddany na kandydata, ktory akurat nie prowadzi w rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 14:40 > nie zmarnowany. Racja. W tym kontekście o po prostu głos oddany na... najsilniejszego przeciwnika Cimoszewicza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 14:41 panna_x napisała: > nie zmarnowany. rozumujac w ten sposob glos zmarnowany to kazdy oddany na > kandydata, ktory akurat nie prowadzi w rankingu. Powinien głosować na Cimoszewicza. Ja bym na jego miejscu tak głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 15:05 Nie. Akurat Bochniarz ma szanse zerowe, tak jak Korwin. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 15:21 niech i prezydentem nie bedzie, ale poparcie mozna jej okazac. wy nie rozumiecie, jak ciezko maja teraz ludzie umiarkowani, ktorzy szukaja sobie kandydata najrozsadniejszego i z przerazeniem stwierdzaja, ze poza pania bochniarz z zerowym poparciem jest nim cimoszewicz. nie naigrywajcie sie z nas. to i tak boli. :P Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Masz rację :/ 20.08.05, 15:34 Wczoraj zostałem przez jednego z uczestników forum gazety przekonany do głosowania na Bochniarz :] no dobrze, to w pierwszej turze, ale co z drugą? Chyba jednak nie pójdę... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: Masz rację :/ 20.08.05, 15:53 o, to razem z panem premierem bedzie nas troje :P po to komune obalono, zebys mogl chodzic na wybory. jakos niegrzecznie z tego nie korzystac :) Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Masz rację :/ 20.08.05, 17:11 Analizując wypowiedzi na różnych forach, jak będziesz tak głosował, to moze II tura będzie Bochniarz vs. Tusk? O ile ludzie nie stchórzą w ostatniej chwili :) Przecież jeszcze kilka tygodni temu Religa miał pow. 25% - wszystko jest możliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 17:41 No właśnie mamy ciężko ? Mamy ? Myslałem że wybrałaś już jedynego uczciwego kandydata na swój wzór.... Ja nie zagłosuję na niego choćby dlatego że z tej opcji wywodził się prezydent w ostatnim 10-leciu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x ;) 24.08.05, 09:01 to juz w polsce nie wolno miec pogladow lewicowych? gdyby nie kandydatura pani bochniarz bylby to na pewno kandydat lepszy niz kaczynski czy tyminski :) Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia przestańcie się bawić w "zmarnowane głosy" 20.08.05, 17:07 Żaden głos oddany zgodnie z własnym przekaniem nie jest zmarnowany, takie kalkulacje nie mają sensu, gdyż poprzez sondaże i tego typu myślenie o "zmarnowanych głosach" doprowadza się do sytuacji, że wybierane są niewłaściwe osoby. Wydaje mi się, że gdyby każdy głosował z własnym przekonaniem, po zapoznaniu się wcześniej z informacjami o wszystkich kandydatach, to sytuacja polityczna Polski wyglądałaby trochę inaczej, a już na pewno nie powinno się robić tego w najbliższych wyborach. Później pretensje będzie można mieć właściwie tylko do siebie - chyba lepiej zagłosować na tego kogo się ceni, nawet jeśli inni tego nie widzą i ta osoba się nie dostanie, aniżeli wybierać tzw. "mniejsze zło" - wystarczy przykład SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Belka :)))) 20.08.05, 14:28 Jeszcze wczoraj mówił, że się waha między Bochniarz a Cimoszewicz i że decyzję podejmie tuż przed wyborami. Dziś już wie na kogo. Był opierdziel od Frasyniuka? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
glen_road cymes!!! 20.08.05, 14:28 "Byłam przekonana, że pan premier Belka będąc osobą mądrą i racjonalnie myślącą dojdzie do właściwego wyboru. I tak się stało - skomentowała wypowiedź premiera Bochniarz." buhahaahahhahahahahahaaa zapomniała tylko dodać, że pan premier Marek Belka to również autorytet dla dzieci i młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas BŁE HE HE HE HE HE!!!!!!! 20.08.05, 14:34 Głosujcie na siebie "kanapowcy". 1 do 2 proc poparcia. Ludzie pamiętają Unie Demokratyczną z której wywodzi się kanapa demokraci.pl . Złodziej [rzechodzi przez wieś tylko raz Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: cymes!!! 20.08.05, 14:35 To akurat racjonalna decyzja. Belka wie że wyjdą jeszcze inne sprawy włodziemiezra C maklera wszystkich Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
emari Re: cymes!!! 21.08.05, 07:14 glen_road :-) ciekawe jaki byłby jej komentarz gdyby zdecydował sie jednak na Cimoszewicza :-))))) LOL -- 18 sierpnia sztab Włodzimierza Cimoszewicza rozesłał "mailing z niespodzianką" - adresy innych odbiorców można było obejrzeć w nagłówku wiadomości... www.epolityka.qp.pl/index.php?op=47 Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Jest coraz weselej 20.08.05, 14:39 Belka albo przestraszył się losu Nałęcza i uznał że nie ma sensu ryzykować utraty miejsca w partii, albo postanowił się odgryźć SLD za wycofanie poparcia dla rządu licząc (zapewne słusznie) na to że zaszkodzi Cimoszewiczowi. Być może z obydwu powodów. Tak czy owak różnicy większej nie ma - najprawdopodobniej ani Cimoszewicz ani tym bardziej Bochniarz nie wygrają. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 15:03 Było odrwotnie - to SLD zareagowało na jego kandydowanie z PD. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 15:04 > Było odrwotnie - to SLD zareagowało na jego kandydowanie z PD. No to mamy do czynienia z eskalacją konfliktu :D Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 15:09 A cvo to za konflikt? Myszy sobie piszczą. A ni SLD ani PD ani Belka mało znaczą w tej chwili. No i to temat raczej z kategorii ciekawostek. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk TAK TAK 20.08.05, 15:13 No, nie znam tego skrótu. W każdym razie szkoda czasu za bardzo się tym zajmować...:) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: TAK TAK 20.08.05, 15:17 :D = śmiech Ale, faktycznie szkoda czasu na polityczny plankton. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk To zalezy od nas: kampania wyborcza polega na 20.08.05, 16:16 przekonaniu tych co nie wiedza na kogo glosowac. Obecnie jest to wiekszosc. Po doswiadczeniach z LW i AK wiekszosc Polakow ma wrazenie, ze inaczej nie mozna.Ze sprawa jest przesadzona w "sondazach".Ze wygra ten albo tamten. Obecnie po trzech KATASTROFALNYCH prezydenturach moze wreszcie odpowiedzialnosc za nie spadnie na wyborcow ktorzy tak wybierali. Jak sie pytam dzisiaj kto glosowal na LW to nie zjaduje nikogo! Podobnie z Aleksandrem Kwasniewskim . Przeciez oni wygrali wybory bardzo zdecydowanie. "Ktos" na nich glosowal tylko kto ! Znowu na pewno Rosjanie! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ja głosowałem na Wałęsę i żałuję. 20.08.05, 21:43 I na UD też. Przepraszam młody byłem. Ale z mafię z kwasiorem niech przepraszaja inni. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 15:01 e. p. Frasyniuk, popełniasz straszne głupstwa jedno po drugim. Chyba Ci się w głowie pomieszało reklamowaćPD komunistami. Dlatego ludzie Twojego pokolenia odracają się od takiej incjatywy. Bochniarz, Belka, Hausner to choągiewki bez jaj, chyba, że są cudownie nawróceni. To jest możliwe, ale czy realne? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Tia, a Tusk ma stałe poglądy od urodzenia 20.08.05, 15:33 Zupełnie ich nie zmienia i wcale kiedyś nie był za nowelizacją ustawy aborcyjnej, równouprawnieniem mniejszości seksualnych i PO nigdy ani trochę nie była liberalna obyczajowo. Wszyscy, którzy twierdzą, że tak było kłamią! Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 15:14 Bardzo trudno powiewdzieć wprost że UW i SLD to to samo drzewo,,, Wejście Pedoli do rządu to petryfikacja III RP ... o nic więcej nie chodzi.. A sąsiedzi będą nas pouczać że nie powinniśmy wybierać rusofobów.. Ha ha ha ha ha ha głosuję na kogo mi się podoba spece od socjotechniki.. Mam was w dużym poważaniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 15:19 Chyba Frasyniu ucieka z Titanica SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot : Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 15:20 A co mnie obchodzi na kogo bedzie glosowal Belka ? Odpowiedz Link Zgłoś
pernambuco1 Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 15:41 A mi się kandydatura Bochniarz coraz bardziej podoba. Pokazała kobieta, że ma charakter i nie przestraszyła się górników. Jeśli po drugiej stronie postawić tracącego poparcie Cimoszewicza, to deklaracja Belki jest zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
generalf Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 18:58 taaa... przypomnij sobie tę sympatyczną i ambitną kobietę, za czasów, kiedy była antypatyczną, wkurzającą i cholernie pewną siebie babą, która wszystkich by ustawiała, byle tylko krwiopijcom było lepiej. Przy tej okazji pozdrawiam mojego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_r_k Gadomski pewno namówił Belkę 20.08.05, 15:57 Witold Gadomski ("ekonomista" GW), wielbiciel ekonomisty o najniższym czółku i o najniższej inteligencji na północnej półkuli napewno namówił Belkę do głosowania na Bochniarz. To dlatego, że przy nich Gadomski może udawać niezależnego tytana intelektu. Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula40 Re: Gadomski pewno namówił Belkę 20.08.05, 22:43 Gadomski to jeden z tych komentatorów ekonomicznych , ktory nawet jeśli się myli, to i tak ma rację! Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 18:05 Dziwny typ karierowicza. Należy do partii Szofera, przewodząc rządowi "przywracających normalność". Więc na kogo ma głosować na Borowskiego??? Cimoch jest skończony, nawet ze wsparciem Nałęcza, zostaje więc Henryka, tańcząca na nutę Ostatniej Szansy Szofera. Na pohybel szoferowym farbowańcom. u. Odpowiedz Link Zgłoś
linski4 Słuchaj Belek! A to już Polaków i mądrych nie ma? 20.08.05, 19:01 Nie ważne na jaką pokrakę się głosuje. aby tylko nawzajem wspierać żydowski geszwft. Pamiętaj hamorze, nadal z historii nie wyciągacie wniosków. To, że skrytobójczo wepchnęliście swego Wijtyły i pomogliście wsadzić też na godność katolicką Rozbengera, to jest nawiększsym świętokractwem. Gezerat-nieszczęście. Ale wy żydowstwo się ropuścili. Teraz tyko rabować, jak to robi wasza klika (375 hamorów) zarządu PZPN. Czy aż tyle trzeba waszych złodziei, żeby zniczczyć nasze (a nie żydowskie) piłkarstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
latinbrand Re: Słuchaj Belek! A to już Polaków i mądrych nie 20.08.05, 20:48 Co sie dzieje Linski? Twoj psychiatra na wakacje pojechal? Nie martw sie pewnie juz niedlugo wroci i ulzy. Tobie i zarazem nam! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 19:14 jedyną szansę na prezydenta ma M.Filar. A napewno nie pani Kamela z panią Hen- rysią. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Kto to jest filar. 20.08.05, 21:50 Czy to nie ten toruński dyzpozycyjny guru krętaczy. Ludzie wy to macie wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
latinbrand Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 20:39 Ja tez sie waham. Miedzy Bochniarz i Tuskiem. Nie dlatego, zebym za nimi zepadala, ale nikogo innego sensownego po prostu NIE MA! Niestety! Karola Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Tylko ze Tusk ma szanse byc prezydentem(duze) 20.08.05, 21:59 a pani bochniarz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
latinbrand Re: Tylko ze Tusk ma szanse byc prezydentem(duze) 20.08.05, 22:14 To akurat nie jest argumant, ktorym bede sie kierowala przy wyborze... Karola Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Na zlosc babce, niech mi uszy zmarzna 20.08.05, 20:55 tak mozna okreslic decyzje Belki. "Awantura" w rodzinie zaczyna dochodzic do etapu rzucania talerzami. Juz sobie powiedzieli, kto jest wsrod nich kretacz, kto zlodziej a kto ku..a Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1959 Jak nie Bochniarz to Cimosiewicz...? 20.08.05, 21:33 Jesli Cimek to amerykanizacja w Polsce nastapi szybko..... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Co ma Cimoszewicz z tym co piszesz janusz1959? 20.08.05, 22:45 janusz1959 napisał: > Jesli Cimek to amerykanizacja w Polsce nastapi szybko..... Nie bardzo cie rozumiem? Ze niby wszyscy w rzadzie beda handlowali akcjami na gieldzie w ...Moskwie? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1959 Re: Co ma Cimoszewicz z tym co piszesz janusz1959 20.08.05, 22:52 Cimoszewicz zamerykanizowal wlasne dzieci,teraz to samo zrobi z Polska,rozumiesz teraz...? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Co ma Cimoszewicz z tym co piszesz janusz1959 21.08.05, 06:21 janusz1959 napisał: > Cimoszewicz zamerykanizowal wlasne dzieci,teraz to samo zrobi z > Polska,rozumiesz teraz...? To znaczy - wysle WSZYSTKICH do Stanow? Czy tak? Bo Jaruzelski to chcial wyslac do Sovietow. Mowil nawet, ze on sam "cieplo wspomina Syberie" Kwasniewski nie byl jak do tej pory "zdecydowany", w ktora strone te,mlodziez wyslac. I za to, go chyba "tak lubia". Czekaja zreszta juz ladnych pare lat na te obiecane ...domy dla wszystkich. No wiec, jak Kwasniewski "wybuduje" a Cimoszewicz wszystkich wysle do Stanow, to "te domy" beda puste, zupelnie puste. Czy o to sie obawiasz janusz 1959? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1959 Re: Co ma Cimoszewicz z tym co piszesz janusz1959 21.08.05, 15:46 POZYJEMY,ZOBACZYMY..... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 21:42 To już sama nie wiem, kto jest lepszy - Cim, czy Bochniarz... A swoją drogą, dzisiaj robiłam sobie zdjęcie z Bochniarz, na konwencji PD :-) . Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Jeśli lubisz kłamców i krętaczy wbierz cimorrę, a 20.08.05, 21:46 jeśli lubisz kobiety to nie głosuj na Bochniarz. Została ci szyszkowska:). Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 22:40 aniaczepiel napisała: > To już sama nie wiem, kto jest lepszy - Cim, czy Bochniarz... > A swoją drogą, dzisiaj robiłam sobie zdjęcie z Bochniarz, na konwencji PD :- ) . Aniu, towarzysze nie mowili wladza, tylko wadza, waaadzaa. wczesny Gomulka, przyjaciel Cimoszewicza seniora. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
in.bloom Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 20.08.05, 23:34 aniaczepiel napisała: > To już sama nie wiem, kto jest lepszy - Cim, czy Bochniarz... > A swoją drogą, dzisiaj robiłam sobie zdjęcie z Bochniarz, na konwencji PD :- ) . Uważam, że Cimoszewicz nie nadaje się na prezydenta. Nie chodzi mi o aferę z akcjami Orlenu, bo póki co nie wiemy, czy jest prawdziwa czy nie. Bardziej niepokoi mnie jego zaplecze (Czarzasty i spółka) i cechy osobowości (w obliczu problemu odwracam sie na pięcie i jadę do puszczy). Ale przede wszystkim istotne jest to, że facet sam unika merytorycznej debaty. Mam wrażenie, że poniekąd na rękę są mu te wszystkie oskarżenia. Może dzięki temu wykorzystywać w swojej kampanii niechęć ludzi do wojującej prawicy. Stawia się w roli jedynego porządnego, którego wszyscy chcą zniszczyć. Sam jeszcze nie zdecydowałem, na kogo zagłosuję, ale widzę, że Bochniarz ma do zaproponowania rzeczową dyskusję i konkretny program. Nawet jeśli szanse ma nikłe, to chyba warto poważnie rozważyć "zmarnowanie głosu" w zgodzie z własnym sumieniem, zamiast kombinować koniunkturalnie według sondaży. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Czy to ma jakieś znaczenie na kogo B. zagłosuje? 20.08.05, 22:23 Chyba jego głos lioczy się jak każdy inny, więc nie wpłynie na wynik. Autorytetem nie jest też dla wielu, więc też nie wpłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a ja zaglosuje na placzacych i modlacych sie 20.08.05, 23:19 w samolocie braci(muzulmanow), ktorzy lecieli na pogrzeb starego i wywolali panike w samolocie Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny Re: Belka zagłosuje na Bochniarz 21.08.05, 00:08 Lepszy jeden głos niż zero Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: A jak wygra Cimoszewicz , to będzie skandal ? 21.08.05, 03:50 Jeżeli wygra ten były komunista /od dziecka do sztandar wyprowadzić/ to będzie skandal na cały świat. Rozproszeni po świecie Polacy bedą mieli prawo wystąpić o azyl polityczny w krajach gdzie przebywają. Rządy wolnych krajów będą zmuszone taki azyl polityczny im przyznać. Wygrana dawnego komunisty w Polsce to gorsza afera niż rządy Łukaszenki na Białorusi. Na srebrne wesele Solidarności w Polsce, nie może być większego skandalu niż wygrana tow.Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 [...] 21.08.05, 05:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś