Dodaj do ulubionych

Michnik pozywa Jarucką

• qfc Pan juz nie zaufanie by go stracic. 25.08.05, 12:06
      Stad rozumie, ze jest ono cenione na symboliczna kwote 1000 zl. A propos:
      przykre, Adas nas bohater lat 60-70-80-tych. I co z tego zostalo? Komuna,
      Kwasniewski, J&S prowizje? Czy to jest prawda czy nie to inna sprawa. Tylko
      dlaczego Pan w takiej lidze w ogole zaczal grac.
      • qc Michnik: Pokojowa Nagroda Nobla 25.08.05, 12:10
        Dlaczego nikt nie zlozyl tej kandydatury ?
        • majka688 Re: Michnik: Pokojowa Nagroda Nobla 25.08.05, 12:12
          Bo chcą poczekać, aż jej prestiż spadnie do poziomu p. Szyszkowskiej
          • joannabarska Jak długo mozna opluwac Michnika? 25.08.05, 12:18
            "Gazeta Wyborcza" to nadmiar demokracji. Wywołuje co najmniej zdumienie fakt,
            jak to forum udostępnia się wrogom naczelnego "GW". Ale,jak mowi znane
            przysłowie, "psy szczekają, karawana jedzie dalej".
            • bedeker Re: Jak długo mozna opluwac Michnika? 25.08.05, 12:21
              Na tym wlasnie polega demokracja - idioci tez musza miec swoich przedstawicieli na forum. A ze to
              zazwyczaj honorowi patrioci o rozleglej wiedzy historycznej....
              • ezpa7z9 To są Polacy od XV wieku.... 25.08.05, 12:24
                Po angielsku mozna krócej-slaves.
          • pumper.nikiel Re: Michnik: Pokojowa Nagroda Nobla 25.08.05, 12:27
            Gdyby głupotę niektórych internautów zamienić na energię elektryczną,
            to można by za darmo oświetlić Warszawę przez 1 rok.

Skundlenie na forum rośnie w siłę.

Ja cenię Michnika,bo czytałem jego książki,słuchałem jego wystąpień i znam jego
            zasługi i osiągnięcia,a nawet błędy i potknięcia.
            Tylko zgraja zawistników i nieudaczników może kwestionować jego twórczość
            i działalność.
            • hatra Re: Michnik: Pokojowa Nagroda Nobla 25.08.05, 12:29
              e-politicus.net/viewtopic.php?t=361&start=4635
          • zlypies1 Re: Michnik: Pokojowa Nagroda Nobla 25.08.05, 12:38
            majka688 napisała:

> Bo chcą poczekać, aż jej prestiż spadnie do poziomu p. Szyszkowskiej

Poziom Pani Profesor Szyszkowskiej - jest tak wysoki, ze dla ciebie niedostepny.
            Nie ta liga, nie ta klasa.
    • bedeker Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 12:18
      Pozdrowienia dla wszystkich Prawdziwych Polakow - gdyby wasza glupote dalo by sie przetworzyc na
      energie elektryczna, moznaby oswietlic wszystkie ulice w Polsce.
      A te wyszczekana paniusie, co ciezko znosi brak sukcesu, ktos powinien wreszcie wysmagac pokrzywa
      po d.u.p.s.ku.
      To bedzie dluuuuugi watek:D. Kazdy przeciez COS NOWEGO wie o Michniku:))))
      • ezpa7z9 Lepiej niech szczekają na Forum... 25.08.05, 12:27
        Jak wyjdą na ulice to będą kąsać a leczenie wścieklizny jest bolesne.
    • jacekganko Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 12:25
      Szanowny Panie redaktorze a czemuż to nie podaje Pan do sądu Pana
      Waldemara Łysiaka ? Przecież On wiele razy więcej w swoich książkach zawarł o
      Panu bardzo nieprzychylnych opinni i komentarzy !!!!!!! Brak reakcji z
      Pana strony oznacza jedno . Waldemar Łysiak opisał prawdę . pzdr
      • bedeker Lysiak - znac luminarza 25.08.05, 12:28
        Wielki to pisarz, co napisze - to prawda. A przenikliwy jest, a zaskoczy nas zawsze czyms nowym...
        Slowem - wieszcz.
        Obawiam sie, ze Michnik go nie pozwal, bo zwyczajnie nie czyta tych zalosnych wypocin, chyba ze z
        licencja kabaretowa.
        • lukasito Re: Lysiak - znac luminarza 25.08.05, 14:45
          Ale przeciez kazdy wie, ze w traktacie wersalskim Swiete Przymierze wyznaczylo
          A. Michnika na straznika jego interesow w Polsce. W tym celu A. Michnik
          otrzymal od Wielkiego Mistrza Templariuszy Jakuba de Mollay Swietego Grala,
          ktory ma mu zapewnic niesmiertelnosc. Od krola Artura Michnik dostal
          Excalibura, by dokonywac nim zamachow stanu (np. zamach majowy - to robota
          Michnika). Na szczescie teraz, dzieki bezkompromisowej (i bezinteresownej)
          postawie p. Jaruckiej oraz p. Giertycha oraz p. Wassermana oraz p. Maciarewicza
          oraz p. Lysiaka wszystko sie wydalo i Kraina Basni zostanie ocalona! I zyli
          dlugo i szczesliwie.
      • ezpa7z9 Waldek Łysiak nie tylko na Michnika szczeka. 25.08.05, 12:30
        Lista jest długa jak stąd do Moskwy.Wielu się tam znajduje ,no poza Napoleonem
        idolem Waldka.Najgorsze ,że w Odzoalach zamknietych Napoleonów ci na pęczki.
    • witek.bis Jaki był wyrok w sprawie Michnik vs Czarzasty? 25.08.05, 12:33
      Może ktoś pamięta jak zakończył się proces wytoczony Czarzastemu przez
      Michnika? Bo że taki proces był, to chyba nie ulega wątpliwości. Pan Adami nie
      mógł przecież puścić płazem tak obelżywej wypowiedzi Czarzatego:

"W grupie trzymającej władzę, która może wstrzymywać prace nad punktami obrad
      rządu, wycofywać projekt ustawy o rtv z Sejmu, wpłynąć na to, czy jedna firma
      kupi drugą, może być Adam Michnik i „Gazeta Wyborcza” - powiedział."

A może pan Adam wściekł się z zupełnie innego powodu i wcale nie chodzi mu o
      rzekomy udział w grupie, tylko o towarzystwo, w jakim go umieszczono? W takim
      wypadku to Barcikowski mógłby się obrazić i wytoczyć proces Michnikowi. Mógłby
      wytoczyć, ale nie wytoczy, bo jak zwykle nie kontaktuje.
      • bedeker Brother, jak dlugo.... 25.08.05, 12:35
        myslales nad tak glebokim, przenikliwym postem? Toc to majstersztyk wnikliwosci politycznej i
        psychologicznej, po prostu kawalek z Dostojewskiego albo nawet Lysiaka!
      • gazeciarz68 [...] 25.08.05, 14:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • giga1 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 12:37
      Michnik jak zwykle "liże dupę postkomuchom"! Tylko ciekawe, czemu tak szybko
      się przebarwił, czy tylko dla pieniędzy ?! A szkoda, bo kiedyś wydawało się,
      że "MA KRĘGOSŁUP".
      • bedeker Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 12:38
        giga1 napisała:

A szkoda, bo kiedyś wydawało się,
        > że "MA KRĘGOSŁUP".
        To pewnie wspomnienia ze wspolnego pobytu w pudle, he?
      • aquanta Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 12:39
        giga1 napisała:

> Michnik jak zwykle "liże dupę postkomuchom"! Tylko ciekawe, czemu tak szybko
        > się przebarwił, czy tylko dla pieniędzy ?! A szkoda, bo kiedyś wydawało się,
        > że "MA KRĘGOSŁUP".

A mi się kiedyś zdawało , że człowiek jest istotą myślącą . I to myślącą
        samodzielnie . Byłem wtedy młody i naiwny , tylko to mnie usprawiedliwia .
    • aquanta Najlepszego p.Adamie.Zdrowia życzę i siły spokoju 25.08.05, 12:37
    • anpipi Re Michnik pozywa Jarucką - Gazeto - opamiętaj sie 25.08.05, 12:38
      Czytam GW od dawna - moze od zawsze - ale to co ona wyprawia w sprawie Jaruckiej
      to zaprzeczenie apolitycznego dziennikarstwa. Kochana Gazeto - dlaczego to
      robisz? Zawsze poszukujesz prawdy - a teraz za wszelką cenę chcesz dowieść, że
      Jarucka jest kłamcą, manipulowaną przez oponentów Cimoszewicza (No własnie -
      dokładnie przez kogo?). Gdzie Twój obiektywizm. Dlaczego niszczysz życie tej
      kobiety i jej rodziny - w imię czego? By wygrał Cimoszewicz. Stosujesz takie
      metody, którymi się brzydzisz i które wypominasz innym od dawna. Błagam
      OPAMIETAJ SIĘ.
      • bedeker Re: Re Michnik pozywa Jarucką - Gazeto - opamięta 25.08.05, 12:40
        Za pozno. Stalo sie. Dziala instynk samozachowawczy.
        • bedeker Re: Re Michnik pozywa Jarucką - Gazeto - opamięta 25.08.05, 12:40
          bedeker napisał:

> Za pozno. Stalo sie. Dziala instynk(t) samozachowawczy.
      • joannabarska Chyba "rogacz" cos wie... 25.08.05, 12:48
        Dziwne moze, ale mnie przekonuje bardziej opinia byłego męza Jaruckiej o niej,
        przytoczona przez "Superexpress" Ktos na forum nazwal go rogaczem. Moze i
        rogacz. A Jarucka to kto niby ,jesli on rogacz?
        • bedeker Re: Chyba "rogacz" cos wie... 25.08.05, 12:51
          joannabarska napisała:

> Dziwne moze, ale mnie przekonuje bardziej opinia byłego męza Jaruckiej o niej,
          > przytoczona przez "Superexpress" Ktos na forum nazwal go rogaczem. Moze i
          > rogacz. A Jarucka to kto niby ,jesli on rogacz?

Sarenka!!! Lania!!!
          • lukasito Re: Chyba "rogacz" cos wie... 25.08.05, 14:47
            Klepa?
        • chris12 joannabarska, lubię ten komentarz 25.08.05, 12:58
          Brawo!
    • zenek68 co łączy Włodzia i Adasia pytam nieśmiało w obawie 25.08.05, 12:39
      przed pozwem...
      • aquanta Re: co łączy Włodzia i Adasia pytam nieśmiało w o 25.08.05, 12:40
        zenek68 napisała:

> przed pozwem...

Wrogość Idiotów . Piszę z dużej litery w obawie przed pozwem .
      • chris12 Włodzia i Adasia łaczy nasza polska głupota 25.08.05, 12:55
        Bo zamiast robić coś sensownego a przynajmniej starać się dociec sensownej
        prawdy słuchamy tylko pułkownika Miodowicza i jego sojuszników.
        • janul1 Re: Włodzia i Adasia łaczy glupota 25.08.05, 14:26
          No tak, Ty wolalbys skuchac cwiercinteligentnych generalow, szczegolnie tych "honorowych" i honorowanych przez michnikowszyzne i cimoszkoland.
    • piotr7777 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 12:41
      Wyjaśniam wszystkim niezorientowanym - do roszczeń niemajatkwoych (a takim jest
      domaganie się przeprosin) właściwe są sądy okręgowe niezależnie od wartości
      dochodzonego odszkodowania.
      Po drugie administrator podziela mój pogląd o antysemityckim charakterze
      jednego z wpisów.
    • chris12 Jestem "porażony" mądrością komisji orlenowskiej 25.08.05, 12:44
      I taki świadek, gadający jak siostra Giertycha, miał przedstawić koronne dowody
      oskarżenia przeciw marszałkowi sejmu!
      • prawopl WC pikery zachowują się jak "porażone" właśnie 25.08.05, 12:55

Zstanawiałem się co z Wami jest nie tak, a nie brałem pod uwagę porażenia. To
        wszystko wyjaśnia, a w szczególnoście tę mutację, która powoduje że każdy
        kolejny WC piker który atakuje na tym forum, zachowuje się coraz bardziej
        osobliwie. Zresztą deklaracje majątkowe WC dotyczy ten sam problem - kolejna,
        jeszcze bardziej osobliwa od poprzedniej. Może was faktycznie wszystkich razem
        w sztabie wyborczym poraziło (fabrykę deklaracji majątkowych i WC pikery) i
        teraz się mutujecie..
      • kum.z.antalowki Kiedy GTW zostaną klawisze z Rakowieckiej? 25.08.05, 14:24
        Ile władz - tyle GTW:
        Czy ktoś pamięta ziobrzastą "GTW", która miała trząść Polską w składzie:
        Jakubowska, Czarzasty, Kwiatkowski?
        Teraz jest jaruckowa "GTW" w składzie: Cimoszewicz, Barcikowski, Michnik.
        Oraz giertychowo-lepperowsko-pisowsko-platformerska "Grupa Trzęsąca Władzą" w
        składzie Miodowicz, Wasserman, Macierewicz & consortes...
        Szykuje się popisowa GTW Tusk, Rokita i dwa Kaczyńskie

Ale - zgodnie z hasłem: "cała władza w ręce władz" - po którymś z kolejnych
        upgradowań RP wszyscy powinni się spotkać pod celą...

I wtedy GTW bedą klawisze. (cbdo)
    • chris12 "zosia04" demaskuje siebie a Michnik wciąż czeka 25.08.05, 12:51
      a więc zdemaskuj zosiu, nie ociągaj się!
    • r.m.giertychowie Sceny z zycia rodzinnego 25.08.05, 13:02
      M.: - Oj, zly ten Michnik, zly. On nasza swieta Jarusie do sadu pozywa. A ona przecie w ciazy jest
      niepokalanej.
      R.:- Lojcze, ja bym sobie za Jarusie i napletek dal obciac....
      M.: - Ani mi sie waz, ty wisusie!
      R:- A wiec... nawet podkuc bym sie dal za swieta Jarusie, boc ona zeznaje madrze i prawdziwie. Szkoda
      tylko, ze ona poczela niepokalanie nie z tym Polakiem, tylko z innym jakims... Sam juz, prosze Lojca
      nie wiem, co o tym myslec...
      M.: - Ty tu od myslenia nie jestes, szczeniaku! A masz pasem, a masz, tak jak mnie Dziad Maciej bil, ja
      ciebie bije!
      R.:- Aj, aj, Lojciec przestanie!
      [na stronie] Pojde zjesc sobie sianka!
    • zwykly2 [...] 25.08.05, 13:09
    • chris12 Prezydentem może być i Lepper byle deklaracje były 25.08.05, 13:10
      poprawne.
      I dlatego wolę mieszkać zagranicą bo jak mawiał Wyspiański "głupi Polak przed
      szkoda i po szkodzie głupi".
    • makalon Popieram,niech chamstwo odpowiada za swoje brednie 25.08.05, 13:15
      • prawopl WC pikery atakują 25.08.05, 13:50
        makalon napisał

>

znowu brak treści w Waszych wiadomościach. Strajk w sztabie wyborczym WC nadal
        trwa?? Będą tylko tytuły? a jak nie dostaniecie wypłaty przed wyborami, to
        będziecie wywrotowo pisać o Waszym ukochanym WC? Wcale się nie dziwię -
        strasznie Wam piorą mózgi w tym sztabie, ale ludzka godność ma granice
        wytrzymałości. Tak rozwaliła się komunta, i tak rozwala się moralność "bez
        barier" czarnalista.com/1dariuszczajka.html Co teraz będzie? Co z Wami zrobią
        po przegranych wyborach??
    • me-e MICHNIK CZLONKIEM TRZYOSOBOWEJ GRUPY ? 25.08.05, 13:19
      ...z cimoszewiczem to widac to co dziennie...pozatym zastanawiam sie , ze gdyby
      jarucka nazwala naczelnego najwiekszym autorytetem w historii polski to czy
      ktos inny nie pozwal by jej do sadu...w polsce demokracji-bis najlepiej
      milczec ...)))
    • bateau1 MICHNIK JAKIŚ TY PIĘKNY NA TYM ZDJĘCIU ;) 25.08.05, 13:32
      Chayba całe archiwum GW przegrzebali, żeby najlepsze wybrać hehe. Pozdrawiam
      • warta8 [...] 25.08.05, 14:11
        • witek.bis Następny "zaburzony" ? 25.08.05, 14:50
          Ten fotoreportaż potwierdza moje najgorsze obawy. Zdjęcie trzecie i czwarte
          pozwalają przypuszczać, że mamy tu niestety do czynienia z zespołem Korsakowa.
          Wikipedia tak opisuje to schorzenie:

Zespół Korsakowa (inaczej: organiczny zespół Korsakowa, psychoza Korsakowa lub
          zespół amnestyczny Korsakowa) - neuropsychiatryczne zaburzenie na podłożu
          organicznym o różnej etiologii. Bardzo często występujące u alkoholików [...]
          W jego przebiegu występują objawy głębokiego otępienia, ostre zaburzenia
          pamięci bieżącej i niedawnych zdarzeń (przy zachowaniu wspomnień sprzed
          choroby), luki pamięciowe wypełniane konfabulacjami zwykle o treści
          wielkościowej.

Ale swoją drogą ten Urban to świnia. Sam mu tej "etiologii" dolewał, a teraz go
          po gazetach pokazuje.
          • witek.bis Re: Następny "zaburzony" ? 25.08.05, 17:12
            Widzę, że post warty8 wyleciał, choć nie rozumiem dlaczego, bo jeśli dobrze
            pamiętam zawierał wyłącznie link do jednego z bratnich pism. Ośmielę się
            zamieścić ten link jeszcze raz:

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=26&zaznacz=Michnik
    • jakarta Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 13:39
      "Trybuna": Roman Giertych nie wpisał do oświadczenia majątkowego faktu
      zasiadania w radzie nadzorczej Stoczni Gdańskiej SA w upadłości. Według
      dziennika zgodnie z logiką prezentowaną przez siebie powinien sam na siebie
      donieść do prokuratury.
      "Trybuna" przypomina, że kiedy Włodzimierz Cimoszewicz nie wpisał do
      oświadczenia majątkowego swojego uczestnictwa we władzach spółki BMC, polityk
      LPR oskarżył go o kłamstwo. "Czy Giertych nazwie teraz kłamcą sam siebie" -
      pyta "Trybuna".

Według Trybuny lider LPR nie wpisał swojego udziału w radzie nadzorczej Stoczni
      w oświadczeniu majątkowym za 2001 rok w zapisie dotyczącym zasiadania we
      władzach spółek handlowych.
    • 1tadeusz1 Panie Adamie 25.08.05, 13:44
      spokojnie. Faszysta Giertych i ludzie pokroju Kaczory x 2 pokażą nam jeszcze
      co potrafią spreparować i puścić w obieg. Zresztą śni się im IV RP. Hitlerowi
      śniła się III Rz. Nasi faszyści o jedną I chcą być lepsi.
      • me-e Re: Panie TADEUSZU... 25.08.05, 13:56
        ...juz widze nogi od taboretow, wyrywanie paznokci , strzaly w tyl glowy ,
        obozy, palowania i aresztowania za odmienne poglady...kapturowe sady...

hi hitla...hi hitla...hi hitla

...1tadeusz1 napisał:

> spokojnie. Faszysta Giertych i ludzie pokroju Kaczory x 2 pokażą nam jeszcze
        > co potrafią spreparować i puścić w obieg. Zresztą śni się im IV RP. Hitlerowi
        > śniła się III Rz. Nasi faszyści o jedną I chcą być lepsi.
      • mnietek_wierzbicki Tadek a sprawa polska ... 25.08.05, 15:15
        ... i kamery na kazdej latarni, podsluch w kazdym telefonie, nielegalne
        zbieranie DNA w kiblach ... Tadek, tak wczesnie a Ty juz pijesz!!!!
    • cobolt Co za glupia su..a!!! 25.08.05, 13:47
      Az cie czlowikowi rzygac chce jak sie patrzy na ta pania. To jest wlasnie synonim brudnej walki politycznej. Pani Jarucka moze byc pani z siebie dumna trafi pani do podrecznikow historii i zasiadzie w zaszczytnym miejscu obok Macierewicza i Wildsteina, bedzie pani synonimem najgorszych ludzkich odruchow i najbardziej obrzydliwej polityki!!!
      • zenek68 tak idiotycznego postu jeszcze nie oglądałem... 25.08.05, 14:37
        bhahahahaha
      • szechter2 Coboltowi powiedz DO PSYCHIATRY!!! 25.08.05, 15:16
    • observwator Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 13:52
      Siedzę sobie na czerskim rynku i myślę w zadumie, czy dobrze zrobiłem pozywając
      tę maluczką babę przed trybunę. Myślę, że dobrze, bo nie będzie mnie obrażać
      jakaś ciemna baba co jeszcze Włodzia znieważa. Ale gdyby była mądrą babą, to by
      wiedziała, że władzę trzymam od dawna, ale z prasą i od rana.
      Po okrągłym stole, gdy parę osób zostało w salonie, ja i jeszcze paru- czyli
      taka grupa- podpisaliśmy układ, żeby się "nie ruszać".
      Afery, bajery, kombinowania wiem jak G.Wyborcza jest sterowana, czasami tak
      nieudolnie, że widać sznurki, dla kogo kto ciągnie. Jak kłócą się o zyski i
      pola działania i jak przetrwać myślą dla innego pana.
      A co będzie gdy sąd orzeknie, że to ja trzymam władzę i kto za to beknie?
      Czy będę mógł dzwonić do Lesia po nocy? Oprowadzać Wojtka po salonach przemocy?
      Oluś - tylko skrzynka, nie będzie się liczył, może Jędruś - niecnota, pospieszy
      z pomocą i w końcu tę Annę J. zgnoją lub przytopią. Wiarygodność swoją dawno
      utraciłem, gdy Lewcio chciał mi skubąć małego balona - wiarygodność padła
      została stracona. Prowadziłem śledztwo i nie mogłem sypać - bo by wyszła grupa,
      która polakom dokucza. A co będzie gdy może dopatrzą się spisku? - mogą
      przyprzeć do muru i wszystko paść może, budowane w znoju na agorze.
      Pierwszy z grupy wypadł Iruś, co zamieszać chciał zawzięcie, ale miał zbyt
      słabe wzięcie. Wnet go grupa osaczyła i ołowiu dołożyła.
      Drugi z grupy wypadł harcerz nasz czerwony, co przez tłumy był wielbiony, nie
      wytrzymał parcia i odszedł z obżarcia.
      Ale Marek to wyniuchał i też sobie nie pogruchał, bo pożegnał padół łez i do
      Piotra chcą go wieźć.
      Lesio, który kradł paskudnie chciał rolować nas okrutnie, paka jeszcze silna
      była i go szybko odstawiła.
      Oluś choć czarował cudnie, też zachował się niechlubnie ale żeby odejść z
      twarzą chce by Włodzio przejął tron, bo on będzie zjeżdżać stąd. Ale Włodzio to
      lis cwany, choć go kundle dopaśc chciały i nie daje za wygraną choć mu pięty
      ogryzają.
      A gdy wszystko padnie to kto wybroni mnie, Olesia, Lesia i Wojtusia - spokój
      może nie wrócić na czerski rynek bo każą się nam wynieść daleko stąd i będzie
      wielki swąd.
    • jendrek121 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 13:56
      Adam Michnik z ofiary Grupy Trzymającej Władzę stał się jej członkiem. Co za
      numer!!
      Może są dwie Grupy Trzymające Władzę lub w tejże Grupie nastąpił rozdział skoro
      pan Adam ma udział w dyskusjach nad kształtowaniem formy "ustaw medialnych"
      Ale załóżmy, że mimo spotkań z Jakubowską i Milerem pan Michnik nie jest w GTW a
      jedynie próbował lobbować za swoją Gazetą co nie jest niczym nagannym i
      niezwykłym a wręcz przeciwnie.
      Wtedy można rzec stał się ofiarą własnej metody. Otóż kiedy domagano się
      lustracji i rozliczenia komunistów Gazeta Wyborcza mówiła o paleniu czarownic
      robiąc z ludzi opozycji krwiożercze demony. Teraz to samo zrobiono z Michnikiem.
      "Powracająca fala" - jeśli ktoś czytał lektury szkolne...
    • lupus71 michnik udowodnij, że ona kłamie 25.08.05, 14:08
      niestety wszystko co robisz świadczy przeciw tobie. Choćby propaganda w GW
      • warta8 Ależ nawet Urban od lat to samo twierdzi.... 25.08.05, 14:55
        Za trzeciego obok Millera i Kwaśniewskiego tenora – władcę Polski – uchodzi
        Adam Michnik, choć przyznawanie mu takiej rangi zapewne uraża Gudzowatego,
        Glempa czy Kulczyka. Figurą o nazwisku Michnik posłużę się, żeby Millerowi dać
        do pomyślenia.
        W 1989 r. Michnik należał do zespołu polityków złożonego z Wałęsy,
        Mazowieckiego, Geremka, Kuronia itp., którzy przejęli władzę. Z nich wszystkich
        tylko Michnik szybko odmówił kandydowania do Sejmu i wycofał się do
        dziennikarstwa zamiast np. zostać premierem. I oto z nich wszystkich tylko on
        jeden dziś coś znaczy. Morał z tego taki, że istnieje różnica pomiędzy władzą
        formalną a rzeczywistą i trwałą. Robienie kariery stanowi więc sztukę złożoną.
        Miller próbuje uniemożliwić teraz Michnikowi kupienie telewizji Polsat. Raczej
        mu się nie uda ze względu na potęgę Michnika albo premier za to niestety
        zapłaci stratami politycznymi powyżej wartości Polsatu. Ale nie o to mi chodzi.
        Gazeta Michnika woła, że blokujący jej apetyt na telewizję projekt ustawy to
        zamach na wolność słowa oraz rynkowe swobody gospodarcze. "Agora" głosi, że za
        swoje zwycięstwa w konkurencji na wolnym rynku mediów dostaje oto po łbie od
        rządu. Czyżby więc rzeczywiście karana była cnota?
        14 lutego br. "NIE" informowało, że w 2000 r. Ministerstwo Finansów
        przeprowadziło w Sejmie taką nowelizację ustawy o podatku dochodowym,
        która "Agorze" przysporzyła 500 mln zł i tyleż stracił na tym skarb państwa.
        Dokładnie 576 mln. "Agora" temu nie przeczyła. Następny beneficjent Prokom
        uzyskał "tylko"
        108 mln. Nie jest to jedyny niepowszechny upust podatkowy, z którego
        koncern "Agora" skorzystał.
        Gdyby nie protekcyjne ulgi podatkowe udzielone przez władze państwa, nie
        istniałby może problem kupowania Polsatu przez Michnika, a więc i kłopot rządu
        Millera oraz płomienna mowa minister Jakubowskiej w Sejmie.
        Wedle marksowskiej diagnozy, kapitalistyczna spółka "Agora" dlatego jest
        bogata, gdyż akcjonariusze odzierają pracowników z wartości dodatkowej.
        Redaktor Gadomski – główny mózg ekonomiczny "Wyborczej" – nie pisuje jednak
        skarg, że jest odarty. Takie koncerny jak "Agora" nie żyją bowiem z wyzysku
        swych pracowników, ale ogółu, czyli innych, słabych podatników.
        I to jest w uproszczeniu właśnie ta kardynalna wada ustroju, w którym żyjemy,
        wytyczająca misję lewicy. " ( Z art. "Michnik Millera Kwachem" NIE 2002)
        • szechter2 [...] 25.08.05, 15:00
      • lukasito lupus, udowodnij, ze ona mowi prawde... 25.08.05, 14:59
        przeciez gdyby zeznawala tylko na temat Cimoszewicza, byloby super, po to ja
        wezwano. A takimi bzdetami Jarucka tylko osmiesza siebie, te skadinad smieszna
        komisje i obniza swoja wiarygodnosc. Udowodnij np. ze Polska jest panstwem
        totalitarnym... Jakiejkolwiek definicji nie wezmiesz, nie udowodnisz.
        Udowodnij, ze w grupie trzymajacej wladze - trzyosobowej - jest akurat ta
        trojka. A co z Preziem, z Kulczykiem, Czarzastym i sw. Alojzym? Niestety nie
        wystarczy pomowic, zeby wszystkie te sitwy porozbijac, trzeba dowodow, a takimi
        zeznaniami Jarucka tylko robi komedie i szum, dzieki ktoremu sitwy czuja sie
        bezkarne.
        • fagot777 W Marksa, Engelsa i Lenina tez nikt nie wierzyl!! 25.08.05, 15:18
          • doktorhabilitowany.1 Symbolika trojcy 25.08.05, 16:48
            Zwraca uwage symbolika trojcy. W Dziecinnym Nocniku jakis ksiezulo (Gorecki???)
            proponowal wprowadzenie dyktatury z triumwiratem u wladzy, Ty piszesz: Marks,
            Engels, Lenin (chociaz razem nic nie zrobili, jedyne co ich laczy to
            wypisywanie bzdur), a Jarucka: Michnik, Cimo, Barcikowski. W mitologiach
            indoeuropejskich zdaniem Georges'a Dumezila, cecha wspolna jest wystepowanie
            trojcy bostw, np. Odyn, Thor, Frey (1. opiekun 'kaplanow', 2.
            opiekun 'wojownikow', 3. patron 'rolnikow') itd. Symbolika trojcy jest bardzo
            nosna.
            • lukasito A jeszcze Ich Troje! 25.08.05, 21:43

• heniek18 Re: michnik udowodnij, że ona kłamie 25.08.05, 15:20
        Lupusie, slyszalem, ze jestes agentem wplywu sluzb ze Wschodu, ktorego zadaniem
        jest robienie zamieszania gdzie sie da, w szczegolnosci na forum GW, m.in.
        przez rzucanie goloslownych oskarzen.
        UDOWODNIJ, ZE JA KLAMIE!
        To po pierwsze. Po drugie: czesc z forumowiczow uwaza, ze jak czlowiek opluty
        sie nie broni, to znaczy, ze "ma cos na sumieniu".
        Druga zas czesc uwaza, ze jak czlowiek opluty sie broni, to znaczy dokladnie to
        samo.
        Pierwsi podpieraja sie np. tym, ze AM nie podal do sadu Lysiaka, chociaz
        wiadomo, ze Lysiakowi (kazdemu) wolno pisac wszystko, z wyjatkiem wzywania do
        mordu i zaden sad w Polsce nic mu nie zrobi. M.in. dzieki Michnikowi.
        Drudzy nie rozumieja roznicy miedzy pisaniem w ksiazce (papier jest cierpliwy!)
        a zeznaniem pod przysiega (za klamstwo jest odpowiedzialnosc karna) przed
        speckomisja. Nie rozumieja, albo udaja, ze nie rozumieja...
        Poza tym, jak zwykle, wypowiada sie tu wielu ludzi dla ktorych jest po prostu
        nie_do_wyobrazenia, ze ktos moze nie krasc, nie lgac, nie manipulowac itd. Nie
        ma dowodow, ze ukradl? Tym gorzej dla niego, bo to znaczy, ze bardzo gleboko je
        ukryl, jest w zmowie z innymi zlodziejami, manipuluje naiwnymi, jest "Wielkim
        Moralista". Siedzial w wiezieniu za komuny? To najlepszy dowod, ze byl z nia w
        zmowie, bo jakby nie byl, to by z kicia zywy nie wyszedl.
        Itd itp.
        Panie Adamie, dawniej bylo latwiej bo sprawy byly prostsze. Tacy jak tu plujacy
        nienawiscia siedzieli cicho albo pracowali w resorcie. Teraz udaja niezlomnych
        patriotow, choc nic dobrego dla Kraju nie zrobili, ale to nic nowego, tak jest
        zawsze, jak sie przyjdzie na gotowe.
        Podziwiam wytrzymalosc i zycze zdrowia.
    • jeanamga Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 14:27
      Nareszcie ktoś rzeczywiście, a nie tylko werbalnie, zareagował na bezkarne
      opluwanie. Inna sprawa, że przyjaźnie Pana Michnika z pomiotem poprzedniego
      systemu uprawdopodobniją takie pomówienia.
    • wolomin_w_nocy A czy w sądzie nerwa Adasia nie weźmie? 25.08.05, 14:34

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka