Dodaj do ulubionych

Czas na kontrrewolucję w kulturze!!!

03.09.05, 00:19
Gdyby następne wybory wygrała prawica...
należałoby podjąć pewne kroki w celu przeprowadzenia kulturalnej kontrrewolucji...
Począwszy od edukacji - niech wzorem będzię dla nas amerykańska Christian Coalition, ktora poprzez szkolne Rady Rodziców skutecznie walczy z federalnymi edukatorami o prawa do wychowania swoich dzieci wedle swoich przekonań...
Najwyższy też czas żeby telewizja publiczna przestałą być folwarkiem pogrobowców Gierszczyzny...
I niech nigdy więcej żadna Środa (lub ktoś w tym rodzaju) nie wydaje pieniędzy z naszych podatków na realizację jakiś idiotycznych, lewackich ideologii...
Obserwuj wątek
    • kropekuk Buhahahaha!! Swietna parodia... 03.09.05, 00:22

• pieron.slonski Re: Buhahahaha!! Swietna parodia... 03.09.05, 00:25
        Muszę Cię zasmucić Kolego.
        To nie jest parodia...
        To nadchodzi pokolenie JP II.
        • kropekuk Mowisz o tych dresach z Wisly i Cracovi, co sie 03.09.05, 00:53
          ku czci Jana Pawla mialy niby pogodzic, a nim papieza pochowano juz sie po
          ryjach tlukli? Fakt, jest sie czego bac!
      • bladatwarz Re: Buhahahaha!! Swietna parodia... 03.09.05, 00:25
        kropekuk napisał:

>

Twoja glupota czasem mnie bawi, a czasem wnerwia.
        Ten PhD rzekomy to Ty na pewno dostales w UK a nie w Bangladeszu?
        To musiala byc jakas socjologia albo jakies inne dokonanie w dyscyplinie
        niemierzalnej.
        Czasem mam wrazenie, ze Twoja inteligencja nie odbiega od tluczka do miesa!
        • tatonka chcesz go uwiarygodnic? :)) 03.09.05, 01:05
          jego najlepiej uwiarygadnia celowosc dzialania i motywacja...
          Oraz fakt ze do tej pory tu skrobie...
    • bladatwarz Trezb sie wziac za chory ,,instytut'' od filmow 03.09.05, 00:23
      Jest taka panna Odorowicz, co ja min. kultury - Dabrowski wypromowal.
      Jak ja wsadza na stolek, to bedzie klepac wszystkie filmy komunistycznym
      poprancom; od Wajdy po Kutza!!!

Bedzie latwo PO, to ustrzeli. Jesli PiS sie dolozy to sprawa z glowy!
      • kropekuk Jasne, jak film to TYLKO IDEOWY, jak te Leni... 03.09.05, 00:24
        Sieg Kwak!!!
        • bladatwarz Twoja glupota nie da sie zmierzyc na skali IQ 03.09.05, 00:26
          Tam nie ma wynikow dla kropkow ze schizofrenia i depresja maniakalna.
          • kropekuk O Leni nie slyszalas? Gdyby nie ta nazistowska 03.09.05, 00:54
            ideowosc, to tworczyni z niej bya wiecej nizli dobra:)
            • bladatwarz Tu sie zgadzam! 03.09.05, 00:57
              Ale taki pech propagandzistki.
              Trzeba wiedziec pod kogo sie podpiac.
              Wez to sobie do serca!
              • kropekuk Jestem obywatelem wolnego kraju; nie ciazy na 03.09.05, 01:12
                mnie kompleks komuny:))))))Czasem az mi was zal, choc z ta wieczna walka z
                komuna jestescie generalnie bardzo smieszni...
        • bracia_zbrojek Tylko MAO !!! 03.09.05, 00:26

• pieron.slonski Re: Tylko MAO !!! 03.09.05, 00:29
            Rewolucję kulturalną przeprowadziły już "elity intelektualne" III RP.
            Teraz trzeba będzie sporo się napracować żeby przywrócić normalność.
      • bracia_zbrojek Powariowali... 03.09.05, 00:28
        Wajda,Kutz - komunistyczni popaprancy? Janbezziemi ma rację pisząc, ze tu
        siedzą idioci.
        • pieron.slonski Re: Powariowali... 03.09.05, 00:31
          Kazimierz Kutz (wtedy pisał się jeszcze "Kuc") w sposób podły i w duchu kultury socjalistycznej atakawał Stanisława Bareję.
          • kropekuk I slusznie: kiepskie komedyjki - smieszne tylko 03.09.05, 00:56
            w socjalistycznej Polsce, dzieki te aluzyjnosci, oj, aluzyjnosci... Ale
            wartosci uniwersalne - zadne. Sprobuj toto sprzedac na Zachodzie!
            • bladatwarz Po co? 03.09.05, 00:59
              W Uka bawia sie swoimi komediami, a Luis de Funesa nie znaja!
              My sie bawimi swoimi komediami, a wy swoimi!
              Puszczajacy baki Benny Hill nie wszystkich smieszy.
              :))))
              • kropekuk Louis de Funesa znaja... I lubia. Mnie przypomina 03.09.05, 01:02
                zreszta Kaczora :))
            • bracia_zbrojek Re: I slusznie: kiepskie komedyjki - smieszne tyl 03.09.05, 01:00
              A Kiepski na Ukrainie miał ogladalnośc,ze hej!
              • kropekuk Serio? Tlumacz musial byc geniuszem;) 03.09.05, 01:02

• mmkkll To, że coś jest zrozumiałe w zasadzie tylko w 03.09.05, 01:02
              Polsce nie znaczy wcale, że jest kiepskie.

Produkcje hollywoodzkie są zrozumiałe na całym świecie, a trafia się średnio
              jedna dobra na rok(mniej więcej).
              • kropekuk Nie znaczy, ale czyni sztuke strasznie zasciankowa 03.09.05, 01:07
                I przemijajaca - zobacz, czy dzisiejsze malolaty sie z tego smieja. Na
                festiwalu filmow nowych w EU (poki co maly, uniwersytecki, ale ma to byc cykl)
                furore z polskich komedii zrobil Franek Dolas (Jak rozpetalem II WS), mimo ze
                przeklad byl wiecej niz lakoniczny (napisy).
                A Bareja? CO tu filmowo ciekawego poza owa aluzja (i paru swietnymi aktorami)?
                • mmkkll Re: Nie znaczy, ale czyni sztuke strasznie zascia 03.09.05, 01:13
                  > I przemijajaca - zobacz, czy dzisiejsze malolaty sie z tego smieja.

Śmieją, choć to może zasługa starszego pokolenia, które coś tam tłumaczy. Ale i
                  bez tego się śmieją(chodzi głównie o teksty, które zyskały status kultowych).

> A Bareja? CO tu filmowo ciekawego poza owa aluzja (i paru swietnymi aktorami)?

Nazwijmy to zmysłem obserwacji społeczeństwa.

> furore z polskich komedii zrobil Franek Dolas

A i wcześniej Seksmisja(choć z krajów poza Polską najpopularniejsza jest podobno
                  w Rosji).
              • bladatwarz A co Ty gadasz? 03.09.05, 01:09
                Kto chodzi na filmy hollywoodzkie?
                Prymitywne masy?
                • mmkkll Re: A co Ty gadasz? 03.09.05, 01:13
                  > Kto chodzi na filmy hollywoodzkie?

Praktycznie wszyscy :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka