s.flores 06.09.05, 08:21 "Natomiast na notowania Włodzimierza Cimoszewicza nie wpłynęły informacje o tym, że Anna Jarucka jest najprawdopodobniej osobą mało wiarygodną." - Pacewiczowi dedykuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niezapowiedziany Re: Sondaż GfK: 41 proc. dla Tuska 06.09.05, 08:39 to wprawdzie tylko sondaz, ale juz trzeci w ciagu tygodnia (drugi z ostatniego weekendu) w ktorym Tusk ma w okolicach 40% poparcia. mysle ze wybory moga rozstrzygnac sie w I turze. Tusk wymiata :D Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_oracz NIEMIECKIE MEDIA FINANSUJĄ KASZUBA ??????????????? 06.09.05, 17:09 WSZYSTKO NA TO WSKAZUJE ŻE NIEMCY BARDZO MOCNO WSPIERAJA PRONIEMIECKIEGO TUSKA BOJĄC SIĘ KACZYŃSKIEGO ! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: NIEMIECKIE MEDIA FINANSUJĄ KASZUBA ?????????? 06.09.05, 17:53 A zapomniales jak Miller(slowianskie nazwisko)poklepywal Schrödera. Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal NACIĄGANE 06.09.05, 09:02 Czy ktoś jeszcze wierzy w rzetelność i prawdziwość sondaży? -- app.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Nie jest tak źle... 06.09.05, 08:41 Choć mam centro-lewicowe poglądy i będę w I turze głosował na Borowskiego, to w sumie Tusk jako prezydent i Rokita jako premier - to nie jest takie złe roziwązanie, przynajmniej dla mnie osobiście. Co prawda żal mi trochę tych przeciętych obywateli, ale w końcu to ich wybór. To że bogaci będą jeszcze bogatsi to nie mój problem - bo ja zyskam, a nie stracę! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Cimoszewiczowi spada więc cała redakcja 06.09.05, 09:01 Wyborczej musi mu podciągnąć... :) Dzisiaj podciąga Pacewicz :) religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Re: Sondaż GfK: 41 proc. dla Tuska 06.09.05, 09:36 prZepraszam ale co to jest GfK??? Jak Lepper i Samoobrona wyhrały w jednym z sondażu to ośrodek który go przeprowadził został wyśmiany i publicznie napiętnowany , ja tam za Lepperem nie jestem ale to pokazuje mechanizm sondaży, Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Sondaż GfK: 41 proc. dla Tuska 06.09.05, 11:22 jachoo85 napisał: > prZepraszam ale co to jest GfK??? Jak Lepper i Samoobrona wyhrały w jednym z > sondażu to ośrodek który go przeprowadził został wyśmiany i publicznie > napiętnowany , ja tam za Lepperem nie jestem ale to pokazuje mechanizm sondaży, > GfK to renomowana firma badawcza. www.gfk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie musi być aż tak źle 06.09.05, 10:45 Nie tak dawno Tusk miał poparcie 23%. Jeżeli po kilku dniach to poparcie "skacze" o 18%, i to bez żadnej racjonalnej przyczyny, to znaczy, że: - albo sondaże są niereprezentatywne. - albo opinia publiczna jest wyjątkowo chwiejna i szybko zmienna. W obu przypadkach wyciąganie z przytaczanych sondaży wniosków co do wyników wyborów jest ryzykowne. Nie jest więc chyba aż tak źle jak sugeruja media Odpowiedz Link Zgłoś
indris 41 proc. dla Tuska - a skąd ? 06.09.05, 10:50 Nie tak dawno Tuska popierało 24%. Jeżeli teraz go popiera 41%, to czyi potencjalni wyborcy zmienili zdanie ? Leppera ? mało prawdopodobne Cimoszewicza ? również Giertycha ? niemożliwe Kaczyńskiego ? Religi - możliwe, ale ich było 5% Bochniarz, Korwina - to margines < 3% Odpowiedz Link Zgłoś
hydy Re: 41 proc. dla Tuska - a skąd ? 06.09.05, 11:02 indris napisał: > Nie tak dawno Tuska popierało 24%. Jeżeli teraz go popiera 41%, to czyi > potencjalni wyborcy zmienili zdanie ? > Leppera ? mało prawdopodobne > Cimoszewicza ? również > Giertycha ? niemożliwe > Kaczyńskiego ? > Religi - możliwe, ale ich było 5% > Bochniarz, Korwina - to margines < 3% zapominasz, że co 3 osoba deklaruje że nie wie jeszcze na kogo będzie głosowac - wyniki odzwierciedlają jedynie poglądy osób, które są na dzień zapytania zdecydowane; koniec wakacji i im bliżej wyborów, tym mniej niezdecydowanych - jest więc logiczne, że wyniki poszczególnych sondaży różnią się od siebie i to znacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Lepper dał WC, a WC Tuskowi 06.09.05, 13:04 Przepływy głosów nie są bezpośrednie. Też poparcie dla WC z początku jego kampanii było trochę medialnym pitoleniem. Wszystkie ośrodki badania opinii potwierdzają przewagę Tuska i tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 PRÓŻNIAK-MIERNOTA !!!!!! 06.09.05, 10:59 Ciekawe skąd ten próżniak,miernota polityczna D. Tusk ma takie poparcie.Przecież normalni,mądrzy ludzie nie będą głosować na próżniaka,lekkoducha i picera,który wykorzystując prowokację służb specjalnych myśli,że w rankingu jest na pierwszym miejscu.My Polacy nie chcemy Prezydenta z nadania służb specjalnych w dodatku próżniaka i kłamczucha !!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: PRÓŻNIAK-MIERNOTA !!!!!! 06.09.05, 11:18 Bo ejst jakies 59 razy wartościowszy od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: PRÓŻNIAK-MIERNOTA !!!!!! 06.09.05, 12:50 kabu12 napisał: > My Polacy nie chcemy Prezydenta... Nie przeceniałbym sondaży, ale IMHO są bardziej miarodajne od ludzi, którzy o sobie mówią "My" :) A "My Polacy" wypowiemy się w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Wybór PO jest wyborem dobra, a nie mniejszego zła 06.09.05, 12:51 Wreszcie będzie szansa na realizację niesocjalistycznego programu. Wreszcie gospodarka zacznie się rozwijać, tak jak powinna. Wreszcie uproszczone zostaną przepisy i zniknie korupcja. Skończą się afery. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Modlitwa "piotra228"... 06.09.05, 17:46 Zwykle są tu zamieszczane opinie i nagle ta modlitwa o lepszą przyszłość! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Wybór PO jest wyborem dobra, a nie mniejszego 06.09.05, 17:46 Daj Boze by tak bylo !!!! A gdyby PO mialo wiekszosc w Sejmie , ktora pozwalala by rzadzic bez socjalistycznej PiS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nnina13 Tusk odżył w czasie kampanii- wcześniej milczał 06.09.05, 17:45 Donald Tusk w czasie czteroletniego pobytu w Senacie w latach 1997-2001 zabierał głos w debacie... trzy razy. Ani razu nie wystąpił jako sprawozdawca komisji. Należał tylko do jednej – obrony narodowej. Jeden raz wystąpił jako przedstawiciel wnioskodawców projektu ustawy. W internetowym archiwum Senatu odnotowane jest tylko jedno oświadczenie senatora Tuska. Jako poseł Tusk może pochwalić się 25 wystąpieniami poselskimi podczas ostatnich czterech lat. W tym czasie nie zgłosił ani jednej interpelacji, ani jednego zapytania, ani pytania. Nie wygłosił ani jednego oświadczenia i nie był w żadnej komisji sejmowej. Jako poseł obecnej kadencji miał więc lider PO podobne doświadczenia, dlatego jego partia proponuje, by zmniejszyć liczbę posłów o połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 A co Tusk ma do powiedzenia w ogóle? 06.09.05, 17:49 O mamusi, dziadku i jak to czyścił kominy. Jako kandydat na prezydenta ma niezłe przygotowanie! Odpowiedz Link Zgłoś