wojtekz1 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 14.09.05, 13:55 Brawo!!! Zubry (i nie tylko one) na pewno się cieszą. A mając tyle forsy, co Pan, Panie Włodku, nie trzeba pchać się do tej paskudnej Warszawy. można spokojnie wąchać kwiatki i słuchać rykowiska jeleni. To o wiele zdrowsze i i przyjemniejsze, niż polityka Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik NIE..DO..WIA..RY...!!! 14.09.05, 14:01 JAK mawial sp.zdzichu ambroziak. alleluja,komuch won do puszczy. niech sie pakuje bo jak po pis zmieni konstytucje to bedzie sie musial wc ewakuowac na bialorus,tak mu sie do dupy dobiora. zreszta nie tylko jemu,reszte czerwonwj ferajny tez trzeba spacyfikowac, moze z wyjatkiem borowskiego (zyd bo zyd i komuch ale przynajmniej uczciwy) Odpowiedz Link Zgłoś
andraman1 To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 13:58 Porażka Cimoszewicza oznacza kolejny etap załamywania się postkomuny jako formacji politycznej i moralnej w Polsce. Pycha, pogarda, egoizm, krętactwo, brak samokrytycyzmu i wyrzutów sumienia - oto rzeczywiste kwalifikacje Cimoszewicza, jak byłego kandydata na prezydenta. Polacy zaczynają rozumieć, że w polityce jest ważny pewien profil moralny, który choć nie gwarantuje sukcesu, jest jednak konieczny, by odpowiedzialność polityczna przekładała się na dobro wspólne. Zastanawia mnie kondycja moralna osób wspierających tę wątpliwą kandydaturę. Trzeba jakiejś rodzaju ślepoty sumienia, by nie dostrzec od początku egoizmu i pychy Cimoszewicza - która teraz widoczna jest w całej krasie w jego argumentach odnośnie rezygnacji: rodzina, brudna propaganda, nikt poza nim niegodny bycia prezydentem, itd. W ogóle nie ma nic o dobru wspólnym, zaufaniu wyborców, Polsce, wierności ideałom, itd. Moment porażki ujawnił zakłamanie moralne i rzeczywistą pustke duchową kandydata, jak również polityczną impotencję w mobilizowaniu znaczącej ilości ludzi wokół postkoministycznego - a przecież "najlepszego" - kandydata. Ta porażka zwolenników Cimoszewicza też jest jakaś szansą dla nich: może przynajmiej część z nich otrząsnie się, dostrzeże prawdę o swym kandydacie, a jednocześnie o własnych wątpliwych wyborach. Gorzka prawda o Cimoszewiczu przekłada się również na bolesną prawdę o jego zwolennikach. To nie jest jest jedynie kwestia różnicy w poglądach politycznych: zwolennicy Cimoszewicza to ludzie o przytłumionym sumieniu, niezdolni do rozpoznania moralnego zła w ujawnianej przez kogoś pysze, arogancji, egoizmie, nieprzejrzystości, pogardzie. Porażka Cimoszewicza kompromituje również te postawy i utrudnia ich urzeczywistanianie w życiu publicznym. I to jest też dobra wiadomość dla dla Polski. Porażka Cimoszewicza i jego zwolenników to koniec epoki transoformacyjnej postkomuny. Cimoszewiczowi nie udało się w postkomunistycznym stylu i z tym zapleczem zyskać zaufania wyborców. Polska się zmienia. I jest się z czego cieszyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
sajuz33 Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 14:02 Bardzo to słuszne, co piszesz. Wątpię tylko, czy -jak masz nadzieję - spowoduje to pewne otrzeźwienie u jego zwolenników. Z psychologicznego punktu widzenia, bardzo rzadko przegrany potrafi się przyznać do porażki. Wystarczy poczytać posty e.v.k.i i vitka. Oni będą sie oszukiwać do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 14:05 o, jasnowidz. troche jesteś niepoważny, wysnuwając te wzniosłe teorie nt. osób popierających ex-kandydata Cimka. Czy Tobie się wydaje, że wyborcy to klony popieranych kandydatów? mamy w społeczeństwie szacunkowo 40% kopii Donalda T? To, że ktoś wybrałby Cimoszewicza (np. mówiąc, że inni wcale nie lepsi, tylko lepiej zakamuflowani :]), nie oznacza, że on również przeprowadzałby wątpliwe transakcje giełdowe. a - no i Cimko to nie organizacja, nie łączy wszystkich postkomunistów tego kraju. o jakim więc końcu piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
andraman1 Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 14:26 Eruve.elen dzięki za post. Zwolennicy kandydata nie są jego klonami, ale mają pewne cechy wspólne, przynajmniej w stopniu, który umożliwia jakąś identyfikację, wystarczającą dla aktu wyborczego. Ja wskazuję jedynie na pewną tendencję. W uogólnieniu nigdy nie ma 100% utożsamienia, są jedynie wiarygodne przybliżenia. Na tym też polega refleksja nad rzeczywistością w szerszej skali. Są cechy wspólne Leppera i jego zwolenników, podobnie jest z innymi kandydatami. Twój kandydat na prezydenta wiele, choć oczywiście nie wszystko, mówi również o Tobie. Przykro mi, że straciłaś/straciłeś swojego kandydata. Potrafię współczuć i Tobie i Cimoszewiczowi: porażki są bolesne. Myślę jednak, że to dobrze również dla Ciebie: ta pustka jest szansą dla refleksji i przebudzenia. Cimoszewicz nie miał kwalifikacji moralnych, by być dobrym kandydatem na prezydenta. Nie miał tych kwalifikacji nigdy, a czas kampanii ujawnił to w całej ostrości. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 15:11 hmm, jak w takim razie wyjaśnisz 'zmiany w deklaracjach', częste przecież przed wyborami? Nie tak dawno Cimoszewicz mający 35% poparcia (lipiec, OBOP), dziś, a właściwie wczoraj, jedynie 13%. Ci, którzy przestali go popierać, nie zmienili chyba swoich cech charakteru. powiedziałabym, że ludzie wybierają kandydata takiego, jakim chcą go widzieć - na Leppera głosują Ci, którzy widzą w nim 'tego pierwszego, który krzykiem i butem rozkurzy to całe tałatajstwo z Wiejskiej'. Na Tuska zagłosują ci, którym się wydaje, że będzie schludnym, uczciwym i przyjaznym refomatorem wszystkiego, chcącym dobra całego społeczeństwa. i nie jest dla nich istotne (może raczej tego nie chcą widzieć), że żaden z nich, ani Tusk, ani Lepper, nikogo nie będą gonić w Sejmie, ani niczego refomować. Ci, którzy głosowali na Cimoszka, uważali go pewnie za kompetentnego, uczciwego (główny filar jego kampanii, heh) i doświadczonego polityka - przestała im się podobać jego 'uczciwość' (w cudzysłowiu lub nie), spadły notowania. nie sądzę też, żeby te 13% wczorajszych wyborców chciało go na prezydenta 'bo utrzyma stare układy'. jakiś procent pewnie tak, ale normalni, niekorzystający z tego ludzie? btw. Cimko nie był 'moim' kandydatem :). Bawił mnie nieustannie jako jedyny z tych, którzy nie nadskakują wyborcom, nie uśmiechają się na prawo i lewo, i nie ściskają się z wyborcami spotkanymi na ulicy. nie umiałby być życzliwym prezydentem - to fakt. ale przynajmniej nie starał się tego ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 14:37 "Porażka Cimoszewicza i jego zwolenników to koniec epoki transoformacyjnej" Jestem zdania, że to raczej koniec początku. Koniec będzie wynikiem naturalnej eksterminacji homosovieticus. Odpowiedz Link Zgłoś
czereprubaszny La donna e mobile! Już raz nie kadydował, potem 14.09.05, 13:58 kandydował, teraz znów nie kandyduje ... . Niepoważny gość, zupełnie się na prezia nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok jak juz 14.09.05, 13:58 PO z PiSem za łby się wezmą ....:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:02 mangold napisał: > PO z PiSem za łby się wezmą ....:-)) W wiezieniach nie ma Internetu, cwaniaczku!... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:03 studioturos napisał: > mangold napisał: > > > PO z PiSem za łby się wezmą ....:-)) > W wiezieniach nie ma Internetu, cwaniaczku!... > W więzieniach ?? Twój PiS może mi skoczyć, za posty sie nie wsaadza....znaczy w cywilizowanych krajach ... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:15 mangold napisał: > W więzieniach ?? Twój PiS może mi skoczyć, za posty sie nie wsaadza....znaczy w > cywilizowanych krajach ... > A kto ci powiedzial ze to cywilizowany kraj bedzie. Przeciez rzadzic beda oszolomy i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
basiapietrzak Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:47 < Jasne, jak rządzi komuna to Polska jest krajem cywilizowanym? chacha - Polska w/g Komuny, to jest to ! a jesli inna partia to oszolomy itd. ! No, no, rozumiem, ze sa to slowa demokraty? jesli tak, to gratuluję światłemu umysłowi! "Każdy ma to, na co zasłuzył" Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 16:43 jak juz za szkole i leczenie trzeba bedzie placic, na zasilki kasy nie bedzie to przypomnicie sobie o SLD. ale wtedy juz bedzie za pozno. widac zasluzone jest wasze nie tak odlegle cierpienie. skoro teraz mozecie lzyc na forum to znaczy ze nie jest tak zle - na kompa was stac. zobaczymy co bedzie za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kssen Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 16:55 a wiesz chłopie ja jestem z tego starszego pokolenia i jak zaczynałem pracę, to "Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej" Uwierz mi, ze można miec za darmo i szkołę i leczenie i jakość tego będzie taka, że bedziesz płacił ciężkie pieniądze i za szkołę i za leczenie, żeby tylko uniknąć panstwowego bałaganu. A rencisci i emeryci wcale wtedy tak lepiej nie mieli. To jest oczywiscie czysty zbieg okoliczności ale waliło się i za gierka i teraz za postkomunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
basiapietrzak Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:41 Zapomniałeś jak było 5 lat temu? Nie-hiena:) Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 21:35 mangold napisał: > PO z PiSem za łby się wezmą ....:-)) ========================== BRAWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 Cimoszewicz ZLAMAL PRAWO, wiec musi zrezygnować. 14.09.05, 14:00 Cimoszewicz nie ma wyjścia. Musiał zrezygnować. I nie chodzi tu już o "pomyłkę", czy błędne oświadczenie. Cimoszewicz nie miał prawa kupić akcji ORELENu na rzecz córki i jej męża, ponieważ są oni rezydentami USA. 1) Jeśli więc jest tak, że Cimoszewicz nie posiadał akcji ORELENu, jak twierdzi, to kupił te akcje pezprawnie. 2) A jeśli kupił te akcje na własny rachunek - to skłamał w oświadczeniu. Cimoszewicz jest w sytuacji bez wyjscia, więc musiał zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Cimoszewicz nie wytrzymał ataków prawicy 14.09.05, 14:00 Chamstwu i drobnomieszczaństwu należy przeciwstawiać się siłom i godnościom osobistom- mówił Kobuszewski. Borowski nie poradzi sobie z tym towarzystwem głosujmy więc na Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:01 Ksero sie grzeje u Kostka.... krzych.korab napisał: Borowski nie poradzi sobie z tym towarzystwem Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:03 mangold napisał: > Ksero sie grzeje u Kostka.... > Oby..., zadnej czerwonej mordy w sejmie i senacie! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:05 studioturos napisał: > mangold napisał: > > > Ksero sie grzeje u Kostka.... > > > Oby..., zadnej czerwonej mordy w sejmie i senacie! > > o własnie niewazne jakimi metodami...nie dziwię się wcale Halberowi --ch** precz !! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:16 mangold napisał: > > o własnie niewazne jakimi metodami...nie dziwię się wcale Halberowi --ch* > * > precz !! > On mial na mysli ch..ow z wlasnej partii, ktorzy nie chcieli przez przypadek pomagac Ordynackiej... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:19 mangold napisał: > studioturos napisał: > > > mangold napisał: > > > > > Ksero sie grzeje u Kostka.... > > > > > Oby..., zadnej czerwonej mordy w sejmie i senacie! > > > > o własnie niewazne jakimi metodami...nie dziwię się wcale Halberowi --ch* > * > precz !! > Wlasnie !! kwasniewski, oleksy, cimoszewicz do wiezienia... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:05 mangold napisał: > Ksero sie grzeje u Kostka.... Oby... Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Brawo Wlodek!!!! 14.09.05, 14:01 a zostaw to tatalajstwo samemu sobie, wtedy wykoncza sie nawzajem, a przy okazji caly narod. Bardzo madra decyzja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba68 Re: Brawo Wlodek!!!! 14.09.05, 14:27 zygfryd.okrutny napisał: > a zostaw to tatalajstwo samemu sobie, wtedy wykoncza sie nawzajem, a przy okazj > i caly narod. Bardzo madra decyzja!!!!! BUHAHAHA Przyjdzie kaczor i wam wyrówna. Macie padały przejechane. ______________________________________________________ Wszystkie cioty popierają WC. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czy teraz Tusk wyśle Miodowicza przeciw Kaczo 14.09.05, 14:07 Zgrana para Miodowicz - Brochwicz się zgrała. Ale są inni. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Czy teraz Tusk wyśle Miodowicza przeciw Kaczo 14.09.05, 14:07 rom? A po co?? Przeciez i tak komuna na niego zaglosuje i wygra w I turze... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czy teraz Tusk wyśle Miodowicza przeciw Kaczo 14.09.05, 14:10 Zgrana para Miodowicz - Brochwicz to zgrana karta. Ale są inni. Odpowiedz Link Zgłoś
telesto Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 14.09.05, 14:04 Jeszcze wczoraj była mowa o tym, że Cimoszewicz dzisiaj ujawni swoje operacje maklerskie. Teraz zrobi sie szum o jego rezygnacji i już nikt nie będzie pamiętać o co tu chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
korrida1 Re: Czy Cimoszewicz 14.09.05, 14:05 Mam naczieje doczekać komisji śledczej w sprawie nielegalnych działań bespieki w ramach kampanii prezydenckiej a.d.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Czy Cimoszewicz 14.09.05, 14:18 > Mam naczieje doczekać komisji śledczej w sprawie > nielegalnych działań bespieki w ramach > kampanii prezydenckiej a.d.2005 nie ma szans, jakoś mi się widzi iż koniec kadencji obecnego sejmu stanie się końcem (i tak idiotycznych przecież) komisyj śledczych. po co one komu teraz, wszyscy na stołeczkach będą różowi, szczęśliwi i uczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Przyłączam się do radości. 14.09.05, 14:05 Ło jojoj łolaboga - jak cudownie. Wonderful!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik [...] 14.09.05, 14:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Radujcie sie durni rodacy!!! 14.09.05, 14:14 Zycze wam takiego prezydenta, na jakiego zaslugujecie. A zaslugujecie na polskiego odpowiednika Busha. I takiego sobie wybierzecie, bo wszyscy wasi pozostali kandydaci potrafia zgnoic kazdego przeciwnika, jak nasz G.W.B, i zapewne zrobia to takze z wami. Moje gratulacje, "druga Ameryko"!!! Amerykanin Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wybór zależy od Ciebie. 14.09.05, 14:14 Możesz być przyzwoitym człowiekiem albo głosować na D. Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Wybór zależy od Ciebie. 14.09.05, 14:20 uu1 napisała: > Możesz być przyzwoitym człowiekiem albo głosować na D. Tuska. Jestem przyzwoity! Odpowiedz Link Zgłoś
mumin52 Re: Teraz nie ma wyboru:( 14.09.05, 14:21 Dalej opluwacie sie gnojem.Dziennikarskie miernoty dalej drążą Cimoszewicza od środka. A kto będzie jutro, kim się zajmiecie,kogo zgnoicie? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Teraz nie ma wyboru:( 14.09.05, 14:22 mumin52 napisał: > Dalej opluwacie sie gnojem.Dziennikarskie miernoty dalej drążą Cimoszewicza od > środka. A kto będzie jutro, kim się zajmiecie,kogo zgnoicie? Gnoj jest dobry na plony. moze z tego co wyrosnie? IVRP?? Odpowiedz Link Zgłoś
darioo5 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 14.09.05, 14:17 I tak oddam głos na Cimosiewicza, dopisze na karcie do głosowania jego nazwisko.Te pozostałe qwy niech sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik ZA KŁODZKO! 14.09.05, 14:18 ZA POWODZIAN! Niech sobie nie myśli chamidło! Mogłeś się ubezpieczyć od fałszywych sondaży! Odpowiedz Link Zgłoś
ubik007 Przekazać głosy na Kaczyńskiego 14.09.05, 14:20 Wyborcy Cimoszewicza powinni przekazać swoje głosy na Lecha Kaczyńskiego, który broni podatku progresywnego i finansowanego z podatków szkolnictwa i służby zdrowia (także wzrost składki) Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Przekazać głosy na Kaczyńskiego 14.09.05, 14:29 ubik007 napisał: > Wyborcy Cimoszewicza powinni przekazać swoje głosy na Lecha Kaczyńskiego, który > > broni podatku progresywnego i finansowanego z podatków szkolnictwa i służby > zdrowia (także wzrost składki) Masz coś z mentalności psa ogrodnika. A może to nieśmiertelny marksizm-leninizm: bić kułaka! na drzewa z burżujami! Odpowiedz Link Zgłoś
jozef6 Nie pierwszy raz psy zagryzły człowieka... 14.09.05, 14:24 Czarne bydło świętuje... Frekwencja wyborcza - 30%. Między kaczkami się nie wybiera: drób to drób. Za góra 2 lata rzadów degeneratów spod znaku ptasich móżdżków czeka nas rewolucja. I wszyscy Ci, którzy na forum szczekali na lewicę i Cimoszewicza, z podkulonym ogonkiem godnym bezpłodnych mułów, poproszą Go o powrót do życia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Nie pierwszy raz psy zagryzły człowieka... 14.09.05, 14:33 Ha ha ha ha ha ha ha ha................... Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Pomyłka, kolego 14.09.05, 14:36 "z podkulonym ogonkiem godnym bezpłodnych mułów" - Twoje słowa - to uciekał Wielki Makler, pan Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pomyłka, kolego 14.09.05, 14:45 Kolego, masz rację To nie psy tylko hieny. Chociaż ta sama rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 Re: Pomyłka, kolego 14.09.05, 15:17 Tak, hieny. Polują na śmierdzącą padlinę. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 "Wycofam się, jeśli okaże się, że złamałem prawo" 14.09.05, 14:37 jozef6 napisał: > I wszyscy Ci, którzy na forum szczekali na lewicę > i Cimoszewicza, z podkulonym ogonkiem godnym bezpłodnych mułów, poproszą Go o > powrót do życia politycznego. ...no raczej go nie poproszę o powrót. Ten człowiek jest zbyt maluszkiego formatu, aby mnie reprezentować. Rezygnacja Cimoszewicza nie ma wiele wspólnego z nagonką, to czysta kalkulacja. Cimoszewicz ma za uszami grzeszki, które nie da się obronić. W innym przypadku by nie rezygnował. cytat prasowy: (19-08-2005) Jeżeli, w którymkolwiek z postępowań prokuratura stwierdzi, że naruszyłem prawo, zakończę swój udział w kampanii wyborczej i wycofam się z wyborów prezydenckich - powiedział na czwartkowej konferencji prasowej w Zielnej Górze kandydat na urząd prezydenta RP Włodzimierz Cimoszewicz. Marszałek Sejmu zapowiedział, że w piątek rano stawi się w prokuraturze w Warszawie i zamierza złożyć wyjaśnienia w związku z trzema zawiadomieniami o popełnieniu przestępstwa, jakie skierowała do prokuratury sejmowa komisja śledcza ds. PKN Orlen. - Jeśli natomiast we wszystkich tych sprawach prokuratura stwierdzi, że nie naruszyłem prawa, oczekuję od ludzi, którzy stawiali mi fałszywe - w moim przekonaniu - zarzuty - przeprosin publicznych - powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 14.09.05, 14:24 Nałęczowi proponuję teraz operację plastyczną (chociaż czoła aby nie przypominało innej części ciała) Odpowiedz Link Zgłoś
juanrm CZY GW TEŻ SIĘ WYCOFA Z WYBORÓW? 14.09.05, 14:27 A może kochana Gazeta wycofa się zupełnie z działalności dezinformujaco- manipulacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
andraman1 Re: CZY GW TEŻ SIĘ WYCOFA Z WYBORÓW? 14.09.05, 14:42 juanrm napisał: > A może kochana Gazeta wycofa się zupełnie z działalności dezinformujaco- > manipulacyjnej? Juanram, myślę, że Gazeta Wyborcza skompromitowała się udzielając wyraźnego poparcia postkomunistycznemu kandydatowi bez moralnych kwalifikacji do bycia prezydentem. Zwłaszcza, że Michnik i jego środowisko mieli dobrych i wiarygodnych kanydatów wywodzących się z solidarnościowego ruchu. Zastanawia mnie ta ślepota polityczna i moralna tego zasłużonego dla Polski środowiska. Natomiast GW ma tę zaletę, że daje jednak różne materiały i inforamacje, i dość szybko. Michnik, poza tym, że ma niestety pewne postkomunistyczne sentymenty, zachowuje pewną wrażliwość na prawdę i dlatego GW nie jest konsekwentna w swej jednostronności i dopuszcza inne opcje. Odpowiadając wprost na Twoje pytanie: trudno przewidzieć, co zrobią po porażce ich kandydata. Może podobnie jak on z pewną dozą pogardy będą przypatrywać się innym niegodnym kandydatom i informować o nich w duchu moralistycznej wzniosłości? Wiele wskazuje, że w tym sensie GW wycofa się z wyborów, bo nie ma serca dla innych kandytów, a Michnik pisząc ostatnio o Piłsudskim, który wycofał się po zabójstwie Narutowicza, przygotowywał jakby jakiś "ruch" może i dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Koniec toaletowej rewolucji? 14.09.05, 14:28 Był cieniasem,jest cieniasem i cieniasem pozostanie.Słuszne były opinie że temu ludzikowi brak jaj,gdy trzeba było wylożyć papiery,ktore miały świadczyć o "ponadstandardowej uczciwosci" gosciu pękł,tylko co zrobi osierocony nałęcz i cala zgraja aktywistów? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Koniec toaletowej rewolucji? 14.09.05, 14:32 Jesteś niespotykanie dobrym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 hej uu1 14.09.05, 15:58 Znalazlem Twoj ostatni post, zeby Ci powiedziec, ze Ci wspolczuje. Wolalbym, zebys mogl glosowac na swego kandydata, a tak to dupa. Takie zwyciestwo wyborcze mnie nie cieszy. Wolalbym by ludzie mogli glosowac na swoich kandydatow, bo rozklad glosow przypomina ew. zwyciezcom, ze sa tez ludzie o innych pogladach. I ze z nimi tez sie trzeba liczyc. To co sie stalo z Cimo, moze sprawic, ze znaczna czesc jego potencjalnych wyborcow nie pojdzie glosowac wcale. Mam nadzieje, ze Ty jednak znajdziesz innego kandydata. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zydel Re: Koniec toaletowej rewolucji? 14.09.05, 14:45 a chrzanic naleczow i innych, niech ida do lamusa. siedzieli przez tyle lat na stolku a poprawy jak nie bylo widac tak jej nie widac. ta banda niekompentenciakow powinna teraz pozyc na standartowej emeryturce (niestety to nie mozliwe) i popatrzec jak to zyja ludzie ktorych mieli gleboko w d... . Odpowiedz Link Zgłoś
basiapietrzak Re: Koniec toaletowej rewolucji? 14.09.05, 14:54 < co zrobią? < to chyba oczywiste < szybko przebiorą sie w inne szatki Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Trzeba radykalnych zmian w IV RP. 14.09.05, 14:34 To co jest w obecnej RP, to skandal. Kandydat Tusk będzie również "hetką pętelką" fundacji Batorego. Trzeba radykalnych zmian w RP ponieważ stopień zakłamania i wpływów "suflerów" na politykę polską jest zbyt duży. To bezrobocie i nędza moralna elit jest główną przyczyną upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Potrzeba radykalnych zmian w IV RP .... 14.09.05, 14:42 kandydat Tusk będzie również "hetką pętelką" fundacji Batorego. Polska rozkłada się moralnie , a bezrobocie młodych dobije ją do dna. Odpowiedz Link Zgłoś