Dodaj do ulubionych

Czy Cimoszewicz się wycofa?

• wojtekz1 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 14.09.05, 13:55
      Brawo!!! Zubry (i nie tylko one) na pewno się cieszą. A mając tyle forsy, co
      Pan, Panie Włodku, nie trzeba pchać się do tej paskudnej Warszawy. można
      spokojnie wąchać kwiatki i słuchać rykowiska jeleni. To o wiele zdrowsze i i
      przyjemniejsze, niż polityka
      • vitmik NIE..DO..WIA..RY...!!! 14.09.05, 14:01
        JAK mawial sp.zdzichu ambroziak. alleluja,komuch won do puszczy. niech sie
        pakuje bo jak po pis zmieni konstytucje to bedzie sie musial wc ewakuowac na
        bialorus,tak mu sie do dupy dobiora.
        zreszta nie tylko jemu,reszte czerwonwj ferajny tez trzeba spacyfikowac, moze z
        wyjatkiem borowskiego (zyd bo zyd i komuch ale przynajmniej uczciwy)
    • andraman1 To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 13:58
      Porażka Cimoszewicza oznacza kolejny etap załamywania się postkomuny jako
      formacji politycznej i moralnej w Polsce. Pycha, pogarda, egoizm, krętactwo,
      brak samokrytycyzmu i wyrzutów sumienia - oto rzeczywiste kwalifikacje
      Cimoszewicza, jak byłego kandydata na prezydenta. Polacy zaczynają rozumieć, że
      w polityce jest ważny pewien profil moralny, który choć nie gwarantuje sukcesu,
      jest jednak konieczny, by odpowiedzialność polityczna przekładała się na dobro
      wspólne. Zastanawia mnie kondycja moralna osób wspierających tę wątpliwą
      kandydaturę. Trzeba jakiejś rodzaju ślepoty sumienia, by nie dostrzec od
      początku egoizmu i pychy Cimoszewicza - która teraz widoczna jest w całej
      krasie w jego argumentach odnośnie rezygnacji: rodzina, brudna propaganda, nikt
      poza nim niegodny bycia prezydentem, itd. W ogóle nie ma nic o dobru wspólnym,
      zaufaniu wyborców, Polsce, wierności ideałom, itd. Moment porażki ujawnił
      zakłamanie moralne i rzeczywistą pustke duchową kandydata, jak również
      polityczną impotencję w mobilizowaniu znaczącej ilości ludzi wokół
      postkoministycznego - a przecież "najlepszego" - kandydata.

Ta porażka zwolenników Cimoszewicza też jest jakaś szansą dla nich: może
      przynajmiej część z nich otrząsnie się, dostrzeże prawdę o swym kandydacie, a
      jednocześnie o własnych wątpliwych wyborach. Gorzka prawda o Cimoszewiczu
      przekłada się również na bolesną prawdę o jego zwolennikach. To nie jest jest
      jedynie kwestia różnicy w poglądach politycznych: zwolennicy Cimoszewicza to
      ludzie o przytłumionym sumieniu, niezdolni do rozpoznania moralnego zła w
      ujawnianej przez kogoś pysze, arogancji, egoizmie, nieprzejrzystości,
      pogardzie. Porażka Cimoszewicza kompromituje również te postawy i utrudnia ich
      urzeczywistanianie w życiu publicznym. I to jest też dobra wiadomość dla dla
      Polski.

Porażka Cimoszewicza i jego zwolenników to koniec epoki transoformacyjnej
      postkomuny. Cimoszewiczowi nie udało się w postkomunistycznym stylu i z tym
      zapleczem zyskać zaufania wyborców. Polska się zmienia. I jest się z czego
      cieszyć:)

• sajuz33 Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 14:02
        Bardzo to słuszne, co piszesz.
        Wątpię tylko, czy -jak masz nadzieję - spowoduje to pewne otrzeźwienie u jego
        zwolenników. Z psychologicznego punktu widzenia, bardzo rzadko przegrany
        potrafi się przyznać do porażki.
        Wystarczy poczytać posty e.v.k.i i vitka. Oni będą sie oszukiwać do upadłego.
      • eruve.elen Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 14:05
        o, jasnowidz.

troche jesteś niepoważny, wysnuwając te wzniosłe teorie nt. osób popierających
        ex-kandydata Cimka. Czy Tobie się wydaje, że wyborcy to klony popieranych
        kandydatów? mamy w społeczeństwie szacunkowo 40% kopii Donalda T?

To, że ktoś wybrałby Cimoszewicza (np. mówiąc, że inni wcale nie lepsi, tylko
        lepiej zakamuflowani :]), nie oznacza, że on również przeprowadzałby wątpliwe
        transakcje giełdowe.

a - no i Cimko to nie organizacja, nie łączy wszystkich postkomunistów tego
        kraju. o jakim więc końcu piszesz?
        • andraman1 Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 14:26

Eruve.elen

dzięki za post. Zwolennicy kandydata nie są jego klonami, ale mają pewne cechy
          wspólne, przynajmniej w stopniu, który umożliwia jakąś identyfikację,
          wystarczającą dla aktu wyborczego. Ja wskazuję jedynie na pewną tendencję. W
          uogólnieniu nigdy nie ma 100% utożsamienia, są jedynie wiarygodne przybliżenia.
          Na tym też polega refleksja nad rzeczywistością w szerszej skali. Są cechy
          wspólne Leppera i jego zwolenników, podobnie jest z innymi kandydatami. Twój
          kandydat na prezydenta wiele, choć oczywiście nie wszystko, mówi również o
          Tobie. Przykro mi, że straciłaś/straciłeś swojego kandydata. Potrafię współczuć
          i Tobie i Cimoszewiczowi: porażki są bolesne. Myślę jednak, że to dobrze
          również dla Ciebie: ta pustka jest szansą dla refleksji i przebudzenia.
          Cimoszewicz nie miał kwalifikacji moralnych, by być dobrym kandydatem na
          prezydenta. Nie miał tych kwalifikacji nigdy, a czas kampanii ujawnił to w
          całej ostrości.
          • eruve.elen Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 15:11
            hmm, jak w takim razie wyjaśnisz 'zmiany w deklaracjach', częste przecież przed
            wyborami? Nie tak dawno Cimoszewicz mający 35% poparcia (lipiec, OBOP), dziś, a
            właściwie wczoraj, jedynie 13%. Ci, którzy przestali go popierać, nie zmienili
            chyba swoich cech charakteru.
            powiedziałabym, że ludzie wybierają kandydata takiego, jakim chcą go widzieć -
            na Leppera głosują Ci, którzy widzą w nim 'tego pierwszego, który krzykiem i
            butem rozkurzy to całe tałatajstwo z Wiejskiej'. Na Tuska zagłosują ci, którym
            się wydaje, że będzie schludnym, uczciwym i przyjaznym refomatorem wszystkiego,
            chcącym dobra całego społeczeństwa. i nie jest dla nich istotne (może raczej
            tego nie chcą widzieć), że żaden z nich, ani Tusk, ani Lepper, nikogo nie będą
            gonić w Sejmie, ani niczego refomować.
            Ci, którzy głosowali na Cimoszka, uważali go pewnie za kompetentnego, uczciwego
            (główny filar jego kampanii, heh) i doświadczonego polityka - przestała im się
            podobać jego 'uczciwość' (w cudzysłowiu lub nie), spadły notowania. nie sądzę
            też, żeby te 13% wczorajszych wyborców chciało go na prezydenta 'bo utrzyma
            stare układy'. jakiś procent pewnie tak, ale normalni, niekorzystający z tego
            ludzie?

btw. Cimko nie był 'moim' kandydatem :). Bawił mnie nieustannie jako jedyny z
            tych, którzy nie nadskakują wyborcom, nie uśmiechają się na prawo i lewo, i nie
            ściskają się z wyborcami spotkanymi na ulicy. nie umiałby być życzliwym
            prezydentem - to fakt. ale przynajmniej nie starał się tego ukrywać.
      • haen1950 Re: To dobra wiadomość dla Polski 14.09.05, 14:37
        "Porażka Cimoszewicza i jego zwolenników to koniec epoki transoformacyjnej"
        Jestem zdania, że to raczej koniec początku. Koniec będzie wynikiem naturalnej
        eksterminacji homosovieticus.
    • czereprubaszny La donna e mobile! Już raz nie kadydował, potem 14.09.05, 13:58
      kandydował, teraz znów nie kandyduje ... . Niepoważny gość, zupełnie się na
      prezia nie nadaje.
    • mangold Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok jak juz 14.09.05, 13:58
      PO z PiSem za łby się wezmą ....:-))
      • studioturos Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:02
        mangold napisał:

> PO z PiSem za łby się wezmą ....:-))
        W wiezieniach nie ma Internetu, cwaniaczku!...
        • mangold Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:03
          studioturos napisał:

> mangold napisał:
          >
          > > PO z PiSem za łby się wezmą ....:-))
          > W wiezieniach nie ma Internetu, cwaniaczku!...
          >
          W więzieniach ?? Twój PiS może mi skoczyć, za posty sie nie wsaadza....znaczy w
          cywilizowanych krajach ...
          • yabool Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:15
            mangold napisał:

> W więzieniach ?? Twój PiS może mi skoczyć, za posty sie nie wsaadza....znaczy
            w
            > cywilizowanych krajach ...
            >
            A kto ci powiedzial ze to cywilizowany kraj bedzie. Przeciez rzadzic beda
            oszolomy i tak dalej...
            • basiapietrzak Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:47
              < Jasne, jak rządzi komuna to Polska jest krajem cywilizowanym? chacha - Polska
              w/g Komuny, to jest to ! a jesli inna partia to oszolomy itd. ! No, no,
              rozumiem, ze sa to slowa demokraty? jesli tak, to gratuluję światłemu umysłowi!

"Każdy ma to, na co zasłuzył"
              • brlink Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 16:43
                jak juz za szkole i leczenie trzeba bedzie placic, na zasilki kasy nie bedzie to
                przypomnicie sobie o SLD. ale wtedy juz bedzie za pozno. widac zasluzone jest
                wasze nie tak odlegle cierpienie. skoro teraz mozecie lzyc na forum to znaczy ze
                nie jest tak zle - na kompa was stac. zobaczymy co bedzie za kilka lat.

• kssen Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 16:55
                  a wiesz chłopie ja jestem z tego starszego pokolenia i jak zaczynałem pracę, to "Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej" Uwierz mi, ze można miec za darmo i szkołę i leczenie i jakość tego będzie taka, że bedziesz płacił ciężkie pieniądze i za szkołę i za leczenie, żeby tylko uniknąć panstwowego bałaganu. A rencisci i emeryci wcale wtedy tak lepiej nie mieli. To jest oczywiscie czysty zbieg okoliczności ale waliło się i za gierka i teraz za postkomunistów.
      • basiapietrzak Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 14:41
        Zapomniałeś jak było 5 lat temu? Nie-hiena:)
      • ormoczuwa Re: Ale wylew hien na forum !! Pogadamy za rok ja 14.09.05, 21:35
        mangold napisał:

> PO z PiSem za łby się wezmą ....:-))

==========================

BRAWO !!!
    • macmac1001 Cimoszewicz ZLAMAL PRAWO, wiec musi zrezygnować. 14.09.05, 14:00
      Cimoszewicz nie ma wyjścia. Musiał zrezygnować. I nie chodzi tu już o "pomyłkę",
      czy błędne oświadczenie.

Cimoszewicz nie miał prawa kupić akcji ORELENu na rzecz córki i jej męża,
      ponieważ są oni rezydentami USA.

1)
      Jeśli więc jest tak, że Cimoszewicz nie posiadał akcji ORELENu, jak twierdzi, to
      kupił te akcje pezprawnie.

2)
      A jeśli kupił te akcje na własny rachunek - to skłamał w oświadczeniu.

Cimoszewicz jest w sytuacji bez wyjscia, więc musiał zrezygnować.
    • krzych.korab Re: Cimoszewicz nie wytrzymał ataków prawicy 14.09.05, 14:00
      Chamstwu i drobnomieszczaństwu należy przeciwstawiać się siłom i godnościom
      osobistom- mówił Kobuszewski. Borowski nie poradzi sobie z tym towarzystwem
      głosujmy więc na Leppera.
      • mangold Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:01
        Ksero sie grzeje u Kostka....

krzych.korab napisał:
        Borowski nie poradzi sobie z tym towarzystwem
        • studioturos Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:03
          mangold napisał:

> Ksero sie grzeje u Kostka....
          >
          Oby..., zadnej czerwonej mordy w sejmie i senacie!
          • mangold Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:05
            studioturos napisał:

> mangold napisał:
            >
            > > Ksero sie grzeje u Kostka....
            > >
            > Oby..., zadnej czerwonej mordy w sejmie i senacie!
            >
            > o własnie niewazne jakimi metodami...nie dziwię się wcale Halberowi --ch**
            precz !!
            • yabool Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:16
              mangold napisał:
              > > o własnie niewazne jakimi metodami...nie dziwię się wcale Halberowi --ch*
              > *
              > precz !!
              >
              On mial na mysli ch..ow z wlasnej partii, ktorzy nie chcieli przez przypadek
              pomagac Ordynackiej...
            • yabool Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:19
              mangold napisał:

> studioturos napisał:
              >
              > > mangold napisał:
              > >
              > > > Ksero sie grzeje u Kostka....
              > > >
              > > Oby..., zadnej czerwonej mordy w sejmie i senacie!
              > >
              > > o własnie niewazne jakimi metodami...nie dziwię się wcale Halberowi --ch*
              > *
              > precz !!
              >
              Wlasnie !! kwasniewski, oleksy, cimoszewicz do wiezienia...
        • studioturos Re: Na Borowskiego już coś tam szykuja napewno 14.09.05, 14:05
          mangold napisał:

> Ksero sie grzeje u Kostka....
          Oby...
    • zygfryd.okrutny Brawo Wlodek!!!! 14.09.05, 14:01
      a zostaw to tatalajstwo samemu sobie, wtedy wykoncza sie nawzajem, a przy okazji caly narod. Bardzo madra decyzja!!!!!
      • zaba68 Re: Brawo Wlodek!!!! 14.09.05, 14:27

zygfryd.okrutny napisał:

> a zostaw to tatalajstwo samemu sobie, wtedy wykoncza sie nawzajem, a przy
        okazj
        > i caly narod. Bardzo madra decyzja!!!!!
        BUHAHAHA Przyjdzie kaczor i wam wyrówna. Macie padały przejechane.

Wszystkie cioty popierają WC.
    • ghj1 Czy teraz Tusk wyśle Miodowicza przeciw Kaczorom? 14.09.05, 14:02
      • anjos WRESZCIE KONIEC TEGO TEATRU KOMUSZKA CIMOCHA 14.09.05, 14:06

• uu1 Re: Czy teraz Tusk wyśle Miodowicza przeciw Kaczo 14.09.05, 14:07
        Zgrana para Miodowicz - Brochwicz się zgrała. Ale są inni.
      • studioturos Re: Czy teraz Tusk wyśle Miodowicza przeciw Kaczo 14.09.05, 14:07
        rom?
        A po co?? Przeciez i tak komuna na niego zaglosuje i wygra w I turze...
      • uu1 Re: Czy teraz Tusk wyśle Miodowicza przeciw Kaczo 14.09.05, 14:10
        Zgrana para Miodowicz - Brochwicz to zgrana karta. Ale są inni.
    • telesto Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 14.09.05, 14:04
      Jeszcze wczoraj była mowa o tym, że Cimoszewicz dzisiaj ujawni swoje operacje
      maklerskie. Teraz zrobi sie szum o jego rezygnacji i już nikt nie będzie
      pamiętać o co tu chodziło...
    • korrida1 Re: Czy Cimoszewicz 14.09.05, 14:05
      Mam naczieje doczekać komisji śledczej w sprawie
      nielegalnych działań bespieki w ramach
      kampanii prezydenckiej a.d.2005
      • eruve.elen Re: Czy Cimoszewicz 14.09.05, 14:18
        > Mam naczieje doczekać komisji śledczej w sprawie
        > nielegalnych działań bespieki w ramach
        > kampanii prezydenckiej a.d.2005

nie ma szans, jakoś mi się widzi iż koniec kadencji obecnego sejmu stanie się
        końcem (i tak idiotycznych przecież) komisyj śledczych. po co one komu teraz,
        wszyscy na stołeczkach będą różowi, szczęśliwi i uczciwi.
    • niestaly_czytelnik Przyłączam się do radości. 14.09.05, 14:05
      Ło jojoj łolaboga - jak cudownie. Wonderful!!!
    • koopa A ostrzegałam się Wołodia "Cimosz szans nimosz"! 14.09.05, 14:06
    • niestaly_czytelnik [...] 14.09.05, 14:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • basiapietrzak Re: ZA KŁODZKO! 14.09.05, 14:38
        BINGO!!!
        NARÓD TO MA PAMIĘĆ :)
    • pawka55 Radujcie sie durni rodacy!!! 14.09.05, 14:14
      Zycze wam takiego prezydenta, na jakiego zaslugujecie. A zaslugujecie na
      polskiego odpowiednika Busha. I takiego sobie wybierzecie, bo wszyscy wasi
      pozostali kandydaci potrafia zgnoic kazdego przeciwnika, jak nasz G.W.B, i
      zapewne zrobia to takze z wami. Moje gratulacje, "druga Ameryko"!!!

Amerykanin
    • uu1 Re: Wybór zależy od Ciebie. 14.09.05, 14:14
      Możesz być przyzwoitym człowiekiem albo głosować na D. Tuska.
      • yabool Re: Wybór zależy od Ciebie. 14.09.05, 14:20
        uu1 napisała:

> Możesz być przyzwoitym człowiekiem albo głosować na D. Tuska.
        Jestem przyzwoity!
      • mumin52 Re: Teraz nie ma wyboru:( 14.09.05, 14:21
        Dalej opluwacie sie gnojem.Dziennikarskie miernoty dalej drążą Cimoszewicza od
        środka. A kto będzie jutro, kim się zajmiecie,kogo zgnoicie?
        • yabool Re: Teraz nie ma wyboru:( 14.09.05, 14:22
          mumin52 napisał:

> Dalej opluwacie sie gnojem.Dziennikarskie miernoty dalej drążą Cimoszewicza
          od
          > środka. A kto będzie jutro, kim się zajmiecie,kogo zgnoicie?
          Gnoj jest dobry na plony. moze z tego co wyrosnie? IVRP??
        • uu1 Re: O czym piszesz? 14.09.05, 14:24
        • uu1 Re: O czy piszesz? 14.09.05, 14:26
    • darioo5 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 14.09.05, 14:17
      I tak oddam głos na Cimosiewicza, dopisze na karcie do głosowania jego
      nazwisko.Te pozostałe qwy niech sie ...
    • blueshore RANO KUPIŁ WALIZKInaKOLEaPOZNIEJ BYŁw LOT:-) 14.09.05, 14:18
    • niestaly_czytelnik ZA KŁODZKO! 14.09.05, 14:18
      ZA POWODZIAN! Niech sobie nie myśli chamidło! Mogłeś się ubezpieczyć od
      fałszywych sondaży!
    • ubik007 Przekazać głosy na Kaczyńskiego 14.09.05, 14:20
      Wyborcy Cimoszewicza powinni przekazać swoje głosy na Lecha Kaczyńskiego, który
      broni podatku progresywnego i finansowanego z podatków szkolnictwa i służby
      zdrowia (także wzrost składki)
      • az100 Re: Przekazać głosy na Kaczyńskiego 14.09.05, 14:29
        ubik007 napisał:

> Wyborcy Cimoszewicza powinni przekazać swoje głosy na Lecha Kaczyńskiego,
        który
        >
        > broni podatku progresywnego i finansowanego z podatków szkolnictwa i służby
        > zdrowia (także wzrost składki)

Masz coś z mentalności psa ogrodnika.
        A może to nieśmiertelny marksizm-leninizm: bić kułaka! na drzewa z burżujami!
    • jozef6 Nie pierwszy raz psy zagryzły człowieka... 14.09.05, 14:24
      Czarne bydło świętuje... Frekwencja wyborcza - 30%. Między kaczkami się nie
      wybiera: drób to drób. Za góra 2 lata rzadów degeneratów spod znaku ptasich
      móżdżków czeka nas rewolucja. I wszyscy Ci, którzy na forum szczekali na lewicę
      i Cimoszewicza, z podkulonym ogonkiem godnym bezpłodnych mułów, poproszą Go o
      powrót do życia politycznego.
      • carramba7 Re: Nie pierwszy raz psy zagryzły człowieka... 14.09.05, 14:33
        Ha ha ha ha ha ha ha ha...................
      • remeq Pomyłka, kolego 14.09.05, 14:36
        "z podkulonym ogonkiem godnym bezpłodnych mułów" - Twoje słowa - to uciekał
        Wielki Makler, pan Cimoszewicz.
        • uu1 Re: Pomyłka, kolego 14.09.05, 14:45
          Kolego, masz rację To nie psy tylko hieny. Chociaż ta sama rodzina.
          • macmac1001 Re: Pomyłka, kolego 14.09.05, 15:17
            Tak, hieny. Polują na śmierdzącą padlinę.
      • macmac1001 "Wycofam się, jeśli okaże się, że złamałem prawo" 14.09.05, 14:37
        jozef6 napisał:

> I wszyscy Ci, którzy na forum szczekali na lewicę
        > i Cimoszewicza, z podkulonym ogonkiem godnym bezpłodnych mułów, poproszą Go o
        > powrót do życia politycznego.

...no raczej go nie poproszę o powrót. Ten człowiek jest zbyt maluszkiego
        formatu, aby mnie reprezentować.

Rezygnacja Cimoszewicza nie ma wiele wspólnego z nagonką, to czysta kalkulacja.
        Cimoszewicz ma za uszami grzeszki, które nie da się obronić. W innym przypadku
        by nie rezygnował.

cytat prasowy:
        (19-08-2005)

Jeżeli, w którymkolwiek z postępowań prokuratura stwierdzi, że naruszyłem prawo,
        zakończę swój udział w kampanii wyborczej i wycofam się z wyborów prezydenckich
        - powiedział na czwartkowej konferencji prasowej w Zielnej Górze kandydat na
        urząd prezydenta RP Włodzimierz Cimoszewicz.

Marszałek Sejmu zapowiedział, że w piątek rano stawi się w prokuraturze w
        Warszawie i zamierza złożyć wyjaśnienia w związku z trzema zawiadomieniami o
        popełnieniu przestępstwa, jakie skierowała do prokuratury sejmowa komisja
        śledcza ds. PKN Orlen.

- Jeśli natomiast we wszystkich tych sprawach prokuratura stwierdzi, że nie
        naruszyłem prawa, oczekuję od ludzi, którzy stawiali mi fałszywe - w moim
        przekonaniu - zarzuty - przeprosin publicznych - powiedział.
        • fryderykus przyznał sie do winy!!! pod sąd!!! 14.09.05, 14:48
    • krokus5 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 14.09.05, 14:24
      Nałęczowi proponuję teraz operację plastyczną (chociaż czoła aby nie
      przypominało innej części ciała)
    • juanrm CZY GW TEŻ SIĘ WYCOFA Z WYBORÓW? 14.09.05, 14:27
      A może kochana Gazeta wycofa się zupełnie z działalności dezinformujaco-
      manipulacyjnej?
      • andraman1 Re: CZY GW TEŻ SIĘ WYCOFA Z WYBORÓW? 14.09.05, 14:42
        juanrm napisał:

> A może kochana Gazeta wycofa się zupełnie z działalności dezinformujaco-
        > manipulacyjnej?

Juanram,

myślę, że Gazeta Wyborcza skompromitowała się udzielając wyraźnego poparcia
        postkomunistycznemu kandydatowi bez moralnych kwalifikacji do bycia
        prezydentem. Zwłaszcza, że Michnik i jego środowisko mieli dobrych i
        wiarygodnych kanydatów wywodzących się z solidarnościowego ruchu. Zastanawia
        mnie ta ślepota polityczna i moralna tego zasłużonego dla Polski środowiska.

Natomiast GW ma tę zaletę, że daje jednak różne materiały i inforamacje, i dość
        szybko. Michnik, poza tym, że ma niestety pewne postkomunistyczne sentymenty,
        zachowuje pewną wrażliwość na prawdę i dlatego GW nie jest konsekwentna w swej
        jednostronności i dopuszcza inne opcje.

Odpowiadając wprost na Twoje pytanie: trudno przewidzieć, co zrobią po porażce
        ich kandydata. Może podobnie jak on z pewną dozą pogardy będą przypatrywać się
        innym niegodnym kandydatom i informować o nich w duchu moralistycznej
        wzniosłości? Wiele wskazuje, że w tym sensie GW wycofa się z wyborów, bo nie ma
        serca dla innych kandytów, a Michnik pisząc ostatnio o Piłsudskim, który
        wycofał się po zabójstwie Narutowicza, przygotowywał jakby jakiś "ruch" może i
        dla siebie.
    • zib11 Koniec toaletowej rewolucji? 14.09.05, 14:28
      Był cieniasem,jest cieniasem i cieniasem pozostanie.Słuszne były opinie że temu
      ludzikowi brak jaj,gdy trzeba było wylożyć papiery,ktore miały świadczyć
      o "ponadstandardowej uczciwosci" gosciu pękł,tylko co zrobi osierocony nałęcz i
      cala zgraja aktywistów?
      • uu1 Re: Koniec toaletowej rewolucji? 14.09.05, 14:32
        Jesteś niespotykanie dobrym człowiekiem.
        • doktorhabilitowany.1 hej uu1 14.09.05, 15:58
          Znalazlem Twoj ostatni post, zeby Ci powiedziec, ze Ci wspolczuje. Wolalbym,
          zebys mogl glosowac na swego kandydata, a tak to dupa. Takie zwyciestwo
          wyborcze mnie nie cieszy. Wolalbym by ludzie mogli glosowac na swoich
          kandydatow, bo rozklad glosow przypomina ew. zwyciezcom, ze sa tez ludzie o
          innych pogladach. I ze z nimi tez sie trzeba liczyc. To co sie stalo z Cimo,
          moze sprawic, ze znaczna czesc jego potencjalnych wyborcow nie pojdzie glosowac
          wcale. Mam nadzieje, ze Ty jednak znajdziesz innego kandydata. pzdr
      • zydel Re: Koniec toaletowej rewolucji? 14.09.05, 14:45
        a chrzanic naleczow i innych, niech ida do lamusa. siedzieli przez tyle lat na
        stolku a poprawy jak nie bylo widac tak jej nie widac. ta banda
        niekompentenciakow powinna teraz pozyc na standartowej emeryturce (niestety to
        nie mozliwe) i popatrzec jak to zyja ludzie ktorych mieli gleboko w d... .
      • basiapietrzak Re: Koniec toaletowej rewolucji? 14.09.05, 14:54
        < co zrobią?
        < to chyba oczywiste
        < szybko przebiorą sie w inne szatki

• wojtek2784 Re: Trzeba radykalnych zmian w IV RP. 14.09.05, 14:34
      To co jest w obecnej RP, to skandal. Kandydat Tusk będzie również "hetką
      pętelką" fundacji Batorego. Trzeba radykalnych zmian w RP ponieważ stopień
      zakłamania i wpływów "suflerów" na politykę polską jest zbyt duży.
      To bezrobocie i nędza moralna elit jest główną przyczyną upadku.
    • wojtek2784 Re: Potrzeba radykalnych zmian w IV RP .... 14.09.05, 14:42
      kandydat Tusk będzie również "hetką pętelką" fundacji Batorego. Polska rozkłada
      się moralnie , a bezrobocie młodych dobije ją do dna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka