Dodaj do ulubionych

Zajrzyjcie na forum Konstancina - tam sie dzieje..

15.09.05, 23:15
Byłam w Konstancinie u znajomych i zainteresowalo mnie to miasteczko pelne
paradoksów, wiec zajrzałam na stronkę www.konstancin.com , a tam na forum
ludzie piszą, że afera goni aferę. Orlen itd to małe piwo. Nie do wiary ze w
takiej mieścinie tyle sie niedobrego dzieje.
Obserwuj wątek
    • kropekuk Naiwna! Sprawdz ceny nieruchomosci i gruntow. 15.09.05, 23:55
      To sie dowiesz, ze byle szaraczek tam nie mieszka...
      • manja 90% mieszkańców to szaraczkowie 16.09.05, 14:02
        Nie do końca masz rację, bo tych nowych jest nie tak dużo. Wiekszośc to zwykłe
        szaraki, które chca miec warunki do egzystencji jak w kazdym innym miejscu.
        Przekręty niech sobie robia na wysokiej drabinie - jak widać co i raz ktos z
        niej spada- ale dlaczego maja być w małej gminie, zobacz forum na konstancin.com

Ceny gruntów nie w całej gminie zabijają wysokościa. Moi znajomi miezskaja od
        przed wojny i g... ich obchodzi kto mieszka za żelaznym plotem i za ile kupil
        ziemię. Chca bezpiecznie wyjśc po zmroku na ulicę, wybrac się do kina (kt. nie
        ma), nie chca potykać się na dziurawych chodnikach, wachać i ogladać stosy
        nigdy nie sprzatanych smieci
        • czlowiekzbuszu Re: 90% mieszkańców to szaraczkowie 16.09.05, 14:06
          a co Ty wiesz ze sie tak wypowiadasz?:D
          -
          nikt nie jest sedzia we wlasnej sprawie
          • manja Re: 90% mieszkańców to szaraczkowie 17.09.05, 00:27
            cyt. "Noo, nie wiem. Niezabitowska, Rywin, Król, Krauze, Kulczyk, Urban etc. to
            dla Ciebie nie szychy?"

Owszem szychy i niech sobie będą, nic do nich nie mam.
            Pisałam jednakoż o ilości a nie o jakosci - jesli tak mozna nazwać. W samej
            strefie "A" mieszka sporo rdzennych mieszkańców często w rozwalajacych sie
            domach, również na Królewskiej Górze i niedaleko tezni na Grapie, w blokach
            jest duzo ludzi, którym sie nie pzrelewa

• freemason Chyba "szaraczki" ? 16.09.05, 14:11
          manja napisała:

> Nie do końca masz rację, bo tych nowych jest nie tak dużo.

Noo, nie wiem. Niezabitowska, Rywin, Król, Krauze, Kulczyk, Urban etc. to dla
          Ciebie nie szychy?

Wiekszośc to zwykłe
          > szaraki,

Akurat:) Piszesz chyba o Jeziornej albo o Skolimowie, z tym się zgodzę, ale
          Konstancin... Chyba, że mówimy o pensjonariuszach:)

które chca miec warunki do egzystencji jak w kazdym innym miejscu.
          > Przekręty niech sobie robia na wysokiej drabinie - jak widać co i raz ktos z
          > niej spada- ale dlaczego maja być w małej gminie, zobacz forum na
          konstancin.co
          > m

Przekręty są i będą istnieć jak świat światem. Nie wiem co w tym zaskakującego,
          że i w Konstancinie nie pracuje się w białych rękawiczkach. Miasto jak każde
          inne. Dlaczego jesteś zaskoczona?
        • loquin.phd Ale kropek ma rację. Po pierwsze Konstancin ... 16.09.05, 14:54
          ... obok Piaseczna to takie podwarszawskie Bougival czy Montmorency, a po
          drugie nie wiesz, kto jakie ma plany związane z przyszłością tego uroczego
          miasteczka.

Nb. bardzo lubię Konstancin, mimo że jest zaniedbany. Ilekroć bywam w stolicy,
          regularnie uciekam sobie na kilka godzin do Konstancina. Ma przyszłość :)
          • manja Re: Ale kropek ma rację. Po pierwsze Konstancin . 17.09.05, 00:18
            Konstancin ma pzryszłośc jesli bedzie pzrytomnie zarzadzany.

Obecnie ma spore szanse stracic status uzdrowiska. Czytałam o tym w lokalnej
            gazecie - sprawa była omawiana na posiedzeniu zarzadu gminy, stąd wiem.
            Co sadzisz o planowanej budowie wytworni asfaltu ok 3km od tęzni, czy budowie
            drogi mostowej Józefow- Piaseczno (czytaj Paryz -Wladywostok) 1,5 km od tęzni
            lub istniejacym dosć blisko wysypisku w Łubnej, o śmierzdacej rzeczce Jeziorce,
            w której kapiel grozi smiercia lub kalectwem, o rzeczce małej przepływajacej
            przez park, w której woda czasem cuchnie bo docieraja do niej "zajzajery"
            wypływajace spod Łubnej
      • mysz_polna5 Re: Naiwna! Sprawdz ceny nieruchomosci i gruntow. 17.09.05, 00:24
        Bywasz kontrowersyjny/a?
        Ale to co w temacie, to prawda!!
        • manja Re: Naiwna! Sprawdz ceny nieruchomosci i gruntow. 17.09.05, 00:34
          mysz_polna5 napisała:

> Bywasz kontrowersyjny/a?
          > Ale to co w temacie, to prawda!!

Dlaczego kontrowersyjna, moze inaczej pojmuje swiat, nie moge zrozumieć tych
          wszystkich dziwnych spraw, które sie wokoło dzieją. Może zbyt idealizuję
          gatunek ssaka zw. człowiekiem. Wydaje mi się ze w otoczeniu takiej pieknej
          pzryrody powinno się życ radosnie i szczęsliwie jak przysłowiowy paczek w
          masle, a tu na każdym kroku jakas smierdzaca paskudna sprawa
      • antithesis bo to wezowisko mafii 17.09.05, 00:28
        • manja Re: bo to wezowisko mafii 17.09.05, 00:35
          No może jeszcze nie mafii ale napewno cwaniaków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka