mangold 16.09.05, 19:40 Donald : kwak, kwak... Kaczor: kwak, kwak... i tak sobie bedą dyskutowac.. :- )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broetje Tusk boi się ... 16.09.05, 19:45 Tusk unika debaty przed wyborami parlamentarnymi, bo boi się, że przy Kaczyńskim wyszłaby cała jego miałkość Odpowiedz Link Zgłoś
guantanamero Pilsudski o Giertychach i LPR 16.09.05, 20:13 "Był cień, który biegł koło mnie - to wyprzedzał mnie, to zostawał w tyle. Cieniów takich było mnóstwo, cienie te otaczały mnie zawsze, cienie nieodstępne, chodzące krok w krok, śledzące mnie i przedrzeźniające. Czy na polu bitew, czy w spokojnej pracy w Belwederze, czy w pieszczotach dziecka - cień ten nieodstępny koło mnie ścigał mnie i prześladował. Zapluty, potworny karzeł na krzywych nóżkach, wypluwający swą brudną duszę, opluwający mnie zewsząd, nieszczędzący mi niczego, co szczędzić trzeba - rodziny, stosunków, bliskich mi ludzi, śledzący moje kroki, robiący małpie grymasy, przekształcający każdą myśl odwrotnie; ten potworny karzeł pełzał za mną jak nieodłączny druh, ubrany w chorągiewki różnych typów i kolorów - to obcego, to swego państwa, krzyczący frazesy, wykrzywiający potworną gębę, wymyślający jakieś niesłychane historie; ten karzeł był moim nieodstępnym druhem, nieodstępnym towarzyszem doli i niedoli, szczęścia i nie-szczęścia, zwycięstwa i klęski. (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Obserwując obecną tendencję coś mi się .. 16.09.05, 21:14 .. wydaje, że ryży Donald nie będzie odpowiadał na trudne pytania. Dostanie te łatwiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Re:..coś mi się wydaje,że Tusk odeśle go w niebyt! 16.09.05, 22:42 Dobrze by się stało. Niech połączy ich (PiS - ZChN) posługa kościelna u Rydzyka! Państwo to nie kościół! Ale kościół to my! Odpowiedz Link Zgłoś
franek_filar STRACHLIWY DONALD MUSI WYSTĄPIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.09.05, 16:06 nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
ksut_dlanod TUSK 16.09.05, 21:51 img279.imageshack.us/img279/9899/donaldplusk4rl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kubiktx Re: Tusk boi się ... 16.09.05, 23:12 Ja tez bym sie bal z Kaczynskim rozmawiac, w koncu nie wypada w telewizji plakac.... (nad czyjas glupota) Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Sztabowcy Tuska-debata z kaczorem jak najpozniej 16.09.05, 19:46 Kaczor na gwalt szuka punktow,bo wie,ze przegral.Tuski powinny go olac,ale sie nie da.Wiec trzeba zrobic te debate jak najpozniej.Sam tytul debaty wskazuje,ze Spieprzaj dziadu,chce wyraznie oprzec dyskusje na demagogii i populizmie,obiecujac elektoratowi gruszki na wierzbie,aby tylko zdyskredytowac prezydenta.Bo inaczej nie przeskoczy sie 20 procent roznicy do pewnego zwyciezcy i to juz w pierwszej turze.Nie dajcie sie kaczce podpuscic.Kazdy dzien odwleczony,to gwozdz do trumny kaczora i kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum JAK WYBRAĆ JEDNEGO MĄDREGO? Z DWU GŁUPICH ! 16.09.05, 20:13 To problem iście hamletowski! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Cimoszewicz - współczesny Chamlet 16.09.05, 20:51 dzyndzelbaum napisała: > To problem iście hamletowski! bić albo nie bić ... brać albo nie brać ... oddać albo nie oddać oto jest pytanie Lepiej schować się w puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Sztabowcy Tuska-debata z kaczorem jak najpozn 16.09.05, 20:14 No to spieprzaj dziadu na Rozbrat.... Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Debata Tusk-Kaczyński 26 września 16.09.05, 19:48 Proponuję debatę american style - na stojąco bez ambonek, foteli i innych sprzętów. Ciekawe czy Kaczor by na to poszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: Debata Tusk-Kaczyński 26 września 16.09.05, 19:50 Tusk nie ma najmniejszych szans na wygranie debaty z Kaczyńskim. Żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ecot Re: Debata Tusk-Kaczyński 26 września 16.09.05, 20:03 fakt w populiźmie Kaczka jest lepsza i co ile straci Tusk po tym ewentualnym zwycięstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Debata Tusk-Kaczyński 26 września? bez MÓWNICY 16.09.05, 20:02 na stojąco bez ambonek, foteli i innych sprzętów. .... Ja sie nie zgadzam!! "Szane" mają być na "równi":-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Bez mównicy? Nie ma mowy:-) 17.09.05, 09:58 Ma Pan rację,Panie Heniu. Mównica być musi :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n tak nie jest NIGDY w takich debatach, szase musza 17.09.05, 10:03 byc podobne, wg zasady walki na argumenty a nie pierwsze wrazenie. A wiec kazdy z kandydatow miec bedzie prawo do "ukrycia" swych tzw "niemerytorycznych" slabosci. Ja osobiscie Kaczorowi poradzilbym fotel z poduszeczka (debata na siedzaco a nie stojaco), aby nie pokazac, jak oparty lokciami o porecze fotela (normalnej wielkosci) topi swa glowe w podwyzszonych sztucznie ramionach (ze wzgl na krotki korpus) - co mialo miejscce w Polsacie...Pryszcz z lewej - a wiec siedzi po lewej str ekranu (odwrotnie niz dotychczasw Polsacie). Kadrowanie oczywiscie z obnizeniem, by nie wystawala mu tylko glowa na dole kadru....Poprostu za kamere Kaczora powinien odpowiadac jego czlowiek (chociaz kamerzyscie wystarczy proste polecenie).... Chyba to, czy Polsat starac sie bedzie byc obiektywny, mozna bedzie poznac wlasnie po tym z ktorej strony "każą" mu usiasc (choc, choc to wlasnie "plaskie" oswietlenie i (wlasnie lewa strona twarzy do kamery) pozwalala by na zamaskowanie "wypuklosci" kolo nosa... Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Debata Tusk-Kaczyński 26 września 16.09.05, 23:48 Mogą być i fotele, niech kaczka dynda nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Donald Tusk!, "Wzywam Pana do debaty na temat.." 16.09.05, 19:56 komu Kaczor powiedział?? ..mam pytanie.. Kaczor!!!, nie bój kaczki..hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Debata Tusk-Kaczyński 26 września 16.09.05, 20:09 A tymczasem ogłosili w TVN wyniki ostatniego sondażu: 1/ PO....42% 2/ PIS....22% 3/ SLD 8% W niedzielę 25.09.05 pół Polski na obiad będzie jadło Kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Wszystko to ściema dla naiwnych 16.09.05, 20:20 W dyktaturze rządzi przemoc, W demokracji rządzą pieniądze Wzruszająca opowieść omiłości i przeznaczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
qin SPIEPRZAJ DZIADU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.05, 20:45 Tusk spotkal sie już z Cimoszewiczem w programie T.Lisa Co z ta Polską i wygrał. Tak bedzie z Kaczynskim.Jego socjalistyczna populistyczna gadanina nie zda sie na nic a tak naprawdę to SPIEPRZAJ DZIADU. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Re: SPIEPRZAJ DZIADU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.05, 20:59 To, że Tusk u Lisa wygrał to wina zapchanych połączeń na numerze na który ludzie słali smsy. Wiele osób wywyłając głos na Cimoszewicza otrzymywała potwierdzenie odbioru smsa już po zakończeniu debaty. Zresztą nawet sam Lis mówił, że teych wyników nie należy uważać za wielce wiarygodne. Wystarczyło popatrzeć na oczy "człowieka z zasadmi" - jaką on miał miłość w tych oczach do Cimoszewicza. Nie głosuję na Kaczora (i) Donalda. Polska to nie Disneyland. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: SPIEPRZAJ DZIADU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.05, 21:31 Oto prawdziwe poglądy tego człowieka a terez kreuje sie na socjaliste, któremu bieda człowika lezy na sercu i z ta nedza chce walczyc a tak naprawde to mówi i myśli - SPIEPRZAJ DZIADU. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Spokojnie kiedys wygrywal Kaczor i jakos na debaty 16.09.05, 20:57 sie nie palil:) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 KACZOR KURDUPEL 16.09.05, 21:14 Małe raczki,krótkie nóżki,świnski ryjek socjalizm w głowce. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do obserwatora 16.09.05, 21:36 Kaczynski jest rzeczywiscie czlowiekiem malej postury. Nie jest to zreszta powod do wstydu. Tym bardziej ze rozumem, ktory u Ciebie jest zapewne wielkosci kolibra, bije Cie na glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Tusk boi się Kaczyńskiego-oto zasady człowieka 16.09.05, 20:56 z zasadami Tuska. kretynski Tomasz Lis co wypromowal sie za kase telewizji publicznej wlacznie z pobytem w USA,sprzedal sie Mariuszowi Walterowi z TVN za 10 milionow zlotych, zdradzil Waltera ( w Faktach TVN byl dyktatorskim chamem dla zespolu) dla Solorza w Polsacie za 2 miliony zlotych rocznie,teraz udaje boga mediow, rozwalil swoje malzenstwo,gdzie cierpia dzieci i ostatnio łże... Tydzien temu zrobil w Polsacie pogadanke Tuska z Cimoszewiczem,dwa tygodnie temu caly program przeznaczyl na promowanie Tuska,wczoraj pogadal z Lechem K. i Naleczem.a za tydzien w czwartek zapowiadal debate Tuska i Kaczynskiego. No i co Lisie,dales dupy,gdzie twoje slowo? Nie wspominam juz o czlowieku z zasadami bez zasad,ciagle klamiacego w spotach reklamowych,jak to wspolczuje swojej mamie nedznej odprawy w kwocie 1600zlotych podczas,gdy sam za nierobstwo wzial z publicznej kasy 2,2 miliona zlotych jako 4 letni wicemarszalek sanatu + 4 letni wicemarszalek sejmu.klamie ze PO nie bierze publicznej kasy,podczas gdy Panstwowa Komisja Wyborcza potwierdza ze Tusk/PO dostal ponad 7 milionow zlotych z budzetu.Klamie nie mowiac,ze PO po wyborach otrzyma z budzetu kilkadziesiat milionow zlotych + zwrot kosztow kampanii/do 30 milionow zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Hi. Słabiutko! 16.09.05, 21:56 Otrząsnąłeś sie juz po tym jak ponadstandardowy pokazał tobie i paru milionom innych naiwniaków środkowy palec? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Hi. Słabiutko! 16.09.05, 22:06 Tak. Chociaż ja to inaczej niż Ty odebrałem. Nie każdy ma chęć być szambolanem. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Hi. Słabiutko! 16.09.05, 22:15 Zawsze mnie śmieszył mit "czystej kampanii", która ma polegać na tym, że kandydatom nie zadaje się niestosownych pytań, i mit "szmaba" na określenie prawa obywateli do wiedzy o tym kto ma nimi rządzić kreowany przez ludzi należących do najbardziej złodziejskiej formacji politycznej. A'propos zdaje się, że to ty zarzekałeś się że ponadstandardowy pokaże wszystkie papiery z biura maklerskiego. I gdzie przyobiecane trzykrotnie przez ponadstandardowego i jego chłopca na posyłki kwity? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Hi. Słabiutko! 16.09.05, 22:39 Słusznie, że Cię ten mit śmieszył, bo jak wygląda kampanie pokazał TUopSK i jego Słoneczny Patrol (jakis dziwnie chorowity). Co do papierów - pokazywanie nie ma sensu skoro nie startuje. Wszystkie ma prokuratura. Co oczywiście jest bez znaczenia, bo każde postanowienie nie po myśli "pomywaczy" świadczy jedynie o jej dyspozycyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Hi. Słabiutko! 17.09.05, 09:03 Najwyrażniej niektórzy nie są w stanie przyzwyczaić się do myśli że skończyły się czasy kiedy zadawanie pewnych pytań politykom uznaje się za niestosowne. Co do papierów. Obiecał nie pokazał. Zamiast tego zwiał. Co było w tych papierach? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Tusk nie boi się Kaczyńskiego- 16.09.05, 21:18 Zapraszał na debaty wszystkich kandydatów juz duzo wsześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Tusk nie boi się Kaczyńskiego- 16.09.05, 22:31 ale jak przyszlo co do czego to jakos mu sie nie spieszy... a niby czemu?? co - raz mu sie chce drugi raz juz nie?? taka polityke polTusk stosuje?? no to out z polityki jak najszybciej, a jeszcze szybciej wara od stolka prezia, bo nas skompromituje gorzej niz jest to obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kaczor chce iść w zwarcie,bo ma krótkie rączki,a T 16.09.05, 21:00 uskowi po co to?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis [...] 16.09.05, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n panie "duzelitery" i "bezakapitniku" tego nie da s 16.09.05, 21:31 tego nie da sie czytac, zrob pan akapity...dla swego dobra...((( Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Tusk obawia się Kaczyńskiego... 16.09.05, 22:06 Tusk może już tylko spaść a Kaczor ma duże szanse na powiększenie elektoratu, szczególnie gdy mówi coraz bardziej sensownie. Kaczor wydaje się być bardziej wyrobiony jako polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Tusk obawia się Kaczyńskiego... 16.09.05, 22:14 Panie chris12!, Pana cieszy, że kaczce zdaża sie sporadycznie "..mówi)ć) coraz bardziej sensownie." (patrz jego "expos" na KK "Slidarność")?? Jak dla mnie!, każda "zaraza" lepsza niż kaczka...jak Pana lubię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Tusk-smiech na sali!!! 16.09.05, 22:24 hehe debate stoczy dopiero po wyborach parlamentarnych - czyli wtedy gdy jego ewentualnie glupie wypowiedzi nie wplyna na wyniki wyborow parlamentarnych. z jednej strony madre, bo ludzie za duzo sie nie dowiedza, bo jak na razie kampanii merytorycznej nie bylo i nie bedzie, a z drugiej strony, chociaz obecnie slabo dostrzeganej, ludzie juz widza jak Kaczorek zaczyna krecic i wymigiwac sie od publicznych konfrontacji ze swoimi kontrkandydatami... mimo symapatii do PO Tuskowi zycze jak najgorzej, tzn przegranej w wyscigu o fotel prezia i out z tej partii co to za prezio, ktory aby sie wypowiedziec musi najpierw zwolac posiedzenie doradcow, lub wymiguje sie jak moze od najrozniejszych konfrontacji zaslaniajac napietym kalendarzem - co bedzie gdy zostanie preziem? - wtedy to juz go w ogole nie zobaczymy, buahahaha:) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Tusk-smiech na sali!!! 16.09.05, 22:28 Jak na razie to twój ulubieniec wymigiwał sie od debat aż po odbyciu jednej tak się biedaczyna zestresował, że zwiał do puszczy koić zszargane nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Tusk-smiech na sali!!! 16.09.05, 22:34 daj juz spokoj z Cimkiem, bo widze, ze ten temat Cie 'rajcuje' jak nie wiem co... ale jesli musisz to nie zabronie... a teraz mowie o podejsciu Tuska do sprawy - kazdy widzi, ze wymiguje sie od debaty jeden na jeden, debaty, ktora rozwialaby wiele dylematow wsrod wyborcow, debaty, ktorej do tej pory jeszcze nie bylo i jak widac nie bedzie bo polTusk to blokuje - obudz sie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Tusk-smiech na sali!!! 17.09.05, 09:13 Cimoszewicz to żałosny facio i nie wiele mnie on obchodzi pokazuję tylko podwójne standardy jakie stosujecie. Jak Tusk miał 10 proc. to mimo jego wezwań nikt nie palił się do debat z nim. Jak ma 40 a potem 50 nagle wszyscy chcą debatować. Jest jasne, że on na debacie już niewiele moze zyskać, natomiast każdy zyskuje na debacie z nim, nawet jak przegrywa. Debata będzie tyle, że taktycznie dobrze jest przesunąć debatę na po wyborach parlamentarnych i tak też zrobiono. Gdyby debata byłą robiona w amerykańskim stylu a nie w ugrzecznionym polskim kaczor by się rozłożył i tyle. -- Zniknięcie tych faksymili spowodowało niemały zamęt. Był to jednak zamęt grubymi nićmi szyty i wiemy, lep jakiej propagandy kryje się za tymi nićmi.Dlatego też, te zniknięte faksymile zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi. Odpowiedz Link Zgłoś
agentbolek Tusk chce płatnych studiów 16.09.05, 22:42 Platforma Obywatelska chce płatnych studiów dziennych: platne-studia-platforma.prv.pl/ Prosimy o rozpowszechnienie tej informacji w miarę dostępnych środków! Studenci Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Tusk chce płatnych studiów 16.09.05, 22:49 i to jest jednym z powodow dla ktorych polTusk nie chce publicznej debaty - jezeli TO powie publicznie przed cala Polska poleci na leb na szyje w sondazach, taka prawda! i jak widac broni sie wszystkimi pletwami od tego jak moze Odpowiedz Link Zgłoś
tuturlistan Re: Debata Tusk-Kaczyński 26 września 16.09.05, 22:56 No i co ten bidny Tusk zrobi jak już się wprowadzi do pałacu prezydenckiego. Rozłoży ręce i zacznie płakać, a resztą zajmą się jego kolesie? Darujcie! Boi się debaty, bo wie że Kaczor zjadby go na surowo i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Debata Tusk-Kaczyński 26 września 16.09.05, 22:59 Kaczki są mięsożerne? O, mamo. Odpowiedz Link Zgłoś
tuturlistan Re: Debata Tusk-Kaczyński 26 września 16.09.05, 23:01 Przepadają wprost za żabami i różnymi ich kuzynami. Eee...chociaż mogę się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Nie rozumiem. W tym tygodniu spotka sie dwoch kand 16.09.05, 23:02 ydatow na premiera. Jak juz bedzie po wyborach czyli wybierzemy premiera. Zacznie sie kampania prezydencka i wtedy beda debaty. Spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Nie rozumiem. W tym tygodniu spotka sie dwoch 16.09.05, 23:09 ale poki co to szefa partii utozsamia sie z nia przede wszystkim i dlatego Tusk tak unika tej debaty... a co mu szkodzi w takim razie? no wlansie wiele... ah te sondaze... prawda jest taka, ze jezeli powiedzialby glosno przed kamerami i w dodatku w obecnosci swojego kontrkandydata, ze np.: jest za platnymi wszystkimi studiami to juz moglby sie zegnac z palacem i z wiekszoscia mandatow na wiejskiej! a tak to do ludzi to obecnie nie dociera, ale coz, moze sie obudza... eee, watpie mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Ale na to samo moze odpowiedziec Rokita, ktory 16.09.05, 23:18 zostanie w sejmie. TUsk powiedzial ze po wyborach prezydenckich wystapi z PO, wiec debata 2ch premierow wydaje sie byc bardziej sensowna. Pozatym zwroce uwage na fakt, ze przy debacie na stojaco jak w USA, kaczor nie ma zadnych szans. Nie wiem czy zdrowie mu na taka debate pozwoli:) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Ale na to samo moze odpowiedziec Rokita, ktor 16.09.05, 23:32 z tym, ze na razie szefem jest Tusk, ktory, co wiem od osob blizej zwiazanych ze srodowiskiem Platformy (mlodziezowej, ale w koncu to tez PO) prowadzi tam dosc 'mocne' rzady, promujac swoich ulubiencow, a miala to byc partia wolna od jakichkolwiek koneksji... ale nie o tym teraz mowa. To Tusk ciagnie PO w gore w sondazach i na odwrot, niezla machinke stworzyli, tak wiec jezeli Tusk powiedzialby niektore swoje sztandarowe hasla, na ktore czesc czlonkow sie kompletnie nie zgadza, to jego notowania spadlyby drastycznie (PO chyba zreszta tez) i to jest glowny powod unikania debaty prezydenckiej (tak to nazwijmy) no bo jaki inny? badzmy szczerzy :) a co do debat w USA, wygladu itp... to mnie juz to przestalo interesowac, pozostalo 2 kandydatow jeden gorszy od drugiego i sposrod nich trzeba chyba wybrac. obaj nie grzesza uroda, jezeli o tym mowa to postura, nie wspominajac o znajomosci jezykow itp - no ale to juz szczegoly ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Tusk nie korzystaj z usług nieudacznika Miodowicza 17.09.05, 00:09 Bo jak skleci prowokacje to kaczor umrze ze śmiechu. A może to jest sposób na eliminacje kaczora? Śmierć w szle śmiechu. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Tusk nie korzystaj z usług nieudacznika Miodo 17.09.05, 09:54 Agresja rano, agresja wieczorem, w nocy tez. To co tu widze jest przerazajace. Jak to dobrze ze krotkie majtki glosowac nie moga... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos AGRESJA... 17.09.05, 09:55 Agresja rano, agresja wieczorem, w nocy tez. To co tu widze jest przerazajace. Jak to dobrze ze krotkie majtki glosowac nie moga... mangold napisał: > Donald : kwak, kwak... Kaczor: kwak, kwak... i tak sobie bedą dyskutowac.. :- > )) Odpowiedz Link Zgłoś