ukropp 23.09.05, 15:50 ...no to klops... kryteria wyzej podane spelniaja tylko postaci fikcyjne... chyba, ze o kims nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 cóż 23.09.05, 15:51 "dają konsekwentnie świadectwo osobistej kultury i odpowiedzialności naznaczonej szacunkiem wobec każdej osoby". No to Kaczyński odpada... (spieprzaj dziadu) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Do biskupow 23.09.05, 16:05 No ja stawialem na LPR ale t walka z pederastami troszke traci brakiem szacunku do KAZDEJ osoby. Panowie biskupi czy my mozemy miec jakies dodatkowe pytania czy po prostu to kolejna rada z ktra przecietny czlowiek nie wie co zrobic...? A moze wezcie wy sie odfasolcie od polityki co....posprzatajcie troszku na wlasnym poletku....tak troszke zeby sie otworzyc na wiernych, zeby kazania byly ciekawe, zeby przecietny katolik nie mial uswiadomionej granicy my oni wzgledem kleru, moze by tak sprawdzic stan posiadania niektorych ksiezy....lubo ich zwiazki z kobietami i mezczyznami...czy koniecznie Polska potrzebuje kolejnej wystawnej budowli-rezydencji naywanej tak dla porzadkukosciolem? Widzicie tak naprawde jest sporo pracy a wy sie tu pie..mi zajmujecie....Czy jestem samotny w tej opini???? Ale "przebaczam i prosze o wybaczanie" Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Biskupi apelują... 23.09.05, 16:24 A ja myślełem, że biskupi winni zajmować się sprawami wiary a nie doczesnymi. Kurde, znowuż się pomyliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Biskupi apelują... 23.09.05, 16:28 Biskupi sa obywatelami poskimi i jak kazdy inny maja prawo wypowiadac swoje opinie. Bardzo dobrze, iz zachecaja do udzialu w wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Biskupi apelują... 23.09.05, 16:49 Tak wlasnie zeby mocniej umocnisc swoje wplywy polityczne i doplyw kasy...Wiesz kto to jest osoba DUCHOWNA???? Biskupi to ne jest partia ani stronnictwo obywatelskie zeby sie brac za polityke...Kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do "alterpars" 23.09.05, 18:22 Biskupi maja prawo! A Ty glosuj jak chcesz - bo do oddania glosu na ich kandydata bislupi w zaden sposob nie moga Ciebie zmusic. W czym masz wiec problem? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: do "alterpars" 23.09.05, 18:28 Wlasnie ze nie maja prawa sugerowac ludziom wyboru. Moga co najwyzej powiedziec zeby ludzie glosowali w zgodzie z wlasnym sumieniem a uczestnictwo w wyborach jest obywatelskim obowiazkiem i byloby OK. Sugestia jaki program nalezy wybierac a w NIEKTORYCH rozglosnach podawanie nawet nawy partii na ktora nalezy glosowac jest daleko przesadzone.... Poza tym Pan Przewodniczacy Olejniczak deklaruje katolicyzm - wiec dlaczego biskupi nie opowiedza sie za SLD :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Biskupi apelują... 23.09.05, 19:47 wet3 napisał: > Biskupi sa obywatelami poskimi i jak kazdy inny maja prawo wypowiadac swoje > opinie. Bardzo dobrze, iz zachecaja do udzialu w wyborach! Ty absolutnie też... co widać po twoich postach... Tylko po co głupio gadać???? Ba, widać wziąłeś sobie biskupów za przykład.... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do "sclavus" 23.09.05, 20:06 To samo moge napisac o Twoich postach. Czepiasz sie nie wiadomo czego. I co bylo w moim poscie (ktory cytujesz) glupiego czy tez nieprawidlowego?! Nie blachuj sie chlopie! I nie szukaj dziury w calym. Odczep sie od moich przekonan - bo to moja sprawa osobista zagwarantowana mi konstytucja. Osmieszasz sie z ta twoja mentalnoscia Kalego! Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: Biskupi apelują... 23.09.05, 16:30 Istnieje też coś takiego, jak nauka społeczna Kościoła. Kościół ma prawo wypowiadać się w sprawie wyborów i popierać kogo uważa za stosowne. Jakim prawem można ograniczać to prawo? Chyba tylko prawem Michnika - tzn. wszyscy, którzy są nie z nami, to faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.legal co ludzie mianowani przez urzędnika w obcym 23.09.05, 16:34 państwie mają do powiedzenia w polskiej polityce. Chyba tylko to aby wzmocnić pozycję organizacji w której działaja Odpowiedz Link Zgłoś
aner1 Biedny idioto! 23.09.05, 16:42 Czy to, że na biskupów mianował ich Papież spowodowało u nich utratę obywatelstwa polskiego? To tak jakbyś argumentował, że nie ma nic do powiedzenia w Polsce Polak zatrudniony w ONZ czy w Brukseli (który też ma nominację urzędników z obcego państwa). Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Biedny idioto! 23.09.05, 16:50 biskup ma sie modlic a nie pi... o polityce Odpowiedz Link Zgłoś
legal.legal Re: Biedny idioto! 23.09.05, 20:57 Pomyśl chwilę to naprawdę nie boli. Biskup rzymsko katolicki jest wysoko postawionym hierarchą mającym w takich krajach jak Polska ogromne wpływy i władzę. Wpływa na kształt polskiego prawa, czerpie z budżetu państwa. Ty możesz tylko bić ukłony i całować go w pierścień. Nie odwołasz go w wyborach ani nie rozliczysz z jego zachowań. Robi to głowa obcego państwa na wybór której też nie masz wpływu - jesteś ich sługą i takim pozostaniesz. Oczywiście zwala cię nóg jego złocona czapa i zakręcona laska - faktycznie robią wrażenie . Co ma do tego urzędnik w Brukseli czy w ONZ. Przecież ci ludzie jadą tam do pracy - są zwykłymi pracownikami najemnymi. Nawet jeśli są wyższymi urzędnikami i nie pochodzą z wyborów to są desygnowani przez sejm lub premiera na wybór których masz wpływ bo jesteś obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Biskupi apelują... 23.09.05, 16:38 amirez napisała: > A ja myślełem, że biskupi winni zajmować się sprawami wiary a nie doczesnymi. > Kurde, znowuż się pomyliłem. widzisz-jaki glupek z ciebie,biskupi chyba pozazdroscili preziowi wszystkich polaków ,lecz znajac umiar, apeluja jedynie by isc do urn Odpowiedz Link Zgłoś
aner1 Tak się składa, że sprawy wiary 23.09.05, 16:46 w normalny sposób łaczą się ze sprawami doczesnymi. Bo niby jako wierzący żyjemy według Ciebie gdzie - w bliżej niekreślonej przestrzeni kosmicznej? Otóż żyjemy na Ziemi, w konkretnym państwie, które jest rzeczywistością doczesną i którego jesteśmy obywatelami (także biskupi), dlatego też sprawy doczesne nie są obce sprawom wiary i na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Tak się składa, że sprawy wiary 23.09.05, 16:51 tiaaa zwlaszcza kaska kobietki i drogie samochody obchodza biskupow prawie tak samo mocno jak los biednych emerytow Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Biskupi apelują... 23.09.05, 19:54 m15 napisał: > amirez napisała: > > > A ja myślełem, że biskupi winni zajmować się sprawami wiary a nie doczesn > ymi. > > Kurde, znowuż się pomyliłem. > widzisz-jaki glupek z ciebie,biskupi chyba pozazdroscili preziowi wszystkich > polaków ,lecz znajac umiar, apeluja jedynie by isc do urn Nie wspominając o tym, że nakazują głosować na takich to a takich.... Oszołomów wyłącznie... Ciekawe jak działałby sejm, w którym zasiedliby wyłącznie "obrońcy życia poczętego", "obrońcy rodziny", "przeciwnicy prezerwatyw" i tym podobne kwiatuszki???? Jedyne co by z tego wyszło, to nagły rozkwit pedofilii w kościele katolickim... dla Polski wszakże nic dobrego... Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Biskupi apelują... 23.09.05, 20:21 Jesteś genialny.......jak mój dyktafon...cały czas to samo nawija.. ale czuj się dobrze...do poniedziałku A idol WuCet ładuje akumulatory przed kampanią 2010?Czy następną? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Biskupi apelują... 23.09.05, 20:52 ukropek napisał: > Jesteś genialny.......jak mój dyktafon...cały czas to samo nawija.. > ale czuj się dobrze...do poniedziałku > A idol WuCet ładuje akumulatory przed kampanią 2010?Czy następną? A kij ci... Mam już dość powtarzania jak bardzo się mylicie... tym razem ty, ale i wszyscy tobie podobni.... Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Biskupi apelują o udział w wyborach 23.09.05, 16:31 ... na LPR oczywiscie - TYLKO LPR ! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Biskupi apelują o udział w wyborach 23.09.05, 16:40 xystos napisał: > > > ... na LPR oczywiscie - TYLKO LPR ! no i samabrone-oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.ladnie Kościół w Polsce zawsze polityczny... 23.09.05, 17:18 Kościół w Polsce chyba jeszcze bardzo długo będzie grzebał w polityce i skutecznie kierował tłumem... A tak swoją drogą to niedawno miałem możliwość przekonać się jak pewien ksiądz we Wrocławiu prowadzi hotel. Kupił go (za co?) i robi przybyłym gościom takie przekręty, że niejeden religijny człowiek po zobaczeniu tych wyczynów byłby gwałtownie wyleczony ze swoich przekonań o "poprawności moralnej" księży... Odpowiedz Link Zgłoś
marekgdan a biskup z Torunia? 23.09.05, 17:49 na jaka partie kaze glosowac?jakich kandydatow popiera?moze ktos z Torunia mi podpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Biskupi apelują o udział w wyborach 23.09.05, 17:55 Pamiętajcie!! To Rokita i Suchocka są winni tego, że wasze dzieci mają tylko jedną godzinę angielskiego i aż dwie godziny religii. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Biskupi apelują o udział w wyborach 23.09.05, 17:56 Dwie to malo. 6 powinno byc i zero angielskiego. Po co naszym dzieciom laicyzacja swiatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ssadam Re: Biskupi apelują o udział w wyborach 23.09.05, 18:38 Biskupi niech sie odwala od polityki.Niech sie zajma swoimi sprawami - kosciola.Niech nie propaguja i prowadza kampani wyborczych.Niech przestana wreszcie robic ludziom- wiernym wody z mozgu."Ksieza na ksiezyc" Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Lepirj niech zaapeluja do Rydzyka. 23.09.05, 18:39 A mnie ich apel lata, z pewnoscia nie zaglosuje na oszolomow z LPR-u i MW !! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Znowu lamia zasady konkordatu! 23.09.05, 19:00 Przeciez konkordat mowi wyraznie, ze nie moga wpierwdzielac sie do polityki. No, ale przeciez obowiazki w tym dokumencie obowiazuja tylko jedna strone. Ludek ma placic i sluchac! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Biskupi apelują o udział w wyborach 23.09.05, 19:41 ukropp napisał: > ...no to klops... kryteria wyzej podane spelniaja tylko postaci fikcyjne... > chyba, ze o kims nie wiem... No przecież, edług nich to Giertych z ferajną, Macierewicz z ferajną... aq może nawet i Kaczeńce im jeszcze kwitną.... Odpowiedz Link Zgłoś
dawid88884 Mądry zaglosuje na PO, albo PiS a głupi na LPR 23.09.05, 20:16 (L)ludzie, (P), pozbawieni, (R), rozumu >>> Młodzież Wszechpolska >>> jesteście marionetkami Giertycha jak sie nie będziecie przed nim płaszczyć to was wyrzuci na zbity Ryj i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś