marcus_crassus 26.09.05, 07:38 A dzis wszyscy modlimy sie aby jak splynal juz wyniki z miast bylo 2/3 w sejmie :) Bo na razie jest bardzo zle :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzioobas Przynajmniej siatkarki wygrały. 26.09.05, 07:50 Zanosi się na "noc długich noży" - teraz to juz mamy przechlapane. Liberałowie z PO w porównaniu z tą pseudoinkwizycją to pluszowie misie. Zapomnijmy o zbliżeniu z Unią Europejską, zapomnijmy o budowaniu nowoczesnego państwa, zapomnijmy o wolnym rynku w kontekście inwestycji zagranicznych, zapomnijmy o zgodzie z Rosją, zapomnijmy o zgodzie z Niemcami. Husaria znów wyjedzie na pola, znowu podniesie miecze i będzie siepać zdrajców i gonić bolszewików. Jeszcze kilkadziesiąt czy kilkaset lat temu można było by się cieszyć z takiego układu ponieważ jak się było watażką to pozyskiwało się łupy wojenne. Teraz niestety zamiast łupów są inwestorzy. Przykro mi, że populistyczno-faszystowskie ugrupowanie będzie zarządzać krajem ręką kulki z syndromem napoleona w dwóch osobach. Nie tylko komuniści przegrali w tych wyborach.... Odpowiedz Link Zgłoś
zwiirek Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 07:50 Czy to oznacza, ze kanalii udal sie plan "zatopienia platformy"? Odpowiedz Link Zgłoś
culcul Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 08:02 Polska - kraj, ktory powoli usmierca demokracje...o ktora walczyl zawziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 08:07 Przesadzacie. Jednak jest coś na rzeczy. Kurski & co swoimi rozbijackimi wystąpieniami pogrążył 2/3 (w sejmie) potrzebne do zmiany konstytucji. PiS, który prowadził do pewnego czasu bardzo stonowaną kampanię dał się temu niebezpiecznemu człowiekowi wpuścić w parę tuneli. Słynne jego awanturnicze wypowiedzi w RM. Pomysł lodówki ze znikającą żywnością - pewnie to też on wymyślił. Efekt: wynik jest poniżej oczekiwań i przewidywań. Niska frekwencja. PiS na tej awanturniczej kampanii nie zyskał, a nawet też stracił. Straciła dużo Platforma. Zyskało SLD. Jeśli wobec tego człowieka i jemu podobnych nie zastosują w PiSie kaftana bezpieczeństwa, nie będzie dobrze. Spot ze znikającą z lodówki żywnością powinien być koszmarem dla tych którzy go wymyślili. I przykładem jak nie nalezy robić polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 08:29 nie myślałem, że coś wskrzesi tą padlinę Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 16:24 rezoon napisała: > nie myślałem, że coś wskrzesi tą padlinę Rzeczywiście cuchnie od ciebie trupem pd.prl-owskim Odpowiedz Link Zgłoś
kosz_mar Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 09:36 Nieee, to juz lekka przesada! Własnie spot z lodówką dodał tego power'u PiS- owi. Spróbuj na chwilę utożsamic się chociażby z przeciętną gospodynią domową, która jednak nie jest na tyle zahukana, by nie interesowały ja wybory. Właśnie ta gospodyni i tysiące innych konsumentów telewizyjnych spotów reklamowych przyjęli ten obraz całkiem dosłownie i ze zrozumieniem. PO nie wpadło na tak genialny w swej prostocie pomysł, by swoje 3x15 w takiej formie rozpowszechnić. Nie wnikam w merytoryczną trafność argumentu z lodówką i pluszakiem. jeżeli więc to Kurski wymyślił, znaczy się... dobry jest w tym co robi. Zaś co do metod uprawiania polityki, cóż w dobie wszechobecnych mediów, gdy to one w ogromnej mierze kreują nastawienia i preferencje wyborcze, a więc także tworzą popyt na ten specyficzny towar, jakim jest partia polityczna, nie dziwota że stosują podobne chwyty relkamowe, jakie stosuje się w reklamie proszku Wizir. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 PO powinna sie przylaczyc do "rewolucji moralnej" 26.09.05, 11:50 i zaczac uprawiac polityke na poziomie "moralnych autorytetow" z PiS. Na poczatek mozna pokazac lodowke, ktora - dzieki rzadom prezydenta Kaczynskiego - zabiera komornik. Albo jeszcze lepiej: oglosic ze PiS obiecane 3 mln mieszkan uzyska poprzez eksmisje na bruk. A potem Rokita idac w slady Schrödera powinien oglosic, ze PO co prawda przegralo wybory, ale on uwaza ze powinien byc premierem. itd. itp. A to i tak nie dorosnie do piet temu co zaprezentuje soba PiS w koalicji... Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 08:29 zwiirek napisał: > Czy to oznacza, ze kanalii udal sie plan "zatopienia platformy"? TAK TEJ PODŁEJ KANALII UDAŁ SIĘ PLAN ZATOPIENIA PLATFORMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 16:26 winetou74 napisał: > zwiirek napisał: > > Czy to oznacza, ze kanalii udal sie plan "zatopienia platformy"? > TAK TEJ PODŁEJ KANALII UDAŁ SIĘ PLAN ZATOPIENIA PLATFORMY!!! Tak ty też jesteś śmieciem jak i zwitek czy jak mu tam temu badziewiakowi Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 16:22 wiirek napisał: > Czy to oznacza, ze kanalii udal sie plan "zatopienia platformy"? To oznacza, że jesteś śmieciem! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Do redakcji 26.09.05, 08:00 Nie "PiS wygrał" tylko "PiS wygrało". Pozdrowienia dla działu korekty. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Do redakcji 26.09.05, 08:25 t-800 napisał: > Nie "PiS wygrał" tylko "PiS wygrało". > > Pozdrowienia dla działu korekty. Masz rację. Tą uwagę biorę też do siebie. Obiecuję poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajl Re: Do redakcji 26.09.05, 10:46 tomograf napisał: > "Tę uwagę", bardzo proszę... Obie formy są poprawne. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomograf Re: Do redakcji 26.09.05, 10:54 Ale nie w bierniku, tylko w narzędniku ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
teich Jedna tura - WYBORY DWUDNIOWE!!!! 26.09.05, 08:10 Pracowałem w niedzielę (dunastogodzinny dyżur + dojazd /+ powrót) - kiedy miałem głosować? Dlaczego referendum unijne może być dwudniowe a wybory do Sejmu (szczególnie, że mają jedna turę) odbywają się tylko w niedzielę. Wprowadźmy jak w innych państwach wybory weekendowe - i frekwencja skoczy wtedy do 60 procent. Żądam nowej ordynacji wyborczej z okręgami jednomandatowymi i wyborami weekendowymi. Teich Odpowiedz Link Zgłoś
sajkopatyk Kto głosował na komuchów z SLD ? Co za baran ? 26.09.05, 08:11 Jednak ten naród nigdy nie wyjdzie z komuny hahahahaa . Pijacki , złodziejski ,komuszy naród . Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Kto głosował na komuchów z SLD ? Co za baran 26.09.05, 08:19 sawa.com napisała: >Spot ze znikającą z lodówki żywnością powinien być koszmarem dla tych którzy go wymyślili. I przykładem jak nie nalezy robić polityki.< Zważywszy,że w najlepszym razie 20% ludzi interesuje się polityką i wie kto jest kto,reszta postrzega czarno-biało czyli lewica-prawica. PIS atakując PO atakował też samego siebie bo w potocznym odczuciu było to odbierane jako atak na prawicę więc i na PIS i trzeba w związku z tym głosować na lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon TERAZ TO NAPRAWDE MOZNA SIĘ PAKOWAĆ 26.09.05, 08:20 No cóż ,ta banda nieuków wierząca tylko w to co mówi im durna reżimowa TV zagłoswała.Ja będę miał dalej piekło , bo nie umiem krasć i poniżać innych ludzi.Myślę że moja Ojczyzna przestała już istnieć, bo kraj to nie teren a ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: TERAZ TO NAPRAWDE MOZNA SIĘ PAKOWAĆ 26.09.05, 16:28 ankecenamon napisał: > No cóż ,ta banda nieuków wierząca tylko w to co mówi im durna reżimowa TV zagło > swała.Ja będę miał dalej piekło , bo nie umiem krasć i poniżać innych ludzi.Myś > lę że moja Ojczyzna przestała już istnieć, bo kraj to nie teren a ludzie No to spie..j do kibucu Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 08:21 no jak można trąbić wciąż że SLD jest trzecie (Samoobrona jest) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 08:23 loppe napisał: > no jak można trąbić wciąż że SLD jest trzecie (Samoobrona jest) "Jak nie kijem go to pałą" Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 08:23 i bardzo dobrze! głosowałem na pis ale niejestem przeciwko po. ale mam inne zmartwienie. sdpl borowskiego przechulało 2mln zł. pożyczki bankowej na kampanię i niestety przeszło próg finansowy (3%). widać było jak borowskiemu łapy się trzęsły ze strachu gdy był jeszcze w sztabie wyborczym. a za 2mln zł. można postawić na nogi nie jeden szpital w Polsce (a przypominam że zdarza się ,że ludzie umierają i nie muszę tu opisywać o jakie przypadki mi chodzi) tak więc rozłam sld kosztował Polaków przynajmniej te 2mln zł. a na pewno więcej. apeluję do PKW o ogłoszenie w internecie ile faktór i na jaką kwotę przedstawiło sdpl. w końcu to i moje pieniadze!!! złodzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 16:21 gdkj napisał: '... przechulało...' '... faktór...' luuuuuuuudzie .. piszcie po polsku. Nawet jak pierdoły piszecie to PO POLSKU. Bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Kfuck, kfuck, kfuck....... 26.09.05, 16:31 mangold napisał: Kfuck, kfuck, kfuck....... Co frustracja ogarneła biednego mongoła? Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 Jaka prawica?? 26.09.05, 08:26 Gdzie ty tempawy redaktorzyno widzisz dominującą w parlamencie prawicę???????????????? PiS to jest prawica? SLD to jest prawica? Samoobora to jest prawica? LPR to jest prawica? A może PSL jest prawicowy????? Facet młotek weź i walnij sobie w czachę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annkpo Re: Jaka prawica?? 26.09.05, 11:30 Prawicą określa się ugrupowania o idealistycznym światopoglądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis heh graty 26.09.05, 08:27 wypada złożyć przeciwnikom politycznym. Niestety jestem pewien ze teraz wszystkie kolejne pomysły rządu będą wymierzone we mnie i w mój styl życia - nie PISowy. Trudno, nasz naród jeszcze długo będzie wybierał populistów prowadzących święte wojny a gardził ludźmi inteligentnymi o wyważonych poglądach. Ach czekam na ten moment kiedy pojawi sie na naszej scenie jakaś skrajnie wolnościowa partia na tyle czytelna ze młodzi ludzie zrozumieją ze to jest ta chwila i PÓJDĄ DO WYBORÓW. Na razie nie dziwię sie niskiej frekwencji po analizie programów w zasadzie też powinienem zostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Wczorajsze prognozy i dzisiejsze w tym artykule 26.09.05, 08:46 maja sie do siebie jak piesc do nosa. Szczegolnie obsada Senatu. Mial nie byc skazony lewica , a co tu widze ? 6 mandatow dla SLD. Brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
insite recze wzdluz ciala opadaja 26.09.05, 08:49 to teraz kaczor zacznie swoja socjalistyczna spiewke. Odpowiedz Link Zgłoś
mchalubinski RZECZPOSPOLITA OBOJGA KACZYŃSKICH... 26.09.05, 08:50 ...mam nadzieję, że nam jeszcze nie grozi. żałuje, że prEmier MAZOWIECKI, MĄŻ STANU I PRAWDZIWY PATRIOTA, nie znalazł sie w ławie sejmowej. to wielka STRATA dla Polski, PANIE PREMIERZE Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: RZECZPOSPOLITA OBOJGA KACZYŃSKICH... 26.09.05, 16:34 mchalubinski napisał: > ...mam nadzieję, że nam jeszcze nie grozi. żałuje, że prEmier MAZOWIECKI, MĄŻ > STANU I PRAWDZIWY PATRIOTA, nie znalazł sie w ławie sejmowej. to wielka STRATA > dla Polski, PANIE PREMIERZE Z tym ciapą Mazowieckim to chyba żartujesz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: RZECZPOSPOLITA OBOJGA KACZYŃSKICH... 26.09.05, 19:15 Nie żartuje. Można Mazowieckiego nazwać ciapą w polskim tego słowa znaczeniu, bo nie wydziera sie na przeciwników, nie obraża ich, szanuje wszystkich. Po prostu ma klasę, o której wiekszośc posłów zasiadających w tym sejmie może tylko pomarzyć. Brak Mazowieckiego w sejmie to więcej chamstwa i nienawiści, więcej populizmu itd... Nasza strata. Czemu zaś szefem jego partii został pieniacz Frasyniuk, tego nigdy nie pojmę. No i mają, co mają. Odpowiedz Link Zgłoś
agata21cat Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 09:21 teraz możemy jedynie spodziewać powtórki aws-uw Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 Rokita ojcem sukcesu 26.09.05, 09:44 PiS-u, jego zacięta, nieszczera mina, naprężone mieśnie, nierelane zapowiedzi odwetu na emerytach oraz zarozumiołość i pycha, wszystko to pozwoliło pisuarkom wyjść na czoło. A teraz to już tylko mozna sie wysmarkać w rękaw. Odpowiedz Link Zgłoś
annkpo Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 10:41 Platformę pogrążył Miodowicz z Jarucką. Chyba nie znają przysłowia: Jaką bronią wojujesz, od takiej zginiesz. Zarówno PO jak PIS będzie się miała z pyszna. Poczekajmy chwilkę, a pułkownicy ich wykończą. Trzeba było zaakceptować grubą kreskę. Teraz mogliby spać spokojnie. Wcześniej czy później pułkownicy przypomną im Telegraf, ArtB i wiele innych równie "wstydliwych" fragmentów życiorysów. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 11:12 tylko jedna dobra wiadomosc jan maria władysław nie będzie premierem:) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: PiS wygrał z Platformą 26.09.05, 11:29 wujaszek_joe napisał: > tylko jedna dobra wiadomosc > jan maria władysław nie będzie premierem:) Dla mnie to wspaniała wiadomość.Wczoraj po ogłoszeniu wstępnych wyników mocno zbladł i blady już pozozostał.Takie ambicje a tu klapa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
qc PO: Kleska wyrwana ze szczek zwyciestwa 26.09.05, 11:24 Dlaczego ? Dlatego: Jan Maria "Nicea albo smierc" Rokita + Debilna propozycja zmian podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
wrzawa Jest jeszcze jeden przegrany w wyborach, to media. 26.09.05, 11:50 Szczególnie telewizje, przy takim zaangazowaniu sił,srodków i czasu uzyskane wyniki są małe. Wystarczyła jedna debata ( piatek TVP )i argumenty przedstawione przez kontrkadydatów aby stucznie nadmuchane "sondaże", sprowadziły sytuację do rzeczywistości. Ludzie przestraszyli się przyszłych rządów POPiS'u i woleli zostać w domu niż na nich głosować a innej rozsądnej alternatywy nie było ( lub jej nie przedstawiono). Twierdzę, że przy takim samym czasie przyznanym w telewizjach ( wszystkich poza PULS ), kązda inna partia osiągnełaby lepszy wynik niż PO. Jeżeli PO miałaby czas telewizyjny podobny jak np. Samoobrona czy SDPl, to nie dostałaby się do sejmu. Przykładowo: jedynym pokazywanym "fragmentem z programu" SDPl był Borowski spadajacy z roweru. Takich i innych kwiatków dotyczących innych ugrupowań ( nie dotyczy PO )było bez liku. Przy takiej propoagandzie jedynie słusznych idei wynik jest b. marny. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 RZAD BEZ PLATFORMUSOW MOZLIWY:PiS+LPR+PSL+SO 26.09.05, 16:43 Razem 269 mandatow w Sejmie czyli zdecydowana wiekszosc. To doskonala alternatywa gdyby tak Platformusy zaczely podskakiwac i domagac sie podatku liniowego czy kretynskiej zmiany ordynacji wyborczej. Najwazniejsze, ze PO nie bedzie mogla manipulowac Konstytucja. Konstytucje trzeba zmienic ale bez poparcia LPR nie ma 66% i nic sie nie wykombinuje. Czyli idiotyczny JOW lub Najwieksza Mniejszosc Zabiera Wszystko nie przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: RZAD BEZ PLATFORMUSOW MOZLIWY:PiS+LPR+PSL+SO 26.09.05, 19:18 Matko Boska!!!! To mi dopiero alternatywa!!! Bajzel i awantura. Nic więcej. Na szczęście nawet Kaczyńscy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś