Dodaj do ulubionych

Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a PiS

06.10.05, 00:09
Zagrywka z konferencją w hospicjum była fatalna, jestem tym dalece
zniesmaczony. PO powinna chyba troszeczkę poskromić swoich speców od
marketingu i wizerunku, bo forma przesłania treść.
Obserwuj wątek
    • fritz.fritz Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 00:16
      • fritz.fritz Jestem ciekawy, czy Polacy dadza sie zrobic w .... 06.10.05, 00:35
        konia, czy tez wybiora Lecha na prezydenta.

Trzeba byc bardzo glupim, zeby nie rozpoznac w sposobie dzialania PO tak dobrze
        znanych wzorcow dzialania komunistow.

Niestety, mlodsza generacja nie zna ich.

Rdzen PO tworzy KL-D. KL-D zdobyla przez nikogo niekwestionowane okreslenie
        partii aferzystow. Oficjalnie i wszedzie tak ta partie okreslano.
        Niezaprzeczalnym liderem byl Tusk.

Tusk pokazal wtedy zdolnosc, ktora musi wzbudzic podziw kazdego psychologa: na
        stwierdzenie ze w latach dziewiedziesiatych, kiedy to Polska nalezala doslownie
        to najbardziej skorumpowanych krajow na swiecie, odpowiedzial bez najmniejszego
        wahania, w sposob przekonywujacy kazdego niedowiarka, ze w Polsce ... nie ma
        korupcji.

To klamstwo nie jest deliktem kawalerskim. To klamstwo dyskwalifikuje Tuska
        jako uczciwego czlowieka i uczciwego prezydenta ( czy to nie on mowil o
        uczciwym prezydencie?).

Moze sa ludzie, ktozy chca aby prezydentem byl facet nie wachajacy sie klamac
        doslownie w zywe oczy i to z wprawa, ktora prawdopodobnie pokonalaby dedektor
        to wykrywania klamstw.

Dla mnie taki facet jest niebezpieczenstwem dla demokracji i Polski, zwlaszcza
        jezeli sie uwzgledni jego przeszlosc.

Mozna z rozpaczy rowniez wybrac szefa partii aferalnej na prezydenta albo szefa
        burdelu na abta klasztoru.

Na szczescie jest uczciwy i bardzo inteligentny kandydat, dla ktorego Polska
        nie jest terenem do dzialania aferalnej zalozonej przez niego partii.

Takim ludziom jak Lechowi Kaczynskiemu Polska zawdziecza niepodleglosc.

Tuskim natomiast jej utrate.
        • historyk12 Re: Jestem ciekawy, czy Polacy dadza sie zrobic w 06.10.05, 00:48
          napisałeś tyle bredni, że na większość brak słów.
          Odniose się tylko do jednej:
          > Takim ludziom jak Lechowi Kaczynskiemu Polska zawdziecza niepodleglosc.
          >
          > Tuskim natomiast jej utrate.

W latach 80 nie słyszałem ani o Tusku, ani o Kaczorze. Obaj byli członkami
          Solidarności któregoś tam szeregu. Pamiętam z tamtych czasów takie nazwiska,
          jak: Wąłęsa, Kuroń, Michnik, Mazowiecki

Swoimi wypowiedziami pokazujesz tylko czym jest kaczyzm: kłamstwa, obrażanie,
          głupota
          • baby1 E tam. To taka walka Coca coli z Pepsi. 06.10.05, 10:30
            • fritz.fritz To taka walka Coca coli z Pepsi. Wlasnie, ze nie! 06.10.05, 11:22
          • fritz.fritz Re: Jestem ciekawy, czy Polacy dadza sie zrobic w 06.10.05, 11:03
            historyk12 napisał:

> napisałeś tyle bredni, że na większość brak słów.
            > Odniose się tylko do jednej:
            > > Takim ludziom jak Lechowi Kaczynskiemu Polska zawdziecza niepodleglosc.
            > >
            > > Tuskim natomiast jej utrate.
            > W latach 80 nie słyszałem ani o Tusku, ani o Kaczorze. Obaj byli członkami
            > Solidarności któregoś tam szeregu. Pamiętam z tamtych czasów takie nazwiska,
            > jak: Wąłęsa, Kuroń, Michnik, Mazowiecki
            >
            > Swoimi wypowiedziami pokazujesz tylko czym jest kaczyzm: kłamstwa, obrażanie,
            > głupota

tja, historyku

zapoznaj sie z zyciorysami. To, ze ty nie slyszales, swiadczy niezbyt dobrze o
            tobie, a nawet bardzo.

Piszac o Lechu jako Polaku dzieki ktoremu Polska odzyskala niepodleglosc
            zwrocilem uwage na zasadnicze wlasciwosci charakteru Lecha. Wlasnie dzieki
            takim ludziom Polska jest Polska Polska (nie mam polskich liter, mam nadzieje
            ze potrafisz sens zrozumiec, ale pewien nie jestem).

Piszac o Tuskim zwrocilem uwage na zasdnicze cechy charakteru Tuska: takie
            cechy charakteru Tuska doprowadzily do niepodleglosci Polski.

A poza tym facet klamie w zywe oczy: jest absolutnym mistrzem w tej
            dziedzinie.

Obecnie Polska stoi na rozdrozu: prasa w 85% jest pod kontrola niemiecka (jak
            widac tobie rowniez juz mozg uprano); GW bardzo zadluzona u Springera.
            Rzeczpospolita praktycznie po kontrola Norweska, od mniej wiecej 1 roku
            stracila swoja wspaniala objektywnosc.

Lech jest olbrzymia szansa dla Polski i Polakow.

> Swoimi wypowiedziami pokazujesz tylko czym jest kaczyzm: kłamstwa, obrażanie,
            > głupota

Ta wypowiedz jest swietnym przykladem polityki PO:

Zarzucasz chamstwo.

Na konkretna moja wypowiedz nie argumentujesz, nie potrafiles pokazac ze
            jakikolwiek punkt byl nie odpowiadal prawdzie, ergo wszystkie sa prawdziwe.

A ta wypowiedz jest wlasnie chamska i zaklamana. Typowo wypowiedz Tuska (to
            znaczy sie on jeszcze nie zachowuje sie jak cham).

• miss.take Re: Jestem ciekawy, czy Polacy dadza sie zrobic w 06.10.05, 14:09
              fritz.fritz napisał:

> Piszac o Lechu jako Polaku dzieki ktoremu Polska odzyskala niepodleglosc
              > zwrocilem uwage na zasadnicze wlasciwosci charakteru Lecha.

Wymienmy:
              1. przekonanie o wlasnej nieomylnosci (program PiS naj... )
              2. uwazanie sie za kogos lepszego od innych ("Spieprzaj dziadu")
              3. przekonanie o wlasnej sile, bo sie "zasiada" ("Praca sie pani znudzila?")
              4. poczucie misji (tylko Prezydent L.K. otworzy drzwi na rozciez)
              5. nietolerancja (parada)
              6. fascynacja rzadami silnej reki (silny prezydent, uczciwa Polska)
              7. kradziez wlasnosci intelektualnej (Kodex Blaira-Kaczynskiego)

> Wlasnie dzieki
              > takim ludziom Polska jest Polska Polska (nie mam polskich liter, mam nadzieje
              > ze potrafisz sens zrozumiec, ale pewien nie jestem).

No dzieki takim ludziom Polska bedzie na pewno polskom Polska. (tez nie mam
              polskich liter wiec musialem napisac z bledem)

> Rzeczpospolita praktycznie po kontrola Norweska, od mniej wiecej 1 roku
              > stracila swoja wspaniala objektywnosc

Taaaaa.....
              Norwedzy to zawsze chcieli z polakow zrobic swoich niewolnikow.
        • usiruf Pierdu, pierdu fritz.fritz 06.10.05, 00:48
          > Rdzen PO tworzy KL-D. KL-D zdobyla przez nikogo niekwestionowane okreslenie
          > partii aferzystow. Oficjalnie i wszedzie tak ta partie okreslano.

No to ja kwestionuje. I skoro to takie niezaprzeczalne to prosze mi tutaj fritz wylistowac co takiego owe diably i kanibale zrobily.
          • fritz.fritz Re:Pierdu, pierdu fritz.fritz; Usiruf to kultura 06.10.05, 11:22
            usiruf napisał:

> > Rdzen PO tworzy KL-D. KL-D zdobyla przez nikogo niekwestionowane okreslen
            > ie
            > > partii aferzystow. Oficjalnie i wszedzie tak ta partie okreslano.
            >
            > No to ja kwestionuje. I skoro to takie niezaprzeczalne to prosze mi tutaj
            fritz
            > wylistowac co takiego owe diably i kanibale zrobily.

To byla jedyna partia w Polsce, ktora okreslono jako partie aferzystow. Premier
            Bielecki byl z KL-D. Pod jego rzadami rozpoczela sie nieprawdopodobna korupcja
            i kradziez mienia spolecznego.

To wlasnie w wyniku dzialalnosci tej partii milionerzy zaczeli wyrastac jak
            grzyby po deszczu a i pare miliarderow sie uchowalo a Polska stala sie
            doslownie jednym z najbardziej skorumpowanych krajow na swiecie.

Tusk swojm szefostwem, negowaniem korupcji sankcjonowal to wszystko. To jest
            cos w rodzaju paserstwa, a moralnego z cala pewnoscia. Nie jest wykluczone, ze
            Tusk z powodu tolerwanie tego stanu rzeczy moze byc szantazowany.

KL-D zaczela tracic na znaczeniu, znikac.
            Zjednoczyla sie z Unia Demokratyczna Mazowieckiego, Gieremka, i Balcerowicza,
            ktory byl szefem. Unia Demokratyczna przeksztalcila sie w Unie Wolnosci

Przed poprzednimi wyborami nastpil rozlam: KL-D wyszla z Uni Wolnosci,
            dolaczylo sie do nich rowniez troche ludzi z UW.

PO mialo byc partia o charakteze bardziej prawicowym. Plazynski zostal szefem
            partii.
            PO zaczelo jednak linie. Rdzen KL-D zaczal ciagnac partie na lewo. Oboz bilej
            flagi: tzn. sie slepo pro niemiecka linia zaczela wygrywac.

Plazynski wyszedl z partii w 2003.
            Szefem zostal kontynuator KL-D, Tusk.

Innymi slowy, Tusk prezydentem oznacza obrone struktur i dobytku partii
            aferzystow KL-D.

Dlatego wlasnie tylko wybor Lecha na prezydenta oznacza rzeczywiste, szybkie
            zmiany a nie walke z prezydentem broniacym starych struktur, i ktory wlasnie z
            powodu malo chlubnej przeszlosci moze byc szantazowany.
            • pantanal Friztz, ciagle operujesz ogolnikami 06.10.05, 15:06
              i nie poopierasz swych zarzutow wobec KLD zadnymi konkretnymi przykladami
            • usiruf Czyli diably i kanibale, tak jak podejrzewalem 06.10.05, 20:37
              Zapomniales o zaprzedaniu duszy diablom i niezaprzeczlnym kanibalizmie ktore rowniez Tusk tolerowal.

"0" konkretow. ZENADA.
        • historyk_real Re: Jestem ciekawy, czy Polacy dadza sie zrobic w 06.10.05, 01:42
          fritz.fritz napisał:

> konia, czy tez wybiora Lecha na prezydenta.
          >
          > Trzeba byc bardzo glupim, zeby nie rozpoznac w sposobie dzialania PO tak dobrze
          >
          > znanych wzorcow dzialania komunistow.
          >
          > Niestety, mlodsza generacja nie zna ich.
          >
          ....................

NO WLASNIE !
          TA MLODSZA GENERACJA NIESTETY BEZKRYTYCZNIE POPIERA
          CZLOWIEKA UDAJĄCEGO KOGOŚ KIM NIE JEST !
          ŁGAJĄCEGO BEZ ZAJĄKNIĘCIA, GARDZĄCEGO POLSKĄ I POLSKOŚCIĄ
          GOTOWEGO POŚWIĘCIĆ POLSKĘ DLA SWYCH KOSMOPOLITYCZNYCH IDEI
          I SWOICH ZAGRANICZNYCH MOCODAWCÓW ...

NIE WYKLUCZONE, ŻE TEN NARÓD MOŻE BYĆ
          PONOWNIE ZROBIONY W KONIA !
          ALE TYM RAZEM MOŻE TO
          GO KOSZTOWAĆ BARDZO WIELE !
        • cogito1978 Re: Jestem ciekawy, czy Polacy dadza sie zrobic w 06.10.05, 12:12
          czy ty fritzu byles w monachium na oktoberfest i opiles sie piwem?!
          wybor l.kaczynskiego na prezydenta bylby katastrofa dla polski, ktora powinna
          sie rozwijac, a nie cofac!
          • fritz.fritz Re: Jestem ciekawy, czy Polacy dadza sie zrobic w 06.10.05, 14:15
            cogito1978 napisała:

> czy ty fritzu byles w monachium na oktoberfest i opiles sie piwem?!
            > wybor l.kaczynskiego na prezydenta bylby katastrofa dla polski, ktora powinna
            > sie rozwijac, a nie cofac!

Nie ma rozwoju bez sprawnego sadownictwa i administracji.
            Tylko Lech gwarantuje przeprowadzenie sprawnych reform. Tusk jest samemu
            uwiklany w struktury krymianlogenne z czasow kiedy byl szefem partii aferzystow
            KL-D no i stwierdzil, ze nie ma korupcji w Polsce.

Tusk bedzie bronil tych struktur.

Tylko Lech moze zapwenic walke z nimi i poparcie dla odpowiednich ustawrzadu.

Ryba gnije od glowy. Tusk bedzie blokowal ustawy rzadowe majace na celu
            struktur umozliwiajacych przezycie kolesiow z KL-D.

Gdybys mial jeszcze watpliwosci, Kwasniewski tez stwierdzil, ze Tusk jest
            prezydentem z podobnym nastawieniem do jego, Kwasniewskiego, nastawienia.
    • a.gajewski1 Jak sie glosi solidaryzm spoleczny to tak jest 06.10.05, 00:17
      Ja na kazdym wiecu Kaczynskiego slysze, nie co on zrobi, ale co by zrobil Tusk i
      on to komentuje
      • fritz.fritz Re: Jak sie glosi solidaryzm spoleczny to tak jes 06.10.05, 00:36
        To co on zrobi jest dawno ustalone w programie PiS i w kodeksie etycznym Lecha.

• haen1950 Re: Jak sie glosi solidaryzm spoleczny to tak jes 06.10.05, 08:41
          Otóż to.
          W solidaryżmie społecznym wg Lecha są równi i równiejsi.
          Nie trzeba wielkiego śledztwa, gołym okiem widać, że pieniądze zabrane
          hospicjum ursynowskiemu popłynęły do Caritasu i księży orionitów.
          Za polityczne poparcie trzeba płacić.
          Ile będzie kosztować skarb państwa poparcie Ojca Rydzyka?
          Ten jegomość wygląda na solidnego businessmana.
          • fritz.fritz Re: Jak sie glosi solidaryzm spoleczny to tak jes 06.10.05, 11:28
            haen1950 napisał:

> Otóż to.
            > W solidaryżmie społecznym wg Lecha są równi i równiejsi.
            > Nie trzeba wielkiego śledztwa, gołym okiem widać, że pieniądze zabrane
            > hospicjum ursynowskiemu popłynęły do Caritasu i księży orionitów.

Przeciez to jest oczywiste klamstwo PO.

Mam nadzieje, ze nie bedziesz glosowac na kandydata klamiacego w zywe oczy.

> Za polityczne poparcie trzeba płacić.
            > Ile będzie kosztować skarb państwa poparcie Ojca Rydzyka?

Ojciec Rydzyk, jego dzialalnosc, niezaleznie od pogladow, jakie sie
            reprezentuje, jest godna podziwu.
            Stacja radiowa, wlasna uczelnia ( mormoni rowniez w ten sposob zaczynali),
            wlasna stacja telewizyjna.

OR jest jednym z nielicznych center w Polsce niezeleznych od Niemcow. Przykre
            ale prawdziwe.

> Ten jegomość wygląda na solidnego businessmana

Zgadza sie. Dlatego nic nie bedzie kosztowac.
            • miss.take Re: Jak sie glosi solidaryzm spoleczny to tak jes 06.10.05, 14:18
              fritz.fritz napisał:

> OR jest jednym z nielicznych center w Polsce niezeleznych od Niemcow. Przykre
              > ale prawdziwe.

A moze poszukaj w internecie informacji o wspolpracy RM z Instytutem Schillera
              i zadaj sobie pytanie jakim cudem RM dostalo sowieckie czestotliwosci radiowe
              na nadawanie swojego programu.
    • hirsh1 Trwa negatywna kampania prowadzona przez PO 06.10.05, 00:26
      Negatywna kampania to głównie dzieło sztabu PO.
      Donald Tusk nigdy nie odciął się od niej a więc jest ona również jego dziełem.
      Już w czasie niszczenia W. Cimoszewicza było widać, że w sztabie wyborczym PO
      jest komórka do zbierania haków i robienia numerów przeciwnikom.
      Sposób wciągniecia Jarosława Kaczyńskiego w przepychanki związane z tworzeniem
      nowego rządu pokazywał, że "gra na zniszczeniem" prowadzona jest teraz
      przeciwko PiS.
      Sejmowe oświadczenie majątkowe Marcinkiewicza, gdzie ukrywa on częśc swych
      dochodów z doradztwa funduszowi emerytalnemu zarządzanego przez jego kolegów z
      ZChN, nie odnalazło się przecież samo niczym teczki w IPN;-)
      Gdyby Lech Kaczyński prowadził negaytywną kampanię wystarczyło by aby wszedł na
      mównicę i stwierdzł:
      -Panie "prezydencie", "człowieku z zasadami": - Ponieważ poświadczył pan w
      sądzie za groźnych przestęców wśród których jest pana kolega i bliski
      współpracownik zaprzeczył pan sobie i temu co publicznie deklaruje.
      Powinien pan w związku z tym zrezygnować z ubiegania się o prezydenturę RP.

• a.gajewski1 Oswiadczenia sa w necie publikowane!!!!!!!!!!!!!!! 06.10.05, 00:45
        • historyk_real UJAWNIĆ TECZKĘ CZŁOWIEKA Z ZASADAMI I KWASAMI !!!! 06.10.05, 01:48
          jest zbyt wiele niejasnosci
          w przeszłości Tuska aby czekać
          z ujawnieniem jego teczki
          aż do konca wyborów !
          • historyk_real Re: UJAWNIĆ TECZKĘ CZŁOWIEKA Z ZASADAMI I KWASAMI 06.10.05, 01:51
            historyk_real napisał:

> jest zbyt wiele niejasnosci
            > w przeszłości Tuska aby czekać
            > z ujawnieniem jego teczki
            > aż do konca wyborów !

nalezy tez wyjasnic ewentualne zaangażowanie
            służb specjalnych po stronie tuska w tej kampanii
            • jasiuf Teczka już jest ujawniona. A Jarka ? 07.10.05, 10:49
              historyk_real napisał:

> historyk_real napisał:
              >
              > > jest zbyt wiele niejasnosci
              > > w przeszłości Tuska aby czekać
              > > z ujawnieniem jego teczki
              > > aż do konca wyborów !

Teczka Tuska już jest jawna.
              A teczka Jarka K. ?
              Chętnie bym poczytał w co się angażował "człowiek z kotami" :)

> nalezy tez wyjasnic ewentualne zaangażowanie
              > służb specjalnych po stronie tuska w tej kampanii

No to jeszcze zaangażowanie obcych wywiadów po stronie Lecha K.
      • historyk12 Re: Trwa negatywna kampania prowadzona przez PO 06.10.05, 00:51
        teraz nagle kaczyści - PiSdzielce dostrzegają niszczenie Cimoszki. A tak
        pialiście o jego "kłamstwach" i "przekrętach". No ale wtedy Cimoszko był gówną
        barykadą na drodze Kaczek do koryta. Teraz jest nią Tusk, więc przewrotnie
        zmieniliście zdanie. Punkt widzenia zależy od punktu kupra usadzenia
    • kataryna.kataryna Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 00:37
      "Teraz, przed wyborami prezydenckimi, otrzymałem taką recenzję ze strony IPN,
      że każdemu bym takiej życzył" - oświadczył.

No proszę, Tusk dostał jakąś rewelacyjną recenzję i się nie pochwalił. To do
      niego niepodobne.
      • fryderyk.moreau Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 00:42
        > No proszę, Tusk dostał jakąś rewelacyjną recenzję i się nie pochwalił. To do
        > niego niepodobne.

To rzeczywiście dziwne. Jak Lech Kaczyński dostał swoją teczkę to od razu z nią
        poleciał do Faktu, żeby to niezależne i obiektywne medium poinformowało o tak
        ważnym zdarzeniu na pierwszej stronie.
        • kataryna.kataryna Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 00:46
          fryderyk.moreau napisał:

> > No proszę, Tusk dostał jakąś rewelacyjną recenzję i się nie pochwalił. To
          > do
          > > niego niepodobne.
          >
          > To rzeczywiście dziwne. Jak Lech Kaczyński dostał swoją teczkę to od razu z
          nią
          >
          > poleciał do Faktu, żeby to niezależne i obiektywne medium poinformowało o tak
          > ważnym zdarzeniu na pierwszej stronie.

Kaczyński pokazał swoją teczkę choć PiS nie jest za pełną jawnością, a Tusk
          swojej nie pokazał choć PO delaruje, że absolutnie wszystko trzeba ujawnić.
          Naprawdę dziwne.
          • a.gajewski1 Choc czesc kartek z tej teczki zaginela w 90/91:) 06.10.05, 00:47
          • historyk12 Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 00:54
            Przecież powszechnie wiadomo, że Kaczyńscy kapowali w latach 80, ale Kiszczak
            spalił ich teczki
            • silesius.monachijski Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 01:10
              powiedzial ci to ojciec, no wiesz ten piotrowski, co to
              popieluszke "zlikwidowal"?

historyk12 napisał:

> Przecież powszechnie wiadomo, że Kaczyńscy kapowali w latach 80, ale Kiszczak
              > spalił ich teczki
          • fritz.fritz Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 11:31
            kataryna.kataryna napisała:

> Kaczyński pokazał swoją teczkę choć PiS nie jest za pełną jawnością, a Tusk
            > swojej nie pokazał choć PO delaruje, że absolutnie wszystko trzeba ujawnić.
            > Naprawdę dziwne.

swietnie
        • miss.take Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 14:21
          fryderyk.moreau napisał:

> Jak Lech Kaczyński dostał swoją teczkę to od razu z nią
          > poleciał do Faktu, żeby to niezależne i obiektywne medium poinformowało o tak
          > ważnym zdarzeniu na pierwszej stronie.

Jak to? Do niemieckiego pisma polecial? A przeciez to patriota jest, jak on
          moze wspierac niemiecki kapital?
    • wasylzly Jakzesz obrzydliwe ze strony kandydata PiS 06.10.05, 00:47
      jest nachalne wlaczanie do walki wyborczej calego Kosciola, wyslyajac zebralne agitki i listy, odprawiajac kruchty z skomercjalizowanym radiu pseudo-katolickim, posunol sie nawet tak daleko, ze probuje wmawiac samemu Bogu, cos co mu sie na tej ziemii nie nalezy i nie przystoi. To wstyd i hanba mieszczc do brudnej, ulicznej polityki tysiacletnia wiare polska, liczac na stanowisko, na kase, na tani poklask populistycznej ulicy.
      Odpowiedz przszla szybko, do oszolomionego wladza dyktatorka:
      najbogatsieuropejczycy.wprost.pl/
      Czyz to nie dostateczny dowod, ze oszolomstwo wladzy nie powinno NIGDY zajac stolka prezydneta RP??
      • wasylzly Errata 06.10.05, 00:51
        tu jest omawiany link:
        serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2954321.html
        ale to co sie zaczyna dzaic w tym PiS i calej tej brudnej walce wyborczej przechodzi juz wszelkie granice przyzwoitosci i chocby odrobiny moralnosci!!!
        • silesius.monachijski [...] 06.10.05, 01:13
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • fritz.fritz Re: Errata 06.10.05, 11:33
          Wasylzly jest niemcem. Atakuje wszystko co polskie.
        • miss.take Re: Errata 06.10.05, 14:24
          wasylzly napisał:

> tu jest omawiany link:

No ale tej recenzji Kaczynskiego, to chyba w Radiu Maryja i ND nie uswiadczysz
      • read1 Re: Jakzesz obrzydliwe ze strony kandydata PiS 06.10.05, 00:54
        Tak. Dla Rosji Kaczyński nie jest na rękę i nic dziwnego, że nie chcą go
        widzieć jako Prezydenta.

Zrób zapasy Maalox'u będzie ci niezbędny gdy Kaczyński wygra.
        • baby1 Re: Jakzesz obrzydliwe ze strony kandydata PiS 06.10.05, 10:37
          Naiwniaku. Rosji i Putinowi to Kaczynski moze skoczyc.
          Startuja w innych kategoriach "wagowych".

read1 napisał:

> Tak. Dla Rosji Kaczyński nie jest na rękę i nic dziwnego, że nie chcą go
          > widzieć jako Prezydenta.
          >
          > Zrób zapasy Maalox'u będzie ci niezbędny gdy Kaczyński wygra.
          • fritz.fritz Re: Jakzesz obrzydliwe ze strony kandydata PiS 06.10.05, 11:43
            baby1 napisała:

> Naiwniaku. Rosji i Putinowi to Kaczynski moze skoczyc.
            > Startuja w innych kategoriach "wagowych".

Co w niczym nie zmienia faktu, ze nie jest im na reke.

Tak samo Lech nie jest na reke Niemcom, kiedy stwierdzil " nie ma akceptacji na
            uzywania okreslanie nazisci a nie Niemcy za popelnione przesteptstwa w czasie
            II WS".

W ten sposob Lech niszczy olbrzymia pajeczyna klamstwa skierowanego przeciwko
            Polsce. Niszczy "historyczny obraz" II WS reprezentowany przez Niemcow:

Zydzi byli ofiarami.
            Rosyjscy zolnierze rowniez byli ofiarami.

Niemcy byli ofiarami. Przeciez wygnano ich.

Przestepcami byli Polacy. To wlasciwie oni Zydow mordowali a tak naprawde to
            Niemcy starali sie Zydow bronic, tylko nie zawsze im sie udawalo.

A te wszystki inne "okropne rzeczy" to po prostu byly normalne, naleza do
            wojny, a zostaly popelnione przez zlych Nazistow.

Teraz Nazistow nie ma, odlecieli na inna planete, moze Marsa.

---

Przychodzi Lech, prezydent Polski i mowi: ".. nie ma akceptacji dla...."

Rozumiesz teraz oburzenie wszystkich Niemcow, calej prasy polskiej znajdujacej
            sie w 85% w rekach Niemcow?
            Rozumiesz histeryczna nagonke tej prasy na PiS i Lecha Kaczynskiego?

GW jest wysoko zadluzona u wydawnictwa Springer.

P.S. Cytowalem z pamieci.

• silesius.monachijski Brak kompetencji i glupota tuska pluska 06.10.05, 01:03
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051005/publicystyka/publicystyka_a_4.html
      • gorby Kaczor pokazal swoje "kompetencje" w Warszawie 06.10.05, 01:35
        Dlatego tam przerznie w Iszej turze.
        • silesius.monachijski Re: Kaczor pokazal swoje "kompetencje" w Warszawi 06.10.05, 01:43
          przeciez w warszawie mniejszosc to prawdziwi warszawiacy z dziada pradziada.
          wiekszosc to przychowek czerwonego bydla, ktore za stalina najechalo do
          stolicy. i ten czerwony przychowek zaglosuej na tuska, tego jestem pewny. tusk
          juz w 1992 roku bylpewny, ze czerwony nie "skrewi"

gorby napisał:

> Dlatego tam przerznie w Iszej turze.
          • a.gajewski1 Sam jestes korwo czerwonom holota 06.10.05, 02:28
    • historyk12 Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 01:06
      Precz z postkomunistami - PiSdzielcami. Towarzyszu Kaczyński idźcie na emeryturę
      • silesius.monachijski [...] 06.10.05, 01:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • fritz.fritz history12 jest prymitywnym prowokatorem. Podaj... 06.10.05, 11:44
        dalej
    • nahwile Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 01:21
      Jaka nagła odmiana w ocenie Kaczora przez Warszawską PO. Jeszcze niecały rok
      temu np. w wilanowie radni PO zwalczeli niektórych swoich kolegów, którzy
      ośmielili sie nie godzić na zażąd PIS, a potem na pełnomocnika. PO to SUPER
      MOBILNA PARTI!
    • silesius.monachijski Choc raz GW podala - czastkowa - prawde 06.10.05, 01:23
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2954143.html
      • y.y Re: Choc raz GW podala - czastkowa - prawde 06.10.05, 02:16
        "przeciez w warszawie mniejszosc to prawdziwi warszawiacy z dziada pradziada.
        wiekszosc to przychowek czerwonego bydla, ktore za stalina najechalo do
        stolicy. i ten czerwony przychowek zaglosuej na tuska, tego jestem pewny. tusk
        juz w 1992 roku bylpewny, ze czerwony nie "skrewi""

Ja jestem Warszawiakiem z dziada pradziada, którego dziadek wychował się na
        Czerniakowie i Solcu, a w czasie okupacji ganiał hitlerowców i tak jak on i ja
        głosuję na Tuska więc z łaski swojej raczy pan uważać na to co Pan mówi, bo jak
        narazie ponad poziom rynsztoka niewiele się Pan Szanowny wychyla ze swoimi
        prymitywnymi pożal się Boże komentarzami.

• ubu_roy Re: Choc raz GW podala - czastkowa - prawde 06.10.05, 09:42
          Taki kit to pan szanowny moze swojej babci wciskac na forum
          Wybiorczej. "Warszawiaku" z pod Moraga.
          • y.y Re: Choc raz GW podala - czastkowa - prawde 06.10.05, 11:33
            Mój dziadek, rocznik 1927, wychował się na ulicy Czerniakowskiej, niedaleko
            hotelu Solec, który stoi blisko Wisłostrady, blisko Myśliwieckiej, na której
            jest na przykład ambasada Tunezji, niedaleko za wiaduktem, kiedy Myśliwiecka
            skręca w prawo, idąc dalej prosto, mijając liceum Batorego, dochodząc do ronda,
            z którego w prawo można udać się - mijając ambasadę Hiszpanii, w stronę
            Łazienek i dalej, po zakręcie w lewo dojść do Czerniakowskiej. Z ronda w lewo
            trafiamy w okolicy Rozbrat.

Tak więc od mojej babci się odstosunkuj ćwoku jeden, bo jak masz jakieś
            problemy z moją warszawiakowością to jeszcze mam w domu gazetówkę po dziadku i
            znam parę rzeczy po czerniakowsku i nie ma problemu, mogę gdzieś na Ciebie
            trafić i Ci pokazać jaki ze mnie Warszawiak to zobaczymy jak wtedy będziesz
            szczekał.
            • fritz.fritz Re: Choc raz GW podala - czastkowa - prawde 06.10.05, 11:48
              y.y napisał:

> Mój dziadek, rocznik 1927, wychował się na ulicy Czerniakowskiej, niedaleko

To jestesmy wrecz sasiadami. Rowniez Warszawiak.
              Pozdrawiam

Komunisci nie wpuszczali po wojnie Warszawiakow od Warszawy. To byla prawdziwa
              tragedia.
              Prawdziwych Warszawiakow jest moze 20-30%.
              Wielu z nich bylo przez komunistow gnojonych i zrabowanych wszystkich szans
              zyciowych.

• y.y Re: Choc raz GW podala - czastkowa - prawde 06.10.05, 14:11
                Nie przeczę, że rodowitych, a nie napływowych warszawiaków jest w mieście
                mniejszość, pewnietak jest, chociaż niekoniecznie mam coś przeciwko napływowym
                generalnie, bo generalizacja zazwyczaj prowadzi do nieprawdziwych wniosków. I
                prawda, że komuniści zrobili dużo aby utrudnić pokoleniowym warszawiakom powrót
                do kraju.
                Niemniej to było dawno temu, od tego czasu minęło tyle lat, że to dzisiaj nie
                ma już właściwie racji bytu moim zdaniem, bo i Ci napływowi są zupełnie innymi
                napływowymi niż Ci, których osiedlało tutaj UB czy kto tam to robił.

W każdym razie jak słyszę, że mój przodek, a przez to w prostej linii ja to
                czerwone bydło ponieważ nie głosujemy na Kaczyńskiego (swoją dorgą w wyborach
                prezydenckich 3 lata temu głosowałem właśnie na niego aby czerwone bydło w
                postaci późniejszego ministra zdrowia nie rządiło tym miastem Panie Silesius)
                to mam ochotę założyć czapkę, wsiąść na rower i nakłaść takiemu prostakowi po
                gębie. Każdy ma prawo mieć poglądy takie, jakie chce i głosować na kogo chce.
                jak bym głosował na Leppera, Cimoszenkę albo Giertycha to bym się wstydził sam
                siebie. Tuska się nie wstydzę. Rozumiem wiele zastrzeżeń, jakie mają ludzie,
                którzy uważają, że polityka liberalna gospodarczo jest dla kraju gorsza niż ta,
                którą proponuje Lech Kaczyński i mogę wtedy z kimś dyskutować, jeżeli ma coś
                logicznego do powiedzenia. Jeszcze żeby Tusk był komunistą, żeby miał
                jakiekolwiek lewackie poglądy... Więc jak ktoś mi wyzywa od bydła z powodu
                takiego, że wolę bardziej centrowe ugrupowanie niż bardziej światopoglądowo
                prawicowe, choć gospodarczo mocno prosocjalne, to należy mu się co najwyżej w
                pysk.
              • golota20 Re: Choc raz GW podala - czastkowa - prawde 07.10.05, 05:15
                > Komunisci nie wpuszczali po wojnie Warszawiakow od Warszawy. To byla prawdziwa
                > tragedia.

Kiepscy byli komunisci ze takiego debila nie utrupili....

Pewno masz 16 latek a komuchow juzz nie ma 25 lat
                masz szczescie

Synalku....
    • wasylzly Re: Errata 06.10.05, 01:26
      aha, Polski Pan w Niemczech, ciekawe, czemu wieki Panie nie wracasz gdy pisuarska Ojczyzna wola, he? Chcesz, byc pozbawiony obywtatelstwa polskiego? Kaczory nie lubia tych polpolakow i a Niemcy, polniemcow ze silsesi. Przymysl sobie ta sprawe.
      • silesius.monachijski Re: Errata 06.10.05, 01:29
        obiecuje, ze wroce, jak toworiszcz wasyl nauczy sie poprawnie wyslawiac po
        polsku. inaczej wym sie bal: ide sobie np. ciemna ulica w W-wie czy Krakowie, a
        tu mnie ktos po rusku zagaduje! przciez bym skonal ze strachu.

wasylzly napisał:

> aha, Polski Pan w Niemczech, ciekawe, czemu wieki Panie nie wracasz gdy
        pisuars
        > ka Ojczyzna wola, he? Chcesz, byc pozbawiony obywtatelstwa polskiego? Kaczory
        n
        > ie lubia tych polpolakow i a Niemcy, polniemcow ze silsesi. Przymysl sobie ta
        s
        > prawe.
        • wasylzly Re: Errata 06.10.05, 01:34
          Ruskich sie boisz, Niemcow sie boisz, pasujesz do tego komunistycznego towarzycha w kraju, moze cie wcisna do MSZ.
    • levinas Gazeto - LITOSCI!!! 06.10.05, 09:34
      Niezle podgrzewacie te zupe!!! Ale we mnie juz zaczyna kipiec. Jeszcze troche
      kalumni GW na PiS i mieszania w bajorze a na zlosc wam gownojadom zaglosuje na
      Kaczynskiego.

• ubu_roy Re: Gazeto - LITOSCI!!! 06.10.05, 10:03
        Popieram. Nie mam zreszta innej opcji. Jezeli mam wybierac pomiedzy prezydentem
        wywodzacym sie z PO czyli ZLODZIEJI majatku narodowego, synkow partyjnych
        bonzow i czerwonej holoty przefarbowanej na "liberalow" a bandytami ktorzy
        dysza zemsta na czerwonych i beda dlubac przy prywatyzacji, sluzbach
        specjalnych, prawie karnym i Konstytucji wycierajac sobie przy okazji
        mordy "spoleczna nauka kosciola" to wybieram PiS. Glosuje na Kaczynskiego.
        Polsce potrzebna jest lewatywa i przywrocenie nalezytych proporcji pomiedzy
        panstwem i biznesem. Tusk jako produkt nastawiony na konsumentow tanich reklam
        i ideii nie gwarantuje zadnych zmian.
      • fritz.fritz Re: Gazeto - LITOSCI!!! 06.10.05, 11:50
        levinas napisała:

> Niezle podgrzewacie te zupe!!! Ale we mnie juz zaczyna kipiec. Jeszcze troche
        > kalumni GW na PiS i mieszania w bajorze a na zlosc wam gownojadom zaglosuje
        na
        > Kaczynskiego.
        >

Uf, swieta slowa.

Zaglosuj na Lecha.
      • abwprl1 Re: Gazeto - LITOSCI!!! 06.10.05, 13:54
        a gdzie w tej całej zajadłej polemice walki wyborczej o fotel prezydenta -
        dobro obywateli i państwa. Czy nie lepiej spokojnie negocjować program naprawy
        ustaw parlamentarnych , wynikających z ciągłych zmian do zmian do tych ustaw ,
        czytanych np. na posiedzenie Sejmu w dniu 7 lipca tegoż roku , przez marszałka
        polskiego parlamentu. Przecież On sam niewiedział o co naprawdę w tym wszystkim
        chodzi. Doba ma tylko 24 godziny. Czas pracy tekiego pana marszałka też jest
        ograniczony tymi 24 godzinami. 7 Lipca to pamiętny dzień zamachów w Londynie.
    • ok19 PO -fatalna kampania 06.10.05, 10:39
      Zagrywka Pitery z hospicjami nie na miejscu. Beznaddziejny sztab wyborczy
      Tuska, przegrali Sejm...idą w tym samym kierunku.Tusk jak marionetka, jak
      wyciety z papieru, a walka z Kaczorem prowadzona niby(?) dyskretnie przez
      otoczenie, nie przez niego, ale w fatalnym stylu.Po odejsciu Zyty Gilowskiej
      zabraklo w PO jedynego "faceta z jajami".Jeśli Tusk nie zacznie mowic swoim
      glosem, jesli bedzie kiepsko grał wyreżyserowane przez patałachow widowisko pod
      tytulem "przemowienie wyborcze" to przegra.Tusk zaczyna mi przypominac
      czlowieka, co wyruszyl na polow ryb...czeka, nie rusza się, a one same
      przypadkiem wplynęly do jego sieci..dalej sie nie rusza ucieszony, że już je
      złowił, nieświadomy, że one w każdej chwili mogą uciec...Jeśli chcesz je
      zatrzymac w saku..łap, a nie siedz z zalozonymi rekami.
    • rosenkrantz666 Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 11:52
      "Nie wahała się wykorzystać w kampanii wyborczej umierających ludzi. To
      obrzydliwe - replikował poseł PiS Mariusz Kamiński"

Lech nie wahał się przyspieszyć umierania tych ludzi. ALe to jest oczywiście OK
      - to jest wręcz zgodne z Prewem i Sprawiedliwością.
      • abwprl1 Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 14:04
        rosenkrantz666 napisał:

> "Nie wahała się wykorzystać w kampanii wyborczej umierających ludzi. To
        > obrzydliwe - replikował poseł PiS Mariusz Kamiński"
        >
        > Lech nie wahał się przyspieszyć umierania tych ludzi. ALe to jest oczywiście
        OK
        > - to jest wręcz zgodne z Prewem i Sprawiedliwością.
        Czy umierający ludzie prowadzą kampanię wyborczą + przecież Lech gospodarzył
        takimi środkami, które miał do dyspozycji. A jakimi środkami finansowymi
        dysponowała ta pani, aby pomóc godnie umrzeć tym ludziom, gdy nadejdzie ich
        czas. Błądne koło zapasów o stołki przy zwycięzcy. Kraj chory bo prawo - ustawy
        chore, gdyż za często jest zmieniany lekarz.
    • makabi Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 12:44
      Z tej koalicji to wiele nie będzie.. od kąd tylko PiS zobaczył wyniki wyborów
      parlamentarnych robi wszytko by po trupach wygrać te prezedenckie. Wolna
      amerykanka. Przez ostatnie dwa tygonie nie słyszałęm żadnej rozmowy lub debaty
      między przedstawicielami PiS i PO, która nie przeoorodziła się w awanture i
      kłornie w stylu " a uwas bija murzynów" i " a ty znowu bez czapeczki". Jak tak
      ma wygladać wspólnie sprawowana włądza to ten statek na którym wszyscy
      płuyniemy rozbije się pierwszą lepsza rafe. Jak to jest, że Polacy nie potrafią
      się prozumieć, za to potrafia na siebie bluzgac, rzucac błotem, rozliczać. a
      wszystko w imię wartości chrześcijańskich i ewangelicznych.
      Dobro kraju nikogo z polityków nie interesuje. Dla nich wystarczy, ze
      spełnione zostana ich pragnienia i rzaze z rzadzą włąsdzy na pierwszym miejscu.
      wstyd, ale jaki kraj takie obyczaje
    • andrzej9940 Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 06.10.05, 13:08
      jfhgj
    • aisug Re: Trwa wyborcza wolna amerykanka między PO a Pi 07.10.05, 09:45
      wczorajsza debata w TVN to kompromitacja Tuska. Ciągły atak i kłamstwo na
      kłamstwie.Funduszami Warszawy głównie dysponują radni z PO, oni też zablokowali
      sprawę metra i wiele innych. Wciąganie hospicjum do walki to obrzydlistwo i
      ohyda, żygać sie chce.PO i 90% prasy + TV + "niezależni redaktorzy" rozpętali
      histeryczna nagonkę na Kaczyńskiego. Najwyższy czas oczyścić to bagno i szambo.
      Tylko Lech na prezydenta !!!!!!!
    • krzyzaczkatekla nareszcie PO tez ma sile głosu 07.10.05, 13:20
      A ja uważam, ze skoro PiS prowadzi bezpardonową walke z PO , to ciesze się ,
      ze wreszcie Po odpowiada a podobny sposób, nikt nie chce być tylko opluwany,
      niestety agresja budzi agresję, a jak pamiętam brudna walke jeszcze przed
      wyborami do parlamentu zaczęło właśnie PiS, Panie i panowie zapominalscy… Poza
      tym, to e Pis wcale nie zamierza bronic biedniejszych i słabszych widać
      wyraźnie, już niejednokrotnie słyszeliśmy niewybredne słowa Pana Kaczyńskiego
      pod adresem ludzi biednych a tworzenie gettach ubogich na obrzezach Warszawie
      to przepraszam o czym świadczy- bo na pewno nie o poszanowaniu człowieka, tylko
      wręcz o poniżaniu słabszych i biednych. Ludziom nie radzącym sobie w zyciu
      trzeba pomoc a nie ich dyskryminowac- w działaniach braci Kaczyńskich nie widąc
      uczuć takich szczerych zwyczajnie przyjacielsko-ludzkich, widać tylko pęd do
      władzy bez względu na środki do ich sławetnego i już chyba historycznego „
      teraz k…a My” Ja się nie nabiorę na ich ugrzecznione tylko w czasie
      przedwyborczym słyszalne słówka, sklerozy nie mam. Poza tym , Panowie Kaczyńscy
      nie moją co tak tryumfować i zaznaczać bez końca swego wyborczego zwycięstwa,
      bo jest ono w skali kraju mizerne, w końcu zagłosowało na nich TYLKO dwa może
      trzy średniej wielkości miasta….to żadne zaufanie polaków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka