cyganicha75 07.10.05, 07:35 jeżeli Warszawa straci 350 milionów bo K... jest na urlopie, a żaden z JEGO LUDZI się nie pofatygował to ... chromolić takiego kandydata !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ab13 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 07:49 Uważam , że trzeba za to nagłośnić. To precedens na skalę światową. Warszawiacy - wyjaił nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 08:20 ab13 napisała: > Uważam , że trzeba za to nagłośnić. To precedens na skalę światową. Warszawiacy > - wyjaił nas. "Za odebraniem funduszy na metro głosowali, m.in. Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska (PO), Andrzej Łoś, przewodniczący Sejmiku Dolnośląskiego (PO)..." Można sobie samemu odpowiedzieć kto chce nam zabrać kasę na metro w ramach kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mctiggle Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 08:57 kataryna.kataryna napisała: > "Za odebraniem funduszy na metro głosowali, m.in. Paweł Adamowicz, prezydent > GDAŃSKA, Andrzej Łoś, przewodniczący Sejmiku DOLNOŚLĄSKIEGO..." i co, mieli bronić WARSZAWSKIEGO merta jak niepodległości? oni przynajmiej starają się zapewnić kasę swoim regionom Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 09:01 mctiggle napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > "Za odebraniem funduszy na metro głosowali, m.in. Paweł Adamowicz, prezyd > ent > > GDAŃSKA, Andrzej Łoś, przewodniczący Sejmiku DOLNOŚLĄSKIEGO..." > > i co, mieli bronić WARSZAWSKIEGO merta jak niepodległości? > oni przynajmiej starają się zapewnić kasę swoim regionom Fakty są takie, że metro przegrało głosami PO i Kaczyński nie miał tu nic do gadania. Podziwiam Tuska za to jak to rozegrał. W południe jego ludzie uwalają metro a wieczorem on pyta o to Kaczyńskiego. Inna sprawa, że minister nie musi uzwględniać decyzji komitetu sterującego a ostateczną decyzję podejmie najpewniej nowy rząd więc sprawa metra nie jest przesądzona. Odpowiedz Link Zgłoś
mctiggle gospodarność i dbałość o interesy regionu 07.10.05, 09:18 fakty są takie, że było tam dwójka ludzi z PO i kilku z innych partii, którzy głosowali za swoimi regionami a ratusz, który powinien walczyć okasę, olał sobie sprawę mnie z kolei rozśmieszyło tłumaczenie Lecha urlop jakoś mu nie przeszkadzał w przecinaniu wstąg w błyskach fleszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:09 kataryna.kataryna napisała: > > > Fakty są takie, że metro przegrało głosami PO i Kaczyński nie miał tu nic do > gadania. Podziwiam Tuska za to jak to rozegrał. W południe jego ludzie uwalają > metro a wieczorem on pyta o to Kaczyńskiego. Ale ściemniasz. Tusk pytał Kaczyńskiego, dlaczego jako prezydent Warszawy nie brał udziału w głosowaniu. Uważasz, że PO z Gdańska miała oddawać swoje głosy na Warszawę? > Inna sprawa, że minister nie musi uzwględniać decyzji komitetu sterującego a > ostateczną decyzję podejmie najpewniej nowy rząd więc sprawa metra nie jest > przesądzona. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:10 wartburg4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > Fakty są takie, że metro przegrało głosami PO i Kaczyński nie miał tu nic > do > > gadania. Podziwiam Tuska za to jak to rozegrał. W południe jego ludzie > uwalają > > metro a wieczorem on pyta o to Kaczyńskiego. > > Ale ściemniasz. Tusk pytał Kaczyńskiego, dlaczego jako prezydent Warszawy nie > > brał udziału w głosowaniu. A Kaczyński jest w komitecie sterującym i ma prawo głosu? Ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:30 podziwiam twoja ochote do udzialu w dsykusji z takimi "polemistami"... Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:32 Nie wiem, czy jest, czy nie jest w jakimś komitecie sterującym. Wiem tylko, że sprawy nie dopilonował. Mówiąc krótko jako prezydent miasta dał dupy i krytyka Tuska była jak najbardziej uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:36 wartburg4 napisał: > Nie wiem, czy jest, czy nie jest w jakimś komitecie sterującym. Wiem tylko, że > > sprawy nie dopilonował. Mówiąc krótko jako prezydent miasta dał dupy i krytyka > Tuska była jak najbardziej uzasadniona. A jak miał dopilnować? Myślisz, że ci dwaj z PO daliby się namówić, żeby głosować "za"? Ciekawe jak Kaczyński miał wpłynąć na to głosowanie, zwłaszcza zaraz przed wyborami kiedy uwalenie metra głosami PO daje Tuskowi argumenty, jak wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:42 gdyby pieniadze byly i tak "mogloby byc wiecej, gdyby nie kaczor" ... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:44 ax4 napisał: > gdyby pieniadze byly i tak "mogloby byc wiecej, gdyby nie kaczor" ... Ja to nawet rozumiem. Po wspaniaych rządach Piskorskiego naprawdę trudno zaakceptować takiego psuję jak Kaczor. Gdyby Tusk kiedykolwiek pełnił jakieś ważne funkcje to by Kaczyńskiemu pokazał jak się rządzi. No ale czy to Tuska wina, że nigdy żadnych ważnych funkcji nie pełnił? Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:51 i ja go nawet rozumiem, jak spasc to z wysokiego stolka... Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:53 kataryna.kataryna napisała: > Ja to nawet rozumiem. Po wspaniaych rządach Piskorskiego naprawdę trudno > zaakceptować takiego psuję jak Kaczor. Prawda jest taka, że po trzech latach rządów Kaczora w Warszawie, większości mieszkańców tego miasta nawet rządy Piskorskiego wydają się teraz lepsze. Np. odnośnie infrastruktury ruchu drogowego. Piskorski wybudował chociaż tunel przy wisłostradzie i most łazienkowski, a Kaczor nie zrobił dosłownie nic. Gdyby Tusk kiedykolwiek pełnił jakieś > ważne funkcje to by Kaczyńskiemu pokazał jak się rządzi. No ale czy to Tuska > wina, że nigdy żadnych ważnych funkcji nie pełnił? Na pewno byłby lepszy od Kaczora. Nie widzisz tego? Jeżeli nie, to współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:55 sorry, mmiało być "most siekierkowski". Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:57 jak mozna widziec cos czego nie ma /nie bylo/ i porownac z czyms co jest ? bardzo empiryczne podejscie do dyskusji :) a argument nie do obalenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:58 wartburg4 napisał: > Na pewno byłby lepszy od Kaczora. Nie widzisz tego? Jeżeli nie, to współczuję. A Ty widzisz "co by było gdyby"? Jeżeli tak, to zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 11:07 kataryna.kataryna napisała: > wartburg4 napisał: > > > Na pewno byłby lepszy od Kaczora. Nie widzisz tego? Jeżeli nie, to > współczuję. > > > > A Ty widzisz "co by było gdyby"? Jeżeli tak, to zazdroszczę. Inteligentni ludzie kataryna.kataryna, potrafia przewidzic, ze zwykle po dniu jest noc, ze strzelba ktora widac w pierwszym akcie wypali w trzecim, lub ze nie wygrasz miliona w lotto jak nie agrasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 12:21 kataryna.kataryna napisała: > > > A Ty widzisz "co by było gdyby"? Jeżeli tak, to zazdroszczę. Owszem widzę. Wyobraź sobie, że to czasami jest to widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Jak rządził Piskorski 07.10.05, 12:32 Dokładnie, to tunel jest pod Wisłostradą. Dzięki temu rozwiązaniu, Most Siekierkowski jest najmniej używanym mostem w mieście, bowiem nie ma jak na niego wjechać. Został sprowadzony do roli lokalnej przeprawy. W związku z tym, zbudowano nowy most, ale - co za pech - zapomniano o wykupie gruntów, ani nie zadvbano o środki na ten cel w budżecie i nie ma do niego dojazdów. Mnie najbardziej podoba się węzeł drogowy koło Dworca Zachodniego, który cały ruch w stronę trasy Prymasa Tysiąclecia prowadzi tunelem, poza tirami, które w związku z tym nadal korkują całe rondo. Czy kolega Piskorza miał jakąś maszynkę do robienia absurdalnych tuneli? ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Jak rządził Piskorski 07.10.05, 12:44 porter11 napisał: > > Dokładnie, to tunel jest pod Wisłostradą. to znaczy, że się nie liczy? Dzięki temu rozwiązaniu, Most > Siekierkowski jest najmniej używanym mostem w mieście, bowiem nie ma jak na > niego wjechać. Nie rozumiem? Mi zawsze udaje się wjechać. Został sprowadzony do roli lokalnej przeprawy. ????? W związku z tym, > zbudowano nowy most, gdzie? ale - co za pech - zapomniano o wykupie gruntów, ani nie > zadvbano o środki na ten cel w budżecie i nie ma do niego dojazdów. A co zrobił Kaczor? > Mnie najbardziej podoba się Nie myl celownika z biernikiem, proszę. węzeł drogowy koło Dworca Zachodniego, który cały > ruch w stronę trasy Prymasa Tysiąclecia prowadzi tunelem, poza tirami, które w > związku z tym nadal korkują całe rondo. Czy kolega Piskorza miał jakąś maszynkę > > do robienia absurdalnych tuneli? No pewnie. Lepiej nie robić nic, jak Kaczor. > ----------------------------------------- > Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. > (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Jak rządził Piskorski 07.10.05, 12:57 > Nie rozumiem? Mi zawsze udaje się wjechać. Z tunelu? robisz podkop? > ale - co za pech - zapomniano o wykupie gruntów, ani nie > > zadvbano o środki na ten cel w budżecie i nie ma do niego dojazdów. > > A co zrobił Kaczor? Umieścił w budżecie na przszły rok i skombinował 200 milionów euro na wykup tych gruntów. > > Mnie najbardziej podoba się > > Nie myl celownika z biernikiem, proszę. To trochę nie na temat, ale od jakichś 10 lat zarówno forma "mi", jak i "mnie" są dopuszczalne. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Jak rządził Piskorski 07.10.05, 13:31 porter11 napisał: > > Nie rozumiem? Mi zawsze udaje się wjechać. > > Z tunelu? robisz podkop? A kto Ci każe wjeżdżać z tynelu? Może jeszcze będziesz miał pretensje, że i z metra nie da się wyjechać. > > > ale - co za pech - zapomniano o wykupie gruntów, ani nie > > > zadvbano o środki na ten cel w budżecie i nie ma do niego dojazdów. > > > > A co zrobił Kaczor? > > Umieścił w budżecie na przszły rok i skombinował 200 milionów euro na wykup > tych gruntów. Hm. Skombinował. Czyli cwani właściciele gruntów wiedzieli co robią i Kaczor ich sowicie za ten paraliż inwestycyjny wynagrodził. Są może spokrewnieni? Brawo. Mamy o 200 milionów mniej, tyle że mostu nie widać. > > > > Mnie najbardziej podoba się > > > > Nie myl celownika z biernikiem, proszę. > > To trochę nie na temat, ale od jakichś 10 lat zarówno forma "mi", jak i "mnie" są dopuszczalne. W takich sprawach moja tolerancja jest na wykończeniu. Od uzytkowników polszczyzny oczekuję, że są świadomi tego, co mówią i piszą. Mylenie celownika z biernikiem dotyczy przecież nie tylko gramatyki. A teraz dwa słowa wyjaśnienia. Nie było moim zamiarem upiększanie tego, co pozostawił po sobie Piskorski, bo nigdy nie byłem ślepy na bzdury, za które był współodpowiedzialny. Też wkurza mnie most siekierkowski, który można było sensowniej poprowadzić, tak żeby potem nie tracić czasu na dojazdy do głównych arterii komunikacyjnych itd. Zastanawia mnie jednak, że w Warszawie wciąż spotykam ludzi, którzy mówią "to za Piskorskiego było już lepiej niż teraz". Początkowo dziwiło mnie to, ale teraz juz nie. Kaczyński nie robi po prostu nic i w porownaniu z jego osiągnięciami taka opinia, "to juz za Piskorskiego było lepiej" staje się jak najbardziej uzasadniona. Smutne to może, ale niestety prawdziwe. > > ----------------------------------------- > Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. > (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Jak rządził Piskorski 07.10.05, 13:57 No, jak sie jedzie Wisłostradą, to nie ma stamtąd prostego wyjazdu na most. > Zastanawia mnie jednak, że w Warszawie wciąż spotykam ludzi, którzy mówią "to > za Piskorskiego było już lepiej niż teraz". Oczywiście, z tym, że najlepiej było, jak wiadomo, za Gierka. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Jak rządził Piskorski 07.10.05, 23:27 > > > A co zrobił Kaczor? > > > > Umieścił w budżecie na przszły rok i skombinował 200 milionów euro na wyk > up > > tych gruntów. > > Hm. Skombinował. Czyli cwani właściciele gruntów wiedzieli co robią i Kaczor > ich sowicie za ten paraliż inwestycyjny wynagrodził. Są może spokrewnieni? > Brawo. Mamy o 200 milionów mniej, tyle że mostu nie widać. Istotnie, decydując się na budowę mostu, przed uprzednim wykupem gruntów za dojazdy do niego podjęto nieracjonalną decyzję. I całkiem sie zgadzam, że nie mogą władze stolicy czuć sie dumne z niej, a nawet, obawiam sie że była to decyzja skadaliczna. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że funkcja prezydenta Warszawy jest niesłychanie pracochłonna, zatem nie potępiałbym go, a już w żadnym wypadku nie wierzę, że możliwe, że własciciele nieruchomości są spokrewnieni z decydentami. Po prou popełniono błąd, a ceny nieruchomości po prostu poszybowały pod sam sufit, co będzie nas wszystkim kosztować, ale taka jest cena demokracji. Ponosimy konsekwencje swoich wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:45 kataryna.kataryna napisała: A jak miał dopilnować? Myślisz, że ci dwaj z PO daliby się namówić, żeby > głosować "za"? Ciekawe jak Kaczyński miał wpłynąć na to głosowanie, zwłaszcza > zaraz przed wyborami kiedy uwalenie metra głosami PO daje Tuskowi argumenty, > jak wczoraj. Mylisz chyba płaszczyzny. Głosowanie przeciw albo za metrem nie było sprawą dotyczącą całej Polski, tylko Warszawy. Tak więc decyzje samorządowców PO z innych ośrodków miejskich nie mogą być dezauwowane jako diaboliczny spisek Tuska, a starasz sie wywołać takie wrażenie. Nie chcę mi sie wierzyć, żebyś nie dostrzegała tej różnicy i mam Ci to za złe. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:49 Albo Kaczynski olal sprawe, albo jest nieudolny, jesli nie potrafil zrobic wszystkiego, co mozna, zeby zapewnic Warszawie pieniadze. "(...) nie było komu lobbować za stolicą, bo na posiedzeniu zabrakło Bogusława Kowalskiego z zarządu województwa mazowieckiego. Jest w Londynie.(...)" [wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2956413.html] Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 12:24 > Nie wiem, czy jest, czy nie jest w jakimś komitecie sterującym. Wiem tylko, że > > sprawy nie dopilonował. A jak miał dopilnować? Wyjaśnij to w paru słowach. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 10:24 kataryna.kataryna napisała: > ab13 napisała: > > > Uważam , że trzeba za to nagłośnić. To precedens na skalę światową. > Warszawiacy > > - wyjaił nas. > > > > "Za odebraniem funduszy na metro głosowali, m.in. Paweł Adamowicz, prezydent > Gdańska (PO), Andrzej Łoś, przewodniczący Sejmiku Dolnośląskiego (PO)..." > > > Można sobie samemu odpowiedzieć kto chce nam zabrać kasę na metro w ramach > kampanii wyborczej. Gadasz jak Zakowski, kataryna.kataryna. Wazniesze jest kto glosowal za przyznaniem pieniedzy i dlaczego tak malo ich bylo. Jezlei pieniadze maja byc przeznaczone na zapelnienie wyproznionych przez Jacka Kurskiego lodowek, zamiast na metro, to ja tez jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 09:00 kurde bo będziem jezdzic do pracy rowerami :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kizior10 Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 11:08 albo katarynie wszystko się popie......, albo łże jak ziobro ! Myli głosowanie o dodatkowe pieniądze złotówkowe z dotacją z Unii Europejskiej. Nie porzeba pruć kasy państwowej, gdy może być EURO. Ale widac dwór Kaczora myśli o podziale łupów i kto na co się załapie. Kataryna - kto kręci twoją korbą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Propozycja 07.10.05, 12:40 Sprawdź w jakimkolwiek źródle, kto w Polsce koordynuje rozdziałem dotacji unijnych i jak już sprawdzisz że ministerstwo gospodarki - to grzecznie przeproś. I w ogóle na przyszłość częściej sprawdzaj, zanim kogoś oskarżysz o nieuczciwość, czy głupotę, to nie będziesz wychodził na barana i twoje życie stanie sie prostsze, a to z tego powodu, że twoje niedostatki nie bedą tak rzucać się w oczy. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Propozycja 07.10.05, 12:56 Rozmawiasz z sobą samym? Uważaj, to niepokojące objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Propozycja 07.10.05, 12:58 Ten baran nie zdawał sobie sprawy, że dotacje unijne rozdziela komitet sterujący, a zabiera w tej kwestii głos. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Propozycja 07.10.05, 13:10 Ile razy ma powtarzać? Przeczytaj, co inni pisali na ten temat w tym wątku. Postaraj się zrozumieć ich argumenty. Takie to trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Propozycja 07.10.05, 13:19 Chodzi ci o twoją odkrywczą wypowiedź, że Kaczyński powinien brać udział w głosowaniu komitetu sterującego, którego to ciała prezydent Warszawy nie jest członkiem? Spuściłem na ten argument zasłonę miłosierdzia, bo głupszego dawno nie słyszałem, ale jak się domagasz recenzji, to się pewnie doczekasz. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
indris Metrem w Kaczora ? 07.10.05, 11:04 Decyzja o kolejności do unijnych dotacji NIE zależała od Kaczora. Zależała natomiast od jego politycznych przeciwników i to ich głosy zdecydowały. Donosi o tym dzisiejsza Gazeta Stołeczna. Na Kaczora głosowac nie będę (z powodu jego poparcia dla awantury irackiej), ale takie metody walki politycznej uważam za godne nagłośnienia i potępienia. Platformersy zresztą przeholowały. Dla niewarszawiaków metro nie jest rzecza specjalnie ważną, a warszawiacy dowiedzą się z GAzety Stołecznej jak było naprawdę no i wściekli będą właśnie na platformersów. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Metrem w Kaczora ? 07.10.05, 11:10 indris napisał: > Decyzja o kolejności do unijnych dotacji NIE zależała od Kaczora. Zależała > natomiast od jego politycznych przeciwników i to ich głosy zdecydowały. Donosi > o tym dzisiejsza Gazeta Stołeczna. Po ocenie ekspertów wniosek był na 5 pozycji, wczoraj głosami politycznego ciała dzięki PO i SLD spadł na pozycję 10. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Metrem w Kaczora ? 07.10.05, 11:22 kataryna.kataryna napisała: > Po ocenie ekspertów wniosek był na 5 pozycji, wczoraj głosami politycznego > ciała dzięki PO i SLD spadł na pozycję 10. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2956415.html "Ale skoro można było wzorowo przygotować projekt tramwajowy i wniosek o dotację na rozładowanie korków, sukcesem powinny się też skończyć starania o pieniądze na inwestycję dla Warszawy najważniejszą. Tak by się może i stało, gdyby w sprawie metra nasi urzędnicy nie zachowywali się nonszalancko: w tym roku nie wykorzystają 170 mln zł, czyli ponad dwóch trzecich kwoty przewidzianej na budowę! Nie rozstrzygają przetargów na kolejne stacje, bo muszą odpowiadać na setki pytań wykonawców, np. jakie śruby są potrzebne. Musiał to wziąć pod uwagę komitet, który rozdziela pieniądze. Dostały je te projekty, które rokują wykonanie w terminie" Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Metrem w Kaczora ? 07.10.05, 11:37 Wypadaloby pamietac, ze cialo bylo uwarunkowane nie tylko polityczne, ale i regionalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Hydrobudowa 6 07.10.05, 12:35 To taka firma, która bardzo płacze, że z Piskorskim odeszły w niebyt kolejne tunele. Firma ta oprotestowuje wszystkie przetargi związane z metrem, chcąc sterroryzować władze miasta. Powoduje to ogromne opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Hydrobudowa 6 07.10.05, 12:50 A więc to zausznicy Piskorskiego nie dają rozwinąć skrzydeł Kaczorowi? Zresztą po co mu skrzydła? W swojej dalekowzroczności wie, że najlepiej jest nie robić nic. Przynajmniej nikt nie będzie się go czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Hydrobudowa 6 07.10.05, 13:00 Nie zausznicy, tylko firmy, które wcześniej miały gwarancje wygrywania przetargów i trzaskały seryjnie te tunele. Możesz sobie sprawdzić, kto oprotestowywał seryjnie wszelkie przetargi związane z metrem. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Hydrobudowa 6 07.10.05, 13:06 Czyli w Warszawie rządzi Piskorski, mimo że prezydentem jest Kaczyński? Dziękuje, dalej nie musisz mi tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Hydrobudowa 6 07.10.05, 13:16 Nie, firmy usiłuja po prostu wywrzeć presję na władzach Warszawy. To nie jest nic dziwnego, czy nagannego, jest też zgodne z prawem, ale trudno powiedzieć, że jest winą Kaczyńskiego. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
pumper.nikiel Re: kaczy kuper albo METRO ???????????? 07.10.05, 13:41 cyganicha75 napisała: > jeżeli Warszawa straci 350 milionów bo K... jest na urlopie, > a żaden z JEGO LUDZI się nie pofatygował > to ... chromolić takiego kandydata !!!!!!!! weżmie z hospicjum i wybuduje 1 metr metra Odpowiedz Link Zgłoś
polski100 skandal! 07.10.05, 14:35 W normalnym państwie byłyby wyciągnięte konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: skandal! 07.10.05, 17:55 polski100 napisała: > W normalnym państwie byłyby wyciągnięte konsekwencje. Wobec kogo i za co? Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Ślepa miłość Kacząt 07.10.05, 14:42 Z tego co tu wygadują obrońcy Kaczora, to on jest po prostu świetny i kochany. I to wcale nie pomimo olania sprawy metra, ale właśnie dlatego, że tak wspaniale ją poprowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Ślepa miłość Kacząt 07.10.05, 17:44 Zaraz świetny i kochany... Był doskonałym prezesem NIKu, był doskonałym ministrem sprawiedliwości, rządzi Warszawą (jasne, że niedoskonale, ale 1000x uczciwiej i lepiej, niz poprzednik), więc można liczyć, żę będzie dobrym prezydentem, chociaż z pewnością będzie popełniał błędy. A Tusk? Nigdy niczym nie zarządzał, wygaduje co mu ślina na język przyniesie, co mu się wydaje wygodne... We własnej partii ma opinie lenia śmierdzącego, więc z jednej strony nie będzie się wtrącał, ale mozna nim z pewnością manipulować. Z mego punktu widzenia Kaczyński jest lepszy, ale rzecz jasna moge się mylić. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
prawoisocjalizm Re: Ślepa miłość Kacząt 07.10.05, 17:46 I oczywiście mylisz się tzw. człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Ślepa miłość Kacząt 07.10.05, 17:49 To możliwe. Spróbuj mnie przekonać. Daj mi szansę, ja chętnie przejrzę na oczy! Problem w tym, że miłośnicy Tuska mają zwyczaj pisać, tak jak ty, albo udowadniac mi, że Kaczor to kurdupel. Napisz mi więc w którym miejscu się mylę, pls, Prawdziwy Człowieku. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Ślepa miłość Kacząt 07.10.05, 18:17 Obawiam się, że się nie doczekam odpowiedzi. Ludzie przyzwoici i eleganccy wiedzą, że mają rację, po co więc mają argumentować, storo mogą obsobaczyć? ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 dyskutuj z rybą 07.10.05, 21:55 Odpowiadać komuś, kto bredzi? Z kimś, kto twierdzi, że jest rybą? Nikomu nawet sie nie chce. Tak, tak, Kaczor jest 1000 razy lepszy od poprzednika. Tylko dlaczego w Warszawie wszyscy są odmiennego zdania i nikt nie chce na niego głosować? Dlatego że 1000 razy lepszy? Wciskaj ten kit komu innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 No, bo chciałbym usłyszeć jakieś argumenty 07.10.05, 22:17 Jak to wszyscy twierdzą, że było lepiej? Przecież warszawiacy twierdzą, że wolą Kaczora, niż HGW, a Jarosław Kaczyński dostał w Warszawie dwa i pół raza więcej głosów, niz Tusk w swoim umiłowanym Gdańsku. Gdyby Kaczor był tak beznadziejny, jak piszesz, to te dwa wyniki byłyby zdumiewające. Jak już napisałem - na pewno nie jest doskonałym prezydentem Warszawy i na pewno nie będzie idealnym prezydentem Polski. Kaczor na pewno był doskonałym prezesem NIKu i świetnym ministrem sprawiedliwości. Prezydentem Warszawy jest na tyle dobrym, że jak już napisałem - jego brat dostaje w Wwie 171 tysięcy głosów, a w sondażu warszawiacy twierdzą, że wolą Kaczora niż pierwszą twarz PO - HGW, więc tak zupełnie najgorszy ten Kaczor nie jest. No, ale nie ma obowiązku wysoko go cenić, porównajmy zatem działania Kaczora z doświadczeniami Tuska. Tylko, że te ostatnie nie są ogólnie znane. W swoim liście, którą Tusk wysłał do wyborców, pośród licznych błędów językowych znajduje się biografia kandydata. Wynika z niej, że jak wlazł na komin w celu przeczyszczenia go w latach 80. tak zlazł z niego w roku 2000 i powiedziawsz dość - stworzył PO. Kandydat Tusk musiał nabyc niesamowitych doświadczeń na tym kominie i one właśnie najwyraźniej predystynują go do objęcia najwyższego urzędu w Polsce. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: No, bo chciałbym usłyszeć jakieś argumenty 07.10.05, 22:26 porter11 napisał: > W swoim liście, którą Tusk wysłał do wyborców, pośród licznych błędów > językowych znajduje się biografia kandydata. Wynika z niej, że jak wlazł na > komin w celu przeczyszczenia go w latach 80. tak zlazł z niego w roku 2000 i > powiedziawsz dość - stworzył PO. Na jego stronie internetowej jego kariera w polityce zaczyna się w 91 od wybrania na posła (nie wiadomo z jakiej partii), potem wielka czarna dziura, aż do 2000 roku kiedy wystąpił z Unii Wolności. Zaś w reklamówce telewizyjnej założył PO bo nie mógł patrzeć na syf w polityce, choć wszyscy wiedzą, że założył PO bo przegrał z Geremkiem wybory na szefa UW. Prawda jest taka, że Tusk nie ma ani doświadczenia, ani osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: No, bo chciałbym usłyszeć jakieś argumenty 07.10.05, 22:38 kataryna.kataryna napisała: > > Prawda jest taka, że Tusk nie ma ani doświadczenia, ani osiągnięć. Doswiadczenie jest pojęciem względnym, jesli zaś chodzi o osiągnięcia, to może wskażesz, jakie ma Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: No, bo chciałbym usłyszeć jakieś argumenty 07.10.05, 22:46 wartburg4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Prawda jest taka, że Tusk nie ma ani doświadczenia, ani osiągnięć. > > > > Doswiadczenie jest pojęciem względnym, jesli zaś chodzi o osiągnięcia, to może > wskażesz, jakie ma Kaczyński? A u was biją murzynów. Czy ewentualne osiągnięcia Kaczyńskiego lub ich brak mają jakikolwiek związek z moim stwierdzeniem, że Tusk nie ma osiągnięć? Nie zgadzasz się ze mną co do osiągnięć Tusk więc wskaż je a potem przejdziemy do osiągnięć Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: No, bo chciałbym usłyszeć jakieś argumenty 07.10.05, 22:57 Tusk prowadzi w sondażach :) Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: No, bo chciałbym usłyszeć jakieś argumenty 07.10.05, 23:17 Tpoo stała cecha polityków Unii Wolności (a później PO). Na szczęście mija im w momencie wyborów. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Przyjmij dla potrzeb dyskusji że dam się przekonać 07.10.05, 23:30 Przedstaw swoje argumenty ZA TUSKIEM. Naprawdę, przepełnia mnie dobra wola, żeby dać się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Przyjmij dla potrzeb dyskusji że dam się prze 10.10.05, 13:56 porter11 napisał: > Przedstaw swoje argumenty ZA TUSKIEM. Naprawdę, przepełnia mnie dobra wola, > żeby dać się przekonać. Argumentow zabraklo, klony poszly pluc gdzie indziej, czy admin sie wnerwoil? Odpowiedz Link Zgłoś