Dodaj do ulubionych

Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na noże

10.10.05, 07:05
Nie moje małpy, nie mój cyrk :-)
Obserwuj wątek
    • bt6 Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na noże 10.10.05, 07:06
      Kaczka wyjdzie zwyciesko z drugiej tury, wierze w to !!
      • goldenwomen Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 07:48
        ja też!!!!!
        • mlody_junak motywacja! 10.10.05, 08:32
          nie pozwólmy wygrać kaczyńskiemu! nie dla niego władza! władza jak narkotyk, a
          lech jest juz uzależniony!
          jak usiądzie na stołku będzie robił po swojemu i nie posłucha się nikogo!
          nikogo! nawet brat, co sie boi zostać premierem, nie będzie miał na niego
          wpływu!
          czy chcemy mieć prezydenta - przydupasa rydzykowego?
          tu potrzebny jest prezydent rozmowy, kompromisu i dialogu!
          liberałowie! do urn! pokażmy, że jest nas wiecej niż ciemnej masy łykającej
          populistyczne obietnice kaczyńskiego.
          • mmos Dialog z Klubem Krakow. Przedm ? 10.10.05, 09:03
            Rozumiem, że chodzi o dialog z klubem krakowskiego przemieścia, ludzmi od afery
            paliwowej itp. Wydaje się, że Tusk rzeczywiście jest w stanie się z nimi
            dogadać. Jego biografia pokazuje, że umie być elastyczny.

A co do Twoich wyobrażeń o Kaczyńskim, to są to po prostu takie wyobrażenia i
            tyle - chyba dużo bardziej nonsensowne niż przeciętnego słuchacza RM.

Jeżeli jednak nie jesteś tylko oszołomem i chciałayś się czegoś naprawdę
            dowiedzieć to polecam np książki prof. Staniszkis.

To, że 15% ludzi głosowało na Leppera pokazuje jak wiele osób zostało
            zniszczonych. mi też wygodnie głosować na Tuska, bo mam porządne pieniądze i
            tanie linie lotnicze spowdowały, że nie zauważam drożego mięsa po wejściu do UE.
            Ale zrozum, że nie wszyscy tak żyją.
            • ironlord Re: Dialog z Klubem Krakow. Przedm ? 10.10.05, 09:14
              sorry, ale Kaczyski jest jednoznacznie popierany przez Rydzyka, a Rydzyk to
              wróg Polski. Facet za pieniądze dewotek i dewotów pławi się w luksuje i smieje
              się prawu w twarz. Jeśli taka ma być Polska PiSu to chyba powinni zmienić nazwę
              na Bezprawie i Niesprawiedliwość. Ja nie chce takiej Polski gdzie pieniacz,
              konus Kaczyński który absolutnie nie nadaje się do roli prezydenta był naszym
              prezydentem. Kaczyński nie będzie prezydentem wszystkich polaków, tylko swoich
              własnych.
              • hiob102 WYGRA KACZYŃSKI. Polacy wybierają populistów. 10.10.05, 09:18
                • fritz.fritz WYGRA Lech! Polacy nie wybiora proniemieckiego 10.10.05, 09:44
                  prezydenta, slepo proniemieckiego, i szefa Kongresu Liberalno-Demokratycznego,
                  KL-D, jedynej partii w Polsce, ktora nosila przydomek aferalnej.

Tusk z powodu swojej przeszlosci nie mialby najmniejszej szansy nawet na
                  objecie waznych stanowisk w takich krajach jak Niemcy czy USA.

W krajach tych wyborcy zostliby bardzo dokladnie poinformowani na temat
                  osiagniec Tuska w KL-D, na temat wystapienia Plazynskiego z PO.

KL-D zjednoczyla sie Unia Demokratyczna Gieremka i powstala Unia Wolnosci.

KL-D wystapila z Uni Wolnosci pod nowa nazwa PO. Dolaczyli sie rowniez
                  czlonkowie UW.

Plazynski byl pierwszym szefem PO / KL-D. Kiedy stwierdzil, ze jednak KL-D
                  znowu przejmuje wladze, wystapil z PO/ KL-D.
                  Szefem zostal wyprobowany czlowiek, Tusk.

Pozbywajac sie znanej z rzetelnosci i uczciwosci Ziuty Gilowskiej PO / KL-D
                  oczyscila sie z obych elementow.

Prasa w Polsce w 85% jest w rekach Niemcow.
                  Gazeta Wyborcza jest rowniez wysoko zadluzona u wydawnictwa Springer.

Tusk jest slepo proniemiecki a temat przeszlosci tego pana i wplyw KL-D na PO
                  jest tematem... tabu.

Smieszne, kiedy to zazwyczaj wlasnie prasa jako 4.sila zawsze wylapywala
                  bezblednie, kiedy Lech opieprzyl chamskiego pijaka na ulicy.

Gadzinowki: tak nazywano w czasie wojny gazety wydawane przez Niemcow.

Wojna sie dawno skonczyla, ale gadzionowki wrocily.

Polacy sa manipulowani i oglupiani az do bolu. Manipulowani w ten sposob, ze
                  nie sa informowani przez rzekomo polskie gazety.
                  • psotnyslon WYGRA LECH, Tusk to picer pokroju Kwaśniewskiego 10.10.05, 09:55
                    • psotnyslon Aaron popiera Tuska, bo on będzie kradł razem z 10.10.05, 09:58
                      SLD i Gaetą Koszerną
                      • hiob102 DO SZTABOWCÓW Z PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.10.05, 10:19
                        Bardzo proszę o wyraźną zmianę taktyki. Jesteście cały czas w defensywie. PiS
                        będzie wykorzystywać obrazek z lodówką, z której znika kaszanka, bo to się
                        sprawdziło. Słyszycie teraz Państwo o "liberalnym eksperymencie" i o podziale
                        na "Polskę solidarną i liberalną". Usłyszałem od Rokity, że "liberalna to
                        znaczy wolna". Świetnie, ale to tylko odpowiedź na zaczepkę, a nie zaczepka.
                        Należy moim zdaniem wyeksponować znane twarze osób, które popierają Tuska, w
                        szczególności Religi i Bartoszewskiego, bo wśród osób starszych Tusk wyraźnie z
                        Kaczyńskim przegrywa. Kim może się pochwalić Kaczyński? Pietrzakiem? Widzicie
                        Państwo. Tu jest jego słaba strona. Usłyszałem od Tuska: "Polska urzędników czy
                        Polska obywatelska?". Ja to rozumiem i kupuję, ale bardziej trafne wydaje mi
                        się: "Polska Rydzyka czy Polska Religi". Pozdrawiam i życzę sukcesu. Ps.
                        Protasiewicz, przystojny, w świetnie skrojonym garniturze, o miłym głosie,
                        doskonale wypada na tle Bielana i Kamińskiego.
                        • ala_m Re: DO SZTABOWCÓW Z PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.10.05, 10:56
                          Protasiewicz, przystojny, w świetnie skrojonym garniturze, o miłym głosie,
                          doskonale wypada na tle Bielana i Kamińskiego.

Też to zauważyłam. Większy z niego profesjonalista. Ale co dalej... ???
                      • anna-dark Skąd tylu Żydów koło Tuska??? 10.10.05, 11:52
                        Skąd tylu Żydów koło Tuska???

psotnyslon napisał:

> SLD i Gaetą Koszerną
                        • drozdek6 Skąd ta Żydówka koło Kaczyńskiego? 10.10.05, 12:24
                          I ma być Pierwszą Damą?
                        • andrzejkwiatek4 Josze Kursztajn vel Jaroslaw Kurski walczy na noże 10.10.05, 13:04
                          obrzuca błotem i kamieniami !!!
                          urodzony intrygant !!!
                          • aisug Re: Josze Kursztajn vel Jaroslaw Kurski walczy na 10.10.05, 22:20
                            ale niestety mówi prawde i tylko prawdę, a prawda zawsze barzdo boli
                      • jola_dywity Re: Aaron popiera Tuska, bo on będzie kradł razem 10.10.05, 13:58
                        mądrego to i warto przeczytać!
                        • wojtekmmm Jola, to Andrzej L. poprze kaczyzm? 10.10.05, 14:03
                    • anna-dark Kwaśniewski - najlepszy kolega Tuska!!! 10.10.05, 11:51
                      Kwaśniewski - najlepszy kolega Tuska!!!
                  • duzy_brat Re: WYGRA Lech! Polacy nie wybiora proniemieckieg 10.10.05, 10:00
                    odpowiem Ci krótko, jak zwykł odpowiadać twój idol: "Spieprzaj dziadu!"
                    • fritz.fritz Re: WYGRA Lech! Polacy nie wybiora proniemieckieg 10.10.05, 11:17
                      duzy_brat napisał:

> odpowiem Ci krótko, jak zwykł odpowiadać twój idol: "Spieprzaj dziadu!"

Widzisz, to jest swietny przyklad informowania przez prase "polska" polskiego
                      wyborcy.
                      Polityk opieprza pijanego faceta, ktory go obraza. I ma calkowicie racje.
                      Jestem ciekawy co ty bys zrobil? Prawdopodobnie sie obsiusiac.

Na szczescie Lech powiedzial "spiepszaj dziadu". Dobrze, ze mu w morde nie dal.

Cala "polska" prasa tygodniami informuje o tym niezwykle waznym, wrecz
                      panstwowej wagi wydazeniu.
                      Ale o tym, ze kandydat na prezydenta byl szefem najbardziej kryminalogennej
                      partii w Polsce, KL-D, ktorej nowym wcieleniem jest PO, nie ma ani slowa.

Rozumiesz teraz, jak to funkcjonuje i dlaczeg popierasz faceta, ktory w takich
                      krajach jak Niemcy czy USA nie mialby najmniejszej szansy.
                      • affgdfxzs Niech żyje Kaczyński. Niech żyje O. Tadeusz! 10.10.05, 12:31
                        Oni zrobią w tym kraju porządek.

Polska dla katolików i dla normalnych!

A reszta tałatajstwa niech wyp....
                        • fritz.fritz Re: Niech żyje Kaczyński. Niech żyje O. Tadeusz! 10.10.05, 12:53
                          affgdfxzs napisała:

> Oni zrobią w tym kraju porządek.
                          >
                          > Polska dla katolików i dla normalnych!
                          >
                          > A reszta tałatajstwa niech wyp....

Co za bezsens zwolenniku Tuska?
                          • kajfasz7 Re: Niech żyje Kaczyński. Niech żyje O. Tadeusz! 10.10.05, 18:59
                            O Rydzyk cię tego nauczył, fritz.fritz. On jest kapłanem dla wiernych w Pana
                            Boga, jak ja prezydentem USA hahahaha poproś go o pomoc to uwierzysz, że to
                            guru sekciarskie.
                  • fritz.fritz Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 10:02
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx napisał:

> o jakości kandydatów świadczy kto na nich głosował
                    > na kaczyńskiego głosowali niewykształceni mieszkańcy wsi
                    > na Tuska wykształceni młodzi ludzie
                    >
                    > wnioski wyciagnijcie sobie sami

Slusznie, wyksztalceni ludzie z miast informuja, czytaja gazety, czytaja
                    gazety...uczciwe gazety, obiektywnie informujace gazety, starajace sie bardzo
                    dobrze informowac gazety...

Czytaja Times, Neue Zürcher Zeitung, FAZ i sa swietnie poinformowani o tym co
                    sie dzieje w tamtych krajach.

Czytajac gazety "polskie" nie dostaja zadnych informacji...
                    A szczegolnie mlodzi i wyksztalceni i katastrofalnie niedoinformowani maja
                    wrazenie i sa przekonani... ze wszystko wiedza i dlatego wlasnie glosuja na
                    Tuska.

To jest dokladnie ten problem z gadzinowkami: mlodzi wyksztalceni i ..
                    oglupieni.

• fritz.fritz Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 10:04
                      To jest odpowiedz na post, ktory zniknal.

Adresat byl xxxxxxxxxxxxx i dlatego zostal chyba skasowany: niedozwolony format
                    • mmos Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 10:08
                      > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx napisał:
                      >
                      > > o jakości kandydatów świadczy kto na nich głosował
                      > > na kaczyńskiego głosowali niewykształceni mieszkańcy wsi
                      > > na Tuska wykształceni młodzi ludzie
                      > >
                      > > wnioski wyciagnijcie sobie sami

Ja wiem, że osoby ograniczone umysłowo są w stanie co najwyzej ekstrapolować
                      myślenie innych, stąd też tak patrzą jak głosowali inni bo sami nie potrafią.

Jednak gdybys myślał, to byś być może stwierdził, że ci niewykstałceni i
                      bezrobotni widać mają jakieś problemy, niestety obozy koncentracyjne są
                      zabronione przez UE (na szczęście idzie nowe - eutanazja umożliwi chociaż
                      częściowe pozbycie się problemu)

Zaproponowałem, Ci książkę do poczytania ale prościej popatrzeć jak myślą inni.
                      • funia81 Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 10:13
                        > Jednak gdybys myślał, to byś być może stwierdził, że ci niewykstałceni i
                        > bezrobotni widać mają jakieś problemy

Tak. Maja problem z mysleniem, z patriotyzmem, z patrzeniem dalej niz czubek
                        wlasnego nosa. I z komunistycznym dogmatem "wszyscy jestesmy rowni". Dla nich
                        Lepper to swoj chlop - nakradl, naouszkiwal, bezkarnie oplul wielu ludzi i w
                        dodatku wyslizgal sie prawu, a teraz sobie, patrzecie panstwo, kandyduje w
                        najlepsze. Znaczy sie - rowniacha.
                        • fritz.fritz Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 11:23
                          funia81 napisała:

> > Jednak gdybys myślał, to byś być może stwierdził, że ci niewykstałceni i
                          > > bezrobotni widać mają jakieś problemy
                          >
                          > Tak. Maja problem z mysleniem, z patriotyzmem, z patrzeniem dalej niz czubek
                          > wlasnego nosa.

Raczej dokladnie na odwrot: to czesc tych mlodych i wyksztalconych jest tak
                          miedzynarodowa, ze wszystko co polskie jest nieprzyjemnie wstretne.

I z komunistycznym dogmatem "wszyscy jestesmy rowni". Dla nich
                          > Lepper to swoj chlop - nakradl, naouszkiwal, bezkarnie oplul wielu ludzi i w
                          > dodatku wyslizgal sie prawu, a teraz sobie, patrzecie panstwo, kandyduje w
                          > najlepsze. Znaczy sie - rowniacha.

No wlasnie, to jest domena KL-D, ktorej szefem byl Tusk. Swietnie, ze to
                          rowniez potepiasz.

To z cala pewnoscia zainteresuje.
                          link do gazety, ale nie gadzinowki i zadnej narodowo-katolickiej. Dobrej
                          lektury.:)

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293

• anvill Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 11:28
                      No właśnie dokładnie uwypukliła się tutaj różnica w podejściu do obywatela
                      reprezentowanego przez Tuska i Kaczyńskiego i tych którzy ich popierają ty
                      Fritz twierdzisz podobnie jak p. Kaczyński że nawet człowiek wykształcony jest
                      i tak głupszy od tych kliku wybrańców namaszczonych przez wodza (czyt. Kaczora)
                      i jesli ci wykształceni ludzie nie głosują na Kaczora to znaczy że nie są
                      wykształceni są głupi i nie potrafią samodzielnie oceniać rzeczywistości otóż
                      takie odwracanie kota ogonem to zapowiedz czasów które nadejdą ja nam dwa
                      bliźniaki na tronie usiądą. Gazeta nie jest jedynym źródłem informacji i to co
                      piszesz apropos niedoinformowania to można powiedzieć o elektoracie mniej
                      wykształconym, który swoją wiedze czerpie z tabloidów ew z ulotek
                      przedwyborczych a nie z wypowiedzi kandydatów czy ich programów. Ludzie
                      wykształceni głosują na Tuska bo trafia do nich jego propozycja bo jego
                      argumenty są bardziej przekonujące biorąc pod uwagę fakt że jest to elektorat
                      najbardziej wymagający należy stwiedzić że jest to niewątpliwy sukces Tuska.
                      Sukcesem jest to że ludzie z otwartą głową i perspektywą wykraczajacą poza
                      własną wioske wybierają Tuska, który ma być prezydentem wielkiego kraju w
                      środku europy a ci z mniejszych miejscowości wybierają Kaczyńskiego ale
                      wybierają go tak jak się wybiera sołtysa - bo powiedział że wódke w barze
                      postawi po wyborach...
                      • fritz.fritz Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 11:38
                        anvill napisał:

> No właśnie dokładnie uwypukliła się tutaj różnica w podejściu do obywatela
                        > reprezentowanego przez Tuska i Kaczyńskiego i tych którzy ich popierają ty
                        > Fritz twierdzisz podobnie jak p. Kaczyński że nawet człowiek wykształcony
                        jest
                        > i tak głupszy od tych kliku wybrańców namaszczonych przez wodza (czyt.
                        Kaczora)

Nie, ja twierdze zupelnie cos innego.

Ja twierdze, ze jezeli nie masz informacji albo masz falszywe informacje to
                        wyciagasz falszywe wnioski.

To jest elementarne.
                        Przepraszam, ze nie wzrocilem uwagi na to w moim poscie.

> i jesli ci wykształceni ludzie nie głosują na Kaczora to znaczy że nie są
                        > wykształceni są głupi i nie potrafią samodzielnie oceniać rzeczywistości otóż
                        > takie odwracanie kota ogonem to zapowiedz czasów które nadejdą ja nam dwa
                        > bliźniaki na tronie usiądą.

Nie, jezeli twoj wybor bazujacy na falszywych albo braku informacji bedzie sie
                        z cala pewnoscia roznil od wyboru na podstawie dobrej informacji... o ile
                        myslisz..

>Gazeta nie jest jedynym źródłem informacji ...

Ok. Na pewno cos przeoczylem. Podaj polska gazete ponadregionalna. A wiec
                        zadnych gadzinowek.

Rzepa jest wyjatkiem: pol na pol z Norwegami i Polska, ale i tak w ciagu
                        ostatnich dwoch lat zmienila profil; przedtem byla duzo bardziej obiektywna,
                        mniej tendencyjna. A wiec bez Rzepy.

Jestem naprawde ciekawy gdzie sie informujesz.

...
                        • anvill Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 12:07
                          Więc wyjasniam bo nie czytasz ze zrozumieniem albo czytasz zbyt szybko i nie
                          zwracasz uwagi na szczegóły dążąc tylko do konfrontacji. Otórz pisząc że gazeta
                          nie jest jedynym źródłem informacji nie napisałem "Gazeta" chodziło o prase bo
                          ja nie czerpie informacji z prasy lub czerpie ją w ograniczonym zakresie bo nie
                          interesują mnie brudy i ich pranie i kretyńskie chwyty marketingowe które są
                          żałosne bo obliczone na IQ poniżej 100. Bardzo dobrym źródłem informacji o
                          kandydacie jest jego program oraz bezpośrednie wypowiedzi kandydata. Powtarzam
                          po raz kolejny że ludzie z wyzszym wykształceniem a szczególnie młodzi -
                          elektorat Tuska - nie czerpią informacji z jednego źródła a walory
                          intelektualne pozwalają im lepiej ocenić rzeczywistość.
                          • fritz.fritz Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 12:50

Bardzo dobrym źródłem informacji o
                            > kandydacie jest jego program oraz bezpośrednie wypowiedzi kandydata.

Boze, ale ciebie i takich mlodych ludzi mozna robic w "konia", albo wrecz i
                            osla.

Im wiekszy hochsztapler, tym bardziej przekonywujacy.... to rowniez elementarna
                            prawde na kazdym bazarze... i niestety, nie tylko, rowniez na spotkaniach
                            politycznych... albo u sprzedawcow ubezpieczen roznego rodzaju.. .

Dlatego patrz, co politycy robili, co robila partia za ktora jako szefowie
                            ponosili odpowiedzialnosc.. reszta jest wlasnie specjalnoscia hochsztaplerow.

Powtarzam
                            > po raz kolejny że ludzie z wyzszym wykształceniem a szczególnie młodzi -
                            > elektorat Tuska - nie czerpią informacji z jednego źródła a walory
                            > intelektualne pozwalają im lepiej ocenić rzeczywistość.

Powtarzam, zrodlo informacji ktore podales pokazuje i jednoznacznie, mlodzi
                            inteligentni cechuje wrecz naiwnosc niemowlakow...

Mam nadzieje, ze jest inna grupa mlodych i inteligentnych..
                            • kotek.filemon Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 12:55
                              Ja cię tylko grzecznie proszę, fritzu do kwadratu, podaj JEDNO wiarygodne źródło
                              informacji. Zewnętrzne, nie chodzi mi o cud wiedzy własnej. I nie pisz proszę,
                              że to Nasz Dziennik... Albo lepiej może i napisz, to już będę wszystko wiedział...

PS: GW nie czytam - nie z uwagi na jakąś tam stronniczość, tylko stale upadający
                              poziom dziennikarstwa.
                              • fritz.fritz Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 14:26
                                kotek.filemon napisał:

> Ja cię tylko grzecznie proszę, fritzu do kwadratu, podaj JEDNO wiarygodne
                                źródł
                                > o
                                > informacji. Zewnętrzne, nie chodzi mi o cud wiedzy własnej. I nie pisz proszę,
                                > że to Nasz Dziennik... Albo lepiej może i napisz, to już będę wszystko
                                wiedział
                                > ...

Ocena polityka:

Co robil, kiedy mial wladze. Kiedy mial dojscie do przylowiowego koryta, czy
                                kradl czy nie. A wiec jego przeszlosc kiedy mial okazje sie "upaprac".

Przy tym moze byc, ze potrzebujemy do specjalnych zadan polityka zlodzieja :)

W przypadku na obecnego prezydenta potrzebujemy polityka, ktory zdecydowanie
                                poprze trasnformacje Polski z republiki bananowej(skorumpowanej administracji i
                                najbardziej skorumpowanym systemem sadownictwa poza Afryka na swiecie) w
                                demokracje.

Bez tego wszystkie reformy gospodarcze, nawet te najlepsze, beda grzezly w
                                bagnie; to bagno bedzie troszeczke inaczej wygladalo, ale to bedzie to samo
                                bagno.

Dlatego wlasnie reformy te sa teraz absolutnie najwazniejsze.

Dwoch politykow kandyduje.

Jeden z nich byl szefem partii o takim profilu, KL-D, ze jego kariera w
                                Niemczech czy USA nie bylaba mozliwa.

Drugi dal sie poznac wlasnie jako ten ktory naprawde rozprawial sie z korupcja
                                i przestepstwem w kazdej formie.

Dla przeprowadzenia tych podstawowych reform na podstawie przeszlosci
                                kandydatow Lech jest jednoznacznie lepszy.

Za pare lat beda inne zadania, ktore inny polityk moze duzo lepiej rozwiazac.

I wtedy inny polityk bedzie prezydentem.
                                • kotek.filemon Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 14:59
                                  Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie: GDZIE? Gdzie jest krynica tych
                                  mądrości o aferalizmie KLD i niezmordowanej walce z korupcją w wykonaniu kaczki?

Jak na razie miłościwie panujący prezydent W-wy walczył z korupcją mnożąc
                                  stanowiska urzędnicze. Co jest naczelnym instrumentem walki z korupcją w/g
                                  bliźniaków? Urząd Antykorupcyjny. Urząd... Ręce niżej kolan opadają na ich
                                  pomysły...
                                  • fritz.fritz Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 15:23
                                    kotek.filemon napisał:

> Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie: GDZIE? Gdzie jest krynica tych
                                    > mądrości o aferalizmie KLD i niezmordowanej walce z korupcją w wykonaniu
                                    kaczki

KL-D: w latach 90-tych bylo to tak znane, jak dziesiaj afera Rywina.

Walka z korupcja; rowniez powszechnie znana swiezszej daty, rzad Buzka, nawet
                                    w prasie miedzynarodowej jest jeszcze ciagle wspominana, np. niemiekiej, w
                                    Niemczech, ale nie w niemieckiej wydawanej w Polsce dla Polakow, smieszne, no
                                    nie? I bardzo mocne i absolutnie jednoznaczne w swojej wymowie: promujemy Tuska
                                    nie informujac o Kaczorach. To jest wlasnie pranie mozgu.

Pod spodem link i cytat, z 8. Paz.

www.welt.de/data/2005/10/08/786021.html
                                    "Zu seiner Popularität gelangte Kaczynski als Law-and-Order-Politiker, der
                                    immer wieder, auch jetzt noch, die Todesstrafe als empfehlenswert hinstellte "

Porazmawiaj ze starszymi o KL-D i o rzadzie Bieleckiego, premier z KL-D (Tusk
                                    szef). Balcerowicz byl rowniez w rzadzie, tak ze reformy byly kontynuowane, ale
                                    wlasnie nie tylko reformy...

To wlasnie afery i korupcja byly przyczyna upadku partii, ktora uratowala sie
                                    w sojusz z Unia Demokratyczna zanim zniknela, rowniez powszechnie znany fakt, a
                                    wiec nie pytaj, skad to wiem, ktora zmienila nazwe na Unie Wolnosci.
                            • anvill Re: do niedoinformowanej mlodosci 10.10.05, 13:24
                              No to ja już nie wiem czy ty tutaj na poważnie siedzisz na tym forum czy może
                              zaraz roześlesz namiary na wróżke - bo chyba to jest twoje źródło informacji -
                              wszystkie inne są fałszywe a za każdym rogiem czaji sie spisek - boże to jest
                              właśnie to o czym mówie - Kaczory wypisz wymaluj. To nas czeka po wyborach, ta
                              powszechna schozofrenia, mania prześladowcza i spiskowa teroria dziejów staną
                              się codziennością. Fritzku właśnie tego nie chcą Polacy, mają już dość
                              oszołomstwa i pieniactwa. Mówisz że mnie, innych ludzi młodych i wykształconch
                              można robić w konia - a ja mówie mieszkam w Warszawie i jak na dłoni widze co
                              się dzieje w mieście gdzie preziem jest Kaczyński. Jego osiągnięcia to:
                              rozbudowanie administracji (czyt. wszędzie ma swoich agentów); zatrzymanie
                              inwestycji; błedy merytoryczne przy opracowywaniu przetargów; zamknięcie
                              Warszawy na świat - kompletny regres kulturalny; utrata ogromnych środków na
                              inwestycje z UE oraz ksenofobia.
                    • rdudko PIS ZROBI PORZADEK 10.10.05, 11:43
                      Frycusiu, Tobie i innym zwolennikom "czystego" i "praworzadnego" PiS i "san
                      acji moralnej" w ich wydaniu rekomenduje niniejszy artykul...
                      www.wprost.pl/ar/?O=81746
                      • kotek.filemon Re: PIS ZROBI PORZADEK 10.10.05, 11:44
                        O, to Wprost aż tak nie kocha pisiorków?
                        • fritz.fritz Re: PIS ZROBI PORZADEK 10.10.05, 14:35
                          Bardzo ich nie lubi.
                          Okropnie wrecz.

• fritz.fritz Re: PIS ZROBI PORZADEK 10.10.05, 14:34
                        Szybko przejrzalem.
                        Jest trzech braci.
                        Dwoch pozyczylo pieniadze.

Sa kwity, ze pieniadze zwrocili / zwracaja.

Nie widze polaczenia do premiera.
                        Moze przeoczylem.
                        Z cala pewnoscia bedzie seria pytan na ten temat.

Ciekawe, czy PO sprobuje z tego zrobic cos w rodzaju telgrafu, ktory jest
                        szkalowaniem Kaczynskich w sensie propagandowym polegajaca na tym, ze nikt nie
                        wie o co chodzi. Dla przypomnienia:

Spółka Telegraf powstała w 1990 roku. Była powiązana z Porozumieniem Centrum -
                        pierwszym prezesem był ówczesny działacz PC Maciej Zalewski, członkiem zarządu
                        Jarosław Kaczyński. Miała zajmować się m.in. budowaniem koncernu medialnego. Gdy
                        Lech Wałęsa został prezydentem, liderzy PC trafili do jego kancelarii, odeszli
                        też z władz Telegrafu. Maciej Zalewski, według podejrzeń prokuratury z lat 90.,
                        gdy został sekretarzem stanu w BBN, swoją pozycję miał wykorzystywać do
                        pomnażania kapitału Telegrafu. Miał m.in. wyłudzić od prezesów Art B Bogusława
                        Bagsika i Andrzeja Gąsiorowskiego 17 mld zł w zamian za obietnicę sprzedaży
                        akcji Telegrafu, a także wyłudzić pożyczkę 40 mld zł na potrzeby spółki.
                        Zalewski miał też ostrzec szefów Art B o grożącym im niebezpieczeństwie i
                        spowodować ich ucieczkę z kraju. Sprawa ta toczyła się przed sądem wiele lat. W
                        1998 r. Zalewski uwolniony został ze wszystkich zarzutów, ale sąd wyższej
                        instancji zwrócił część sprawy do ponownego rozpatrzenia. W efekcie w grudniu
                        2002 r. Zalewski został skazany nieprawomocnym wyrokiem na 3,5 roku więzienia za
                        próbę wyłudzenia pieniędzy od Art B.

Rzeczpospolita
                  • funia81 Re: WYGRA Lech! Polacy nie wybiora proniemieckieg 10.10.05, 10:10
                    fritz.fritzku, znow ci to musze wypomniec. W jednym miejscu odsadzasz polska
                    prase od czci i wiary:

> Prasa w Polsce w 85% jest w rekach Niemcow.
                    > Gazeta Wyborcza jest rowniez wysoko zadluzona u wydawnictwa Springer.

By w innym, kiedy ci jest wygodnie, bezwstydnie sie nia podeprzec:

> KL-D, jedynej partii w Polsce, ktora nosila przydomek aferalnej.

Reszta twojego wywodu jest tak samo nic niewarta, jak te dwa cytaty.
                    • fritz.fritz Re: WYGRA Lech! Polacy nie wybiora proniemieckieg 10.10.05, 11:11
                      funia81 napisała:

> fritz.fritzku, znow ci to musze wypomniec. W jednym miejscu odsadzasz polska
                      > prase od czci i wiary:
                      >
                      > > Prasa w Polsce w 85% jest w rekach Niemcow.

Zaszokowana? Bylem rowniez- informacja pochodzi w od pani Hübner, komisarz z
                      zawodu, na wyjasnianiu sytuacji w Polsce w Brukseli.

> By w innym, kiedy ci jest wygodnie, bezwstydnie sie nia podeprzec:
                      >
                      > > KL-D, jedynej partii w Polsce, ktora nosila przydomek aferalnej.

Tja, musze ci przypomniec, ze chyba nie zrozumialas odpowiedzi ktora kiedys tam
                      od kogos dostalas.

Fakty:

Poza tym: 85% polskiej prasy jest gadzinowska
                      Poza tym: KL-D (teraz PO) byla partia aferalna

Z
                  • anna-dark Liberalizmowi powiedzmy NIE w II turze ! 10.10.05, 11:51
                    Liberalizmowi powiedzmy NIE - w II turze !
                    Lech Kaczyński Prezydentem wszystkich Polaków - nie tylko bogatych!

• anvill Re: Liberalizmowi powiedzmy NIE w II turze ! 10.10.05, 13:12
                      Moim Preziem to on akurat nie chce być - bo do koscioła nie w każdą niedziele
                      chosdze :)
                    • blumbzlo Re: Liberalizmowi powiedzmy NIE w II turze ! 10.10.05, 14:25
                      Jak mnie denerwuje takie gadanie. Słuchaj ja pochodzę z biednej rodziny (ojciec
                      bezrobotny już od wielu lat a mama nieco ponad najwyższą krajową), a nie mam nic
                      przeciwko liberalnej polityce. Poza tym jak można mówić, że oni chcą dać
                      bogatym. Sory ale przecież właśnie chcą wyrównać stawki dla wszystkich. W końcu
                      wszyscy powinniśmy być równo traktowani. Poza tym dlaczego bogatsi mają płacić
                      więcej. Tylko dlatego, że więcej zarabia to ma płacić? nie rozumiem takiego
                      myślenia, ale wiem, że to do rodaków niestety trafia bo niestety jesteśmy
                      narodem bardzo zawistnym. U nas zamiast ludzie starać się być lepszymi od
                      sąsiada to ciągle myślą co by tu zrobić aby sąsiad miał gorzej. I jeszcze jedno
                      - zrozumcie rodacy jak ktoś ma firmę i zaczyna więcej zarabiać to zaczyna
                      sięrozwijać, rozwijając się zaczyna więcej wydawać, więcej wydając daje więcej
                      zarobić innym i dzięki temu inni też mogą się rozwijać, a to w konsekwencji
                      prowadzi i do rozwoju gospodarki i do zwiększenia zatrudnienia. Zabierając im
                      robimy zupełnie odwrotnie. Mniej zarabia to zaczyna oszczędzać, zaczyna mniej
                      wydawać, mniej zarabiają na tym inni, i w konsekwencji kroją koszty i zwalniają.
                      To jest bardzo proste, ale niestety jednak nie każdy to kuma. Po prostu jak
                      przedsiębiorcom będzie się lepiej prowadziło biznes to każdy Polak na tym
                      skorzysta, ten najbiedniejszy również. Swoją drogą - ja jestem patriotą, ale dla
                      mnie patriiotyzm to nie tylko Polskość, to również wolność i tolerancja, są one
                      podstawą, jak wygra Kaczor tego nie będzie. Pomyślcie również o tym, że
                      większość młodych po wygranej Kaczora chce wyjechać z kraju (ja też). Więc jaka
                      ta IV RP z Kaczorem na czele będzię??? Zostaną tutaj starsi, sfrustrowani
                      ludzie, bezrobotni i renciści, z takim społeczeństwem nie wróże naszemu kraju
                      świetlanej przyszłości. Młodzież chętna do pracy, inteligentna i pełna optymizmu
                      i energii wyjedzie. Co więc tutaj zostanie??? Szkoda bo Polska to cudowny kraj.
                      Pozdrawiam
                  • kapen Donaldyzacja!!! 10.10.05, 14:03
                    > KL-D, jedynej partii w Polsce, ktora nosila przydomek aferalnej.

rozumiem,z e licytujemy sie przydomkami, a nie prawda? To ja moge napisac, ze
                    PC Kaczynskich ukradl wiecej.

> Tusk z powodu swojej przeszlosci nie mialby najmniejszej szansy nawet na
                    > objecie waznych stanowisk w takich krajach jak Niemcy czy USA.

Gra toczy sie o przyszlosc, Kaczory maja upaprane pierza w roznych sprawach, co
                    zdyskwalifikowaloby by ich do startowania w cywilizowanych krajach. W dodatku
                    nie znaja polskiej ortografii (lub historii), co widac na plakatach.

> Pozbywajac sie znanej z rzetelnosci i uczciwosci Ziuty Gilowskiej PO / KL-D
                    > oczyscila sie z obych elementow.

Obcym elementem nazywasz nepotyzm, na ktorym Zyta znana z uczciwoasci (ktora to
                    cecha nepotyzm wyklucza) zostala przylapana. To kacza demagogia.

> Prasa w Polsce w 85% jest w rekach Niemcow.
                    > Gazeta Wyborcza jest rowniez wysoko zadluzona u wydawnictwa Springer.

O ulubione teorie spiskowe dziejow, czyli Kacze Opowiesci. Dorzuc do tego
                    jeszcze probe zamachu na posla Wassermanna, ktorego powiazani z UB, Zydami,
                    masonami, PO i Niemcami agenci hydrauclzini probowali zabic uderzeniem babelkow
                    w jacuzzi.

> Gadzinowki: tak nazywano w czasie wojny gazety wydawane przez Niemcow.
                    > Wojna sie dawno skonczyla, ale gadzionowki wrocily.
                    > Polacy sa manipulowani i oglupiani az do bolu. Manipulowani w ten sposob, ze
                    > nie sa informowani przez rzekomo polskie gazety.

Jak widac wojna w glowach co poniektorych wciaz trwa. Droga do Europy wiedzie
                    przez Niemcy i im szybciej sie z tym pogodzimy tym lepiej, chyba, ze wolisz z
                    Kaczorami zmierzac ku Bialorusi. Poza tym trudno uwazam oglupic narod tak glupi
                    jak Polacy - zakochani w RAdiu Maryja i nie widzacy do czego sluzy demokracja
                    oraz rozwazajacy glosowanie na pomylke genetyczna z dysleksja pt. Kaczynski.
                  • y.y Re: WYGRA Lech! Polacy nie wybiora proniemieckieg 10.10.05, 14:11
                    Światem rządzą żydzi? Daj spokój z teoriami spiskowymi...
                  • kralik1 Re: WYGRA Lech! Polacy nie wybiora proniemieckieg 10.10.05, 14:57
                    poczytaj sobie troszke fritzku, oni cie oszukuja!
                    Placa ci ca wypisywanie tych wszystkich pierdul a i tak potem odbiora w
                    podatakach:)

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2960132.html
                  • aisug Re: WYGRA Lech! Polacy nie wybiora proniemieckieg 10.10.05, 22:17
                    Ludzie sa manipulowani
                    i aż do bólu ogłupiani
                    ale Polak nie taka znów d ....a
                    - nie wybirze Tuska przygłupa !!!!!!!
                • anna-dark Re: WYGRA KACZYŃSKI. Polacy wybierają SOLIDARNOŚĆ 10.10.05, 11:49
                  WYGRA KACZYŃSKI. Polacy wybierają SOLIDARNOŚĆ i wolność!

Liberalizm Tuska niszczy przeciętne rodziny, i promuje tylko bogatych!
                  • lala1977 Re: WYGRA KACZYŃSKI. Polacy wybierają SOLIDARNOŚĆ 10.10.05, 11:53
                    chyba jego sztab wstał po libacji :)
              • davidmors Re: Berek Ironlord! A co ty masz z Polską wspólne? 10.10.05, 10:11
              • anna-dark Dlaczego Rydzyk popiera Tuska??? 10.10.05, 11:47
                Dlaczego Rydzyk popiera Tuska???

ironlord napisał:

> sorry, ale Kaczyski jest jednoznacznie popierany przez Rydzyka, a Rydzyk to
                > wróg Polski. Facet za pieniądze dewotek i dewotów pławi się w luksuje i
                smieje
                > się prawu w twarz. Jeśli taka ma być Polska PiSu to chyba powinni zmienić
                nazwę
                >
                > na Bezprawie i Niesprawiedliwość. Ja nie chce takiej Polski gdzie pieniacz,
                > konus Kaczyński który absolutnie nie nadaje się do roli prezydenta był naszym
                > prezydentem. Kaczyński nie będzie prezydentem wszystkich polaków, tylko
                swoich
                > własnych.
            • alexcomp Re: Dialog z Klubem Krakow. Przedm ? 10.10.05, 10:06
              Polskie piekiełko trwa dalej. Cztery lata temu wyborcy ruszyli do urn aby
              przeciwstawić się temu co z Polską zrobił Buzek, Wąsacz i inni. Wybrali Millera
              i SLD. Teraz zwiedzeni obietnicami bez pokrycia Kaczyńskich i Leppera oddali im
              swoje głosy. Tylko, że było ich mniej, gdyż część społeczeństwa po prostu
              przestała wierzyć obietnicom, swoją nieobecnością dała wyraz nieufności do
              polityków. Za cztery lata pewnie będziemy mieli powtórkę z rozrywki.
              Sfrustrowani wyborcy pewnie znowu zagłosują na opozycję dzisiejszych wygranych.
              Tylko tych wyborców będzie jeszcze mniej. Wyjątkowo zgadzam się z opinią
              Wałęsy, że ewentualne zwycięstwo Kaczyńskich to początek ich końca. Tylko to
              właśnie Wałęsa rozpoczął swoimi 100 milionami na łepek i puszczaniem w
              skarpetkach modę na obiecywanie wszystkiego, byle dostać władzę. A teraz o
              Panach Kaczorach, ja też mam nieodparte uczucie, że chodzi im TYLKO O WŁADZĘ, i
              o nic więcej.
              • mmos Re: Dialog z Klubem Krakow. Przedm ? 10.10.05, 10:10
                Poki co nasz obecny prezydent raczej namaści Tuska, chociaż może nie oficjalnie.

Bo z nim kontynuacja jest bardziej prawdopodobna. Dla wątpiących w te słowa
                polecam "Nocną zmianę"
                • funia81 Re: Dialog z Klubem Krakow. Przedm ? 10.10.05, 10:14
                  Powolywanie sie na "Nocna zmiane" dyskwalifikuje cie w moich oczach. Czy
                  "Fahrenheit 9/11" tez uwazasz za wiarygodne zrodlo historyczne?
                  • fritz.fritz Re: Dialog z Klubem Krakow. Przedm ? 10.10.05, 11:28
                    funia81 napisała:

> Powolywanie sie na "Nocna zmiane" dyskwalifikuje cie w moich oczach. Czy
                    > "Fahrenheit 9/11" tez uwazasz za wiarygodne zrodlo historyczne

Jest proba przedstawienia wydarzen, ktora prasa "polska" (gadzinowki)
                    wstydliwie przemilczaja. To jest dokladnie ten problem.

• anna-dark Re: Dialog z Klubem Krakow. Przedm ? 10.10.05, 11:46
              I właśnie ci wszyscy nie-bogaci zagłosują na Lecha Kaczyńskiego w II turze.
              Przynajmniej powinni.

mmos napisał:

> Rozumiem, że chodzi o dialog z klubem krakowskiego przemieścia, ludzmi od
              afery
              > paliwowej itp. Wydaje się, że Tusk rzeczywiście jest w stanie się z nimi
              > dogadać. Jego biografia pokazuje, że umie być elastyczny.
              >
              > A co do Twoich wyobrażeń o Kaczyńskim, to są to po prostu takie wyobrażenia i
              > tyle - chyba dużo bardziej nonsensowne niż przeciętnego słuchacza RM.
              >
              > Jeżeli jednak nie jesteś tylko oszołomem i chciałayś się czegoś naprawdę
              > dowiedzieć to polecam np książki prof. Staniszkis.
              >
              > To, że 15% ludzi głosowało na Leppera pokazuje jak wiele osób zostało
              > zniszczonych. mi też wygodnie głosować na Tuska, bo mam porządne pieniądze i
              > tanie linie lotnicze spowdowały, że nie zauważam drożego mięsa po wejściu do
              UE
              > .
              > Ale zrozum, że nie wszyscy tak żyją.
          • anna-dark Re: motywacja! 10.10.05, 11:45
            A ty się najarałeś? II turę wygra Kaczyński - zabrakło mi jakieś 2,5%, a ludzie
            lewicy i partii Leppera na pewno nie zagłosują na Tuska i jego skrajny
            liberalizm wyniszczający polskie rodziny, ich budżety, i liberalizm Tuska
            promujący bogatych - tylko ich!
            • lala1977 Re: motywacja! 10.10.05, 11:55
              ci od Leppera popiorą Twojego Lecha - gdzie dostał najwięcej głosów?
              na wsi kochanie , na wsi...

anna-dark napisała:

> A ty się najarałeś? II turę wygra Kaczyński - zabrakło mi jakieś 2,5%, a
              ludzie
              >
              > lewicy i partii Leppera na pewno nie zagłosują na Tuska i jego skrajny
              > liberalizm wyniszczający polskie rodziny, ich budżety, i liberalizm Tuska
              > promujący bogatych - tylko ich!
            • screwball Re: motywacja! 10.10.05, 14:26
              Zechcesz nas olsnic niepokalana (???) panienko w czym sie ten skrajny
              liberalizm jak dotad objawil?
              pozdrawiam

anna-dark napisała:

> A ty się najarałeś? II turę wygra Kaczyński - zabrakło mi jakieś 2,5%, a
              ludzie
              >
              > lewicy i partii Leppera na pewno nie zagłosują na Tuska i jego skrajny
              > liberalizm wyniszczający polskie rodziny, ich budżety, i liberalizm Tuska
              > promujący bogatych - tylko ich!
          • kapen Donaldyzacja! 10.10.05, 13:50

Kaczor chce byc prezydentem kraju pt. IV Rzeczypospolita, co oglosil na
            plakatach wyborczych. Albo nie zna ortografii, albo nie wie gdzie zyje (obie
            obcje sa prawdopodobne). Kaczki do IV, ale kurnika. Tusk na prezydenta
            Rzeczpospolitej!!!
          • z_jeziora Re: motywacja! 10.10.05, 15:14
            Popieram całym sercem i umysłem.
        • wrojoz Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:05
          Na Kaczyńskiego głosuje nie wykształcona ciemnota.
          • mmos Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 10:12
            Poczytaj Panią Staniszkis. To też jest niewykształcona ciemnota ?
          • davidmors Re: Niewykształceni mają lepsze rozeznanie? 10.10.05, 10:17
            No tak, w czasach gdy dyplomy można kupić na bazarze, a słowo "magister"
            stało się pseudonimem, nie dziwi, że niewykształceni górują nad jaśnie
            oświeconymi.
            Najczęściej oświeconymi światłem telewizora i jedynie słuszną lampą Gazety
            Wyborczej.
            - - -
            Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy, pomimo wykształcenia.
          • aisug Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 22:39
            na Kaczke nie głosuje ciemnota,
            za to na Tuska aferalna i złopdziejska hołota
        • donald_duck1 Kaczor? Byle nie wirtualny → Donald D(T)uc(s)k 10.10.05, 12:14
          Co żywe, to żywe. Nawet jeśli nieidealne.
          • donald_duck1 ☺↑☻ 10.10.05, 12:42
      • marek_m_pl [...] 10.10.05, 08:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • donald_duck1 Walka na nożyczki ﻼ Kto komu więcej wytnie? 10.10.05, 12:50
          j.w.
      • dusia_m Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 08:13
        Ja też tak sądzę, niestety...
        Cóż, Hitler także doszedł do władzy legalnie (wygrał wybory). Historia lubi się
        powtarzać...
        • simon_r Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 08:29
          Coś jest w tym co napisałaś... wczoraj patrzyłem na zacięty wyraz twarzy Kaczora
          gdy wygłaszał swoje orędzie.... ściągnięte usta, świdrujące oczka z obłędem w
          tle... facet ma zadatki
          • wrojoz Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:08
            Tak. Kaczyński to zacięty grubasek. Udaje świętego a dązy do dyktatury.
            Nie pozwólmy.
          • mmos Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 10:14
            Rokita po wyborach parlamenarnych wyglądał nielepiej.
            • davidmors Re: W oczach Tuska nic nie zobaczysz, jak u ryby. 10.10.05, 10:20
      • chrisso Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 08:45
        Kaczka na pewno :-) ...tylko która?

Potencjał tkwiący w wyborcach, którzy nie oddali głosu w I turze jest tak
        olbrzymi, że jeszcze wszystko możliwe!
        Ja sam z różnych względów odpuściłem I turę a głos oddałbym na Kaczkę! Tylko
        którą... :-)
        Do urny w II turze pójdę na pewno!
      • wrojoz Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:04
        Kaczyński fauluje, nie jest godny Prezydenta. Głosuję na Tuska.
      • ironlord Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:09
        oby ta z kreskówek disneya
      • duzy_brat Kaczyński-koniecznie!!!będzie pięknie i bajecznie! 10.10.05, 09:57
        Drugiej tury przyszła pora
        A więc głosuj na Kaczora
        On Ci da jabłek i gruszek
        Tych na wierzbie jak komuszek
        On napełni Ci twój mieszek
        jak niejaki Miller Leszek
        Bo pomysły ma prześliczne
        Cudne bo socjalistyczne
        Weźmie od tych co pracują
        Tym pyszałkom, chamom, lujom
        Niech nie myślą sobie tacy
        Że dostaną profit z pracy
        Trzeba pięknie, solidarnie
        Temu dać co się nie garnie
        Temu co pracować nie chce
        Praca jego coś nie łechce
        Dać mu trzeba na to tanie
        Do wychlania wino w bramie.
        Tak to Lech nasz zdecydował
        Tak się pięknie nam zachował
        Kiedy prezydentem będzie
        Dowie się każdy bo wszędzie
        On przyjmując butną pozę
        Ogłosi nam swe expose:
        "Pracowici to przekleństwo
        "Solidarne społeczeństwo"
        To jest to, co sprawiedliwe
        Na nic mi spojrzenia krzywe
        Tych co robią - niechaj płacą!
        Żeby żul miał wciąż pić za co
        Żeby miał na papierosy
        By nie musiał chodzić bosy
        Żeby on miał na leczenie
        Na swych snów, marzeń spełnienie
        Tym co myślą wciąż inaczej
        Powiem teraz - krótko raczej
        Jam jedyny jest stróż ładu
        Nie chcesz mnie?
        Więc... spieprzaj dziadu!”
        • davidmors Re: Kaczyński-koniecznie!!! Zwycięży w II turze ! 10.10.05, 10:24
          Talent masz, ale pisz krótsze wiersze, proszę.
        • hiob102 Re: Kaczyński-koniecznie!!!będzie pięknie i bajec 10.10.05, 10:24
          Gratuluję wierszyka.
        • panna_turkus Re: Kaczyński-koniecznie!!!będzie pięknie i bajec 10.10.05, 16:17
          świete słowa
          rozpropagowac!
      • tomograf Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 11:03
        > Kaczka wyjdzie zwyciesko z drugiej tury, wierze w to !!

Pytanie tylko, która.
        Chyba po raz pierwszy bezpośrednio zderzą się Kaczor i Donald.
      • krzysztof3 Tak, Kaczka wyjdzie zwycięsko ......z polityki : ) 10.10.05, 14:07
        co się dokona za dni 13
    • roger45 Przerazajaco SZTUCZNY usmiech Kaczora 10.10.05, 07:18
      Glosowalem na Kaczora,ale mocno sie zastanawiam nad tym rewanzystą w drugiej
      turze. Bo za Kaczora moze byc szarpanina.
      Swoja droga kazdy lepszy od gladkiego Prezia, ktory raz cos zawetuje raz
      przyjmie, nie wiedziec czemu, przy ktorym cala banda kulczykow urosla niebywale.
      I ktory przyal wiecej slonca od leppera
      • chris12 Technikum Rolnicze, "roger45", nadaje... 10.10.05, 08:25
        Koka, marihuana, prezio, Lepper, Xawery Dunikowski...
        • wrojoz Re: Technikum Rolnicze, "roger45", nadaje... 10.10.05, 09:11
          Rydzyk, Kaczyński, Kurski i inne oszołomy na śmietnik historii.
      • taziuta Re: Przerazajaco SZTUCZNY usmiech Kaczora 10.10.05, 08:43
        Uśmiech tak troszkę jak z formaliny - stężenie pośmiertne? :-)

roger45 napisał:

> Glosowalem na Kaczora,ale mocno sie zastanawiam nad tym rewanzystą w drugiej
        > turze. Bo za Kaczora moze byc szarpanina.
        > Swoja droga kazdy lepszy od gladkiego Prezia, ktory raz cos zawetuje raz
        > przyjmie, nie wiedziec czemu, przy ktorym cala banda kulczykow urosla
        niebywale
        > .
        > I ktory przyal wiecej slonca od leppera
      • wrojoz Re: Przerazajaco SZTUCZNY usmiech Kaczora 10.10.05, 09:10
        Racja. Przerażający uśmiech Kaczora. Też w drugiej turze głosuję na Tuska.
        • davidmors Re: Przeraża liczba głosujących na Tuska. 10.10.05, 10:27
      • krzysztof3 roger już zacznij się bać 10.10.05, 14:09
        bo wassermańcy zbierają adresy tych, co to się 'wahnęli'. A potem to tylko
        Sajbiria, kak gawariat amierikancy
    • wanda43 Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 07:21
      Elektorat Kaczora sie juz nie zwiekszy,natomiast zmobilizują sie jego przeciwnicy.
      Ja i wiekszosc mojej rodziny nie glosowala,teraz pojdziemy, by glosować przeciw
      niemu.
      • mk58 Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 08:05
        Dziadek Tuska był ochotnikiem w wermachcie, w domu Tuska mówiło sie tylko po
        niemiecku- kogo chcecie wybrac????
        • wrojoz Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:16
          mk58-Jesteś przykładem brudnej kampanii prowadzonej przez Kaczyńskiego. Ale to
          ma odwrotny skutek. Kaczyński z wyrazem twarzy bazyliszka krew wypije znaku nie
          zostawi.
        • marek_m_pl JEZUS MARIAN , ..A PRADZIADEK OLKA CZEKISTĄ !!P 10.10.05, 09:32
          Dziadek : Donalda Franciszka Te.
          w SS i Gestapo Na Ochotnika ? .. no to patriota ..
          a ja skolei słyszałem
          w radiu Erewań bodajże, żEE
          stryjeczna Ciotka ze str. babki ojca konia brata syna
          .. Lecha Aleksandera ..Ka.
          służyła za Foke Kamikaze
          w Kriks Marine .. i Zatopiła na goscinnych występach Lotniskowiec OklaHoma w
          Zatoce PerL ..
          Bulba !P
      • wrojoz Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:13
        Brawo Wanda43-Cała moja Rodzina też teraz głosuje na Tuska. Kaczor jest
        sztuczny i niebezpieczny.
        • davidmors Re: Dobrze ustawiona rodzinka. Wasz układ się wali 10.10.05, 10:32
          • duzy_brat po co komu kaczy mózg niechaj wygra Donald Tusk 10.10.05, 13:42
    • roger45 Prezio - Prezydent Slonce i wlasciciel garniturow 10.10.05, 07:22
      Kwach powinien kupic z 300ha i przeniesc caly tam dwor; gdzies blisko Poznania,
      zeby kulczyk nie musial odpalac jeta.
    • 2kotunia1 Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 07:29
      Jeżeli nadejdzie "ptasia grypa" (daj Boże) to nie będą im potrzebne żadne noże-
      sami wyzdychają!
    • andrzej.chmiel Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 07:30
      Panie Donaldzie nie wiem kto Panu doradza ale napewno nie są to fachowcy. Nie
      można trwać przy dyskusji na temat fałszywego podziału stworzonego przez
      Kaczorów tzn polska Solidarna i Liberalna. Taki podział upraszcza biednym
      których jest więcej sposób głosowania. Trzeba wymyśleć inny podział na polskę
      Rodziny Kaczyńskich Ojca Rydzyka i Solidarnościowych związkowców oraz Polskę
      Tuska, Religi, Wałęsy. Ponadto na socjalem pachnące zaczepki odpowiedż powinna
      byc prosta. Tusk nie wspiera bogatych tylko daje narzędzia bogatym aby
      stworzyli biednym miejsca pracy a nie dawli im jałmużnę. Według mnie taki nowy
      podział powinien być komunikowany. Dotegto dodał bym jeszcze kilka autorytetów
      w TV na poparcie i II tura jest Pana.
      Polak23
      • papista Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 07:37
        popieram
        • rs_gazeta_forum Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 09:55
          Ja nie popieram Tuska w ogóle, choć pewnie będę na niego głosował jednak, a
          andrzeja.chmiela popieram z zastrzeżeniem ;-).
          Podział na podział na Polskę Rodziny Kaczyńskich Ojca Rydzyka i
          Solidarnościowych związkowców oraz Polskę Tuska, Religi, Wałęsy jest ZA DŁUGI i
          ZA SZCZEGÓŁOWY. W szczególności stawia przeciw Tuskowi licznych związkowców z
          rodzinami.
          Takim podziałem łatwo wpadającym w ucho jest podział na Polskę Rodziny
          Kaczyńskich i Ojca Rydzyka a resztę.
          I nic więcej tu dodawać nie trzeba.
          Mamy tu 2 konkretnie wymienione nazwiska, a KAŻDY inny (także związkowiec
          Solidarności) będzie mógł się zidentyfikować z tą resztą.
          Oczywiście jest to podział, którego skuteczność polega na przypisaniu
          Kaczyńskich do tatusia Rydzyka, którego niewiele w sumie Polaków jest skłonnych
          poprzeć, i uzmysłowieniu wyborcom, że głosując na Kaczyńskiego popierają jednak
          pana R.
          A o ile dobrze odczytałem wyniki poprzednich wyborów prezydenckich (i tych z
          1995, i z 2000), p. Kwaśniewski został tym prezydentem jedynie dlatego, że
          alternatywą była Polska tatusia Rydzyka właśnie.
          • andrzej.chmiel Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 11:20
            Zgadam się im prościej tym lepiej. W końcu Wałęsa to też związkowiec.
      • ylemai Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 07:40
        problem w tym, że z bogatymi zawsze działa efekt św. Mateusza. kumulują cały
        dostępny kapitał... a do czego kapitał służy? w znikomym odsetku do inwestycji,
        faktycznie do tego, co prawdziwi mężczyźni kochają najbardziej: władzy.

by państwo było silne, trzeba mieć silną, pracującą, tworzącą i inwestującą
        przez fundusze inwestycyjne klasę średnią, a nie garść oligarchów. tusk
        zafunduje nam biedną wersję Rosji. kaczor - biedną wersję Iranu.

Strach się bać co gorsze. olejmy te wybory. niech się pozagryzają, może pojawi
        się szansa na zupełnie inny system władzy.

Demokracja parlamentarna = biurokracja teatralna.
        • 28plk7b Re: Strategia na Tuska w II turze .. 10.10.05, 07:52
          Złapać MIODOWICZA,odebrać mu i pokazać publicznie pozostałe kartki z teczki
          TUŚKA,te dwie pokazane to tylko kwestionariusz osobowy.
      • wrojoz Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 09:20
        Andrzej.chmiel-Tak, masz rację. Prawdziwa strategia Tuska to podział Polski na
        solidarno-liberalną / Tusk / i socjalną / Kaczyński. Tylko, że Polska socjalna
        to równe dzielenie biedy.
        Głosujemy na Tuska.
        • kotek.filemon Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 09:24
          Kaczka jak Janosik chciałby być i dać biednym. Problem w tym, że Janosik
          zabierał bogatym by dać biednym a kaczka będzie musiał zabierać biednym by dać
          biednym. Bogatych u nas nie ma, a ci co są nie będą czekać aż ich łaskawie
          kaczka wydymie...
      • hiob102 Racja. Polska Rydzyka czy Polska Religi. 10.10.05, 09:31
        Wybieram Polskę Religi.
        • davidmors Re: Racja. Wybierz religie, a nie tow.Relige ! 10.10.05, 10:41
      • andrzej.chmiel Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 11:16
        Panie Donaldzie Pan musi teraz przejśc do konkretów. Pokazać hasło które zmieni
        ten wykreowany podział PISu na biednych i bogatych. Musi być jakiś symbol który
        te tumany nierozumiejące prognozy pogody zapamiętają i zaczną się zastanawiać.
        Musi to być proste i trafiające w sedno.
        Program PO jest trudny do zrozumienia , oni muszą za pomoca symbolu zrozumieć
        że wspiranie przedsiebiorczości ma przecież na celu zmniejszenie bezrobocia a
        chyba nikt tak na tym nie zyskuje jak właśnie biedni. Kalkulacja jest prosta
        jeżeli dziś zarabiasz 900 zł to Kaczor może ci da 100zł z czego 60zł zjedzą
        jego urzędasy a 18% zabierze podatek dochodowy. Dzielenie socjalu to
        biurokracja i ogromne koszty które ponisą wszyscy pracujący. 15% podatku
        proponowane przez PO to redukcja kosztów gdyż wszyscy urzędnicy ze skarbówki
        którzy dziś zajmują sie liczeniem PITów i ciąganiem nas po urzedach za kilka
        błednie wpisanych cyferek pójda w teren szykać prawdziwych złodziei. Efekt jest
        prosty wiecej urzędasów to większa korupcja i większe koszty - mniej urzedasów
        i ich przegrupowanie to mniejsze koszty i ograniczenie szarej strefy.
        • kotek.filemon Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 11:51
          PO niedostatecznie akcentuje etatystyczny styl rządzenia pisiorków. Jak wiadomo,
          za miłościwego kaczora wzrosła jeszcze armia urzędasów warszawskich (NY radzi
          sobie z mniejszą obsadą), a trend ogólnokrajowy będzie zapewne taki sam. Korpus
          Służby Cywilnej pójdzie na zieloną trawkę, bo jedyne co się zmieni, to urzędnicy
          z ramienia SLD na urzędników z ramienia PiS - zasada "mierny ale wierny"
          pozostanie oczywiście nienaruszona.

Pomysłem PiS na walkę z korupcją jest powołanie Urzędu Antykorupcyjnego - z
          armią urzędników oczywiście. Czytam i nie mogę się nadziwić - trochę pomysłów od
          Marksa a reszta chyba od braci Marx.

Radziłbym podkreślać rozbuchany kaczy etatyzm, ale nie wiem, czy odniesie to
          skutek. Wiadomo, że cała administracja zagłosuje na kaczkę, bo przynajmniej
          gwarantuje zachowanie stanu posiadania...
          • andrzej.chmiel Re: Strategia dla Tuska na 2 turę 10.10.05, 14:00
            Pełna zgoda. Cała ta kurduplowata banda bedzie kosztowała nas tyle że o
            obniżeniu podatków mozna będzie zapomnieć chyba że jakiś socjal obniżą. A co do
            tego że urzędasy zagłosują na PIS bym się jednak nie zgodził bo te urzędasy tak
            naprawdę boją się tych zmian które co 4 lata ich nękają. Jeżeli by powiedzieć
            że dość pratyjnych desantów trzeba spośród obecnych wybrać najlepszych i ich
            awansować a partyjniaków wywalić na pysk. Myślę że to by łyknęli.
    • anonim1218 Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 07:34
      Tylko P rawda i S kuteczność! Precz z kłamliwą P ropagandą i O błudą!
      • wrojoz Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:23
        Kaczyński to-P-ranie mózgów biedniejszych i S-pieprzaj dziadu.
    • dobby7 Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 07:52
      ["Zamiast naprawy państwa, zmiany konstytucji i budowy IV RP jesteśmy o krok od
      powtórki spektaklu AWS-UW.
      W ten sposób na trzecią siłę i osnowę nowego układu może wyrosnąć Samoobrona. A
      wówczas ani Kaczyński, ani Tusk nie będą się mogli wyprzeć
      współodpowiedzialności za sukces tego trzeciego - Andrzeja Leppera."]

Czytajac ostatni akapit artykułu SZCZUR przebiegl mi po plecach.
      Czy ja naprawde powinienem wyciagnac paszport i przystapic do aranzowania
      wyjazdu w cywilizowane miejsce swiata?

Nie udalo sie komunie wygonic mnie z tego kraju, mimo wielkiej pokusy. Teraz,
      im dluzej tej kraj jest demokratyczny, tym blizej jestem decyzji o wyjezdzie.
      Paranoiczny usmiech kaczorow mnie poraza, szmbo'nurek leper wymachuje
      klonica ...
      Teraz to bedziemy mieli "dni swirow".
      • witaschek dobby! 10.10.05, 08:09
        Twoje rozumowanie opiera sie na falszywych przeslankach. Tam, gdzie wyjedziesz
        jest to samo. Wszedzie jest to samo. Polityka to cyrk. Wierz mi zjechalem
        prawie cala kule ziemska.
        • funia81 Re: dobby! 10.10.05, 10:18
          Eee tam, np. w Nowej Zelandii nie ma zagrozenia Lepperyzmem.
          • lala1977 Re: dobby! 10.10.05, 10:19
            i na dodatek jest pięknie...
            • davidmors Re: dobby! 10.10.05, 10:44
              Dlatego obywatele z Nowej Zelandii masowo pracują i żyją w Australii.
        • dobby7 do "witaschek" 10.10.05, 13:52
          Dzieks za uwage.
          Ale w New Zealand czy Ireland nie musze uwazac na klonice chamow z
          szamboobrony, czy podobnych im katolickich wszechpolakow.
          Mysle o stabilnej demokracji i byciu jak najdalej od
          socjalizujacych "PiS'uarkow", wyznaniowych oszolomow czy wspomnianych wyzej
          pajacow.

Perspektywa jest mroczna.
          Pozdrawiam.
          • davidmors Re: dobby! 10.10.05, 23:37
            Przesadziłeś. W polsce też nikt z kłonicą nie chodzi, nawet jak jest
            z Samoobrony.
    • t.duszynski PGB-OK,CBOS,OBOP- kompromitacja 10.10.05, 08:05
      Nie sprawdzily sie wrozby(sondaze) z fusow CBOS i OBOP dotyczace wynikow
      wyborow.Znacznie zawyzali Tuskowi i zanizali Lepperowi.Solidnie podeszla PBK
      (T-35. LK-31 Al-17 MB8 JK-2 KM-1)Gratuluje PBK,slowa pogardy dla niesolidnych
      pracowni,ktore powinny poniesc konsekwencje swojej nieczystej gry.
      • roger45 Re: PGB-OK,CBOS,OBOP- kompromitacja 10.10.05, 08:40
        to prawda, ze cos kreca; chyba ze nie chce im sie wychodzic z biura i zadaja
        pytania w sieci lub tel
        • paola23 Re: PGB-OK,CBOS,OBOP- kompromitacja 10.10.05, 10:10
          Głównie te badania są przeprowadzane telefonicznie. Wiem, bo je robie jako szara
          myszka.
      • pe1 Re: PGB-OK,CBOS,OBOP- kompromitacja 10.10.05, 08:56
        to jak w końcu - wróżby z fusów czy nieczysta gra?

masz jakieś kłopoty z myśleniem?
        • davidmors Re: Jedno drugiego nie wyklucza ! 10.10.05, 10:39
          Tak czy inaczej, wyszło na jaw, że wyniki sondaży były preparowane.
          Metody manipulacji są rozliczne, podam przykład eleganckiej:
          Badamy dużą próbkę 1500 osób. Bierzemy spis telefonów z pałacu prezydenckiego.
          Nie muszę pisać co z tego wyjdzie.
          Każdy przyzna, że proces badań był rzetelny, tylko podstawa fałszywa.
    • grzmac Przemównie L.K gdześ to już słyszałem 10.10.05, 08:32
      Do ostaniej chwili nie wiedziałem na kogo głosować, obaj kandydaci mi
      odpowiadali.Głos oddałem do końca nie przekonany.Jednak kiedy usłyszałem
      przemówienia L.K. tuż po 20-stej.Zmroziło mnie, on mówił jak ktoś bardzo znany
      w niemczech przed wojną i w trakcie jej trwania.Słowa warzone w ustach jak
      kluchy, przerwy na wzrost emocji, spokój, pewność, żadnej treści, szklana wizja
      w oczach.Teraz już nie mam wątpliwości.
      • lala1977 Re: Przemównie L.K gdześ to już słyszałem 10.10.05, 09:02
        grzmac napisał:

> Do ostaniej chwili nie wiedziałem na kogo głosować, obaj kandydaci mi
        > odpowiadali.Głos oddałem do końca nie przekonany.Jednak kiedy usłyszałem
        > przemówienia L.K. tuż po 20-stej.Zmroziło mnie, on mówił jak ktoś bardzo
        znany
        >
        > w niemczech przed wojną i w trakcie jej trwania.Słowa warzone w ustach jak
        > kluchy, przerwy na wzrost emocji, spokój, pewność, żadnej treści, szklana
        wizja
        >
        > w oczach.Teraz już nie mam wątpliwości.

to było przerażające ! ! ! on ma z całą pewnością zadatki...
        ci którzy głosowali na Kaczyńskiego OBUDŹCIE SIĘ - TEN TYP NIE WRÓŻY NAM NIC
        DOBREGO... CHYBA, ŻE CHCECIE KOLEJNE OBOZY MIEĆ...
      • wrojoz Re: Przemównie L.K gdześ to już słyszałem 10.10.05, 09:27
        Ja też nie mam wątpliwości, że Kaczyński to szklana niebezpieczna postać.
    • wojtekmmm Powtórka z AWS-u murowana 10.10.05, 08:37
      Już się gryzą, a będą się gryźli jeszcze bardziej. Jeżeli stworzą jakąś śmieszną
      koalicję, to nie przetrwa ona do wigilii, a jeżeli przetrwa, to będzie ubaw
      lepszy niż teraz. Ma rację opalony Andrzej (choć niechętnie to przyznaję) -
      biedny naród znów przegrał, ale za parę lat wypieprzy wszystkich i ON zostanie
      królem Polski.
    • taziuta ______Marcinkiewicz - czy ci prawi są lewi? :-) 10.10.05, 08:41
      U Moniki Olejnik wił się dzisiaj Dorn. Tematem było wpisanie (nie wpisanie)
      przez Marcinkiewicza, do rejestru korzyści, pożyczek od Łuczaka. Cała rodzina
      Marcinkiewicza wypoczywała sobie za te pieniądze w kurortach alpejskich, ups!
      Ciekawe czy od tych pożyczek były uiszczane opłaty skarbowe? No i czy obiadki,
      fundowane przez Łuczaka Marcinkiewiczom, w czasie wspólnych wypadów na narty,
      to też korzyść, czy nie :-)
      • 77qwerty Re: ______Marcinkiewicz - czy ci prawi są lewi? : 10.10.05, 08:51

nie pozwólmy wygrać kaczyńskiemu! nie dla niego władza! władza jak narkotyk, a
        lech jest juz uzależniony!
        jak usiądzie na stołku będzie robił po swojemu i nie posłucha się nikogo!
        nikogo! nawet brat, co sie boi zostać premierem, nie będzie miał na niego
        wpływu!
        czy chcemy mieć prezydenta - przydupasa rydzykowego?
        tu potrzebny jest prezydent rozmowy, kompromisu i dialogu!
        liberałowie! do urn! pokażmy, że jest nas wiecej niż ciemnej masy łykającej
        populistyczne obietnice kaczyńskiego.

wolałbym przydupasa nie wybierac
        ale nie mam wyboru
        bo kazdy lepszy niz przedstawiciel
        złodziejskiego drapieznego XIX wiecznego kapitalizmu
        Ten Kwasniewski prawicy(w duzo gorszym wydaniu) musi przegrać
        Polska musi sie otrzasnac z wpływow UB
        i spod wyzysku obcego kapitału
        balcerowicz naprawde odejdzie a z nim całe
        to pokolenie wyrobników zagranicznych banków
        • lala1977 Re:77QUERTY - WOLISZ HITLERKA NA PREZYDENTA?? 10.10.05, 09:09
          "Polska musi sie otrzasnac z wpływow UB
          i spod wyzysku obcego kapitału
          balcerowicz naprawde odejdzie a z nim całe
          to pokolenie wyrobników zagranicznych banków"

TE MISIEK, ALE PRZYNAJMNIEJ JEST JAKIS KAPITAL... COS SIE DZIEJE NA RYNKU
          PRACY... BEZ TYCH ZAGRANICZNYCH INWESTYCJI NIE MIELIBYSMY MIEJSC PRACY... SAMA
          PRACUJE W FIRMIE Z KAPITAŁEM ZAGRANICZNYM I GDYBY NIE ONA TO Z 2 DZIECI
          SIEDZIALABYM W DOMU, BO POLAK W ŻYCIU BY MNIE NIE PRZYJAŁ DO PRACY... BO
          PRZECIEŻ DZIECI CHORUJA...
          WIĘC DARUJ SE TE HASŁA I STUL DZIÓB - PRZYJŻYJ SIĘ KACZYŃSKIEMU - SPOSÓB
          PRZEPROWADZENIA WCZORAJSZEGO PRZEMÓWIENIA - CZYSTY HITLEREK - TYLKO WĄSA MU
          BRAKUJE
          • taziuta Re:77QUERTY - WOLISZ HITLERKA NA PREZYDENTA?? 10.10.05, 09:13
            Kaczor jaki jest, każdy widzi.
            Ale jego wczorajsza poza duce to błąd operatora kamery, który go brał od dołu.
            A zauważyliście jaki Kaczyński zdawał się wysoki? Bo go postawili przy ławie, i
            rzeczywiście, cały tułów mu nad nią wystawał :-)

lala1977 napisała:

...
            > WIĘC DARUJ SE TE HASŁA I STUL DZIÓB - PRZYJŻYJ SIĘ KACZYŃSKIEMU - SPOSÓB
            > PRZEPROWADZENIA WCZORAJSZEGO PRZEMÓWIENIA - CZYSTY HITLEREK - TYLKO WĄSA MU
            > BRAKUJE
            • davidmors Re: Dobremu prezydentowi, przezwisko nie szkodzi! 10.10.05, 10:51
              Przeciwnicy mogą go przezywać Hitlerem, mnie to nie przeszkadza.
              Najważniejsze, że będzie dbał o interesy Polski i jej obywateli.
              • lala1977 Re: Dobremu prezydentowi, przezwisko nie szkodzi! 10.10.05, 10:53
                o interesy to on będzie dbał - ale o swoje...
                ma takie dyktatorskie - tyrańskie predyspozycje, że aż ciarki po plecach
                przechodziły jak słuchałam jego przemówienia wczoraj po ogłoszeniu wyników
                i nie mów, że tego nie zauważyłeś?
                • davidmors Re: Dobremu prezydentowi, przezwisko nie szkodzi! 10.10.05, 11:15
                  I o to chodzi, żeby aferzystom, mafiom i malwersantom ciarki po plecach chodziły.
                  Na złodzieju czapka gore. Jarmułka też.
                  • lala1977 Re: Dobremu prezydentowi, przezwisko nie szkodzi! 10.10.05, 11:19
                    tyrana ci się zachciewa?
                    on ma rządzić a nie zastraszać ! ! !
                    mielił te słowa w ustach - obrzydzenie bierze jak się na niego patrzy ! ! !
                    jeszcze tylko rękę miał unieść w górę...

davidmors napisał:

> I o to chodzi, żeby aferzystom, mafiom i malwersantom ciarki po plecach
                    chodziły.
                    > Na złodzieju czapka gore. Jarmułka też.
                    • davidmors Re: Dobremu prezydentowi, przezwisko nie szkodzi! 10.10.05, 11:23
                      Niestety, jesteś nadmiernym optymistą, Kaczyński nie będzie tyranem.
                      A przydałby się tyran, który żelazną ręką i wolą zdusiłby wszystkie nieprawości
                      lub chociaż większość.
                      Kaczyński jest do tego niezdolny i to mnie martwi.
      • wojtekmmm Re: ______Marcinkiewicz - czy ci prawi są lewi? : 10.10.05, 08:56
        Przetsań się czepiać drobiazgów, to jest człowiek bardzo uczciwy... tylko inaczej.
        • taziuta Re: ______Marcinkiewicz - czy ci prawi są lewi? : 10.10.05, 09:00
          Ciekawe, że jeszcze przed powołaniem rządu dowiadujemy się jakiem lewusem jest
          przyszły (?) premier. Oj będzie się działo :-)

wojtekmmm napisał:

> Przetsań się czepiać drobiazgów, to jest człowiek bardzo uczciwy... tylko
          > inaczej.
          • wojtekmmm Re: ______Marcinkiewicz - czy ci prawi są lewi? : 10.10.05, 09:09
            Będzie sie działo to co do tej pory, tylko lepiej. Przy takim potencjale
            intelektualnym, z mózgami typu ziobro, czy dodatni waserman, można zrobić
            wszystko, a innowierców się zamknie. Ciekawe dlaczego nasz interesujący kraj
            musi mieć nowego mussoliniego i nowego feliksa. Może po to, żeby pewien plac w
            warszawce wrócił do dawnej nazwy?
            • taziuta Re: ______Plac Dzierżyńskiego, na Wassermana? :-) 10.10.05, 09:14
              wojtekmmm napisał:

> Będzie sie działo to co do tej pory, tylko lepiej. Przy takim potencjale
              > intelektualnym, z mózgami typu ziobro, czy dodatni waserman, można zrobić
              > wszystko, a innowierców się zamknie. Ciekawe dlaczego nasz interesujący kraj
              > musi mieć nowego mussoliniego i nowego feliksa. Może po to, żeby pewien plac w
              > warszawce wrócił do dawnej nazwy?
              • davidmors Re: Rozgadali się Tajni Współpracownicy ! 10.10.05, 10:54
                Nie uzewnętrzniajcie swoich myśli. Strach jest złym doradcą.
                • taziuta Re: Dawidzie, co ci się nie podobało w komuchach? 10.10.05, 11:01
                  Czy nie było to kumoterstwo, zagrabianie do siebie i generalnie, że to były
                  zwykłe gó..nojady?
                  A jak teraz twój hero okazuje się gó..nojadem, to ci nie przeszkadza, bo to
                  twój gó..nojad?
                  Podwójna miara?

davidmors napisał:

> Nie uzewnętrzniajcie swoich myśli. Strach jest złym doradcą.
                • davidmors Re: Rozgadali się Tajni Współpracownicy ! 10.10.05, 11:20
                  Marny to wybór ograniczony do dwóch gości kaczego rodu.
                  Ale głosowanie na Donalda to wybór gorszy, koszmarnie zły.
                  A co do komuchów, to przebrali miarkę. Ba, przebrali dwie miary, a może i więcej.
    • dufferin Kaczyński przerazająca wizja przyszłego P. 10.10.05, 08:47
      Wczoraj wieczorem Kaczyński przedstawił przerazającą wizję przyszłego prezydenta. Chamskiego, prostego, i szyderczego karła który nawet dyskusji z oponentem nie potrafi przeprowadzić, tylko się smieję pod nosem jak by miał to wszystko gdzieś. Do tego wyglądał dośc przerazająco jak jakiś dyktator. Postawili mu kamerę ewidentnie niżej tak zeby wyglądał na wyszego od ludzi za nim. Nie wyglądało to najlepiej. Każda jego kwestia była zaczepką, a sam w kółko powtarzał o czystej kampani... Teraz to się zacznie, zobaczyli że brudna kampania pozwoliła im wygrać wybory parlamentarne to w prezydenckich chyba pójdą na całość.
      • jolunia55 Re: Kaczyński przerazająca wizja przyszłego P. 10.10.05, 09:00
        Wczorajszy wieczór wyborczy odsłonił rzeczywiście oblicze Kaczyńskiego.Zamiast
        podziękować swoim wyborcom ział nienawistnym spojrzeniem na przwciwnika.Jego
        sztab wyborczy nie potrafił ukryć zdenerwowania i tylko obrzucał błotem sztab
        wyborczy Tuska.Zenujący spektakl.Miąłam wrażenie,że pomyliłam kraj i
        wylądowałam na Kubie.A ten uśmieszek Bazyliszka.Coś strasznego!
    • daarnor Rzeczpospolita Obojga Kaczyńskich 10.10.05, 08:57
      Kiedyś mieliśmy Rzeczpospolitą Obojga Narodów...
      Historia lubi się ponoć powtarzać, zawsze jednak jest parodią czasów
      poprzedzających...

Jarosław, tfu, Lech Kaczyński wygra drugą turę wyborów. Wygra, mimo że wielu
      myślących, analizujących rzeczywistość ludzi pójdzie głosować przeciw niemu.
      Nie, nie na Tuska, PRZECIW Kaczyńskiemu...

Kaczyński wygra bo:
      - brak programu gospodarczego PiS-u jest zgodny we wszystkich punktach z
      brakiem programu gospodarczego Samoobrony, a Andrzej Lepper ma 15% elektorat, w
      sam raz do przekazania braciom Kaczyńskim,
      - miał reklamy w telewizji, a telewizji ludzie ufają najbardziej; i jak w
      reklamie jest pokazane, że w kapitaliźmie wszyscy są biedni, a w socjaliźmie
      bogaci, to tak jest i tyle. Nikt o kolejkach po papier toaletowy i paczkę kawy
      już nie pamięta, bo po co.
      - wmówił Polakom, że są biedni, a on biednym pomaga; Polacy lubią czuć się
      biedni, bo to w Polsce modne. O tym, że biedni są tylko Ci, którzy mają poniżej
      500 zł./ głowę miesięcznie, a pozostałym się odbierze (reguła Polski socjalnej)
      oczywiście "zapomniano" poinformować. A że wszyscy emeryci, renciści i
      pracujący nie za minimum socjalne mają więcej, cóż, wszyscy złożymy się na
      biednych:)
      - wmówił Polakom, że "Polska urzędników" to zerwanie z układami, po wyborach
      dowiemy się, że chodzi o powtórkę z TKM, układy zostaną rzeczywiście zerwane,
      na ich miejsce powstaną nowe...
      - powstrzyma złodziejską prywatyzację (czyt.: załatwi krewnym i znajomym
      królika wysoce płatne posady w państwowych molochach, które nieumiejętnie
      zarządzane będą dalej przynosić straty, lub niewielkie zyski, zdzierając przy
      tym z klienta ostatecznego - który nie będzie miał wyboru, bo to przecież
      monopoliści)
      - obiecał wszystkim wszystko, a to zawsze działało najlepiej...

Istnieją inteligentni Polacy, ale nie można powiedzieć, że Polacy są
      inteligentni...

Pozdrawiam myślących niezależnie.
      • jolunia55 Re: Rzeczpospolita Obojga Kaczyńskich 10.10.05, 09:03
        Masz rację,Polacy to mądry naród.Mam nadzieję,że tak jak w wyborach odrzucili
        niektórych oszołomów,tak teraz ustrzelą Kaczorków.
        • wrojoz Re: Rzeczpospolita Obojga Kaczyńskich 10.10.05, 09:32
          Tak-macie rację. Polacy są za mądrzy aby wybrać kaczyńskiego. Tylko Ciemnogród
          go poprze, ale ten Ciemnogród w Polsce się wyrażnie zmniejsza.
    • mangold Chciałbym przeprosić wszystkich zwolenników POPiS 10.10.05, 09:04
      za wszystkie głupoty jakie wypisywałem na ich kandydatów na
      prezydenta.......Może to jednak Wasza wizja Polski jest słuszna......
      • taziuta Re: Chciałbym przeprosić wszystkich zwolenników P 10.10.05, 09:06
        A co cię do ich wizji przekonuje?

mangold napisał:

> za wszystkie głupoty jakie wypisywałem na ich kandydatów na
        > prezydenta.......Może to jednak Wasza wizja Polski jest słuszna......
        • mangold Re: Chciałbym przeprosić wszystkich zwolenników P 10.10.05, 09:11
          taziuta napisał:

> A co cię do ich wizji przekonuje?

Nic...ale 65% głosujacych nie może sie chyba mylić ??
          • taziuta Re: Chciałbym przeprosić wszystkich zwolenników P 10.10.05, 09:16
            65% ? Masz na myśli tych, którzy nie chcieli Tuska?

mangold napisał:

> Nic...ale 65% głosujacych nie może sie chyba mylić ??

> taziuta napisał:
            >
            > > A co cię do ich wizji przekonuje?
            • mangold Re: Chciałbym przeprosić wszystkich zwolenników P 10.10.05, 09:20
              taziuta napisał:

> 65% ? Masz na myśli tych, którzy nie chcieli Tuska?
              Sam już nie wiem co o tym mysleć ?? :-((((
              • taziuta Re: Tusek to mniejsze zło :-) 10.10.05, 09:26
                Myślenie to przeżytek. Teraz (jak przejdzie Kaczyński) trzeba będzie słuchać
                wodza i nie biadolić. Czekamy na hymn nowych czasów. Będzie się nam raźniej
                maszerować, lub tłuc kamienie w kamieniołomach :-)

mangold napisał:

> Sam już nie wiem co o tym mysleć ?? :-((((

> taziuta napisał:
                >
                > > 65% ? Masz na myśli tych, którzy nie chcieli Tuska?
                • mangold Buahaha..żartowałem niedoczekanie Wasze..,będę 10.10.05, 10:17
                  gnębił kaczory i tuska ze zdwojona siłą ..buahahahahahahahah przepraszam Cię,
                  taziuto za to że wciagnąłem Cię w ta wymiane zdań..:-))
                  • taziuta Re: Nikt inny nie chciał podjąć rękawicy :-) 10.10.05, 10:23
                    Za dobrze cię znają :-)

mangold napisał:

> gnębił kaczory i tuska ze zdwojona siłą ..buahahahahahahahah przepraszam Cię,
                    > taziuto za to że wciagnąłem Cię w ta wymiane zdań..:-))
                    • mangold Re: Nikt inny nie chciał podjąć rękawicy :-) 10.10.05, 10:28
                      taziuta napisał:

> Za dobrze cię znają :-)
                      >
                      Qrna , a przecież zdarzaja się cudowne nawrócenia większych grzeszników.... :-))
                      • taziuta Re: Lista gó..jadów z PiS :-) 10.10.05, 10:32
                        A jak ci się podoba nowa pozycja na liście gó..jadów z PIS - Marcinkiewicz i
                        jego wyjazdy alpejskie oraz obiadki w kurortach za pieniądze Łuczaka?

mangold napisał:

> Qrna , a przecież zdarzaja się cudowne nawrócenia większych grzeszników... :-)
                        • mangold Re: Lista gó..jadów z PiS :-) 10.10.05, 10:39
                          taziuta napisał:

> A jak ci się podoba nowa pozycja na liście gó..jadów z PIS - Marcinkiewicz i
                          > jego wyjazdy alpejskie oraz obiadki w kurortach za pieniądze Łuczaka?

nie podoba mi się...juz lepszy był koń Kaliguli jako senator...:-))
                  • vitek25 Re: Buahaha..żartowałem niedoczekanie Wasze..,bę 10.10.05, 10:52
                    ciekawe jak teraz Tusk będzie zabiegał o głosy lewicy; ma chłopina problem, bo
                    w swoim schlebaniu różnym nawiedzonym, oszołomom, homofobom, szowinistom,
                    miodowiczom, rokitom i tym podobnym klockom poszedł nieraz tak samo daleko jak
                    kaczory i giertole ;DD
                    • mangold Re: Buahaha..żartowałem niedoczekanie Wasze..,bę 10.10.05, 10:58
                      vitek25 napisał:

> ciekawe jak teraz Tusk będzie zabiegał o głosy lewicy; ma chłopina problem, bo
                      > w swoim schlebaniu różnym nawiedzonym, oszołomom, homofobom, szowinistom,
                      > miodowiczom, rokitom i tym podobnym klockom poszedł nieraz tak samo daleko jak
                      > kaczory i giertole ;DD

O mój głos nie musi sie martwic...i tak go nie dostanie....
                      • taziuta Re: No to powiedz, mój złoty, na kogo mam głosować 10.10.05, 11:05
                        Iść, nie iść, oddać pustą kartkę, skreślić obydwóch?
                        Jak ma się zachować ta ziuta? :-)

mangold napisał:

> O mój głos nie musi sie martwic...i tak go nie dostanie....

> vitek25 napisał:
                        >
                        > > ciekawe jak teraz Tusk będzie zabiegał o głosy lewicy; ma chłopina problem,
                        > > bo w swoim schlebaniu różnym nawiedzonym, oszołomom, homofobom, szowinistom
                        > > miodowiczom, rokitom i tym podobnym klockom poszedł nieraz tak samo daleko
                        > > jak kaczory i giertole ;DD
                      • vitek25 Re: Buahaha..żartowałem niedoczekanie Wasze..,bę 10.10.05, 11:15
                        mangold napisał:

>
                        > O mój głos nie musi sie martwic...i tak go nie dostanie....

Mojego tez nie, nagrabił sobie miodowiczem, opluwaniem lewicy i lizaniem *****
                        oszołomom...
                        • mangold Re: Buahaha..żartowałem niedoczekanie Wasze..,bę 10.10.05, 11:18
                          vitek25 napisał:

>
                          > Mojego tez nie, nagrabił sobie miodowiczem, opluwaniem lewicy i lizaniem *****
                          > oszołomom...

i jeszcze pamietaj KLD...zeby nie było niedomówien -Kaczka też won...:-))
                          • vitek25 Re: Buahaha..żartowałem niedoczekanie Wasze..,bę 10.10.05, 11:27
                            o KLD wole nie pamiętac...

jasne ze kaczka-też-won, to oczywiste :))

Ale jesli McDonald myśli ze wyborca lewicy ze "strachu" przed kaczuchą pojdzie
                            głosowac na kumpla miodowicza, to sie GRUUUUUUUUUUUUUBO MYYYYYYYYLI hehe ;DDD
                            • taziuta Re: Wolisz kaczkę? 10.10.05, 12:26
                              Jak nie Tusk to Kaczyński, innego wyboru już nie ma :-(

vitek25 napisał:

> o KLD wole nie pamiętac...
                              >
                              > jasne ze kaczka-też-won, to oczywiste :))
                              >
                              > Ale jesli McDonald myśli ze wyborca lewicy ze "strachu" przed kaczuchą
                              > pojdzie głosowac na kumpla miodowicza, to sie GRUUUUUUUUUUUUUBO MYYYYYYYYLI
                              > hehe ;DDD
                              • vitek25 Re: Wolisz kaczkę? 10.10.05, 16:35
                                ala nie ma co się spieszyć w podskokach do tego krętacza, który zgrywa się na
                                liberała, a wolnośc przewiduje tylko dla kolesi z KLD! cała reszta objeta
                                bedzie programem identycznym jak u giertoli i kaczuch, wiec ...spokojnie, niech
                                teraz PROSI GRZECZNIE o głosy ;P
    • rezoon Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:10
      twój cyrk i twoje małpy - chyba, że nie jesteś Polakiem
    • stachu44 Dwuch malych ludzi do fotela prezydenckiego! 10.10.05, 09:11
      Jak slucham tych panow to mam uczucie, ze rozmawiam z pania Kowalska -
      rezydentka miejscowego magla.
      • taziuta Re: Ortografia też z magla :-) 10.10.05, 09:19
        Jesteś stałym bywalcem?

stachu44 napisał(a):

> Jak slucham tych panow to mam uczucie, ze rozmawiam z pania Kowalska -
        > rezydentka miejscowego magla.
      • ciaxp dwóch, tak jest po Polsku! 10.10.05, 09:28
        stachu44 napisał(a):

> Jak slucham tych panow to mam uczucie, ze rozmawiam z pania Kowalska -
        > rezydentka miejscowego magla.
        Jak nie znasz j.polskiego to wyjedź do swojej Ojczyzny do USA.
    • wolnyczlowiek1 Panstwo Wyznaniowe Kaczora a lewica 10.10.05, 09:12
      Precz z panstwem wyznaniowym kaczora !!! Precz z wchodzeniem w brudnych
      buciorach do intymnosci kazdego z nas. Elektorat lewicy predzej zostanie w domu
      niz poprze kaczora ze wzgledu na jego zazylosc z rydzykiem. Z drugiej strony
      tusk razem z nieco odsunietym etnografem miodowiczem jeszcze 2 miesiace temu
      stawiali lewice jako glownego wroga. Jak teraz zdobyc glosy wyborcow lewicy.
      Moim zdaniem tylko przez pryzmat zwiazkow kaczki z rydzolem.Lewica musi
      zaglosowac nie za tuskiem ale przeciwko panstwu wyznaniowemu kaczora i rydzola.
      Rowniez elektorat leppera wcale nie pala miloscia do radia maryja. Jesli wiec
      kaczor tak kurczowo bedzie trzymal sie rydzyka to moze wiele nie zyskac.
      • walter_m Re: Panstwo Wyznaniowe Kaczora a lewica 10.10.05, 09:24
        Z drugiej jednak strony mamienie Kaczorów odjechanym socjalnie programem juz
        przyspożyły im część elektoratu lewicy, ale dzięki Rydzykowni na szczęście nie
        do końca.
        • davidmors Re: Syjoniści będą zwalczać państwo Kaczyńskiego! 10.10.05, 10:59
          Do upadłego !
          • kotek.filemon Syjoniści do Syjamu !!! (n/t) 10.10.05, 11:55

• donald_2005 Kaczyński - postęp przez LIKWIDACJĘ 10.10.05, 09:15
      1) Aktualną Rzeczpospolitą - zlikwidować!
      2) Pielęgniarkę w Szpitalu Bielańskim, która nie padła na kolana przed
      Kaczyńskim~, dobrze wykonywała swoje obowiązki i ośmieliła się zwrócić uwagę że
      niewłaściwie sięzachowuje w czasie operacji na oddziale - zlikwidować!
      3) Przejście podziemne - Marszałkowska-Jerozolimskie - zlikwidować i zrobić z
      Warszawy zatłoczone miasto Trzeciego Świata takie jak Bombaj czy Kalkuta,
      zmuszając ludzi do slalomu między samochodami i tramwajami i sztucznie
      zwiększając i tak duże korki i hałas.
      4) Radę Polityki Pieniężnej - zlikwidować
      5) Biednych i bezdomnych ludzi na jego drodze i widoku - zlikwidować
      ("Spieprzaj dziadu!")!
      itd.,itp.,....
      • wrojoz Re: Kaczyński - postęp przez LIKWIDACJĘ 10.10.05, 09:41
        Kaczyński do likwidacji.
    • jolunia55 Re: Polska liberalna zaraza=Tusk 10.10.05, 09:28
      Co będzie po wyborach jak wygra Kaczyński?Nasza TVP pokazywała wczoraj przebieg
      wyborów w Polsce.Jako pierwszą i wiodącą siłę narodu,która poszła skoro świt do
      urn pokazała Glempa i abp.Dziwisza.Zapomniano o ojcu Rydzyku,chociaż po
      południu wskazano łaskawie Jankowskiego.A kiedyś do urn zasuwali jako pierwsi
      i jako pierwszych pokazywano polityków.No to mamy przekrój naszej władzy.
    • sin-15-33 Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:41
      Zadziorne Kaczory, aż nieprzyjemnie !!!.Wizerunek Tuska jest
      przyjemniejszy.Biedni są Polacy kogo wybrać?.
      • wrojoz Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:43
        Tylko Tuska trzeba wybrać. Daje szanse na rozwój Polski.
    • rs_gazeta_forum Re: Tusk i Kaczyński w II turze: teraz walka na n 10.10.05, 09:42
      taziuta napisał:
      > Nie moje małpy, nie mój cyrk :-)

Pierwszą połowę z ust mi wyjąłeś, druga nie jest (niestety) do końca prawdziwa.
      I dlatego, że Polska to jednak mój cyrk, pójdę pewnie głosować na małpę, która
      moim zdaniem mniej będzie przewracać sprzętów, pluć na ludzi etc.
      Choć jak sobie pomyślę, że przy okazji ta małpa (nie kaczka) i kilka jej
      zbliżonych (np. HGW czy JMR, czy niejaki Miodowicz) na pewno będą przekonane, że
      je popieram, to już mniej jestem tego czynu pewien...
      Pozdrawiam

P.S.
      Trochę racji ma andrzej.chmiel, stawiając tezę, że najlepszym podziałem, jaki
      obecnie może wymyślić PO, jest podział na Polskę Rodziny Kaczyńskich i Ojca
      Rydzyka a resztę. Ale nic więcej tu dodawać nie trzeba!
      Mamy tu 2 konkretnie wymienione nazwiska, a KAŻDY inny (także związkowiec
      Solidarności) będzie mógł się zidentyfikować z tą resztą.
      A o ile dobrze odczytałem wyniki poprzednich wyborów prezydenckich (i tych z
      1995, i z 2000), p. Kwaśniewski został tym prezydentem jedynie dlatego, że
      alternatywą była Polska tatusia Rydzyka właśnie.
      • taziuta Re: Nie promujcie Ojca Rydzyka! 10.10.05, 09:59
        Nie zgadzam się. Ojciec Rydzyk tylko na to czeka, bo im więcej się będzie mówić
        o Ojcu Rydzyku i poparciu jakiego udziela Kaczyńskiemu, tym więcej kmiotków
        zainteresuje się, a co to takiego to Radio Maryja?
        Czy warte jest ono gratisowej reklamy TV za miliony złotych? :-)

rs_gazeta_forum napisał:

...
        > P.S.
        > Trochę racji ma andrzej.chmiel, stawiając tezę, że najlepszym podziałem, jaki
        > obecnie może wymyślić PO, jest podział na Polskę Rodziny Kaczyńskich i Ojca
        > Rydzyka a resztę. Ale nic więcej tu dodawać nie trzeba!
        ...
        • rs_gazeta_forum Re: Nie promujcie Ojca Rydzyka! 10.10.05, 10:08
          taziuta napisał:
          > Nie zgadzam się. Ojciec Rydzyk tylko na to czeka, bo im więcej się będzie
          > mówić o Ojcu Rydzyku i poparciu jakiego udziela Kaczyńskiemu, tym więcej
          > kmiotków zainteresuje się, a co to takiego to Radio Maryja?

Taziuto, naprawdę sądzisz, że do tej pory kto miał się zainteresować RM, jeszcze
          się nie zainteresował? Nie doceniasz propagandy kościelnej.
          A taki podział nie ma się odwoływać do osób podatnych na RM, ale do tych
          właśnie, którzy nie chcą jego władzy - a tych jest, mimo wszystko, większość w
          tym nieszczęsnym kraju.
          Poza tym _nic_ nie trzeba mówić _o_ p. Rydzyku, wystarczy (i właśnie o to
          zresztą w tej propozycji chodzi) wymieniać go jako hasło.
          • taziuta Re: Nie promujcie Ojca Rydzyka! 10.10.05, 10:21
            Nie wiem jak skuteczna jest propaganda kościelna i nie wiem jaka jest tam
            prawdziwa frekwencja. Kościoły omijam szerokim łukiem.
            Ale wiem jak mocnym medium jest TV. Popatrz, Tusk miał kilka procent poparcia
            kiedy ruszyła jego kampania. I w kilka tygodni popierało go już 30% Polaków.
            Oprzyjcie kampanię w TV o o. Rydzyka (nie ważne czy mówią dobrze, czy źle,
            ważne żeby mówili), a zobaczycie efekty.
            A co się stanie jak mimo takiej kampani Tusk przegra? Dopiero czarni będą
            tryumfować :-(

rs_gazeta_forum napisał:

> Taziuto, naprawdę sądzisz, że do tej pory kto miał się zainteresować RM,
            > jeszcze się nie zainteresował? Nie doceniasz propagandy kościelnej.
            > A taki podział nie ma się odwoływać do osób podatnych na RM, ale do tych
            > właśnie, którzy nie chcą jego władzy - a tych jest, mimo wszystko, większość w
            > tym nieszczęsnym kraju.
            > Poza tym _nic_ nie trzeba mówić _o_ p. Rydzyku, wystarczy (i właśnie o to
            > zresztą w tej propozycji chodzi) wymieniać go jako hasło.
    • roztoka JAKIE JEST MIEJSCE DLA JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO? 10.10.05, 09:43
      Najprawdopodobniej powtórzy się sytuacja z rządów Mazowieckiego, gdy za ciasno
      było Wałęsie, gdy nie zadawalała go nawet pozycja przewodniczącego NSZZ "S" i
      rozpoczął przewracanie całego układu oraz wojnę na górze. Jarosław się objawi,
      jak tylko przyjda niepowodzenia rządu, a takie są nieuniknione. Wtedy obwoła
      się "prawdziwą" rewolucję albo jej II etap. W każdym razie ośmieszenie Polski w
      świecie z powodu bliźniaczych rządów jest nie do uniknięcia.
      • dupaasi Re: JAKIE JEST MIEJSCE DLA JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO 10.10.05, 10:34
        NAJWIĘKSZE OŚMIESZENIE SPOWODUJĄ JAN MARYJA ROKITA I BŁOGOSŁAWIONA (DO NIEDAWNA NATCHNIONA DUCHEM ŚW)HANNA GRONKIEWICZ WALTZ DZIŚ WOJUJĄCY Z KOŚCIOŁEM I STRASZACY POLAKÓW RYDZYKIEM, PODOBNIE JAK SLD ABORCJĄ CZY KONKORDATEM.JAK ROZUM ŚPI BUDZĄ SIĘ UPIORY.
      • wrojoz Re: JAKIE JEST MIEJSCE DLA JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO 10.10.05, 15:01
        Miejsce Kaczyńskiego w muzeum.
    • rafal.badowski KACZOR - ODBICIE W LUSTRZE POLAKÓW 10.10.05, 09:44
      Miasta za Tuskiem, wsie za Kaczyńskiem. To wszystko wyjaśnia. Po pierwsze niestety Polska niewykształcona, zaściankowo-radiomaryjna, Polska lęków, obaw przed zachodnim kapitałem, Polska spisków, rozliczania afer, ma szansę na zwycięstwo. Ale nie dziwi mnie to. Ściana wschodnia to ogromne zacofanie, tam trepy pokroju Kaczyńskiego o stylu "najmądrzejszego w całej wsi" mają ogromne powodzenie. Zobaczcie, jak Kaczyński trzyma ręce na mównicy. Przyjrzyjcie się temu dobrze, to zobaczycie może jego intencje. Wygląda jak kacyk w państwie latynoskim lat 60. I to się na prowincji podoba! Ten to weźmie za mordę, co? No i na wsiach nie ma TV, a dociera tylko Radio wielebnego Ojca Rydzyka. Poza tym Polacy pragną socjalizmu, bycia na garnuszku państwa i chcą przeglądać się w lustrze, nie czując kompleksów. W Tusku się nie przejrzą, bo jest za bardzo zachodni i nowoczesny. Co innego Kaczor, o stylu szeryfa-sołtysa. To się podoba. Dlatego Kaczor może niestety wygrać, bo jest w jakimś tam stopniu odbiciem polskiego społeczeństwa w lustrze.
      • rafal.badowski MIASTO ZA TUSKIEM, WIEŚ ZA KACZYŃSKIM 10.10.05, 09:52
        Miasta za Tuskiem, wsie za Kaczyńskim. To wszystko wyjaśnia. Po pierwsze niestety Polska niewykształcona,
        zaściankowo-radiomaryjna, Polska lęków, obaw przed zachodnim kapitałem, Polska spisków, rozliczania afer, ma szansę na zwycięstwo.
        Ale nie dziwi mnie to. Ściana wschodnia to ogromne zacofanie, tam trepy pokroju Kaczyńskiego o stylu "najmądrzejszego w całej
        wsi" mają ogromne powodzenie. Zobaczcie, jak Kaczyński trzyma ręce na mównicy. Przyjrzyjcie się temu dobrze, to zobaczycie może
        jego intencje. Wygląda jak kacyk w państwie latynoskim lat 60. I to się na prowincji podoba! Ten to weźmie za mordę, co? No i na
        wsiach nie ma TV, a dociera tylko Radio wielebnego Ojca Rydzyka. Poza tym Polacy pragną socjalizmu, bycia na garnuszku państwa i
        chcą przeglądać się w lustrze, nie czując kompleksów. W Tusku się nie przejrzą, bo jest za bardzo zachodni i nowoczesny. Co innego
        Kaczor, o stylu szeryfa-sołtysa. To się podoba. Dlatego Kaczor może niestety wygrać, bo jest w jakimś tam stopniu odbiciem
        polskiego społeczeństwa w lustrze.
        • rs_gazeta_forum Re: MIASTO ZA TUSKIEM, WIEŚ ZA KACZYŃSKIM 10.10.05, 10:00
          rafal.badowski napisał:
          > No i na wsiach nie ma TV, a dociera tylko Radio wielebnego Ojca Rydzyka.

I cały urok Twojej argumentacji pryska jak bańka mydlana, gdy podpierasz się
          takimi "tezami". Czy Ty kiedykolwiek byłeś we wsiach tej z takim zacięciem
          opisywanej "ściany wschodniej"?
        • davidmors Re: Tuskowi maleje, bardzo pozytywna oznaka ! 10.10.05, 10:01
      • wrojoz Re: KACZOR - ODBICIE W LUSTRZE POLAKÓW 10.10.05, 15:06
        Tak-Polska niewykształcona, Rydzykowa jest za Kaczyńskim. Głosujcie na Tuska,
        to się zapewni oświatę dla tych ludzi. Bo oni chcą dzielić biedę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka