Dodaj do ulubionych

Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska

• gargamel.z.rm kACZKA W WODE ROB TY PLUSK,PREZYDENTEM BEDZIE TUSK 11.10.05, 10:24
      • doktorhabilitowany.1 KACZYŃSKI LECH - DLA POLSKI PECH!!!! 11.10.05, 10:56
        :)))
    • brynk uwaga na "michniczkową " gazete!!!! 11.10.05, 10:32
      ....przeciez zadne sondaze wyborcze sie nie sprawdziły , wiec nie wierzcie w to
      co denniaki ze " szmacianej " nam walą .
      • victor.victor Po co czytasz? 11.10.05, 10:45
        Kto Ci kazał czytać GW? Ojciec dyrektor? Jesteś jak rozumiem dywersantem z
        obozu kościelnego? No bo chyba ktoś Cię zmusza do czytania tych bzdur
        w "michniczkowej gazecie", skoro sam z własnej woli ich nie możesz strawić?
        Może proboszcz zadał Ci taka pokutę? Ja na przykład czytam GW bo lubię i
        odpowiada mi ta opcja, więc Twoje uwagi mam w nosie.
      • wrojoz Re: uwaga na "michniczkową " gazete!!!! 11.10.05, 11:17
        Tusk zapewnia wolność i solidaryzm, bo przez pracę będzie dla wszystkich.
        Kaczyński grozi totalitaryzmem.
    • brynk NAJWIEKSZE BZDURY SĄ OD " AGÓRY"{Agory}} 11.10.05, 10:35
      • eexmd2 najlepsze srynki mamy od brynki 11.10.05, 10:38
        intelekt na poziomie rymow

no ale pewnie sie nie mozesz doczekac zasilku od kaczora 'za nieukoncznie
        podstawowki'
      • doktorhabilitowany.1 KAŻDY BRYNK WALI W TYNK:))) 11.10.05, 11:26
        Postuluję nieprzekrzykiwanie się bzdurnymi hasełkami:)) Nie zachowujmy się jak
        PiS;)
    • pablito_wawa poprawcie rysunek do artykułu!!! litości!!! 11.10.05, 10:37
      jest beznadziejnie marnej jakości :(
      • marekgdan Wynik w Wawie-Tusk 48,33 Kaczynski 32,30 !!!!!!!!! 11.10.05, 10:45
        to jest najlepszy sondaz dle wyborcow!
        • szabada Re: Wynik w Wawie-Tusk 48,33 Kaczynski 32,30 !!!! 11.10.05, 11:05
          > to jest najlepszy sondaz dle wyborcow!
          Znowu sondaz? Gdy bedziesz jechal Al. Jerozolimskimi w kierunku m.
          Poniatowskiego, to przed rondem spojrz w lewo na napis ,,Caly narod buduje swoja
          stolice". Liberalowie niszczac zaklady pracy zapomnieli o niektorych napisach
          ;). To byly b. trudne czasy i na szczescie minely, jednak mieszkancy W-wy
          powinni, moim zdaniem, wziac pod uwage, ze ta odbudowa z liberalnego punktu
          widzenia byla _nieoplacalna_ i jedynie wskutek decyzji politycznych podjetych
          przez komunistow W-wa zostala odbudowana. Moral: Bardzo wielu rzeczy nie mozna
          przeliczac na pieniadze. Kazdy powinien miec co jesc, w naszym klimacie takze
          ogrzewany lokal do spania. Ostatnie kilkanascie lat wykazalo, ze liberalowie z
          definicji uwazaja, ze brak ww. podstaw egzystencji jest normalny, co szczegolnie
          W-wiakom, w kontekscie ich historii, powinno byc obce. Wierze w to, ze L.
          Kaczynski, w podobnej sytuacji, takze odbudowalby W-we, wiec zasluguje na moj
          glos ;).
          • marekgdan Re: Wynik w Wawie-Tusk 48,33 Kaczynski 32,30 !!!! 11.10.05, 11:15
            szabada w twojej odpowiedzi nie widze zadnego zwiazku z moja informacja!
            warszawiacy tak ocenili prezydenture Kaczynskiego w Wawie i mysle ze to jest
            wskazowka dla wyborcow w kraju!piszesz ze liberalowie niszcza zaklady pracy?w
            Japoni liberalowie rzadza z jedna krotka przerwa ponad 60lat!to wolny rynek
            niedacznikow skazuje na niebyt!
            • szabada Re: Wynik w Wawie-Tusk 48,33 Kaczynski 32,30 !!!! 11.10.05, 11:28
              > piszesz ze liberalowie niszcza zaklady pracy?w
              > Japoni liberalowie rzadza z jedna krotka przerwa ponad 60lat!to wolny rynek
              > niedacznikow skazuje na niebyt!
              Widocznie tam maja liberalow lepszej jakosci. Moze japonscy liberalowie potrafia
              prawidlowo obliczac roczna inflacje, potrafia w miejsce zlikwidowanych ilus
              miejsc pracy stworzyc nowe, a nawet nowoczesniejsze miejsca pracy w podobnej
              ilosci. Bardzo niewiele wiem o Japonii, wiec oczywiscie moge jedynie
              przypuszczac, ze jest tam tak, jak napisalem powyzej.
          • yogithebear Wynik w Wawie-Tusk 48,33 Kaczynski 32,30 !!!! 11.10.05, 16:03
            Czysta demagogia... Różne rzeczy są "ekonomicznie nieopłacalne". Np.
            działalność Polskiej Akcji Humanitarnej. Po prostu ludzie pragną pomagać innym,
            a realizacja pragnień w sensie ekonomicznym też jest dobrem. I nie potrzeba do
            tego Kaczora, tylko ludzi o dobrej woli. Jak słusznie napisałeś napis
            głosi "cały naród buduje swoją stolicę". "Cały naród" - nie "władza ludowa".
            Ludzie tego chcieli i to zrobili, bo czuli się wolni od okupanta niemieckiego.
            To była potrzeba ducha i żadna władza przypisywać sobie tego nie powinna. Tusk
            zapewnia takie społeczeństwo, które "chce". Kaczor to naród, który "oczekuje".
            A jak Kaczor buduje stolicę, to my w Warszawie już wiemy.
            • szabada Re: Wynik w Wawie-Tusk 48,33 Kaczynski 32,30 !!!! 11.10.05, 16:58
              > Czysta demagogia... Różne rzeczy są "ekonomicznie nieopłacalne". Np.
              > działalność Polskiej Akcji Humanitarnej. Po prostu ludzie pragną pomagać innym,
              Demagogię a raczej niewiedzę to widać po Twojej wypowiedzi. Poczytaj sobie o
              tym, jak zapadały decyzje w sprawie odbudowy W-wy i wróć na forum. Zapewniam
              Cię, że składali się na to wszyscy pracujący, czy tego chcieli, czy nie. Tylko
              nie myśl, że wypominam cokolwiek Warszawiakom. To tylko bardzo kosztowny
              przykład decyzji, która nie była liberalna, a którą jednak należało podjąć. Nie
              można przeliczać wszystkiego na pieniądze, jak chcieliby tego liberałowie.
      • voodeen Re: poprawcie rysunek do artykułu!!! litości!!! 11.10.05, 11:00
        pablito_wawa napisał:

> jest beznadziejnie marnej jakości :(

beznadziejnie marnej jakości jest kandydat Tusk :)
    • sabineria Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 10:45
      Dlaczego Tusk powinien wygrac te wybory?Bo chocby zaplecze kolesiowskie
      Kaczynskiego(Rydzyk,LPR,SAMOOBRONA) jest na tyle zniechęcające,że moj głos na
      niego nie padnie, bo ton wszystkich jego wypowiedzi jest jak dla mnie zbyt
      autokratyczny, bo Tusk jest energiczniejszy, zywszy, nieuprzedzony!!!,wierzy w
      zmiany i chce zmian...a dobzre wiemy,ze bez zmian nigdy nie bedzie
      lepiej.Kaczynski mu zarzuca,ze eksperymentuje, no tak, gdyby nie eksperymenty
      dalej tkwilibysmy w kolejce po olej o 5:30 pod pawilonem!Dajmy sobie wszyscy
      szanse i zagłosujmy na Tuska!
      • 1966p To raczej pobożne Gw życzenia.... 11.10.05, 10:49
        ale nie warto się bardziej kompromitować niż trzeba
      • dziun Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 10:52
        Popieram calkowicie !!! Rzady klanu Kaczynskich oznaczalyby kontynuacje idei
        postkomuny. Jestem przeciw sytuacji w ktorej decyzje strategicznie wazne dla
        naszego kraju zapadac beda podczas niedzielnych obiadkow rodzinnych u mamusi
        Kaczynskiej. Dlatego moja rodzina odda glosy na TUSKA !!!
      • voodeen Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 10:55
        sabineria napisała:

> Dlaczego Tusk powinien wygrac te wybory?Bo chocby zaplecze kolesiowskie
        > Kaczynskiego(Rydzyk,LPR,SAMOOBRONA) jest na tyle zniechęcające,że moj głos na
        > niego nie padnie, bo ton wszystkich jego wypowiedzi jest jak dla mnie zbyt
        > autokratyczny, bo Tusk jest energiczniejszy, zywszy, nieuprzedzony!!!,wierzy
        w
        > zmiany i chce zmian...a dobzre wiemy,ze bez zmian nigdy nie bedzie
        > lepiej.Kaczynski mu zarzuca,ze eksperymentuje, no tak, gdyby nie eksperymenty
        > dalej tkwilibysmy w kolejce po olej o 5:30 pod pawilonem!Dajmy sobie wszyscy
        > szanse i zagłosujmy na Tuska!

Wolałbym sobie odciąc niż zagłosować na tego mydłka.
        • uu1 Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:15
          > Wolałbym sobie odciąc niż zagłosować na tego mydłka.
          Krakowianka jedna
          miała chłopca z drewna,
          całą noc płakała
          drzazgi wyjmowała.
    • ezpa7z9 Tusk to prezydent Kulczyków i Modrzejewskich 11.10.05, 11:03
      Kaczyński to prezydent wszystkich Polaków za wyjątkiem
      złodziei,bandytów,oszustów i karierowiczów.W.w głosują na takiego samego jak oni
      ,potomka dzielnego wojaka z II wojny światowej(Londyn z lotu
      bombowca,Stalingrad,Wielkie Łuki,Normandia,Afryka Korps a może Oświęcim ?).
      • yogithebear Re: Tusk to prezydent Kulczyków i Modrzejewskich 11.10.05, 16:24
        Szerzysz oszczerstwa, czy masz dowody? Szczególnie na ten Oświęcim.
    • waldgersonrak Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:06
      Apeluję do wszystkich, którzy (jako potencjalny elektorat Cimoszewicza)
      zignorowali wybory albo głosowali na Borowskiego o oddanie głosu na Tuska.
      Podpisał: Waldemar Rak SLD Koło nr 1 w Żaganiu (lubuskie).
    • doktorhabilitowany.1 Teraz każdy kto się boi totalitaryzmu 11.10.05, 11:08
      I chce móc myśleć i mówić to, na co ma ochotę. Przedtem tylko ci, którzy
      widzieli w nim coś pozytywnego.
      • doktorhabilitowany.1 Powyższe to odpowiedź dla uu1 11.10.05, 11:23
        na pytanie 'kto głosuje na Tuska?'. Admin znów coś namieszał i wyszło
        abstrakcyjnie:))

doktorhabilitowany.1 napisał:

> I chce móc myśleć i mówić to, na co ma ochotę. Przedtem tylko ci, którzy
        > widzieli w nim coś pozytywnego.
        • uu1 Re: Powyższe to odpowiedź dla uu1 11.10.05, 11:30
          Hi. W ostatnim okresie sporo rozmawialiśmy i bez obawy pomyłki możesz przyjąć na
          kogo w obecnej sytuacji zagłosuję (o ile będę głosować). Natomiast napisany
          przez płatnego klakiera tekst - "na Kaczyńskiego głosują ciemniaki i lenie"
          momentalnie wzbudza u mnie chęć ostrej riposty. Dlatego zadałem to pytanie,
          licząc, że autor cytowanej wypowiedzi się odezwie. pozdro.
          • doktorhabilitowany.1 Re: Powyższe to odpowiedź dla uu1 11.10.05, 11:59
            On się nie odezwie:)) Trochę uruchomiłeś we mnie samokrytycyzmu, bo jak widzę
            posty klakierów Kaczki - same głupie hasełka bez treści, to czasem odpowiadam
            tak samo. przynajmniej mam pewność, ze robię to społecznie, tracąc przy tym
            czas, kiedy powinienem pisać swoją pracę:))) Ripostuj ostro, gdy tylko masz
            ochotę, przynajmniej masz dystans. Mi go coraz trudniej zachować, bo
            Kaczyńskich obserwuję od dawna i mam od tego wysypkę. a jeszcze bardziej mnie
            wkurza rodzaj postów ich zwolenników. Prawie zawsze podszyte jadem, z trudem
            tłumiona zawiścią i nienawiścią. Kto im taką krzywdę zrobił? Dawniej myślałem,
            że to jakieś porachunki natury historycznej, za prześladowania w czasach
            komuny, czy afery. ale teraz tak się wszyscy rzucają na swoich potencjalnych
            koalicjantów, jakby to PO, czy osobiście Tusk, ponosili wine za ich życiowe
            niepowodzenia. Innymi słowy, oni tak traktują każdego, kto nie z nimi. Taki
            mają charakter?
            • uu1 Re: Powyższe to odpowiedź dla uu1 11.10.05, 12:12
              >Taki mają charakter?
              Tak. Ale mają również wrodzone lenistwo ( nie tylko umysłowe), bezinteresowną
              zawiść i w konsekwencji brak szacunku dla innych ludzi, ich poglądów. Wobec tego
              każda próba dyskusji kończy się próbą (nie maja zdolności honorowej :-))
              obrażenia rozmówcy. Biedni ludzie.
              • bio.mum Re: Powyższe to odpowiedź dla uu1 11.10.05, 12:27

Podziwiam, ze jeszcze macie sile i ochote. Ja juz prawie nie slucham ani nie
                czytam, bo nie ogladam od poczatku. Twardziele;)Pozdrawiam i oby wam sily
                starczylo jeszcze przez dwa tygodnie...Chociaz cel waszego poswiecenia coraz
                metniejszy sie wydaje:(
                • uu1 Re: Powyższe to odpowiedź dla uu1 11.10.05, 12:52
                  Obawiam się, że masz rację. Dzięki za pozdrowienia. Życzę miłego dnia. Wyłączam
                  się bo muszę jechać do sądu.
                  • doktorhabilitowany.1 Miłego sądu:)) bio.mum, cel jest tuż tuż 11.10.05, 13:27
                    Odpowiedź dla Was obojga: warto pójść znów zagłosować. Cel nie jest wcale taki
                    mętny. Można zagłosować, jeśli nie za, to choć przeciw. A mamy kandydata, który
                    ignoruje prawo, gdy mu wygodnie, który nie ufa obywatelom i chce ich
                    kontrolować, który uzurpuje sobie prawo do oceny co jest dobre, a co złe (i
                    który ukradł kodeks etyczny Blaira publikując go w Polsce jako własny). Warto
                    go odciąć od stolca, póki nie jest za późno.
                    Jak wszyscy uznamy, że nie warto głosować, to wygra kandydat reprezentujący
                    populizm i zaściankowość, obawy przed innym-nieznanym i roszczeniowość. Dlatego
                    ludzie, którzy mają własne poglądy, powinni dać im wyraz - przeanalizować za i
                    przeciw i wybrać się na głosowanie. Trochę to pompatycznie brzmi, lecz ja
                    naprawdę chcę sobie spokojnie pracować nie bojąc się niekompetentnego
                    urzędnika, który każe mi wypełniać tony głupich formularzy, w każdej głupiej
                    sprawie. Wybór Tuska daje przynajmniej cień szansy, że to się nie pogorszy, a
                    może nawet trochę poprawi...
                    • taziuta Re: Ty, dochtór, to taki trochę naiwny jesteś :-) 11.10.05, 13:54
                      I jakiś taki niedowiarek, jeśli chodzi o intencje Waszego koalicjanta.
                      Z jednej strony wiesz, że prezydent nic nie może, a z drugiej wierzysz, że
                      przyczyni się do ograniczenia biurokracji? Chyba że w pałacu prezydenckim :-)

doktorhabilitowany.1 napisał:

> ... Trochę to pompatycznie brzmi, lecz ja
                      > naprawdę chcę sobie spokojnie pracować nie bojąc się niekompetentnego
                      > urzędnika, który każe mi wypełniać tony głupich formularzy, w każdej głupiej
                      > sprawie. Wybór Tuska daje przynajmniej cień szansy, że to się nie pogorszy, a
                      > może nawet trochę poprawi...
                      • doktorhabilitowany.1 No:)) Bo wierzę, że prezydent może więcej 11.10.05, 14:16
                        Wykorzystując dostęp do mediów może wyznaczać standarty. Ale wiara ma ma swe
                        granice. Dlatego napisałem 'ciń szansy';)) Co do intencji PiS i sporej częsci
                        PO nie mam żadnych złudzeń: chapać ile wlezie. Ale Tuskowi zależeć będzie na
                        budowaniu autorytetu i promowaniu wartości obywatelskich trochę poza nurtem
                        parlamentarnym polityki. To jedyne co może zrobić, żeby za kolejne 4 lata, po
                        niechybnej kompromitacji PiS, do władzy nie doszli najgorsi populiści. Kaczka
                        nie ma takich problemów, pokazał w W-wie, że ma gdzieś wyborców. Jak pokazuje
                        sprawa kradzieży 'kodeksy etycznego' nie ma też żadnych zahamowań. Dlatego
                        Ciebie też proszę - zrób to dla mnie i pozwól mi zweryfikować, czy jestem
                        naiwny, czy może, że czasem warto się łudzić:)) Wiesz o co Cię proszę;)
                    • bio.mum Re: Miłego sądu:)) bio.mum, cel jest tuż tuż 11.10.05, 14:23
                      Gdyby to ode mnie zalezalo doktorzehabilitowany.1 to dostałbys nie medal za
                      obywatelska postawe ale w zaleznosci od potrzeb 1. bilet do dowolnie wybranego
                      kraju (oczywiscie w dwie strony!)- bo odplyw takich ludzi jak ty to tragedia
                      dla Polski (ze sobie uderze w tony patriotyczne; )) 2. Caloroczny abonament na
                      internet za darmo 3.Zimny oddech odplywajacej w niebyt Kaczuchy; )) Bede
                      glosowala na Tuska w drugiej turze, to juz postanowione, bo boje sie dokladnie
                      tego samego co Ty...tylko, dlaczego mam wrazenie, ze Tusk nie udzwignie
                      odpowiedzialnosci i zacznie popelniac bledy...i ze frekwencja bedzie duzo
                      nizsza niz w pierwszej turze...na niekorzysc Tuska? Nie wiem, ale ci z gebami
                      pelnymi frazesow maja latwiej...Tusk tak jak Kaczki powinien natychmiast zaczac
                      wszystko hurtowo obiecywac...tylko czy wtedy nie stracilby szacunku w oczach
                      normalnych, umiejacych czytac, pisac i samodzielnie myslec ludzi? Ot taki mam
                      dylemat.

To ja sobie jednak z beletrystyka pod grusze pozwolisz; ) Ostatni dzien lata
                      podobno dzisiaj.

• doktorhabilitowany.1 Żegnaj lato. nadchodzi słota, odlatują kaczki:)) 11.10.05, 15:11
                        Może te nasze z nimi odfruną? Bo odleciały juz dawno, unisły się w oparach
                        absurdu i serwują nam nonsensy.
                        Ja nie chcę wyjeżdżać do bogatszych krajów, chcę mieć szczęśliwszy kraj tu. I
                        nie mam zamiaru pozwolić Kaczce burzyć moich marzeń.
                        Tusk da sobie radę, byle teraz nie był zbyt do przodu. Spokojnie tłumaczyć
                        Kaczce, że nie da się rozdawać wszystkim, bo nie ma z czego, spokojnie obnażać
                        absurdy kaczyzmu.
                        Alleluja i do przodu jak mawiał Mazowiecki (a niedawno ponoć Rydzyk).
        • chateau Re: Powyższe to odpowiedź dla uu1 11.10.05, 11:39
          To jest przedsmak tego gdyby adminem został LK ;)
          • doktorhabilitowany.1 Re: Powyższe to odpowiedź dla uu1 11.10.05, 11:51
            Chaos, błędy, pomyłki, arbitralność, zbyt duża władza w rękach
            niekompetentnych - to dopełnienie Twej wypowiedzi - co by było gdyby
            prezydentem, a nie tylko adminem został LK:)))
    • ewka.b Jednak prezydent powinien przyzwoicie wyglądać... 11.10.05, 11:11
      Do niedzieli argument prezencji obu panów był dla mnie mało istotny,ale po
      wieczorze wyborczym nabrał on dla mnie na znaczeniu.Jestem przerażona Kaczorem
      jeszcze bardziej niż dotychczas.On się zachowuje tak,jakby był niespełna
      rozumu.I może robi tylko takie wrażenie,ale wyobraźcie sobie że jedzie
      zagranicę nas reprezentować.Brrr.....
      • wredna_jedza Re: Jednak prezydent powinien przyzwoicie wygląda 11.10.05, 12:38
        I za granice jedzie Tusk z wadą wymowy :))))))))
        I nikt nie rozumie, co mówi :)))))))))))
        A cały świat pokłada sie ze śmiechu, że polski prezydent ma na imie Donald
        :))))))))))))))))
        • yogithebear Re: Jednak prezydent powinien przyzwoicie wygląda 11.10.05, 16:36
          1. Wada wymowy nie jest problemem, zresztą Tusk prawie się jej pozbył.
          Przypomnę też przemówienie Wałęsy w Kongresie "My Naród przybyliśmy tu w trzech
          osobach..." Po naszemu było smiesznie, ale Kongres przyjął je (po
          przetłumaczeniu) owacją na stojąco.
          2. Nie wiem co takiego złego jest w imieniu Donald. Skojarzenie z Disney'em? Z
          Ronalda Regana się nie śmiali choć imię miał takie samo jak klaun MCDonald'sa...
    • antonio75 [...] 11.10.05, 11:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • gosia273 Re: Tusk nic nie umie. 11.10.05, 11:16
      Tusk nic nie mówi, Tusk mówi to co mu powiedzą, że ma mówić

Tusk jest oportunistą

łączy obłość Kwaśniewskiego i złość Cimoszewicza

Tusk nic nie umie.

Tusk nie powinien przylepiać się do Wałęsy.

Co zrobić z Tuskiem? Tusk wróci do szeregu.

• voodeen Re: Tusk nic nie umie. 11.10.05, 11:27
        gosia273 napisała:

> Tusk nic nie mówi, Tusk mówi to co mu powiedzą, że ma mówić
        >
        > Tusk jest oportunistą
        >
        > łączy obłość Kwaśniewskiego i złość Cimoszewicza
        >
        > Tusk nic nie umie.
        >
        > Tusk nie powinien przylepiać się do Wałęsy.
        >
        > Co zrobić z Tuskiem? Tusk wróci do szeregu.
        >
        Nie, nie. Tusk założy nowe (kolejne) ugrupowanie, żeby znów zostać nr 1.
        A przylepiać i podpierać to on się musi bo sam jest mizernie nijaki. A tak
        swoją drogą cały czas nurtuje mnie pytanie: dlaczego PO wybrało
        najbeznadziejniejszego spośród swego grona na kandydata?
      • yogithebear Kaczka umie... 11.10.05, 16:37
        Kaczka umie... kwakać. I to na dwa głosy.
    • p.luberadzki A na kogo beda niby glosowac Lepperczycy i Kali... 11.10.05, 11:16
      A na kogo beda niby glosowac Lepperczycy i Kalinowczycy - no bo z pewnoscia nie
      na Tuska. Jezeli choc polowa z nich pojdzie do urn to raczej sie nie zawachoja
      przed wyborem parowki albo smierc.

Jedyna szansa w czesci Borowek, ktorzy moze sie opamietaja widzac wiszaca nad
      Polska grozbe realnego kaczyzmu. Oby te pare glosow wystarczylo, bo jak nie to
      mozemy co najwyzej liczyc na Unie z Bialorusia...
      • veglie Re: A na kogo beda niby glosowac Lepperczycy i Ka 11.10.05, 11:38
        p.luberadzki napisał:

> A na kogo beda niby glosowac Lepperczycy i Kalinowczycy - no bo z pewnoscia nie
        >
        > na Tuska. Jezeli choc polowa z nich pojdzie do urn to raczej sie nie zawachoja
        > przed wyborem parowki albo smierc.
        >
        > Jedyna szansa w czesci Borowek, ktorzy moze sie opamietaja widzac wiszaca nad
        > Polska grozbe realnego kaczyzmu. Oby te pare glosow wystarczylo, bo jak nie to
        > mozemy co najwyzej liczyc na Unie z Bialorusia...
        Jest jeden problem......płk Kostia!!!!
    • alcane "zasady" tuska 11.10.05, 11:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=29000548&v=2&s=0
    • antonio75 Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:22
      TUSK TO KIEŁBASA WYBORCZA DAWNEJ UNI WOLNOŚCI - PAMIĘTAJCIE O TYM!!!!!!!!!!!
      • wrojoz Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:24
        Tusk wygra, bo jest wyrażnie lepszy od Kaczyńskiego. Wszyscy głosujemy na
        Tuska. Poza niedorajdami.
      • ferdy_durka Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:34
        antonio75 napisał:

> TUSK TO KIEŁBASA WYBORCZA DAWNEJ UNI WOLNOŚCI - PAMIĘTAJCIE O TYM!!!!!!!!!!!

Kaczyński to KIEŁBASA WYBORCZA dawnego POROZUMIENIA CENTRUM - PAMIĘTAJCIE O
        TYM!!!!!!!!!!!
        • veglie Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:59
          ferdy_durka napisała:

> antonio75 napisał:
          >
          > > TUSK TO KIEŁBASA WYBORCZA DAWNEJ UNI WOLNOŚCI - PAMIĘTAJCIE O TYM!!!!!!!!
          > !!!
          >
          > Kaczyński to KIEŁBASA WYBORCZA dawnego POROZUMIENIA CENTRUM - PAMIĘTAJCIE O
          > TYM!!!!!!!!!!!
          Pamiętamy,pamiętamy.....
    • aszypulski1 Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:23
      Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha
      Jak zwykle sondaże sobie a życie sobie.
      Ciekaw jestem jaki macie w tym interes publikując ten stek bzdur (sondaże przed
      wyborami parlamentarnymi i I turą wyborów prezydenckich były takie same to
      znaczy bardzo korzystne dla PO i Tuska a niekorzystne dla PIS i Kaczyńskiego.
      W normalnej gospodarce runkowej firma która robi tak złą robotę (nie trafne
      sondaże) dawno zniknęłaby z rynku. w Polsce tak nie jest gdyż taka firma jest
      potrzebna aby wykonywać tendencyjne badania na polityczne zamówienie chocby
      takiej Gazety Wyborczej i innych cwaniaczków którzy maja nieczyste sumienie i
      boją się Kaczyńskich jak diabeł święconej wody. Ha, ha, ha.
      Patriota
      • victor.victor Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:35
        W każdej demokracji wykorzystuje się takie same mechanizmy kształtowania opinii
        publicznej - między innymi sondaże. Nie zawsze trafne. Sondaże służa nie tylko
        badaniu, ale też kształtowaniu opinii, więc czym się podniecacie? Polska nie
        jest żadnym wyjątkiem.
      • xtrin Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:55
        Sondaże sobie a życie sobie? Pan ma problemy z liczeniem może? Troche danych:

4.10 - uśrednione wyniki z różnych sondaży za Wirtualną Polską
        Tusk - 37%
        Kaczyński - 33%

5.10 - CBOS za gazeta.pl
        Tusk - 40%
        Kaczyński - 35%

9.10 - wybory, dane PKW
        Tusk - 36,33%
        Kaczyński - 33,10%

To są bardzo dobre przybliżenia, biorąc pod uwagę mnogość czynników
        zmieniających wynik. Z wyborami parlamentarnymi było nieco gorzej, ale można
        śmiało przypuszczać, iż PiS wynik wyborów zawdzięcza finiszowi, który w
        sondażach nie miał już możliwości się odbić.
    • meritum3 Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 11:25
      Zanim zagłosujesz na " kaczory" -pomyśl - zniszczy nas ptasia grypa.
    • zib11 Wybierzmy mirnotę nad miernotami!!! 11.10.05, 11:31
      Kaczyński to jakieś 5-10 % szans na zmiany i naprawe państwa,nie wiecej!Tusk to
      kolejne 5 lat preziwania i stoczenie sie Polski z trzeciej do piątej
      ligi.Powodzenia!!!
      • ferdy_durka Re: Wybierzmy mirnotę nad miernotami!!! 11.10.05, 12:01
        zib11 napisał:

> Kaczyński to jakieś 5-10 % szans na zmiany i naprawe państwa,nie wiecej!Tusk
        to
        >
        > kolejne 5 lat preziwania i stoczenie sie Polski z trzeciej do piątej
        > ligi.Powodzenia!!!

Magia liczb jak 3.000.000 mieszkań od PREZYDENTA-budowniczego!
        Warto żeby Kaczyński przypomniał jakie są prawa i obowiązki najwyższej głowy RP.
        • szabada Re: Wybierzmy mirnotę nad miernotami!!! 11.10.05, 12:20
          > Magia liczb jak 3.000.000 mieszkań od PREZYDENTA-budowniczego!
          > Warto żeby Kaczyński przypomniał jakie są prawa i obowiązki najwyższej głowy RP
          Chodzi o to, ze Kaczynskie nie zawetuje odpowiedniej ustawy, a Tusk tak.
          • yogithebear Re: Wybierzmy mirnotę nad miernotami!!! 11.10.05, 16:41
            Ale BOB BUDOWNICZY to Kaczor nie jest...
    • antonio75 TUSK PATRZ UNIA WOLNOŚCI 11.10.05, 11:33
      TUSK NIE MA PROGRAMU
      • victor.victor Re: TUSK PATRZ UNIA WOLNOŚCI 11.10.05, 11:41
        A jaki program ma PiS? Najpierw "oczyszczenie ze spadku po dawnej epoce",
        potem "zdrowe państwo" i rozwój. No to fajnie. To oznacza, że dla PiSu
        najważniejsze są: lustracja, dekomunizacja i rozliczenie afer (w domyśle:
        dokopanie ludzim SLD, którzy się dorobili - być może nie zawsze uczciwie, ale
        głownie chodzi o to, że to ludzie SLD). Gospodarka i bezrobocie są na drugim
        miejscu i na tym właśnie polega nieszczęście Polski.
        • antonio75 Re: TUSK PATRZ UNIA WOLNOŚCI 11.10.05, 11:56
          Niszczenie Polski polega na tym, że do władzy dobierają się oszuści i
          przeciętniacy, ludzi co coś chcą zrobić dla Polski się niszczy. Należy
          rozliczyć ludzi z SLD bo przecież przez nich jest taka sytuacja jaka jest. Jak
          się nie będzie rozliczać złodziei i oszustów to będzie bezprawie i samowola!!!
          • victor.victor Re: TUSK PATRZ UNIA WOLNOŚCI 11.10.05, 12:02
            Złodziei i oszustów należy rozliczyć - tu się zgadzam. Ale nie kosztem
            uzdrawiania gospodarki. Poza tym przez ostatnie 15 lat u władzy byli na zmianę
            ludzie lewicy i prawicy - rozliczać trzeba po obu stronach, a nie tylko ludzi
            SLD. W każdym razie rozliczenia powinny byż na drugim miejscu.
            • baron_sld Re: TUSK PATRZ UNIA WOLNOŚCI 11.10.05, 13:00
              To prawda
        • zib11 Re: TUSK PATRZ UNIA WOLNOŚCI 11.10.05, 11:57
          Mylisz się,nie mozna leczyć objawow bez usuniecia przyczyn,to oczywiste,a
          zapominaja o tym wszyscy(prawie)od czasów mazowieckiego.
    • doktorhabilitowany.1 Rozżewnia mnie nagły krytycyzm PiS 11.10.05, 11:38
      wobec sondaży:)) O innych kandydatach wyrażali się 'ma poparcie rzędu błędu
      statystycznego', a nagle, gdy w sondażach przestało kaczyńskiemu rosnąć, to
      sondaże są bebe. Czyli, że PiSiorki się uczą, że sondaż to nie prawda, a
      jedynie próba jej ilustracji, obarczona zakłóceniami i przekłamaniami. Brawo
      chłopaki:))
    • antonio75 WYBIERZMY MIERNOTĘ TUSKA TO ZNOWU BĘDZIE LIPA 11.10.05, 11:39
      • broetje tusk jest do niczego, a typy które go otaczają są 11.10.05, 11:44
        da wszystkiego (zdolne)
    • gm Re: wyborcy kaczynskiego to ludzie zacofani 11.10.05, 11:46
      ktorzy nigdy nie mieli kontaktu z zach cywilacja wiekszosc z nich w swoim
      marnym zyciu nigdy nawet pociagu nie widziala tylko widly i sterte gnoju tam na
      wsch ludzie spia pod jedna strzecha ze zwierzetami jedynym ich dziennym
      zajeciem to opruznic baniak wina podlubac w nosie
      • doktorhabilitowany.1 Bez przesady. oni tylko trochę się boją 11.10.05, 12:09
        rzeczywistości i mają nadzieję, że ktoś się nimi zaopiekuje. Że coś im da. Nie
        wierzą, że propozycje Tuska - np. ułatwienia działalności gospodarczej, czy
        zmniejszenia obciążeń jednostki - im się na coś przydadzą, bo nie wiedzą
        jeszcze, że oni też będą mieli z tego korzyści. Nie wiedzą, jak mogliby z tego
        skorzystać. A Kaczor, który nie ma argumentów do rzeczowej dyskusji, stara się
        ten strach przed samodzielnością pogłębiać. I mamy wybór: Tusk - wolność,
        godność, praca - albo Kaczyński: brak pewności siebie, nieskuteczna kontrola
        wszystkich sfer życia, etatyzm.
      • wredna_jedza Re: wyborcy kaczynskiego to ludzie zacofani 11.10.05, 12:13
        Fura, skóra i komóra - oto typowy wyborca PO :)

Mieszkam w Krakowie we własnym domu, mam wyższe wykształcenie, nie cierpie Radia
        Maryja - i głosowałam na Kaczkę - łyso?
        • uu1 Re: wyborcy kaczynskiego to ludzie zacofani 11.10.05, 12:18
          Klituś, Bajduś, Centuś
          to krakowscy święci
          w kalendarzu nie wiem
          czemu pominięci.
          • wredna_jedza Re: wyborcy kaczynskiego to ludzie zacofani 11.10.05, 12:37
            Hehehehehe
            Taka sama nieprawda, jak o rzekomym skąpstwie Szkotów :))))))
            • uu1 Re: wyborcy kaczynskiego to ludzie zacofani 11.10.05, 12:49
              I nie jest prawdą, że poznaniacy nie domykają lodówek, ponieważ nie wiedzą czy
              żaróweczka w środku zgasła?
        • doktorhabilitowany.1 Łyso:(( 11.10.05, 13:03
          Dlaczego Ty mi to robisz? Głosując na Kaczyńskiego popierasz człowieka, który
          chce mi osobiście odebrać pewność, ze sprawy w Polsce idą w dobrą stronę - ku
          wolności jednostki, poszanowaniu praw obywatelskiech i prawa w ogóle, ku
          jawności i bezinteresowności. Dlaczego popierasz kogoś, kto będzie wskazywał
          prokuraturze, policji i instytucjom kontrolnym kogo mają nękać, zamiast budować
          ich autonomię i niezależność oraz kierowanie sie tylko duchem i literą prawa w
          zgdozie z międzynarodowymi standartami? Przecież Tusk był przeciwnikiem komuny,
          opowiada się za praworządnością i przeciwko korupcji, a co więcej opowiada się
          za zmniejszeniem bzdurnych i szkodliwych regulacji prawnych, które
          uniemożliwiają egzekwowanie prawa w dzisiejszej Polsce, a Kaczyński chce
          tworzyć dodatkowe regulacje, instytucje i ograniczenia przedsiębiorczości. Czy
          Ty nie chcesz czuć się w pełni odpowiedzialna za swoje losy? Masz n tyle
          wysokie kompetencje, że aby sie rozwijać musisz po prostu zobaczyć zielone
          światło, podniesiony szlaban i otwarte wrota. A Kaczyński chce decydować kto
          zasługuje aby przez te wrota przejść. A co jeśli padnie na Ciebie i w konkursie
          o pracę, w którym weźmiesz udział przejdzie koleś mniej kompetentny, ale za to
          popierany przez partię PiS?
          • wredna_jedza Re: Łyso:(( 11.10.05, 13:40
            > A co jeśli padnie na Ciebie i w konkursie
            >
            > o pracę, w którym weźmiesz udział przejdzie koleś mniej kompetentny, ale za to
            > popierany przez partię PiS?
            Przyszedł - był z PO :(
            I nie mam ochoty płacić tyle samo podatku katastralnego za dom, co kiedyś
            płaciłam czynszu, mieszkając w zasyfionej ruderze u prywaciarza [chyba że należy
            to rozumieć, że płaciłam, za dostęp do natury w domu, w postaci solidnego grzyba
            na ścianie]. - A to są pomysły PO :(
            • doktorhabilitowany.1 Re: Łyso:(( 11.10.05, 13:51
              Przecież Tusk powiedział, że nie dopuści do zwiększenia obciążeń Polaków. Wiem,
              że PO w Krakowie trochę się różni od poziomu reszty kraju, ale to nie jest wina
              Tuska. Ponadto mamy ustawę o służbie cywilnej, tyle, że etatyści nie maja
              ochoty jej przestrzegać. A Tusk jest anty-etatystą. Przestań się bać PO, bo i
              tak jest w mniejszości w sejmie i zagłosuj na Tuska - jemu po porażce PO będzie
              teraz o wiele bardziej zależało na egzekwowaniu standartów życia publicznego.
              Kaczyński juz teraz przymyka oczy na wątpliwości wobec ludzi związanych z PiS,
              a co będzie, jak będą mieli pełnię władzy? Kodeks etyczny (ukradziony
              Blair'owi) to pustosłowie, jeśli maja byc wyjątki dla ludzi PiS.
              • wredna_jedza Re: Łyso:(( 11.10.05, 13:55
                Ja sie boję jednego - głupiego wetowania "dla zasady" :(
                Tak jak było za Lecha W. :(
                • doktorhabilitowany.1 Re: Łyso:(( 11.10.05, 14:19
                  Łe jejku :o
                  Tusk nie będzie wetował rozsądnych ustaw - zawsze był we 'frakcji
                  reformatorskiej' i gdy tylko mół popierał dobre zmiany, a sprzeciwiał
                  się 'kiełbasie wyborczej', tego nie możesz mu odmówić.
                • yogithebear Re: Łyso:(( 11.10.05, 16:54
                  Tusk nie jest Wałęsą. Dał się poznać jako polityk umiaru, jednak bezwzględnie
                  przestrzegający reguł jako marszałek sejmu (pierwszy wyrzucił Leppera z
                  mównicy). Nie sądzę, żeby wetował "dla zasady".
                  Bardziej boję się, że Kaczor nie będzie wetował "dla zasady" bo go mamusia i
                  braciszek poproszą.
                  A Kaczki poświęcą wszystko dla rodziny. Jarosław poświęcił dla brata tekę
                  premiera. Lech poświęci Polskę...
                  • malpa-z-paryza Re: Łyso:(( 11.10.05, 19:24
                    A Kaczki poświęcą wszystko dla rodziny. Jarosław poświęcił dla brata tekę
                    > premiera. Lech poświęci Polskę...
                    dobre... i tu widac kompleksy kaczek. Ja wole kaczke w pomaranczach..
        • yogithebear Re: wyborcy kaczynskiego to ludzie zacofani 11.10.05, 16:48
          Fura - owszem klasy C bez bajerów - na więcej mnie nie stać, bo zżera mi
          podatek.
          Komóra - nawet przez moment dwie, tylko jedną musiałem oddać, jak zwoliłem
          pracodawcę.
          Skóra - własna, na grzbiecie. I nie mam ochoty, żeby mi ja ktoś przetrzepywał
          regularnie. Dlatego głosuję za wolnością. Przeciw etatyzmowi i wszechwładnemu,
          wszechwiedzącemu państwu. Przeciwko Kwakaniu, za robieniem. Tak jest uczciwiej.
      • uu1 Re: "Oprużnić," powiadasz. Poczytaj Taszyckiego 11.10.05, 12:16
        postępowy, prozachodni intelektualisto.
        • wredna_jedza Re: "Oprużnić," powiadasz. Poczytaj Taszyckiego 11.10.05, 12:56
          No cóż, taki właśnie "yntelekt" popiera Platforme i Tuska :)
          <lol>
          • uu1 Re: "Oprużnić," powiadasz. Poczytaj Taszyckiego 11.10.05, 13:04
            Podobno inteligencja dzieli się na: wrodzoną i ... katolicką. A tej drugiej jest
            znacznie więcej. :-)
    • kupsztajn Luzaki 11.10.05, 11:47
      "Na spotkaniu zorganizowanym przez Ruch Stu w Krakowie Jan M. Rokita powiedział,
      że "jeżeli działania biskupów są sprzeczne z racją stanu państwa, powinno się
      zmienić biskupów" (Życie 16.XII.96).

Masoneria a przestępczość

W wielu krajach masoneria przeżywa kłopoty z tytułu jej związków z działalnością
      kryminalną. Swego czasu głośna była we Włoszech sprawa Loży P-2, uplątanej w
      afery bankowe, pranie brudnych pieniędzy itd.. Szef loży P-2 Licio Gelli wrócił
      na szpalty gazet z okazji informacji o praniu brudnych pieniędzy Organizacji
      Wyzwolenia Palestyny (OWP). Ponoć Gelli wraz z kolegami z loży P-2 i synem
      Maurizio zdołali "zalegalizować" milionowe kwoty (Przegląd Tygodniowy 12.VI.96).

Dzisiaj policja włoska ma kłopoty z mafią kalabryjską pod nazwą Ndranghetta
      (Dzielni Ludzie). W tej najbiedniejszej włoskiej prowincji działa najwięcej lóż,
      najwięcej jest masonów i najwyższy procent masonów wśród ludności. Lokalni
      mafiozi używają loże masońskie jako parawan dla swych poczynań (Polska Zbrojna
      28.IX.95).

We Francji masoneria przeżywa ostry kryzys w związku z "przekrętami" finansowymi
      (Forum 8.X.95). Wielki Wschód działa na prawach stowarzyszenia nie prowadząc
      działalności gospodarczej, ma jednak budżet 48 mln. franków i zatrudnia 50 osób,
      ale nie ma żadnej kontroli, ani wewnętrznej, ani tym bardziej zewnętrznej.
      Pojawiły się zarzuty defraudacji, uprzywilejowanych wakacji, nepotyzmu.
      Nastąpiło ostre przesilenie na dorocznej konwencji 6-8.IX.95 r., zmiana władz i
      zaraz potem gwałtowne utajnienie wszelkich spraw związanych z tym kryzysem.

W Anglii premier John Major powołał komisję pod przewodnictwem lorda Nolan do
      zbadania powiązań polityków z masonerią (Gazeta Opolska 23.V.95). Kandydaci na
      radnych będą musieli deklarować czy są lub byli masonami (The Times 6.II.97 - za
      Gazetą Polską 13.II.97) . W poprzednim numerze Opoki w Kraju pisałem już o
      nowych zarządzeniach by zerwać powiązania policji z masonerią.

Żyjący polscy masoni

Tymczasem w Polsce masoneria rozwija się w zatrważającym tempie. Ludwik Hass w
      nowym wydaniu swej książki "Masoneria polska XX wieku" (Wyd. Kopia, W-wa 1996)
      podał uzupełniony spis biograficzny polskich wolnomularzy. W większości są to
      ludzie już nieżyjący, znacznie jednak wzrosła liczba osób żyjących, których
      przynależność do masonerii została z tych czy innych powodów ujawniona. W
      większości już o nich w Opoce w Kraju pisałem, ale może warto podać ich zbiorczo
      jako wypis z książki Hassa:"

www.ciemnogrod.net/owk/owk21.htm
      • xtrin Re: Luzaki 11.10.05, 11:58
        kupsztajn napisała:

> "Na spotkaniu zorganizowanym przez Ruch Stu w Krakowie Jan M. Rokita powiedział
        > ,
        > że "jeżeli działania biskupów są sprzeczne z racją stanu państwa, powinno się
        > zmienić biskupów" (Życie 16.XII.96).

Hyhyhy. Może znajdziesz jakies cytaty z Rokity czy Tuska z czasów
        przedszkolnych, wtedy to dopiero musieli głupoty gadać! :D
        • victor.victor Re: Luzaki 11.10.05, 12:04
          Dlaczego głupoty? Za działania sprzeczne z racją stanu państwa należałoby
          biskupów nie tylko zmienić, ale też postawić przed prokuratorem.
          • xtrin Re: Luzaki 11.10.05, 13:05
            Nie odnosiłam się wogóle do wypowiedzi (nie znam kontekstu, więc nie widzę sensu
            nad jej sensownościa dywagować), a jedynie do żenującej maniery wyciągania
            działań i wypowiedzi z zamierzchłej przeszłości kandydatów (a raczej jednego
            kandydata, bo to wyznawcy... wróc... wyborcy Kaczyńskiego w tym procederze
            brylują) i ich otoczenia i próby wmawiania, że to kandydata skreśla.
            A biskupi oczywiście nie święte krowy i jak każdy obywatel odpowiadają za swoje
            czyny również przed prawem.
    • antonio75 Tusk niech się nauczy mówić po polsku 11.10.05, 11:52
      Głosujmy na Tuska to znowu będziemy mieli prezydenta który nie mówi dobrze po
      polsku!!! Znowu historja jak z PRLu
      • kupsztajn Re: Tusk niech się nauczy mówić po polsku 11.10.05, 11:54
        antonio75 napisał:

> Głosujmy na Tuska to znowu będziemy mieli prezydenta który nie mówi dobrze po
        > polsku!!! Znowu historja jak z PRLu
        tusk,rokita, walc....
      • ferdy_durka Re: Tusk niech się nauczy mówić po polsku 11.10.05, 12:05
        antonio75 napisał:

> Głosujmy na Tuska to znowu będziemy mieli prezydenta który nie mówi dobrze po
        > polsku!!! Znowu historja jak z PRLu

A czego ze słów Tuska nie zrozumiałeś?
    • kupsztajn Macie coś więcej? 11.10.05, 12:00
      "Lider Platformy Obywatelskiej i kandydat na prezydenta wziął niedawno ślub
      kościelny ze swoją żoną Małgorzatą. Stało się to – jak zaznacza Tusk – dzięki
      Janowi Pawłowi II. Sakramentu małżeństwa udzielił „młodej” parze sam arcybiskup
      Gocłowski.

Tusk ożenił się 27 lat temu. Jednak na ślub kościelny zdecydował się dopiero
      teraz. Podczas skromnej uroczystości nie było mediów ani gości. Uczestniczyli w
      niej tylko córka (syn był akurat za granicą) oraz świadkowie – przyjaciele z
      Gdańska. – To oni oraz arcybiskup Gocłowski przekonali mnie, że mój powrót do
      Kościoła ma głęboki sens – wyjaśnił Donald Tusk.

Tłumacząc, dlaczego dopiero teraz zdecydował się na sakrament kościelny, Tusk
      wyjawił, że przed 27 laty na poślubienie Małgorzaty zdecydował się zaledwie po
      miesiącu znajomości. A ponieważ nie był bierzmowany, nie mógł wówczas wziąć
      ślubu kościelnego.

Pytany o to, dlaczego do ślubu kościelnego doszło dopiero w trakcie kampanii
      prezydenckiej, szef PO odparł, że to tylko zbieg okoliczności i nie szukał w tym
      korzyści."

prawy.pl/czytaj.php?id=4189&pocz=0&xx=&dz=nowosci
      • doktorhabilitowany.1 Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 12:03
        jaki to ma związek ze sprawą polską? :))
        • victor.victor Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 12:09
          Nie rozumiesz? Prezydent bez ślubu kościelnego to gorzej niż homoseksualista w
          szkole. Sieje zgorszenie - pomyśl tylko, spłodził bez ślubu dwoje dzieci,
          plugawy liberał. Jak ktoś taki może rządzić krajem? I dlaczego tylko dwoje
          dzieci, skoro siedem to szczęśliwa liczba? Swoją drogą Tusk wiele stracił w
          moich oczach biorąc ślub kościelny na potrzeby kampanii. Kiedyś reklamowałsię
          jako ateista i bardzo mi to odpowiadało.
          • wredna_jedza Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 12:41
            Dla mnie ślub kościelny tuż przed wyborami to typowa zagrywka pod publiczke -
            jaki to on wielce "nawrócony" :))))))))))
            Przy okazji popierający "paradowanie" :)))))) Na co kościół patrzy "krzywym
            okiem" :)))))))

Mnie nie przeszkadza, że Dorn jest przechrztą, ale nie poleciał do chrztu tuż
            przed wyborami. Tu jest różnica :)
            • doktorhabilitowany.1 Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 13:09
              Znowu to samo. Jędzuniu, paradować może każdy, kto ma ochotę. Takie jest prawo,
              chyba, że jest faszystą! A jeśli złamie prawo w czasie parady, od tego jest
              policja, prokuratura i sąd, zeby go ukarać. Sprawy wyznania, orientacji
              seksualnej, czy pochodzenia, nie mają żadnego związku merytorycznego z
              profesjonalnie wykonywaną pracą - a taką powinno być rządzenie Polską. Jeśli
              ktoś tego nie rozumie i dyskryminuje ludzi, tylko za to, że z różnych przyczyn
              są inni, to nie zasługuje na sprawowanie jakiejkolwiek władzy!
      • ferdy_durka Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 12:14
        kupsztajn napisała:

> "Lider Platformy Obywatelskiej i kandydat na prezydenta wziął niedawno ślub
        > kościelny ze swoją żoną Małgorzatą.

Macie coś więcej?

Mamy. Weselicho było na cały Sopot, pół Gdańska i 3/4 Gdyni.
        Jedli, pili, lulki palili... orkiestra grała skocznego mazura...
        Tylko Tajemniczy Don Pedro z Krainy Deszczowców alias Kurski nie dowiedział się
        na czas o tej imprezie, nie wysłał agentów, nie zrdobił zdjęć, nie nakręcił
        filmu i teraz nie ma materiału dowodowego do wykorzystania w kampanii
        wyborczej. Bo gdyby miał - Łoj - ty by się działo!
        • wredna_jedza Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 12:42
          A na co materiał dowodowy?
          Fakt jest faktem - ślub był - częśc prasy o tym pisała :P
          • ferdy_durka Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 12:50
            wredna_jedza napisała:

> A na co materiał dowodowy?
            > Fakt jest faktem - ślub był - częśc prasy o tym pisała :P
            >
            Wredna jedza nie jest na bieżąco z techniką filmową.
            Tu można wyciąć, tam można dodać, to uwypuklić, tamto zmilczeć i już są śluby
            panieńskie na dzienną zmianę.
            • wredna_jedza Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 12:52
              W ten sposób można by zmontować, że sie ożenił z jakimś gostkiem, a nie swoją
              żoną :)
              Rozumiem, że nie wierzysz w ten ślub :)))))))))))))))
              Ciekawe, ciekawe :))))))))))))))
              • doktorhabilitowany.1 Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 13:17
                Słub był, albo nie, co za różnica? A może coś o poglądach kandydatów na
                sprawowanie władzy? Więcej władzy w rękach obywateli u Tuska, czy więcej władzy
                w rękach urzędników u Kaczyńskiego? ja wybieram Tuska, bo on się nie wtrąca w
                moją prywatność, dopóki nie złamię prawa. A Kaczyński chce wpływać na moją
                prywatność, z góry zakładając, że ja to prawo złamię, bo juz taki ze mnie nie
                zasługujący na zaufanie oprych... w jego mniemaniu taki jest typowy Polak, że
                spuścisz go z oka, a juz kradnie, oszukuje itp.
                • wredna_jedza Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 13:46
                  Więcej władzy w rękach obywateli?? Według Tuska i PO??
                  Przeciez to Platformersi chcieli m.in. wprowadzic Urząd Regulacji, który miał
                  sie zajmowac kontrolowaniem obniżania cen - tak jakby zapomnieli, że istnieje
                  Urząd Antymonopolowy :D
                  Sorry - ale PO w Krakowie pokazala co potrafi, budując mosty donikąd i
                  dostawiając stołki w administracji. Biermy, mierny, ale z PO :) [lub rodzinki] :D
                  • doktorhabilitowany.1 Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 14:06
                    wredna_jedza napisała:

> Więcej władzy w rękach obywateli?? Według Tuska i PO??
                    > Przeciez to Platformersi chcieli m.in. wprowadzic Urząd Regulacji, który miał
                    > sie zajmowac kontrolowaniem obniżania cen - tak jakby zapomnieli, że istnieje
                    > Urząd Antymonopolowy :D
                    Obniżania cen! Brzmi dobrze.
                    > Sorry - ale PO w Krakowie pokazala co potrafi, budując mosty donikąd i
                    > dostawiając stołki w administracji. Biermy, mierny, ale z PO :) [lub
                    rodzinki]
                    W Poznaniu też rzadzi PO i też nie jest najweselej, ale teraz nie głosujesz na
                    PO! Poza tym, czy PO rządziła kiedykolwiek w Krakowie? Lassota był bliżej UW, a
                    obecny prezio to SLDek, no nie?
                    jak Tusk pozwoli na nepotyzm, to osobiście mu nakopię do d..., ale on
                    przynajmniej chce z tym walczyć. A kaczor drukuje kodeks etyczny, który już na
                    starcie jest śmieszny, bo ukradziony z innego kraju. Dalej nie rozumiem,
                    dlaczego chcesz głosować na Kaczkę. To o czym piszesz, to głównie sprawy
                    samorządowe, czy parlmentarne, a wybór prezydenta to sfera bardziej związana z
                    manifestacją wartości. Wsród moich naczelnych jest wolność, równość, zaufanie i
                    samodzielność. Tusk obiecuje się nie wtrącać w mój świat wartości, a Kaczor
                    robi to nieustannie.
                    • wredna_jedza Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 14:23
                      Gołaś był z PO :(
                      Między Lassotą a Majchrowskim był jeszcze p. Gołaś :(
                      • doktorhabilitowany.1 Macie coś więcej? Wstydź się PiSie 11.10.05, 15:47
                        Niemniej ciesz się, że nie mieszkasz w Warszawie pod rządam Kaczki, który
                        wystawił jej mieszkańców rufą do wiatru i po paru latach stagnacji i zaniechań
                        już się stamtąd ewakuuje. A słyszałaś o najnowszej kalumnii autorstwa
                        Kurskiego, o tym, że dziadek Tuska rzekomo służył w Wehrmachcie jako ochotnik?
                        Kurski to obrzydliwa kanalia, bez zahamowań. Brzydzę sie nim.
              • ferdy_durka Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 13:42
                wredna_jedza napisała:

> W ten sposób można by zmontować, że sie ożenił z jakimś gostkiem, a nie swoją
                > żoną :)

No proszę, proszę, narybek PiSu uczy się w piorunującym tempie.
                Brawo! Bielan się z pewnością ucieszy.
                • wredna_jedza Re: Macie coś więcej? 11.10.05, 13:48
                  A jednak Kurski nie wyprodukował filmu w takim stylu, że Plusk żeni sie z facetem :D
                  Czyli...
    • adam_l27 Re: Sondaż "GW": w II turze rosną szanse Tuska 11.10.05, 12:09
      Cokolwiek by mówić sondaże mają to do siebie że pierwsze pytanie w nich brzmi:
      "Czy zamierza pan/pani głosować ?" I w tym pytaniu tkwi odpowiedź kto może wygrać.
      Bo w sondażach frekwencja osiąga 65 % a w rzeczywistości 50 %. Elektorat Tuska
      jest "bardziej leniwy". Rzeczywista frekwencja wyniesie zapewne jakieś 53 % i
      wygra Kaczyński. Kaczyński wygra przy frekwncji do 54 % najprawdopodobniej czyli
      51% z 54 % uprawnionych do głosowania (zatem 28 % wszystkich uprawnionych to
      jest max dla Kaczyńskiego). Zeby wygrał Tusk frekwencja musi być wyższa. A
      sondaże w których wygrywa Tusk tylko usypiają jego potencjalnych wyborców
      działając na jego niekorzyść. Niby ludzie kierują się zasadą POpierać lidera ale
      po chwili namysłu dochodzą do wniosku że skoro i tak prowadzi w sondażu a
      bambosze takie ciepłe to kepiej przełączyć kanał w TV ;) A swoją drogą to w
      postawi PiSu widać rzeczywiście większą determinację by zwyciężyć, niestety
      momentami przekłada się ona w populistyczne hasła i rydzykomanię.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka