ratatatam 13.10.05, 16:01 sluzyli pod Hitlerem czy nie - bo sie juz w tym Disneylandzie zaczynam gubic :[ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratatatam Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:07 no to w sumie zaj*scie bedziemy mieli prezydenta ubermenscha :DDDD ja tam wierze w dobre geny :DD Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk W dodatku o tym przodku TUSK OSOBISCIE PISAL 13.10.05, 16:10 Min. w swojej ksiazce:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:14 Ależ co Ty opowiadasz! Przecież Donald to prastare piastowskie imię! Polscy rodzice umęczeni pod butem wrogiego ciemiężcy od wieków nadawali potomstwu takie słowiańskie imiona jak Ulrich, Helmut, Gandalf, Eberhard, Adolf, Donald... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Czy KAZDY "prawdziwy Polak" to taki jak ty TUMAN? 13.10.05, 18:09 Imie DONALD jest nie germanskie, ale CELTYCKIE, bardzo stare, i oznacza "wladca swiata" (fakt, nieco napuszone to ono jest!). Funkjonuje w dwoch wersjach popularnych w SZKOCJI i IRLANDII nazwisk - odpowiednio Mc Donald ( syn Donalda) i O'Donnell (syn Donalda w irlandzkim Gaelic). Tuska osobiscie mam w nosie, ale BEZGRANICZNA CHAMSKA TEPOTA KACZYCH INTERNAUTOW doprowadza mnie do szewskiej pasji: czy kazdy polski ANALFABETA i NIEUK musi byc fanem PiSuaru? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Czy KAZDY "prawdziwy Polak" to taki jak ty TU 13.10.05, 20:54 jak zwal tak zwal celtyckie ,germanskie niewazne - ale jesli u mnie w domu do dzisiaj wspominamy udzial moich przodkow w konfederacji barskiej ( przyznaje ze to nie bylo madre) a potem w kolejnych powstaniach - przy okazji czesto ponosza nas emocje , ktore jakis wplyw na nasze decyzje maja - chocby podswiadowmy - to - tak tylko glosno mysle - czy wspomnienia w domu kandydata o celtyckim imieniu i emocje z tym zwizane nie bede mialy - wciaz hipotetyzuje- wplywu na decyzje prezydenta d.t. - w kwestiach zwiazanych np. z pewnymi drazliwymi problemami polsko-niemieckimi... wszyscy przeciez wiedza - a ty mieszkajac na wyspach napewno - ze abdykacja ostatniego edwarda na tronie brytyjskim wcale nie byla spowodowana jego malzenstwem z rozwodka - tylko jego proniemieckimi sympatiami w polaczenu z faktem rodzinych koligacji ( jak wiadomo angolami rzadzi niemiecka dynastia hanowerska)-ale jak mowie, to takie rowazania z dziedziny political fiction :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
neceser PiS mowi ze Polacy kolaborowali z Hitlerem? 13.10.05, 16:09 Bo jesli byl dziadek w Wehrmachcie, a Tusk jest kadydatem na prezydenta Polski, to nie mozna innego wniosku wyciagnac. Prawde mowi PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: O Kalksteinie to juz wy, Zydzi, wiecie lepiej 14.10.05, 00:11 antysemitnik jeden ! a fuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
homo.europeus Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:12 ratatatam napisał: > sluzyli pod Hitlerem czy nie - bo sie juz w tym Disneylandzie zaczynam gubic > :[ Kuskiemu chodzilo o kuzyna szwagra ciotki matki. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:18 brat dziadka to nie kuzyn szwagra matki... jakiś inny jego krewny został zastrzelony przez polskich żłnierzy a jeszcze inna krewna zatonela na Gustloffie. no pan Donald to ma bogata historie rodzinna... mam tylko nadzieje ze nie bedzie ona miala wplywy na ew decyzje pana Donalda w sprawach dot. stosunkow w polsko niemieckich (o ile wygra wybory rzecz jasna...) wypowiadal sie gdzies Donald oficjalnie o np dzialaniach powiernictwa pruskiego??? ?? albo o pani steinbach, ktora pochodzi z Gdyni- skad zostala wypedzona :[ Odpowiedz Link Zgłoś
homo.europeus Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:23 ratatatam napisał: > brat dziadka to nie kuzyn szwagra matki... > jakiś inny jego krewny został zastrzelony przez polskich żłnierzy a jeszcze > inna krewna zatonela na Gustloffie. no pan Donald to ma bogata historie > rodzinna... mam tylko nadzieje ze nie bedzie ona miala wplywy na ew decyzje > pana Donalda w sprawach dot. stosunkow w polsko niemieckich (o ile wygra > wybory rzecz jasna...) wypowiadal sie gdzies Donald oficjalnie o np dzialaniach > > powiernictwa pruskiego??? ?? albo o pani steinbach, ktora pochodzi z Gdyni- > skad zostala wypedzona :[ Sprawdz archiwa, byc moze jakis Tusk byl pod Grunwaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:28 ale znane sa jakies oficjalne wypowiedzi Donalda na temat "centrum wypedzonych" ?? i o sprawie zwrotu majatkow niemcow "wypedzonych" ? mowil cos o "powiernictwie pruskim" i dzialanosci ziomkostw?? - ja chetnie sie zapoznam bo naprawde nic nie wiem na temat pogladow Tuska w tych sprawch Odpowiedz Link Zgłoś
homo.europeus Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:39 ratatatam napisał: > ale znane sa jakies oficjalne wypowiedzi Donalda na temat "centrum > wypedzonych" ?? Budujemy jakies? > i o sprawie zwrotu majatkow niemcow "wypedzonych" ? Zwracamy cos? > mowil cos > o "powiernictwie pruskim" i dzialanosci ziomkostw?? Sa w Polsce jakies? >- ja chetnie sie zapoznam > bo naprawde nic nie wiem na temat pogladow Tuska w tych sprawch A ja nie bo mam ziomkostwa, centra i powiernictwa wszelkie w glebokim powazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:42 ty mozesz te problem miec gdzie tylko ci sie podoba - wolno ci - ale ja mieszkam w kraju graniczacym z republika federalna niemiec i nie moge udawac ze to problemy wymyslone - wg mnie to sa calkiem powazne sprawy i chcialbym wiedziec co ew przyszly prezydent o tym sadzi- ale rozumiem ze nie znasz wypowiedzi Tuska na te tematy?? Odpowiedz Link Zgłoś
homo.europeus Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:47 ratatatam napisał: > ty mozesz te problem miec gdzie tylko ci sie podoba - wolno ci - ale ja > mieszkam w kraju graniczacym z republika federalna niemiec i nie moge udawac ze > > to problemy wymyslone - wg mnie to sa calkiem powazne sprawy i chcialbym > wiedziec co ew przyszly prezydent o tym sadzi- ale rozumiem ze nie znasz > wypowiedzi Tuska na te tematy?? Z tego co wiem, to Tusk odda im Gdansk i Pomorze. Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 "graniczna" dla Niemiec to jest Rosja 13.10.05, 18:08 tak dzis Kohl powiedzial. Nie powiedzial w czyjej strefie bedzie Thorn , Cracow i Litzmanstadt ("Lodz" dla tutejszych) wiadomosci.onet.pl/1179189,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam wiem czytalem - tym bardziej zalezy mi by poznac 13.10.05, 18:10 opinie kandydata - ale wyglada na to, ze kandydat nie ma zadnej opinii ( w najlepszym wypadku...) Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Fakt - generalnie wyglądasz na mocno... 13.10.05, 16:24 ...pogubionego...;D Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam trudno by bylo inaczej 13.10.05, 16:32 w tym ogolnym zamieszaniu :[ jednego dnia kaczynski przeprasza potem okazuje sie ze nie bardzo bylo za co... - ale znasz moze jakas wypowiedz kandydata Tuska w sprawach dotyczacych restytucji mienia , badz odszkodowan za mienie wysiedlonych niemcow? a moze wiesz gdzie znalezc jego opinie na temat "centrum wypedzonych" i dzialanosci eriki steinbach? - powaznie pytam Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 16:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30374534 Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam to nikt nie zna zadnej opinii kandydata Tuska 13.10.05, 18:03 dotyczacej stosunkow polsko niemieckich i problemow ktore sie z tym wiaza??? no jak mi przykro ... :[ Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 18:11 sluzyli ino prawdy dowiemy sie PO wyborach :DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Idiotko! O tych co sluzyli TUSK SAM W SWOJEJ 13.10.05, 18:17 KSIAZCE NAPISAL - Qrwa Kurski wywazal otwarte przez Tuska drzwi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Idiotko! O tych co sluzyli TUSK SAM W SWOJEJ 13.10.05, 18:20 tylko nie idiotko kmieciu bo brudzia s toba nie piłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
ukos No proszę 13.10.05, 18:15 Ewentualny prezio "przeprasza", a "ludek boży" spod RM po prostu kibicuje Kurskiemu! A takiego z wami koalicja. Won do Samoobrony, żyjcie z nimi we wspólnym smrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Kaczyński najlepszy na puppeta kleru 13.10.05, 18:47 Według Kurskiego, "poważne źródła" z Pomorza podają .... Przypuszczam, że te poważne źródła, to jacyś zwolennicy Rydzyka bądź Jankowskiego wmyślili tę insynujację, która miała krążyć po Polsce tylko w formie plotki, jednak Kurski przedobrzył i puścił ją w eter, co pozwoliło Tuskowi wyczyścić sytuację, natomiast totalnie skompromitowało Kaczyńskiego, kiedy palnął, że Kurski nie mija się z prawdą. Pokazało też, że sztab Kaczyńskiego posługuje się metodami jezuickimi - gdzie cele uświęcają środki dla rzekomego pro publico bono, a raczej dla dobra kleru. Kaczyński jest najlepszym kandydatem na puppeta kleru. Tusk się na to nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam ach te metody ... 13.10.05, 19:11 jesli to sa metody jezuickie to jak nazwac show hanny gronkiewitz waltz w hopicjum??? taniec smierci??? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: dobra rodzinka 13.10.05, 19:44 no to brzmi jak haslo donalda na reszte kampanii:D Odpowiedz Link Zgłoś
komandos7 Re: to co z tymi przodkami Donalda??? 13.10.05, 20:19 Przeciez caly prawie nasz rzad i sejm maja pochodzenie zydo-UB. Skoro Kurski takie cos powiedzial to napewno nie wyssal sobie tego z palca. Teraz oczywiscie nawet PiS bedzie sie z tego wocofywal, bo tam tez jest duzo takich pseudo Polakow, co to po wojnie na rozkaz Stalina zmieniali nazwiska na Polskie. Odpowiedz Link Zgłoś