Dodaj do ulubionych

´dylematy narodowosciowe´

17.10.05, 10:41
Tuska- jego i nie tylko jego nie musza juz meczyc.
W Polsce nie ma polskich bankow. Juz nie istnieja. Sa banki niemieckie,
wloskie, francuskie. Ubezpieczenia w calosci francuskie. W Polsce nie istnieje
juz polski przemysl. Ostatnie przyczolki sa juz w rekach japonczykow i
koreanczykow.
Rolnictwo? Hi, hi- to nie istnieje juz dawno. Generalnie nie bedzie go juz
teraz bo resztki funkcjonowaly na obietnicach wsparcia z Europki ktorego nie
bedzie..
Wiec ja nie rozumiem - co za dylematy i o co te krzyki kochani?
Pan Tusk jest dumny ze ratowal ´resztki kultury niemiecko - polskiej´ w swojej
rodzinie...
A ja wiem ze germanizacja polegala na tym ze Niemcy zajmowali kluczowe galezie
przemyslu- dlatego m. innymi Gdansk nigdy nie byl ´rdzennie piastowski´ i to
akurat nie ma nic wspolnego ani z Gedroyciem przyjmujacym Kwasniewskiego i
jego narodowym komunizmem ani komunista antynarodowym - Sartrem i Slonimskim-
Guru Michnika....

A ´wpieprz´ dla niekatolikow to bzdura wyssana z palca. Ja nie chodzilam
regularnie do kosciola i p. Tusk moze swoj ´wpieprz´ dostawal w wolnym miescie
Gdansku. Ja czegos takiego nie znam a moi przyjaciele - gleboko wierzacy
zawsze mnie szanowali.
No coz- niewygodna dla michnikowcow narodowosc jest juz tylko smetnym
wspomnieniem. Dzis rota to tylko zabytek literacki - niezrozumialy dla
Michnikowcow a dla leniwawego p. Tuska tym bardziej iz jest przywiazany do
miejsca w ktorym mieszka - jak kot, ale poza tym zupelnie nie wie z czego to
wynika.

No coz kochani - wyginajcie smialo cialo na organie Michnika. Juz wkrotce
bedziecie miec tanie telewizory plazmowe i tylko bedzie smiesznie bo czlowiek
z Azji juz sie dziwi ze wy do domu a nie w pracy caly dzien... Ciekawe co na
to powie nasz pracowity p. Tusk....
Obserwuj wątek
    • tatonka a ja znam i Kaszubow 17.10.05, 10:55
      i Slazakow, ktorzy wiedza czemu sa Polakami. Mnie tylko zastanawia fakt kto
      wyprzedaje swoich rodakow, kto robiac za salon i srebrniki doprowadza do tego ze
      ludzie z wieksza niz przecietna zarowno w Europie jak i USA wiedza ogolna i
      historyczna a jedynie majacy nieco mniejsza wprawe w funkcjonowaniu w panstwie i
      jego biurokracji a wiec i w machlojkach daja sie robic w konia i z ich
      umiejetnosciami, zaradnoscia i poczuciem uczciwosci beda mogli conajwyzej od
      dzisiejszego dnia kopac szparagi albo lupac kamienie...
      • homosovieticus Re: a ja znam i Kaszubow 17.10.05, 11:00
        tatonka napisał:
        ..
        >i z ich
        > umiejetnosciami, zaradnoscia i poczuciem uczciwosci beda mogli conajwyzej od
        > dzisiejszego dnia kopac szparagi albo lupac kamienie...

Łupnąć nieszkodliwie kamieniem po zakutym łbie Tuska to nie tylko może byc
        przyjemność niższego rzedu ale i DOBRY UCZYNEK.
        • tatonka pytanie ktora czesc zaborow wybierasz? :) 17.10.05, 11:11
          a ja zupelnie nie moge pojac jak pani Waltz kiepska uczennica p. Balcerowicza
          moze nam dzis wykladac swoja ´prawicowosc´ lansujac euro? :))))
          I kto z mlodych Polakow mogl na to pojsc? Z Polakow po jakich studiach- ze sie
          tak spytam?
          Ja tez przejde do opozycji jak Lysiak. Ale najpierw upewnie sie ze nie bedzie to
          opozycja koncesjonowana. Przejde do opozycji bo Kaczynscy koncesjonowanej raczej
          chyba miec nie beda. A Tusk najwyrazniej potrzebuje- zaczal dziadkiem i juz ma
          wsparcie niemieckie :))))))).
          No coz wychodzi na twoje homosovieticusie bo w sprawie euro - nikt nawet nie
          pisnal. Widac w tej sprawie wyborcy nie maja nic do gadania. Powinni sie zajac
          sprawa dziadka- tak wydaje sie sugerowac Tusk- i najwyrazniej sie nie myle....
          • homosovieticus Re: pytanie ktora czesc zaborow wybierasz? :) 17.10.05, 11:15
            Przykro mieć rację w takich sprawach! :((
            • tatonka Tak, wiem. 17.10.05, 11:30
              Moj maz ktory czytal Lysiaka jeszcze w podstawowce mowil zawsze ze nie znosi go
              czytac bo pisze prawde. Prawde na ktora kazdy przecietnie inteligentny czlowiek
              moze wpasc a potrafi pisac ja spokojnie, niejako odstawiajac emocje na bok.
              Ja musze wracac do swoich obowiazkow bo mam dzieci na utrzymaniu i zapalenie
              zatok. Zastanawiam sie czy Bog skazal nas w tym stuleciu na taki rozrod
              pasozytow dlatego - ze to ostatnie beda musialy przekonac sie iz bez swych
              zywicieli padna tez wkrotce? Szkoda mi tylko dzieci, szkoda mi tych zawieszonych
              w pustce bez swej winy.
    • dr.kidler Re: ´dylematy narodowosciowe´ 17.10.05, 11:03
      tatonka napisał:

(....)
      > No coz kochani - wyginajcie smialo cialo na organie Michnika. Juz wkrotce
      > bedziecie miec tanie telewizory plazmowe i tylko bedzie smiesznie bo czlowiek
      > z Azji juz sie dziwi ze wy do domu a nie w pracy caly dzien... Ciekawe co na
      > to powie nasz pracowity p. Tusk....

Tryndy, tatonka, tryndy.
      A na gieldzie mowia ze z tryndami sie nie walczy
      tylko sie plynie.
      Nie wiem tylko, dlaczego przemilczalas ze nie
      mamy juz tez polskiego papieża, tylko waszego - niemieckiego.
      ( a za komuny mielismy ! )

Ale nie martw sie, w Ameryce tez nie ma polskiego przemyslu,
      banku, rolnictwa, mimo ze tam Polakow od groma.
      Polacy nawet nie maja swoich senatorów czy gubernatorow,
      ( nie licząc familii Murkowskich na Alasce, ale tam nie ma Polakow),
      nie mowiac juz o prezydencie lub wice.
      Ale co z tego Ameryka nadal stoi i ma sie wzglednie dobrze.
      Polska zreszta tez.
      • tatonka do Cimoszewicza odmaszeruj glupku 17.10.05, 11:04
        • dr.kidler Glupki pomaszerowaly do Kaczynskiego, kretynko 17.10.05, 11:10
          • tatonka pa, pa skarbie 17.10.05, 11:12
            u mnie zawsze mozesz liczyc na cieple slowo.
            Tacy jak ty tez stworzenia, bo gnidy tez musza sie czyms zywic...
            • dr.kidler he! he! Wszechgermanki tez tocza piane.... 17.10.05, 11:15
              swoimi rozwiutkimi ryjkami.

tatonka napisał:

> u mnie zawsze mozesz liczyc na cieple slowo.
              > Tacy jak ty tez stworzenia, bo gnidy tez musza sie czyms zywic...
              • y.y Re: he! he! Wszechgermanki tez tocza piane.... 17.10.05, 11:20
                A ja słyszałem, że ostatnio poseł Bielan dotarł do krępującego materiału, z
                którego wynika, że jeden z braci Kaczyńskich jest żydem... tylko nie wiadomo
                który! Straszne...:))
                • dr.kidler Re: he! he! Wszechgermanki tez tocza piane.... 17.10.05, 11:24
                  y.y napisał:

> A ja słyszałem, że ostatnio poseł Bielan dotarł do krępującego materiału, z
                  > którego wynika, że jeden z braci Kaczyńskich jest żydem... tylko nie wiadomo
                  > który! Straszne...:))

Z drugiej strony Disraeli nie byl az takim zlym premierem,
                  dzialal dobrze w interesie Imperium.
                  • tatonka polski Orlen- zostal wykorzystany przez Cima 17.10.05, 11:38
                    do tego zeby wywiezc kase z machlojek za granice...
                    Pieknie. Jesli za to nie ma w Polsce ekstradycji, to wlasciwie jakim my jestesmy
                    narodem?
                    A ja gdybym byla prezydentem powiedzialabym bez cienia watpliwosci takim jak
                    Cimoszewicz ´Spieprzaj Dziadu, gdzie pieprz rosnie` i aby nikt z twojej wielkiej
                    osmiornicy wiecej sie u nas nie pokazywal´.
                    • dr.kidler Ej kretunku - co mnie obchodza twoje niemieckie 17.10.05, 11:45
                      wypociny
                      • tatonka ja rozumiem ze dla ciebie polski to juz niemiecki 17.10.05, 11:55
                        a teraz spadaj kopac szparagi u miecia Michnika, bo mam ciekawsze rzeczy do
                        roboty niz odpisywac na twoje teksty...
                        • dr.kidler kretunka ty nie rozumiec, ty fersteien Fersteien?! 17.10.05, 13:48
                          • tatonka a teraz moi milusinscy 17.10.05, 15:40
                            zobaczcie kogo bylo tu najwiecej, gdy mnie nie bylo :))))
                            Nic dodac nic ujac- a bakteria z odbytu zaszczepiona przez Sartre´a tkwi na
                            swoim miejscu, i wszytko dzieki tym pozorom ´sprzatania´ bo nikt lepiej niz
                            mikrobiolog nie wie iz jesli sie chce zwalczyc bakterie - najgorsza rzecza jest
                            zastosowac pozor szczepienia i dawke ´liberalna´ zamiast takiej ktora chorobe
                            zalatwi....
    • ppppp7 Re: ´dylematy narodowosciowe´ 17.10.05, 11:42
      Tatonka, niby inteligentna osoba (umie obsługiwać komputer :), a teksty walisz
      jak Lepper po pół litrze. Są polskie banki tak dla ścisłości (chociaż nie wiem,
      jaka różnica dla klienta), jest polski przemysł i ma się zupełnie dobrze (o
      czym świadczą wyniki eksportu), chociaż działa w zupełnie innych dziedzinach
      niż dawniej. Firmy są mniejsze i w większości prywatne. Co do rolnictwa. Nie
      rozśmieszaj mnie. Znajdź mi rolnika, któremu się pogorszyło. Rolnika powtarzam,
      a nie robotników rolnych bez ziemi lub z 1-2 hektarami. A najlepiej pogadaj z
      rolnikami w zachodniej Polsce jak wychodzą na eksporcie mięsa.
      Kwestią wprowadzenia EURO się nie przejmuj. To gadanie dla zachodnich
      inwestorów, że będziemy ograniczać deficyt, bo to warunek wejścia do strefy
      EURO.
      Mały quiz:
      Wiesz ile Polska musi pożyczyć pieniędzy (sprzedać obligacji) w 2006 roku, żeby
      zbilansować przychody i rozchody budżetu?
      a) 30 mld zl?
      b) 60 mld zl?
      c) 150 mld zl?
      Jak znasz odpowiedź to wiesz dlaczego musimy dbać o dobrą opinię (jako państwo
      oczywiście).
      • tatonka podaj konkrety 17.10.05, 11:54
        pusty gadaczu.
        sa tylko dwa - wlasciwie jeden calkowicie w rekach PO i maja decydowac o
        przyjeciu Euro. Przemyslu nie ma- popytaj ludzi zorientowanych w ostatnio
        podpisanych kontraktach. Male polskie firmy nie istnieja. W jednej takiej
        pracowal ostatnio moj maz i przeniosl sie do amerykanskiej. O rolnictwie
        pogadamy po efektach tego co podpisano w Europce i po ptasiej grypie. Bo
        generalnie to wiem ze zachod zyje jako takim prawie przemytem stad wierzy
        Tuskowi. Na tym polega zachodni ´cud gospodarczy´. Na montowaniu zdezelowanych
        aut, na kurkach, krasnoludkach, zajacach i indykach. Leza....Zobaczymy co bedzie
        dalej. Wtedy bedziesz mogl sie odniesc raz jeszcze do moich uwag.
        Mnie w zasadzie ´prawie´ wszystko jedno. Prawie z wylaczeniem istotnego elementu
        jakim jest przyszlosc dzieci i to cos co siedzi, a czego nie ma u Tuska...
        O budzet zapytaj balcerowiczowcow, poprzedni rzad i Michnika...
        Zabijanie panstwa przez euro budzetu nie naprawi tak jak i nie naprawi go
        naprawianie autostrad po palacych sie cysternach radzieckich, ktore czesciej w
        weekendy i po naszych swiezo wybudowanych beda przejezdzaly...
        Slimakami mi oczu nie zamydlisz dziubku. Wiem ze cie Michnik, nasz dzielny
        Michnik przekonal ze jestes inteligentniejszy.. Chwala ci- ze mu wierzysz, ale
        tak przy okazji- pomyslenie czasami samemu, nikomu nie zaszkodzilo- wiesz?
        Milego dnia- przy okazji.
        • ppppp7 Re: podaj konkrety 17.10.05, 12:14
          Myślałem, że będzie można podyskutować, ale zaplułaś się tym Michnikiem na
          amen. Co mnie Michnik obchodzi kobieto? Są 3 banki w rękach skarbu państwa :)
          To trochę więcej niż NIE MA ŻADNEGO. Co do przemysłu nie muszę nikogo pytać, bo
          widzę i pracuję. Małe polskie firmy nie istnieją? To gdzie ja do cholery
          pracuję? I z kim kooperujemy? Rolnictwo? A co takiego podpisano ostatnio w
          Europce jak to nazywasz, że zmieni się sytuacja w rolnictwie? O zachodzie: nie
          mówiłem o przemycie, a o eksporcie LEGALNYM mięsa i to w ogromnych ilościach.
          Co do quizu. Widzę, że trudny. Prawidłowa odpowiedź: 150 mld zł. Tyle w 2006
          roku pożyczy PIS (z koalicjantem, ktokolwiek to będzie), żeby zbilansować
          budżet. Wiem, że to spadek po SLD i AWS, ale albo banki pożyczą te pieniądze,
          albo nie będzie na pensje budżetówki i na renty i emerytury.
          Miłego dnia
          • tatonka zaplules sie o wiele bardziej ty sam 17.10.05, 12:38
            To wlasnie te banki, ktore maja wprowadzac euro. Prawda? Te kierowane przez p.
            Balcerowicza od lat. Wiec to jego pytaj- oprocz Michnika...
            Spadek po SLD a przede wszystkim po PRL i komunie. Tych co sie jej sprzedali pod
            choragiewka roznych innych organizacji nie wymieniam po kolei bo dobrze wiesz
            ilu ich jest. Jezeli te banki ktore sa w rekach skarbu panstwa chca przyjac euro
            to znaczy ze sa w rekach postkomuny, innymi slowy jest tak jak napisalam.
            Nic nie widzisz, i nie wiem gdzie pracujesz skoro wyczekales dokladnie tyle
            czasu, bym sie wylogowala, aby napisac odpowiedz. Ja tez mowie o legalnym.
            Krasnoludkow, kurek, zajecy, i indykow ktorych nikt nie kupuje bo sa piekielnie
            drogie, jak nadal wina u nas, w przeciwienstwie do wodek. Nie wiem co poza tym
            bo na polkach Niemcow jakos innych produktow specjalnie nie widac. Choc sa tam
            nawet wina portugalskie - wiec nie bredz.
            Jesli jest jakis ´eksport´ to taki jak dotad, w ktorym lapowki ida do prywatnych
            kieszeni cwaniakow, a sam eksport jest zapewne na granicy oplacalnosci i zysku.
            Inaczej tych wysokich cen drobiu polskiego w Niemczech - tego co widzialam -
            wytlumaczyc nie moge. A zapewniam ze zakupy domowe robie regularnie bo mam dwoje
            dzieci. Cos jeszcze?
            Twoje tesciki szalenie trudne. Mysle ze najtrudniejsze zauwazenie ze p.
            Balcerowicz nadal na tym samym stanowisku... a odpowiedzialnych za budzet szuka
            wszedzie tylko nie u siebie ;).
            Budzetowka najwyrazniej dotuje gazeciarstwo niemieckie, wiec gdyby zajela sie
            praca moze - to byloby lepiej..
            Nie trzeba czytac gazet by widziec co sie dzieje. Wystarczy faktycznie pracowac,
            wiedziec jakie sa podpisywane kontrakty, jak wygladaja przetargi, i chodzic do
            sklepow- krotko mowiac musiec normalnie zyc. Do tego nie trzeba gazet. Mozna tez
            pojezdzic po innych krajach i obejrzec w praktyce ten ´eksport´ aby sie
            przekonac jak wyglada w istocie.
            Jezeli w Polsce nie ma inwestorow na to by byly prywatne banki i liczace sie
            instytucje finansowe w polskich rekach- rowniez konkurencja dla tego (w praktyce
            jednego) ktory wymienilam to tylko dlatego ze komuchy w Polsce nie zasypywaly
            dotad gruszek w popiele, ale Polske systematycznie wyprzedawaly..
            A ten spadek - jezeli o to ci chodzi to nie tylko po ludziach z SLD ale po calym
            rozowym salonie w ktory umoczony jest tez i UW - o czym ci przypominam, a wiec i
            wiele ludzi z PO. I owszem - PIS nie ma innego wyboru jak wspolpracowac z PO ale
            tez ma w Sejmie SLD ktore dzieki roznym bolkom ZOSTALO W SEJMIE a wraz z PSL i
            Borowskim oraz niektorymi ludzmi z PO i innych partii tworzy nadal calkiem
            niemala sile... . Jesli sa ludzie z PO majacy wole realizowania programu
            OPLACALNEJ gospodarki bo slowo liberalizm jest szmata na uzytek komuchow juz od
            wieku XVIIIgo czego te biedne sierotki nie zdazyly zauwazyc, to powinny umiec
            dogadac sie z PISem jak problem, ktory dostali w spadku rozwiazac. Ot i
            wszystko. A kandydat na prezydenta, ktory krztusi sie swoja narodowoscia i
            pochodzeniem jak nieswiezym ogorkiem powinien najpierw udac sie do psychologa a
            potem zastanowic sie nad tym komu i czemu sluzy....
            • ppppp7 Re: zaplules sie o wiele bardziej ty sam 17.10.05, 12:53
              Przykro mi, że musiałaś czekać kilka minut na odpowiedź. Przy takiej gonitwie
              myśli, jaką prezentujesz, to musiały być wieki. Z bełkotu ostatniej wypowiedzi
              (sorry, ale to bełkot), zrozumiałem, że Balcerowicz musi odejść. I na tym
              dyskusja się kończy. Z LPR i SAMOOBRONĄ o ekonomii nie rozmawiam
              • tatonka teraz bedzie szybciutko 17.10.05, 13:00
                - slusznie ze chcesz skonczyc te rozmowe bo trudno ci nawet taki fakt zrozumiec,
                ze nie naleze do zadnej partii politycznej a glosowalam na Tuska. Przy okazji- w
                parlamentarnych na nikogo - dzieki m. innymi polityce informacyjnej naszych
                mediow....
                Pa, pa robaczku, a na przyszlosc- lepiej uzywac stalych nickow, wtedy
                przynajmniej jest jakas szansa ocenic twoje poprzednie dokonania i wypowiedzi i
                ich zmiennosc w zaleznosci od wydarzen...
                Tych ´nowych´ bylo tu szczegolnie duzo w trakcie kampanii Cimoszewicza..
                Najwyrazniej tak wielu ich ´przybywalo´ ze az sie musial biedaczek wycofac...
                I sami ´nowi´ byli :))))))

• tatonka Acha- nie oczekuj tez teraz mojej 17.10.05, 13:03
                  z kolei odpowiedzi- bo koncze definitywnie- z racji na inne zajecia...
                  Takze tym razem nie bede sie wylogowywac i zalogowywac raz jeszcze...
                  Pisz wiec - co ci slina na jezyk przyniesie, o partiach, (jak Szymborska), bron
                  rozowych i Michnika, itd...:)))))))
            • tatonka trzeba byc stadem moutonsow 17.10.05, 12:56
              by nie wiedziec jak Niemcy np o swoj nacjonalizm dbaja i nie umiec odeprzec
              takich atakow na polu ´dyplomatycznym´.
              W Niemczech furore robil film o pewnym pilkarzu ktory powstal tylko na uzytek
              wlasnie upadajacego niemieckiego poczucia narodowego. Reklama mleka, produktow
              spozywczych jest tak naszpikowana narodowoscia ze gdyby to bylo w Polsce to
              rozne Michniki juz podnioslyby krzyk.. A tymczasem tu nikt sie na to nie oburza...
              Wiec o co cala ta granda?
              Zajmijcie sie konkretami bo zalosc patrzec na to. Po prostu smetnie to wyglada.
              A jesli koalicja PO i PIS sprobuje uderzyc w tych co ja karmia- czyli ludzi
              takich jak ja, pracujacych i placacych podatki oraz wychowujacych przyszle
              pokolenie to spokojna glowa- o swoje prawa sie tez upomne. Poki co to jednak
              wciaz ufam ze zarowno PO ustosunkuje sie do swojego liberalnego okreslenia
              ´liberalizmu´ i wybierze z tego oplacalnosc miast dokladania przychodow
              zlodziejom, a PIS uwierzy ze dobro ludzi biednych i tak spoczywa w rekach tych
              ludzi, ktorzy maja dzis jak ja lat 30 ci pare, wychowuja nowe pokolenie i
              pracuja - a placa niemale juz podatki do budzetu panstwa.
              • dr.kidler Re: trzeba byc stadem moutonsow 17.10.05, 13:59
                tatonka napisał:

> tak spoczywa w rekach tych
                > ludzi, ktorzy maja dzis jak ja lat 30 ci pare,

Zgadzam sie ze spoczywa w rencach takich jak ty,
                szczegolnie gdy trzymasz w nich lopate.
                ALe za to w glowach nie takich jak twoja,
                tylko troche lepszych.
    • bloczek4 Cóż, "polskość to nienormalność" 17.10.05, 13:05
      "Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-
      śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń?
      Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną
      uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu." Donald Tusk
    • neceser Koniec komuny-poczatek dyskusji.o niewinnym Polaku 17.10.05, 13:09
      i teraz Polak i nawet nazista jak rydzyk, przyznaje ze Polacy niektorzy, oprocz
      pomagania Zydom, sprzedawania ich za srebrniki jak Kobylanski, przyjaciel RM,
      sluzyli w Wehrmachcie.
      PiSowi zawdzieczamy prawde, ktorej powstrzymac sie nie dlao wiecznie.
      • tatonka i dzielny pan z DB obecny nie wiedziec czemu 17.10.05, 13:15
        wlasnie tu - na strazy tego momentu gdy sie wyloguje - hi, hi...
        Tu na tym dzielnym, patriotycznym forum Michnika..tym forum walczacym z
        antysemityzmem, ktory oczywiscie przenigdy nic wspolnego z komuna nie mial ( a
        gdziezby). Na forum tego pana uzywajacego retoryki ze slynna ´nienawiscia´,
        ktora jednak nie pozwolila mu dociec na jakiez to firmy nauczyciele historii w
        Niemczech powoluja sie - i na jakiez to masowe groby pod osiedlami
        mieszkaniowymi....

Niestety nie wiemy tez - jak to sie stalo- dla biednego pana necesera, ze na
        wiecach socjalistycznych w Niemczech spiewa sie tradycyjne piesni zydowskie i
        spiewaja je panowie w czarnych kapeluszach...
        Jak to sie stalo- czyzby nazista (oczywiscie) rydzyk tez maczal w tym palce?

Buahaha...
        Rzeczywiscie tej prawdy nie dalo sie powstrzymac....
        Nawet Herberta zrownujac z Minotaurem sie nie dalo... A fakt jest tym gorszy,
        dla rzeczywistosci i neceserow :))))))
        • dr.kidler Wszechgermanki tez chca Herberta na swego patrona, 17.10.05, 13:53
          tak jak Wszechpolacy.
          Biedaczki nie widza ze nazwisko co prawda takie jakies
          prawie germanskie, ale on Polak.

Te Wszechy, to one sa zalosne wszedzie,
          po kazej stronie ODry.

tatonka napisał:

> Nawet Herberta zrownujac z Minotaurem sie nie dalo...
    • trevik Re: ´dylematy narodowosciowe´ 17.10.05, 13:22
      Proponoje sie zapisac do Samoobrony, popierajac PiS raz, ze sie troche
      marnujesz, dwa, nie wiem, czy akurat o takie poparcie im chodzi, Andrzej jednak
      jak sadze sie nie obrazi.

Co do Slazakow to prosze, nie zabieraj glosu, ze ich znasz i wiesz, jacy oni sa,
      podajac jakies teorie z palca wyssane. Moja rodzina zyje na Gornym Slasku z
      dziada pradziada (od XVIII potwierdzone) i jak wyglada wyglada partiotyzm, jak
      tez wyglada kultura przepleciona miedzy dwoma narodami. Nie sadze jednak, abys
      miala wieksze pojecie piszac o owym partiotyzmie "wielu slazakow": moze z kims
      rozmawialas, ale czym innym wychowac sie w kulturze, czym innym widziec ja na
      zdjeciach, oceniac i do tego dzielic na tych dobrych i tych zlych.

Gruss, T.
      • tatonka ja mam przyjaciol Slazakow 17.10.05, 13:30
        a tacy z mazowsza, ktorym reki bym nie podala tez istnieja...
        Ty panie trzewik z tych co nie pojmuja, ze pod polskim napisem powinno byc po
        polsku. A to zle. To na pewno nie po slasku, bo na slasku jak sa trzy pasy, to
        wiadomo ze ten w lewo idzie w lewo, ten po srodku- prosto, a ten po prawej w
        prawo...
        Zle panie trzewik, a pozdrawiaj sobie swoim grussem innych- tych twoich.

Dobrze wiesz, o jakim filmie w Niemczech mowie, i mnie tu Samoobrona nie
        strasz.. Samoobrona juz sie u komuchow o swoje nalezne - straszakowe upomniala..
        Takzes troche spozniony....

Ja ci napisalam, ze kandydat na prezydenta ktory krztusi sie narodowoscia i
        pochodzeniem pownienien sie najpierw udac do psychologa, a kandydat na liberala
        gospodarczego pragnacy zaczac ´liberalizacje´ od wprowadzenia euro powinien sie
        zastanowic czy jego liberalizacja jest oplacalna dla gospodarki czy tez jest
        haselkiem na uzytek rzadzacych od lat komuchow...
        Warto sobie to przemyslec- kolego trzewik....
        • dr.kidler Slazacy by sie nie przyznali do takiej kretunki 17.10.05, 13:56

u takiego chamidla jak tyl.
    • pies_na_czarnych Re: ´dylematy narodowosciowe´ 17.10.05, 13:29
      tatonka napisał:

> ...........

Jak dobrze, ze ci Polacy sa tacy glupi. Inaczej doszloby do jakiejs wojny!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka