Dodaj do ulubionych

TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 12:53
W ostatnim tygodniu w związku z wyborami w Niemczech postanowiłem przejrzeć
niemieckie programy satelitarne...Szczególną uwagę zwróciłęm tylko na
telewizję bawarską...(Bayerische Television)
Byłem podbudowany!! Myślałem że nie możliwe jest w dzisiejszym soccliberalnym
świecie istnienie silnej katolickiej telewizji..a jednak!! Dużo było tam
programów ukazujących piękno bawarskiej ziemi jego historii, kultury,
tradycji...szczególnie bardzo spodobały mi się programy z heimat
melodie..promujące tradycyjną muzykę ludową w nowych aranżacjach..(kiedyś źle
mi się to kojarzyło..mianowicie z typową niemiecką siekanką...)Niemniej nie
doceniłem tej muzyki..jest przecudna!..Ponadto to wywiady z ciekawymi ludźmi
tworzącymi tą bawarksą kulturę.(piosenkarze i muzycy ludowi, twórcami
słynnych haftów i koronek bawarskich...mnie najbardziej do gustu przypadła
kuchnia bawarska...wiedzcie że to nie tylko jej sztandarowa potrawa golonka
po bawarsku z piwem ale wiele wiele innych róznych smakowitości których nazw
nie umiem wymówić...wszak Bawarczycy mówią specuyficzną gwarą która jest dla
większości Niemców niezrozumiała..to taka ich Kaszubszczyzna...poza tym te
piękne góry...lasy jeziora.. oczywisci my Polacy też mamy piękne zakątki i
równie a może jeszce lepszą kulturę...różnica polega na tym że oni to
pielęgnują i promują na wszelkie mozliwe sposoby..a u nas kultura ludowa
stanowi obiekt kpin i drwin wszelkiej maści postepowców...ci w Bawarii wiedzą
o tym..dlatego nie udzielają oni poparcia antynarodowym ugrupowaniom jak SPD
PDS czy zieloni..ba! nawet CDU nie ma czego tu szukać..tu mamy do czynienia z
hegemonią siostrzanej partii CDU - CSU (na nasze Unia Chrześcijańsko
Społeczna). Tu w Bawarii SPD dostała 26% poparcia podczas gdy średnia krajowa
wyniosła 38,3%..na ten wynik zapracował głównie miasta zwłaszca
Monachium...na prowincji zaś SPD pod granicą czeską CSU zgarneło nawet 70%
poparcia!! zaś SPD musiała sie zadowolić poparciem rzędu 17-18%!!
Analogicznnie sytuacja wygląda w miejscowościach alpejskiech. Na prowincji
SPDnie znaczy nic! Przyznam sie że po dłuższym oglądaniu tej tv miałem
wrażenie jakby miał do czynienia z propagandą sukcesu ..ale przecież mają sie
czym pochwalić ci z CSU!! To pod ich rządami Bawaria stała sie najbogatszym
landem Niemiec, ma najniższe podatki i bezrobocie, najlepiej rozwiniętą bazę
turystyczną..jest tez najczystszym landem..ulice tam wręcz błyszczą i
dosłownie toną w kwiatach.a budynki z charakterystyczną dla tego regionu
architekturą wyglądają jak malowane..miałem okazje też przejeżdżać przez płd
wsch skrawek Bawarii w zeszłym roku (a może to było już dwa lata temu? (kurde
alem mam krótką pamięć) gdy udawałem sie na światowe dni młodziezy do Rzymu.
Naprawdę jest tam tak jak pokazują to w bawarskiej tv...
Można też znaleść w bawarskiej TV dużo programów religijnych katolickich...
Naprawdę jest czego pozazdrościć tym Bawarczykom...poczucia humoru umiłowania
swej ojczyzny, lokalnego patriotyzmu, przedsiębiorczości...zaś media
tamtejsze powinny służyć jako godny wzorzec do naśladowania przez wszystkich
nadawców na całym świecie...Ks Rydzyk będąc w Niemczech w latach 80-tych
przebywał głównie tam w Bawarii...tam też znalazł lokalną rozgłosnię
katolicką w Augsburgu która potem posłużyła za wzór przy tworzeniu Radia
Maryja..myślę że następnym krokiem powinno być stworzenie telewizji dla
Maryji....wzorce już sa trzeba tylko po nie sięgnąć...
Obserwuj wątek
    • Gość: Emeryt Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.02, 12:56
      A kto ją finansuje?
      • Gość: Oszołom z RM Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 13:11
        tego to ja niewiem...jeśli się nie mylę jest to telewizja publiczna państwowa...
        Nie widziałem tam typowych reklam..za to było tam dużo ołgoszeń płatnych Rządu
        Bawarii..a więc ona utrzymuje się z abonamentu... każdy kto deklarauje się być
        katolikiem płaci na kosciół katolicki i takąż telewizję... będę szukał
        informacji na temat tej telewizji i w ogóle Bawarii
        • Gość: Oszołom z RM O Bawariii coś jeszcze... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 13:25
          Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

> tego to ja niewiem...jeśli się nie mylę jest to telewizja publiczna
          państwowa..
          > .
          > Nie widziałem tam typowych reklam..za to było tam dużo ołgoszeń płatnych
          Rządu
          > Bawarii..a więc ona utrzymuje się z abonamentu... każdy kto deklarauje się
          być
          > katolikiem płaci na kosciół katolicki i takąż telewizję... będę szukał
          > informacji na temat tej telewizji i w ogóle Bawarii

-zapomniałem dodać że bawaria jako jedyny land Niemiec ma zawarty konkordat ze
          stolicą apostolską oraz nie pozwolił się panoszyć pedałom - Bawaria nie
          zezwoliła na legalizację związków homoseksualnych a także nie pozwoliła sobie
          wyrzucić krzyży i religii ze szkół..ponadto Bawaria charakteryzuje się
          najniższą ilością rozwodów i aborcji i ma najwyzszy w Niemczech przyrost
          naturalny..tu też jest najwięcej niemiecich rodzin wielodzietnych..w innych
          landach wielodzietność to specyfika Arabów i Turków...Bawarczycy już wiedzą że
          z islamistami można wygrać tylko chu...mi
          • elojka Re: O Bawariii coś jeszcze... 25.09.02, 13:39

> -zapomniałem dodać że bawaria jako jedyny land Niemiec ma zawarty konkordat
            ze
            > stolicą apostolską oraz nie pozwolił się panoszyć pedałom - Bawaria nie
            > zezwoliła na legalizację związków homoseksualnych a także nie pozwoliła sobie
            > wyrzucić krzyży i religii ze szkół..ponadto Bawaria charakteryzuje się
            > najniższą ilością rozwodów i aborcji i ma najwyzszy w Niemczech przyrost
            > naturalny..tu też jest najwięcej niemiecich rodzin wielodzietnych..w innych
            > landach wielodzietność to specyfika Arabów i Turków...Bawarczycy już wiedzą
            że
            > z islamistami można wygrać tylko chu...mi

Oszołomie, coż to za słownictwo w ostatnim zdaniu...

a ta Bawaria to kraina mlekiem i miodem płynąca... tylko po zazdrościć... a
            może się tam przeprowadzić??... i cały ten dobrobyt to zasługa pana Stoibera,
            którego zjechałeś kiedyś w jednym z postów...
            • Gość: Oszołomz RM Re: O Bawariii coś jeszcze... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 13:48
              Wiesz nie jestem bezkrytyczny...jako Polak nie podoba mi się poparcie pana
              Stoibera dla ziomkostw tzw wypedzonych...z tym powinien się udać do USA Rosji i
              W. Brytanii ...bo to te kraje w Jałcie i Poczdamie ustaliły wypędzenie ze
              Śląska i Pomorza oraz Mazur Niemców...my Polacy powinniśmy to samo zrobić w
              stosunku do Rosji spadkowbierczynii ZSRR która przepędziłą Polaków ze Lwowa i
              innych terenów połozonych na wschód od Buga
              • Gość: baba debil z LPRu bredzi IP: *.rdu.bellsouth.net 26.09.02, 05:22
                Stoibera poarcie dla ziomkow niemieckich ci sie nie podoba, ale poparlbys
                kresowiakow zadania? Debilu nie widzisz niekonsekwencji, tak jak zlodziej z
                Torunia cie uczyl. klam tak by tobie bylo na korzysc. faszysta pedalka
                rydzyka.kolesiu: wyslij swego szpicla do odbioru kresow. i niech go tam zarzna
                Gość portalu: Oszołomz RM napisał(a):

> Wiesz nie jestem bezkrytyczny...jako Polak nie podoba mi się poparcie pana
                > Stoibera dla ziomkostw tzw wypedzonych...z tym powinien się udać do USA
                Rosji i
                >
                > W. Brytanii ...bo to te kraje w Jałcie i Poczdamie ustaliły wypędzenie ze
                > Śląska i Pomorza oraz Mazur Niemców...my Polacy powinniśmy to samo zrobić w
                > stosunku do Rosji spadkowbierczynii ZSRR która przepędziłą Polaków ze Lwowa
                i
                > innych terenów połozonych na wschód od Buga
                • Gość: Xionc Re: debil z LPRu bredzi IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 26.09.02, 11:09
                  A tu się musze z Oszołkiem zgodzić: jeśli Niemcy wysuwają żadania pod naszym
                  adresem, dlaczego my nie mamy upomnieć się o swoje? Bliższa koszula ciału...
    • Gość: Hans Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.02, 13:21
      Programy regionalne w Niemczech sa panstwowe.
      • Gość: Oszołom z RM Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 13:30
        Masz rację Hans ..wpisałeś sie wcześniej ode mnie..o ile wiem telewizje
        regionalne są państwowe tzn podlegają władzą państwowym w danym landzie
    • Gość: Kagan Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.vic.bigpond.net.au 25.09.02, 13:48
      Moja babcia byla z Bawarii, wiec mam sentyment do tego kraju (landu), ktory
      zreszta znam dosc dobrze. Ma rzeczywiscie piekny krajobraz (ale to nie zasluga
      ludzi). Ale nie gloryfikuj CSU: po pierwsze to nie oni wymyslili tradycyjna
      architekture bawarska (podobna zreszta do tyrolskiej i szwajcarskiej), po
      drugie to sa znani polakozercy. Bawaria (szczegolnie za Franza-Jozefa
      Straussa) przodowala w sprzeciwie przeciwko uznaniu granicy na Odrze i Nysie,
      i w ogole w antypolskich ekscesach. Zawsze mnie to dziwilo, bo przeciez Bawaria
      to kraj katolicki, jak Polska. Ale nalezy pamietac, ze Bawarczycy byli
      najbardziej entuzjastycznymi zwolenikami Hitlera, ktory wlasnie w Bawarii mial
      swa ulubiona rezydencje. Niestety, duch Hitlera jest tam wciaz zywy... :(
      A kraj rzeczywiscie piekny i doskonale zagospodarowany. Ale wlasnie w Bawarii
      zawsze sie najgorzej czuje w Niemczech, mimo, ze tam tak ladnie. Ten duch
      Hitlera (do ktorego mam ambiwalentny stosunek: podziwiam jak postawil Niemcy na
      nogi w ciagu kilku lat, nie moge mu darowac wojny z Polska i brutalnej okupacji
      Polski).
      Kagan
      PS: Nie wiesz, jaki % Bawarczykow oglada te twoja stacje TV? 1% czy moze az
      5%?
      • Gość: Oszołom z RM Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 16:18
        CSU to wentyl bezpieczeństwa który zagospodarowuje nacjonalistyczmnie
        nastawiony elektorat..na terenach byłej NRD nie ma CSU i był taki czas że
        jawnie faszystowska DVU święciła wielkie tryumfy. (Saksonia Anhalt 1998 rok -
        13% poparcia..teraz wypadli bo się podzielili..w Niemczech są trzy partie
        faszystowskie Republikanie, NPD i DVU..ta ostatnia po sukcesach w NRD
        podzieliłą się i wypadła z gry ale jakby zsumować elektorat tych trzech partii
        yto nadal są groźni..niewątpliwie najgorzej jest na terenach byłej
        NRD..bezrobocie moralbne rozpasanie..puste kościoły wszelkich wyznań..częste
        wybuchy zamieszek społ..wyludnianie się całych połaci "dederowa"...w Bawarii
        takie efemerydy nigdy po II wojnie nie miały szans powodzenia dzięki właśnie
        CSU! Poza tym Stoiber nieraz dłą sie pznać jako ten który potrafił sprzeciwić
        sie zachciankom eurokomisarzy..sprzeciwił się izolacji Haidera itp...
        • Gość: Kagan Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.vic.bigpond.net.au 25.09.02, 16:26
          CSU to partia narodowo-katolicka, czyli faszysci spod znaku krzyza.
          Nic dziwnego, ze inni faszysci niemieccy nie maja tam szans... :(
          A b. NRD? Czym innym sie mogl zakonczyc ten kolejny Anschluss?
          Zrujnowali kwitnacy przemysl w NRD, wprowadzili tam masowe bezrobocie:
          w kraju, gdzie byl za komuny powazny deficyt rak do pracy...
          Pamietasz, ilu Polakow mialo dobra prace w NRD?
          Kagan
          • Gość: Oszołom z RM Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 16:44
            Kagan kiedy ty wyjechałeś do Australii? w 1989? Chcę ci powiedzieć ze
            katolicyzm nie ma nic wspólnego z faszyzmem..poza tym faszyzm to ideologia
            lewicy..faszyści sami o sobie mówią narodowi socjaliści a socjalizm jest
            lewicowy...poza tym enerdowcy to Prusacy!! A Prusacy okupowali Wielkopolskę
            Pomorze i Śląsk przez prawie 150 lat!! Tym nygusom robić się nie chce! koszty
            utrzymania są niewiele wieksze niż w Polsce a zarabiają 3/4 tego co Niemiec z
            zachodu..chciałbym mieć taką pensję!! za 3/4 zachodniej pensji mozna dobrze żyć
            nawet na zachodzie!! Ale dla zachłannych dederowców to mało..Hitler oduczył ich
            uczciwej pracy..a komuna nauczyła że mogą dostawać kasę za nic!..te enerdowskie
            fabryki niszczyły środowisko naturalne a poza tym było dostosowane wył do
            potrzeb sowieckich...NRD to było państwo policyjne...tam był najbardziej
            reakcyjny reżim komunistyczny w Europie..tam nie było żadnej denazyfikacji!
            Wielu komunistów było przedtem sługusami Hitlera którzy w odpowiednim momencie
            zmienili front (kadry komunistów to żołnieże gen.von Paulusa wzięci do niewoli
            pod Stalingradem i zaindoktrynowani potem przez Stalina)
          • Gość: Hans Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.02, 17:15
            Bayern jest wprawdzie piekny,ale w Niemczech sa inne rownie piekne tereny np.
            przelom Mozeli czy Renu,miasteczka w Baden-Württemberg czy Rheinland-Pfalz.
            O bogactwie tez trudno mowic,gdyz pod wzgledem srednich plac jest Bayern na 7 miejcu w Niemczech, ale liczba bezrobotnych druga najmniejsza w RFN(5,3% w maju)
            • Gość: Oszołom z RM Prawica to rozwój lewica zaś - regres! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 18:27
              Badenia jest również piekna...nie przeczę..w Nadrenii był z kolei GMR ...też
              był zachwycony...w Badenii też rządzi prawica..w Nadrenii również..wniosek jest
              jeden...tam gdzie rządzi prawica..prawdziwa prawica bez jakichkolwiek skrzywień
              tam jest dobrobyt ład moralny i społeczny większe bezpieczeństwo i
              bogactwo..mniejsze berobocie i mniej patologii...a enerdowo? NRD to ateizm,
              przestępczość bezrobocie bieda (względna), próżniactwo, patologie społeczne
              atomizacja społeczna....w Polsce takze powoli można taie zjawiska
              zaobserwować...trójmiasto Kraków Wrocław i Warszawa kwitną..rozwijają się bo
              rządzi tam prawica. Warszawa była do niedawna rozbita na 11 gmin w których
              również w większośc z nich rządziła prawica...w dzielnicach opanowanych przez
              SLD (Bemowo Rembertów) panuje bieda brud i szarzyzna... Poznań rozwijał się ale
              tylko do momentu zmiany barw władz miejskich...jak Kaczmarek skręcił w lewo a
              potem dorwali się liberałowie do koryta miasto stanęło jakby w miejscu..
              Również stolice województw ściany wschodniej jakoś sobie radziły mimo
              cywilizacyjnego zapóźnienia ciągnącego się od czasów zaborów. Tam gdzie rządzi
              lewica mamy do czynienia a aferami korupcją biedą bezrobociem przestępczością
              różnymi patologiami społ itd..wystarczy spojrzeć tylko na takie miasta jak:
              Łódź, Sosnowiec Dąbrowa Górnicza Wałbrzych Zielona Góra Gorzów, Koszalin..nawet
              krótkie rządy SLD spowodowały znaczne pogorszenie sytuacji gospodarczej w
              miastach w których przejęli oni władze (Radom, Bydgoszcz, Olsztyn...)
              • Gość: Oszołom z RM Re: Prawica to rozwój lewica zaś - regres! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 21:33
                Znów prawda was zatkała że nie możecie z siebie nic wykrztuścić wystukac?
                • Gość: Kagan Re: Prawica to rozwój lewica zaś - regres! IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 26.09.02, 05:07

> Znów prawda was zatkała że nie możecie z siebie nic wykrztuścić wystukac?
                  Rzucasz pustymi haslami!
                  Rzady prawicy w Hiszpanii za Franco czy w Chile za Pinoscheta to byl postep w wymyslaniu nowych tortur.
                  Zarowno skrajna prawica jak i skrajna lewica prowadza do zbrodni.
                  Przemysl to!

• Gość: Oszołom z RM Re: Prawica to rozwój lewica zaś - regres! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 09:35
                    Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):
                    >
                    > > Znów prawda was zatkała że nie możecie z siebie nic wykrztuścić wystukac?
                    > Rzucasz pustymi haslami!
                    > Rzady prawicy w Hiszpanii za Franco czy w Chile za Pinoscheta to byl postep w
                    w
                    > ymyslaniu nowych tortur.
                    > Zarowno skrajna prawica jak i skrajna lewica prowadza do zbrodni.
                    > Przemysl to!
                    >

- Zdaje mi się że to ty chwaliłeś się na forum że jesteś komunistą...a o ile mi
                    wiadomo w Australii komunizmu nie ma i nigdy nie było
                • jowit Re: Prawica to rozwój lewica zaś - regres! 26.09.02, 18:53

> Znów prawda was zatkała że nie możecie z siebie nic wykrztuścić wystukac?

=============== Ty jednak jesteś idiotą. Faktycznie, po takim steku bredni,
                  trudno cokolwiek "wykrztuścić"
              • Gość: Kagan Re: Prawica to rozwój lewica zaś - regres! IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 26.09.02, 05:13

> Badenia jest również piekna...nie przeczę..w Nadrenii był z kolei GMR ...też
                > był zachwycony...w Badenii też rządzi prawica..w Nadrenii również..wniosek jest
                > jeden...tam gdzie rządzi prawica..prawdziwa prawica bez jakichkolwiek skrzywień
                > tam jest dobrobyt ład moralny i społeczny większe bezpieczeństwo i
                > bogactwo..mniejsze berobocie i mniej patologii..
                K: Prawica rzadzila, i to dlugo w Ameryce Pld. Znasz rezultaty?
                A prawicowe dyktatury w Hiszpanii, Portugalii czy Grecji?
                A rzady prawicy w II RP?

.a enerdowo? NRD to ateizm, przestępczość bezrobocie bieda (względna), próżniactwo, patologie
                społeczne atomizacja społeczna....
                K: Wynik likwidacji przemyslu NRD przez prawicowy rzad Kohla!

w Polsce takze powoli można taie zjawiska zaobserwować...trójmiasto Kraków Wrocław i Warszawa
                kwitną..rozwijają się bo rządzi tam prawica. Warszawa była do niedawna rozbita na 11 gmin w których
                również w większośc z nich rządziła prawica...w dzielnicach opanowanych przez
                SLD (Bemowo Rembertów) panuje bieda brud i szarzyzna...
                K: To zawsze byly biedne dzielnice! I gdzie ci ta W-wa kwitnie? Metro buduja 10 razy wolniej
                niz w XIX wiecznym Londynie, wciaz bazar po Palacem Kultury i na stadionie X-lecia...
                Wstyd... :(

Poznań rozwijał się ale tylko do momentu zmiany barw władz miejskich...jak Kaczmarek skręcił w lewo a
                > potem dorwali się liberałowie do koryta miasto stanęło jakby w miejscu..
                K: Liberalowie to w/g cienie lewica? Ciekawe... :(

> Również stolice województw ściany wschodniej jakoś sobie radziły mimo
                > cywilizacyjnego zapóźnienia ciągnącego się od czasów zaborów. Tam gdzie rządzi
                > lewica mamy do czynienia a aferami korupcją biedą bezrobociem przestępczością
                > różnymi patologiami społ itd..wystarczy spojrzeć tylko na takie miasta jak:
                > Łódź, Sosnowiec Dąbrowa Górnicza Wałbrzych Zielona Góra Gorzów, Koszalin..nawet
                > krótkie rządy SLD spowodowały znaczne pogorszenie sytuacji gospodarczej w
                > miastach w których przejęli oni władze (Radom, Bydgoszcz, Olsztyn...)
                K: We wszystkich tych miastach upadl przemysl na skutek prawicowej (liberalnej)
                polityki gospodarczej balcerowicza i jego zwolennikow!
                • Gość: Oszołom z RM Re: do Kagana IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 11:04
                  Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):
                  > > K: Prawica rzadzila, i to dlugo w Ameryce Pld. Znasz rezultaty?
                  > A prawicowe dyktatury w Hiszpanii, Portugalii czy Grecji?
                  > A rzady prawicy w II RP?
                  >

-w krajach A,meryki południowej rzadzili liberałowie a przedtem gubenatorzy
                  hiszpańscy..potem apetyt na władzę dostali masoni..szczególnie długo rzadzili
                  oni w Meksyku...a w Kolumbii walczą o władzę na wszelkie mozliwe sposoby
                  kumając się nawet z marksistami z FARC...
                  > .
                  > K: Wynik likwidacji przemyslu NRD przez prawicowy rzad Kohla!
                  - Raczj liberałów z FDP którzy w NRD mieli na poczatku lat 90tych duzo do
                  powiedzenia..zup[ełnie jak u nas wybory w 1997 roku wygrała prawicowa AWS a
                  rzadziła socliberalna Unia Wolności
                  >
                  > K: To zawsze byly biedne dzielnice! I gdzie ci ta W-wa kwitnie? Metro buduja
                  10
                  > razy wolniej
                  > niz w XIX wiecznym Londynie, wciaz bazar po Palacem Kultury i na stadionie X-
                  le
                  > cia...
                  > Wstyd... :(
                  - Metro zaczeto budowac za Jaruzela w 1983 roku..byle jak bez planów pomiarów
                  itop potrzebnych rzeczy skomplikowana syt prawna gruntów...spadek po komunie...
                  > > K: Liberalowie to w/g cienie lewica? Ciekawe... :(
                  - No jasne! wiekszośc liberałow to lewica jedynie tych narodowych liberałów
                  takich jak pani Tchatcher albo srodowisko UPR czy Republikanie z USA można
                  uważac za konserwatywną prawice..socjalizm i liberalizm to produkty rewolucji
                  francuskiej..aba te nurty niby sie zwalczaja ale jedno maja wspólne wrogosc do
                  koscioła tradycji chrześcijańskiej zwłaszcza katolickiej..oba te nurty
                  wspierają tzw cywilizację śmierci i obyczajowe rozspasanie..(tu wyłamuja sie
                  tylko jak juz wspomniałem liberałowie konserwatywni)poza tym kapitalizm nie
                  jest topżsamy z liberalizmem..liberalizm to owoc protestantyzmu..a to jest
                  mniejsze zło....
                  > > > >
                  > K: We wszystkich tych miastach upadl przemysl na skutek prawicowej
                  (liberalnej)
                  > polityki gospodarczej balcerowicza i jego zwolennikow!
                  - Balcerowicz to zadna prawica to socliberał!! Przeciez jego korzenie tkwią w
                  PZPR!!! był szefem instytutu problemów podstawowych marksizmu leninizmu!! potem
                  zmienił front zamieił książeczkę czerwona na czekowa i się gnojek jeden
                  wymadrzał...nigdy tego goscia nie widziałem w kosciele..ponoć nawet nie jest
                  ochrzcony!
                  • Gość: Oszołom z RM Re: do Kagana IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 11:09
                    Cos jeszcze sobie przypomniałem...Solidarnosc została opanoewana przez słuzby
                    specjalne PRL..w latach 80tych co trzeci solidarnosciowiec był agentem SB!!!!
                    Ci agenci po 89 roku dorwali się do koryta i narobili gnoju ze
                    hej!..Podejrzewam że Krzaklewski tez miał cos wspólnego zkablowaniem... obecny
                    poseł Zygmunt Wrzodak mówił tez O KORze ktry wszedł do Solidarnosci że to
                    rózowe chieny które dorwały się po p[lecagh robotników do władzy i zniszczyli
                    to srodowisko dzieki którym do władzy sie dostali....
              • Gość: Śmiewca Masochista- Oszołom! poglądy ma lewicowe....... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.09.02, 10:05

> Badenia jest również piekna...nie przeczę..w Nadrenii był z kolei GMR ...też
                > był zachwycony...w Badenii też rządzi prawica..w Nadrenii również..wniosek
                jest
                >
                > jeden...tam gdzie rządzi prawica..prawdziwa prawica bez jakichkolwiek
                skrzywień
                >
                > tam jest dobrobyt ład moralny i społeczny większe bezpieczeństwo i
                > bogactwo..mniejsze berobocie i mniej patologii...a enerdowo? NRD to ateizm,
                > przestępczość bezrobocie bieda (względna), próżniactwo, patologie społeczne
                > atomizacja społeczna....w Polsce takze powoli można taie zjawiska
                > zaobserwować...trójmiasto Kraków Wrocław i Warszawa kwitną..rozwijają się bo
                > rządzi tam prawica. Warszawa była do niedawna rozbita na 11 gmin w których
                > również w większośc z nich rządziła prawica...w dzielnicach opanowanych przez
                > SLD (Bemowo Rembertów) panuje bieda brud i szarzyzna... Poznań rozwijał się
                ale
                >
                > tylko do momentu zmiany barw władz miejskich...jak Kaczmarek skręcił w lewo a
                > potem dorwali się liberałowie do koryta miasto stanęło jakby w miejscu..
                > Również stolice województw ściany wschodniej jakoś sobie radziły mimo
                > cywilizacyjnego zapóźnienia ciągnącego się od czasów zaborów. Tam gdzie
                rządzi
                > lewica mamy do czynienia a aferami korupcją biedą bezrobociem
                przestępczością
                > różnymi patologiami społ itd..wystarczy spojrzeć tylko na takie miasta jak:
                > Łódź, Sosnowiec Dąbrowa Górnicza Wałbrzych Zielona Góra Gorzów,
                Koszalin..nawet
                >
                > krótkie rządy SLD spowodowały znaczne pogorszenie sytuacji gospodarczej w
                > miastach w których przejęli oni władze (Radom, Bydgoszcz, Olsztyn...)

Śm. ..... a wychwala mądrość prawicy. Człowieku, czytając od dawna twoją
                twórczość wiem , że jesteś lewica ekonomiczna (dużo socjalu) i endecja ( z
                przekrętem populistycznym) polityczna. Prawicowo- konserwatywna z domieszką
                feudalizmu jest jedynie twoja wierność wasalska do tatusia derektora.
                skąd ta miłość do Bawarii?, hm...Monachium - Toruń - niemieckie szkoły
                derektora - Bayern - Pommeren - brunatne - czarne - "Gott mit Uns" na pasach
                faszystowskich żołnierzy......takie luźne skojarzenia. Czy aby ojczulka natura
                nie ciągnie do lasu, a ty jesteś bezwolnym narzędziem?
                ps. w Niemczech synonimem głupoty jest Bawarczyk, opowiadając tam dowcipy o
                blondynkach słowo "blondynka" zastąp słowem "bawarczyk" - będą ryczeć ze
                śmiechu, gdybyś był we Francji używaj słowa "belg", a w USA ...... nie do
                śmiechu.
                • Gość: Oszołomz RM Re: Masochista- Oszołom! poglądy ma lewicowe..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 10:23
                  Gość portalu: Śmiewca napisał(a):

>
                  > > Śm. ..... a wychwala mądrość prawicy. Człowieku, czytając od dawna
                  twoją
                  > twórczość wiem , że jesteś lewica ekonomiczna (dużo socjalu) i endecja ( z
                  > przekrętem populistycznym) polityczna. Prawicowo- konserwatywna z domieszką
                  > feudalizmu jest jedynie twoja wierność wasalska do tatusia derektora.
                  - Ojciec Dyrektor nie jest moim biologicznym ojcem
                  > skąd ta miłość do Bawarii?, hm...Monachium - Toruń - niemieckie szkoły
                  > derektora - Bayern - Pommeren - brunatne - czarne - "Gott mit Uns" na pasach
                  > faszystowskich żołnierzy......takie luźne skojarzenia. Czy aby ojczulka
                  natura
                  > nie ciągnie do lasu, a ty jesteś bezwolnym narzędziem?
                  - Steretypy i uprzedzenia przez ciebie przemawiają..jak to się ma do twojej
                  tolerancyjnosci i otwartosci he? Jestem człowiekiem wolnym..ja nie jestem
                  uzalezniony od żadnych nałogów ani słabosci w przeciwieństwie do wielu z was
                  > ps. w Niemczech synonimem głupoty jest Bawarczyk, opowiadając tam dowcipy o
                  > blondynkach słowo "blondynka" zastąp słowem "bawarczyk" - będą ryczeć ze
                  > śmiechu, gdybyś był we Francji używaj słowa "belg", a w USA ...... nie do
                  > śmiechu.
                  - Ponawiam pytanie jak to wszystko ma się do tolerancyjnosci i poszanowania dla
                  ludzi o innych poglądach itd?...Takie dowcipy opowiadają sobie tylko
                  sfrustrowani lewacy zazdrosni o ewidentny sukces gospodarczy Bawarii..nie mogą
                  sobie pouzywać naich gospodarce to czepiaja się obyczajów..oj jakie to małe
                  głupie i prymitywne jest takie zachowanie... przez to wszystko przemawia jak
                  juz wspomniałem frustracja lęk i zazdrość..pozaostała częśc niemiec uległa
                  socliberalnej demagogii o tzw otwartym społeczeństwie a teraz maja to co mają
                  kryzys przestepczośc bezrobocie..itd
                  • Gość: Xionc Oszołom! poglądy ma lewicowe..... - Niestety tak. IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 26.09.02, 11:23
                    Oszołom zacząłeś nieźle, ale teraz pierdolisz jak potłuczony:
                    1) Czy jak z jajka w chlewie wykluje się kura to trzeba wołać na nią świnia?
                    Innymi słowy, czy BAlcerowicz jako były członek PZPR, nie ma prawa do zmiany
                    poglądów? Pokaż mi choć jeden pogląd socjalistyczny w jego doktrynie!!! A
                    liberałem jest w dziedzinie ekonomii i to zbliża go do pojęcia prawicy.
                    Ponieważ wierzy on w takie pojęcia: jak wolny rynek, konkurencja, globalizacja.
                    2)Czy oceniasz wartość człowieka po tym czy chodzi do Kościoła? Bo ja nie...
                    Jeśli czytałeś kiedyś katechizm to powinieneś wiedzieć, że człowiek ma wolną
                    wolę i może wybierać jak chce. A Balcerowicz zrobił dla tego kraju więcej niż
                    jakikolwiek inny człowiek mógł zrobić w ostatnich 15 latach (więcej niż
                    kiedykolwiek Rydzyk będzie w stanie zrobić). To dzięki niemu ludzie w moim
                    wieku z wyższym wykształceniem bez (uwaga!) WIĘKSZYCH problemów mogą kupić
                    mieszkanie, samochód i mieć środki na wychowanie dziecka... To on pobudził w
                    Polakach smykałkę do przedsiębiorczości, która jest totalnie tłumiona od 1993
                    roku przez lewackie rządy najpierw SLD, potem AWS, a teraz znowu postkomuchów.
                    3) Dalaj-LAma też nie jest ochrzczony - zaj... go za to?
    • Gość: polishAM Re: TV Bawarska wzorzec tv narodowo katolickiej IP: *.nas37.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 02.10.02, 05:50
      Wlasnie dlatego nie jestem tak przeciwny UE. Uwazam, ze Europa moze stac sie
      zwiazkiem narodowych panstw z tradycjami. Jednoczesnie bedziemy przeciwwaga dla
      zydowskiej propagandy. Nie mowiac o korzysci ekonomicznych. MUSIMY NAWIAZAC
      KONTAKTY Z NARODOWCAMI, zeby zapobiec zydowskiej neokolonizacji Europy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka