hrabia.m.c 25.10.05, 20:43 i nie chodzi mi o te kilka stołkow koslawych. ale o to co zyska lub straci w opini publicznej, a głównie u swojch wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebe3 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:45 Wyborcy mówia koalicji NIE Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:47 Nie ma sensu wchodzić w jakiekolwiek układy z Kaczyńskimi.Oni myślą tylko w jedną stronę,jak "wykolegować" przeciwnika a jest nim każdy kto nie zgadza się z nimi w 100 procentach. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:49 i to też moje zdanie. historia uczy, ze uklady z biżniakami konczą sie nie najlepiej(delikatnie ujmując) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:47 Nic nie zyska, straci wiarygodność. A dla PiS ta koalicja jest bardzo wygodna - będą mieli na kogo zwalić odpowiedzialnośc za swoje nieudolne rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:49 Tak już słysze My chcieliśmy, ale to PO nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:51 a te kulawe stołki ,warte są utraty reputacji? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Zdecydowane NIE 25.10.05, 20:50 Polacy wybrali socjalizm wiec socjalizm im sie należy. Młodzi, aktywni i wykształceni dadzą sobie radę. Ci starsi ale nie czekający na pomoc tym bardziej. Za 4 lata już chyba nikt nie uwierzy w dobrego wujka, który wszystko załatwi i wszystkich uszczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Zdecydowane NIE 25.10.05, 20:55 Jasiuf, zaczynam w to wątpić:( Który to już raz ten głupi narud łapie sie na puste obiecanki? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Ale niedługo socjalistów zabraknie :) 25.10.05, 20:59 bebe3 napisała: > Jasiuf, zaczynam w to wątpić:( Który to już raz ten głupi narud łapie sie na > puste obiecanki? Został już tylko Lepper i Giertych. W najgorszym razie 8 lat. Potem już nie będzie takiej mutacji socjalizmu, która by sie jeszcze nie zbłaźniła. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Ale niedługo socjalistów zabraknie :) 25.10.05, 21:02 jasiuf napisała: > bebe3 napisała: > > > Jasiuf, zaczynam w to wątpić:( Który to już raz ten głupi narud łapie sie > na > > puste obiecanki? > > Został już tylko Lepper i Giertych. > W najgorszym razie 8 lat. > Potem już nie będzie takiej mutacji socjalizmu, która by sie jeszcze nie zbłaźn > iła. Nie załamuj się:)) Kaczory z dornem i wassermanem cos wymyśla:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:54 Przed wyborami do parlamentu PO szumnie deklarowała, że koalicja z PiS to naturalna kolej rzeczy po wyborach. I że na pewno będzie wspolny rząd. Tylko, że wtedy prowadzili w sondażach. Nagle kilka procent głosów diametralnie zmieniło punkt widzenia i odpowiedzialne za panstwo PO mówi nam: Mamy was Polsko w d... . Niech PiS idzie w koalicję z sejmowym motłochem i rozwalą Polskę. A my z boku będziemy klaskać i przyglądać się jak nam sondaże rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:56 asienka32 napisała: > Przed wyborami do parlamentu PO szumnie deklarowała, że koalicja z PiS to > naturalna kolej rzeczy po wyborach. > I że na pewno będzie wspolny rząd. > Tylko, że wtedy prowadzili w sondażach. Nagle kilka procent głosów diametralnie > > zmieniło punkt widzenia i odpowiedzialne za panstwo PO mówi nam: > Mamy was Polsko w d... . Niech PiS idzie w koalicję z sejmowym motłochem i > rozwalą Polskę. A my z boku będziemy klaskać i przyglądać się jak nam sondaże > rosną. Przed wyborami PIS miał jeszcze akceptowalny program, w trakcie tak skręcił , że jak to ktoś określił to ogień i woda Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 20:58 asienka32 napisała: > Przed wyborami do parlamentu PO szumnie deklarowała, że koalicja z PiS to > naturalna kolej rzeczy po wyborach. > I że na pewno będzie wspolny rząd. > Tylko, że wtedy prowadzili w sondażach. Nagle kilka procent głosów diametralnie > > zmieniło punkt widzenia i odpowiedzialne za panstwo PO mówi nam: > Mamy was Polsko w d... . Niech PiS idzie w koalicję z sejmowym motłochem i > rozwalą Polskę. A my z boku będziemy klaskać i przyglądać się jak nam sondaże > rosną. > wszystko sie zgadza! Ciekawe czy nie zadałabyś pytania co zyska pis,gdyby wynik wyborow byl inny. chociaz jestem pewien ,że tusk dotrzymalby slowa ,a bliżniakom za grosz wiary nie daję!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:06 PiS nie jest partią z mojej bajki. Zawsze uważałam, że moje wyborcze preferencje sa gdzieś między JKM a Platformą, Niestety dziś PO zachowuję się jak obrażony szczeniak. Liczę po cichu, że to wyłącznie zagrywka pod negocjacje i rząd PiSPO powstanie. A PiS jest taki sam dziś jak był miesiąc temu. A kilka ciepłych słów do Leppera było ewidentną zagrywką pod publiczkę, do tego zadziwiająco profesjonalną i skuteczną. Jak się obiektywnie spojrzy, to nawet trudno mieć do nich pretensje,że walczyli o głosy dla Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:12 ...A kilka ciepłych słów do Leppera > było ewidentną zagrywką pod publiczkę, do tego zadziwiająco profesjonalną i > skuteczną... oczywicie masz racjęa ale na dodatek cyniczną PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ nobilituje przestępcę Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:17 > oczywicie masz racjęa ale na dodatek cyniczną PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ nobilituje > przestępcę Zgadza się. Takie są niestety uroki demokracjoi. Żeby wygrać wybory, trzeba mieć 51 proc. głosów, a elektorat światły i porzadny to zaledwie ok. 20 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:19 asienka32 napisała: > > oczywicie masz racjęa ale na dodatek cyniczną PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ > nobilituje > > przestępcę > > Zgadza się. Takie są niestety uroki demokracjoi. Żeby wygrać wybory, trzeba > mieć 51 proc. głosów, a elektorat światły i porzadny to zaledwie ok. 20 proc. > Czyli po trupach do władzy. jeśli taka demokracja Ci odpowiada,to ... e tam. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:16 asienka32 napisała: > PiS nie jest partią z mojej bajki. Zawsze uważałam, że moje wyborcze > preferencje sa gdzieś między JKM a Platformą, > Niestety dziś PO zachowuję się jak obrażony szczeniak. Liczę po cichu, że to > wyłącznie zagrywka pod negocjacje i rząd PiSPO powstanie. > A PiS jest taki sam dziś jak był miesiąc temu. A kilka ciepłych słów do Leppera > > było ewidentną zagrywką pod publiczkę, do tego zadziwiająco profesjonalną i > skuteczną. Jak się obiektywnie spojrzy, to nawet trudno mieć do nich > pretensje,że walczyli o głosy dla Lecha. > > chsesz Asieńko ,miec ciastko i zjeśc ciastko( moze na odwyrtke) Ja nawet pogodzilbym sie z rządami pisu,ale pod jednym warunkiem. wygrali niech biora wszystko,niech bliżniaki chociaz raz wezmą odpowiedzialnosc ,za swoje czyny. a teraz co? Laech -prezydentem ,i moze z tego stolka krytykowac. a gdzie drugi? mar(jonetke) wystawil a sam ,ustawil sie z plecami bliżniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:19 Ale póki co wyniki wyborów od 16 latzmuszają do tworzenia koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:21 Fakt Ale czy za wszelką cene? już to przerabialismy. aws-uw sld-psl A koniec byl??sama odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:24 SLD mógł rządzić sam w 2001 roku, ale przygruchali sobie UP żeby rozłożyć odpowiedzialność. W tym szaleństwie jest metoda. Niestety nie widzę charyzmatycznego polityka, który skupiłby wokół siebie ludzi i z prawicowym gospodarczo programem samodzielnie wygrał wybory. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:28 Jak to?:)))))))))))))))))) a Lech Kaczynski ze swoim prawicowym programem gospodarczym, nie wygrał aby? ::)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:30 Lech Kaczyński wygrał <kropka> Prawicowy program gospodarczy ma jedynie UPR, bo nawet PO poza czczą gadaniną niewiele zaprezentowała konkretów w tej sprawie. fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=679359 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 22:39 Jarek też wygral ,więc niech swoj program wdrazaja, bez listkow figowych. i >kropka< Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze U mnie straci wszystko 25.10.05, 21:00 Jeśli wejdzie do koalicji to ja wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: U mnie straci wszystko - u mnie TEŻ! 25.10.05, 21:07 Tak jak UW, kiedy weszła do koalicji z AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:01 A co ma zyskać przecież im chodzi o Polskę,czyż nie tak mówili.No to teraz niech nie marudzą wchodzą do rządu ,naprawiają co mogą ,albo nie pozwolą za dużo popsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:04 już taka jedna partyjka była ,ktora dla dobra narodu rząd tworzyla:)) a na imie miala UW:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:12 Ano była i PO też tak skończy ,ale wiedzieli w co się pakują.A jak nie wiedzieli ,nie podejrzewali ,że mogą być tym słabszym w koalicji to są do .....Zawsze mi powtarzano ucz się choćby i od diabła. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Odp: przekroczenie 5% progu wyborczego za 4 lata 25.10.05, 21:03 hrabia.m.c napisał: > i nie chodzi mi o te kilka stołkow koslawych. > ale o to co zyska lub straci w opini publicznej, > a głównie u swojch wyborcow. M: tak na prawde ludzie wierzacy w "liberalizm" Tuska to elektorat Partii Demokratycznej czyli bylej UW. Reszta ta medialne fantazje kreowane przez kontrolowana przez obcy kapital prase i telewizje. Nikt oprocz postkomiunistow w uklady z PO nie wejdzie. Wiec PiS robi laske Platformusom dajac im szanse wykazania sie. To PiS nie PO moze duzo stracic. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Odp: przekroczenie 5% progu wyborczego za 4 l 25.10.05, 21:07 mirmat1 napisał: > hrabia.m.c napisał: > > i nie chodzi mi o te kilka stołkow koslawych. > > ale o to co zyska lub straci w opini publicznej, > > a głównie u swojch wyborcow. > M: tak na prawde ludzie wierzacy w "liberalizm" Tuska to elektorat Partii > Demokratycznej czyli bylej UW. Reszta ta medialne fantazje kreowane przez > kontrolowana przez obcy kapital prase i telewizje. Nikt oprocz postkomiunistow > w uklady z PO nie wejdzie. Wiec PiS robi laske Platformusom dajac im szanse > wykazania sie. To PiS nie PO moze duzo stracic. Ooo!! laske platformusom?????? a ktory z tych dwoch?? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Odp: przekroczenie 5% progu wyborczego za 4 l 25.10.05, 21:09 Tak naprawdę to jesteś idiotą nie mającym żadnego pojęcia o polskiej scenie politycznej. Platforma w opozycji będzie tylko i wyłącznie zyskiwać a w rządzie tylko i wyłącznie tracić. PiS i tak już jest przegrany - rozbuchał niesamowite nadzieje, które nie zostaną zaspokojone Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Trudna decyzja PO 25.10.05, 21:15 Nie za cztery, nowe wybory parlamentarne za rok, a najwyzej za dwa, ale inflacja moze juz wtedy byc jak na Białorusi. Nie dziwie sie,ze PO liczy ewent. zyski i straty. Pamięta o losie UW, AWS i częsciowo i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:51 Do tej pory udział we władzy zawsze obniżał notowania na kilka lat.PO nie powinna wchodzić do rządu przynajmniej teraz.Trzeba w nim umoczyć Lepperów i Giertychów.Sytuacja społeczno-materialna ludzi jest bardzo trudna i trzeba się będzie z tym zderzyć w najbliższym czasie.Niedługo ustawią się manifestacje roszczeniowców.A Rokita chce dawać rozkazy Zomowcom!!!.Himalaje głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Co zyska PO wchodząc w uklad z blizniakami 25.10.05, 21:57 >A Rokita chce dawać rozkazy Zomowcom!!!. (tekst świetny i cholernie trafny,ale) To się teraz prewencja nazywa. A i nielegalne demonstracje są rozpędzane bardziej wybiórczo:)) Jednak demokracja to nie taka zła rzecz:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Elektorat SLD jest przeciw takiej koalicji. 25.10.05, 23:25 to znaczy ,że mądry elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Na chwilę obecną - NIC 26.10.05, 00:04 PO nie powinna wchodzić w koalicję, jeżeli PiS nie zgodzi się na daleko idący kompromis, czy wręcz ustępstwa na rzecz PO. Ustępstwa głównie w sprawie obsady kluczowych ministerstw (np. MSWiA dla Rokity) i programu (!!!). Na tyle radykalne, by zupełnie odciąć się od Leppera i Giertycha. Innymi słowy PO może rozważać romans z PiS tylko jeżeli to publicznie zdradzi Samoobronę i LPR, choć w minimalnym stopniu odcinając sobie drogę odwrotu. Przeprosiny można sobie darować, bo i tak wiele znaczyć nie będą. Ale to zapewne będzie zbyt wiele dla PiSu, bo oznaczałoby zupełne odcięcie się od tego co w kampanii głosili i może zrazić zbyt wielu wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś