Dodaj do ulubionych

Chronic układ

27.10.05, 10:43
Dzis dal mnie nic nie jest bardziej oczywiste , ze jedynym motywem PO jest
chronienie układu ...szeroko pojetego a nie tylko postkomunistycznego.
Nieracjonalne zachowanie Komorowskiego i Tuska oraz szarej eminencnji Waltz
tylko utwierdza mnie mnie w tym przekonaniu.
Teraz widac ze rola Tuska miało byc blokowanie reform gdy nie został
prezydentem...pozostało "układowi" przejecie kontroli nad resortami siłowymi.
Gdy i to zaczyna nie przynosic rezultatów to układ zaczyna...dazyc do przed
terminowych wyborów bo to jest jedyna szansa na zachowanie wpływów
Interes Polski przegrywa z interesem partyjniacko-biznesowych układów.
Zaczynam załowac ze głosowałem na PO.
.
Obserwuj wątek
    • bush_w_wodzie Re: Chronic układ 27.10.05, 10:46
      co ty za bzdury wypisujesz.

przeciez pis utworzy rzad mniejszosciowy z programowymi sojusznikami spoza
      ukladu i salonu. rozwalanie z pomoca leppera powinno byc latwiejsze.

jak mozna w tym samym poscie wyrazac pogarde i fundamentalna niechec i brak
      zaufania do po jednoczesnie majac pretensje ze nie chce tworzyc koalicji.
      to jakas zasadnicza niespojnosc.
      • ossey Re: Chronic układ 27.10.05, 10:52
        Czy koalicja PiS i pozostali to jest dobre dla Polski? Gdyby PiS chciał sojuszu
        z Lepperm juz on by funkcjonował.
        Powtarzam rzad mniejszosciowy to nieszczescie dla kraju...a jedyna obecnie
        mozliwosc dla "układu" aby blokowac zmiany i dokladnie to robi PO.
        Interes "układu" ponad wszystko.
        • ayran Re: Chronic układ 27.10.05, 10:55
          Platforma ma 132 głosy w Sejmie a koalicja PiS, Samoobrona, LPR i PSL 270.
          Nawet występując wspólnie z SLD PO nie jest w stanie niczego zablokować. A SLD
          nie jest sojusznikiem PO - na Komorowskiego na przykłąd nie głosowali.
        • frank_76 Re: Chronic układ 27.10.05, 10:57
          Łudzę się, że Rokita nie przespał całej nocy, bo kombinował, żeby zebrać
          kilkudziesięciu ludzi, wyjść z PO i utworzyć rząd z PiSem, a na mównicy
          pierdyknąć historyczne przemówienie, że wbrew Kwachom, Tuskom i Wałęsom pomoże
          Kaczorom rozp**ić Układ. Wtedy przeszedłby do historii.
          • www.nasznocnik.pl Chłopie, wracaj na... 27.10.05, 10:59
            ...Księżyc (bo chyba stamtąd spadłeś) ;D
            • frank_76 Re: Chłopie, wracaj na... 27.10.05, 11:00
              Napisałem, że się łudzę..... Gdybym był Rokitą i miał jaja, tak bym zrobił.
          • kataryna.kataryna Re: Chronic układ 27.10.05, 10:59
            frank_76 napisał:

> Łudzę się, że Rokita nie przespał całej nocy, bo kombinował, żeby zebrać
            > kilkudziesięciu ludzi, wyjść z PO i utworzyć rząd z PiSem, a na mównicy
            > pierdyknąć historyczne przemówienie, że wbrew Kwachom, Tuskom i Wałęsom
            pomoże
            > Kaczorom rozp**ić Układ. Wtedy przeszedłby do historii.

To prawda :)

• bush_w_wodzie Re: Chronic układ 27.10.05, 11:02
              kataryna.kataryna napisała:

> frank_76 napisał:
              >
              > > Łudzę się, że Rokita nie przespał całej nocy, bo kombinował, żeby zebrać
              > > kilkudziesięciu ludzi, wyjść z PO i utworzyć rząd z PiSem, a na mównicy
              > > pierdyknąć historyczne przemówienie, że wbrew Kwachom, Tuskom i Wałęsom
              > pomoże
              > > Kaczorom rozp**ić Układ. Wtedy przeszedłby do historii.
              >
              >
              >
              > To prawda :)
              >
              >

prawda. mialby miejsce obok franza von papena
            • goniacy.pielegniarz Re: Chronic układ 28.10.05, 17:35
              kataryna.kataryna napisała:

> frank_76 napisał:
              >
              > > Łudzę się, że Rokita nie przespał całej nocy, bo kombinował, żeby zebrać
              > > kilkudziesięciu ludzi, wyjść z PO i utworzyć rząd z PiSem, a na mównicy
              > > pierdyknąć historyczne przemówienie, że wbrew Kwachom, Tuskom i Wałęsom
              > pomoże
              > > Kaczorom rozp**ić Układ. Wtedy przeszedłby do historii.
              >
              >
              >
              > To prawda :)

Obawiam się, że wtedy przeszedłby szybko do historii razem z PiSem, ale w nieco
              innym znaczeniu sformułowania "przejść do historii".
              Nie wiem, dlaczego tak bardzo podoba Ci się pomysł osłabienia partii, na którą
              głosowałaś. Elektorat PiSu akurat rozumiem. Zwiększanie siły PiSu i
              marginalizacja PO poprzez jej rozbicie i dokoptowanie garstki posłów, nie
              wspominając już o tym, że prowadzić to będzie do niszczenia PO w perspektywie
              długofalowej, a w najlepszym wypadku wypchnięcie PO na lewą stronę i
              monopolizacja sceny na prawicy przez PiS - oto możliwe efekty takiego planu.
              A mówimy tu przecież tylko o konsekwencjach dla samych partii politycznych.
          • goniacy.pielegniarz Re: Chronic układ 28.10.05, 17:24
            frank_76 napisał:

> Łudzę się, że Rokita nie przespał całej nocy, bo kombinował, żeby zebrać
            > kilkudziesięciu ludzi, wyjść z PO i utworzyć rząd z PiSem, a na mównicy
            > pierdyknąć historyczne przemówienie, że wbrew Kwachom, Tuskom i Wałęsom pomoże
            > Kaczorom rozp**ić Układ. Wtedy przeszedłby do historii.

To, dlaczego PiSowcy chcą osłabienia PO ku uciesze PiSu jest oczywiste. Tylko po
            co od razu mieszać w to historię?
        • www.nasznocnik.pl Re: Gdyby PiS chciał z Lepperem 27.10.05, 10:57
          A co - nie funkcjonuje ?... ;D
        • bush_w_wodzie Re: Chronic układ 27.10.05, 10:58
          ossey napisał:

> Czy koalicja PiS i pozostali to jest dobre dla Polski?

a kto do takiej sytuacji doprowadzil konkretnymi glosowaniami w sejmie?

> Gdyby PiS chciał sojusz u
          > z Lepperm juz on by funkcjonował.

popatrz na wyniki glosowan sejmowych. inna sprawa ze zbyt gwaltowny zwrot od
          deklarowanej koalicji z po do faktycznej z lepperem moglby byc zbyt duzym
          szokiem nawet dla elektoratu pis... wiec to trzeba robic powoli i tak zeby mozna
          bylo zwalic na po

> Powtarzam rzad mniejszosciowy to nieszczescie dla kraju...a jedyna obecnie
          > mozliwosc dla "układu" aby blokowac zmiany i dokladnie to robi PO.
          > Interes "układu" ponad wszystko.

zalosne to jest. pis rozgrywa i rozwala a ty ciagle upatrujesz winy w po.
          chcieliscie waaadzy naobiecywaliscie gruszek na wierzbie i dogadaliscie sie z
          lepperem to to teraz po mesku konsumujcie i bierzcie sie za rzadzenie a nie
          biadolcie tutaj jak stare baby
          • ossey Re: Chronic układ 27.10.05, 23:19
            Patrzysz na polityke przez pryzmat zabawy w piaskownicy. Jas sie obraził bo
            Kazio naskarzył mamie.
            Tymczasem stawka jest nasz kraj, ktory wymaga głebokich reform. To co wyczynia
            PO to jest postawa obrazonej primadonny...ciagle mam taka nadzieje i im to
            przejdzie. Boje sie jednak , ze sa ta bardziej głebsze przemyslenia inspirowane
            wpływami " układu".
            Swego czasu Wieczerzak zeznał , ze Waltz nalezy do " klubu Karkowskiego
            Przedmiescia ". Warto zastanowic sie nad tak szybka kariera tej pani w PO
            kosztem Gilowskiej.
            • bush_w_wodzie Re: Chronic układ 28.10.05, 13:57
              ossey napisał:

> Patrzysz na polityke przez pryzmat zabawy w piaskownicy.

nieprawda. wiem ze bez wzajemnego zaufania i poszanowania nie da sie zbudowac
              dobrych wspolnych rzadow. to elementarz polityki. brak umiejetnosci dostrzegania
              tego znamionuje niekompetnecje

> Swego czasu Wieczerzak zeznał , ze Waltz nalezy do " klubu Karkowskiego
              > Przedmiescia ". Warto zastanowic sie nad tak szybka kariera tej pani w PO
              > kosztem Gilowskiej.

jesli pis uwaza po za aferzystow i sb-kow to jak moze myslec o koalicji z po?
              jak moglo twierdzic wczesniej ze wejda w koalicje z po?

jest glupota myslec ze jedna partia decyduje o polityce personalnej drugiej
              partii. dla mnie hgw jest osoba ktorej dokonania daleko przewyzszaja dokonania
              kogokolwiek z pis. i co?
    • lej_czerwonego Re: Chronic układ 27.10.05, 10:51
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31036156&a=31036156
    • loppe Re: Chronic układ 27.10.05, 10:53
      tak, rzeczywiście
      • heliov Re: Chronic układ 27.10.05, 10:56
        i pomyśleć ,że jeszcze z 6 tygodni temu chciałem głosowac na PO , cieszę
        się ,że przejrzałem na oczy układ poleci jak nic...
        • loppe Re: Chronic układ 27.10.05, 11:03
          ja uwierzyłem w istnienie układu patrząc na zachowanie mediów i sondażowni w
          kampanii wyborczej, obecne zachowanie PO to dodatkowe potwierdzenie
          • bush_w_wodzie Re: Chronic układ 27.10.05, 11:06
            loppe napisał:

> ja uwierzyłem w istnienie układu patrząc na zachowanie mediów i sondażowni w
            > kampanii wyborczej, obecne zachowanie PO to dodatkowe potwierdzenie

ja tez wierze w istnienie ukladu. takiej wielkiej gtw.
            jest to tajne stowarzyszenie ludzi rozsadnych.
            calkiem spore ale niestety mniejszosciowe

• loppe Re: Chronic układ 27.10.05, 11:08
              rozsądni to oni są - przyznaję, i od strony intelektualnej zawsze mi było
              bliżej do nich

• bush_w_wodzie Re: Chronic układ 27.10.05, 11:10
                loppe napisał:

> rozsądni to oni są - przyznaję, i od strony intelektualnej zawsze mi było
                > bliżej do nich

a emocjonalnie by sie chcialo to wszystko rozwalic prawda?

no to poczekajmy. zobaczymy czy emocje czy rozum sa lepszym doradca. i tak nic
                innego nam teraz nie zostalo
                • loppe Re: Chronic układ 27.10.05, 11:12
                  bardziej nawet moralnie, niż emocjonalnie

czas na nieco wyższy poziom etyki, a program 3x15:))) może chwilę poczekać:)
                  • bush_w_wodzie Re: Chronic układ 27.10.05, 11:15
                    loppe napisał:

> bardziej nawet moralnie, niż emocjonalnie
                    >
                    > czas na nieco wyższy poziom etyki, a program 3x15:))) może chwilę poczekać:)

etyka? wlasnie widze. w mowie ale nie w czynach

moim zdaniem 3*15 to nie byla dobra propozycja ale co mam robic - wybaczam. to
                    co podoba mi sie w po to szacunek dla rzeczywistosci
            • nielubiegazety2 Rozsądni.pl - kto zacz??? 27.10.05, 11:10

• bush_w_wodzie Re: Rozsądni.pl - kto zacz??? 27.10.05, 11:13
                obszarnicy kapitalisci reakcjonisci spekulanci wichrzyciele i agenci zachodu he he

• nielubiegazety2 Re: Rozsądni.pl - kto zacz??? 27.10.05, 11:17
                  Czerwoni kapitalisci spod znaku Kulczyka i Agłganowa.
                  Wszystko się zgadza - tylko wywiad jest wschodni.
                  • bush_w_wodzie Re: Rozsądni.pl - kto zacz??? 27.10.05, 11:21
                    nielubiegazety2 napisał:

> Czerwoni kapitalisci spod znaku Kulczyka i Agłganowa.
                    > Wszystko się zgadza - tylko wywiad jest wschodni.
                    >

no wlasnie
                    • nielubiegazety2 To uzupelnimy listę kolegów Kwas,Mazur,Kuna,Żagiel 27.10.05, 11:25
                      W&W (Wachowski i Wałęsa) Miller, Bermaniątko, brzydliwy Urban oraz wszyscy
                      rozsądni publicyści z rozsądnych mediów.
                      • bush_w_wodzie Re: To uzupelnimy listę kolegów Kwas,Mazur,Kuna,Ż 27.10.05, 11:47
                        nielubiegazety2 napisał:

> W&W (Wachowski i Wałęsa) Miller, Bermaniątko, brzydliwy Urban oraz wszyscy
                        > rozsądni publicyści z rozsądnych mediów.
                        >

wlasnie otwieraja szampana i winszuja sobie pomyslu dyskretnego wsparcia
                        kaczysnkich.

a putin wrecz promienieje i niawe batiuszka lukaszenka jest pozytywnie
                        zaskoczony. coz - wyraznie widac po glosach wyborcow ze rewolucja moralna idzie
                        ze wschodu

• aron2004 Re: To uzupelnimy listę kolegów Kwas,Mazur,Kuna,Ż 27.10.05, 11:52
                          otworzą to oni szampana jak dostaną zaproszenie przed Wielką Komisję Śledczą
                          • bush_w_wodzie Re: To uzupelnimy listę kolegów Kwas,Mazur,Kuna,Ż 27.10.05, 11:55
                            aron2004 napisał:

> otworzą to oni szampana jak dostaną zaproszenie przed Wielką Komisję Śledczą

a moze by po prostu przed sad?
    • nielubiegazety2 Re: Chronic układ 27.10.05, 11:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30891554&a=30892666
    • czwarta.rzeczpospolita Kochani! Narod zasluzyl sobie na dobry rzad. 27.10.05, 11:09
      No i ma na co zasuzyl. Nie podskakiwac mi tu prosze!
      • www.nasznocnik.pl No to naród sobie... 27.10.05, 11:14
        ...jeszcze parę latek poczeka ;-)
    • ociecdyrektor wyszło szydło z worka 27.10.05, 11:12
      Z czasem coraz bardziej widać, że słuszna jest teza o tym, że Platforma to
      ostatnia deska ratunku dla układu. PiS szedł po władzę by naprawić ten chory
      kraj. PO, wbrew temu co twierdzi, nie chce zmian. Chce uratować stare chore
      struktury powstałe po 89 roku. Tylko ślepy tego nie zauważy. To tak jakby
      złodzieja łapać wspólnie ze złodziejem. PiS słusznie więc wydymał PO. Ale media
      robią z Kaczyniaków potworów. A ci nie mają jak się bronic.
      Poza tym media dostały sraczki pospolitej po porażce PO i Tuska. Wszyscy
      biadolą jak po porażce Tadeo Mazowieckiego. III RP kontratakuje .
      Ja równiez liczę na Rokitę, że wyjdzie z PO.
    • trevik Re: Chronic układ 27.10.05, 11:20
      Kiedys zastanawialem sie, jakim fenomenem w Niemczech zrodzil sie nazizm. Dzis,
      jak patrze na Polske zaczynam to zjawisko pojmowac.

Bieda jest, wrog jest, nienawisc jest, naiwnosc jest, slepe zaufanie wodzowi
      rowniez.
      Kaczynski to w zadnym wypadku nie Hitler, taki zly to on nie jest i nie da sie
      tych dwoch porownac. Co innego barany, ktore wydaja sie miec zblizone parametry
      i podobnie sie nakrecaja,

T.
    • t-800 Re: Chronic układ 27.10.05, 23:33
      ossey napisał:

> Zaczynam załowac ze głosowałem na PO.

A ja się cieszę, że zagłosowałem w zgodzie z własnym sumieniem i nie bałem
      się "zmarnować" głosu. Zmarnowałbym, gdybym zagłosował na PO.
    • tees1 "Nocna zmiana" reloaded 28.10.05, 14:16
      Nie krytykowac kto nie ogladal "Nocnej zmiany"

Ten film nie byl mlotem na Tuska, nie byl tez peanem na czesc Olszewskiego. Nie
      wiem, jakie autor mial intencje. Ja zobaczylem, ze wiekszosc partii politycznych
      zostalaby zdezorganizowana, rozpadlaby sie po ujawnieniu bylych funkcjonariuszy
      rezimowych w ich szeregach. Opinia publiczna by nie rozrozniala groznych od
      niegroznych, szkodliwych od nieszkodliwych, przymuszonych od zawodowych agentow.
      Przywodcy tych partii to rozumieja, uwazaja ze sami potrafia zneutralizowac
      szkodnikow a oszczedzic nieszkodliwych, uratowac swoje partie i swoje nazwiska.
      Uwazaja tez moze, ze bylby to zbytni szok dla Polski. Chca zeby wilk byl syty i
      owca cala. Dzisiaj sytuacja sie powtarza. Doszla moze jeszcze obawa przed
      rozmontowaniem intratnych a nieuczciwych ukladow gospodarczych. Tyle, ze takie
      podejscie nie dziala. "Socjalizm tak, wypaczenia nie" tez nie zadzialalo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka