Dodaj do ulubionych

Polacy! Broncie ANDRZEJA KRYZE !!!

04.11.05, 17:30
A CO ten czlowiek winien, ze jego tatko byl komunistycznym pieskiem i sbeckim
prawnikiem, co sie wslawil i umoczeniem lapek w aferze miesnej, i wysokimi
wyrokami na opozycje w poczatkach stanu wojennego?
pl.wikipedia.org/wiki/Afera_miesna
Obserwuj wątek
    • nocna_zmiana_blusa Re: Polacy! Broncie ANDRZEJA KRYZE !!! 04.11.05, 17:32
      kropekuk napisał:

> A CO ten czlowiek winien, ze jego tatko byl komunistycznym pieskiem i sbeckim
      > prawnikiem, co sie wslawil i umoczeniem lapek w aferze miesnej, i wysokimi
      > wyrokami na opozycje w poczatkach stanu wojennego?
      > pl.wikipedia.org/wiki/Afera_miesna

Ale w Wehrmachcie nie byl.
    • 42gimnazjum [...] 04.11.05, 17:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kropekuk Znow PiSuar szantazem chce mi gebe zamknac? 04.11.05, 17:41
        Niewygodny link? Niewygodne info? Niestety, PRAWDZIWE:)))
        • mela46 Re: Znow PiSuar szantazem chce mi gebe zamknac? 05.11.05, 08:29
          Mało Ci! Twoje oblicze ujawniono na forum! Pora się wycofać!
          • kropekuk Pocalujcie mnie w zadek, PiSiaki:))) 05.11.05, 17:31

• lech2000 Re: Ano wlasnie: czysta krew wasza, polsko-zydows 04.11.05, 17:37
      kropekuk napisał:

>
      Nie wasz ,a nasza.Cokolwiek odpowiesz.
    • kropekuk Czyzby juz haslo usunieto? 04.11.05, 17:37
      Coz, mam kopie - zamieszcze w wersji anglojezycznej:)
      • lej_czerwonego Re: Czyzby juz haslo usunieto? 04.11.05, 17:38
        Nie usunieto, tam w nazwach katalogow sa uzywane polskie znaki
        pl.wikipedia.org/wiki/Afera_mięsna
      • buffalo_bill Nic nie usunięto - miĘsna, anie miEsna 04.11.05, 17:38
        pl.wikipedia.org/wiki/Afera_mięsna
        • kropekuk Tak skromnie wpisales to INFO, ze musialem je 04.11.05, 17:42
          lepiej wyeksponowac:)))
      • andrzejg Re: Czyzby juz haslo usunieto? 04.11.05, 17:38
        kropekuk napisał:

> Coz, mam kopie - zamieszcze w wersji anglojezycznej:)

pl.wikipedia.org/wiki/Afera_mi%C4%99sna
      • polonic Gejstapo czuwa na wiki 04.11.05, 17:47

• lauriane Re: Polacy! Broncie ANDRZEJA KRYZE !!! 04.11.05, 17:45
      Jesli to jest torys, anglikanin, dr prawa, trockista i Bog wie co jeszcze to go
      bede bronil.....
      J.C.
    • freemason Cimoszewicz był niesłuszny 04.11.05, 17:45
      Cimoszewicz i Tusk byli niesłuszni (podobnie jak wcześniej Miodowicz), bo mieli
      niewłaściwych przodków - rzeczywiście ciekawe czy w przypadku sędziego Kryżego
      też podniesie się takie larum w mediach i na forach internetowych wśród
      zwolenników PiS i LPR (z tego co pamiętam o przeszłości Kryżego sr. już w 2002
      roku przypominał Tadeusz Płużański w "Najwyższym Czasie").
    • elfhelm Czytałem projekt PiSu trybu przyspieszonego... 04.11.05, 17:46
      jest intrygujący. Założenia dobre, ale parę wątpliwości - np. obligatoryjna
      obrona (czyli konieczność posiadania adwokata) w tych pierdołowatych sprawach,
      podczas gdy nie trzeba mieć obrońcy w sprawie o rozbój.
      Podobno to przygotował Kryże.

Co do ojca - no cóż. Nie odpowiada się za rodzinę...
    • pafnucy33 [...] 04.11.05, 17:47
      • kropekuk Ale WNUKI ZA DZIADOW to juz odpowiadac moga? 04.11.05, 17:49
        Nic mnie tak nie smieszy jak SOWIECKAJA DWOJNAJA MORAL' PiSuarow:))) Gdy Kali
        ukrasc krowe to byc dobry uczynek... Buhahaha!!!! Buhahahaha!!!
        • pafnucy33 Milcz 04.11.05, 17:52
          antysemito! I zrozum raz na zawsze - nie ma we wspolczesnym swiecie miejsca
          dla szerzacych nienawisc rasową jak ty, nienawisc ze wzgledu na wiezy rodzinne
          czy inna nienawisc. Nie zdziw sie, jak kiedys wszystko co tu napisales zostanie
          przypisane ci ladnie do nazwiska i dopiero bedziesz swiecil oczetami.....
          • kropekuk KLAMCO: nie jestem ojcem Rydzykiem:) 04.11.05, 17:53
            Sieg Heil! posla Straka tez nie witam:))))
            • pafnucy33 Jestes 04.11.05, 17:55
              obrzydlym, nienawistnym czlowiekiem o antysemickich pogladach i powinienes
              zostac zabanowany raz na zawsze z tego forum...
              • kropekuk Nie bede - jestem ZYDEM:))) 04.11.05, 17:56

• po_godzinach hehehehehe)))))))) 04.11.05, 17:56
                • kropekuk Widze, ze ci sie podoba UBecki chwyt ala PiSuar? 04.11.05, 18:11

• po_godzinach język jest przedni) 04.11.05, 18:12
                    nie chodzę na mecze, więc rzadko mam okazję słyszeć kiboli)
                    • kropekuk To raczej jezyk z PiSuaru:))) n/t 04.11.05, 18:28

• morgana_le_fay Re: Zrozum 04.11.05, 17:54
        Zrozum, że szczególnie w tym fachu, dzieci się wiele uczą od ojców...

mazowsze.kraj.com.pl/1101710948,47378,.shtml
        • piotr7777 Re: mniejsza o ojca 04.11.05, 17:56
          Sędzia Kryże, sam w sobie, jest postacią złówróżebną.
          • piaf.e Re: mniejsza o ojca 06.11.05, 14:42
            piotr7777 napisał:

> Sędzia Kryże, sam w sobie, jest postacią złówróżebną.

DLACZEGO?
            • kropekuk Dlatego - masz link 06.11.05, 16:37
              www.se.com.pl/se/index.jsp?place=topMenu&news_cat_id=-1&layout=0
              Pstryknij na tytul i sobie przeczytaj
        • kropekuk DZIEKI: to stary Kryze jeszcze lepszy od krewnych 04.11.05, 18:03
          Michnika, ktorzy tak bardzo PiSiakom przeszkadzali:
          >>Roman Kryze byl sedzia Najwyzszego Sadu Wojskowego przez, bagatela, 10 lat -
          od 3 sierpnia 1945 r. do 11 sierpnia 1955 r. W tym czasie wydal wiele wyroków,
          w tym wyroków smierci na dzialaczy niepodleglosciowych, czyli - posilkujac sie
          opinia mecenasa Wladys³awa Sila-Nowickiego - wielu "ukryzowal". O Kryzem
          mówiono, ze ma swój prywatny cmentarz na Sluzewcu. Wyroki wydawal rutynowo, z
          automatu. Mozna oczywiscie powiedziec, ze tak samo postepowali wówczas inni
          sedziowie, szczególnie orzekajacy w II instancji. O tych sedziach niewiele sie
          dzis pisze i mówi, gdyz "tylko przyklepywali" wyroki zapadle wczesniej i na
          wyzszych szczeblach. Nalezy jednak pamietac, ze ich orzecznictwo bylo jednym z
          waznych ogniw w dlugim lañcuchu stalinowskiego systemu bezprawia - od "oficera"
          sledczego do "prezydenta" Bieruta. Mordowali zatem wszyscy, w tym sedzia Roman
          Kryze<<
          • bladatwarz To jak Michnik S., Wolinska? 04.11.05, 18:13
            I Kryze?
            Co Ci zydzi z Polakami wyprawiali?
            • kropekuk To trzeba bylo glosowac na Kaszuba, nie na 04.11.05, 18:15
              Kalksteina z PiSuaru:) Nie martw sie - wyjdzie caly "polski patriotyz" tych
              kurdupli i ich wiernych PiSiakow. A OSTRZEGALEM, ZE LECH KACZYNSKI BRAL AKTYWNY
              UDZIAL W MAGDALENCE? Ostrzegalem...
              • bladatwarz Ale Ty czasami matol jestes kropekuk 04.11.05, 18:30
                W obecnej chwili, przy takich nastrojach antypolskich i postawie roszczeniowej
                Niemcow, kazdy kto moglby byc sterowany przez Niemcow jest dla Polski niebezpieczny.
                Lepszy swoj zyd, na wlasnej krwi wyhodowany, niz facet z niemiecka rodzina.
                Interes Polski jest najwazniejszy.
                W ciagu najblizszych 4 lat bedziemy mieli problemy z Niemcami. Historia rodziny
                kaczynskiego jest jego atutem w tej spraiwe.
                • kropekuk rabinow Kalksteinow? Coz, wiele o nich nie wiem;( 04.11.05, 18:41

• bladatwarz Udzial w AK, nie w Wrermachcie 04.11.05, 18:45
                    :)
                    No i zadna z cioc nie plynela Gustolvem.
                • kaczkadziwaczka7 Re: Ale Ty czasami matol jestes kropekuk 04.11.05, 18:54
                  ty naprawde chcesz zastapic sile ekonomiczna i polityczna Niemiec, jakas tam
                  historyjka kaczki starej? Zartujesz. W tym swiecie gadanie jest dobre na forum.
                  i tyle ma sily . Gdzie pieniadze, wojska, przyjaciele?
                  Zydzi ci nie zaszkodza, ale sily to u ciebie malutko. Niemcy coraz blizej
                  likwidacji KOMPLETNEJ ( proces zaczety w 89) Poczdamskich traktatow.
                  • bladatwarz Re: Ale Ty czasami matol jestes kropekuk 04.11.05, 19:12
                    Dobrze czasem sobie poprawic samopoczucie.
                    Niemcy za dlugo trzymaja sie tematu roszczen, zeby sobie sprawe odpuscic.
                  • kropekuk Racja: Polak znow wymachuje drewniana szabelka. 05.11.05, 22:18
                    I - zamiast zwyciezac - bedzie pieknie za zniewolenie olczyzny umierac:))))
        • andrzejg lepiej rozumiem skąd uprzedzenie do Komorowskiego 04.11.05, 18:04
          W 1980 r. Kryże sędziował w procesie m.in. Wojciecha Ziembiρskiego i Bronis³awa
          Komorowskiego. Byli oskarżeni o to, że 11 listopada 1979 r. brali udział w
          manifestacji z okazji święta niepodległości i publicznie twierdzili, że PRL nie
          jest państwem niepodległym. Kryże wymierzył oskarżonym kary od 1 do 4 miesięcy
          więzienia, a w uzasadnieniu wyroku napisał m.in., że demonstracyjnie okazywali
          lekceważenie dla narodu polskiego, twierdz±c m.in., że nie jest on narodem
          wolnym i niepodległym"
          • kropekuk Ale ty juz chyba mowisz o SYNU ANDRZEJU? 04.11.05, 18:12
            Tu akurat niedaleko padlo ubeckie jablko od ubeckiej jabloni:)))
            • andrzejg Ojciec mnie nie obchodzi, ten tekst jest o synu 04.11.05, 18:15
              Przynajmniej tak go zrozumiałem.
              Mam nadzieję,że nie jest to jakaś prowokacyjna podróbka...
              zresztą, własnie coś mówili w TVN o procesach wobec opozycji

A.
          • daimona z archiwum Rzepy - o A. Kryże w 1980 r. 04.11.05, 18:31
            arch.rzeczpospolita.pl/a/rz/2001/11/20011129/200111290002.html
            Andrzej Kryże, który zastąpi Barbarę Piwnik w procesie FOZZ, w 1980 roku
            skazywał działaczy niepodległościowych za twierdzenia, że PRL nie jest
            niepodległym krajem.

"Gazeta Polska" opisała proces, w którym w 1980 roku sędziował Kryże. Chodziło o
            manifestację, która przeszła 11 listopada 1979 roku ulicami Warszawy. Podczas
            procesu na ławie oskarżonych zasiedli m.in. Wojciech Ziembiński i Bronisław
            Komorowski. Kryże wymierzył oskarżonym od 1 do 3 miesięcy więzienia, a w
            uzasadnieniu wyroku napisał m.in., że demonstracyjnie okazywali lekceważenie dla
            narodu polskiego, zarzucając mu m.in., iż nie jest narodem wolnym i niepodległym.

Pięć lat temu Sąd Najwyższy pozytywnie rozpatrzył rewizję od tego wyroku,
            orzekając, że w 1980 roku sąd popełnił błędy i niesłusznie skazał oskarżonych. F.G.
            • daimona to się nazywa "prawo" i "sprawiedliwość" c.d. 04.11.05, 18:33
              Po Lepperze, mamy komunistycznego sędziego - który - śmiechu warte - mam ponoć
              zwalczać komuchów! ;-)
            • wiewiorzasta Ja przepraszam, ale zaczynam bluzgać 04.11.05, 18:39
              to ma być do qrwy nędzy odnowa moralna i dekomunizacja????????

A może Kryze dostał to ciacho za ukręcenie łba wątkowi Kaczorów w FOZZie?
              • daimona tak podejrzewam 04.11.05, 18:43
                śmieszne, nie?
                • wiewiorzasta Re: tak podejrzewam 04.11.05, 18:49
                  To nie jest śmieszne. Ja chcę niebieską pigułkę i z powrotem do Matrixa, bo
                  prawda jest zbyt straszna.
                  • daimona wiem 04.11.05, 18:57
                    ja też bym chciała innego scenariusza dla Polski. :/
                    • kropekuk [...] 04.11.05, 19:08
                      • daimona hmmm, ciekawe 04.11.05, 20:11
                        czemu usunieto ten post? Zdażyłam go przeczytać i nie zauważyłam, by łamał
                        regulamin.
                        • kropekuk Bo giwi dala sie zaszczekac nagonce PiSiakow 04.11.05, 20:19
                          na ma skromna osobe, za ten wlasnie watek:)))
              • kropekuk I KTO sie bal PELNEJ LUSTRACJI ala Rokita ? 04.11.05, 18:43
                Ano, minister PiS, Andrzej Kryze. A to dopiero poczatek:)))
                • wiewiorzasta Re: I KTO sie bal PELNEJ LUSTRACJI ala Rokita ? 04.11.05, 18:50
                  Teczka Jarka to musi być małe piwo bez pianki w porównaniu do tego szamba, które
                  się powoli odsłania.
            • brunox1 czyżby tak wyglądała dekomunizacja? 04.11.05, 19:48
              Czyżby tak wyglądała dekomunizacja na szczytach władzy wg PiSu????
              • kropekuk Wlasnie tak: co bylo do przewidzenia:)) 04.11.05, 19:49
                Swoj komuch to przeciez nie jest zaden komuch:)))
            • ociecdyrektor Trochę to inaczej z tym 1980 r. 04.11.05, 19:49
              To nie był proces karny, a Krzyże
              rozpatrywał odwołanie od orzeczenia ówczesnego kolegium ds.
              wykroczeń i istotnie skazanie utrzymał.Poza tym złagodził orzeczoną w
              kolegium karę do poziomu 1-3 miesięcy.
              • daimona taa, czytałam tłumaczenie Kryże na onecie 04.11.05, 20:30
                Ale jakoś nadal mnie to nieprzekonuje, że był taki "prawomyślny".
                I jeszcze raz się pytam - co robi komunistyczny sędzia na szczytach władzy, w
                trakcie dekomunizacji przeprowadzanej przez PiS?
                Nieco dziwne, jak dla mnie.
                • kropekuk Co robi REKOMENDACJA ZIOBRY dla komunistycznego 05.11.05, 03:06
                  sedziego Andrzeja Kryze? Warto zadac i to pytanie:)))
      • wiewiorzasta Buhahahahaha :))) 04.11.05, 18:32
        Kacza grypa atakuje :)))
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=30243029&a=30243029
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30269454&a=30269602
        Objawy masz pełne. Radzę postarać się o szczepionkę :))))
        • trevik Nowy akronim? 04.11.05, 18:39
          Pomozcie, bo pomyslow brakuje...
          Tak mi od razu stanelo rozwiniecie PiS jako Podwojny Standard (tylko male 'i'
          cos psuje ;-)

T.
          • wiewiorzasta Re: Nowy akronim? 04.11.05, 18:42
            Ja już od dawna stawiam na Potwory i Spółka ;)
          • pies_na_czarnych Co sie czepiacie! 04.11.05, 18:43
            Moze nie wiedzieli:((
            Wystarczy posluchac wywiadow np takiego Dorna. Najczesciej powtarzane przez
            niego zwroty to: "nie wiem", "musze sprawdzic", "jeszcze sie tym nie zajalem"
            itp itd.
            • wiewiorzasta Re: Co sie czepiacie! 04.11.05, 18:46
              Utrącili Komorowskiego, to nie mógł ich poinformować.
            • pies_na_czarnych Re: Co sie czepiacie! 04.11.05, 18:46
              Przyklad pierwszy z brzegu:
              www.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,4102
              • kropekuk Demontaz panstwa ala PiS: coz, Putin nie wspomina 04.11.05, 19:04
                o Polsce, bo "polscy patrioci" z PiSuaru robia wszystko, by POLSKI NIE BYLO.
          • jaerk Re: Nowy akronim? 04.11.05, 20:16
            Pokochaj Inną Sprawiedliwość.
            • kropekuk GENIALNE!!! n/t 04.11.05, 20:22

• wiewiorzasta Re: Nowy akronim? 04.11.05, 21:07
              jaerk napisał:

> Pokochaj Inną Sprawiedliwość.

ROFTL :))))
              Pasuje jak ulał.
            • trevik ;-) 04.11.05, 22:53
              Mysle, ze za jakis czas powinno sie troche tych mozliwych rozwiniec akronimu PiS
              troche nazbierac,

T.
    • bebe255 Re: Polacy! Broncie ANDRZEJA KRYZE !!! 04.11.05, 19:44
      Nastepny dowod podwojnej moralnosci PIS.
    • kropekuk Kochani. Czy wy nie widzicie, ze UBECJA z PiSu 04.11.05, 20:07
      mnozy watki na moj temat tylko po to, by WLASNIE TEN WATEK z czolowki forum
      spadl?
      • pies_na_czarnych Re: Kochani. Czy wy nie widzicie, ze UBECJA z PiS 04.11.05, 20:18
        kropekuk napisał:

> mnozy watki na moj temat tylko po to, by WLASNIE TEN WATEK z czolowki forum
        > spadl?

No to dlugim pissem na nich.
        • atka5 Re: Kochani. Czy wy nie widzicie, ze UBECJA z PiS 04.11.05, 20:53
          Oj tam, to tylko rodzina kata akowców. No a on sam tylko tego Komorowskiego
          troszkę skazał za wyrażenie poglądów. Nic się nie stało.
          Co innego by było, gdyby to zdarzyło się po stronie PO, a tak wszystko jest w
          porządku.
          Jakie jeszcze ciekawostki mogą się zdarzyć prawym i sprawiedliwym?
    • nonno1 Re: Nie przejmujmy mentalności pis i innych 04.11.05, 22:02
      oszołomów!
      Grzebanie w życiorysach przodków jest obrzydliwe.

PiS to wg mnie marazm i atmosfera podejrzliwości, a więc zmarnowane lata dla
      Polski. Krytykujmy jednak konkretne posunięcia, propozycje i diagnozy (np.
      teoria rządów agentów), a jeśli ludzi - to za ich grzechy, nie za grzechy przodków.
      • kropekuk Andrzej Kryze ma wlasne "zaslugi": 05.11.05, 01:43
        przeczytaj uwaznie. Teraz wiesz, CZEMU PiSiaki BALY SIE KOMOROWSKIEGO?
        Ze teczki Kryze i Ziobry wyciagnie:)))
    • jethrox Jak mi się wydaje skazanemu w aferze mięsnej 04.11.05, 22:08
      skonfiskowano oprócz innych rzeczy również sztaby złota.
      W PRL to naprawdę rzadki majątek.
      Nie wykluczam, że wyrok był słuszny.
      • wiewiorzasta Re: Jak mi się wydaje skazanemu w aferze mięsnej 04.11.05, 22:35
        jethrox napisał:

> skonfiskowano oprócz innych rzeczy również sztaby złota.
        > W PRL to naprawdę rzadki majątek.
        > Nie wykluczam, że wyrok był słuszny.

Kara śmierci? No bez jaj...
      • pies_na_czarnych Re: Jak mi się wydaje skazanemu w aferze mięsnej 04.11.05, 23:00
        jethrox napisał:

> skonfiskowano oprócz innych rzeczy również sztaby złota.
        > W PRL to naprawdę rzadki majątek.
        > Nie wykluczam, że wyrok był słuszny.

Tak ci sie wydaje! Byl to typowy pokazowy proces.

BTW jednym ze skazanych na KS byl facet, ktory mieszkal na mojej ulicy.
        Osierocil trojke dzieci.
      • kropekuk A sklad sedziowski byl stalinowski i dyspozycyjny 05.11.05, 00:43
        Mylisz pojecia - za afery gospodarcze nigdy nie skazuje sie na czape; zdarza
        sie to TYLKO w BOLSZEWII:)))
        • roro68 Kryże-co myslę 05.11.05, 03:44
          Nie podoba mi się ojciec Kryżego. Zdecydowanie. Ale powiedzmy, że syn Andrzej
          nie odpowiada za winy Romana. Andrzej Kryże skazał Komorowskiego - to także
          fakt. Faktem jest jednak, że rozpatrywał odwołanie od orzeczenia kolegium i
          złagodził karę. Komorowski parę razy zarzucił Kryżemu tę sprawę, dziś w TVN24
          po raz pierwszy usłyszałem samego Kryżego: mówił, że oskarżeni nie pozostawili
          właściwie wyboru, że niejako "prosili się o wyrok" (sąd próbował im pomóc,
          pytał m.in. czy ubiegali się o zgodę na manifestację, żeby osłabić ciężar
          nielegalności. Przypomnijmy to był 1979 rok, ktoś kto wtedy decydował się na
          manifę musiał liczyć się z karą). Kryże podkreślił, że usunął z wyroku zarzut o
          lżenie narodu. Na koniec Kryże powiedział, że tamten proces dał mu wiele do
          myślenia i że jest mu przykro oraz że przeprasza wszystkich podsądnych.
          W sumie uważam, że nie ma ludzi niezastąpionych i powołanie Kryżego w związku z
          tym epizodem jest błędne. Z drugiej strony nie jest to zbrodnia sądowa i nie
          oceniałbym Kryżego tylko na tej podstawie. Kryże sprawnie zakończył aferę FOZZ
          po spapraniu jej przez Piwnikową. Kryże sądził Humera i innych stalinowców i
          nie zawahał się wymierzyć im surowych kar (były to bodaj pierwsze w III RP
          skazania na więzienie w takich sprawach). A propos życiorysów: jeśli możliwa
          była kompromitacja Piwnikowej, która zbłaźniła się współpracą z SLD i
          wyrządziła szkodę wymiarowi sprawiedliwości, to pewnie Kryże też może ewoluować
          od sędziego, który przyklepał wyrok na Komosia od lojalnego urzędnika.
          • kropekuk Ale Kryze NIE MOZE byc vice SPRAWIEDLIWOSCI. 05.11.05, 03:53
            O to chodzi roro - nie o prawo wykonywania przez niego zawodu:))))
            • kropekuk PS: Ja bym jeszcze przycisnal Ziobro CZEMU Kryze. 05.11.05, 03:57
              na ow bardzo wysoki stolek za soba pociagnal: zupelnie gladko bym ten wasz rzad
              przelknal, gdyby wlasnie nie Ziobro i Wassermann, szuje, otoczone szujami.
              Niestety.
              • 2berber Dorabianie ideologi do faktów :-(. 05.11.05, 08:23
                Można sędziego? ministra? Kryże potępiać albo chwalić,
                naprawdę - nieistotne bo dotyczy tylko jednego człowieka.
                Patologią wymiaru sprawiedliwośći (straszne zestawienie)
                jest korporacjonizm w tym wypadku zawodów prawniczych.
                Rząd Millera tolerował takie zasady, Belka umacniał
                natomiast "państwo" bliźniaków chce wbetonować zasady ładu
                korporacyjnego w nasze myślenie i postępowanie.
          • jk49 Re: Kryże-co myslę 05.11.05, 09:19
            Tylko że Piwnik nie skazywała opozycjonistów, a prowadziła wręcz przeciwną
            działalność - i można było.
            I nie pisz, że Kryżemy było przykro, bo bardzo łatwo się wzruszam.
            • kropekuk Trudno uwierzyc, ze Kaczory to nie BOLSZEWIA:) 05.11.05, 16:17
              Nb. wiesc o Kryze idzie miedzy lud - elektorat PiSiakow. Buhahahaha!!!
              www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=79047&scroll_article_id=79047&layout=1&p
              age=text&list_position=1
              • 2berber Re: Trudno uwierzyc, ze Kaczory to nie BOLSZEWIA: 05.11.05, 17:05
                kropekuk napisał:
                > Nb. wiesc o Kryze idzie miedzy lud - elektorat PiSiakow. Buhahahaha!!!

Zając ty się nie śmiej, ty masz zapłacić i zapłacisz za familię Kryże.
                Już zapadły pierwsze wyroki o odszkodowaniach za wyroki Kryże w słynnej
                aferze mięsnej. Fakt nie tylko ty kropekuku zapłacisz ale i ja i całe
                społeczeństwo. Kryże przy okazji weźmie dodatkowe pieniądze :-(.
                • kropekuk Jestem poddanym krolowej, Elzbiety II. 05.11.05, 17:07
                  Zajac moze sie dalej smiac:))))
                  • citisus Królowej gratulujemy poddanego :-))).n/tx 05.11.05, 18:00
                    • kropekuk Krolowa tez mnie ceni, moj dobry czlowieku.... 05.11.05, 18:11

• andrzejg Citisusie - musisz połknąć tą żabę 05.11.05, 22:45
                      Pamiętam dyskusję z Toba , w której stanowczo twierdziłeś,że
                      wszyscy działający w legalnych organizacjach z czasów PRL, a w tym
                      w satelitarnych partiach popierali tamten zbrodniczy system.
                      Uważam,że działalność w systemie sądowniczym jest tego samego
                      typu wspieraniem systemu, o ile nie gorszym.

Jak więc?Połkniesz tą żabę z Kryżem,czy wymyślisz jakiegos fikołka?

A.
                      • kropekuk Bedzie faktom zaprzeczal. W tej sprawie tylko RORO 05.11.05, 22:48
                        pokazal jakas klase - widac Kaczory mialy tez elektorat w Polsce A, choc - jak
                        widac - dominuje Chamowo:)))
                        • andrzejg On też jest z Polski A 05.11.05, 22:50
                          jeżeli już mamy wprowadzać taki podział

Zobaczymy

A.
                          • kropekuk Eee tam! napewno NIELEGALNY IMIGRANT:) 05.11.05, 22:54

• andrzejg Nie.Zasiedziały i z tradycjami 05.11.05, 23:00
                              aż szkoda,ze czasami (a raczej często) tak błądzi

'Miłość wszystko wybaczy'
                              a w niej wybaczane są zdrady, co dopiero takie tam kłamstewka PiSu
                              Da sobie radę chłopak

A.
    • mariner4 Ale nie tatuś 05.11.05, 17:41
      tylko ten Kryze skazał podczas stanu wojennego miedzy innymi Komorowskiego.
      A może to za tą "zasługę" go awansowali?
      M.
    • klick-klick Re: Polacy! Broncie ANDRZEJA KRYZE !!! 05.11.05, 18:54
      CO ON WINIEN - nic,
      ON TYLKO WYSSAL TAKI SWIATOPOGLAD Z MLEKIEM OJCA
      UB-eckim mlekiem
      • kropekuk Buhahaha!! Sprawa Kryze trafila pod strzechy. 05.11.05, 20:41
        Do PiSuarowego elektoratu:
        www.se.com.pl/se/index.jsp?place=topMenu&news_cat_id=-1&layout=0
      • abstrakt2003 Kurna! A który ojciec mleko daje!!!? 06.11.05, 14:46

• bintorion Polacy! Broncie Krzyża! 05.11.05, 22:54
      • kropekuk Bo inaczej Kryze was "ukryzuje"? 05.11.05, 23:20
        Wzorem swego papcia?
        • niezlomny.prawicowiec [...] 06.11.05, 14:44
    • abstrakt2003 A co on winien że 06.11.05, 14:45
      już sam (nie tatko) opozycjonistów do więzienia wszadzał?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka