jaa_ga 14.11.05, 21:05 Odnoszą się m.in. do uniewinnienia Kurskiego przez PiS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Śpiewak? :-))) 14.11.05, 21:06 Śpiewak? Ten sam, który wyciągał z grobu ojca Cimoszewicza będzie "eksepertował" w sprawie Kurskiego? Cyrk na kółkach!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Śpiewak? :-))) 14.11.05, 21:15 Śpiewak nie ma moralnego prawa wypowiadać się nt. Kurskiego. Nie mają w PO innych ekspertów? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:19 t-800 napisał: > Śpiewak nie ma moralnego prawa wypowiadać się nt. Kurskiego. Nie mają w PO > innych ekspertów? wierzyc mi sie nie chce ze zwolennikom mohairowej koalicji przeszkadza kwestia niechlubnej przeszlosci ojca cimoszewicza od ktorej sam cimoszewicz nigdy sie nie odcial. nie chce mi sie tez wierzyc ze sprawy dziadka tuska i ojca cimoszewicza komukolwiek wydaja sie chocby odrobine podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Lepiej uwierz, choć to trudne. 14.11.05, 21:25 moje zdumienie szybko rosnie. obawy takze Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lepiej uwierz, choć to trudne. 14.11.05, 21:51 obawy o co? przeciez teraz tylko to wszystko się tylko ujawniło, co było dotąd skryte a jak się ujawniło, to i lepiej - lepiej i bezpieczniej niektórych złudzeń nie mieć Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Lepiej uwierz, choć to trudne. 14.11.05, 21:52 po_godzinach napisała: > obawy o co? > > przeciez teraz tylko to wszystko się tylko ujawniło, co było dotąd skryte > > a jak się ujawniło, to i lepiej - lepiej i bezpieczniej niektórych złudzeń nie > mieć > niby prawda ale problem w tym ze ja jeszcze mam garsc zludzen do ktorych jestem bardzo przywiazany Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lepiej uwierz, choć to trudne. 14.11.05, 22:02 toż nie każdy tak sądzi, jak Twoi oponenci) jest jasne, ze sprawa Cimoszewicza i sprawa Tuska to dwie komletnie inne jakościowo sprawy ale lepiej wierzyć, ze nie kazdy to czuje - i nie oczekiwac, aby kazdy poczuł, bo to nie jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Medialne HIENY TVN wyja !!!! 15.11.05, 02:08 TVN wlasnie pokazal na czym by polegal "liberalizm" POstKomuniztycznych zamordystow. Toz to PRL-owska telewizja bez zadnego wstydu. Dwie Gadajace Glowy ujadaja bez zadnej zenady opluwajac wybrany przez narod rzad. Nawet w tym zacietrzewieniu nie maja czasu by zlapac oddech. Co do merimum tego bredzenia mozna by napisac ksiazke. Ale po co? I tak przegrali z kretesem a na szczescie TVN nie ma wiecej monopolu. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:24 bush_w_wodzie napisał: > t-800 napisał: > > > Śpiewak nie ma moralnego prawa wypowiadać się nt. Kurskiego. Nie mają w P > O > > innych ekspertów? > > > wierzyc mi sie nie chce ze zwolennikom mohairowej koalicji przeszkadza kwestia > niechlubnej przeszlosci ojca cimoszewicza od ktorej sam cimoszewicz nigdy sie > nie odcial. przepraszam za niejasnosc. chodzi o kwestie poruszania tej przeszlosci czyli brzmiec powinno: > wierzyc mi sie nie chce ze zwolennikom mohairowej koalicji przeszkadza kwestia > poruszania niechlubnej przeszlosci ojca cimoszewicza od ktorej sam > cimoszewicz nigdy sie nie odcial. i dodam jeszcze ze mnie ta przeszlosc ojca cimoszewicza przeszkadza w kontekscie wyborow prezydenckich zwlaszcza ze sam cimoszewicz byl komunistycznym dzialaczem Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:25 Nie jestem zwolennikiem "moherowej koalicji", idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:31 t-800 napisał: > Nie jestem zwolennikiem "moherowej koalicji", idioto. ups. nastepnym razem obejde sie lagodniej z tym stolikiem zeby koledze tak w uszach nie dzwonilo. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:32 Poszukaj sobie, baranie, moich wpisów nt. wolty Kurskiego, które zamieszczałem na tym forum w stosownym czasie, a później pisz o hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:39 t-800 napisał: > Poszukaj sobie, baranie, moich wpisów nt. wolty Kurskiego, które zamieszczałem > na tym forum w stosownym czasie, a później pisz o hipokryzji. wiesz. rozumiem ze raz moze sie cos wypsnac ale jak za drugim razem to juz nie moge miec watpliwosci ze nietego sie czujesz i jak kazdy czlek o twoim charakterze - w takiej sytuacji bronisz sie za pomoca inwektyw wytlumacze ci jak dziecku: moj zarzut hipokryzji odnosi sie do tego twojego rzekomego wstawiania sie za cimoszewiczem i do zdumiewajacej proby zrownywania kwestii dziadka tuska i ojca cimoszewicza nota bene zarzut podtrzymuje i wyzej uzupelniam Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:41 Ja się nie wstawiam za Cimoszewiczem! To Twoja, typowa dla UW/PD/"GW", projekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:42 t-800 napisał: > Ja się nie wstawiam za Cimoszewiczem! To Twoja, typowa dla UW/PD/"GW", > projekcja. jak to nie? przeciez sugerujesz ze spiewak zrobil cos nieetycznego podnoszac fakty z przeszlosci mariana c? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:43 No bo zrobił. Zrobił prawie to samo co Kurski. Reszta - moherowe berety, wstawianie się za Cimoszewiczem itd. - to Twoja projekcja Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:48 t-800 napisał: > No bo zrobił. Zrobił prawie to samo co Kurski. tak ci sie wydaje? wedlug ciebie prawdziwe oskarzenie to prawie to samo co falszywe? czy to jest tzw pis-prawda? > Reszta - moherowe berety, > wstawianie się za Cimoszewiczem itd. - to Twoja projekcja przeciez jestes zwolennikiem rzadzacej koalicji - czy nie? co do cimoszewicza - co widzisz zlego w podaniu do publicznej informacji ze jego ojciec sluzyl w informacji wojskowej? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:52 bush_w_wodzie napisał: > tak ci sie wydaje? > > wedlug ciebie prawdziwe oskarzenie to prawie to samo co falszywe? Z tego co pamiętam Kurski mówił, że "podobno" dziadek Tuska służył w Wehrmachcie. Tusk mówił, że nie służył, że służył brat dziadka. Potem okazało się, że jednak służył. > przeciez jestes zwolennikiem rzadzacej koalicji - czy nie? Trudno mi się określić jako zwolennik. > co do cimoszewicza - co widzisz zlego w podaniu do publicznej informacji ze jeg > o > ojciec sluzyl w informacji wojskowej? Nie widzę, tak samo jak nie widzę nic złego w podaniu do publicznej wiadomości, że Tuska dziadek służył w Wehrmachcie. (Uważam jednak, za co najmniej niestosowne wykorzystywanie takich chwytów w kampanii wyborczej, tak jak to zrobili Śpiewak z Kurskim). Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: hipokryzja do szescianu na miłość boską 14.11.05, 21:55 ...dlaczego pomijasz to istotne słowo, które było powodem całego tego świństwa? To słowo to - NA OCHOTNIKA - czy już naprawdę wszystkich nas tutaj za durniów uważacie? Szanujcie pamięć i percepcję interlokutorów... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: hipokryzja do szescianu na miłość boską 14.11.05, 23:16 Oczywiście, powiedział, że na ochotnika. Ale Tusk mówił, że to oszczerstwo i jego dziadek w ogóle nie służył w Wehrmachcie tylko jego brat. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 21:59 t-800 napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > tak ci sie wydaje? > > > > wedlug ciebie prawdziwe oskarzenie to prawie to samo co falszywe? > > Z tego co pamiętam Kurski mówił, że "podobno" dziadek Tuska służył w > Wehrmachcie. Tusk mówił, że nie służył, że służył brat dziadka. Potem okazało > się, że jednak służył. > nie wierze ze czlwoiek obdarzony tak znakomita pamiecia zapomnial o tym ze komunikat brzmial: "dziadkowie tuska na ochotnika zglosili sie do wehrmachtu" ani w to ze czlowiek obdarzony nieprzecietna inteligencja nie widzi zasadniczej roznicy > > przeciez jestes zwolennikiem rzadzacej koalicji - czy nie? > > Trudno mi się określić jako zwolennik. > hmmm. a jak bys sie okreslil? bacz ze forum pamieta to co napisales. > > co do cimoszewicza - co widzisz zlego w podaniu do publicznej informacji > ze > jeg > > o > > ojciec sluzyl w informacji wojskowej? > > Nie widzę, tak samo jak nie widzę nic złego w podaniu do > publicznej wiadomości, że Tuska dziadek służył w Wehrmachcie. tylko ze kurski zrobil cos innego. > (Uważam jednak, za co najmniej > niestosowne wykorzystywanie takich chwytów w kampanii wyborczej, > tak jak to zrobili Śpiewak z Kurskim). hmmm. otoz spiewak powiedzial prawde a kurski dokonal oszczerstwa - i to - z premedytacja - twierdzac ze to deta sprawa ale narod ciemny wic uwierzy. zrownujac ich ponownie narazasz sie na moj zarzut posulugiwania sie hipokryzja do szescianu i jeszcze jedno. marian cimoszewicz cale zycie przesluzyl w najbardziej zsowietyzowanych organach przymusu w pasntwie totalitarnym robiac blyskotliwa kariere. jozef tusk cala wojne byl ciagany po obozach pracy a w koncu zmuszony do kopania rowow przez niemcow. jesli nie widzisz roznicy tos jest zwykly mohair i szkoda z toba gadac Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 23:15 bush_w_wodzie napisał: > nie wierze ze czlwoiek obdarzony tak znakomita pamiecia zapomnial o tym ze > komunikat brzmial: "dziadkowie tuska na ochotnika zglosili sie do wehrmachtu" > ani w to ze czlowiek obdarzony nieprzecietna inteligencja nie widzi zasadniczej > roznicy Tak, tak powiedział. I nie "dziadkowie" tylko dziadek. Coś nie tak z Twoją pamięcią. > > Trudno mi się określić jako zwolennik. > > > > hmmm. a jak bys sie okreslil? bacz ze forum pamieta to co napisales. Znowu jakieś projekcje? Poproszę o linki z moimi wypowiedziami na forum, które to "forum pamięta". > tylko ze kurski zrobil cos innego. Tak. A Tusk mówił, że jego dziadek w ogóle nie służył w Wehrmachcie. > hmmm. otoz spiewak powiedzial prawde a kurski dokonal oszczerstwa - i to - z > premedytacja - twierdzac ze to deta sprawa ale narod ciemny wic uwierzy. > zrownujac ich ponownie narazasz sie na moj zarzut posulugiwania sie hipokryzja > do szescianu Tusk krzyczał, że została naruszona cześć dziadka, który nigdy nie służył w Wehrmachcie, bo służył tylko brat dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 23:26 t-800 napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > nie wierze ze czlwoiek obdarzony tak znakomita pamiecia zapomnial o tym z > e > > komunikat brzmial: "dziadkowie tuska na ochotnika zglosili sie do wehrmac > htu" > > ani w to ze czlowiek obdarzony nieprzecietna inteligencja nie widzi > zasadniczej > > roznicy > > Tak, tak powiedział. I nie "dziadkowie" tylko dziadek. Coś nie tak z Twoją > pamięcią. > naprawde? hmmm nawet jesli - to najciezszym oskarzeniem byla ochotniczosc. jakos sie do tego nie odniosles. czemu? > > > > Trudno mi się określić jako zwolennik. > > > > > > > hmmm. a jak bys sie okreslil? bacz ze forum pamieta to co napisales. > > Znowu jakieś projekcje? Poproszę o linki z moimi wypowiedziami na forum, które > to "forum pamięta". jakie projekcje? chcialbym byc sie jakos okreslil na osi zwolennik-neutralny-przeciwnik pamietajac ze wartaloby to robic spojnie z trescia napisanych postow > > > tylko ze kurski zrobil cos innego. > > Tak. A Tusk mówił, że jego dziadek w ogóle nie służył w Wehrmachcie. > coz. widac nie wiedzial > > hmmm. otoz spiewak powiedzial prawde a kurski dokonal oszczerstwa - i to > - z > > premedytacja - twierdzac ze to deta sprawa ale narod ciemny wic uwierzy. > > zrownujac ich ponownie narazasz sie na moj zarzut posulugiwania sie hipok > ryzja > > do szescianu > > Tusk krzyczał, że została naruszona cześć dziadka, który nigdy nie służył w > Wehrmachcie, bo służył tylko brat dziadka. tusk mial dokumenty z ktorych wynikalo ze dziadek siedzial w obozie pracy. mogl dzialac w dobrej wierze. natomiast kurski sam oswiadczyl ze zmontowal sprawe bo ciemny narod we wszystko uwierzy Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: hipokryzja do szescianu 14.11.05, 22:04 -800 napisał: > bush_w_wodzie napisał: > - co widzisz zlego w podaniu do publicznej informacji > ze > jeg > > o > > ojciec sluzyl w informacji wojskowej? > > Nie widzę, tak samo jak nie widzę nic złego w podaniu do publicznej wiadomości, > > że Tuska dziadek służył w Wehrmachcie. Nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, że został wcielony i cały ten epizod trwał 3 miesiące. No i oczywiście Tusk nie miał z tym nic wspólnego. Jednakże ta sprawa posłużyła Kurskiemu do snucia rozważań czy aby Tuska proniemieckość z tego się właśnie nie bierze (że dziadek służył w niemieckiej armii). I ta proniemieckość i cała intryga są haniebnym oszczerstwem. (Uważam jednak, za co najmniej > niestosowne wykorzystywanie takich chwytów w kampanii wyborczej, tak jak to > zrobili Śpiewak z Kurskim). Nie ma nic złego w tym by wyborcy byli informowani o przeszłości kandydatów i wszystkim co ich dotyczy. Byleby to nie były oszczerstwa i manipulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Śpiewak - nie. A Ty, t-800? 14.11.05, 21:37 Co sądzisz o przywróceniu Kurskiego do łask? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Staniszkis Go właśnie przeprasza za wszystko :)) 14.11.05, 21:11 Mówi, że sama jest zszokowana brakiem koalicji i czuje się potwornie przez PiS oszukana Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Bo pewnie na PIS głosowała!!! :))) 14.11.05, 21:14 tak jak miliony ludzi ktorzy glosowali na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Staniszkis oszukana? 14.11.05, 21:15 Wierzyc mi sie nie chce, ze wygaduje takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ona zawsze chciala JOWy. I - jak mowilem - od 14.11.05, 21:20 dosc dawna Kaczorow nie lubi; pamietasz, jak bylem zaskoczony jej poparciem czy rzekomym poparciem dla Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 JOW czyli Najwieksza Mniejszosc Zabiera Wszystko? 15.11.05, 02:12 kropekuk napisał: > dosc dawna Kaczorow nie lubi; pamietasz, jak bylem zaskoczony jej poparciem czy rzekomym poparciem dla Lecha? Mirmat: kleska POstKomunistycznych zamiarow manipulowania ordynacja wyborcza JEST NAJWIEKSZYM ZWYCIESTWEM DEMOKRACJI W OSTATNICH WYBORACH. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 TVN 24 gratulujemy ekspertów! :-))) 14.11.05, 21:13 www.radiozet.pl/rozmowy.htm,4087 Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: TVN 24 gratulujemy ekspertów! :-))) 14.11.05, 21:17 Przeciez to kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Olejnik czy Spiewak? 14.11.05, 21:52 polonic napisał: > :)) Dobre pytanie:) Jest dla mnie rzeczą niepojętą czepianie się Śpiewaka za to co powiedział o Cimoszewiczu. Przecież przypomniał tylko tym, którzy nie pamiętają, że syn wszedł w buty ojca i w ogóle ten ojciec ułatwił mu karierę. W książce, którą wspomniała Olejnik on napisał, że bywał u nich częstym i miłym gościem np. Jaruzelski. Młody Cimoszewicz to komuch z krwi i kości i tyle. Natomiast sprawa konfabulacji na temat dziadka Tuska została spreparowana w celu zasiania nieufności wobec Tuska - że on nie nasz tylko jakiś Kaszuba albo jeszcze gorzej - hitlerowiec! Wyssał Kurski z brudnego palca ten Wermacht a jak się okazało, że przypadkowo trafił nie w dziesiątkę a w dwójkę to już ma chodzić w chwale? A w ogóle czy to prawda, że mu PiS daruje czy to się może już stało? W przypadku WC chodziło o przypomnienie komunistycznych korzeni kandydata a wyborca ma prawo wiedzieć o kandydacie na najwyższy urząd wszystko! W przypadku Tuska jest to przypadek próby skompromitowania kandydata za pomocą oszczerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Olejnik czy Spiewak? 14.11.05, 21:58 W przypadku WC chodziło o przypomnienie komunistycznych korzeni kandydata a > wyborca ma prawo wiedzieć o kandydacie na najwyższy urząd wszystko! > W przypadku Tuska jest to przypadek próby skompromitowania kandydata za pomocą > oszczerstwa. No niestety, to dokladnie to samo. W obu przypadkach okazalo sie, ze to prawda. A najgorsze bylo zaprzeczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk W obu przypadkach okazalo sie, ze ktos slyszal, ze 14.11.05, 22:04 dzwoni...Ale z lokalizacja kosciola juz nie wyszlo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Olejnik czy Spiewak? 14.11.05, 22:07 gosia_chello napisała: > W przypadku WC chodziło o przypomnienie komunistycznych korzeni kandydata a > > wyborca ma prawo wiedzieć o kandydacie na najwyższy urząd wszystko! > > W przypadku Tuska jest to przypadek próby skompromitowania kandydata za p > omocą > > oszczerstwa. > > No niestety, to dokladnie to samo. W obu przypadkach okazalo sie, ze to prawda. > A najgorsze bylo zaprzeczanie. Czy nie wiesz o tym, że Kurskiemu ten dziadek (wcielony do Wehrmachtu) posłużył do kwestionowania patriotyzmu i polskości Tuska? On wręcz sugerował, że z powodu tego dziadka Tusk jest proniemiecki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polak.jeden Kto ma rację? 15.11.05, 00:33 basia.basia napisała: > Czy nie wiesz o tym, że Kurskiemu ten dziadek (wcielony do Wehrmachtu) posłużył > do kwestionowania patriotyzmu i polskości Tuska? Nie wiem jak Gosia, a Ty wiesz? > On wręcz sugerował, że z powodu tego dziadka Tusk jest proniemiecki!!! A nie jest? Niekoniecznie z powodu dziadka. Być może się mylę, ale mam nieodparte przekonanie, że wielu osobom emocje przesłaniają, czy wręcz zastępują myślenie zdroworozsądkowe. Chciałbym się mylić, bo znaczyłoby to, że większość ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Olejnik czy Spiewak? 14.11.05, 22:07 znaczy, że próba skompromitowania kandydata i wiedza okandydacie to jest to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczokwik Re: Olejnik czy Spiewak? 14.11.05, 22:02 Doslownie, trzeba byc alba tepym albo na wskroc zaklamanym, zeby tych spraw nie odrozniac. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Własnie nazwała Kamińskiego zadymiarzem 14.11.05, 21:18 W kontekście Urzędu Antykorupcyjnego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Własnie nazwała Kamińskiego zadymiarzem 14.11.05, 21:24 Przygnebiajaca byla ich analiza ...... Czas pokaze , choc opymista byc nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas polityk i socjolog czy socjolog i socjolog? 14.11.05, 21:43 W jakim charakterze zaproszono Śpiewaka? Mi to wygląda na maluuuuuuuuuutką manipulację choć bardzo nośną medialnie Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Gdzie jest TATONKA? Ciekawe, co dzisiaj by 14.11.05, 21:46 powiedziala o milosci Staniszkis do Kaczorow? Buhahaha!!! Ach, ta nasza leciwa doktorantka... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Staniszkis i Śpiewak w TVN24 - live 14.11.05, 22:19 ale za pokorę statut pokrzywdzonej otrzymała od ręki..papier już ma więc już się nie boi Odpowiedz Link Zgłoś