Dodaj do ulubionych

Departament Stanu USA zadeklarował

14.11.05, 23:13
Departament Stanu USA zadeklarował w poniedziałek, że decyzja Polski o
ewentualnym udziale w tzw. tarczy antyrakietowej należy do Warszawy, ale
Waszyngton z zadowoleniem powitałby współudział sojuszników w amerykańskim
projekcie.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3014736.html
Obserwuj wątek
    • frank_drebin No coz ta cala histeria rozpetana przez usluzne 14.11.05, 23:20
      media na temat udzialu Polski w tym projekcie jest smieszna dosc. Juz od paru
      lat sie o tym mowi a tu sie dowiaduje, ze zdradzono jakas tajemnice wagi
      panstwowej. Coz jak sie ma panie i panowie "dziennikarze" zadanie partyjne do
      spelnienia to sie robi to madrzej. A na miejscu PiS bym pozbieral informacje
      przypomnial o tym jak sie o tym mowilo, a nie kulil od razu ogona pod siebie bo
      GW sobie cos roi. To tylko uwaga techniczna.
      • gutek.gutek Re: No coz ta cala histeria rozpetana przez usluz 14.11.05, 23:22
        Cenna uwaga:)
      • rpq Re: No coz ta cala histeria rozpetana przez usluz 14.11.05, 23:23
        Pewnie się znasz na negocjacjach, polityce międzynarodowej i takich tam
        pierdołach, nie?
        • frank_drebin Czlowieku tu nie chodzi o negocjacje itp. meandry. 14.11.05, 23:40
          Od paru lat sie o tym mowi, pisze w prasie itp. A tu nagle zrobiono z tego
          afere. Zreszta juz w 2003 mowilo sie o tym bo udzial w budowaniu tego sytemu
          mial byc jednym z potencjalnych elementow offsetu przy zakupie F-16. Chodzi mi
          o to, ze z g......... sie robi problem - panial ? Ciekawe, ze jako szary zuczek
          o tym czytalem - no chyba, ze nazywam sie Bond - James Bond ;) Jesli uznajesz,
          ze teraz zdradzilem tajemnice panstwowa to prosze bardzo zloz doniesienie do
          AW, WSI lub gdzie chcesz - telefon alarmowy 997 :)
          • rpq Re: Czlowieku tu nie chodzi o negocjacje itp. mea 14.11.05, 23:50
            Raz - gw ma prawo pisać o rządzie tak jak pisze, a ty możesz jej nie czytać.
            dwa - czy sprawa jest skandaliczna, ja tego nie powiedziałem, powiedział to Adam
            Rotfeld. Robienie z tego skandalu wydaje mi się uzasadnione. Skoro w grę wchodzą
            pieniądze i to duże pieniądze, bo USA zależy na tym bardziej niż nam, to chyba
            sensownym byłoby mimo ochoty uczestnictwa w projekcie blefować i walczyć o
            rekompensatę. Nie wyobrażam sobie udanych negocjacji w których na starcie
            wiadomo, że "kupiec" jest napalony.
            Tym bardziej, że temat tarcz nie jest jednoznacznie zajebisty. Może wzrosnąć
            niechęć Rosji, państw bandyckich, a także państw UE.
            • frank_drebin No akurat Rotfeld jako facet, ktory za chwile 14.11.05, 23:58
              wyleci jest tu bardzo "obiektywnym" zrodlem informacji. A co do niecheci Rosji
              to jesli ja o tym wiem od paru lat to KGB juz pewnie duzo dluzej, panstwa
              bandyckie tez itp. A co do meritum okreslono tylko kierunek, ze bedziemy dazyc
              nie okreslono metod itp. Kierunek rozumiesz ? Nie napisano, ze Polska za
              wszelka cene chce wejsc w ten system. Co do GW owszem - ja nazwe to troche
              inaczej GW moze zawsze pieprzyc jak chce liczac, ze ma za czytelnikow
              cwiercinteligentow. To nie byla uwaga do Ciebie tylko uwaga na temat poziomu
              metod GW.
    • gutek.gutek Re: Departament Stanu USA zadeklarował 14.11.05, 23:38
      Pewnie jestes sfrustrowany porazka PO, i stad to pytanie ?
    • mysz_polna5 Re: Departament Stanu USA zadeklarował 15.11.05, 00:14
      gutek.gutek napisał:

> Departament Stanu USA zadeklarował w poniedziałek, że decyzja Polski o
      > ewentualnym udziale w tzw. tarczy antyrakietowej należy do Warszawy, ale
      > Waszyngton z zadowoleniem powitałby współudział sojuszników w amerykańskim
      > projekcie.

To chyba oczywiste, ze nalezy trzymac sie tych, ktorzy sa nam przychylni. Na
      ile, hmmmm? tego nie wiem! I nikt z nas wiedziec tego nie moze.!
      Ale, lepiej trzymac z Washingtonem, niz z Moskwa, ktora ~ JUZ nas bolesnie
      ukarala /sankcje gospodarcze ~ za niepokornosc!!/. Jak to mowia Roasjanie?.
      Bladz, czy cos takiego;)))))))))))))))))?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka