Dodaj do ulubionych

Polski kurs pod prąd w UE

18.11.05, 12:13
Nasz kurs pod prąd w UE nie dotyczy zresztą tylko gospodarki. W kraju toczy
się zadziwiająca dla europejskiej opinii publicznej dyskusja o
niedopuszczalności zapłodnienia in vitro, marszałek Sejmu nie kryje, że
chciałby przywrócenia kary śmierci, a prezydent Poznania zakazuje Parady
Równości, zakładając, że okaże się ona niebezpieczna.
Wielu zagranicznym obserwatorom Polska zaczyna się jawić jako kraj trochę
dziwny. Pytam więc: czy warto być przeciw wszystkim?
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051118/ekonomia/ekonomia_a_6.html
Oszolomy poiwinny utworzyc unie z Korea Polnocna i krajami arabskimi. Do
europejskich salonow barbarzyncow nie powinno sie wpuszczac.
Obserwuj wątek
    • augu Re: Polski kurs pod prąd w UE 18.11.05, 12:21
      gorby napisał:
      > W kraju toczy
      > się zadziwiająca dla europejskiej opinii publicznej dyskusja o
      > niedopuszczalności zapłodnienia in vitro
      O zapłodnieniu in vitro w sposób jednoznaczny wypowiada się nauka Kościoła.
      Polacy w większości są katolikami. Po śmierci JP2 pisano wiele, że był wielkim
      człowiekiem (on podpisał "evangelium vitae").Dlaczego więc tzw. europejska
      opinia publiczna sie dziwi? I któż to jest europejskla opinia publiczna?

>...a prezydent Poznania zakazuje Parady Równości...
      > Oszolomy poiwinny...

Więc każdy kto jest przeciw nachalnej promocji homoseksualizmu na ulicy jest
      oszołomem?

> Do europejskich salonow barbarzyncow nie powinno sie wpuszczac.
      No comments.
      • gorby [...] 18.11.05, 12:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • augu Do gorbiego 18.11.05, 12:55
          Niestety nie zdążyłem odpisać - post został usunięty.
          Co pamiętam z tego postu.
          Dosyć nienawistny. Czy masz jakiś traumatyczne przeżycie w związkuz RM?
          Nie jestem pracownikiem RM. Słucham dosyć często tego radia "sączącego jad
          nienawiści", Ty jam mniemam - nie. I wydaje mi się, że owa nienawiść bardziej
          sączy się z Ciebie. A na pewno nie nazwałbym Ciebie tak jak Ty mnie. Ale nie mi
          rozliczać.
          • gorby na czym polega "promowanie homoseksualizmu" ? 18.11.05, 13:02
            w UE. To chcialem od ciebie uslyszec.
            • freemason To może ja odpowiem 18.11.05, 13:06
              gorby napisał:

> w UE. To chcialem od ciebie uslyszec.

Chociażby na bezsensownej z punktu widzenia interesów społeczeństwa legalizacji
              małżeństw osób tej samej płci...
            • augu Re: na czym polega "promowanie homoseksualizmu" ? 18.11.05, 13:17
              Nie pisałem (chociaż tak uważam), że homoseksualizm promuje się w UE lecz że
              parady są jego nachalną promocją. Czytaj uważniej zanim mnie znowu zbesztasz.
              Więc na czym polega? Na zmiękczaniu wrażliwości. Na metodzie "małych kroków".
              Homoseksualiści jako nauczyciele, homoseksualne związki, adopcje. Nie wiem co
              będzie dalej. Na "urabianiu" społeczeństwa.
      • kropekuk Zacytuj mi odnosny fragment z pism ojcow KK 18.11.05, 12:33
        n/t zaplodnienia in vitro...Ten, co owo zaplodnienie potepia (tylko nie pomyl
        Ojcow KK z o. Rydzykiem).
        A poza tym to ja stanowczo wole moj anglikanizm: my nienawidzimy grzechu, ale -
        WZOREM CHRYSTUSA - kochamy grzesznika. U polskich katolikow jest najwyrazniej
        na odwrot i dlatego popieram: PSEUDOCHRZESCIJANSKIEJ DZICZY DO EUROPY NIE
        WPUSZCZAC:)))
        • 9111951u Re: Zacytuj mi odnosny fragment z pism ojcow KK 18.11.05, 12:37
          To straszne , co to będzie , ja się boję.
        • augu Re: Zacytuj mi odnosny fragment z pism ojcow KK 18.11.05, 12:48
          Służę.
          Encyklika "Evangelium vitae", Rzym 1995, rozdz. 1 pp.14:
          Także różne techniki sztucznej reprodukcji, które wydają się służyć życiu i
          często są stosowane z tą intencją, w rzeczywistości stwarzają możliwość nowych
          zamachów na życie. Są one nie do przyjęcia z punktu widzenia moralnego,
          ponieważ oddzielają prokreację od prawdziwie ludzkiego kontekstu aktu
          małżeńskiego14, a ponadto stosujący te techniki do dziś notują wysoki procent
          niepowodzeń: dotyczy to nie tyle samego momentu zapłodnienia, ile następnej
          fazy rozwoju embrionu wystawionego na ryzyko rychłej śmierci. Ponadto w wielu
          przypadkach wytwarza się większą liczbę embrionów, niż to jest konieczne dla
          przeniesienia któregoś z nich do łona matki, a następnie te tak zwane „embriony
          nadliczbowe” są zabijane lub wykorzystywane w badaniach naukowych, które mają
          rzekomo służyć postępowi nauki i medycyny, a w rzeczywistości redukują życie
          ludzkie jedynie do roli „materiału biologicznego”, którym można swobodnie
          dysponować.

Ale to jest encyklika KK, jako anglikanin nie musisz tego znać ani tym bardziej
          się z tym zgadzać. W poście napisałem jedynie, że tzw. opinia nie powinna się
          dziwić dykusjom o in vitro. W Polsce większość to katolicy.

I jeszcze jedno - czy Twoje słowa (poniżej) nie przeczą sobie?

> my ... kochamy grzesznika... i dlatego popieram: PSEUDOCHRZESCIJANSKIEJ
          DZICZY DO EUROPY NIE WPUSZCZAC:)))
          • kropekuk Nie: to oznacza, ze wolimy was kochac na ODLEGLOSC 18.11.05, 19:47
            Bez tych 120 000 polskich papistow JUZ uprawnionych do naszego socjalu (bo tyle
            legalnie przepracowalo tu rok).
        • lauriane Re: Zacytuj mi odnosny fragment z pism ojcow KK 18.11.05, 12:48
          kropekuk napisał:

> n/t zaplodnienia in vitro...Ten, co owo zaplodnienie potepia (tylko nie pomyl
          > Ojcow KK z o. Rydzykiem).
          > A poza tym to ja stanowczo wole moj anglikanizm: my nienawidzimy grzechu,
          ale -
          >
          > WZOREM CHRYSTUSA - kochamy grzesznika. U polskich katolikow jest najwyrazniej
          > na odwrot i dlatego popieram: PSEUDOCHRZESCIJANSKIEJ DZICZY DO EUROPY NIE
          > WPUSZCZAC:)))
          L. Raz anglikanin, potem Zyd, znowu anglikanin....Czy Ty sam wiesz jakiego
          jestes wyznania? (z ciekawosci...)
          J.C.
          • kropekuk Zawsze bylem anglikaninem - tylko raz zazartowalem 18.11.05, 19:48
            tu, ze jestem Zydem:)))
            • freemason Uważaj, Kropek 18.11.05, 21:30
              kropekuk napisał:

> tu, ze jestem Zydem:)))

... bo anglikanizm to najbardziej zbliżony do KK odłam protestantyzmu:_)
              • kropekuk Ja to wiem, ale polskie cwoki nie wiedza. 18.11.05, 21:33
                Dziwi ich np. ze my tez mamy Srode Popielcowa etc.etc. Wieczna komedia z tymi
                Polakami - nie tylko katolicyzm, ale i cale chrzescijanstwo chcieliby sobie
                przywlaszczyc...
    • freemason Bez przesady 18.11.05, 12:47
      Debaty światopoglądowe (na temat aborcji, zapłodnienia in vitro, kary śmierci)
      toczą się w większości krajów europejskich - nie ma co przesadzać z tym wstydem
      za Polskę. Ja się akurat cieszę, że w kraju jednak dyskutuje się na tak ważne
      problemy, choć rozumiem, że niektórrzy woleliby wrócić "do jedynie słusznej
      linii" jak przed 1989 rokiem. Niestety, to już jest niemożliwe:)

Myślę, że oglądanie się co i róż na zagranicznych obserwatorów może doprowadzić
      nas do obsesji (nie we wszystkich kwestiach warto naśladować Europę Zachodnią) -
      jest też przejawem groźnego prowincjonalizmu, równie niebezpiecznego co
      fanatyzm zwolenników Radia Maryja.

No i nazwanie własnego kraju "Pomroczną" najlepiej wystawia świadectwo osobie,
      która rozpoczęła ten wątek. Jeśli tak nienawidzisz własnego kraju, po co
      tracisz godziny na wypisywanie się na tym forum?
      • 9111951u Re: Bez przesady 18.11.05, 12:48
        o kolega myśli, że myśli.
        • freemason Re: Bez przesady 18.11.05, 12:59
          9111951u napisała:

> o kolega myśli, że myśli.

Możesz jaśniej?
      • piaf.e Re: Bez przesady 18.11.05, 19:34
        freemason napisał:

> Debaty światopoglądowe (na temat aborcji, zapłodnienia in vitro, kary
        śmierci)
        > toczą się w większości krajów europejskich - nie ma co przesadzać z tym
        wstydem

owszem,choc nie na taką skale jak u nas.przewaznie w innych krajach od dawna
        wiadomo ze,są to tematy przewaznie słuzące do odwrocenia uwagi społeczenstwa od
        istotnych problemow.
        ale niech sie toczą nie mam nic przeciwko.zmieniając temat:czy cos juz wiadomo
        na temat programu gospodarczego?
        • freemason Re: Bez przesady 18.11.05, 21:32
          piaf.e napisała:

> owszem,choc nie na taką skale jak u nas.

Wiesz ile godzin przedyskutowano w Portugalii o aborcji?

przewaznie w innych krajach od dawna
          > wiadomo ze,są to tematy przewaznie słuzące do odwrocenia uwagi społeczenstwa
          od
          >
          > istotnych problemow.

Trochę tak, trochę nie. Nie można przecież powiedzieć, że kwestie związane z
          ochroną życia czy wolnościami światopoglądowymi są zastępcze. Do pewnego
          stopnia na pewno tak, szczególnie w polskiej sytuacji (najwyższe bezrobocie w
          UE, problemy z polityką zagraniczną, brak programu gospodarczego rządu), ale
          przecież i o tych kwestiach rozmawiać trzeba - byle z szacunkiem dla rozmówcy...

> ale niech sie toczą nie mam nic przeciwko.zmieniając temat:czy cos juz
          wiadomo
          > na temat programu gospodarczego?

A dlaczego ma być wiadomo? :)
          • piaf.e Re: Bez przesady 18.11.05, 21:57
            freemason napisał:
            > Wiesz ile godzin przedyskutowano w Portugalii o aborcji?

szczerze mowiąc nie wiem, ale u nas prawdopodobnie bedzie to trwało znacznie
            dłuzej.

> > ale niech sie toczą nie mam nic przeciwko.zmieniając temat:czy cos juz
            > wiadomo
            > > na temat programu gospodarczego?
            >
            > A dlaczego ma być wiadomo? :)

nie wiem, ja czekam z niecierpliwością na jakąkolwiek informację na ten temat.

• karlin Czy ty jesteś na stałe do tego prądu podłączony? 18.11.05, 12:51
      Bo to widać, słychać i czuć.
      • gorby owszem i nienawidze oszolomstwa 18.11.05, 13:04
        • karlin Rozumiem 18.11.05, 13:18
          Gdyby mnie na stałe do prądu podłączyli, też bym niewiele widział.
    • dox1 Re: Polski kurs ... PRZESADA Z TYM BARBARZYNSTWEM 18.11.05, 19:44
      gorby napisał:

> Nasz kurs pod prąd w UE nie dotyczy zresztą tylko gospodarki. W kraju toczy
      > się zadziwiająca dla europejskiej opinii publicznej dyskusja o
      > niedopuszczalności zapłodnienia in vitro, marszałek Sejmu nie kryje, że
      > chciałby przywrócenia kary śmierci, a prezydent Poznania zakazuje Parady
      > Równości, zakładając, że okaże się ona niebezpieczna.
      > Wielu zagranicznym obserwatorom Polska zaczyna się jawić jako kraj trochę
      > dziwny. Pytam więc: czy warto być przeciw wszystkim?
      > <a
      href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051118/ekonomia/ekonomia_a_6.html"
      target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051118/ekonomia/ekonomia_a_6.html</a>
      > Oszolomy poiwinny utworzyc unie z Korea Polnocna i krajami arabskimi. Do
      > europejskich salonow barbarzyncow nie powinno sie wpuszczac.

Przesadsz z tym barbarzynstwem, w europejskich salonach niepowino sie wpuszczac
      tej polskej choloty.
      • p.smerf Re: Polski kurs ... PRZESADA Z TYM BARBARZYNSTWEM 18.11.05, 19:51
        > Przesadsz z tym barbarzynstwem, w europejskich salonach niepowino sie wpuszczac
        > tej polskej choloty.

Dlaczego nie? Przecież na każdym szanującym się dworze był błazen!
        • dox1 Re: Polski kurs ... PRZESADA Z TYM BARBARZYNSTWEM 18.11.05, 21:38
          Dzisaj trzeba skonczyc z cholota a u was to tylko to istnieje.
      • augu Re: Polski kurs ... PRZESADA Z TYM BARBARZYNSTWEM 18.11.05, 21:24
        dox1 napisał:
        > w europejskich salonach niepowino sie wpuszczac
        > tej polskej choloty.
        Kiepsko z tą Twoją polszczyzną.
        Tzw. salony europejskie trącą już trupem. Jeszcze kilka lat i niewiele po nich
        zostanie. To ciało na wskroś zepsute. Tam już nic nie da się uratować.
        • kropekuk Taak...Gnija...Jak ta "Hameryka".... 18.11.05, 21:26

• galt dziwne i smieszne 18.11.05, 19:53
      Oto ty sugerujesz, ze rzekomo PiS i Korea Pln. z Arabami maj wiecej wspolnego -
      co sugerowalaoby postawy panstw prykazowych, gdzie nie ma indywidualnego
      myslenia - i dochodzisz do takich wnioskow w sytuacji gdy polityczna grupa,
      ktora wygrala wybory wlasnie sugeruje niezaleznosc polskiej mysli politycznej
      od rownie skorumpowanej i lewicowej Brukseli?
      Jednym slowem PiS zasluguje na unie z dyktaturami poniewz chce sie dyktaturze
      opraec????

Czega was w tych polskich szkolach ucza? Czy logika, filozofia anlityczna,
      myslenie krytyczne, argumentacja sa jeszcze wykladane?
      • karbat Re: dziwne i smieszne ta kacza logika 18.11.05, 21:12
        Unia Europejska ?
        Jakis Parlament Europejski ?
        Jakas Komisja Europejska ?
        po co nam to

spieprzaj dziadu
        (my mamy wartosci)
        • galt Bruksela to nie Moskwa 18.11.05, 22:03
          nie chodzi otoaby odizolowac sie od Europy, chodiz oto aby z nia negocjowac
          wedlug naszych priorytetow. Ostatecznie Bruksela to nie Moskwa.
    • kaczkadziwaczka7 pokazuja swa historyczna glupote. jak powstania i 18.11.05, 20:32
      machanie szabelka, ani guzika, itd.
      • augu Re: pokazuja swa historyczna glupote. jak powstan 18.11.05, 21:26
        kaczkadziwaczka7 napisała:

> machanie szabelka, ani guzika, itd.
        Chyba nie zrozumiałem - albo czegoś tu zabrakło.
    • kropekuk Na Onecie - wyjasnienie na czym ta polska glupota 18.11.05, 21:27
      polega:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32188061
    • frank_drebin Z eurokolchozem na pewno warto walczyc na 18.11.05, 21:43
      wszystkich frontach :)
      • kropekuk Jak Lubinska? Placac do kasy EU WIECEJ nizli EU 18.11.05, 22:05
        od Polski wymaga? Buhahaha!!!!
        • frank_drebin Re: Jak Lubinska? Placac do kasy EU WIECEJ nizli 18.11.05, 22:08
          Ja pisze o ogolnym wypisaniu sie z tego eurokolchozu.
          • kropekuk Alez stara Unia nie ma nic przeciwko: a juz 18.11.05, 22:11
            napewno nie maja obie Wyspy - Irlandia zreszta od poczatku wiedziala co robi,
            mowiac NIE Nicei w mysl zasady "malo, ze komuna, ale do tego jeszcze fanatyczni
            katolicy" :))))
    • aron2004 Re: Polski kurs pod prąd w UE 18.11.05, 22:12
      i bardzo dobrze. Skoro Francuzi i Niemcy mogą iść pod prąd, to my też możemy. A
      jak się Unii nie podoba, to niech nas wyrzucą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka