bebe3 22.11.05, 19:11 Po występie w szkolnym kabarecie dziećmi zajmie się kurator:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madana Re: to zart? prawda? 22.11.05, 19:21 fakty.interia.pl/wiadomosci/prasa/news?inf=688542, tu masz.link Odpowiedz Link Zgłoś
gocanowo proponuje kary wieloletniego wiezienia dla rodzico 22.11.05, 19:27 a dzieci do obozow reedukacyjnych, moze jeszcze cos da sie z nich zrobic (czytaj: uratowac ich chore duszyczki) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Ciekawe co by dostaly jak by zakpily z BolkaWalesy 23.11.05, 06:30 gocanowo napisał: > a dzieci do obozow reedukacyjnych, moze jeszcze cos da sie z nich zrobic > (czytaj: uratowac ich chore duszyczki) A ja slyszalem, ze homosiow oburzaja okrzyki "pedaly do gazu". Hmmm. Gduby tak dzieciarnia zakpila sobie z TW Bolka to skoczylo by sie na ciezkim procesie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Ciekawe co by dostaly jak by zakpily z BolkaW 23.11.05, 14:50 A co? Z Bolka się nigdy w kabaretach nie śmiali? Wszyscy TW (i Rydzyk i Wałęsa) są równi. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: to zart? prawda? 22.11.05, 19:31 fakty.interia.pl/wiadomosci/prasa/news?inf=688542 niby to samo ale łatwiej :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 WITAJCIE w WOLNEJ POLSCE! 22.11.05, 20:49 dla kanciarzy z brona oi maybachow . reszta do wiezienia! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 A co z mlodziakami krzyczacymi: PEDALY do GAZU? 23.11.05, 06:32 Podobno maja miec procesy sadowe !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka 22.11.05, 19:27 No to mamy kolejnych przyszłych kombatantów w walce o demokratyczną Polskę. Przypomina mi się jak za wczesnego Gierka o mało nie relegowano nas z podstawówki za przygotowaną akademię gdzie wykorzystaliśmy teksty Powstańców Warszawskich i starannie zadbaliśmy o szczegóły kostiumów i dekoracji, Kotwiczki Polski Walczącej, opaski z napisami AK. Była jazda dobrze że dyro był OK i nas uratował bo pani kurator była gotowa wysłać nas do poprawczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Prawidłowy link. 22.11.05, 19:27 fakty.interia.pl/wiadomosci/prasa/news?inf=688542 Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Spróbuj 22.11.05, 19:33 We did not find results for "justicia lorteae". Also try: justicia justicia flowers justicia carnea justicia stems justicia acanthaceae justicia justice justicia social justicia ciudadano justicia colombia justicia shrimp plant justicia delitos justicia hummingbird search.yahoo.com/search?p=justicia+lorteae&sm=Yahoo%21+Search&fr=FP-tab-web-t-319&toggle=1&cop=&ei=UTF-8 Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Szukałem przez wszystkie wyszukiwarki i nic. W 22.11.05, 19:41 necie tego nie ma i tyle. Ale ja kiedyś widziałem zdjęcia na kompie i liczę że ktoś ma takie fotki w formie elekktronicznej i mi prześle. Odpowiedz Link Zgłoś
zetor.na.oszolomy Kościelne państwo się zaczyna 22.11.05, 21:02 a to początek końca wolności obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
rodeolady bebe3 cierpisz na paranoje 22.11.05, 19:31 gdzie tu mowa o kuratorze????????///dzieci zrobily fajny kabarecik, a jedynie zakonnice poczuly sie smiesmaczone .Czyzbys cierpial( a) na paranoje???a nie pamietasz jak pani sroda zrobila wielkie halo z reklamy w TV, w ktorej pokazano geja w nieco politowania godny sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: bebe3 cierpisz na paranoje 22.11.05, 19:34 Polsat podał że sprawa wylądowała do rozpatrzenia w kuratorium. To nie moja paranoja.Ja tylko powtarzam Odpowiedz Link Zgłoś
rodeolady Re: bebe3 cierpisz na paranoje 22.11.05, 19:37 i wierzysz we wszystko co mowi TV ??????? lepiej idz do kabaretu , tam lepiej prowokuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: bebe3 cierpisz na paranoje 22.11.05, 19:39 Sugerujesz że kłamią? W Polsacie wypowiadały się same dzieci, które brały udział w kabarecie Odpowiedz Link Zgłoś
rodeolady Re: bebe3 cierpisz na paranoje 22.11.05, 19:41 sugeruje, ze jak zwykle wypowiedzi byly zmanipulowane i tyle. Lepiej , zeby dzieci robily kabarety niz mialyby wychodzic na ulice i atakowac np parady gejow.Wiec zostaw ich w, sopokoju, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: bebe3 cierpisz na paranoje 22.11.05, 19:45 Przykro mi, ale nie. Jest to forum na którym każdy może poruszyć problem jaki zaistniał w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
rodeolady problem? w kraju? 22.11.05, 19:46 to nie problem tylko brak poczucia humoru i tyle.wyluzuj troche , ok? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: problem? w kraju? 22.11.05, 19:51 Brak poczucia humoru Rydzyka? Napewno:)Mnie przeraża atmosfera jaka wokół Torunia zaczyna powstawać. Pomysł budowania autostrady do tego miasta, zabranianie pokojowych manifestacji, potępianie dzieci które sobie z Rydzyka żartują. Wszystko to odbieram jako dupolizostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rodeolady Re: problem? w kraju? 22.11.05, 20:02 i to wlasnie nazwya sie paranoja u Ciebie, idz sie leczyc, bo wszedzie weszysz spisek i tworzysz jakies teorie nieprawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: problem? w kraju? 22.11.05, 20:04 Masz problem zdrowotny? Przejdź proszę na forum zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
rodeolady no prosze jaki wersal 22.11.05, 20:14 Bede pisala gdzie bede chciala, wszak to demkracja ,o ktorej tak duzo mowi sie tu na FK. a im abrdziej mnie bedziesz atakowac tym lepeij sie bede czula widzac ze tak nierwowo reagujesz , heheh:) Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko czy poszłaś już.... 22.11.05, 21:09 na wieczorne rozgrzeszenie do kruchty? Jak tam proboszcz, sprawny? Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: no prosze jaki wersal 22.11.05, 22:32 to ty węszysz wszędzie spisek - media kłamią, wszystko to kłamstwa przeciw Ojcu Dyrektorowi i kaczkom... albo uznaj fakty, albo jeśli sądzisz ze wszyscy wokól kłamią i to spisek, to polecam zachowanie spokoju i wizytę u psychologa (lub psychiatry). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: bebe3 cierpisz na paranoje 22.11.05, 21:23 dzieci dziećmi ale dopowiedzialność za ten skandal ponoszą dorośli...nauczyciele i rodzice którzy tak wychowali swe pociechy..w pogardzie dla duchowieństwa i to w roku smierci naszego papieża Polaka..skandal! mam nadzieje ze odpwoiedzialni za tę sytuiację poniosą konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:"oszołku" !!!.. sie ma..!! ??? n/t 23.11.05, 01:59 -- zostałem radnym oszolom.z.radia.maryja 02.07.2005 22:55 gość po prostu wykitował a ja wszedłem na jego miejsce bo sposród przegranych miałem największe poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
rodeolady a oto co sie tam wydarzylo i gdzie tu kurator? 22.11.05, 19:32 Uczniowie z Ełku za parodiowanie podczas kabaretowego skeczu ojca Tadeusza Rydzyka mogą ponieść konsekwencje. Katecheci, którzy obejrzeli przedstawienie, wystosowali protest do dyrektora szkoły i proboszcza parafii - pisze "Gazeta Olsztyńska". Uczniowski kabaret Normal wystąpił w Zespole Szkół nr 2 im. K. K. Baczyńskiego w Ełku z okazji Święta Niepodległości. Skecz zatytułowany "Mafia światowa" spodobał się - uczniowie i nauczyciele nagrodzili występ brawami. Ale część widowni poczuła się urażona fragmentem wystąpienia. Jak relacjonuje "GO", w skeczu pojawiła się postać księdza Ryzyka, której - co przyznają uczniowie i ich opiekun - pierwowzorem był ojciec Tadeusz Rydzyk, dyrektor Radia Maryja. Bohater przewodzący mafii m.in. znajduje się w objęciach prostytutki. Zniesmaczyło to m.in. dwie katechetki i księdza, uczącego w szkole religii. Katecheci wystosowali listy protestacyjne do dyrekcji szkoły i proboszcza miejscowej parafii. - Widziałyśmy ten kabaret wcześniej w wersji ocenzurowanej, już wtedy miałam wątpliwości - informuje Adriana Kurasz, katechetka. - Nie uważam, by samo przedstawienie konkretnej osoby mogło kogoś urazić, chodzi raczej o przedstawienie obrazu duchowieństwa. To przeważyło szalę i wysłaliśmy listy protestacyjne do dyrekcji szkoły oraz proboszcza, w celu uzyskania informacji, jakie konsekwencje powinni ponieść uczniowie. Wśród możliwości wskazano obniżenie oceny końcowej z religii. Na razie uczniowie zostali poproszeni do dyrektora na rozmowę (dyrektor nie widział skeczu). - Dyrektor spytał się, czy naszą intencją było obrażenie uczuć religijnych, a gdy odpowiedzieliśmy chórem "nie", to dowiedzieliśmy się, że nie ma przeszkód, byśmy dalej funkcjonowali, bo sztuka rozwija - mówi Łukasz, jeden z twórców skeczu. - Obecnie zapoznaję się z opiniami obu stron. Myślę, że wyjaśnienie problemu jest kwestią wysłuchania i rozmowy z obiema stronami - przyznaje Krzysztof Piłat, dyrektor ZS nr 2. Z kolei proboszcz na razie nie dostał listu od katechetów Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: a oto co sie tam wydarzylo i gdzie tu kurator 22.11.05, 19:41 Obrazili ojca swietego.Do piekla z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Pamietajcie dzieciaki 22.11.05, 19:35 Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. Za 5 lat, jak Kaczoland padnie, bedziecie mogli wystapic o odszkodowanie z tytulu przesladowan. Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka 22.11.05, 19:46 Jaja jak berety Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Ja p ....mam dole ,prawde nadajecie?:)))))))) 22.11.05, 19:47 Iuż slyszę Marcinkiewicza. My rozumiemy,My roapatrzymy, My te dzieciaki ZRESOCJALIZUJEMY> MY,MY,MY ..to kto ???? O.... Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei "W skeczu pojawiła się postać księdza Ryzyka" 22.11.05, 19:48 Na drugi raz opiekunow specjalnej troski trzeba przed skeczem ostrzec, iz wszelkie skojarzenia sa zupelnie przypadkowe, a postacie wystepujace w skeczu fikcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: trzeba zadać pytanie ,kto dzieciakom :))) 22.11.05, 19:53 do tych niewinnych głowek ,nakładl toakich reakcyjnych treści. toż musi ktoś za to odpowiedziec!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: trzeba zadać pytanie ,kto dzieciakom :))) 22.11.05, 20:48 hrabia.m.c napisał: > do tych niewinnych głowek ,nakładl toakich reakcyjnych treści. > toż musi ktoś za to odpowiedziec!!!!!!!! Juz kuratorium sie o to postara :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: trzeba zadać pytanie ,kto dzieciakom :))) 22.11.05, 20:53 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > hrabia.m.c napisał: > > > do tych niewinnych głowek ,nakładl toakich reakcyjnych treści. > > toż musi ktoś za to odpowiedziec!!!!!!!! > > Juz kuratorium sie o to postara :) I Wasserman. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: trzeba zadać pytanie ,kto dzieciakom :))) 22.11.05, 21:06 hrabia.m.c napisał: > przyladek.dobrej.nadziei napisał: > > > hrabia.m.c napisał: > > > > > do tych niewinnych głowek ,nakładl toakich reakcyjnych treści. > > > toż musi ktoś za to odpowiedziec!!!!!!!! > > Juz kuratorium sie o to postara :) > I Wasserman. Znowu bedzie na hydraulika? Odpowiedz Link Zgłoś
copa.cojones Re: Spójrzmy na to chłodnym okiem 22.11.05, 20:59 Ten klecha zasługuje na najwyższe słowa krytyki, swoją działalnością sprzeciwia się swojemu kapłaństwu to jest fakt. Ale spójrzmy na tę checę chłodnym okiem: gdyby ci młodzi kabareciarze zestawili postać prostytutki z jakąś inną znaną postacią medialną, autorytetem, twoim bliskim albo np: rabinem i użyli równie łatwego klucza do identyfikacji o kogo chodzi to jaki byłby oddźwięk ? Kabaret to świetna forma krytyki, drwiny i obśmiewania głupoty. Nie może jednak nikogo znieważać i naruszać jego dobrego imienia. Granica jest cieniutka, trzeba to czuć. W tym znaczenie dzieciaki powinni sie jeszcze trochę podszkolić. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Spójrzmy na to chłodnym okiem 22.11.05, 21:07 copa.cojones napisał: > Ten klecha zasługuje na najwyższe słowa krytyki, swoją działalnością sprzeciwia > się swojemu kapłaństwu to jest fakt. > Ale spójrzmy na tę checę chłodnym okiem: gdyby ci młodzi kabareciarze zestawili > postać prostytutki z jakąś inną znaną postacią medialną, autorytetem, twoim bl > iskim albo np: rabinem i użyli równie łatwego klucza do identyfikacji o kogo ch > odzi to jaki byłby oddźwięk ? > Kabaret to świetna forma krytyki, drwiny i obśmiewania głupoty. Nie może jednak > nikogo znieważać i naruszać jego dobrego imienia. Granica jest cieniutka, trze > ba to czuć. > W tym znaczenie dzieciaki powinni sie jeszcze trochę podszkolić. Ty to na powaznie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Spójrzmy na to chłodnym okiem 22.11.05, 21:13 copa.cojones napisał: > Ten klecha zasługuje na najwyższe słowa krytyki, swoją działalnością sprzeciwia > się swojemu kapłaństwu to jest fakt. > Ale spójrzmy na tę checę chłodnym okiem: gdyby ci młodzi kabareciarze zestawili > postać prostytutki Rydzyk ma bogata, niezbadana przeszlosc. Nikt nie wie co sie z nim dzialo po uczieczce z zakonu. Szlajal sie gdzies w Niemczech, wiec dzieci to wykorzystuja. Zreszta kto to jest, zeby nie mozna bylo go krytykowac i to w kabarecie. Jakas polska odmiana swietej krowy? > z jakąś inną znaną postacią medialną, autorytetem, twoim bl > iskim albo np: rabinem i użyli równie łatwego klucza do identyfikacji o kogo ch > odzi to jaki byłby oddźwięk ? > Kabaret to świetna forma krytyki, drwiny i obśmiewania głupoty. Nie może jednak > nikogo znieważać i naruszać jego dobrego imienia. Granica jest cieniutka, trze > ba to czuć. > W tym znaczenie dzieciaki powinni sie jeszcze trochę podszkolić. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm "obniżenie oceny końcowej z religii" buahaha 22.11.05, 21:02 hahahahaha co za poważna konsekwencja :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Oj, z tym śmiechem to poczekaj... 22.11.05, 22:41 Pewnie niedługo ocena z religii będzie się do średniej wliczała (pewnie jeszcze podwójnie czy potrójnie) i się dzieciaki na studia nie dostaną za Rydzyka. Wtedy będzie mniej do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Oj, z tym śmiechem to poczekaj... 22.11.05, 22:43 nie mierz wszystkich swoją miarką dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm ufff ja na szczęście mam to już za sobą 22.11.05, 22:49 a z religijnością u mnie nie najlepiej obecnie (może niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
memor3 Rydzyk polskie dzieci meczy! napisalaby Maria 22.11.05, 21:08 Konopnicka. Druga Wrzesnia i dzieci maja byc karane za to do czego maja prawo. Kim jest Rydzyk? Z jakiego kraju otrzymuje pieniadze? Dlaczego tak lubi islamistow i Rosjan? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Rydzyk polskie dzieci meczy! napisalaby Maria 22.11.05, 21:13 No coz naruszyly dzieciska uczucia religijne paru moherkow,obrazajac ich ojca swietego.Czy nie wystarczy ze pojda za to do piekla? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Tajemniczy o.Rydzyk 22.11.05, 21:14 Musiałabym ten kabaret obejrzeć, aby powiedziec,co o nim myslę. Nie mniej postac o.Rydzyka jest tajemnicza. Skąd tak nagle wyplynął po porazce dawnego ustroju? Kto go forsuje? Kto nim może i steruje? Dlaczego PiS takie bije przed nim poklony? Dziwne to niezmiernie... Chciałabym poznac prawdziwy zyciorys tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Tajemniczy o.Rydzyk 22.11.05, 21:27 joannabarska napisała: > Musiałabym ten kabaret obejrzeć, aby powiedziec,co o nim myslę. Nie mniej > postac o.Rydzyka jest tajemnicza. Skąd tak nagle wyplynął po porazce dawnego > ustroju? Kto go forsuje? Kto nim może i steruje? Dlaczego PiS takie bije przed > > nim poklony? Dziwne to niezmiernie... Chciałabym poznac prawdziwy zyciorys tego > > człowieka. ... ze szczegolnym uwzglednieniem okresu niemieckiego, po ucieczce z zakonu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu nareszcie się wzięli za tę zdeprawowaną dziatwę 22.11.05, 21:20 koniec głupich żartów z duchownych ocierajacych się o zniesławienie...jak by w podobnym tonie zrobiono żart o Zydach i homoseksualistach to rejwach mediów byłby niesamowity... brawo katechetki! koniec z deptaniem godności i szkalowaniem osób zasłużonych dla kościola i Polski Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 [...] 23.11.05, 00:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: nareszcie się wzięli za tę zdeprawowaną dzia 23.11.05, 00:45 ??? nawiedzony ??? czy idiota_rycykiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Strach się bać. 22.11.05, 22:44 Nieźle, coraz lepiej... Się niektórym we łbach przewraca... Zamykane są strony lekce sobie ważące Profesora-Prezydenta, na paradę równości zgody nie ma, LPR chce cenzurować sondaże, a teraz się dzieci za parodiowanie Rydzyka karze... Co dalej? O taką wolność Polacy walczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Strach się bać. 22.11.05, 22:47 a czy Polacy walczyli o prawo do autodestrukcji? do szkalowania i opluwania autorytetów świętości tradycji wiary itd? czy Polacy walczyli o bezrobocię biedę i dresiarstwo? o bezkarnośc dla złodzieji? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Strach się bać. 22.11.05, 22:54 Lepiej mi odpowiedz na pytanie o zasługi Rydzyka :). A jeszcze lepiej wytłumacz się z tego kretyńskiego projektu konstytucji :))). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Strach się bać. 22.11.05, 23:32 przede wszystkim jednoczy ludzi, pokazuje prawdę i demaskuje obłude postkomunistów i liberałów, obrońca pracobiorców tradycji i patriotyzmu, jako pierwszy przełamał monopol medialny liberałów i socjalistów, Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Strach się bać. 22.11.05, 23:38 > przede wszystkim jednoczy ludzi, Ludzi czy katolików? Bo główne co robi, to dzielenie ludzi na "naszych w moherze" i "postkomunistów, Żydów, liberałów i masonów". > pokazuje prawdę Czyją prawdę? Jaką prawdę? Objawioną? > i demaskuje obłude postkomunistów i liberałów, Liberalizm to ma tyle wspólnego z postkomuną, co św.Franciszek z Rydzykiem. > obrońca pracobiorców tradycji Bez pracodawców nie ma "pracobiorców" > i patriotyzmu, jako > pierwszy przełamał monopol medialny liberałów i socjalistów, Jeżeli "liberałów i socjalistów" to już nie monopol :). Liberalizm (gospodarczo przynajmniej) jest w zasadzie przeciwieństwem socjalizmu. Za to "solidarna gospodarka" (wymysł Kaczyńskich, ewenement na skalę światową) jest socjalizmu synonimem. No i najważniejsze - co z tą konstytucją? :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Strach się bać. 22.11.05, 23:40 ksiaze.ciemnogrodu napisał: >przede wszystkim jednoczy ludzi.....< To jest wersja dla tych co wierzą w brednia radia maryja. Zdarza mi się czasami posłuchać tego radia i odnoszę wrażenie,że osoby które je założyły za główny cel mają zniszczenie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Strach się bać. 23.11.05, 00:03 Książę_ciemnogodu - Waść ośmieszasz siebie i KK z własnej inicjatywy czyś może płatny agent sił wiadomych? ;) Prawdę mówiąc, jeżeli ktoś choć odrobinę normalny jeszcze wierzy w "spiski sił wiadomych" przeciw ojczulkowi Sromotnikowi Bezwstydnemu - to właśnie za sprawą takich osób jak Waszeć, których wypowiedzi trącą taką dawką karykaturalnej aż ksenofobii, dewocji, talibaństwa i zwykłego bandytyzmu, że aż nie sposób sobie nie zadać pytania, czy to aby nie jest celowa prowokacja... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 [...] 23.11.05, 00:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 [...] 22.11.05, 23:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka 23.11.05, 00:10 Cześć wesołku! :-) "Mam cię" !!..i lecę twym ulubionym rycykiem_satyrykiem"!! ..... Słuchaczka RM: – Dobrze, że Ojciec Święty nie jeździ tramwajami, bo jak by zobaczył, że dziewczyna siada chłopakowi na kolanach i całuje się z nim, to by musiał pomyśleć tylko jedno: No ku**a jakaś zwyczajna. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka 23.11.05, 00:09 Hmmm... przeczytałem linkowaną wiadomość z Interii i ani słowa o kuratorium. To, że księżulo poczuł się urażony i zrobił raban u dyrektora jest rzeczą zrozumiałą i (prawie) normalną. O mniejsze sprawy zdarzają się w szkołach większe afery. A ktoś tylko sprawę niepotrzebnie rozdmuchał. Obawiam się, że robiąc przy okazji uczniom tzw. "niedźwiedzią przysługę". Jak rzecz wyląduje na czołówkach gazet, to ku..torium - chcąc czy nie - będzie się musiało tematem zainteresować. A to już może być bardziej bolesne niż czwórka zamiast piątki z religii... Odpowiedz Link Zgłoś
astra99 Re: Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka 23.11.05, 01:00 ludzie kochani, czy wy powariowaliscie juz do konca?! a kim jest Rydzyk? Panem Bogiem? Ojcem Swietym? kiedy wreszcie Polska stanie sie swiatlym, preznym narodem i panstwem w centrum Europy? kiedy wreszcie ludzie zaczna myslec zamiast biadolic, koltunsko komentowac i traktowac cwaniakow jak Bogow?! Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 Re: Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka 23.11.05, 02:16 Nigdy (za przeproszeniem). Nikt nie będzie tu myślał na własną rękę. Bezpieczniej jest się schować za Rydzyka :-( Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka 23.11.05, 02:17 Do mnie to było? To skierowałaś, astro99, oskarżenia pod zły adres. Grzyb zwany Rydzykiem, znany też jako purchawa, albo sromotnik bezwstydny, nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu wydaje mi się, że objawem wariactwa jest nie tylko bałwochwalcze wychwalanie i ślepa obrona ww. plechowca, ale i robienie ogólnopolskiej afery ze sprawy która powinna zamknąć się na rozmowie między katechetą a dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Tylko kurator? A nie poznańska policja i prokurato 23.11.05, 01:53 bebe3 napisała: > Po występie w szkolnym kabarecie dziećmi zajmie się kurator:( Czy za robienie sobie żartów z tak poważnej postaci te dzieci nie powinny być przynajmniej "łagodnie" pociagniete za nogi twarza po bruku? Odpowiedz Link Zgłoś
krobo1 Ja dostałem za bardziej niewinną rzecz naganne 23.11.05, 03:05 W 1989 dostaliśmy naganne za umieszczenie w gazetce szkolenej parodii tekstu ze sztuki kochania Wisłockiej. Nikt na to nie zwrócił na to uwagi, że to niby niestosowne. Mądry by nawet docenił, że ośmieszamy pewną formę pisania o seksie. Do dyrektora zadzwonili z diecezji, że jego uczniowie szerzą pornografię i dostaliśmy sprawowanie naganne jak bandyci - poszło to w papierach na studia. Opisana sytuacja z Ryzykiem :-)) mnie nie dziwi. Czarni zawsze podrzegali do nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Celib. niektórym myśl mąci, stad drazliwość na sex 23.11.05, 03:32 Wykorzystuja to rózne zidiociałe dewotki i ich podpuszczają. Potem sa takie afery. Nadpobudliwi powinni łykać jakieś pigułki hormonalne, żeby im wychłódło A z drugiej strony - w środowisku nauczycielskim zbyt wiele osób zamiast sie posługiwać wiedzą pedagogiczną, doswiadczeniem w pracy z dziećmi oraz zdrowym rozsadkiem - najzwyczajniej trzęsie kuprem przed każdym, kto zmarszczy brwi. Tak było za komuny, tak jest teraz. Owszem, bywają pedagodzy z charakterem, powszechnie szanowani. Ale wiekszość w trosce o własną posadkę gotowa jest nawet z jakaś chorobliwą nadgorliwością krzywdzić dzieci, byle samemu nie "podpaść"... Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Może wypowiedziałby się jakiś specjalista od prawa 23.11.05, 14:48 Osoba publiczna. która poczuje się urażona czyjąkolwiek wypowiedzią na swój temat może domagać się zadośćuczynienia drogą pozwu cywilnego. Nikt nie może jej w tym wyręczać, nikt nie może się poczuć urażony "za kogoś". Po co kuratorium pakuje się pomiędzy przysłowiową "wódkę i zakąskę"? Czy te dzieciaki wymalowały coś na murach szkoły, albo na ścianie świeżo wymalowanego budynku? Nie popełniły żadnego wybryku, który podlegałby gestii szkolnej. Wprawdzie nie są dziennikarzami, ale "kneblowanie" ich wypowiedzi zakrawa niemal na zamach na wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś