Dodaj do ulubionych

"Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom

• jerzy30 Kurski i jego dom - TKM - czyli 29.11.05, 09:12
      Teraz K.... My
    • bronek25 Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:14
      Tacy jak Kurski sa gośćmi pewnego, słynnego radyjka, gdzie ładują akumulatory
      do dzialań służących państwu i narodowi:-)!Cóż za cudna ta okolica!Las, jezioro
      u podnoża, pełny spokój i dyskrecja, komfort! To sie mu przecież należy! On
      haruje z wywieszonym językiem dla dobra... no właśnie, czyjego? Własnego
      oczywiście! Cale to towarzystwo ma podobne "zaslugi"! Ten, ktory tyrał latami
      aby coś w tym kraju powstawało to komuch, choc często nie należał nigdzie!! A
      dziś zlustrowac go jak bedzie podskakiwał! Tęz bym kupił cos tak urokliwego!
      • korekt TOWARZYSZE BEZ KREMPACJI 29.11.05, 11:58
        Skoro jesteś tajnym komunistą to czemu nie chlasz i smarujesz dupy wójtom
        władnych w ładnych i urokliwych okolicach.
        Kurski nie jest napewno idiotą i nic dziwnego,że kupił ,inwestuje podnosi
        wartość a nie rujnuje jakby to zrobili czerwoni towarzysze.Komuniści w latach
        89/91 olbrzymie majątki opylali za grosze.
        • agtom11 Re: TOWARZYSZE i PISUARY bez krepacj-Odpowiedz 29.11.05, 12:16
          korekt napisał:

> Skoro jesteś tajnym komunistą to czemu nie chlasz i smarujesz dupy wójtom
          > władnych w ładnych i urokliwych okolicach.
          > Kurski nie jest napewno idiotą i nic dziwnego,że kupił ,inwestuje podnosi
          > wartość a nie rujnuje jakby to zrobili czerwoni towarzysze.Komuniści w latach
          > 89/91 olbrzymie majątki opylali za grosze.
          --------------------------------------------------------------------------------
          Komuniści także i nietylko a szczególnie Kler polski łupił wszystko i łupi
          dalej za przyzwoleniem tak komunistów jak i dzis tych niby demokratycznych
          zbójów z III i IV R>P.-tylko z jedna zasadnicza rożnicą -łupili to po cichu
          oszukując naród -a ci dzisiejsi pseudo demokraci którzy w nazwie mają prawo i
          sprawiedliwość powtarzaja to samo i doprowadzą tym swoim postępowaniem do
          sytuacj takie jak za komuny,z ta tylko różnicą że komuna nowym szabiercom
          opdała władze prawie bez krwawo -a tym nowym kapitalistom trzeba będzie
          odbierać to co zagrabili siłą w której bedzie lała się krew.
          Bo jeszcze nie było w histori takiego cudu aby kapitalizm wycofał się
          dobrowolenie niby tak po demokratycznemu co w tym znaczeniu jest bujda dla
          maluczkich.
          • antypolityk1 Re: TOWARZYSZE i PISUARY bez krepacj-Odpowiedz 29.11.05, 12:22
            > Komuniści także i nietylko a szczególnie Kler polski łupił wszystko i łupi
            > dalej za przyzwoleniem tak komunistów jak i dzis tych niby demokratycznych
            > zbójów z III i IV R>P.-tylko z jedna zasadnicza rożnicą -łupili to po cichu
            >
            > oszukując naród -a ci dzisiejsi pseudo demokraci którzy w nazwie mają prawo i
            > sprawiedliwość powtarzaja to samo i doprowadzą tym swoim postępowaniem do
            > sytuacj takie jak za komuny

Zgadza się. Z tym, że naród jest taki jak i władza, tzn. odwrotnie. Ludzie w
            większości przypadków to kanalie (politycy i społeczeństwo). Jeżeli daję
            łapówkę policjantowi, albo lekarzowi to nie mam prawa narzekać na Kurskiego,
            Rywina, Millera, itd. Wszyscy jesteśmy skorumpowani.
            • mysz_polna5 Re: TOWARZYSZE i PISUARY bez krepacj-Odpowiedz 29.11.05, 12:33
              antypolityk1 napisał:

>
              > Zgadza się. Z tym, że naród jest taki jak i władza, tzn. odwrotnie. Ludzie w
              > większości przypadków to kanalie (politycy i społeczeństwo). Jeżeli daję
              > łapówkę policjantowi, albo lekarzowi to nie mam prawa narzekać na Kurskiego,
              > Rywina, Millera, itd. Wszyscy jesteśmy skorumpowani.

Upraszczasz sprawe anty.
              Ten artykul ma wlasnie taki cel, aby tak ludzie mysleli jak ty podsumowales. Ot
              kolejna manipulacja naglosniajaca ~ Gazety.
              Z tego, co ja przeczytalam, to kupil ruine i ja wyremontowal za wlasne pieniadz.
              Nie remontowano mu za pieniadze gminy, tak jak lesniczowke dla Cimoszewicz,
              ktora potem oddano mu na wynajem za grosze. Chyba dostrzegasz ROZNICE. Co?
              To nie on ustalal cene ziemi, tylko wlasciciel tej ziemi.
              • antypolityk1 Re: TOWARZYSZE i PISUARY bez krepacj-Odpowiedz 29.11.05, 12:47
                Eee.. Nie zrozumiałaś. Nie chodzi o Kurskiego i jego zakup leśniczówki. Chodzi
                o to, że internauci z PO narzekają na PiS-owców, a PiS-owcy narzekają na PO.
                Samoobrona też mówi, że wokół sami złodzieje. Chciałem tylko zaznaczyć, że
                wszyscy jesteśmy skorumpowani, więc oskarżanie jakiejkolwiek partii to bicie
                piany. Niech narzekają tylko uczciwi, tak będzie najlepiej.
              • agtom11 Re: TOWARZYSZE i PISUARY bez krepacj-Odpowiedz 29.11.05, 13:11
                mysz_polna5 napisała:

> antypolityk1 napisał:
                >
                >
                > >
                > > Zgadza się. Z tym, że naród jest taki jak i władza, tzn. odwrotnie. Ludzi
                > e w
                > > większości przypadków to kanalie (politycy i społeczeństwo). Jeżeli daję
                > > łapówkę policjantowi, albo lekarzowi to nie mam prawa narzekać na Kurskie
                > go,
                > > Rywina, Millera, itd. Wszyscy jesteśmy skorumpowani.
                >
                >
                > Upraszczasz sprawe anty.
                > Ten artykul ma wlasnie taki cel, aby tak ludzie mysleli jak ty podsumowales.
                Ot
                >
                > kolejna manipulacja naglosniajaca ~ Gazety.
                > Z tego, co ja przeczytalam, to kupil ruine i ja wyremontowal za wlasne
                pieniadz
                > .
                > Nie remontowano mu za pieniadze gminy, tak jak lesniczowke dla Cimoszewicz,
                > ktora potem oddano mu na wynajem za grosze. Chyba dostrzegasz ROZNICE. Co?
                > To nie on ustalal cene ziemi, tylko wlasciciel tej ziemi.
                >===============================================================================
                >>Jezu rety jakiś ty naiwniak i prostopadłościan porównując postępowanie
                Kurskiego i przedstawiciela gminy z postępowaniem w podobnej sprawie z
                Cimoszewiczem -I TO GAMONIU I TAMTO TO JEST LEKKO MÓWIĄC OHYDNE o co tu
                porównywać chyba że tylko dla tego żeby opowiedzieć się po jednej ze stron i
                dopiec przeciwnikowi a merytoryczny sens takich zachowań pozostawić bez
                głębszej analizy bo to akurat niewygodne dla aktualnej formacji co dużo o
                korupcji mówi a zarazem już na starcie uprawia ją zamiłowanie tak jak kiedyś
                poprzecznicy.
                Nie być naiwny i nie wybielaj takiego postępowania że bez jakichkolwiek
                przysłowiowych znajomości i tzw: usłużalności ten agresywny i fałszywy polityk
                jakim jest Kurski mógłby kupić za tak symboliczną sume taki teren i nawet gdyby
                był częściowo zrujnowany-nie bądz śmieszny.
                Jeśli jesteś taki naiwny to chyba jesteś głupi że nie skorzystasz z takiej
                okazji i poprzez takie pociągnięcie nie polepszysz sobie sytuacji finansowej na
                przyszłość-ja bym chętnie z tego skorzystał ale najpierw musiał bym się nazywac
                Kurski lub jakoś inaczej a musiałbym być z rządzacej parti i być szczególnie w
                dla niej zaslużony jak buttielier Kurski-ale task nie jest więc muszę się tylko
                oblizać zapachem.
                Tak dużo PIS gawędził o czystości państwa o przejrzystości decyzji
                podejmowanych przez urzędników tego panstwa a toleruje i zwolenicy tej
                parti/tacy jak ty /popierają takie szwindle co oznacza że zostaje po staremu a
                tzw: IV R.P możemy wsadzić sobie w cztery litery.
            • agtom11 Re:ODP:antypolityk1- twoja mentalność nie moja!!! 29.11.05, 12:39
              antypolityk1 napisał:

> > Komuniści także i nietylko a szczególnie Kler polski łupił wszystko i łup
              > i
              > > dalej za przyzwoleniem tak komunistów jak i dzis tych niby demokratycznyc
              > h
              > > zbójów z III i IV R>P.-tylko z jedna zasadnicza rożnicą -łupili to po
              > cichu
              > >
              > > oszukując naród -a ci dzisiejsi pseudo demokraci którzy w nazwie mają pra
              > wo i
              > > sprawiedliwość powtarzaja to samo i doprowadzą tym swoim postępowaniem do
              >
              > > sytuacj takie jak za komuny
              >
              > Zgadza się. Z tym, że naród jest taki jak i władza, tzn. odwrotnie. Ludzie w
              > większości przypadków to kanalie (politycy i społeczeństwo). Jeżeli daję
              > łapówkę policjantowi, albo lekarzowi to nie mam prawa narzekać na Kurskiego,
              > Rywina, Millera, itd. Wszyscy jesteśmy skorumpowani.
              --------------------------------------------------------------------------------
              >>I to właśnie taką mentalność reprezentuje prawdopodobnie twoja aktualna
              formacja z PISu -wszyscy łapowkarze ,skorumpowani to i nas to nie obowiązuje i
              możemy tej ciemnocie mowić jedno a robić to co inni także robili i których tak
              ochoczo dla propagandy politycznej będziemy szukać i demaskowac.
              Jeśli taką zasade będziecie stosować to nawet nie zauważycie jak w tych
              łapankach na przeciwników piolitycznych znajda się wasi wierni towarzysze- i co
              wtedy?.
              i jak widac już z wielu przykładów -ci wasi wierni co też w jakiś sposób
              zaplątają się w wasze sidla będą po cichutku wypuszczani a ich podobne
              postępowanie będzie co najmniej tolerowane-OT TO CAŁY PIS>
              • mysz_polna5 Re:ODP:antypolityk1- twoja mentalność nie moja!!! 29.11.05, 12:42
                agtom11 napisał:

> antypolityk1 napisał:
                >
                > > > Komuniści także i nietylko a szczególnie Kler polski łupił wszystko
                > i łup
                > > i
                > > > dalej za przyzwoleniem tak komunistów jak i dzis tych niby demokrat

> ------------------------------------------------------------------------------
                -
                > -
                > >>I to właśnie taką mentalność reprezentuje prawdopodobnie twoja aktual
                > na
                > formacja z PISu -wszyscy łapowkarze ,skorumpowani to i nas to nie obowiązuje
                i
                > możemy tej ciemnocie mowić jedno a robić to co inni także robili i których
                tak
                > ochoczo dla propagandy politycznej będziemy szukać i demaskowac.
                > Jeśli taką zasade będziecie stosować to nawet nie zauważycie jak w tych
                > łapankach na przeciwników piolitycznych znajda się wasi wierni towarzysze- i
                co
                >
                > wtedy?.
                > i jak widac już z wielu przykładów -ci wasi wierni co też w jakiś sposób
                > zaplątają się w wasze sidla będą po cichutku wypuszczani a ich podobne
                > postępowanie będzie co najmniej tolerowane-OT TO CAŁY PIS>

Ta twoja wizja, to na trzezwo?
              • antypolityk1 Re:ODP:antypolityk1- twoja mentalność nie moja!!! 29.11.05, 12:53
                Ha, ha, ha !!! A to dobre: ja i PiS ! Spójrz na mojego nicka. Tak myślę o PiS-
                ie, PO, SLD, Samoobronie, LPR i innych. KTO NIE JEST BEZ WINY NIECHAJ PIERWSZY
                RZUCI KAMIEŃ. W Kurskiego, Cimoszewicza, Rywina, Millera, Kwaśniewskiego,
                Buzka, Bubla, Leppera, Hojarską, braci Kaczyńskich, Rokitę, i każdego uczciwego
                na wskroś polityka. Jednym słowem bagno. ALe politycy to my, a nie kosmici. Ilu
                z Was internautów nie kupiłoby leśniczówki na warunkach Kurskiego?
    • maretina no i mamy odnowe morlana i IV RP!/nt 29.11.05, 09:15

• pro-adas313 Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:16
      Wszystkie wiadomości z komentowanego artykułu polegają na zmieszaniu faktów i
      oderwaniu ich od czasu zdarzeń:

1) p. Kurski przybywa w 1999r. Ustawa zezwalająca na wykup wchodzi w 2002r. P.
      Kurski jednak o niej wie z blisko 4 LETNIM wyprzedzeniem. Ciekawe skąd? Od p.
      Mazowieckiego i Balcerowicza? To oni wtedy rządzili, a nie p. Kurski. Mógł p.
      Kurski przewidywać ogólny kierunek wydarzeń, ale nie wejście ustawy w sprawie
      potrzebnej mu leśniczówki. Wstyd tak łgać Gazeto.

2) W 1999r. za opuszczoną leśniczówkę 290 zł czynszu to było BARDZO dużo.
      Proszę Cię kochana Gazeto upublicznij informację, ile w TAMTYM czasie
      kosztowały czynsze miesięczne np. 114 metrowego mieszkania zajmowanego w
      Warszawie przez notabli rządowych. Sama obejrzysz moralną nędzę swojej nagonki
      w tym artykule.

3) Kurski „od razu” rozpoczął remont. Nie taki mały i mający na celu uratowanie
      obiektu. Przy okazji dowiadujemy się w jakim był stanie do czynszu 290 zł/mies.
      Remont obejmował bowiem co najmniej naprawę dachu, stropów i wstawienie okien.
      To był w zasadzie tzw. remont kapitalny proszę panów dziennikarzy.

4) W rozliczeniu miesięcznym, przez ok. 3 lata p. Kurski inwestował (na razie w
      cudze) po ok. 3.000 zł miesięcznie [ok. 100.000 zł/remont : 3 : 12 + 290
      zł/mies.] a jeszcze uratował tym substancję, którą mu potem sprzedano. Jak na
      tamte czasy, p. Kurski włożył naprawdę spore pieniądze. Czy na pewno tak
      postępowali wtedy piewcy poglądu (KLD), że pierwszy milion trzeba ukraść?

5) Cena kupna w 2002r. za 20 tys. zł (za coś co sam dla sprzedawcy uratował)
      była naprawdę spora. Zainteresowani (w tym dziennikarze Gazety) zechcą
      sprawdzić ile kosztowały WTEDY wiejskie domy gdzieś w głuszy. „Głusza” bez
      względu na malowniczość raczej obniżała cenę (bo odosobnienie - internetu
      jeszcze nie było ;-).

6) Może obecnie taka działka kosztuje 100.000, ale OBECNIE nie wtedy - wy
      kłamczuszki dziennikarze. Np.: Niezabudowana działka budowlana 4.000m.kw., 30km
      od Wrocławia z dobrym dojazdem, z gwarancją pozwolenia na budowę, KOMPLETNIE
      uzbrojona, z pięknym widokiem, obok mającego powstać zalewu, bez tzw.
      znajomości, kosztowała WTEDY jakieś 4.000 zł. Obecnie co najmniej. 70.000 zł.
      Wbijcie to sobie w wasze księgowe główki.

7) „Gdyby gmina TERAZ sprzedała 6ha Kurskiego, wzięłaby ponad 800.000zł. To
      trzeba było POCZEKAĆ. A na co gmina potrzebowała WTEDY 24tys.zł.? Ale przecież
      gmina coś tam obok SAMA sprzedaje. Więc o ile i o ile szybciej wzrosła cena
      1m.kw. skutkiem zainteresowania innych nabywców wywołanego przez pierwszego
      nabywcę. Poza tym, czy to p. Kurski wymusił na gminie zmianę przeznaczenia tej
      gleby? Czy przypadkiem to akurat p. Kurski odnosi z tego korzyści z tzw. opłaty
      odrolnieniowej? - Stek tendencyjnie złośliwych bzdur panowie dziennikarze
      gazetowego chowu.

Reasumując, komentowany artykuł to już nawet nie czarny pijar. To bezczelna
      czarna propaganda mająca na celu poniżenie człowieka rozpoznawanego jako swój
      wróg.
      • horsefish Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 11:14
        Dobrze mówisz; Gazeta manipuluje; ja w zachodniopomorskim sam kupiłem zruinowanu domek na wsi za 8000 zł od rolnika z 1600 m2 działką budowlaną z wodą i prądem na słupie 20 m od domku [ w 1998]; ; od rolnika kupiłem też ziemię IVklasy w cenie 3000 zł/ha; od agencji wydzierżawiłem w przetargu [byłem jako jedyny w przetargu] ziemię rolną o pow. 3,5 ha przy czynsie 2,55q pszenicy; nabyłem prawo pierwokupu; w 2002 agencja robiła przetarg na własność na ziemię obok i wygrała osoba, która dała 10000zł /ha ale był to jednostkowy przypadek; sam się cieszyłem, że wartość mojej ziemi wzrosła; teraz w gminie jest cena ok 4500zł/ha i kilka przetargów agencji w tej gminie zakończyłó się bez roztrzygnięcia; z lasu dzierżawię oczko wodne 0,5ha o czynsie 1,5q żyta za ha
        U mnie nie było żadnej polityki i żadnych podchodów z administracją; najwięcej kłopotów było z papierami w sadzie by móć kupić od rolnika; dzireżawioną ziemię od agencji chcę wykupić na własność przy pierwokupie; załatwienie geodety wceny i papierów trwa już1,5 roku od wniosku; zeby zostać rolnikiem z miasta trzeba być wytrwałym i mocno tego chcieć i wcale nie trzeba było mieć dużo szmalu;
        moje warunki jak widać nie odbiegają od Kurskiego, choć kupowałem od państwa i od rolników;
        Nie podam nazwy gminy bo przy tak korzystnych warunkach ta cała szwołodź co pluje na Kurskiego za podpuszczeniem gazety jeszcze mogła się tu sprowadzić [taka okazja]; mnie wystarczy, że na wsi szczekają tylko psy
      • agtom11 >ODP: pro-adas313- Czysta twoja także propaganda!! 29.11.05, 13:40
        pro-adas313 napisał:

> Wszystkie wiadomości z komentowanego artykułu polegają na zmieszaniu faktów i
        > oderwaniu ich od czasu zdarzeń:
        >
        > 1) p. Kurski przybywa w 1999r. Ustawa zezwalająca na wykup wchodzi w 2002r.
        P.
        > Kurski jednak o niej wie z blisko 4 LETNIM wyprzedzeniem. Ciekawe skąd? Od p.
        > Mazowieckiego i Balcerowicza? To oni wtedy rządzili, a nie p. Kurski. Mógł p.
        > Kurski przewidywać ogólny kierunek wydarzeń, ale nie wejście ustawy w sprawie
        > potrzebnej mu leśniczówki. Wstyd tak łgać Gazeto.
        >
        > 2) W 1999r. za opuszczoną leśniczówkę 290 zł czynszu to było BARDZO dużo.
        > Proszę Cię kochana Gazeto upublicznij informację, ile w TAMTYM czasie
        > kosztowały czynsze miesięczne np. 114 metrowego mieszkania zajmowanego w
        > Warszawie przez notabli rządowych. Sama obejrzysz moralną nędzę swojej
        nagonki
        > w tym artykule.
        >
        > 3) Kurski „od razu” rozpoczął remont. Nie taki mały i mający na cel
        > u uratowanie
        > obiektu. Przy okazji dowiadujemy się w jakim był stanie do czynszu 290
        zł/mies.
        >
        > Remont obejmował bowiem co najmniej naprawę dachu, stropów i wstawienie
        okien.
        > To był w zasadzie tzw. remont kapitalny proszę panów dziennikarzy.
        >
        > 4) W rozliczeniu miesięcznym, przez ok. 3 lata p. Kurski inwestował (na razie
        w
        >
        > cudze) po ok. 3.000 zł miesięcznie [ok. 100.000 zł/remont : 3 : 12 + 290
        > zł/mies.] a jeszcze uratował tym substancję, którą mu potem sprzedano. Jak na
        > tamte czasy, p. Kurski włożył naprawdę spore pieniądze. Czy na pewno tak
        > postępowali wtedy piewcy poglądu (KLD), że pierwszy milion trzeba ukraść?
        >
        > 5) Cena kupna w 2002r. za 20 tys. zł (za coś co sam dla sprzedawcy uratował)
        > była naprawdę spora. Zainteresowani (w tym dziennikarze Gazety) zechcą
        > sprawdzić ile kosztowały WTEDY wiejskie domy gdzieś w głuszy. „GłuszaR
        > 21; bez
        > względu na malowniczość raczej obniżała cenę (bo odosobnienie - internetu
        > jeszcze nie było ;-).
        >
        > 6) Może obecnie taka działka kosztuje 100.000, ale OBECNIE nie wtedy - wy
        > kłamczuszki dziennikarze. Np.: Niezabudowana działka budowlana 4.000m.kw.,
        30km
        >
        > od Wrocławia z dobrym dojazdem, z gwarancją pozwolenia na budowę, KOMPLETNIE
        > uzbrojona, z pięknym widokiem, obok mającego powstać zalewu, bez tzw.
        > znajomości, kosztowała WTEDY jakieś 4.000 zł. Obecnie co najmniej. 70.000 zł.
        > Wbijcie to sobie w wasze księgowe główki.
        >
        > 7) „Gdyby gmina TERAZ sprzedała 6ha Kurskiego, wzięłaby ponad 800.000zł.
        > To
        > trzeba było POCZEKAĆ. A na co gmina potrzebowała WTEDY 24tys.zł.? Ale
        przecież
        > gmina coś tam obok SAMA sprzedaje. Więc o ile i o ile szybciej wzrosła cena
        > 1m.kw. skutkiem zainteresowania innych nabywców wywołanego przez pierwszego
        > nabywcę. Poza tym, czy to p. Kurski wymusił na gminie zmianę przeznaczenia
        tej
        > gleby? Czy przypadkiem to akurat p. Kurski odnosi z tego korzyści z tzw.
        opłaty
        >
        > odrolnieniowej? - Stek tendencyjnie złośliwych bzdur panowie dziennikarze
        > gazetowego chowu.
        >
        > Reasumując, komentowany artykuł to już nawet nie czarny pijar. To bezczelna
        > czarna propaganda mająca na celu poniżenie człowieka rozpoznawanego jako swój
        > wróg.
        ________________________________________________________________________________
        _> A czy nie uważsz że ty także uprawiasz czystą propagande tylko w tym
        kierunku że pochwalsz i wybielasz takie postepowanie jakie od lat stosuje się w
        tej naszej zafszonej ojczyżnie.
        Jak jedni demaskują choćby najdrobniejszy szczegoł ale szczegół przeciwnika
        politycznego to dla niektórych jest okey,a jeśli jest odwrotnie że demaskowane
        są nieczyste postępowania niedawno tego co kogoś w przeszłości demaskował to w
        tej sytuacji ten któś jest tym razem obrzydliwy a wszystkie niejasne sprawki sa
        mało istotne i trzseba ich bronić-typowa mentalnośc KALEGo.
        Ku..a mać otrzeżwijmy wreszcie wszyscy i to co nazywa się ZŁEM niech będzie
        ZŁEM a nie róbmy sami na sobie harakiri ciągle sie na wzajem napi....lając bo
        to nasza narodowa skaza na wyniki yego wzajemnego szczucia sie inni tylko
        zawsze czekali a teraz tym bardziej czekaja.Opanować się potrafią tylko
        obywatele którzy mają swoją świadomość narodową i potrafia swoje problemy
        rozwiązywać dla dobra tego kraju-a nie tylko czsowo nim kupczyć dla swoich
        egoistycznych celów.
        I czy to robi tzw:komuna czy tzw: soldaruchy mnie przeciętnemu obywatelowi jest
        obojętne ale nie potrafie zrozumieć że sami sobie podcinamy gałąż na której
        siedzimy.
      • maretina pro-adas313 29.11.05, 22:00
        zrob sobie nicka jacek kurski. winszuje trzymania strony kombinatorow.
        • pro-adas313 Re: pro-adas313 30.11.05, 11:38
          maretina napisała: "zrob sobie nicka jacek kurski. winszuje trzymania strony
          kombinatorow. Mój Kajtuś ma dwa miesiące:)"

Śliczny dzieciak. Gratuluję i zdrowia życzę.

Mam jednak obawy, czy Twoja zdolność rozumienia tekstu pisanego (moje posty)
          wystarcza dla zrozumienia instrukcji producenta na odżywkach dziecięcych.
    • chris12 "Leśniczówka" posłuży odnowie moralnej Kurskiemu 29.11.05, 09:20
      Jeżeli GW będzie podskakiwać to Dorn, Wassermann i Ziobro z o. Rydzykiem wezmą
      obronę Kurskiego w swoje ręce.
    • b-beagle Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:21
      Nasz nieskazitelny Kurski nie jest aż tak bardzo nieskazitelny jakim się
      przedstawia. Dla mnie to nic nowego i dziwnego. Po prostu jedni są sprytniejsi
      od innych i zawsze potrafia się urzadzić. "Panu Bogu świeczke i diabłu ogarek"
    • doktorhabilitowany.1 Jeszcze ktos sie czemus dziwi? 29.11.05, 09:25
      Ja po prostu przyjmuje, ze oto do wladzy dorwaly sie chlopaki bez skruplow i
      zahamowan. Bede sobie obserwowal i robil notatki pt. studium ludzkiego
      zezwierzecenia. Oraz co mozna mowic, aby usprawiedliwic wlasna pazernosc. Mam
      bardzo bogate materialy z poprzednich ekip, wiec tym razem licze na
      naprawde 'mocne' obserwacje.
    • mazur-m Też kupiłem leśniczówkę za 19 tys. złotych! 29.11.05, 09:27
      Wcześniej dzierżawiłem ją przez 4 lata płacąc ok 190 zł miesięcznie. I do tego
      kupiłem 3,5 ha lasu z kawałkiem lasu, jakiś pagórek i dostęp do jeziora i to
      też za 12,5 tys. zł. Bez znajomości, kontaktów, nepotyzmu i przekrętów! Gdybym
      miał płacić jak za teren pod zabudowę to musiałbym wybulić jakieś 350-450 tys
      zł za taki grunt. Więc ja nie widzę nic złego w tym, bo tak można i jest to
      zgodne z prawem. A takie siedliska można u nas jeszcze kupić za grosze! Działkę
      obok mojej ma jeden z byłych ministrów. Też bez protekcji i w normalnym trybie.
      A wszystko dzieje się na Mazurach. Więc po co takie bzdury i tanie sensacje
      • pro-adas313 Re: Też kupiłem leśniczówkę za 19 tys. złotych! 29.11.05, 09:32
        mazur-m napisał rzeczowo i prawdziwie.

Rzeczywiście, z upływem czasu takie okazje sie wyczerpują. Jednak ciągle są
        możliwe.

Być może w świadomości dziennikarzy Gazety uczciwe kupowanie w ogóle nie
        istnieje. A jak nabywca należy do tzw. "celebrities", to z definicji, nawet,
        gdy kupuje chleb, to jest złodziejem i przewalaczem. Szczególnie i częściej,
        jeśli go z innych przyczyn my pismaki nie lubimy.
        • mazur-m Można u nas kupić popegeerowkie domki i mieszkania 29.11.05, 09:40
          Mój kolega kupił sobie "bliźniaka" (ok. 90 m2) z garażem za 7,5 zł! Mieszkanie
          do 50 m2 można kupić do 5 tys. zł a jeziora to nas nie problem: kilka lub
          kilkanaście minut jazdy rowerem i można na jakieś trafić!
          • doktorhabilitowany.1 Dawaj adres:)) 29.11.05, 11:09

• mazur-m Re: Dawaj adres:)) 29.11.05, 12:08
              Poszukaj! Na Mazurach jest jeszcze dużo takich "okazji" ... i to wcale nie są
              okazje tylko zupełnie normalne sprawy. Kto jest zaintersowany bez problemów
              znajdzie :)
              • antypolityk1 Re: Dawaj adres:)) 29.11.05, 12:12
                Mam pytanie. A co będzie dalej jak wszystko już na Mazurach (i nie tylko na
                Mazurach) będzie sprzedane. Masz jakąś myśl?
                • mazur-m Wszystko sprzedane? I bardzo dobrze 29.11.05, 12:40
                  Ale potrwa to jeszcze parę lat. A przywatni właściciele dbają o swoją ziemię.
                  To lepsze niż byłoby to nadal własnością państwa i ulegało niszeniu. Jeśli
                  będzie więcaj takich ludzi jak ja i moi sąsiedzi to na prawdę będze ładniej i
                  piękniej.
                  • antypolityk1 Re: Wszystko sprzedane? I bardzo dobrze 29.11.05, 12:56
                    Na podstawie Kaszub mogę stwierdzić, że prywatni właściciele się ogradzają,
                    piszą tabliczki: WSTĘP SUROWO WZBRONIONY!!! i spuszczają psy. Jak tam mają
                    wyglądać polskie lasy w przyszłości, to ja wolę komunę. Trzeba być jeszcze
                    przyzwoitym człowiekiem.
                    • mazur-m Re: Wszystko sprzedane? I bardzo dobrze 29.11.05, 13:03
                      Na moim terenie ludzie sobie robią biwaki. Do jeziora jest wolny dostęp (wg.
                      prawa dostęp musi być wolny,a ja sam zgłaszam tych co próbują grodzić drogę
                      przy jeziorze), a o tym że jest to własność prywatna swiadczy
                      tabliczka "Własność prwatna - chcesz tu robić namiot, rozpalić ognisko? Nie
                      bądź chamem i zapytaj właścieciela: tel. ...." i nie mam problemów. Jedyne psy
                      jakie mam to dwa kundle, ale one wolą miasto :)
                      Tylko tzw. nowi własciele robią twierdze ze swoich posiadłości i przez to mają
                      problemy bo inni uważają że oni są jacyś bogaci. Ja tam uważam, że trzeba być
                      człowiekiem dla człowieka.
                      • antypolityk1 Re: Wszystko sprzedane? I bardzo dobrze 29.11.05, 13:05
                        Niestety na Kaszubach tak nie jest. Słyszałem, że w wielu miejscach na Mazurach
                        jednak też. Szczególni z tym dostępem do jeziora.
                        • mazur-m Re: Wszystko sprzedane? I bardzo dobrze 29.11.05, 13:12
                          Nie wolno grodzić dostępu do jeziora! Jakiś Warszawiak obok mnie tak zrobił.
                          Jakiś dzieciak w wodzie wlazł na drut kolczasy i się poranił. Obok mnie ma
                          swoją "posiadłość" adwokat i pomógł rodzicom tego dzieciaka wygrać odszkodwanie
                          od własciciela (nikt go nie lubi w okolicy, bo to jakiś gbur). Ogrodzenie
                          znikło i to do 30 m od wody! A własciele od 2 lat nie pokazuje się u siebie...
                          I bardzo dobrze.
                          Ja mam szczęście, że mam zupełnie normalnych sąsiadów i w wakacje przyejżdżają
                          na wypoczynek a nie na wojny. A jak w około jest wesoło to jest przyjemnie.
                          • antypolityk1 Re: Wszystko sprzedane? I bardzo dobrze 29.11.05, 13:20
                            Może zabrzmi to pesymistycznie, ale jutro jakiś nowy gbur znowu wprowadzi się
                            do sąsiedztwa i co wtedy? Wy i sąsiedzi jesteście OK, ale nie trzeba dużo, żeby
                            zohydzić komuś pobyt i doprowadzić środowisko do ruiny. Dzisiaj grodzić się nie
                            można, ale prawo w Polsce i na całym świecie staje się coraz bardziej
                            liberalne, więc może za te 10 lat będzie można już się grodzić. Poza tym wielu
                            ludzi dzisiaj robi to wbrew prawu, tak ja wycina wbrew prawu drzewa,
                            ozaśmiecaniu lasu nie wspomnę. Dlatego bardzo boję się o kondycję polskiej
                            przyrody i dlatego boję się prywatyzacji lasów.
                            • mazur-m Re: Wszystko sprzedane? I bardzo dobrze 29.11.05, 13:29
                              A ja bym chciał mieć prywatne 20-30 ha lasu. I niech rośnie zielsko! Może
                              podjąbym się hodowli jeleni lub danieli? Całkiem niezły biznes. I wtedy
                              rzuciłbym w cholerę swoją robotę. Wszystko jest dla ludzi. Większość ludzi to
                              przywoici i dobrzy przedstawiciele homo sapiens.
                              • antypolityk1 Re: Wszystko sprzedane? I bardzo dobrze 29.11.05, 13:40
                                Ja też kupiłbym chętnie lasu ile wlezie, na ile mnie byłoby stać, ale nigdy bym
                                go nie ogrodził, bo sam wiem co znaczy dla spragnionego piękna przyrody
                                wędrowca turysty czy nawet grzybiarza tabliczka: WSTĘP WZBRONIONY !!! TEREN
                                PRYWATNY !!! a tego pełno jest na Kaszubach i obrzeżach Trójmiasta i pojawia
                                się w Polsce coraz więcej. LAS jest dla ludzi - WSZYSTKICH, z wyjątkiem
                                śmieciarzy i złodzieji drewna, ale nie znaczy to, żeby wszystko ogradzać.
                                Jeśli chodzi o hodowlę danieli jest wyjście: zamiast prywatyzacji lasów, kupić
                                grunt rolny po jakichś PGR-ach czy jakieś nieużytki, a nawet pole prywatne,
                                posadzić las i zacząć hodować daniele. Korzyść i dla właściciela i dla
                                przyrody. Niestety to tylko marzenie i utopia ekologa wrażliwca czyli mnie.
          • agtom11 Odp:mazur-m: Ten bliżniak to zabudowania czy ROWER 29.11.05, 12:02
            mazur-m napisał:

> Mój kolega kupił sobie "bliźniaka" (ok. 90 m2) z garażem za 7,5 zł!
            Mieszkanie
            > do 50 m2 można kupić do 5 tys. zł a jeziora to nas nie problem: kilka lub
            > kilkanaście minut jazdy rowerem i można na jakieś trafić!
            ================================================================================
            >> Ten kolegi blizniak to chyba 25 letni rower bo kiedyś takie były.
            A jesli nie to może transakcja spod sklepu monopolowego po wypiciu 3 flaszek
            tzw: ;CZARU SOŁTYSA;
            • mazur-m Re: Odp:mazur-m: Ten bliżniak to zabudowania czy 29.11.05, 12:10
              Rower 90 m2? :) nie ośmieszaj się. Piszesz jak dzieciak z podstawówki a nie
              znasz podstawaowych zasad.
              • agtom11 Odp:mazur-m:90m2-za 7.5zł to topiero śmieszne^^^^^ 29.11.05, 12:28
                mazur-m napisał:

> Rower 90 m2? :) nie ośmieszaj się. Piszesz jak dzieciak z podstawówki a nie
                > znasz podstawaowych zasad.
                >>Co można powiedzieć o twojej informacji że 90m2 za 7.5 złotych to dopiero
                pomieszanie z poplątaniem.Wiec jak to z tobą jest.
                Jeśli ja pisze jak dzieciak z podstawówki to co mozna powiedziec o twoim
                pisaniu.
                Ciekaw jestem jakich zasad nie znam których mi w swojej odpowiedzi zarzucasz?
                Jak się domyślam to te zasady które ty znasz a inni i ja także nie znam
                polegają na przekrętach i kolesiostwie i dlatego ja ich nie znam bo tego nie
                uprawiam.
                A może ty wyznajesz zasade:PO CO MI ROZUM -SKORO MAM DRES,a ten kto ma dziś
                DRES nie musi miec rozumu.
                • mazur-m Re: Odp:mazur-m:90m2-za 7.5zł to topiero śmieszne 29.11.05, 12:49
                  Jeśli cena wywoławcza jest np. 5000 zł? I ktoś daje tylko torchę więcej to może
                  być i 1m2 za 1 zł! Jakie to ma zanczenie. Nie obchodzi mnie, że obserwujesz
                  świat za pomocą dresów i przez pryzmat kolesi w dresach. To twoja sprawa. Nie
                  masz pojęcia o czym piszesz i po prostu zmyślasz to co wg Ciebie powinno być.
                  Jestem gościem, który chodzi w marynarkach, żyję z rysowania i drukowania. Nie
                  mam ani znajomości, ani krewnych w urzędach. Jestem normalnym gościem z ulicy.
        • agtom11 Odp:pro-ads313-bzdury pleciesz -a gdzie przetargi? 29.11.05, 11:56
          pro-adas313 napisał:

> mazur-m napisał rzeczowo i prawdziwie.
          >
          > Rzeczywiście, z upływem czasu takie okazje sie wyczerpują. Jednak ciągle są
          > możliwe.
          >
          > Być może w świadomości dziennikarzy Gazety uczciwe kupowanie w ogóle nie
          > istnieje. A jak nabywca należy do tzw. "celebrities", to z definicji, nawet,
          > gdy kupuje chleb, to jest złodziejem i przewalaczem. Szczególnie i częściej,
          > jeśli go z innych przyczyn my pismaki nie lubimy.
          ================================================================================
          >> Takie bzdury to możesz opowiadać swojej 88 letniej babci/watpie aby
          uwioerzyla z racj długiego doświadczenia życiowego/-no i może swojemu jesli
          masz 3 letniemu synowi który jeszcze nic nie rozumie i przyjmuje to co dorosły
          mu przekazuje.
          Jest jeszcze jedna kategoria dorosłych co w takie bajki by uwierzyli-sa to ci
          co swego czsu Kurski ich określił stwierdzeniem cyt: Że dajemy-to -ciemnota to
          kupi: i widocznie ty to kupiłeś.
          Nie pleć bzdur że to co kupił Kurski/taka ilośc i położenie to jest odpowiednia
          cenna i nie było w tym nic nadzwycZajnego-to sa bajeczki dla tych których wyżej
          wymieniłem-wiem cos o tym bo osobiscie sie z tym spotkałem i byłem także takim
          postepowaniem z bulwesowany /sprawa u prokuratora.
          I takie postepowanie Kurskiego i tego kacyka z gminny powino także wylądować
          conajmniej u Ziobry który tak pieknie uprawia propagande PIS-owaką ,ale tylko
          nie wobec swojakow z PISUaru.
          • pro-adas313 Re: Odp:pro-ads313-bzdury pleciesz -a gdzie przet 29.11.05, 12:06
            Do AGATM11:

Jak zrozumiałem, uznajesz za niemożliwe, aby ktoś z dowolnej przyczyny
            publicznie znany (lub majętny, względnie inaczej ustosunkowany) kiedykolwiek
            potrafił kupić coś uczciwie.

Ja nie wiem, czy p. Kurski kupił uczciwie. Jednak wiem, że dziennikarze powinni
            czytelnikom serwować efekty porządnej roboty, a nie szmelc. Powinni byli tochę
            poniuchać i kto wie do czego by doszli w omawianej sprawie. Ale na słowo, a
            ściślej "na wywołane wrażenie" to ja im nie wierzę. Jakoś nie mogę.
            • mazur-m Re: Odp:pro-ads313-bzdury pleciesz -a gdzie przet 29.11.05, 12:25
              Jak widać gość nawet nie wie jak takie rzeczy się kupuje i co to są przetargii.
              Jak to wygląda w przypadku dzierżawców. Dawni pracownicy leśnictwa mieszkający
              w dotychczasowych mieszkaniach odkupili jako dotychczasowi dierżawcy, w ramach
              pierwokupu, i na zasadzie przetragu swoje chałupy za 3 - 5 tys złotych z
              mozliwością spałaty w ciągu 2 lat!
              A ja sobie kupię dawny dworek - folark (do remontu) na przetargu za jakieś 20-
              30 tys zł z 0,6 ha! I sprzedam to jakiemuś Warszawiakowi za 120-150 tys. zł! Po
              remoncie! I zrobię to całkowiecie legalnie, uczciwie i bez znajomości i
              koneksji. Bo wiem gdzie i interesują mnie takie sprawy.
          • mazur-m Re: Odp:pro-ads313-bzdury pleciesz -a gdzie przet 29.11.05, 12:17
            Wypisujesz bzdury i jak widać nie wiesz jak się robi takie zakupy. Takie bajki
            to rzeczywiście możesz opowiadać 3-latkom, bo masz pojęcie i rozum trzylataka.
            Przetarg. Jakbyś poczytał dokładnie prawo o przetargach i znał się na tym czym
            rzeczywiście zajumuje się Leśnictwo. Było ogłoszenie o przetargu i to nawet w
            GW! Ale ja jako dzierżawca mam prawo do zakupu czyli pierwokupu jeśli wyrażam
            na to chęć :) Zapłaciłbym mniej tylko przeprowadziłem trochę remontu i to już
            podniosło wartość. Więc nie pisz bzdur o jakiś tam spiskach i nieuczciwości.
            Pewnie sam jesteś taki drobny cwaniaczek co wszystko robi wg mentalności
            Kalego.
            • pro-adas313 Re: Odp:pro-ads313-bzdury pleciesz -a gdzie przet 29.11.05, 12:34
              Ja tam nie wiem, czy w konkretnym przypadku leśniczówki p. Kurskiego powinien
              był być ogłoszony przetarg na sprzedaż.

Obowiązkiem tych (pożal sie Boże) dziennikarzy było to sprawdzić. My tu nawet
              nie wiemy, może ten przetarg był a p. Kurski skorzystał z pierwokupu.

Ci dziennikarze nawet nie odróżniają dzierżawy od najmu (patrz tekst: "Leśnik
              nie ogłosił przetargu na DZIERŻAWĘ Danielówki, tylko podpisał w 1999 roku umowę
              NAJMU z Kurskim."
              • mazur-m Re: Odp:pro-ads313-bzdury pleciesz -a gdzie przet 29.11.05, 12:43
                Do dzierżawy nie jest potrzebny przetarg! Jak jest i jest możliwość
                wydierżawienia to się podpisuje umowę i już. Przetarg powinien się odbyć w
                przypadku gdyby chodziło o działalność gospodarczą.
    • jb777 Kurskiego za karę usuną z partii a za chwilę go 29.11.05, 09:27
      znowuż przyjmą
    • gapulek Co za ohydne polowanie 29.11.05, 09:30
      Z kazdej sprawy mozna zrobic afere.Uzycie argumentu ,ze teraz gmina mogla
      sprzedac grunt za tyle a tyle..., a wiec za duzo wiecej ,jest zwykla
      propaganda.Pewnie ,ze dzisiaj wszystko wiecej kosztuje.Ja kupilam swoj dom za
      pewna cene ,ale dzisiaj kosztuje tyle,ze teraz nie stac byloby mnie na zakup
      tego domu.Po co to plucie i doszukiwanie sie afer, gdzie ich nie ma.A moze
      Panstwo ( GW )poprawni politycznie wyjawicie swoje majatki i pozwolicie nam na
      ocene czy sa aferalne czy nie.Ciekawa jestem skad pochodza majatki zarzdau GW,
      kto dal im "pierwszy milion",hm...
      • praptak Re: Co za ohydne polowanie 29.11.05, 09:40
        > Z kazdej sprawy mozna zrobic afere.Uzycie argumentu ,ze teraz gmina mogla
        > sprzedac grunt za tyle a tyle..., a wiec za duzo wiecej ,jest zwykla
        > propaganda.

Przecież cała "złodziejska prywatyzacja" i "uwłaszczenia nomenklatury na majątku
        państwowym" o których tak trąbił PiS, tak właśnie wyglądała. Gospodarska wizyta,
        transakcja i wartość przedsiębiorstwa czy gruntu która wynosi dużo więcej niż
        cena z transakcji - przynajmniej w porównaniu z obecną ceną rynkową.
      • doktorhabilitowany.1 Re: Co za ohydne polowanie 29.11.05, 10:47
        Wszystko jest jawne - Wyborcza zaczela od niklego kapitalu, ale po przemianach
        ustrojowych zainteresowanie niezalezna gazeta bylo tak wielkie, ze ludzie
        kupowali kazdy naklad. Do dzis jest najbardziej poczytna gazeta (jesli nie
        liczyc tabloidow). Majatek sie mnozyl i mnozyl:)) Dzis to jest imperium...
        Widac, ze poziom im troche zjechal, co podejrzewam jest reakcja na tabloidy
        wlasnie, ale dalej publikuje najwiecej reklam...

Inna sprawa, ze jak pisali podobne artykuly o kredycie Millera u Gudzowatego, o
        naduzyciach z domami AWSowcow w Gdansku, o tysiacu afer, w ktore byly
        zamieszane ugrupowania inne niz PiS, to dla niektorych GW byla ok. A teraz
        robia dalej to samo, czyli patrza wladzy na rece i co? I nagle 'odkrywasz'
        ohydne polowanie:))
      • promyk.rosy Re: Ohydny jest Kurski nt. 29.11.05, 11:26

• ja_kibic Leśniczówka to pikuś 29.11.05, 09:31
      Ha, ha, ha.
      Jak PiS dochodził do władzy, to choć nie ceniłem Kaczyńskich, myślałem, że
      zaprowadzą porządek we władzach państwa...
      Potem, w trakcie kampanii wyborczej już wiedziałem, że to jednak pic na wodę,
      fotomontaż...
      Opis sytuacji, kiedy pan polityk kupuje grunty rolne, które kilka miesięcy temu
      zmieniają swoje przeznaczenie, to klasyczny przykład korupcji władzy, ponoć
      typowy dla późnego PRL i III Rzeczpospolitej.
      A sprawa dziadka, to tylko jedno z wielu gówien, które już na zawsze będą
      znaczyć wizerunek PiS...
    • iglas2 Wstydzę się za moją Gazetę. 29.11.05, 09:33
      Po tym artykule na poziomie Faktu i SE wstydzę się za moją gazetę, której byłem
      wierny od początku, ale widać zmiany są coraz bardziej widoczne...zmiany na
      gorsze. Kto tym zarządza?
      • ypsilon.ypsi Re: A za Kurskiego się nie wstydzisz? n/t 29.11.05, 09:49
        iglas2 napisał:

> Po tym artykule na poziomie Faktu i SE wstydzę się za moją gazetę, której byłem
        > wierny od początku, ale widać zmiany są coraz bardziej widoczne...zmiany na
        > gorsze. Kto tym zarządza?
    • antypolityk1 Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:36
      No i znowu przyroda przegrywa z człowiekiem. Tym razem z cynicznym politykiem.
      I co najgorsze. Robią to Lasy Państwowe, gwaranta bezpieczeństwa ekologicznego
      Polski. Dlaczego pozbywają się oni swoich majątków? Lasy to świętość.
      • ypsilon.ypsi Re:Leśniczówka Kurskiego=leśniczówce Cimoszewicza 29.11.05, 09:45
        Ciekawe co na to Pisuary, którzy byli tak mocno zbulwersowani leśniczówką
        Cimoszewicza... piękna ta "odnowa moralna"!
        • antypolityk1 Za dużo polityki, a przyroda ginie 29.11.05, 09:49
          Za dużo politykujecie, a przyroda kolejny raz dostaje w plecy. Ile razy
          będziemy słyszeli jeszcze o wyprzedaży terenów przez Lasy Państwowe.
    • paka73 Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:41
      Jacek Kurski pierwszym aferzystą IV RP
    • lasart Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:50
      myślę,że Kurski wg.prawa jest niewinny.Prokuratura powinna zająć się
      nadlesniczym,wójtem i innymi osobami powiązanymi z tymi umowami dzierżawy i
      sprzedaży.Myślę o kilku zarzutach ( narażenie gminy,nadleśnictwa itd. na straty
      w dużym rozmiarze,brak przetargu,pewnie niedokładna dokumentacja itd).Tylko czy
      w obecnej sytuacji znajdzie się taki prokurator?.Może podczas prowadzonego
      postępowania nadlesniczy przypomni sobie o sugestiach czy naciskach innych osób
      z biura marszałka województwa.Może gdy będzie musiał zapłacić sporą grzywnę lub
      odsiedzieć karę ( a Kurski nie poręczy swoim " autorytetem moralnym")postanowi
      powiedzieć jak Kurski zakochał się w tym miejscu.Ciekawa sprawa jak wysokiej
      rangi urzednik państwowy przy okazji " gospodarskiej wizyty" nabywa za grosze
      leśniczówkę.Wstyd.Teraz do apel do wyborców PIS-u aby wprowadzili-Zakaz druku
      takich artykułów ,które godzą w dobre imię znanych z uczciwości polityków
      Wassermana,Kurskiego..............
      • antypolityk1 Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:52
        A mówi się że Lasy Państwowe chronią naszą ojczystą przyrodę
    • unamatita Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:51
      Wybitny tekst! Młody dziennikarzyna próbuje przypodobać się Nadredaktorowi.
      Dzięki takim młodym gniewnym, przyjemnie jest patrzeć jak poziom tego
      szmatławca leci na pysk.
      u.
      • antypolityk1 Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 09:55
        Chciałbym zauważyć, że niestety jest problem. Czy to Kurski, Kaczyński,
        Cimoszewicz, Tusk czy Jaroszewicz, czy jakiś tam aktor. Każdy kto otrzymuje od
        Lasów Państwowych grunt na własność wcale nie musi być szują, ale istnieje
        ryzyko, że Kurski się ogrodzi, spuści psy, a może i sprzeda grunty na działki,
        a to już dla przyrody koniec
    • efg KAŻDY poseł ma coś takiego na sumieniu 29.11.05, 09:51
      Dotyczy takze urzedników, polityków, i nie tylko w Polsce.I będzie tak nadal.
      Dlatego polityka t gó...
      • antypolityk1 A przyroda ginie 29.11.05, 09:52
        A przyroda ginie niestety
    • antypolityk1 Dlaczego Lasy Państwowe pozbywają się gruntów ?!!! 29.11.05, 09:57
      Nie chodzi o Kurskiego. Dlaczego Lasy Państwowe pozbywają się gruntów ?!!!
      Świętego skarbu natury?
      • doktorhabilitowany.1 Re: Dlaczego Lasy Państwowe pozbywają się gruntów 29.11.05, 10:06
        Dla byle kogo, to sie nie pozbywaja - pamietaj, ze obowiazuje ustawa, ze grunta
        rolne moga kupic w Polsce tylko czlonkowie Sramoobory i PSLu, ewentualnie
        dobrze urodzeni - czyli dzieci rolnikow. Ty jak jestes z miasta, to chocbys
        sie, za przeproszeniem, sklockowal, toi tak nie kupisz bez sterty kursow i
        papierow, a na koncu musialbys miec zezwolenie gminy. To wszystko oczywiscie,
        aby Polska Ziemia, Nasza Macierz nie wpadla w obce rece - czyli Niemcow,
        Holendrow i debili co placa PIT:))
        Przepraszam za ostre slowa, ale chyba kazdy z nas marzy by sobie sprawic domek
        z kawalkiem gruntu, ale nas na to nie stac. A ci, ktorych stac i tak obchodza
        prawo jak moga i najlepsze tereny, nad jeziorami, z ladnym widokiem, zajmuja
        kolesie z ukladami. PZPR juz bylo, teraz kolej na PiS :(
        • antypolityk1 Re: Dlaczego Lasy Państwowe pozbywają się gruntów 29.11.05, 10:12
          I prowadzi to do zniszczenia bezcennej polskiej przyrody, bo każdy kto kupi to
          się ogrodzi i będzie robił sobie co chciał. Co innego zresztą działeczka za
          miastem, co innego las lub jezioro, a biorąc pod uwagę polską mentalność, to
          będziemy mieli psy i nie daj borze strzelanie jak w USA, a nie Skandynawię,
          gdzie wolno nawet się rozbić namiotem. Dlatego ja jestem za tym, aby nie
          rozdawali gruntów leśnych każdemu sprawiedliwie, ale żeby nie sprzedawali w
          ogóle.
        • pro-adas313 Re: Dlaczego Lasy Państwowe pozbywają się gruntów 29.11.05, 10:16
          doktorhabilitowany.1 napisał: "Dla byle kogo, to sie nie pozbywaja - pamietaj,
          ze obowiazuje ustawa, ze grunta ..."
          oraz: "chyba kazdy z nas marzy by sobie sprawic domek z kawalkiem gruntu, ale
          nas na to nie stac".

Tak pewnie jest teraz, ale czy - podobnie jak dziennikarze GW - jesteś pewny,
          że tak było WTEDY.

Pewnie, że każdy marzy. Ja to marzenie (z wysiłkiem) spełniłem właśnie WTEDY.
          Obecnie, mimo trwającego mojego powodzenia materialnego już też nie byłoby mnie
          stać, absolutnie!
          Dlaczego. Gdzie jest przyczyna? Dokąd przez 15 lat prowadzono nasz Kraj, że
          szanse zmniejszają się?
          • antypolityk1 LAS TO ŚWIĘTOŚĆ 29.11.05, 10:41
            Jeśli chodzi o lasy (nie działki budowlane pod miastem) to uważam, że
            powodzenie materialne nie ma tu nic do rzeczy i że należy raz na zawsze
            skończyć z ich prywatyzowaniem, gdyż niezależnie od ceny, las to BEZCENNY,
            NAJWIĘKSZY i WSPÓLNY skarb przyrody gwarantujący bezpieczeństwo ekologiczne
            Polski i nie tylko Polski. Kiedy wreszcie zrozumieją to politycy, biznesmeni i
            zwykli ludzie. Szczególnie, iż tyle trąbiło się o nieprywatyzowaniu lasów. Czy
            nikt tego nie widzi? Każdy tylko narzeka, że Kurski dostał prezent, a nie on.
            KONIEC RAZ NA ZAWSZE.
          • doktorhabilitowany.1 Re: Dlaczego Lasy Państwowe pozbywają się gruntów 29.11.05, 10:54
            Po prostu nie ma zasad - ziemia rolna jest nadal tania, ale moga ja kupowac
            wylacznie 'dobrze urodzeni', zas ziemi zurbanizpowanej, pod zabudowe, jest tak
            malo, ze jej ceny systematycznie rosna i trzeba miec uklady, by sobie kupic za
            rozsadne pieniadze ziemie tam, gdzie chcesz. Nie ma prawdziwego wolnego rynku.
            A jeszcze jedno zdanie: gdybys mial do sprzedania lesniczowke z widokiem na
            jezioro, to wolalbys ja sprzedac 'na pniu', 'pierwszemu zainteresowanemu', czy
            tez dalbys ogloszenia, zeby jak najwiecej na tym zarobic? Pamietaj, tez, ze tu
            wchodzi w gre mienie panstwowe, a przeciez to PiS sie awanturowal, ze
            sie 'wyprzedaje Polske za bezcen'!!!
            • antypolityk1 Ja bym za żadne skarby jej nie sprzedawał 29.11.05, 11:01
              Pozbywanie się ziemi przez Lasy Państwowe jest po prostu najgłupszym krokiem,
              za który będą płacić przyszłe pokolenia. Powtarzam iż w Polsce z naszą
              mentalnością nie można stosować zasady wolnego rynku do wszystkiego. LAS jest
              ponadczasowy i ponadekonomiczny. LAS i przyroda dają nam życie. Więc w Polsce
              pełnej egoistów, złodzieji i cwaniaków - nuworyszy nie można go wyprzedawać bo
              zaraz zginie, a resztki pozostaną ogrodzone z psami. PRECZ Z WYPRZEDAŻĄ
              LASÓW !!! CZY TO PANU KURSKIEMU ZA 20 TYS. ZŁ CZY PANU X ZA 1 MLN ZŁ. Kiedy to
              wreszcie wszyscy zrozumiecie ?
              • pro-adas313 Re: Ja bym za żadne skarby jej nie sprzedawał 29.11.05, 11:09
                Drogi ANTYPOLITYKU1:

Masz sporo racji z tym wyprzedawaniem lasów. Ale SKĄD wziąłeś przekonanie
                (skojarzenie), iż akurat p. Kurski wykupił leśniczówkę z jakimś kawałkiem lasu?

Ja jakoś nie mogę się tego doczytać. I myślę, że gdyby kupił także kawałek
                lasu, to już by go autorzy tego (pożal się Boże) artykułu odpowiednio dopadli i
                proekologicznie rozliczyli.
                • antypolityk1 Re: Ja bym za żadne skarby jej nie sprzedawał 29.11.05, 11:11
                  No przecie nie kupił (czy tam dostał) samego budynku lecz jeno z gruntem.
                  Nadleśnictwa sprzedają z porzyległościami, tak jest praktyka
                  • doktorhabilitowany.1 Re: Ja bym za żadne skarby jej nie sprzedawał 29.11.05, 11:17
                    Czasami sprzedaja samo gospodarstwo, za to jest praktyka, ze lasu w okolicy sie
                    nie rusza, tzn. nie wycina, A na terenie lesniczowki moze byc pare ladnych
                    drzew, ale niekoniecznie las...
                    • antypolityk1 Re: Ja bym za żadne skarby jej nie sprzedawał 29.11.05, 11:18
                      Oby tak było i tym razem.
                • antypolityk1 Re: Ja bym za żadne skarby jej nie sprzedawał 29.11.05, 11:37
                  Niedawno znajomi kupili grunt z domkiem nad jeziorem w gminie Sierakowice,
                  powiat Kartuzy. I chwała im za to. Przepiękne tereny, otwarty teren, żadnych
                  ogrodzeń z psami, tabliczek: "Wstęp Wzbroniony", "Będziemy strzelać" itd. Nasz
                  pobyt w gościnie był bardzo udany do momentu kiedy usłyszałem, że o.., ten
                  kawałek lasu się wytnie i postawi domki letniskowe na wynajem, a argumenty
                  moje, że szkoda lasu zbyli naiwnym śmiechem, a inni znajomi stwierdzili, że
                  pewno mnie nie stać i dlatego zazdroszczę. Wtedy mnie zmroziło. Już tam nie
                  chcę jeździć. Nie chcę patrzeć na konanie polskiej przyrody, bo kretyni nabyli
                  ziemię i nie potrafią się z nią należycie.
    • wp2221 Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 10:01
      dla mnie najbardziej podejrzani to jesteście wy - politycznie skrzywione
      pismaki z gazety wyborczej !
      pw
      • antypolityk1 Czy nie rozumiesz, że tu nie chodzi o Kurskiego? 29.11.05, 10:03
        Czy nie rozumiesz, że tu nie chodzi o Kurskiego? Nadleśniczy dokonał przewału i
        pozbył się za bezcen gruntów leśnych, a mówili, że Lasów prywatyzować nie będą,
        więc jak to jest?
        • doktorhabilitowany.1 On nie chce rozumiec. 29.11.05, 10:10
          Bo Imion Partii i Jej Czlonkow nie wolno nawet wymieniac w niewlasciwym
          kontekscie! Kazda publikacja, w ktorej Partie albo Jej Czlonkow stawia sie w
          niekorzystnym swietle to podla sprawka zaplutych karlow reakcji! Jak
          podniesiecie reke na Partie i Jej Czlonkow, to Partia te reke ODRABIE!
      • rerana Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 14:53
        Panowie z GW nauczcie się geografi!!!Stary Dzierzgon leży w pow.sztumskim a nie
        malborskim.Czepiajcie się swojego Adaśka.Ilu przekręcił i zdradził,kolegów ze
        solidarności???Jak wasz Tusio i Piskorski,Lewandowski robili przekręty to cisz!!
        • bikej5 Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 15:25
          Może jakieś fakty rerano???A kogo to zdradzil Michnik lub przekręcił????Pani
          się fora pomyliły...RM za taką wypowiedż podziekuje ci podaniem numeru konta -
          może warto sprobować????
    • slawek2007 Nie zazdrosccie-Trzeba tez bylo szukac w 1999r. 29.11.05, 10:02
      Kupil i jest jego o co chodzi.
      • maruda.r Re: Nie zazdrosccie-Trzeba tez bylo szukac w 1999 29.11.05, 10:43
        slawek2007 napisał:

> Kupil i jest jego o co chodzi.

Kurski, altruista, zrobił reklamę Tuskowi, a Gazeta robi reklamę Kurskiemu, jaki
        z niego obrotny polityk. Tez altruistycznie.

• akatanka Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 10:11
      "Rozumiem, jak się czepiają mnie za Wehrmacht, ale za leśniczówkę? To sprawa
      czysta i szlachetna z mojej strony" - z przytoczonej wypowiedzi wnioskuję, ze
      jednak czystego sumienia nasz kochan Kurski nie ma!!!!!Czy mozna wierzyć w
      jakiekolwiek słowo człowieka, który przed kamerami kłamie w żywe oczy (że,np.
      Kolenda-Zaleska - nie potwierdza słow Lisa.
      • karbat Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 10:21
        Lesniczowki sa nie dla kazdego
        jest ich po prostu za malo !
        o forsie dzentelmeni nie rozmawiaja a poza tym

spieprzaj dziadu
      • melisa-bb Re: "Leśniczówka" - Jacek Kurski i jego dom 29.11.05, 10:24
        Z tej zawiści to wam chyba żółć wątroby zalewa, siedzicie przed komputerami i
        tylko wymyślacie komu by tu dołożyć.Mogliście też kupować działki jeszcze 10
        lat temu były tanie i coś robić dla siebie i swojej rodziny, ale niektórzy wolą
        całymi dniami na forum ględzić i jazgotać,. Z niektórych to tacy mężczyżni ja z
        przysłowiowej koziej ...... trąba.Najlepiej to schować sie za monitor i
        wygadywać co ślina na język przyniesie.
    • hummer Czy Kurski płaci KRUS :-) 29.11.05, 10:23
      maruda.r napisał:

>
      > Jak wyliczyliśmy, gdyby gmina teraz sprzedała sześć hektarów Kurskiego,
      > wzięłaby za nie ponad 800 tys zł.
    • ajkaj Jacek Kurski i - żałosny autor newsu 29.11.05, 10:30
      i do tego przestraszony, ci z rządu jak się okazuje powinni mieszkać w
      ziemiankach, ale i tak znaleźliby haka, ci co go tak pilnie szukają, litości!
    • matador10 Re: "Kibuc" - Adam M. i jego dom 29.11.05, 10:34
      Jak donosi izraelska gazeta Fal lus ab pejs, Niejaki Adam M. zakupił po 10 krotnie nizszej cenie kibuc Buc gej. Prawdopodobnie cena jest zapłatą za usługi jakich rzeczony Adam M. wyświadcza Mossadowi. Istotne jest, że w kibucu Buc gej miało ztrudnienie 378 żydowskich imigrantów z terenów zachodniej Ukrainy, o której oderwanie od Polski walczył ojciej Adama M. niejaki Ozjasz Sz. Mieszkańcy sąsiednich kibuców nie mogą się nadziwić sposobowi gospodarowania Adama M. Pomimo nienawiści do wszystkiego co polskie, Adam M. postawił sobie sławojkę, a zaorał plantację pomarańczy. Co może sugerować wrogość nowego właściciela do pomarańczowej rewolucji na Ukrainie. Również tajne stowarzyszenie gejów w Izraelu, podało jawne oświadczenie o dyskryminacji gejów w Kibucu Adama M. Jka dotąd tylko 38 z grupy 45 zarejestrowanych gejów, nosicieli HIV, Adam. M. zdołał dosiąść. A co z pozostałymi, zapytuje cytowany dziennik?
      Nie komentujemy powyższego artykułu, zapytujemy tylko co w tej sytuacji robi ONZ i miedzygalaktyczna Organizacja propupciowa.
      • karbat Re: "Kibuc" - Adam M. i jego dom 29.11.05, 10:38
        wydzierzawie lesniczowke
        moze byc do remontu
        cena rynkowa
    • wp2221 To wy jesteście podejrzani pismaki z Gazety Wyb. 29.11.05, 10:36
      bo nurzacie się w politycznym błocie zamiast "informowania" jesteście od
      realizowania brudnych partykularnych gier politycznych - w ostatnich tygodniach
      to juz przekracza ludzkie pojęcie !!! ... byleby tylko zaszkodzić tym po
      drugiej stronie ...
      a feeee panie Michnik ... ludzie to widzą !!!!
      • maruda.r Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie 29.11.05, 10:41
        wp2221 napisał:

> bo nurzacie się w politycznym błocie zamiast "informowania" jesteście od
        > realizowania brudnych partykularnych gier politycznych - w ostatnich tygodniach
        >
        > to juz przekracza ludzkie pojęcie !!! ... byleby tylko zaszkodzić tym po
        > drugiej stronie ...
        > a feeee panie Michnik ... ludzie to widzą !!!!

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie, drogie dziecko.

• agtom11 Odpowiedz dla wp 2221-nowe polityczne dziadostwo!! 29.11.05, 11:04
        wp2221 napisał:

> bo nurzacie się w politycznym błocie zamiast "informowania" jesteście od
        > realizowania brudnych partykularnych gier politycznych - w ostatnich
        tygodniach
        >
        > to juz przekracza ludzkie pojęcie !!! ... byleby tylko zaszkodzić tym po
        > drugiej stronie ...
        > a feeee panie Michnik ... ludzie to widzą !!!!
        >>I ty takimi insynuacjami pod adresem Gazety Wyborczej przyłączasz się do do
        tych błaznów politycznych co Kurski i jego ferajna z PISu dla których
        wypowiedziane słowa ,obietnice są tylko dla tych /jak powiedział kiedyś Kurski/-
        ciemnoty narodowej dla której trzeba robić igrzyska bo reszty tematu i tak nie
        zrozumią.Tak ten oblesny człowiek traktuje pozostałych ludzi i nie martw się bo
        jak ty byś mu stanął w jakieś sprawie na drodze to także by tak cię potraktował
        A dlaczego twoim zdaniem media nie mają prawa wyciągać takich sprytnych oszustw
        w wykonaniu Kurskiego i PISu co cię w tym bulwersuje ???
        Gdybys był przyzwoitym człowiekiem to byś pochwalił takie postepowanie -bo
        każdy człowiek o choćby minimalnej uczciwosci takie czyny by potepił.
        Widocznie taki charakter /jak wściekły pies/ kurskiego ci odpowiada-a może ty
        zaliczasz się do tej grupy ludzi jak określił Kurski -CIEMNOTA co wszystko
        kupi .
        Ale uważajcie kundle za 4 lata bedziecie także za takie postępowanie
        odpowiadać/jeśli wcześniej nie wyemigrujecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka