jancio_wodnik Kolejny raz PiS dał d... LPR za więcej władzy 17.12.05, 07:35 Kurde, aż strach pomysleć do czego ci ludzie sa zdolni zeby zawłaszczyc wszystko co mozna. To pewnie juz niedługo Radoi MaRyja bedzie uznane za nadawcę publicznego i wejdzie jako główny kanał Telewizji Polskiej. Odbija im? Przeciez widać, że społeczeństwo robi sie coraz bardziej ześwieczczone a oni na siłę będą je "ewangelizować". Typowy fałsz i zakłamanie. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Kolejny raz PiS dał d... LPR za więcej władzy 17.12.05, 07:37 jancio_wodnik napisał: > Kurde, aż strach pomysleć do czego ci ludzie sa zdolni zeby zawłaszczyc > wszystko co mozna. To pewnie juz niedługo Radoi MaRyja bedzie uznane za nadawcę > > publicznego i wejdzie jako główny kanał Telewizji Polskiej. Odbija im? Przeciez > > widać, że społeczeństwo robi sie coraz bardziej ześwieczczone a oni na siłę > będą je "ewangelizować". Typowy fałsz i zakłamanie. Może nie, ale płacić treba bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr [...] 17.12.05, 08:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 TERAZ CENZURA OBYCZAJOWA 17.12.05, 09:55 i żadnego filmu już nie zrobią, w którym będzie słowo na 'k...'. a jak ktoś będzie miał w filmie scenę, że ksiądz kocha się z zakonnicą w kościele to reżysera wykastrują i powieszą na placu Bankowym na latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo "Słowo na niedzielę" w 2 kanałach o 18:00!!! 17.12.05, 11:43 Ku temu idzie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
inspector Re: "Słowo na niedzielę" w 2 kanałach o 18:00!!! 17.12.05, 12:00 > Ku temu idzie ;( Dlaczego o 18 ? Caly dzien bedziemy was ewangelizowac ! Do skutku. Codziennie obowiazkowa poranna modlitwa w calym kraju. Zrobimy z was ludzi. A tak powaznie to te same SLDowskie metody stosuje PIS. Bo sa sprawdzone i skuteczne po prostu. Trzeba bylo protestowac jak SLD zawlaszczal media. Teraz to mozecie bronic ostatniego bastionu jaki wam pozostal, GW. I musze was zmartwic. To na pewno potrwa dluzej niz jedna kadencje, bo Kaczory nie sa takie glupie jak czerwoni. Czerwoni ciezko pracowali przez ostatnie 4 lata na czele z kurduplem M, zeby na tacy podac wladze czarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: "Słowo na niedzielę" w 2 kanałach o 18:00!!! 17.12.05, 12:15 czrni sa rownie glupi jak czerwoni. czy naprawde myslisz ze AWS i PiS sie bardzo od siebie roznia? wszystkie te partie w imie wlasnych interesow sa w stanie popsuc bardzo wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
inspector Re: "Słowo na niedzielę" w 2 kanałach o 18:00!!! 17.12.05, 17:58 kolargolo napisał: > czrni sa rownie glupi jak czerwoni. czy naprawde myslisz ze AWS i PiS sie > bardzo od siebie roznia? Przywódcy bardzo. Masa partyjna wie, ze wyzej ch..a nie podskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
crimi.sobotka HURA!! MEDIA PUBLICZNE WYRWANE SB-MAFII !!!!! 17.12.05, 19:14 po latach mafijnej niewoli media publiczne nareszcie wracaja do spoleczenstwa !!!!! koniec glupich komentarzy do wiadomosci i partyjniackich dyskusji miedzy komuchami przy poklasku durczokow, gawrylukow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: HURA!! MEDIA PUBLICZNE WYRWANE SB-MAFII 19.12.05, 14:07 Raczej wracają do poziomu czasów stalinowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
semafor.semafor Re: "Słowo na niedzielę" w 2 kanałach o 18:00!!! 17.12.05, 23:49 >Trzeba bylo protestowac jak SLD zawlaszczal media. Teraz to mozecie bronic ostatniego bastionu jaki wam pozostal, GW. GW protestowała, kiedy SLD zawłaszczał media - pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig To by było niezłe. 17.12.05, 13:58 Popieram ideę cenzury obyczajowej. Najwyższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: TERAZ CENZURA OBYCZAJOWA 19.12.05, 14:05 Trzeba walnąć skargę do Trybunału Strasburskiego.Zwykła hucpa. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 A moze ogolnopolska akcja obywatelskiego nieposlu- 17.12.05, 10:06 szeństwa - przestanmy placic podatek na pieprzona TV!!! I wyslijmy do Jurka/Marcinkiewicza pisemka informujace, iz nie "majac zamiaru oplacac misji polegajacej juz tylko na byciu tuba propagandowa PISU/LPR i Samejbrony" odmawiamy placenia haraczu!!!" Jesli zwalniaja radiobezryja z oplat za przedluzenie licencji na nadawanie to i bez naszych grosikow niech sie obejda! Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Glupi narod do tej pory za PO i SLD tvp placil 17.12.05, 11:35 Wszyscy krzycza, ze PiS zrobi zle, a ze nie tylko zle, ale beznadziejnie radzil sobie PO z SLD do tej pory i ze tvp to lewacka propagandowka, to juz nikt nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: A moze ogolnopolska akcja obywatelskiego niep 17.12.05, 11:43 ciekawe, że jak jest tubą propagandową SLD i PO, ubekistanu i michnikoidów, to jakoś nikomu nie przeszkadza. Strach i histeria sięgają szczytu Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A moze ogolnopolska akcja obywatelskiego niep 19.12.05, 14:09 Ubekistan to ty raczej masz w głowie.Może jeszcze bzdury w rodzaju ZOMOstanu,GRUstanu? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 11:58 Nadzorcy moskiewscy i kapo gospodarczy Polski, w wspólnym lamencie nad brakiem aparatu mącenia maluczkim w głowach.Pretekstem jak zwykle brak jakoby demokracji w mediach.Bo tzw.demokracja medialna PO-SLD cechuje się posiadaniem mikrofonu,natomiast inni powinni mieć tylko głośnik.Jest to oczywiste,bo wszak Oni wszystko wiedzą lepiej ,a jak nawet nie wiedzą to się dowiedzą i nam i wam powiedzą czyli posiadaczom głośników.Brak refleksji nad swoją 16 letnią oszukańczą propagandą sukcesu,jawnym medialnym oszustwem,Michniczo-Kwiatkowsko kreatywną rzeczywistością.Gdy ugrupowania niosące na sztandarach, postulaty prawa,sprawiedliwości w naturalnym i humanitarnym duchu samoobrony i solidaryznu zaprawionym zdrowym szowinizmem,w nowym demokratycznym rozdaniu czynią sanację.Grupa jedynie słusznej bo swojej racji,usiłuje podważać pożądek konstytucyjny,uprawia obstrukcje obrad,insynuuje pośpiech a wręcz zamach stanu.I kto to mówi?Koalicja uzurpatorów sowieckich razem z beneficjętami rabunku pokoleń Polaków.Prawda powoli przedziera się do świadomości ,bo wszak czwarta władza władza czsem nie jest zawsze na czwartym miejscu.Uprawianie antyspołecznych doktryn wymagało pokrętnego nierzdko makiawelicznego uzasadnienia,serwowanego w zależnych ogłupiaczach medialnych.Nie dziwi zatem nieutulony żal władców medialnych dusz naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 12:45 jola_z_dywit napisała: > Nadzorcy moskiewscy i kapo gospodarczy Polski, w wspólnym lamencie nad brakiem > aparatu mącenia maluczkim w głowach.Pretekstem jak zwykle brak jakoby demokracji w mediach.Bo tzw.demokracja medialna PO-SLD cechuje się posiadaniem > mikrofonu,natomiast inni powinni mieć tylko głośnik.Jest to oczywiste,bo wszak > Oni wszystko wiedzą lepiej ,a jak nawet nie wiedzą to się dowiedzą i nam i wam > powiedzą czyli posiadaczom głośników.Brak refleksji nad swoją 16 letnią > oszukańczą propagandą sukcesu,jawnym medialnym oszustwem,Michniczo-Kwiatkowsko > kreatywną rzeczywistością.Gdy ugrupowania niosące na sztandarach, postulaty > prawa,sprawiedliwości w naturalnym i humanitarnym duchu samoobrony i solidaryznu zaprawionym zdrowym szowinizmem,w nowym demokratycznym rozdaniu czynią sanację.Grupa jedynie słusznej bo swojej racji,usiłuje podważać pożądek > konstytucyjny,uprawia obstrukcje obrad,insynuuje pośpiech a wręcz zamach stanu. I kto to mówi?Koalicja uzurpatorów sowieckich razem z beneficjętami rabunku pokoleń Polaków.Prawda powoli przedziera się do świadomości ,bo wszak czwarta władza władza czsem nie jest zawsze na czwartym miejscu.Uprawianie > antyspołecznych doktryn wymagało pokrętnego nierzdko makiawelicznego > uzasadnienia,serwowanego w zależnych ogłupiaczach medialnych.Nie dziwi zatem > nieutulony żal władców medialnych dusz naszego kraju. ******** Od jakiegoś czasu jestem na forum i czytam Twoje wypowiedzi, przemyślenia. Sposób przekazywania Twoich poglądów i wiadomości jest wzięty żywcem z okresu najgłębszego socrealizmu (pamiętam, nie opowiadano mi). Tłuczesz po tej klawiaturze bez głębszego zastanowienia, starając się udowodnić, iż masz patent na wszelaką wiedzę i jedyną słuszną teorię dziejów. Jak wszyscy piszący tutaj mamy różne poglądy (na życie, na pracę, na politykę, na religię)i chcemy o tym dyskutować, żartować, pośmiać się. Zmień ton wypowiedzi, bo jest nadęty i nawet jeżeli masz do przekazania coś ciekawego, to jest to niestrawne. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 14:30 Dla ludzi z monopolem na prawdę,wiedzę i styl ,wszystko jest nie do zaakceptowania oprócz ich własnych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 14:52 jola_z_dywit napisała: > Dla ludzi z monopolem na prawdę,wiedzę i styl ,wszystko jest nie do > zaakceptowania oprócz ich własnych poglądów. ****** I tutaj się mylisz. Wygłaszasz czasami ciekawe poglądy, jak i wiele innych osób na forum, z którymi można się zgadzać lub nie, ale pisz bez "zadęcia". A to dla zmiany tematu: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3072423.html Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dzięki za link, od razu spotkałem tam S.M. :-) 17.12.05, 15:06 A Jola to folklor. Ten typ tak ma. Bez takich typków jak ona sami byśmy (może) powpadali w zadęcie. Czyli winniśmy być jej wdzięczni za to, że jest! :-) ewazh napisała: > jola_z_dywit napisała: > > > Dla ludzi z monopolem na prawdę,wiedzę i styl ,wszystko jest nie do > > zaakceptowania oprócz ich własnych poglądów. > ****** > I tutaj się mylisz. Wygłaszasz czasami ciekawe poglądy, jak i wiele innych > osób na forum, z którymi można się zgadzać lub nie, ale pisz bez "zadęcia". > > A to dla zmiany tematu: > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3072423.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Dzięki za link, od razu spotkałem tam S.M. :- 17.12.05, 15:10 taziuta napisał: > A Jola to folklor. Ten typ tak ma. Bez takich typków jak ona sami byśmy (może) > powpadali w zadęcie. Czyli winniśmy być jej wdzięczni za to, że jest! :-) > >******** Pewinkiem tak. SM też tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 18:59 > > Dla ludzi z monopolem na prawdę,wiedzę i styl ,wszystko jest nie do > > zaakceptowania oprócz ich własnych poglądów. > ****** > I tutaj się mylisz. Wygłaszasz czasami ciekawe poglądy, jak i wiele innych osób > na forum, z którymi można się zgadzać lub nie, ale pisz bez "zadęcia". Ja myślę że Jola pisała o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 15:39 jola_z_dywit napisała: > Dla ludzi z monopolem na prawdę,wiedzę i styl ,wszystko jest nie do > zaakceptowania oprócz ich własnych poglądów. No teraz to mnie Jolu mile zaskoczyłaś. Takie samokrytyczne spojrzenie, to naprawdę rzadkość na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 16:59 Prawdziwe zaskoczenie jest tylko wtedy,gdy prozaizm zmienia się nieadekwatność oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
kmain Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 18:22 Myszko, bredzisz. Ale generalnie dobry rok Ci sie szykuje, teraz o spiskowej teorii dziejow bedzie mozna uslyszec i w tv publicznej. Mam nadzieje, ze politycy nie dobiora sie do radia, bo generalnie prostaki nie doceniaja tego medium (i bardzo dobrze). Zreszta, czego ja sie boje - Rydzol da mikrofon, trzeba podziekowac za koncesje. I za swoich w parlamencie. I za Maybacha. I niewinnych, zmanipulowanych. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Jolu, a może słownik wyrazów obcych? 17.12.05, 19:01 Wiem że na egzaminie na kandydata Samoobrony nie będzie, ale może się przydać gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dla kolektywo-aktywu Samoobrony większość wyrazów 17.12.05, 20:00 jest obcych :-))... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 19.12.05, 14:13 A polszczyzna joli_z _dywit naprawdę "budująca"Nie może ona mieć jakiegoś kwadransika w Rydzyjku? Odpowiedz Link Zgłoś
send_me Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 19:15 Jola to klasyczny troll. Nawracanie Joli to kopanie się z koniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 17:32 Jola ty już nic nie mów bo przypomina mi sie działaczka Sonia z serialu Dom. Odpowiedz Link Zgłoś
semafor.semafor Re: A MOŻE TROCHĘ PRAWDY I PRACY? 17.12.05, 23:54 Jolu, piękna proza. Najsilniejszy punkt twojego postu to "beneficjęta" wchodzące w koalicję, ale barokowe sformułowanie: "uprawianie antyspołecznych doktryn wymagało pokrętnego nierzdko makiawelicznego uzasadnienia,serwowanego w zależnych ogłupiaczach medialnych" też wymiata. Połamania pióra! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Ona po prostu opisuje metody Leppera :o))))) 18.12.05, 00:16 Tego nie wolno opisywać ot, byle jak :o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
inspector Re: A moze ogolnopolska akcja obywatelskiego niep 17.12.05, 12:09 - przestanmy placic podatek na pieprzona TV!!! I Abonament to nie wszystko. Każden telewizor obowiązkowo ma być wyświęcony w najblizszej parafii. Będą chodzić "trójki" Inspekcji Katolicko-Samoobronnej (tzw X wiem, bo jestem inspektor) i sprawdzać metryki. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: I prawidłowo: w mediach rządzili Tutsi, pora 17.12.05, 15:43 Ale hutu musi rzadzic z mngtongu i fhrepssssi inaczej popadnie w tarapaty. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany :-)) Cały dowcip polega na tym, że Hutu przy 17.12.05, 18:48 okazji chcą pożreć i mntongu i fhrepasssi. Co akurat jest pomysłem wcale, wcale... polakmoronslayer napisał: > Ale hutu musi rzadzic z mngtongu i fhrepssssi inaczej popadnie w tarapaty. Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Kolejny raz PiS dał d... LPR za więcej władzy 17.12.05, 10:07 jak czytam tytuły takich artykułów to się zastanawiam nad obłudą i hipokryzją Wyborczej która w białych rękawuiczkach bije naród w mordę. Otóż naród pamiec ma krótka ale pamieta jak jeszcze dwa -3 lata temu Agora latała za Jakubowską i Millerem żeby w ustawie znalazły się przepisy wygodne dla niej. Teraz zarzuca że rydzyk sobie wychodził paragrafy. Trafił swój na swego i tyle. Widać Rydzyk to większy cwaniak niż Michnik z Rapaczyńską. Mam nadzieję że pertraktacje ustawowe Jarek K. zaprotokołował na nośniku cyfrowym a nie na taśmie magnetofonowej bo znów będą cyrki w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
u2u2u2 Re: Kolejny raz PiS dał d... LPR za więcej władzy 17.12.05, 11:23 Lepsza Wyborcza od Radio Mary. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Słuszna uwaga, <forresty> :-))! Ale wiesz przecież 17.12.05, 11:30 że mentalność Kalego praktykuje się zawsze pod jakąś egidą: a to Demokracji, a to Narodu, a to Wiary... Nikt nie jest aż tak prostolinijny, żeby powiedzieć wprost: "a ja was wszystkich p...lę - i teraz koryto moje!" forresty napisał: > jak czytam tytuły takich artykułów to się zastanawiam nad obłudą i hipokryzją > Wyborczej która w białych rękawuiczkach bije naród w mordę. > Otóż naród pamiec ma krótka ale pamieta jak jeszcze dwa -3 lata temu Agora > latała za Jakubowską i Millerem żeby w ustawie znalazły się przepisy wygodne dl > a > niej. > Teraz zarzuca że rydzyk sobie wychodził paragrafy. Trafił swój na swego i tyle. > Widać Rydzyk to większy cwaniak niż Michnik z Rapaczyńską. Mam nadzieję że > pertraktacje ustawowe Jarek K. zaprotokołował na nośniku cyfrowym a nie na > taśmie magnetofonowej bo znów będą cyrki w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
parambol a niech sobie burki z pisu biorą 17.12.05, 10:10 najnudniejszą telewizję z najbardziej służalczym (po białorusi) personelem na świecie. I tak ich nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
amk025 Nowy TKM 17.12.05, 10:15 A obiecywali że nie będzie TKMu. Jak widać prawe i sprawiedliwe jest tylko to co robi PiS. Pozostali mają jakieś nieczyste zamiary. Mam jakieś dziwne wrażenie że to już było nie raz i ZAWSZE się źle kończyło. Z innej beczki moja roczna córka mówi KAKA na kaczki i kupę. Może coś w tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal-18 WCZESNIEJSZE WYBORY 17.12.05, 10:22 Ludzie!! Z tym trzeba cos zrobic! Za miesiac w dobranocce bedzie czytanie ojca dyrektora! PiS dal dupe na calosci. Nie wywiazal sie praktycznie z zadnej obietnicy wyborczej, jego rzad jest niestabilny, co chwile jest jakas mala (ale pewnie beda wieksze) afera, no i ta ustawa to PRZEGIECIE. Oni mieli stac na strazy prawa! Prosze, wpisujcie sie jesli chcecie wczesniejszych wyborow! Odpowiedz Link Zgłoś
polacco2 [...] 17.12.05, 11:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zenada3 Re: Kolejny raz PiS dał d... LPR za więcej władzy 17.12.05, 11:08 Jestem zwykłym człowiekiem, który, jak na to patrzy, to sie po prostu boi! A jak o tym mówię, to p. Kaczyński mi odpowiada, że jak się boję, to mam coś na sumieniu! Albo z nimi - i spokój, albo przeciw niemu - i co? Ostarcyzm, sąd, więzienie? Co dalej? Kontrola sypialni, zakaz mówienia źle o jedynej partii? Historia pokazuje, że moralni odnowiciele, pozbawieni kontroli, łatwo przeobrażają się w fanatycznych zwolenników, a ci w terrorystów, i to terrorystów działających legalnie, i imieniu Państwa! A czym to się będzie objawiać? kolejnymi zakazami lub nakazami, większymi podatakmi (przecież trzeba będzie kupować sobie głosy), politycznymi procesami (gdy nie będzie chleba - potrzebne będą igrzyska), itp. A ja chciałbym po prostu żyć w normalnym kraju, mieć swoje prawa i obowiązki! Wiem, że pewnie ktoś napisze, że jestem tfu liberałem, żydem, komuchem - zamiast argumentów, będą epitety, bo tak łatwiej, bo można! Odpowiedz Link Zgłoś
adamk017 Re: Kolejny raz PiS dał d... LPR za więcej władzy 17.12.05, 12:18 jesteś poprostu myślącym człowiekiem . Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Re: Kolejny raz PiS dał d... LPR za więcej władzy 17.12.05, 12:56 kiedys pzpr pozniej sld mialy wszystko nie przeszkadzalo ci to po ubikacjach tacy jak ty smarowali byle co a po wyjsciu calowali w d..e kazda napodkana wladze a czego ty baranie spodziewasz sie rzad ma sprawowac PiS a media zostawic sld albo jestes taki glupi albo na sld-owskim etacie piszesz zeby jatrzyc jezeli dojdzie do wyborow w przyszlym roku i Moherowe Babcie wygraja z 55% poparciem przyjdzie czas zeby tacy jak ty nie mieli dostepu do komputera Odpowiedz Link Zgłoś
diewpp PiS bierze media 17.12.05, 07:36 Nadchodzi upadek rzeczpospolitej, zagłada demokracji czy tak ma wygladac IV rzeczpospolita to ja dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: PiS bierze media 17.12.05, 08:42 Niestety nadchodzi upadek Rzeczpospolitej- w końcu ma część jej udziałów być przejęta przez Agore....ja też dziękuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !!! 17.12.05, 09:58 A niech sobie protestują skrzeczącymi głosami Piotra Gadzinowskiego, który miał zwyczaj obrażać naszego wielkiego, kochanego Papieża, i skrzeczącym głosem Szynszylowej czy jak jej tam. Nie pamiętam jej nazwiska, bo pamiętać nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko [...] 17.12.05, 10:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magste Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 10:39 Podpisujesz się DAVIDmors i takie rzeczy wypisujesz? Chcesz coś ukryć? Boisz się kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 10:47 Jakie ja rzeczy wypisuję? Przecież wszystko co piszę to tylko chłodny, wyrażony w kulturalnej formie mój pogląd. Prawda, że jest odmienny od poglądów głoszonych przez żydokomunistyczne media. Nie udało im się narzucić swoich kłamstw i fałszów wszystkim. Przy okazji, współczuję wszystkim otumanionym mediami. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 10:55 Czy fanatykow RM i TVTrwam tez zaliczasz do otumanionych mediami? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 11:03 RM i TV Trwam, to światło, które przebija mroki żydokomunistycznego kłamstwa i fałszu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Praktyczna Definicja ANTYSEMITZYMU 17.12.05, 11:30 Dzięki Ci za Ciebie, że masz trochę orientacji co ci tzw Zydzi wyprawiają w porównaniu do Torach Jews, którzy co jakiś czas robią demonstracje antyizraelskie w USA: pisząc my prawdziwi Zydzi nigdy nie uznamy tego evil state Izraela, Izrael-Nazizm. Możesz ich znaleźć używając google.com. Oto mój porzedni post do jakiegoś żydo-mossado agenta na tym forum: Typowym i największym antysemitą jest sam Bóg, według waszej żydowskiej definicji. W rozmowie z Mojżeszem Bóg chciał wytracić wszystkich Zydów a z jednego Mojżesza wyprowadzić nowy naród. Mojżesz trochę Go ubłagał, ale Bóg dokonuje to w inny sposób. Wytracił i rozwiał 10 pokoleń Izraela pozostałe zdziesiątkował i jeszcze planuje wytracić 2/3 przed przed ponownym przyjściem Jezusa Chrystusa na ziemię. Jest to ponad 2 razy więcej niż za Hitlera. Jezus Chrystus w EW Jana 8:44 powiedział do Zydów: Ojcem waszym jest diabeł i wypełniacie jego pożądliwości. W innm wersecie: Królestwo Boże będzie wam zabrane i dane innemu narodowi,który będzie wydawał owoce. Koniec wybrania. I tak zostało im manipulowanie antysemityzmem szczucie jednych na drugich. Plemie żmijowe jak powiedział o nich Jan Chrzciciel ich największy prorok, któremu scieli głowę. To oni wymordowali w sumie ponad 130 milionów ludzi W Rosji, na Ukrainie i w Polsce. Hitler to mały diabełek- kat dla tych bandytów i oszustów, Berman, Fejgin, Morel, Geremek, Urban, Michnik ...itd Oto ostatni niewielki fragment tych demonów oskażających fałszywie Polskę i naród polski czerpiąc z tego brudne korzyści choć Polska była przez wieki dla nich jedynym toleracyjnm i przyjaznym schronieniem. Aż ponad połowa Zydów na świecie mieszkała w Polsce, aby później przed i za Bermana mordować i niszczć Polaków. Utworzyli sieć mafijnych struktur rządzenia Polską niszcząc i wysprzedając za bezcen niemal wszystko co polskie.. Wyprowadzili z Polski ponad 200 miliardów dolarów ''legalnie'' - Balcerowicz-Soros-Kwaśniewski i inni. Teraz przerzucili swoje sztaby i oszukują i prowadzą na smyczy politykę amerykańską jak to było kiedyś w ZSRR. I dzisiaj tam (w Rosji) tworzą klub miliarderów kradnąc tak jak w Polsce, Rosjanom. Niedługo z tego bestialskiego narodu wyjdzie Antychrystus, który będzie rządził tym niemal ogłupionych przez nich światem. Ale to będzie dla nich zupełny koniec i zagłada. . Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Praktyczna Definicja ANTYSEMITZYMU 17.12.05, 12:04 prchiz.free.ngo.pl/prchizkorzenie0016.html "Według świadectwa Pisma świętego Jerozolima nie poznała czasu nawiedzenia swego i większość Żydów nie przyjęła Ewangelii, a nawet niemało spośród nich przeciwstawiło się jej rozpowszechnieniu. Niemniej, jak powiada Apostoł, Żydzi nadal ze względu na swych przodków są bardzo drodzy Bogu, który nigdy nie żałuje darów i powołania. Razem z Prorokami i z tymże Apostołem Kościół oczekuje znanego tylko Bogu dnia, w którym wszystkie ludy będą wzywały Pana jednym głosem i "służyły Mu ramieniem jednym" (Sf 3,9). Skoro więc tak wielkie jest dziedzictwo duchowe wspólne chrześcijanom i Żydom, święty Sobór obecny pragnie ożywić i zalecić obustronne poznanie się i poszanowanie, które osiągnąć można zwłaszcza przez studia biblijne i teologiczne oraz przez braterskie rozmowy." www.archidiecezja.lodz.pl/czytelni/sobor/drn.html Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Praktyczna Definicja ANTYSEMITZYMU 19.12.05, 14:22 Typowe bzdury.Na dodatek fałsze wspierane Biblią. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 12:53 davidmors napisał: > RM i TV Trwam, to światło, które przebija mroki żydokomunistycznego > kłamstwa i fałszu. Mowisz jak nawiedzony faszysta!!! Dlaczego wszystko co ma do powiedzenia PiSdactwo ustami swoich zidiocialych fanatykow, zawsze odnosi sie do fanatycznej nienawisci i pogardy dla drugiego czlowieka? A tak przy okazji, to nikt inny jak ty wraz z PiSdactwem szczycie na pamiec i grob J.P. II. Odpowiedz Link Zgłoś
amk025 Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 15:49 A widzisz że oprócz tego że RM i TVT będzie miało zagwarantowane specjalne warunki , to jest niebezpieczeństwo że ludzie o wątpliwych poglądach będą kontrolować media. Ludzie którzy jak widać własny interes przedkładają nad Prawo i Sprawiedliwość. Powstał nowy TKM i do tego gorszy niż ten za czasów SLD czy AWS. Tamci sprawiali wrażenie że wszystko jest zgodne z prawem...... Odpowiedz Link Zgłoś
akirah Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 11:02 Samo określenie "żydokomunistyczne" wskazuje już doskonale na twój światopogląd i poziom intelektualny, z którym, przyznam się szczerze, faktycznie ciężko dyskutować. Antysemityzm to ten kulturalnie wyrażony pogląd? Trudno mi w to uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 11:09 Wiem, że nie lubisz słowa "żydokomunistyczne". Polecam opracowanie IPN o nadreprezentacji osobników żydowskiego pochodzenia w komunistycznych służbach UB, SB i NKWD. To niechciane i nielubiane słowo jest jak najbardziej uzasadnione. Zdaje sobie sprawę, że niemile razi żydowskie ucho, ale od prawdy nie da się uciec, choćby bardzo się chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 11:14 davidmors napisał: > Wiem, że nie lubisz słowa "żydokomunistyczne". > Polecam opracowanie IPN o nadreprezentacji osobników żydowskiego > pochodzenia w komunistycznych służbach UB, SB i NKWD. > To niechciane i nielubiane słowo jest jak najbardziej uzasadnione. > Zdaje sobie sprawę, że niemile razi żydowskie ucho, ale od prawdy > nie da się uciec, choćby bardzo się chciało. ******** Pan Jezus był Żydem, Twoim duchowym przewodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 17.12.05, 11:15 ewazh napisała: > davidmors napisał: > > > Wiem, że nie lubisz słowa "żydokomunistyczne". > > Polecam opracowanie IPN o nadreprezentacji osobników żydowskiego > > pochodzenia w komunistycznych służbach UB, SB i NKWD. > > To niechciane i nielubiane słowo jest jak najbardziej uzasadnione. > > Zdaje sobie sprawę, że niemile razi żydowskie ucho, ale od prawdy > > nie da się uciec, choćby bardzo się chciało. > ******** Poprawka > Pan Jezus był Żydem, Twój duchowy przewodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 19.12.05, 14:28 Ale o nadreprezentacji Żydów w mediach publicznych nie ma żadnych opracowań.Wątpliwa jest już rzekoma nadreprezentacja w SB.Brak też konkretów co do tytułu tego opracowania.Wymysł? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Protesty resztek żydokomunistycznego bagna !! 19.12.05, 14:18 Chłodny pogląd? Z tym sie zgodzę.Chłodny zwłaszcza jest trup. Odpowiedz Link Zgłoś
etc_etc Do davidmorsa! 17.12.05, 11:02 Jestes chory z nienawisci. Czy to przystoi katolikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Do davidmorsa! 17.12.05, 16:01 To polsky katolyk i jemu przystoi -jak wszystkim moronom. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 [...] 19.12.05, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jaka tam zagłada - jednych kolesiów zastąpią inni, 17.12.05, 09:01 i to wszystko! Nasza tzw. "demokracja" to i tak w gruncie rzeczy "Republika Kolesiów", więc i tu korzystna jest okresowa wymiana beneficjentów w myśl zasady "I ty zostaniesz Indianinem"... Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: PiS bierze media 17.12.05, 07:48 W sytuacji, gdy CAŁA opozycja popiera nieudolny rząd w negocjacjach budżetowych UE w imię dobra wspólnego, nadrzędnego, I prezes IV RP Jarosław Kaczyński wykorzystuje to dla partyjnych celów do przejęcia pełni władzy nad mediami w Polsce... Co tam stracone miliardy na rozwój Polski... To już nawet nie jest prywata i partyjniactwo z najgorszych wzorców szlacheckiej RP... To zwykłe skurw.syństwo Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek Re: PiS bierze media - BARDZO DOBRZE! 17.12.05, 07:56 dosyć z wszechwaładzą lewaków naszej i wszelkiej innej prowieniencji! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: PiS bierze media - BARDZO DOBRZE! 17.12.05, 09:46 mrrek napisał: > dosyć z wszechwaładzą lewaków naszej i wszelkiej innej prowieniencji! Popieram: pora na wszechwładzę prawaków! Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: PiS bierze media - BARDZO DOBRZE! 17.12.05, 10:52 mrrek napisał: > dosyć z wszechwaładzą lewaków naszej i wszelkiej innej prowieniencji! ****** Nie idzie o wszechwładzę lewaków, ale o sposób w jaki została podjęta uchwała. Oglądałam całą debatę, żenujece!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany No tak działają mniej więcej jak BBWR za sanacji - 17.12.05, 11:35 trzeba przywyknąć :-)). Demokracja w takim bantustanie jak Polska to próba osiodłania krowy... ewazh napisała: > mrrek napisał: > > > dosyć z wszechwaładzą lewaków naszej i wszelkiej innej prowieniencji! > ****** > Nie idzie o wszechwładzę lewaków, ale o sposób w jaki została podjęta uchwała. > Oglądałam całą debatę, żenujece!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mircos Re: PiS bierze media 17.12.05, 08:10 A niech sobie bierze tylko niech zlikwiduje przymusowy haracz (abonament)i KRRiTV nic tam sie nie robi dla dobra społeczeństwa tylko siedzi się tam dla kasy?. 2 godz. "pracy" i pensja 12 000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj PiS porządkuje media 17.12.05, 08:40 i bardzo dobrze, bo to co sie mediach wyprawia, nie jest do przyjęcia; jak SLD rządziło mediami, było OK, jak PO, jest OK, ale PiS? Tu nie chodzi o stołki dla PiS-u ale o odrobine normalności w mediach. Jesli będą promować tylko siebie i sobie dzielić posadki, odpowiedzą za to, bo wiadomo kto odpowiada, ale nie sądzę, że będzie źle.Rząd na razie nie szkodzi temu państwu ani go nie kompromituje, ludzie tam cięzko harują porządkując te zastany "burdel ", ale Polacy o tym nie wiedzą, bo skąd? Teraz już sie nie słucha radia jak niegdyś, bo żałosni są tendencyjni radiowcy, tak i nie mozna oglądać TV, która ma na celu spłaszczć, przemilczeć sukcesy i prawdy o rządzie, a eksponować i nagłaśniać wpadki. Kto to widział, żeby przedstawiciele rządu wybrani w demokratycznych wyborach mogli swobodnie sie wypowiadać tylko w RM! Ale najlepiej zagonić, a potem obśmiewać. Prostackie zachowania pseudoliberałów mamy na codzień, kult many - many, niby gospodarka, obśmiewanie inności, starości, religii. Co tam dla takiej bandy te kilka milionów Polaków..., mohery jakieś. A media za, muszą być trendy. Głupie filmy, durne programy, mnóstwo reklamy, ciemngród niech płaci, jak chce coś obejrzeć niech wstaje o 2 w nocy i zobaczy... . W końcu abonament płaci, do tego haracze róznym operatorom,a PiS chce to zmienić... . No nie! Nie wolno! Odpowiedz Link Zgłoś
jahortus Re: PiS porządkuje media NARESZCIE!!!! 17.12.05, 09:03 Popieram mądrą i celną opinię ajkaj. Nareszcie iskierka nadziei , że przestaniemy być manipulowani skutecznie przez komusze i post komusze tuby z naszych kieszeni! Przerażająca jest nienawiśc i ubliżanie rządowi PIS przez ludzi zaczadzonych Perelem ( nie mówiąc o beneficjentach tamtych układow) Próba przywrócenia normalności i poszanowania prawa jest natychmiast agresywnie torpedowana przez chorych z nienawiści do braci Kaczynskich,skutecznie szczutych przez media sterowane "władcami"z okolic SLD i różowego salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: PiS porządkuje media NARESZCIE!!!! 17.12.05, 09:39 jahortus napisał: > Popieram mądrą i celną opinię ajkaj. Nareszcie iskierka nadziei , że > przestaniemy być manipulowani skutecznie przez komusze i post komusze tuby z > naszych kieszeni! Przerażająca jest nienawiśc i ubliżanie rządowi PIS przez > ludzi zaczadzonych Perelem ( nie mówiąc o beneficjentach tamtych układow) Próba > > przywrócenia normalności i poszanowania prawa jest natychmiast agresywnie > torpedowana przez chorych z nienawiści do braci Kaczynskich,skutecznie > szczutych przez media sterowane "władcami"z okolic SLD i różowego salonu. Też popieram: najwyższa pora, abyśmy mogli byc manipulowani przez tuby antykomusze i antypostkomusze oraz antysalonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: PiS porządkuje media NARESZCIE!!!! 17.12.05, 12:02 Też popieram: najwyższa pora, abyśmy mogli byc manipulowani przez tuby antykomusze i antypostkomusze oraz antysalonowe. ======================================== Niestety obawiam się, że i stu Kaczorów lub innych porządnych ludzi nie pomoże by szybko i odrazu oczyścić to medialne bagno.Ale początek zrobiony - powodzenia !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: PiS porządkuje media NARESZCIE!!!! 17.12.05, 12:53 aisug napisał: > Też popieram: najwyższa pora, abyśmy mogli byc manipulowani przez tuby > antykomusze i antypostkomusze oraz antysalonowe. > ======================================== > Niestety obawiam się, że i stu Kaczorów lub innych porządnych ludzi nie pomoże > by szybko i odrazu oczyścić to medialne bagno.Ale początek zrobiony - > powodzenia !!!!!!! ********* Aleś naiwny. Kasę bierze! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany O, nie doceniasz elastyczności Ludzi Mediów! 17.12.05, 12:57 aisug napisał: Wcale nie trzeba będzie aż stu Kaczyńskich, żeby stawali słupka przed Nowymi Panami! > Też popieram: najwyższa pora, abyśmy mogli byc manipulowani przez tuby > antykomusze i antypostkomusze oraz antysalonowe. > ======================================== > Niestety obawiam się, że i stu Kaczorów lub innych porządnych ludzi nie pomoże > by szybko i odrazu oczyścić to medialne bagno.Ale początek zrobiony - > powodzenia !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baggio1123 Re: PiS porządkuje media NARESZCIE!!!! 17.12.05, 12:39 stuknij się w głowę Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: PiS porządkuje media NARESZCIE!!!! 17.12.05, 13:05 jahortus napisał: > Popieram mądrą i celną opinię ajkaj. Nareszcie iskierka nadziei , że > przestaniemy być manipulowani skutecznie przez komusze i post komusze tuby z > naszych kieszeni! Przerażająca jest nienawiśc i ubliżanie rządowi PIS przez > ludzi zaczadzonych Perelem ( nie mówiąc o beneficjentach tamtych układow) Próba > > przywrócenia normalności i poszanowania prawa jest natychmiast agresywnie > torpedowana przez chorych z nienawiści do braci Kaczynskich,skutecznie > szczutych przez media sterowane "władcami"z okolic SLD i różowego salonu. Czy nie widzisz glupcze, ze PiSdactwo niczym nie rozni sie od SLD, PZPR i wszystkich tych zawszonych popaprancow , ktorym tylko o jak najwieksza wadze chodzi? Naprawde tego nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: PiS porządkuje media NARESZCIE!!!! 19.12.05, 14:30 No ciebie zaczadził Pis i czarny salon. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 A jednak sie dogadali.. 17.12.05, 08:44 Pomimo poczatkowych protestow calej opozycji PiSowi udalo sie przekonac do swojego pomyslu LPR i Samoobrone. Ciekawe za jaka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Za jaką cenę? Pewnie za standardową: jakieś stołki 17.12.05, 09:53 michal00 napisał: > Pomimo poczatkowych protestow calej opozycji PiSowi udalo sie przekonac do > swojego pomyslu LPR i Samoobrone. Ciekawe za jaka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: A jednak sie dogadali.. 17.12.05, 10:54 michal00 napisał: > Pomimo poczatkowych protestow calej opozycji PiSowi udalo sie przekonac do > swojego pomyslu LPR i Samoobrone. Ciekawe za jaka cene. ***** Stołeczki, stołeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Do następnych wyborów 17.12.05, 08:44 Wtedy będzie depisuaryzacja, takie to przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
yarixch Brawo PiS - skonczycie jak SLD, moje "uznanie" dla 17.12.05, 08:46 skutecznosci, zamiast naprawic wprowadzacie etyke IV RP, posklejana z pychy i kretactwa Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Niekoniecznie: naród dojrzał już do zamordyzmu, 17.12.05, 08:53 jeżeli będzie się go praktykowało inteligentnie i nieprzesadnie oraz z poparciem większości, to mogą sobie porządzić dosyć długo :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PiS bierze media 17.12.05, 08:47 xs550 napisał: > Zenujace. Jeszcze, żeby umieli się przyznać - tak, robimy skok na media, ale wara wam od tego, bo takie nasze prawo i możecie nam skoczyć. Ale oni juz chyba z przyzwyczajenia kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Cześć <bio.mum> :-)), a nie mówiłem Ci kiedyś, że 17.12.05, 08:56 rychło doczekamy czasów, kiedy absolwenci rydzykowej kuźni kadr z WSKiM będą rozchwytywani na rynku? Czas ten się zbliża wielkimi krokami :-))! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Cześć <bio.mum> :-)), a nie mówiłem C 17.12.05, 09:03 uchachany napisał: > rychło doczekamy czasów, kiedy absolwenci rydzykowej kuźni kadr z WSKiM będą > rozchwytywani na rynku? Czas ten się zbliża wielkimi krokami :-))! I co? Przewidujesz, że zagrają nam na naszych zwieszonych na kwintę nosach?:) Czy budowa rydzykówki już rozpoczęta? Skoro w szybkosci uchwalania ustaw osiągnęli mistrzostwo, powinni teraz spełniś marzenie Przedsiębiorcy z Torunia, wyjść z Sejmu, zakasać rękawy, wziąć po łopacie i zapier**alać:)) Chyba nie chcą się narażać na jego gniew. Z Bożą Pomocą do wakacji powinni skończyć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Cześć <bio.mum> :-)), a nie mówiłem C 17.12.05, 09:45 Ależ ja wcale nie ma zwieszonego na kwintę nosa! Będzie bardzo zabawne obserwować w publicznych mediach proces odwrócenia kota ogonem, tym bardziej, że jak do tej pory ten kot i tak był już odwrócony :-)). Jedna frazeologia zastąpi drugą, jedne wykreowane na jedynie słuszne autorytety zostaną zastąpione przez inne, i po prostu cyrk, jaki był, taki i będzie, tyle że z nową obsadą małp i klaunów! Weź to na spokojnie i doceń walor kolejnego rysującego się absurdu :-))... Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Cześć <bio.mum> :-)), a nie mówiłem C 17.12.05, 10:59 bio.mum napisała: > uchachany napisał: > > > rychło doczekamy czasów, kiedy absolwenci rydzykowej kuźni kadr z WSKiM b > ędą rozchwytywani na rynku? Czas ten się zbliża wielkimi krokami :-))! > > I co? Przewidujesz, że zagrają nam na naszych zwieszonych na kwintę nosach?:) > Czy budowa rydzykówki już rozpoczęta? Skoro w szybkosci uchwalania ustaw > osiągnęli mistrzostwo, powinni teraz spełniś marzenie Przedsiębiorcy z Torunia,wyjść z Sejmu, zakasać rękawy, wziąć po łopacie i zapier**alać:)) Chyba nie chcą się narażać na jego gniew. Z Bożą Pomocą do wakacji powinni skończyć:)) ******* Abolicja podatkowa dla RM. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Zawsze wiedziałem, że polityk to szmata bez zasad 17.12.05, 09:00 Ale PiS bije wszelkie rekordy. Na tak prymitywne numery nawet SLD sie nie ważyła. Teraz miernoty w stylu Gosiewskiego będa decydowały kto ma dostać koncesje, a kto nie, jaki news może pójść w wiadomościach, a jaki nie. Pewno pociągną pomysł LPR, aby róznie traktowac rózne redakcje - niepokornych odetną od informacji, a posłusznych futrować będą propagandą. "PiS w zamian za poparcie LPR przegłosował wniosek partii Giertycha, by tylko Radio Maryja - jako tzw. nadawca społeczny - miało prawo automatycznie otrzymywać kolejną koncesję. Pozostali nadawcy będą musi o nią występować za każdym razem od nowa i liczyć się z odmową." Powoli stajemy sie talibami europy. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Oczywiscie gdy do KRRITV szli posłowie SLD,była 17.12.05, 09:05 ona absolutnie apolityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro A gdzie ja o tym pisałem ? 17.12.05, 09:12 To co zrobił PiS nie ma nic wspólnego z odpoitycznieniem/naprawieniem KRRiTV To jest zwyczajne, chamskie i obłudne zawłaszczenie. W dodatku okupione jawnym haraczem OD tego roku WSZYSTKIE media muszą liczyć się z tym, że za brak należytego wazeliniarstwa w stosunku do PiS strasą koncesje, a dziennikarze mediów publicznych po prostu zostaną wywaleni z pracy za słówko krytyki pod adresem PiS lub Kaczyńskich. Jedynie Rydzyk może spać spokojnie. Od dzisiaj może puścić co chce i mówić co chce - państwo całkowicie utraciło nad nim kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea W mediach ma być pluralizm. Prawicy należy się 17.12.05, 09:17 wpływ na media. Przez minone lata wszystko było pod kontrolą SLD, raczej ci to nie przeszkadzało, teraz mnie nie będzie przeszkadzać nowa sytuacja obłudniku. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Nie myl pojęć i nie odwracaj kota ogonem 17.12.05, 09:31 lortea napisał: > wpływ na media. Przez minone lata wszystko było pod kontrolą SLD, raczej ci to > nie przeszkadzało, teraz mnie nie będzie przeszkadzać nowa sytuacja obłudniku. 1. Nie myl pojęć. Pluralizm jest wówczas gdy RÓŻNE środowiska mogą współdecydowac. Gdy rządzi PiS w stosunku 4:1 (bo zapewne kupisą sobie jakiś listek figowy) to jest to jawna i formalna DYKTATURA. O pluraliźmie możesz już zapomnieć. Umarł. Nie żyje. 2. Nie odwracaj kota ogonem. To że wcześniej SLD miało przewage w mediach nie usprawiedliwia tego że teraz PiS zawłaszcza media. Zdecyduj się - albo chodzi o naprawę albo o pomstę i załatwienie własnych partyjnych interesów. 3. Przestań mi wreszcie wmawiac upodobanie do poprzedniej TV. To czy mi sie podobała czy nie nie ma tu NIC do rzeczy. To nie jest argument. Czy jedynym usprawiedliwieniem własnej nikczemności na zawsze pozostanie: a u was biją murzynów. 4. To co następne - przewały z kupowaniem ustaw - przecież SLD też to robiła. Ułaskawianie kolesi - przecież SLD też to robiła. Synekury w spółkach skarbu państwa dla kolesi i rodziny - bo SLD też tak robiła. Mamy typową rewolucję w ktorej zwycięzcy 5 minut po wygranej zapominaja głoszone wcześniej hasła, a jedyne o czym marzą to zając miejsce wcześniejszych ciemiężycieli. Krótko mówiąc gdyby SLD nazywało sie PiS to dla ciebie ostatnie 4 lata to byłoby pasmo sukcesów :) Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: W mediach ma być pluralizm. Prawicy należy si 17.12.05, 16:20 od kiedy pisiuary to prawica??? to po prostu katokomuna. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: A gdzie ja o tym pisałem ? 17.12.05, 09:55 hihiro napisał: > To co zrobił PiS nie ma nic wspólnego z odpoitycznieniem/naprawieniem KRRiTV > To jest zwyczajne, chamskie i obłudne zawłaszczenie. > > W dodatku okupione jawnym haraczem > > OD tego roku WSZYSTKIE media muszą liczyć się z tym, że za brak należytego > wazeliniarstwa w stosunku do PiS strasą koncesje, a dziennikarze mediów > publicznych po prostu zostaną wywaleni z pracy za słówko krytyki pod adresem Pi > S > lub Kaczyńskich. > > Jedynie Rydzyk może spać spokojnie. Od dzisiaj może puścić co chce i mówić co > chce - państwo całkowicie utraciło nad nim kontrole. Nad Ojcem Dyrektorem państwo nigdy nie miało jakiekolwiek kontroli, więc Twój żal jest chybiony :-))... Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Re: A gdzie ja o tym pisałem ? 17.12.05, 10:09 uchachany napisał: > Nad Ojcem Dyrektorem państwo nigdy nie miało jakiekolwiek kontroli, więc Twój > żal jest chybiony :-))... Formalnie mogło cofnąc mu koncesję. Teraz media o.Rydzyka są poza polską jurysdykcją. Nie ma sankcji = nie ma obowiązku przestrzegania. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: A gdzie ja o tym pisałem ? 17.12.05, 10:39 hihiro napisał: > uchachany napisał: > > > Nad Ojcem Dyrektorem państwo nigdy nie miało jakiekolwiek kontroli, więc > Twój > > żal jest chybiony :-))... > > Formalnie mogło cofnąc mu koncesję. > Teraz media o.Rydzyka są poza polską jurysdykcją. > No wiesz - tylko FORMALNIE :-)). Pamiętasz chyba aferę, jak się rozpętała po wezwaniu Ojdyra na przesłuchanie do prokuratury, gdzie grożono p. prokurator i loten brygady Moherowych Beretów urządzały emonstracje? Tak nawiasem mówiąc, to wydaje mi się, że właśnie J.Kaczyński nie zawahałby się uderzyć w Radyjo w okolicznościach takich, że Ojdyr wypowiedziałby mu sojusz i zaczął czynić kłopoty, a pozycja PiSu i Kaczyńskiego nie wymagałaby utrzymania tego sojuszu dla utrzymania władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro O tempora o mores :) 17.12.05, 13:03 uchachany napisał: > No wiesz - tylko FORMALNIE :-)). Pamiętasz chyba aferę, jak się rozpętała po > wezwaniu Ojdyra na przesłuchanie do prokuratury, gdzie grożono p. prokurator i > loten brygady Moherowych Beretów urządzały emonstracje? > Tak nawiasem mówiąc, to wydaje mi się, że właśnie J.Kaczyński nie zawahałby > się uderzyć w Radyjo w okolicznościach takich, że Ojdyr wypowiedziałby mu > sojusz i zaczął czynić kłopoty, a pozycja PiSu i Kaczyńskiego nie wymagałaby > utrzymania tego sojuszu dla utrzymania władzy. I czy to nie jest smieszne ? Za SLD (komuchy i przekretasy) panował pluralizm, który pozwalał przeszwarcować sie nawet tak ewidentnie wrogo do nich nastawionemu rydzyjku, a teraz w świetlanej IV RP kroi nam sie zwyczajny zamordyzm i partyjniactwo. Gotów jestem sie założyc, że przy najbliższym rozdziale koncesji TVN i inne stacje z czarnej listy o.dyrektora bedą miały problemy. A powodem bedzie brak jakiejśc pieczątki albo przecinka :) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: O tempora o mores :) 17.12.05, 14:08 :-)) Masz rację z tym przecinkiem - ale też i będzie to niezły test nad stopniem panowania Kaczyńskiego nad współkoalicjantem w sutannie. Wbrew pozorom Kaczyński nie ma tutaj całkiem wolnej ręki; z jednej strony musi się liczyć z koniecznością jakiejś kohabitacji z kapitałem, zaangażowanym w media i nie może się narażać na jakiś międzynarodowy ostracyzm, do którego może wezwać ten kapitał, jeśli będzie próbował zbyt administracyjnymi metodami uszczknąć jego stan posiadania na rynku na rzecz Ojdyra. Z drugiej strony ma również marchewkę dla Ojdyra w posteci podpięcia do budżetowego cycka. Będzie się tu musiał wykazać ogromną zręcznościa polityczną, bo z trzeciej - i z Ojdyrem musi się liczyć, jako zapewniającym panowanie na pewnym segmencie rynku wyborczego oraz marginalizację LPR. Niezła łamigłówka... Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Słuszna analiza, tylko.... 17.12.05, 14:51 Gdzie w tym wszystkim u licha naprawa państwa ? Gdzie troska o dobrobyt obywateli ? Jakoś łatwo wszystkim przyszło zapomniec jaki był niby_cel wybrania PiS. Ostała się tylko socjotechnika, mpolityczne manewry i wielopietrowe intrygi nastawione na zdobywanie coraz wiekszej władzy. A dla ludzików ochłapy z pańskiego stołu w postaci berecikowego. PS. Jak Tusk mówił że PiS chce wrzucić ubogim po 2 złote do kapelusza to pomyślałem sobie, że przeholował. Ale widac niewiele sie pomylił :( Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Znowu opowiadasz bzdury 17.12.05, 11:11 Chodzi tylko o to, ze koncesja jest przyznawana automatycznie, bez skladania wniosku, ale moze zostac odebrana wg ogolnych regul, ktore sie zreszta nie zmienily. Sa tez udogodnienia dla innych nadawcow - tj. maja gwarancje otrzymania koncesji, o ile nie spelniaja warunkow do jej odebrania (ktore sie nie zmienily!). W mysl dotychczas obowiazujacych przepisow takiej gwarancji nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Znowu opowiadasz bzdury :)))))) 17.12.05, 13:07 michal00 napisał: > Chodzi tylko o to, ze koncesja jest przyznawana automatycznie, bez skladania > wniosku, ale moze zostac odebrana wg ogolnych regul, ktore sie zreszta nie > zmienily. Sa tez udogodnienia dla innych nadawcow - tj. maja gwarancje > otrzymania koncesji, o ile nie spelniaja warunkow do jej odebrania (ktore sie > nie zmienily!). W mysl dotychczas obowiazujacych przepisow takiej gwarancji > nie bylo. To po co ta cała rada skoro przyznanie koncesji jest automatyczne i gwarantowane ? Nad czym to jednomyślne ciało złożone z "niezależnych ekspertów" będzie debatowało. Ops. Ależ ono właśnie nie będzie debatowało, bo jak wczoraj mówili złotouści z koalicji PiS-SO-LPR po to zmniejszają liczbe członków aby rada sprawnie i bez zbędnych dyskusji stęplowała decyzje KC PiS :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Znowu opowiadasz bzdury :)))))) 17.12.05, 14:17 To po co ta cała rada skoro przyznanie koncesji jest automatyczne i gwarantowan > e > ? Nad czym to jednomyślne ciało złożone z "niezależnych ekspertów" będzie > debatowało. Po co rada to sie Kwacha pytaj, bo on ja wymyslil i do konstytucji wpisal. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Znowy mataczysz 17.12.05, 14:43 michal00 napisał: > Po co rada to sie Kwacha pytaj, bo on ja wymyslil i do konstytucji wpisal. Skoro rada jest zbędna to czemu PiS'owi tak na niej zależy. I czemu koniecznie teraz i koniecznie w 100% PiS postępuje zgodnie z najlepszą tradycją partii komunistycznych. Pierwszym celem było opanowanie aparatu przemocy - odfajkowane Drugim celem jest opanowanie nosników propagandy - w trakcie realizacji Kolejny cel to utworzenie nowej PZPR (czyli powszechnej partii ludowo chrześcijańskiej) - w trakcie realizacji - SO, PSL i LPR już sa pochłaniane. I mamy demokracje w wydaniu południowoamerykańskim. Jarek zdecyduje, parlament uchwali, rząd wykona, prasa pochwali, a bezpieka dopilnuje żeby wszystkim sie podobało - jednym słowem IV RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
hudges Re: Znowy mataczysz 17.12.05, 14:49 hihiro napisa?: > michal00 napisa?: > > > Po co rada to sie Kwacha pytaj, bo on ja wymyslil i do konstytucji wpisal > . > > Skoro rada jest zbe˛dna to czemu PiS'owi tak na niej zalez˙y. I czemu koniecznie > teraz i koniecznie w 100% > > PiS poste˛puje zgodnie z najlepsza˛ tradycja˛ partii komunistycznych. > Pierwszym celem by?o opanowanie aparatu przemocy - odfajkowane > Drugim celem jest opanowanie nosników propagandy - w trakcie realizacji > Kolejny cel to utworzenie nowej PZPR (czyli powszechnej partii ludowo > chrzes´cijan´skiej) - w trakcie realizacji - SO, PSL i LPR juz˙ sa poch?aniane. > > I mamy demokracje w wydaniu po?udniowoamerykan´skim. > Jarek zdecyduje, parlament uchwali, rza˛d wykona, prasa pochwali, a bezpieka > dopilnuje z˙eby wszystkim sie podoba?o - jednym s?owem IV RP :) Trafna analiza Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Nie matacze 17.12.05, 15:03 > Skoro rada jest zbędna to czemu PiS'owi tak na niej zależy. I czemu koniecznie > teraz Chodzi rzecz jasna o telewizje publiczna. KRRiTV mianuje rady nadzorcze w mediach publicznych. Rady mianuja zarzady, a zarzady decyduja m.in. o programie. Celem PiSu jest wyeliminowanie z mediow publicznych ludzi z SLD. Nie zmienia to w niczym faktu, ze znowelizowana ustawa, ze wzgledow o ktorych juz wspominalem jest lepsza dla nadawcow niepublicznych. i koniecznie w 100% No nie w 100% - jest jeszcze SO i LPR. mamy demokracje w wydaniu południowoamerykańskim. > Jarek zdecyduje, parlament uchwali, rząd wykona, prasa pochwali, a bezpieka > dopilnuje żeby wszystkim sie podobało - jednym słowem IV RP :) > Nie marudz :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Re: Nie matacze 17.12.05, 15:22 michal00 napisał: > Chodzi rzecz jasna o telewizje publiczna. KRRiTV mianuje rady nadzorcze w > mediach publicznych. Rady mianuja zarzady, a zarzady decyduja m.in. o > programie. Celem PiSu jest wyeliminowanie z mediow publicznych ludzi z SLD. > Nie zmienia to w niczym faktu, ze znowelizowana ustawa, ze wzgledow o ktorych > juz wspominalem jest lepsza dla nadawcow niepublicznych. W czym jest lepsza skoro skazuje ich na łaske JEDNEGO człowieka ? > i koniecznie w 100% > > No nie w 100% - jest jeszcze SO i LPR. Będą jeszcze mieli na wyposażeniu telefaks i ekspres do kawy ale to nie zmienia faktu że decyzje będzie podejmował PiS stosunkiem 4:1. No chyba że kupią jakiegos bezkręgowaca z LPR lub SO (w tych partiach wszyscy za wyjątkiem liderów już uczą się wymawiac skrót PiS z naboznym szacunkiem) to będzie 3:2. W każdym razie nie ma najmniejszej szansy na podjęcie decyzji innej niż wskazana przez Jarka K. > mamy demokracje w wydaniu południowoamerykańskim. >> Jarek zdecyduje, parlament uchwali, rząd wykona, prasa pochwali, a bezpieka >> dopilnuje żeby wszystkim sie podobało - jednym słowem IV RP :) > > Nie marudz :-))) No tak. Ameryka południowa to i tak lepiej niż Korea. Hura :( Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Nie matacze 17.12.05, 15:44 Powiem wprost - wole w TVP ludzi z PiS zamiast eseldowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro No to zgoda 17.12.05, 15:57 michal00 napisał: > Powiem wprost - wole w TVP ludzi z PiS zamiast eseldowcow. To ja też powiem wprost - wole w TVP inteligentnych i niezaleznych dziennikarzy od dyspozycyjnych pampersów z jakiejkolwiek opcji politycznej. Twoje marzenie właśnie się spełnia. Ja musze poczekac kolejne 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: A gdzie ja o tym pisałem ? 17.12.05, 10:43 Wiesz kolezko, tak sie sklada, ze obecne przepisy tez przewidywaly mozliwosc utraty koncesji, a wiec nic specjalnie sie nie zmienilo... Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Zmiana jest kolosalna 17.12.05, 13:10 michal00 napisał: > Wiesz kolezko, tak sie sklada, ze obecne przepisy tez przewidywaly mozliwosc > utraty koncesji, a wiec nic specjalnie sie nie zmienilo... Do tej pory o utracie koncesji decydowała 9 osobowa rada złożona z ludzi z róznych ugrupowań. Decyzje były wynikiem kompromisu. Teraz w zasadzie nie będzie żadnej dyskusji. Decyzje będzie podejmował Jarek z Leszkiem u mamy na niedzielnym obiedzie (oczywiście po mszy). A rada podpisze gotowe papierki i uda sie do kasy po apanaże - ot kolejny teatrzyk pacynek. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 bujdy na resorach 17.12.05, 14:20 Decyzje byly wynikiem kompromisu miedzy SLD i UW/PO. Teraz pewnie beda wynikiem kompromisu miedzu PiS, LPR i SO. Jest jednak bardzo istotna roznica - dotychczasowym nadawcom rada wg nowej ustawy w zasadzie musi odnowic koncesje, a to calkowicie zmienia sytuacje. Faktyczna wladza rady bedzie przez to mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Mydlenie oczu 17.12.05, 14:37 michal00 napisał: > Decyzje byly wynikiem kompromisu miedzy SLD i UW/PO. Teraz pewnie beda > wynikiem kompromisu miedzu PiS, LPR i SO. Jest jednak bardzo istotna roznica - > dotychczasowym nadawcom rada wg nowej ustawy w zasadzie musi odnowic koncesje, > a to calkowicie zmienia sytuacje. Faktyczna wladza rady bedzie przez to > mniejsza. To po co ta cała farsa ? Nie po to żeby zdążyc przed przyszłorocznymi przydziałami koncesji i obsadzaniem radz nadzorczych w publicznych mediach ? Jeśli ma to być gwarantowane to nie lepiej zrobić automat wrzutowy ? Będzie jeszcze taniej :) Wszystko co robi PiS podporządkowane jest jednemu celowi - wziac media krótko za pysk. Sam Kaczyński mówił to w wywiadach okołowyborczych. I to nie tylko media publiczne. Kaczyńskiemu marzy sie podporządkowac również media prywatne (choć jak sam zauważył będzie to trudniejsze:). I po co to wszystko ? Chyba nie chcesz mi wmówic, że ludzie powszechnie znani ze ślepej nienawiści do wszystkiego co nie PiSowe robią to po to aby czytac felietony o potknieciach rządu Marcinkiewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Mydlenie oczu 17.12.05, 15:05 Chodzi o media publiczne, tu zgoda. Nieprawda jest natomiast, ze nowa ustawa pozwala zwiekszyc wplyw na media prywatne - jest wrecz przeciwnie - ustawa ogranicza ten wplyw. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Nie bądź naiwny :) 17.12.05, 15:28 michal00 napisał: > Chodzi o media publiczne, tu zgoda. Nieprawda jest natomiast, ze nowa ustawa > pozwala zwiekszyc wplyw na media prywatne - jest wrecz przeciwnie - ustawa > ogranicza ten wplyw. Dopóki istnieje system koncesyjny dopóty nie ma wolnych mediów. Duże stacje mogą się przed tym bronić, ale małe pójdą na układ. Lokalne stacje radiowe i telewizyjne będą z ręki jeść lokalnym kacykom z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Nie bądź naiwny :) 17.12.05, 15:43 Nonsens. Przeczytaj wreszcie ta nowelizacje, bo nie bardzo wiesz o czym mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Re: Nie bądź naiwny :) 17.12.05, 16:02 michal00 napisał: > Nonsens. Przeczytaj wreszcie ta nowelizacje, bo nie bardzo wiesz o czym mowisz. A jakie to ma znaczenie ? Ważne jest że 100% waaaadzy jest w rękach PiS i że PiS prawo ma w nosie. Może to i lepiej. Walka z reżymową propagandą zawsze służyła zaangażowanemu dziennikarstwu. PS. Od dawna nie oglądam TV (chyba, ze zdarzy się jaiiś fajny film, program czy sztuka - na ogół raz na 2-3 tygodnie). Teraz będzie jeszcze mniej pokus do włączania TV :) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Nie samo SLD, ale PO jest w Radach Nadzorczych 17.12.05, 11:41 stad koalicja POSLaDkow przy atakach na Ustawe PiS-u. :) Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 To jest odreagowanie kampanii wyborczej 17.12.05, 09:01 Gazety, radio, TV, firmy sondażowe w kampanii wyborczej 2005 tak wysługiwały się Platformie i Tuskowi, że nie dziwię się wszystkiemu. Nadgorliwość antyPiS- owska w mediach nadal bardzo widoczna łącznie z próbami skłócenia PiS z Samoobroną i LPR. Manipulacja, półsłówka, negatywy ... prawie, że można zacząć wierzyć w teorie spiskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: To jest odreagowanie kampanii wyborczej 19.12.05, 14:38 Próby skłócenia Pisu z LPR? Żarty.Sami się kłócą o becikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Re: PiS bierze media 17.12.05, 09:03 Tego należało się spodziewać. Teraz znowelizują ustawę o szkolnictwie wyższym. Przymierzają się do zniesienia habilitacji. Nawet magister będzie mógł być profesorem. Lechowi Kaczyńskiemu coś tam nie wychodziło z tą habilitacją więc teraz bierze odwet. Jego Magnificencja mgr Rydzyk będzie odtąd mógł posługiwać się tytułem profesora. Takie są realia. Tylko na jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Prawicy nalezą się jakiekolwiek media w Polsce, 17.12.05, 09:04 niech to będę publiczne, po 10 latach rządów SLD, przyda się w KRRITV przewietrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Prawicy nalezą się jakiekolwiek media w Polsc 17.12.05, 12:32 A od kiedy katosocjlisci z PIS to prawica ????? Odpowiedz Link Zgłoś
dandelion Re: PiS bierze media 17.12.05, 09:07 Jak SLD rządziło mediami świat też się nie zawalił.Powiem więcej, pomimo władania mediami SLD i poparcia totalnego dla PO w mediach i tak PO nie wygrało wyborów. ( A co byłoby gdyby PO nie miało poparcia w mediach????). Więc nie tragizujcie. Jestem za, a nawet powiem więcej ..... 3 x TAK. PS Ciekawa jestem ile teraz będzie % miało PO bez mediów.Bedzie to tylko tanie wino. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: PiS bierze media 17.12.05, 09:11 Teraz PIS bedzie mial 110% . Poznasz co znaczy wolnosc mediow na sposob bialoruski . Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Każdy kto wyrwie media z łap żydokomuny jest dobry 17.12.05, 10:05 Kazdy kto wyrwie media z łap żydokomuny jest godzien pochwały. 60 lat rządów żydokomuny zdegenerowało media do roli ich własnej tuby. Jestem za gruntownymi zmianami. Nie chcę już patrzeć i słuchać farbowanych Lisów, porażonej Moniki, konferansjera żydokomuny Durnoka, i im podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Każdy kto wyrwie media z łap żydokomuny jest 17.12.05, 10:39 gruntownie, to przestudiuj elementarz. do matury droga daleka, ale jestesmy z toba! Odpowiedz Link Zgłoś
ewania77 Re: Każdy kto wyrwie media z łap żydokomuny jest 17.12.05, 11:35 Więc słuchaj sobie jedynie słusznego radia maryja jeśli rażą cię poglądy inteligentnych ludzi, natomiast dlaczego zabierac wybór innym? Jeśli mediami polskimi będzie sterował PIS w sposób nachalny i oczywisty, ja i tak będę słuchac BBC i innych zagranicznych stacji i będę znała prawdziwą opinię o Polsce a nie tą, jaką zaserwuje mi PIS. Coś na kształt Radia Wolna Europa, tylko czy myśmy tego już nie przerabiali?? Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Inteligentni ludzie, inteligentne poglady? 17.12.05, 12:11 A nie przyszlo Ci nigdy do glowy, ze te kilka milionow ludzi w Polsce, oszukiwanych i robionych w konia przez wiele lat, tez szukaja swojej Wolnej Europy? Byc moze dla nich jest to wlasnie Radio Maryja. Dlaczego zabierac wybor innym (to cytat, z ktorym sie zgadzam)? Odpowiedz Link Zgłoś
hudges dla wmp1234 17.12.05, 12:18 Zapomniales, ze od rozebrania muru kazdy moze sluchac czego chce, kiedy chce i jak dlugo chce. Porownywanie RM do Radia Wolna Europa jest obraza tego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Każdy kto wyrwie media z łap żydokomuny jest 19.12.05, 14:42 To wystarczy,że sobie puścisz rydzyjko i nie musisz oglądać żadnej żydokomuny Wystarczy audiofaszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
samjak Re: PiS bierze media 17.12.05, 09:14 Jak każdy rząd i każda partia rządząca w dziejach po 1990 r. - PIS nie ma wizji państwa demokratycznego. Ma PiS wizję państwa faszystowskiego. Faszystami są obaj bracia. Dlatego wszystkich polaków "niekumatych" - a jednocześnie będących pachołkami Vatykanu)" przestrzegam! Dupki z PiS wybrani zostali przez ok. 25% ludności. Czyli 75% nie głosowało na tych "jełopów". (jełopy" dLA ADMINISTRATORA! słOWO "jEłOP" nie istnieje w słownictwie zakazanym państwa "), rzekomo demokratycznego". Istniał w PRL-u gdzie tym słowem wskazywanego durnia.( czyżby mamy nowy PRL) ale w wydaniu VATYKANU). Przepraszam! ale W-----lam z tego vatykańskiego zadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Szerokiej drogi, najlepiej na Białoruś- tam do 17.12.05, 09:18 dziś na każdym kroku stoją pomniki "antyfaszysttów". Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty To skandal !!! 17.12.05, 09:21 W demokracji media powinny byc we władaniu parti demokratycznej Mysle ze jedynym uczciwym rozwiazaniem u nas by bylo oddanie ich Uni Demokratycznej Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bzdury - w demokracji powinny być media PUBLICZNE, 17.12.05, 10:00 a nie partyjne. Oraz oczywiście również media prywatne, które mogą sobie sympatyzowac z takimi partiami, z jakimi sobie tylko życzą. 77qwerty napisał: > W demokracji media powinny byc we władaniu parti demokratycznej > Mysle ze jedynym uczciwym rozwiazaniem u nas by bylo > oddanie ich Uni Demokratycznej Odpowiedz Link Zgłoś
alef.omega Re: PiS bierze media 17.12.05, 17:12 > Jak każdy rząd i każda partia rządząca w dziejach po 1990 r. - PIS nie ma wizji > państwa demokratycznego. Ma PiS wizję państwa faszystowskiego. Faszystami są > obaj bracia. No nie masz racji na PIS glosowalo 40%*28% czyli ok 11% uprawnionych. Ale to nic - Oni i tak maja Racje z nadania Wyzszego. Bóg, Honor i Ojczyzna!!! Koniec gudłajskich spiskow. Ale sie nie martwcie - rzady PIS, LPR i Samoobory to karykatura i im wiecej zepsuja teraz tym lepiej. Na razie jeszcze odcinaja kupony po rzadzie Belki, ale tego na dlugo nie starczy. Podlosc i hipokryzja wylewaja sie ze wszystkich stron i mam nadzieje ze wkrotce nawet najglupsi zrozumieja. A jak wezma media to jeszcze lepiej. Media sprzyjaly PO i co? Teraz co dzien beda kaczory i rydzyki ad nauseam, skutek łatwy do przewidzenia, na bank. Ludzie ich pogonią zeby tego juz wiecej nie oglądać. Turpizm jest dobry od czasu do czasu, ale zeby codziennie kaczory, ziobro, dorn i rydzyk - to juz bylby szpital wariatow. A nie wierze, zeby Oni wykazali jakikolwiek umiar - jest to zupelnie obce ich naturze i przy nich Czerwoni to liberalne baranki... > Dlatego wszystkich polaków "niekumatych" - a jednocześnie będących pachołkami > Vatykanu)" przestrzegam! > Dupki z PiS wybrani zostali przez ok. 25% ludności. Czyli 75% nie głosowało na > tych "jełopów". (jełopy" dLA ADMINISTRATORA! słOWO "jEłOP" nie istnieje w > słownictwie zakazanym państwa "), rzekomo demokratycznego". Istniał w PRL-u > gdzie tym słowem wskazywanego durnia.( czyżby mamy nowy PRL) ale w wydaniu > VATYKANU). Przepraszam! ale W-----lam z tego vatykańskiego zadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
kalawaw Jarosław Kaczyński coraz grubszy 17.12.05, 09:22 Historia zna sporo przypadków (też w Europie) przejmowania władzy w sposób demokratyczny przez dyktatorów. Koniec mieli na ogół fatalny lecz ile ludzi przez takich fanatyków ucierpiało! Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lewandowska Kurski musi dostać nagrodę... 17.12.05, 09:25 Mysle, ze wladza nad TVP go usatysfakcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Już się nie mogę doczekać! Dopieroż będą jaja... 17.12.05, 09:51 kalina_lewandowska napisała: > Mysle, ze wladza nad TVP go usatysfakcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: PiS bierze media 17.12.05, 09:24 niech GoWno powie od kogo bierze i to, że jak PiS biezie to niedobzie a jak GoWno, SLD i PO biezie to dobzie Odpowiedz Link Zgłoś
gloomyplace "Lub czasopisma" w porownaniu z tym to mały pikuś 17.12.05, 09:52 Kaczyzm codziennie przeprowadza pełzający zamach na demokrację i jej instytucje, a obywatele bawią się jak pasażerowie na Titaniku. Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 [...] 17.12.05, 09:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Mamy naprawdę dosyć żydokomunistycznych mediów !!! 17.12.05, 10:00 Od 60 lat, media są w żydokomunistycznych łapach i o 60 lat za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Pogońcie z tego forum davidmorsa vel katolika 17.12.05, 10:08 polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Pogońcie z tego forum davidmorsa vel katolika 17.12.05, 10:14 Przecież też możesz zebrać datki w swojej gminie żydowskiej i założyć własne radio społeczne działające na takich samych prawach co szlachetne Radio Maryja. Byłaby to prawdziwa nowość, bo dotychczas wszystkie pomysły gmin żydowskich finansował polski podatnik. To stara koszerna zasada, obrażać Polaków i szkodzić Polsce za pieniądze polskiego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Pogońcie z tego forum davidmorsa vel katolika 17.12.05, 10:22 Sluchaj ty śmieszny niedouczony prowokatorze, jesteś maskotką forumową!! Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Pogońcie z tego forum davidmorsa vel katolika 17.12.05, 10:42 > Przecież też możesz zebrać datki w swojej gminie żydowskiej i założyć > własne radio społeczne działające na takich samych prawach co > szlachetne Radio Maryja. Właśnie o to chodzi że NIE MOŻE! Bo musiałby dostać koncesję na nadawanie od KRRiT. A tu np. KRRiT mu jej nie da i już. I czemu Rada miałaby mu przyznać status nadawcy społecznego? Wcale nie ma takiego obowiązku. A jak Radio Maryja będzie chciaŁo nadawać w jego gminie żydowskiej to może. Bez koncesji bo już jest "nadawcą społecznym". Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Mamy naprawdę dosyć żydokomunistycznych mediów 17.12.05, 10:58 speedy13 napisał: > > Przecież też możesz zebrać datki w swojej gminie żydowskiej i założyć > > własne radio społeczne działające na takich samych prawach co > > szlachetne Radio Maryja. > Właśnie o to chodzi że NIE MOŻE! Bo musiałoby dostać koncesję na nadawanie... > .... Jeśli żydowski POLSAT dostał koncesję i żydowski TVN dostał koncesję to i gmina żydowska mogła dostać koncesję - nie chciała. Wyjaśnię dlaczego nie chciała: Zarówno żydowski POLSAT, jak i żydowski TVN otrzymują dotację z opłat abonamentowych. Polski podatnik płaci za żydowskie media. Radio Maryja NIE OTRZYMUJE DOTACJI, cały koszt ponoszą słuchacze Radia Maryja. I to jest powód, dla którego gmina żydowska nie chciała koncesji za własne pieniądze. Oni chcą obrażać Polaków i szkodzić Polsce za pieniądze polskiego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Mamy naprawdę dosyć żydokomunistycznych medió 19.12.05, 14:55 Żydowski jest już Polsat i TVN.Czyżby ktoś badał pochodzenie właścicieli tych tetewizji? Bzdura goni bzdurę w postach niejakiego davidmorsa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Pogońcie z tego forum davidmorsa vel katolika 17.12.05, 11:24 davidmors napisał: > Przecież też możesz zebrać datki w swojej gminie żydowskiej i założyć > własne radio społeczne działające na takich samych prawach co > szlachetne Radio Maryja. > Byłaby to prawdziwa nowość, bo dotychczas wszystkie pomysły gmin żydowskich > finansował polski podatnik. > To stara koszerna zasada, obrażać Polaków i szkodzić Polsce za pieniądze > polskiego podatnika. ******* davidmors - patriota medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 [...] 19.12.05, 14:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Coś Ty: jesteś przeciwko wolności słowa?! Zresztą 17.12.05, 10:25 davidmors jest chyba na etacie GW: przedstawia sobą dyżurnego, modelowego żydożercę-antysemitę, którym GW i Salon straszy i siebie, i czytającą publikę :- )) Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Coś Ty: jesteś przeciwko wolności słowa?! Zre 17.12.05, 10:27 Nie wierzę!!! On jest typowym polskim antysemitą! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Coś Ty: jesteś przeciwko wolności słowa?! Zre 17.12.05, 10:42 werter-6 napisał: > Nie wierzę!!! On jest typowym polskim antysemitą! No i właśnie jak dla mnie jest ZBYT TYPOWYM, takim wręcz jasełkowym :-))! Odpowiedz Link Zgłoś
henryad ANTYsemityzm 17.12.05, 11:16 Typowym i największym antysemitą jest sam Bóg, według waszej żydowskiej definicji. W rozmowie z Mojżeszem Bóg chciał wytracić wszystkich Zydów a z jednego Mojżesza wyprowadzić nowy naród. Mojżesz trochę Go ubłagał, ale Bóg dokonuje to w inny sposób. Wytracił i rozwiał 10 pokoleń Izraela pozostałe zdziesiątkował i jeszcze planuje wytracić 2/3 przed przed ponownym przyjściem Jezusa Chrystusa na ziemię. To jest to ponad 2 razy więcej niż za Hitlera. Jezus Chrystus w EW Jana 8:44 powiedział do Zydów: Ojcem waszym jest diabeł i wypełniacie jego pożądliwości. W innm wersecie: Królestwo Boże będzie wam zabrane i dane innemu narodowi,który będzie wydawał owoce. Koniec wybrania. I tak zostało im manipulowanie antysemityzmem szczucie jednych na drugich. Plemie żmijowe jak powiedział o nich Jan Chrzciciel ich największy prorok, któremu scieli głowę. To oni wymordowali w sumie ponad 130 milionów ludzi W Rosji, na Ukrainie i w Polsce. Hitler to mały diabełek- kat dla tych bandytów i oszustów, Berman, Fejgin, Morel, Geremek, Urban, Michnik ...itd Oto ostatni niewielki fragment tych demonów oskażających fałszywie Polskę i naród polski czerpiąc z tego brudne korzyści choć Polska była przez wieki dla nich jedynym toleracyjnm i przyjaznym schronieniem. Aż ponad połowa Zydów na świecie mieszkała w Polsce, aby później przed i za Bermana mordować i niszczć Polaków. Utworzyli sieć mafijnych struktur rządzenia Polską niszcząc i wysprzedając za bezcen niemal wszystko co polskie.. Wyprowadzili z Polski ponad 200 miliardów dolarów ''legalnie'' - Balcerowicz-soros-Kwaśniewski i inni. Teraz przerzucili swoje sztaby i oszukują i prowadzą na smyczy politykę amerykańską jak to było kiedyś w ZSRR. I dzisiaj tam tworzą klub miliarderów kradnąc tak jak w Polsce, Rosjanom. Niedługo z tego bestialskiego narodu wyjdzie Antychrystus, który będzie rządził tym niemal ogłupionych przez nich światem. Ale to będzie dla nich zupełny koniec i zagłada. . Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: ANTYsemityzm 17.12.05, 12:16 "Według świadectwa Pisma świętego Jerozolima nie poznała czasu nawiedzenia swego i większość Żydów nie przyjęła Ewangelii, a nawet niemało spośród nich przeciwstawiło się jej rozpowszechnieniu. Niemniej, jak powiada Apostoł, Żydzi nadal ze względu na swych przodków są bardzo drodzy Bogu, który nigdy nie żałuje darów i powołania. Razem z Prorokami i z tymże Apostołem Kościół oczekuje znanego tylko Bogu dnia, w którym wszystkie ludy będą wzywały Pana jednym głosem i "służyły Mu ramieniem jednym" (Sf 3,9). Skoro więc tak wielkie jest dziedzictwo duchowe wspólne chrześcijanom i Żydom, święty Sobór obecny pragnie ożywić i zalecić obustronne poznanie się i poszanowanie, które osiągnąć można zwłaszcza przez studia biblijne i teologiczne oraz przez braterskie rozmowy." www.archidiecezja.lodz.pl/czytelni/sobor/drn.html Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Coś Ty: jesteś przeciwko wolności słowa?! Zre 17.12.05, 10:29 uchachany napisał: > davidmors jest chyba na etacie GW: przedstawia sobą dyżurnego, modelowego > żydożercę-antysemitę, którym GW i Salon straszy i siebie, i czytającą publikę : > - Zgadza się. "Mój kochany żydożerca" - mówi mi Salcia, gdy pieszczotliwie gryzę ją w uszko. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Coś Ty: jesteś przeciwko wolności słowa?! Zre 17.12.05, 10:45 davidmors napisał: > uchachany napisał: > > > davidmors jest chyba na etacie GW: przedstawia sobą dyżurnego, modelowego > > > żydożercę-antysemitę, którym GW i Salon straszy i siebie, i czytającą pub > likę : > > - > Zgadza się. "Mój kochany żydożerca" - mówi mi Salcia, gdy pieszczotliwie > gryzę ją w uszko No i tak właśnie mi się wydawało - że tak naprawdę to jakąś Salcię masz :-)))... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Mamy naprawdę dosyć żydokomunistycznych medió 17.12.05, 10:25 davidmors napisał: > Od 60 lat, media są w żydokomunistycznych łapach i o 60 lat za długo. > Ciebie natomiast świetnie przedstawiają twoje wypowiedzi na forum. Ukryłeś się pod pseudonomem, a i tak jest jasne kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Mamy naprawdę dosyć żydokomunistycznych medió 17.12.05, 15:10 Jak już będziecie mieć wszystko i pozbędziecie się Żydów. Spalicie na stosach innowierców. To, kto będzie wtedy waszym wrogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
hudges Re: Mamy naprawde˛ dosyc´ z˙ydokomunistycznych med 17.12.05, 15:21 natural7 napisa?: > Jak juz˙ be˛dziecie miec´ wszystko i pozbe˛dziecie sie˛ Z˙ydów. Spalicie na stosach > innowierców. To, kto be˛dzie wtedy waszym wrogiem? Zrozumieja wtedy, ze ich najgorszym wrogiem sa oni sami. Beda siedziec w bunkrze i zastanawiac sie, jak sobie najlatwiej palnac w leb. Historia powtarza sie... Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Re: Mamy naprawdę dosyć żydokomunistycznych medió 17.12.05, 12:09 a ja mam dosyć debili Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: PiS bierze media 17.12.05, 10:06 A nie zdziwiło Cię, w jak to niezwykle zgodny sposób walczyły media przeciw rządowi Millera w czasie afery Rywina? I to media też normalnie konkurujące ze sobą :-)). Tylko że wtedy to był oczywiście przykład działania WOLNEJ PRASY, he he... A wobec Ojca Rydzyka i Radyja - wszechogarniającego spisku antypolskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
roalb Re: PiS bierze media 17.12.05, 11:43 Miler to frakcja "chamów", naraził się frakcji "żydów"-więc poległ na polu meRdiów. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: PiS bierze media 17.12.05, 13:04 roalb napisał: > > Miler to frakcja "chamów", naraził się frakcji "żydów"-więc poległ na polu > meRdiów. No - tak z grubsza... Ale dokładniej to V-ta władza (banki) poczuła niezadowolenie z II-giej (wykonawczej) w tempie prywatyzacji, więc za pomocą IV- tej ("wolne" media) ją wykończyła. Tyle, że nie obliczyła się z siłami: wszystko miało się (jak zwykle) rozegrać w rodzinie czerwono-różowej, a nikt nie zauważył, jak na boczku wyrosło i umocniło się czarne, i ono te rachuby zmąciło :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: PiS bierze media 17.12.05, 09:59 pewnie ma zostawić LSD i platfusom, każdy ma prawo pomarzyć zenująco. Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 RADYJO maRyja nadawcą społecznym.... 17.12.05, 10:04 To już skandal i paranoja. Romek znowu wróci do łask ojca sromotnika. Co za kraj gdzie jedna ustawa kupowana jest inną - no ale pretensje do durnych, naiwnych i ślepych wyborców PISuaru. "Kaczka dziwaczka" i "Brzydkie kaczątko" po 23.12.2005 zostaja objęte CENZURĄ :) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Przecież możesz zebrać datki w gminie żydowski 17.12.05, 10:10 ...i założyć własne radio społeczne działające na takich samych prawach co szlachetne Radio Maryja. Byłaby to prawdziwa nowość, bo dotychczas wszystkie pomysły gmin żydowskich finansował polski podatnik. To stara koszerna zasada, obrażać Polaków i szkodzić Polsce za pieniądze polskiego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 do davidmors 17.12.05, 10:20 jako wierzący i ptaktykujący katol powinieneś wiedzieć że Chrystus był/jest również ŻYDEM. I prawdę powiedziawszy wszyscy się z tego narodu wywodzimy. Tak że przełącz czasmai na inną czestotliwość bo radyjo M. zrobiło juz niezłe spustoszenie w mózgu :)) a komórki zanikają... P.S. Rozumiem że przesłanie nienawiści jakie głosisz na formu jest zgodne z nauką waszego "boga" JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: do "brylantów" można mówić jak do ściany 17.12.05, 10:35 Jaka nienawiść? Chory na urojenia dobry człowieku. Pan Bóg nie ma narodowości. Żydzi najpierw go ukrzyżowali, a później chcą go dla siebie zawłaszczać. "Moje królestwo nie jest z waszego świata" - powiedział Jezus, a więc innymi słowy powiedział, żeby nie uważać go za Żyda. Co ty "brylancie" Biblii nie czytasz, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko [...] 17.12.05, 11:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: do "brylantów" można mówić jak do ściany 17.12.05, 12:05 A św. Maria Matka Boża (jej imię jest nadaremno wykorzystywane w nazwie pewnego radia, ale rozumiem - jej 2. przykazanie nie dotyczy, wszak to nie imię Boże) to niby jakiej narodowści była? Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: do "brylantów" można mówić jak do ściany 17.12.05, 12:20 davidmors napisał: > Żydzi najpierw go ukrzyżowali, a później chcą go dla siebie zawłaszczać. > "Moje królestwo nie jest z waszego świata" - powiedział Jezus, a więc > innymi słowy powiedział, żeby nie uważać go za Żyda. Jezus powiedział "Moje królestwo nie jest z tego świata". Proszę nie przekręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Przecież możesz zebrać datki w gminie żydowsk 17.12.05, 10:31 davidmorsie,odwal sie od radia zydowki Maryji. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Przecież możesz zebrać datki w gminie żydowsk 17.12.05, 10:39 Kochana Zytel, nie jestem antysemitą. Mnie nie przeszkadza, że Radio głoszące prawdę nosi żydowskie imię. Sam noszę żydowskie imię Dawid. Radio Maryja przeszkadza tobie, bo jesteś córą kłamstwa i ciemności. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Przecież możesz zebrać datki w gminie żydowsk 17.12.05, 10:42 "> Radio Maryja przeszkadza tobie, bo jesteś córą kłamstwa i ciemności." boskie :) a lepsze to, niz byc pomiotem CIEMNOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Przecież możesz zebrać datki w gminie żydowsk 17.12.05, 10:58 Nazwa tego zenujacego radia to ci moze i nie przeszkadza, ale ludzie, dla ktorych ono najzwyczajniej w swiecie klamie i manipuluje, juz tak. Czy to jest apostolstwo milosci, skoro z kazdego twojego slowa przebija nienawisc do zydokomuny? I co to w ogole jest ta zydokomuna? Moglbys z laski swojej zdefiniowac, zebysmy wiedzieli, o czym mowisz, wielbicielu RM. A papiezem sobie mordy nie wycieraj, bo on tez mial gdzies to twoje stechle radyjko. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Przecież już ma status nadawcy społecznego - 17.12.05, 10:16 nie wiesz o tym? A co do łask dla Romka: to będzie zalezało tylko od układów Ojaca Dyrektora z PiSem. Ojdyr odebrał swoje łaski Giertychowi wtedy, kiedy ten w skuteczny sposób spacyfikował LPR (wtedy odszedł m.in. Macierewicz) zajmując w nim pozycję Wodza, i wyemancypował się spod kurateli Ojdyra. Poparcie dla PiSu było oparte już na innej kalkulacji, zresztą Jarosław Kaczyński nie da się wodzić za nos Ojdyrowi, aczkolwiek musie zapłacic za jego popracie. Tyle że ta zapłata zawiera równiez element uwikłania dla Ojdyra: budżetową marchewkę, którą (przynajmniej teoretycznie) zawsze można odebrać w przypadku wypowiedzenia sojuszu. A imperium Ojca Dyrektora jest raczej przeinwestowane, o czym świadczą malejące w ostatnich latach wskaźniki słuchalności, czemu towarzyszy zapewne zmniejszenie wpłat. brylant1 napisał: > To już skandal i paranoja. Romek znowu wróci do łask ojca sromotnika. > Co za kraj gdzie jedna ustawa kupowana jest inną - no ale pretensje do durnych, > naiwnych i ślepych wyborców PISuaru. > > "Kaczka dziwaczka" i "Brzydkie kaczątko" po 23.12.2005 zostaja objęte CENZURĄ : > ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: RADYJO maRyja nadawcą społecznym.... 17.12.05, 11:30 brylant1 napisał: > To już skandal i paranoja. Romek znowu wróci do łask ojca sromotnika. > Co za kraj gdzie jedna ustawa kupowana jest inną - no ale pretensje do durnych, naiwnych i ślepych wyborców PISuaru. > > "Kaczka dziwaczka" i "Brzydkie kaczątko" po 23.12.2005 zostaja objęte CENZURĄ : > ) ***** RG jest cały czas w łaskach Ojca Dyr. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud @ Żenujący tytuł artykułu @ 17.12.05, 10:07 bo nijak się ma do treści i prawdy :) --- islamski antysemityzm: religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: @ Żenujący tytuł artykułu @ ..jak żenująca GW! 17.12.05, 10:17 Cała ta Gazeta Wyborcza jest żenująca, nie tylko jej tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś
etc_etc Davidmors, 17.12.05, 11:05 Po co czytasz w takim razie? Sa inne gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: @ Żenujący tytuł artykułu @ ..jak żenująca GW 17.12.05, 11:14 etc-etc napisał: > > Po co czytasz w takim razie? Sa inne gazety... > Sprawdzam, czy są zmiany na lepsze. Niestety, na razie nie ma. Nawet przeciwnie z Gazeta Wyborcza stacza się systematycznie na dno. Myślę, że po przywróceniu tej gazety prawowitemu właścicielowi, czyli Solidarności "I", radykalnie podniesie jej jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 [...] 19.12.05, 15:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: PiS bierze media 17.12.05, 10:08 Ciekawe jak to będzie jak zaczną się przypie..ć do prywatnych? Upadek PiS-u będzie fascynujący, cieszę się, że mogę żyć w tak niesamowitym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: PiS bierze media 17.12.05, 10:20 natural7 napisał: > Ciekawe jak to będzie jak zaczną się przypie..ć do prywatnych? > Upadek PiS-u będzie fascynujący, cieszę się, że mogę żyć w tak niesamowitym > kraju. Nic wielkiego: jeśli prywatne będą chciały mieć przedłużoną licencje, będą musiały służyć PiSowi. Jak na razie służą wielkiemu kapitałowi i sprzęgniętemu z nim układowi postkomuszo-liberalnemu. Poo prostu zamiast wciskania jednego kitu, będą wciskały inny. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: PiS bierze media 17.12.05, 11:04 > Nic wielkiego: jeśli prywatne będą chciały mieć przedłużoną licencje, będą > musiały służyć PiSowi. Jak na razie służą wielkiemu kapitałowi i sprzęgniętemu > z nim układowi postkomuszo-liberalnemu. > Poo prostu zamiast wciskania jednego kitu, będą wciskały inny. To dziwne, bo jak był SLD to radia prywatne Zet i RMF robiły swoje jak był AWS też jak znowu SLD też i to chyba jedyne w miarę obiektywne media w tym kraju. Żeby nie przyznać koncesji na nowy okres dla takiego Polsatu albo TVN-u lub RMF- owi to ta nowa rada będzie musiała wymyślić niezłą bajeczkę. Jak nie przyzna to kompromitacja na skalę światową. Jeżeli coś takiego miałoby miejsce to po 2 miesiącach już bym tu nie mieszkał a w publicznej niech sobie szczekają pisowcy do woli i tak tego pseudo publicznej prywatno-państwowej telewizji jak i radia nie słucham. Skoro płacimy podatek luksusowy od telewizora to ciekawe czy jakiś przygłup wymyśli podatek od komórki? Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: PiS bierze media 17.12.05, 13:01 uchachany napisał: > natural7 napisał: > > > Ciekawe jak to będzie jak zaczną się przypie..ć do prywatnych? > > Upadek PiS-u będzie fascynujący, cieszę się, że mogę żyć w tak niesamowit > ym kraju. > Nic wielkiego: jeśli prywatne będą chciały mieć przedłużoną licencje, będą > musiały służyć PiSowi. Jak na razie służą wielkiemu kapitałowi i sprzęgniętemu > z nim układowi postkomuszo-liberalnemu. > Poo prostu zamiast wciskania jednego kitu, będą wciskały inny. ******* Wielki kapitał nie odpuści. Wszak to jego pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Masz rację. Też i bardzo ciekawy jestem, jak się 17.12.05, 13:06 (i czy w ogóle?) ułożą. ewazh napisała: > Wielki kapitał nie odpuści. Wszak to jego pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: PiS bierze media 17.12.05, 10:09 To bardzo dobrze. bo starczy już medialnej koalicji PO-SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko [...] 17.12.05, 11:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś