Dodaj do ulubionych

Monika Olejnik- ostra!

03.01.06, 22:54
Wysłuchałam rozmowy w TVP1 Moniki Olejnik z premierem Marcinkiewiczem. Chcę
pogratulowac znakomitej (w tej dziedzinie) dziennikarce. Pan premier mocno
się gimnastykował i zwracał kilkakrotnie oczy w góre (prosba o pomoc?).
Wykorzysta to zapewne Miecugow w "Szkle kontaktowym" TVN 24, o ile -
oczywiście - będzie nadal w miarę odwazny. A co do meritum...Minister
odszedl, ale chyba zdążył swoimi ludzmi pewne stanowiska w spółkach skarbu
państwa obsadzic. A na giełdzie mozna przeciez grać i przez podstawione
osoby - ale to tak na marginesie całej tej sprawy.(Bez żadnych sugestii!).
Obserwuj wątek
    • wesoly33 Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 22:56
      myslisz ze jolanta K. gra przez podstawione osoby ?
    • loppe Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 22:56
      Pani Monika jest zawsze ostra co jej się chwali. Ale za czesto niektórym
      przerywa.
      • loppe Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 22:57
        Pamietam nawet jak rozmówca zwrócił jej uwagę że chyba nie jest sensowne gdy to
        ona odpowiada za niego na jej pytanie...
      • piaf.e Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 23:40
        Mowa o dzisiejszym wywiadzie,ktorego nie oglądałes jak przypuszczam.
        Nie przerwała panu premierowi ani razu i miał dużo czasu zeby odpowiedziec na
        zadane pytania.Tyle ze na niektore nie chciał odpowiadac, no i wyjasniał
        dlaczego.
    • jan.kram Re: Monika Olejnik - ostra? 03.01.06, 22:58
      Nie wiem czemu, ale jakos mi sie wydaje ze cos z ta babka nie jest tak. Ona na cos cierpi, ale
      niestety nie potrafie tego nazwac ... moze ktos kto zna sie lepiej na psychiatrii to wyjasni?
      • joannabarska Re: Monika Olejnik - ostra? 03.01.06, 23:03
        jan.kram napisała:

> Nie wiem czemu, ale jakos mi sie wydaje ze cos z ta babka nie jest tak. Ona
        na
        > cos cierpi, ale
        > niestety nie potrafie tego nazwac ... moze ktos kto zna sie lepiej na
        psychiatr
        > ii to wyjasni?

======Jak tak piszesz, to pomysl o sobie.
    • stpaul Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 23:04
      Eeetam, nie przesadzajmy z tą ostrością. Moniczka na tej samej karuzeli się
      kręci i pewnych pytań napewno nie zada. A już przygwożdżenie Marcinkiewicza nie
      jest żadną sztuką. Uda się pewnie paru maturzystom, kiedy Kazio w maju złoży
      obowiązkową wizytę w którymś z liceów. O ile oczywiście dotrwa do maja...
    • dr.szfajcner Musi mocno uwierac kaczystow 03.01.06, 23:14

skoro sam Wolski Marcin, umiescil ja w niezbyt sympatycznej
      roli w swojej szopce noworocznej, ktora nawet
      Maciej Szczepanski (PZPR) uznalby za arcydzielo
      propagnady sukcesu.
      • mariner4 Uwiera debili 04.01.06, 10:43
        PiS owi jest potrzebny ktoś, kto będzie miał wiernopoddańczy uśmiech na twarzy,
        kiedy będzie rozmawiał z dygnitarzem rządowym. Tak jak robiła to J.Pienkowska w
        stosunku do kacyków z SLD.
        M.Olejnik uwiera debili. Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.
        Dla inteligentnego polityka wyjście obronną ręką ze starcia z bezwzględnym i
        dociekliwym dziennikarzem jest tylko sukcesem. Sami się pchają do takiej
        konfrontacji.
        Dziwię się tylko niektórym forumowiczom, że zależy im na ochronie polityków
        przed wścibstwem dziennikarzy. Polityków trzeba w czasie wywiadów wręcz
        wdeptywać w błoto, jeżeli tylko sie to da zrobić. Zero litości. Bez względu na
        opcję polityczną. Nie ma obowiązku bycia politykiem. Szli po trupach do
        stanowisk. Wydają nasze pieniądze, więc niby dlaczego traktować ich dobrze?
        Oni są wynajęci przez nas. A jak ich kontrolować? Tylko media mogą to robić
        skutecznie. Dziennikarze to nasi ludzie w obozie wroga. Ile afer nie ujrzało by
        światła dziennego, gdyby nie dziennikarze?
        M.
    • jarecky.jarecky Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 23:45
      Co to za sposob prowadzenia wywiadu, zasypac pytajacego mnostwem sprzecznych
      informacji, potem przerwac mu w polowie wypowiedzi i uczepic sie ostatniego
      slowa ? Mialem wrazenie ze M. Olejnik chodzi li tylko o wyprowadzenie z
      rownowagi pana premiera, pokazanie kto tu rzadzi. Ona jest agresywna bez powodu.
      Polecam 'Puls Wieczoru' Codziennie 19.45 TV Puls
      • piaf.e Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 23:50
        jarecky.jarecky napisał:

> Co to za sposob prowadzenia wywiadu, zasypac pytajacego mnostwem sprzecznych
        > informacji, potem przerwac mu w polowie wypowiedzi i uczepic sie ostatniego
        > slowa ? Mialem wrazenie ze M. Olejnik chodzi li tylko o wyprowadzenie z
        > rownowagi pana premiera, pokazanie kto tu rzadzi. Ona jest agresywna bez
        powodu
        > .

ty aby napewno oglądałes ten wywiad???Czy tak z przyzwyczajenia piszesz.
        • jarecky.jarecky Re: Monika Olejnik- ostra! 04.01.06, 16:11
          Ale ty musisz miec wszystko kawa na lawe wylozone ?
          Jezeli ktos odpowiada pokretnie wydluza wypowiedz to sam sie pograza.
          Ona po prostu lapie za slowka, byla kiedys taja gra skojarzenia moze tam powinna
          sie wybrac. Nie powinna udawac najmadrzejszej.

• piaf.e Re: Monika Olejnik- ostra! 04.01.06, 17:46
            mowa o konkretnym wywiadzie??? czy o wszystkich wywiadach ogolnie???
    • wesoly33 [...] 03.01.06, 23:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • echo_o Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 23:48
      Gdzie ta ostrość ? Moim zdaniem była momentami wręcz spolegliwa :) A jak na
      ekran 'wpłynęły' końcowe literki i fonia przycichła uśmiechała się
      szczbiotliwie do premiera... Demonizujesz mocno nadwątlony pazur Olejnikowej
      albo starasz się być jej cheerleader'ką, ale wątpię by skorzystała z tego
      dopingu :)
      • piaf.e Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 23:54
        i tak OLEJNIK JEST O WIELE LEPSZĄ DZIENNIKARKĄ OD( PEWNEJ PANI REDAKTOR Z TVN
        24, co to się nawet usmiechnąć, nie potrafi, a swoje sympatie polityczne ma na
        czole wipisane)
      • kropek_oxford "Szczebiotliwy usmiech". Ooo, ty moja Mniszkowno! 03.01.06, 23:58
        To prawie: "...a z nozdrz wyjrzala mu zadza" :))))
        • echo_o Jeśli cokolwiek ci mówi nazwisko... 04.01.06, 00:06
          Charles Bukovski, to sięgnij po pierwszą lepszą jego pracę, a znajdziesz tam
          swój poziom słowny, tyle że on to robił ze smakiem i w uzasadnionym formułą
          celu... Ty zwyczajnie rzucasz mięsem...
          • kropek_oxford Insynuacje...Rownie tanie jak u Mniszkowny:) n/t 04.01.06, 01:08

• haen1950 Re: Monika Olejnik- ostra! 03.01.06, 23:51
      Biedne szeregowe pisiorki. Monisia zostanie w TVP. A tyle się napracowały, tyle
      ślinotoku i żółci na marne.
      • 0rmowiec Towarzyszka Olejnik jest córką milicjanta. 03.01.06, 23:58
        Towarzysz Owsiak również.

hostar.pl/naziowsiak.jpg
        • kropek_oxford A Kaczynscy - wykladowcy marksizmu-leninizmu. 03.01.06, 23:59
          Pytanie kto gorszy: milicjant czy sowiecki politruk?
          • sawa.com spadająca gwiazda. 04.01.06, 00:21
            Dzisiejsze "prosto w oczy" było jak fragment sztuki teatralnej. Dobrej.
            Ekspresyjny premier - tak został oceniony przez dużą część mediów - odpowiada
            półgębkiem.
            Pani dziennikarka traktowana jest (przez premiera odpowiadającego półgębkiem)
            jak ambasadorowie których odwołania zostało zapowiedziane.
            Było to tak widoczne, że az mi sie wierzyć nie chcialo, że to może być tak
            widoczne.
            Dziennikarka na luzie, wie o tym, ze jej los jest przesądzony. Więc jest jej
            wszystko jedno.
            W drugiej części interview bierze więc w obronę tych których maja odwołać. To
            było jak mowa obrończa i atak a nie wywiad z premierem.

Dla widzów z tego pożytku żadnego. Ot co! I przepraszam fanów sympatycznej Pani
            Olejnik, której dziennikarstwo kiedyś bardzo ceniłam.
            • joannabarska Re: spadająca gwiazda. 04.01.06, 00:38
              Monika Olejnik nie spadnie, bo takich jak ona jest w telewizji strasznie, ale
              to strasznie mało, a stacji jest tyle, ze ją kupią i TVP1 całkiem zejdzie na
              psy.Albo na pis...
            • dr.szfajcner Re: spadająca gwiazda. 04.01.06, 01:02
              sawa.com napisała:
              .
              > Dziennikarka na luzie, wie o tym, ze jej los jest przesądzony. Więc jest jej
              > wszystko jedno.

Tak jak Sellin, i reszta propagandziorow PiSowskich,
              uwazasz ze dziennkarze powinni byc wystraszeni, czyli spieci?

Oj Sawa, sawa ....
              • sawa.com Re: spadająca gwiazda. 04.01.06, 08:33
                dr.szfajcner napisał:

> sawa.com napisała:

> Tak jak Sellin, i reszta propagandziorow PiSowskich,
                > uwazasz ze dziennkarze powinni byc wystraszeni, czyli spieci?
                >
                > Oj Sawa, sawa ....

Nie uważam jak Sellin!

...bo, widywałam (i to w tym programie) Panią Olejnik spietą i ze łzami w
                oczach.

• dr.szfajcner Re: spadająca gwiazda. 04.01.06, 17:51
                  sawa.com napisała:

> dr.szfajcner napisał:
                  >
                  > > sawa.com napisała:
                  >
                  > > Tak jak Sellin, i reszta propagandziorow PiSowskich,
                  > > uwazasz ze dziennkarze powinni byc wystraszeni, czyli spieci?
                  > >
                  > > Oj Sawa, sawa ....
                  >
                  > Nie uważam jak Sellin!
                  >
                  > ...bo, widywałam (i to w tym programie) Panią Olejnik spietą i ze łzami w
                  > oczach.

Ale nie wystraszona, mam nadzieje.
    • henryk.log Re: Monika Olejnik- ostra!...:-)))) 04.01.06, 00:07
      Właśnie leci powtórka na TVP Polonia ! :-)
    • piaf.e o wilku mowa 04.01.06, 01:33
      pani redaktor z tvn 24 w wywiadzie z Mikoszem.
      fatalna dziennikarka.
      • kropek_oxford A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 01:37
        Powiem ci zreszta, ze za Olejnik tez nie przepadam... Kobieta nalezy do tego
        nieznosnegio stylu: "To ja tu jestem gwiazda". Ona nie moze byc zamezna, nikt z
        taka nie wytrzyma :)))
        • piaf.e Re: A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 01:44
          Pewnie masz racje, ale w dzisiejszym wywiadzie Olejnik nie była zła.
          Natomiast ta z tvn 24 , to Gwiazda przez duze G , jest tak przekonana o swojej
          wielkosci ze nawet nie probuje nic zmienic, a dzisiaj to juz przeszła sama
          siebie.(nie pamiętam nazwiska, jedyna ,ktora nie podaje swojego nazwiska)
        • derduch Re: A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 11:02
          Co Ty gadasz zaz głupoty, bardzo fajna babka, sympatyczna i z poczuciem humoru.
          Miałem okazję poznać ją osobiście w sierpniu w Egipcie, była w Hurghadzie w
          Aladdinie. A gadanie że robi z siebie gwiazdę jest kretynizmem.
          • piaf.e Re: A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 11:18
            nie robi z siebie gwiazdę, tylko się za nią uważa, a we wczorajszym wywiadzie
            zrobiła z siebie kretynke.

moze i prywatnie jest fajna,ja ja oceniam jako dziennikarkę.
            • mariner4 Re: A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 11:26

> moze i prywatnie jest fajna,ja ja oceniam jako dziennikarkę.

A możesz zdradzić, jakie masz kwalifikacje?
              M.
              • piaf.e Re: A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 11:38
                mariner4 napisał:

>
                > > moze i prywatnie jest fajna,ja ja oceniam jako dziennikarkę.
                >
                > A możesz zdradzić, jakie masz kwalifikacje?
                > M.

nie muszę,oceniam tę panią jako widz, a tvn (pod innymi nazwami) istnieje w
                welu krajach, zresztą w samym tvn 24 jest wielu zdolnych i dobrych
                dziennikarzy, ta o ktorej mowa w wywiadach wypada najgorzej ze wszystkich.
                • mariner4 Re: A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 17:36
                  Ja też jestem widzem i mnie się pani Olejnik podoba jako dziennikarz. Czy moja
                  opinia jest mniej uprawniona od Twojej?
                  M.
                  • piaf.e Re: A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 17:50
                    mariner4 napisał:

> Ja też jestem widzem i mnie się pani Olejnik podoba jako dziennikarz. Czy moja
                    > opinia jest mniej uprawniona od Twojej?
                    > M.

ja nie neguje twojej opini, ja troche odeszłam od tematu i pisaląm o pani
                    Pochanke.
                    Ja tez wole sto razy Olejnik od Pochanke.
                    Myslę ze mnie nie zrozumiałes.
                    ALE TO CHYBA MOJA WINA, POWINNAM PISAC JASNIEJ.
                    • mariner4 Re: A co to za jedna? Ta fatalna? 04.01.06, 18:22
                      Nieporozumienie wzięło się stąd, że ja zasugerowałem się tytułem wątku, a Ty
                      uzywałas w poście zaimka. Zdarza się. Ale chodzi o zasadę. Każdemu może się
                      podobać co innego. Podobno tylko dolar podoba się każdemu.
                      M.
    • andrzejg jest ostra 04.01.06, 01:36
      Dorn jąkał sie niesamowicie

A.
      • joannabarska Re: jest ostra 04.01.06, 12:02
        Jak widzę, niektórzy tak zazdroszczą p. Monice talentu, że juz sami nie wiedzą,
        co piszą.
        • piaf.e Re: jest ostra 04.01.06, 12:25
          na szczęscie nie wiem co to zazdrosc i nie mam nic wspolnego z dziennikarstwem.
          Z wywiadow prowadzonych przez dziennikarzy chciałabym sie jak najwiecej
          dowiedziec.
          z wywiadow prowadzonych przez Olejnik, czegos tam od politykow dowiedziec sie
          mozna.
          Z wywiadow prowadzonych przez pania Pochanke (mimo że jak sie własnie
          doczytałam została uznana za dziennikarke roku 2005) dowiaduje sie o jej
          koncepcjach, pogladach i stanowisku, ktore narzuca wszystkim z ktorymi prowadzi
          wywiady, a niewiele od zapraszanych gosci.(pomijając fakt że tych, ktozy nie sa
          po jej lini politycznej w ogole nie dopuszcza do głosu)
          To tyle.
          • verbaveritatis Re: jest ostra 04.01.06, 16:15
            Olejnik-Pochanke: porównujecie osoby z dwóch innych bajek. Mozna dyskutować co
            do urody obu pań, ale jako "przepytywaczka" p.Monika jest znacznie lepsza...
            • piaf.e Re: jest ostra 04.01.06, 17:52
              verbaveritatis napisał:

> Olejnik-Pochanke: porównujecie osoby z dwóch innych bajek. Mozna dyskutować
              co
              > do urody obu pań, ale jako "przepytywaczka" p.Monika jest znacznie lepsza...

OWSZEM I NIE TYLKO.....
              • m.marle A jej rozmówca...wręcz przeciwnie... 04.01.06, 17:58
                Ale, jak to w PiS-ie, nadrabia takimi smiesznymi minkami
                • piaf.e Re: A jej rozmówca...wręcz przeciwnie... 04.01.06, 18:05
                  m.marle napisał:

> Ale, jak to w PiS-ie, nadrabia takimi smiesznymi minkami

Marcinkiewicz to chyba przyszedł przygotowany na ten wywiad , ze zeby go mieli
                  torturowac to nie powie nic i nie da sie sprowokowac, ubrał sie przy tym ładnie
                  i elegancko i uśmiechał jak aniołek.

(ironizuję troche , przepraszam)mimo wszystko czegos tam sie dowiedzielismy.
                  • x2468 Re: A jej rozmówca...wręcz przeciwnie... 04.01.06, 18:44
                    Pani Olejnik jest dobra.Czysami denerwuje mnie przerywajac glupawe medrkowanie
                    niektorych rozmowcow.Cieszylbym sie gdyby dala sie takim delikwentom
                    skompromitowac do konca.Zmuszona jest rowniez pytac wielokrotnie o to samo
                    ,poniewaz wielu rozmowcow nie rozumie najprostszych pytan,lub udaje "greka" i
                    bajduzy nie na temat.Sczegolnie ostatnio nastapil wysyp takich
                    cwiercinteligentow.Wystarczy wymienic "Dzieciatko"Jurka,"Knedlika"
                    Kminskiego,Ziobro,a wszelkie rekordy glupoty pobili Cymanski,Bielan i jeszcze
                    jakis tluk z LPR czy wszopolakow.Kompletna zenada.Po wywiadzie z takimi
                    osobnikami P.Olejnik powinna udac sie na urlop wypoczynkowy.Z jednej strony mam
                    "Schadenfrude",kiedy slysze takie denne wypowiedzi,ignorancje,glupote,lecz z
                    drugiej skreca mi sie z wstydu zoladek.Nie sa napewno moimi sympatiami,lecz
                    wstydze sia za tych ktorzy ich wyslali do Olejnik.Chyba wrogowie chcacy ich
                    skopromitowac.Inna grupa sa ludzie "palacy glupa" lub "idacy w zaparte"jak Selin
                    czy Miler.O ile moge zrozumiec Milera ktory broni wlasnej skory,to robiacy z
                    siebie durna Selin jest zenujaco obrzydliwy.
                    I nie chodzi tu o to ze sa to "kaczysci".Do ludzi Kaczorow zalicza sie rowniez
                    Urbanski.Potrafi w sposob inteligentny i logiczny przedstawic swoje racje.Nie
                    musi robic z siebie blazna tak jak wczesniej wymienieni.Szkoda ze to jeden z
                    nielicznych urzednikow (chyba jedyny w PiS)ktory wzbudza szacunek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka